Δρ. Ευαγγελία Πρωτόπαπα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δρ. Ευαγγελία Πρωτόπαπα"

Transcript

1 Δρ. Ευαγγελία Πρωτόπαπα Καθηγήτρια Φαρμακοποιός - Αισθητικός Καθηγήτρια Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας Διευθύντρια Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι. Αθήνας Συμπτωματική Αντιμετώπιση Διαταραχών Τριχοφυΐας Αθήνα 2009

2 ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

3 Αποτρίχωση είναι η αφαίρεση της τρίχας από τη ρίζα ή το στέλεχός της. Εάν η τρίχα αφαιρεθεί από το στέλεχος επανεκφύεται σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ αν αφαιρεθεί από τη ρίζα της, σε μεγαλύτερο διάστημα. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Αφαίρεση της τρίχας από το στέλεχος Αφαίρεση της τρίχας από τη ρίζα της Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται Ξυράφι Αποτριχωτική κρέμα Λαβίδες μεταλλικές Ψυχρά κεριά Θερμά κεριά Χαλάουα Αποτελέσματα 1. Ίδια ποσότητα και ποιότητα τριχώματος. 2. Χρόνος επανέκφυσης μικρός. 3. Άκρο τρίχας τετραγωνισμένο. 4. Ίδια ταχύτητα ανάπτυξης. Αποτελέσματα 1. Σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές περισσότερο τρίχωμα πιο έντονου σκούρου χρώματος, πολλές φορές δε μετατροπή του χνοώδους σε τελογενές. 2. Σε μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές έχουμε μείωση του τριχώματος, λόγω των βλαβών που προξενεί το απότομο τράβηγμα σε κυτταρικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την αναγέννηση της τρίχας.

4 Αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας

5 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η μόνιμη αποτρίχωση γίνεται με τρεις μεθόδους: την ηλεκτρική, την ενζυμική και το Laser. 1. ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ Το ρεύμα επιδρά στο υγρό των ιστών, όπου με τον κατάλληλο χρόνο ηλεκτρόλυσης, παράγεται η απαιτούμενη ποσότητα NaOH, για να καταστρέψει τα κύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αναγέννηση της τρίχας. Αυξημένη ποσότητα NaOH μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην επιδερμίδα, με ουλές και μελαγχρώσεις. Εάν οι ποσότητες δεν είναι υπερβολικές, εξουδετερώνονται από το ίδιο το δέρμα. Επίσης προκαλείται υδρόλυση των γλυκοζιτικών δεσμών των υδατανθράκων και των εσωτερικών δομών των λιπιδίων. Η καυστικότητα του NaOH προκαλεί πόνο κατά τη διάρκεια της ηλεκτρόλυσης και για το λόγο αυτό η βελόνα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει μεγάλη διάμετρο, εάν το επιτρέπει βέβαια το πλάτος της τρίχας, ούτως ώστε να μην έχουμε ρήξη αιμοφόρων αγγείων και εμφάνιση αιματώματος. Επίσης, η παραγωγή NaOH προκαλεί συχνά φαινόμενα αλλεργίας.

6 Παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρόλυση Η ποσότητα αλκαλικού διαλύματος που παράγεται εξαρτάται από τρεις παράγοντες: 1. Τη χρονική διάρκεια διοχέτευσης του ρεύματος. 2. Την ένταση του ρεύματος. 3. Το βαθμό υδάτωσης του δέρματος. Ουσιαστικός παράγοντας είναι η ύπαρξη αρκετής υγρασίας στο σημείο επαφής των ηλεκτροδίων. Σε δέρμα ενυδατωμένο δεν υπάρχει πρόβλημα. Η δράση της ηλεκτρόλυσης είναι μεγαλύτερη στο τμήμα του θυλάκου, που βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία, ενώ η επιφάνεια του δέρματος δεν επηρεάζεται. Η υδάτωση στο δέρμα είναι μεγαλύτερη στα βαθύτερα στρώματα του χορίου και μειώνεται σταδιακά καθώς πλησιάζουμε στην επιδερμίδα. Στο αναγενές στάδιο ο θύλακος αναπτύσσεται στα βαθύτερα στρώματα του χορίου, όπου το ποσοστό υδάτωσης είναι πολύ καλό. Κατά το καταγενές στάδιο ο βολβός συρρικνώνεται και ανέρχεται προς την επιφάνεια, απομακρύνεται έτσι από τα υψηλά επίπεδα υδάτωσης. Τέλος ο θύλακος φθάνει στην τελογενή φάση, στην οποία είναι τελείως κερατινοποιημένος και βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος όπου εκεί το ποσοστό υδάτωσης είναι σχεδόν ελάχιστο. Το χνοώδες τρίχωμα βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Η θεραπεία τέτοιου τύπου τριχώματος είναι πιο επιτυχής με τη μέθοδο της θερμόλυσης παρά με την ηλεκτρόλυση ή το συνδυασμό ηλεκτρόλυσης θερμόλυσης (Blend), για δυο λόγους: 1. Έλλειψη υδάτωσης. 2. Παρουσία σμήγματος.

7 2. ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ Οι συσκευές θερμόλυσης, αποτελούνται από διάταξη παραγωγής υψίσυχνου ρεύματος, που οδηγείται σε μια βελόνα. Γύρω από τη βελόνα και ιδιαίτερα στην άκρη της δημιουργείται περιοχή ηλεκτρικής δράσης, το πεδίο υψηλής συχνότητας, το οποίο χαρακτηρίζεται από ηλεκτροστατικές έλξεις και απώσεις που εξασκούνται στα περιφερόμενα ηλεκτρόνια των ατόμων των ιστών. Μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα παίζει η βελόνα της συσκευής αποτρίχωσης που πρέπει να έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει το πεδίο υψηλής συχνότητας σε μικρή περιοχή ιστών, όπως και το κατώτερο τμήμα του θυλάκου της τρίχας. Έτσι, το ρεύμα υψηλής συχνότητας της συσκευής δρα σε μικρό όγκο ιστού με αποτέλεσμα γρήγορα να ανυψώνει τη θερμοκρασία του και να καταστρέφει τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας. Παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρόλυση Ο χρόνος εφαρμογής. Η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος. Η διάμετρος της βελόνας. Το βάθος εισαγωγής της βελόνας. Ποιότητα του δέρματος.

8 Συσκευή Blend Συνδυάζει και τα δύο ρεύματα μαζί, το γαλβανικό και υψίσυχνα. Τα αποτελέσματα είναι καλά κυρίως για τρίχες με καμπυλωτούς ή κυρτούς θυλάκους. Παράγεται το NaOH στους ιστούς (ηλεκτρόλυση) και παράλληλα με τη θερμότητα που προκαλεί το υψίσυχνο ρεύμα (η θερμόλυση) επέρχεται η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας. Δημιουργείται μετουσίωση των πρωτεϊνών των θυλάκων της τρίχας και των γύρω ιστών, υδρόλυση των γλυκοζιτικών δεσμών των λιπιδίων και πρωτεολύονται οι πρωτεΐνες που συγκρατούν τα κύτταρα μεταξύ τους. Τα δύο ρεύματα έρχονται ταυτόχρονα στο ηλεκτρόδιο ή διοχετεύεται το κάθε ρεύμα χωριστά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όμως στη χρήση αυτής της συσκευής, δεδομένου ότι οι επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν θα προέρχονται και από την παραγωγή του NaOH και από την υψηλή θερμοκρασία. Υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών καταστάσεων και όλων των άλλων επιπλοκών που προκαλούνται από το υψίσυχνο ρεύμα.

9 Εφαρμογή και ένταση ρεύματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας 1. Ρυθμίζουμε την ένταση του υψίσυχνου ρεύματος σύμφωνα με την αντοχή του ατόμου που υφίσταται τη θεραπεία. 2. Εφαρμόζουμε το υψίσυχνο ρεύμα για ένα δευτερόλεπτο και ελέγχουμε αν θα απομακρυνθεί η τρίχα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Αν η τρίχα δεν απομακρύνεται εύκολα προσθέτουμε άλλο ένα δευτερόλεπτο. 3. Όταν η ένταση και ο χρόνος εφαρμογής του υψίσυχνου ρεύματος έχουν καθοριστεί, τότε αποφασίζουμε πόσες μονάδες διαλύματος NaOH χρειάζονται για το τρίχωμα που πρόκειται να απομακρύνουμε, έτσι ώστε να καθορίσουμε την ένταση του συνεχούς ρεύματος. Επιπλοκές ηλεκτρικής αποτρίχωσης 1. Μόλυνση αποτριχωμένης περιοχής. 2. Εμφάνιση οιδήματος. 3. Φυσαλίδες με υγρό στην περιοχή του δέρματος που έγινε αποτρίχωση. 4. Εξίδρωση λέμφου. 5. Ρήξη αιμοφόρων αγγείων και εμφάνιση αιματώματος. 6. Εμφάνιση ατμού γύρω από τη βελόνα και λεύκανση των ιστών γύρω από το ακροστόμιο του θυλάκου. 7. Έκκριση υγρού από τον θύλακο της τρίχας. 8. Έγκαυμα.

10 Ειδικές οδηγίες για την περιποίηση στο σπίτι α) Μόλυνση β) Φροντίδα του δέρματος μετά την αποτρίχωση γ) Αιτίες επανεμφάνισης 1) Μια όχι ακριβής διείσδυση της βελόνας, κάτι που κατευθύνει τη δράση του ρεύματος σε λάθος μέρος και 2) Μια ακριβής διείσδυση που κατευθύνει ανεπαρκή ενέργεια στο σωστό μέρος (η θηλή και τα κύτταρα της ρίζας της τρίχας). Η επανεμφάνιση που οφείλεται στη μια από αυτές τις δύο αιτίες μπορεί εύκολα να διακριθεί.

11 ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Εισαγωγή Είναι η αποτρίχωση που γίνεται με την εισχώρηση καταλλήλων ενζύμων σε πρόσφατα αποτριχωμένους θυλάκους. Η εισχώρηση γίνεται με ιοντοφόρηση. Η ενζυμική αποτρίχωση περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια: α. Με κατάλληλα προϊόντα απομακρύνουμε από την επιφάνεια που πρόκειται να αποτριχώσουμε τους ρύπους, τον ιδρώτα και τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων. β. Με μία εύπλαστη κηρώδη μάζα αφαιρούμε τα στελέχη των τριχών. γ. Σε μόλις απελευθερωμένο από τρίχα θύλακο, κάνουμε ιοντοφόρηση με το ένζυμο. δ. Μετά τη διαδικασία ιοντοφόρησης, επαλείφεται η αποτριχωμένη περιοχή με σκεύασμα που περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου (ως απολυμαντικού), ουρία (ως κερατολυτικού) και βιταμίνες Α και Ε, γνωστού όντος του ρόλου των βιταμινών αυτών στον μεταβολισμό των επιθηλιακών κυττάρων.

12 Ιοντοφόρηση Λέγεται η εισαγωγή στους ιστούς ιόντων με την βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Απαραίτητη είναι η ύπαρξη πηγής γαλβανικού ρεύματος, δηλαδή ρεύματος συνεχούς φοράς και με ρυθμιζόμενη ένταση. Σπουδαίο ρόλο στην ιοντοφόρηση παίζουν τα εξαρτήματα του δέρματος, δηλαδή οι θύλακοι των τριχών και οι ιδρωτοποιοί και σμηγματογόνοι αδένες, που το εσωτερικό τους τοίχωμα φορτίζεται αρνητικά σε σχέση με τα μόρια του νερού, που ακουμπούν στα εσωτερικά τοιχώματα των εξαρτημάτων του δέρματος. Τοπικώς στην θέση επαφής του αρνητικού πόλου παρατηρείται διέγερση των αισθητικών νεύρων, διαστολή των αγγείων με αύξηση της αιμάτωσης, μαλθακότητα και καταστροφή ιστών, καθώς και γαλακτοματοποίηση και απομάκρυνση λιπών. Στην θέση επαφής του θετικού πόλου παρατηρείται καταπράυνση των αισθητικών νεύρων, συστολή αγγείων με ελάττωση της αιμάτωσης, καθώς και μικροβιοκτόνος δράση.

13 Δράση ενζύμων Τα ένζυμα καταστρέφουν επιλεκτικά τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας και όχι στέρεες δομές όπως η κερατίνη. Πιθανώς τα πρωτεολυτικά ένζυμα στις συγκεντρώσεις που δίδονται μπορούν και πρωτεολύουν πρωτεΐνες που βρίσκονται σε μικρές ποσότητες και είναι απαραίτητες για τη διατήρηση εν ζωή των κυττάρων, για την αύξηση και τον πολλαπλασιασμό τους, όπως π.χ. αυξητικούς παράγοντες κλπ. Πιθανώς να καταστρέφονται επίσης ουσίες πρωτεϊνικής φύσεως που διατηρούν τα κύτταρα ενωμένα και που συνδέουν τα κύτταρα και τον θύλακο μεταξύ τους. Το εάν η βλαπτική επίδραση είναι μικρή ή μεγάλη εξαρτάται: α) από τη συγκέντρωση των ενζύμων β) απότηφύσητωνπρωτεϊνών γ) από την ποσότητα της πρωτεΐνης.

14 Πειράματα σε διαγονιδιακά ζώα Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση ότι τα πρωτεολυτικά ένζυμα επιδρούν βλαπτικά στα αναγεννητικά κύτταρα, χρησιμοποιήθηκαν διαγονιδιακά ποντίκια, στα οποία είχε εισαχθεί το γονίδιο της β-γαλακτοζιτάσης, συνδεδεμένο με τον πρωταγωγέα του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (H.P.V.). Έχει αποδειχθεί ότι το γονίδιο αυτό με τον εν λόγω προαγωγέα εκφράζεται επιλεκτικά στα κύτταρα της περιοχής Bulge, που αντιστοιχούν στα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας (σπανιότερα στους σμηγματογόνους αδένες). Στα διαγονιδιακά ζώα, τα κύτταρα αυτά εκφράζουν την β-γαλακτοζιτάση γι αυτό εύκολα ανιχνεύονται καθότι όταν επωαστούν με κατάλληλη χημική ουσία την οποία διασπά η β-γαλακτοζιτάση, χρωματίζονται μπλε. Αποτελέσματα Μελετήθηκε η επίδραση των πρωτεολυτικών ενζύμων στο θύλακα της τρίχας, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα αναγεννητικά κύτταρα. Αποδείχθηκε ότι τα πρωτεολυτικά ένζυμα προκαλούν σημαντικές βλάβες των αναγεννητικών κυττάρων, όπως φαίνεται από την παρουσία κυττάρων που χρωματίζονται μπλε εντός του κυστικά διευρυμένου θύλακα, κύτταρα που έχουν αποσπασθεί από την περιοχή Bulge. Παρατηρούνται επίσης οι υπόλοιπες βλάβες που έχουν περιγραφεί στις προηγούμενες μελέτες με ινδικά χοιρίδια.

15

16

17

18

19

20

21

22 ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ LASER ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗΣ Τι είναι το laser; Αρκτικόλεξο: L (ight) A (mplification) by S (timulated) E (mission) of R (adiation) που σημαίνει: Εφαρμογή φωτός από διεγερμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Η παραγωγή και εκπομπή των ακτίνων laser απαιτεί την ύπαρξη μιας λειτουργικής μονάδας (σχήμα 1) αποτελούμενης από: Α. ένα θάλαμο, τον λεγόμενο οπτικό αντηχείο, με ενσωματωμένους δύο καθρέπτες ολικής και μερικής αντανάκλασης, όπου εμπεριέχεται το Β. ενεργό ενδιάμεσο υλικό (αέριο υγρό στερεό), τα άτομα του οποίου διεγείρονται Γ. από μία πηγή εξωτερικής ή εσωτερικής διέγερσης και Δ. ένα σύστημα παροχής (handpiece scanner βραχίονας μικροσκόπιο ίνα) που κατευθύνει την δέσμη φωτός στον ιστό-στόχο.

23 Η δέσμη του φωτός που εξέρχεται πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 1. είναι μονοχρωματική, στο ίδιο μήκος κύματος (monochromatic), ώστε η ενέργεια να απορροφάται από τον ιστό-στόχο 2. είναι παράλληλη, με ελάχιστη απόκλιση (collimated), ώστε να εστιάζει σε ένα πολύ μικρό ιστό-στόχο 3. τα φωτόνια βρίσκονται στην ίδια φάση (coherent), έτσι ώστε να εστιάζονται σε δέσμη με εξαίρετη ακρίβεια στον ιστό-στόχο 4. διαθέτει μεγάλη ικανότητα μεταφοράς ενέργειας (brightness).

24 Διαδικασία Αποτελεσματική είναι η θεραπεία όταν η τρίχα απανθρακούται και ακολουθεί μικρό οίδημα και ερύθημα της περιοχής γύρω από τον θύλακα. Το οίδημα φεύγει μετά από 1-3 ώρες και το ερύθημα μπορεί να διαρκέσει ώρες ανάλογα με την περιοχή. Οι τρίχες απεξαχνώνονται και η περιοχή είιναι άτριχος αμέσως μετά την συνεδρία, ή πέφτουν με την πάροδο μερικών ημερών, ανάλογα με το σύστημα laser ή τον τύπο μηχανήματος φωτός που χρησιμοποιούμε. Σε 3-10 εβδομάδες μετά την 1 η συνεδρία έχουμε 40-80% επανεμφάνιση των τριχών που δεν έχουν καταστραφεί και στις οποίες παρατηρούνται τα ακόλουθα: αφήνοντας τις να μεγαλώσουν γίνονται πιο λεπτές σε πάχος, πιο ανοικτές στο χρώμα και αυξάνουν σε μήκος. Αυτό συμβαίνει, διότι ο θύλακος των τριχών που βρίσκονται σε άλλες φάσεις έχει υποστεί κάποιες αλλαγές λόγω της θερμικής βλάβης που αναπτύσσεται στους γύρω ιστούς.

25 Παρενέργειες και επιπλοκές της θεραπείας για αποτρίχωση με laser Ερύθημα Οίδημα Κνησμός Έγκαυμα Παροδική υπέρχρωση Επανενεργοποίηση HSV Έξαρση προϋπάρχουσας ακμής Μετάχρονη υπόχρωση Δημιουργία ουλής Άμεσα μετά τη θεραπεία Άμεσα μετά τη θεραπεία 6-8 ώρες μετά τη θεραπεία Άμεσα ή ώρες μετά τη θεραπεία ώρες μετά τη θεραπεία με διάρκεια έως και 3 μήνες 1 η -2 η εβδομάδα μετά τη θεραπεία 4 η -6 η ημέρα μετά τη θεραπεία 3-18 μήνες μετά τη θεραπεία 4 η -8 η εβδομάδα μετά τη θεραπεία

26 Αποτελέσματα Μετά από μία επιτυχημένη θεραπεία αποτρίχωσης με laser ή παλμικό φως παρατηρούμε τα εξής: Ασθενείς με ανοικτό τύπο δέρματος(fitzpatrick I-III) και σκούρο χρώμα τρίχας παρουσιάζουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι επανεμφανιζόμενες τρίχες είναι λεπτότερες και πιο ανοικτές σε χρώμα. Ξανθές, κόκκινες ή γκρίζες τρίχες περιέχουν μικρότερο ποσοστό μελανίνης και ανταποκρίνονται σε πολύ μικρότερο ποσοστό στη θεραπεία με laser (προσωρινή απώλεια τριχών). Η ανταπόκριση των άσπρων τριχών στη θεραπεία αυτή είναι ελάχιστη (προσωρινή απώλεια τριχών). Φακίδες και μαύρο ή μπλε κοσμητικό τατουάζ μπορεί να εξαφανισθούν μετά τη θεραπεία, αντιθέτως το κόκκινο χρώμα του τατουάζ γίνεται πιο σκούρο.

27 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. διάρκειας Αφαίρεση στελέχους & ρίζας της τρίχας

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. διάρκειας Αφαίρεση στελέχους & ρίζας της τρίχας AΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Οι περιοχές του σώµατος µε ανεπιθύµητη τριχοφυΐα εξακολουθούν να είναι ένα αισθητικό πρόβληµα που απασχολεί το µεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών αλλά και µερίδα αντρών. Σήµερα, µε την πρόοδο της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ RENEW HAIR

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ RENEW HAIR ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ RENEW HAIR Ο όμιλος NewDAY Πρωτοπόρος με Νεα τεχνολογία Η Τεχνολογία και η Επιστήμη κάνουν τη διαφορά Τα NewDAY είναι πρωτοπόρα και Σύγχρονα κέντρα αδυνατίσματος, αισθητικών εφαρμογών, αποτρίχωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΝΕΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΓΚΑΒΟΥΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Φως και Ίνες

Κεφάλαιο 3. Φως και Ίνες Κεφάλαιο 3 Φως και Ίνες Η Κ.Μ. είναι μια νεαρή κοπέλα 19 χρονών από την Λευκωσία. Παρ όλους τους ενδοιασμούς, και ενίοτε απειλές, του πατέρα της που είναι φθαρτέμπορος από τη Μόρφου και τώρα στη Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΩΝ LASER CO 2 ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΛΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΩΝ LASER CO 2 ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΛΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : Ο ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΖΑΡΙ ΗΣ ΠΑΝΕΠ. ΕΤΟΣ 2007-08 Αριθµ.1229 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έγκαυμα και Παιδί - Ψυχοκοινωνικές Προεκτάσεις

ΘΕΜΑ: Έγκαυμα και Παιδί - Ψυχοκοινωνικές Προεκτάσεις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: Έγκαυμα και Παιδί - Ψυχοκοινωνικές Προεκτάσεις ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΟΜΕΣΙΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική Προσώπου Ι ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. της ύλης και κατ επέκταση των αγωγών.

Αισθητική Προσώπου Ι ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. της ύλης και κατ επέκταση των αγωγών. ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 1. Η στοιχειώδης μονάδα ηλεκτρικού φορτίου είναι το ηλεκτρόνιο (e). 2. Το ηλεκτρόνιο είναι αρνητικά φορτισμένο και αποτελεί συστατικό της ύλης και κατ επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΤΣΑΪΤΟΥΡΙΔΟΥ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΙΤΡΟΥΛΗ ΒΑΙΑ. ΕΠΟΠΤΕΥΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΗΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΙΤΡΟΥΛΗ ΒΑΙΑ. ΕΠΟΠΤΕΥΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΗΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΙΤΡΟΥΛΗ ΒΑΙΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser queers.gr Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser Πως να διαλέξετε υπηρεσίες Από την ομάδα του Queers.gr 2013 Κεφάλαιο 1. Τι είναι/ Πως λειτουργεί η μέθοδος με laser. 1. Τι είναι η αποτρίχωση

Διαβάστε περισσότερα

Εμβιομηχανική Βιοϊατρική Τεχνολογία. 3 ο Κεφάλαιο Ιστομηχανικη (Tissue Engineering) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αλεξόπουλος Λεωνίδας

Εμβιομηχανική Βιοϊατρική Τεχνολογία. 3 ο Κεφάλαιο Ιστομηχανικη (Tissue Engineering) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αλεξόπουλος Λεωνίδας Εμβιομηχανική Βιοϊατρική Τεχνολογία 3 ο Κεφάλαιο Ιστομηχανικη (Tissue Engineering) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αλεξόπουλος Λεωνίδας Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Εγκαυματική νόσος στην παιδική ηλικία. Εκτίμηση επιπτώσεων στους ασθενείς & στις οικογένειες τους

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Εγκαυματική νόσος στην παιδική ηλικία. Εκτίμηση επιπτώσεων στους ασθενείς & στις οικογένειες τους ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εγκαυματική νόσος στην παιδική ηλικία. Εκτίμηση επιπτώσεων στους ασθενείς & στις οικογένειες

Διαβάστε περισσότερα

της 20100 ΜΑΤΟΣ ΥΔΡΥΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ:

της 20100 ΜΑΤΟΣ ΥΔΡΥΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Η γήρανση του δέρματος και οι τρόποι αντιμετώπισης της 20100 Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η TELESTAR παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό προϊόν για ενδοφλέβια αιμοφωτοθεραπεία με laser. Πώς οι ημιαγωγοί laser 650nm μπορούν να σας βοηθήσουν

Η TELESTAR παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό προϊόν για ενδοφλέβια αιμοφωτοθεραπεία με laser. Πώς οι ημιαγωγοί laser 650nm μπορούν να σας βοηθήσουν Η TELESTAR παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό προϊόν για ενδοφλέβια αιμοφωτοθεραπεία με laser. Πώς οι ημιαγωγοί laser 650nm μπορούν να σας βοηθήσουν Έχετε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου ; Εγκεφαλικό ; Προχωρημένο

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει την αποτρίχωση με επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας

Αλλάζει την αποτρίχωση με επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας i-light_2012.ai 5/14/12 10:42:13 AM ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ Μοντέλο IPL 4000 Αποτρίχωση βασισμένη στο φως με τη χρήση της τεχνολογίας IPL (Έντονου παλμικού φωτός) Γρήγορη ταχύτητα

Διαβάστε περισσότερα

tmstore.gr Περιοχή Χρήσης Λειτουργία SCAN

tmstore.gr Περιοχή Χρήσης Λειτουργία SCAN Κωδ: ΛΕΙΖ-ΣΧΡ SALON LASER SCANNING HAIR REMOVER Αυτό το προϊόν ΠΡΕΠΕΙ να χρησιµοποιείται υπεύθυνα. Παρακαλούµε διαβάστε αυτές τις Οδηγίες προσεκτικά πριν την χρήση. εν είναι απαραίτητο να φοράτε προστατευτικά

Διαβάστε περισσότερα

technical book 225x160 GREEK.indd 1 24/2/09 12:12:31 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

technical book 225x160 GREEK.indd 1 24/2/09 12:12:31 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ technical book 225x160 GREEK.indd 1 24/2/09 12:12:31 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ technical book 225x160 GREEK.indd 2 24/2/09 12:12:31 NANOMAX Κατά την αναζήτηση της τελειότητας της ομορφιάς των μαλλιών, ξοδεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΞΕΙ ΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ & ΟΜΟΡΦΙΑ

ΟΞΕΙ ΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΞΕΙ ΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ & ΟΜΟΡΦΙΑ Εισαγωγή Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την ίδια την ζωή. Γνωρίζετε όµως ότι επίσης µπορεί να αποβεί και επικίνδυνο για τη υγεία µας;? Αυτή θα µπορούσαµε να την αποκαλέσουµε

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 0 3 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΞΗ : Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ : ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΑΘΗΝΑ 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ...4 ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «Ιστορική Αναδρομή»...5 1.1

Διαβάστε περισσότερα

PAP ION MAGNETIC INDUCTOR

PAP ION MAGNETIC INDUCTOR PAP ION MAGNETIC INDUCTOR 2 ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ CE 0044 93/42 ΕΕC Annex II EN ISO 9001 : 2008 EN ISO 13485 : 2003 CAN/CSA ISO 13485/2003 Η συσκευή έχει περάσει επιτυχώς όλα τα ΙΕC 60601 1 και ΙΕC 60601 1-2 (ΕΜC)

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. ÐÓÁÌÊÁ news. Τριµηνιαία Έκδοση. Τεύχος 43. Ελκυστικά χείλη - Μέρος Β' Ένζυμα: Η νέα εποχή της αισθητικής

Περιεχόµενα. ÐÓÁÌÊÁ news. Τριµηνιαία Έκδοση. Τεύχος 43. Ελκυστικά χείλη - Μέρος Β' Ένζυμα: Η νέα εποχή της αισθητικής Περιεχόµενα ÐÓÁÌÊÁ news 43 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ÐÓÁÌÊÁ news Τριµηνιαία Έκδοση Τεύχος 43 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 6 12 14 18 20 22 26 30 32 34 36 38 42 58 62 Ελκυστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ σελ. 5 Medvoi365

www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ σελ. 5 Medvoi365 www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνέντευξη Διατροφή Δερματολογία Κατερίνα Λέχου: «Πρέπει να βάζουμε νερό στο κρασί μας» σελ. 3 Τροφές που προσδίδουν ενέργεια. Μύθοι & αλήθειες σελ. 5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ BOTOX ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΤΟ BOTOX ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ BOTOX ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥΤΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ. Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Επίδραση και αντιμετώπιση οξειδωτικού στρες στο δέρμα...4 Γήρανση του Δέρματος από το Περιβάλλον και Αντιμετώπισή της... 10 Φαρμακείο: Τραύματα Δέρματος - Πρώτες Βοήθειες... 19 Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. (κίτρινο χρώμα) ( μπλέ χρώμα)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. (κίτρινο χρώμα) ( μπλέ χρώμα) ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το παρόν τεύχος δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους μαθητές στην ΆΜΕΣΗ κατανόηση των απαιτήσεων των πανελληνίων εξετάσεων δίνοντας τους τα θέματα των 15 χρόνων των κανονικών εξετάσεων του Μαίου

Διαβάστε περισσότερα