Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα"

Transcript

1 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς έργα, τα οποία πωλούνται, από τους εμπόρους των τοπικών καταστημάτων, στους απαιτητικούς πελάτες. Σημαντικές προσωπικότητες επισκέπτονται τα νησάκια του Μουράνο, αναζητώντας τον επόμενο θησαυρό που θα αγοράσουν. Αν η δουλειά σας καλύπτει τα στάνταρ τους, η φήμη και η δόξα θα γίνει δική σας και θα κερδίσετε το παιχνίδι. Περιεχόμενα 1 Σακουλάκι 4 Δείκτες «50+» 1 Κεντρικό Ταμπλό 8 Βάρκες (1x κόκκινο, 7x μαύρα) 40 Κάρτες Χαρακτήρων 12 Πλακίδια Υλουργείου 12 Πλακίδια Καταστημάτων 30 Γυάλινες Χάντρες (από 10 σε κόκκινο, πράσινο και μπλε) 32 Γονδολιέρηδες (από 8 σε λευκό, καφέ, πορτοκαλί και γκρι) 47 Νομίσματα (26 αξίας 1, 21 αξίας 5) 12 Πλακίδια Παλατιού 60 Δείκτες (από 15 σε λευκό, καφέ, πορτοκαλί και γκρι) 42 Πλακίδια Δρόμου 12 Πλακίδια Ειδικών Κτιρίων 15 Κάρτες Ειδικών Κτιρίων

2 Σκοπός του Παιχνιδιού Συλλέξτε τους περισσότερους Πόντους Νίκης (ΠΝ) και γίνετε ο ενδοξότερος έμπορος του νησιού αυτού, γνωστού για το φυσητό γυαλί. Κάποιοι από τους ΠΝ θα προέρχονται από τα Κτίρια που κατασκευάζετε, ενώ οι περισσότεροι θα κερδίζονται από τις Κάρτες Χαρακτήρων. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να καθορίσετε τι θα σκοράρει πόντους, συλλέγοντας συγκεκριμένες Κάρτες Χαρακτήρων. Στο τέλος του παιχνιδιού, μπορείτε να αναθέσετε τις κάρτες αυτές στα Νησιά τα οποία θα κερδίσουν περισσότερους πόντους με αυτές. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο παιχνίδι 2- και 3- παικτών, χρησιμοποιήστε την πίσω πλευρά του ταμπλό, όπου η «Sacca Serenella» υπάρχει μόνο για τοποθέτηση καρτών. Τοποθετήστε μια Βάρκα σε κάθε Θέση Ενέργειας του ταμπλό με άγκυρα δεν έχει σημασία που θα τοποθετηθεί η Κόκκινη Βάρκα). Τοποθετήστε τα Πλοία έτσι ώστε να κοιτάζουν προς την αναγραφόμενη κατεύθυνση, δηλαδή αριστερόστροφα. Κάθε παίκτης παίρνει 8 Γονδολιέρηδες και όλους τους Δείκτες ενός χρώματος. Τοποθετήστε 1 Γονδολιέρη στη θέση «5» του Μετρητή Πόντων Νίκης και 2 Γονδολιέρηδες στο γενικό απόθεμα στο ταμπλό. Κρατήστε τους υπόλοιπους 5 Γονδολιέρηδες και τοποθετήστε τους μπροστά σας. Είναι άμεσα διαθέσιμοι για χρήση. Στο παιχνίδι 2- και 3- παικτών, αφαιρέστε τις δύο Κάρτες Χαρακτήρων για την «Sacca Serenella», καθώς και τα εξής ακόμη περιεχόμενα: 1 Κατάστημα του κάθε χρώματος (3 συνολικά) 1 τυχαίο Παλάτι 3 Ειδικά Κτίρια 1 Υαλουργείο 3 Πλακίδια Δρόμου με έναν Πελάτη (1 του κάθε χρώματος) 4 Πλακίδια Δρόμου χωρίς Πελάτες Ξεχωρίστε τα υπόλοιπα πλακίδια ανά είδος. Ανακατέψτε τις στοίβες Καταστημάτων (λευκά), Παλατιών (κίτρινα) και Δρόμων (γκρι) και τοποθετήστε τα στις κατάλληλες θέσεις του νησιού «S. Giacomo e S. Maffio» του ταμπλό. (Χωρίστε τη στοίβα των Πλακιδίων Δρόμου σε δύο ξεχωριστές στοίβες.) Μην ανακατεύετε τα Υαλουργεία και τα Ειδικά Κτίρια. Τα πλακίδια των δύο αυτών ειδών είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Ανακατέψτε τις Κάρτες Χαρακτήρων και τις Κάρτες Ειδικών Κτιρίων, ξεχωριστά. Έπειτα αφαιρέστε 5 Κάρτες Χαρακτήρων και επιστρέψτε τις στο κουτί του παιχνιδιού, χωρίς να τις δείτε. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες Κάρτες Χαρακτήρων και Κάρτες Ειδικών Κτιρίων δίπλα στο κεντρικό ταμπλό. (Στο παιχνίδι 2- και 3- παικτών, μπορείτε να τοποθετήσετε τις κάρτες στην κατάλληλη θέση που υπάρχει στο ταμπλό.) Κάθε παίκτης παίρνει 5 Νομίσματα. Τα υπόλοιπα Νομίσματα τοποθετούνται δίπλα στο ταμπλό σαν απόθεμα. Τοποθετήστε τις γυάλινες χάντρες μέσα στο σακουλάκι και αυτό δίπλα στο ταμπλό.

3 Πορεία του Παιχνιδιού Καθορίστε τυχαία τον Πρώτο Παίκτη. Το παιχνίδι συνεχίζεται γύρω από το τραπέζι δεξιόστροφα. Όταν ολοκληρώσετε τη σειρά σας, παίζει ο παίκτης στα αριστερά σας. Στη σειρά σας πρέπει είτε να επιλέξετε μια Θέση Ενέργειας στην οποία φτάνετε με μια από τις 8 Γόνδολες είτε να πάτε πάσο. Εκτέλεση μιας Ενέργειας σε Θέση Ενέργειας: Μπορείτε να εκτελέσετε την ενέργεια μόνο αν η Θέση Ενέργειας α) δεν είναι κατειλημμένη από άλλη Βάρκα και αν β) μπορείτε να την φτάσετε με μια Βάρκα χωρίς να προσπεράσετε άλλες Βάρκες. Μπορείτε να μετακινήσετε μια Βάρκα πάνω από μια θέσεις, χωρίς όμως να μπείτε σε θέση με άλλη Βάρκα. Αν η ενέργεια που θέλετε να εκτελέσετε είναι κατειλημμένη από άλλη Γόνδολα, μπορείτε να μετακινήσετε περισσότερες από μία Βάρκεςγια να ελευθερώσετε τη θέση. Η πρώτη μετακίνηση είναι δωρεάν. Μπορείτε να μετακινήσετε μια δεύτερη Βάρκα για 1 Νόμισμα. Κάθε επιπλέον μετακίνηση στον ίδιο γύρο, κοστίζει 1 περισσότερο Νόμισμα από την προηγούμενη. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των Βαρκών που μετακινείτε, μπορείτε να εκτελέσετε μία μόνο ενέργεια. Παράδειγμα: Θέλετε να εκτελέσετε την ενέργεια «Κατασκευής» η οποία είναι μπλοκαρισμένη από δύο Βάρκες. Μετακινείτε την μπροστά Βάρκα δωρεάν και έπειτα την δεύτερη για 1 Νόμισμα. Η ενέργεια «Κατασκευής» δεν είναι πλέον κατειλημμένη, οπότε μπορείτε να μετακινήσετε εκεί την τρίτη Βάρκα, για 2 Νομίσματα, και να εκτελέσετε την ενέργεια. Κάθε Βάρκα που μετακινείτε πρέπει να ακολουθεί τους παραπάνω κανόνες (α και β). Οδηγία: Ασφαλώς και είναι καλύτερη η χρήση μιας ενέργειας δωρεάν, αντί να πληρώσετε Νομίσματα. Ωστόσο, πολλές φορές μια ενέργεια μπορεί να ανίζει τα Νομίσματα που θα πληρώσετε, αν γίνει στο σωστό χρόνο. Αφού ολοκληρώσετε τις μετακινήσεις, εκτελέστε την ενέργεια της τελευταίας Θέσης Ενέργειας στην οποία φτάσατε. Έπειτα, ο παίκτης στα αριστερά σας, παίζει στη σειρά του. Θα έχει διαφορετικές πλέον επιλογές, χάρη στις δικές σας μετακινήσεις.

4 Πάσο Αν δεν μπορείτε ή δεν επιθυμείτε να εκετελέσετε μια ενέργεια, μπορείτε να πάτε πάσο. Όποτε πάτε πάσο παίρνετε 1 Νόμισμα από το απόθεμα και μετακινείτε μια γόνδολα σε μια άλλη Θέση Ενέργειας, σύμφωνα με τους παραπάνω κανόνες (α και β) χωρίς να εκτελέσετε την αντίστοιχη ενέργεια. Οι Ενέργειες: Ενέργεια: Πάρτε 2 Νομίσματα (1x στο ταμπλό) Πάρτε 2 Νομίσματα από το απόθεμα. Ενέργεια: Αγοράστε1 Υαλουργείο (2x στο ταμπλό) Πληρώστε 1 Νόμισμα στο απόθεμα. Έπειτα πάρτε ένα Πλακίδιο Υαλουργείου και τοποθετήστε το μπροστά σας. Ενέργεια: Αγοράστε 1 Κατάστημα (2x στο ταμπλό) ΕΙΤΕ πληρώστε 2 Νομίσματα στο απόθεμα και έπειτα πάρτε το πρώτο πλακίδιο της στοίβας Καταστημάτων, τοποθετώντας το κλειστό μπροστά σας. ΕΙΤΕ πληρώστε 4 Νομίσματα στο απόθεμα και έπειτα ψάξτε τη στοίβα Πλακιδίων Καταστημάτων, επιλέξτε ένα και τοποθετήστε το κλειστό μπροστά σας. Ανακατέψτε την υπόλοιπη στοίβα και επιστρέψτε την στο ταμπλό. Μπορείτε να κοιτάξετε τα κλειστά σας πλακίδια οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε. Ενέργεια: Αγοράστε 1 Παλάτι (2x στο ταμπλό) ΕΙΤΕ πληρώστε 2 Νομίσματα στο απόθεμα και έπειτα πάρτε το πρώτο πλακίδιο της στοίβας Παλατιών, τοποθετώντας το κλειστό μπροστά σας. ΕΙΤΕ πληρώστε 4 Νομίσματα στο απόθεμα και έπειτα ψάξτε τη στοίβα Πλακιδίων Παλατιών, επιλέξτε ένα και τοποθετήστε το κλειστό μπροστά σας. Ανακατέψτε την υπόλοιπη στοίβα και επιστρέψτε την στο ταμπλό. Μπορείτε να κοιτάξετε τα κλειστά σας πλακίδια οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε. Ενέργεια: Αγοράστε 1 Ειδικό Κτίριο (1x στο ταμπλό) Πληρώστε 2 Νομίσματα στο απόθεμα. Έπειτα πάρτε το πρώτο πλακίδιο της στοίβας Ειδικών Κτιρίων και τοποθετήστε το μπροστά σας. Ενέργεια: Πρόσληψη Χαρακτήρα (2x στο ταμπλό) Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των Καρτών Χαρακτήρων που ήδη έχετε. Η πρώτη Κάρτα Χαρακτήρα που αγοράζεται κοστίζει 1 Νόμισμα, η δεύτερη κοστίζει 2 Νομίσματα, η τρίτη κοστίζει 3 Νομίσματα και ούτω καθεξής. Δεν υπάρχει περιορισμός στις Κάρτες Χαρακτήρων που μπορείτε να έχτε. Όταν αγοράζετε μια Κάρτα Χαρακτήρα, τραβήξτε 3 κάρτες από τη στοίβα (αν υπάρχουν, αλλιώς όσες έχουν μείνει) και επιλέξτε μια από αυτές. Επιστρέψτε τις υπόλοιπες κάρτες στον πάτο της στοίβιας. Αν δεν θέλετε καμία από τις κάρτες που τραβήξατε, τις επιστρέφετε όλες πίσω στη στοίβα και κρατάτε τα Νομίσματά σας. (Ωστόσο, η σειρά σας τελειώνει και δεν παίρνετε 1 Νόμισμα από το απόθεμα, μιας και δεν πήγατε πάσο.)

5 Ενέργεια: Τοποθετήστε 1 Γονδολιέρη (2x στο ταμπλό) ΕΙΤΕ πληρώστε 2 Νομίσματα στο απόθεμα και τοποθετήστε έναν Γονδολιέρη σε μια γόνδολα του χρώματός σας, στα νησιά. ΕΙΤΕ πληρώστε 5 Νομίσματα στο απόθεμα και τοποθετήστε έναν Γονδολιέρη σε γόνδολα οποιουδήποτε χρώματος. Σημαντικό: Μόλις τοποθετηθεί, ο Γονδολιέρης παραμένει στη θέση του μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Πρέπει να τοποθετήσετε Γονδολιέρηδες για να σκοράρετε με τις Κάρτες Χαρακτήρων σας, στο τέλος του παιχνιδιού (περισσότερα παρακάτω). Ενέργεια: Κατασκευή Δρόμου/Υαλουργείου/Καταστήματος/Παλατιού/Ειδικού Κτιρίου (3x στο ταμπλό) Μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι και 3 πλακίδια σε μη κατειλημμένες θέσεις των νησιών. Ένας Δρόμος τοποθετείται μόνο σε πλακοστρωμένη θέση. Ένας Κτίριο πρέπει να τοποθετηθεί σε καφέ θέση διαγωνίως γειτονική σε Πλακίδιο Δρόμου (ανεξάρτητα του πότε τοποθετήθηκε ο Δρόμος). Συνεπώς, τα πλακίδια πρέπει να έχουν μια κοινή ακμή. Κάποια πλακίδια δρόμου, έχουν πελάτες, ενώ άλλα είναι κενά. Μόλις τοποθετηθεί, ένα πλακίδιο, παραμένει στη θέση του μέχρι τέλος του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει τρόπος αφαίρεσης ή ανταλλαγής πλακιδίων. Κατασκευή Δρόμου: Μπορείτε να τραβήξετε ένα Πλακίδιο Δρόμου, από την κλειστή στοίβα και να το τοποθετήσετε σε μια μη κατειλημμένη Θέση Δρόμου της επιλογής σας. Τα Πλακίδια Δρόμου δεν κοστίζουν Νομίσματα, αλλά δεν κερδίζετε ΠΝ για την κατασκευή τους. (Ωστόσο, κάθε Πλακίδιο Δρόμου που κατασκευάζετε, υπολογίζεται στο όριο των 3 πλακιδίων που μπορείτε να κατασκευάσετε με μια ενέργεια «Κατασκευής».) Κατασκευή Υαλουργείου, Καταστήματος, Παλατιού ή Ειδικού Κτιρίου: Εκτός των Δρόμων, μπορείτε να κατασκευάσετε μόνο πλακίδια που έχετε μπροστά σας, δηλαδή που ήδη έχετε αγοράσει νωρίτερα. Κερδίζετε 1 ΠΝ για την κατασκευή ενός Υαλουργείου. (Μετακινήστε τον Γονδολιέρη σας, μια θέση μπροστά στον Μετρητή Πόντων Νίκης). Τοποθετήστε έναν Δείκτη στο Υαλουργείο που κατασκευάζετε, ορίζοντας ότι σας ανήκει. Όταν κατασκευάζετε ένα Κατάστημα, τοποθετείτε έναν Δείκτη πάνω του και κερδίζετε 2 ΠΝ. Όταν κατασκευάζετε ένα Παλάτι κερδίζετε 3 ΠΝ. Όταν κατασκευάζετε ένα Ειδικό Κτίριο, δεν κερδίζετε ΠΝ, αλλά αντίθετα παίρνετε μια Κάρτα Ειδικού Κτιρίου. Τραβήξτε 3 κάρτες από τη στοίβα Ειδικών Κτιρίων και επιλέξτε μία από αυτές. Τοποθετήστε την ανοιχτή μπροστά σας και επιστρέψτε τις υπόλοιπες στον πάτο της στοίβας. Κάθε Κάρτα Ειδικού Κτιρίου έχει ένα αποτέλεσμα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, ξεκινώντας από τον επόμενο γύρο σας. Δείτε στη σελίδα 10 για λεπτομέρειες σχετικά με τις κάρτες αυτές. Μην τοποθετείτε Δείκτες στα Παλάτια και τα Ειδικά Κτίρια. Παράδειγμα: Στη σειρά σας, αποφασίζετε να κατασκευάσετε τρία πλακίδια. Αρχικά, τραβάτε έναν Δρόμο και τον κατασκευάζετε. Έπειτα, τοποθετείτε το Κατάστημα και το Παλάτι που έχετε μπροστά σας, στις θέσεις που βρίσκονται γειτονικά στο Δρόμο που τοποθετήσατε. Τοποθετείτε μια Αγορά στο Κατάστημα. Κερδίζετε συνολικά 5 ΠΝ (2+3). Έπειτα η σειρά σας έχει ολοκληρωθεί και ο παίκτης στα αριστερά σας παίζει τη δική του σειρά.

6 Ενέργεια: Εισόδημα (1x στο ταμπλό) Κερδίζετε Νομίσματα για τα Καταστήματα που έχετε σε ένα Νησί. Τα Καταστήματα πουλάνε στους Πελάτες που υπάρχουν στα Πλακίδια Δρόμου του Νησιού. Υπάρχουν κόκκινοι, μπλε και γκρι Πελάτες. Κάθε Κατάστημα πουλάει στους Πελάτες ενός μόνο χρώματος. Το χρώμα καθορίζεται από τη σημαία και το στόρι του Καταστήματος. Όταν χρησιμοποιείτε την ενέργεια αυτή, επιλέξτε ένα Νησί και έπειτα μέχρι 3 Καταστήματά σας στο νησί αυτό, ένα μόνο Κατάστημα για κάθε χρώμα. Κερδίζετε 1 Νόμισμα από το από θέμα για κάθε Πελάτη στον οποίο πουλάνε τα Καταστήματα. Παράδειγμα: Ο γκρι παίκτης εκτελεί την ενέργεια «Εισοδήματος» στο εικονιζόμενο νησί. Κερδίζει συνολικά 6 Νομίσματα από το απόθεμα. 4 Νομίσματα για το Κόκκινο Κατάστημά του και 2 Νομίσματα για ένα από τα μπλε του Νομίσματα. Ο πορτοκαλί παίκτης δεν κερδίζει Νομίσματα, μιας και δεν είναι η σειρά του. Ενέργεια: Παραγωγή (1x στο ταμπλό) Μπορείτε να παράγετε γυαλί στα Υαλουργείο το οποίο μόλι κατασκευάσατε. Αρχικά, πρέπει να αποφασίσετε ποιά Υαλουργεία σας θέλετε να χρησιμοποιήσετε για παραγωγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε Υαλουργεία σας, οπουδήποτε στο ταμπλό. Μπορείτε να τραβήξετε 1 γυάλινη χάντρα από το σακουλάκι για κάθε Υαλουργείο που παράγει. Η παραγωγή γυαλιού προκαλεί μόλυνση με τον καπνό και τη θερμότητα. Αυτό δεν αρέσει στον κόσμο και για το λόγο αυτό χάνετε κύρος. Χάνετε 2 ΠΝ για κάθε Υαλουργείο που χρησιμοποιείτε για την παραγωγή γυαλιού. Μετακινήστε τον Γονδολιέρη σας, τις κατάλληλες θέσεις προς τα πίσω, στον Μετρητή Πόντων Νίκης. Δεν μπορείτε να πέσετε κάτω από τους 0 ΠΝ. Αν δεν έχετε άλλους ΠΝ για παραγωγή, δεν μπορείτε να παράγετε, μέχρι να κερδίσετε ΠΝ. Μετά την παραγωγή, μπορείτε να πουλήσετε 1-3 γυάλινες χάντρες ενός χρώματος. Κερδίζετε 5 Νομίσματα από το απόθεμα για 1 γυαλί, 12 Νομίσματα για 2 γυαλιά και 20 Νομίσματα για 3 γυαλιά. Επιστρέψτε τις πουλημένες γυάλινες χάντρες στο σακουλάκι και κρατήστε όσες σας έχουν περισσέψει μπροστά σας. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μπορείτε να πουλήσετε γυαλί ενός μόνο χρώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια «Παραγωγής» μόνο για να πουλήσετε γυάλινες χάντρες που έχετε μπροστά σας. Δεν απαιτείται να παράγετε νέες γυάλινες χάντρες. Παράδειγμα: Ο καφέ παίκτης έχει 3 Υαλουργεία, ένα στη Sacca Mattia, ένα στη Sacca Serenella και ένα στο San Donato. Εκτελεί την ενέργεια «Παραγωγής» και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει 2 μόνο Υαλουργεία του. Χάνει 4 ΠΝ, σημειώνοντας την απώλεια στον Μετρητή Πόντων Νίκης. Έπειτα τραβάει 2 γυάλινες χάντρες από το σακουλάκι. Είναι τυχερός μιας και τράβηξε 2 πράσινες χάντρες. Έχει 1 πράσινη και 1 μπλε ακόμη χάντρα στο απόθεμά του, οπότε αποφασίζει να πουλήσει τις πράσινες. Επιστρέφει τις 3 πράσινες χάντρες πίσω στο σακουλάκι και παίρνει 20 Νομίσματα από το απόθεμα.

7 Ενέργεια: Γονδολιέρης (1x) Μπορείτε να αφαιρέσετε έναν Γονδολιέρη από το απόθεμά σας. Έπειτα, επιστρέψτε τον Γονδολιέρη στο γενικό απόθεμα και πάρτε 3 Νομίσματα. (Αν και το σχέδιο δείχνει μόνο 6 γόνδολες, μπορεί να υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός Γονδολιέρηδων στο γενικό απόθεμα). Εναλλακτικά μπορείτε να προσλάβετε έναν Γονδολιέρη. Πληρώστε 3 Νομίσματα στο απόθεμα και πάρτε έναν Γονδολιέρη του χρώματός σας από εκεί. Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε περισσότερους από 7 Γονδολιέρηδες. Οι Κάρτες Χαρακτήρα Κρατήστε τις Κάρτες Χαρακτήρων σας κλειστές μπροστά σας. Μπορείτε να τις κοιτάζετε οποιαδήποτε στιγμή. Θα σκοράρουν στο τέλος του παιχνιδιού. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε Κάρτα Χαρακτήρα που θέλετε να σκοράρει, απαιτεί έναν Γονδολιέρη σε μια γόνδολα. Δεν μπορείτε να αναθέσετε περισσότερες από μια Κάρτες Χαρακτήρων στον ίδιο Γονδολιέρη. Για παράδειγμα, αν έχετε 5 Κάρτες Χαρακτήρων στο τέλος του παιχνιδιού αλλά μόνο 4 Γονδολιέρηδες σε γόνδολες, μπορείτε να σκοράρετε μόνο 4 από τις 5 Κάρτες Χαρακτήρων σας και μόνο για τα Νησιά στα οποία βρίσκονται. Τέλος του Παιχνιδιού και Σκοράρισμα Το τέλος του παιχνιδιού ενεργοποιείται όταν δύο διαφορετικές στοίβες πλακιδίων εξαντληθούν (Δρόμοι, Καταστήματα, Υαλουργεία, Ειδικά Κτίρια, Παλάτια). Ο παίκτης που ενεργοποιεί το τέλος, μπορεί αν ολοκληρώσει κανονικά τη σειρά του, η οποία είναι και η τελευταία του σειρά. Έπειτα κάθε άλλος παίκτης μπορεί να παίξει από μια ακόμη φορά. ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Όταν αγοράζετε έναν Κτίριο στην τελευταία σειρά σας (ακόμη και ο παίκτης που την ενεργοποιεί), μπορείτε να το τοποθετήσετε άμεσα στο ταμπλό και χωρίς επιπλέον κόστος. Κερδίζετε κανονικά ΠΝ. (Δεν πρέπει να το συγχέετε με την ενέργεια «Κατασκευής», η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση 1-3 πλακιδίων). Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, σκοράρετε τις Κάρτες Χαρακτήρων, ξεκινώντας με τον παίκτη που ενεργοποίησε την λήξη. Όταν είναι η σειρά σας για να σκοράρετε, αποκαλύψτε τις Κάρτες Χαρακτήρων σας τη μία μετά την άλλη. Για κάθε Κάρτα Χαρακτήρα που ανοίγετε, επιλέξτε ένα νησί και μετακινήστε έναν Γονδολιέρη από την γόνδολά του σε ένα νησί (για να σημειώσετε ότι έχετε σκοράρει με τον γονδολιέρη αυτό). Έπειτα καθορίστε τον αριθμό των ΠΝ που κερδίζετε από την Κάρτα Χαρακτήρα και μετακινήστε τον Γονδολιέρη σας, καταλλήλως πάνω στον Μετρητή Πόντων Νίκης. Συνεχίστε μέχρι να μην έχετε άλλες Κάρτες Χαρακτήρων ή Γονδολιέρηδες. Έπειτα, ο επόμενος παίκτης στη σειρά, με δεξιόστροφη φορά, μπορεί να σκοράρει. Παράδειγμα: Ο πορτοκαλί παίκτης ανοίγει την εικονιζόμενη Κάρτα Χαρακτήρα. Κερδίζει 4 ΠΝ για κάθε κόκκινο Κατάστημα του εν λόγω νησιού. Συνολικά δηλαδή 8 ΠΝ. Δεν έχει σημασία που βρίσκονται τα Καταστήματα. Μετακινεί τον Γονδολιέρη του από την γόνδολα στο νησί και προχωράει 8 θέσεις στον Μετρητή Πόντων Νίκης. Έπειτα, αποκαλύπτει μια κάρτα αξίας 12 ΠΝ, μιας και είναι ο μόνος παίκτης με Υαλουργεία στο νησί. Μετακινεί τον δεύτερο Γονδολιέρη του στο νησί. Θα ήθελε να σκοράρει και την τρίτη Κάρτα Χαρακτήρα της στο νησί (ΠΝ για τα δικά της και τα κτίρια των άλλων παικτών). Ωστόσο, δεν έχει άλλους Γονδολιέρηδες στο νησί, οπότε πρέπει να σκοράρει την κάρτα σε άλλο νησί. Τέλος, κερδίζετε 1 ΠΝ για κάθε Γονδολιέρη σας, τον οποίο δεν έχετε αναθέσει σε Κάρτα Χαρακτήρα (εκτός από αυτούς στο γενικό απόθεμα). Έπειτα, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει. Σε περίπτωση ισοπαλίας, νικητής είναι ο παίκτης με τα περισσότερα Νομίσματα.

8 Ευρετήριο Καρτών Χαρακτήρων Κερδίζετε 4 ΠΝ για κάθε Κατάστημα του χρώματος που εμφανίζεται στην κάρτα, στο νησί που σκοράρει, ανεξάρτητα σε ποιόν ανήκει το Κατάστημα. Κερδίζετε 2 ή 3 ΠΝ για κάθε Κατάστημα (ανεξαρτήτως χρώματος), Παλάτι, Υαλουργείο, ή Ειδικό Κτίριο στο Νησί που σκοράρει, ανεξάρτητα σε ποιόν ανήκουν τα Κτίρια. Κεδρίζετε 12 ΠΝ αν είστε ο μόνος παίκτης που έχει κατασκευάσει Κατάστημα ή Υαλουργείο στο Νησί που σκοράρει. Το Νησί μπορεί να περιέχει άλλα Κτίρια. Μπορείτε να ανταλλάξετε μέχρι 8 Νομίσματα για ΠΝ, στο τέλος του παιχνιδιού, ανάλογα με τον πίνακα. Παράδειγμα: Έχετε 5 Νομίσματα στο τέλος του παιχνιδιού. Μπορείτε να πληρώσετε 4 Νομίσματα για να κερδίσετε 3 ΠΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Κάρτα αυτή, μόνο αν καλύπτετε τις απαιτήσεις της. Για την πρώτη κάρτα, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 μπλε Πέλάτες, 1 γκρι Πελάτης, 1 Παλάτι και 1 Ειδικό Κτίριο στο Νησί που σκοράρει. Για την δεύτερη κάρτα, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 κόκκινοι Πελάτες, 1 γκρι Πελάτης, 1 Παλάτι και 1 Ειδικό Κτίριο στο Νησί που σκοράρει. Κερδίζετε 10 ΠΝ αν ο συνολικός αριθμός των κόκκινων και μπλε Πελατών στο Νησί που σκοράρει είναι ίσος ή μικρότερος από 3. Κερδίζετε 12 ΠΝ αν το Νησί που σκοράρει περιέχει τουλάχιστον ένα Κτίριο και Πελάτη του κάθε είδους.

9 Κερδίζετε ΠΝ για τον συνδυασμό αριθμού Πελατών στο Νησί που σκοράρει, σύμφωνα με τον πίνακα. Κερδίζετε ΠΝ για τον αριθμό των Πελατών ενός χρώματος, στο Νησί που σκοράρει, σύμφωνα με τον πίνακα. Μπορεί να υπάρχουν και Πελάτες άλλων χρωμάτων στο Νησί. Κερδίζετε 1 ΠΝ για κάθε Θυρεό στα Παλάτια του Νησιού που σκοράρει. Κάθε Παλάτι έχει από 1 μέχρι 3 Θυρεούς. Κερδίζετε 1 ΠΝ για κάθε δικό σας Κτίριο στο Νησί που σκοράρει και 2 ΠΝ για κάθε Κτίριο αντιπάλου (ή το αντίστροφο). Τα Παλάτια και τα Ειδικά Κτίρια δεν υπολογίζονται, μιας και δεν έχουν Δείκτες πάνω τους. Κερδίζετε 12 ΠΝ αν ο αριθμός των Ειδικών Κτιρίων στο Νησί που σκοράρει ισούται με τον αριθμό των κόκκινων/μπλε/γκρι Πελατών στο Νησί αυτό. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα Ειδικό Κτίριο στο Νησί. Κερδίζετε 12 ΠΝ αν ο αριθμός των Θυρεών στο Νησί που σκοράρει είναι ίσος με τον αριθμό των Υαλουργείων/Καταστημάτων στο Νησί αυτό. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας Θυρεός στο Νησί. Κερδίζετε 16 ΠΝ αν ο αριθμός των Υαλουργείων, Καταστημάτων και Παλατιών στο Νησί που σκοράρει είναι μεταξύ τους ίσος. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα από το κάθε Κτίριο στο Νησί. Κερδίζετε 12 ΠΝ αν έχετε τον ίδιο αριθμό Κτιρίων στο Νησί που σκοράρει, όσο όλοι οι αντίπαλοι μαζί. Τα Παλάτια και τα Ειδικά Κτίρια δεν υπολογίζονται, μιας και δεν έχουν Δείκτες πάνω τους.

10 Κερδίζετε 12 ΠΝ αν υπάρχει 1 ακριβώς Θυρεός στο νησί που Σκοράρει. Κερδίζετε 10 ΠΝ αν έχετε τουλάχιστον 3 Κτίρια (Υαλουργεία και Καταστήματα) στο νησί που απεικονίζεται, το οποίο πρέπει να είναι και αυτό με το οποίο σκοράρει η κάρτα. Τα Παλάτια και τα Ειδικά Κτίρια δεν υπολογίζονται, μιας και δεν έχουν Δείκτες πάνω τους. Κερδίζετε 10 ΠΝ αν τοποθετήσατε τουλάχιστον 2 Γονδολιέρηδες στο Νησί που απεικονίζεται, το οποίο πρέπει να είναι και αυτό με το οποίο σκοράρει η κάρτα. Ο Γονδολιέρης που χρησιμοποιήθηκε για την κάρτα υπολογίζεται για τους 2 αυτούς Γονδολιέρηδες. Μπορείτε να επιστρέψετε μέχρι και 3 γυάλινες χάντρες του κατάλληλου χρώματος στο απόθεμα. Κερδίζετε 7 ΠΝ για κάθε χάντρα που επιστρέφετε. Πρέπει να σκοράρετε τις κάρτες αυτές στην τοποθεσία που απεικονίζεται. Ευρετήριο Ειδικών Κτιρίων Αν έχετε την Τράπεζα, κερδίζετε 2 επιπλέον Νομίσματα κάθε φορά που εκτελείτε την ενέργεια «Πάρτε 2 Νομίσματα». Αν έχετε το Πανδοχείο, πληρώνετε 2 λιγότερα Νομίσματα κάθε φορά που εκτελείτε την ενέργεια «Πρόσληψη Χαρακτήρα». Δεν παίρνετε 1 Νόμισμα όταν χρησιμοποιείτε το Πανδοχείο για την αγορά του πρώτου σας Χαρακτήρα. Αν έχετε το Μπαρ του Λιμανιού, κερδίζετε 1 ΠΝ κάθε φορά που τοποθετείτε έναν Γονδολιέρη σε γόνδολα. Αν έχετε έναν Γερανό Κατασκευών, κερδίζετε 1 ΠΝ κάθε φορά που κατασκευάζετε το Κτίριο που απεικονίζεται.

11 Αν έχετε το Λιμάνι, μπορείτε να πληρώσετε 1 μόνο Νόμισμα για τοποθέτηση Γονδολιέρη σε δική σας γόνδολα και 3 για τοποθέτησή του σε γόνδολα αντιπάλου. Αν έχετε τη Συντεχνία, κερδίζετε 1 ΠΝ αφού παράγετε 1 τουλάχιστον γυάλινη χάντρα. Κερδίζετε 1 μόνο ΠΝ, ανεξαρτήτως του αριθμού των Υαλουργείων που χρησιμοποιείτε για την παραγωγή. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ αν το μόνο που κάνατε είναι πώληση, χωρίς παραγωγή. Αν έχετε τον Ξενώνα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 5 αντί 3 καρτών, κάθε φορά που εκτελείτε την ενέργεια «Πρόσληψης ενός Χαρακτήρα». Κρατήστε μια κάρτα και επιστρέψτε τις υπόλοιπες στον πάτο της στοίβας. Κερδίζετε 5 ΠΝ αμέσως μόλις κατασκευάσετε την Βασιλική. Αν έχετε ένα Στούντιο, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των γυάλινων χαντρών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ικανότητα αυτή τόσο κατά την πώληση, όσο και κατά το σκοράρισμα συγκεκριμένων Καρτών Χαρακτήρα. Παράδειγμα: Αν έχετε το Στούντιο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες κόκκινες χάντρες θέλετε αντί για πράσινες και το αντίστροφο. Αν έχετε το Ανταλλακτήριο, μπορείτε να τραβήξετε μια παραπάνω γυάλινη χάντρα κατά την παραγωγή γυαλιού. Στο τέλος της σειράς σας, πρέπει να επιστρέψετε μια χάντρα στο σακούλι. Δεν μπορείτε να ματαιώσετε την επιστροφή αυτή, πουλώντας όλες τις χάντρες σας, αλλά πρέπει να κρατήσετε τουλάχιστον 1 για να την επιστρέψετε. Συνεπώς, το Ανταλλακτήριο απλά αυξάνει την πιθανότητά σας για να βρείτε το χρώμα που επιθυμείτε. Αν έχετε τον Φάρο, μπορείτε να μετακινήσετε την Κόκκινη Βάρκα σε μια κατειλημμένη Θέση Ενέργειας και να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια αυτή. Δεν μπορείτε να μετακινήσετε την Κόκκινη Βάρκα πέρα από άλλες Βάρκες. Συνεπώς, αν χρησιμοποιήσετε την ικανότητα αυτή, μπορείτε να μετακινήσετε το Κόκκινο Πλοίο στην πρώτη κατειλημμένη θέση που θα συναντήσει. Οι υπόλοιποι παίκτες χρησιμοποιούν την Κόκκινη Βάρκα σαν οποιαδήποτε άλλη, με τους κανονικούς κανόνες. Αν υπάρχουν δύο Βάρκες σε μία θέση Ενέργειας, μπορείτε να επιλέξετε ποιά θα μετακινήσετε. Αν έχετε το Ναυπηγείο, κερδίζετε 5 Νομίσματα για την αφαίρεση ενός Γονδολιέρη και πληρώνετε μόνο 1 Νόμισμα για την πρόσληψη ενός.

12 Ήταν η αγάπη τους για τα επιτραπέζια παιχνίδια, που έφερε κοντά την Inka (γεννημένη το 1977 στην Aurich) και τον Markus (γεννημένος το 1975 στο Beckum). Από τότε μοιράζονται την αγάπη τους για τα επιτραπέζια. Όσο η Inka εργάζεται με πλήρες ωράριο σε νέες ιδέες, ο Markus τα καταφέρνει μόνο γα απογεύματα, όταν και επιστρέφει από την βασική του δουλειά σαν ασφαλιστής. Μαζί με τα παιδιά τους Lukas (14) και Emely (12), η Inka και ο Markus ζουν στο Gummersbach/Niedersebmar στην Γερμανία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τη δουλειά τους, στο Οι σχεδιαστές θέλουν να ευχαριστήσουν τους δοκιμαστές, για τις πολλές παρτίδες Murano. Συγκεκριμένα τους Ela και Stefan Hein, Anke και Steffen Muller, Florian Giebeler, Patrick Zylka, Kerstin και Jens Krobbach, Christian Hassel και Boris Rath. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός. Οι παίκτες επιλέγουν σε κάθε γύρο διαφορετικούς ρόλους ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ενέργειες.

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός. Οι παίκτες επιλέγουν σε κάθε γύρο διαφορετικούς ρόλους ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ενέργειες. Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 48 κάρτες Συλλεκτών 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης 24 κάρτες Δημοπρασιών 8 ταμπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περίληψη. Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Περίληψη Οι παίκτες προσπαθούν να μιμηθούν τα κατορθώματα του Francis Drake ξεκινώντας 3 ταξίδια γύρω από την Καραϊβική. Πριν φύγουν από το Λιμάνι του Plymouth, θα πρέπει να μαζέψουν το κατάλληλο πλήρωμα,

Διαβάστε περισσότερα