ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ, 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ, 2014"

Transcript

1 1 Εισαγωγή ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ, 2014 Η συστηματική εντομολογική επιτήρηση θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο αναπόσπαστο μέρος των ολοκληρωμένων προγραμμάτων ελέγχου των διαβιβαστών και βασικός πυλώνας στην αντιμετώπιση των νοσημάτων που μεταδίδονται με αυτούς. Στο πλαίσιο των δράσεων αντιμετώπισης των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και πρόγραμμα ΕΣΠΑ (με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), οργάνωσε και διενήργησε ενεργητική εντομολογική επιτήρηση κατά την περίοδο μετάδοσης Η εντομολογική επιτήρηση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή και συνεργασία των ανάδοχων εταιρειών των επιμέρους προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα και τοπικών αρχών δημόσιας υγείας. Ο σκοπός της εντομολογικής επιτήρησης ήταν η συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή των ειδών και πληθυσμών των κουνουπιών, η αποτύπωση της κατανομής των πληθυσμών τους σε τόπο και χρόνο, καθώς και η ανίχνευση και παρακολούθηση της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στα κουνούπια σε τοπικό επίπεδο, για την εκτίμηση κινδύνου και την υποστήριξη αποφάσεων για τη λήψη στοχευμένων μέτρων πρόληψης. Η παρακολούθηση της μολυσματικότητας των κουνουπιών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, κατά την περίοδο μετάδοσης, συμβάλλει στην αναγνώριση και παρακολούθηση των περιοχών κυκλοφορίας του ιού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτήρησης περιλάμβανε τοποθέτηση παγίδων για συλλογή ακμαίων κουνουπιών, ταυτοποίηση των συλλεχθέντων κουνουπιών σε επίπεδο είδους και μοριακό έλεγχο των κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Ochlerotatus/Aedes caspius για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου σε αυτά. Τα αποτελέσματα της εντομολογικής επιτήρησης κοινοποιούνταν άμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρειες, Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Mέριμνας, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων), ενώ για την κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια (pools κουνουπιών θετικά στον ιό) ενημερώνονταν άμεσα και οι αρμόδιοι Δήμοι και οι τοπικές Μονάδες Υγείας. Ο καθορισμός των περιοχών επιτήρησης προέκυψε με βάση το επίπεδο της διοικητικής δομής - Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.)- που προκήρυξε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών. Μεθοδολογία Η εντομολογική επιτήρηση περιελάμβανε: i. την τοποθέτηση προκαθορισμένου αριθμού παγίδων σύλληψης ακμαίων (ενήλικων) κουνουπιών σε προεπιλεχθέντα σημεία, μετά από συνεννόηση με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.. ii. τη συλλογή ακμαίων κουνουπιών και προώθησή τους στον Τομέα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νοσημάτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), σε κατάλληλες συνθήκες συντήρησης, για την ταυτοποίηση του είδους των συλλεχθέντων κουνουπιών και τον περαιτέρω έλεγχο για πιθανή μόλυνσή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

2 2 Βάσει του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., είχε αρχικά προταθεί η τοποθέτηση 93 παγίδων σύλληψης κουνουπιών σε 11 Περιφέρειες. Η επιλογή των περιοχών εντομολογικής επιτήρησης έγινε κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων επιτήρησης των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές σε ανθρώπους και ζώα (επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας) προηγούμενων περιόδων μετάδοσης. Ωστόσο, δεν ήταν εφικτή η διενέργεια εντομολογικής επιτήρησης σε όλες τις -προτεινόμενες βάσει πρωτοκόλλου- περιοχές, καθώς η επιτήρηση βασίσθηκε στη συνεργασία-συμμετοχή των ανάδοχων εταιρειών ή/και των Περιφερειών, σε περιοχές όπου είχε εγκαίρως ορισθεί ανάδοχος εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών. Ως εκ τούτου, στην πράξη και ανάλογα με τους συμμετέχοντες συνεργάτες, υλοποιήθηκε η επιτήρηση με την τοποθέτηση μέσου αριθμού 54 (εύρος: 7-68) παγίδων (CO 2 και Triple traps) ανά δεκαπενθήμερο σε 28 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, σε 10 Περιφέρειες (Εικόνες 1, 2). Επιπρόσθετα, μία Περιφέρεια απέστειλε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τα δεδομένα της εντομολογικής επιτήρησης που η ίδια διενεργούσε (δεν περιλαμβάνονται στην κάτωθι ανάλυση), καθώς και αριθμό δειγμάτων κουνουπιών Culex pipiens προς έλεγχό τους στην ΕΣΔΥ. Τα σημεία τοποθέτησης παγίδων παρέμειναν ως επί το πλείστον σταθερά, προκειμένου να συμβάλλουν στη συστηματική παρακολούθηση των πληθυσμών των κουνουπιών ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο την εκτίμηση κινδύνου σε τοπικό επίπεδο. Εικόνα 1. Περιοχές (Περιφερειακές Ενότητες) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Ελλάδα, 2014 Περιοχές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. το 2014, βάσει πρωτοκόλλου Περιοχές που συμμετείχαν εν μέρει στο πρόγραμμα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., με αποστολή αριθμού δειγμάτων κουνουπιών Culex pipiens προς έλεγχο της παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε αυτά Περιοχές που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Περιοχές που δεν συμπεριλήφθηκαν εξαρχής στο πρωτόκολλο εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

3 3 Εικόνα 2. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Ελλάδα, 2014 Στον Πίνακα 1 αναγράφεται ο αριθμός τοποθετούμενων παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών ανά περιοχή επιτήρησης (Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα) και στον Πίνακα 2 περιγράφονται τα δεκαπενθήμερα χρονικά διαστήματα των δειγματοληψιών (βάσει πρωτοκόλλου). Η τοποθέτηση των παγίδων και η συλλογή των ακμαίων κουνουπιών υλοποιήθηκε -συνολικά σε όλη τη χώρα- από 28 Μαΐου 2014 έως 26 Νοεμβρίου 2014, ωστόσο η έναρξη, η λήξη της επιτήρησης και η συχνότητα δειγματοληψιών διαφοροποιήθηκαν κατά τόπους, όπως περιγράφεται παρακάτω. Η προτεινόμενη τοποθέτηση των παγίδων για τη συλλογή των ακμαίων κουνουπιών ήταν κάθε 15 ημέρες.

4 4 Πίνακας 1. Μέσος αριθμός* παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών που τοποθετούνταν ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών ανά γεωγραφική περιοχή επιτήρησης, Περιοχή επιτήρησης Μέσος αριθμός παγίδων ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών (εύρος) Περιφέρεια Αττικής 19 (εύρος: 4-24) ΠΕ Κεντρικού Τομέα 5 ΠΕ Πειραιά 8 (4-12)** ΠΕ Νοτίου Τομέα 3 ΠΕ Βόρειου Τομέα 3 ΠΕ Δυτικής Αττικής 1 Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 14 (εύρος: 2-18) ΠΕ Θεσσαλονίκης 2 (εύρος: 1-4) ΠΕ Ημαθίας 2 (εύρος: 2-4) ΠΕ Κιλκίς 2 (εύρος: 2-4) ΠΕ Πέλλας 2 (εύρος: 2-4) ΠΕ Πιερίας 2 (εύρος: 2-4) ΠΕ Σερρών 2 (εύρος: 1-2) ΠΕ Χαλκιδικής 2 (εύρος: 1-2) Περιφέρεια Θεσσαλίας 5 (εύρος: 2-10) ΠΕ Λάρισας 2 (εύρος: 2-4) ΠΕ Καρδίτσας 5 (εύρος: 2-10) Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 1 ΠΕ Λευκάδας 1 Περιφέρεια Ηπείρου 2 ΠΕ Άρτας 1 ΠΕ Πρέβεζας 1 Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2 ΠΕ Ηλείας 2 (εύρος: 2-4) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 1 ΠΕ Λέσβου 1 Περιφέρεια Κρήτης 6 (εύρος: 2-11) ΠΕ Χανίων 2 (εύρος: 1-6) ΠΕ Ηρακλείου 2 (εύρος: 2-4) ΠΕ Λασιθίου 1,5 (εύρος: 1-2) ΠΕ Ρεθύμνου 1 (εύρος: 1-3) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 7 ΠΕ Βοιωτίας 3 (εύρος: 2-4) ΠΕ Εύβοιας 1 (εύρος: 1-2) ΠΕ Φθιώτιδας 3 (εύρος: 2-5) ΠΕ Φωκίδας 1 Περιφέρεια Πελοποννήσου 3 ΠΕ Μεσσηνίας 3 ΣΥΝΟΛΟ 54 (εύρος: 7-68) *Ο μέσος αριθμός παγίδων ανά 15νθήμερο υπολογίσθηκε για τα συγκεκριμένα 15νθήμερα στα οποία έγιναν δειγματοληψίες στην κάθε περιοχή (και όχι για το συνολικό διάστημα της επιτήρησης (Μάιος-Νοέμβριος). **Τοποθετούνταν περισσότερες παγίδες ανά 15νθήμερο από όσες προβλεπόταν από το πρωτόκολλο.

5 5 1 ο διάστημα δειγματοληψιών: 1/5/ /5/ ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/5/ /5/2014 Πίνακας 2. Δεκαπενθήμερα χρονικά διαστήματα δειγματοληψιών ακμαίων κουνουπιών Μήνας Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος 3 ο διάστημα 5 ο διάστημα 7 ο διάστημα 9 ο διάστημα 11 ο διάστημα 13 ο διάστημα δειγματοληψιών: δειγματοληψιών: δειγματοληψιών: δειγματοληψιών: δειγματοληψιών: δειγματοληψιών: 1/6/2014-1/7/2014-1/8/2014-1/9/2014-1/10/2014-1/11/ /6/ /7/ /8/ /9/ /10/ /11/ ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/6/ /6/ ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/7/ /7/ ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/8/ /8/ ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/9/ /9/ ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/10/ /10/2014 Οι παγίδες τοποθετούνταν μετά τη δύση του ηλίου (μετά τις 19.00), συλλέγονταν νωρίς το πρωί (πριν τις 9.00) και τα συλλεχθέντα κουνούπια αποστέλλονταν -σε αεροστεγή συσκευασία- στον Τομέα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νοσημάτων της ΕΣΔΥ, στις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας (-20 C), ώστε να είναι δυνατή η ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού του Δυτικού Νείλου στο δείγμα (με PCR). Με τη χρήση του προγράμματος PooledInfRate program version 4.0, υπολογίστηκαν οι δείκτες μολυσματικότητας των κουνουπιών Minimum Infection Rate (MIR) και Maximum Likelihood Estimation (MLE). 1 Οι συνεργαζόμενες εταιρείες έστελναν μαζί με τα δείγματα τα ακριβή σημεία τοποθέτησης των παγίδων, με το γεωγραφικό στίγμα τους και περιβαλλοντικές παραμέτρους και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα των δειγματοληψιών σε ειδική φόρμα καταγραφής (Παράρτημα). Στην ανάλυση που ακολουθεί και για λόγους συγκρισιμότητας, ο όρος «δειγματοληψία» χρησιμοποιείται ενίοτε για να περιγράψει το 15νθήμερο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο έγιναν οι τοποθετήσεις παγίδων και η συλλογή κουνουπιών. Τα χρονικά δεκαπενθήμερα διαστήματα έχουν καθορισθεί εξαρχής από το πρωτόκολλο εντομολογικής επιτήρησης και μπορεί να περιλαμβάνουν >1 τοποθετήσεις παγίδων και συλλογές. 14 ο διάστημα δειγματοληψιών: 16/11/ /11/2014

6 6 Αποτελέσματα Ταυτοποίηση κουνουπιών Συνολικά, συλλέχθηκαν κουνούπια, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος- Νοέμβριος Το 98% των συλλεχθέντων κουνούπιων ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, κατόπιν της συστηματικής τους ταυτοποίησης (με εργαλείο ταυτοποίησης τις κλείδες Samanidou-Voyadjoglou & Harbach και Darsie & Samanidou-Voyadjoglou 2,3 ), ανήκαν σε 5 γένη και 14 είδη (Εικόνα 3). Από τα συλλεχθέντα κουνούπια, τα κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Όσον αφορά στην κατανομή των κουνουπιών σε είδη, το 89% των κουνουπιών στα οποία έγινε ταυτοποίηση ανήκαν στο είδος Culex pipiens. Εικόνα 3 Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος (αριθμός), Ελλάδα, 2014 (n=47.039) Στον Πίνακα 3 παρουσιάζεται ο μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών όλων των ειδών ανά παγίδα, ανά Περιφέρεια και 15νθήμερο δειγματοληψιών. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι -λόγω διαφοροποιήσεων στην εφαρμογή των κατά τόπους προγραμμάτων εντομολογικής επιτήρησης- δεν είναι εφικτή η σύγκριση αυτών των δεδομένων μεταξύ των Περιφερειών. Μπορούν να γίνουν συγκρίσεις για τη διαχρονική τάση των πληθυσμών των συλλεχθέντων κουνουπιών εντός της κάθε Περιφέρειας ή Περιφερειακής Ενότητας.

7 7 Πίνακας 3. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών (όλων των ειδών) ανά παγίδα, ανά Περιφέρεια και 15νθήμερο δειγματοληψιών, Ελλάδα, 2014* 15νθημέρο δειγματοληψιών Περιφέρεια 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11 Στερεάς Ελλάδας 40,9 19,0 43,6 41,1 6,1 10,7 44,3 0,1 8,6 2,6 Πελοποννήσου 6,7 7,0 9,7 9,0 6,3 10,6 3,7 3,3 Βορείου Αιγαίου 105,0 110,0 15,0 13,0 120,0 15,0 17,0 13,0 4,0 11,0 Ηπείρου 6,0 53,0 0,7 9,5 4,0 5,0 11,0 5,0 3,0 7,0 Κρήτης 35,6 56,6 11,9 8,3 19,8 1,3 26,5 9,0 33,5 17,3 Κεντρικής Μακεδονίας 104,5 317,7 189,0 125,8 463,4 638,8 331,5 555,6 397,8 40,5 16,5 Ιονίων Νήσων 21,0 9,0 6,0 5,0 1,0 2,0 1,0 2,0 Θεσσαλίας 33,0 37,5 15,6 43,4 17,4 4,2 6,2 4,0 1,0 Δυτικής Ελλάδας 8,3 6,5 2,5 3,5 Αττικής 2,6 1,4 2,5 1,6 3,0 6,8 3,4 3,6 2,3 3,0 4,2 2,5 12,0 1,0 *Λόγω διαφοροποιήσεων στην εφαρμογή των κατά τόπους προγραμμάτων εντομολογικής επιτήρησης, δεν είναι εφικτή η σύγκριση των δεδομένων μεταξύ των Περιφερειών

8 8 α/α Εργαστηριακά αποτελέσματα ελέγχου για ιό του Δυτικού Νείλου Συνολικά, ελέγχθηκαν εργαστηριακά όλα τα θηλυκά κουνούπια που συλλέχθηκαν και ανήκαν στα είδη Culex pipiens και Ochlerotatus/Aedes caspius,σε ομάδες κουνουπιών (pools) ανά είδος, παγίδα και δειγματοληψία. Οι ομάδες των προς εξέταση κουνουπιών αποτελούνταν από 1 έως και 200 κουνούπια. Συνολικά ελέγχθηκαν για τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνούπια σε 603 ομάδες (pools), εκ των οποίων 6 ομάδες ήταν θετικές για την παρουσία του ιού σε αυτά (Πίνακας 4). Συγκεκριμένα, από τις περιοχές στις οποίες διενεργήθηκε εντομολογική επιτήρηση κατά την περίοδο μετάδοσης 2014, καταγράφηκε η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια στην Κεντρική Μακεδονία (Π.Ε. Ημαθίας, Χαλκιδικής και Πιερίας), στην Αττική (Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών), στη Θεσσαλία (Π.Ε. Καρδίτσας) και στην Κρήτη (Π.Ε. Ηρακλείου). Πίνακας 4. Περιοχές επιτήρησης όπου συλλέχθηκαν ομάδες κουνουπιών με θετικό αποτέλεσμα (PCR) για τον ιό του Δυτικού Νείλου, Ελλάδα, 2014 Περιφέρεια Περιφερειακή Ενότητα Ημερομηνία συλλογής Είδος κουνουπιών που εξετάσθηκαν (αριθμός) 1 Κεντρικής Μακεδονίας Πιερίας 24/7/2014 Ochlerotatus/Aedes caspius (n=250) 2 Κεντρικής Μακεδονίας Χαλκιδικής 29/7/2014 Ochlerotatus/Aedes caspius (n=2) 3 Κεντρικής Μακεδονίας Ημαθίας 7/8/2014 Culex pipiens (n=200) 4 Θεσσαλίας Καρδίτσας 8/8/2014 Culex pipiens (n=3) 5 Κρήτης Ηρακλείου 25/8/2014 Culex pipiens (n=4) 6 Αττικής Νοτίου Τομέα Αθηνών 8/8/2014 Culex pipiens (n=3) To MIR για όλη την Ελλάδα, για το συνολικό χρονικό διάστημα Μάιος - Νοέμβριος 2014, ήταν 0.18 (95%CI= ) και το MLE ήταν 0.18 (95%CI= ). Αποτελέσματα ανά Περιφέρεια - Περιφερειακή Ενότητα 1. Περιφέρεια Αττικής Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος Νοέμβριος 2014, στην Περιφέρεια Αττικής τοποθετήθηκαν 202 παγίδες, με μέσο αριθμό 19 (εύρος: 4-24) παγίδων/δειγματοληψία κάθε 15 ημέρες, σε 38 (σταθερά και μετακινούμενα) σημεία συνολικά. Στην Εικόνα 4 απεικονίζονται τα σημεία τοποθέτησης των παγίδων στην Περιφέρεια Αττικής (σταθερά και μετακινούμενα). Από την Περιφέρεια Αττικής υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στις εξής Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.): Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών: 40 παγίδες, 5 παγίδες/15νθήμερο, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών: 24 παγίδες, 3 παγίδες/15νθήμερο, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών: 24 παγίδες, 3 παγίδες/15νθήμερο, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Πειραιά: 110 παγίδες (σε 4 σταθερά σημεία), 8 (4-12) παγίδες/15νθήμερο, 13 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Δυτικής Αττικής: 3 παγίδες, 1 παγίδα/15νθήμερο, 3 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών).

9 9 Εικόνα 4. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών (σταθερά και μετακινούμενα), Περιφέρεια Αττικής, 2014 (n=38) Συνολικά στην Περιφέρεια Αττικής συλλέχθηκαν 599 κουνούπια, το χρονικό διάστημα Μάιος- Νοέμβριος Tο 72% των συλλεχθέντων κουνουπιών ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 6 είδη (Εικόνα 5). Από τα 599 συλλεχθέντα κουνούπια, τα 21 είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Το 74% των κουνουπιών στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους ανήκαν στο είδος Culex pipiens και στο είδος Aedes albopictus (γνωστό και ως «κουνούπι τίγρης»). Εικόνα 5. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Περιφέρεια Αττικής, 2014 (n=599)

10 10 Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία, στις Π.Ε. της Περιφέρειας Αττικής, απεικονίζεται στις Εικόνες 6, 7 και 8. Στις Π.Ε. Κεντρικού, Βόρειου και Νότιου Τομέα Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί των κουνουπιών συνολικά (μέσος αριθμός ανά παγίδα) παρατηρήθηκαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, ενώ στις Π.Ε. Βόρειου και Νότιου Τομέα Αθηνών μεγάλοι πληθυσμοί παρατηρηθήκαν και τον Αύγουστο. Στην Π.Ε. Πειραιά, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος Νοέμβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, παρατηρήθηκαν κυμαινόμενοι πληθυσμοί κουνουπιών, με επικράτηση των κουνουπιών του είδoυς Ohlerotatus/Aedes caspius. Εικόνα 6. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Κεντρικού, Βόρειου και Νότιου Τομέα Αθηνών, 2014 Εικόνα 7. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Πειραιά, 2014

11 11 Εικόνα 8. Αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Δυτικής Αττικής, 2014 Όσον αφορά στην κατανομή των ειδών, πληθυσμοί των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus συλλέχθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, ενώ κουνούπια του είδους Anopheles sacharovi συλλέχθηκαν μόνο στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Η διακύμανση των πληθυσμών κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus ανά Περιφερειακή Ενότητα απεικονίζεται στον Πίνακα 5. Όσον αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο των κουνουπιών για τον ιό του Δυτικού Νείλου, από τις περιοχές στις οποίες διενεργήθηκε εντομολογική επιτήρηση κατά την περίοδο μετάδοσης 2014 στην Περιφέρεια Αττικής, μία ομάδα 3 κουνουπιών είδους Culex pipiens ήταν θετική για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών (ημερομηνία συλλογής = 8/8/2014).

12 12 Πίνακας 5. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens και Aedes albopictus ανά παγίδα, ανά Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) και 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφέρεια Αττικής, 2014 Π.Ε. Είδος κουνουπιού 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 15νθημέρο δειγματοληψιών 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11 Κεντρικού Τομέα Αθηνών Culex pipiens 3,8 1,4 2,4 2,4 1,0 1,6 3,6 2,0 Aedes albopictus 0,2 0,6 1,0 1,0 1,4 5,2 1,4 0,8 Βόρειου Τομέα Αθηνών Culex pipiens 2,0 2,0 3,3 5,0 1,3 0,7 4,0 2,3 Aedes albopictus 0,3 1,7 1,7 1,0 2,0 1,0 3,0 1,3 Νότιου Τομέα Αθηνών Culex pipiens 1,0 0,7 3,3 2,0 2,3 1,7 5,7 2,3 Aedes albopictus 0,7 1,3 1,3 0,0 1,3 2,0 0,7 1,0 Πειραιά Δυτικής Αττικής Culex pipiens 0,0 0,0 0,0 0,0 0,4 0,8 1,4 1,8 1,4 1,3 0,1 0,1 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,1 0,0 0,0 0,2 0,3 0,0 0,5 Culex pipiens 4,0 1,0 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 13,0

13 13 2. Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου Στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στο Δήμο Λέσβου. Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος 2014, στο Δήμο Λέσβου τοποθετήθηκαν 10 παγίδες (1 παγίδα/δειγματοληψία κάθε 15 ημέρες, 10 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών), σε ένα σταθερό σημείο (Εικόνα 9). Εικόνα 9. Σημείο τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Δήμος Λέσβου, 2014 (n=1) Συνολικά στο Δήμο Λέσβου συλλέχθηκαν 413 κουνούπια, το χρονικό διάστημα Ιούνιος- Οκτώβριος Tο 75% των συλλεχθέντων κουνούπιων ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 7 είδη (Εικόνα 10). Όλα τα συλλεχθέντα κουνούπια ταυτοποιήθηκαν σε επίπεδο είδους. Το 98,5 % ανήκαν στα είδη Culex pipiens (49%), Ohlerotatus/Aedes caspius (29%) και Ochlerotarus detritus. Δεν ανευρέθησαν κουνούπια του είδους Aedes albopictus, ενώ συλλέχθησαν κουνούπια του είδους Anopheles superpictus. Εικόνα 10. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Δήμος Λέσβου, 2014 (n=413)

14 14 Κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου (με μέσο αριθμό 120 συλλεχθέντων κουνουπιών ανά παγίδα) και το μήνα Ιούνιο (με μέσο αριθμό 108 συλλεχθέντων κουνουπιών ανά παγίδα), συνολικά στο Δήμο (Εικόνα 11). Εικόνα 11. Αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Δήμος Λέσβου, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, 2014 Η διακύμανση του πληθυσμού κουνουπιών του είδους Culex pipiens απεικονίζεται στον Πίνακα 6.

15 15 Πίνακας 6. Αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Δήμος Λέσβου, 2014 Δήμος 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 15νθημέρο δειγματοληψιών 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 Λέσβου ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11

16 16 3. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στην Π.Ε. Ηλείας (2-4 παγίδες/15νθήμερο). Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος - Οκτώβριος 2014, στην Π.Ε. Ηλείας τοποθετήθηκαν 14 παγίδες συνολικά (2-4 παγίδες κάθε 15 ημέρες, 5 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών), σε δύο σταθερά σημεία (Εικόνα 12). Εικόνα 12. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Π.Ε. Ηλείας, 2014 (n=2) Συνολικά, στην Π.Ε. Ηλείας συλλέχθηκαν 68 κουνούπια, το χρονικό διάστημα Αύγουστος - Οκτώβριος Όλα τα συλλεχθέντα κουνούπια ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 3 είδη (Εικόνα 13), ενώ 26 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Δεν ανευρέθησαν κουνούπια του είδους Aedes albopictus ή του γένους Anopheles spp. Εικόνα 13. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Π.Ε. Ηλείας, 2014 (n=68)

17 17 Κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, με μέσο αριθμό 8,3 συλλεχθέντων κουνουπιών ανά παγίδα, συνολικά στην Π.Ε. Ηλείας (Εικόνα 14). Εικόνα 14. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Ηλείας, 2014 Η διακύμανση του πληθυσμού των κουνουπιών Culex pipiens απεικονίζεται στον Πίνακα 7.

18 18 Πίνακας 7. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Ηλείας, 2014 Π.Ε. 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 15νθημέρο δειγματοληψιών 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 Ηλεία 0,8 0,5 2, ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11

19 19 4. Περιφέρεια Ηπείρου Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος Οκτώβριος 2014, στην Περιφέρεια Ηπείρου τοποθετήθηκαν 17 παγίδες (περίπου 2 παγίδες κάθε 15 ημέρες), σε 2 σταθερά σημεία, ένα στην Π.Ε. Άρτας και ένα στην Π.Ε. Πρέβεζας (Εικόνα 15). Από την Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στις: - Π.Ε. Άρτας: 9 παγίδες, περίπου 1 παγίδα/δειγματοληψία, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, - Π.Ε. Πρέβεζας: 8 παγίδες, 1 παγίδα/δειγματοληψία, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών. Εικόνα 15. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Περιφέρεια Ηπείρου, 2014 (n=2) Συνολικά, στην Περιφέρεια Ηπείρου συλλέχθηκαν 157 κουνούπια, το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος Το 49% των συλλεχθέντων κουνουπιών ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 6 είδη (Εικόνα 16), ενώ 2 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Το 80% των συλλεχθέντων κουνούπιων, στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους, ανήκαν στο είδος Culex pipiens. Πληθυσμοί κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus συλλέχθηκαν και στις δύο Π.Ε. (Άρτας και Πρέβεζας), ενώ κουνούπια του είδους Anopheles sacharovi συλλέχθηκαν μόνο στην Π.Ε. Άρτας.

20 20 Εικόνα 16. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Περιφέρεια Ηπείρου, 2014 (n=157) Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία, στις Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας απεικονίζονται αντίστοιχα στις Εικόνες 17 και 18. Ο μεγαλύτερος μέσος αριθμός κουνουπιών ανά παγίδα, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, παρατηρήθηκε: στην Π.Ε. Πρέβεζας τον Ιούνιο και στην Π.Ε. Άρτας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Εικ.17 Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Άρτας, 2014

21 21 Εικ.18 Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Πρέβεζας, 2014 Η διακύμανση του πληθυσμού των κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus απεικονίζεται στον Πίνακα 8.

22 22 Πίνακας 8. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων Culex pipiens και Aedes albopictus /παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας, 2014 Π.Ε. Άρτας Πρέβεζας Είδος 15νθημέρο δειγματοληψιών κουνουπιού 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 Culex pipiens 4,0 3,5 1,0 0,0 2,0 1,0 4,0 0,0 Aedes albopictus 1,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Culex pipiens 52,0 11,0 7,0 8,0 18,0 2,0 0,0 7,0 Aedes albopictus 1,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11

23 23 5. Περιφέρεια Θεσσαλίας Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στις Π.Ε. Καρδίτσας και Λάρισας. Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος - Νοέμβριος 2014, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τοποθετήθηκαν 44 παγίδες συνολικά (2-10 παγίδες/15νθήμερο) σε 7 σημεία (Εικόνα 19) και συγκεκριμένα: - στην Π.Ε. Καρδίτσας: συνολικά 36 παγίδες, περίπου 5 (εύρος: 2-10) παγίδες/15νθήμερο, 7 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών (Ιούλιος - Νοέμβριος), - στην Π.Ε. Λάρισας: συνολικά 8 παγίδες, 2-4 παγίδες/15νθήμερο, 3 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών (Ιούλιος - Αύγουστος). Εικόνα 19. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Π.Ε. Καρδίτσας (n=6) και Π.Ε. Λάρισας (n=2), 2014 Συνολικά, στις Π.Ε. Καρδίτσας και Λάρισας, συλλέχθηκαν κουνούπια (719 στην Π.Ε. Καρδίτσας και 285 στην Π.Ε. Λάρισας), το χρονικό διάστημα Ιούλιος - Νοέμβριος Το 79% των συλλεχθέντων κουνουπιών ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 9 είδη (Εικόνα 20), ενώ 161 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Το 63% των συλλεχθέντων κουνούπιων, στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους, ανήκαν στο είδος Culex pipiens. Πληθυσμοί κουνουπιών των ειδών Culex pipiens, Aedes albopictus και Anopheles sacharovi συλλέχθηκαν και από τις δύο Π.Ε. (Καρδίτσας και Λάρισας) της Θεσσαλίας, ενώ στην Π.Ε. Καρδίτσας συλλέχθηκαν επίσης κουνούπια των ειδών Anopheles claviger και Anopheles maculipennis.

24 24 Εικόνα 20. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Περιφέρεια Θεσσαλίας, 2014 (n=1.004) Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία, στις Π.Ε. Καρδίτσας και Λάρισας απεικονίζονται αντίστοιχα στις Εικόνες 21 και 22. Εικόνα 21. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Καρδίτσας, 2014

25 25 Εικόνα 22. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Λάρισας, 2014 Ο μεγαλύτερος πληθυσμός κουνουπιών στην Π.Ε. Καρδίτσας, κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος Νοέμβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, καταγράφηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Στην Π.Ε. Καρδίτσας καταγράφηκαν κουνούπια των ειδών Culex pipiens (το κυρίαρχο είδος), Aedes albopictus, Ohlerotatus/Aedes caspius, Anopheles sacharovi, Anopleles maculipennis, Anopheles claviger κ.α. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός κουνουπιών στην Π.Ε. Λάρισας αφορούσε σε κουνούπια του είδους Ohlerotatus/Aedes caspius, ενώ καταγράφηκαν και κουνούπια των ειδών Culex pipiens, Anopheles sacharovi, Aedes albopictus. Η διακύμανση του πληθυσμού των κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus απεικονίζεται στον Πίνακα 9. Όσον αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο των κουνουπιών για τον ιό του Δυτικού Νείλου, από τις περιοχές στις οποίες διενεργήθηκε εντομολογική επιτήρηση κατά την περίοδο μετάδοσης 2014 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μία ομάδα 3 κουνουπιών είδους Culex pipiens ήταν θετική για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Καρδίτσας (ημερομηνία συλλογής = 8/8/2014).

26 26 Πίνακας 9. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens και Aedes albopictus/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφέρεια Θεσσαλίας, 2014 Π.Ε. Λάρισας Καρδίτσας Είδος κουνουπιού 1 ο 2 ο 3 ο 15νθημέρο δειγματοληψιών 1-15/ /5 1-15/ /6 1-15/ /7 1-15/ /8 Culex pipiens 26,5 8,5 12,5 Aedes albopictus 0,0 0,3 0,5 4 ο 5 ο 6 ο 7 ο 8 ο 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 Culex pipiens 10,5 7,3 30,0 45,0 5,0 4,9 1,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,3 0,2 0,1 0,0 14 ο 16-30/11

27 27 6. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στην Π.Ε. Λευκάδας. Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος Νοέμβριος 2014, στην Π.Ε. Λευκάδας τοποθετήθηκαν 8 παγίδες (1 παγίδα κάθε 15 ημέρες, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών) (Εικόνα 23). Εικόνα 23. Σημείο τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Π.Ε. Λευκάδας, 2014 Συνολικά, στην Π.Ε. Λευκάδας συλλέχθηκαν 47 κουνούπια το χρονικό διάστημα Ιούλιος- Νοέμβριος Όλα τα συλλεχθέντα κουνούπια ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 3 είδη (Εικόνα 24). Το 77% ανήκαν στο είδος Culex pipiens και Ohlerotatus/Aedes caspius, ενώ 6 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Δεν ανευρέθησαν κουνούπια Aedes albopictus ή του γένους Anopheles spp. Εικόνα 24. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Π.Ε. Λευκάδας, 2014 (n=47)

28 28 Κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος Νοέμβριος 2014 στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, με αριθμό 21 συλλεχθέντων κουνουπιών ανά παγίδα, κυρίως του είδους Ohlerotatus/Aedes caspius (Εικόνα 25). Εικόνα 25. Αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Λευκάδας, 2014 Η διακύμανση του πληθυσμού των Culex pipiens φαίνεται στον Πίνακα 7.

29 29 Πίνακας 10. Αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Λευκάδας, 2014 Π.Ε. 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 15νθημέρο δειγματοληψιών 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15 /10 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11 Λευκάδας

30 30 7. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος - Οκτώβριος 2014, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τοποθετήθηκαν 133 παγίδες, περίπου 14 (2-18) παγίδες/δειγματοληψία κάθε 15 ημέρες σε 14 σταθερά σημεία. Στην Εικόνα 26 απεικονίζονται τα σημεία τοποθέτησης των παγίδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση σε όλες τις Π.Ε. και συγκεκριμένα στις: Π.Ε. Θεσσαλονίκης: 18 παγίδες, 2 (εύρος: 1-4) παγίδες/15νθήμερο, 9 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Ημαθίας: 20 παγίδες, περίπου 2 (εύρος: 2-4) παγίδες /15νθήμερο, 9 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Κιλκίς: 18 παγίδες, περίπου 2 (εύρος: 2-4) παγίδες/15νθήμερο, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Πέλλας: 20 παγίδες, περίπου 2 (εύρος: 2-4) παγίδες/15νθήμερο, 9 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Πιερίας: 20 παγίδες, περίπου 2 (εύρος: 2-4) παγίδες/15νθήμερο, 9 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Σερρών: 19 παγίδες, περίπου 2 (εύρος: 1-2) παγίδες/15νθήμερο, 10 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Χαλκιδικής: 17 παγίδες, περίπου 2 (εύρος: 1-2) παγίδες/15νθήμερο, 9 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών. Εικόνα 26. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 2014 (n=14) Συνολικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συλλέχθηκαν κουνούπια το χρονικό διάστημα Μάιος - Οκτώβριος Tο 99,9% των συλλεχθέντων κουνούπιων ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταξινόμηση, ανήκαν σε 9 είδη (Εικόνα 27). Τα κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους.

31 31 Το 90% των συλλεχθέντων κουνούπιων, στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους, ανήκαν στο είδος Culex pipiens. Εικόνα 27. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 2014 (n=42.233) Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία, στις Π.Ε. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απεικονίζεται στις Εικόνες 28, 29 και 30. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός κουνουπιών παρατηρήθηκε στην Π.Ε. Ημαθίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου (Εικόνα 29), ενώ οι μικρότεροι πληθυσμοί παρατηρήθηκαν στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής (Εικόνα 28). Εικόνα 28. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής, 2014

32 32 Εικόνα 29. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Ημαθίας και Πιερίας, 2014 Εικόνα 30. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας, 2014 Πληθυσμοί Culex pipiens συλλέχθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ κουνούπια είδους Aedes albopictus συλλέχθηκαν στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής. Κουνούπια είδους Anopheles sacharovi συλλέχθηκαν στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας και Σερρών, κουνούπια του είδους Anopheles maculipennis συλλέχθηκαν στις Π.Ε. Κιλκίς,

33 33 Ημαθίας και Σερρών και κουνούπια του είδους Anopheles hyrcanus συλλέχθηκαν στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας και Σερρών. Η διακύμανση των πληθυσμών κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus απεικονίζεται στον Πίνακα 11. Όσον αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο των κουνουπιών για τον ιό του Δυτικού Νείλου, από τις περιοχές στις οποίες διενεργήθηκε εντομολογική επιτήρηση κατά την περίοδο μετάδοσης 2014 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τρεις ομάδες κουνουπιών ήταν θετικές για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου: μία ομάδα 250 κουνουπιών είδους Ochlerotatus /Aedes caspius στην Π.Ε. Πιερίας (ημερομηνία συλλογής = 24/7/2014), μία ομάδα 2 κουνουπιών είδους Ochlerotatus /Aedes caspius στην Π.Ε. Χαλκιδικής (ημερομηνία συλλογής = 29/7/2014), και μία ομάδα 200 κουνουπιών είδους Culex pipiens στην Π.Ε. Ημαθίας (ημερομηνία συλλογής = 7/8/2014).

34 34 Πίνακας 11. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων Culex pipiens και Aedes albopictus/παγίδα, ανά Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) και 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, νθημέρο δειγματοληψιών Π.Ε. Είδος κουνουπιού 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15/10 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11 Θεσσαλονίκης Culex pipiens 104,5 200,0 120,0 505,0 200,0 150,0 170,0 32,5 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Χαλκιδικής Culex pipiens 4,0 40,5 4,0 110,0 126,0 218,5 110,0 25,0 5,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,5 0,0 0,5 0,0 0,0 0,0 Σερρών Culex pipiens 70,0 60,0 3,0 215,0 220,0 150,0 29,5 55,0 14,0 11,5 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Ημαθίας Culex pipiens 373,5 428,5 500,0 725,0 600,0 1605,0 1925,0 107,5 21,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Πιερίας Culex pipiens 20,0 0,0 250,0 600,0 296,5 436,5 110,0 32,0 7,8 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,5 0,0 0,0 0,0 0,0 Κιλκίς Culex pipiens 303,0 81,5 605,0 900,0 300,0 135,0 58,0 11,5 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 2,0 0,0 0,0 0,0 0,5 Πέλλας Culex pipiens 707,0 220,0 705,0 650,0 407,5 850,0 756,0 11,0 1,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 1,0 0,0 1,0 0 0,0

35 35 8. Περιφέρεια Κρήτης Στην Περιφέρεια Κρήτης συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος Νοέμβριος 2014, τοποθετήθηκαν 43 παγίδες, περίπου 6 (εύρος: 2-11) παγίδες/δειγματοληψία κάθε 15 ημέρες, σε 5 σημεία. Στην Εικόνα 31 απεικονίζονται τα σημεία τοποθέτησης των παγίδων στην Περιφέρεια Κρήτης. Από την Περιφέρεια Κρήτης υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση σε όλες τις Π.Ε. και συγκεκριμένα στις: Π.Ε. Ηρακλείου: 8 παγίδες, περίπου 2 (2-4) παγίδες/15νθήμερο, 3 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Ρεθύμνου: 7 παγίδες, περίπου 1 (1-3) παγίδες/15νθήμερο, 5 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Λασιθίου: 8 παγίδες, περίπου 1,5 (1-2) παγίδες/15νθήμερο, 5 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, Π.Ε. Χανίων: 20 παγίδες, περίπου 2 (1-6) παγίδες/15νθήμερο, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών. Εικόνα 31. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Περιφέρεια Κρήτης, 2014 (n=5) Συνολικά, στην Περιφέρεια Κρήτης συλλέχθηκαν 831 κουνούπια το χρονικό διάστημα Ιούλιος- Νοέμβριος Το 79% των συλλεχθέντων κουνουπιών ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 6 είδη, ενώ 4 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους (Εικόνα 32). Το 98% των συλλεχθέντων κουνουπιών στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους ανήκαν στο είδος Culex pipiens.

36 36 Εικόνα 32. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Περιφέρεια Κρήτης, 2014 (n=831) Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία, στις Π.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης, απεικονίζεται στις Εικόνες 33, 34 και 35. Στην Π.Ε. Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος - Νοέμβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν τον Ιούλιο. Στην Π.Ε. Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος - Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν το 2 ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Στην Π.Ε. Ρεθύμνου, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος - Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν το 2 ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Εικόνα 33. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Ηρακλείου, 2014

37 37 Εικόνα 34. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Χανίων, 2014 Εικόνα 35. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Ρεθύμνου και Λασιθίου, 2014

38 38 Όσον αφορά στην κατανομή των ειδών, πληθυσμοί κουνουπιών του είδους Culex pipiens συλλέχθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Κουνούπια του είδους Aedes albopictus συλλέχθηκαν μόνο στην Π.Ε. Χανίων, ενώ κουνούπια του είδους Anopheles sacharovi συλλέχθηκαν μόνο στην Π.Ε. Ηρακλείου. Η διακύμανση των πληθυσμών κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus απεικονίζεται στον Πίνακα 12. Όσον αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο των κουνουπιών για τον ιό του Δυτικού Νείλου, από τις περιοχές στις οποίες διενεργήθηκε εντομολογική επιτήρηση κατά την περίοδο μετάδοσης 2014 στην Περιφέρεια Κρήτης, μία ομάδα 4 κουνουπιών είδους Culex pipiens ήταν θετική για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Ηρακλείου (ημερομηνία συλλογής = 25/8/2014).

39 39 Πίνακας 12. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens και Aedes albopictus/παγίδα, ανά Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) και 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφέρεια Κρήτης, 2014 Π.Ε. Ρεθύμνου Χανίων Ηρακλείου Λασιθίου Είδος 15νθημέρο δειγματοληψιών κουνουπιού 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15/10 12 ο 16-31/10 Culex pipiens 0,0 1,3 0,0 0,0 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Culex pipiens 104,0 56,7 41,5 30,5 45,0 53,0 33,5 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,2 Culex pipiens 0,5 1,5 4,5 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 Culex pipiens 0,5 0,0 2,0 0,0 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11

40 40 9. Περιφέρεια Πελοποννήσου Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος 2014, στην Π.Ε. Μεσσηνίας τοποθετήθηκαν 24 παγίδες (3 παγίδες/15νθήμερο δειγματοληψιών, 8 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών) σε 3 σημεία (Εικόνα 36). Εικόνα 36. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Π.Ε. Μεσσηνίας, 2014 (n=3) Συνολικά, στην Π.Ε. Μεσσηνίας συλλέχθηκαν 169 κουνούπια το χρονικό διάστημα Ιούνιος- Οκτώβριος Το 99,4% των συλλεχθέντων κουνουπιών ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με τη συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 2 είδη (Εικόνα 37), ενώ 72 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Το 74% των συλλεχθέντων κουνουπιών στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους ανήκαν στα είδη Culex pipiens και Ochlerotatus/Aedes caspius. Δεν συλλέχθησαν κουνούπια των ειδών Aedes albopictus ή Anopheles spp. Εικόνα 37. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Π.Ε. Μεσσηνίας, 2014 (n=169)

41 41 Κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Σεπτέμβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, με μέσο αριθμό 10 συλλεχθέντων κουνουπιών ανά παγίδα, καθώς και το μήνα Ιούλιο (μέσος αριθμός 9-10 κουνούπια/παγίδα). Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία στην Π.Ε. Μεσσηνίας απεικονίζεται στην Εικόνα 38. Εικόνα 38. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Π.Ε. Μεσσηνίας, 2014 Η διακύμανση των πληθυσμών κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus απεικονίζεται στον Πίνακα 13.

42 42 Πίνακας 13. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens και Aedes albopictus/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας, 2014 Π.Ε. Μεσσηνίας Είδος 15νθημέρο δειγματοληψιών κουνουπιού 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 10 ο 16-30/9 Culex pipiens 0,0 0,0 0,3 0,3 0,0 0,0 3,7 3,3 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 11 ο 1-15/10 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11

43 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος 2014, τοποθετήθηκαν 70 παγίδες (7 παγίδες/δειγματοληψία κάθε 15 ημέρες) σε 14 σημεία συνολικά. Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση σε τέσσερεις Π.Ε. και συγκεκριμένα στις: Π.Ε. Βοιωτίας: 30 παγίδες, περίπου 3 (εύρος: 2-4) παγίδες/15νθήμερο, 10 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, 3 (2-4) παγίδες Π.Ε. Εύβοιας: 10 παγίδες, 1 (εύρος: 1-2) παγίδες/15νθήμερο, 7 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, 1 (1-2) Π.Ε. Φθιώτιδας: 28 παγίδες, 3 (εύρος: 2-5) παγίδες/15νθήμερο, 10 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών, 3 (2-5) Π.Ε. Φωκίδας: 2 παγίδες, 1 παγίδα/15νθήμερο, 2 δεκαπενθήμερα δειγματοληψιών. Στην Εικόνα 39 απεικονίζονται τα σημεία τοποθέτησης των παγίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εικόνα 39. Σημεία τοποθέτησης παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 2014 (n=14) Συνολικά, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συλλέχθηκαν κουνούπια, το χρονικό διάστημα Ιούνιος- Οκτώβριος Το 99,8% των συλλεχθέντων κουνουπιών ήταν θηλυκά. Τα κουνούπια, σύμφωνα με συστηματική τους ταυτοποίηση, ανήκαν σε 5 είδη (Εικόνα 40), ενώ 78 κουνούπια είχαν κατεστραμμένους χαρακτήρες και ταυτοποιήθηκαν μόνο σε επίπεδο γένους. Το 86% των κουνουπιών στα οποία έγινε ταυτοποίηση σε επίπεδο είδους ανήκαν στο είδος Culex pipiens.

44 44 Εικόνα 40. Ποσοστιαία αναλογία συλλεχθέντων κουνουπιών ανά είδος, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 2014 (n=1.518) Κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος - Οκτώβριος στο οποίο πραγματοποιήθηκε εντομολογική επιτήρηση στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Βοιωτίας, οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί κουνουπιών παρατηρήθηκαν: στην Π.Ε. Φθιώτιδας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και στην Π.Ε. Βοιωτίας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου και το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου. Η κατανομή των πληθυσμών των κουνουπιών ανά δειγματοληψία στις Π.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απεικονίζεται στην Εικόνα 41. Εικόνα 41. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών/παγίδα ανά 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 2014 Όσον αφορά στην κατανομή των ειδών, πληθυσμοί κουνουπιών του είδους Culex pipiens συλλέχθηκαν από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Κουνούπια του είδους Aedes albopictus συλλέχθηκαν μόνο στην Π.Ε. Βοιωτίας, ενώ κουνούπια Anopheles spp. συλλέχθηκαν στις Π.Ε. Εύβοιας και Φθιώτιδας. Η διακύμανση των πληθυσμών κουνουπιών των ειδών Culex pipiens και Aedes albopictus ανά Περιφερειακή Ενότητα απεικονίζεται στον Πίνακα 14.

45 45 Πίνακας 14. Μέσος αριθμός συλλεχθέντων κουνουπιών Culex pipiens και Aedes albopictus/παγίδα, ανά Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) και 15νθήμερο δειγματοληψιών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 2014 Π.Ε. Φωκίδας Βοιωτίας Εύβοιας Φθιώτιδας Είδος 15νθημέρο δειγματοληψιών κουνουπιού 1 ο 1-15/5 2 ο 16-31/5 3 ο 1-15/6 4 ο 16-31/6 5 ο 1-15/7 6 ο 16-31/7 7 ο 1-15/8 8 ο 16-31/8 9 ο 1-15/9 Culex pipiens 13,0 6,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 10 ο 16-30/9 11 ο 1-15/10 Culex pipiens 60,7 35,7 136,0 35,3 4,0 4,7 3,0 13,7 1,0 2,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1,0 0,0 0,0 Culex pipiens 6,0 1,5 6,5 5,0 0,0 0,0 0,0 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Culex pipiens 23,0 7,0 5,2 19,3 6,5 6,5 71,7 3,0 0,3 0,7 Aedes albopictus 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 12 ο 16-31/10 13 ο 1-15/11 14 ο 16-30/11

46 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης απέστειλε στην ΕΣΔΥ κουνούπια του είδους Culex pipiens, τα οποία ελέγχθηκαν σε ομάδες (ανά παγίδα). Τα κουνούπια συλλέχθηκαν το 2 ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και τα δύο δεκαπενθήμερα του Ιουλίου. Συνολικά ελέγχθηκαν 35 ομάδες κουνουπιών του είδους Culex pipiens οι οποίες ήταν όλες αρνητικές για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου. Συζήτηση- Συμπεράσματα Η εντομολογική επιτήρηση του 2014 υλοποιήθηκε σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τη συνεργασία των αναδόχων εταιρειών καταπολέμησης κουνουπιών των διοικητικών δομών που προκήρυξαν τα έργα. Στην εντομολογική επιτήρηση περιελήφθησαν περιοχές που είχαν συμπεριληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια στις δράσεις εντομολογικής επιτήρησης, καθώς και νέες περιοχές, όπως οι Περιφέρειες Κρήτης και Βόρειου Αιγαίου. Ο δείκτης μολυσματικότητας MIR για το σύνολο της Ελλάδας ήταν χαμηλότερος το 2014 (MIR=0.18, 95%CI= ) σε σχέση με το 2012 (MIR=2.03, 95%CI= ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιοχές όπου ανευρέθησαν θετικά δείγματα κουνουπιών το 2014 δεν καταγράφηκαν ανθρώπινα κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους κατά την ίδια περίοδο μετάδοσης. Η μη συστηματική τοποθέτηση παγίδων και η εναλλαγή των σημείων τοποθέτησης των παγίδων σε κάποιες περιοχές αποτελούν τους περιορισμούς του προγράμματος, αφού δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη διαχρονική διακύμανση των πληθυσμών των κουνουπιών σε αυτές τις περιοχές. Επιπρόσθετα, στους περιορισμούς του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται η μη συμμετοχή περιοχών όπου είχαν καταγραφεί κρούματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους τα προηγούμενα έτη. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σκοπεύει να συνεχίσει και να ενισχίσει τη συνεργασία του με τις Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους, σχετικά με τις δράσεις εντομολογικής επιτήρησης προκειμένου να παρακολουθούνται τόσο οι πληθυσμοί κουνουπιών όσο και οι δείκτες μολυσμάτικότητας τους σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Βιβλιογραφία 1. Biggerstaff, Brad J. PooledInfRate, Version 4.0: a Microsoft Office Excel Add-In to compute prevalence estimates from pooled samples. Centers for Disease Control and Prevention, Fort Collins, CO, U.S.A., Samanidou-Voyadjoglou, A. & Harbach, R. E. (2001) Keys to the adult female mosquitoes (Culicidae) in Greece. European Mosquito Bulletin, 10, Darsie, R. F. (Jr.) & Samanidou-Voyadjoglou, A. (1997) Keys for the identification of the mosquitoes of Greece. Journal of the American Mosquito Control Association, 13,

47 47 ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τύπος παγίδας: Triple trap Κωδικός παγίδας*:. CO2 trap, προσδιορίστε τύπο:. Άλλο, προσδιορίστε:. Ημερομηνία δειγματοληψίας*: / / Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ 1. Περιφέρεια τοποθέτησης παγίδας: Περιφερειακή Ενότητα τοποθέτησης παγίδας:.. 3. Καλλικρατικός Δήμος τοποθέτησης παγίδας:. 4. Γεωγραφικό πλάτος τοποθέτησης παγίδας: Γεωγραφικό μήκος τοποθέτησης παγίδας: Σημείο τοποθέτησης παγίδας: Σπίτι Χώρος φύλαξης ζώων Βλάστηση Άλλο προσδιορίστε.. 7. Απόσταση από σπίτια (m): 8. Περιβάλλον Αστικό 9. Παρατηρήσεις: Περιαστικό Φυσικό ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: * να αναγράφεται και στον αντίστοιχο συλλέκτη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 222 68 49 585 Κλίνες 147 365 449 121 92 1.174 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας

airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας Μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων σταυρών προτίμησης προς έναν (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Μαρούσι, 17/06/2015 Αρ. πρωτ. : 4559

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Μαρούσι, 17/06/2015 Αρ. πρωτ. : 4559 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑ B1 Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου 37 ΠΡΟΣ: Τ.Κ. - Πόλη : 151 80 - Μαρούσι Ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1 Εξέταση αιτημάτων 1Α και 1Β ανά υπηρεσία 1

Πίνακας 1 Εξέταση αιτημάτων 1Α και 1Β ανά υπηρεσία 1 Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε υπηρεσία (ΔΙ και ΤΙ) ως προς την εξέταση των αιτημάτων με βάση τα άρθρα 1Α και 1Β του ΚΕΙ (Πίνακας 1), το πλήθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1: Πλήθος εκκρεμοτήτων ανά υπηρεσία (κατάσταση διαδικασία καταχώρησης+δικαιολογητικά) 1. Άρθρο 1Β ΚΕΙ

Πίνακας1: Πλήθος εκκρεμοτήτων ανά υπηρεσία (κατάσταση διαδικασία καταχώρησης+δικαιολογητικά) 1. Άρθρο 1Β ΚΕΙ Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται οι εκκρεμότητες αιτημάτων με βάση τα άρθρα 1Α και 1Β του ΚΕΙ ανά υπηρεσία, καθώς και το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε υπηρεσία (ΔΑΚ και ΤΑΚ) ως προς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ )

ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ) ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ) ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΤΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 214-22 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 214-22 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 214 22 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 211-212

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 212-213

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ

Διαβάστε περισσότερα

14PROC002340258 2014-10-14

14PROC002340258 2014-10-14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Ασφαλείας: Βαθμός Προτεραιότητας: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Τόπος : Αθήνα ΑΠΟ - ΕΩΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 12.00-14.00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Τόπος : Αθήνα ΑΠΟ - ΕΩΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΤΕΜΙΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«ΑΡΤΕΜΙΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΑΡΤΕΜΙΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 15

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 0 0 1 2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ Οικίσκοι 0 0 0 0 0 Θέσεις 216 0 0 105 321 Μονάδες 1 1 2 0 4 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑΣΟΥ Οικίσκοι 0 0 0 0 0 Θέσεις 303 195

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΩΓΗΣ 2 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ -17 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΔΑΣΚΑΛΟΙ -32 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΩΓΗΣ 5 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ -22 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΔΑΣΚΑΛΟΙ -16

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 2014 2020 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: g.koliopoulos@bpi.gr

e-mail: g.koliopoulos@bpi.gr 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Εντοµολογική επιτήρηση για την αντιµετώπιση της ελονοσίας ρ Γεώργιος Κολιόπουλος Εργαστήριο Ελέγχου Γεωργικών Φαρµάκων Τµήµα Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 2014 2020 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους

Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους ενεργούς Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Ελάχιστη μοναδιαία αξία

Ελάχιστη μοναδιαία αξία ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Εύρος διακύμανσης Κωδικός Περιφέρεια Ελάχιστη μοναδιαία αξία Μέγιστη μοναδιαία αξία 1 Βοσκότοπος 29,59 13.302,06 2 Αρόσιμη έκταση 36,02 25.039,94 3 Δενδρώνες- Αμπελώνες 44,21 14.591,53 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 2014 2020 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Αλεξανδρούπολη 20/03/2013 ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΑΝΕΡΓΙΑΣ 2010-2012 Σύνολο ΧΩΡΑ Α. Μ. Θ. Κ. ΜΑΚ ΘΕΣ/ΚΗ Υπ. Κ. Μ Δ. ΜΑΚ Πληθυσμός Εργάσιμης

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΛΑΡΚΟΛΗΖ ΟΗΘΟΓΔΛΔΗΑΘΖ & ΔΠΑΓΓΔΙΚΑΣΗΘΖ ΕΩΖ»

«ΔΛΑΡΚΟΛΗΖ ΟΗΘΟΓΔΛΔΗΑΘΖ & ΔΠΑΓΓΔΙΚΑΣΗΘΖ ΕΩΖ» ΔΠΑ 2014-2020 Δπιχειπηζιακό Ππόγπαμμα «Ανάπηυξη Ανθπώπινου Γυναμικού, Δκπαίδευζη και Για Βίου Κάθηζη» (ΔΠ ΑΛΑΓΔΓΒΚ) 2014-2020 13 Πεπιθεπειακά Δπιχειπηζιακά Ππογπάμμαηα (ΠΔΠ) 2014 2020 ΓΡΑΖ «ΔΛΑΡΚΟΛΗΖ ΟΗΘΟΓΔΛΔΗΑΘΖ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΩΝ 5 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ/ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΑΘΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ" ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 214-22 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 214-22 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 214 22 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε.Υ.ΖΗ.Ν

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε.Υ.ΖΗ.Ν ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε.Υ.ΖΗ.Ν 2012-13 Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΦΥΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) - 65 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΜΟΥΣΙΚΗΣ - 4 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ 55 Β Αθήνας (Π.Ε.) 74 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 Γ Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Δ/ΝΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ ΑΝΕΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΩΝ I: Συγκρότηση συνεργείων επιφυλακής στις ως άνω συνολικά 103 υπηρεσίες

Α. ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Δ/ΝΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ ΑΝΕΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΩΝ I: Συγκρότηση συνεργείων επιφυλακής στις ως άνω συνολικά 103 υπηρεσίες ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I: Ενδεικτικιί περιγραφή μέτρων πρόληψης λαθροϋλοτομιών (ανήκει στην αριθμ. 135445/413/29.01.16 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας & Αγροπεριβάλλοντος) Α. ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Δ/ΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011-2010 ΕΤΟΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΔΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ - ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ Β3 Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. - Πόλη : 151 80 - Μαρούσι Ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση πεπραγμένων φυσικού αντικειμένου

Έκθεση πεπραγμένων φυσικού αντικειμένου Ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280) Αρ. Πρωτ.: 2 Ημερομηνία: 19/1/2015 Έκθεση πεπραγμένων φυσικού αντικειμένου 6 ου εξαμήνου 1. Εισαγωγή Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζονται οι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές».

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 13703 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά συνάντησης εργασίας

Πρακτικά συνάντησης εργασίας Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια. Ειδικό Πρόγραμμα Ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία Ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKH ENOTHTA ***** **** *** ** * Γενικό Άθροισμα ΔΡΑΜΑΣ ΕΒΡΟΥ ΘΑΣΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016 Αθήνα, 26-01-2016 Αρ. Πρωτ.: 8320 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,306 1,549 1,502 0,945 0,686 0,644 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,361 1,621 1,546 0,993 0,734 0,723 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,339

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015 Αθήνα, 01-09-2015 Αρ. Πρωτ.: 88326 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,413 1,667 1,614 1,101 0,647 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,468 1,717 1,650 1,143 0,000 0,715 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,455 1,679

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 2 Αυγούστου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ.: 24689 & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 27653 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1977 13 Αυγούστου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 111967/Δ2 Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη, εκπαιδευ τικών Δ.Ε. στην Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101 83 Πληροφορίες : Θ. Φλώρος Τηλέφωνα : 210 3741131 Φαξ : 210 3741140 E-mail: te.ekloges@ypes.

Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101 83 Πληροφορίες : Θ. Φλώρος Τηλέφωνα : 210 3741131 Φαξ : 210 3741140 E-mail: te.ekloges@ypes. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Αριθ. Πρωτ.: ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ 2009 ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ 2009 ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ 2009 ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΣΤΟΧΟΣ Ενίσχυση υφιστάμενων μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεις παροχής υποστηρικτικών προς την μεταποίηση υπηρεσιών ( logistics

Διαβάστε περισσότερα

3 ης & 4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ

3 ης & 4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 05-06 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ Γήπεδο : ΕΠΣ Ημαθίας, Παλατίτσια Ημαθίας 3 ης & 4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 05 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟ ΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET04: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET04: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (κκαεπ) ανά Περιφέρεια και Νομό. H σκοπιμότητα του δείκτη έγκειται στο γεγονός ότι το κατά

Διαβάστε περισσότερα

A. ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΠΑ.Κ.Ε.)

A. ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΠΑ.Κ.Ε.) Πράξη: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» A. ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKH ENOTHTA ***** **** *** ** * Γενικό Άθροισμα ΔΡΑΜΑΣ ΕΒΡΟΥ 8 ΘΑΣΟΥ 8 8 8. ΚΑΒΑΛΑΣ 8. ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 8 8...8... Πηγή: Ξενοδοχειακό

Διαβάστε περισσότερα

Επιδημιολογικά και Εντομολογικά Δεδομένα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επιδημιολογικά και Εντομολογικά Δεδομένα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Επιδημιολογικά και Εντομολογικά Δεδομένα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 2011-2012 Ι. Εισαγωγή Τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές και ειδικότερα από κουνούπια αποτελούν παγκοσμίως, μία πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015 Αθήνα, 18-12-2015 Αρ. Πρωτ.: 131956 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,357 1,603 1,553 1,036 0,763 0,674 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,413 1,654 1,603 1,080 0,806 0,741 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,385

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280)

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280) «Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» Παραδοτέο Π1.1 Έκθεση ερευνητικού έργου Υπεύθυνος φορέας: Πανεπιστήμιο Λάρισα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015 Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ.: 95724 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,412 1,653 1,603 1,108 0,666 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,464 1,704 1,633 1,147 0,000 0,732 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,437 1,667

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 3397/Δ1.1155

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 3397/Δ1.1155 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση : Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας : 101 82 - Αθήνα TELEFAX

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδεύτηκαν Κατέχουν

Μετεκπαιδεύτηκαν Κατέχουν Ώρα: 10:52:54 Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 12240 6751 3831 2003 2852 1279 314 170 4192 2647 940 609 111 43 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 459 207 36 10 205 75 18 7 170 100 23 14 7 1 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ 66 27 18 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET04: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET04: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (κκαεπ) ανά Περιφέρεια και Νομό. H σκοπιμότητα του δείκτη έγκειται στο γεγονός ότι το κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-04-2010. Στατιστικά Στοιχεία Δράσης Σ.ΕΠ.Ε.

Δελτίο Τύπου 19-04-2010. Στατιστικά Στοιχεία Δράσης Σ.ΕΠ.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) Δελτίο Τύπου 19-04-2010 Στατιστικά Στοιχεία Δράσης Σ.ΕΠ.Ε. Το Σ.ΕΠ.Ε., ο κατεξοχήν ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΛΑΡΚΟΛΗΖ ΟΗΘΟΓΔΛΔΗΑΘΖ & ΔΠΑΓΓΔΙΚΑΣΗΘΖ ΕΩΖ»

«ΔΛΑΡΚΟΛΗΖ ΟΗΘΟΓΔΛΔΗΑΘΖ & ΔΠΑΓΓΔΙΚΑΣΗΘΖ ΕΩΖ» ΔΠΑ 2014-2020 Δπιχειπηζιακό Ππόγπαμμα «Ανάπηυξη Ανθπώπινου Γυναμικού, Δκπαίδευζη και Για Βίου Κάθηζη» (ΔΠ ΑΛΑΓΔΓΒΚ) 2014-2020 13 Πεπιθεπειακά Δπιχειπηζιακά Ππογπάμμαηα (ΠΔΠ) 2014 2020 ΓΡΑΖ «ΔΛΑΡΚΟΛΗΖ ΟΗΘΟΓΔΛΔΗΑΘΖ

Διαβάστε περισσότερα

:20/06/2007 sed01pin10 : 10:16:52 10: )- IT0688

:20/06/2007 sed01pin10 : 10:16:52 10: )- IT0688 : Ώρα: 10:16:52 ΠΙΝΑΚΑΣ 10: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - Σελίδα 1 από 5 - Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Υ Ν Ο Λ Ο 3629 3464 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 208 203 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ 50 50 ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 38 38 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 76 76 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET04: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET04: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (κκαεπ) ανά Περιφέρεια και Νομό. H σκοπιμότητα του δείκτη έγκειται στο γεγονός ότι το κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μπράτης Δημήτρης Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr Τηλ. 6974754 1179-144884 Fax: 14689 Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. paligiannis@hotmail.gr Τηλ. 69747549 Fax: 14487

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Διαβάστε περισσότερα

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας. Μαρούσι, 7-12-2010. Αριθ.Πρωτ. 154927/Γ7. Βαθμός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας. Μαρούσι, 7-12-2010. Αριθ.Πρωτ. 154927/Γ7. Βαθμός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Θ6Ν-4ΓΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αθήνα, 7 Σεπτεµβρίου 2012 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΔΑ: Β4Θ6Ν-4ΓΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αθήνα, 7 Σεπτεµβρίου 2012 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ /ΣΗΣ ΟΤΑ Ταχ. /νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κωδ.: 10183 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Αν. Καραµατσούκης

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 223 68 49 586 Κλίνες 147 365 453 121 92 1.178 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑ Β1 ----- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Αθήνα, 30-9-2013 Αρ. Πρωτοκόλλου : 10866

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΔΑ: 4ΑΛ3Κ-6Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4343/2015. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013.

ΝΟΜΟΣ 4343/2015. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013. ΝΟΜΟΣ 4343/2015 Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013. ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ.4343 ΦΕΚ Α 146/13.11.2015 Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET05: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET05: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού ανά Περιφέρεια. Το επίπεδο ανεργίας αποτελεί βασική συνιστώσα της οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ»

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Ασφαλείας: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΔΑ: Μαρούσι, 13-08-2013 Αριθ.Πρωτ.: 111967/Δ2

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ Δωμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Διευθύνσεις εμβέλειας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διευθύνσεις εμβέλειας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διευθύνσεις εμβέλειας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2010-2011 Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας Ανατ. Θεσ/κης, Δυτ. Θεσ/κης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Μονάδα Ανάλυσης & Τεκμηρίωσης, Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 10:31:35 ΜΑΘΗΤΕΣ(ΝΗΠΙΑ) ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Σελίδα 1 από 5 ----- Νοµός ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 137572 67589 56288 27809 80521 39453 763 327 ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ 35402 17261 15378 7542 19765 9600

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακές εκλογές. 26 ης Μαΐου Μορφή και περιεχόμενο ψηφοδελτίων. περιφερειακών εκλογών. Σύντομος οδηγός- Υπόδειγμα ψηφοδελτίου

Περιφερειακές εκλογές. 26 ης Μαΐου Μορφή και περιεχόμενο ψηφοδελτίων. περιφερειακών εκλογών. Σύντομος οδηγός- Υπόδειγμα ψηφοδελτίου Περιφερειακές εκλογές 26 ης Μαΐου 2019 Μορφή και περιεχόμενο ψηφοδελτίων περιφερειακών εκλογών Σύντομος οδηγός- Υπόδειγμα ψηφοδελτίου Υπουργείο Εσωτερικών Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

«Οργανισµός της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας» και του Π.. 189/95 (ΦΕΚ

«Οργανισµός της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας» και του Π.. 189/95 (ΦΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /νση Βιοµηχανικής Χωροθεσίας & Περιβάλλοντος Τµήµα Β Ταχ. ιεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τη συνέχεια των Πανελλήνιων Αγώνων ΛΥΚΕΙΩΝ Ελλάδας και Κύπρου

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τη συνέχεια των Πανελλήνιων Αγώνων ΛΥΚΕΙΩΝ Ελλάδας και Κύπρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΕΠΑΝ ΙΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΕΠΑΝ ΙΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΕΠΑΝ ΙΙ Πρόγραµµα - Πράσινες Υποδοµές 2010 ΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ : 4ΙΚΧΚ-2

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ : 4ΙΚΧΚ-2 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ 4ΙΚΧΚ-2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Μαρούσι, 27/7/2018 Αρ. Πρωτ /ΓΔ5 Α Π Ο Φ Α Σ Η. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ: 3233 Β /

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Μαρούσι, 27/7/2018 Αρ. Πρωτ /ΓΔ5 Α Π Ο Φ Α Σ Η. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ: 3233 Β / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εμφάνιση Καταρροϊκού Πυρετού (ΚΠ)-Αναδρομική Ορολογική Έρευνα

Εμφάνιση Καταρροϊκού Πυρετού (ΚΠ)-Αναδρομική Ορολογική Έρευνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/12/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 7296/164104 Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ /Τμήμα Β Ταχ. Δ/νση : Αχαρνών 2 ΠΡΟΣ: Αποδέκτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθµ. Πρωτ.: 27760 & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 29-12-23 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΟΔΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 23 (Προσωρινά στοιχεία) Η Δ/νση Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, Ελλάδα, 28 Αυγούστου 2014

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, Ελλάδα, 28 Αυγούστου 2014 Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, Ελλάδα, 28 Αυγούστου 2014 Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση των κρουσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET13: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (ΑΠΑ)

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET13: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (ΑΠΑ) ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET13: ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ () ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει τη σύνθεση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας ανά νομό/περιφέρεια και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ»

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Ασφαλείας: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΔΑ: Μαρούσι, 13-08-2013 Αριθ.Πρωτ.: 111967/Δ2

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αποτελέσματα κλήρωσης στα Ομαδικά Αθλήματα των Πανελλήνιων Αγώνων Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου σχ. έτους »

ΘΕΜΑ : «Αποτελέσματα κλήρωσης στα Ομαδικά Αθλήματα των Πανελλήνιων Αγώνων Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου σχ. έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ----- ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ---- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα