ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Καλό Καλοκαίρι! Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Καλό Καλοκαίρι! Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας"

Transcript

1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και με μεγάλη μου χαρά προλογίζω την ειδική αυτή έκδοση για τους Διαγωνισμούς Έρευνας,Τεχνολογίας και Καινοτομίας που προκηρύσσει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εδώ και μια δεκαετία. Οι Διαγωνισμοί «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ» προκηρύσσονται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας», το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες γενιές των μαθητών και των φοιτητών όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και το επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 2001, όταν προκηρύχθηκε για πρώτη φορά ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ», πολλές εκατοντάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή τους στους Διαγωνισμούς να έρθουν κοντά στην ερευνητική διαδικασία, να νιώσουν τη συγκίνηση της ανακάλυψης νέας γνώσης, να αντιληφθούν τη σημασία της καινοτομίας, να βιώσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας αλλά κυρίως να εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα της ομαδικής εργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Σίγουρα, η συμμετοχή των μαθητών στους Διαγωνισμούς πέρα από τις σημαντικές γνώσεις καλλιεργεί και τις αρετές της δέσμευσης και της αυτοπειθαρχίας, αφού οι μαθητές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο, τα διαλείμματά τους ή ακόμα και τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα για να ολοκληρώσουν μαζί με την ομάδα τους, τον εκπαιδευτικό τους ή και τους ερευνητές την εργασία, την τεχνική μελέτη ή την κατασκευή τους. Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την εφαρμογή πολιτικών που βασίζονται στην αξιοποίηση της γνώσης και της καινοτομίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας. Γι αυτό άλλωστε η στρατηγική Ευρώπη 2020 στοχεύει στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην καινοτομία, στην κοινωνική ένταξη, στη μείωση της φτώχειας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για τη στήριξη των Διαγωνισμών «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία - ΤΕΚΕ», να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν με την ιδιότητά τους ως μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ή ερευνητές στους Διαγωνισμούς και να δηλώσω την πρόθεση του Ιδρύματος για τη συνεχή αναβάθμιση των Διαγωνισμών. Καλό Καλοκαίρι! Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

2 «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ » Ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ» προκηρύσσεται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από το Κεντρικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η επαφή των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και των εκπαιδευτικών τους, με τις επιστημονικές ερευνητικές διαδικασίες. Μέσα από το Διαγωνισμό επιδιώκεται η ανάπτυξη μιας πρώτης επαφής των μαθητών με την έρευνα και η διέγερση της πρωτοτυπίας, δημιουργικότητας και εφευρετικότητάς τους. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από μαθητές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, οι οποίες εκπόνησαν ερευνητικές εργασίες σε διάφορες θεματικές ενότητες. Στο Διαγωνισμό «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ » υποβλήθηκαν σαράντα επτά ερευνητικές εργασίες. Οι ερευνητικές εργασίες που έχουν βραβευθεί στη Λυκειακή, Γυμνασιακή και Δημοτική Εκπαίδευση στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ » είναι οι ακόλουθες:

3 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΡΑ MEΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/35 ΤΙΤΛΟΣ: «Σχολικοί Εορτασμοί Εθνικών Επετείων και Εκδηλώσεις Μνήμης. Τι Αποκομίζουν οι Μαθητές; Η Προφορική Ιστορία ως Εναλλακτική Μέθοδος Αναβίωσης Τέτοιων Γεγονότων» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Ιωάννη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Όμηρος Ανδριανός, Αφροδίτη Δημητρίου, Γιώργος Καραβίας, Ζήνα Μπαλτά, Μιχάλης Παναγίδης, Μάριος Χαραλάμπους, Θεόδωρος Αγαθοκλέους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Μαρία Χατζημιχαήλ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Νικολέττα Χριστοδούλου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε το όφελος που αποκομίζουν οι μαθητές από τις σχολικές επετειακές εκδηλώσεις και κατά πόσο εξυπηρετείται ο βασικός στόχος των σχολικών εορτασμών για τις εθνικές επετείους, για δημιουργία συλλογικής ιστορικής μνήμης και καλλιέργεια εθνικής συνείδησης. Η Ομάδα ξεκίνησε με βιβλιογραφική ανασκόπηση και καθόρισε τα ακριβή ερευνητικά ερωτήματα. Η εκπόνηση της έρευνας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις και εστιάστηκε σε μία εθνική επέτειο που χρονικά θα επέτρεπε στην Ομάδα να καταστρώσει σχέδιο δράσης με τη χρήση της μεθόδου της Προφορικής Ιστορίας, ως εναλλακτικής μεθόδου αναβίωσης των επετειακών γεγονότων. Στην πρώτη φάση, έγινε διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης με τη συλλογή δεδομένων μέσω ερωτηματολογίων, βιντεογράφησης των σχολικών εθνικών γιορτών, δημοσκοπήσεων, συνεντεύξεων και συζητήσεων με μαθητές και καθηγητές. Τηρήθηκε ημερολόγιο όπου καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις και οι σκέψεις των μαθητών σχετικά με την κάθε σχολική γιορτή και ανάπτυξαν σχετική ιστοσελίδα. Με την αποπεράτωση της συλλογής των δεδομένων έγινε μια πιο συστηματοποιημένη ανάλυση και η Ομάδα κατέληξε στα αποτελέσματα που αντικατοπτρίζουν την υφιστάμενη κατάσταση. Στη δεύτερη φάση, έγινε παρέμβαση με τη χρήση της μεθόδου της Προφορικής Ιστορίας ως εναλλακτικού τρόπου αναβίωσης των επετειακών γεγονότων. Μετά την παρέμβαση έγιναν συζητήσεις με τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην παρέμβαση με σκοπό να διερευνηθεί τί απεκόμισαν οι μαθητές από την όλη διαδικασία και να φανεί η αποτελεσματικότητα ή μη της μεθόδου της Προφορικής Ιστορίας.

4 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/04 ΤΙΤΛΟΣ: «Διερεύνηση του Βαθμού Κομματικοποίησης ή Υγιούς Πολιτικοποίησης των Μαθητών/τριών του Σχολείου μας» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Μακαρίου Γ Λάρνακας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στέλιος Αντωνίου, Ιωάννης Κουζαπάς, Κυριάκος Αναστασίου, Ελένη Καρεκλά, Σάϊτ Χελλάμπεη, Ζωή Γερολέμου, Χάρις Νίκα, Ειρήνη Μιχαήλ, Βασιλική Σταυρινού, Ανδριανή Χειμωνίδου, Γεωργία Αθανασίου, Έλενα Χρίστου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Θεούλα Ερωτοκρίτου-Σταύρου, Μαρία Λυσιώτη, Μαρία Θεοφάνους ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Παυλίνα Χατζηθεοδούλου Λοϊζίδου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε σε ποιό βαθμό οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τάξεων του σχολείου είναι κομματικοποιημένοι, εάν έχουν αναπτύξει δεξιότητες ενεργού πολίτη, εάν τα κόμματα έχουν διεισδύσει στην εκλογή και τη λειτουργία του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου, εάν συνειδητοποιούν τις αρνητικές συνέπειες της κομματικοποίησης και τέλος εάν είναι σε θέση να προτείνουν τρόπους υγιούς πολιτικοποίησης των νέων. Η έρευνα περιλάμβανε την ετοιμασία ερωτηματολογίων τα οποία δόθηκαν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα των μαθητών του σχολείου, συνεντεύξεις από άτομα που ανήκουν σε κομματικές νεολαίες και παρατήρηση στην αυλή του σχολείου, για να διαπιστωθεί σε ποιό βαθμό οι μαθητές του δρουν ως πολιτικοποιημένα ή κομματικοποιημένα άτομα. Τα αποτελέσματα από την έρευνα βοήθησαν στον προσδιορισμό του βαθμού του προβλήματος, στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και της ευρύτερης κοινότητας συμβάλλοντας στη μείωση του προβλήματος.

5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΚΕ MEΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/17 ΤΙΤΛΟΣ: «Πού Καταλήγουν τα Τηγανόλαδα των Κυπριακών Νοικοκυριών; Επιπτώσεις, Σφυγμομετρήσεις της Κοινής Γνώμης, Ανάγκες για Αλλαγές» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Δημήτρης Κυριακίδης, Νεκτάριος Κούτρας, Ιωάννα Ευσταθίου, Κωνσταντίνα Θεοκλή, Μελάνθια Χαρίτου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Ροδούλα Αβραάμ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Ανδρομάχη Κατσονούρη Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη διαχείριση των λαδιών που απομένουν μετά το μαγείρεμα και τις συνέπειες που έχει η πρακτική που ακολουθούν τα κυπριακά νοικοκυριά. Η έρευνα ξεκίνησε με βιβλιογραφική ανασκόπηση. Η Ομάδα ετοίμασε ερωτηματολόγιο το οποίο δόθηκε σε δείγμα πληθυσμού της πόλης. Μέσα από το ερωτηματολόγιο διαφάνηκε ο βαθμός που οι κύπριοι γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο περιβάλλον η κακή διαχείριση των τηγανέλαιων και το αντίκτυπο που έχει στη ζωή τους. Η Ομάδα διερεύνησε, επίσης, την πολιτική και στρατηγική ως κράτος για το θέμα αυτό, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο μη κυβερνητικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Έγινε, επίσης, άντληση πληροφοριών μέσω συνεντεύξεων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από αρμόδια άτομα. Με την αποπεράτωση της έρευνας η Ομάδα συνέβαλε σημαντικά στη διαφώτιση των πολιτών για το σημαντικό θέμα του περιβάλλοντος και προσπάθησε να οδηγήσει τους αρμόδιους φορείς στη λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων, μέτρων και ενεργειών για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

6 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΚΕ MEΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/40 ΤΙΤΛΟΣ: «Ψυχολογικές Επιπτώσεις με Ενδεχόμενη Εμφάνιση Μετατραυματικού Άγχους σε Εφήβους Μαθητές, Μετά την Τραγική Έκρηξη στο Μαρί Λεμεσού» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Βικτώρια Δημητρίου, Κυριακή Καβάζη, Μαρία Νεοφύτου, Γιώργος Πέτσας, Θεανώ Πινδάρου, Μαρία Πραστίτη, Άννα Σπύρου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Γιώργος Χαραλάμπους, Νατάσα Χριστοδούλου, Βύρωνας Μαληκίδης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αναστασία Αβερκίου Θεοδότου, Ελένη Ρουσουνίδου, Τατιάνα Πετρίδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Μιχάλης Μιχαηλίδης Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε την έκταση της παρουσίας μετατραυματικού άγχους σε έφηβους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στους μαθητές του σχολείου της, μετά την τραγική έκρηξη στο Μαρί Λεμεσού. Στο πλαίσιο της έρευνας η Ομάδα έκανε ανασκόπηση σχετικής βιβλιογραφίας. Στη συνέχεια, ζητήθηκε σε πιλοτική φάση από Ομάδα μαθητών του σχολείου να καταγράψει ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά της γύρω από το περιστατικό. Με βάση τη βιβλιογραφική ανασκόπηση και τα αποτελέσματα της καταγραφής των σκέψεων των μαθητών, έγινε σχεδιασμός ερωτηματολογίου το οποίο δόθηκε ανώνυμα και με κωδικό σε δείγμα μαθητών και των τριών τάξεων του Λυκείου. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν οι μαθητές στους οποίους το περιστατικό άφησε τις μεγαλύτερες ψυχολογικές επιδράσεις και έγιναν ομαδικές συνεντεύξεις με βασικό σκοπό την προσπάθεια διείσδυσης σε βάθος ώστε η ομάδα να μπορέσει να ανακαλύψει τις οπτικές γωνίες κάτω από τις οποίες τα άτομα βιώνουν και συναισθάνονται τα γεγονότα. Προς εμπλουτισμό των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την ερευνητική διαδικασία, χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια αποσπάσματα από τις πρωτογενείς πηγές και το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό και από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της έρευνας.

7 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/25 ΤΙΤΛΟΣ: «Τί θα Γίνω Άμα Μεγαλώσω; Σπουδές: Επιλογή ή Ανάγκη;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Γεωργία Χριστοδούλου, Σωτηρούλα Έλληνα, Τσιελεστίνα Πουλλή, Έλενα Ηρακλέους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Σωτηρούλα Κορέλλη, Ζωή Αγγελή, Αλεξία Πηλακούρη ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ιωάννης Αγγελή Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε και μελέτησε τους προβληματισμούς, τις επιλογές και τις αποφάσεις που παίρνουν οι νέοι από τη στιγμή που εντάσσονται στο λύκειο μέχρι και την εργοδότησή τους. Η Ομάδα χρησιμοποίησε στην έρευνα της, ως κύριο εργαλείο συλλογής και άντλησης πληροφοριών και δεδομένων, τα δομημένα ερωτηματολόγια προς τους μαθητές της τρίτης λυκείου με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους σε σχέση με την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Δόθηκαν, επίσης, ανοικτού τύπου ερωτηματολόγια σε απόφοιτους, φοιτητές, πτυχιούχους που εργοδοτούνται και πτυχιούχους που δεν εργοδοτούνται. Εμπλεκόμενοι στην έρευνα ήταν νέοι ηλικίας από 17 μέχρι 30 ετών. Τα αποτελέσματα της Ομάδας δόθηκαν στους μαθητές.

8 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/48 ΤΙΤΛΟΣ: «Σχολείο και Υγιεινή: Πόσο Απέχουν ή Όχι το Ένα από το Άλλο;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ευσεβία Ιωάννου, Άννα Ταλιαδώρου, Ελένη Χαραλάμπους, Έλενα Χαραλάμπους, Παντελίτσα Χρυσοστόμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ανδρέας Παναγίδης, Ευαγγέλου Ροδοστέλλα, Παναγιώτα Κωνσταντίνου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Τσούκνος Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη διερεύνηση και καταγραφή πιθανών πηγών μόλυνσης στο σχολικό περιβάλλον. Η Ομάδα βασίστηκε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης και ταυτοποίησης βακτηρίων το οποίο περιλάμβανε τη συλλογή βακτηρίων από διάφορους χώρους του σχολείου, τη μελέτη του πληθυσμού τους, το ρυθμό αναπαραγωγής τους και το βαθμό επικινδυνότητάς τους. Με αυτό τον τρόπο η Ομάδα κατάλαβε όλο τον αόρατο κόσμο των βακτηρίων που υπάρχει γύρω μας και έμαθε πώς θα πρέπει να εφαρμόζονται τρόποι υγιεινής τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και στην προσωπική υγιεινή προς αποφυγή μιας πιθανής εξάπλωσης οποιασδήποτε μόλυνσης στο σχολικό χώρο. Επίσης, η Ομάδα ενημέρωσε τους συμμαθητές της, αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου για τα σημεία που θα πρέπει να προσεχθούν.

9 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/02 ΤΙΤΛΟΣ: «Ευτροφισμός της Λίμνης της Αθαλάσσας. Απειλή για τα Ψάρια και όχι Μόνο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα Ε ΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Τίνα Ιωαννίδου, Μαρία Πόζοβα, Ελένη Χριστοδούλου, Χριστίνα Γαβριηλίδου, Ιωάννα Αντωνίου, Θέα Ζησίμου, Ηλιάνα Νικολαΐδου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Σταυρούλα Τζιέπρα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φάνη Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τον ευτροφισμό στη λίμνη της Αθαλάσσας που είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό και ελκυστικό περιβαλλοντικό στοιχείο στη Λευκωσία. Η Ομάδα έκανε έρευνα σε βιβλιογραφία που αφορούσε στον ευτροφισμό και παρατήρησε το φαινόμενο στη λίμνη και σε ποιό στάδιο εξέλιξης βρίσκεται. Έκανε, επίσης, πειραματική μελέτη και μετρήσεις στις συγκεντρώσεις αλάτων και μικροβιακών καλλιεργειών καθώς και στην υγρασία, στην ένταση φωτός, στην θερμοκρασία, στη θολότητα, στο ρυθμό ροής, και στο διαλυμένο οξυγόνο. Στη συνέχεια, η Ομάδα επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα των μετρήσεων και τα σύγκρινε με τα υπόλοιπα δεδομένα. Τέλος, η Ομάδα υπέβαλε εισηγήσεις για λύσεις και δράσεις για μείωση της ρύπανσης των νερών και χρησιμοποίησε διάφορες μεθόδους για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τον ευτροφισμό στη λίμνη της Αθαλάσσας.

10 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/22 ΤΙΤΛΟΣ: «Νέες Βάσεις για μια Πράσινη Κύπρο με Αφορμή την Καταστροφή του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού στο Βασιλικό. Ανοικοδόμηση του Συμβατικού Σταθμού ή Δημιουργία Υποσταθμών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μαρίνα Ορφανίδου, Παναγιώτα Καρανικόλα, Δημήτρης Καουτζάνης, Ιουλία Σολωμού, Αλίκη Γρηγορίου, Άριστος Αρίστου, Έλενα Κυρμίτση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ριάνα Λοΐζίδη, Γιώργος Σοφοκλέους ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γιώργος Μακρίδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την εξεύρεση της πιο συμφέρουσας και ταυτόχρονα οικολογικής λύσης παροχής ηλεκτρισμού στην Κύπρο με αφορμή την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση καθώς και συνεντεύξεις από άτομα που σχετίζονται με το θέμα της ενέργειας. Διερευνήθηκαν εις βάθος τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλιακές τεχνολογίες, αιολικές, βιομάζας και υδροηλεκτρικής ενέργειας και καταγράφηκε η ενεργειακή ζήτηση στην Κύπρο, ανά περιοχή. Παράλληλα, διεξήχθη έρευνα ως προς την καταλληλότητα της κάθε τεχνολογίας για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο. Για κάθε τεχνολογία πραγματοποιήθηκε τεχνο-οικονομική μελέτη. Στο τέλος έγινε σύγκριση μεταξύ των ευρημάτων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τις συμβατικές ώστε να διαφανεί ποιά τεχνολογία είναι πιο λειτουργική και συμφέρουσα τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα. Η Ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματά της με τη δημιουργία ενός χάρτη της Κύπρου στον οποίο απεικονίζονται οι διάφοροι υποσταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την ονομαστική τους ισχύ και τη συνολική τους παραγωγή ενέργειας.

11 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/05 ΤΙΤΛΟΣ: «Σύστημα Εξοικονόμησης και Παραγωγής Νερού στα Σπίτια» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Τόνια Χριστοφή, Μίλη Θεοδώρου, Στέλλα Γεδεών, Ιωάννης Ζίττης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Ελένη Πισιάρα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κώστας Κώστα Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την εξοικονόμηση νερού, την ανακύκλωση των γκρίζων νερών εντός των σπιτιών, την παραγωγή νερού από τα νερά της βροχής, αλλά και την υγρασία της ατμοσφαίρας, που το καλοκαίρι επικρατεί σε αρκετά μεγάλα ποσοστά στην Κύπρο. Η έρευνα περιελάμβανε ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, σχεδιασμό ερωτηματολογίων που απευθύνονταν σε μαθητές και σε ιδιοκτήτες σπιτιών. Η Ομάδα πήρε, επίσης, συνεντεύξεις από ειδικούς στο θέμα όπως στελέχη από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και σχημάτισε μια εικόνα για τα συστήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα σπίτι. Οι ιδέες της Ομάδας όπως προέκυψαν από την ανάλυση των ερωτηματολογίων και των συνεντεύξεων, τέθηκαν ως προτάσεις για εξοικονόμηση και παραγωγή νερού σε ένα σπίτι. Τα αποτελέσματα από την έρευνα θα παρουσιαστούν σε Συνέδρια και Ημερίδες. Δημιουργήθηκε επίσης αφίσα με τα αποτελέσματα και ένα μικρό βίντεο το οποίο με απλό τρόπο παρουσιάζει τα αποτελέσματα και τις εισηγήσεις της Ομάδας.

12 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/13 ΤΙΤΛΟΣ: «Ενεργειακή Κατανάλωση Συσκευών που Βρίσκονται σε Κατάσταση Αναμονής ( standby )» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Μ.Κουτσόφτα Α. Παναγίδη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Θωμάς Θωμά, Φίλιππος Ιωάννου, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Χρήστος Μηλιώτης, Αντωνία Περικλέους, Αντιγόνη Χρυσοστόμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Γεώργιος Τσικαλάς ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Ιωάννης Αγγελή Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το φαινόμενο της κατανάλωσης ενέργειας από συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ( standby ) και διερεύνησε αν στις συνήθειες της καθημερινής ζωής στην κυπριακή πραγματικότητα, η καταναλισκόμενη ενέργεια σε κατάσταση αναμονής είναι σημαντική και εάν θα πρέπει να προσεχθεί αφού οδηγεί στην αύξηση του λογαριασμού της ΑΗΚ και επιπλέον έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις αυξημένες εκπομπές ρύπων. Η έρευνα ξεκίνησε με βιβλιογραφική και διαδικτυακή ανασκόπηση καθώς και ενημερωτική συνάντηση με Λειτουργούς της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και της Αρχής Ηλεκτρισμού. Επίσης, η Ομάδα κατάρτισε ερωτηματολόγιο το οποίο δόθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό τη διερεύνηση των γνώσεων του κοινού σχετικά με την ενεργειακή «διαρροή». Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, μετρήσεις της κατανάλωσης standby των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών. Για την ανάλυση δεδομένων χρησιμοποιήθηκε η περιγραφική και επαγωγική στατιστική. Ακολούθησε ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας και παρουσίαση τρόπων και δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ενεργειακής σπατάλης με τη χρήση αποτελεσματικών τεχνολογιών και με την ενεργό συμμετοχή των καταναλωτών.

13 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/23 ΤΙΤΛΟΣ: «Διερεύνηση της Μετάβασης από το Γυμνασιακό στο Λυκειακό Κύκλο: Βιώματα, Αντιλήψεις και Πιθανές Επιπτώσεις στην Επίδοση των Μαθητών» ΣΧΟΛΕΙΟ: Αγγλική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριάκος Έλληνας, Μαρία Παπαδοπούλου, Χριστίνα Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Πέτρος Κυπριανού, Σοφία Μιχαηλίδου - Παπαδοπούλου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χαράλαμπος Χαραλάμπους Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη μετάβαση των μαθητών από το γυμνασιακό στο λυκειακό κύκλο στην Κύπρο ειδικά στα σχολεία όπου «συστεγάζονται» οι διάφορες βαθμίδες. Η Ομάδα διένειμε ερωτηματολόγια σε όλους τους μαθητές της Γ και Δ τάξης του σχολείου της και διενέργησε ομαδικές συνεντεύξεις με μαθητές της Γ και Δ τάξης για την περεταίρω εμβάθυνση στο υπό εξέταση θέμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδωσαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα που δείχνουν ένα ψηλό βαθμό αυτογνωσίας στους μαθητές και κατέδειξαν κατά πόσο υπάρχει βελτίωση ή χάσμα στην επίδοση των μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν χρήσιμα στη διεύθυνση του σχολείου ως εργαλείο βελτίωσης.

14 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/36 ΤΙΤΛΟΣ: «Ποιότητα Αρδεύσιμου Νερού στην Περιοχή Παραλιμνίου - Πρωταρά» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Παραλιμνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Βασιλική Θωμά, Άντρεα Μιντή, Διονύσης Μυλωνάς, Αντώνης Σεργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: π. Αναστάσιος Ισαάκ, Ελεάννα Παπαδοπούλου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Αντώνης Ζορπάς Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε την καταλληλότητα του νερού για άρδευση σε κάποιες καλλιεργήσιμες περιοχές στο Δήμο Παραλιμνίου. Στο πλαίσιο της έρευνας, η Ομάδα έκανε επισκόπηση στο διαδίκτυο και πήρε συνέντευξη από Λειτουργό του Τμήματος Γεωργίας. Εκτέλεσε, επίσης δειγματοληψίες νερού και έλεγξε παράγοντες για την καλή ποιότητα του νερού, ενώ παράλληλα ετοίμασε λίστα με την ανθεκτικότητα στο αλμυρό ακατάλληλο νερό των καλλιεργειών της περιοχής. Η Ομάδα κατάληξε στο συμπέρασμα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το νερό είναι ακατάλληλο για τις περισσότερες καλλιέργειες. Η Ομάδα πρόκειται να ενημερώσει τους γεωργούς είτε μέσω εντύπων είτε μέσω εκπομπής στον τοπικό ραδιοσταθμό για το ποιά φυτά μπορούν να καλλιεργούν και σε ποιές συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης, η Ομάδα εισηγήθηκε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού καθώς και τρόπους ποτίσματος μέσα από τους οποίους θα επωφελούνται οι διάφορες καλλιέργειες.

15 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/41 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Οδική Ασφάλεια Μέσα από τα Εφηβικά Μάτια» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μαρία Κυριάκου, Κατερίνα Πετρίδου, Έλενα Σάββα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Έλενα Χατζηγεωργίου, Μαρία Βραχίμη ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μαρία Ξενοφώντος Χριστοδούλου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα της οδικής ασφάλειας και ειδικά με την οδική συμπεριφορά, την πρόληψη ατυχημάτων και την οδική προστασία. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και υλοποίησε πρόγραμμα παρέμβασης στο σχολείο με βιωματικά εργαστήρια προς δείγμα μαθητών του σχολείου με σκοπό τη συλλογή δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία δύο ερωτηματολογίων. Τα ερωτηματολόγια δόθηκαν σε δύο ομάδες μαθητών, την «πειραματική» και την «ομάδα ελέγχου». Στην «ομάδα ελέγχου» έγινε αξιολόγηση στα θέματα οδικής ασφάλειας με βάση τις υφιστάμενες γνώσεις, ενώ στην «πειραματική ομάδα» έγινε παρέμβαση κυκλοφοριακής αγωγής με εκπαιδευτικό υλικό και με βιωματικά εργαστήρια. Οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια συγκεντρώθηκαν σε ένα εγχειρίδιο το οποίο αποτέλεσε ένα πρακτικό λεπτομερές εργαλείο με το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει βιωματικό εργαστήριο και να επηρεάσει την οδική συμπεριφορά των εφήβων. Για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας της παρέμβασης δόθηκαν δύο ερωτηματολόγια στην ομάδα παρέμβασης, πριν και μετά την υλοποίηση του προγράμματος. Τα αποτελέσματα της έρευνας μαζί με τις εισηγήσεις της ομάδας συμπεριελήφθησαν σε ψηφιακό δίσκο που έφτιαξε η ομάδα.

16 ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/49 ΤΙΤΛΟΣ: «Το Νερό στην Περιοχή Πόλης Χρυσοχούς» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο και Τεχνική Πόλεως Χρυσοχούς ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Χαράλαμπος Κρίνου, Ανδρέας Εφραίμ, Αντώνης Διογένους, Ανδρέας Ανδρέου, Άδωνης Ιωάννου, Σάββας Σάββα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ιωάννης Κοντογιαννάτος, Γαβριέλλα Θεοδοσίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φάνης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη μελέτη του νερού στην περιοχή της Πόλης της Χρυσοχούς, η οποία θεωρείται από τις πιο πλούσιες σε υδάτινους πόρους. Η Ομάδα, αφού εντόπισε τα ρυάκια και τις πηγές της περιοχής, έκανε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις της ποιότητας του νερού και μέσα από ένα ερωτηματολόγιο κατάγραψε τις απόψεις των μαθητών πάνω στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων. Στη συνέχεια συζήτησε με τοπικούς φορείς και Λειτουργούς του Τμήματος Υδάτων. Διερεύνησε, επίσης την ύπαρξη πολιτικής προστασίας των υδάτων της περιοχής. Από την έρευνα, η Ομάδα κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα σε σχέση με την επίδραση των γεωργικών και των οικιακών αποβλήτων στο πεδινό ρυάκι της περιοχής.

17 ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/39 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Νεανική Παραβατικότητα στο Σχολικό μας Χώρο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ - Πλατύ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ευρυδίκη Κοντεμενιώτου, Χάρης Κυπριανού, Μιχάλης Κύρου, Ανδρέας Μελάς, Κατερίνα Ποστεκκή, Ελένη Χρίστου, Αναστασία Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ευανθία Σάββα Χαραλάμπους, Δήμητρα Αθανασίου, Μαριάννα Μουμτζή ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μαρία Ξενοφώντος Χριστοδούλου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε τα αίτια και τις συνέπειες της παραβατικότητας στο σχολικό της χώρο και δημιούργησε ένα «προφίλ» παραβάτη καθώς και ένα σύνολο δραστηριοτήτων με τις οποίες δραστηριοποίησε τους μαθητές έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της παραβατικότητας. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση από διάφορες βιβλιοθήκες, αρχεία του σχολείου και από την Αστυνομία και εξασφάλισε υλικό από πρακτικά συνεδριάσεων του σχολείου, δημοσιεύσεις από τον τύπο και το διαδίκτυο και πρωτογενές φωτογραφικό υλικό. Στη συνέχεια, πήρε συνέντευξη από τον Αστυνομικό της γειτονιάς και το Διευθυντή του Σχολείου με βάση την οποία, ετοίμασε ερωτηματολόγιο το οποίο διένειμε ηλεκτρονικά σε δείγμα μαθητών του σχολείου. Αφού συμπληρώθηκαν και αναλύθηκαν τα ερωτηματολόγια, δημιουργήθηκε ένα φιλμάκι στο οποίο συμμετείχε η Ομάδα με τραγούδι και άλλες δραστηριότητες. Σκοπός της Ομάδας είναι να αναρτήσει το φιλμάκι στην Ιστοσελίδα του Σχολείου ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι υπόλοιποι μαθητές και να δοθούν θετικά μηνύματα σε όλους. Με το πέρας της ανάλυσης των αποτελεσμάτων της έρευνας, προκηρύχθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία αφίσας και λογότυπου που να προβάλλει την ορθή αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Κάποια από αυτά τα σχέδια θα τοποθετηθούν στους τοίχους του σχολείου σε σημεία που πριν υπήρχαν συνθήματα.

18 ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/32 ΤΙΤΛΟΣ: «Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας στη Σχολική Μονάδα του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Βασιλική Βασιλείου, Αναστασία Τζαβέλα, Μιχάλης Γκάγκος, Μαρία Λέφου, Καλλιόπη Παναγή, Κυπριανός Κολιός, Μάριος Ευτυχίου, Δημήτρης Γιακέζογλου, Άθως Χαραλάμπους, Αντρέας Καψάλης, Πέτρος Ολυμπίου, Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Βασίλης Ροβέρτου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Χριστιάνα Χατζησάββα, Παρασκευή Χατζηκωστή, Μάριος Χριστοφόρου, Γεώργιος Βότσης ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Αναστασίου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το βαθμό ενημέρωσης των μαθητών, των καθηγητών και του προσωπικού του σχολείου σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και την εφαρμογή τους στη σχολική μονάδα στο βαθμό που αυτό είναι οικονομικά εφικτό. Η έρευνα εμπεριείχε ερωτηματολόγιο προς τους μαθητές, καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου για σκοπούς διερεύνησης των απόψεων σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, η Ομάδα, διερεύνησε το κόστος κατανάλωσης ενέργειας και καυσίμων μέσα στη σχολική μονάδα και διατύπωσε υποθέσεις τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπρόσθετα, έγινε κατασκευή μακέτας του σχολείου η οποία λειτουργούσε κατά το ήμισυ με τα δεδομένα που ίσχυαν στο σχολείο ενώ στο υπόλοιπο μισό εφαρμόστηκαν οι προτεινόμενοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας. Με τη βοήθεια της κατασκευής, διεξήχθηκαν πειράματα μετρήσεις για σκοπούς εξαγωγής συμπερασμάτων και κοστολόγηση της εφαρμογής των μέτρων που προτείνει η ομάδα. Η Ομάδα κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα για τα οποία θα ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για σκοπούς ευαισθητοποίησης για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολείο.

19 ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/37 ΤΙΤΛΟΣ: «Όξινη Βροχή και Περιβάλλον» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Λεμεσού ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Νάγια Τσιακουρή, Ραφαέλα Κωνσταντινίδη, Μαίρη Λοϊζίδου, Ελένη Σάββα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Περικλέους, Κυριακή Ορφανίδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Θεόδωρος Ζαχαριάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το φαινόμενο της όξινης βροχής και τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο της έρευνας η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση μέσω διαδικτύου και σχεδίασε και έδωσε ερωτηματολόγια στους μαθητές του σχολείου με σκοπό να εντοπίσει σε ποιό βαθμό γνωρίζουν για το φαινόμενο της όξινης βροχής. Η έρευνα περιελάμβανε και πειραματικό μέρος στο οποίο ραντίστηκαν μερικά φυτά με κανονικό πόσιμο νερό και μερικά με νερό που περιείχε οξύ. Η Ομάδα παρακολουθούσε και κατέγραφε την εξέλιξη της ζωής των φυτών για περίοδο περίπου δύο μηνών για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Με την ολοκλήρωση της πειραματικής διαδικασίας ενημερώθηκαν όλα τα παιδιά του σχολείου σε ειδική συγκέντρωση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της ομάδας. Στη συνέχεια, δόθηκε δεύτερο ερωτηματολόγιο στα ίδια παιδιά για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα συμπεράσματα της έρευνας έγιναν κατανοητά. Με τον τρόπο αυτό ευαισθητοποιήθηκαν όλα τα παιδιά για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντός μας.

20 ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/42 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Ανακύκλωση στο Δήμο Αγίου Δομετίου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ευθύμιος Τσιφλίδης, Θωμάς Μπραμχάμ, Κωνσταντίνος Χειμώνας, Δημήτρης Παναγή, Ιωάννα Ιωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Μίλτος Μιλτιάδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Αναστασίου Η Ερευνητική Ομάδα διεξήγαγε έρευνα για να διαπιστώσει τους τρόπους με τους οποίους οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Δομετίου αντιμετωπίζουν το πολύ σημαντικό θέμα της ανακύκλωσης. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και ενημερώθηκε για την ανακύκλωση από την εταιρεία Green Dot. Στη συνέχεια, δόθηκε εγχειρίδιο ερωτήσεων σε εθελοντές μαθητές της Γ τάξης, οι οποίοι το προώθησαν σε τυχαία επιλεγμένα άτομα που διαμένουν στη γειτονιά τους, ενώ επιπρόσθετα, σχεδιάστηκε ερωτηματολόγιο το οποίο δόθηκε σε όλους τους μαθητές του σχολείου για συμπλήρωση από τους γονείς τους. Επιπρόσθετα, η Ομάδα πήρε συνεντεύξεις από υπαλλήλους του Δημαρχείου που ασχολούνται με τα θέματα ανακύκλωσης του Δήμου καθώς και από υπαλλήλους της εταιρείας Green Dot. Μετά τη συλλογή δεδομένων, η Ομάδα έκανε ανάλυση με στατιστικές μεθόδους και αφού μελέτησε τα αποτελέσματα κατέληξε στα ανάλογα συμπεράσματα και κατέγραψε τις εισηγήσεις της για μέτρα βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

21 ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/31 ΤΙΤΛΟΣ: «Φωτοβολταϊκά ή Ανεμογεννήτριες;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Γεωργία Αντωνίου, Κυριακή Κέκκου, Σοφία Κούλεντρου, Γεωργία Πέτρου, Γεωργία Στυλιανού, Χριστοδούλα Στυλιανού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Τατιάνα Νικολάου, Νάντια Βέη, Καλλιόπη Μαυρογιάννη, Δημήτρης Λειβαδιώτης ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Αναστασίου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τις δύο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αιολική και την ηλιακή και τη σύγκρισή τους υπό μορφή φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξής τους τα τελευταία χρόνια. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα και πήρε συνεντεύξεις από τεχνικούς του αιολικού πάρκου στην περιοχή Κόσιης, από τεχνικούς του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τεχνικούς του εργοστασίου φωτοβολταϊκών Enfoton Solar Ltd και από το προσωπικό της ΑΗΚ. Ακολούθως, έγινε αξιολόγηση και σύγκριση των πληροφοριών που λήφθηκαν από τις συνεντεύξεις και ακολούθησε παρεμβατικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρατήρηση και καταγραφή των τιμών των ταχυτήτων και της κατεύθυνσης του ανέμου και της έντασης ηλιοφάνειας μέσω ενός μετεωρολογικού σταθμού, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο σχολείο. Στο τέλος, έγινε σύγκριση των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από τις συνεντεύξεις με τα ευρήματα των μετρήσεων της παρέμβασης και εξήχθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/09.

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/09. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ 2011 2012» Στο πλαίσιο του Προγράµµατος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας» της «έσµης Προγραµµάτων του Ιδρύµατος Προώθησης Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2011-2012 ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΚΕ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2011-2012 ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΚΕ MEΡΑ ΤΕΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2011-2012 ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 2 3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 4.2.2014 ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τους πιο κάτω μόνιμους με δοκιμασία διορισμούς Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες τοποθετήσεις και μετακινήσεις Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιότιμη Κυρία, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2009 2010 για τις τάξεις Α, Β και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.1.02.7 Αρ.Τηλ.: 22893404 Ηλ. Διεύθυνση: analytika.programmata@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 201 11-12 ΟΚΤ 201 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MOΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΕΤΑΑ Σ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τις βραβεύσεις

Ανακοίνωση για τις βραβεύσεις Ανακοίνωση για τις βραβεύσεις Παρατηρήσεις / Διευκρινήσεις: Σύμφωνα με την προκήρυξη, σε κάθε τάξη, βραβεύεται περί του 15% του τελικού αριθμού των συμμετεχόντων. Με βάση τις τελικές συμμετοχές, ανά τάξη

Διαβάστε περισσότερα

Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - Η διαπραγμάτευση της ταυτότητας στην εφηβεία μέσα. από την Εκπαίδευση στον Κινηματογράφο 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - Η διαπραγμάτευση της ταυτότητας στην εφηβεία μέσα. από την Εκπαίδευση στον Κινηματογράφο 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σ - 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ - 3 ΑΝΑΤΟΛΙΤΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΛΑΡΝΑΚΑ 4 ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Εργαστήριο 3 Καλές πρακτικές κατά την εκμάθηση της Ελληνικής από ενήλικες - διδακτικές παρεμβάσεις από 2 ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Εργαστήριο 4 Καλές πρακτικές κατά την εκμάθηση της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες συμπληρωματικές τοποθετήσεις και μετακινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Μέση Εκπαίδευση Διαγωνισμός Τέχνης 2008

Αποτελέσματα ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Μέση Εκπαίδευση Διαγωνισμός Τέχνης 2008 Αποτελέσματα ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Μέση Εκπαίδευση Διαγωνισμός Τέχνης 2008 Κατηγορία: 131 Ατομικές Εργασίες Μαθητές Τάξεων Α και Β Γυμνασίου Πολυβίου Στέλιος Τσίρειο Γυμνάσιο Χρίστου Ματθαίος Λεμεσος, Α3 Χαπούπης

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης Τερσεφάνου 2014 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ, Ιανουάριος Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης 18 Θανάσης, Κύριλλος 19 Μακάριος 20 Ευθύμιος

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές

Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές Θρησκευτικών 10702 ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (9) ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ (9) 15061 ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ (19) ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ "53Α ΜΑΤΣΕΙΑ" Λευκωσία 17 και 18 Μαίου 2014

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ 53Α ΜΑΤΣΕΙΑ Λευκωσία 17 και 18 Μαίου 2014 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ "53Α ΜΑΤΣΕΙΑ" Λευκωσία 17 και 18 Μαίου 2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΗΜΕΡΑΣ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 Κυριάκου Χρυστάλλα ΓΣΠ 04.10.1996 50.64Μ. (49.49-50.64-50.01-Χ- 47.54-48.00)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ πρόσκληση Ημερομηνία Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 Ώρα 9:30-17:00 Τοποθεσία Αίθουσα Β108 Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1 2109 Αγλαντζιά Ιστοσελίδα logipaignion.cs.ucy.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Από το Ανθολόγιο στη δημιουργική γραφή και από κει ως το ΒιΒλίο: ασκήσεις δημιουργικής γραφής για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Από το Ανθολόγιο στη δημιουργική γραφή και από κει ως το ΒιΒλίο: ασκήσεις δημιουργικής γραφής για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Από το Ανθολόγιο στη δημιουργική γραφή και από κει ως το ΒιΒλίο: ασκήσεις δημιουργικής γραφής για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 1 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα "Άρωνας 2015" - 22/3/2015

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα Άρωνας 2015 - 22/3/2015 A0 ΑΓΟΡΙΑ 1 8 ΖΕΝΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ AGIOS MNASON 4 0:12:22 2 6 ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 3 2 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΠΡΟΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 4 64 Εφραίμ Πατσαλιδης Δημητρης POL 4 0:13:24 5 3 ΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΡΑΚΟΥΛΛΗ ΒΕΡΑ 3 ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Α - ΓΥΜΝΑΣΙΟ Α ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΦΟΥ - ΠΑΦΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ Α - ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΛΣΟΣ 1999 9.48 2 ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΣΙΑ 1999 9.50 3 ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΦΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2007 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2007 2008 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2007 2008 Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΜΠ ΧΩΡΟΣ ΜΕΡΕΣ 1. ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ ΠΑΝΑΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ 3 ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΕΙΟΝ 2011». 1 ο Βραβείο: Μάριος Χατζημιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΘΗΛΕΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΜΑΡΑΘΕΥΤΗ ΗΛΙΑΝΑ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2001 10.36 2 ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑ ΛΑΝΙΤΕΙΟ 2000 10.90 3 ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΛΙΣΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι Φοιτητών 1 ου Έτους 1. Αθανασίου Δέσποινα 2. Γιακουμή Ανδρονίκη 3. Ιταλός Χρίστος 4. Πανουσόπουλος Λέανδρος 5. Προεστός Χαράλαμπος 1. Ιωακείμ Γεωργία 2. Ιωάννου Άντρεα 3. Ιωάννου

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO Page 1 / 6 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ TANCIC NENAD DRAGISA A109484 478 TRABERT SYLVIA A100115 349 ΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ A044586 320606 ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A059276 476530

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Υπεύθυνοι Καθηγητές: 1. π. Περδίκης Ανδρέας 2. κ. Γεωργίου Αλεξία Τμήμα: Α1 1. Πρόεδρος Γιαννακού Κλεάνθης 2. Αντιπρόεδρος Αντέλ Τζόσεφ 3. Γραμματέας Φαϊζή Αριάνα 4. Ταμίας Ζηκοπούλου Σοφία 5. Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α ΜΕΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 1. Ιωσηφίδης Γιώργος, Διευθυντής 2. Φιλίππου Αυγούστα, Β.Δ.Α 3. Δημητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Άθλημα: 50 μ. Πρόσθιο αγοριών. Παγώνη Δημήτρης. Νικολάου Ραφαήλ

Άθλημα: 50 μ. Πρόσθιο αγοριών. Παγώνη Δημήτρης. Νικολάου Ραφαήλ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ 2014 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Άθλημα: 50 μ. Πρόσθιο αγοριών 2001 Παγώνη Δημήτρης 1ος 43.17 Ηλία Ηλίας 1ος 46.18 2003 Πέτρου Παντελής 1ος 50.28 2003 Παγώνη Αντρέας 2ος 1.01.44

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Βοηθοί Διευθυντές Θρησκευτικών 8858 ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ (14) Φιλολογικών 9867 ΠΙΤΣΙΑΚΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (14) Μαθηµατικών 9946 ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (14) 10575 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στήριξε την Καλύτερη Ομάδα Στήριξε ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1. Αγγελίδου Ρεβέκκα 2. Ανδρέου Έλενα 3. Αντωνίου Αντρέας 4. Βασιλείου Ελένη Αντικαταστάτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014 Τηλ.: 99453428 Φαξ: 22531013 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΛΙΚΗΠΟΥ Σωτήρης Νικολάου 99-697386

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 13-14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό η ευαισθητοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντές. Βοηθοί Διευθυντές. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ

Διευθυντές. Βοηθοί Διευθυντές. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ Διευθυντές 7575 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΥ (0) 9133 ΑΝΘΗ-ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΜΑΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ (0) 9485 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (0) Βοηθοί Διευθυντές 9848 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ-ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION MOTORSPORT FEDERATION ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2009 OVERALL STANDINGS 1 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κώστας 10 10 8 10 10 48 48 2 ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗΣ Σίµος 4 8 10 6 10 38 38 3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παρασκευάς 6 8 5 6 8 8 41 36 4 ΑΝ ΡΕΟΥ Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ - Δασούπολη

Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ - Δασούπολη Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ - Δασούπολη Οδός Άτλαντος, 2014, Στρόβολος Τηλ.: 22 441360 22 441361 Φαξ: 22 316163 e-mail: lyk-dasoupoli-lef@schools.ac.cy Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες,

Διαβάστε περισσότερα

DESIGNED BY NETINFO PLC

DESIGNED BY NETINFO PLC DESIGNED BY NETINFO PLC Τηλ: 22652090 Φαξ: 22652690 Ο πρόεδρος, τα μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατανιστάσας, σας εύχονται Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2011 Κοπή της βασιλόπιτας από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 5 ΧΛΜ POSITION ### Male OSCAR SOSSA 2/11/1971 40-49 Ετών βετεράνων / 40-49 years old male Π Δ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 41 4 ### Male ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2/1/1986 19-29 Ετών ανδρών / 19-29 years old male Π

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης - Γραφείο Φυσικής Αγωγής - Ε.Ο.Ε.Σ.Α Λευκωσίας 62οι Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου Λυκείων / Τεχνικών Σχολών Εθνικό Στάδιο Στίβου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Ε.Ε. Παρ. 111(1) 590 Κ.Δ.Π. 82/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Διάταγμα με βάση τον Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ/ΘΕΣΗ 1 Αγαθαγγέλου Σοφία Πανεπιστήμιο Κύπρου Δασκάλα 2 Ανδρέου Καλλιόπη Δημοτικό Αγ. Ομολογητών Σύμβουλος,

Διαβάστε περισσότερα

I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 7567 Ειρήνη Θεοχάρους Κοκκινοτριμιθιά Λευκωσία 8201 Μάριος Αντωνιάδης Λευκωσία Κοκκινοτριμιθιά 9731 Παναγιώτης Αβραάμ Κοκκινοχώρια Δερύνεια 9468 Κύπρος Παναγή Δερύνεια Κοκκινοχώρια

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθοί ιευθυντές Α. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ 2015-2016

Βοηθοί ιευθυντές Α. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ 2015-2016 Βοηθοί ιευθυντές Α Αγγλικών 8340 ΚΑΡΑΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΥ (10) Γαλλικών 9840 ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ (10) Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές Θρησκευτικών 10005 ΤΟΦΑΛΙ ΟΥ-ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2013-2014 Κωδικός Πρόσκλησης

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κατάλογος συμμετεχόντων στην ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή»

ΘΕΜΑ: Κατάλογος συμμετεχόντων στην ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 22.8.2014 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω μεταθέσεις και διορισμούς Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016 ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 1.1. ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ 5455 Παντελίτσα Θεοχαρίδου Λακατάµεια Δ Λακατάµεια Στ 1.2. ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 6187 Παναγιώτα Λόρη ΠΑΣΥΔΥ (νέο) (25) Μακεδονίτισσα Β (25) 8102 Βασούλα Παναγή-Καγιά

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2000 9.67 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2000 9.75 3 ΦΡΑΓΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

(Δεκέμβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας

(Δεκέμβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση των Προεπαγγελματικών Προγραμμάτων που Εφαρμόζονται στα Ειδικά Σχολεία και στις Ειδικές Μονάδες Μέσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2015) 1. Ταυτότητα της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Βραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 21.8.2013 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω μεταθέσεις και διορισμούς Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΗΣ. Επαρχία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΗΣ. Επαρχία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ CKO Page 1 / 7 06:23 Κλάδος: ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΗΣ Επαρχία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ BALDWIN MICHAEL EDWARD A046272 711043 BALDWIN ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A056751 610443 KOUYOUMDJIAN SHOGHER A056763 717736 MHLABA

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα ΚΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ για τις τάξεις Ε και Στ Δημοτικού του Διαγωνισμού της 8 ης Δεκεμβρίου 2012. Επαρχία Λευκωσίας

Αποτελέσματα ΚΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ για τις τάξεις Ε και Στ Δημοτικού του Διαγωνισμού της 8 ης Δεκεμβρίου 2012. Επαρχία Λευκωσίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τηλ. 357-22378101 Φαξ: 357-22379122 e-mail: cms@cms.org.cy Ιστοσελίδα: www.cms.org.cy Αποτελέσματα ΚΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ για τις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Επαρχία: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Κλάδος: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ A/A Επίθετο Όνομα Όνομα Πατρός Αριθμός ΕΤΕΚ 1 GALLI ARIANNA MAVRIZIO A117819 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Επαρχία: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Κλάδος: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ A/A Επίθετο Όνομα Όνομα Πατρός Αριθμός ΕΤΕΚ 1 GALLI ARIANNA MAVRIZIO A117819 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Επαρχία: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Κλάδος: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 1 GALLI ARIANNA MAVRIZIO A117819 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ A135915 3 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ A012264 4 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ A148771 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011»

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011» ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραµµα ιαγωνισµός Κωδικός Πρόσκλησης : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 Αριθμός 394 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αναφορικά με τη γνωστοποίηση με αριθμό 383 που δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.)

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.) ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ - Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ Έκθεση Ιδεών για τους Ήρωες του σχολείου μας, Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη Α τάξη Α Βραβείο: Παναγιώτα Ευαγγέλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Αξίες, Γνώση, Αγωγή ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. Αποτελέσματα Παγκύπριων Εισαγωγικών Εξετάσεων Από τον Ιούνιο του 2008, οπόταν και αποφοίτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗ

ΦΥΛΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗ 1 ΘΗΛΥ ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΘΗΛΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΘΗΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΙΩΑΝΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4 ΘΗΛΥ ΑΓΓΕΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Σας ενημερώνουμε ότι οι παρακάτω σχολικές μονάδες από την Κύπρο διακρίθηκαν στον 2 ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ». ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράμματα για τη Φυσική

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράμματα για τη Φυσική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ «Ενδοϋπηρεσιακή Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης» Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 400 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 800 ΜΕΤΡΩΝ

ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 400 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 800 ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ ΘΗΛΕΩΝ 12-13/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ 1 1 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 1998 12.81 2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΛΟΣΣΙ 1999 13.71 3 ΦΟΝ ΓΚΕΛΕΡ ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117)

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117) Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων (5 ο Εξάμηνο): Ομάδες και Θέματα Εργασιών Λέκτορας Κωνσταντίνος Ν. Ανδρουτσόπουλος Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) Στα πλαίσια του μαθήματος της Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com 1 ΑΝ ΡΕΑΣ ΒΛΙΤΤΗΣ Α060782 Civil Engineer Famagusta 23731005 23826648 receptionvlittis@cytanet.com.cy 2 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΥΣΠΥΡΟΣ Α013411 Civil Engineer Famagusta 24726664 99613910 24726664 zachard@cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΕΛΜΕΚ 2014-2017

ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΕΛΜΕΚ 2014-2017 ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΕΛΜΕΚ 2014-2017 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1 ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 243 2 ΖΑΜΠΑΚΙΔΗΣ ΠΟΛΥΣ 105 3 ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΟΣ) 91 4 ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΛΚΗΣΤΗ 86 5 ΑΣΙΗΚΑΛΗ ΚΑΤΙΑ 72 6 ΚΑΟΥΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0914 Χ Ρ Ο Ν Ο Δ Ι Α Γ Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 1 ΣΚΥΤΑΛΟ ΡΟΜΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΑΕΤΟΙ ΑΤΙ 2 ΜΙΚΤΟ ΑΝ ΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΑΛΠΑΤΡΟΣ 83 3 ΜΙΚΤΟ ΕΦΗΒΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ.ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΔΚ 3 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ.ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΔΚ 3 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ.ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΔΔΚ 3 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Ιωαννίδη Μαρία ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ 1 Β' ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 10 2612 ΜΑΛΟΥΝΤΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22634654 22634652 22634653 gym-perifereiako2-lef@schools.ac.cy 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ/ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΕ & ΕΞΕ ( )

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ/ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΕ & ΕΞΕ ( ) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ/ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΕ & ΕΞΕ (2015-2016) Σχολείο: Γυμνάσιο Σταυρού Διεύθυνση: Ζαλόγγου 71, Στρόβολος

Διαβάστε περισσότερα

Γραπτή Έκθεση Ιδεών Δημοτικής Εκπαίδευσης

Γραπτή Έκθεση Ιδεών Δημοτικής Εκπαίδευσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 55 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης Γραπτή Έκθεση Ιδεών Δημοτικής Εκπαίδευσης Επικοινωνιακό πλαίσιο εργασίας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Θέμα 211 Η Έμμα είναι ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΟΠ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ 2 ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2009 2010» Στα πλαίσια του Προγράµµατος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας» της «έσµης Προγραµµάτων του Ιδρύµατος Προώθησης Έρευνας για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ 2015-2016 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1015

Διαβάστε περισσότερα

3η Αγγλικά Γεωγραφία Οικ.Οικ./Σχεδ.Τεχν./Αλφ.Νέα Θρησκευτικά/Αλφ.Μαθηματ. Αγγλικά/Αλφ.Μαθηματικά

3η Αγγλικά Γεωγραφία Οικ.Οικ./Σχεδ.Τεχν./Αλφ.Νέα Θρησκευτικά/Αλφ.Μαθηματ. Αγγλικά/Αλφ.Μαθηματικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ A 1 1η Ιστορία Μουσική/Αλφ.Νέα Γυμναστική Οικ.Οικ./Σχεδ.Τεχν./Αλφ. Νέα Γαλλικά 2η Μαθηματικά Γυμναστική Οικ.Οικ./Σχεδ.Τεχν. Αρχαία/Αλφ. Νέα Μουσική 3η Αγγλικά Γεωγραφία Οικ.Οικ./Σχεδ.Τεχν./Αλφ.Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗ - ACHDAC -ΚΟΑ -ΜOVE WEEK -OΠΑΠ - POKKA COFFEE

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗ - ACHDAC -ΚΟΑ -ΜOVE WEEK -OΠΑΠ - POKKA COFFEE ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗ - ACHDAC -ΚΟΑ -ΜOVE WEEK -OΠΑΠ - POKKA COFFEE ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΦΗ 20-29 2 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 40-49 3 ΧΑΡΗΣ ΟΜΗΡΟΥ 20-29

Διαβάστε περισσότερα

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - Απόσταση 5.800m Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 ΏΡΑ:18:00 1 9 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 41+ ΒΕΤΕΡ ΠΔ Λ/ΣΙΑ ΓΣΠ 18:17 1 ος

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ - Δασούπολη

Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ - Δασούπολη Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ - Δασούπολη Οδός Άτλαντος, 2014, Στρόβολος Τηλ.: 22 441360 22 441361 Φαξ: 22 316163 e-mail: lyk-dasoupoli-lef@schools.ac.cy Γ 7 Προς Γονείς / Κηδεμόνες των μαθητών / μαθητριών Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-2011

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-2011 ΡΦΩΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ 1 ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΦΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΛΕΜΕΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΑ2009 MS. Club Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Quarterfinals Semifinals Final. 1 Πασκάλ Νικόλας Ευσταθίου [1] Νικόλας Ευσταθίου [1] 2 Bye 1

ΓΥΜΝΑΣΙΑ2009 MS. Club Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Quarterfinals Semifinals Final. 1 Πασκάλ Νικόλας Ευσταθίου [1] Νικόλας Ευσταθίου [1] 2 Bye 1 ΓΥΜΝΑΣΙΑ2009 MS Club Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Quarterfinals Semifinals Final 1 Πασκάλ Νικόλας Ευσταθίου [1] Νικόλας Ευσταθίου [1] 2 Bye 1 Νικόλας Ευσταθίου [1] 3 Ολύµπιον Κων/Νος ραµιώτης 11-2 11-1

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2015-2016 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1015 Χ Ρ Ο Ν Ο Δ Ι Α Γ Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 λειτουργούν δεκαοκτώ συνολικά Επιτροπές για την προώθηση των σχολικών στόχων υπό την ευθύνη των Βοηθών Διευθυντών/Διευθυντριών του Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 2, Κιλκίς 61100 Κιλκίς Τηλέφωνο: 2341022338 Fax: 2341022338 email: mail@1gym-kilkis.kil.sch.gr

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 2, Κιλκίς 61100 Κιλκίς Τηλέφωνο: 2341022338 Fax: 2341022338 email: mail@1gym-kilkis.kil.sch.gr 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 2, Κιλκίς 61100 Κιλκίς Τηλέφωνο: 2341022338 Fax: 2341022338 email: mail@1gym-kilkis.kil.sch.gr Αριστεία Σχολικό Έτος2011-2012 Τάξη: Α - Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Όνομα α/α Επώνυμο Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Starting list, Road race 4,6 km. Εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωρίου 2010

Starting list, Road race 4,6 km. Εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωρίου 2010 Starting list, Road race 4,6 km Εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωρίου 2010 Α/Α NAME SURNAME BIB NUMBER TEAM EVENT 1 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΟΥΡΜΑΣ 4000 ΓΙΩΡΓΟΣ Road Race 2 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΥΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αριστείδη Χαραλάµπους 8 2008 Στρόβολος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22316439 22316445 22315562 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Α' Κυριάκου Μάτση 26 2368 Άγιος Δοµέτιος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22776530

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 1. Βραβείο Φυσικής Καθηγητικού Συλλόγου στη μνήμη Προκόπη Τάκη Το βραβείο επιδίδει ο Κυριάκος Ερωτοκρίτου ΒΔ. Απονέμεται στον τελειόφοιτο μαθητή

Διαβάστε περισσότερα

National Tournament U15,2011 MS Badminton Tournament Planner - www.tournamentsoftware.com

National Tournament U15,2011 MS Badminton Tournament Planner - www.tournamentsoftware.com MS Club Round 1 Round 2 Round 3 Quarterfinal s Semifinals Final Winner 1 Παρνασσός Κυριάκος Πίσσης [1] 2 Bye 1 3 ΔΑΣ Παλιομετόχου Λούκας Κυπριανού w.o. 4 Bye 9 5 Θ.Ο.Ι. Κυπερούντα Ανδρέας Ρωσσίδης 21-5,21-5

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΛΙΚΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 42 2 ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ 32 3 ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΑΝΤΡΗ 40 4 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΟΣ 53 5 ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 64 6 ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

MODULE 1 CONCEPTS OF INFORMATION TECHNOLOGY ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

MODULE 1 CONCEPTS OF INFORMATION TECHNOLOGY ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ MODULE 1 CONCEPTS OF INFORMATION TECHNOLOGY ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ 2. ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ 3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ 4. ΤΖΙΑΚΟΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 5. ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6. ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα