ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Πέρασες Κέρκυρα;;;.Καλά να πάθεις!!! Version ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ 2013

2 ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... Αγαπητέ συμφοιτητή/τρια, Αρχική φιλοδοξία μας φτιάχνοντας αυτόν τον οδηγό ήταν να αποτελέσει ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για τις πρώτες σου μέρες ως φοιτητής στην Κέρκυρα. Καθώς όμως προχωρούσαμε εμπλουτίζοντας το υλικό, θα μας αρκούσε και αν απλά πέρναγες ένα δεκάλεπτο ξεφυλλίζοντάς τον και γελώντας με κάποιες από τις προσπάθειες χιούμορ,διαπιστώνοντας πως τίποτα δεν μπορεί να σου μεταφερθεί αν εσύ ο ίδιος δεν ανακαλύψεις πράγματα τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην πόλη της Κέρκυρας. Η ιδέα,λοιπόν, γεννήθηκε κάπου εκεί στις αρχές του καλοκαιριού. Η ομάδα εργασίας στελεχώθηκε και η πρώτη συνάντηση για τον καθορισμό του περιεχομένου και τον καταμερισμό εργασιών έγινε σε μια έξοδο για καφέ-τον κατεξοχήν δημιουργικό τρόπο επικοινωνίας των φοιτητών- όπως πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις και ο ίδιος. Ουσιαστικά, ο οδηγός αυτός διαμορφώθηκε με βάση τις απορίες που είχαμε εμείς οι ίδιοι ως πρωτοετείς φοιτητές στην Κέρκυρα και πράγματα που θα θέλαμε να ξέραμε νωρίτερα ή να υπήρχε ένας τρόπος να είχαμε συγκεντρωμένη την πληροφορία χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι βαρετό και τυπικό. Μετά, λοιπόν, από μια κουραστική χρονιά πανελληνίων ήρθε η δικαίωση των κόπων σου και βρέθηκες να σπουδάζεις Πληροφορική στην Κέρκυρα. Η έκφραση φοιτητής-τουρίστας για εμάς, δεν έχει απαραίτητα αρνητική έννοια καθώς δεν είναι ασύμβατο και να είσαι συνεπής στις σπουδές σου,αλλά και τα χρόνια που θα περάσεις ως φοιτητής στην Κέρκυρα να αποτελούν μια ευχάριστη ανάμνηση. Γι αυτό το λόγο, ο οδηγός αυτός εμπεριέχει πλήθος διαφορετικών πληροφοριών. Στην προσπάθειά μας να μην είναι μια απλή και βαρετή παράθεση πληροφοριών, οι εμβόλιμες χιουμοριστικές αναφορές μας σε πρόσωπα και καταστάσεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να θίξουν τον οποιονδήποτε. Καλή ανάγνωση nerd και μακάρι ο επόμενος οδηγός να είναι εμπλουτισμένος και με τις δικές σου παρατηρήσεις!

3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1- ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελείται από 6 τμήματα και έχει ιδρυθεί το 1984 και φτάνοντας σήμερα να πατάει τα πρώτα άντα. Αναλυτικά λοιπόν: 1) Ιστορίας (1985): Είναι το παλαιότερο και πολυπληθέστερο τμήμα του πανεπιστημίου ενώ είναι το μοναδικό αμιγώς ιστορικό πανεπιστημιακό τμήμα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Φημίζεται για την αυξημένη αναλογία γυναικείου πληθυσμού στα πάρτυ του. Nickname: Ιστορικό 2) Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας (1986): Από τα μεγαλύτερα από πλευράς φοιτητών και πλέον υψηλόβαθμα τμήματα του Ιονίου. Διαιρείται σε δύο υποτμήματα ( Αγγλικά & Γαλλικά/Γερμανικά) και το Ισπανικής Κατεύθυνσης το οποίο έχει πολύ χαμηλότερη βάση και πολλά προβλήματα. Από πέρυσι τα μαθήματα διδάσκονται στα κτήρια Ασκληπιός και Ιπποκράτης που βρίσκονται και αυτά στους χώρους του Ι. Ψυχιατρείου. Nicknames: Μεταφραστικό & ΤουΞουΓουΜουΔου 3) Μουσικών Σπουδών (1992): Το καλλιτεχνικό τμήμα του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη κατεύθυνση αυτή της Τζαζ μουσικής, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα. Γκρουπάκια με φοιτητές του Μουσικού θα συναντήσετε στη Σπιανάδα, την Ιόνιο ακαδημία σε συναυλίες αλλά ακόμη και σε σκυλάδικα του νησιού να πνίγουν τις νότες στο ποτό! Nickname: Μουσικό 4) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας (1993): Επίσης μοναδικό λόγω αντικειμένου στην Ελλάδα. Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το τμήμα Ιστορίας. Από φέτος προστέθηκε και η ειδικότητα της μουσειολογίας. Nickname: ΤΑΒ 5) Τεχνών Ήχου και Εικόνας (2004): Το καλλιτεχνικό και επαναστατικό τμήμα του Πανεπιστημίου κατά δική τους πάντα δήλωση. Ιδρύθηκε ταυτόχρονα με το τμήμα Πληροφορικής και λόγω της γειτνίασης των κτιρίων που στεγάζονται τα δύο τμήματα συχνά αναφέρονται ως αδελφά τμήματα. Nicknames: ΤΗΧΕΙ, Τεχνίτες, Καλλιτέχνες Αφήσαμε εκτός αναφοράς το τμήμα Πληροφορικής αφού στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται εκτενέστατη παρουσίαση του.

4 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου αποτελείται από τους: 1) Καθηγήτρια Αναστασία Σαλή Παπασαλή, Πρύτανης 2) Αν.Καθηγητής Σταύρο Κάτσιο, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης 3) Αν.Καθηγήτρια Μιράντα Καλδή, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ανώτατα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου είναι η Σύγκλητος,το Πρυτανικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Διοίκησης. Στη Σύγκλητο από πλευράς του τμήματος Πληροφορικής συμμετέχουν ο Πρόεδρος του τμήματος και ένας εκπρόσωπος των φοιτητών.

5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 - ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Το τμήμα Πληροφορικής ιδρύθηκε το 2004 και πλέον 10 χρόνια μετά την ίδρυσή του αριθμεί περί τους 300 εγγεγραμμένους φοιτητές και 70 αποφοίτους. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 17 μέλη ΔΕΠ που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες και τα διάφορα επιστημονικά πεδία. Το έργο του τμήματος υποστηρίζεται διοικητικά και τεχνικά από 3 διοικητικούς υπαλλήλους και 2 μέλη τεχνικού προσωπικού. Αναλυτικά: Καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος Σπύρος Σιούτας Μέλη ΔΕΠ Πληροφορική Δίκτυα Ασφάλεια Πληροφοριών Μαθηματικά με έμφαση στα Μοντέλα Εφαρμογών Βάσεις Δεδομένων Επίκουροι Καθηγηγητές Εμμανουήλ Μάγκος Κων/νος Οικονόμου Παναγιώτης Κουρουθανάσης Δημήτριος Τσουμάκος Χρήστος Αναγνωστόπουλος* Φοίβος Μυλωνάς* Παναγιώτης Γιαννόπουλος* Θεόδωρος Ανδρόνικος Αδαμαντία Πατέλη Κρυπτογραφία και Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων Δίκτυα Υπολογιστών Πληροφοριακά Συστήματα και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Διαχείριση Δεδομένων στον Παγκόσμιο Ιστό Δικτυοκεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα Αναπαράσταση και Διαχείριση Γνώσης Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα Διαδικτυακός Προγραμματισμός Πληροφοριακά Συστήματα Λέκτορες Μάρκος Αυλωνίτης Εφαρμοσμένα Στοχαστικά Μοντέλα

6 Κάτια-Λήδα Κερμανίδου Μιχαήλ Στεφανιδάκης Κων/νος Χωριανόπουλος Αγγελική Τσώχου* Τεχνητή Νοημοσύνη με έμφαση στη Γλωσσική Τεχνολογία Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων Τεχνολογίες Λογισμικού Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο * υπο διορισμό Γραμματεία Έλενα Λάσκαρι Μέλη ΕΤΕΠ Αλέξανδρος Πανάρετος Σπύρος Βούλγαρης Πρόεδρος του τμήματος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Παναγιώτης Βλάμος ενώ στη Προσωρινή Γενική Συνέλευση Τμήματος, το ανώτατο διοικητικό όργανο του τμήματος, εκτός από τα μέλη ΔΕΠ συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι των φοιτητών που για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος είναι οι: Αναστασοπούλου-Κουβαρά Δανάη Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Μπόμπορη Κατερίνα Γραμματέας Συλλόγου Φοιτητών Επισης, υπάρχει και η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος στην οποία εκπρόσωπος των φοιτητών για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος είναι η: Αναστασοπούλου-Κουβαρά Δανάη Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Ο Σύλλογός μας έχει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 7 άτομα. Το τρέχων ακαδημαϊκό έτος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι: Αναστασοπούλου-Κουβαρά Δανάη Καμπούρης Γιώργος Μπόμπορη Κατερίνα Μπαζούκη Δήμητρα Λυκοστράτης Αλέξανδρος Γουλής Θεόφιλος Μάρτζη Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Αντιπρόεδρος Γραμματέας Ταμίας Ειδικός Γραμματέας Α Μέλος Β Μέλος ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Το τμήμα στεγάζεται σε 2 κτίρια που βρίσκονται στο χώρο του Ιστορικού Ψυχιατρείου της Κέρκυρας (Πλατεία Τσιριγώτη 7). Hint: Ρωτώντας στην Πόλη! Απέφυγε την αναφορά στην ονομασία Πλατεία Τσιριγώτη καθώς οι πλειοψηφία των ντόπιων δεν ξέρει την επίσημη ονομασία, αλλά την προηγούμενη, δηλαδή την Πλατεία Ψυχιατρείου.

7 Στο κτίριο Αρεταίος, που είναι και το βασικό κτίριο του τμήματος, υπάρχουν 3 αίθουσες διδασκαλίας και 2 αίθουσες εργαστηρίων. Στο κτίριο Γραμματειών στεγάζεται η Γραμματεία του τμήματος και άλλες 2 αίθουσες εργαστηρίων. Συνολικά, οι σταθμοί εργασίας στα εργαστήρια ανέρχονται περίπου στους 70. Οι περισσότεροι υπολογιστές είναι εφοδιασμένοι με λειτουργικά συστήματα Windows και Ubuntu, καθώς και με τις απαραίτητες εφαρμογές λογισμικού που απαιτούνται για την παρακολούθηση και την εκπόνηση των εργασιών στα διδασκόμενα μαθήματα. Τέλος, όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο και η ταχύτητα πρόσβασης στο Internet φτάνει το 1Gbit. Hint: Στα πλαίσια ενός προγράμματος συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με την Microsoft, οι φοιτητές του τμήματος μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν εκδόσεις λογισμικών όπως Windows, Office κτλ. Παράλληλα, υπάρχει και παρόμοια συνεργασία με την Oracle για λογισμικό σχετικό με τις βάσεις δεδομένων. ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Η διάρκεια σπουδών για το τμήμα είναι 4 χρόνια, δηλαδή 8 εξάμηνα. Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις, των Πληροφοριακών Συστημάτων και των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών. Η επιλογή κατεύθυνσης γίνεται στο 5ο εξάμηνο. Γενικά, υπάρχουν μαθήματα κορμού και μαθήματα επιλογής, τα οποία διαφοροποιούνται και ανάλογα με την κατεύθυνση. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 46 συνολικά μαθήματα εκ των οποίων τα 13 επιλογής. Τέλος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σπουδών ο φοιτητής εκπονεί και την πτυχιακή του εργασία. Hint: Για τη λήψη του πτυχίου απαιτείται και η επιτυχής εξέταση σε τρία μαθήματα Αγγλικής γλώσσας εκτός αν ο φοιτητής διαθέτει πτυχίο FCE ή ανώτερο οπότε και απαλλάσσεται από την εξέταση. Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (επικυρωμένο και μεταφρασμένο το πτυχίο από δικηγόρο) γίνεται στη Γραμματεία του τμήματος ενώ σε περίπτωση εξέτασης ο βαθμός δεν προσμετράται στον τελικό βαθμό πτυχίου. Hint: Καθώς στην Πληροφορική η κυρίαρχη γλώσσα τόσο για την ορολογία όσο και στα περισσότερα αξιόλογα συγγράμματα είναι η Αγγλική, φρόντισε να ενισχύσεις ή να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών σου να έρθεις όσο το δυνατόν συντομότερα σε επαφή με επιστημονικά κείμενα ώστε να εξοικειωθείς, απαραίτητο ειδικά αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις αργότερα και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

8 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος είναι 4 ανά εβδομάδα. Το εξάμηνο αποτελείται από 13 εβδομάδες μαθημάτων. Στα μαθήματα που απαιτείται και εργαστηριακή διδασκαλία συνήθως είναι οι 2 από τις 4 ώρες. Η διδασκαλία του κάθε μαθήματος είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του κάθε διδάσκοντα, ενώ ανάλογα με την περίπτωση χορηγείται και βοηθητικό υλικό στους φοιτητές. Στις διαλέξεις η παρουσία των φοιτητών δεν είναι υποχρεωτική όμως στην πράξη έχει αποδειχθεί απαραίτητη, καθώς βοηθάει τα μέγιστα στην κατανόηση του μαθήματος αλλά και στην επιτυχή εξέταση σε αυτό. Εξάλλου, σε πολλά από τα μαθήματα υπάρχουν εργασίες εξαμήνου ή μικρότερες εργαστηριακές οι οποίες συχνά συνυπολογίζονται μαζί με τον βαθμό στις γραπτές εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου για την εξαγωγή του τελικού βαθμού. Μετά το τέλος του κάθε εξαμήνου ακολουθεί η αντίστοιχη εξεταστική περίοδος που για τα μονά ή χειμερινά εξάμηνα αλλά και για τα ζυγά ή καλοκαιρινά εξάμηνα διαρκεί 3 εβδομάδες και στις οποίες εξετάζονται τα αντίστοιχα διδασκόμενα μαθήματα. Εκτός από τις εξεταστικές περιόδους του Ιανουαρίου και του Ιουνίου υπάρχει και η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου στην οποία ο φοιτητής μπορεί να εξεταστεί στα μαθήματα που χρωστάει από όλα τα προηγούμενα εξάμηνα. Η εξέταση σε κάθε μάθημα διαρκεί το πολύ 3 ώρες, η ακριβής χρονική διάρκεια καθορίζεται και πάλι από τον διδάσκοντα. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα μαθήματα που διδάσκονται ανά εξάμηνο αλλά και γενικότερα των θεμάτων που αφορούν τις σπουδές στο τμήμα υπάρχουν στην ηλεκτρονική μορφή του οδηγού σπουδών του τμήματος που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του στην διεύθυνση di.ionio.gr. Hint: Καλές οι σημειώσεις που μπορεί να βρεις από κάποιον συμφοιτητή σου σε περίπτωση που δεν έχεις δικές σου από κάθε μάθημα αλλά οι σημειώσεις σου θα είναι πάντα καλύτερες και πιο κατανοητές. Οπότε, η αναζήτηση σημειώσεων από άλλους να είναι λύση ανάγκης και όχι σύστημα! Στο πανεπιστήμιο λειτουργεί πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης, το επονομαζόμενο και e-class. Για κάθε μάθημα ο διδάσκοντας ανεβάζει το υλικό των διαλέξεων, των εργαστηρίων, τις ασκήσεις αλλά και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο και βοηθητικό. Ο φοιτητής αντίστοιχα, μπορεί να κατεβάσει όλο αυτό το υλικό αλλά και να επικοινωνήσει με τον διδάσκοντα ή να υποβάλλει κάποια εργασία. Εξάλλου, στους φοιτητές όλων των τμημάτων παρέχεται και ξεχωριστός λογαριασμός web mail. Αυτός είναι και ο επίσημος λογαριασμός του φοιτητή για την επικοινωνία του με τους καθηγητές, τη Γραμματεία αλλά και γενικότερα με το Πανεπιστήμιο.

9 Hint: Οι κωδικοί πρόσβασης που σου δόθηκαν στην εγγραφή σου είναι γενικότερα εξαιρετικά χρήσιμοι αρχικά για το e-class και το web mail αλλά και για να έχεις πρόσβαση στα εργαστήρια του τμήματος στα περισσότερα εκ των οποίων μπαίνεις μόνο με αυτούς τους κωδικούς. Αν κάποια στιγμή τα log in που κάνεις καθημερινά στο e-class προσεγγίζουν τα log in στο Facebook είσαι σε καλό δρόμο αλλιώς ξεκόλλα από την καφετέρια ή την πολυθρόνα του σπιτιού σου που σχεδόν έχει γίνει ένα με σένα και πέρνα και καμιά βόλτα από τη σχολή σου!!! ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η Γραμματεία του τμήματος βρίσκεται στο κτίριο δίπλα στο Αρεταίος. Δέχεται φοιτητές κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 13:00 (Τηλέφωνα: ). Όλες σχεδόν τις αιτήσεις που θα χρειαστεί να υποβάλλεις μπορείς να τις κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας gram-web.ionio.gr/unistudent. Στη σελίδα αυτή μπορείς να βλέπεις και τις βαθμολογίες σου, να δηλώνεις τα μαθήματα κάθε εξαμήνου ενώ οι σύνδεση σε αυτήν γίνεται με τους ίδιους κωδικούς που θα έχεις και για το e-class. Hint: H Γραμματεία του τμήματος λειτουργεί κανονικά και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις συγκρίνοντάς την με άλλες του ίδιου πανεπιστημίου αλλά και άλλων. Απέφυγε τις άσκοπες ερωτήσεις και σεβάσου το ωράριο κοινού. Εκτός από τις διάφορες αιτήσεις των φοιτητών η Γραμματεία έχει να διεκπεραιώσει και μια σειρά άλλων θεμάτων, διοικητικών κατά βάση που άπτονται όμως της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος. Εξάλλου, ισχύει και σ' αυτήν την περίπτωση ο γενικότερος κανόνας της ευγένειας, που πάντα οδηγεί σε καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα! Η Βιβλιοθήκη ολόκληρου του Πανεπιστημίου λειτουργεί από πέρυσι κεντρικά στο ανακαινισμένο κτίριο δίπλα στο κτίριο που στεγάζονται τα τμήματα Ιστορίας και ΤΑΒ (Ι. Θεοτόκη 72). Απαραίτητη για το δανεισμό βιβλίων είναι η έκδοση κάρτας στη βιβλιοθήκη μετά από μια αντίστοιχη αίτηση στη γραμματεία της. Hint: Αν και λόγω της φύσεως του αντικειμένου μας τα περισσότερα που θα χρειαστείς ως πληροφορίες θα μπορέσεις να τα βρεις και στο Διαδίκτυο, παρόλα αυτά κάποιες φορές θα σου χρειαστεί και η Βιβλιοθήκη ακόμη και σαν χώρος μελέτης. Το αναγνωστήριο δεν είναι καφετέρια! Σςςςςς... ησυχία!!! ΔΕΛΤΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΠΑΣΟ - ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ Πέρυσι για πρώτη χρονιά εφαρμόστηκε αυτή η διαδικασία, δηλαδή της απόκτησης μιας κάρτας που εκτός από ταυτότητα για τον κάθε φοιτητή θα έχει και το ρόλο του πάσο αλλά και τυχόν άλλες χρήσεις που θα εξαρτηθούν

10 από το κάθε πανεπιστήμιο. Η αίτηση για την απόκτησή της γίνεται μέσω της ιστοσελίδας academicid.minedu.gov.gr στην οποία υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις. Το πάσο χρησιμοποιείτε και για την σίτιση. Hint: Ιδιαίτερη προσοχή στην Ακαδημαϊκή Ταυτότητα γιατί η τυχόν απώλειά της θα σε βάλει σε πρόσθετες διαδικασίες και το σημαντικότερο είναι πως οι όποιες εκπτώσεις έχεις, πχ εισιτήρια, δεν θα ισχύουν μέχρι να επανεκδοθεί. Hint: Ιδιαίτερη προσοχή επίσης και στην συμπλήρωση της αίτησης για το πάσο. Ως τόπο διαμονής πρέπει να συμπληρώνετε, τον τόπο καταγωγής σας και όχι την Κέρκυρα. Η αίτηση για τα συγγράμματα γίνεται και αυτή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας eudoxus.gr και με χρήση των γνωστών πλέον κωδικών του συστήματος LDAP (ίδιοι με αυτούς του e-class και του gram-web). Για κάθε μάθημα ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο προτεινόμενων συγγραμμάτων. Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων και την αποστολή ενός 12ψήφιου κωδικού στο κινητό ή στο του φοιτητή η παραλαβή των βιβλίων γίνεται από τα κατά τόπους συμβεβλημένα με τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους βιβλιοπωλεία. Hint: Τόσο η προθεσμία δηλώσεων συγγραμμάτων, διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, όσο και η προθεσμία παραλαβής τους έχει αρκετό χρονικό περιθώριο όμως παρόλα αυτά φρόντισε να κοιτάς για τη διαθεσιμότητά τους στα βιβλιοπωλεία μέσα από το σύστημα του Ευδόξου καθώς δεν είναι πάντα ίδια για όλα τα σημεία παραλαβής.

11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ & ΑΛΛΑ... Το Πανεπιστήμιο διαθέτει τμήμα φοιτητικής μέριμνας που ασχολείται τόσο με θέματα στέγασης όσο και σίτισης και το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της φοιτητικής εστίας (2η πάροδος Ελ.Βενιζέλου, Νέο Λιμάνι). Τηλεφωνο: ΣΤΕΓΑΣΗ Κάθε χρόνο στεγάζονται δωρεάν φοιτητές τόσο στην εστία του πανεπιστημίου όσο και στα συμβεβλημένα με αυτό ξενοδοχεία. Τα δωμάτια στην εστία είναι μονόκλινα και δίκλινα ενώ στα ξενοδοχεία είναι δίκλινα και τρίκλινα. Οι αιτήσεις για τη στέγαση γίνονται μέσω της ιστοσελίδας sites.ionio.gr/e-care και από φέτος αυτή η διαδικασία ισχύει και για τους πρωτοετείς φοιτητές. Εκτός από τη φοιτητική εστία, τα ξενοδοχεία που διαμένουν οι φοιτητές είναι: 1) City Marina 2) Ελληνίς 3) Αρήτη 4) Φωλιές Hint: Η δωρεάν στέγαση σίγουρα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διευκολύνει εκατοντάδες φοιτητές του, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τόσο στα αυξημένα έξοδα μετακίνησης λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κέρκυρας, των υψηλών ενοικίων λόγω της μικρής διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση όσο και του γενικότερου κόστους διαβίωσης. Αν λοιπόν είσαι τελικά ένας από αυτούς που θα μείνουν στα ξενοδοχεία σεβάσου τους κανόνες που θέτει το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τα συμβεβλημένα ξενοδοχεία (πχ ώρες κοινής ησυχίας, μη τοποθέτηση επικίνδυνων συσκευών για την ασφάλεια στα δωμάτια κτλ). Δυστυχώς, οι φοιτητές δεν παραμένουν και κατά τις περιόδους διακοπών στα ξενοδοχεία. Επομένως, αν έχεις διάθεση να σπάσεις μπότηδες το Πάσχα, ή να κάνεις βουτιές στην Παλαιοκαστρίτσα, φρόντισε από νωρίς να φιλοξενηθείς αυτό το διάστημα σε φίλο-η που έχει νοικιάσει σπίτι. ΣΙΤΙΣΗ Το πανεπιστήμιο διαθέτει δωρεάν σίτιση με βάσει οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών. Η Λέσχη του πανεπιστημίου βρίσκεται στο χώρο του Ιστορικού Ψυχιατρείου πίσω από το κτίριο Ιπποκράτης. Όσοι δεν διαθέτουν κάρτα δωρεάν σίτισης μπορούν να σιτίζονται στο εστιατόριο καταβάλλοντας το ποσό των 2 ανά γεύμα. Οι ώρες λειτουργίας του εστιατορίου είναι 13:00-16:00 και 19:00-21:00. Hint: Αγαπητέ πρωτοετή φοιτητή / τρια, μέχρι και πέρυσι έπρεπε να προετοιμάστείς ψυχολογικά ότι θα νοσταλγούσες το σπιτικό φαγητό που μέχρι

12 τώρα το θεωρούσες δεδομένο! Αν δεν μπορούσες για οποιοδήποτε λόγω να αποφύγεις το φαγητό στη Λέσχη, τότε απλά... το απολάμβανες. Τα σκυλιά και τα περιστέρια σου κράταγαν ακούραστα παρέα ενώ εσύ απολάμβανες την γκουρμέ συνταγή λουκάνικα με πατάτες σε λάδι μυδιών. Ευτυχώς,από τον περασμένο Γενάρη αυτό άλλαξε καθώς και η λέσχη μας άλλαξε χέρια και τώρα μπορούμε να πούμε πως το φαγητό πλέον είναι αξιοπρεπές. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Το πανεπιστήμιο θεωρητικά διαθέτει τμήμα κινηματογραφικής λέσχης που μέχρι πέρυσι πραγματοποιούσε και προβολές ταινιών στην Ιόνιο Ακαδημία. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος όμως παρέμεινε ανενεργή. Για το αθλητικό τμήμα μπορούμε να πούμε ότι τα πράγμα είναι κάπως καλύτερα αφού υπάρχουν ακόμη ώρες στα γήπεδα και τα γυμναστήρια της πόλης όπου γίνονται προπονήσεις των ομάδων του πανεπιστημίου, αλλά και είναι ανοιχτά σε όσους από τους φοιτητές ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό. Αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνεται συνήθως το πρόγραμμα και αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων του κάθε τμήματος.

13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ Δύσκολο και καυτό θέμα ειδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές. Αν και το πιο πιθανό να έχεις ενοικιάσει σπίτι όταν θα διαβάζεις αυτό τον οδηγό ας ελπίσουμε ότι ήσουν τυχερός ή ίσως σου χρειαστεί για του χρόνου που πιθανόν να ψάχνεις να μετακομίσεις. Ακολουθούν συμβουλές βγαλμένες από παθόντες συμφοιτητές σας: 1) Αναζητούμε αγγελίες στους χώρους των τμημάτων ή σε δημόσιους χώρους ακόμη και στην ιστοσελίδα e-ενοικιάζεται του πανεπιστημίου. Υπάρχει πάντα και η λύση του μεσίτη. 2) Ιδανικό θα ήταν να βρεις σπίτι μέσα στην παλιά πόλη ανακαινισμένο ή σε δρόμους που περικλείουν την παλιά πόλη όσο το δυνατόν νεώτερης κατασκευής. 3) Σπίτι μέσα ή κοντά στην πόλη σημαίνει και μείωση των εξόδων μετακίνησης καθώς και μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων. Τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών είναι ακριβά ακόμη και για μικρές αποστάσεις ενώ το ταξί στην Κέρκυρα θεωρείται είδος πολυτελείας. 4) Σε καμία περίπτωση σπίτια στο Κανόνι ( πρόβλημα με κουνούπια το καλοκαίρι αλλά και με το θόρυβο από το αεροδρόμιο) ή στο Κεφαλομάντουκο (κακή συγκοινωνία) ακόμη και προς Αλεπού δεν θεωρούνται ευκαιρία. 5) Καλύτερες περίοδοι για αναζήτηση κατοικίας είναι αυτές αμέσως μετά τις εξεταστικές περιόδους όπου αρκετοί φοιτητές αφήνουν τα σπίτια τους καθώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Αν μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζεις τον προηγούμενο ενοικιαστή αυτό είναι ιδανικό. 6) Η υγρασία είναι σήμα κατατεθέν για την Κέρκυρα. Αναζήτησε σπίτια σε όροφο και με όσο το δυνατό καλύτερο αερισμό. 7) Αν έχεις ξεπεράσει όλα τα παραπάνω και είσαι στο στάδιο που βλέπεις σπίτια τότε πρόσεξε μερικά σημεία που έχουν όμως μεγάλη σημασία: 1. Θέρμανση. Συνήθως στην παλιά πόλη τα σπίτια διαθέτουν στην καλύτερη περίπτωση θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά. Προσοχή στην κατανάλωση του ρεύματος. Σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη είναι η λύση ενός μικρού φορητού αερόθερμου. Αν είσαι σε κάποιο νεότερο σπίτι με κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση ζήτησε να δεις κάποιο λογαριασμό κοινοχρήστων από τον προηγούμενο χειμώνα και βγάλε τα συμπεράσματά σου. 2. ΔΕΗ & ΔΕΥΑΚ. Προσοχή στις εγκαταστάσεις ειδικά στα σπίτια της παλιά πόλης. Σε καινούργια σχετικά σπίτια προσοχή στα ισόγεια που βρίσκονται σε πολυκατοικίες με πυλωτές. Ίσως το τιμολόγιο για το ηλεκτρικό να είναι γενικής χρήσης αντί για οικιακό με αποτέλεσμα να πληρώσεις πολύ περισσότερο για την κατανάλωση που θα έχεις κάνει.

14 3. Συμβόλαιο μίσθωσης. Απαραίτητο και μάλιστα με θεώρηση εντός προθεσμίας 30 ημερών από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση είσπραξης του επιδόματος κατοικίας για τους φοιτητές(1000 ). Ειδικά για τους πρωτοετείς δεν απαιτείται όριο στα επιτυχώς εξεταζόμενα μαθήματα του έτους.

15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ Καθώς αναμένεται να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος των τεσσάρων τουλάχιστον επομένων ετών στην Κέρκυρα καλό θα ήταν να εξοικειωθείς όσο το δυνατόν συντομότερα με τοπωνύμια και ιδιωματισμούς γλωσσικούς που χρησιμοποιούνται εδώ στην Κέρκυρα. Σίγουρα με τους υπόλοιπους φοιτητές θα υπάρχει ένας άλλος τρόπος τοπικού προσδιορισμού πχ με βάση κάποια μαγαζιά ή καφετέριες κτλ, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μιλήσεις με κάποιον ντόπιο που όσο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι τόσο περισσότερο εσύ θα τον κοιτάς σαν εξωγήινο αν δεν ξέρεις τη βασική κερκυραϊκή ορολογία. Ξεκινάμε: Πλατεία Σαρόκο: είναι η πλατεία που σίγουρα έχεις περάσει για να φτάσεις στη σχολή μας. Κεντρικό σημείο της πόλης. Αλεξάνδρας: Ο μόνος δρόμος που χαρακτηρίζεται λεωφόρος στα πρότυπα της Αθήνας. Δεν έχει γήπεδο αλλά είναι ο πιο πράσινος δρόμος καθώς έχει μεγάλα πεζοδρόμια και πολλά δέντρα. Καταλήγει στην παραλιακή της Γαρίτσας και συγκεκριμένα στην κολώνα του Ντούγκλα (οβελίσκος). Εκεί κοντά βρίσκεται και το Δημαρχείο της πόλης. Λιστόν(το, ή η πλατεία Λιστόν): το πιο προβεβλημένο σημείο της πόλης με τις χαρακτηριστικές καμάρες (βόλτα), γνωστό από τη ρίψη των κανατιών (μπότηδες) στην πρώτη Ανάσταση κάθε Μεγάλο Σάββατο. Καθ όλο το μήκος υπάρχουν καφετέριες.

16 Πεντοφάναρο: Σημείο συνάντησης για όλους τους Κερκυραίους πριν τη βραδινή τους έξοδο και όχι μόνο. Ακριβώς πριν την αρχή του Λιστόν. Όπως δηλώνει και το όνομά του πρόκειται για ένα ψηλό στύλο με πέντε φανούς. Σπιανάδα ή Πάνω πλατεία: Η πλατεία που εκτείνεται δεξιά ενώ κοιτάμε από το Πεντοφάναρο το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας. Εκεί βρίσκεται το μνημείο για την Ένωση των Επτανήσων. Σημείο εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και συνάθροισης μεγάλης μερίδας φοιτητών και όχι μόνο τα βράδια που η θερμοκρασία το επιτρέπει. Κάτω Πλατεία ή γήπεδο κρίκετ: Ο χώρος μπροστά από το Λιστόν όπου διεξάγονται κατά κανόνα οι αγώνες κρίκετ, κατάλοιπο της Αγγλοκρατίας στο νησί. Κοφινέτα: Η μικρή πλατεία στο τέλος του Λιστόν. Παλάτι ή Ανάκτορα: Το επιβλητικό κτήριο αμέσως μετά την Κοφινέτα που στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Η ονομασία έχει μείνει από τη χρήση του οικήματος από την πρώην βασιλική οικογένεια. Πίσω από αυτό το κτίριο στα αριστερά στεγάζονται μεταξύ άλλων και τα γραφεία των καθηγητών του τμήματός μας.

17 Μουράγια: Η συνοικία της πόλης αμέσως μετά τα Ανάκτορα καθώς κατευθυνόμαστε προς την πλατεία Δικαστηρίων και την είσοδο του νέου λιμανιού και τις συνοικίες Μαντούκι και Κεφαλομάντουκο. Πλατεία Δικαστηρίων: Η πλατεία μπροστά από τα παλιά πλέον δικαστήρια της πόλης. Το νέο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκεται στο λόφο των φυλακών, αρκετά κοντά στους χώρους του τμήματος. Πλατεία Ναύτη: Η πλατεία δίπλα από το κτίριο των δικαστηρίων. Εκεί ξεκινούν και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην είσοδο του Νέου Φρουρίου. Σπηλιά: Η συνοικία της πόλης πίσω από τα δικαστήρια. Εβραϊκή: Η συνοικία, δίπλα σε αυτή της Σπηλιάς, πήρε το όνομα της από τους κατοίκους της κατά το παρελθόν αλλά ακόμη και σήμερα. Εκεί βρίσκεται και το κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής. Πλακάδα τ' Αγιού ή Πιάτσα: Το μεγαλύτερο καντούνι της παλιάς πόλης πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης. Ξεκινάει περίπου κοντά από τη Μητρόπολη και καταλήγει πίσω από το Λιστόν. Πλατύ Καντούνι: Αν και δεν είναι το πιο πλατύ καντούνι στην πόλη ονομάζεται έτσι. Ξεκινάει από την Ιόνιο Βουλή και καταλήγει στην πάνω Πλατεία. Είναι το μοναδικό στο οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων νόμιμα και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ανεμόμυλος: Η αντιδιαμετρική άκρη από το Παλιό Φρούριο του Κόλπου της Γαρίτσας. Ο ανεμόμυλος διατηρείται ακέραιος. Παραλιακή της Γαρίτσας: Ξεκινάει από την κολώνα του Ντούγλα και καταλήγει στον Ανεμόμυλο.

18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ... Στην ενότητα αυτή παραθέτουμε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις διευθυνσεις και τα τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, καταστημάτων και άλλων που έχουν φανεί χρήσιμα στους φοιτητές. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΥΑΚ:9η Πάροδος Ιωάννη Θεοτόκη, Κέρκυρα τηλ: ΟΤΕ: Μαντζάρου 3, Κέρκυρα τηλ: , ΔΕΗ: Αλεπού Κέρκυρας τηλ: Δ.Ο.Υ Α Κέρκυρας: Σαμαρά 13, Κέρκυρα τηλ: Ταχυδρομείο: Λ. Αλεξάνδρας 26, Κέρκυρα τηλ: ,39265 Hint: Οι λογαριασμοί των διάφορων ΔΕΚΟ εξοφλούνται και σε άλλα σημεία εκτός των κεντρικών γραφείων όπως το ταχυδρομείο, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, πρακτορεία ΟΠΑΠ, ειδικά γραφεία ακόμη και σε περίπτερα. ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ωράριο τραπεζών: Δευτέρα - Πέμπτη: 07:30-14:30 Παρασκευή: 07:30-13:30 Εθνική Τράπεζα: 1. Σαμαρά 6 (Πεζόδρομος), Κέρκυρα τηλ: Ευγενίου Βουλγάρεως 63, Κέρκυρα τηλ: ΑΤΕ ΒΑΝΚ 1. Ζαβιτσιάνου 15, Κέρκυρα τηλ: Γεωργίου Θεοτόκη 60-62, Κέρκυρα - Πλατεία Σαρόκου τηλ: ALPHA BANK 1. Γεωργίου Θεοτόκη 71 & Πλατεία Σαρόκου, Κέρκυρα τηλ: ο χλμ. Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: Ευγενίου Βουλγάρεως 75Α, Κέρκυρα τηλ: Καποδιστρίου 80, Κέρκυρα τηλ: Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνος, Κέρκυρα τηλ: EUROBANK 1. Ε.Ο. Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: Ευγενίου Βουλγάρεως 97 & Αγ. Σοφίας, Κέρκυρα τηλ: Λ. Αλεξάνδρας 31, Κέρκυρα τηλ: MILLENIUM BANK Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη 4-10, Κέρκυρα τηλ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΑΝΚ

19 1. 4ο χλμ. Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: Ιωάννη Θεοτόκη 21, Κέρκυρα τηλ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1. Πολυχρονίου Κωνσταντά 12, Κέρκυρα τηλ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ 5ο χλμ. Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: PROBANK Λ. Αλεξάνδρας & Σαμάρα (Πεζόδρομος) τηλ: GENIKI BANK Σαμαρά 3 (Πεζόδρομος) τηλ: CPB BANK Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας 30 (συνοικία Καπουκίνοι) τηλ: ATTICA BANK Ριζοσπαστών Βουλευτών 7 & Ιακ. Πολυλά, τηλ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 1. Μητροπολίτου Μεθοδίου 1, τηλ: Ελ. Βενιζέλου 46Α, τηλ: T BANK 4ο χλμ Εθνικής Οδού Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας Τηλ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 1. Γεωργίου Θεοτόκη 30 τηλ: Ιωάννη Θεοτόκη 23Α τηλ: Εκτός από τα ΑΤΜ που υπάρχουν σε όλα τα παραπάνω καταστήματα των τραπεζών υπάρχουν και μερικά άλλα σε διάφορα σημεία της πόλης. ATMs Εθνική τράπεζα 1. Super Market Carrefour - Τρίκλινο Αλεπού, 4ο χλμ Οδού Κέρκυρας - Πέλεκα 2. Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος, 2ο χλμ ΕΟ Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) ALPHA BANK 1. Καλλιθέα, Super Market Δήμητρα EUROBANK 1. Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος, 2ο χλμ Ε.Ο. Κέρκυρας- Παλαιοκαστρίτσας PIRAEUS BANK 1. Ελευθερίας 10 (Cafe Liston) MARFIN EGNATIA BANK 1. Εντός Αερολιμένα Κέρκυρας ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

20 1. Λιστόν 2. Πλατεία Τσιριγώτη ( Ψυχιατρείου) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1. Πλατεία Σαρόκου 2. Starbowl Χειμερινό ωράριο καταστημάτων: Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:00-14:00 08:00-14:00 17:00-20:00 Θερινό ωράριο καταστημάτων: Δευτέρα - Τετάρτη Σάββατο Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:30-14:00 08:30-14:30 18:00-21:30 Hint: Επειδή στην Κέρκυρα, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ ο ίδιος σύντομα, τα πράγματα κινούνται σε χαλαρούς ρυθμούς όταν γράφουμε 8:30 ανοίγουν τα καταστήματα μην το δένεις και κόμπο! Πάντως αν βιάζεσαι να εξυπηρετηθείς και βρεις το μαγαζί κλειστό, ρίξε και μια ματιά στο διπλανό καφέ. Έχεις μεγάλες πιθανότητες να βρεις τον ιδιοκτήτη εκεί. Τέλος, φρόντισε τις Κυριακές να έχεις εφοδιαστεί με τροφή γιατί ειδικά χειμώνα τα πάντα σχεδόν είναι κλειστά αυτή τη μέρα ακόμη και πολλά από τα ταχυφαγεία μέχρι και περίπτερα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αναζήτησε το μόνο ανοιχτό 365/24/7 ψιλικατζίδικο στην πόλη κάπου στην Αλεξάνδρας. ACS Στρατηγού Κοκονέτση 10 (Έναντι Λιμεναρχείου) τηλ: Ώρες λειτουργίας: 08:00-20:00 Ώρες λειτουργίας Σαββάτου: 08:00-15:00 SPEEDEX Ιωάννη Θεοτόκη 102, τηλ: Ώρες λειτουργίας: 08:00-20:00 Ώρες λειτουργίας Σαββάτου: 09:00-15:00 CINE ORFEAS Γερ. Ασπιώτη 1 website:

21 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ Σούλης Μαντζάρου Γ. 11 τηλ: Κίνητρο Μητροπολίτου Μεθοδίου 9 τηλ: Πλους Νικηφόρου Θεοτόκη 91 τηλ: Μουστάκης Γερ. Μαρκορά 33 τηλ: Προφανώς υπάρχουν και πολλά άλλα βιβλιοπωλεία στην πόλη της Κέρκυρας αλλά αναφερθήκαμε μόνο σ' αυτά που μέχρι και πέρυσι αποτελούσαν σημεία διανομής των συγγραμμάτων για το τμήμα μας οπότε θεωρήσαμε ό,τι τουλάχιστον οι διευθύνσεις αυτών θα ήταν καταρχήν χρήσιμες.

τριτοβάθμια εκπαίδευση Μία συνοπτική παρουσίαση

τριτοβάθμια εκπαίδευση Μία συνοπτική παρουσίαση τριτοβάθμια εκπαίδευση Μία συνοπτική παρουσίαση 16 2007-2008 Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα Μετά τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στα τελευταία χρόνια του προηγούμενου αιώνα,

Διαβάστε περισσότερα

ȪɁɄɀɟɑ ȭɏɍɓɂɣɋ 2014-2015

ȪɁɄɀɟɑ ȭɏɍɓɂɣɋ 2014-2015 2014-2015 2014-2015 TMHMA ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 4 ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ... 5 Ιστορία και Πλαίσιο Λειτουργίας... 7 Διάρθρωση... 10 Όργανα Διοίκησης του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

1 ο. Ενωμένοι στην πολυμορφία. Θέμα Συνέδριο Ομοσπονδίας 2005. Μας τα είπε όλα! Συνέντευξη με τον Κώστα Πούλιο. καλή αρχή. ΤΑΧΙ, καύσιμο & πρόστιμο

1 ο. Ενωμένοι στην πολυμορφία. Θέμα Συνέδριο Ομοσπονδίας 2005. Μας τα είπε όλα! Συνέντευξη με τον Κώστα Πούλιο. καλή αρχή. ΤΑΧΙ, καύσιμο & πρόστιμο Ενωμένοι στην πολυμορφία 1 ο τεύχος καλή αρχή Θέμα Συνέδριο Ομοσπονδίας 2005 Μας τα είπε όλα! Συνέντευξη με τον Κώστα Πούλιο Ϊ Ϊ Τιμή: 0 ΤΑΧΙ, καύσιμο & πρόστιμο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2006 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ ΔΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΑΙΟΥ 47, ΓΑΛΑΤΣΙ, Τ.Κ. 111 46, ΤΗΛ. 210-2913369, FAX 210-2917400 ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ ΔΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΑΙΟΥ 47, ΓΑΛΑΤΣΙ, Τ.Κ. 111 46, ΤΗΛ. 210-2913369, FAX 210-2917400 ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ 6129 ΔΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΑΙΟΥ 47, ΓΑΛΑΤΣΙ, Τ.Κ. 111 46, ΤΗΛ. 210-2913369, FAX 210-2917400 ΕΤΟΣ Ε - ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 33 ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2006 ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ Ενημερώνουμε τους αναγνώστες

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus.

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Η Disneyland των μεγάλων... Magic Bus Geitonas Alumni UK Ένα νέο ξεκίνημα Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ [ WELCOME PAGE ] EDITORIAL

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. της Πριγκίπισσας ΑικατερίνηςΣΕΛ. 8-9. Πάσχα με. σκουπίδια. Οι «παγίδες» της Εφορίας για τις αποδείξεις

ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. της Πριγκίπισσας ΑικατερίνηςΣΕΛ. 8-9. Πάσχα με. σκουπίδια. Οι «παγίδες» της Εφορίας για τις αποδείξεις ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΟΣ 15ο ΔΕΥΤΕΡΑ 2 MAΪΟΥ 2011 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 679 0,90 e-mail: mellon@first.gr H εφημερίδα που γράφει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος Εκδότης-Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Λάρισα 2010 Επιμέλεια Έκδοσης 2010 Δρ. Γκαράνη Γεωργία, Επίκουρος Καθηγήτρια Δρ. Αδάμ Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Προϊστάμενος Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-14 0 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β

Διαβάστε περισσότερα

@up. Πρωτοετείς: οδηγός επιβίωσης. Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών

@up. Πρωτοετείς: οδηγός επιβίωσης. Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών @up Δ η μ ή τ ρ ι ο ς Σ φ ή κ α ς & Β έ ρ α Σ φ ή κ α C o r i n n e M e n t z e l o p o u l o s & Α ν δ ρ έ α ς Μ ε ν τ ζ ε λ ό π ο υ λ ο ς Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών 2η περίοδος - τεύχος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

22Y103 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

22Y103 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 22Y103 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Εργαστηριακές Ασκήσεις Κ. Σγάρμπας, Ν. Αβούρης, Π. Σταθοπούλου Πάτρα - Σεπτέμβριος 2010 (Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2010 ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πίνακας περιεχομένων: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.2 ΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πιο ασφαλής η Βιομηχανική Περιοχή Βάση δεδομένων για όλες τις βιομηχανικές μονάδες του Στροβόλου. Στη σελίδα 2 «Εγώ πάω με το λεωφορείο, εσύ;» Τροχοδρομούνται

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανάπτυξη της Κορώνης Project Plan

Η Ανάπτυξη της Κορώνης Project Plan 20 Απριλίου 2010 Η Ανάπτυξη της Κορώνης Project Plan Πρόταση για το Μανιατάκειον Ίδρυμα Πρόγραμμα Μελλοντικοί Ηγέτες : Η ομάδα της Κορώνης Copyright 15/6/2010 Σελίδα 1 από 75 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Τα πρακτικά μιας πρωτοποριακής ημερίδας για την πυρασφάλεια στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΠΡΌΛΟΓΟΣ Το 2009, η ΕΑΠΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Καταφύγιο Ολύμπου: Μιχάλης Στύλλας. Ελληνική ναυτιλία: Μία ιστορική παγκόσμια δύναμη που ΑΝΤΕΧΕΙ στην κρίση. Μακροζωία ή ευζωία; Ή και τα δύο;

Καταφύγιο Ολύμπου: Μιχάλης Στύλλας. Ελληνική ναυτιλία: Μία ιστορική παγκόσμια δύναμη που ΑΝΤΕΧΕΙ στην κρίση. Μακροζωία ή ευζωία; Ή και τα δύο; ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Καταφύγιο Ολύμπου: Μιχάλης Στύλλας Ελληνική ναυτιλία: Μία ιστορική παγκόσμια δύναμη που ΑΝΤΕΧΕΙ στην κρίση Μακροζωία ή ευζωία; Ή και τα δύο; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

παλμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

παλμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΥΛΛΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 info@nomikospalmos.gr Νομικός παλμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ EDITORIAL Αν κάτι μονοπώλησε το ενδιαφέρον αυτού του τεύχους, αυτό ήταν η πανεπιστημιακή

Διαβάστε περισσότερα

Αλαλούμ. με την μεταφορά. των μαθητών

Αλαλούμ. με την μεταφορά. των μαθητών Aύγουστος 2011 - Αρ. φύλλου 3 Διανέμεται δωρεάν Ξεμπλοκάρει το Αποχετευτικό της Επανομής Αλαλούμ με την μεταφορά Το ΣτΕ κατακύρωσε το έργο στον εργολάβο Χ. Αλεξόπουλο, η δεύτερη φάση αναμένεται να ξεκινήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ι Μ Η 0, 0 1 δείτε τα ΔΩΡΑ ΜΑΣ σελ. 25 στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Αν θες μπορείς κι εσύ να της πεις αντίο. GAMING Xbox One VS Nintendo Wii U VS PlayStation

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΧΡΟΝΟΣ 6ος Αρ. Φύλλου 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΧΡΟΝΟΣ 6ος Αρ. Φύλλου 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 Αξία Φύλλου: 0,01 Κωδικός Ταχυδρομείου 7023 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΡΓΑ «ΑΝΑΣΑΣ» ΧΡΟΝΟΣ 6ος Αρ. Φύλλου 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Από τη Ρωσία με αγάπη»

«Από τη Ρωσία με αγάπη» Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 160 «Από τη Ρωσία με αγάπη» Κερδήθηκε το φετινό στοίχημα των εμπλεκόμενων φορέων στο κομμάτι τουρισμός - Ασφάλεια & καθαριότητα κυριαρχούν στα σχόλια των Ρώσων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΦΣΔΓΔΦΓΗΦΓΗΔΗΦΗΦΗΦΗΔΗΔΦΗΔΦΗΔΗΦΗΔΦΗΔΓΗΔΦΗ ΛΑΡΙΣΑ 2009

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΦΣΔΓΔΦΓΗΦΓΗΔΗΦΗΦΗΦΗΔΗΔΦΗΔΦΗΔΗΦΗΔΦΗΔΓΗΔΦΗ ΛΑΡΙΣΑ 2009 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΦΣΔΓΔΦΓΗΦΓΗΔΗΦΗΦΗΦΗΔΗΔΦΗΔΦΗΔΗΦΗΔΦΗΔΓΗΔΦΗ ΛΑΡΙΣΑ 2009 ο Το έντυπο αυτό είναι μία προσπάθεια του τμήματος με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 Επιμέλεια έκδοσης Σαράντος Καπιδάκης, Καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, Λέκτορας Πέτρος Κωσταγιόλας, Λέκτορας Σχεδιασμός: Διονύσης Κουρτέσης ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 Περιεχόμενα Contents

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλες επιτυχίες του ΕΤ σε όλους του τοµείς! Θα έρθουν κι άλλες!

Μεγάλες επιτυχίες του ΕΤ σε όλους του τοµείς! Θα έρθουν κι άλλες! Αρ. Τεύχους: 3 Μάιος 2007 Αξία: Ανεκτίµητη 1 Μεγάλες επιτυχίες του ΕΤ σε όλους του τοµείς! Θα έρθουν κι άλλες! Το Global Management Challenge για δεύτερη φορά στο ΕΤ! ΕΤ ούκισσα Νοµικού: Η Σταρ Ελλάς 2007

Διαβάστε περισσότερα