ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Πέρασες Κέρκυρα;;;.Καλά να πάθεις!!! Version ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ 2013

2 ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... Αγαπητέ συμφοιτητή/τρια, Αρχική φιλοδοξία μας φτιάχνοντας αυτόν τον οδηγό ήταν να αποτελέσει ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για τις πρώτες σου μέρες ως φοιτητής στην Κέρκυρα. Καθώς όμως προχωρούσαμε εμπλουτίζοντας το υλικό, θα μας αρκούσε και αν απλά πέρναγες ένα δεκάλεπτο ξεφυλλίζοντάς τον και γελώντας με κάποιες από τις προσπάθειες χιούμορ,διαπιστώνοντας πως τίποτα δεν μπορεί να σου μεταφερθεί αν εσύ ο ίδιος δεν ανακαλύψεις πράγματα τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην πόλη της Κέρκυρας. Η ιδέα,λοιπόν, γεννήθηκε κάπου εκεί στις αρχές του καλοκαιριού. Η ομάδα εργασίας στελεχώθηκε και η πρώτη συνάντηση για τον καθορισμό του περιεχομένου και τον καταμερισμό εργασιών έγινε σε μια έξοδο για καφέ-τον κατεξοχήν δημιουργικό τρόπο επικοινωνίας των φοιτητών- όπως πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις και ο ίδιος. Ουσιαστικά, ο οδηγός αυτός διαμορφώθηκε με βάση τις απορίες που είχαμε εμείς οι ίδιοι ως πρωτοετείς φοιτητές στην Κέρκυρα και πράγματα που θα θέλαμε να ξέραμε νωρίτερα ή να υπήρχε ένας τρόπος να είχαμε συγκεντρωμένη την πληροφορία χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι βαρετό και τυπικό. Μετά, λοιπόν, από μια κουραστική χρονιά πανελληνίων ήρθε η δικαίωση των κόπων σου και βρέθηκες να σπουδάζεις Πληροφορική στην Κέρκυρα. Η έκφραση φοιτητής-τουρίστας για εμάς, δεν έχει απαραίτητα αρνητική έννοια καθώς δεν είναι ασύμβατο και να είσαι συνεπής στις σπουδές σου,αλλά και τα χρόνια που θα περάσεις ως φοιτητής στην Κέρκυρα να αποτελούν μια ευχάριστη ανάμνηση. Γι αυτό το λόγο, ο οδηγός αυτός εμπεριέχει πλήθος διαφορετικών πληροφοριών. Στην προσπάθειά μας να μην είναι μια απλή και βαρετή παράθεση πληροφοριών, οι εμβόλιμες χιουμοριστικές αναφορές μας σε πρόσωπα και καταστάσεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να θίξουν τον οποιονδήποτε. Καλή ανάγνωση nerd και μακάρι ο επόμενος οδηγός να είναι εμπλουτισμένος και με τις δικές σου παρατηρήσεις!

3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1- ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελείται από 6 τμήματα και έχει ιδρυθεί το 1984 και φτάνοντας σήμερα να πατάει τα πρώτα άντα. Αναλυτικά λοιπόν: 1) Ιστορίας (1985): Είναι το παλαιότερο και πολυπληθέστερο τμήμα του πανεπιστημίου ενώ είναι το μοναδικό αμιγώς ιστορικό πανεπιστημιακό τμήμα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Φημίζεται για την αυξημένη αναλογία γυναικείου πληθυσμού στα πάρτυ του. Nickname: Ιστορικό 2) Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας (1986): Από τα μεγαλύτερα από πλευράς φοιτητών και πλέον υψηλόβαθμα τμήματα του Ιονίου. Διαιρείται σε δύο υποτμήματα ( Αγγλικά & Γαλλικά/Γερμανικά) και το Ισπανικής Κατεύθυνσης το οποίο έχει πολύ χαμηλότερη βάση και πολλά προβλήματα. Από πέρυσι τα μαθήματα διδάσκονται στα κτήρια Ασκληπιός και Ιπποκράτης που βρίσκονται και αυτά στους χώρους του Ι. Ψυχιατρείου. Nicknames: Μεταφραστικό & ΤουΞουΓουΜουΔου 3) Μουσικών Σπουδών (1992): Το καλλιτεχνικό τμήμα του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη κατεύθυνση αυτή της Τζαζ μουσικής, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα. Γκρουπάκια με φοιτητές του Μουσικού θα συναντήσετε στη Σπιανάδα, την Ιόνιο ακαδημία σε συναυλίες αλλά ακόμη και σε σκυλάδικα του νησιού να πνίγουν τις νότες στο ποτό! Nickname: Μουσικό 4) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας (1993): Επίσης μοναδικό λόγω αντικειμένου στην Ελλάδα. Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το τμήμα Ιστορίας. Από φέτος προστέθηκε και η ειδικότητα της μουσειολογίας. Nickname: ΤΑΒ 5) Τεχνών Ήχου και Εικόνας (2004): Το καλλιτεχνικό και επαναστατικό τμήμα του Πανεπιστημίου κατά δική τους πάντα δήλωση. Ιδρύθηκε ταυτόχρονα με το τμήμα Πληροφορικής και λόγω της γειτνίασης των κτιρίων που στεγάζονται τα δύο τμήματα συχνά αναφέρονται ως αδελφά τμήματα. Nicknames: ΤΗΧΕΙ, Τεχνίτες, Καλλιτέχνες Αφήσαμε εκτός αναφοράς το τμήμα Πληροφορικής αφού στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται εκτενέστατη παρουσίαση του.

4 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου αποτελείται από τους: 1) Καθηγήτρια Αναστασία Σαλή Παπασαλή, Πρύτανης 2) Αν.Καθηγητής Σταύρο Κάτσιο, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης 3) Αν.Καθηγήτρια Μιράντα Καλδή, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ανώτατα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου είναι η Σύγκλητος,το Πρυτανικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Διοίκησης. Στη Σύγκλητο από πλευράς του τμήματος Πληροφορικής συμμετέχουν ο Πρόεδρος του τμήματος και ένας εκπρόσωπος των φοιτητών.

5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 - ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Το τμήμα Πληροφορικής ιδρύθηκε το 2004 και πλέον 10 χρόνια μετά την ίδρυσή του αριθμεί περί τους 300 εγγεγραμμένους φοιτητές και 70 αποφοίτους. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 17 μέλη ΔΕΠ που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες και τα διάφορα επιστημονικά πεδία. Το έργο του τμήματος υποστηρίζεται διοικητικά και τεχνικά από 3 διοικητικούς υπαλλήλους και 2 μέλη τεχνικού προσωπικού. Αναλυτικά: Καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος Σπύρος Σιούτας Μέλη ΔΕΠ Πληροφορική Δίκτυα Ασφάλεια Πληροφοριών Μαθηματικά με έμφαση στα Μοντέλα Εφαρμογών Βάσεις Δεδομένων Επίκουροι Καθηγηγητές Εμμανουήλ Μάγκος Κων/νος Οικονόμου Παναγιώτης Κουρουθανάσης Δημήτριος Τσουμάκος Χρήστος Αναγνωστόπουλος* Φοίβος Μυλωνάς* Παναγιώτης Γιαννόπουλος* Θεόδωρος Ανδρόνικος Αδαμαντία Πατέλη Κρυπτογραφία και Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων Δίκτυα Υπολογιστών Πληροφοριακά Συστήματα και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Διαχείριση Δεδομένων στον Παγκόσμιο Ιστό Δικτυοκεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα Αναπαράσταση και Διαχείριση Γνώσης Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα Διαδικτυακός Προγραμματισμός Πληροφοριακά Συστήματα Λέκτορες Μάρκος Αυλωνίτης Εφαρμοσμένα Στοχαστικά Μοντέλα

6 Κάτια-Λήδα Κερμανίδου Μιχαήλ Στεφανιδάκης Κων/νος Χωριανόπουλος Αγγελική Τσώχου* Τεχνητή Νοημοσύνη με έμφαση στη Γλωσσική Τεχνολογία Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων Τεχνολογίες Λογισμικού Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο * υπο διορισμό Γραμματεία Έλενα Λάσκαρι Μέλη ΕΤΕΠ Αλέξανδρος Πανάρετος Σπύρος Βούλγαρης Πρόεδρος του τμήματος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Παναγιώτης Βλάμος ενώ στη Προσωρινή Γενική Συνέλευση Τμήματος, το ανώτατο διοικητικό όργανο του τμήματος, εκτός από τα μέλη ΔΕΠ συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι των φοιτητών που για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος είναι οι: Αναστασοπούλου-Κουβαρά Δανάη Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Μπόμπορη Κατερίνα Γραμματέας Συλλόγου Φοιτητών Επισης, υπάρχει και η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος στην οποία εκπρόσωπος των φοιτητών για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος είναι η: Αναστασοπούλου-Κουβαρά Δανάη Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Ο Σύλλογός μας έχει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 7 άτομα. Το τρέχων ακαδημαϊκό έτος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι: Αναστασοπούλου-Κουβαρά Δανάη Καμπούρης Γιώργος Μπόμπορη Κατερίνα Μπαζούκη Δήμητρα Λυκοστράτης Αλέξανδρος Γουλής Θεόφιλος Μάρτζη Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Αντιπρόεδρος Γραμματέας Ταμίας Ειδικός Γραμματέας Α Μέλος Β Μέλος ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Το τμήμα στεγάζεται σε 2 κτίρια που βρίσκονται στο χώρο του Ιστορικού Ψυχιατρείου της Κέρκυρας (Πλατεία Τσιριγώτη 7). Hint: Ρωτώντας στην Πόλη! Απέφυγε την αναφορά στην ονομασία Πλατεία Τσιριγώτη καθώς οι πλειοψηφία των ντόπιων δεν ξέρει την επίσημη ονομασία, αλλά την προηγούμενη, δηλαδή την Πλατεία Ψυχιατρείου.

7 Στο κτίριο Αρεταίος, που είναι και το βασικό κτίριο του τμήματος, υπάρχουν 3 αίθουσες διδασκαλίας και 2 αίθουσες εργαστηρίων. Στο κτίριο Γραμματειών στεγάζεται η Γραμματεία του τμήματος και άλλες 2 αίθουσες εργαστηρίων. Συνολικά, οι σταθμοί εργασίας στα εργαστήρια ανέρχονται περίπου στους 70. Οι περισσότεροι υπολογιστές είναι εφοδιασμένοι με λειτουργικά συστήματα Windows και Ubuntu, καθώς και με τις απαραίτητες εφαρμογές λογισμικού που απαιτούνται για την παρακολούθηση και την εκπόνηση των εργασιών στα διδασκόμενα μαθήματα. Τέλος, όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο και η ταχύτητα πρόσβασης στο Internet φτάνει το 1Gbit. Hint: Στα πλαίσια ενός προγράμματος συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με την Microsoft, οι φοιτητές του τμήματος μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν εκδόσεις λογισμικών όπως Windows, Office κτλ. Παράλληλα, υπάρχει και παρόμοια συνεργασία με την Oracle για λογισμικό σχετικό με τις βάσεις δεδομένων. ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Η διάρκεια σπουδών για το τμήμα είναι 4 χρόνια, δηλαδή 8 εξάμηνα. Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις, των Πληροφοριακών Συστημάτων και των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών. Η επιλογή κατεύθυνσης γίνεται στο 5ο εξάμηνο. Γενικά, υπάρχουν μαθήματα κορμού και μαθήματα επιλογής, τα οποία διαφοροποιούνται και ανάλογα με την κατεύθυνση. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 46 συνολικά μαθήματα εκ των οποίων τα 13 επιλογής. Τέλος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σπουδών ο φοιτητής εκπονεί και την πτυχιακή του εργασία. Hint: Για τη λήψη του πτυχίου απαιτείται και η επιτυχής εξέταση σε τρία μαθήματα Αγγλικής γλώσσας εκτός αν ο φοιτητής διαθέτει πτυχίο FCE ή ανώτερο οπότε και απαλλάσσεται από την εξέταση. Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (επικυρωμένο και μεταφρασμένο το πτυχίο από δικηγόρο) γίνεται στη Γραμματεία του τμήματος ενώ σε περίπτωση εξέτασης ο βαθμός δεν προσμετράται στον τελικό βαθμό πτυχίου. Hint: Καθώς στην Πληροφορική η κυρίαρχη γλώσσα τόσο για την ορολογία όσο και στα περισσότερα αξιόλογα συγγράμματα είναι η Αγγλική, φρόντισε να ενισχύσεις ή να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών σου να έρθεις όσο το δυνατόν συντομότερα σε επαφή με επιστημονικά κείμενα ώστε να εξοικειωθείς, απαραίτητο ειδικά αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις αργότερα και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

8 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος είναι 4 ανά εβδομάδα. Το εξάμηνο αποτελείται από 13 εβδομάδες μαθημάτων. Στα μαθήματα που απαιτείται και εργαστηριακή διδασκαλία συνήθως είναι οι 2 από τις 4 ώρες. Η διδασκαλία του κάθε μαθήματος είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του κάθε διδάσκοντα, ενώ ανάλογα με την περίπτωση χορηγείται και βοηθητικό υλικό στους φοιτητές. Στις διαλέξεις η παρουσία των φοιτητών δεν είναι υποχρεωτική όμως στην πράξη έχει αποδειχθεί απαραίτητη, καθώς βοηθάει τα μέγιστα στην κατανόηση του μαθήματος αλλά και στην επιτυχή εξέταση σε αυτό. Εξάλλου, σε πολλά από τα μαθήματα υπάρχουν εργασίες εξαμήνου ή μικρότερες εργαστηριακές οι οποίες συχνά συνυπολογίζονται μαζί με τον βαθμό στις γραπτές εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου για την εξαγωγή του τελικού βαθμού. Μετά το τέλος του κάθε εξαμήνου ακολουθεί η αντίστοιχη εξεταστική περίοδος που για τα μονά ή χειμερινά εξάμηνα αλλά και για τα ζυγά ή καλοκαιρινά εξάμηνα διαρκεί 3 εβδομάδες και στις οποίες εξετάζονται τα αντίστοιχα διδασκόμενα μαθήματα. Εκτός από τις εξεταστικές περιόδους του Ιανουαρίου και του Ιουνίου υπάρχει και η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου στην οποία ο φοιτητής μπορεί να εξεταστεί στα μαθήματα που χρωστάει από όλα τα προηγούμενα εξάμηνα. Η εξέταση σε κάθε μάθημα διαρκεί το πολύ 3 ώρες, η ακριβής χρονική διάρκεια καθορίζεται και πάλι από τον διδάσκοντα. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα μαθήματα που διδάσκονται ανά εξάμηνο αλλά και γενικότερα των θεμάτων που αφορούν τις σπουδές στο τμήμα υπάρχουν στην ηλεκτρονική μορφή του οδηγού σπουδών του τμήματος που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του στην διεύθυνση di.ionio.gr. Hint: Καλές οι σημειώσεις που μπορεί να βρεις από κάποιον συμφοιτητή σου σε περίπτωση που δεν έχεις δικές σου από κάθε μάθημα αλλά οι σημειώσεις σου θα είναι πάντα καλύτερες και πιο κατανοητές. Οπότε, η αναζήτηση σημειώσεων από άλλους να είναι λύση ανάγκης και όχι σύστημα! Στο πανεπιστήμιο λειτουργεί πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης, το επονομαζόμενο και e-class. Για κάθε μάθημα ο διδάσκοντας ανεβάζει το υλικό των διαλέξεων, των εργαστηρίων, τις ασκήσεις αλλά και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο και βοηθητικό. Ο φοιτητής αντίστοιχα, μπορεί να κατεβάσει όλο αυτό το υλικό αλλά και να επικοινωνήσει με τον διδάσκοντα ή να υποβάλλει κάποια εργασία. Εξάλλου, στους φοιτητές όλων των τμημάτων παρέχεται και ξεχωριστός λογαριασμός web mail. Αυτός είναι και ο επίσημος λογαριασμός του φοιτητή για την επικοινωνία του με τους καθηγητές, τη Γραμματεία αλλά και γενικότερα με το Πανεπιστήμιο.

9 Hint: Οι κωδικοί πρόσβασης που σου δόθηκαν στην εγγραφή σου είναι γενικότερα εξαιρετικά χρήσιμοι αρχικά για το e-class και το web mail αλλά και για να έχεις πρόσβαση στα εργαστήρια του τμήματος στα περισσότερα εκ των οποίων μπαίνεις μόνο με αυτούς τους κωδικούς. Αν κάποια στιγμή τα log in που κάνεις καθημερινά στο e-class προσεγγίζουν τα log in στο Facebook είσαι σε καλό δρόμο αλλιώς ξεκόλλα από την καφετέρια ή την πολυθρόνα του σπιτιού σου που σχεδόν έχει γίνει ένα με σένα και πέρνα και καμιά βόλτα από τη σχολή σου!!! ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η Γραμματεία του τμήματος βρίσκεται στο κτίριο δίπλα στο Αρεταίος. Δέχεται φοιτητές κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 13:00 (Τηλέφωνα: ). Όλες σχεδόν τις αιτήσεις που θα χρειαστεί να υποβάλλεις μπορείς να τις κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας gram-web.ionio.gr/unistudent. Στη σελίδα αυτή μπορείς να βλέπεις και τις βαθμολογίες σου, να δηλώνεις τα μαθήματα κάθε εξαμήνου ενώ οι σύνδεση σε αυτήν γίνεται με τους ίδιους κωδικούς που θα έχεις και για το e-class. Hint: H Γραμματεία του τμήματος λειτουργεί κανονικά και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις συγκρίνοντάς την με άλλες του ίδιου πανεπιστημίου αλλά και άλλων. Απέφυγε τις άσκοπες ερωτήσεις και σεβάσου το ωράριο κοινού. Εκτός από τις διάφορες αιτήσεις των φοιτητών η Γραμματεία έχει να διεκπεραιώσει και μια σειρά άλλων θεμάτων, διοικητικών κατά βάση που άπτονται όμως της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος. Εξάλλου, ισχύει και σ' αυτήν την περίπτωση ο γενικότερος κανόνας της ευγένειας, που πάντα οδηγεί σε καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα! Η Βιβλιοθήκη ολόκληρου του Πανεπιστημίου λειτουργεί από πέρυσι κεντρικά στο ανακαινισμένο κτίριο δίπλα στο κτίριο που στεγάζονται τα τμήματα Ιστορίας και ΤΑΒ (Ι. Θεοτόκη 72). Απαραίτητη για το δανεισμό βιβλίων είναι η έκδοση κάρτας στη βιβλιοθήκη μετά από μια αντίστοιχη αίτηση στη γραμματεία της. Hint: Αν και λόγω της φύσεως του αντικειμένου μας τα περισσότερα που θα χρειαστείς ως πληροφορίες θα μπορέσεις να τα βρεις και στο Διαδίκτυο, παρόλα αυτά κάποιες φορές θα σου χρειαστεί και η Βιβλιοθήκη ακόμη και σαν χώρος μελέτης. Το αναγνωστήριο δεν είναι καφετέρια! Σςςςςς... ησυχία!!! ΔΕΛΤΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΠΑΣΟ - ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ Πέρυσι για πρώτη χρονιά εφαρμόστηκε αυτή η διαδικασία, δηλαδή της απόκτησης μιας κάρτας που εκτός από ταυτότητα για τον κάθε φοιτητή θα έχει και το ρόλο του πάσο αλλά και τυχόν άλλες χρήσεις που θα εξαρτηθούν

10 από το κάθε πανεπιστήμιο. Η αίτηση για την απόκτησή της γίνεται μέσω της ιστοσελίδας academicid.minedu.gov.gr στην οποία υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις. Το πάσο χρησιμοποιείτε και για την σίτιση. Hint: Ιδιαίτερη προσοχή στην Ακαδημαϊκή Ταυτότητα γιατί η τυχόν απώλειά της θα σε βάλει σε πρόσθετες διαδικασίες και το σημαντικότερο είναι πως οι όποιες εκπτώσεις έχεις, πχ εισιτήρια, δεν θα ισχύουν μέχρι να επανεκδοθεί. Hint: Ιδιαίτερη προσοχή επίσης και στην συμπλήρωση της αίτησης για το πάσο. Ως τόπο διαμονής πρέπει να συμπληρώνετε, τον τόπο καταγωγής σας και όχι την Κέρκυρα. Η αίτηση για τα συγγράμματα γίνεται και αυτή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας eudoxus.gr και με χρήση των γνωστών πλέον κωδικών του συστήματος LDAP (ίδιοι με αυτούς του e-class και του gram-web). Για κάθε μάθημα ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο προτεινόμενων συγγραμμάτων. Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων και την αποστολή ενός 12ψήφιου κωδικού στο κινητό ή στο του φοιτητή η παραλαβή των βιβλίων γίνεται από τα κατά τόπους συμβεβλημένα με τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους βιβλιοπωλεία. Hint: Τόσο η προθεσμία δηλώσεων συγγραμμάτων, διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, όσο και η προθεσμία παραλαβής τους έχει αρκετό χρονικό περιθώριο όμως παρόλα αυτά φρόντισε να κοιτάς για τη διαθεσιμότητά τους στα βιβλιοπωλεία μέσα από το σύστημα του Ευδόξου καθώς δεν είναι πάντα ίδια για όλα τα σημεία παραλαβής.

11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ & ΑΛΛΑ... Το Πανεπιστήμιο διαθέτει τμήμα φοιτητικής μέριμνας που ασχολείται τόσο με θέματα στέγασης όσο και σίτισης και το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της φοιτητικής εστίας (2η πάροδος Ελ.Βενιζέλου, Νέο Λιμάνι). Τηλεφωνο: ΣΤΕΓΑΣΗ Κάθε χρόνο στεγάζονται δωρεάν φοιτητές τόσο στην εστία του πανεπιστημίου όσο και στα συμβεβλημένα με αυτό ξενοδοχεία. Τα δωμάτια στην εστία είναι μονόκλινα και δίκλινα ενώ στα ξενοδοχεία είναι δίκλινα και τρίκλινα. Οι αιτήσεις για τη στέγαση γίνονται μέσω της ιστοσελίδας sites.ionio.gr/e-care και από φέτος αυτή η διαδικασία ισχύει και για τους πρωτοετείς φοιτητές. Εκτός από τη φοιτητική εστία, τα ξενοδοχεία που διαμένουν οι φοιτητές είναι: 1) City Marina 2) Ελληνίς 3) Αρήτη 4) Φωλιές Hint: Η δωρεάν στέγαση σίγουρα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διευκολύνει εκατοντάδες φοιτητές του, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τόσο στα αυξημένα έξοδα μετακίνησης λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κέρκυρας, των υψηλών ενοικίων λόγω της μικρής διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση όσο και του γενικότερου κόστους διαβίωσης. Αν λοιπόν είσαι τελικά ένας από αυτούς που θα μείνουν στα ξενοδοχεία σεβάσου τους κανόνες που θέτει το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τα συμβεβλημένα ξενοδοχεία (πχ ώρες κοινής ησυχίας, μη τοποθέτηση επικίνδυνων συσκευών για την ασφάλεια στα δωμάτια κτλ). Δυστυχώς, οι φοιτητές δεν παραμένουν και κατά τις περιόδους διακοπών στα ξενοδοχεία. Επομένως, αν έχεις διάθεση να σπάσεις μπότηδες το Πάσχα, ή να κάνεις βουτιές στην Παλαιοκαστρίτσα, φρόντισε από νωρίς να φιλοξενηθείς αυτό το διάστημα σε φίλο-η που έχει νοικιάσει σπίτι. ΣΙΤΙΣΗ Το πανεπιστήμιο διαθέτει δωρεάν σίτιση με βάσει οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών. Η Λέσχη του πανεπιστημίου βρίσκεται στο χώρο του Ιστορικού Ψυχιατρείου πίσω από το κτίριο Ιπποκράτης. Όσοι δεν διαθέτουν κάρτα δωρεάν σίτισης μπορούν να σιτίζονται στο εστιατόριο καταβάλλοντας το ποσό των 2 ανά γεύμα. Οι ώρες λειτουργίας του εστιατορίου είναι 13:00-16:00 και 19:00-21:00. Hint: Αγαπητέ πρωτοετή φοιτητή / τρια, μέχρι και πέρυσι έπρεπε να προετοιμάστείς ψυχολογικά ότι θα νοσταλγούσες το σπιτικό φαγητό που μέχρι

12 τώρα το θεωρούσες δεδομένο! Αν δεν μπορούσες για οποιοδήποτε λόγω να αποφύγεις το φαγητό στη Λέσχη, τότε απλά... το απολάμβανες. Τα σκυλιά και τα περιστέρια σου κράταγαν ακούραστα παρέα ενώ εσύ απολάμβανες την γκουρμέ συνταγή λουκάνικα με πατάτες σε λάδι μυδιών. Ευτυχώς,από τον περασμένο Γενάρη αυτό άλλαξε καθώς και η λέσχη μας άλλαξε χέρια και τώρα μπορούμε να πούμε πως το φαγητό πλέον είναι αξιοπρεπές. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Το πανεπιστήμιο θεωρητικά διαθέτει τμήμα κινηματογραφικής λέσχης που μέχρι πέρυσι πραγματοποιούσε και προβολές ταινιών στην Ιόνιο Ακαδημία. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος όμως παρέμεινε ανενεργή. Για το αθλητικό τμήμα μπορούμε να πούμε ότι τα πράγμα είναι κάπως καλύτερα αφού υπάρχουν ακόμη ώρες στα γήπεδα και τα γυμναστήρια της πόλης όπου γίνονται προπονήσεις των ομάδων του πανεπιστημίου, αλλά και είναι ανοιχτά σε όσους από τους φοιτητές ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό. Αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνεται συνήθως το πρόγραμμα και αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων του κάθε τμήματος.

13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ Δύσκολο και καυτό θέμα ειδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές. Αν και το πιο πιθανό να έχεις ενοικιάσει σπίτι όταν θα διαβάζεις αυτό τον οδηγό ας ελπίσουμε ότι ήσουν τυχερός ή ίσως σου χρειαστεί για του χρόνου που πιθανόν να ψάχνεις να μετακομίσεις. Ακολουθούν συμβουλές βγαλμένες από παθόντες συμφοιτητές σας: 1) Αναζητούμε αγγελίες στους χώρους των τμημάτων ή σε δημόσιους χώρους ακόμη και στην ιστοσελίδα e-ενοικιάζεται του πανεπιστημίου. Υπάρχει πάντα και η λύση του μεσίτη. 2) Ιδανικό θα ήταν να βρεις σπίτι μέσα στην παλιά πόλη ανακαινισμένο ή σε δρόμους που περικλείουν την παλιά πόλη όσο το δυνατόν νεώτερης κατασκευής. 3) Σπίτι μέσα ή κοντά στην πόλη σημαίνει και μείωση των εξόδων μετακίνησης καθώς και μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων. Τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών είναι ακριβά ακόμη και για μικρές αποστάσεις ενώ το ταξί στην Κέρκυρα θεωρείται είδος πολυτελείας. 4) Σε καμία περίπτωση σπίτια στο Κανόνι ( πρόβλημα με κουνούπια το καλοκαίρι αλλά και με το θόρυβο από το αεροδρόμιο) ή στο Κεφαλομάντουκο (κακή συγκοινωνία) ακόμη και προς Αλεπού δεν θεωρούνται ευκαιρία. 5) Καλύτερες περίοδοι για αναζήτηση κατοικίας είναι αυτές αμέσως μετά τις εξεταστικές περιόδους όπου αρκετοί φοιτητές αφήνουν τα σπίτια τους καθώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Αν μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζεις τον προηγούμενο ενοικιαστή αυτό είναι ιδανικό. 6) Η υγρασία είναι σήμα κατατεθέν για την Κέρκυρα. Αναζήτησε σπίτια σε όροφο και με όσο το δυνατό καλύτερο αερισμό. 7) Αν έχεις ξεπεράσει όλα τα παραπάνω και είσαι στο στάδιο που βλέπεις σπίτια τότε πρόσεξε μερικά σημεία που έχουν όμως μεγάλη σημασία: 1. Θέρμανση. Συνήθως στην παλιά πόλη τα σπίτια διαθέτουν στην καλύτερη περίπτωση θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά. Προσοχή στην κατανάλωση του ρεύματος. Σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη είναι η λύση ενός μικρού φορητού αερόθερμου. Αν είσαι σε κάποιο νεότερο σπίτι με κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση ζήτησε να δεις κάποιο λογαριασμό κοινοχρήστων από τον προηγούμενο χειμώνα και βγάλε τα συμπεράσματά σου. 2. ΔΕΗ & ΔΕΥΑΚ. Προσοχή στις εγκαταστάσεις ειδικά στα σπίτια της παλιά πόλης. Σε καινούργια σχετικά σπίτια προσοχή στα ισόγεια που βρίσκονται σε πολυκατοικίες με πυλωτές. Ίσως το τιμολόγιο για το ηλεκτρικό να είναι γενικής χρήσης αντί για οικιακό με αποτέλεσμα να πληρώσεις πολύ περισσότερο για την κατανάλωση που θα έχεις κάνει.

14 3. Συμβόλαιο μίσθωσης. Απαραίτητο και μάλιστα με θεώρηση εντός προθεσμίας 30 ημερών από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση είσπραξης του επιδόματος κατοικίας για τους φοιτητές(1000 ). Ειδικά για τους πρωτοετείς δεν απαιτείται όριο στα επιτυχώς εξεταζόμενα μαθήματα του έτους.

15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ Καθώς αναμένεται να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος των τεσσάρων τουλάχιστον επομένων ετών στην Κέρκυρα καλό θα ήταν να εξοικειωθείς όσο το δυνατόν συντομότερα με τοπωνύμια και ιδιωματισμούς γλωσσικούς που χρησιμοποιούνται εδώ στην Κέρκυρα. Σίγουρα με τους υπόλοιπους φοιτητές θα υπάρχει ένας άλλος τρόπος τοπικού προσδιορισμού πχ με βάση κάποια μαγαζιά ή καφετέριες κτλ, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μιλήσεις με κάποιον ντόπιο που όσο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι τόσο περισσότερο εσύ θα τον κοιτάς σαν εξωγήινο αν δεν ξέρεις τη βασική κερκυραϊκή ορολογία. Ξεκινάμε: Πλατεία Σαρόκο: είναι η πλατεία που σίγουρα έχεις περάσει για να φτάσεις στη σχολή μας. Κεντρικό σημείο της πόλης. Αλεξάνδρας: Ο μόνος δρόμος που χαρακτηρίζεται λεωφόρος στα πρότυπα της Αθήνας. Δεν έχει γήπεδο αλλά είναι ο πιο πράσινος δρόμος καθώς έχει μεγάλα πεζοδρόμια και πολλά δέντρα. Καταλήγει στην παραλιακή της Γαρίτσας και συγκεκριμένα στην κολώνα του Ντούγκλα (οβελίσκος). Εκεί κοντά βρίσκεται και το Δημαρχείο της πόλης. Λιστόν(το, ή η πλατεία Λιστόν): το πιο προβεβλημένο σημείο της πόλης με τις χαρακτηριστικές καμάρες (βόλτα), γνωστό από τη ρίψη των κανατιών (μπότηδες) στην πρώτη Ανάσταση κάθε Μεγάλο Σάββατο. Καθ όλο το μήκος υπάρχουν καφετέριες.

16 Πεντοφάναρο: Σημείο συνάντησης για όλους τους Κερκυραίους πριν τη βραδινή τους έξοδο και όχι μόνο. Ακριβώς πριν την αρχή του Λιστόν. Όπως δηλώνει και το όνομά του πρόκειται για ένα ψηλό στύλο με πέντε φανούς. Σπιανάδα ή Πάνω πλατεία: Η πλατεία που εκτείνεται δεξιά ενώ κοιτάμε από το Πεντοφάναρο το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας. Εκεί βρίσκεται το μνημείο για την Ένωση των Επτανήσων. Σημείο εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και συνάθροισης μεγάλης μερίδας φοιτητών και όχι μόνο τα βράδια που η θερμοκρασία το επιτρέπει. Κάτω Πλατεία ή γήπεδο κρίκετ: Ο χώρος μπροστά από το Λιστόν όπου διεξάγονται κατά κανόνα οι αγώνες κρίκετ, κατάλοιπο της Αγγλοκρατίας στο νησί. Κοφινέτα: Η μικρή πλατεία στο τέλος του Λιστόν. Παλάτι ή Ανάκτορα: Το επιβλητικό κτήριο αμέσως μετά την Κοφινέτα που στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Η ονομασία έχει μείνει από τη χρήση του οικήματος από την πρώην βασιλική οικογένεια. Πίσω από αυτό το κτίριο στα αριστερά στεγάζονται μεταξύ άλλων και τα γραφεία των καθηγητών του τμήματός μας.

17 Μουράγια: Η συνοικία της πόλης αμέσως μετά τα Ανάκτορα καθώς κατευθυνόμαστε προς την πλατεία Δικαστηρίων και την είσοδο του νέου λιμανιού και τις συνοικίες Μαντούκι και Κεφαλομάντουκο. Πλατεία Δικαστηρίων: Η πλατεία μπροστά από τα παλιά πλέον δικαστήρια της πόλης. Το νέο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκεται στο λόφο των φυλακών, αρκετά κοντά στους χώρους του τμήματος. Πλατεία Ναύτη: Η πλατεία δίπλα από το κτίριο των δικαστηρίων. Εκεί ξεκινούν και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην είσοδο του Νέου Φρουρίου. Σπηλιά: Η συνοικία της πόλης πίσω από τα δικαστήρια. Εβραϊκή: Η συνοικία, δίπλα σε αυτή της Σπηλιάς, πήρε το όνομα της από τους κατοίκους της κατά το παρελθόν αλλά ακόμη και σήμερα. Εκεί βρίσκεται και το κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής. Πλακάδα τ' Αγιού ή Πιάτσα: Το μεγαλύτερο καντούνι της παλιάς πόλης πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης. Ξεκινάει περίπου κοντά από τη Μητρόπολη και καταλήγει πίσω από το Λιστόν. Πλατύ Καντούνι: Αν και δεν είναι το πιο πλατύ καντούνι στην πόλη ονομάζεται έτσι. Ξεκινάει από την Ιόνιο Βουλή και καταλήγει στην πάνω Πλατεία. Είναι το μοναδικό στο οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων νόμιμα και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ανεμόμυλος: Η αντιδιαμετρική άκρη από το Παλιό Φρούριο του Κόλπου της Γαρίτσας. Ο ανεμόμυλος διατηρείται ακέραιος. Παραλιακή της Γαρίτσας: Ξεκινάει από την κολώνα του Ντούγλα και καταλήγει στον Ανεμόμυλο.

18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ... Στην ενότητα αυτή παραθέτουμε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις διευθυνσεις και τα τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, καταστημάτων και άλλων που έχουν φανεί χρήσιμα στους φοιτητές. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΥΑΚ:9η Πάροδος Ιωάννη Θεοτόκη, Κέρκυρα τηλ: ΟΤΕ: Μαντζάρου 3, Κέρκυρα τηλ: , ΔΕΗ: Αλεπού Κέρκυρας τηλ: Δ.Ο.Υ Α Κέρκυρας: Σαμαρά 13, Κέρκυρα τηλ: Ταχυδρομείο: Λ. Αλεξάνδρας 26, Κέρκυρα τηλ: ,39265 Hint: Οι λογαριασμοί των διάφορων ΔΕΚΟ εξοφλούνται και σε άλλα σημεία εκτός των κεντρικών γραφείων όπως το ταχυδρομείο, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, πρακτορεία ΟΠΑΠ, ειδικά γραφεία ακόμη και σε περίπτερα. ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ωράριο τραπεζών: Δευτέρα - Πέμπτη: 07:30-14:30 Παρασκευή: 07:30-13:30 Εθνική Τράπεζα: 1. Σαμαρά 6 (Πεζόδρομος), Κέρκυρα τηλ: Ευγενίου Βουλγάρεως 63, Κέρκυρα τηλ: ΑΤΕ ΒΑΝΚ 1. Ζαβιτσιάνου 15, Κέρκυρα τηλ: Γεωργίου Θεοτόκη 60-62, Κέρκυρα - Πλατεία Σαρόκου τηλ: ALPHA BANK 1. Γεωργίου Θεοτόκη 71 & Πλατεία Σαρόκου, Κέρκυρα τηλ: ο χλμ. Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: Ευγενίου Βουλγάρεως 75Α, Κέρκυρα τηλ: Καποδιστρίου 80, Κέρκυρα τηλ: Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνος, Κέρκυρα τηλ: EUROBANK 1. Ε.Ο. Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: Ευγενίου Βουλγάρεως 97 & Αγ. Σοφίας, Κέρκυρα τηλ: Λ. Αλεξάνδρας 31, Κέρκυρα τηλ: MILLENIUM BANK Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη 4-10, Κέρκυρα τηλ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΑΝΚ

19 1. 4ο χλμ. Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: Ιωάννη Θεοτόκη 21, Κέρκυρα τηλ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1. Πολυχρονίου Κωνσταντά 12, Κέρκυρα τηλ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ 5ο χλμ. Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) τηλ: PROBANK Λ. Αλεξάνδρας & Σαμάρα (Πεζόδρομος) τηλ: GENIKI BANK Σαμαρά 3 (Πεζόδρομος) τηλ: CPB BANK Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας 30 (συνοικία Καπουκίνοι) τηλ: ATTICA BANK Ριζοσπαστών Βουλευτών 7 & Ιακ. Πολυλά, τηλ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 1. Μητροπολίτου Μεθοδίου 1, τηλ: Ελ. Βενιζέλου 46Α, τηλ: T BANK 4ο χλμ Εθνικής Οδού Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας Τηλ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 1. Γεωργίου Θεοτόκη 30 τηλ: Ιωάννη Θεοτόκη 23Α τηλ: Εκτός από τα ΑΤΜ που υπάρχουν σε όλα τα παραπάνω καταστήματα των τραπεζών υπάρχουν και μερικά άλλα σε διάφορα σημεία της πόλης. ATMs Εθνική τράπεζα 1. Super Market Carrefour - Τρίκλινο Αλεπού, 4ο χλμ Οδού Κέρκυρας - Πέλεκα 2. Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος, 2ο χλμ ΕΟ Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) ALPHA BANK 1. Καλλιθέα, Super Market Δήμητρα EUROBANK 1. Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος, 2ο χλμ Ε.Ο. Κέρκυρας- Παλαιοκαστρίτσας PIRAEUS BANK 1. Ελευθερίας 10 (Cafe Liston) MARFIN EGNATIA BANK 1. Εντός Αερολιμένα Κέρκυρας ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

20 1. Λιστόν 2. Πλατεία Τσιριγώτη ( Ψυχιατρείου) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1. Πλατεία Σαρόκου 2. Starbowl Χειμερινό ωράριο καταστημάτων: Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:00-14:00 08:00-14:00 17:00-20:00 Θερινό ωράριο καταστημάτων: Δευτέρα - Τετάρτη Σάββατο Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:30-14:00 08:30-14:30 18:00-21:30 Hint: Επειδή στην Κέρκυρα, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ ο ίδιος σύντομα, τα πράγματα κινούνται σε χαλαρούς ρυθμούς όταν γράφουμε 8:30 ανοίγουν τα καταστήματα μην το δένεις και κόμπο! Πάντως αν βιάζεσαι να εξυπηρετηθείς και βρεις το μαγαζί κλειστό, ρίξε και μια ματιά στο διπλανό καφέ. Έχεις μεγάλες πιθανότητες να βρεις τον ιδιοκτήτη εκεί. Τέλος, φρόντισε τις Κυριακές να έχεις εφοδιαστεί με τροφή γιατί ειδικά χειμώνα τα πάντα σχεδόν είναι κλειστά αυτή τη μέρα ακόμη και πολλά από τα ταχυφαγεία μέχρι και περίπτερα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αναζήτησε το μόνο ανοιχτό 365/24/7 ψιλικατζίδικο στην πόλη κάπου στην Αλεξάνδρας. ACS Στρατηγού Κοκονέτση 10 (Έναντι Λιμεναρχείου) τηλ: Ώρες λειτουργίας: 08:00-20:00 Ώρες λειτουργίας Σαββάτου: 08:00-15:00 SPEEDEX Ιωάννη Θεοτόκη 102, τηλ: Ώρες λειτουργίας: 08:00-20:00 Ώρες λειτουργίας Σαββάτου: 09:00-15:00 CINE ORFEAS Γερ. Ασπιώτη 1 website:

21 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ Σούλης Μαντζάρου Γ. 11 τηλ: Κίνητρο Μητροπολίτου Μεθοδίου 9 τηλ: Πλους Νικηφόρου Θεοτόκη 91 τηλ: Μουστάκης Γερ. Μαρκορά 33 τηλ: Προφανώς υπάρχουν και πολλά άλλα βιβλιοπωλεία στην πόλη της Κέρκυρας αλλά αναφερθήκαμε μόνο σ' αυτά που μέχρι και πέρυσι αποτελούσαν σημεία διανομής των συγγραμμάτων για το τμήμα μας οπότε θεωρήσαμε ό,τι τουλάχιστον οι διευθύνσεις αυτών θα ήταν καταρχήν χρήσιμες.

Πασχαλινή απόδραση στην Κέρκυρα No 2 (20/03/13)

Πασχαλινή απόδραση στην Κέρκυρα No 2 (20/03/13) 1 Ginis Vacances S.A Travel Organization Athens: 2325 Ermou st. 10563 Tel: 0030 210 3250401 Fax: 0030 210 3254745 Email: domestic1@ginis.gr http://www.ginis.gr Αναχώρηση: 2 Μαΐου 5 ηµέρες Πασχαλινή απόδραση

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 3 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 3 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 3 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ποιο από τα παρακάτω αποτυπώνει τη διαμονή σας, αυτό το ακαδημαϊκό έτος;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ποιο από τα παρακάτω αποτυπώνει τη διαμονή σας, αυτό το ακαδημαϊκό έτος; ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Το παρόν ερωτηματολόγιο αφορά έρευνα για τις συνήθειες των φοιτητών. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν μένουν αυστηρά προσωπικές και χρησιμοποιούνται μόνο για στατιστικούς λόγους. Σας

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Κέρκυρα µε απευθείας πτήση.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Κέρκυρα µε απευθείας πτήση. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - 8 Μέρες Η Κέρκυρα, το βορειότερο νησί των Επτανήσων, είναι σήµερα διεθνές τουριστικό κέντρο µε άριστη τουριστική υποδοµή που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις. Η καταπράσινη

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΣΚΙΑΘΟΣ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΣΚΙΑΘΟΣ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε Φυσικά προτεινόμενη εποχή να πάει κάποιος είναι το καλοκαίρι. Έχε υπόψη σου ότι από τέλος Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου το νησί πραγματικά βουλιάζει από κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Γενικές Τι είδους καιρό να περιμένω στη Μυτιλήνη; Πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) στη Μυτιλήνη; Που μπορώ να ενημερωθώ

Διαβάστε περισσότερα

Το καράβι της Κερύνειας

Το καράβι της Κερύνειας Το καράβι της Κερύνειας Το αρχαίο Καράβι της Κερύνειας Το 300π.Χ. το αρχαίο εμπορικό πλοίο ξεκινούσε από τη Σάμο απ όπου φόρτωσε κρασί. Αφού πέρασε από τα νησιά Κω και Ρόδο και πήρε αμφορείς ταξίδευε προς

Διαβάστε περισσότερα

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ALEXANDRA HOTEL Κτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, ακριβώς πάνω από την παραλία της μαύρης άμμου στο Καμάρι, το Hotel Alexandra, βρίσκεται στα προάστια του Καμαρίου. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1984 ως συνεχιστής της ΙΟΝΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστημίου που Ιδρύθηκε στην Κέρκυρα

Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1984 ως συνεχιστής της ΙΟΝΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστημίου που Ιδρύθηκε στην Κέρκυρα Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1984 ως συνεχιστής της ΙΟΝΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστημίου που Ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το 1824 Η Κέρκυρα βρίσκεται στη Δ. Ελλάδα στο Ιόνιο

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΠΤΔΕ» (ΕΠΕΑΕΚ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) και με την

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΠΤΔΕ» (ΕΠΕΑΕΚ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) και με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΟ ΠΤΔΕ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε για την ξενάγηση

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν η πρώτη φορά στη Γερμάνια και νιώσαμε ενθουσιασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Το Royal Apollonia βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού. Αν δεν έχεις μείνει εκεί -και έχεις πάει Λεμεσό- σίγουρα θα έχεις περάσει από μπροστά. Τότε σίγουρα σε μάγεψε

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Η Αγορά ήταν η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Η πλατεία άρχισε να χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος από τα αρχαϊκά χρόνια. Μέχρι τότε στην περιοχή υπήρχαν σπίτια και τάφοι. Ο

Διαβάστε περισσότερα

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας 215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας Το Τμήμα ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στην επιστήμη και τεχνολογία των υπολογιστών και τη μελέτη των εφαρμογών τους. Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1980 (ως

Διαβάστε περισσότερα

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Προς τιμήν του επιτίμου Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay Αγαπητοί Συνεργάτες, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στα πλαίσια της διοργάνωσης του «9 ου Θερινού Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Αυτή η πόλη της Ανατολικής Γαλλίας στα σύνορα με Ελβετία και Γερμανία έχει κάτι πολύ περίεργο το όνομά της! Ενώ γράφεται Μulhouse, προφέρεται Μιλούζ.. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. https://findhome.teicrete.gr

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. https://findhome.teicrete.gr ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ https://findhome.teicrete.gr Εισαγωγή Πλατφόρμα δημοσίευσης αγγελιών ενοικίασης καταλυμάτων σε όλο το νησί που απευθύνονται υποχρεωτικά και σε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες Οι Εικόνες Ο χρόνος σμίλεψε πάνω της αισθητική αρχετυπική. Εικόνες παλιές και φυσικές της προσδίδουν μια δύναμη μαγνητική πάνω στον επισκέπτη που της παραδίνεται μαγεμένος με το παιχνίδι της ζωής, κρατώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη.

Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη. Μερική φοίτηση Μερική φοίτηση προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος.

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος. ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Θεσσαλονίκη Καβάλα Κέρκυρα Θάσος Σαμοθράκη

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

8 Μέσα μεταφοράς. Δείτε, πείτε και δείξτε. το αεροπλάνο το λεωφορείο το πλοίο. το ταξί το ποδήλατο το τρόλεϊ. το μετρό. το τρένο

8 Μέσα μεταφοράς. Δείτε, πείτε και δείξτε. το αεροπλάνο το λεωφορείο το πλοίο. το ταξί το ποδήλατο το τρόλεϊ. το μετρό. το τρένο 8 Μέσα μεταφοράς Δείτε, πείτε και δείξτε το αεροπλάνο το λεωφορείο το πλοίο το ταξί το ποδήλατο το τρόλεϊ το μετρό το τρένο 73 Aκούστε και συνδυάστε τις φράσεις με τις εικόνες 1. Παίρνουμε το λεωφορείο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Υπηρεσίες Διαμονής & Λοιπά ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΥΠΡΙΑ (ATHENS CYPRIA) *** Διομείας 5, 10563 Αθήνα Τηλ. 210-3238034/8 Fax. 210-3248792

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Εισαγωγή Το νέο πρόγραμμα σπουδών που ισχύει πλέον πλήρως, ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά ανά έτος από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και είναι αποτέλεσμα αναμόρφωσης και

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Τιµή: 390 Αναχώρηση: 05/01 Περιγραφή Ταξιδιού 1η µέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις. Από την Αθήνα ο Αλέξανδρος Χριστοφίδης Από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Τζανετάτος

Αφίξεις. Από την Αθήνα ο Αλέξανδρος Χριστοφίδης Από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Τζανετάτος Αφίξεις 09:30 Άφιξη του γκρουπ τ/ς Θεσσαλονίκης, στο αεροδρόμιο Ιπποκράτ/ς τ/ς Κω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ΚIPRIOTIS VILLAGE RESORT, με πολυτελές πούλμαν. 11:55 Άφιξη του γκρουπ τ/ς Αθήνας, στο αεροδρόμιο

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 1η μέρα: 25 Αυγούστου 2013 ΑΘΗΝΑ- ΠΡΑΓΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων, την Πράγα. Ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση της Unity

Εγκατάσταση της Unity Εγκατάσταση της Unity Όπως έχουμε πει, θα χρησιμοποιήσουμε την Unity για να φτιάξουμε τα παιχνίδια μας. Η Unity είναι μια μηχανή παιχνιδιών (game engine). Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει απλά ότι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος».

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Το ερωτηματολόγιο έχει συνταχθεί στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

5 Μέρες/4νύχτες στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων από 9/6 έως 13/6

5 Μέρες/4νύχτες στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων από 9/6 έως 13/6 5 Μέρες/4νύχτες στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων από 9/6 έως 13/6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο μια μοναδική

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο σχολείο. Το Πανέμορφο Σχολείο

Το καλύτερο σχολείο. Το Πανέμορφο Σχολείο Το καλύτερο σχολείο Το σχολείο μου ονομάζεται Δημοτικό σχολείο Αγίου Τύχωνα και βρίσκεται στο χωριό Αγίου Τύχωνα. Η ιστορία του ξεκίνησε από το 1960, τόσο παλιό είναι! Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο για μένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 24 Ιουνίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88 ΑΠΟ : Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΡΟΣ : - Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους - Σώμα Προσκόπων Κύπρου ΚΟΙΝ. : - Εφορείες

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59. ΘΕΜΑ : 67η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων ιακριτικού άσους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59. ΘΕΜΑ : 67η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων ιακριτικού άσους ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59 ΑΠΟ : Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΡΟΣ : - Πτυχιούχους ιακριτικού άσους - Σώµα Προσκόπων Κύπρου ΚΟΙΝ. : -Περιφερειακές Εφορείες - Εφόρους Γενικής Εφορείας ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 4 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 4 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 4 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, τον ΣΕΓΑΣ καθώς και με την υποστήριξη της Περιφερειακής

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 2 η μέρα 5/3/12: ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012

«ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012 «ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012 1 ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ; Γράφει ο Ηλίας Δερμετζής «Τη ζωή μου χωρίς αριθμούς δεν μπορώ να τη φανταστώ,

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα σ 14 τη Κέρκυρα

Πάσχα σ 14 τη Κέρκυρα Πάσχα στη Κέρκυρα 14 ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ 14 Αυτό το Πάσχα ταξιδεύουμε με την ψυχή μας Μυρωδιές της Άνοιξης και του Πασχαλινού τραπεζιού, ήχοι από Κερκυραϊκές φιλαρμονικές και βυζαντινές υμνωδίες, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζω για το μάθημα Γενική Χημεία; Η πυξίδα μου

Τι πρέπει να γνωρίζω για το μάθημα Γενική Χημεία; Η πυξίδα μου Τι πρέπει να γνωρίζω για το μάθημα Γενική Χημεία; Η πυξίδα μου 1. Ποιος είναι ο διδάσκων; 2. Τι είναι η Γενική Χημεία; 3. Πού γίνεται το μάθημα; 4. Ποιες ημέρες της εβδομάδας έχω Γενική Χημεία; 5. Τι φέρνω

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπατζης Νίκος. Μαχιλάϊ Γιαννήσα. Σαράκη Ελένη. Αλεξανδρή Ιωάννα. 2 o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Τρύπατζης Νίκος. Μαχιλάϊ Γιαννήσα. Σαράκη Ελένη. Αλεξανδρή Ιωάννα. 2 o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2 o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα : Καταγραφή Πολιτιστικών Σωματείων και Συλλόγων Μυτιλήνης Τρύπατζης Νίκος Μαχιλάϊ Γιαννήσα Σαράκη Ελένη Αλεξανδρή Ιωάννα Σχολικό Έτος : 2011-2012

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών;

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Η Ελένη, η Ναόκο και οι συμμαθητές τους κάνουν σήμερα το τελευταίο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς και γιατί μετακινούμαστε;

Πώς και γιατί μετακινούμαστε; Πώς και γιατί μετακινούμαστε; Διδακτική πρόταση 1: Συνοπτικό πλαίσιο μετακίνησης και εγκατάστασης Ερωτήματα-κλειδιά Γιατί και πώς μετακινούμαστε από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι σήμερα; Πού μένουμε από τα

Διαβάστε περισσότερα

9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama

9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama 9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama 1 η 2 η ημέρα Αθήνα Κολόμπο - Νεγκόμπο Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Colombo με

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410 28588 FAX: 27410 25073 e mail: moraitis.kor@hotmail.com 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. ακαδ. έτους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. ακαδ. έτους ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ακαδ. έτους 2015-2016 Α Εξάμηνο 1. Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών 4 6 - Εισαγωγή στον Προγραμματισμό 4 6 2E 3. Μαθηματικός Λογισμός 4 6-4. Γραμμική Άλγεβρα 4 6 2Ε 5. Πληροφορική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Παρακαλούμε δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο Lato Boutique από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και αναλυτικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα Η Αργυρώ και ο Βασίλης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να επισκεφτούν το θείο Αριστείδη, που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Τήνο, το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Βασίλης: «Πρέπει σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ Νικόλαος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής

Διαβάστε περισσότερα

EL.VENIZELOU 38 ATHENS 106 79 ΤEL.0030.2103305215-6, www.kritsia.gr FAX 0030.2103305217, Email kritsia@kritsia.gr

EL.VENIZELOU 38 ATHENS 106 79 ΤEL.0030.2103305215-6, www.kritsia.gr FAX 0030.2103305217, Email kritsia@kritsia.gr EL.VENIZELOU 38 ATHENS 106 79 ΤEL.0030.2103305215-6, www.kritsia.gr FAX 0030.2103305217, Email kritsia@kritsia.gr Ρώμη, κάθε Παρασκευή 4 ή 5 μέρες Ρώμη και Βασιλική Αγίου Πέτρου. Διαμονή σε ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

4. Πιστοποιητικό διαγραφής εφ όσον το προηγούμενο ακαδ. έτος είχε εγγραφεί σε άλλο Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι).

4. Πιστοποιητικό διαγραφής εφ όσον το προηγούμενο ακαδ. έτος είχε εγγραφεί σε άλλο Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι ή Τ.Ε.Ι). Εγγραφή Δικαιολογητικά που θα καταθέσεις: Για να καταθέσει κάθε φοιτητής τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την αίτηση της εγγραφής του, θα πρέπει να απευθυνθεί στην αντίστοιχη Γραμματεία του Τμήματος που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2010 ΙΤΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΠΡΑΓΑ ΜΟΝΑΧΟ ΒΕΝΕΤΙΑ) 12 ΗΜΕΡΕΣ 23/03/2010 ΕΩΣ 03/04/2010 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Δειγματικές Ασκήσεις Δεξιοτήτων Σκέψης Γ και Δ τάξης. Να μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές και να απαντήσετε στις ερωτήσεις που ακολουθούν:

Δειγματικές Ασκήσεις Δεξιοτήτων Σκέψης Γ και Δ τάξης. Να μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές και να απαντήσετε στις ερωτήσεις που ακολουθούν: Δειγματικές Ασκήσεις Δεξιοτήτων Σκέψης Γ και Δ τάξης ΑΣΚΗΣΗ 1 η Να μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές και να απαντήσετε στις ερωτήσεις που ακολουθούν: Πηγή 1 η : 3 Απριλίου 2015, Εφημερίδα Τα Σχολικά Νέα, εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

θεση: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - NEΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ www.cfcompany.gr +30210 9229467 info@cfcompany.gr www.cpistudio.com

θεση: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - NEΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ www.cfcompany.gr +30210 9229467 info@cfcompany.gr www.cpistudio.com θεση: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - NEΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ www.cfcompany.gr +30210 9229467 info@cfcompany.gr PHOTOS: www.cpistudio.com ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Απόδραση στο σπίτι σας ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους Ιούλιος 2011 Τεύχος 11 3 Μια εφηµερίδα για όλη την οικογένεια ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι Βιβλίο: Η χαµένη πόλη Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση αποστολής. Χ. Νικολαΐδου

Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση αποστολής. Χ. Νικολαΐδου Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013 Έκθεση αποστολής Χ. Νικολαΐδου 1 Περιεχόμενα Ιστορικό... 3 Χελιδορέα Σεπτέμβριος 2013... 3 Συνοπτικό ημερολόγιο αποστολής... 3 Ευρήματα αποστολής... 4 Υλικά... 4 Οι συντελεστές...

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Standard Πακέτο Καθημερινή εκδρομή στις παραλίες του νησιού Μεσαίο Πακέτο Μεταφορά από το λιμάνι προς το ξενοδοχείο και αντιστρόφως παραδοσιακό καλωσόρισμα με τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.

Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία όνομα Εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Έρευνα κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 4, 5 & 6 ημέρες

ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 4, 5 & 6 ημέρες ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 4, 5 6 ημέρες Η Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας, «Χρυσή Πόλη» ή «Πόλη των εκατό πύργων» όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα. Η γεωγραφική της θέση, την κατέταξε

Διαβάστε περισσότερα