ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ"

Transcript

1 1 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 MAΡTΙΟΥ 2012 Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Πεπραγμένα Δ.Σ. για το έτος 2011 και το πρώτο τρίμηνο του Εκθέσεις εγκεκριμένων πεπραγμένων 2010, Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσεως και Απολογισμός για το έτος 2011

2 ΔIOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO Πρόεδρος : Nικόλαος Mέρτζος Aντιπρόεδρος : Aθανάσιος Kαραθανάσης Γεν. Γραμματεύς : Tερέζα Πεντζοπούλου-Bαλαλά Tαμίας : Θεόδωρος Δαρδαβέσης Έφορος Bιβλιοθήκης : Iωάννης Kολιόπουλος Σύμβουλοι : Bασίλειος Πάππας Xαράλαμπος Nάσλας Kωνσταντίνος Πλαστήρας Kωνσταντίνος Xατζηδήμος

3 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011 Κύριε Πρόεδρε της Γενικής Συνελεύσεως, Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Εταίροι της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Με θλίψη φέρουμε στη μνήμη μας πριν από οτιδήποτε άλλο τους Εταίρους, αγαπητά πρόσωπα και προσωπικούς αγαπητούς φίλους, που με το κύρος τους και την προσωπικότητά τους ήταν πάντα πιστοί φίλοι στο πλευρό της Εταιρείας και δεν είναι πια μαζί μας. Είναι οι: Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, Γεώργιος Κτενίδης, Ιωάννης Λύττας, Ιωάννης Μανωλεδάκης, Λυσίμαχος-Χρήστος Μαυρίδης, Στέργιος Μπακατσέλος, Γεώργιος Νιτσιώτας, Σταύρος Πολυζωΐδης, Πέτρος Σκουφάκης και Απόστολος Τσουρέκας, Κωνσταντίνος Χερτούρας και Μιλένα Βαβυλοπούλου. Με βαθύτατη θλίψη το Δ.Σ. πληροφορήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 τον ξαφνικό θάνατο του τέως Προέδρου και αείμνηστου Καθηγητού Κωνσταντίνου Βαβούσκου και απεφάσισε να δημοσιεύσει ψήφισμα στον τύπο. Τα πεπραγμένα καλύπτουν την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Κατά το έτος 2011 κυκλοφόρησαν οι εξής 7 νέες εκδόσεις της Εταιρείας, που είχαν σημαντική απήχηση στο κοινό και στα μέσα ενημέρωσης: 1. Ι. Μιχαηλίδης (επιμ.), Το Μεγάλο Συναξάρι. Αφανείς Γηγενείς Μακεδονομάχοι, Συλλογικός τόμος. Χορηγός: Νικόλαος Εμμ. Μάνος 2. Ι. Κολιόπουλος Ι. Μιχαηλίδης Ι. Ξυδόπουλος, Κάποτε στη Μακεδονία, Ιστορία της Μακεδονίας για παιδιά. 3. Θ. Ι. Δαρδαβέσης, Υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη των αγωνιστών του 1821 [Πανηγυρικός λόγος για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που εκφωνήθηκε στις ]. 4. Ι. Κολιόπουλος Ι. Μιχαηλίδης (επιμ.), Οι Μακεδόνες στη Διασπορά 17ος, 18ος, 19ος αιώνας, Συλλογικός τόμος. Χορηγός: Ναούμ Μπαμπατάκας εκ Μοναστηρίου.

4 5. Ν. Ι. Μέρτζος, Η Βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη. Χορηγός: Θεοδότη Ι. Μανδύλα. 6. Ν. Ι. Μέρτζος, Βαθύ Βαρομετρικό στα Βαλκάνια. 7. Φ. Γ. Γιαγκιόζης, Θεσσαλονίκη. Ο συναρπαστικός αιώνας. Αφιέρωμα για τον εορτασμό της Εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Κυκλοφόρησαν επίσης εγκαίρως τα ετήσια περιοδικά συγγράμματα «ΕΛΛΗ- ΝΙΚΑ», τ. 60 (2010), τεύχος 2 και τ. 61 (2011), τεύχος 1ο. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης συνεχίσθηκε ομαλά και το 2011 εξυπηρετώντας το αναγνωστικό κοινό στην αναζήτηση τεκμηρίων για την ιστορία της Μακεδονίας και του ευρύτερου Βορειοελλαδικού και Βαλκανικού χώρου. Προσκτήσεις υλικού Ο αριθμός των νέων προσκτήσεων βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων ανήλθε στις 973. Πιο συγκεκριμένα, ενσωματώθηκαν στη συλλογή 611 τίτλοι μονογραφιών και ανατύπων, 330 τεύχη περιοδικών εκδόσεων και 32 τίτλοι επαρχιακών εφημερίδων. Για αγορές βιβλίων, συνδρομές περιοδικών και βιβλιοδεσία δαπανήθηκαν: 1.686,00.- ευρώ. Το βιβλίο εισαγωγής έκλεισε στις στον αριθμό καταχώρησης , ενώ η βάση δεδομένων αριθμεί αναγραφές. Εξυπηρέτηση Αναγνωστών Στο βιβλίο εισερχομένων αναγνωστών ενεγράφησαν 878 ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μονογραφίες και πολλαπλάσιους τόμους περιοδικών εκδόσεων. Μεγάλος αριθμός αναγνωστών χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που παρέχει η Βιβλιοθήκη για φωτογράφηση παλαιών, σπανίων και φθαρμένων τεκμηρίων και για φωτοτύπηση νεοτέρων. Από τη διάθεση καρτών του φωτοτυπικού μηχανήματος εισπράχθηκαν 550,00.- ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε φωτοτυπίες. Οκτώ ερευνητές εξυπηρετήθηκαν μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επεξεργαστήκαμε αναγραφές βιβλίων και περιοδικών, προκειμένου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, και να καταστεί έτσι προσιτό ένα μεγάλο μέρος του υλικού της Βιβλιοθήκης στους χρήστες του διαδικτύου. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η συνολική ανάρτησή τους υπό τις παρούσες συνθήκες, λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που καταλαμβάνουν. Οι έως τώρα αναγραφές που αναρτήθηκαν είναι και αφορούν την Ιστορία της Μακεδονίας. Από τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Σ. που αφορούν τη Βιβλιοθήκη προκύπτει ότι για το έτος 2011 πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις βιβλίων και περιοδικών γεγονός ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των χρηστών του διαδικτύου.

5 Μηχανοργάνωση Βιβλιοθήκης Προκειμένου η Βιβλιοθήκη να εξυπηρετεί τους αναγνώστες της ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των διαρκώς εξελισσόμενων νέων τεχνολογιών, το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει υπεύθυνα το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υφιστάμενου συστήματος μηχανοργάνωσης, στο πλαίσιο πάντοτε της σημερινής οικονομικής κρίσης, και με τις γνωστές επιπτώσεις της στα οικονομικά της Εταιρείας. Συγκεκριμένα επειδή το κόστος της αντικατάστασης της μηχανοργάνωσης υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες της Εταιρείας, το Δ.Σ. διερεύνησε τη δυνατότητα χρηματοδότησής του από το Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, η οποία, τελικά, απεδείχθη αδύνατη. Προκειμένου να διασωθεί η υπάρχουσα βάση δεδομένων από πιθανή βλάβη των παλαιών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται από το 1994, διερευνήθηκαν προγράμματα ελεύθερου λογισμικού, τα οποία δεν υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα, και τον Δεκέμβριο εγκαταστάθηκε με τη βοήθεια του κ. Παναγιώτη Παναγιωτίδη το άνευ κόστους νεοζηλανδικό βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΚΟΗΑ. Με αυτόν τον τρόπο, ενεργούμε στο να μετεξελιχθεί η υπάρχουσα βάση δεδομένων, να διασφαλισθεί μελλοντικά η παρουσία της Βιβλιοθήκης στο διαδίκτυο, και να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μικρότερη οικονομική επιβάρυνση της Εταιρείας. Δωρεές από και προς τη Βιβλιοθήκη Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νικόλαος Μέρτζος δώρισε στη Βιβλιοθήκη 83 βιβλία. Σε δωρεές βιβλίων προέβησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Σ. κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, η Γενική Γραμματεύς κυρία Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά, ο Ταμίας κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης και οι Σύμβουλοι του Δ.Σ. κ. Βασίλειος Πάππας και κ. Κωνσταντίνος Πλαστήρας. Το 2011 χάρισαν στη Βιβλιοθήκη: ο κ.θωμάς Π. Παπαθωμάς εκτελεστής της διαθήκης, του αρχιμουσικού Νίκου Αστρεινίδη, συλλογή βιβλίων η οποία περιλαμβάνει 693 τόμους βιβλίων, περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού, η κυρία Ιωάννα Ζωγραφάκη, σύζυγος του δημοσιογράφου Γ. Ζωγραφάκη, τη συλλογή βιβλίων του, η οποία αποτελείται από 101 βιβλία και 19 φακέλους αρχειακού υλικού, καθώς και η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Θάλεια Μαντοπούλου-Παναγιωτοπούλου, η οποία δώρισε 147 τίτλους βιβλίων, τεύχη περιοδικών και αρχειακό υλικό, προερχόμενα από την προσωπική συλλογή της οικογένειας Δ. Π. Παναγιωτόπουλου. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι μεμονωμένες δωρεές συγγραφέων, φορέων και οργανισμών. Δραστηριότητες Ξεναγήσεις Στις 6 Ιουλίου, η Βιβλιοθήκη απέστειλε υλικό της στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, προκειμένου να στηρίξει έκθεση που θα διοργανώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο με θέμα τη Δυτική Μακεδονία. Στις ξεναγήθηκε στη Βιβλιοθήκη ο Τούρκος Πρόξενος κ. Husein Ozdemir.

6 Στις επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη οι φοιτητές του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής με τον καθηγητή κ. Βασίλειο Φούκα, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της. Στις ξεναγήθηκε στη Βιβλιοθήκη ο κ. Lyubomir Georgiev εργαζόμενος στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Σόφιας. Στις μας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Χαρτοθήκης κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, προκειμένου να ενημερωθεί για τη συλλογή χαρτών της Βιβλιοθήκης και να αξιολογήσει τις δυνατότητες συνεργασίας μας. Στις , οι καθηγητές πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης, κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης και κ. Πολυχρόνης Ενεπεκίδης έδωσαν συνεντεύξεις στους χώρους του αναγνωστηρίου σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ3 στα πλαίσια της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μνήμη μου σε λένε Πόντο». Στις ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης οι μαθητές της Α Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Παύλο Αλμπανούδη και Αλεξάνδρα Πόγα. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Εκθέσεις Α. Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο 2011 η Πινακοθήκη παρουσίασε τη μόνιμη συλλογή των έργων της. Β. Από τις 28 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2011 η Πινακοθήκη παρουσίασε την έκθεση «Η Θεσσαλονίκη της πολυμορφίας, εικαστικές αντιδράσεις», η οποία οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.). Δωρεές Έργων Οι εικαστικοί καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης: Μαίρη Κυριαζοπούλου, Χρήστος Αλευράς, Χρύσα Σταύρεβα, Christine Willis και Γιώργος Σπανουδάκης προσέφεραν στην Πινακοθήκη από ένα έργο τους. Αριθμός Έργων Συλλογής Ε.Μ.Σ. Με τη λήξη του έτους η συλλογή της Πινακοθήκης αριθμεί 801 έργα τέχνης. Επισκέπτες Την Πινακοθήκη, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, επισκέφθηκαν περί τις τέσσερις χιλιάδες άτομα.

7 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Η λειτουργία της Ιστοσελίδας εξελίσσεται ομαλά, υποστηρίζεται τεχνικά συνεχώς και τα δεδομένα της ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα: Μέσα από ειδικούς συνδέσμους κοινοποιούνται όλες οι ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου που εκδίδει η Εταιρεία σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της. Αναρτώνται οι προσκλήσεις και οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Δημοσιεύονται όλες οι νέες ψηφιοποιημένες εκδόσεις της. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2010 προσφέρεται δομημένη κατά ενότητες η σημαντικότερη ειδησεογραφία του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου της Βουλγαρίας και των Σκοπίων. Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων υπάρχει σύνδεσμος για απευθείας πρόσβαση στα συγκεκριμένα έντυπα. Η ύλη ανανεώνεται διαρκώς. Σύμφωνα με τον εκσυγχρονισμένο μηχανισμό μέτρησης της επισκεψιμότητας της Ιστοσελίδας μας έχουμε πρόσβαση σε λεπτομερή στατιστικά στοιχεία των χρηστών της ηλεκτρονικής μας σελίδας. Έτσι γνωρίζουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα του 2011 δεχθήκαμε επισκέψεις που προήλθαν από 75 χώρες. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Από έως κυκλοφόρησαν 7 νέες εκδόσεις και τα 2 τεύχη του περιοδικού Ελληνικά. Το ίδιο χρονικό διάστημα διατέθηκαν συνολικά εκδόσεις, συνολικής αξίας ,93 ευρώ. Α) Πώληση αντίτυπα αξίας ,84 ευρώ Β) Δωρεά και ανταλλαγή αντίτυπα κόστους ,93 ευρώ Σύνολο αντίτυπα ,77 ευρώ Η Εταιρεία στα πλαίσια των δυνατοτήτων της διέθεσε βιβλία σχετικά με την Μακεδονία στα παρακάτω ιδρύματα, σωματεία, σχολεία κλπ. εσωτερικού και εξωτερικού: 1. Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας τμχ Βιβλιοθήκη 1ου & 2ου Γεν. Λυκείου Νάουσας τμχ Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γλυκής-Ποταμιάς τμχ Μητρόπολη Εδέσσης-Πέλλης τμχ Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας τμχ Καρίπειον Ίδρυμα τμχ Μητρόπολη Σερβίων-Κοζάνης τμχ 122

8 8. Μουσείο Μπενάκη τμχ Μητρόπολη Καστοριάς τμχ Βιβλιοθήκη Σιάτιστας τμχ Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας τμχ Λ Εφορεία Προϊστ. & Κλασ. Αρχαιοτήτων τμχ Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης τμχ Γεννάδειος Βιβλιοθήκη τμχ Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής τμχ Βιβλιοθήκη Δράμας τμχ Βιβλιοθήκη Σερρών τμχ Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ. τμχ Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής ΑΠΘ, Τομέας Παιδαγωγικής τμχ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου τμχ Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων τμχ Βιβλιοθήκη Κοζάνης τμχ Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης τμχ Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μνημείων τμχ Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα τμχ Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου τμχ Ιερόν Κοινόβιον «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ορμύλια Χαλκιδικής τμχ Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» τμχ Δημοτική Βιβλιοθήκη Νιγρίτας τμχ Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Μακεδονικών & Θρακικών Σπουδών τμχ Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο τμχ Το Κοινόν των Χαλκιδικέων τμχ Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης τμχ Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου, Ν. Πέλλης τμχ Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ τμχ Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τμχ Βιβλιοθήκη Δήμου Σιντικής (Σιδηρόκαστρο) τμχ Ηπειρωτική Εστία τμχ Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακ. Θρακ. τμχ Βιβλιοθήκη Δήμου Πτολεμαΐδας τμχ η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καστοριάς τμχ Εταιρεία Δραμινών Μελετών τμχ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τμχ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας τμχ Δήμος Χαλκηδόνος τμχ 122

9 46. Κέντρο Αγιολογικών Σπουδών, Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας τμχ Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης τμχ Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και πολιτισμού Ν. Ημαθίας τμχ ο Δημοτικό Σχολείο Ημαθίας τμχ Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων τμχ Alpha1 TV κανάλι Σκοπίων τμχ Φ.Ι.Λ.Ο.Σ. Τρικάλων τμχ Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών τμχ ΣΚΑΙ Τηλεόραση τμχ Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών τμχ Σύνδεσμος Ελληνο-Αιγυπτιακής φιλίας τμχ Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού τμχ Κανάλι 4 Ε τμχ Σύλλογος Βλάχων Βέροιας τμχ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τμχ Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης τμχ Δήμος Αριστοτέλους Χαλκιδικής τμχ Εσπερινό Λύκειο Σταυρούπολης τμχ Βιβλιοθήκη του Αιγαίου τμχ Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» τμχ η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κορίνθου τμχ Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τμχ Παμμακεδονική Μελβούρνης τμχ Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αριστοτέλης τμχ Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκηδόνας τμχ ο Πειραματικό Λύκειο Ευόσμου τμχ Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη τμχ Αρχιεπισκοπή Αχρίδος τμχ ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμχ Πολιτιστικός Όμιλος Παλαιοχωρίου «Το Καστέλι» τμχ Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Έβρου τμχ 147 Συνολικά διετέθησαν εκδόσεις. Οι δωρεάν και επ ανταλλαγή αποδέκτες της Εταιρείας έχουν ως εξής: *Αποδέκτες Εκδόσεων 077 *Αποδέκτες Ελληνικών 168 *Αποδέκτες Μακεδονικών 179 Όπως κάθε χρόνο την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Εταιρείας στην οποία προσήλθαν οι Εταίροι μας

10 Δημόσιες παρουσιάσεις βιβλίων ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσιάστηκαν σε δημόσια εκδήλωση προκαλώντας ιδιαίτερα το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου οι εξής νέες επιστημονικές εκδόσεις της Εταιρείας: Στις , η έκδοση Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. Η Ιστορία μιας Τραγωδίας, του Αντωνίου Ι. Κοραντή, πρέσβυ ε.τ. Στις , παρουσίαση της εκδόσεως της Εταιρείας Ο Νικόλαος Μάνος και ο μεσοπόλεμος στη Θεσσαλονίκη, του Ευάγγελου Χεκίμογλου Στις , η μελέτη «Κάποτε στη Μακεδονία» Ιστορία της Μακεδονίας για παιδιά. Συγγραφείς του οι εταίροι μας καθηγητές της Νεότερης Ιστορίας Ιωάννης Κολιόπουλος και Ιάκωβος Μιχαηλίδης και της Αρχαίας Ιστορίας Ιωάννης Ξυδόπουλος. Κάθε σελίδα εικονογραφήθηκε έγχρωμα από τον εταίρο μας Βασίλειο Νικόλτσιο Στις , Ε.Μ.Σ. τίμησε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και παρουσίασε την έκδοσή της ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ Αφανείς γηγενείς Μακεδονομάχοι Στις , η νέα συλλογική επιστημονική μελέτη Οι Μακεδόνες στη Διασπορά 17ος, 18ος και 19ος αιώνας Επιπλέον: Στις , στην Αίθουσα Διαλέξεων της η Ε.Μ.Σ. και το National Geographic παρουσίασαν το ιστορικό λεύκωμα του National Geographic Πόντος: Ο Ποντιακός Ελληνισμός των Κ. Φωτιάδη και Ι. Μιχαηλίδη Στις , στην Αίθουσα Διαλέξεων της η Ε.Μ.Σ. και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής παρουσίασαν το βιβλίο του μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Βασιλείου Ν. Πάππα Ο Χαλκιδικιώτης Μακεδονομάχος Καπετάν Γιαγλής Στις , στην Αίθουσα Διαλέξεων της η Ε.Μ.Σ., παρουσίασε τον βαρύτιμο τόμο Εικόνες Ιεράς Μονής Καρακάλλου Διαλέξεις Στις , στην Αίθουσα Διαλέξεων της η Ε.Μ.Σ. τίμησε τη 190ή επέτειο της Εθνεγερσίας. Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Ταμίας της Εταιρείας κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. με θέμα Υγειονομική περίθαλψη των Αγωνιστών του 1821 Επίσης η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών πραγματοποίησε με πρόταση του Προέδρου σειρά 6 επιστημονικών διαλέξεων και ανοικτού διαλόγου, στην Αίθουσα Διαλέξεών της, με γενικό θέμα ΒΑΛΚΑΝΙΑ Εκατό Χρόνια Θύελλες και Χίμαιρες ως εξής: Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011, Θέμα: Η κατάσταση στα Βαλκάνια σήμερα Εισηγητής: Νικόλαος Ι. Μέρτζος, Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, δημοσιογράφος, συγγραφέας

11 Συντονιστής: Αθανάσιος Καραθανάσης, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ. Συμμετοχή: Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ. Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011, Θέμα: Η Τουρκία στα Βαλκάνια σήμερα Εισηγητής: Μάνος Καραγιάννης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας Συντονιστής: Νικόλαος Ι. Μέρτζος, Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, δημοσιογράφος, συγγραφέας Συμμετοχή: Ιωάννης Ζούκας, αντιστράτηγος ε.α. Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, Θέμα: Βαλκανικά Σύμφωνα Φιλίας Εισηγητής: Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ. Συντονιστής: Παντελής Σαββίδης (δημοσιογράφος) Συμμετοχή: Στράτος Δορδανάς, Λέκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, Θέμα: Σερβία & Γιουγκοσλαβία-Ελλάδα Εισηγητής: Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ. Συντονιστής: Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ. Συμμετοχή: Κωνσταντίνος Κατσάνος, ειδικός ερευνητής Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, Θέμα: Βουλγαρία-Ελλάδα Εισηγητής: Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ. Συντονίστρια: Βασιλική Παπούλια, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου Αίμου Α.Π.Θ. Συμμετοχή: Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ. Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011, Θέμα: Αλβανία-Ελλάδα Εισηγητής: Ηλίας Σκουλίδας, Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας ΤΕΙ Ηπείρου Συντονιστής: Ιωάννης Χασιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Συμμετοχή: Δώρης Κυριαζής, Λέκτορας Ιστορικής Γλωσσολογίας Α.Π.Θ. Οι εισηγήσεις κυκλοφορούν σύντομα σε βιβλίο με τον ίδιο τίτλο. Διαλέξεις ενέργειες του Προέδρου για τη Μακεδονία Στο πλαίσιο της αποστολής του ο Πρόεδρος προέβη μεταξύ άλλων στις ακόλουθες δημόσιες ενέργειες για την υπεράσπιση της Μακεδονίας: Ομιλίες Σε όλες τις προαναφερόμενες παρουσιάσεις των εκδόσεων και εκθέσεων της Ε.Μ.Σ. Επίσης:

12 * τη Δευτέρα , ομιλία Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη του, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης * τη Δευτέρα , ομιλία για τα εθνικά θέματα κατά τη διάρκεια επισήμου δείπνου της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Θεσσαλονίκης * τη Κυριακή , στα Σέρβια, ομιλία με θέμα τη συμμετοχή των Μακεδόνων στην Εθνεγερσία * τη Τετάρτη , ομιλία σε εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας με θέμα Ευεργέτες Αρμάνοι-Βλάχοι * τη Δευτέρα και την Πέμπτη , τρίωρα μαθήματα στους σπουδαστές της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου με θέμα Μακεδονία, η γεωστρατηγική Διαλέξεις * την Κυριακή , στο Βογατσικό, διάλεξη με θέμα Μακεδονία, η γεωστρατηγική * το Σάββατο , στην Προσοτσάνη, διάλεξη με θέμα Μακεδονία, η γεωστρατηγική * Μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Unesco Ιονίου ο Πρόεδρος μετέβη και παρέμεινε επί τριημέρου στην Κέρκυρα όπου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 μετείχε σε ημερίδα και δημόσια συζήτηση για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Ενδιαμέσως έδωσε τρεις ωριαίες συνεντεύξεις στην τοπική τηλεόραση και σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς προβάλλοντας το έργο της Εταιρείας. * την Τετάρτη , στη Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης, διάλεξη με θέμα Ο Αγώνας για τη Μακεδονία μας * τη Δευτέρα , στον Βόλο παρουσίασε την έκδοση του Δημητρίου Σισιλιάνου Η Μακρινίτσα και το Πήλιον, Ιστορία-Μνημεία-Επιγραφαί Συνεντεύξεις * στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV των Σκοπίων * στον Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό TV Magic Τιμητικές Διακρίσεις * την Τρίτη , ο Πρόεδρος μετέβη στην Αθήνα όπου το Ελληνικό PEN Club τον ανεκήρυξε επίτιμο μέλος του, για τη συμβολή του στην προβολή του πολιτισμού της χώρας μας και την επισήμανση της ιστορικής αλήθειας. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Η Εταιρεία χορήγησε υποτροφίες ,00.- ευρώ σε 16 νέους επιστήμονες ερευνητές της, ως ακολούθως:

13 Εις μνήμην Καίτης Νάστου Αλεξάνδρα Τρυφόνοβα Κωνσταντίνος Ιορδάνογλου Εις μνήμην Ηρακλή Καλαϊτζή Νίκη Θεοδοσίου Τριανταφυλλιά Αγγελάκη Αριστοτέλης Σπυριδόπουλος Ελένη Σταματιάδου Ελένη Γκίνη Σωτηρούλα Βασιλείου Όλγα Μπελεγάκη Πελαγία Χαραλαμπίδου Βασίλης Δημητριάδης Χαράλαμπος Μηνασίδης Αλέξης Νέεμπ Νικόλαος Μισολίδης Κωνσταντίνα Καρακώστα Νιαζή Καράν Σύνολο Σύνολο 2.000,00 ευρώ 3.000,00 ευρώ 5.000,00 ευρώ 1.200,00 ευρώ 2.700,00 ευρώ.900,00 ευρώ 1.600,00 ευρώ ,00 ευρώ Ενώ παράλληλα προέβη σε: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ * Προς το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ,00 ευρώ * Δημοπούλου απεξάρτηση.100,00 ευρώ * Προς το Ι.Μ.Χ.Α. χορήγηση υποτροφίας για το 39ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας Ιστορίας και Πολιτισμού 2.500,00 ευρώ * Προς το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. ΙΘΑΚΗ.200,00 ευρώ * Προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.100,00 ευρώ Σύνολο ,00 ευρώ ΔΩΡΕΕΣ - ΧΟΡΗΓΙΕΣ Κατά το 2011 κατέθεσαν στην Εταιρεία ,24 ευρώ οι εξής ευγενείς χορηγοί τους οποίους ευγνωμονούμε: * Ε.Μ.Σ. - Ίδρυμα Αλεξάνδρου & Καλλιθέας Καρούτα ,00. ευρώ * Αλίκη Σακελλαρίδου 72,24 ευρώ * Σταύρος & Νίκη Ανδρεάδη, εις μνήμην Κων. Κοσμόπουλου 1.000,00 ευρώ

14 * Θεοδότη - Άρτεμις Μανδύλα ,00 ευρώ * Δημήτριος & Τερέζα Βαλαλά, εις μνήμην Γεωργίου Νιτσιώτα 200,00 ευρώ * Ναούμ Μπαμπατάκας ,00 ευρώ * Χ. Μπράτσος 25,00 ευρώ * Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης 1.000,00 ευρώ ΝΕΑ ΜΕΛΗ Κατά το έτος 2011 ενεγράφησαν ομόφωνα 15 νέα τακτικά μέλη. Το σύνολο των τακτικών μελών μας ανέρχεται σε 910. Ενεγράφησαν οι: 11. Ξανθή Σαββοπούλου, Αρχιτέκτων 12. Σπυρίδων Κρήτας, Κτηνίατρος - Επ. Καθ. Α.Π.Θ. 13. Γεώργιος Κεχαγιόγλου, Καθηγητής Α.Π.Θ. 14. Ευάγγελος Γκουγκούσης, Ιατρός - Ουρολόγος 15. Νικόλαος Ανδρεάδης, Οδοντίατρος 16. Χριστίνα Σιούτα, Ιδ. Υπάλληλος 17. Αθηνά Μπρέντα, Α Αντιπρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης 18. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, επ. Δικηγόρος 19. Αυγουστίνος Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Α.Π.Θ. 10. Δημήτριος Τζίκας, Βιομήχανος 11. Σωτήρης Κούβελας, Συν/χος Πολιτικός Μηχανικός 12. Ευφροσύνη-Νίκη Κούβελα, Συν/χος Σχεδιάστρια 13. Δημήτριος Κούβελας, Δικηγόρος 14. Κωνσταντίνος Κατσάνος, Ιστορικός 15. Γεώργιος Κυρατζής, αντιστράτηγος ε.α. Αυτά ήταν, Κυρίες και Κύριοι Εταίροι, εν συντομία τα Πεπραγμένα της Εταιρείας κατά το έτος Το πλούσιο αυτό έργο της Εταιρείας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την εργατικότητα, τον ζήλο και την αφοσίωση του προσωπικού της, όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, το οποίο ευχαριστούμε από του επισήμου βήματος της Εταιρείας. Η παρούσα Έκθεση Πεπραγμένων για την περίοδο 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2011, ενεκρίθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο και υποβάλλεται στην κρίση σας προς έγκριση. Ο Πρόεδρος Νικόλαος Ι. Μέρτζος Η Γενική Γραμματεύς Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά

15 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κατά τη διάρκεια όλου του έτους 2012 η Μακεδονία και η πρωτεύουσά της Θεσσαλονίκη εορτάζει την Εκατονταετηρίδα της απελευθερώσεώς της. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ετοιμάζει έκθεση σπανίων φωτογραφιών, λαϊκών λιθογραφιών, εικονογραφικών δημοσιευμάτων στον ευρωπαϊκό τύπο, αντιγράφων μνημειακών πινάκων και παλαιών βιβλίων με θέμα: ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ Βήμα-βήμα η νικηφόρα προέλαση Η εν λόγω έκθεση θα περιοδεύσει σε Δήμους της μείζονος Θεσσαλονίκης. Με το ίδιο θέμα η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών θα κυκλοφορήσει πολυτελές συλλεκτικό Λεύκωμα-Χρονικό σε μεγάλο σχήμα. Δημοσιεύει σε 150 σελίδες συλλογική επιστημονική μελέτη με επιμέλεια του καθηγητού Ιστορίας Ευάνθη Χατζηβασιλείου και 250 εικόνες σε 170 σελίδες. ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Αρχές του 2012 κυκλοφόρησαν οι μελέτες: 1. Κωνσταντίνος Κατσάνος, Το Μακεδονικό στις σχέσεις Ελλάδος Γιουγκοσλαβίας. Απόρρητα έγγραφα Χορηγός: Ναούμ Μπαμπατάκας εκ Μοναστηρίου. 2. Ν. Κ. Μουτσόπουλος, Θεσσαλονίκη N. K. Moutsopoulos, Thessaloniki Επίσης αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ», τ. 61 (2011), τεύχος 2ο και τα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ», τ. 39. Η συνεργάτιδα του τμήματος κ. Διαλεχτή Καψάλα επιμελείται τις παρακάτω μελέτες: 1. Ι. Χ. Αλεξανδρόπουλος Φ. Π. Κοτζαγεώργης (επιμ.), Η Μακεδονία το 1530 με βάση το συνοπτικό οθωμανικό φορολογικό κατάστιχο ΤΤ 167 του Οθωμανικού Πρωθυπουργικού Αρχείου Κωνσταντινούπολης 2. Ευθ. Τσιγαρίδας, Η μνημειακή ζωγραφική στους ναούς της Καστοριάς και της μείζονος περιοχής 14ος -15ος αιώνας

16 3. Χαρ. Αθ. Μηνάογλου, Ο Μεγαλέξανδρος στην Τουρκοκρατία 4. Στράτος Δορδανάς - Βάϊος Καλογριάς, Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και οι Βαλκανικοί πόλεμοι, μέσα από το Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Επίσης η συνεργάτιδα του τμήματος ανέλαβε την επιμέλεια της σειράς των επιστημονικών διαλέξεων και ανοικτού διαλόγου που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα των διαλέξεων της Ε.Μ.Σ. αλληλένδετα κάθε Τετάρτη 2, 9, 16, 23, 30 Νοεμβρίου & 7 Δεκεμβρίου 2011, με Γενικό θέμα: Βαλκάνια : Εκατό Χρόνια Θυελλών και Χιμαιρών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην Ιστοσελίδα της Ε.Μ.Σ. και θα κυκλοφορήσουν ως ενιαία αυτοτελή έκδοση. Η Ε.Μ.Σ. υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών βάσει του οποίου τα περιοδικά ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ θα αναρτηθούν ψηφιοποιημένα σε ιδιαίτερους ιστότοπους. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και στόχο έχει την ευρύτερη διάδοση σε ηλεκτρονική μορφή του περιεχομένου των περιοδικών ανθρωπιστικών σπουδών. Το περιοδικό ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ θα αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης διερεύνησε τον τρόπο λειτουργίας του νεοαποκτηθέντος προγράμματος ΚΟΗΑ. Μετά από αλλεπάλληλους πειραματισμούς, κατέστη δυνατή η εξαγωγή δεδομένων από το παλαιό πρόγραμμα, ενώ διερευνάται η εισαγωγή τους στο νέο. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Το υλικό της Ιστοσελίδας της Εταιρείας διαρκώς ανανεώνεται. Έτσι, κατά τους πρώτους μήνες του 2012 παρουσιάστηκαν όλες οι νέες εκδόσεις της, οι ανακοινώσεις, τα δελτία Τύπου και οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα ο εμπλουτισμός της ειδησεογραφίας του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Από έως κυκλοφόρησαν 3 νέες εκδόσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα διατέθηκαν συνολικά 353εκδόσεις, συνολικής αξίας ευρώ. Α) πώληση 257 αντίτυπα αξίας 5.446,38 ευρώ Β) δωρεά και ανταλλαγή 353 αντίτυπα κόστους 2.349,12 ευρώ Σύνολο 610 αντίτυπα 7.795,50 ευρώ

17 Η Εταιρεία στα πλαίσια των δυνατοτήτων της διέθεσε βιβλία σχετικά με τη Μακεδονία στα παρακάτω ιδρύματα, σωματεία, σχολεία κτλ. ως εξής: Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου Μεσσηνίας τμχ 25 Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» τμχ 12 Δήμος Καστορίας Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού τμχ 10 Συνολικά διετέθησαν 47 εκδόσεις. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Όπως κάθε χρόνο την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Εταιρείας στην οποία προσήλθαν οι Εταίροι μας. Η Εταιρεία θα τιμήσει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, την Παρασκευή με πανηγυρική ομιλία του Ακαδημαϊκού, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Σβολόπουλου. ΔΩΡΕΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, το Ίδρυμα Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Ίδρυμα Αλεξάνδρου & Καλλιθέας Καρούτα, ενίσχυσε το έργο της Ε.Μ.Σ. με ,00.- ευρώ. Ο Πρόεδρος Νικόλαος Ι. Μέρτζος Η Γενική Γραμματεύς Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά

18 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2010 Είναι θλιβερό καθήκον να φέρουμε στη μνήμη μας εταίρους οι οποίοι δεν είναι μαζί μας: Πασχάλης Αγγελόπουλος, Χρήστος Ακογλάνης, Δημήτριος Δαρδαβέσης, Απόστολος Ζαφράκας, Παύλος Ζωγράφος, Ευστάθιος Θεοδώρου, Μιχαήλ Κακάλης, Γεώργιος Μαργαρόπουλος, Αναστάσιος Παπασταύρου και Παναγιώτης Συμεωνίδης. Τα πεπραγμένα καλύπτουν την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου ΜΕΛΗ Η Εταιρεία είχε, στις συνολικά 903 τακτικά μέλη, 15 αντεπιστέλλοντα και 36 επίτιμα μέλη. Κατά την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22ας Ιανουαρίου 2010 ενεγράφησαν τα εξής νέα μέλη: 11. Φώτιος Κουβουκλιώτης, Πολιτικός Μηχανικός 12. Κωνσταντίνος Κατσίκης, Αρχαιολόγος 13. Φαίδων Γιαγκιόζης, Δημοσιογράφος 14. Δημήτριος Χατσέρας, Ιατρός 15. Χρήστος Κυρπιζίδης, Καρδιολόγος 16. Κωνσταντίνος Ζαφειρίδης, Καρδιολόγος 17. Ευστάθιος Πολυχρονιάδης, Καθηγητής Α.Π.Θ. 18. Αναστασία Φωτιάδου, Γραμματέας Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας 19. Χρήστος Χαμχούγιας, Φαρμακοποιός 10.Αναστάσιος Ωρολογάς, Νευρολόγος-Ψυχίατρος 11. Παναγιώτης Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, (αντεπιστέλλον μέλος) 12. Μαριάννα Χριστοπούλου, Ιστορικός 13. Στυλιανός Σαμαράς, Ιδιωτικός Υπάλληλος Δεκαπέντε νέα μέλη, τα οποία, παρά τις επανειλημμένες προσωπικές προειδοποιήσεις, δεν εξόφλησαν ούτε καν το τέλος εγγραφής τους, διεγράφησαν κατά τη 12η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16ης Σεπτεμβρίου Ανεστάλη η διαγραφή τακτικών μελών που οφείλουν συνδρομές πέραν της τριετίας. Για τον λόγο αυτό ανεστάλη κατά το 2010 η εγγραφή νέων μελών.

19 Τα μέλη που διεγράφησαν είναι τα εξής: 11. Αντωνιάδης Νικόλαος, Δικηγόρος 12. Βασιλικός Θεόφραστος, Έμπορος 13. Δρακίδης Παναγιώτης, Ταξίαρχος ε.α. 14. Ελευθεριάδης Σάββας, Περ. Δ/ντής Κεντρ. Μακ. Τραπ. Πειραιώς 15. Εφραιμίδης Κωνσταντίνος, Σκηνοθέτης 16. Κατσιώπη Ελευθερία, Μεταπτ. Φοιτήτρια 17. Μαγνήσαλη Φωτεινή, Εκπαιδευτικός 18. Μπουγιουκλής Ιωάννης, Δικηγόρος 19. Ορφανουδάκης Σαράντης, Δικηγόρος, Επ. Καθ. Νομικής 10. Πανακούλιας Χαράλαμπος, Οικονομολόγος 11. Παπαγεωργίου Βασίλειος, Καθηγητής 12. Ραϊτσίνης Χαρίλαος, Μεταπτ. Φοιτητής 13. Σούλη-Παπαϊωάννου Μαρία, Αρχιτέκτων 14.Ταουκτσής Βασίλειος, Πληροφορικός 15. Χριστοδούλου Ελένη, Μεταπτ. Φοιτήτρια ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Ο επιστημονικός συνεργάτης, Διδάκτωρ Θεολογίας του Α.Π.Θ., κ. Πασχάλης Βαλσαμίδης μετά την αποπεράτωση και αποδελτίωση των κωδίκων, εγγράφων από το Αρχείο των Εκπαιδευτηρίων Αγλαΐας Σχινά της Ε.Μ.Σ. και τη σχετική βιβλιογραφία που συγκέντρωσε ετοίμασε μελέτη με τίτλο «Τα Εκπαιδευτήρια Θηλέων Αγλαΐας Σχινά κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ( )», στην οποία παρουσιάζει με βάση αρχειακό υλικό τη διοίκηση των εκπαιδευτηρίων, τα οικονομικά, τη μισθοδοσία του προσωπικού, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τριες, τα διδασκόμενα μαθήματα, την ύλη και το πρόγραμμα σπουδών. ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Κατά το έτος 2010 κυκλοφόρησαν οι εξής νέες εκδόσεις της Εταιρείας, που είχαν σημαντική απήχηση στο κοινό και στα μέσα ενημέρωσης: 1. Ν. Ι. Μέρτζος, Από το 1821 στο Σταθμοί στρατηγικής καμπής 2. Εμμ. Στ. Βαλσαμίδη, Νάουσα Ευάγγελος Χεκίμογλου, Ο Νικόλαος Μάνος και ο μεσοπόλεμος στη Θεσσαλονίκη 4. Ντούσαν Γ. Πόποβιτς, Αρμάνοι Βλάχοι στα Βαλκάνια O Cincarima 5. Ο ακήρυκτος πόλεμος για το Μακεδονικό. Βουλγαρία Γιουγκοσλαβία , Σπυρίδων Σφέτας (επιμ.) 6. Α. Ι. Κοραντής, Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. Η ιστορία μιας τραγωδίας

20 Επανεξεδόθησαν: 7. Ν. Ι. Μέρτζος, Ζει και βασιλεύει 8. N. I. Mertzos, He is alive and well! Κυκλοφόρησε επίσης εγκαίρως το ετήσιο περιοδικό σύγγραμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ», τ. 60 (2010), τεύχη 1-2 και αναμένεται η έκδοση του περιοδικού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ», τ. 39 Διανεμήθηκε δωρεάν το βιβλίο των Αλ. Αλεξανδρίδη Ελίζας Αλεξανδρίδη Θ. Ι. Δαρδαβέση Δημ. Θ. Χριστοδούλου, Κάρολος Αλεξανδρίδης. Η ζωή και το έργο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Προκειμένου το 2012 να μετάσχει παραγωγικά στον πανηγυρικό εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προγραμμάτισε και ήδη προχωρεί τις εξής οκτώ μελέτες και εκδόσεις: 1ον Μακεδονία Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών Από το Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών φωτογραφήσαμε και εντάσσονται προς επεξεργασία στο ηλεκτρονικό μας δίκτυο σελίδες αγνώστων εγγράφων που αναφέρονται στη Μακεδονία από το 1833 έως το Βάσει αυτών το 2012 θα εκδοθούν τα εξής τρία τουλάχιστον συγγράμματα: Α. Μακεδονία Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Βιλαέτι Θεσσαλονίκης. Β. Μακεδονία Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Βιλαέτι Μοναστηρίου Γ. Μακεδονία Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Καζάδες Σερρών και Καβάλας 2ον Η εικόνα της Μακεδονίας στη Γερμανία Ο επιστημονικός συνεργάτης μας ερευνά επί ένα εξάμηνο στη Γερμανία Αρχεία για τη δημόσια εικόνα που είχε σχηματίσει η γερμανική Κοινή Γνώμη και η Επιστημονική Κοινότητα για τη Μακεδονία και το Μακεδονικό Ζήτημα. 3ον Η Γερμανία έναντι του Μακεδονικού Ζητήματος σε σχέση με την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία Κρατικά Αρχεία Γερμανίας 4ον Η Γερμανία και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Κρατικά Αρχεία Γερμανίας Δύο επιστημονικοί συνεργάτες μας στα Κρατικά Αρχεία Γερμανίας φωτογράφησαν σελίδες και, χωριστά για τους Βαλκανικούς Πολέμους, άλλες σελίδες. 5ον Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και οι Τούρκοι, Οθωμανικά Αρχεία

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΑ 1913-2011 Εκατό Χρόνια Θύελλες και Χίμαιρες ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Σας προσκαλεί με τιμή να μετάσχετε στη σειρά των επιστημονικών διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Πεπραγμένα Δ.Σ. για το έτος 2010 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2010 3. Ισολογισμός,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡ. 36 ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π. ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Aριθμός Eκτύπωσης: 1320 ISBN 978-960-467-073-4 Α ΕΚΔΟΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1974 Β ΕΚΔΟΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ EKΔOΣEIΣ 2006-2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ EKΔOΣEIΣ 2006-2012 319 1. Ευανθία Δουγά- Παπαδοπούλου Χρήστος Τζιτζιλής, Το γλωσσικό ι- δίωμα της ορεινής Πιερίας [Μακεδονική Βιβλιοθήκη, αρ. 98], Θεσσαλονίκη 2006, 8ο, σελ. 628. 2. «Μακεδονικός Αγών Εκατό χρόνια από τον

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Πίνακας 1:Πλήθος αποκρινόμενων ανά περιφέρεια - Σεπτέμβριος 2013 Περιφέρεια Αποκρινόμενοι Παρατηρήσεις - Θράκη >100 - Κεντρική >100 -

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 1 Συνολική παρουσία Υπουργείου Εξωτερικών ανά τον κόσμο ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΕΥ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ/ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Ιούλιο 2012 - Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Ιούλιο 2012 - Πηγή Eurostat - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ (ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από

Διαβάστε περισσότερα

Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις

Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 MAΡTΙΟΥ 2013 Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Πεπραγμένα Δ.Σ. για το έτος 2012 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2012 3. Ισολογισμός,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Δημοτικό Κατάστημα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX 24633 50150 Πτολεμαΐδα 04-10-2012 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Γραφείο Υπουργού ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ minoff@culture.gr Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδική Προβολής και Αξιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Φεβρουάριο 2012 - Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Φεβρουάριο 2012 - Πηγή Eurostat - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Τετάρτη, 18 Απριλίου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - εκεµβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 8 Απριλίου 2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - εκεµβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 8 Απριλίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Απριλίου 2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - εκεµβρίου 2015 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Σεπτεµβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Σεπτεµβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 11 Ιανουαρίου 2016 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Σεπτεµβρίου 2015 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πειραιάς, 31 Οκτωβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΔΑΡΔΑΒΕΣΗΣ Ιατρός Υγιεινολόγος Βιοπαθολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Θεόδωρος I. Δαρδαβέσης γεννήθηκε στη Φλώρινα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος Χώρος.

9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος Χώρος. 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ α/α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ KOMMATIKH ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ 1 ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΑΓΑΠΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Ε. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 2 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ 50 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚ α/α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ KOMMATIKH ΙΔΙΟΤΗΤΑ 1 ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΑΓΑΠΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Ε. 2 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

sed11sp2 : 26/10/2007 1 10 : 09:47:35 user

sed11sp2 : 26/10/2007 1 10 : 09:47:35 user Η Μ Ο Σ Ι Α sed11sp2 Ηµ/νία: 26/10/2007 Σελίδα 1 από 10 ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ T.E.I. Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ Τ.Ε.Ι ΥΤΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 8 Ιουλίου 2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 8 Ιουλίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Ιουλίου 2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Μαρτίου 2016 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

τουριστικής περιόδου σε σχέση µε τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούµενων ετών.

τουριστικής περιόδου σε σχέση µε τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούµενων ετών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ τουριστικής περιόδου σε σχέση µε τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούµενων ετών. Πειραιάς, 25 Σεπτεµβρίου 2015 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ. Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μηναΐδης.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ. Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μηναΐδης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ * ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κομοτηνή, 27-30 Μαΐου 2004) «Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 (προσωρινά στοιχεία)

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 (προσωρινά στοιχεία) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πειραιάς, 30 Σεπτεµβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ (προσωρινά στοιχεία) Από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 23 Απριλίου 2012 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Α. ΣΠΟΥΔΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Α. ΣΠΟΥΔΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Α. ΣΠΟΥΔΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1969 : Γέννηση στη Φλώρινα. 1987-1992: Σπουδές στο Νομικό Τμήμα της Σχολής Ν.Ο.Ε. του Α.Π.Θ. 1995: Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

1. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 2. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 3.

1. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 2. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 3. 1. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ, 2. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 3. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΝΟΗΣΙΣ, 4. ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ/ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Λ&Ν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 13 Οκτωβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 13 Οκτωβρίου 2016 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2012 - Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2012 - Πηγή Eurostat - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Βαλκανικά σύμμεικτα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Υπεύθυνος: Μέλη: Καθ. Παρασκευή Νάσκου Περράκη Καθ. Φώτιος Σιώκης Καθ. Κυριάκος Κεντρωτής Λέκτ. Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.Μ.Σ

ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.Μ.Σ ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.Μ.Σ. «ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ» Ρόδος, 0/08/016 Α.Π. 0 ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΛΟΓΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 05/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 05/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 05/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 30.838 ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ν.Παπαγεωργίου 2 Τηλέφωνο : 23943 30 231 Προς: Όπως Πίνακας Fax: 23940 26113

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 MAΡTΙΟΥ 2014 Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Πεπραγμένα Δ.Σ. για το έτος 2013 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2013 3. Ισολογισμός,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ... 3 ΑΙΘΙΟΠΙΑ... 3 ΑΛΒΑΝΙΑ... 3 ΑΛΓΕΡΙΑ...3 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ... 4 ΑΡΜΕΝΙΑ... 4 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ... 4 ΑΥΣΤΡΙΑ...4 ΒΑΤΙΚΑΝΟ... 5 ΒΕΛΓΙΟ... 5 ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ... 5 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΝΗΜΗ 1912-2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΝΗΜΗ 1912-2012 ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΙΠΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΝΗΜΗ 1912-2012 «ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ: ΤΡΕΙΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΑΙΩΝΙΑΙ ΑΞΙΑΙ ΚΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η παρούσα βάση δεδομένων έχει ως αντικείμενο την καταγραφή των πατριδοτοπικώνεθνοτοπικών-πολιτιστικών σωματείων που εδρεύουν σ όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2015 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2015 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠEIPAIAΣ 2015 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διεύθυνση: Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών Τμήμα: Στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της βελγικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου κατά το έτος υπήρξε ελλειμματικό κατά 6,64 δις., σημειώνοντας αξιόλογη

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2014 (90%)

Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2014 (90%) Κωδ. Υποψηφ. Επώνυµο Όνοµα Όν. Πατρός Όν. Μητρός 14031981 ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 13032289 ΑΝΤΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 14031982 ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗ 14031958

Διαβάστε περισσότερα

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 1 ο /2010 Τακτικής Συνεδρίασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 23 η Ιανουαρίου 2010 ημέρα Σαββάτο και ώρα 18:30 συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ακαδημαϊκό Έτος 2005-2006 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ εξάμηνο (χειμερινό)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ακαδημαϊκό Έτος 2005-2006 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ εξάμηνο (χειμερινό) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων του Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Γ' εξάμηνο Εβδομάδες

Διαβάστε περισσότερα

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 2 ο /2009 Τακτικής Συνεδρίασης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 31 η Ιανουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΩΝ 11-13 ΜΑΪΟΥ 1992

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΩΝ 11-13 ΜΑΪΟΥ 1992 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΩΝ 11-13 ΜΑΪΟΥ 1992 Περιλαμβάνονται μόνο οι σύνεδροι που έδωσαν τα στοιχεία τους. 2 Ζαχιώτη Νίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος: Νικόλαος Ι. Μέρτζος, Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ.Φ. ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Δ.Ο.Σ. (Α ) Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΜΑ Ο «Ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου του Δήμου Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Π.Κ.Μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΜΑ Ο «Ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου του Δήμου Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Π.Κ.Μ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΜΑ Ο «Ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου του Δήμου Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - εκέµβριος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 7 Απριλίου 2015

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - εκέµβριος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 7 Απριλίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 7 Απριλίου 2015 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - εκέµβριος 2014 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις µη κατοίκων κατά µέσο µεταφοράς:

Αφίξεις µη κατοίκων κατά µέσο µεταφοράς: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 23 Οκτωβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Στοιχεία της Επετηρίδας για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα του International Institute for Management Development - IMD World Competitiveness Yearbook 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 5/2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 5/2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 5/2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Σεπτέµβριος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Σεπτέµβριος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 9 Ιανουαρίου 2015 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Σεπτέµβριος 2014 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΤΟΥΣ 2007

ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΤΟΥΣ 2007 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Πειραιάς, 9 Ιουλίου 28 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΤΟΥΣ 27 Από τη Γενική Γραµµατεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 MICROSOFT ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού ΠΜΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κρίσεις: συνέχειες

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (249) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 5ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651060)

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (249) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 5ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651060) 5ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651060) 12030902 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 13033088 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (249) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 7ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651080)

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (249) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 7ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651080) 7ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651080) 13033310 ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΟΛΥΞΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ 13033317 ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ναύπλιο, Βουλευτικό Παρασκευή 9 - Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, απόγευμα Εναρκτήρια Συνεδρία 6.00-6.30: Υποδοχή Συνέδρων και Κοινού 6.30-6.40: Προσφώνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της βελγικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου κατά το έτος υπήρξε ελλειμματικό κατά 3,97 δις., σημειώνοντας βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου

Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό/ Σκοπός του Συλλόγου Όµιλος Καβάλας για τη ιεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας Ο Ο..Ε.Γ. Καβάλας πρωτοπόρος στην ιδέα της διάδοσης διεθνοποίησης της ελληνικής γλώσσας, µε εµπνευστή

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ». Φοιτητές:

Διαβάστε περισσότερα

Οι Δήμοι σε αριθμούς. Μαρίνος Σκολαρίκος Υπεύθυνος Τμήματος Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης ΕΕΤΑΑ

Οι Δήμοι σε αριθμούς. Μαρίνος Σκολαρίκος Υπεύθυνος Τμήματος Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης ΕΕΤΑΑ Οι Δήμοι σε αριθμούς Σύνταξη Μαρίνος Σκολαρίκος Υπεύθυνος Τμήματος Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης ΕΕΤΑΑ Επιμέλεια Ράλλης Γκέκας Δρ. Οικονομολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΕ Γιάννης Γούπιος Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία 24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία Έναρξη εργασιών 10:00 - Λήξη εργασιών 12:30 Προεδρείο: Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., Σοφία Ηλιάδου -Τάχου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. «20 χρόνια Π.Τ.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 23 Ιουλίου 2013

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 23 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 23 Ιουλίου 2013 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020 3 βασικές δράσεις (Key Actions) KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα των Aτόμων ΚΑ2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιαν. - Σεπ. 2010

ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιαν. - Σεπ. 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 21 Ιανουαρίου 2011 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Αύξηση 1,5% των αφίξεων μη κατοίκων από το εξωτερικό κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 ΑΦΙΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.) Μαρασλή 35 Τ.Κ.:106 76, Αθήνα e-mail: 7synedrioelliepek2014@gmail.com Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.elliepek.gr Αθήνα, 4/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 6ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 14/2012 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ERASMUS+ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2016-2017 Πρόγραμμα Ομίλου Πρακτικής Άσκησης Erasmus + ακαδ. έτους 2016-17 Για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Α) Αρχαιολογικές Υπηρεσίες 1. Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς ΥΠΟΤ 2. Α Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αθήνα 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: έτους 2008

ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: έτους 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Πειραιάς, 11 Δεκεμβρίου 2009 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Μείωση το 2008 των αφίξεων μη-κατοίκων από το εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ακαδημαϊκό Έτος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ εξάμηνο (χειμερινό)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ακαδημαϊκό Έτος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ εξάμηνο (χειμερινό) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Γενικό ΜΒΑ Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων του Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Γ' εξάμηνο Εβδομάδες 4:30-7:00 7:00-9:30 Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος, 10.07.2015 Α.Π. 3035

Ρόδος, 10.07.2015 Α.Π. 3035 ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.Μ.Σ. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Ρόδος, 10.07.201 Α.Π. 0 Το Τμήμα Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΝΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό:

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016-2017 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 3 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αδιαμφισβήτητα, τα έτη 1912 και 1913 είναι δύο χρονολογίες ορόσημα στην ιστορία του σύγχρονου

Διαβάστε περισσότερα

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2013 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΠEIPAIAΣ 2013 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠEIPAIAΣ 2013 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διεύθυνση: Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών Τμήμα: Στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 09/10/2015 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 35.140 ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 09/10/2015 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 35.140 ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 09/10/2015 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 35.140 ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ν.Παπαγεωργίου 2 Τηλέφωνο : 23943 30 231 Προς: Όπως Πίνακας Fax: 23940 26113

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Γραφείο Erasmus Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ Ημ/νία: 20/05/2014 Αρ. Πρωτοκ.: 548 Κτίριο Α, Κωστακιοί, 471 00 Άρτα Τηλ. Επικοινωνίας: 26810 50544 e-mail: erasmus @ teiep. gr ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικό. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ιστορικό. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ιστορικό Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, από την ίδρυσή της το 1931, αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς και πολυπληθείς σε µέλη συλλόγους της πόλης της Καβάλας, που υπηρετεί πιστά την ιστορική έρευνα, την

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Γενική Συνέλευση. Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

Τακτική Γενική Συνέλευση. Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Δεκεμβρίου 2014 Τακτική Γενική Συνέλευση Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου της 16 ης Δεκεμβρίου 2014 Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου Στην διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του

Διαβάστε περισσότερα

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 2 ο /2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στον Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Ψαθοπύργου Δ.Ε. Ρίου Δ. Πατρέων, σήμερα την 12 η Φλεβάρη 2014 ημέρα Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΟΙ Σ.Α.Δ.Φ. ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η αναγκαιότητα για την εναρμόνιση της άμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο)

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο) ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο) ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΒΑΣΗ (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ- ) ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΘ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Μαΐου 2008 ΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. (Μέρος Β ) Μαΐου 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΘ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Μαΐου 2008 ΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. (Μέρος Β ) Μαΐου 2007 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΘ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 16-18 Μαΐου 2008 & ΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (Μέρος Β ) 25-27 Μαΐου 2007 Π ρ α κ τ ι κ ά ς) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2009 Ο ΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΘ

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου Συνέχειες και ασυνέχειες Νοεμβρίου 2016 αίθουσα Γερουσίας, Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα

Συνέδριο Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου Συνέχειες και ασυνέχειες Νοεμβρίου 2016 αίθουσα Γερουσίας, Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα - Με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Συνέδριο Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου Συνέχειες και ασυνέχειες 24-26 Νοεμβρίου 2016 αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Ιούνιος 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Ιούνιος 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 23 Οκτωβρίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 23 Οκτωβρίου 2013 ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιανουάριος - Ιούνιος 2013 Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠO ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 12/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠO ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 12/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠO ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 12/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Αριθ. Απόφασης 141/2011 Π ε ρ ί λ η ψ η Έγκριση Ισολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλυβίων έτους 2010.

Διαβάστε περισσότερα