voice Η επικαιρότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου H "έξυπνη" λιτότητα κλειδί για την ανάπτυξη: το ΕΚ συζητά για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "voice Η επικαιρότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου H "έξυπνη" λιτότητα κλειδί για την ανάπτυξη: το ΕΚ συζητά για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ"

Transcript

1 voice European Parliament Office in Cyprus ΜΑΪΟΣ 2012 Η επικαιρότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τι μάθαμε στην ολομέλεια, Στρασβούργο Μαΐου 2012 To ΕΚ ενέκρινε πρόταση επιβολής φόρου στις συναλλαγές, την εξίσωση των αμοιβών ανδρών - γυναικών και την προστασία του τόνου από την υπεραλίευση. Επίσης στο πρόγραμμα, η Ουκρανία, οι εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, η ανεργία των νέων και η ανάγκη συνδυασμού λιτότητας και ανάπτυξης. Στην ολομέλεια παρέστη η κόρη της Γιούλια Τιμοσένκο, Ευγενία. Για περισσότερα εδώ. Ευρωπαϊκά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων Η δημιουργία ενός "Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επενδύσεων" για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ανακατανομή των διαρθρωτικών ταμείων σε προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους και η θέσπιση της "Εγγύησης Νέων" που θα εξασφαλίζει ότι οι νέοι δεν θα μένουν άνεργοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες, περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ψηφίσματος που υιοθέτησε το ΕΚ την Πέμπτη, 24 Μαΐου, σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Για περισσότερα εδώ. Εξοικονόμηση φυσικών πόρων για τόνωση της οικονομίας Η ΕΕ πρέπει να κάνει καλύτερη χρήση των φυσικών πόρων της καθώς αυτή θα είναι ευεργετική τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομική της ανάπτυξη, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη, 24 Μαΐου. Τα πολύτιμα υλικά θα πρέπει να ανακτώνται αντί να καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτέφρωσης ενώ η φορολογία θα πρέπει να τιμωρεί την σπατάλη πόρων, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Για περισσότερα εδώ. H "έξυπνη" λιτότητα κλειδί για την ανάπτυξη: το ΕΚ συζητά για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ Η ανάγκη συνδυασμού της λιτότητας με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης χωρίς να εγκαταλειφθεί ο στόχος της δημοσιονομικής προσαρμογής τονίσθηκε από τους περισσότερους ομιλητές στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΚ που αφιερώθηκε στην άτυπη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 23ης Μαΐου στις Βρυξέλλες. Για περισσότερα εδώ.

2 Ανισότητα στις αμοιβές ανδρών-γυναικών: Το ΕΚ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις Το ΕΚ καλεί με ψήφισμα του την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βελτιώσει την υπάρχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων στους εργοδότες. Η νομοθετική πρόταση επισημαίνει ότι οι διαφορές στις αμοιβές εξακολουθούν να κυμαίνονται κατά μέσο όρο σε 16,4% στην ΕΕ, και μάλιστα σε ορισμένα κράτη μέλη έχουν αυξηθεί. Για περισσότερα εδώ. Στο στόχαστρο οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Κίνας Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη πρέπει να δράσουν από κοινού για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από την Κίνα και την αποκατάσταση της ισορροπίας στο εμπορικό ισοζύγιο, υποστηρίζει το ΕΚ με ψήφισμα που υιοθέτησε την Τετάρτη, 23 Μαΐου. Το πρώτο βήμα, επισημαίνει, είναι να αποκτηθεί μια σαφής εικόνα της διείσδυσης της Κίνας στις ευρωπαϊκές οικονομίες και να δημιουργηθεί ένα όργανο παρακολούθησης των επενδύσεων της Κίνας σε ευρωπαϊκές εταιρείες καθώς και στην αγορά κρατικών ομoλόγων. Για περισσότερα εδώ. Άννυ Ποδηματά: Ο φόρος στις συναλλαγές ανταπόδοση των τραπεζών για την κρίση Πώς μπορεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας να υποχρεωθεί να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης που ο ίδιος προκάλεσε; Για την αντιπρόεδρο του ΕΚ, ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Άννυ Ποδηματά, η επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και την κερδοσκοπία μπορεί να περιορίσει και απαραίτητα χρήματα να φέρει στο δημόσιο ταμείο. Για περισσότερα εδώ. Ευάλωτοι καταναλωτές: περισσότερα δικαιώματα ζητά το ΕΚ "Κάθε καταναλωτής σε κάποια στιγμή θα βρεθεί σε θέση αδυναμίας", σημειώνει η εισηγήτρια του ΕΚ για τους καταναλωτές, Ισπανίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών María Irigoyen Pérez, επισημαίνοντας ότι τα δικαιώματα των καταναλωτών όπως είναι διαμορφωμένα στην ΕΕ σήμερα δεν επαρκούν για την προστασία όλων πάντα, ειδικά σε τομείς όπως τα χρηματοπιστωτικά, οι μεταφορές και το διαδύκτιο. Για περισσότερα εδώ.

3 Τα τελευταία νέα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Σεμινάριο για Κύπριους δημοσιογράφους με θέμα "Η Πρόκληση της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ ". 7-9/05/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργάνωσε σεμινάριο για Κύπριους δημοσιογράφους με θέμα "Η Πρόκληση της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ ". Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 9 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Όπως επισημάνθηκε, μια επιτυχημένη Κυπριακή προεδρία θα καθιερώσει την Κύπρο ως ένα αξιόπιστο εταίρος της ΕΕ που μπορεί να συμβάλει και να προωθήσει τα συμφέροντα των 27 κρατών μελών. Επιπλέον, οι ομιλητές παρουσίασαν το πρόγραμμα της Προεδρίας και εξέτασαν τα πιθανά σενάρια συμπεριλαμβανομένων των πιθανών προκλήσεων από την Τουρκία. Έγινε αναφορά στη διεύρυνση, τη Πολιτική Γειτονίας και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ισλανδία, στην Αραβική Άνοιξη και στις εξελίξεις στη Συρία όπου σημειώθηκε ότι η Κύπρος προετοιμάζεται για την περίπτωση εισροής προσφύγων, ως αποτέλεσμα της διαμάχης στη Συρία. Κύπριοι ευρωβουλευτές παρουσίασαν την ημερήσια διάταξη και το έργο των επιτροπών του ΕΚ όπου είναι μέλη. Άλλοι αξιωματούχοι του ΕΚ παρουσίασαν τη διαδικασία συναπόφασης καθώς και το ρόλο και τις προτεραιότητες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν επίσης από λειτουργούς του ΕΚ για τη βοήθεια και τις εγκαταστάσεις του ΕΚ που έχουν στη διάθεσή τους. Οι ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους (EPP), Ιωάννης Κασουλίδης (EPP), Αντιγόνη Παπαδοπούλου (S&D), Τάκης Χατζηγεωργίου (GUE/NGL) και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης (GUE/NGL) ήταν ομιλητές στο σεμινάριο. 'Ποδηλατικός Γύρος της Λευκωσίας' για την Ημέρα της Ευρώπης 12/05/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Πρεσβεία της Δανίας συνδιοργάνωσαν 'Ποδηλατικό Γύρο της Λευκωσίας' για την Ημέρα της Ευρώπης. Ο 'Ποδηλατικός Γύρος της Λευκωσίας' πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου στην Λεωφόρο Βύρωνος στη Λευκωσία. Ενδιαφέρον είχε η παρουσία ενός Christiania Bicycle από την Κοπεγχάγη που έφτασε στην Κύπρο αποκλειστικά για την εκδήλωση.

4 Την εκδήλωση καλωσόρισε η Kirsten Geelan, Πρέσβειρα της Δανίας,. Ομιλητές ήταν οι: Τάσος Γεωργίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Γεώργιος Μαπκοπουλιώτης Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Σοφοκλής Αλετράρης, Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Φλουρέντζου, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων. "Street Festival" για την Ημέρα της Ευρώπης 13/05/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Γραφείο Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας συνδιοργάνωσαν "Street Festival" για την Ημέρα της Ευρώπης. Το "Street Festival" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 στη περιοχή Φοινικούδων στη Λάρνακα. Τα συμμετέχοντα μουσικά σχήματα ήταν "The Charis Ioannou Jazz Quartet", "Tango Project" και ο Λάρκος Λάρκου. Το φεστιβάλ περιλάμβανε επίσης δραστηριότητες και παιγνίδια για παιδιά. Σεμινάριο με τίτλο «Φωνές ενάντια στην Ομοφοβία 2012» 15/05/2012 Προς τιμή της 17ης Μάη, Παγκόσμιας Μέρας Ενάντια στην Ομοφοβία, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η οργάνωση Αccept ΛΟΑΤ Κύπρου, συνδιοργάνωσαν σεμινάριο με τίτλο «Φωνές ενάντια στην Ομοφοβία 2012». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση για την ομοφοβία, αλλά και των διακρίσεων που γίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν η κα Kirsten Geelan, Πρέσβειρα της Δανίας στην Κύπρο, ο κ Τάσος Γεωργίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο κ Γιώργης Ρεγγίνος, Εκπρόσωπος Accept-ΛΟΑΤ Kύπρου και ο κ Γιώργος Kάκοτας, Λειτουργός στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως.

5 Εκδήλωση με θέμα "Ανοιξιάτικη βροχή Ποίησης" 26/05/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και οι πολιτιστικοί οργανισμοί Ideogramma και Sidestreets συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα "Ανοιξιάτικη βροχή Ποίησης". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου στις οδούς Λήδρας και Arasta στη Λευκωσία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απελευθέρωση ποιημάτων από μεγάλα μπαλόνια που τοποθετήθηκαν κατά μήκος των οδών Λήδρας. και Arasta. Μεγάλα μπαλόνια γεμάτα με ποιήματα, που υποβλήθηκαν από ποιητές από όλο τον κόσμο, δημιούργησαν μια 'αλυσίδα σύνδεσης', χωρίς διαχωριστική γραμμή και έσπασαν σε τακτά διαστήματα αφήνοντας τα ποιήματα να πέσουν σαν βροχή! Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ποιήματα τους 307 ποιητές από 55 χώρες. Τα θέματα των ποιημάτων ήταν: η Ατομικότητα, ο Σεβασμό, η Ανεκτικότητα, η Αποδοχή, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζώντας Μαζί, Μοιραζόμαστε την ίδια Ζωή, Μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο. Πολλές πλατφόρμες στήθηκαν κατά μήκος των οδών Λήδρας. και Arasta στις οποίες μουσικά σχήματα έπαιζαν μουσική καθώς απαγγέλλονταν ποιήματα από ποιητές, ηθοποιούς αλλά και από τον κόσμο που τα μάζευε καθώς έπεφταν στη γη. Συνέδριο με τίτλο " Ασφάλεια του Ενεργειακού Εφοδιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Κύρια Ενεργειακά Σχέδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο" 25-27/05/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο την Ελλάδα συνδιοργάνωσαν συνέδριο με τίτλο " Ασφάλεια του Ενεργειακού Εφοδιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Κύρια Ενεργειακά Σχέδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο". Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 25 μέχρι τις 27 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν οι: Ανδρέας Μαυρογιάννης, Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Κύπρος, Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής (Ομάδα των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία), Ελλάδα, Τάκης Χατζηγεωργίου, Ευρωβουλευτής (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών), Κύπρος, Δημήτρης Μανώλης, Διευθυντής Παρακολούθησης Διεθνών Έργων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Ελλάδα, Μίλτος Ασλάνογλου, Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ελλάδα, Δρ. Χρίστος Χριστοδουλίδης, Διευθυντής Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, Κύπρος και Δρ. Γεώργιος Κουτζούκος, Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Ελλάδα.

6 Τα ακόλουθα σχολεία επισκέφτηκαν το Σπίτι τις Ε.Ε. για να ενημερωθούν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: - Δημοτικό Σχολείο ΙΕ Λεμεσού 07/05/ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας 10/05/ Δημοτικό Σχολείο Άγιος Επιφάνιος Ορεινής 10/05/ Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς 22/05/ Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας 28/05/2012 Στα ακόλουθα εκπαιδευτικά ιδρύματα έγινε ενημερωτική επίσκεψη από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: - Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου Χλώρακας- Λέμπας 04/05/ Δημοτικό Σχολείο Ξυλοτύμπου 11/05/ Θ' Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού 21/05/2012

7 Επόμενες δραστηριότητες του Γραφείου Παρουσίαση της έρευνας Χαρτογράφηση του Κυπριακού Ερευνητικού Χώρου με την Έμφυλη Διάσταση 06/06/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου (ΕΚΙΦ) παρουσιάζουν τα ευρήματα της παγκύπριας έρευνας: Χαρτογράφηση του Κυπριακού Ερευνητικού Χώρου με την Έμφυλη Διάσταση. Τετάρτη 6 Ιουνίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στην Αγία Παρασκευή στη Λευκωσία. Τα ευρήματα της έρευνας θα σχολιάσουν αναλύσουν η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού- Παπαηλιού και η Διευθύντρια της Έδρας ΟΥΝΕΣΚΟ για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Μαίρη Ιωαννίδου-Κουτσελίνη. Επίσης, η Ευρωβουλευτής κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου θα αναπτύξει το θέμα: Έρευνα και Καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνέδριο με τίτλο "Η προεδρία της ΕΕ, μια συγκριτική προοπτική: η Πολωνία, η Δανία, η Κύπρος" 7/06/2012 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνδιοργανώνουν συνέδριο με τίτλο "Η προεδρία της ΕΕ, μια συγκριτική προοπτική: η Πολωνία, η Δανία, η Κύπρος". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου στην Αίθουσα Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η κα Άννυ Ποδηματά, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D), ο ευρωβουλευτής κ Ιωάννης Κασουλίδης, η κα Kirsten Geelan, Πρέσβειρα της Δανίας στην Κύπρο και ο κ Pawel Dobrowolski, Πρέσβης της Πολωνίας στην Κύπρο. Το συνέδριο θα καλωσορίσουν ο κ Τάσος Γεωργίου, Επικεφαλής Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο κ Μιχάλης Ατταλίδης, κάτοχος της Έδρα Jean Monnet στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο κ Ανδρέας Θεοφάνους, πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

8 Στα ακόλουθα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα γίνει ενημερωτική επίσκεψη από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: - Δ' Δημοτικό Σχολείο Πάφου 08/06/ Η' Δημοτικό Σχολείο Πάφου 08/06/2012 Επισκέψεις σχολείων: Το Υπουργείο Παιδείας αφιέρωσε τη φετινή σχολική χρονιά στο θέμα "Κύπρος και Ευρώπη" με στόχο την προώθηση και την εμπλοκή των μαθητών και των καθηγητών σε ευρωπαϊκά θέματα και δραστηριότητες με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο το Ως αποτέλεσμα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο δέχεται αυξημένο αριθμό αιτήσεων από σχολεία τα οποία επιθυμούν να το επισκεφθούν και να ενημερωθούν τόσο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα.

Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 23/01/2015

Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 23/01/2015 Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 23/01/2015 Η Ευρωπαϊκή Ένωση: 28 χώρες - 504 εκατομμύρια κάτοικοι Κράτη Μέλη της ΕΕ 28 Υποψήφιες για Ένταξη Χώρες Τουρκία (2005) πγδμ (2009) Ισλανδία (2010)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ PESTALOZZI PROGRAMME COUNCIL OF EUROPE MINISTRY OF EDUCATION AND CULTURE (CYPRUS) PEDAGOGICAL INSTITUTE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ EΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

European Parliament Office in Cyprus voice

European Parliament Office in Cyprus voice European Parliament Office in Cyprus voice ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Η επικαιρότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τι μάθαμε στην ολομέλεια Νέα της Συνόδου 12/15-12-2011 H τελευταία ολομέλεια του 2011, ήταν "τελευταία"

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, π.μ.

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη European Union Military Committee Away Day Λάρνακα, π.μ. Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, 09.00 π.μ. Σας καλωσορίζω στην Κύπρο, και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που μου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 17 Φεβρουαρίου 2017 08:30 Προσέλευση 09:00-09:30 Χαιρετισμοί κ. Γεώργιος Κιτσολέρης, Καθηγητής Οικονομικών των Εκπαιδευτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Ισότητα των Φύλων Αλληλεγγύη Δράση. Οι εργασίες του GUE/NGL στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ισότητα των Φύλων Αλληλεγγύη Δράση. Οι εργασίες του GUE/NGL στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ισότητα των Φύλων Αλληλεγγύη Δράση Οι εργασίες του GUE/NGL στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ισότητα των Φύλων, Αλληλεγγύη, Δράση Ο αγώνας για τα

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS COUNCIL MEETINGS Education, Youth, Culture and Sport Council (EYCS) 26.11.2012-27.11.2012 Location: Council of the European Union (Justus Lipsius building), Brussels MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία. Εισαγωγικό. Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES.

Ενημερωτικό Δελτίο. Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία. Εισαγωγικό. Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES. 25 Μαΐου 2013 Τεύχος 6 Εισαγωγικό Η ερευνητική Ομάδα Ελένη Α. Κύζα Επιστημονική Υπεύθυνος PROFILES Email: Eleni.Kyza@cut.ac.cy URL: www.cut.ac.cy/en/staff/ eleni.kyza/ Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Ημερίδα Η σημασία των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην προώθηση των βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών

Πρόσκληση Ημερίδα Η σημασία των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην προώθηση των βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών Πρόσκληση Ημερίδα Η σημασία των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην προώθηση των βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 Γραφεία Deloitte, Λευκωσία Η Deloitte σας

Διαβάστε περισσότερα

«Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ» Αγαπητέ Δήμαρχε Παραλιμνίου, αγαπητέ κε Πυρίλλη,

«Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ» Αγαπητέ Δήμαρχε Παραλιμνίου, αγαπητέ κε Πυρίλλη, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- AVRUPA KOMİSYONU- EUROPEAN COMMISSION ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- KIBRIS TEMSİLCİLİĞİ- REPRESENTATION IN CYPRUS «Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ» Χαιρετισμός

Διαβάστε περισσότερα

Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου Τρώω Σωστά, Ζω σωστά, Αισθάνομαι Υπέροχα/ Eat Right for Your Lifestyle Eat Right, Live Right, Feel Great.

Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου Τρώω Σωστά, Ζω σωστά, Αισθάνομαι Υπέροχα/ Eat Right for Your Lifestyle Eat Right, Live Right, Feel Great. 12 η Ετήσια Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής - 10 Μαΐου 2019 Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου Τρώω Σωστά, Ζω σωστά, Αισθάνομαι Υπέροχα/ Eat Right for Your Lifestyle Eat Right, Live Right, Feel Great.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Μαΐου 2011 (06.05) (OR. en) 9618/11 SOC 376

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Μαΐου 2011 (06.05) (OR. en) 9618/11 SOC 376 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 5 Μαΐου 2011 (06.05) (OR. en) 9618/11 SOC 376 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας προς: την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο τμήμα)/το

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) 11 Μαΐου 2014 10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Ευαγόρας Λ. Ευαγόρου Λέκτορας

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αρ. Πρωτ.: Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ.: 2399, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Προς: Θέμα: Γενικά Λύκεια (Ημερήσια & Εσπερινά), Επαγγελματικά Λύκεια (Ημερήσια & Εσπερινά), Μουσικά Ενιαία Λύκεια, Καλλιτεχνικά Ενιαία Λύκεια, Εκκλησιαστικά Ενιαία

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 17.10.2016 2016/2204(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις γυναίκες και

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των Επιδοτούμενων Προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

Θέμα: Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των Επιδοτούμενων Προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων 15 Ιανουαρίου 2018 Θέμα: Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των Επιδοτούμενων Προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΚΕΒΕ, ως μέλος του Enterprise

Διαβάστε περισσότερα

Ατζέντα 2030: Προς μια Βιωσιμότητα για Όλους

Ατζέντα 2030: Προς μια Βιωσιμότητα για Όλους Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χειμερινό Σχολείο Κατάρτισης Νέων

Διαβάστε περισσότερα

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» Το

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων της Εσθονίας για το 2015

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων της Εσθονίας για το 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.5.2015 COM(2015) 257 final Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων της Εσθονίας για το 2015 και τη διατύπωση γνώμης του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία.

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. 4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το 2009 ξεκίνησε με τις εξαιρετικά προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/0153(COD) 12.5.2005 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Προϋπολογισμών προς την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Γενική Συνέλευση και Ημερίδα. Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων

Ετήσια Γενική Συνέλευση και Ημερίδα. Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων Ετήσια Γενική Συνέλευση και Ημερίδα Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων Η ετήσια γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2013 στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Σκαρίνου.

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες,

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο

Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο Πρόσθετοι πόροι για την Ελλάδα Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο αφιερωμένο στο Διονύσιο Σολωμό

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο αφιερωμένο στο Διονύσιο Σολωμό ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: 7.7.01.23 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ:: 22480505 30 Ιανουαρίου 2008 Διευθυντές/ντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού. στην εκδήλωση. Σχεδιάζοντας ξανά την Ευρωπαϊκή μας Πορεία» Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Χαιρετισμός Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού. στην εκδήλωση. Σχεδιάζοντας ξανά την Ευρωπαϊκή μας Πορεία» Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαιρετισμός Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού στην εκδήλωση «Οι Σχέσεις Κύπρου Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Μετάβαση. Σχεδιάζοντας ξανά την Ευρωπαϊκή μας Πορεία» Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2012 Κτήριο Υπηρεσίας Έρευνας Εξοχότατε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Συμμετοχή στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Θέμα : Συμμετοχή στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος Αρ. Πρωτ.: 2929 Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017 Προς : Όλα τα Λύκεια των Νομών Αττικής, Αχαΐας και Βοιωτίας. Θέμα : Συμμετοχή στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος Υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Επαρχία Λάρνακας Λευκωσία. Κύπρος

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Επαρχία Λάρνακας Λευκωσία. Κύπρος OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Επαρχία Λάρνακας Λευκωσία Κύπρος INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2011 Επαρχία Λάρνακας...3 Λευκωσία... 4 2 I. Regional Partnerships

Διαβάστε περισσότερα

και Πολιτική Απασχόλησης

και Πολιτική Απασχόλησης Αγορά Εργασίας και Πολιτική Απασχόλησης Μαρίνα Ρήγου Παπαμηνά Παρατηρητήριο Αγοράς Εργασίας, Τμήμα Εργασίας, ΥΕΠΚΑ Οργανόγραμμα Τμήματος Τμήμα Εργασίας Υπηρεσία Αλλοδαπών Συντονισμός ΔΥΑ, Μηχανογραφική

Διαβάστε περισσότερα

11812/17 ΧΦ/νικ 1 DG G 2A

11812/17 ΧΦ/νικ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 11812/17 BUDGET 26 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 3 επί του γενικού προϋπολογισμού για το 2017:

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118 ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118 ΗΜΕΡΑ/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1/3/2017 2/3/2017 3/3/2017 Ενδοσχολικοί Αγώνες Στίβου. Γήπεδο Τάσου Μάρκου,

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Αγαπητό Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Περιφερειακό Συνέδριο ΕΕ Κύπρος Αειφόρος Αγροτική Ανάπτυξη Ακάμα 24 Ιανουαρίου 2015 Αίθουσα Συνεδρίων - Ξενοδοχείο Droushia Heights (Δρούσεια) Αλεξάνδρα Ατταλίδου - Αν. Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ευρώπη Θέσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών

Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ευρώπη Θέσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ευρώπη Θέσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών ΕΡΩΤΗΜΑ 1 2 Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις γυναίκες. Τα ευρήματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών: Το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής

Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 18.7.2012 2012/2150(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Διάκριση έργων που συμμετείχαν στις Δράσεις του Προγράμματος «Δημιουργικότητα και Καινοτομία ενάντια στις διακρίσεις» (Progress 2009)

Θέμα: Διάκριση έργων που συμμετείχαν στις Δράσεις του Προγράμματος «Δημιουργικότητα και Καινοτομία ενάντια στις διακρίσεις» (Progress 2009) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 4.2.02.5.5 Αρ. Τηλ.:22800868 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 19 Ιανουαρίου 2010 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

7231/1/18 REV 1 1 DG B

7231/1/18 REV 1 1 DG B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2018 (OR. en) 7231/1/18 REV 1 PV CONS 16 SOC 148 EMPL 110 SAN 87 CONSOM 70 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Απασχόληση, Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοδος Ολομέλειας Επιτροπής Περιφερειών , 10:45 EEST

Σύνοδος Ολομέλειας Επιτροπής Περιφερειών , 10:45 EEST Σύνοδος Ολομέλειας Επιτροπής Περιφερειών 02.04. 2011, 10:45 EEST SigmaLive/ΚΥΠΕ Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου του 2011 η 89η Σύνοδος Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών

Διαβάστε περισσότερα

The governance of culture in today's globalized world

The governance of culture in today's globalized world ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- AVRUPA KOMİSYONU- EUROPEAN COMMISSION ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- KIBRIS TEMSİLCİLİĞİ- REPRESENTATION IN CYPRUS The governance of culture in today's globalized world Χαιρετισμός από τον

Διαβάστε περισσότερα

21 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 15 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

21 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 15 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 21 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 15 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 18 ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Οργανωτής Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.6.2 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 5 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης για συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών α. Σεμινάριο Μουσικής: Η σχολική μπάντα. Αξιολόγηση. Λεμεσός Λανίτειο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.3.15.7/4 Αρ. Τηλ.: 22 800632 Αρ. Φαξ: 22806326 E-mail: edekiagogi.me@gmail.com Διευθυντές/τριες Γυμνασίων / 21 Δεκεμβρίου 2016 Θέμα: Σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Συμμετοχή... 3 3. Τομείς & Θέματα... 3 4. Είδη Κατασκευών... 3 5. Παρουσιάσεις...

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 17-18/

Πρόγραμμα 17-18/ Πρόγραμμα 17-18/01 2019 To πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις. Το τελικό - επίσημο πρόγραμμα θα σας σταλεί εγκαίρως. Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 08:30-09:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1365/2016 9.12.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 134 παράγραφος 1 του Κανονισμού σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για την

Διαβάστε περισσότερα

Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ»

Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ» Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ» ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 29 IOYNIOY 2015 Επίσκεψη Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Αφυπηρέτηση Αλεξίας Θεοφάνους-Γεωργιάδου Β.Δ Φιλόλογος Νέα Σύγχρονη Μαθητεία

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση»

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή απόδοση για έξοδο από την κρίση» Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5 Ιουλίου, 2013 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

19/03/2012. κυπριακος οργανισμος κεντρων νεοτητας. Νέα Γενιά σε Δράση. Γενικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

19/03/2012. κυπριακος οργανισμος κεντρων νεοτητας. Νέα Γενιά σε Δράση. Γενικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα κυπριακος οργανισμος κεντρων νεοτητας Νέα Γενιά σε Δράση Γενικές Πληροφορίες για το Πρόγραμμα 1 Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση Το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση είναι το Πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 30/10/2012 Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Ηλιάδη Σεμινάριο"On the Road with CSDP", Βρυξέλλες

Τρίτη 30/10/2012 Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Ηλιάδη ΣεμινάριοOn the Road with CSDP, Βρυξέλλες Τρίτη 30/10/2012 Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Ηλιάδη Σεμινάριο"On the Road with CSDP", Βρυξέλλες -------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα εργασιών για ενημέρωσή σας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα εργασιών για ενημέρωσή σας. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ένωση Δήμων Κύπρου και η Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε σεμινάριο με θέμα: «Προώθηση της Βιώσιμης Διαχείρισης των Υδάτων»,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2208(INI) της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2208(INI) της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 24.2.2015 2014/2208(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος,

Διαβάστε περισσότερα

αθηνα η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

αθηνα η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος αθηνα 2019 39η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος το ευρωπαϊκο κοινοβουλιο νεων ελλαδοσ Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (European Youth Parliament, EYP, ΕΚΝ) οργανώνει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 15.7.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Πάτρα, θα

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Πάτρα, θα http://europedirect.pde.gov.gr Μηνιαιο ενημερωτικο δελτιο ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32, Πάτρα, 26441 2613-613 646 info@edic.pde.gov.gr EuropeDirect

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ Σχολική Χρονιά 2018-2019 Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ Διάγνωση

Διαβάστε περισσότερα

3 η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Κ.Ο.Μ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12/ :00 Π.Μ

3 η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Κ.Ο.Μ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12/ :00 Π.Μ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μητρώου Οργανισμού 2655) 3 η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Κ.Ο.Μ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12/2012 10:00 Π.Μ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 η Γενική Συνέλευση Παγκύπριας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Προοπτικές και Κίνδυνοι

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Προοπτικές και Κίνδυνοι ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Προοπτικές και Κίνδυνοι Κτίριο Βουλής των Αντιπροσπών Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 10.00 π.μ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛ 1 Βιομηχανία 4.0: Ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Παγκύπριες Εξετάσεις Γαλλικών και Ισπανικών 2010

Θέμα: Παγκύπριες Εξετάσεις Γαλλικών και Ισπανικών 2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Φακ.: 7.2.25.3.5 Αρ. Τηλ.:22809575/22800766 Αρ. Φαξ:22800862 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 11 Μαΐου 2010 Διευθυντές/ντριες Λυκείων Θέμα: Παγκύπριες

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, προς την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου IMCO, 10/7/2012, Βρυξέλλες

Παρουσίαση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, προς την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου IMCO, 10/7/2012, Βρυξέλλες Παρουσίαση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, προς την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου IMCO, 10/7/2012, Βρυξέλλες Αξιότιμοι κύριοι Ευρωβουλευτές, Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Αντιπρόεδροι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 1. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ένας πολυτάραχος αιώνας Α Παγκόσμιος Πόλεμος Β Παγκόσμιος Πόλεμος Ψυχρός πόλεμος Το σχέδιο Marshall Βορειοαντλαντικό Σύμφωνο

Διαβάστε περισσότερα

11/19/13. Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E.

11/19/13. Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. Ράλλης Γκέκας Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. 1 100 100 100 100 100 100 Ε.Ε. Ελλάδα 90 80 70 93 94 87 79 75 60 50 40 30 20 10 0 2008 2009 2010 2011 2012 Ε.Ε. Ελλάδα 30 27.4 25 24.2 20 17.7 15 10 8.3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74 ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Φθινόπωρο 2010 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 Αντιπροσωπεία της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ Η Ακαδημία Αθηνών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε Ημερίδα με θέμα ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

4 Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

4 Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας www.cera.org.cy Εισαγωγή 3 Η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) έχει συσταθεί το 2003 σύµφωνα µε οδηγίες της Ε.Ε. Είναι η Εθνική Ανεξάρτητη Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας και µε βάση τις αρµοδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

A Day in Euroland. Directorium. Η Περιπέτεια μιας Απόφασης. Μιχαηλίδης Πέτρος. Δάσκαλος

A Day in Euroland. Directorium. Η Περιπέτεια μιας Απόφασης. Μιχαηλίδης Πέτρος. Δάσκαλος A Day in Euroland Directorium Η Περιπέτεια μιας Απόφασης Μιχαηλίδης Πέτρος Δάσκαλος 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ H εργασία είναι τμήμα του γενικότερου σχεδιασμού της ανάπτυξης προγραμμάτων σχετικών με την Ε.Ε, στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2088(INI) 26.6.2015

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2088(INI) 26.6.2015 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 2015/2088(INI) 26.6.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις πολιτικές δεξιοτήτων για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας (2015/2088

Διαβάστε περισσότερα

Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E.

Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. Ράλλης Γκέκας Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. 100 100 100 100 100 100 Ε.Ε. Ελλάδα 90 80 70 93 94 87 79 75 60 50 40 30 20 10 0 2008 2009 2010 2011 2012 Πηγή: Eurostat Ε.Ε. Ελλάδα 30 25 24,2 27,4 20

Διαβάστε περισσότερα

Οι Στόχοι της Διαδικασίας της Bologna

Οι Στόχοι της Διαδικασίας της Bologna Η Διαδικασία της Bologna και o Ευρωπαϊκός Χώρος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ο πρωταρχικός στόχος της διαδικασίας της Bologna είναι η δημιουργία ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου στην Ανώτερη Εκπαίδευση, που προωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Δανίας για το 2014

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Δανίας για το 2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.6.2014 COM(2014) 405 final Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Δανίας για το 2014 και τη διατύπωση γνώμης του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ HORST REICHENBACH ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2007 (03.12) (OR. en) 15757/07 OJ CONS 64 SOC 499 SAN 235 CONSOM 143

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2007 (03.12) (OR. en) 15757/07 OJ CONS 64 SOC 499 SAN 235 CONSOM 143 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2007 (03.12) (OR. en) 15757/07 OJ CONS 64 SOC 499 SAN 235 CONSOM 143 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της: 2837ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

10279/17 ΔΑ/ακι 1 DG C 1

10279/17 ΔΑ/ακι 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10279/17 DEVGEN 135 ACP 59 RELEX 528 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ

ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 31.5.2017 2016/2301(INI) ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης

Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ο Νίκος Τορναρίτης είναι η δυνατή φωνή που χρειάζεται η Κύπρος στην Ευρώπη. Μια σταθερή φωνή με ξεκάθαρες

Διαβάστε περισσότερα

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το Συμβούλιο Θέμα: Νέο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το Συμβούλιο Θέμα: Νέο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 7 Δεκεμβρίου 2010 (09.12) (OR. en) 17569/10 FIN 709 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων/το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2008(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης 13.11.2013 2013/2008(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 7η και την 8η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική συνοχής της

Διαβάστε περισσότερα

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Εμπειρίες από τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διεθνές Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων Βασίλης Ακύλας Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Σας ενημερώνουμε ότι οι παρακάτω σχολικές μονάδες από την Κύπρο διακρίθηκαν στον 2 ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ». ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής των Περιφερειών συζητούνται τα θέματα

Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής των Περιφερειών συζητούνται τα θέματα agrotypos.gr 11/5/2011 Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής των Περιφερειών συζητούνται τα θέματα της νέας ΚΑΠ Η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές στη Δ/θμια Εκπ/ση. Η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C

8035/17 ΜΜ/γομ/ΕΠ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αριθ. προηγ. εγγρ.: 7679/17 JEUN 39 Θέμα: Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Ιούνιος 2011 «Νέα Γενιά σε Δράση»

Ιούνιος 2011 «Νέα Γενιά σε Δράση» Ιούνιος 2011 «Νέα Γενιά σε Δράση» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2011 Hey you! Spe@k up! Join in! Business Name Ιούνιος 2011 Στα πλαίσια των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2011,τη μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019/0000(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019/0000(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2019/0000(INI) 19.8.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές της ζώνης του ευρώ (2019/0000(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά:

Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά: Δραστηριότητες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας Σχολική Χρονιά: 2008-2009 Κατά τη σχολική χρονιά 2009-2009, οι δραστηριότητες που διοργανώθηκαν από τον κλάδο της Οικιακής Οικονομίας είναι: 1. Διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: Π.Ι. 5.2.05.3 Ηλ. Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες

Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες Το Βήµα 12/10/1997 Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΥΣΚΟΛΙΕΣ Η δεκαετία του 1990 έχει ελάχιστες

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Αντιπρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κύριε Αντιπρόεδρε της Επιτροπής των Περιφερειών, Αγαπητοί SME Envoys, Κυρίες - Κύριοι,

Κύριε Αντιπρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κύριε Αντιπρόεδρε της Επιτροπής των Περιφερειών, Αγαπητοί SME Envoys, Κυρίες - Κύριοι, ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, στο Συνέδριο SME Assembly, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10:10

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση

Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση Η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στην Ανώτερη Εκπαίδευση στοχεύει στην ικανοποίηση των τοπικών αναγκών καθώς και στην καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Α ΜΕΡΟΥΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Α ΜΕΡΟΥΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Α ΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ», ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης (Επιτροπή Μουσειακής Αγωγής)

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN YOUTH PARLIAMENT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

EUROPEAN YOUTH PARLIAMENT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 2115 Θεσσαλονίκη, 21 Σεπτεμβρίου 2015 Προς: Θέμα: Γενικά Λύκεια (Ημερήσια & Εσπερινά) & Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίων Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου,

Διαβάστε περισσότερα

(/) Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ

(/) Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ 11/11/2013-06:10 μμ (/) Τέσσερις συμβάσεις για τη χρηματοδότηση με συνολικά 550 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα