UCB A.E. Αγ. Δημητρίου Άλιμος τηλ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "UCB A.E. Αγ. Δημητρίου 63 174 56 Άλιμος τηλ. 210 9974000 e-mail: contactucbgr@ucb.com www.ucbpharma.gr"

Transcript

1 UCB A.E. Αγ. Δημητρίου Άλιμος τηλ Jun 11/UCB 02 Lectus adv. Aspiring to be the patient-centric biopharma leader

2 Adriana, ζει με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Jesus, ζει με νόσο του Πάρκινσον Ευρετήριο Οι Jerome & Raffaele, ζουν με Επιληψία Χαιρετισμός/σελ./4 Όραμα/σελ./6 Alison, ζει με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Στρατηγική/ σελ./ 8 Ασθενείς/σελ./10 Ανάπτυξη νέων προϊόντων/σελ./ 12 JoseMaria, ζει με νόσο του Πάρκινσον Ανοσολογία/ σελ./ 14 Κεντρικό Νευρικό Σύστημα/ Επιληψία/ Πάρκινσον/ σελ./ 16 Αναπνευστικές παθήσεις/ Άσθμα/ Αλλεργία/ σελ./ 18 Ιστορία/σελ./20 Οι άνθρωποί μας/σελ./22 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη/ σελ./ 24 Aspiring to be the patient-centric biopharma leader Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη στην Ελλάδα/ σελ./ 26 Πλανήτης/ σελ./ 28

3 UCB/Company Profile/σελ./4 Αθανασία Γκιουλέκα Διευθύνουσα Σύμβουλος, UCB Α.Ε. Χαιρετισμός Το πάθος και η έμπνευση μας στη UCB είναι οι Έλληνες με σοβαρές ασθένειες που δικαιούνται, όπως όλοι μας, την ελευθερία που προσφέρει η υγεία. Mε στόχο την υγεία κάθε εργαζόμενος της UCB δίνει αγώνα με σοβαρά νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η επιληψία, η νόσος του πάρκινσον, ο ερυθηματώδης λύκος, η οστεοπόρωση, η αλλεργία κ.α. Αγώνας που ξεκινά από τα βιοφαρμακευτικά ερευνητικά εργαστήρια στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την αξιόπιστη ενημέρωση του Έλληνα γιατρού που αποφασίζει για τη θεραπεία ή την ποιοτική και απρόσκοπτη διανομή των φαρμάκων μας, ως το πιο μικρό χωριό ή νησί της χώρας μας. Συναισθανόμενοι τις προκλήσεις της εποχής επενδύουμε στην Ελλάδα με ευθύνη, συνέπεια και διάρκεια και συνεργαζόμαστε με την πολιτεία για την εξεύρεση οικονομικά βιώσιμων λύσεων που προάγουν την πρόσβαση των Ελλήνων στα καινοτόμα φάρμακα μας. Δεν ξεχνάμε στη UCB ότι ο ασθενής που παίρνει το φάρμακο μας, μπορεί να είναι ο γονιός μας, το παιδί μας, εμείς οι ίδιοι... Όνειρο και δέσμευση μας είναι να ηγηθούμε της μάχης ενάντια στα σοβαρά νοσήματα με καινοτόμα βιοφαρμακευτικά προϊόντα.

4 UCB/Company Profile/σελ./6 Όραμα Φιλοδοξούμε να χτίσουμε παγκοσμίως μία ηγετική βιο-φαρμακευτική εταιρία, βασιζόμενοι στον μοναδικό συνδυασμό καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και αποδεδειγμένης εμπειρίας, παρέχοντας στους ειδικούς νέα φάρμακα για την θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες του κεντρικού νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος που επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα ζωής τους. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε νέα, καινοτόμα φάρμακα και για αυτό επενδύουμε στην επιστημονική έρευνα, προσανατολισμένοι προς τις ανάγκες των ασθενών.

5 UCB/Company Profile/σελ./8 Στρατηγική Η UCB έχει μια ξεκάθαρη μακρόχρονη στρατηγική να γίνει παγκοσμίως βιοφαρμακευτικός ηγέτης με επίκεντρο τον ασθενή. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, αλλάζουμε σταθερά την εταιρεία μας από το Επικέντρωση στον ασθενή, ταχύτητα και ευστροφία, προσαρμογή και αποδοτικότητα, σε συνδυασμό με συνεργασίες είναι οι παράγοντες της επιτυχίας για εμάς. Στους στρατηγικούς μας στόχους σήμερα περιλαμβάνονται οι παρακάτω: Η ικανοποίηση ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών των ασθενών στους τομείς του ΚΝΣ, Ανοσολογίας, Αναπνευστικού συστήματος - Αλλεργίας μέσω: Δημιουργίας και απόκτησης νέων καινοτόμων φαρμάκων Προσφοράς λύσεων πέρα από νέα φάρμακα Σχηματισμός συνεργασιών για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και της απόδοσης Η συνεχής βελτίωση των οικονομικών δεδομένων Ενίσχυση του εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν το ταλέντο τους Βελτίωση των βασικών διαδικασιών στοχεύοντας σε μια ευέλικτη και με συνοχή βιοφαρμακευτική εταιρεία Διασφάλιση της συμμόρφωσης σε κάθε δράση μας για να προστατεύσουμε τους ασθενείς και τη φήμη μας

6 UCB/Company Profile/σελ./10 Ποιότητα Εφαρμόζουμε πρότυπα για ποιότητα και συνεχή βελτίωση σε κάθε φάση κύκλου ζωής των προϊόντων καθώς και των συνοδευτικών υπηρεσιών. Αυτή η δέσμευση είναι εμφανής στην παγκόσμια πολιτική ποιότητας της UCB η οποία διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες και υποστηρίζεται από την ανώτατη διοίκηση. Ασφάλεια Παρά τις σε βάθος προκλινικές δοκιμές και μελέτες και παρά τον σεβασμό αυστηρών ρυθμιστικών προτύπων παραγωγής, μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες με τα φάρμακα διότι οι ασθενείς μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά στην πάθηση και στη θεραπεία. Έχουμε καλά εδραιωμένα συστήματα για να παρακολουθούμε στενά αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να αντιδρούμε γρήγορα και υπεύθυνα. Ασθενείς Μια από τις βασικές προτεραιότητες της UCB είναι να φέρει στους ασθενείς ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Η κατανόηση του πως ασθένειες όπως η Επιληψία και η Ρευματοειδής Aρθρίτιδα επηρεάζουν τους ασθενείς σωματικά και κοινωνικά αποτελεί κλειδί στην ανάπτυξη εξελιγμένων και εξατομικευμένων θεραπειών. Για την απόκτηση αυτής της γνώσης η UCB δημιουργεί μια φιλοσοφία επικεντρωμένη στον ασθενή που εμπεριέχει το να συνεργάζεται στενά με τους ασθενείς καθώς και τις οικογένειες, τους φροντιστές και τους θεράποντες γιατρούς τους. Για να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά καινοτόμων θεραπειών, επενδύουμε έντονα σε έρευνα και ανάπτυξη. Σύνδεση με τους ασθενείς Στην UCB προσπαθούμε έντονα να κατανοήσουμε την πλήρη επίπτωση της ασθένειας στη ζωή των ασθενών, σωματικά και κοινωνικά, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής τους αντίδρασης στην κατάσταση. Αυτή η προσέγγιση μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε το πιο κατάλληλο κλινικό προφίλ από τα προς διερεύνηση φαρμακευτικά μόρια, ενισχύοντας την παρουσία τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτρέποντας μας να εξελίξουμε κατάλληλα κλινικά πρωτόκολλα. Υπολογίζοντας τα ατομικά χαρακτηριστικά των ασθενών και τον τρόπο ζωής τους, όπως η ηλικία τους, η διατροφή τους, το οικογενειακό ιστορικό και το γενετικό προφίλ, πλησιάζουμε πιο κοντά στο να παρέχουμε εξατομικευμένες θεραπείες - πραγματικές λύσεις για τους ασθενείς.

7 UCB/Company Profile/σελ./12 Ανάπτυξη νέων προϊόντων 2therapeutic areas 10 molecules 15 indications Central Nervous System Small-molecule drug (chemical production) Immunology Antibody-based, large-molecule drug (biotechnology production) Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι το ζωτικό συστατικό του μέλλοντος της UCB. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων περιλαμβάνει επτά νέα ερευνητικά προγράμματα και έντεκα προγράμματα διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων - όπου ήδη εγκεκριμένα προϊόντα μας για συγκεκριμένες παθήσεις, ερευνώνται για επιπρόσθετες ενδείξεις. Το Τμήμα Νέων Φαρμάκων είναι υπεύθυνο για την ανακάλυψη νέων προϊόντων και την κλινική τεκμηρίωση τους, ενώ το τμήμα Παγκόσμιας Ανάπτυξης τα εξελίσσει ώστε να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα ήταν εντός των χρονικών πλαισίων που τέθηκαν για το Για να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά καινοτόμων θεραπειών και να διασφαλίσουμε το μέλλον μας επενδύουμε έντονα στην έρευνα και την ανάπτυξη: το 2010 επενδύθηκαν 705 εκατ. που είναι το 22% των εσόδων μας.

8 Ανοσολογία UCB/Company Profile/σελ./14 Cimzia Ρευματοειδής Αρθρίτιδα Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι μία προοδευτική αυτοάνοση ασθένεια, η οποία προκαλεί χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων. Με εκτιμώμενο αριθμό πάνω από 5,1 εκατομμυρίων νοσούντων παγκοσμίως, οι γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την ασθένεια αυτή από ότι οι άνδρες. Αν και η ΡΑ μπορεί να προσβάλει ανθρώπους κάθε ηλικίας, η εκδήλωση της ασθένειας συνήθως πραγματοποιείται στην ηλικία των ετών. Το Cimzia σε συνδυασμό με τη μεθοτρεξάτη (MTX), ενδείκνυται για τη θεραπεία μέτριας έως σοβαρής, ενεργούς ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) σε ενήλικες ασθενείς, στους οποίους η ανταπόκριση σε τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs) συμπεριλαμβανομένης της μεθοτρεξάτης, αποδείχθηκε ανεπαρκής. Το Cimzia (certolizumab pegol) εγκεκριμένο στις ΗΠΑ (Μάϊος 2009) και στην Ευρώπη (Οκτώβριος 2009), διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες και χρησιμοποιείται από περισσότερους από ασθενείς με ΡΑ. Η μορφή της σύριγγας και η συσκευασία σχεδιάστηκαν σε στενή συνεργασία με ασθενείς προκειμένου να διασφαλισθεί ότι αίρονται τα διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τη λήψη της ένεσης από τον ίδιο τον ασθενή.

9 Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) UCB/Company Profile/σελ./16 Επιληψία Πάρκινσον Η επιληψία είναι η περισσότερο γνωστή νευρολογική διαταραχή, η οποία διαταράσσει τη φυσιολογική δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων. Με εκτιμώμενο αριθμό πάνω από 5,3 εκατομμυρίων νοσούντων παγκοσμίως, η ασθένεια τυπικά ξεκινάει στην παιδική αλλά και σε μεγάλη ηλικία. Η νόσος Πάρκινσον είναι μία χρόνια εκφυλιστική νευρολογική διαταραχή. Ο εκτιμώμενος αριθμός νοσούντων παγκοσμίως ανέρχεται περίπου σε 3,1 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στους οποίους διαγνώσθηκε η ασθένεια είναι πάνω από 50 ετών. Vimpat Το Vimpat εγκρίθηκε στην Ευρώπη (Σεπτέμβριος 2008) και στις ΗΠΑ (Οκτώβριος 2008) ως συμπληρωματική θεραπεία σε επιληπτικές κρίσεις εστιακής προέλευσης σε ασθενείς με επιληψία, ηλικίας 16 ετών και άνω (EU). Διατίθεται σήμερα σε 22 χώρες και χρησιμοποιείται από περισσότερους από επιληπτικούς ασθενείς. Τον Ιανουάριο 2010, η UCB και η PatientsLikeMe, η κορυφαία διαδικτυακή κοινότητα ανθρώπων με παθήσεις που αλλάζουν τον τρόπο ζωής, δημιούργησαν μία διαδικτυακή κοινότητα με ελεύθερη πρόσβαση στους ανθρώπους με επιληψία στις ΗΠΑ. Neupro Χρησιμοποιείται από περισσότερους από ασθενείς με τη νόσο Πάρκινσον. Είναι το πρώτο και μοναδικό διαδερμικό επίθεμα και για τα πρώιμα και για τα όψιμα στάδια της νόσου. Πρόκειται για ένα σύστημα χορήγησης ροτιγοτίνης βραδείας αποδέσμευσης. Διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας.

10 Αναπνευστικές παθήσεις και Αλλεργία UCB/Company Profile/σελ./18 Άσθμα Αλλεργία Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών. Η χρόνια φλεγμονή σχετίζεται με την ανάπτυξη ευαισθησίας στους βρόγχους, που συχνά οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια δύσπνοιας. Αυτά τα επεισόδια συνοδεύονται από απόφραξη των βρόχων η οποία είναι συνήθως αναστρέψιμη μετά από θεραπεία. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από άσθμα. Με τον όρο αλλεργία εννοείται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού αντιδρά απέναντι σε αβλαβές περιβαλλοντικές ουσίες, που ονομάζονται αλλεργιογόνα. Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί με μια πληθώρα εκδηλώσεων όπως αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση, εως και αντιδράσεις σε φάρμακα ή σε τροφές. Ο επιπολασμός της αλλεργίας στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 20%. Inuvair Xozal Ενδείκνυται για την συνήθη αντιμετώπιση του άσθματος, όπου είναι κατάλληλη η χρήση ενός συνδυαστικού προϊόντος. Είναι διάλυμα για εισπνοή που περιέχει το σταθερό συνδυασμό δύο ουσιών, της διπροπιονικής μπεκλομεθαζόνης 100 μg (μικρογραμμάρια) και της φουμαρικής φορμοτερόλης 6 μg, ανά μετρούμενη δόση. Χορηγείται μέσω εισπνεόμενης συσκευής μετρούμενων δόσεων, υπό πίεση, που περιέχει HFA-134a, ως προωθητικό αέριο χωρίς CFC. Κυκλοφορεί από το 2002 και είναι ένα αντισταμινικό 2ης γενιάς. Το Xozal ενδείκνυται για τη συμπτωματική θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας και της χρόνιας ιδιοπαθούς κνίδωσης. Έχει προέλθει από την εξέλιξη του προκατόχου του Ζιρτέκ, ένα επίτευγμα που επισφραγίστηκε με ένα βραβείο Νόμπελ.

11 UCB/Company Profile/σελ./ Μετασχηματισμός σε καθαρά βιο-φαρμακευτική εταιρεία. Απέκτησε την ηγετική Βρετανική Εταιρεία βιοτεχνολογίας Celltech, και ένα χρόνο αργότερα (2005), πούλησε τα τμήματα με τις μεμβράνες επικάλυψης και τα χημικά Πρώτη κατάθεση φακέλου για έγκριση βιολογικού παράγοντα και μεγάλες εξαγορές. Ο φάκελος του Cimzia, του πιο εξελιγμένου μας βιοτεχνολογικού προϊόντος κατατέθηκε για έγκριση από τις κανονιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Η απόκτηση της Schwarz Pharma, η μεγαλύτερη στην ιστορία της UCB, εμπλούτισε τόσο το εύρος των κυκλοφορόντων όσο και των υπό ανάπτυξη προϊόντων μας, πηγαίνοντας την εταιρεία σε νέους τομείς, με σημαντικότερη τη νόσο του Parkinson. Ιστορία Δημιουργία της UCB και πρώτες καινοτομίες. Επέκταση στις Η.Π.Α και στη βιομηχανική παραγωγή μεμβρανών επικάλυψης. Φαρμακευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου Πρώτες σημαντικές θεραπευτικές ανακαλύψεις. Έρευνα με όραμα στην Βιοτεχνολογία. Διεύρυνση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού δικτύου Η γέννηση του ευρύτατα γνωστού σκευάσματος Ζιρτέκ. Keppra - Δεύτερη σημαντική ανακάλυψη και παγκοσμιοποίηση Ισχυρή προσήλωση της UCB στην ανάπτυξη νέων προϊόντων Αρκετές κυκλοφορίες προϊόντων σε σοβαρά νοσήματα: - Keppra XR - συμπληρωματική θεραπεία στην επιληψία (Η.Π.Α.) - Vimpat - συμπληρωματική θεραπεία στην επιληψία (Ευρώπη) - Xyzal - Αντισταμινικό σε πόσιμο διάλυμα (Η.Π.Α.) 2009 Νέα προϊόντα ως αποτέλεσμα καινοτομικής έρευνας - Cimzia - Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (Η.Π.Α. και Ευρώπη) - Neupro - Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών (Ευρώπη) - Vimpat - Συμπληρωματική θεραπεία στην Επιληψία (Η.Π.Α.) 2010 Σημαντικές επιτεύξεις - Πάνω από ασθενείς - σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με το είναι σε θεραπεία με τα νέα προϊόντα της UCB σε πάνω από 27 χώρες ανά την υφήλιο. - Τα υπό ανάπτυξη προϊόντα ενδυναμώθηκαν και προχωρούν με επτά μελέτες Φάσης 3 και έξι Φάσης 2 στο ΚΝΣ και την Ανοσολογία. Στις μέρες μας η UCB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες απασχολώντας πάνω από υπαλλήλους. Στην Ελλάδα η UCB ΑΕ απασχολεί περισσότερους από 100 υπαλλήλους. Τα κεντρικά γραφεία της UCB στην Ελλάδα βρίσκονται στον Άλιμο ενώ γραφεία της εταιρίας λειτουργούν επίσης και στην Θεσσαλονίκη.

12 UCB/Company Profile/σελ./22 Οι ταλαντούχοι κάνουν τη διαφορά Η δυνατότητά μας να επιτύχουμε μια σημαντική διαφοροποίηση στις ζωές των ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις εξαρτάται από το ταλέντο και την δέσμευση των ανθρώπων μας. Για να εξασφαλίσουμε ότι διατηρούμε και «ακονίζουμε» αυτό το ανταγωνιστικό στοιχείο, ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα ταλαντούχα άτομα που μοιράζονται τη δέσμευσή μας για την τοποθέτηση των ασθενών στην καρδιά των δράσεων μας. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθούμε να παρέχουμε ένα «γόνιμο» περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξέλιξη και την ανάπτυξη και δημιουργεί θετική ενέργεια. Καθένας ενθαρρύνεται για να έχει μία επίδραση, να εκφράσει το ταλέντο του και να παράσχει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Οι άνθρωποι μας Ως κομμάτι της φιλοσοφίας μας οι ασθενείς στην καρδιά των όσων κάνουμε, οι ομάδες μας συνεχώς επικεντρώνονται στις ανάγκες των ασθενών. Αυτή η μοναδική επίγνωση διαμορφώνει τα ερευνητικά και αναπτυξιακά μας πλάνα, οδηγεί τις διαδικασίες σχεδιασμού των συστημάτων χορήγησης φαρμάκων και ανατροφοδοτεί τα προγράμματα που αναπτύσσει η UCB για την υποστήριξη των ασθενών. Για να υποστηρίξει και να ενισχύσει τις βιοφαρμακευτικές δυνατότητες της, η UCB εστίασε στη προσέλκυση ειδικών κατά τη διάρκεια του Στους νέο-προσεληφθέντες περιλαμβάνονται ιατροί, ειδικοί στη βιοτεχνολογία, επιστήμονες και επαγγελματίες από τα πιο γνωστά ιδρύματα και επιχειρήσεις της βιομηχανίας φαρμάκων. Όταν ερωτώνται απαντούν ότι προσελκύστηκαν στην επιχείρησή μας από τη γνώση ότι θα μπορούσαν να αφήσουν το δικό τους μεμονωμένο αποτύπωμα σε μια ενδιαφέρουσα, μετασχηματιζόμενη επιχείρηση που είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει τη διαφορά αλλά και αρκούντως μικρή για να παραμένει ανθρώπινη.

13 UCB/Company Profile/σελ./24 Κώδικας συμπεριφοράς Η UCB έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ένα κώδικα συμπεριφοράς και παγκόσμιας επιχειρησιακής πρακτικής ευθυγραμμισμένο με τις προτάσεις των συνδέσμων της βιομηχανίας όπως ο EFPIA. O κώδικας της UCB καλύπτει 30 αρχές από την ίση μεταχείριση, την ηθική του marketing, την πνευματική ιδιοκτησία, την εσωτερική πληροφόρηση έως την πολιτική δραστηριότητα και την παρασκηνιακή πίεση καθώς και την δωροδοκία και διαφθορά. Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη Να επιχειρούμε με συμμορφωμένο και ηθικό τρόπο, είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της δέσμευσης της UCB στους ασθενείς και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Κλινικές μελέτες για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων Η UCB είναι δεσμευμένη για διαφάνεια σχετική με την ύπαρξη και τα αποτελέσματα επιχορηγούμενων κλινικών μελετών. Με τον ίδιο τρόπο είμαστε δεσμευμένοι να δημοσιοποιούμε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές μας μελέτες άσχετα από το αποτέλεσμα, διασφαλίζοντας ότι οι επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε αυτές. Υπεύθυνες πωλήσεις και marketing Η προώθηση των φαρμακευτικών προϊόντων εμπίπτει σε αυστηρές ρυθμιστικές διατάξεις. Η UCB έχει ισχυρή δέσμευση να συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες διατάξεις, ρυθμίσεις και κώδικες δεοντολογίας της βιομηχανίας. Σέβεται απόλυτα την εμπιστευτική θέση των εργαζομένων στον τομέα υγείας οι οποίοι πρέπει να επιλέγουν την καλύτερη θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς τους. Η UCB πάντα προωθεί τα προϊόντα της βασισμένη στα εγκεκριμένα συνταγογραφικά στοιχεία.

14 Δωρέες σε ιδρύματα UCB/Company Profile/σελ./26 Η UCB Α.Ε. εκφράζει εμπράκτως την επιθυμία της για φιλανθρωπική συνεισφορά με ενέργειες όπως: - Οικονομική ενίσχυση στο Χαμόγελο του Παιδιού τον Ιούνιο του 2011 δωρίζοντας τα έσοδα που συγκέντρωσε από την πώληση των παλαιών της επίπλων λόγω της μετακόμισης της εταιρίας στα νέα της γραφεία στον Άλιμο, διπλασιάζοντας δε το συγκεκριμένο ποσό από τα έσοδα με δικούς της πόρους. - Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών του οικοτροφείου Θηλέων της Μονής Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας τον Ιανουάριο του Οικονομική ενίσχυση στο Σβουρένειο Ειδικό Σχολείο στην Κω προκειμένου να καλύψει λειτουργικές του ανάγκες τον Δεκέμβριο Χορήγηση φαρμάκων πρώτης βοήθειας για το Ίδρυμα Mother Teresa of Calcutta τον Δεκέμβριο Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη στην Ελλάδα Η UCB δημοσίευσε την πρώτη αναφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) τον Μάιο του Όπως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που εστιάσαμε την προσοχή μας στο κρίσιμο θέμα της ΕΚΕ. Εδώ και πολλά χρόνια, ένα χαρακτηριστικό το οποίο διαφοροποιεί την UCB είναι ότι λειτουργεί με φροντίδα και με έναν κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω καινοτόμων μεθόδων θεραπείας και των προγραμμάτων στήριξης. Πρακτική Άσκηση Η UCB Α.Ε. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που διοργανώνεται από την Βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Μποδοσάκη, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και νέες κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της UCB στις Βρυξέλλες. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται και αναδεικνύονται νέα ταλέντα στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά. Χορηγία έκθεσης στο Νομισματικό Μουσείο Η UCB Α.Ε. χορήγησε την ημερίδα «Ό,τι λάμπει : Η Βελγική συνεισφορά στην Ελληνική Νομισματική» που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, το Cabinet des Medailles της Βασιλικής Βιβλιοθήκης των Βρυξελλών και τη Βελγική Σχολή Αθηνών και φιλοξενήθηκε από το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο Προβλήθηκε η συμβολή της Βελγικής πλευράς στη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, τόσο με τις ανασκαφές που διενεργεί στον Ελληνικό χώρο όσο και με τις συλλογές που έχει δημιουργήσει στην Βελγική πρωτεύουσα.

15 UCB/Company Profile/σελ./28 Πλανήτης million Η UCB συνεχώς αναζητά τρόπους να μειώσει την περιβαλλοντολογική επίπτωση στις καθημερινές επιχειρησιακές της δραστηριότητες αλλά επίσης και στις συνεργασίες της. Είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε καινοτόμους τρόπους για να προστατέψουμε τον πλανήτη και να περιορίσουμε την αρνητική επίπτωση στη χρήση φυσικών πόρων, την ποιότητα της ατμόσφαιρας και τη δημιουργία αποβλήτων. Στα εργοστάσια μας στο Bulle (Ελβετία) και Shannon (Ιρλανδία), έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας. Χάρις στις βελτιώσεις στους καυστήρες και τις ατμομηχανές σε συνδυασμό με μια μεταστροφή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, το εργοστάσιο μας στην Bulle μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 30% το 2010, ισοδύναμο με μια ετήσια μείωση 1700 τόνους CO2. Στην Ιρλανδία τα παραγωγικά μας εργοστάσια περιόρισαν την κατανάλωση ενέργειας αξιοποιώντας την παραγωγή ατμού και εκσυγχρονίζοντας τη διαχείριση υδάτινων αποβλήτων Electricity Fuel oil Gas Energy consumption (MegaJoules) Waste (tons) Incinerated Re-used as liquid Solvent recycled by 3rd party Packaging recycled by 3rd party Other

16 Aspiring to be the patient-centric biopharma leader

ΤΑΞΗ --- ΤΜΗΜΑ : Β3β. 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΑΞΗ --- ΤΜΗΜΑ : Β3β. 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ --- ΤΜΗΜΑ : Β3β ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενική Διευθύντρια : ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ Δ/ντρια Προσωπικού : ΜΟΥΚΑ ΜΕΛΙΝΑ Δ/ντρια Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3β

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3β ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 180, 182 33 ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗΣ ΤΗΛ. 210 4840401-4, FAX : 210 4840405 email: info@pharmacom.gr www.pharmacom.gr 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης KAINOTOMIA ΥΠΕΥΘΥΝOTHTA ANAΠTYΞΗ

απολογισμός υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης KAINOTOMIA ΥΠΕΥΘΥΝOTHTA ANAΠTYΞΗ απολογισμός υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης 2010 KAINOTOMIA ΥΠΕΥΘΥΝOTHTA ANAΠTYΞΗ απολογισμός υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης 2010 KAINOTOMIA ΥΠΕΥΘΥΝOTHTA ANAΠTYΞΗ 2 Περιεχόμενα 1. O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.................................................

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτοµία στην Υγεία

Καινοτοµία στην Υγεία Καινοτοµία στην Υγεία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 Περιεχόμενα 100 χρόνια.04 Μήνυμα Προέδρου.06 Έρευνα και Καινοτομία.08 Παραγωγή.14 Προϊόντα.18 Υπηρεσίες.28 Διεθνής Δραστηριότητα.32 Ανθρώπινο Δυναμικό.36

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία 1 Κοινωνικός Απολογισμός 2007 H WIND Hellas προχωρά στην έκδοση Κοινωνικού Απολογισμού, ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Υπό των φοιτητών: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΦΤΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής.

Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Η σημαντική ενίσχυση του μεριδίου της βιομηχανικής παραγωγής στο ΑΕΠ της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό άξονα πολιτικής. Στη χώρα μας η ανάγκη αυτή είναι πολλαπλά μεγαλύτερη. Για να επιτευχθεί αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 ΕΞΩΦΥΛΛΟ Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 1. Προφίλ 06 1.1 Παρουσίαση Εταιρίας 10 1.2 Σημαντικοί Σταθμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ 12

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση 889 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 1. Προφίλ 2 4 5 6 1.1 Προφίλ της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. 1.2 Επιχειρηματική Στρατηγική 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ!

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Απολογισμός της κοινωνικής μας υπευθυνότητας 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 4 1. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 6 2. Η εταιρία μας 7 3. Προιόντα και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ WIND ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 2012 2 Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας Περιεχόμενα 1. Μήνυμα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ... 35 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ... 36 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ...

ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ... 35 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ... 36 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ... Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑΠΗ ΔΡΟΣΟΥΛΑ ΜΟΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΜ:086/07 ΑΜ:249/07 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΜΙΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση καινοτόμων ιατροτεχνολογικών εφαρμογών.

Οικονομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση καινοτόμων ιατροτεχνολογικών εφαρμογών. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (ΜΒΑ ΤQΜ) Οικονομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση καινοτόμων ιατροτεχνολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Nestlé Ελλάς Βιωσιμότητα & Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Απολογισμός 2011

Nestlé Ελλάς Βιωσιμότητα & Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Απολογισμός 2011 Nestlé Ελλάς Βιωσιμότητα & Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Απολογισμός 2011 1 Στην σελίδα 79 θα βρείτε την Φόρμα Αξιολόγησης του Απολογισμού μας. Περιμένουμε τη γνώμη σας! 2 Nestlé Ελλάς / Bιωσιμότητα και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ)

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ) 2012 ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική CSL Limited Ιούλιος 2013 Περιεχόμενα > < Προηγούμενη σελίδα Περιεχόμενα Επόμενη σελίδα > Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική Εστίαση στον Πελάτη. Καινοτομία. Ακεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με. > Καταγραφή των βασικών δραστηριοτήτων και επιτευγμάτων μας στον τομέα

Σχετικά με. > Καταγραφή των βασικών δραστηριοτήτων και επιτευγμάτων μας στον τομέα -2- -3- Σχετικά με τον Απολογισμό Σχετικά με τον Απολογισμό Ο «Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2010» είναι ο έκτος ετήσιος απολογισμός των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων του OTE.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΙΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΠΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ COSMOTE ΟΟΜΙΛΟΣCOSMOTE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η COSMOTE ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ COSMOTE ΟΟΜΙΛΟΣCOSMOTE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η COSMOTE ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ Περιεχόμενα ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ COSMOTE ΟΟΜΙΛΟΣCOSMOTE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η COSMOTE ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH ΓIA EPEYNA, ANAΠTYΞH KAI KAINOTOMIA. Πρόσφατα Επιτεύγματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου TEYXOΣ

Αφιέρωμα ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH ΓIA EPEYNA, ANAΠTYΞH KAI KAINOTOMIA. Πρόσφατα Επιτεύγματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου TEYXOΣ ISSN 1986-0218 ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH ΓIA EPEYNA, ANAΠTYΞH KAI KAINOTOMIA ΜΑΡΤΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2011 TEYXOΣ 35 Αφιέρωμα Πρόσφατα Επιτεύγματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου enterprise europe ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες

Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες τις αρχές της εταιρίας μας, που στηρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιεχόµενα 1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΈΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗΣ: ΣΥΝΟΨΗ Ι ΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤHΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ Κοινωνικός Απολογισμός 2005 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ O Όμιλος ΟΤΕ Σταθερή τηλεφωνία Ο OTE είναι ο μεγαλύτερος πάροχος σταθερής τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα και ο βασικός

Διαβάστε περισσότερα

Be well ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ. Κώδικας συμπεριφοράς Έκδοση III

Be well ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ. Κώδικας συμπεριφοράς Έκδοση III Be well ΟΙ ΞΙΣ ΚΙ Τ ΠΡΟΤΥΠ ΜΣ Η ΒΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΥΧΙΣ ΜΣ Κώδικας συμπεριφοράς Έκδοση III ΠΡΟΣΘΤΗ ΒΟΗΘΙ Πόροι για τους υπαλλήλους μας Προϊστάμενος ή διευθυντής Πρώτο μέλημά σας είναι να συμβουλευτείτε το άτομο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008

ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008 ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ό,τι ονομάζουμε τέχνη και το θαυμάζουμε ως ποικιλία μορφών μέσα στην ιστορία έχει ως πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ

ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ Υποβληθείσα στην καθηγήτρια Τσιρώζη Μαρία από την

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009

Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009 Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009 Φωτογραφία Εξωφύλλου: Ημέρα Εθελοντισμού Υπαλλήλων Alpha Bank στη Σερβία Με πίστη, αφοσίωση και όραμα, η Alpha Bank διατηρεί σταθερές τις αρχές και τις αξίες

Διαβάστε περισσότερα