UCB A.E. Αγ. Δημητρίου Άλιμος τηλ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "UCB A.E. Αγ. Δημητρίου 63 174 56 Άλιμος τηλ. 210 9974000 e-mail: contactucbgr@ucb.com www.ucbpharma.gr"

Transcript

1 UCB A.E. Αγ. Δημητρίου Άλιμος τηλ Jun 11/UCB 02 Lectus adv. Aspiring to be the patient-centric biopharma leader

2 Adriana, ζει με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Jesus, ζει με νόσο του Πάρκινσον Ευρετήριο Οι Jerome & Raffaele, ζουν με Επιληψία Χαιρετισμός/σελ./4 Όραμα/σελ./6 Alison, ζει με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Στρατηγική/ σελ./ 8 Ασθενείς/σελ./10 Ανάπτυξη νέων προϊόντων/σελ./ 12 JoseMaria, ζει με νόσο του Πάρκινσον Ανοσολογία/ σελ./ 14 Κεντρικό Νευρικό Σύστημα/ Επιληψία/ Πάρκινσον/ σελ./ 16 Αναπνευστικές παθήσεις/ Άσθμα/ Αλλεργία/ σελ./ 18 Ιστορία/σελ./20 Οι άνθρωποί μας/σελ./22 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη/ σελ./ 24 Aspiring to be the patient-centric biopharma leader Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη στην Ελλάδα/ σελ./ 26 Πλανήτης/ σελ./ 28

3 UCB/Company Profile/σελ./4 Αθανασία Γκιουλέκα Διευθύνουσα Σύμβουλος, UCB Α.Ε. Χαιρετισμός Το πάθος και η έμπνευση μας στη UCB είναι οι Έλληνες με σοβαρές ασθένειες που δικαιούνται, όπως όλοι μας, την ελευθερία που προσφέρει η υγεία. Mε στόχο την υγεία κάθε εργαζόμενος της UCB δίνει αγώνα με σοβαρά νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η επιληψία, η νόσος του πάρκινσον, ο ερυθηματώδης λύκος, η οστεοπόρωση, η αλλεργία κ.α. Αγώνας που ξεκινά από τα βιοφαρμακευτικά ερευνητικά εργαστήρια στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την αξιόπιστη ενημέρωση του Έλληνα γιατρού που αποφασίζει για τη θεραπεία ή την ποιοτική και απρόσκοπτη διανομή των φαρμάκων μας, ως το πιο μικρό χωριό ή νησί της χώρας μας. Συναισθανόμενοι τις προκλήσεις της εποχής επενδύουμε στην Ελλάδα με ευθύνη, συνέπεια και διάρκεια και συνεργαζόμαστε με την πολιτεία για την εξεύρεση οικονομικά βιώσιμων λύσεων που προάγουν την πρόσβαση των Ελλήνων στα καινοτόμα φάρμακα μας. Δεν ξεχνάμε στη UCB ότι ο ασθενής που παίρνει το φάρμακο μας, μπορεί να είναι ο γονιός μας, το παιδί μας, εμείς οι ίδιοι... Όνειρο και δέσμευση μας είναι να ηγηθούμε της μάχης ενάντια στα σοβαρά νοσήματα με καινοτόμα βιοφαρμακευτικά προϊόντα.

4 UCB/Company Profile/σελ./6 Όραμα Φιλοδοξούμε να χτίσουμε παγκοσμίως μία ηγετική βιο-φαρμακευτική εταιρία, βασιζόμενοι στον μοναδικό συνδυασμό καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και αποδεδειγμένης εμπειρίας, παρέχοντας στους ειδικούς νέα φάρμακα για την θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες του κεντρικού νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος που επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα ζωής τους. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε νέα, καινοτόμα φάρμακα και για αυτό επενδύουμε στην επιστημονική έρευνα, προσανατολισμένοι προς τις ανάγκες των ασθενών.

5 UCB/Company Profile/σελ./8 Στρατηγική Η UCB έχει μια ξεκάθαρη μακρόχρονη στρατηγική να γίνει παγκοσμίως βιοφαρμακευτικός ηγέτης με επίκεντρο τον ασθενή. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, αλλάζουμε σταθερά την εταιρεία μας από το Επικέντρωση στον ασθενή, ταχύτητα και ευστροφία, προσαρμογή και αποδοτικότητα, σε συνδυασμό με συνεργασίες είναι οι παράγοντες της επιτυχίας για εμάς. Στους στρατηγικούς μας στόχους σήμερα περιλαμβάνονται οι παρακάτω: Η ικανοποίηση ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών των ασθενών στους τομείς του ΚΝΣ, Ανοσολογίας, Αναπνευστικού συστήματος - Αλλεργίας μέσω: Δημιουργίας και απόκτησης νέων καινοτόμων φαρμάκων Προσφοράς λύσεων πέρα από νέα φάρμακα Σχηματισμός συνεργασιών για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και της απόδοσης Η συνεχής βελτίωση των οικονομικών δεδομένων Ενίσχυση του εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν το ταλέντο τους Βελτίωση των βασικών διαδικασιών στοχεύοντας σε μια ευέλικτη και με συνοχή βιοφαρμακευτική εταιρεία Διασφάλιση της συμμόρφωσης σε κάθε δράση μας για να προστατεύσουμε τους ασθενείς και τη φήμη μας

6 UCB/Company Profile/σελ./10 Ποιότητα Εφαρμόζουμε πρότυπα για ποιότητα και συνεχή βελτίωση σε κάθε φάση κύκλου ζωής των προϊόντων καθώς και των συνοδευτικών υπηρεσιών. Αυτή η δέσμευση είναι εμφανής στην παγκόσμια πολιτική ποιότητας της UCB η οποία διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες και υποστηρίζεται από την ανώτατη διοίκηση. Ασφάλεια Παρά τις σε βάθος προκλινικές δοκιμές και μελέτες και παρά τον σεβασμό αυστηρών ρυθμιστικών προτύπων παραγωγής, μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες ενέργειες με τα φάρμακα διότι οι ασθενείς μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά στην πάθηση και στη θεραπεία. Έχουμε καλά εδραιωμένα συστήματα για να παρακολουθούμε στενά αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να αντιδρούμε γρήγορα και υπεύθυνα. Ασθενείς Μια από τις βασικές προτεραιότητες της UCB είναι να φέρει στους ασθενείς ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Η κατανόηση του πως ασθένειες όπως η Επιληψία και η Ρευματοειδής Aρθρίτιδα επηρεάζουν τους ασθενείς σωματικά και κοινωνικά αποτελεί κλειδί στην ανάπτυξη εξελιγμένων και εξατομικευμένων θεραπειών. Για την απόκτηση αυτής της γνώσης η UCB δημιουργεί μια φιλοσοφία επικεντρωμένη στον ασθενή που εμπεριέχει το να συνεργάζεται στενά με τους ασθενείς καθώς και τις οικογένειες, τους φροντιστές και τους θεράποντες γιατρούς τους. Για να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά καινοτόμων θεραπειών, επενδύουμε έντονα σε έρευνα και ανάπτυξη. Σύνδεση με τους ασθενείς Στην UCB προσπαθούμε έντονα να κατανοήσουμε την πλήρη επίπτωση της ασθένειας στη ζωή των ασθενών, σωματικά και κοινωνικά, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής τους αντίδρασης στην κατάσταση. Αυτή η προσέγγιση μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε το πιο κατάλληλο κλινικό προφίλ από τα προς διερεύνηση φαρμακευτικά μόρια, ενισχύοντας την παρουσία τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτρέποντας μας να εξελίξουμε κατάλληλα κλινικά πρωτόκολλα. Υπολογίζοντας τα ατομικά χαρακτηριστικά των ασθενών και τον τρόπο ζωής τους, όπως η ηλικία τους, η διατροφή τους, το οικογενειακό ιστορικό και το γενετικό προφίλ, πλησιάζουμε πιο κοντά στο να παρέχουμε εξατομικευμένες θεραπείες - πραγματικές λύσεις για τους ασθενείς.

7 UCB/Company Profile/σελ./12 Ανάπτυξη νέων προϊόντων 2therapeutic areas 10 molecules 15 indications Central Nervous System Small-molecule drug (chemical production) Immunology Antibody-based, large-molecule drug (biotechnology production) Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι το ζωτικό συστατικό του μέλλοντος της UCB. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων περιλαμβάνει επτά νέα ερευνητικά προγράμματα και έντεκα προγράμματα διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων - όπου ήδη εγκεκριμένα προϊόντα μας για συγκεκριμένες παθήσεις, ερευνώνται για επιπρόσθετες ενδείξεις. Το Τμήμα Νέων Φαρμάκων είναι υπεύθυνο για την ανακάλυψη νέων προϊόντων και την κλινική τεκμηρίωση τους, ενώ το τμήμα Παγκόσμιας Ανάπτυξης τα εξελίσσει ώστε να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα ήταν εντός των χρονικών πλαισίων που τέθηκαν για το Για να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά καινοτόμων θεραπειών και να διασφαλίσουμε το μέλλον μας επενδύουμε έντονα στην έρευνα και την ανάπτυξη: το 2010 επενδύθηκαν 705 εκατ. που είναι το 22% των εσόδων μας.

8 Ανοσολογία UCB/Company Profile/σελ./14 Cimzia Ρευματοειδής Αρθρίτιδα Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι μία προοδευτική αυτοάνοση ασθένεια, η οποία προκαλεί χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων. Με εκτιμώμενο αριθμό πάνω από 5,1 εκατομμυρίων νοσούντων παγκοσμίως, οι γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την ασθένεια αυτή από ότι οι άνδρες. Αν και η ΡΑ μπορεί να προσβάλει ανθρώπους κάθε ηλικίας, η εκδήλωση της ασθένειας συνήθως πραγματοποιείται στην ηλικία των ετών. Το Cimzia σε συνδυασμό με τη μεθοτρεξάτη (MTX), ενδείκνυται για τη θεραπεία μέτριας έως σοβαρής, ενεργούς ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) σε ενήλικες ασθενείς, στους οποίους η ανταπόκριση σε τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs) συμπεριλαμβανομένης της μεθοτρεξάτης, αποδείχθηκε ανεπαρκής. Το Cimzia (certolizumab pegol) εγκεκριμένο στις ΗΠΑ (Μάϊος 2009) και στην Ευρώπη (Οκτώβριος 2009), διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες και χρησιμοποιείται από περισσότερους από ασθενείς με ΡΑ. Η μορφή της σύριγγας και η συσκευασία σχεδιάστηκαν σε στενή συνεργασία με ασθενείς προκειμένου να διασφαλισθεί ότι αίρονται τα διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τη λήψη της ένεσης από τον ίδιο τον ασθενή.

9 Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) UCB/Company Profile/σελ./16 Επιληψία Πάρκινσον Η επιληψία είναι η περισσότερο γνωστή νευρολογική διαταραχή, η οποία διαταράσσει τη φυσιολογική δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων. Με εκτιμώμενο αριθμό πάνω από 5,3 εκατομμυρίων νοσούντων παγκοσμίως, η ασθένεια τυπικά ξεκινάει στην παιδική αλλά και σε μεγάλη ηλικία. Η νόσος Πάρκινσον είναι μία χρόνια εκφυλιστική νευρολογική διαταραχή. Ο εκτιμώμενος αριθμός νοσούντων παγκοσμίως ανέρχεται περίπου σε 3,1 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στους οποίους διαγνώσθηκε η ασθένεια είναι πάνω από 50 ετών. Vimpat Το Vimpat εγκρίθηκε στην Ευρώπη (Σεπτέμβριος 2008) και στις ΗΠΑ (Οκτώβριος 2008) ως συμπληρωματική θεραπεία σε επιληπτικές κρίσεις εστιακής προέλευσης σε ασθενείς με επιληψία, ηλικίας 16 ετών και άνω (EU). Διατίθεται σήμερα σε 22 χώρες και χρησιμοποιείται από περισσότερους από επιληπτικούς ασθενείς. Τον Ιανουάριο 2010, η UCB και η PatientsLikeMe, η κορυφαία διαδικτυακή κοινότητα ανθρώπων με παθήσεις που αλλάζουν τον τρόπο ζωής, δημιούργησαν μία διαδικτυακή κοινότητα με ελεύθερη πρόσβαση στους ανθρώπους με επιληψία στις ΗΠΑ. Neupro Χρησιμοποιείται από περισσότερους από ασθενείς με τη νόσο Πάρκινσον. Είναι το πρώτο και μοναδικό διαδερμικό επίθεμα και για τα πρώιμα και για τα όψιμα στάδια της νόσου. Πρόκειται για ένα σύστημα χορήγησης ροτιγοτίνης βραδείας αποδέσμευσης. Διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας.

10 Αναπνευστικές παθήσεις και Αλλεργία UCB/Company Profile/σελ./18 Άσθμα Αλλεργία Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών. Η χρόνια φλεγμονή σχετίζεται με την ανάπτυξη ευαισθησίας στους βρόγχους, που συχνά οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια δύσπνοιας. Αυτά τα επεισόδια συνοδεύονται από απόφραξη των βρόχων η οποία είναι συνήθως αναστρέψιμη μετά από θεραπεία. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από άσθμα. Με τον όρο αλλεργία εννοείται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού αντιδρά απέναντι σε αβλαβές περιβαλλοντικές ουσίες, που ονομάζονται αλλεργιογόνα. Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί με μια πληθώρα εκδηλώσεων όπως αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση, εως και αντιδράσεις σε φάρμακα ή σε τροφές. Ο επιπολασμός της αλλεργίας στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 20%. Inuvair Xozal Ενδείκνυται για την συνήθη αντιμετώπιση του άσθματος, όπου είναι κατάλληλη η χρήση ενός συνδυαστικού προϊόντος. Είναι διάλυμα για εισπνοή που περιέχει το σταθερό συνδυασμό δύο ουσιών, της διπροπιονικής μπεκλομεθαζόνης 100 μg (μικρογραμμάρια) και της φουμαρικής φορμοτερόλης 6 μg, ανά μετρούμενη δόση. Χορηγείται μέσω εισπνεόμενης συσκευής μετρούμενων δόσεων, υπό πίεση, που περιέχει HFA-134a, ως προωθητικό αέριο χωρίς CFC. Κυκλοφορεί από το 2002 και είναι ένα αντισταμινικό 2ης γενιάς. Το Xozal ενδείκνυται για τη συμπτωματική θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας και της χρόνιας ιδιοπαθούς κνίδωσης. Έχει προέλθει από την εξέλιξη του προκατόχου του Ζιρτέκ, ένα επίτευγμα που επισφραγίστηκε με ένα βραβείο Νόμπελ.

11 UCB/Company Profile/σελ./ Μετασχηματισμός σε καθαρά βιο-φαρμακευτική εταιρεία. Απέκτησε την ηγετική Βρετανική Εταιρεία βιοτεχνολογίας Celltech, και ένα χρόνο αργότερα (2005), πούλησε τα τμήματα με τις μεμβράνες επικάλυψης και τα χημικά Πρώτη κατάθεση φακέλου για έγκριση βιολογικού παράγοντα και μεγάλες εξαγορές. Ο φάκελος του Cimzia, του πιο εξελιγμένου μας βιοτεχνολογικού προϊόντος κατατέθηκε για έγκριση από τις κανονιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Η απόκτηση της Schwarz Pharma, η μεγαλύτερη στην ιστορία της UCB, εμπλούτισε τόσο το εύρος των κυκλοφορόντων όσο και των υπό ανάπτυξη προϊόντων μας, πηγαίνοντας την εταιρεία σε νέους τομείς, με σημαντικότερη τη νόσο του Parkinson. Ιστορία Δημιουργία της UCB και πρώτες καινοτομίες. Επέκταση στις Η.Π.Α και στη βιομηχανική παραγωγή μεμβρανών επικάλυψης. Φαρμακευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου Πρώτες σημαντικές θεραπευτικές ανακαλύψεις. Έρευνα με όραμα στην Βιοτεχνολογία. Διεύρυνση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού δικτύου Η γέννηση του ευρύτατα γνωστού σκευάσματος Ζιρτέκ. Keppra - Δεύτερη σημαντική ανακάλυψη και παγκοσμιοποίηση Ισχυρή προσήλωση της UCB στην ανάπτυξη νέων προϊόντων Αρκετές κυκλοφορίες προϊόντων σε σοβαρά νοσήματα: - Keppra XR - συμπληρωματική θεραπεία στην επιληψία (Η.Π.Α.) - Vimpat - συμπληρωματική θεραπεία στην επιληψία (Ευρώπη) - Xyzal - Αντισταμινικό σε πόσιμο διάλυμα (Η.Π.Α.) 2009 Νέα προϊόντα ως αποτέλεσμα καινοτομικής έρευνας - Cimzia - Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (Η.Π.Α. και Ευρώπη) - Neupro - Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών (Ευρώπη) - Vimpat - Συμπληρωματική θεραπεία στην Επιληψία (Η.Π.Α.) 2010 Σημαντικές επιτεύξεις - Πάνω από ασθενείς - σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με το είναι σε θεραπεία με τα νέα προϊόντα της UCB σε πάνω από 27 χώρες ανά την υφήλιο. - Τα υπό ανάπτυξη προϊόντα ενδυναμώθηκαν και προχωρούν με επτά μελέτες Φάσης 3 και έξι Φάσης 2 στο ΚΝΣ και την Ανοσολογία. Στις μέρες μας η UCB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες απασχολώντας πάνω από υπαλλήλους. Στην Ελλάδα η UCB ΑΕ απασχολεί περισσότερους από 100 υπαλλήλους. Τα κεντρικά γραφεία της UCB στην Ελλάδα βρίσκονται στον Άλιμο ενώ γραφεία της εταιρίας λειτουργούν επίσης και στην Θεσσαλονίκη.

12 UCB/Company Profile/σελ./22 Οι ταλαντούχοι κάνουν τη διαφορά Η δυνατότητά μας να επιτύχουμε μια σημαντική διαφοροποίηση στις ζωές των ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις εξαρτάται από το ταλέντο και την δέσμευση των ανθρώπων μας. Για να εξασφαλίσουμε ότι διατηρούμε και «ακονίζουμε» αυτό το ανταγωνιστικό στοιχείο, ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα ταλαντούχα άτομα που μοιράζονται τη δέσμευσή μας για την τοποθέτηση των ασθενών στην καρδιά των δράσεων μας. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθούμε να παρέχουμε ένα «γόνιμο» περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξέλιξη και την ανάπτυξη και δημιουργεί θετική ενέργεια. Καθένας ενθαρρύνεται για να έχει μία επίδραση, να εκφράσει το ταλέντο του και να παράσχει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Οι άνθρωποι μας Ως κομμάτι της φιλοσοφίας μας οι ασθενείς στην καρδιά των όσων κάνουμε, οι ομάδες μας συνεχώς επικεντρώνονται στις ανάγκες των ασθενών. Αυτή η μοναδική επίγνωση διαμορφώνει τα ερευνητικά και αναπτυξιακά μας πλάνα, οδηγεί τις διαδικασίες σχεδιασμού των συστημάτων χορήγησης φαρμάκων και ανατροφοδοτεί τα προγράμματα που αναπτύσσει η UCB για την υποστήριξη των ασθενών. Για να υποστηρίξει και να ενισχύσει τις βιοφαρμακευτικές δυνατότητες της, η UCB εστίασε στη προσέλκυση ειδικών κατά τη διάρκεια του Στους νέο-προσεληφθέντες περιλαμβάνονται ιατροί, ειδικοί στη βιοτεχνολογία, επιστήμονες και επαγγελματίες από τα πιο γνωστά ιδρύματα και επιχειρήσεις της βιομηχανίας φαρμάκων. Όταν ερωτώνται απαντούν ότι προσελκύστηκαν στην επιχείρησή μας από τη γνώση ότι θα μπορούσαν να αφήσουν το δικό τους μεμονωμένο αποτύπωμα σε μια ενδιαφέρουσα, μετασχηματιζόμενη επιχείρηση που είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει τη διαφορά αλλά και αρκούντως μικρή για να παραμένει ανθρώπινη.

13 UCB/Company Profile/σελ./24 Κώδικας συμπεριφοράς Η UCB έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ένα κώδικα συμπεριφοράς και παγκόσμιας επιχειρησιακής πρακτικής ευθυγραμμισμένο με τις προτάσεις των συνδέσμων της βιομηχανίας όπως ο EFPIA. O κώδικας της UCB καλύπτει 30 αρχές από την ίση μεταχείριση, την ηθική του marketing, την πνευματική ιδιοκτησία, την εσωτερική πληροφόρηση έως την πολιτική δραστηριότητα και την παρασκηνιακή πίεση καθώς και την δωροδοκία και διαφθορά. Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη Να επιχειρούμε με συμμορφωμένο και ηθικό τρόπο, είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της δέσμευσης της UCB στους ασθενείς και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Κλινικές μελέτες για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων Η UCB είναι δεσμευμένη για διαφάνεια σχετική με την ύπαρξη και τα αποτελέσματα επιχορηγούμενων κλινικών μελετών. Με τον ίδιο τρόπο είμαστε δεσμευμένοι να δημοσιοποιούμε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές μας μελέτες άσχετα από το αποτέλεσμα, διασφαλίζοντας ότι οι επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε αυτές. Υπεύθυνες πωλήσεις και marketing Η προώθηση των φαρμακευτικών προϊόντων εμπίπτει σε αυστηρές ρυθμιστικές διατάξεις. Η UCB έχει ισχυρή δέσμευση να συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες διατάξεις, ρυθμίσεις και κώδικες δεοντολογίας της βιομηχανίας. Σέβεται απόλυτα την εμπιστευτική θέση των εργαζομένων στον τομέα υγείας οι οποίοι πρέπει να επιλέγουν την καλύτερη θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς τους. Η UCB πάντα προωθεί τα προϊόντα της βασισμένη στα εγκεκριμένα συνταγογραφικά στοιχεία.

14 Δωρέες σε ιδρύματα UCB/Company Profile/σελ./26 Η UCB Α.Ε. εκφράζει εμπράκτως την επιθυμία της για φιλανθρωπική συνεισφορά με ενέργειες όπως: - Οικονομική ενίσχυση στο Χαμόγελο του Παιδιού τον Ιούνιο του 2011 δωρίζοντας τα έσοδα που συγκέντρωσε από την πώληση των παλαιών της επίπλων λόγω της μετακόμισης της εταιρίας στα νέα της γραφεία στον Άλιμο, διπλασιάζοντας δε το συγκεκριμένο ποσό από τα έσοδα με δικούς της πόρους. - Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών του οικοτροφείου Θηλέων της Μονής Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας τον Ιανουάριο του Οικονομική ενίσχυση στο Σβουρένειο Ειδικό Σχολείο στην Κω προκειμένου να καλύψει λειτουργικές του ανάγκες τον Δεκέμβριο Χορήγηση φαρμάκων πρώτης βοήθειας για το Ίδρυμα Mother Teresa of Calcutta τον Δεκέμβριο Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη στην Ελλάδα Η UCB δημοσίευσε την πρώτη αναφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) τον Μάιο του Όπως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που εστιάσαμε την προσοχή μας στο κρίσιμο θέμα της ΕΚΕ. Εδώ και πολλά χρόνια, ένα χαρακτηριστικό το οποίο διαφοροποιεί την UCB είναι ότι λειτουργεί με φροντίδα και με έναν κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω καινοτόμων μεθόδων θεραπείας και των προγραμμάτων στήριξης. Πρακτική Άσκηση Η UCB Α.Ε. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που διοργανώνεται από την Βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Μποδοσάκη, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και νέες κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της UCB στις Βρυξέλλες. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούνται και αναδεικνύονται νέα ταλέντα στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά. Χορηγία έκθεσης στο Νομισματικό Μουσείο Η UCB Α.Ε. χορήγησε την ημερίδα «Ό,τι λάμπει : Η Βελγική συνεισφορά στην Ελληνική Νομισματική» που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, το Cabinet des Medailles της Βασιλικής Βιβλιοθήκης των Βρυξελλών και τη Βελγική Σχολή Αθηνών και φιλοξενήθηκε από το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο Προβλήθηκε η συμβολή της Βελγικής πλευράς στη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, τόσο με τις ανασκαφές που διενεργεί στον Ελληνικό χώρο όσο και με τις συλλογές που έχει δημιουργήσει στην Βελγική πρωτεύουσα.

15 UCB/Company Profile/σελ./28 Πλανήτης million Η UCB συνεχώς αναζητά τρόπους να μειώσει την περιβαλλοντολογική επίπτωση στις καθημερινές επιχειρησιακές της δραστηριότητες αλλά επίσης και στις συνεργασίες της. Είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε καινοτόμους τρόπους για να προστατέψουμε τον πλανήτη και να περιορίσουμε την αρνητική επίπτωση στη χρήση φυσικών πόρων, την ποιότητα της ατμόσφαιρας και τη δημιουργία αποβλήτων. Στα εργοστάσια μας στο Bulle (Ελβετία) και Shannon (Ιρλανδία), έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας. Χάρις στις βελτιώσεις στους καυστήρες και τις ατμομηχανές σε συνδυασμό με μια μεταστροφή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, το εργοστάσιο μας στην Bulle μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 30% το 2010, ισοδύναμο με μια ετήσια μείωση 1700 τόνους CO2. Στην Ιρλανδία τα παραγωγικά μας εργοστάσια περιόρισαν την κατανάλωση ενέργειας αξιοποιώντας την παραγωγή ατμού και εκσυγχρονίζοντας τη διαχείριση υδάτινων αποβλήτων Electricity Fuel oil Gas Energy consumption (MegaJoules) Waste (tons) Incinerated Re-used as liquid Solvent recycled by 3rd party Packaging recycled by 3rd party Other

16 Aspiring to be the patient-centric biopharma leader

Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας

Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014. Μία νέα στρατηγική συμμαχία δημιουργείται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το άσθμα; Άρθρο ιδιωτών Πνευμονολόγων Τρικάλων για το Άσθμα - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA

Τι είναι το άσθμα; Άρθρο ιδιωτών Πνευμονολόγων Τρικάλων για το Άσθμα - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος στις 2 Μαΐου η οποία καθιερώθηκε το 1998 από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το άσθμα» και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ Αλλεργία και άσθμα; Αν πάσχετε από αυτές τις παθήσεις, θα υποφέρετε για όλη σας τη ζωή ; ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ. Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Φ.Ν. Σκοπούλη Καθηγήτρια τον Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών συστηματικός ερυθηματώδης λύκος θεωρείται η κορωνίδα των αυτοάνοσων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας θεραπείες που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων

Ανακαλύπτοντας θεραπείες που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων Ανακαλύπτοντας θεραπείες που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων Περισσότερο από έναν αιώνα, ανακαλύπτουμε θεραπείες που σώζουν ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο... και συνεχίζουμε Στην MSD, πάντοτε ανακαλύπταμε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ΒΡΟΧΙΚΟ ΑΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Stelara είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ακόλουθων παθήσεων:

Το Stelara είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ακόλουθων παθήσεων: EMA/636854/2016 EMEA/H/C/000958 Περίληψη EPAR για το κοινό ουστεκινουμάμπη Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR) του. Επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

Η ZENTIVA ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο πολύτιμος εταίρος σας στα γενόσημα φάρμακα

Η ZENTIVA ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο πολύτιμος εταίρος σας στα γενόσημα φάρμακα Η ZENTIVA ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Στόχος μας είναι να γίνουμε ο πολύτιμος εταίρος σας στα γενόσημα φάρμακα Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία Πορτογαλία Πολωνία Δημοκρατία της Τσεχίας Γερμανία Εσθονία Λετονία Λιθουανία Σλοβακία

Διαβάστε περισσότερα

Δικός σας. Kasper Rorsted

Δικός σας. Kasper Rorsted ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Εισαγωγή Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε θέσει ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες και φιλόδοξους στόχους για την εταιρία μας. Είμαστε στη διαδικασία να εδραιώσουμε στη Henkel μια Κουλτούρα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟ-ΟΜΟΕΙΔΗ (Biosimilars) ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ».

ΒΙΟ-ΟΜΟΕΙΔΗ (Biosimilars) ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ». Αθήνα, 14 Μαΐου 2015 ΒΙΟ-ΟΜΟΕΙΔΗ (Biosimilars) ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ». ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα φάρμακα μετά από ένα χρονικό διάστημα 10-15 ετών χάνουν την «πατέντα» τους, δηλαδή η δραστική

Διαβάστε περισσότερα

Simponi (γολιμουμάμπη)

Simponi (γολιμουμάμπη) EMA/792301/2018 EMEA/H/C/000992 Περίληψη EPAR για το κοινό Ανασκόπηση του Simponi και αιτιολογικό έγκρισης στην ΕΕ Τι είναι το Simponi και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται; Το Simponi είναι αντιφλεγμονώδες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Αυτές οι μεταβολές στη ΠΧΠ και το φύλλο οδηγιών χρήσης θα είναι εν ισχύ κατά την έκδοση της Κοινοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη

Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη 21/03/2018 Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη Δελτίο Τύπου Η Generali παρουσιάζει το νέο τριετές της στρατηγικό σχέδιο στους επενδυτές. MARKETING & COMMUNICATIONS DEPARTMENT Generali

Διαβάστε περισσότερα

Τα αποτελέσματά μας δεν αποτελούν ελεγχόμενη μελέτη ή κλινική δοκιμή, αλλά στοιχεία μητρώου των ασθενών μας.

Τα αποτελέσματά μας δεν αποτελούν ελεγχόμενη μελέτη ή κλινική δοκιμή, αλλά στοιχεία μητρώου των ασθενών μας. CUMMULATINE SUCCESS SCORE % ΙΣΧΙΟ CUMMULATINE SUCCESS RATE % YΛΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ 42 ΑΝΔΡΕΣ 16 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 26 ΗΛΙΚΙΑ 63.1 (42-92) ΥΨΟΣ 171 (162-191) Δ.Μ.Σ 36 (22-47) Το ποσοστό των ασθενών που αναφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ Αυτός ο οδηγός γνώσεων περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την πνευμονική αποκατάσταση της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης

Διαβάστε περισσότερα

NeuroBloc Αλλαντική τοξίνη τύπου Β ενέσιμο διάλυμα 5.000 U/ml

NeuroBloc Αλλαντική τοξίνη τύπου Β ενέσιμο διάλυμα 5.000 U/ml NeuroBloc Αλλαντική τοξίνη τύπου Β ενέσιμο διάλυμα 5.000 U/ml Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας για γιατρούς Σκοπός αυτού του εγχειριδίου είναι να παρέχει σε γιατρούς με δικαίωμα συνταγογράφησης και χορήγησης

Διαβάστε περισσότερα

Η αναγκαιότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους ρευματοπαθείς

Η αναγκαιότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους ρευματοπαθείς Η αναγκαιότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους ρευματοπαθείς 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ 7-8/7/17 ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Κατερίνα Τσεκούρα Αντιπρόεδρος Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα Η Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της επικοινωνίας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας Marketing & Field Force

Ο ρόλος της επικοινωνίας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας Marketing & Field Force Ο ρόλος της επικοινωνίας στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας Marketing & Field Force Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Πάρις Μποσκόπουλος Governmental Affairs & Access Director Pfizer Hellas Δημήτρης Γκότσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Το συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας.

Το συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας. ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΘΜΑ Το συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας. Αν από το τρέξιμο, τη γυμναστική ή άλλη εργασία, δυσκολεύεται η αναπνοή, αυτό λέγεται άσθμα. Αρεταίος Καππαδόκης, 100 μχ Οι γυναίκες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Το Simponi είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Χορηγείται για τη θεραπεία των ακόλουθων νόσων:

Το Simponi είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Χορηγείται για τη θεραπεία των ακόλουθων νόσων: EMA/412395/2016 EMEA/H/C/000992 Περίληψη EPAR για το κοινό γολιμουμάμπη Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR) του. Επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα έρευνας αγοράς σε Γιατρούς, Φαρμακοποιούς & Κοινό σχετικά με την. Επικοινωνία. των ΦΕ. the value of experience

Αποτελέσματα έρευνας αγοράς σε Γιατρούς, Φαρμακοποιούς & Κοινό σχετικά με την. Επικοινωνία. των ΦΕ. the value of experience Αποτελέσματα έρευνας αγοράς σε Γιατρούς, Φαρμακοποιούς & Κοινό σχετικά με την Επικοινωνία των ΦΕ Στόχος της έρευνας Αξιολόγηση της επικοινωνίας των Φαρμακευτικών Εταιριών με: Γιατρούς Φαρμακοποιούς Κοινό

Διαβάστε περισσότερα

2. Επιστημονικές προτεραιότητες και υποστηρικτικές-ενισχυτικές δράσεις

2. Επιστημονικές προτεραιότητες και υποστηρικτικές-ενισχυτικές δράσεις Περίληψη 1. Ιστορικό και σκοπός της ερευνητικής στρατηγικής Οι Νευροεκφυλιστικές Νόσοι (ND) είναι σε μεγάλο βαθμό ανίατες καταστάσεις που εξασθενούν τον ασθενή και συνδέονται στενά με την ηλικία. Μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Το Μανιφέστο των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Το Μανιφέστο των Δικαιωμάτων του Παιδιού Το Μανιφέστο των Δικαιωμάτων του Παιδιού Τα παιδιά αποτελούν το μισό του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Περίπου 100 εκατομμύρια παιδιά ζουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ζωή των παιδιών σε ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική

Η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική Η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική Οι επόμενες σελίδες αποτελούν την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική. Τα άρθρα της Διακήρυξης είναι τα κοινώς συμφωνηθέντα σε ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise

Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise Click to edit Master subtitle style 13/4/2011 Επιχειρηματική πρόταση συνεργασίας Mini Sports Club Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να σας προσφέρουμε μια κερδοφόρο

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΕΒΙΕΕ) Αστέριος Καραγιάννης Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Καθηγητής Παθολογίας

Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΕΒΙΕΕ) Αστέριος Καραγιάννης Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Καθηγητής Παθολογίας Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΕΒΙΕΕ) Αστέριος Καραγιάννης Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Καθηγητής Παθολογίας Σκοπός του ΚΕΒΙΕΕ Η υποστήριξη και προαγωγή της βιοϊατρικής έρευνας και εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακοβιομηχανία και Οικονομική Ανάπτυξη

Φαρμακοβιομηχανία και Οικονομική Ανάπτυξη Φαρμακοβιομηχανία και Οικονομική Ανάπτυξη Κωνσταντίνος Παναγούλιας Αναπληρωτής Πρόεδρος ΣΦΕΕ Athens Intercontinental 17 Μαρτίου 2016 Η σημασία του κλάδου φαρμάκων στην Εθνική Οικονομία Οι εξαγωγές φαρμακευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Η φλεγμονή των βρόγχων προκαλεί οίδημα και παραγωγή εκκρίσεων, και έτσι περιορίζεται περισσότερο η ροή του αέρα μέσα από τους βρόγχους.

Η φλεγμονή των βρόγχων προκαλεί οίδημα και παραγωγή εκκρίσεων, και έτσι περιορίζεται περισσότερο η ροή του αέρα μέσα από τους βρόγχους. Βρογχικό Άσθμα Το άσθμα είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από χρόνια κυτταρική φλεγμονή των αεραγωγών και βρογχική υπεραντιδραστικότητα. Έτσι προκαλείται μια μεταβλητή απόφραξη των αεροφόρων οδών που

Διαβάστε περισσότερα

Ελπίδα Φωτιάδου. Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Λειτουργίας &Υποστήριξης Εφαρμογών Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Ελπίδα Φωτιάδου. Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Λειτουργίας &Υποστήριξης Εφαρμογών Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Ελπίδα Φωτιάδου Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Λειτουργίας &Υποστήριξης Εφαρμογών Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Θεραπευτικό Πρωτόκολλο: Δέσμη οδηγιών διάγνωσης και θεραπείας μίας νόσου, με βάση τα πορίσματα και την κλινική

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σχεδόν βέβαιο, είτε να γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από μια τέτοια ασθένεια είτε να έχετε μια εσείς οι ίδιοι.

Είναι σχεδόν βέβαιο, είτε να γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από μια τέτοια ασθένεια είτε να έχετε μια εσείς οι ίδιοι. Γράφει: Δημήτρης Τσουκαλάς, Ιατρός Φυσικής Υγείας Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες που προκύπτουν γιατί το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα. Γνωρίζετε ότι ένας στους

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήματα συμμόρφωσης στη θεραπευτικη αγωγη

Ζητήματα συμμόρφωσης στη θεραπευτικη αγωγη Ζητήματα συμμόρφωσης στη θεραπευτικη αγωγη 3 η Πανελλήνια Συνάντηση Συλλόγων Ατόμων και Γονέων Παιδιών με Ρευματικές παθήσεις Αθήνα 3-4 Οκτωβρίου 2014 Κατερίνα Κουτσογιάννη Πρόεδρος Σ Ρ Κ Ορισμός Ως "συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ασθενής πριν αποφασίσει τη συμμετοχή του;

Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ασθενής πριν αποφασίσει τη συμμετοχή του; Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ασθενής πριν αποφασίσει τη συμμετοχή του; Χ. Χριστοδούλου Παθολόγος- Ογκολόγος Δ/ντής Β' Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Metropolitan Ηθική αναγκαιότητα κλινικών μελετών Οι

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: ΠΠ 1 Οι άνθρωποι με συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) θα πρέπει να έχουν έγκαιρη πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα III. Τροποποιήσεις των σχετικών παραγράφων της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και των φύλλων οδηγιών χρήσης

Παράρτημα III. Τροποποιήσεις των σχετικών παραγράφων της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και των φύλλων οδηγιών χρήσης Παράρτημα III Τροποποιήσεις των σχετικών παραγράφων της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και των φύλλων οδηγιών χρήσης Σημείωση: Αυτή η Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος, η επισήμανση

Διαβάστε περισσότερα

Ρευματολογία. Ψωριασική Αρθρίτιδα. Στέφανος Πατεράκης Φυσικοθεραπευτής, καθηγητής φυσ/πείας

Ρευματολογία. Ψωριασική Αρθρίτιδα. Στέφανος Πατεράκης Φυσικοθεραπευτής, καθηγητής φυσ/πείας Ρευματολογία Ψωριασική Αρθρίτιδα Στέφανος Πατεράκης Φυσικοθεραπευτής, καθηγητής φυσ/πείας Τι είναι η ψωριασική αρθρίτιδα; Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος 4 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λευκωσία, 01.07.2011 Η GENESIS

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα Τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα Κώστας Βασιλάκης Τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Επιτροπή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Γενικά για την επιχειρηματικότητα Οι επιχειρηματίες μετατρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων

Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος Ομίλου ΕΛΠΕΝ Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία Εξαγωγές

Διαβάστε περισσότερα

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα λαμβάνουν τη βέλτιστη δυνατή περίθαλψη σε ολόκληρη την Ευρώπη: συστάσεις του EUMUSC.NET Σε συνεργασία με τον EULAR

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer 2017

Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer 2017 Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer 2017 Υλικό της ADI (μετάφραση-επιμέλεια: Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών) Σχετικά με την άνοια Ο όρος άνοια είναι μια συλλογική έννοια για

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Το πρότυπο ISO9001:2015 και οι εφαρμογές του 4 η ενότητα Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας ΕΜΠ Απαιτήσεις του ISO9001:2015 1. Αντικείμενο 2. Τυποποιητική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Εξατομικευμένη Ιατρική Για Ογκολόγους. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Εξατομικευμένη Ιατρική Για Ογκολόγους. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E - Learning Εξατομικευμένη Ιατρική Για Ογκολόγους E - learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ 1

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ 1 1 Περιεχόμενα: 1) Πρόλογος...3 2) Τι είναι εθισμός στα φάρμακα...4 3) Κατηγορίες φαρμάκων και τρόπος επίδρασης στον άνθρωπο...5 4) Επιπτώσεις των φαρμάκων 6 4.1) Στο άτομο 6 4.2) Στην κοινωνία..7 4.3)

Διαβάστε περισσότερα

be well. ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

be well. ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. be well. ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. 1 Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Δεν τη φυλάμε στην αίθουσα συνεδριάσεων, σε ένα γραφείο ή σε μια κλινική. Ούτε καν

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ποια είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ Ποια είναι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ Η ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε στις 30.12.2016 και ασκεί τις δραστηριότητες του Διαχειριστή Δικτύου Διανοµής Φυσικού Αερίου εντός των γεωγραφικών περιοχών του Νοµού Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Το Simponi είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Χορηγείται σε ενήλικες για τη θεραπεία των ακόλουθων νόσων:

Το Simponi είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Χορηγείται σε ενήλικες για τη θεραπεία των ακόλουθων νόσων: EMA/411054/2015 EMEA/H/C/000992 Περίληψη EPAR για το κοινό γολιμουμάμπη Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR) του. Επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΕΡΓΙΑ: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ;

ΑΛΛΕΡΓΙΑ: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ; ΑΛΛΕΡΓΙΑ: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ; Αλλεργία, όπως ορίζει και η λέξη, σημαίνει άλλο έργο. Είναι η μη αναμενόμενη αντίδραση του ανοσιακού συστήματος του οργανισμού εναντίον ακίνδυνων

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Δρ Γεώργιος Ι Κούρτογλου Παθολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης και οι προβλέψεις για το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΕΑ. Διαβάστε τον Κώδικα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΕΑ.  Διαβάστε τον Κώδικα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΕΑ Διαβάστε τον Κώδικα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας www.kefea.org.cy ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υιοθετώντας το σήμερα Εφευρίσκοντας το αύριο

Υιοθετώντας το σήμερα Εφευρίσκοντας το αύριο Υιοθετώντας το σήμερα Εφευρίσκοντας το αύριο Αυτή η έκδοση εμπεριέχει την ταυτότητα της εταιρείας μας. Αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της προσπάθειάς μας και τη δέσμευσή μας, απέναντι στους Ασθενείς και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 Στην Ελλάδα η έρευνα για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για 5 η φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» 1. Ποια από τις παρακάτω αποτελεί την πλέον σημαντική πρόκληση που χαρακτηρίζει το σημερινό παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον; α) Ομοιομορφία προϊόντων και υπηρεσιών. β)

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα Αντώνης Φανουριάκης Μονάδα Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Δ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» Αθήνα, 01/02/2016

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Έρευνα Κινδύνου Αποτελεσματικής Διαχείρισης Ταλέντων Γενικά Στοιχεία. Τα 5 Cs: Οι 5 κατηγορίες κινδύνου αποτελεσματικής διαχείρισης ταλέντων

Παγκόσμια Έρευνα Κινδύνου Αποτελεσματικής Διαχείρισης Ταλέντων Γενικά Στοιχεία. Τα 5 Cs: Οι 5 κατηγορίες κινδύνου αποτελεσματικής διαχείρισης ταλέντων Παγκόσμια Έρευνα Κινδύνου Αποτελεσματικής Διαχείρισης Ταλέντων Γενικά Στοιχεία Από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2013, η KPMG International σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία ερευνών Brandon

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Για περισσότερες πληροφορίες: www.boehringer-ingelheim.com

Δελτίο Τύπου. Για περισσότερες πληροφορίες: www.boehringer-ingelheim.com Η εμπαγλιφλοζίνη είναι το μόνο φάρμακο για το σακχαρώδη διαβήτη που έχει δείξει στατιστικά σημαντική μείωση τόσο του καρδιαγγειακού κινδύνου όσο και του καρδιαγγειακού θανάτου, σε μελέτη ειδικά σχεδιασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στο Διεθνές Συνέδριο «Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως έχω Σκληρόδερµα;

Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Για να πληροφορηθώ µýëïò ôçò Σπάνιος ναι... Μόνος όχι Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ) είναι ο μόνος φορέας, μη κερδοσκοπικό σωματείο, συλλόγων ασθενών σπανίων παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ.

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ. Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ υπευθυνοτητασ 2016 Περιβάλλον Παιδεία Κοινωνία Εργαζόμενοι (σελ. 6) (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) 2 3 Όραμα & Στρατηγική Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, αξιοποιώντας συστηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3

Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3 Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3 Για χρόνια, οι καταναλωτές µαθαίνουν για τα οφέλη της µείωσης των καρδιαγγειακών παθήσεων µε τη λήψη ωµέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει,

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

Η συµβολή του ΕΣΠΑ ( ΚΠΣ) στην ενδυνάµωση του Ανθρώπινου υναµικού

Η συµβολή του ΕΣΠΑ ( ΚΠΣ) στην ενδυνάµωση του Ανθρώπινου υναµικού Η συµβολή του ΕΣΠΑ ( ΚΠΣ) στην ενδυνάµωση του Ανθρώπινου υναµικού ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΑΜ, ΜΕΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Ε.Σ.Π.Α. (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) ) 2007-2013 Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού Ενίσχυση της

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Μπάμπης Τσιτλακίδης Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Η ψηφιακή τεχνολογία ως: Καταλύτης για την επίλυση σύγχρονων αστικών ζητημάτων Βασικό εργαλείο για αστικό σχεδιασμό Το μέσο (και όχι αυτοσκοπός) για

Διαβάστε περισσότερα

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Εμπειρίες από τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διεθνές Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων Βασίλης Ακύλας Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ασθενών με σοβαρή, ενεργό νόσο που δεν έχουν προηγουμένως λάβει θεραπευτική αγωγή με μεθοτρεξάτη,

ασθενών με σοβαρή, ενεργό νόσο που δεν έχουν προηγουμένως λάβει θεραπευτική αγωγή με μεθοτρεξάτη, EMA/502328/2014 EMEA/H/C/000955 Περίληψη EPAR για το κοινό τοκιλιζουμάμπη Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR) του. Επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικός Κλάδος: Τάσεις & Προοπτικές Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία & Απασχόληση

Φαρμακευτικός Κλάδος: Τάσεις & Προοπτικές Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία & Απασχόληση Φαρμακευτικός Κλάδος: Τάσεις & Προοπτικές Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία & Απασχόληση Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Novartis Hellas Μάιος 2014 Ο ΣΦΕΕ Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO

The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO 19thRoundtable with the Government of Greece-The Economist Kυρίες και Κύριοι Πριν ξεκινήσω

Διαβάστε περισσότερα

Σοβαρό άσθμα: Μαθήματα από το παρελθόν Λύσεις για το παρόν Προοπτικές για το μέλλον Βόλος, Απρίλης 2009

Σοβαρό άσθμα: Μαθήματα από το παρελθόν Λύσεις για το παρόν Προοπτικές για το μέλλον Βόλος, Απρίλης 2009 Σοβαρό άσθμα: Μαθήματα από το παρελθόν Λύσεις για το παρόν Προοπτικές για το μέλλον Βόλος, Απρίλης 2009 Kόστος για τον ασθενή και το σύστημα υγείας από τη Γεωργία Παυλάκου Αντωνίου Πνευμονολόγο 2007: 300

Διαβάστε περισσότερα

υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων

υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων Σελίδα: 1,18 (1 από 5) υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Innovative Medicines Initiative (IMI) αποτελεί μια ευρωπαϊκή σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,

Διαβάστε περισσότερα

15320/14 ΕΠ/γπ 1 DG E - 1 C

15320/14 ΕΠ/γπ 1 DG E - 1 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15320/14 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: CULT 127 TOUR 24 REGIO 123 RELEX 908 Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων(1ο Τμήμα) Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο δρόμος προς την ανάπτυξη

Ο δρόμος προς την ανάπτυξη Ο δρόμος προς την ανάπτυξη Χρηματοδοτικό Μοντέλο της SciFY Βασίλης Γιαννακόπουλος Marketing manager SciFY.org Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net Βασίλης Γιαννακόπουλος Marketing Management

Διαβάστε περισσότερα

Το Ilaris είναι φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία κανακινουμάμπη. Διατίθεται σε μορφή σκόνης (150 mg) για την παρασκευή ενέσιμου διαλύματος.

Το Ilaris είναι φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία κανακινουμάμπη. Διατίθεται σε μορφή σκόνης (150 mg) για την παρασκευή ενέσιμου διαλύματος. EMA/467814/2016 EMEA/H/C/001109 Περίληψη EPAR για το κοινό κανακινουμάμπη Το παρόν έγγραφο αποτελεί σύνοψη της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Έκθεσης Αξιολόγησης (EPAR) του. Επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14 ης Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14 ης Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14 ης Σεπτεμβρίου 2017 1. Έναρξη Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2. Έκθεση πεπραγμένων της αμέσως προ της Γενικής Συνελεύσεως περιόδου Απολογισμός Προέδρου. 3. Διορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Θεραπεία. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Θεραπεία. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Φαρμακογονιδιωματική και Εξατομικευμένη Θεραπεία E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 10.10.2016 2016/2902(RSP) ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων THE FRANCHISE CO. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dale Carnegie Training Hellas Στην

Διαβάστε περισσότερα

Συμβολή στην Οικονομία Ευκαιρίες Ανάπτυξης

Συμβολή στην Οικονομία Ευκαιρίες Ανάπτυξης ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Συμβολή στην Οικονομία Ευκαιρίες Ανάπτυξης Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ΔΣ Ομίλου ΕΛΠΕΝ Η ιδιαίτερη φύση του

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7 - Ένζυμα, οι μηχανισμοί της ζωής

Κεφάλαιο 7 - Ένζυμα, οι μηχανισμοί της ζωής 1 Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Κεφάλαιο 7 - Ένζυμα, οι μηχανισμοί της ζωής Μικροσκοπικοί οργανισμοί που ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ S P R I N G S C H O O L ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 3-8 Μαΐου 2015 Ξενοδοχείο Caravia Beach, Κως Οργάνωση: Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού/ Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet (Πανεπιστήμιο Αθηνών) Υποστηρικτές:

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ακούει την καρδιά σας!

Ακούει την καρδιά σας! Ακούει την καρδιά σας! Καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Όταν η καρδιά φέρνει τα πάνω κάτω Ένα οξύ καρδιολογικό πρόβλημα ή ένα χειρουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

15396/14 ΜΑΚ/γπ 1 DG G C 3

15396/14 ΜΑΚ/γπ 1 DG G C 3 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15396/14 ESPACE 85 COMPET 617 RECH 435 IND 329 TRANS 517 CSDP/PSDC 654 PESC 1161 EMPL 158 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Προστασία του Περιβάλλοντος με τη χρήση Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα IV. Επιστημονικά πορίσματα

Παράρτημα IV. Επιστημονικά πορίσματα Παράρτημα IV Επιστημονικά πορίσματα 1 Επιστημονικά πορίσματα Από τη στιγμή χορήγησης της άδειας κυκλοφορίας του Esmya έχουν αναφερθεί τέσσερις περιπτώσεις σοβαρής ηπατικής βλάβης που οδήγησαν σε μεταμόσχευση

Διαβάστε περισσότερα

Από: Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών

Από: Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών Από: Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών Οι ρευματικές παθήσεις είναι συχνές στην αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών. Στην πρόσφατη πανελλήνια επιδημιολογική έρευνα για τις ρευματικές παθήσεις στο γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ Πρόεδρος ΠΦΣ

Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ Πρόεδρος ΠΦΣ Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ Πρόεδρος ΠΦΣ Το Κοινοτικό Φαρμακείο ως μέρος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η συνεισφορά του Κοινοτικού

Διαβάστε περισσότερα