ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

2 Αγαπητοί Σύνεδροι, Τις πολιτικές υγείας για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής, καθώς και την προσαρμογή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στο κοινωνικό περιβάλλον, επισήμαναν οι ομιλητές στο 2ND ATHENS DIABETES FORUM Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ), την Τετάρτη 24 Μαΐου Το Συνέδριο, του οποίου το συντονισμό των θεματικών ενοτήτων είχε ο Δημοσιογράφος, κ. Μιχάλης Κεφαλογιάννης, πραγματοποιήθηκε στο N.J.V. Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.). Το συνέδριο στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης του προγράμματος, σημαντικών συμμετοχών, ουσιαστικού και διαδραστικού διαλόγου, όσο και από πλευράς διάχυσης των συμπερασμάτων που εξήχθησαν. Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences

3 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ, MANAGING PARTNER, PALLADIAN CONFERENCES

4 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

5 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Με την έναρξη του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση εφ όλης της ύλης, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), κ. Μιχάλη Χειμώνα, του Εντεταλμένου Συμβούλου, Μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), κ. Βασίλη Γ. Πενταφράγκα, και του Προέδρου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.), κ. Γιώργου Δημητριάδη.

6 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ο κ. Χειμώνας υπογράμμισε πως η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν επαρκεί για την κάλυψη των ασθενών. Όπως σημείωσε, το 1/3 των φαρμάκων δίνεται δωρεάν από την κάθε φαρμακοβιομηχανία στα φαρμακεία, τονίζοντας ότι είναι τα πιο φθηνά σε όλη την Ευρώπη, την ίδια ώρα που τα κράτη προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές τους σε χαμηλά επίπεδα. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στο Κοινοβούλιο, το χαρακτήρισε πυρετό των φαρμακοβιομηχανιών, τονίζοντας ότι το φάρμακο αποτελεί μόνο το 15% των δαπανών υγείας.

7 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως ο διαβήτης αποτελεί φλέγον ζήτημα για όλα τα κράτη του κόσμου, καθώς το ποσοστό των ασθενών διαρκώς αυξάνεται. Μιλώντας για το ρόλο που διαδραματίζει η Ε.Δ.Ε. στο σύστημα της εγχώριας υγείας, υπογράμμισε ότι ενώ υπάρχουν εξειδικευμένοι ιατροί για το διαβήτη, διακρίνεται μία αδυναμία του συστήματος να τους αξιοποιήσει στην εκπαίδευση των υπολοίπων επαγγελματιών υγείας (π.χ. γενικοί ιατροί, νοσηλευτές κ.λπ.) για την κατάλληλη αντιμετώπιση των ασθενών. Όπως σημείωσε, δρομολογείται η οργάνωση προγράμματος εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι έπειτα από σχετικές εξετάσεις θα λαμβάνουν πιστοποίηση που θα τους επιτρέπει να εκπαιδεύουν τους ιατρούς που βρίσκονται σε όλα τα σημεία της χώρας, κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές.

8 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Στην ομιλία του, ο κ. Πενταφράγκας υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι θέμα κουλτούρας κι εκπαίδευσης των νέων γενιών ιατρών. Τόνισε, δε, τη σημασία ύπαρξης μίας εθνικής στρατηγικής που θα είναι ικανή να αντιμετωπίζει σωστά κι αποτελεσματικά το διαβήτη.

9 Συντονιστής ΕΝΟΤΗΤΑ I ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Χρήστος Σπ. Ζούπας, Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος, Διευθυντής - Διαβητολογικό Κέντρο & Κλινική ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», Επιστημονικός, Υπεύθυνος - Διαβητολογικό Αθηνών Σταύρος Μπούσμπουλας, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Γ Παθολογικού Τμήματος, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝ Νίκαιας-Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» Γιάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Τομέας Οικονομικών της Υγείας - Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) Τάκης Γεωργακόπουλος, Αντιπρόεδρος - Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Ασημίνα Μητράκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεραπευτικής Ε.K.Π.Α. Υπεύθυνος Μονάδας Σακχαρώδη Διαβήτη Μεταβολισμού Θεραπευτικής Κλινικής Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

10 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Ο Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος, Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου & της Κλινικής ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», Επιστημονικός και Υπεύθυνος του Διαβητολογικού Αθηνών, κ. Χρήστος Σπ. Ζούπας, επισήμανε πως ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χρόνια πάθηση στον κόσμο κι αυξάνεται ετησίως κατά 3%, κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Το 2030 ο πληθυσμός των ασθενών με διαβήτη θα αγγίξει το 1 δισ. με το κόστος παγκοσμίως να φτάνει το 1,5 τρισ. δολάρια. Ο κ. Ζούπας σημείωσε ότι ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη με τα αίτια να εντοπίζονται σε πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα και η παχυσαρκία. Σημαντική, όπως υπογράμμισε, για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 είναι η πρόληψη, η οποία βασίζεται στη διατροφή, στη σωματική δραστηριότητα και στον γενικότερο τρόπο ζωής. Τόνισε τη σημασία της παρακολούθησης και της ασφάλειας στην αυτομέτρηση, καθώς και της συνεργασίας με τον ιατρό. Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση και αυτοδιαχείριση του διαβήτη, αναφέρθηκε στα συστήματα αυτοπροσδιορισμού σακχάρου τριχοειδικού αίματος, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την ινσουλίνη. Τα συστήματα υγείας υποστηρίζονται ολοένα και περισσότερο από ένα ευρύ φάσμα τεχνολογίας όπως ηλεκτρονικά και ατομικά αρχεία υγείας (EHRs και PHRs), συσκευές βιομετρίας και τηλεϊατρικής, καθώς και ασύρματες και ενσύρματες εφαρμογές εστιασμένες στον ασθενή.

11 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Ο Παθολόγος - Διαβητολόγος, Διευθυντής Γ Παθολογικού Τμήματος, κ. Σταύρος Μπούσμπουλας, τόνισε ότι το ποσοστό των διαβητικών στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς και η χώρα χρειάζεται εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών των ασθενών. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βελτιωθεί το σύστημα υγείας της χώρας, όπως είπε, για να μπορούν οι ασθενείς να εκπαιδευτούν σωστά σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Τομέα Οικονομικών, κ. Γιάννης Κυριόπουλος, υποστήριξε ότι το 42% των Ελλήνων πάσχουν από ένα τουλάχιστον χρόνιο νόσημα. Αναφερόμενος στις φαρμακευτικές δαπάνες της χώρας, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με την υψηλότερη δαπάνη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας ότι το αυξημένο κόστος μακροπρόθεσμα ισοσκελίζεται αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι πιο αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των νοσημάτων.

12 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ O Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, σημείωσε πως το ζητούμενο από πλευράς του οργανισμού είναι να εντάσσει στις κατηγορίες θεραπειών που αποζημιώνονται όλο και πιο αποτελεσματικά φάρμακα. Ο απώτερος στόχος του οργανισμού είναι η ανάπτυξη ολιστικής προσέγγισης της αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική. Η ανεπαρκής αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη οδηγεί σε βλάβες ζωτικών οργάνων, με υψηλό κόστος αντιμετώπισης και σοβαρές αναπηρίες, όπως είναι η αμφιβληστροειδοπάθεια, η νεφροπάθεια, η στεφανιαία νόσος, η περιφερική αγγειοπάθεια και η νευροπάθεια. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεραπευτικής Ε.K.Π.Α. και Υπεύθυνη Μονάδας Σακχαρώδη Διαβήτη Μεταβολισμού Θεραπευτικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», κ. Ασημίνα Μητράκου, υποστήριξε ότι κύριοι παράγοντες εμφάνισης του διαβήτη στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η παχυσαρκία, η κακή διατροφή κι η έλλειψη ύπνου. Τόνισε, δε, πως όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών πρέπει να εξετάζονται για διαβήτη, ενώ η άσκηση, η απώλεια βάρους και η υγιεινή διατροφή βοηθούν αποτελεσματικά στην πρόληψή του.

13 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Συντονιστής Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, Ειδικός Παθολόγος Διαβητολόγος, SCOPE Fellow Βασιλική Πυρογιάννη, MSc Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Science Communications Director, International Sweeteners Association (ISA) Πέτρος Θωμάκος, Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιμελητής - Διαβητολογικό Κέντρο & Κλινική ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», Ακαδημαϊκός Υπότροφος - Θεραπευτική Κλινική Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

14 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Ο Ειδικός Παθολόγος Διαβητολόγος της SCOPE Fellow, κ. Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, υπογράμμισε πως ο οργανισμός ενός διαβητικού δε μπορεί να επεξεργαστεί ορισμένες διατροφικές ουσίες όπως είναι οι υδατάνθρακες, ενώ τόνισε πως η Μεσογειακή δίαιτα είναι ικανή να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη. Η MSc Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Science Communications Director και International Sweeteners Association (ISA), κ. Βασιλική Πυρογιάννη, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης, τονίζοντας ότι μπορεί να αντικατασταθεί με τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, τα οποία με σημαντικά λιγότερες έως και καθόλου θερμίδες προσδίδουν γλυκιά γεύση στις τροφές. Η χρήση τους συνεπώς δεν αυξάνει τη γλυκόζη στο αίμα και δεν προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από άτομα με διαβήτη, στη θέση της ζάχαρης, ώστε να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων και απλών υδατανθράκων.

15 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Από τη μεριά του, ο Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιμελητής του Διαβητολογικού Κέντρου & Κλινικής ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», κ. Πέτρος Θωμάκος, τόνισε τη σημασία της έντονης σωματικής δραστηριότητας για την πρόληψη του διαβήτη. Όπως επεσήμανε, το κολύμπι, ο χορός και γενικά η αερόβια άσκηση είναι η καλύτερη λύση που συνιστάται σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, υποστήριξε πως μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζει ότι πάσχει από διαβήτη, τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η έγκαιρη διάγνωσή του, σημείωσε δε ότι από την στιγμή που γίνεται η πρόγνωση θεωρείται ότι η νόσος έχει εμφανιστεί έως και δέκα χρόνια νωρίτερα. Η σωστή ενημέρωση κι εκπαίδευση από εξειδικευμένους επαγγελματίες της υγείας εξασφαλίζουν μία μακρά και υγιή διαβίωση, μειώνοντας το χρόνο και το κόστος νοσηλείας.

16 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ EΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ - Α' ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ο Eπίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής της Α Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Χ. Αλμπανόπουλος, αναφέρθηκε στη μεταβολική χειρουργική, η οποία αποτελεί σύγχρονη μέθοδο διαχείρισης του διαβήτη σε άτομα που πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία, καθώς και αποτελεσματικό μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση, όταν αποτυγχάνουν μέθοδοι όπως, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών και η εισαγωγή της άσκησης στην καθημερινότητα με στόχο την απώλεια βάρους. Πρόσθεσε, δε, ότι η συνεργασία μεταξύ των χειρουργών και των ιατρών μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη και πιο έγκαιρη αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

17 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Συντονιστής Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Πάνος Ζηρογιάννης, τ. Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής - ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», Πρόεδρος - Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος Βασίλης Σ. Λιαράκος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Επιμελητής - Οφθαλμολογική Κλινική Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής - Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διπλωματούχος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (F.E.B.O.) Γενοβέφα Κολοβού, Διευθύντρια Καρδιολογικού Τομέα Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο & Υπεύθυνη Μονάδας LDL αφαίρεσης Νικόλαος Τεντολούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής - Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία- Σακχαρώδης διαβήτης»

18 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών της Α Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία - Σακχαρώδης διαβήτης», κ. Νικόλαος Τεντολούρης, παρουσίασε τα νεότερης γενιάς φάρμακα, τα οποία, όπως υποστήριξε, είναι πιο αποτελεσματικά, μειώνουν κατά 24% τον κίνδυνο παρουσίασης διαβήτη, καθώς και το ποσοστό του ζαχάρου στον οργανισμό. Αναφερόμενος στη διαβητική νεφροπάθεια, ο Τ. Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς και Πρόεδρος της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος, κ. Πάνος Ζηρογιάννης, υποστήριξε ότι στην διαβητική νεφροπάθεια πρέπει να αντιμετωπιστούν δύο διαφορετικές ασθένειες, το διαβήτη και τη χρόνια νεφρική νόσο, γεγονός που καθιστά. Με τη σειρά του, τόνισε τη σημασία της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα της αερόβιας αφού έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην βελτίωση του όγκου του οξυγόνου στα άτομα με διαβητική νεφροπάθεια.

19 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Σύμφωνα με τον Χειρούργο Οφθαλμίατρο, Επιμελητή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διπλωματούχο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (F.E.B.O.), κ. Βασίλη Σ. Λιαράκο, το 35% των διαβητικών ασθενών πάσχουν από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το σύνολο των ασθενών διαβήτη αναπτύσσουν αυτή την πάθηση μέσα σε μία 15ετία. Το κυριότερο ζήτημα στην αντιμετώπισή της είναι το γεγονός ότι τα συμπτώματά της όπως η ελάττωση της όρασης και η τύφλωση παρατηρούνται σχετικά αργά με αποτέλεσμα οι ασθενείς να προσέρχονται με καθυστέρηση στον οφθαλμίατρο. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ασθενείας αλλά και την πρόληψή της, τόνισε ότι η σχέση μεταξύ του διαβητολόγου και του οφθαλμιάτρου θα πρέπει να είναι στενή. Κλείνοντας, από την πλευρά της, η Διευθύντρια Καρδιολογικού Τομέα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο & Υπεύθυνη Μονάδας LDL αφαίρεσης, κ. Γενοβέφα Κολοβού, σημείωσε πως ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς μέχρι το 2035 θα προστεθούν άλλα 205 εκατομμύρια ασθενείς, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ξεπεράσει τους 592 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πρόσθεσε, δε, ότι ο διαβήτης αποτελεί την πρώτη αιτία κατάθλιψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

20 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η παρουσία εκπροσώπων των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, μαζί με τα φλέγοντα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου είχαν ως αποτέλεσμα την κάλυψη του συνεδρίου από τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αναφορά στο συνέδριο σε συνολικά 29 δημοσιεύματα. Σημειώνεται ότι το 35% των δημοσιευμάτων προέρχονται από κλαδικά μέσα. ΑΛΛΟ 28% ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ 3% ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ 3% ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΣΑ 14% ΜΕΣΑ ΕΥΖΩΙΑΣ 7% ΚΛΑΔΙΚΑ ΜΕΣΑ 35% ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ 10%

21 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Από το σύνολο των δημοσιευμάτων, το 93% βρέθηκαν στο διαδίκτυο και το 7% σε έντυπη μορφή. ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 7% ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 93%

22 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Τίτλος Μέσο Υπηρεσία Ημ/νία Δημ/σης 2ND ATHENS DIABETES - KTX ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ MARKETING ΕΝΤΥΠΟ 15/5/2017 ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ 26/5/2017

23 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ MARKETING

24 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

25 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Τίτλος Μέσο Υπηρεσία Ημ/νία Δημ/σης Link 2nd Athens Diabetes Forum: 1 στους 10 Έλληνες πάσχει από διαβήτη bizznews.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή: 2nd Athens Diabetes Forum στην Αθήνα bizznews.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM: Ο διαβήτης στο επίκεντρο capital.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :07 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή ellhnes.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :39 Link 2nd Athens Diabetes Forum: Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή health.liberal.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :17 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή healthellas.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link 2nd Athens diabetes forum healthyliving.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :29 Link Ο ρόλος της διατροφής στο σακχαρώδη διαβήτη iatronet.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :34 Link 2ND Athens diabetes forum iatronet.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή iefimerida.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :39 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM: Το 42% των Ελλήνων πάσχουν από ένα τουλάχιστον χρόνιο νόσημα insurancedaily.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :48 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM: Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή insurancedaily.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :19 Link 2nd Athens Diabetes Forum: Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή kontranews.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :22 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM: Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή livester.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :34 Link Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή 2ND ATHENS DIABETES FORUM medicalpress.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :46 Link 2nd Athens Diabetes Forum- Πρόγραμμα medlabgr.blogspot.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :30 Link [Iatronet]: Ο ρόλος της διατροφής στο σακχαρώδη διαβήτη multi-news.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :34 Link Ο διαβήτης 1η αιτία κατάθλιψης - Ανάγκη για εθνική στρατηγική onmed.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :45 Link Ο ρόλος της διατροφής στο σακχαρώδη διαβήτη palo.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :04 Link 2nd Athens Diabetes Forum - Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή palo.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :08 Link 2nd Athens Diabetes Forum Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή patient.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM : Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή patient.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link 2nd Athens Diabetes Forum: 1 στους 10 Έλληνες πάσχει από διαβήτη shape.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή: 2nd Athens Diabetes Forum στην Αθήνα shape.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link 2nd Athens Diabetes Forum - Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή thetimes.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :13 Link 2ND ATHENS DIABETES FORUM: Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή thousandnews.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :46 Link 2nd Athens Diabetes Forum - Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή ygeiaonline.gr Δημοσίευμα Διαδικτύου :00 Link

26 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ bizznews.gr

27 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ bizznews.gr capital.gr

28 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ellhnes.gr health.liberal.gr

29 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ healthellas.gr healthyliving.gr

30 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ iatronet.gr iatronet.gr

31 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ iefimerida.gr insurancedaily.gr insurancedaily.gr

32 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ kontranews.gr livester.gr medicalpress.gr

33 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ medlabgr.blogspot.gr multi-news.gr onmed.gr

34 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ palo.gr palo.gr

35 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ patient.gr patient.gr

36 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ shape.gr

37 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ shape.gr thetimes.gr

38 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ thousandnews.gr ygeiaonline.gr

39

40

41

42

43

44

45

46

47 Η Ascensia Diabetes Care είναι μία παγκόσμια εταιρεία, αφοσιωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή τωνατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και να τους βοηθάει να αποκτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της ζωής τους. Τα παγκόσμιας φήμης συστήματα παρακολούθησης σακχάρου αίματος CONTOUR, συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την φιλική για τον χρήστη λειτουργικότητα που βοηθούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη να διαχειριστούν την κατάστασή τους. Η Ascensia είναι αφοσιωμένη στη διαρκή έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέων προϊόντων. Ως ηγέτης στο χώρο της φροντίδας για τον διαβήτη και ως ένας αξιόπιστος εταίρος, συνεργάζεται στενά με τους επαγγελματίες υγείας και άλλουςεταίρους για να παράγει προϊόντα με υψηλές προδιαγραφές ακρίβειας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 από την πώληση της Bayer Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings. Τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 125 χώρες, ενώ απασχολεί περισσότερους από εργαζόμενους και λειτουργεί σε 38 χώρες. Η Medtronic ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1949 ως εργαστήριο επισκευής ιατρικού εξοπλισμού από τον Earl Bakken και τον κουνιάδο του, Palmer Hermundslie. Έκτοτε, έχουμε εξελιχθεί σε μια πολυεθνική εταιρεία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αλλάξει τον τρόπο θεραπείας και διαχείρισης χρόνιων ασθενειών και παθήσεων που καταβάλλουν τον οργανισμό. Σήμερα, η Medtronic διαθέτει περισσότερες από 250 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία πωλήσεων, ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικά κέντρα, και διοικητικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν πελάτες και ασθενείς σε 120 χώρες. Στην Ελλάδα, η εταιρεία δραστηριοποιείται με την παρουσία της Medtronic Hellas S.A. από το 1997, σε συνεργασία με ένα μεγάλο αριθμό διανομέων που διαθέτουν τα προϊόντα για τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί στην Ελληνική αγορά. Οι έξι βασικές επιχειρησιακές μας μονάδες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε μια πάθηση ή έναν τύπο θεραπείας: Διαχείριση Παθήσεων του Καρδιακού Ρυθμού, Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης και Βιολογικά Μοσχεύματα, Καρδιαγγειακές Παθήσεις, Νευροτροποποίηση, Διαβήτης και Χειρουργικές Τεχνολογίες. Για να βεβαιωθούμε ότι μεταδίδουμε τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές μας σε όλες αυτές τις ομάδες, διαθέτουμε μια σειρά από στρατηγικές εταιρικές ομάδες.

48 Στην MSD, πάντοτε ανακαλύπταμε και θα συνεχίσουμε να εφευρίσκουμε έχοντας έναν και μόνο απώτερο σκοπό: περισσότερη και καλύτερη ζωή. Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, οι άνθρωποί μας εργάζονται ακατάπαυστα για να εφευρίσκουν λύσεις για τις περισσότερες από τις πιο σοβαρές ασθένειες που απειλούν την ανθρωπότητα παγκοσμίως. Πρωτοπόρες θεραπείες για τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες, το HIV, τον διαβήτη και τη φυματίωση είναι μερικές μόνο από τις εφευρέσεις μας που έφεραν ελπίδα και βελτίωσαν τη ζωή των συνανθρώπων μας. Σήμερα, συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση και βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της έρευνας για να μετατρέψουμε την επιστημονική γνώση σε θεραπείες για την πρόληψη και αντιμετώπιση παγκόσμιων υγειονομικών προβλημάτων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος του Αλτσχάιμερ και οι μεταδοτικές ασθένειες όπως ο HIV και ο ιός Έμπολα. Θέλουμε οι εφευρέσεις μας να φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην Ελλάδα, θέλουμε να προ σφέρουμε νέες θεραπείες για διάφορες μορφές νεοπλασιών, το διαβήτη, την αθηροσκλήρωση, την ηπατίτιδα C, καθώς και θεραπευτικές λύσεις στον τομέα των αντιβιοτικών και των εμβολίων. Διευρύνουμε τα όρια της επιστήμης με την ελπίδα ότι τα φάρμακα και τα εμβόλια που εφευρίσκουμε θα βελτιώσουν την υγεία όχι μόνο της σημερινής αλλά και των επόμενων γενεών. Η ιστορία της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ξεκινά το Με περισσότερα από 90 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του φαρμάκου έχει να επιδείξει ιδιαίτερα επιτεύγματα μέσα από το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της όπως παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων. Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται στα άτομα. Η ΒΙΑΝΕΞ διαθέτει 4 state-of-art, πλήρως εξειδικευμένα εργοστάσια παραγωγής τα οποία έχουν εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγής. Η εταιρεία καλύπτει όλο το φάσμα παραγωγής ενώ συνεχώς αναβαθμίζει το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο εντός Ελλάδος όσο και στις χώρες στις οποίες πραγματοποιεί εξαγωγές. Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. παρέχει σε Φαρμακευτικές Εταιρείες του εξωτερικού, που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά, ένα πλήρες πλαίσιο υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες Marketing, Πωλήσεων, Εγκρίσεων καθώς και Φαρμακοεπαγρύπνησης.

49

50 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού & των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Αθήνα το Οι στόχοι της εταιρίας είναι, εκτός των άλλων, η έρευνα, η μελέτη και η ολιστική προσέγγιση της Παχυσαρκίας, των Μεταβολικών Νόσων και των Διαταραχών Διατροφής και των Νοσημάτων που σχετίζονται με τη Διατροφή, η μελέτη και σύσταση πρακτικών μέτρων, στο πλαίσιο των δικαιοδοσιών της Εταιρίας, που θα επιδιώκουν την εφαρμογή των πορισμάτων της έρευνας στο γενικό πληθυσμό, η διευκόλυνση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των ιατρών και λοιπών επιστημόνων που ασχολούνται με τα Νοσήματα της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και της Διατροφής σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στο διεθνή χώρο καθώς και η εκπαίδευση νέων επιστημόνων στα αντικείμενα του Σωματείου. Η εταιρία διοργανώνει κάθε χρόνο δύο επιστημονικές εκδηλώσεις, μία στην Αθήνα την άνοιξη με τη μορφή Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου στη Παχυσαρκία και το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και άλλη μία με τη μορφή Διεθνούς Συνεδρίου με θεματολογία που αφορά τη Παχυσαρκία, τα Μεταβολικά Νοσήματα και τις Διαταραχές Διατροφής. Και στις δύο αυτές επιστημονικές εκδηλώσεις υπάρχουν ειδικές ομιλίες και παρουσιάσεις για την ενημέρωση των φαρμακοποιών και άλλων επαγγελματιών υγείας, καθώς και του κοινού. Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης για την προαγωγή της υγείας στο γενικό πληθυσμό, η ΕΠΑΜΕΔΙ έχει οργανώσει και διεξάγει με τη συνεργασία του Δήμου Υμηττού και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου επιστημονική μελέτη στο σχολικό πληθυσμό για τη διερεύνηση και ανίχνευση της Παχυσαρκίας και των Διαταραχών Διατροφής στα παιδιά και τους εφήβους.

51 P.C.O. Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS είναι εταιρία συμβούλων στρατηγικής επικοινωνίας με ειδίκευση στις υπηρεσίες: communication strategy development, media relations, public affairs, crisis & issues management. Στα 15 χρόνια λειτουργίας της η PALLADIAN έχει να επιδείξει ένα μακρύ ιστορικό επιτυχημένων ολοκληρωμένων εκστρατειών ενημέρωσης για μια σειρά από ευαίσθητα θέματα, οι οποίες άλλαξαν τις αντιλήψεις του κοινού και επηρέασαν τις εξελίξεις. Η σημαντική εμπειρία που έχει η PALLADIAN στον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων, οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου, ανεξάρτητου business unit (Palladian Conferences) εντός της εταιρίας με αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων.

52

53

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 24 Μαΐου 2017 Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) διοργανώνει το 2 ND ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS DIABETES FORUM-Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ, του Σ.Φ.Ε.Ε και της Π.Ε.Φ., στέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ATHENS DIABETES FORUM

2 ο ATHENS DIABETES FORUM 2 ο ATHENS DIABETES FORUM Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το 2 ο ATHENS DIABETES FORUM Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου διαβήτης & διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης και πολιτικών για το ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, υπό την αιγίδα του Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ο aσθενης στο προσκηνιο. 16 Φεβρουαρίου 2016. ν. j.v. a t h e n s p l a z a

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ο aσθενης στο προσκηνιο. 16 Φεβρουαρίου 2016. ν. j.v. a t h e n s p l a z a ν. j.v. a t h e n s p l a z a Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2ο Συνέδριο για τα Χρόνια Αναπνευστικα Νοσήματα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ετήσιο θεσμό συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το ATHENS HEALTH FORUM 2016 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο N.J.V. Athens Plaza. Στο συνέδριο, το συντονισμό του

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 WWW.PALLADIANCONFERENCES.GR Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Τετάρτη ORGANIZER P. C.O. UNDER THE AUSPICES OF SPONSORS Bronze sponsor Contributor Supporters COMMUNICATION SPONSORS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 09:00-09:40

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 24.06 2014 Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ REBUILDING HEALTH IN GREECE AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το Athens Health Forum, που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Π.Ε.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ:

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: το κοστος για τους ασθενεις και το δημοσιο συστημα υγειας 18 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary.

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary. Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης. Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης. Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου Ταμίας: Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Χ α ι ρ ε τ ι σ μ ό ς Π ρ ο έ δ ρ ο υ

Χ α ι ρ ε τ ι σ μ ό ς Π ρ ο έ δ ρ ο υ Χ α ι ρ ε τ ι σ μ ό ς Π ρ ο έ δ ρ ο υ Αγαπητές και Aγαπητοί Συνάδελφοι, Τις τελευταίες δεκαετίες η συνεχής εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και ευρύτατη

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός

Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός Σακχαρώδης Διαβήτης Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός Φιρούζα Κουρτίδου Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη Φιρούζα Κουρτίδου Ειδικός Παθολόγος Μετεκπαιδευθείσα στο Σακχαρώδη Διαβήτη Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ. Μακρυλάκης Μέλη: Ι. Ιωαννίδης Α. Μαυρογιαννάκη Μ. Μπριστιάνου Α. Παπαζαφειροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Η αλματώδης αύξηση της συχνότητας του Σακχαρώδη Διαβήτη δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης οργανωμένων Κέντρων, τα οποία διαθέτουν όλα τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουνίου 2016 Σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACC Europe) Η PALLADIAN CONFERENCES σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACC Europe) και υπό την αιγίδα του Δικηγορικού

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ

3ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ Ηριδανού 12 115 28 Αθήνα Τηλ.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 info@ede.gr www.ede.gr 12, Iridanou str. 115 28 Athens Tel.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 info@ede.gr www.ede.gr 3ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ώρα: 14:00-15:30 ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟ ΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

FORUM & EXHIBITION 17 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

FORUM & EXHIBITION 17 & 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ To ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN συνδιοργανώνουν το 2nd CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Πολιτιστικό

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ

2ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ Ηριδανού 12 115 28 Αθήνα Τηλ.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 infoede@ede.gr www.ede.gr 12, Iridanou str. 115 28 Athens Tel.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 infoede@ede.gr www.ede.gr 2ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας, η οποία θα συμβάλλει στην επιτυχία της Επιστημονικής Εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας, η οποία θα συμβάλλει στην επιτυχία της Επιστημονικής Εκδήλωσης. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) να συμμετέχετε στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Νεότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ Γανωτάκης Ε. Γκόγκου Α. Καλογεράκη Λ. Καριπίδου Μ. Κεφαλογιάννης Ν. Λιάτης Σ. Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιμελήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΕ «ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ»

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΕ «ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Α. Σωτηρόπουλος Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Ε. Χατζηαγγελάκη Ταμίας: Α. Μαυρογιαννάκη Μέλη: Ι. Ιωαννίδης Στ.

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit.

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit. Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ. 4ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. 25 Ιανουαρίου 2014 & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ. 4ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. 25 Ιανουαρίου 2014 & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ 4ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ 24-25 Ιανουαρίου 2014 Ξενοδοχείο Crowne Plaza aθήνα & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ 25 Ιανουαρίου 2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Congress World, Event

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το FnB Daily, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Σωτηρόπουλος Αλέξιος Αντιπρόεδρος Λαναράς Λεωνίδας Γεν. Γραμματέας Ιωαννίδης Ιωάννης Ταμίας Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

2ND 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ N.J.V ATHENS PLAZA WW W.PALLADIANC ONFERENCES.GR

2ND 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ N.J.V ATHENS PLAZA WW W.PALLADIANC ONFERENCES.GR 2ND 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 WW W.PALLADIANC ONFERENCES.GR Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το Συνέδριο «2nd CORPORATE LAWYERS FORUM Preventing risk and crisis», ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Ιωάννης Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Λαναράς Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Παπάνας Ταμίας Αλέξανδρος Καμαράτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ H ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN CONFERENCES συνδιοργανώνουν το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας 2 Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) έχω την τιμή να σας προσκαλέσω

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Σοφία Παυλίδου Ιατρός, Επιστημονική Συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης, Β Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

FORUM & EXHIBITION ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS

FORUM & EXHIBITION ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS F O R U M & E X H I B I T I O N 4 M A ΪΟΥ 2 017 Το ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN συνδιοργανώνουν το 2nd CITY CONNECT:, το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Ο συντονιστής του προγράμματος

Πρόσκληση. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Ο συντονιστής του προγράμματος 1 o Kύκλος Πρόσκληση Αγαπητοί Συνάδελφοι, H Eταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» διοργανώνουν και φέτος ένα κύκλο μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού. Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού. Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου Ταμίας: Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

2 ΗμερίδαΔιατροφής. 8 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Σάββατο

2 ΗμερίδαΔιατροφής. 8 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Σάββατο 2 ΗμερίδαΔιατροφής η Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 Αθήνα - Αμφιθέατρο Λαϊκού Νοσοκομείου Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας 1 2 Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ομάδα εργασίας «Εντατική ινσουλινοθεραπεία Προηγμένη τεχνολογία» της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας σας προσκαλεί σε επιστημονική εκδήλωση που

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας. Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας. Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος Α ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας: Ράπτης Αθανάσιος Ταμίας: Λιάτης Σταύρος Μέλη: Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ. Μακρυλάκης Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

8 Φεβρουαρίου 2014. Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Ξενοδοχείο «Elisso», Ξάνθη

8 Φεβρουαρίου 2014. Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Ξενοδοχείο «Elisso», Ξάνθη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Ξάνθης και Καβάλας Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Διοικητικό Συμβούλιο Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

Πρόλογος. Διοικητικό Συμβούλιο Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Πρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς Αντιπρόεδρος: Βάια Λαμπαδιάρη Γεν. Γραμματέας: Ευθύμιος Καπάνταης Ταμίας: Γεώργιος Γεωργαντόπουλος Μέλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ Πρόεδρος: Ν. Παπάνας Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Α. Καμαράτος Ταμίας: Α. Βαζαίου Μέλη: Ε. Διακουμοπούλου Α. Κουτσοβασίλης Α. Μαυρογιαννάκη Ι. Ντούπης

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε.

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. 15 ος Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Χαιρετισμός Προέδρου για τον 15ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας να συμμετέχετε στο Επιστημονικό Σεμινάριο Υψηλού Επιπέδου με

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας 1 Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Αγαπητοί συνάδελφοι, Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνεχίζουν να είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Το ένα τρίτο των καρδιακών θανάτων και πάνω από τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 Καρδιακή Ανεπάρκεια Eπιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 17.30-18.00 Έναρξη Επιστημονικής Εκδήλωσης Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Γ. Θεοδωράκη 18.00-20.00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ Πρόεδρος: Ν. Παπάνας Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Α. Καμαράτος Ταμίας: Α. Βαζαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Ι. Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Ν. Παπάνας Ταμίας: Α. Καμαράτος Μέλη: Α. Βαζαίου Κ. Μακρυλάκης Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ 18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΡΟΔΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ 18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΡΟΔΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ 18-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΡΟΔΟΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 11:00-14:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Καρδιαγγειακή Υγεία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Υγείας Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC3 Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 ώρα έναρξης 09.00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μέσω Διαδικτύου «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ

Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μέσω Διαδικτύου «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μέσω Διαδικτύου 2014 «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μια μεταβολική διαταραχή και αποτελεί ένα από τα συχνότερα χρόνια νοσήματα και μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόωρης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Ιωάννης Ιωαννίδης. Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Ιωάννης Ιωαννίδης. Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Ιωάννης Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Παπάνας Ταμίας: Αλέξανδρος Καμαράτος Μέλη: Ανδριανή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες)

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες) ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες) 1. «ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» 7ο Σεμινάριο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων «Στρατηγικές στον Σ.Δ. 2008»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αμφιθέατρο

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αμφιθέατρο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09.30-10.00 10.00-10.30 10.30 11.30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αμφιθέατρο Προδιαβήτης. Νόσος ή προάγγελος εμφάνισης; Νίκη Κατσίκη Πρόεδρος: Νικόλαος Κεφαλογιάννης Διαβήτης της κύησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Μ. Μπριστιάνου Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΧαιρετισμόςΠροέδρου γιατον11 ο κύκλομετεκπαιδευτικώνμαθημάτων ΔΕΒΕ

ΧαιρετισμόςΠροέδρου γιατον11 ο κύκλομετεκπαιδευτικώνμαθημάτων ΔΕΒΕ ΧαιρετισμόςΠροέδρου γιατον11 ο κύκλομετεκπαιδευτικώνμαθημάτων ΔΕΒΕ Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι διαδικασίες για την έναρξη του 11 ου κύκλου των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Κώστα κουραβανα

Από τον Κώστα κουραβανα Από τον Κώστα κουραβανα Περιεχόμενα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Ορμονικοί-Γονιδιακοί-παράγοντες Επιπτώσεις στην υγεία Θεραπεία-Δίαιτα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Παχυσαρκία είναι κλινική κατάσταση στην

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε.

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. 14 ος Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Χαιρετισμός Προέδρου για τον 14 ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «2nd CITY CONNECT FORUM & EXHIBITION», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Wyndham από το Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ Ομιλίες Δρ. Α. Μελιδώνη: «ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟΣ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Συνέδριο Καρδιολογικού Τμήματος Τζανείου. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Δρ Γεώργιος Ι Κούρτογλου Παθολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης και οι προβλέψεις για το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) να συμμετέχετε στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη Σάββατο 28η Νοεμβρίου 2015, Cine Studio, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα χορηγηθούν 6 Μόρια ΣΙΕ

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη Σάββατο 28η Νοεμβρίου 2015, Cine Studio, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα χορηγηθούν 6 Μόρια ΣΙΕ 5η Ετήσια Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα σε συνεργασία με την Παθολογική Εταιρεία Κύπρου και το Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας- Κερύνειας Ιπποκράτη Αφιερωμένο στη μνήμη του Καθηγητού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ H ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN CONFERENCES συνδιοργανώνουν το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ. Μακρυλάκης Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Επιστηµονική επιτροπή ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος της ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ιοικητικό Συµβούλιο Member of the Πρόεδρος: Α' Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Όλοι έχουμε αντιληφθεί την εκρηκτική εξάπλωση του Σακχαρώδους Διαβήτη, ο οποίος έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας και αποτελεί πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική

Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων και με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη

Διαβάστε περισσότερα

7 Νοεμβρίου Σακχαρώδης Διαβήτης. Μακρακώμης. στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7 Νοεμβρίου Σακχαρώδης Διαβήτης. Μακρακώμης. στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ Δ. Θεσσαλιώτιδος Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Δ. Δομοκού της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δ. Ξυνιάδος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Σακχαρώδης Διαβήτης.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Δρ Γεώργιος Ι Κούρτογλου Παθολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο σακχαρώδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Αγαπητές και

Διαβάστε περισσότερα

θεραπεύεται Ο ιαβήτης σήµερα του Σακχαρώδη ιαβήτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ HΜΕΡΙ Α για τη Χειρουργική Θεραπεία

θεραπεύεται Ο ιαβήτης σήµερα του Σακχαρώδη ιαβήτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ HΜΕΡΙ Α για τη Χειρουργική Θεραπεία Συνεργασία για τη Χειρουργική Θεραπεία του ιαβήτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ HΜΕΡΙ Α για τη Χειρουργική Θεραπεία του Σακχαρώδη ιαβήτη Ο ιαβήτης σήµερα θεραπεύεται ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2017 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Μέλη: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Διοικητικό Συμβούλιο. Μέλη: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γραμματέας/Ταμίας: Μέλη: Χ. ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ Α. Σωτηρόπουλος Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Πρόεδρος: Χ. ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ Μέλη: Δ.

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr Athens Women Forum 2015 η palladian communications specialists διοργανώνει το athens women forum 2015, με σκοπό τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και διαβούλευσης, με επίκεντρο τη

Διαβάστε περισσότερα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα Η ανάγκη πρόσβασης των νοσούντων από σπάνιες παθήσεις στα φάρμακα, αλλά και η όσο το δυνατόν πιο πρώιμη διάγνωση των παθήσεων αυτών, καθώς η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην πρόγνωση, τονίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων 2 η Εκπαιδευτική Ημερίδα Επιλέγουμε Υγεία Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 Ώρα: 10.00 π. μ. Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής

Διαβάστε περισσότερα

free spιrιt Getting you there!

free spιrιt Getting you there! ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CANYON Εθνικής Αντιστάσεως & Σκαλτσά Καλάβρυτα Τηλ.: 26920-22004 Fax: 26920-24305 Fax: 24280 99526 E-mail: info@kalavritacanyon.gr Web-site: www.kalavritacanyon.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. 10 Ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΟΔΙ. Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη. Πόρτο Χέλι, 10-11 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα. 10 Ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΟΔΙ. Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη. Πόρτο Χέλι, 10-11 Οκτωβρίου 2015 10 Ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΟΔΙ Πόρτο Χέλι, 10-11 Οκτωβρίου 2015 Ξενοδοχείο AKS Porto Heli Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη Πρόγραμμα Σάββατο 10/10/2015 Προεδρείο : Αρ. Ράπτης

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της , Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της , Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012 Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή Ν.J.V. Athens Plaza

Παρασκευή Ν.J.V. Athens Plaza Η PALLADIAN διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ. Το συνέδριο, που θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016,

Διαβάστε περισσότερα