ΠΑΑΛΕΣΒΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΑΕΣΒΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΑΛΕΣΒΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΑΕΣΒΟΥ"

Transcript

1 ΠΑΑΛΕΣΒΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΑΕΣΒΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Από Ι1^ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ μέχρι 15^ Σεπτεμβρίου 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Η τελετή της Προόδου ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβου Καραμούζη, Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, όστις και θα ομιλήσει. Άρχεται η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Θα ομιλήσει ο ιεροκήρυξ κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης. 0 Εσπερινός και ο ΜΕΕΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, όστις και θα ομιλήσει. ΔΕΥΤΕΡΑ 3ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 0 Εσπερινός και ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, Θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Ιωσηφέλλης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού. ΤΡΙΤΗ 4" ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 0 Εσπερινός και ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ. Θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Πρόχορος Ζιμβραγουδάκης, ιερικήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. ΤΕΤΑΡΤΗ 5" ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργεία. 0 Μέγας Εσπερινός της εορτής της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ. (Άνευ παρακλήσεως)

2 ΠΕΜΠΤΗ 6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ, με την καθιερωμένη Λιτανεία των Ιερών Εικόνων, ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχ. π. Ιάκωβου Καραμούζη, Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. 0 Εσπερινός και ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, Θα ομιλήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γιουσμάς. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7" ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 0 Εσπερινός και ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ. Θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης, Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Κουτσαμπάσης. ΣΑΒΒΑΤΟ 8η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 9η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. 0 Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης θα ιερουργήσει εις τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, όπου θα τελέσει το μνημόσυνο των Ιδρυτών και Μεγάλων Ευεργετών του Ναού και του αειμνήστου καθηγητού Ερηγορίου Παπαμηχαήλ. Στον Ιερό Ναό της Παναγιάς θα ιερουργήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ώρα 10 μ.μ. 0 Εσπερινός και ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, όστις και θα ομιλήσει. Εις το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αγιάσου θα επακολουθήσει ολονύκτιος Ιερά Αγρυπνία. ΔΕΥΤΕΡΑ 10ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία 0 Εσπερινός και ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, Θα ομιλήσει ο Αιδεσ. Οίκον, π. Ευστράτιος Γιουσμάς.

3 Ώρα 9:30-10:30 μ.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ εις το εορτάζον Εξωκκλήσιον των Νεομαρτύρων Αναστασίου και Δημητρίου. ΤΡΙΤΗ 11ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10π.μ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος θα ιερουργήσει εις το εορτάζον Εξωκκλήσιον των Νεομαρτύρων. Ο Εσπερινός και ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, Θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Παυλόπουλος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λειμώνος. ΤΕΤΑΡΤΗ 12η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο Εσπερινός και ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, Θα ομιλήσει ο Αιδέσ. Οίκον, π. Γρηγόριος Πολύμος. ΠΕΜΠΤΗ 13ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο Εσπερινός και ο τελευταίος ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τούζλας κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τοπλίτσης κ.κ. Αρσενίου και του Μητροπ. Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 141' ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Προερτίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τούζλας κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τοπλίτσης κ.κ. Αρσενίου και του Μητροπ. Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. ΣΑΒΒΑΤΟ 15ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-11 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την καθιερωμένη Λιτανεία της ΙΕΡΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τούζλας κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τοπλίτσης κ.κ. Αρσενίου και του Μητροπ. Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου.

4 Ώρα 7-8 μ. μ. ΚΥΡΙΑΚΗ Ιό" ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθος και η Θεία Λειτουργία. Αρχιερατικόν Μνημόσυνον του αειμνήστου Μητρ. Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος, των αειμνήστων Ιδρυτών, Ευεργετών και Δωρητών του Ναού της Παναγίας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τούζλας κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τοπλίτσης κ.κ. Αρσενίου και του Μητροπ. Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-8:30 μ.μ. Ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβου ΚΥΡΙΑΚΗ 23" ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο ιεροκήρυξ Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. ΣΑΒΒΑΤΟ 29ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργεία επί τη μνήμη της αποτομής ΤΙΜΙΑΣ κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννου. ΔΕΥΤΕΡΑ 31ηΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Καταθέσεως της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. ΤΡΙΤΗ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ, ήτοι του ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

5 ΚΥΡΙΑΚΗ 6η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήσει του εν ΧΩΝΑΙΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας εις το ΚΑΣΤΕΛΙ. ΤΡΙΤΗ 8 1ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΏΡΑ 7-10 π.μ. Το ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΕΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. 0 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις το Εξωκκλήσιον της Παναγίας στη θέση «Πενθίλη». ΚΥΡΙΑΚΗ 13ηΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. 0 Πανηγυρικός Εσπερινός της ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 141»ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Η τελετή της ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, όπου θα τεθεί εις προσκύνησιν το ΤΙΜΙΟΝ ΞΥΛΟΝ, Θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο ιεροκήρυξ Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Καθ όλον το διάστημα των Εορτών του Δεκαπενταυγούστου, οι Πνευματικοί θα δέχονται τους Χριστιανούς εις ΕΞΟΜΟΛΟΕΗΣΙΝ.