ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΩΤΑΝΙΚΗΣ ΖΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΩΤΑΝΙΚΗΣ ΖΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Transcript

1 19 23 Σεπτεμβρίου 2016 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΩΤΑΝΙΚΗΣ ΖΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεσογειακά φυτά από τους λόφους και τις ακτές του Νοτίου Πηλίου Καθηγήτρια Μαθημάτων MAGGIE NIAGASSAS DipAD DipSBA Ο κόσμος των φυτών και όλη η υπέροχη ποικιλία του, έχει υπάρξει ανέκαθεν έμπνευση για εμένα.έχοντας μεγαλώσει στην Αφρική, ήμουν σε επαφή με τα πολλά ζωντανά χρώματα και σχήματα, απο τα οποία φάνηκε ότι θα έχουν μια μόνιμη επιρροή στην καλλιτεχνική μου σταδιοδρομία. Το πτυχίο μου στην Τέχνη και τον Σχεδιασμό-Γενική Εικονογράφηση ήταν μια φυσική συνέπεια όλων των εμπειριών μου που ολοκληρώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ζώντας στην Ελλάδα για 35 χρόνια, ανοίχτηκε μπροστά μου ο υπέροχος κόσμος της μεσογειακής χλωρίδας, με αφθονία σε είδη φυτών με πλούσια ανθοφορία. Αυτή η επαφή με την μεσογειακή φύση με παρακίνησε να σπουδάσω Εικονογράφηση Βοτάνων και το 2007 απέκτησα το δίπλωμα μου από την Κοινωνία Εικονογράφησης Βοτάνων. Από τότε έχω πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις με την SBA στην ετησία έκθεσή τους στο Westminster του Λονδίνου. Επίσης έχω πραγματοποιήσει μαθήματα ζωγραφικής με ακουαρέλα στην Αθήνα και στην Λεμεσό της Κύπρου. Σήμερα ζω στο Λονδίνο, στην Αγγλία. Η Maggie είναι μέλος της Κοινωνίας Μεσογειακών Κήπων (MGS)

2 ΠΡΟΓΡΑΜΑ 19 Σεπτεμβρίου έως 23 Σεπτεμβρίου 2016 Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο, πλην αυτών που αναφέρονται εκτός Κυριακή 18/09 Άφιξη των συμμετεχόντων 16:00-18:00 Γνωριμία και Καλωσόρισμα Δείπνο στο ξενοδοχείο Δευτέρα 19/09 09:00-13:00 Εισαγωγή στη ζωγραφική βοτάνων, σύντομη ιστορική αναδρομή και ποια είναι η σύγχρονη τέχνη βοτάνων Μια σύντομη περιγραφή των υλικών της ζωγραφικής και των φυτών Επεξηγήσηση του προγράμματος ζωγραφικής Πρακτική σε μερικές τεχνικές ζωγραφικής 16:00-18:00 Απογευματινή βόλτα στα καλντερίμια για να συλλέξουμε δείγματα που θα χρησιμοποιηθούν στην ζωγραφική Τρίτη 20/09 09:00-13:00 Μολύβι εργασία, συνεχής τόνος των επιλεγμένων φυτών (φύλλα, κοτσάνι, οφθαλμός) Ξεκινώντας μια μελέτη με ακουαρέλα 16:00-18:00 Συνέχιση της εργασίας με ακουαρέλα Τετάρτη 21/09 09:00-16:00 Έμπνευση από την ακτή (Παραλία ταβέρνα) Εργασία με μολύβι Πέμπτη 22/09 09:00-13:00 Περισσότερη ζωγραφική με ακουαρέλαλουλούδια 16:00-18:00 Συνέχιση ζωγραφικής με ακουαρέλα Παρασκευή 23/09 09:00-13:00 Τελευταία ημέρα των εργασιών 16:00 18:00 Προετοιμασία για την έκθεση στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου 16:00 Έκθεση και αποχαιρετιστήριο δείπνο Σάββατο 24/09 Αναχώρηση των συμμετεχόντων ή να παραμείνουν πάνω από το Σαββατοκύριακο* ΛΑΓΟΥ ΡΑΧΗ COUNTRY HOTEL *** Το Λαγού Ράχη Country Hotel βρίσκεται στην άκρη του χωριού Λαύκος. Άνοιξε το 2014 και χτίστηκε σύμφωνα με την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Έχει μια υπέροχη θέα του Κόλπου και είναι πολύ κοντά στη θάλασσα (5 χλμ). Οι Βρετανοί / Γάλλοι ιδιοκτήτες Sue & Christian, βάζουν, εκτός από την ελληνική, τη δική τους πολιτιστική και γαστρονομική νότα, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ ελκυστικό μίγμα.

3 ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ + ΔΙΑΜΟΝΗ Τιμές ανα άτομο Συμπεριλαμβάνουν ημιδιατροφή Και πλήρες μαγειρεμένο πρωινό 6 διανυκτερεύσεις 5 ημέρες ζωγραφική Μονόκλινο 595 Δίκλινο με διπλό κρεβάτι 515 Τρίκλινο με δίπλό κρεβάτι 570 * Αν επιθυμούν να σας συνοδέψουν ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειά σας ή φίλοι, οι οποίοι ΔΕΝ θα συμμετάσχουν στα μαθήματα ζωγραφικής, παρακαλώ επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο για τιμές, ή διάφορους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν δίκλινα δωμάτια (με διπλό κρεβάτι) ή σουίτες, μέσω του mail@lagouraxi.com ή καλέστε στο * Καφετιέρα και βραστήρας διαθέσιμα καθ όλη την διάρκεια της ημέρας στην αίθουσα ζωγραφικής * Η μεταφορά στις δύο τοποθεσίες που είναι εκτός συμπεριλαμβάνεται στην τιμή Οι πτήσεις ΔΕΝ περιλαμνβάνονται στις τιμές. ξενοδοχείο μπορεί να κανονιστεί. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο/κτελ Βολου

4 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΩΤΑΝΙΚΗ ΖΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΥΚΟΥ Ο Λαύκος είναι ένα από τα 24 επίσημα καταχωρημένα χωριά της περιοχής του Πηλίου, περίπου 45 χλμ από την πόλη του Βόλου. Μεσαιωνικά μονοπάτια (καλντερίμια) μέσα και γύρω από το χωριό χωρίς αυτοκίνητα. Στην κεντρική πλατεία θα βρείτε αρκετές ταβέρνες με φρέσκα σπιτικά τοπικά πιάτα. Εδώ θα βρείτε έναν δροσιστικο καφε τον Φραπέ, στο καφενείο του κυρίου Μανώλη, όπου οι γέροντες του χωριού μαζεύονται για να συζητήσουν για την πολιτική και τις αλλάγες ανά τον κόσμο. Δίπλα στην εκκλησία, εκτίθενται γλυπτά του Θανάση Φάμπα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από λευκό μάρμαρο από την περιοχή του Πηλίου. Τα έργα του μπορεί να τα θαυμάσει ο καθένας στο μικρό μουσείο. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού στο φούρνο με ξύλα σας οδηγεί στο αρτοποιείο. Το χωριό έχει τρία μικρά «μίνι-μάρκετ». Υπάρχει ένα κατάστημα κοσμημάτων, επίσης ένα συναρπαστικό μουσείο από παλιά ραδιόφωνα. Ένας όμορφος περίπατος των 10 λεπτων σας πάει από το ξενοδοχείο στο κέντρο του χωριού. Το Πήλιο είναι η Ελλάδα που νόμιζες πως δεν υπάρχει πια: χαλάρωση και φύση (Travel Telegraph) Ταλαντεύοντας στο Αιγαίο, βόρεια της Αθήνας και ανατολικά του Βόλου (Πήλιο) έχει ειδυλλιακά τοπία, μαγευτικές παραλίες και μια καλλιτεχνική κληρονομιά τόσο πιο ευχάριστη όσο είναι και η μοναδικότητά της (Sunday Times) Ταλαντεύοντας στο Αιγαίο, βόρεια της Αθήνας και ανατολικά του Βόλου (Πήλιο) έχει ειδυλλιακά τοπία, μαγευτικές παραλίες και μια καλλιτεχνική κληρονομιά τόσο πιο ευχάριστη όσο είναι και η μοναδικότητά της (The Independent) Δεν υπάρχει άλλο μείγμα πολιτισμού και ομορφιάς οπουδήποτε αλλού στη χώρα είναι παρόμοιο με αυτή την ορεινή χερσόνησο (Πήλιο) στην κεντρική Ελλάδα (The Guardian)

5 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΩΤΑΝΙΚΗΣ ΖΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεσογειακά φυτά από τους λόφους και τις ακτές του Νοτίου Πηλίου 19 Σεπτεμβρίου έως 23 Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ * Τα μαθήματα διεξάγονται από μια έμπειρη καθηγήτρια τέχνης * Κατάληλλα για αρχάριους και προχωρημένους * Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι ακουαρέλα και μολύβι * Θα δώσουμε βάση στην λεπτομέρεια των έργων με μολύβι και ακουαρέλα που είναι τα πλέον καττάληλλα στην τέχνη της ζωγραφικής βοτάνων * Τα υλικά θα τα προμηθεύτείτε από εδώ, αλλά μπορείτε αν θέλετε να έχετε τα δικά σας * Ένα τετράδιο ζωγραφικής θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ sue@lagouraxi.com ή για περισσότερες πληροφορίες καλέστε LAGOU RAXI A.E. Lafkos South Pelion, Magnesia, Greece ΛΑΓΟΥ ΡΑΧΗ A.E. Λαύκος Δήμος Ν. Πηλίου, Μαγνησία Τηλ: +(30) Εmail: mail@lagouraxi.com