ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ Εξάρτηση: Μια ασθένεια του Εγκεφάλου- 7 Μαρτίου Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ 2009. Εξάρτηση: Μια ασθένεια του Εγκεφάλου- 7 Μαρτίου 2009. Πρόγραμμα Εκδήλωσης"

Transcript

1 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ 2009 Α. Εξάρτηση: Μια ασθένεια του Εγκεφάλου- 7 Μαρτίου 2009 Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου το Σάββατο στις 7 Μαρτίου 2009 στις 6:30 μμ. Συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών, τους Δήμους Ναυπάκτου και Αντιρρίου, το Γυμνάσιο Αντιρρίου και το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Χορηγός ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία Wyeth. Πρόγραμμα Εκδήλωσης Ομιλίες 1. Τίτλος ομιλίας: «Εξαρτησιογόνες ουσίες: Ασθένεια του εγκεφάλου.» Ομιλήτρια: Παπαδοπούλου-Νταϊφώτη Ζέτα, Καθηγήτρια, Τομέας Μορφολειτουργικός / Εργ. Πειρ. Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. 2. Τίτλος Ομιλίας: «Η ψυχοπαθολογία της Εξάρτησης από ουσίες» Ομιλητής: Ιωάννης Λιάπας, Καθηγητής, Τομέας Κοιν. Ιατρικής - Ψυχιατρ. & Νευρολογίας / Κλιν. Ψυχιατρική, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών. 3. Τίτλος ομιλίας: «Μορφές Θεραπείας της εξάρτησης από ουσίες» Ομιλητής: Ευάγγελος Καφετζόπουλος, Ψυχίατρος, Υπεύθυνος Β Μονάδας Μακράς Διάρκειας., ΟΚΑΝΑ Συζήτηση με τους μαθητές του Γυμνασίου Αντιρρίου και του 3ου Γυμανσίου Ναυπάκτου και το ευρύ κοινό. Οι μαθητές είχαν μελετήσει σχετικά θέματα και είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις για τους ομιλητές Φωτογραφίες

2 Εικόνα 1. Εξάρτηση: Ασθένεια του Εγκεφάλου Μάρτιος 7, Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών καλοσωρίζει τους ομιλητές και χαιρετίζει το ακροατήριο.

3 Εικόνα 2. Εξάρτηση: Ασθένεια του Εγκεφάλου Μάρτιος 7, Η καθηγήτρια Φαρμακολογίας κ Ζέτα Παπαδοπούλου-Νταϊφώτη παρουσιάζει την ομιλία της με τίτλο: «Εξαρτησιογόνες ουσίες: Ασθένεια του εγκεφάλου.»

4 Εικόνα 2. Εξάρτηση: Ασθένεια του Εγκεφάλου Μάρτιος 7, Ο καθηγητής Ψυχιατρικής, κ Ιωάννης Λιάπας χαιρετίζει άτομα από το ακροατήριο. Παρουσίασε ομιλία με τίτλο: «Η ψυχοπαθολογία της Εξάρτησης από ουσίες»

5 Εικόνα 4. Εξάρτηση: Ασθένεια του Εγκεφάλου Μάρτιος 7, Ο Ψυχίατρος Ευάγγελος Καφετζόπουλος παρουσίασε ομιλία με τίτλο: «Μορφές Θεραπείας της εξάρτησης από ουσίες»

6 Εικόνα 4. Εξάρτηση: Ασθένεια του Εγκεφάλου Μάρτιος 7, Ο Δήμαρχος Αντιρρίου κ Κολοβός καλοσωρίζει τους ομιλητές και χαιρετίζει το ακροατήριο.

7 Β. Εμείς, ο εγκέφαλος μας:από το νευρικό κύτταρο στον εγκέφαλο και στην συμπεριφορά- 9 Μαρτίου 2009 Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Ευγενίδου την Δευτέρα στις 9 Μαρτίου 2009 στις 6:30 μμ. Συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών και το ίδρυμα Ευγενίδου. Πρόγραμμα Εκδήλωσης Ομιλίες 1. Τίτλος ομιλίας: «Ο εγκέφαλος δημιουργείτα: τα θεμέλια» Ομιλητής: Αντώνης Γαβαλάς, Ερευνητής Γ, Τομέας Αναπτυξιακής Βιολογίας, Κέντρο Βασικής Έρευνας Ι, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 2. Τίτλος Ομιλίας: «Ο εγκέφαλος αλλάζει: πως οι εμπειρίες επηρεάζουν τον ενήλικο εγκέφαλο» Ομιλήτρια: Χριστίνα Δάλλα, Λέκτορας Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών. 3. Τίτλος ομιλίας: «Ο εγκέφαλος εν δράσει: ερμηνεία του κόσμου» Ομιλήτρια: Ειρήνη Σκαλιόρα, Ερευνήτρια Γ, Τομέας Αναπτυξιακής Βιολογίας, Κέντρο Βασικής Έρευνας Ι, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Ο Ομότιμος Καθηγητής Φυσιολογίας Ανθρώπου κ Κούβελας παρουσίασε τους ομιλητές και διεύθυνε την συζήτηση. Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις στο σύνδεσμο: Οι ομιλητές έδωσαν επίσης συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση. Μια περίληψη των παρουσιάσεων τους δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Βήμα Science. Επιπλέον, το πρόγραμμα της εκδήλωσης δημοσιεύτκε σε διάφορες εφημερίδες.

8 Γ. Ταξίδι στον Εγκέφαλο- 29 Μαρτίου 2009 Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 29 Μαρτίου 2009 ημέρα Κυριακή. Φεβρουάριος 2009 Υπευθ. Συντονισμού Μ. Μαργαρίτη Τα κέντρα του εγκεφάλου- 18 Φεβρουαρίου 2009: Η Μ. Μαργαρίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βραχναιίκων και ανέπτυξε στους μαθητές της Γ Τάξης θέματα που αφορούν στη μορφολειτουργική προσέγγιση του εγκεφάλου. Οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Βασιλοπούλου Αικατερίνη και Λιναρδάκη Ζαχαρούλα έκαναν επίδειξη καταγραφής τύπων συμπεριφοράς στους μυς με τη χρήση των συσκευών του υπερυψωμένου λαβυρίνθου (elevated plus maze), της θετικής αποφυγής (passive avoidance) και του θυγμοτακτισμού (thygmotaxis). Διανεμήθηκε στους μαθητές διαφημιστικό υλικό σχετικό με τη Σχολική Ημερίδα «Ταξίδι στον Εγκέφαλο» της 29ης Μαρτίου στην οποία θα συμμετέχουν οι μαθητές με Τα κέντρα του εγκεφάλου.

9 Εικόνα Τα κέντρα του εγκεφάλου- 18 Φεβρουαρίου Οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Βασιλοπούλου Αικατερίνη και Λιναρδάκη Ζαχαρούλα έκαναν επίδειξη καταγραφής τύπων συμπεριφοράς στους μυς με τη χρήση των συσκευών του υπερυψωμένου λαβυρίνθου (elevated plus maze), της θετικής αποφυγής (passive avoidance) και του θυγμοτακτισμού (thygmotaxis).

10 Εικόνα Τα κέντρα του εγκεφάλου- 18 Φεβρουαρίου Η Μ. Μαργαρίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βραχναιίκων και ανέπτυξε στους μαθητές της Γ Τάξης θέματα που αφορούν στη μορφολειτουργική προσέγγιση του εγκεφάλου. Γ2). Επίσκεψη μαθητών στο εργαστήριο Νευροβιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών-3 Μαρτίου 2009: Οι μαθητές του Γυμνασίου του Αντιρρίου με συνοδό τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Χαρακίδα Ελένη επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η κ. Μ. Μαργαρίτη ανέπτυξε στους μαθητές power point παρουσίαση με θέμα «Εγκέφαλος: Ο πιο Γνωστός μας Άγνωστος» και στη συνέχεια με τη βοήθεια των μεταπτυχιακών φοιτητριών Λιναρδάκη Ζ. και Βασιλοπούλου Α. ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του Εργαστηρίου. Ακολούθησε παρουσίαση επιλεγμένων μικροσκοπικών παρασκευασμάτων του Κ.Ν.Σ. και επίδειξη καταγραφής τύπων συμπεριφοράς. Τέλος έλαβε χώρα μικρή δεξίωση στη βιβλιοθήκη του Εργαστηρίου

11 Εικόνα 8: Επίσκεψη μαθητών στο εργαστήριο Νευροβιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών-3 Μαρτίου 2009: Οι μαθητές του Γυμνασίου του Αντιρρίου με συνοδό τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Χαρακίδα Ελένη επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

12 Εικόνα 9. Επίσκεψη μαθητών στο εργαστήριο Νευροβιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών-3 Μαρτίου 2009: Η κ. Μ. Μαργαρίτη ανέπτυξε στους μαθητές power point παρουσίαση με θέμα «Εγκέφαλος: Ο πιο Γνωστός μας Άγνωστος» και στη συνέχεια με τη βοήθεια των μεταπτυχιακών φοιτητριών Λιναρδάκη Ζ. και Βασιλοπούλου Α. ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του Εργαστηρίου.

13 Εικόνα 10. Επίσκεψη μαθητών στο εργαστήριο Νευροβιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών-3 Μαρτίου 2009: Οι μαθητές του Γυμνασίου Αντιρρίου παρατήρησαν μικροσκπικά παρασκευάσματα εγκεφάλου στο μικροσκόπιο. Γ3. Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε; 5 Μαρτίου 2009 Θεατρικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε τρεις φάσεις από την ομάδα παιδαγωγών- εμψυχωτών Πάτρας «Δια του θεάτρου» του Λάκη Κουρετζή με κύρια εμψυχώτρια την Αφροδίτη Παρζακώνη. Το παιχνίδι τελέσθηκε ελεύθερα σε παιδιά Πέμπτης και Έκτης τάξης με κύριο θέμα «Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε;». Η παράσταση καταγράφηκε σε video για να παρουσιασθούν φάσεις της στην κεντρική εκδήλωση της 29ης Μαρτίου και την παρακολούθησε η κ. Μ. Μαργαρίτη η οποία είχε αναλάβει τη βιβλιογραφική ενημέρωση της ομάδας.

14 Εικόνα 11. Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε; 5 Μαρτίου Θεατρική αναπαράσταση του οπτικού φλοιού (Ινιακού λοβού).

15 Εικόνα 12. Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε; 5 Μαρτίου Θεατρική αναπαράσταση του κινητικού φλοιού (και των βασικών γαγγλίων).

16 Εικόνα 13. Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε; 5 Μαρτίου Θεατρική αναπαράσταση του φλοιού του εγκεφάλου (μετωπιαίου λοβού).

17 Εικόνα 14. Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε; 5 Μαρτίου Οι ηθοποιοί.

18 Γ 4. Ταξίδι στον εγκέφαλο-29 Μαρτίου 2009, η κύρια εκδήλωση) (Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών) Την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών 250 μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού έλαβαν μέρος στη Σχολική Ημερίδα «Ταξίδι στον εγκέφαλο». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει ενταχθεί στην Εβδομάδα Επικοινωνίας (29/3/09 3/4/09) του Πανεπιστήμιου με τους μαθητές και τους πολίτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Συμμετείχαν τα Σχολεία: Γυμνάσιο Αντιρρίου (Διευθ. Χαρακίδα Ε.), Γυμνάσιο Βραχναιίκων (Διευθ. Β. Δημητρέλλος), 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου(Π. Πιτσάκας), Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών (Ε. Στεργιοπούλου) και 17ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Διευθ. Γ. Κουτρουμάνης ) σε συνεργασία με την ομάδα παιδαγωγώνεμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού Πάτρας δια του θεάτρου. 1). 17ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας."Κύριε Εγκέφαλε παίζουμε; ". Παρουσίαση φάσεων σε ηλεκτρονική μορφή από τη διεξαγωγή θεατρικού παιχνιδιού που είχε διεξαχθεί στο Σχολείο με θέμα τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του υπό την καθοδήγηση της ομάδας παιδαγωγών- εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού Πάτρας δια του θεάτρου. 2). Κατασκευή με θέμα: Ο εγκέφαλος και οι λειτουργίες του μέσα στο Συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από την ομάδα εκπαιδευτών-εμψυχωτών Δια του Θεάτρου. 3). Γυμνάσιο Αντιρρίου. "Το φλερτ της Νικοτίνης με τον εγκέφαλο" Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση. Σκηνικά ( ακετυλο-χολινοσπιτάκια, συνοικία ερυθροκυττάρων, κυψελίδων κ.α.), κατασκευές (αυτοφωτιζόμενος νευρώνας) φιλοτεχνημένα από τους μαθητές και έκδοση φυλλαδίου με τίτλο Οδηγίες να κόψεις το κάπνισμα. Υπευθ. Καθ. Ε. Χαρακίδα, Ι. Πλατανιώτη, Ε. Χρονοπούλου & Ν. Παπαευθυμίου.

19 Εικόνα 15. Το φλέρτ της νικοτίνης με τον εγκέφαλο - 29 Μαρτίου Θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο του Αντιρρίου.

20 Εικόνα 16. Το φλέρτ της νικοτίνης με τον εγκέφαλο - 29 Μαρτίου Θεατρική παράσταση από το Γυμνάσιο του Αντιρρίου. 4). Γυμνάσιο Βραχναιίκων "@rtbrain: τα κέντρα του εγκεφάλου". Παρουσίαση Έργων ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν οι μαθητές (μεγάλοι πίνακες ζωγραφικής, ποστερς, μπλουζάκια) και ήταν εμπνευσμένα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αναφορά στους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές αξιοποίησαν τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας προκειμένου να προσεγγίσουν διεπιστημονικά τον εγκέφαλο π.χ επικοινωνία με τον καθηγητή Jeff Lichtman Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard (ερευνητική ομάδα των ποντικών ουράνιο τόξο, brainbow mice), ανάπτυξη σχολικής ιστοσελίδας - αρθογραφία στη δωρεάν και ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Wikipedia κ.α). Υπευθ. Καθ. Σ. Βαγενά & Χ. Χριστακούδης).

21 Εικόνα 17. τα κέντρα του εγκεφάλου"" 29 Μαρτίου Καλητεχνική έκθεση (ζωγραφική σε καμβά και μπλουζάκια) από τους μαθητές του Γυμνασίου των Βραχνέικων.

22 Εικόνα 18. τα κέντρα του εγκεφάλου"" 29 Μαρτίου Καλητεχνική έκθεση (ζωγραφική σε καμβά και μπλουζάκια) από τους μαθητές του Γυμνασίου των Βραχνέικων. 5). 30 Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Ουσιο-εξαρτήσεις και Εγκέφαλος (προφορικές ανακοινώσεις). Υπευθ. Καθ. Κ. Καρακώστας, Δ. Μπέκος και Θεοδωροπούλου Π.). 6). Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών. Μουσική και Εγκέφαλος (εισηγήσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις, παραμύθια). Μουσική και τραγούδια εμπνευσμένα από τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του που τα απέδωσαν μαθητές του Ροκ συγκροτήματος του Σχολείου). Υπευθ. Καθ. Αι. Πλακούδα, Χ. Τζελάτη, Π. Χατζηαντωνίου, Κ. Χατζηιωαννίδης, Β. Σχοινάς, Γ. Χαρδαλούπα, Γ. Πήττα & Α. Αργυρίου.

23 Εικόνα 19. Μουσική & Εγκέφαλος -29 Μαρτίου Το μουσικό συγκρότημα του πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών έπαιξε rock τραγούδια τα οποία είχαν αναφορά στον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του.

24 Εικόνα 20. Μουσική & Εγκέφαλος -29 Μαρτίου Το μουσικό συγκρότημα του πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών έπαιξε rock τραγούδια τα οποία είχαν αναφορά στον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κος Σ. Κουμπιάς, ο Αντιπρύτανης κος Β. Αναστασόπουλος. εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πλήθος καθηγητών, δασκάλων και γονέων. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών κος Σ. Ευθυμιόπουλος. Υπεύθυνη συντονισμού ήταν η κ. Μ. Μαργαρίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών η οποία δήλωσε ότι το τέλος της εκδήλωσης δεν σηματοδοτεί και το τέλος του ταξιδιού. Απλώς μια στάση έγινε και το ταξίδι συνεχίζει προς αυτόν τον κόσμο το μικρό το μέγα, τον πιο γνωστό μας άγνωστο.. τον εγκέφαλο. Ακολούθησε Δεξίωση, διάθεση διαφημιστικού υλικού (καπελάκια, μπαλόνια, μπλοκ), αναμνηστικών εντύπων παρακολούθησης και συμβολική απελευθέρωση της μασκότ της

25 εκδήλωσης (μεγάλο μπαλόνι με αποτύπωμα εγκεφάλου). Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των συμμετεχόντων Σχολείων, τους αντίστοιχους Δήμους, το Hobby Place Πάτρας, το Patras Catering και τη ΛΟΥΞ ΑΒΕΕ. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Εικόνα 21. Μουσική & Εγκέφαλος -29 Μαρτίου Το ακροατήριο.

26 Εικόνα 22. Μουσική & Εγκέφαλος -29 Μαρτίου Το ακροατήριο.

27 Εικόνα 23. Μουσική & Εγκέφαλος -29 Μαρτίου Το ακροατήριο. Δ. Παρουσίαση της πρώτης Αγγλικής Έκδοσης του έργου "Άτλας Κυτταροαρχιτεκτονικής του Φλοιού των Ημισφαιρίων του Ανθρώπινου Εγκεφάλου" των Constantin Von Economo ( ) και Γεωργίου Ν Κοσκινά ( ) Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ. Δημήτριος Σ. Βλαστός Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής & Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης προσκαλέσουν την επιστημονική κοινότητα και το κοινό στην επίσημη παρουσίαση της πρώτης Αγγλικής Έκδοσης του έργου: "Άτλας Κυτταροαρχιτεκτονικής του Φλοιού των Ημισφαιρίων του Ανθρώπινου Εγκεφάλου" Constantin Von Economo ( ) και Γεωργίου Ν Κοσκινά ( ), Από τον οίκο Karger (Βασιλεία, 2008), υπό την

28 επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Λάζαρου Τριάρχου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 και Ώρα 6:30 μ.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας), Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Εισηγητές- Ομιλητές ήταν οι: Μαριέττα Γιαννάκου, τ. Υπουργός, Νευρολόγος-Ψυχίατρος Gabriela Economo & Elena Economo Dr. Thomas Karger, Διευθυντής Εκδόσεων Karger Λάζαρος Τριάρχου, Καθηγητής Νευροεπιστημών Μαρίνος Δαλάκας, Καθηγητής Νευρολογίας Marinos Dalakas, Professor of Neurology Ε. Θεατρική Παράσταση Νευροδύσσεια-17 Μαρτίου 2009 Η θεατρική παράσταση «ΝευρΟδύσσεια», παιχθηκε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν Φρυνίχου 14 στην Πλάκα, στις 17 Μαρτίου 2009 στις 6μμ. Ακολούθησε συζήτηση των θεατών με μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών. Η παράσταση «ΝευρΟδύσσεια», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, είναι μια συμπαραγωγή με την ομάδα ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ. Η Οδύσσεια είναι το πιο διάσημο ταξίδι επιστροφής του ανθρώπου στη γενέθλια γη του μετά από μια μεγάλη, λαβυρινθώδη περιπλάνηση στον κόσμο. Στις μέρες μας η επιστήμη με τα σύγχρονα μονοπάτια της: Μοριακή Βιολογία, Νευροβιολογία, Νευροψυχολογία κτλ μοιάζει να κάνει ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα στο κέντρο των αποφάσεων και της αυτοσυνείδησης του ανθρώπου,δηλαδή μέσα στον εγκέφαλο. Στόχος της παράστασής μας ο παραλληλισμός αυτών των δύο ταξιδιών και η "δικτύωση" και η αλληλεπίδρασή τους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι που θέλει τους θεατές συμμέτοχους, με σκοπό να δούμε όλοι μαζί το μύθο της Οδύσσειας ως αλληγορία του ταξιδιού των μηνυμάτων του εγκεφάλου μέσω των νευρώνων σε ένα και μόνο οργανισμό. Εδώ ο Οδυσσέας είναι η συνείδηση και οι σύντροφοί του οι αισθήσεις και οι νευρώνες. Οργανισμός το θέατρο και πλοίο η ομάδα Πασπαρτού που αυτή τη φορά, μετά το ταξίδι της με το καράβι φορτηγό, ξεδιπλώνει μνήμες και ιστορίες προσωπικές με πυξίδα και οδηγό το κείμενο της Οδύσσειας του Ομήρου αλλά και την αναζήτηση της εποχής μας για το τι κρύβεται μέσα στο μυαλό του ανθρώπου. Σταθμοί στο ταξίδι μας τα διάφορα σημεία του εγκεφάλου όπου εδράζονται οι αναμνήσεις, τα κίνητρα και οι επιθυμίες που οδηγούν τον άνθρωπο στη Μουσική, το Χορό, το Τραγούδι και το Θέατρο μέσω των οποίων από τ αρχαία χρόνια ως σήμερα σπέρνουμε

29 στον κόσμο, εκτός απ τα γνωστά σε όλους μας «γονίδια» και τα προσφάτως ανακαλυφθέντα και πιο ανθεκτικά «μιμίδια», ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν, σ ένα αέναο ταξίδι επιστροφής που στην ουσία δεν είναι παρά προβολή και παρακαταθήκη για το μέλλον. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία- Επιμέλεια κειμένου: Μάνια Παπαδημητρίου Σκηνικά-Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου- Αθηνά Πουρέα Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Κώστας Βόμβολος Κίνηση: Αμαλία Μπένετ ΗΘΟΠΟΙΟΙ Τάσος Αντωνίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Μαρία Κόμη Παπαγιαννάκη, Ανδρέας Μαυραγάνης, Μάνια Παπαδημητρίου, Σαμψών Φύτρος Χορηγός ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία UCB. Ζ. Early life experiences influence adult brain function and behaviour-17 Μαρτίου Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 καί ώρα μμ. στο Deree College (στην Αγία Παρασκευή, οδός Αγ. Ιωάννου και Γραβιάς, Αμφιθέατρο 6) δώθηκε διάλεξη και έγινε συζήτηση στο θέμα: " Early life experiences influence adult brain function and behaviour" Ομιλήτρια ήταν η Φωτεινή Στυλιανοπούλου,Καθηγήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονίστρια ήταν η Δρ. Λένα Πατεράκη, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Deree College. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Η. Eίδωλα και βεβαιότητες στον κόσμο των εγκεφάλων 6 Απριλίου 2009 Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στο Βόλο ο κ Γ.Χ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής Νευροανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. έδωσε διάλεξη με θέμα «Eίδωλα και βεβαιότητες στον κόσμο των εγκεφάλων» Θ. Φάρμακα: Χρήση - Κατάχρηση και εξάρτηση, 7 Απριλίου 2009 Στις 7 Απριλίου 2009, στις 19:30 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών μίλησαν με θέμα "Φάρμακα: Χρήση-Κατάχρηση και Εξάρτηση" οι: η Ζωή Παπαδοπούλου-Νταϊφώτη, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή

30 Πανεπιστημίου Αθηνών και η Αικατερίνη Τυλγάδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Η εισαγωγή έγινε από τον κ Δ. Α. Κυριακίδη, Καθηγητή Βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο ΔΣ/ΕΙΕ

ραστηριότητες της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεϖιστήµες για την ευαισθητοϖοίηση του κοινού το 2007 Α.1. 12-14 Ιανουαρίου 2007 «Πρόσκληση ή Πρόκληση για κοινωνική εργασία» Αυτή η εκδήλωση έλαβε χώρα

Διαβάστε περισσότερα

ραστηριότητες της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεϖιστήµες για την ευαισθητοϖοίηση του κοινού το 2008 Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεϖιστηµών σε συνεργασία µε την DANA alliance for Brain, την Federation of

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΙΤΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1. ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ: ΝΟΥΣ, ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 3. ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤEΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤEΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤEΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1. Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου Εισαγωγή (Εισαγωγή/ Χαιρετισμός: Γ. Παπαδημητρίου) α) Εγκέφαλος και συμπεριφορά: Ιστορική ανάδυση και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα Γαστούρι, Κέρκυρα 17 Μαρτίου 2012 11.00 πµ Αίθουσα Μουσείου Αχιλλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΡΩΜΕΝΑ 1 Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

YiV-ni. Γ 1 ΤΗ f H A '^0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Οπως Πίνακας Αποδεκτών

YiV-ni. Γ 1 ΤΗ f H A '^0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Οπως Πίνακας Αποδεκτών :\ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση Τ.Κ. - Πόλη Ιστοσελίδα Πληροφορίες ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Είσοδος ελεύθερη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, το Εργαστήριο Μουσικής και το Εργαστήριο Γλώσσας Γλωσσικής Διδασκαλίας και Πολιτισμού μαζί με τα 1ο και 2ο Πρότυπα Πειραματικά,

Διαβάστε περισσότερα

Θερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ

Θερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ Θερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ 14-16 Ιουλίου 2017 Ξενοδοχείο Valis, Βόλος ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 15 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ε.Ψ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργανώνει. Λαογραφικό διήμερο στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργανώνει. Λαογραφικό διήμερο στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργανώνει Λαογραφικό διήμερο στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο αφιερωμένο στο Μεσσήνιο λαογράφο Μιχάλη Μερακλή και στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Ως καθηγητής 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης και υπεύθυνος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου Ν. Σμύρνης

Ως καθηγητής 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης και υπεύθυνος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου Ν. Σμύρνης Ως καθηγητής 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης και υπεύθυνος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου Ν. Σμύρνης ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 11 ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (2016) Δευτέρα 18/4/2016. Αμφιθέατρο Ευγενιδείου

Διαβάστε περισσότερα

Χειµερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ

Χειµερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ Χειµερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ 27-29 Oκτωβρίου 2017 Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεµα ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 15 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ημερομηνία Ώρα Αίθουσα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ημερομηνία Ώρα Αίθουσα ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πόλη Ημερομηνία Ώρα Αίθουσα Θεσσαλονίκη Απρίλιος 10, 2013 18:00 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Θεσσαλονίκης ΤΙΤΛΟΣ: Προσεγγίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Το θέατρο είναι μία μαγική τέχνη η οποία διακρίνεται

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Το θέατρο είναι μία μαγική τέχνη η οποία διακρίνεται ΩΡΕΣ ΘΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 19:00 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Το θέατρο είναι μία μαγική τέχνη η οποία διακρίνεται 13:00 14:30 για την κοινωνικότητα, την πολλαπλότητα, και την ομαδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΑΡΤΙΟΣ 2012: MHNAΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ»

«ΜΑΡΤΙΟΣ 2012: MHNAΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΑΡΤΙΟΣ 2012: MHNAΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» Αθήνα, ευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 Τέσσερεις φορείς, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήµες, το Ίδρυµα Ευγενίδου, η Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Στην κεντρική είσοδο σας υποδέχονται με τα τραγούδια τους τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού σχολείου και ο όμιλος μουσικής του Γυμνασίου. Επίσης, θα συναντήσετε την ομάδα μαθητών Smilers που καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

5-10 Απριλίου 2014. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ αφιερωμένη στους εφήβους. Ο εαυτός σου και η επιλογή σου... ... τα κλειδιά για τη ζωή σου.

5-10 Απριλίου 2014. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ αφιερωμένη στους εφήβους. Ο εαυτός σου και η επιλογή σου... ... τα κλειδιά για τη ζωή σου. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ η αφιερωμένη στους εφήβους 5-10 Απριλίου 2014 Ο εαυτός σου και η επιλογή σου...... τα κλειδιά για τη ζωή σου Διοργανωτές: 7η ΥΠΕ Γαστρεντερολογική Κλινική - Κοινωνική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

01/12 11/1/2012 (παράταση) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ξένος στην πόλη Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου

01/12 11/1/2012 (παράταση) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ξένος στην πόλη Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου 01/12 11/1/2012 (παράταση) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ξένος στην πόλη Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου Μια νεαρή μετανάστρια πέφτει θύμα του τράφικινγκ και αποτελεί αντικείμενο σκληρής συναλλαγής. Οι σκοτεινές διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - PIERCE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ INDUSTRIAL TECHNOLOGIES 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - PIERCE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ INDUSTRIAL TECHNOLOGIES 2014 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - PIERCE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ INDUSTRIAL TECHNOLOGIES 2014 Το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος-PIERCE, συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό: Industrial Technologies

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων. με θέμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων. με θέμα: ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΙΔΕΥΣΗ» (ΥΠΟΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Πορίσματα Ερευνών. «Ολιστική Προσέγγιση του Σχολικού Εκφοβισμού»

Αποτελέσματα Πορίσματα Ερευνών. «Ολιστική Προσέγγιση του Σχολικού Εκφοβισμού» Αποτελέσματα Πορίσματα Ερευνών «Ολιστική Προσέγγιση του Σχολικού Εκφοβισμού» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 2 H ΗΜΕΡΑ Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 09.30 16.00 Αίθουσα Jacqueline de Romilly - Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ MΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ MΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παρατηρητήριο Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με θέμα. «Όπου ακούς μουσική» Σύγχρονες Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις

1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με θέμα. «Όπου ακούς μουσική» Σύγχρονες Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Π.Γ.Π.Π.), υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων - Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος - Αύγουστος 2014

Ιανουάριος - Αύγουστος 2014 Πεπραγµένα Κέντρων Αγάπης & Αλληλεγγύης ήµου Πειραιά Ιανουάριος - Αύγουστος 2014 Δήμος Πειραιά Κέντρα Αγάπης & Αλληλεγγύης Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ culture.uop.gr «Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΓΕΥΣΗ και ΜΝΗΜΗ, μια πολυεπίπεδη συμμετοχική

Διαβάστε περισσότερα

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 6.30 μμ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τα θέματα (1) και (2) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 7.30 μμ.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 6.30 μμ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τα θέματα (1) και (2) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 7.30 μμ. Αρ Φακ: 6.31.01 8 Απριλίου 2019 Κυρίους Γιώργο Χρυσάνθου, Αντιδήμαρχο Χριστάκη Πασχάλη Μάρκο Κληρίδη Μάριο Χαννίδη Ανδρέα Μαϊμάρη Θωμά Βασιλείου Αναστάσιο Κακουλλή Μάκη Συμεού Φρόσω Γεωργιάδου Μέλη Χρύσω

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ»: ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ»: ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Μπρούφα 12, 546 41 Θεσσαλονίκη Τηλ.& φαξ: 2310 888035 Ηλεκτρονική διεύθυνση: filologos1962@yahoo.gr Ιστοσελίδα: www.philologos.gr «Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Ο

Διαβάστε περισσότερα

15 η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας Αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

15 η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας Αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής 15 η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας Αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής 17-20 Σεπτέμβρη 2015 / Άλσος Παυσιλύπου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 «Τα Μαθηµατικά µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Της κοινής συνεδρίασης του Εκλεκτορικού Σώματος και Συνέλευσης Τμήματος αριθμ. 503 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Της κοινής συνεδρίασης του Εκλεκτορικού Σώματος και Συνέλευσης Τμήματος αριθμ. 503 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Κ. Συμεωνίδου Θεσσαλονίκη, 17-05-2017 Τηλ.: 2310997613

Διαβάστε περισσότερα

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής από 15 έως 27 Μαρτίου 2017 ΕΔΩ.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής από 15 έως 27 Μαρτίου 2017 ΕΔΩ. Η Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Όταν η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συναντά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΠΑΤΡΑ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΑΤΡΑ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ «Εγκεφαλικές διαδρομές». 13 Μαρτίου 2011 Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό

Διαβάστε περισσότερα

3 η Ημερίδα του Δ.Π.Μ.Σ. «Ιατρική Χημεία»

3 η Ημερίδα του Δ.Π.Μ.Σ. «Ιατρική Χημεία» 3 η Ημερίδα του Δ.Π.Μ.Σ. «Ιατρική Χημεία» Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2018 Συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου Επιστημονικό πρόγραμμα 11.00-11.45

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. διοργανώνουν το 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. διοργανώνουν το 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

5-10 Απριλίου Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ αφιερωμένη στους εφήβους. Ο εαυτός σου και η επιλογή σου τα κλειδιά για τη ζωή σου.

5-10 Απριλίου Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ αφιερωμένη στους εφήβους. Ο εαυτός σου και η επιλογή σου τα κλειδιά για τη ζωή σου. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ η αφιερωμένη στους εφήβους 5-10 Απριλίου 2014 Ο εαυτός σου και η επιλογή σου...... τα κλειδιά για τη ζωή σου Διοργανωτές: 7η ΥΠΕ Γαστρεντερολογική Κλινική - Κοινωνική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2018 διοργανώνει δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

4 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

4 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Π.Τ.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 4 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπό την αιγίδα

Διαβάστε περισσότερα

2. Νικολέττα Μοσχοπούλου 3. mail@ ekfe-n-smyrn.att.sch.gr. http://ekfe-n-smyrn.att.sch.gr/

2. Νικολέττα Μοσχοπούλου 3. mail@ ekfe-n-smyrn.att.sch.gr. http://ekfe-n-smyrn.att.sch.gr/ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : 1o ΕΚΦΕ (N. ΣΜΥΡΝΗΣ) Δ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : Δρ. Ανδρέας Πάτσης (ΠΕ001) Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

«Εγκζφαλοσ και Ψυχικι Υγεία»

«Εγκζφαλοσ και Ψυχικι Υγεία» Η Α Ψυχιατρικι Κλινικι του Πανεπιςτθμίου Ακθνϊν διοργανϊνει μετεκπαιδευτικό ςεμινάριο με κζμα: «Εγκζφαλοσ και Ψυχικι Υγεία» Ακινα, 15 Μαρτίου ζωσ 28 Ιουνίου 2013 Ειςαγωγι ςτθν ζρευνα του εγκεφάλου Νευροδιαβίβαςθ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, Ώρα έναρξης 8.30 π.μ. Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας - Μελισσάτικα

Πρόγραμμα. Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, Ώρα έναρξης 8.30 π.μ. Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας - Μελισσάτικα ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Γ, Δ και Ε τάξης «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά του Δημοτικού Σχολείου» Πρόγραμμα Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων. με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015

4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων. με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚ Η ΔΗΜΟ ΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ 4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΪΑ 12, 13 & 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΪΑ 12, 13 & 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΪΑ 12, 13 & 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio

Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio Δράσεις του Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 Το Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ Πάφου είναι το κύριο σχολείο της Περιφέρειας Πάφου που συμμετέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα Ρόδος 16 Μαρτίου 2012 7.00 µµ Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ακταίον» ΤΙΤΛΟΣ: ΜΠΡΙΤΖ, ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΝ ΥΝΑΜΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΥΜΝΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ HELLENIC SOCIETY FOR NEUROSCIENCE Τ.Θ. 13254, Πανεπιστήμιο Πατρών, 26504 Πάτρα, P.O. Box 13254, University of Patras, 26 504 Patra http://www.hsfn.gr ΡΕΘΥΜΝΟ 14

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~300 γονείίςς = 600 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 7-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» `ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Το περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Εκπαίδευση για την Αειφορία 8.30-9.30

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές στη Δ/θμια Εκπ/ση. Η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΆ ΜΟΝΤΈΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΈΣ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΜΕΤΆΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ/ΤΡΙΏΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΤΟ ΓΥΜΝΆΣΙΟ»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΆ ΜΟΝΤΈΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΈΣ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΜΕΤΆΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ/ΤΡΙΏΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΤΟ ΓΥΜΝΆΣΙΟ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Β ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη του Συνεδρίου Eλένη Χοντολίδου. ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Γλώσσα, λογοτεχνία & ιστορία στη σχολική εκπαίδευση Συντονισμός: Αντωνία Παπαδάκη & Άννα Ρογδάκη

Έναρξη του Συνεδρίου Eλένη Χοντολίδου. ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Γλώσσα, λογοτεχνία & ιστορία στη σχολική εκπαίδευση Συντονισμός: Αντωνία Παπαδάκη & Άννα Ρογδάκη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 15.00-15.30 Εγγραφές 15.30-16.00 Χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Καθηγητή κο Γιάννη Μυλόπουλο από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητή κο Μιλτιάδη Παπανικολάου

Διαβάστε περισσότερα

Χειµερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ

Χειµερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ Χειµερινό Νευροψυχιατρικό Σεµινάριο στην ΠΦΥ 27-29 Oκτωβρίου 2017 Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεµα ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 15 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία 24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία Έναρξη εργασιών 10:00 - Λήξη εργασιών 12:30 Προεδρείο: Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., Σοφία Ηλιάδου -Τάχου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. «20 χρόνια Π.Τ.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΛΑΥΡΙΟΥ «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αϊ Γιάννη. Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 - Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρµογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 ποδράσηη 5 Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 7ο Γυμνάσιο Αθηνών Η καθημερινή ζωή και το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ημερομηνία Αίθουσα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ημερομηνία Αίθουσα ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πόλη Ημερομηνία Αίθουσα Ρόδος 13 Μαρτίου 2012 Γυμνάσιο Ιαλυσού Ρόδου «Καλλιπάτειρα» Ρόδος 14 Μαρτίου 2012 1 ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ7ΛΡ-ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013

ΑΔΑ: ΒΕΥΙ7ΛΡ-ΑΔΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 ο /4-2-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 104/2013 ΘΕΜΑ: 20 ο Τρικάλων. Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών & αθλητικών εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Φιλοσοφική Σχολή Αula Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 Ώρα: 9:00 Με την υποστήριξη των Επιστημονικών Εκδόσεων Παρισιάνου Α.Ε.

Πρόγραμμα Φιλοσοφική Σχολή Αula Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 Ώρα: 9:00 Με την υποστήριξη των Επιστημονικών Εκδόσεων Παρισιάνου Α.Ε. Πρόγραμμα Φιλοσοφική Σχολή Αula Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 Ώρα: 9:00 Με την υποστήριξη των Επιστημονικών Εκδόσεων Παρισιάνου Α.Ε. 9:00-9:30 Εγγραφές Καφές 9:30-10:00 Χαιρετισμοί Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Απρίλιος Μάιος 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 27 ΜΑΪΟΥ 2012 Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η διαχείριση και η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η διαχείριση και η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η διαχείριση και η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 Μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Επιτροπή Πρόεδρος: Αγγ. Γενά Μέλη: Φ. Αντωνίου Γ. Μπαλαμώτης. Θ. Αστέρη Ν. Παπαδόπουλος. Π. Γαλάνης Φ. Πολυχρόνη

Επιστημονική Επιτροπή Πρόεδρος: Αγγ. Γενά Μέλη: Φ. Αντωνίου Γ. Μπαλαμώτης. Θ. Αστέρη Ν. Παπαδόπουλος. Π. Γαλάνης Φ. Πολυχρόνη ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 & ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα 7.00. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εγκέφαλος και συµπεριφορά

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα 7.00. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εγκέφαλος και συµπεριφορά ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα Ρέθυµνο, Κρήτη 14 Μαρτίου 2012 7.00 µµ Αίθουσα Λυκείου Ελληνίδων, Ρέθυµνο ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙ ; Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας Γενικό Λύκειο Αλιάρτου Τάξη Β Σχολικό Έτος

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙ ; Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας Γενικό Λύκειο Αλιάρτου Τάξη Β Σχολικό Έτος ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙ ; Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας Γενικό Λύκειο Αλιάρτου Τάξη Β Σχολικό Έτος 2016-2017 Πανεπιστήμιο Λύκειο Γυμνάσιο Δημοτικό ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Υπεύθυνοι καθηγητές (παιδαγωγική ομάδα): Φωτογιαννοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Έναρξη 24 Οκτωβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χαιρετισμοί Διοργανωτών Σάββατο 24 Οκτωβρίου ώρα 7 μ.μ. Εγκαίνια Έκθεσης έναρξη Φεστιβάλ Προβολή ταινίας

Διαβάστε περισσότερα

2 nd Codes Workshop Η εκπαιδευτική προσέγγιση στη διαχείριση της πολιτισμικής διαφορετικότητας. Πάντειο Πανεπιστήμιο

2 nd Codes Workshop Η εκπαιδευτική προσέγγιση στη διαχείριση της πολιτισμικής διαφορετικότητας. Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού CODES Workshop 11.00 π.μ. 21.00 μ.μ. Αίθουσα ΔεσΚοι Ερευνητική Ομάδα CODES Παντείου Πανεπιστημίου: Μαριάννα Ψύλλα Συντονίστρια,

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη» Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη» Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων πρόκειται να συνδιοργανώσει στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» στο οποίο ανήκει ως συνεργαζόμενο ΚΠΕ, με το Κ.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα, 5 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Δ/ντές /ντριες, Προϊσταμένους/ες των Σχολικών μονάδων Π.Ε. Αχαΐας. Θέματα που κοινοποιούνται:

Πάτρα, 5 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Δ/ντές /ντριες, Προϊσταμένους/ες των Σχολικών μονάδων Π.Ε. Αχαΐας. Θέματα που κοινοποιούνται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πάτρα, 5 Μαρτίου 2018 Αρ. Πρωτ.: 2802 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ατζέντα 2030: Προς μια Βιωσιμότητα για Όλους

Ατζέντα 2030: Προς μια Βιωσιμότητα για Όλους Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χειμερινό Σχολείο Κατάρτισης Νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρµογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παρατηρητήριο Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού 3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ» Θεσσαλονίκη, 8-10 Απριλίου 2016 Ιστοσελίδα Συνεδρίου: www.synedrioparatvias. kma ked.eu

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου

Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Ερευνητική ομάδα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Πολεμίου Επιμέλεια-καταγραφή-σχεδιασμός: Ο δάσκαλος της Στ τάξης, Χρίστος Χατζηλοΐζου Απρίλιος 2015 Θέμα: Η αξιοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ. ΒΙΒΛΙΟ ΚΑθΗ ΓΗΤΗ Β'ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΟΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ. ΒΙΒΛΙΟ ΚΑθΗ ΓΗΤΗ Β'ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΟΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑθΗ ΓΗΤΗ Β'ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΟΥΝΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΘΗΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ! Β'

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 18.11.2014 Αρ. Πρωτ.: 828

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 18.11.2014 Αρ. Πρωτ.: 828 Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου, Τ.Θ. 222, 28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Τηλ. & Fax: 26710 29258, Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr, Ιστοσελίδα: www.foreasainou.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αργοστόλι, 18.11.2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 «Τα Μαθηµατικά µέσα από παιχνίδια λογικής, στρατηγικής & δηµιουργίας- Μέρος ΙΙ» ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κινηματογράφος και Ιστορία: Διδάσκοντας με τη δύναμη του οπτικοακουστικού μηνύματος» ΣΧΕΤ.: /

ΘΕΜΑ : «Κινηματογράφος και Ιστορία: Διδάσκοντας με τη δύναμη του οπτικοακουστικού μηνύματος» ΣΧΕΤ.: / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Γ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ &

Διαβάστε περισσότερα

Εγκέφαλος Συνείδηση Ελευθερία βούλησης

Εγκέφαλος Συνείδηση Ελευθερία βούλησης ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3 ης Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ A ΤΜΗΜΑ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Εγκέφαλος Συνείδηση Ελευθερία βούλησης ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, EΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Απριλίου

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Απριλίου Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Απριλίου www.asteria.edu.gr info@asteria.edu.gr www.facebook.com/omades.asteria Αγίου Δημητρίου 177 Άγιος Δημήτριος τηλ.: 6979651231-6986795031 Σάββατο 4/4 Επίσκεψη στο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ»

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Φιλαδελφείας

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 6ΣΕ0ΩΗ3-475 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. πρωτ.: 25746/ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΑΔΑ: 6ΣΕ0ΩΗ3-475 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. πρωτ.: 25746/ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΔΑ: 6ΣΕ0ΩΗ3-475 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. πρωτ.: 25746/20-12-2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 23ης/2018 Τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Της κοινής συνεδρίασης του Εκλεκτορικού Σώματος και Συνέλευσης Τμήματος αριθ. 520 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Της κοινής συνεδρίασης του Εκλεκτορικού Σώματος και Συνέλευσης Τμήματος αριθ. 520 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Κ. Συμεωνίδου Θεσσαλονίκη, 30-3-2018 Τηλ.: 2310997613

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι, Το Επιστημονικό Σωματείο «Ινστιτούτο Βιολογίας & Ιατρικής του Στρες» με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την Ημερίδα που διοργανώνει στις 12 Δεκεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ , , , Φαξ

Τηλ , , , Φαξ Τηλ. 2610 969973, 969972, 996732, Φαξ 2610969799 Email stmuseum@upatras.gr http://www.upatras.gr/index/page/id/68 http://www.facebook.com/pages/museum-of-science-and-technology/109823479058588 Πανεπιστημιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

«Πράσινο» σχολείο με λουλούδια, αρωματικά φυτά και λαχανικά

«Πράσινο» σχολείο με λουλούδια, αρωματικά φυτά και λαχανικά 50 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΗΝΗΣ «Πράσινο» σχολείο με λουλούδια, αρωματικά φυτά και λαχανικά Στον αυλόγυρο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Γαλήνης ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε ο κήπος των μικρών μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού», σας προσκαλεί από τις 29 Μαΐου έως και την 1 η Ιουνίου 2018, να παρακολουθήσετε το 1 ο Παναχαϊκό Παιδικό Ποδοσφαιρικό

Διαβάστε περισσότερα