ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΟΣ"

Transcript

1 ΕΛΓ.Ο-«ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννινα 21/01/2015 ΕΠΑ.Σ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 41 Δ/νση : Εθν. Αντιστάσεως Κατσικάς Ιωαννίνων Τηλ: Fax: Ε-mail: galateei@otenet.gr Πληροφορ. : Μάντζαρης Κ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΟΣ Ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) κατόπιν της 51 ης / , αρ. θέματος 10α, Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου διενεργεί πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια προμήθεια χύμα παστεριωμένου γάλακτος για την πρακτική άσκηση των μαθητών της ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης είκοσι τριών χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ (23.785,00 ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η χαμηλότερη τιμή σε ευρώ. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ως ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίζεται η 28 η Ιανουαρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ και το διαγωνισμό θα διενεργήσει η Επιτροπή Προμηθειών της Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων που συστήθηκε με την με αριθ / Απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΛΓ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ», αποτελούμενη από τους: - Κακούρη Αθανασία, - Βεληβάση Αιμιλιανό και, - Βλάχου Άννα- Μαρία. Σε περίπτωση κωλύματος των ανωτέρω μελών της επιτροπής Προμηθειών την αξιολόγηση των προσφορών θα την διενεργήσουν τα αναπληρωματικά τους μέλη. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τον φάκελο της προσφοράς τους σε σφραγισμένο φάκελο, καταθέτοντας τον στην Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ Ιωαννίνων, Εθν. Αντιστάσεως 3, Κατσικάς Ιωαννίνων, το αργότερο μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα π.μ. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, δύνανται να λαμβάνουν γνώση των αποφάσεων του Δ.Σ. με δική τους πρωτοβουλία, αφού υποβάλλουν σχετική αίτηση στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ (ΕΛ.Γ.Ο.) «ΔΗΜΗΤΡΑ».

2 ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν : Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά Ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά Συνεταιρισμοί Δεν γίνονται δεκτοί: Όσοι αποκλείσθηκαν τελεσίδικα από κάποια Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή Α.Ε. του Δημοσίου τομέα γιατί δεν εκπλήρωσαν συμβατικές τους υποχρεώσεις. Όσοι αποκλείστηκαν από διαγωνισμούς για προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα του εξωτερικού έχουν υποστεί αντίστοιχες με τις παραπάνω κυρώσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τυχόν αντίστοιχες κυρώσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάζονται και θα κρίνονται από την Αναθέτουσα Αρχή ανά περίπτωση. 2. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο : Θα αναγράφεται ευκρινώς η φράση «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΥΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» με κεφαλαία γράμματα. Θα αναφέρεται ευκρινώς ο πλήρης τίτλος της αρμόδιας Υπηρεσίας που διενεργεί τον διαγωνισμό (ΕΛΓ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ», ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων). 3. Προσφορές που κατατίθενται μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται. Αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές και σε περίπτωση υποβολής τους θα απορρίπτονται ως απαράδεκτες. 4. Οι προσφορές δεν πρέπει να έχουν ξέσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις. Εάν υπάρχει στην προσφορά οποιαδήποτε προσθήκη ή διόρθωση, αυτή πρέπει να είναι καθαρογραμμένη και μονογραμμένη από τον προσφέροντα, ενώ η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού κατά τον έλεγχο, μονογράφει και σφραγίζει την τυχόν διόρθωση ή προσθήκη. 5. Οι προσφορές απορρίπτονται, όταν υπάρχουν σε αυτές διορθώσεις που δεν τις καθιστούν σαφείς. 6. Οι υποβαλλόμενες στο διαγωνισμό προσφορές, ισχύουν και δεσμεύουν τους προσφέροντες για εκατόν είκοσι (120) ημέρες προσμετρούμενοι από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού. 7. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό προμηθειών του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «ΔΗΜΗΤΡΑ».

3 Κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα, η Επιτροπή του διαγωνισμού ξεκινά να αποσφραγίζει τους κυρίως φακέλους των προσφορών, αποσφραγίζει και ελέγχει το περιεχόμενο των φακέλων «ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ», και εφόσον πληρούν τους όρους της πρόσκλησης, προχωρά στο άνοιγµα και τον έλεγχο των φακέλων «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ». Συμμετέχοντες που αποκλείονται σε κάποιο στάδιο κατά την προαναφερόμενη διαδικασία, δεν συμμετέχουν στο επόμενο. Η ανωτέρω αποσφράγιση-αξιολόγηση των προσφορών (δικαιολογητικών συμμετοχήςοικονομικών προσφορών) ολοκληρώνεται την ίδια ημέρα του διαγωνισμού και αν δεν επαρκέσει ο χρόνος σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα κατακυρωθεί µε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Μειοδότης θα αναδειχθεί εκείνος που θα προσφέρει την χαμηλότερη συνολική τιμή του υπό προμήθεια είδους της παρούσας διακήρυξης, εφόσον καλύπτονται οι όροι της διακήρυξης. Η προσφερόμενη τιμή δεσμεύει τον προμηθευτή που θα αναδειχθεί καθ όλη την διάρκεια της σύμβασης. Ο Ανάδοχος στον οποίο κατακυρώθηκε η προμήθεια, υποχρεούται να προσέλθει το συντομότερο δυνατόν (λόγω του εξ. επείγοντος) από την ημερομηνία κοινοποίησης της σχετικής ανακοίνωσης, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Οι προσφορές θα υποβάλλονται σε ένα πρωτότυπο και μέσα σε καλά σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς : α) η φράση «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΥΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΑ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» με κεφαλαία γράμματα. β) Ο πλήρης τίτλος του Οργανισμού που διενεργεί την προμήθεια ήτοι: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΑ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ γ) Τα στοιχεία του αποστολέα. Μέσα στον κλειστό κυρίως φάκελο της προσφοράς τοποθετούνται : A. Κλειστός σφραγισμένος υποφάκελος με την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, στον οποίο θα εσωκλείονται όλα τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής όπως αυτά αναφέρονται κατωτέρω. B. Κλειστός σφραγισμένος υποφάκελος με την ένδειξη ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, στον οποίο θα εσωκλείονται όλα τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς. Γ. Κλειστός σφραγισμένος υποφάκελος με την ένδειξη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, στον οποίο θα εσωκλείονται τα Οικονομικά Στοιχεία της προσφοράς. Οι φάκελοι των δικαιολογητικών της τεχνικής και οικονομικής προσφοράς θα φέρουν τις ενδείξεις του κυρίως φακέλου. Η Οικονομική προσφορά θα περιλαμβάνει την προσφερόμενη τιμή και τα αναφερόμενα στην ενότητα Περιεχόμενα Οικονομικής Προσφοράς. Επισημαίνεται ότι στην Τεχνική και Οικονομική προσφορά θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υπογράφοντος και σε περίπτωση εταιρείας να αποδεικνύεται με τα απαραίτητα έγγραφα ότι ο υπογράφων εκπροσωπεί νόμιμα την εταιρεία.

4 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό υποχρεούνται να υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους, και τα εξής δικαιολογητικά : 1. Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Α 75), στην οποία: 1.1 Να αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν οι προσφέροντες. 1.2 Να δηλώνεται ότι μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση: - Για κάποιο από τα ακόλουθα αδικήματα : Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 1 της κοινής δράσης της 98/773/ΔΕΥ του Συμβουλίου (ΕΕ L 351 της , σελ.1). Δωροδοκία, όπως αυτή ορίζεται αντίστοιχα στο άρθρο 3 της πράξης του Συμβουλίου της 26 ης Μαΐου 1997(ΕΕ C 195 της , σελ.1) και στο άρθρο 3 παράγραφος 1 της κοινής δράσης 98/742/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου (ΕΕ L 358 της , σελ. 2). Απάτη, κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΕ C 316 της , σελ 48). Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 της οδηγίας 91/308/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 10 ης Ιουνίου 1991, για την πρόληψη χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ΕΕ L 166 της , σελ. 77 Οδηγίας, η οποία τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2001/97/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ΕΕ L 344 της , σελ. 76), η οποία ενσωματώθηκε με το ν. 2331/1995 (Α 173) και τροποποιήθηκε με το Ν. 3424/2005 (Α 305). - Για κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, εκβίασης, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, δωροδοκίας, δόλιας χρεοκοπίας. - Για κάποιο από τα αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα, σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. 1.3 Να δηλώνεται ότι μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους ότι δεν τελούν σε πτώχευση ή σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης ή ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία. 1.4 Να δηλώνεται ότι μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους ότι δεν τελούν σε αναγκαστική διαχείριση και πτωχευτικού συμβιβασμού ή σε διαδικασία θέσης σε αναγκαστική διαχείριση και πτωχευτικού συμβιβασμού ή ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία. 1.5 Να δηλώνεται ότι μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους ότι: - Η επιχείρηση τους δεν τελεί υπό κοινή εκκαθάριση ή ειδική εκκαθάριση και επίσης - Ότι η επιχείρηση δεν τελεί υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής ή ειδικής εκκαθάρισης ή υπό ανάλογες καταστάσεις καθώς και δεν έχουν καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και δεν τελούν σε αποκλεισμό

5 από διαγωνισμούς με βάση αμετάκλητη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. - Ότι ο υποψήφιος ανάδοχος δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος από σύμβαση προμηθειών ή υπηρεσιών του δημοσίου. 1.6 Να δηλώνεται ότι δεν τελούν υπό κοινή εκκαθάριση του Κ.Ν 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, (ή άλλες ανάλογες καταστάσεις) και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής ή ειδικής εκκαθάριση ( ή υπό άλλες ανάλογες καταστάσεις). 1.7 Να δηλώνεται ότι δεν υπόκειται σε τυχόν νομικούς περιορισμούς. 1.8 Να δηλώνεται ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους σε διαγωνισμό. 1.9 Να δηλώνεται ότι είναι συνεπείς στην εκπλήρωση τόσο των συμβατικών τους υποχρεώσεων όσο και των υποχρεώσεων εν γένει προς το Δημόσιο τομέα Να δηλώνεται ότι δεν έχουν κάνει ψευδείς ή ανακριβείς δηλώσεις και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην προσφορά είναι αληθή και ακριβή Να δηλώνεται ότι η προσφορά συντάχθηκε σύμφωνα με τους όρους της παρούσας πρόσκλησης κι έχουν λάβει πλήρη και ανεπιφύλακτη γνώση αυτών Να δηλώνεται ότι η υποβαλλόμενη προσφορά καλύπτει το σύνολο της δημοπρατούμενης προμήθειας Να δηλώνεται ότι παραιτείται από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης του σχετικά με οποιαδήποτε απόφαση για αναβολή ή ακύρωση ή ματαίωση του παρόντος διαγωνισμού Ότι αναλαμβάνουν την υποχρέωση, εφόσον ζητηθεί από την υπηρεσία, για την έγκαιρη και προσήκουσα προσκόμιση των δικαιολογητικών των παρ.2 & 3 του άρθρου 6 του Π.Δ. 118/07, κατά περίπτωση, και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ίδιου Π.Δ Δεσμεύεται σε περίπτωση ανάθεσης σε αυτόν της προμήθειας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με την παρούσα διακήρυξη, την προσφορά και σύμβαση. Διευκρινίζεται ότι η απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω Υπεύθυνη δήλωση, υπογράφεται από: α) τους διαχειριστές, στις περιπτώσεις Ε.Π.Ε., Ο.Ε, και Ε.Ε., β) τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ή τον Δ/ντα Σύμβουλο, στις περιπτώσεις Α.Ε., γ) τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, όταν ο υποψήφιος ανάδοχος είναι Συνεταιρισμός, και δ) Σε κάθε άλλη περίπτωση νομικού εκπροσώπου, οι νόμιμοι εκπρόσωποι του. Σε περίπτωση υποβολής κοινής προσφοράς, η παραπάνω δήλωση πρέπει να κατατεθεί για καθέναν από τους συμμετέχοντες στην κοινή προσφορά. 2 Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 3 Βεβαίωση του οικείου επιμελητηρίου στο οποίο είναι εγγεγραμμένη η επιχείρηση. 4 Ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα (αφορά μόνο συνεταιρισμούς). Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό, δεν απαιτείται. Η μη έγκαιρη και προσήκουσα υποβολή μαζί με την προσφορά των ανωτέρω δικαιολογητικών συμμετοχής συνιστά λόγο αποκλεισμού του συμμετέχοντα από το διαγωνισμό.

6 Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4250/2014, «η υπεύθυνη δήλωση θα φέρει ημερομηνία εντός των τελευταίων τριάντα ημερολογιακών ημερών προ της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προσφορών και δεν απαιτείται βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από αρμόδια διοικητική αρχή ή τα ΚΕΠ». Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι ασχολούνται νόμιμα με την εμπορία του υπό προμήθεια είδους. Οι τιμές της προσφοράς θα δίνονται σε ευρώ και δεν υπόκεινται σε καμιά αναπροσαρμογή ή αναθεώρηση καθ όλη τη διάρκεια της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία, θα ισχύουν δε και θα δεσμεύουν τον ανάδοχο καθ όλη την διάρκεια του τριμήνου. Η τιμή της οικονομικής προσφοράς είναι δεσμευτική για τον προσφέροντα. Αποκλείεται αναθεώρηση της τιμής προσφοράς και οποιαδήποτε αξίωση του προσφέροντα, πέραν της τιμής της προσφοράς του. Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για εκατόν είκοσι (120) ημέρες από την ημέρα κατάθεσης της προσφοράς. Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛ.Γ.Ο.) ΔΗΜΗΤΡΑ διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη σύμβαση οποτεδήποτε και χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου χωρίς καμία αποζημίωση προς τον ανάδοχο. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Η πληρωμή θα γίνει κατόπιν υποβολής των πρωτότυπων τιμολογίων και πρακτικών παραλαβής που θα εκδοθούν: ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Ν.Π.Ι.Δ ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΦΜ : Δ ΟΥ : Δ ΑΘΗΝΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΑΝΔΡΟΥ 1 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΑΘΗΝΑ, Με ταυτόχρονη προσκόμιση αντιγράφου του Πρωτοκόλλου Παραλαβής υλικών και εργασίας από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής. Κατά την πληρωμή ο ανάδοχος θα προσκομίσει Πιστοποιητικό Φορολογικής (στην περίπτωση που το πληρωτέο ποσό υπερβαίνει τα 1.500,00 ) και Ασφαλιστικής ενημερότητας (στην περίπτωση που το πληρωτέο ποσό υπερβαίνει τα 3.000,00 ), καθώς και κάθε άλλο έγγραφο που απαιτείται από το νόμο, το οποίο τυχόν ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο) ΔΗΜΗΤΡΑ. Επίσης, στον ανάδοχο που θα αναδειχθεί επιβάλλεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των προμηθειών, με συντελεστή 4% για πληρωτέα ποσά άνω των 150,00 και υπέρ ΕΑΑΔΗΣΥ 0,10% σε κάθε πληρωμή. Τα ποσά αυτά θα παρακρατούνται και αποδίδονται στο δημόσιο. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ 1. Ο προμηθευτής υποχρεούται κατά την διάρκεια της σύμβασης να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις του Οργανισμού.

7 2. Ο προμηθευτής ρητά ευθύνεται για κάθε ενέργεια υπαλλήλων του, τυχόν συμβούλων ή αντιπροσώπων αυτού, συμπεριλαμβανομένου ανεξαιρέτως οποιουδήποτε, που θα χρησιμοποιηθεί από αυτόν για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει καθώς και για τις τυχόν παρεπόμενες υποχρεώσεις. 3. Η παράδοση του γάλακτος θα γίνεται τμηματικά και σε καθημερινή βάση, από την ημερομηνία κατακύρωσης του διαγωνισμού από τον ανάδοχο προμηθευτή, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων. Η ζητούμενη ποσότητα δε θα ξεπερνά τον 1 τόνο ημερησίως και θα παραλαμβάνεται κατόπιν παραγγελίας από τον υπεύθυνο υπάλληλο της ΕΠΑ.Σ. 4. Η διακίνηση θα γίνεται με κατάλληλα οχήματα μεταφοράς της προμηθεύτριας εταιρείας. 5. Το κόστος μεταφοράς του γάλακτος συμπεριλαμβάνεται στη τιμή της προσφοράς. 6. Η παράδοση του γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη της προμηθεύτριας εταιρείας σε κατάλληλο χώρο συντήρησης του γάλακτος της ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων. ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Οι ζητούμενες ποσότητες ανά είδος γάλακτος είναι οι εξης: Πρόβειο γάλα: Αγελαδινό γάλα: Γίδινο γάλα: έως κιλά έως κιλά έως κιλά Τα παραπάνω είδη γάλακτος θα πρέπει να είναι 100% ελληνικής προέλευσης και κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με τις τις ισχύουσες Αγορανομικές, Υγειονομικές και λοιπές διατάξεις (Κώδικας Τροφίμων και Ποτών και Ευρωπαϊκός Κανονισμός 853/2004, όπως ισχύει κάθε φορά). ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 1. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μαζί με την προσφορά τους βεβαιώνουν, επί ποινή αποκλεισμού, στον υποφάκελο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ότι θα προσφέρουν και τα τρία είδη γάλακτος στις ποσότητες που ζητούνται. 2. Προσφορά στην οποία δε θα υπάρχουν τα ανωτέρω θα απορρίπτεται ως απαράδεκτη και θα αποκλείεται από την συνέχεια του διαγωνισμού. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της μέχρι την εκπλήρωση όλων των ορών της σύμβασης.

8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Στον φάκελο της οικονομικής προσφοράς θα περιλαμβάνεται ο ακόλουθος πίνακας συμπληρωμένος και υπογεγραμμένος, θα περιλαμβάνει το είδος του γάλακτος και την προσφερόμενη τιμή. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α. (αριθμητικώς & ολογράφως) Στην τιμή της προσφοράς περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς των ειδών στον τόπο προορισμού (Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων). Για τον διαγωνιζόμενο.. Σφραγίδα και Υπογραφή Επίσης στην τιμή περιλαμβάνονται: όλες οι τυχόν υπέρ τρίτων κρατήσεις ως και κάθε άλλη επιβάρυνση και ο ΦΠΑ. Η προσφερόμενη τιμή δίδεται σε ευρώ. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ: Η παρούσα να αναρτηθεί: α) στα γραφεία της ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων, β) στο Δήμο Ιωαννιτών και γ) στην ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ το ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1. Κακούρη Αθανασία Ο Γενικός Διευθυντής 2. Βεληβάσης Αιμιλιανός Αγροτικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης 3. Βλάχου Άννα Μαρία Βάγιας Νικόλαος Ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Κωνσταντίνος Μαλλίδης