ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 15 ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 15 ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018"

Transcript

1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Μέλος του EUROPEAN WRITERS COUNCIL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 15 ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 Ιπποκράτους 63, 3 ος Όροφος - Αθήνα Τηλ.: , Fax: ethniki.etairia@gmail.com Site:

2 Αγαπητά Μέλη και αγαπητοί Φίλοι της Εταιρείας μας Χαρά και λύπη θα εκφράσει, αυτήν την φορά, το μήνυμά μας. Η χαρά προκύπτει από την τόσο σημαντική και πολύπλευρη όπως θα διαπιστώσετε και σε αυτό το Δελτίο μας δραστηριότητα των Μελών μας, προς τα οποία και εκφράζουμε τα πιο εγκάρδια συγχαρητήριά μας. Υπάρχει, όμως, και η λύπη από το γεγονός της περιορισμένης παρουσίας σας στις εκδηλώσεις μας. Είναι αναμφισβήτητα λυπηρό, ομιλίες από εξαίρετους ομιλητές και με πολύ σημαντικό περιεχόμενο όπως και εκδηλώσεις προς τιμή Μελών μας να έχουν μικρό ακροατήριο. Έχουμε επίγνωση των διαφόρων δυσκολιών και των εμποδίων που κάποτε προκύπτουν και κάνουν αναπόφευκτες κάποιες σποραδικές απουσίες. Απευθυνόμαστε, όμως, ιδιαιτέρως στα νέα Μέλη μας, τα οποία με χαρά υποδεχθήκαμε, για να σημειώσουμε ότι, η ιδιότητα του Μέλους οριοθετεί μαζί με την αντίστοιχη διάκριση και την αυτονόητη συμμετοχή στο έργο τής Εταιρείας, όπως και την στήριξη των δραστηριοτήτων της. Με την ελπίδα ότι οι πιο πάνω σκέψεις θα μας προβληματίσουν όλους, σας ευχόμαστε ένα Χαρούμενο και Δημιουργικό Καλοκαίρι. Η Συντακτική Επιτροπή Παρακαλούμε αποστείλατε την συνδρομή σας (40 για το 2018), ώστε να περιοριστούν τα έξοδα για υπενθυμίσεις, τηλεφωνήματα κ.λπ. Σας ευχαριστούμε. (Λογαριασμός Εθνικής Τραπέζης, ΙΒΑΝ: GR ) Μην ξεχάσετε να προμηθευθείτε και να δωρίσετε σε φίλους σας την Ιστορία της 70ετίας της Εταιρείας μας, ένα έργο κιβωτό.

3 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Περιρρεπής Κομματισμός «Στις ράγες που στρώσαμε ποτέ δεν πέρασε τραίνο» Κ. Πηγαδιώτης (Μέλος της Εταιρείας μας) Αγαπητοί και Αγαπητές Συνάδελφοι, Από τη στιγμή που ο πνευματικός δημιουργός δημοσιοποιεί ένα έργο του, το θέτει υπό την κρίση των τρίτων (αναγνωστών, κριτικών, μελετητών κ.λπ.). Η αντικειμενική αξιολόγηση των τρίτων αποτελεί συστατικό στοιχείο της πνευματικής εργασίας. Προϋπόθεση δε της απαραίτητης κριτικής λειτουργίας είναι η με σεβασμό και η επί ίσοις όροις αντιμετώπιση του κάθε έργου και του δημιουργού του, μια δηλαδή αχτίδα φωτός στην ψυχή του τελευταίου. Την περίοδο μετά τη Μεταπολίτευση τα δεδομένα άλλαξαν. Επικράτησε η αγριότητα της αγνόησης όσων λογοτεχνών θεωρήθηκαν ότι δεν εξέφραζαν συγκεκριμένες κομματικές ιδεοληψίες. Έτσι, άτομα με γνώσεις και ταλέντο, στην ανάγκη να αποκτήσουν μια στήλη κριτικής σε έντυπα, αναγκάστηκαν να συνεργαστούν με συντεχνιακούς σχηματισμούς που διέθεταν μονόπλευρη κομματική ένταξη και κατά συνέπεια και δύναμη. Με αλαζονεία, με συμπλέγματα ηγεμονίας επικράτησε η άποψη της ανελεύθερης διαγραφής του έργου όσων δεν είχαν συγκεκριμένη παραταξιακή αναγνώριση. Τα τελευταία χρόνια Μέλη της Εταιρείας μας εκδίδουν κάθε χρόνο δεκάδες βιβλίων, η ίδια η Εταιρεία μας οργανώνει Ημερίδες, Συμπόσια, κάθε είδους πνευματικές εκδηλώσεις. Από όλον αυτόν τον πνευματικό οργασμό, απ όλη αυτή τη σκληρή προσπάθεια τίποτα δεν περνά από τις στήλες εντύπων όπως η «Καθημερινή», το «Βήμα», τα «Νέα». Μα καλά, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ Μέλους μας δεν θεωρείται κατάλληλο να τύχει κριτικής παρουσίασης; (Μιλάμε για κριτική και όχι για υμνολογία έργων φίλων όπως συνηθίζουν σήμερα κάποιοι από τους κρατούντες). Ευτυχώς η κοινή λογική και η συλλογική μνήμη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει, να αποστρέφονται τις στρατολογημένες φωνές, κάποτε και να τιμωρούν. Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας

4 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ * ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Μάιος Δευτέρα, 7 Μαΐου, 7 μ.μ., Εντευκτήριο Ε.Ε.Ε.Λ. Ομιλία του Γιάννη Κασιμάτη με θέμα «Οι Ψαλμοί του Δαυίδ». Δευτέρα, 14 Μαΐου, 7 μ.μ., Εντευκτήριο Ε.Ε.Ε.Λ. Ομιλία του Δημήτρη Κράνη με θέμα «Λογοτέχνες, Ιδρυτικά Μέλη της Εταιρείας, Σειρά 4η». Δευτέρα, 21 Μαΐου, 7 μ.μ., Εντευκτήριο Ε.Ε.Ε.Λ. Εκδήλωση μνήμης Κώστα Σαρδελή. Ομιλίες από τους: Νίκη Σαλπαδήμου και Παναγιώτη Λαζαρόπουλο. Δευτέρα, 28 Μαΐου, 7 μ.μ., Εντευκτήριο Ε.Ε.Ε.Λ. Ομιλία του Γιώργου Λεονάρδου με θέμα «Περί άλωσης της Πόλης και ιστορικού μυθιστορήματος». Ιούνιος Δευτέρα, 4 Ιουνίου, 8:30 μ.μ. ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ (λεπτομέρειες σε ειδική εγκύκλιο). Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β. ΒΙΤΣΑΞΗ Επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα που οργάνωσε η Εταιρεία μας για τον Επίτιμο Πρόεδρο Β. Βιτσαξή, στις 15 Μαρτίου, στη Στοά του Βιβλίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρ. Υπουργοί Β. Πολύδωρας και Ανδρ. Ζαΐμης, καθώς και ο Γ. Βαλιούρης, Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Χρ. Μαλεβίτση. Εισηγητές για το πολυεπίπεδο έργο του τιμώμενου ήταν οι: Ελ. Κεκροπούλου, Δ. Μαγκλιβέρας, Π. Μαστροδημήτρης και Σοφία Μωραΐτη. Παρέστη ο ακαδημαϊκός Εμμ. Ρούκουνας, Επίτιμο Μέλος τής Εταιρείας μας. * Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο πλήρες Πρόγραμμα, το οποίο διανέμεται δωρεάν στα γραφεία της Εταιρείας μας.

5 ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ( ) (Αναγγέλλονται τα βιβλία που αποστέλλονται στην Εταιρεία) Νίκου Χρ. Αλιπράντη, «Καημοί της ψυχής», Αθήνα Σαράντα πέντε νέα ποιήματα πάνω σε διάφορα θέματα αποτελούν τη συλλογή. Νίκου Κακαδιάρη, «Νεωτερικότητα και Μεταμοντέρνο στη βυζαντινή εποχή», «Εναλλακτικές Εκδόσεις», Δοκίμιο. Γιάννη Κασιμάτη, «Κυθηραϊκά Ανάλεκτα (ΙΙ)», Εκδόσεις «Δρυς», Ο Β τόμος των Αναλέκτων με ιστορικά στοιχεία από την παλαιά και νεώτερη ιστορία των Κυθήρων. Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον Δ.Κ. Μαγκλιβέρα. Γιάννη Κασιμάτη, «Σύντομο χρονικό των Τηλεπικοινωνιών της νήσου Κυθήρων», Εκδόσεις «Δρυς», Σύντομο χρονικό επί του θέματος, αναφερόμενο κυρίως στα τεχνικά επιτεύγματα γενικά για τις τηλεπικοινωνίες, κατά τον 20 ο αιώνα. Ελένης Λαδιά, «Το άγιο περιστέρι και ο Κορυδαλλός οδύνης», Εκδόσεις «Αρμός», Διηγήματα μυθοπλαστικά και πραγματικές ιστορίες από την περίοδο της διδασκαλικής προσφοράς τής συγγραφέως στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού. Διονύση Ν. Μουσμούτη, «Το θέατρο στη Ζάκυνθο τον 19 ο αιώνα», Τόμοι 2, και «Παύλος Καρρέρ, η "σκοτεινή" περίοδος ( )», Εκδόσεις Πλέσσα, Το δίτομο βιβλίο περιλαμβάνει μελετήματα για τη συνολική θεατρική παραγωγή στα Επτάνησα τη συγκεκριμένη περίοδο. Αναστασίας-Βαλεντίνης Ρήγα, συμμετοχή σε συλλογικό τόμο με τίτλο «Ψυχοκοινωνικές, Κλινικές και Νευροψυχολογικές Παρεμβάσεις σε άτομα και ομάδες με ειδικές ανάγκες: θεωρία έρευνα - εφαρμογές», Εκδόσεις Gutenberg, Μαρίας Σταμάτη, «Με πολυπρόσωπη σκίαση», Εκδόσεις «Ηριδανός», Ποιητική συλλογή με εικαστικά έργα της ποιήτριας.

6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ (Δημοσιεύονται πληροφορίες που αποστέλλονται στην Εταιρεία, την ευθύνη για την ακρίβεια των οποίων έχουν οι αποστέλλοντες) Το Μέλος μας Κώστας Ευαγγελάτος, συμμετείχε στις παρακάτω συλλογικές εκδηλώσεις, τον Μάρτιο του 2018 στην Αθήνα: Στο πλαίσιο της Ημερίδας για «Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας 2018», στη μεγάλη ομαδική έκθεση με τίτλο «Στην Ολυμπία το Κάλλιστον», στην πολυσύνθετη λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση των Εκδόσεων «Άπαρσις» με τίτλο «Ποιητικός Απόπλους», και στα «Σάββατα Τέχνης» με τίτλο «Ιδεοχρώσεις και Αχειροποίητα». Με βάση το βιβλίο του Μέλους μας Νίκου Κακαδιάρη «Νεωτερικότητα και Μεταμοντέρνο στη Βυζαντινή Τέχνη», έγινε στις 29 Μαρτίου, στην Αίθουσα «Ρήγας Βελεστινλής», εκδήλωση με θέμα «Γεωπολιτική και Βυζαντινή Τέχνη», με ομιλητές τους Ελ. Κεκροπούλου, Μαρία Μαγγιώρου, Ιω. Μάζη και τον συγγραφέα του βιβλίου. Το νέο βιβλίο του Μέλους μας Πάνου Δ. Λαζαρόπουλου «Το όνειρο έσβησε πριν ανατείλει» παρουσίασαν στην «Πνευματική Ζωή» (τχ. 231) οι Μ. Σταφυλάς και Δημ. Καραμβάλης. Το βιβλίο του Μέλους μας Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», παρουσιάστηκε στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, με ομιλητές τους: Σαράντο Καργάκο, Μαρία Αντωνιάδου, Αναστασία Νικολάου, Δημήτρη Μπιτουλά-Κουρούση και Νικόλα Σκευούλη. Το Μέλος μας Γιάννης Νικολόπουλος εκδίδει επί σειρά ετών το πολύ ενδιαφέρον περιοδικό «Νουμάς» (δ/νση: 28 ης Οκτωβρίου 54, Πύργος Ηλείας), στο οποίο δημοσιεύονται και συνεργασίες Μελών μας, καθώς και πληροφορίες για την Εταιρεία μας. Στο περιοδικό «Αντιστροφές» (τχ. 19, Εκδόσεις Αυγ. Ανδρέου), δημοσιεύονται τρία λυρικά ποιήματα του Μέλους μας Δημ. Νικορέτζου. Επίσης, στο περιοδικό «3 η Χιλιετία» (τχ. 75), δημοσιεύθηκε μελέτη του με τίτλο «Ένας άγνωστος ποιητικός διαγωνισμός του Υπουργείου των Στρατιωτικών, το 1914».

7 Στο περιοδικό «3 η Χιλιετία» (Εκδότης-Δ/ντής: Δημ. Πιστικός) δημοσιεύονται τακτικά συνεργασίες (δοκίμια, μελετήματα, ποιήματα κ.λπ.) Μελών μας. Στο «Αθηναϊκό Ημερολόγιο» των Εκδόσεων «Φιλιππότη» δημοσιεύτηκαν τα άρθρα του Μέλους μας Νίκης Σαλπαδήμου: «Μια Κυψέλη του Πνεύματος και της Τέχνης» και «Ναπολέων Λαπαθιώτης, η τοιχογραφία μιας εποχής». Η ομιλία της Αντιπροέδρου της Εταιρείας μας Μερόπης Σπυροπούλου με θέμα «Τι σημαίνει Πατρίδα;» που έγινε σε συγκέντρωση της Δευτέρας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς» (τχ. 1012). Το Μέλος μας Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζιου, σε εκδήλωση που οργάνωσαν η «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών» και η «Ελληνική Εταιρεία των Ιατρών Λογοτεχνών», παρουσίασε το θέμα «Τέχνη, Πολιτισμός και Ιατρική» και βραβεύθηκε για την προσφορά της από τους Προέδρους των δύο αυτών Εταιρειών. Το Μέλος μας Θανάσης Φροντιστής έλαβε το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» για την ποιητική του συλλογή «Ο Συρμός» (Εκδόσεις Μέμφις, 2017). Επίσης, έλαβε Β Έπαινο στον διαγωνισμό Ιστορικού Χρονικού 2017 του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, για το Ιστορικό του Χρονικό με τίτλο «Καλπάκι, το χρονικό της κρίσιμης Μάχης». ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ Μ. ΣΤΑΦΥΛΑ Ο Εκδότης-Διευθυντής του περιοδικού «Πνευματική Ζωή» Μιχάλης Σταφυλάς εισήλθε στο 99 ο έτος της ηλικίας του. Ακμαίος, δραστήριος, πάντα παραγωγικός, κυκλοφόρησε τελευταία το νέο του μελέτημα «Περί Ζαχαρία Παπαντωνίου ο λόγος» (Εκδόσεις «Πνευματική Ζωή», 2018). Τον συνοδεύουν οι ευχές και οι ευχαριστίες μας γιατί στο περιοδικό του δημοσιεύει συνεργασίες των Μελών μας (το νέο τεύχος 231 του περιοδικού του είναι γεμάτο από δημοσιεύματα για Μέλη μας).

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank Δήμο Μαντζούνη για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο της Εταιρείας μας. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Στις 6 Νοεμβρίου του 2017, το Μέλος μας Καθηγήτρια Αναστασία-Βαλεντίνη Ρήγα, τιμήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας, Καθηγητή Γεώργιο Παναγή, για την πολύτιμη συμβολή της στη λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ Επειδή καθημερινά έχουμε σχέσεις με τους νόμους, το νέο βιβλίο του Ακαδημαϊκού Απόστολου Γεωργιάδη «Τι είναι Δίκαιο;» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, είναι απαραίτητο σε όλους, ενώ επιπλέον αποτελεί ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΝΟ Η Λιθουανία, μικρή Βαλτική χώρα, έχει λιγότερους από τρία εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «3 η Χιλιετία» (τχ. 75, 2018) η Ένωση Λιθουανών Λογοτεχνών κατέχει ένα υπέροχο ιστορικό κτήριο στο κέντρο του Βίλνιους με όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων, έναν εκδοτικό οίκο, το περιοδικό Literatūra in menas (Γράμματα και Τέχνες) και τρία εξοχικά κέντρα κοντά στη θάλασσα. Το σωματείο διοργανώνει κάθε χρόνο ένα μεγάλο λογοτεχνικό φεστιβάλ με την επωνυμία «Ποιητική Άνοιξη».

9 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ Έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει το European Writers Council του οποίου Τακτικό Μέλος που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα είναι η Εταιρεία μας για την νομοθετική ρύθμιση της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στις σύγχρονες τεχνολογίες. Το EWC είναι σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα που έχουν σχέση με την πνευματική παραγωγή. Υπενθυμίζεται ότι πρωτοπόρος η Εταιρεία μας έχει οργανώσει ήδη, στις 6 Ιουνίου 2015, Ημερίδα με θέμα «Τα Πνευματικά Δικαιώματα των Λογοτεχνών υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών». Η Επιστημονική Επιτροπή της Ημερίδας μας είχε συγκροτηθεί από την Ακαδημαϊκό - πρ. Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Διονυσία Καλλινίκου και τον Καθηγητή Νέστορα Κουράκη. Εισηγητές ήταν Καθηγητές και διακεκριμένοι νομικοί-συγγραφείς οι οποίοι ανέλυσαν πολύπλευρα το θέμα. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ Στο πλαίσιο των εορτασμών «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) γιόρτασε, στις 26 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, όπως έχει οριστεί από το World Intellectual Property Organization WIPO. Ο φετινός εορτασμός είχε θέμα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία και ο ΟΠΙ, με την ηλεκτρονική του καμπάνια και το μότο «Το βιβλίο γιορτάζει», συμμετείχε στις εορταστικές δράσεις. Η Εταιρεία μας συμπεριλαμβάνεται στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής ηλεκτρονικής καμπάνιας.

10 ΕΦΥΓΑΝ Στις 11 Φεβρουαρίου έφυγε, πλήρης ημερών, το αντεπιστέλλον Μέλος της Εταιρείας μας, Καθηγητής Antonio Fusco, ελληνιστής, λογοτέχνης, ποιητής, δύο φορές προταθείς για Nobel Λογοτεχνίας. Διακεκριμένος επιστήμων της Ψυχολογίας της Τέχνης, τόσο στην Ιταλία, όσο και στον εκτός της χώρας του πνευματικό κόσμο. Αγάπησε την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ήταν πολυγραφότατος, μια πληθωρική προσωπικότητα των Γραμμάτων, κυρίως ψυχαναλυτής της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας. Σημαντικές οι μελέτες του για τους χαρακτήρες Μήδεια, Αντιγόνη, Ιφιγένεια, Ιππόλυτος, Προμηθέας Δεσμώτης κ.α. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της Ψυχολογίας της Τέχνης και της δημιουργικότητας των Πανεπιστημίων που δίδασκε, αλλά και στους φίλους και συνεργάτες του διεθνώς. Στις 26 Φεβρουαρίου, έφυγε το Μέλος μας Νίκη Καλτσόγια-Τουρναβίτη, Ομότιμη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου. Είχε πολύ σημαντικό και πολύπλευρο διδακτικό και επιστημονικό έργο σε θέματα συνταγματικού δικαίου, συνταγματικής ιστορίας, δημόσιας διοίκησης και πολιτικής επιστήμης, όπως και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαιτέρως των γυναικών. Για την επιστημονική και κοινωνική προσφορά της, είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και το βραβείο του ελληνικού τμήματος του διεθνούς P.E.N. Club (Poetry, Essay, Novel), για τα δοκίμιά της «Προκλήσεις των καιρών». Θα τους θυμόμαστε πάντα.

11 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ Κράτος και Πολίτης ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ ( ) Από το βιβλίο δοκιμίων του «Κρίση κι Έλεγχος της Εποχής μας» Οι Εκδόσεις των Φίλων, 1989

12 ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο Εθνικός Χαρακτήρας των Ελλήνων Δυνάμεις και Αδυναμίες ΝΙΚΗ ΚΑΛΤΣΟΓΙΑ-ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ ( 2018) Από το περιοδικό «Κυπριακή Μαρτυρία», 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2017-18 ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 6 Νοεμβρίου Ο καθηγητής, ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΡΕΤΖΟΣ θα μιλήσει με θέμα : «Το «spleen» και «milieu»

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων 1ου εξαμήνου 2009 ουάριος Παρουσίαση βιβλίου Εν oνόματι της Μακεδονίας, Μαργαρίτης Τζίμας, Μάρκος Μπόλαρης, Σταύρος Λυγερός Η συμβολή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΩΝΙΑ

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΩΝΙΑ Παρουσίαση βιβ ίου εκδήλωση Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΩΝΙΑ www.periexomena.gr Την αίθουσα «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ» του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» διάλεξαν οι δύο συγγραφείς, Γεώργιος Πετρόπουλος και Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ

Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ Τ ΙΜΗΤΙΚΗ Ε ΚΔ ΗΛΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ Λίγες εκδηλώσεις θα ήταν τόσο κατάλληλες για να τιµηθεί η παγκόσµια ηµέρα του βιβλίου, η 23η Απριλίου, όσο εκείνη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ/ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ/ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: dionysiou.despo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία της Μαρίας Θ. Αντωνιάδου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ στα σημερινά εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»

Η ομιλία της Μαρίας Θ. Αντωνιάδου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ στα σημερινά εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» Ημερομηνία Ανάρτησης: 02/12/2018 Η ομιλία της Μαρίας Θ. Αντωνιάδου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ στα σημερινά εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2017 ΕΛΕΤΑΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μέλος του WindEurope (πρώην European Wind Energy Association) και του Global Wind Energy Council Αθήνα 22/01/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία

OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία Διεύθυνση Σπουδών: Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου 13ος Κύκλος Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής Διόρθωσης Επιμέλειας Κειμένων Εικονογράφησης OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 12.00

Διαβάστε περισσότερα

Αίθουσα Τελετών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ώρα 19:00μ.μ.

Αίθουσα Τελετών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ώρα 19:00μ.μ. Ομιλία Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη 4 η Τελετή Απονομής του Βραβείου του Πανεπιστημίου Κύπρου για την Προσφορά στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό Αίθουσα Τελετών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ώρα

Διαβάστε περισσότερα

International Art Academy

International Art Academy International Art Academy 1 ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης» Η International Art Academy διοργανώνει τον 1 ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης». ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1)

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγοί και παιδαγωγική σκέψη στον ελληνόφωνο χώρο (18ος αιώνας- Μεσοπόλεμος)

Παιδαγωγοί και παιδαγωγική σκέψη στον ελληνόφωνο χώρο (18ος αιώνας- Μεσοπόλεμος) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Παιδαγωγοί και παιδαγωγική σκέψη στον ελληνόφωνο χώρο (18ος αιώνας- Μεσοπόλεμος) Ενότητα 13: Παιδαγωγική και παιδαγωγικά περιοδικά A.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων Χαιρετισμός Δημάρχου Στην περίοδο τής μεταπολίτευσης η πόλη μας, όπως και η υπόλοιπη χώρα, έζησε μια πνευματική και πολιτιστική ανάταση. Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα πολλά και καταστροφικά κενά που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας - Άνοιξη Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας - Άνοιξη Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Χειμώνας - Άνοιξη 2012 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση. Τάσος Λειβαδίτης

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση. Τάσος Λειβαδίτης Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Σχολικό έτος: 2013-2014 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση Τίτος Πατρίκιος Νίκος Καββαδίας Τάσος Λειβαδίτης

Διαβάστε περισσότερα

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και το περιεχόμενο των ποιημάτων μπορεί να απευθύνεται σε νεαρά άτομα (ηλικίας 5 έως 18 ετών).

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και το περιεχόμενο των ποιημάτων μπορεί να απευθύνεται σε νεαρά άτομα (ηλικίας 5 έως 18 ετών). ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΝΤΗ Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος τον διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Μόντη, ανάμεσα στους

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ 3 ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΕΙΟΝ 2011». 1 ο Βραβείο: Μάριος Χατζημιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ν.Π.Δ.Δ.) ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 33. ΑΘΗΝΑ. 13.553. ΤΗΛ. 3222222 ΝΙΚΗΣ 11, ΑΘΗΝΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιεπ Αναστάσιος: «Η Εκκλησία είναι παρούσα και στο πεδίο της εκπαίδευσης»

Αρχιεπ Αναστάσιος: «Η Εκκλησία είναι παρούσα και στο πεδίο της εκπαίδευσης» 25/02/2019 Αρχιεπ Αναστάσιος: «Η Εκκλησία είναι παρούσα και στο πεδίο της εκπαίδευσης» Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Αλβανίας Εκπαιδευτική Ημερίδα διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνική Κρίση. Για μια Νέα Θεσμική Μεταπολίτευση Επιστημονικοί προβληματισμοί. Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Ελληνική Κρίση. Για μια Νέα Θεσμική Μεταπολίτευση Επιστημονικοί προβληματισμοί. Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών ΚΕΝΤΡΟ ΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΜΠΕΗ Υποδοχή «Θεοφάνεια» Ι ΡYMA ΙΕΘΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΡΙΣΠΗ ΚΑΙ Ρ. Α. ΣΑΜΑΡΑ-ΚΡΙΣΠΗ Η Ελληνική Κρίση Για μια Νέα Θεσμική Μεταπολίτευση Επιστημονικοί

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 16 Οκτωβρίου, Παρασκευή Σπίτι του Πολιτισμού Ρέθυμνο 17 Οκτωβρίου, Σάββατο Νεώριο Μόρο - Χανιά Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 σε όλη την Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 6/10 ευτέρα και ώρα 7.µ.µ. Οµιλητής: ηµήτρης Παπαθανασόπουλος Καθηγητής Φιλολογίας-Συγγραφέας Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή Παρουσίαση του της ταινίας του Νίκος Καζαnτζακησ τεταρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 Θέατρο παλλασ Λευκωσια ώρα 7.30 μ.μ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη Παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ Π Α Ν Τ Ε Λ Η Σ Π Ρ Ε Β Ε Λ Α Κ Η Σ * ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

25 o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νοεμβρίου 2011 "Makedonia Palace"

25 o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νοεμβρίου 2011 Makedonia Palace 25 o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10-12 Νοεμβρίου 2011 "Makedonia Palace" Χαιρετισμός προέδρου για το 25 ο συνέδριο της ΔΕΒΕ Αγαπητοί Συνάδελφοι Εκ μέρους της οργανωτικής

Διαβάστε περισσότερα

11ο Έτος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς

11ο Έτος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας Κέντρο Μελέτης της Οικογένειας Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας Κέντρο Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση Μαθητών Γ Λυκείου για προσφερόμενα Βραβεία σε τελειόφοιτους.

Ενημέρωση Μαθητών Γ Λυκείου για προσφερόμενα Βραβεία σε τελειόφοιτους. ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017-2018 Ενημέρωση Μαθητών Γ Λυκείου για προσφερόμενα Βραβεία σε τελειόφοιτους. Μ.76 (Α) Βραβεία Ιουνίου 2017 1. Βραβείο Συνεργατισμού 350 στον τελειόφοιτο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της

Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της 26/03/2019 Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Γράφει η Ναταλία Δανδόλου «Όλα τα ποτάμια που κυλούν ορμητικά ή ράθυμα έχουνε μια μονάχα νοσταλγία: τη

Διαβάστε περισσότερα

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. 1 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 9ης ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 - Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου κτίριο Αναστάσιος Γ Λεβέντης αίθουσα Β108 στην Πανεπιστημιούπολη - `Εντιμη Εκπρόσωπη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ - ΓΚΙΒΑΛΟΤ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑ 2001 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η οριοθέτηση της παιδικής λογοτεχνίας σε σχέση με την

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Σταύρου

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική και Πολιτική Εκπροσώπηση

Κοινωνική και Πολιτική Εκπροσώπηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΈΔΡΙΟ Κοινωνική και Πολιτική Εκπροσώπηση Προκλήσεις και Προοπτικές στη Δημοκρατία τον 21ο αιώνα 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2016 Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Ρένα Σταυρίδη-Πατρικίου Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΣΚΟΒΗ, ΕΤΟΥΣ 2016»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΣΚΟΒΗ, ΕΤΟΥΣ 2016» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Ακαδημίας 50 Αθήνα Πληρ: Αικατερίνα Τσάμη Τηλ: 210 5151541 και 210 5136683

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b.

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 44 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχο-...παιδία Θέματα ανάπτυξης και προσαρμογής των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο

Ψυχο-...παιδία Θέματα ανάπτυξης και προσαρμογής των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Τμήμα Ψυχολογίας, το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, το Κέντρο Μελέτης της Οικογένειας, το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ1

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ1 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Κ1 Θέμα: Ετήσιος Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων 2016-2017 ΗΜΕΡΑ/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 1/9 Δευτέρα 5/9 Δευτέρα 5/9 Τετάρτη 7/9 Παρασκευή 9/9 Πέμπτη 29/9

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου συναντά την εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου συναντά την εκπαίδευση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου συναντά την εκπαίδευση Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου έχοντας ήδη κάνει μεγάλα βήματα στο σχεδιασμό του για το 2017 συνεχίζει τις δράσεις του που αποσκοπούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας-Άνοιξη 2010. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας-Άνοιξη 2010. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Χειμώνας-Άνοιξη 2010 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ culture.uop.gr «Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΓΕΥΣΗ και ΜΝΗΜΗ, μια πολυεπίπεδη συμμετοχική

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνδημότες, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί συνδημότες, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη στο φιλολογικό μνημόσυνο στη μνήμη του Ανδρέα Παστελλά, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 7:30 μμ στο Δημοτικό Μέγαρο Αγαπητοί συνδημότες, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Θεσσαλονίκη, 25 Οκτωβρίου 2016 Το σχολείο έρευνας της ΕΛΕΓΕΙΑ διεξήχθη φέτος με μεγάλη επιτυχία στις 20-23 Οκτωβρίου, στη Ν. Καλλικράτεια. Διακεκριμένοι ομιλητές (όπως θα δείτε και

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο Ισχύς Νοεμβρίου 2016 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διήμερο Συνέδριο Φιλοσοφίας του Δικαίου

Δίκαιο Ισχύς Νοεμβρίου 2016 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διήμερο Συνέδριο Φιλοσοφίας του Δικαίου & Δίκαιο Ισχύς Διήμερο Συνέδριο Φιλοσοφίας του Δικαίου 25-26 Νοεμβρίου 2016 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αίθουσα UNESCO (25/11, 10:45-19:00) & Cine Studio (26/11, 10:00-14:15) Χορηγός Επικοινωνίας Τμήμα Νομικής

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά Το 1877 γεννήθηκε στο Καρπενήσι ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Ήταν Έλληνας λογοτέχνης, ποιητής, διηγηματογράφος, δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και ακαδημαϊκός,

Διαβάστε περισσότερα

Εξετάσεις για το Δίπλωμα Ευρωπαίου Καρδιολόγου

Εξετάσεις για το Δίπλωμα Ευρωπαίου Καρδιολόγου 3 η σύντομη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του ΔΣ ΕΚΕ (Απρίλιος Ιούλιος 2017) Αθήνα, 25/7/17 Αγαπητές Συναδέλφισσες / Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναφερθώ πολύ συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

19-20/12/2015 Μετάκληση Θεατρικού Σχήματος με το έργο "Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος"

19-20/12/2015 Μετάκληση Θεατρικού Σχήματος με το έργο Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος 29/06/2018 Συνεργασία στη θεατρική παράσταση "Ραψωδία μ της Οδύσσειας" 22-27/03/2018 Μετάκληση Θεατρικού Σχήματος με το έργο "Ο Μικρός Εγώ" 13/02-25/02/2018 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Dancing to Connect"

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2015 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Πιντιρίσιης Γεώργιος του Γρηγορίου (Γ4) με γενική βαθμολογία

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κύριε Πρόεδρε, εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, αγαπητοί απόφοιτοι, κυρίες και κύριοι. Βρίσκομαι απόψε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι Ο Τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (ΤΕΕΝ) του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΣΝΕ στην Μακεδονία και

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Βραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

«Το Παραμύθι της Μουσικής» κυκλοφορεί και σε γραφή Braille από το Φάρο Τυφλών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 94 15 222.

«Το Παραμύθι της Μουσικής» κυκλοφορεί και σε γραφή Braille από το Φάρο Τυφλών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 94 15 222. «Το Παραμύθι της Μουσικής» κυκλοφορεί και σε γραφή Braille από το Φάρο Τυφλών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 94 15 222. Από το Σεπτέμβριο του 2008 «Tο Παραμύθι της Μουσικής» κυκλοφορεί και σε cd από τις

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης πρόσκληση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου-Λυκείου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βραβεία που δόθηκαν τον Ιούνιο 2016

Βραβεία που δόθηκαν τον Ιούνιο 2016 ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-2017 Βραβεία που δόθηκαν τον Ιούνιο 2016 1. Βραβείο Συνεργατισμού 350 στον τελειόφοιτο μαθητή που συγκέντρωσε την ψηλότερη βαθμολογία κατά τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Το 1956 η Λίνα Τσαλδάρη υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή

Το 1956 η Λίνα Τσαλδάρη υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/09/2007 Το 1956 η Λίνα Τσαλδάρη υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή 1 Λίνα Τσαλδάρη. Πρώτη γυναίκα υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ανέλαβε καθήκοντα

Διαβάστε περισσότερα

Η Λογοτεχνία στο Διαδίκτυο

Η Λογοτεχνία στο Διαδίκτυο [Καταγραφή] Η Λογοτεχνία στο Διαδίκτυο Ηλεκτρονικές σελίδες για τη νεοελληνική λογοτεχνία Ηλεκτρονικά Περιοδικά Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Σελίδες Έντυπων Λογοτεχνικών Περιοδικών Περιεχόμενα - # - Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2017 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται

Διαβάστε περισσότερα

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση»

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ανοίγει τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 η Παγκρήτια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 3. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑΣ, Γενικός

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 3. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑΣ, Γενικός ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΩΡΑ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Παρασκευή 24/05 ΡΕΣΕΨΙΟΝ 19.00 Τελετή εγκαινίων 1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ Περιφερειάρχης Κρήτης 2. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΕΡΜΑΚΗΣ, Γενικός ιευθυντής PromExpo.gr - Περιφερειακός

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ...Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ... Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2010

1Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ...Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ... Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2010 eνωση ΕΛΛhΝΩΝ ΦΥΣΙκΩΝ Hawking 1Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2010 Η Ε.Ε.Φ. πρόκειται να πραγματοποιήσει από 1 έως 5 Νοεμβρίου ένα πενθήμερο Φεστιβάλ στην «Τεχνόπολις»

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την admin Δευτέρα, 16 Ιούνιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Ιούνιος :08

Συντάχθηκε απο τον/την admin Δευτέρα, 16 Ιούνιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Ιούνιος :08 Δεκάδες είναι και φέτος οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού στο Αίγινας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Για μια ακόμα φορά η φιλόξενη και ιστορική αίθουσα

Για μια ακόμα φορά η φιλόξενη και ιστορική αίθουσα ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 17, 4oς όροφος 10552 ΑΘΗΝΑ Αριθ. Πρωτ. ΤΗΛ.: 2103240001-2106920004 10 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ Γ.Α.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 3-4-2002 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΕΜΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ταξιδευτής ο λογισμός καράβι το βιβλίο... Με μαντινάδες επέλεξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου και του 4ου Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ. 179/79/Α/29. Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Προκήρυξη του 31 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018

Αρ. Φακ. 179/79/Α/29. Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Προκήρυξη του 31 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018 Αρ. Φακ. 179/79/Α/29 Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προκήρυξη του 31 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018 1. Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προκηρύσσει το 31 ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων

Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ Σχολική Χρονιά 2018-2019 Θέμα :Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη κινήτρων ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ Διάγνωση

Διαβάστε περισσότερα

12 o Πανελλήνιο Συνέδριο. 3 o Πανελλήνιο Συνέδριο 2-4ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. A Ανακοίνωση

12 o Πανελλήνιο Συνέδριο. 3 o Πανελλήνιο Συνέδριο 2-4ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. A Ανακοίνωση 12 o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων 3 o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας 2018 2-4ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Αίγλη Zαππείου, Αθήνα Χορηγούνται 21 Μόρια Συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2017-18 διοργανώνει δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Περί Μελαγχολίας. Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Καργιώτης. 6 η ενότητα: «Το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα»

Περί Μελαγχολίας. Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Καργιώτης. 6 η ενότητα: «Το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα» Περί Μελαγχολίας Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Καργιώτης 6 η ενότητα: «Το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα» Περιγραφή θεματικής ενότητας: Εκδοχές του θέματος της μελαγχολίας έτσι όπως το διαχειρίστηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Αν Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Αν Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ Ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - HNS NEWSLETTER 06.2015 Iούνιος 2015 - τ 02 Ενημερωτικό Δελτίο ΝΝ της ΕΝΕ - τεύχος 2 μήνυμα - ευχαριστίες Το 2ο τεύχος του Ενημερωτικού

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία Όµιλος Εξυπηρετητών 16/02/2013

Οµιλία Όµιλος Εξυπηρετητών 16/02/2013 Οµιλία Όµιλος Εξυπηρετητών 16/02/2013 Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Φίλοι και εκλεκτοί προσκεκληµένοι, Για έναν ποιητή και φιλόσοφο όπως ο αείµνηστος Δηµήτρης Κακαλίδης, ο ιδρυτής αυτού του Οµίλου των Εξυπηρετητών,

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία. DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας

Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία. DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας Ελληνικός πολιτισμός - το ενιαίο και διαχρονικό φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγγραφείς του τεύχους

Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους [ 109 ] Ο Θανάσης Αγάθος είναι λέκτορας Νεο ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ Τεύχος Αγαπητοί Lions, Lioness και Leos Αισίως φθάσαμε στην Αγία Εβδομάδα. Εβδομάδα των παθών του Κυρίου. Ο Κύριος εθυσιάσθη στο σταυρό για μας και ανεστήθη θριαμβευτικά εκ του τάφου. Ας γίνει και για

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Δυτικής Κρήτης 2011-2013 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Εκδηλώσεις 2011 15 και 16 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε σε Ρέθυμνο και Χανιά αντίστοιχα, το πρώτο σεμινάριο με Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ σας προσκαλεί σε ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα. 29-30 Μαρτίου 2006

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ σας προσκαλεί σε ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα. 29-30 Μαρτίου 2006 Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ σας προσκαλεί σε ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ 29-30 Μαρτίου 2006 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE ΑΘΗΝΩΝ (ΟΜΗΡΟΥ 14-16) Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2019

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2019 Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2019 «ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ» Κατηγορία «Οδυσσέας»: μαθητές επιπέδου Β1 1 Προτεινόμενο θέμα Ας γιορτάσουμε την ελιά της Ελλάδας Σύμβολο

Διαβάστε περισσότερα

«Όταν η περιφέρεια ερμηνεύει το κέντρο» Έλληνες Ιστορικοί Ευρωπαϊκής Ιστορίας

«Όταν η περιφέρεια ερμηνεύει το κέντρο» Έλληνες Ιστορικοί Ευρωπαϊκής Ιστορίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ «Όταν η περιφέρεια ερμηνεύει το κέντρο» Έλληνες Ιστορικοί Ευρωπαϊκής Ιστορίας Επιστημονική Διημερίδα 4 5 Μαΐου 2018 Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Στη θεατρική παράσταση παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός

Στη θεατρική παράσταση παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός 13-05-2016 : O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στη θεατρική παράσταση «ο Ηλίας του 16ου» που οργάνωσε η θεατρική ομάδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Έχουμε την τιμή να σας καλωσορίσουμε στην Επιστημονική Εκδήλωση «Ημέρες Ψυχιατρικής 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, στην Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

8 ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

8 ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 8 ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Για 8 η φορά πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός γύρος Ορχομενού και πάλι με επιτυχία. Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, παρά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είχε σαν αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Η Πένυ Παπαδάκη μας μιλά με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της "Φως στις σκιές"

Η Πένυ Παπαδάκη μας μιλά με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της Φως στις σκιές Η Πένυ Παπαδάκη μας μιλά με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της "Φως στις σκιές" Κυρία Παπαδάκη, το βιβλίο σας Φως στις Σκιές που επανεκδίδεται από τις εκδόσεις Ψυχογιός, πραγματεύεται δύσκολα κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχολική εκδήλωση στην Αστόρια

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχολική εκδήλωση στην Αστόρια 03/02/2019 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχολική εκδήλωση στην Αστόρια Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αμερικής Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρος Γ. Πατρίδης πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα