Έπνιξαν στα χημικά τους Έλληνες. Πρότειναν σε Ιεράρχες να μπουν σε καταφύγιο κι εκείνοι απάντησαν ότι δεν είναι επίσημοι αλλά με το λαό.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έπνιξαν στα χημικά τους Έλληνες. Πρότειναν σε Ιεράρχες να μπουν σε καταφύγιο κι εκείνοι απάντησαν ότι δεν είναι επίσημοι αλλά με το λαό."

Transcript

1 20/01/2019 Έπνιξαν στα χημικά τους Έλληνες. Πρότειναν σε Ιεράρχες να μπουν σε καταφύγιο κι εκείνοι απάντησαν ότι δεν είναι επίσημοι αλλά με το λαό. / Επικαιρότητα Ενταση και οργή στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, καθώς η εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, μετά τα επεισόδια που προκάλεσε μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων, προκάλεσε πανικό, λιποθυμίες ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. Το παρακράτος διέλυσε την συγκέντρωση, χτύπησε ηλικωμένους, έστειλε μωρά στο νοσοκομείο και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει ήθος και ανθρωπιά αφού τα έβαλε με τους πολίτες. Ολα ξεκίνησαν όταν στις 14:30 μικρή ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να μπει στο προαύλιο της Βουλής και επιτέθηκε με λοστάρια κατά των ΜΑΤ, τα οποία, άγνωστο με ποιανού εντολή, προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων μέσα στο πλήθος.

2 Η ομάδα αυτή δεν ήταν διαδηλωτές αλλά προφανώς ακολούθησε την τακτική αυτών που όταν θέλουν να διαλύσουν συγκεντρώσεις, υποδύονται τους διαδηλωτές και προκαλούν ρήξη. Η χρήση των δακρυγόνων μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ήταν εκτεταμένη, τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος όσο και σε άλλα σημεία, όπως στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β.Σοφίας. Τα δακρυγόνα έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο ενώ ηλικιωμένοι έπεσαν στο δρόμο λιπόθυμοι.

3 ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΦΩΝΑΞΑΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Έντρομοι έτρεχαν οι πολίτες να γλυτώσουν τα χημικά των αστυνομικών, μαζί τους και Ιεράρχες. Μια ομάδα πολιτών και Ιεραρχών έτρεχαν να αποφύγουν τα περισσότερα χημικά κι εκείνη την ώρα αστυνομικοί που ήταν στο υπουργείο οικονομικών πρότειναν στους Ιεράρχες να μπουν στο καταφύγιο των επισήμων.

4 Οι Ιεράρχες ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και ο Καρπασίας Χριστόφορος οι οποίοι μαζί με ομάδα πολιτών προσπαθούσαν να αποφύγουν τα επεισόδια. «Περάστε, τους είπαν οι αστυνομικοί, έχουμε καταφύγιο για τους επισήμους εδώ» Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας με κόκκινα τα μάτια από τα δακρυγόνα απάντησε: «Εμείς δεν είμαστε με τους επισήμους αλλά με το λαό» Το λεγόμενο καταφύγιο ήταν κοντά στο υπουργείο οικονομικών όπου και άλλοι προφανώς επίσημοι κατέφυγαν. Νωρίτερα στην αρχή της διαδήλωσης: Με την παρουσία σημαντικών Ιεραρχών, η οποίοι βρέθηκαν μεταξύ του απλού κόσμου, διεξάγεται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Μεταξύ των Μητροπολιτών που βρίσκονται είναι οι : Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Χίου κ. Μάρκος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Στην εξέδρα ανέβηκε εκπρόσωπος της Ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους μεταξύ άλλων είπε ότι

5 «Το κράτος και όχι ο ελληνικός λαός (το τόνισε ιδιαίτερα αυτό) αναγνωρίζει τη Μακεδονική Εθνότητα και γλώσσα σε ένα κράτος που καμία σχέση δεν έχει με την Μακεδονία μας». Î ÎµÎ¹ÎºÏ Î½Î± Î Ï Ï Ï Ï ÎµÏ Î¹Î Ï ÎµÎ¹: 6 Î Ï Î Î¼Î±, Î Ï Î Î¼Î± Ï Ï Î ÎºÎ Î½Ï Î±Î¹ Image not found or type unknown Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

6

7

8

9

10

11

12

13 Η αντίδραση της Εκκλησίας Οι επιστολές Η διπλωματία και η στρατηγική Το μέλλον των σχέσων Εκκλησίας Κράτους. Θα ξεκινήσουμε από μια φράση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών Συμεών που πρόσφατα από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια στο λόγο του τόνισε κάτι φωτισμένο που ταιριάζει απόλυτα στις κρίσιμες στιγμές των ημερών και είναι και επίκαιρο λόγω του συλαλλητηρίου των Πρεσπών που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Είπε λοιπόν ο Θεοφιλέστατος ότι Η πραγματική ομολογία συνοδεύεται από αίμα, κόπο, θυσία και ξεκινά όταν κάποιος χρειαστεί ακόμα και να μείνει μόνος προκειμένου να υπερασπιστεί την αλήθεια της ζωής του, να πάει κόντρα στο ρεύμα, να συκοφαντηθεί, να λοιδορηθεί και να περιθωριοποιηθεί. Μια ομολογία που είναι βελούδινη, που εξελίσσεται σε μια φωνασκία σε μια παρέα ή κρύβεται σε μια ανωνυμία του όχλου και καλεί τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, δεν είναι μια αληθινή ομολογία Χριστού. Ο κ. Συμεών, αναφερόμενος στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, είπε ότι «δεν ήταν ένας γραφικός διαδηλωτής με πλακάτ, σημαίες και σταυρούς στα χέρια. Σημαία

14 του ήταν η θυσία της καρδιάς του. Σταυρός ήταν η σταυρωμένη του ύπαρξη και η διάθεσή του για την αλήθεια της ορθόδοξης πίστης, για την οποία υπέστη συκοφαντίες, εξορίες και φυλακίσεις». Ταιριάζει απόλυτα λοιπόν το παραπάνω απόσπασμα της ομιλίας του στους αγώνες των ημερών διότι θυμίζει σε όλους πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι τον καλόν αγώνα με θυσίες και κόπους που θα έχουν τίμημα αν χρειαστεί ακόμη και την ίδια μας την ζωή, το ίδιο μας το αίμα για την καλή μας ομολογία. Στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη συμφωνία των Πρεσπών βέβαια θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς αν θα έπρεπε να τηρήσει τον ίδιο τρόπο ομολογίας χωρίς να κρατήσει πλακάτ και σημαίες για να φωνάξει για τα συμφέροντα της Πατρίδας ή αν θα έπρεπε να βγει στους δρόμους ειρηνικά και να διαδηλώσει για τα εθνικά συμφέροντα. Εδώ λίγο περιπλέκεται το θέμα διότι υπάρχουν απόψεις πολλών ταχυτήτων ακόμη και στην εκκλησία και αυτό το βιώσαμε και πρόσφατα από τις επιστολές των Μακεδόνων Ιεραρχών αλλά και ενός σημαντικού αριθμού Ιεραρχών που συντάχθηκε με την άποψη ότι η συμφωνία των Πρεσπών θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αλήθεια είναι ότι η εκκλησία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για να αντιδράσει επίσημα και να εκφράσει τις απόψεις της, διότι έχει πολλά ανοικτά ζητήματα που τρέχουν αυτόν τον καιρό, είναι ήδη σε μειονεκτική θέση λόγω της νομοθεσίας που καταθέτει η κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία αλλά και για την μισθοδοσία του κλήρου και τώρα μπαίνει και η συμφωνία των Πρεσπών η οποία σίγουρα επηρεάζει και το μέλλον της Εκκλησίας όπως φαίνεται ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι Ιεράρχες που πρόσφατα με επιστολές τους αντέδρασαν για το φλέγον ζήτημα και κάλεσαν και το ποίμνιο να συμμετάσχει δεν θα μιλήσουν στο συλαλλητήριο ούτε θα ανέβουν στην εξέδρα σεβόμενοι προφανώς και την επιθυμία της επίσημης εκκλησίας να κρατηθεί μια πιο χαμηλού προφίλ στάση στο θέμα που μπορεί να δημιουργήσει ρήξη ακόμη και στις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους. Είναι γνωστό όμως ότι στο συλαλλητήριο θα ανέβει στην εξέδρα εκπρόσωπος του Αγίου Όρους για να απευθήνει χιαρετισμό αλλά όχι Ιεράρχες αφού θεωρήθηκε αρκετή η αντίδρασή τους μέσω επιστολών.

15 Άλλωστε οι φωνές στο συλαλλητήριο θα είναι από διαφορετικές κατευθύνσεις γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει και πραγματική ρήξη των σχέσεων Εκκλησίας Κράτους, κάτι το οποίο η Εκκλησία θα θέλει να αποφύγει. Η διπλωματία βέβαια καμιά φορά δεν αναγωνρίζεται ως τέτοια από την ιστορία και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο λαός και το αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας για τη χώρα να μοιράσει και ευθύνες για όποιο τίμημα σε όσους δεν αντέδρασαν δυναμικά σε ένα τέτοιο εθνικό Θέμα. Παρά τώρα την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο υπέρ της συμφωνίας, ενισχύθηκε η άποψη ότι είναι ετεροβαρής και εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ Από την «ακτινογραφία» των στοιχείων της έρευνας της MRB που δημοσιεύει το έθνος της Κυριακής σήμερα, και τις Τάσεις Δεκεμβρίου 2018 για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, προκύπτει ότι ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της συμφωνίας. Η ανάλυση των στοιχείων είναι αποστομωτική για τα κυβερνητικά στελέχη. Στο σύνολο της κοινής γνώμης, αρνητικά «βαθμολογεί» τη συμφωνία το 70% και θετικά μόλις το 12%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του θέματος ανά ηλικιακή ομάδα, όπου και πάλι το «όχι» υπερτερεί σε συντριπτικά ποσοστά. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις ηλικίες από 17 έως 24 ετών «όχι» απαντά το 67% και μόλις το 9% συμφωνεί. Αντίστοιχα μονοψήφιο (9%) είναι το ποσοστό που εγκρίνει τη συμφωνία στις ηλικίες άνω των 65 ετών ενώ αρνητικά απαντά το 76%. Σε κάθε περίπτωση, γυρίζει την πλάτη στη συμφωνία το 68% των ηλικιών από 25 έως 34 ετών, το 67% από 35 έως 44 ετών και το 79% στις ηλικίες 46 έως 64 ετών. Η απόφαση για κύρωση της συμφωνίας δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του. Κι αυτό γιατί μόλις το 24% τη βλέπει θετικά ενώ διαφωνεί το 50%. Στη Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη η εικόνα, με το 88% να την απορρίπτει, ενώ κόντρα στην εκλογική του βάση κινείται ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς το 65% των ψηφοφόρων του Ποταμιού κρίνει τη συμφωνία αρνητικά και μόλις το 14% θετικά. Στο ΔΗ.ΣΥ. «ναι» λέει το 10% και «όχι» το 74%, ενώ στο ΚΚΕ την απορρίπτει το 62%.

16 Επίσης, το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στο μέλλον (έναντι 69% στην έρευνα του Ιουνίου) ενώ το 67% διαφωνεί με την άποψη ότι με τη συμφωνία αυτή παύει ένα πρόβλημα και η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ενεργό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων.

Ο αγώνας δρόμου του Αρχιεπισκόπου. Τι είπε με τους Κληρικούς. Δείτε το υπόμνημα

Ο αγώνας δρόμου του Αρχιεπισκόπου. Τι είπε με τους Κληρικούς. Δείτε το υπόμνημα 07/12/2018 Ο αγώνας δρόμου του Αρχιεπισκόπου. Τι είπε με τους Κληρικούς. Δείτε το υπόμνημα Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Για τους αγώνες δεκαετιών, για τις αγωνίες και τις πολύωρες συζητήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Δημητριάδος: Το επιχειρούμενο Σύνταγμα θα αναιρεί τον εαυτό του

Μητρ. Δημητριάδος: Το επιχειρούμενο Σύνταγμα θα αναιρεί τον εαυτό του 02/12/2018 Μητρ. Δημητριάδος: Το επιχειρούμενο Σύνταγμα θα αναιρεί τον εαυτό του / Επικαιρότητα Συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικές στιγμές στο μακρινό Σύνδεϊ Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- Όλες οι ομιλίες

Ιστορικές στιγμές στο μακρινό Σύνδεϊ Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- Όλες οι ομιλίες 29/06/2019 Ιστορικές στιγμές στο μακρινό Σύνδεϊ Δείτε το βίντεο με την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας- Όλες οι ομιλίες Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Μεγάλη ημέρα ξημέρωσε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Έρευνα στους συγκεντρωμένους στην Πλ. Συντάγματος Συγκριτικά αποτελέσματα με την αντίστοιχη έρευνα στους «αγανακτισμένους» (Το Βήμα, Ιούνιος 2011) Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική 28/12/2018 Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Σκέψεις στην ανατολή του νέου χρόνου Σκέψεις καρδιάς κατέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Διαβάστε περισσότερα

Υποβαθμίζουν την Υποδοχή του Αγίου Φωτός- Τι λένε οι Μητρ. Μεσογαίας και Μεγάρων

Υποβαθμίζουν την Υποδοχή του Αγίου Φωτός- Τι λένε οι Μητρ. Μεσογαίας και Μεγάρων 27/04/2019 Υποβαθμίζουν την Υποδοχή του Αγίου Φωτός- Τι λένε οι Μητρ. Μεσογαίας και Μεγάρων / Επικαιρότητα «Με «εντολή άνωθεν» υποβαθμίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία η Τελετή Υποδοχής του Αγίου

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως».

Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως». 23/12/2018 Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως». Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου Αγρινίου, τελέσθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ/ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΣΥΡΙΖΑ : ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Γ. ΝΔ : ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ/ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΣΥΡΙΖΑ : ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Γ. ΝΔ : ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο Συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο)

Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο) 13/02/2019 Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο) / Επικαιρότητα Τη συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να καταλήξουν σε

Διαβάστε περισσότερα

Το δύσκολο διάστημα προς την Ιεραρχία

Το δύσκολο διάστημα προς την Ιεραρχία 08/03/2019 Το δύσκολο διάστημα προς την Ιεραρχία Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Γράφει η Ναταλία Δανδόλου ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος, Νικόλαος Ζαϊμης, Ιδιαιτέρως κρίσιμο για τις σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΡΚΥΡΑ: Της Σταυροπροσκυνήσεως και προσφορά αγάπης

ΚΕΡΚΥΡΑ: Της Σταυροπροσκυνήσεως και προσφορά αγάπης 31/03/2019 ΚΕΡΚΥΡΑ: Της Σταυροπροσκυνήσεως και προσφορά αγάπης Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Β 1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα πηγαίναμε στην πλατεία. Εκεί είχε κόκκινο φανάρι. Και ο πίσω μας ο Ηλίας επειδή ήθελε να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

«Πολιτική Συγκυρία και Εκλογικές Τάσεις» VPRC Δεκέμβριος 2008 Δ.1

«Πολιτική Συγκυρία και Εκλογικές Τάσεις» VPRC Δεκέμβριος 2008 Δ.1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ VPRC Δεκέμβριος 2008 Δ.1 Εκτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος Δ.2 ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ Εκτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος Δεκέμβριος 2008 37.5 31.0 Διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: : 6,5%

Διαβάστε περισσότερα

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας;

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας; Η πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" διενεργήθηκε στο διάστημα 12,13 και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης: - Για το

Διαβάστε περισσότερα

Το «Ενωτικό συμβούλιο».ο Καταστατικός Χάρτης και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μήνυμα με νόημα από τον Ποροσένκο.

Το «Ενωτικό συμβούλιο».ο Καταστατικός Χάρτης και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μήνυμα με νόημα από τον Ποροσένκο. 15/12/2018 Το «Ενωτικό συμβούλιο».ο Καταστατικός Χάρτης και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μήνυμα με νόημα από τον Ποροσένκο. / Επικαιρότητα Περίπου 192 εκπρόσωποι συμμετέχουν σήμερα στο

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012 A. AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης NOEMΒΡΙΟΥ & ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΗΣ B. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Γ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 1 A. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Συντριπτικά αρνητικοί είναι, επίσης, οι πολίτες και για τη δαπάνη, όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ», 500 εκατ. δολαρίων σε εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αεροσκαφών πεντηκονταετίας,

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του,

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρησκευτικών Μελετών του Μίνσκ συνάντηση ανάμεσα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και 10 εκπροσώπων Ορθοδόξων Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

200 χρόνια της Ελληνικής βιβλικής εταιρείας στην Κέρκυρα

200 χρόνια της Ελληνικής βιβλικής εταιρείας στην Κέρκυρα 17/02/2019 200 χρόνια Ελληνικής βιβλικής εταιρείας στην Κέρκυρα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Γ. ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Δ. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Ε. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ/ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζ.

Διαβάστε περισσότερα

Η μετοχή των πιστών στην Θεία Ευχαριστία σήμερα

Η μετοχή των πιστών στην Θεία Ευχαριστία σήμερα Δελαπόρτας Χρήστος του Ηλία Υποψήφιος διδάκτορας Pontificio Istituto Orientale Ρώμη. Η μετοχή των πιστών στην Θεία Ευχαριστία σήμερα Η σοβαρότητα και η σημασία για τη ζωή των πιστών, όσο αφορά τη μετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα ανίχνευσης πολιτικών στάσεων 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Έρευνα ανίχνευσης πολιτικών στάσεων 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Έρευνα ανίχνευσης πολιτικών στάσεων 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Φορέας Διεξαγωγής Τύπος και Μέθοδος Πληθυσμός Γεωγραφική Κάλυψη Δείγμα Στάθμιση Μέθοδος Δειγματοληψίας ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 14-15 Δεκεμβρίου 2015 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας

Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Α Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας Α. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Β. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, Ξεκινώντας θα μου επιτρέψετε να πω ότι η σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ έχει για μένα ένα ιδιαίτερο βάρος και μια βαρύνουσα σημειολογία, ακριβώς όπως και

Διαβάστε περισσότερα

Οι άγιοι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας

Οι άγιοι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας Το άνοιγμα του Χριστιανισμού στον εθνικό κόσμο Οι άγιοι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας Ο Βαρνάβας Υπήρξε πιθανώς ένας από τους εβδομήκοντα αποστόλους του Κυρίου. Γεννήθηκε στη Σαλαμίνα της Κύπρου. Το πραγματικό

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία»

Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία» Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία» Παρά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις της κυβέρνησης και την προπαγάνδα της ότι το πρωτογενές πλεόνασμα και η προγραμματισμένη έξοδος στις αγορές συνιστούν τα πρώτα θετικά

Διαβάστε περισσότερα

Η αυτοκάθαρση στην Εκκλησία (Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου)

Η αυτοκάθαρση στην Εκκλησία (Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου) Η αυτοκάθαρση στην Εκκλησία (Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου) Date : Μαΐου 7, 2006 Τα σύγχρονα γεγονότα που αφορούν τα λεγόμενα σκάνδαλα στην Εκκλησία ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως,

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο 31 Ιανουαρίου 2019 Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο / Επικαιρότητα Όταν ο άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του και βεβαιωθεί η ψυχή του ότι όντως

Διαβάστε περισσότερα

Χαλκίδα: Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Χαλκίδα: Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη 17/02/2019 Χαλκίδα: Πλήθος κόσμου για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Χαλκίδος Την Κυριακή Ευαγγελισμού 17 της Φεβρουαρίου Θεοτόκου 2019, Κανήθου το απόγευμα, Χαλκίδος, με στον Ιερό Ναό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) λόγω των άκρως σοβαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 2-2015 Ομιλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη στην ημερίδα του Σώματος Επιθεωρητών

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 9.00 π.μ. Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας, Αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Πειραιῶς

Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 9.00 π.μ. Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας, Αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Πειραιῶς ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 9.00 π.μ. Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας, Αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 1-2 Σεπτεμβρίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 1-2 Σεπτεμβρίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 1-2 Σεπτεμβρίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα

Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα Για την χώρα μας υπάρχουν ελάχιστες στατιστικές που έχουν γίνει για την παρακολούθηση και μελέτη της θρησκευτικότητας και κάποιες άσχετες που άπτονται του ερωτήματος περί πίστης

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα 18/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΓΔΜ. Αξιολόγηση Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ. MRB, Συλλογή στοιχείων: Ιουνίου 2018

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΓΔΜ. Αξιολόγηση Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ. MRB, Συλλογή στοιχείων: Ιουνίου 2018 Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ TOY ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ TOY ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μητροπολίτες «Σωφέρ»- Ποιοί χρησιμοποιούν παλαιά αυτοκίνητα;

Οι Μητροπολίτες «Σωφέρ»- Ποιοί χρησιμοποιούν παλαιά αυτοκίνητα; 08/06/2019 Οι Μητροπολίτες «Σωφέρ»- Ποιοί χρησιμοποιούν παλαιά αυτοκίνητα; Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Δεν δέχονται να κινούνται με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αντίθετα προτιμούν τα «σαραβαλάκια»

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας

Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας 24/03/2019 Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Για την προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα: Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος (φώτο)

Κέρκυρα: Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος (φώτο) 17/02/2019 Κέρκυρα: Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος (φώτο) Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ISBN 978-960-518-389-9 Παραγωγή: ΙΝΔΙΚΤΟΣ Καλλιδρομίου 64, 114 73 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210 8838007, e-mail: indiktos@indiktos.gr Ἑξαδακτύλου 5, 546 35 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ.: 2310 231083,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΈΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016

ΠΈΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016 ΠΈΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ α-παιδειασ κ. ΦΙΛΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αγαπητέ μοι κ. Υπουργέ, Θερμότατα Σας ευχαριστώ, διότι χθές το βράδυ 28 Σεπτεμβρίου ε.έ., κατά την ομιλίαν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ. Θέματα επικαιρότητας. MRB, Συλλογή στοιχείων: 28 Νοεμβρίου 6 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ. Θέματα επικαιρότητας. MRB, Συλλογή στοιχείων: 28 Νοεμβρίου 6 Δεκεμβρίου 2018 Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Η γη της Φθιώτιδος αγκαλιάζει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της. Συγκινητικές στιγμές με κλήρο και λαό να συνοδεύει στον τόπο που ζήτησε να ταφεί

Η γη της Φθιώτιδος αγκαλιάζει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της. Συγκινητικές στιγμές με κλήρο και λαό να συνοδεύει στον τόπο που ζήτησε να ταφεί 30/07/2019 Η γη της Φθιώτιδος αγκαλιάζει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της. Συγκινητικές στιγμές με κλήρο και λαό να συνοδεύει στον τόπο που ζήτησε να ταφεί / Επικαιρότητα Αποστολή: Λαμία Δημοσιογραφική κάλυψη:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαρτίου 2017

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαρτίου 2017 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 8-10 Μαρτίου 2017 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου ΕΣΡ

Διαβάστε περισσότερα

1 η Θεματική ενότητα- Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό; 1. Δώστε τον ορισμό της εικόνας.

1 η Θεματική ενότητα- Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό; 1. Δώστε τον ορισμό της εικόνας. 1 η Θεματική ενότητα- Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό; 1. Δώστε τον ορισμό της εικόνας. 2. Ποια η έννοια της λέξεως είδωλο στο θρησκευτικό τομέα; 3. Ποιο από τα παρακάτω αποτελούν μορφές σύγχρονης

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Φεβρουαρίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Φεβρουαρίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 22-24 Φεβρουαρίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Ότι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας»

Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Ότι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας» 18/12/2018 Ι.Μ. Φθιώτιδος: «Ότι αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Φθιώτιδος Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 43ο Ιερατικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολίς Φθιώτιδος

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας

Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ Ανάλυση σε : Δημογραφικά Χαρακτηριστικά Ψηφοφόρους Κομμάτων Διαχρονικά Στοιχεία Μόνο για τους Συνδρομητές στης έρευνας Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μέγας Αλέξανδρος, ο Σλάβος (ένα σκοπιανό ανέκδοτο)

Μέγας Αλέξανδρος, ο Σλάβος (ένα σκοπιανό ανέκδοτο) ΝΩΣΗ ΛΛΗΝΩΝ ΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΒΑΔΗΣ ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗΣ α.σ. Vereinigung Griechischer Wissenschaftler und Intellektueller Baden-Württemberg e.v. Μέγας Αλέξανδρος, ο Σλάβος (ένα σκοπιανό ανέκδοτο) Κώστας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ. Έρευνα ανίχνευσης στάσεων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 1 2 Μαΐου Παλαιολόγου Μπενιζέλου 7, Αθήνα, 10556

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ. Έρευνα ανίχνευσης στάσεων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 1 2 Μαΐου Παλαιολόγου Μπενιζέλου 7, Αθήνα, 10556 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ Έρευνα ανίχνευσης στάσεων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής 1 2 Μαΐου 2018 Παλαιολόγου Μπενιζέλου 7, Αθήνα, 10556 η ταυτότητα της έρευνας ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαρτίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαρτίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 29-30 Μαρτίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

5η ιδακτική Ενότητα ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

5η ιδακτική Ενότητα ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 5η ιδακτική Ενότητα ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εργασία για το σπίτι Ποιες ήταν οι βασικές αρχές της ηµοκρατίας που ίσχυσε στην Αρχαία Ελλάδα; (Στο τέλος του κεφαλαίου παραθέτουµε αποσπάσµατα από το

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μαυρής. Ανάλυση. Ανάλυση. Οι πολιτικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών: κομματική πόλωση και ιδεολογική διαίρεση

Γιάννης Μαυρής. Ανάλυση. Ανάλυση. Οι πολιτικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών: κομματική πόλωση και ιδεολογική διαίρεση Ημερομηνία δημοσίευσης 23/7/2018 Γιάννης Μαυρής Οι πολιτικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών: κομματική πόλωση και ιδεολογική διαίρεση Γιάννης Μαυρής Πολιτικός Επιστήμονας, Ph.D. Πρόεδρος & Δ/Σ Public

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 13 Μαρτίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Β

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Β ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Β ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2013-2014 A TETΡΑΜΗΝΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ: 1)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ 2)ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ 3)ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΣ 4)ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΑ:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κάποτε θα ρθουν. και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!!

Κάποτε θα ρθουν. και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!! Κάποτε θα ρθουν και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!! 1 / 6 (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ) Αφού πρώτα μάς έχωσαν μέσα στα σπίτια μας στερώντας μας την εργασία, αφού μετά μάς έβαλαν ενοίκιο προς το κράτος

Διαβάστε περισσότερα

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία 1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας χειροτέρευσε το διάστημα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (πολύ και λίγο 55.7%), και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΟΝΑ ΔΡΩΝΤΩΝ: Δείκτες Αξιολόγησης Kομμάτων

ΕΙΚΟΝΑ ΔΡΩΝΤΩΝ: Δείκτες Αξιολόγησης Kομμάτων Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο Συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Πλήθος κόσμου και Ιεραρχών στη Σιάτιστα παρά την παγωνιά για να αποχαιρετίσει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη (συνεχής ενημέρωση)

Πλήθος κόσμου και Ιεραρχών στη Σιάτιστα παρά την παγωνιά για να αποχαιρετίσει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη (συνεχής ενημέρωση) 16/01/2019 Πλήθος κόσμου και Ιεραρχών στη Σιάτιστα παρά την παγωνιά για να αποχαιρετίσει τον Μακαριστό Ποιμενάρχη (συνεχής ενημέρωση) Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης Αποστολή στη Σιάτιστα:

Διαβάστε περισσότερα

Ο παπάς- οικοδόμος που έκτισε το ναό που είναι εφημέριος

Ο παπάς- οικοδόμος που έκτισε το ναό που είναι εφημέριος 09/02/2019 Ο παπάς- οικοδόμος που έκτισε το ναό που είναι εφημέριος Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις ιερέων- αγωνιστών που είναι τα σημεία αναφοράς στα χείλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑΞΗ Δ ΥΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ 70 Σχολικό έτος:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑΞΗ Δ ΥΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ 70 Σχολικό έτος: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑΞΗ Δ ΥΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΕ 70 Σχολικό έτος: 2018-2019 Εισαγωγη - γενικά Ο στόχος της δράσης ήταν η

Διαβάστε περισσότερα

: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής. Νεάπολη Λακωνίας για την τελετή παράδοσης παραλαβής

: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής. Νεάπολη Λακωνίας για την τελετή παράδοσης παραλαβής 23-05-2016 : Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στην Νεάπολη Λακωνίας για την τελετή παράδοσης παραλαβής υπερσύγχρονου ταχύπλοου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. Κοινωνικά Θέµατα και Αξίες

Ενότητα 7. Κοινωνικά Θέµατα και Αξίες Ενότητα 7 Κοινωνικά Θέµατα και Αξίες Κοινωνικά Θέµατα και Αξίες 7.1 Ιδεολογικοπολιτικά θέµατα και αξίες 168 Ιδεολογικο-πολιτικά ρεύµατα και αξίες Η σηµαντική κάµψη του φιλοευρωπαϊσµού στη χώρα µας, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαΐου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαΐου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 24-26 Μαΐου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου ΕΣΡ

Διαβάστε περισσότερα

Το Συνέδριο του Π.Σ.'Ε'. στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, μέσα από συνεντεύξεις του πρεσβ. Πέτρου Χίρς

Το Συνέδριο του Π.Σ.'Ε'. στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, μέσα από συνεντεύξεις του πρεσβ. Πέτρου Χίρς Το Συνέδριο του Π.Σ.'Ε'. στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, μέσα από συνεντεύξεις του πρεσβ. Πέτρου Χίρς Date : Μαΐου 4, 2006 Ο π. Πέτρος Χιρς αμερικανός στην καταγωγή, πρώην προτεστάντης και νυν ορθόδοξος ιερεύς

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία που διεκόπη από τα δακρυγόνα ολόκληρη

Η ομιλία που διεκόπη από τα δακρυγόνα ολόκληρη 23/01/2019 Η ομιλία που διεκόπη από τα δακρυγόνα ολόκληρη / Επικαιρότητα Η τελευταία ομιλία του προσφάτου Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, η οποία διακόπηκε από τα δακρυγόνα, είναι η ακόλουθη και έχει επακριβώς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. I. Δείκτες Αισιοδοξίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. I. Δείκτες Αισιοδοξίας Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

1. Στα αποστολικά χρόνια, η Θεία Ευχαριστία γινόταν διαφορετικά από τον τρόπο που έγινε τη βραδιά του Μυστικού Δείπνου.

1. Στα αποστολικά χρόνια, η Θεία Ευχαριστία γινόταν διαφορετικά από τον τρόπο που έγινε τη βραδιά του Μυστικού Δείπνου. ΜΑΘΗΜΑ 22 ο ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Θ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με την ιστορία της αρχαίας Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε

Διαβάστε περισσότερα

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ.

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ποτέ, πια, πόλεμος! Μετά τις οδυνηρές εμπειρίες του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, θα περίμενε κανείς

Διαβάστε περισσότερα

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 1 Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 Αγαπητοί μου Αδελφοί, λίγες ημέρες μετά από τη λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά εορτάζουμε σήμερα τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Δεκέμβριος Δεκέ 200 μβριος 2008 Έρευνα 15-18/12/2008

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Δεκέμβριος Δεκέ 200 μβριος 2008 Έρευνα 15-18/12/2008 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Δεκέμβριος 2008 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2008. Στις ερωτήσεις που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012 Πρόθεση ψήφου 1 Πρόθεση ψήφου Εκλογών Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Βουλευτικές Εκλογές την Επόμενη Κυριακή. Από τα παρακάτω κόμματα σας παρακαλώ κυκλώστε τον αριθμό που ανταποκρίνεται στο κόμμα που θεωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12)

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΗ: Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Α ΟΜΑΔΑ: 1 1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16),0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12),0 3. Ποιοι είναι οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση σοκ για την κυβέρνηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση σοκ για την κυβέρνηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ Το Προσφυγικό πληγώνει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος βλέπει ιδιαίτερα αρνητικά τους χειρισμούς της. Η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφει πλέον χαώδεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΓΔΜ & AΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΓΔΜ & AΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς

Η Ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς Ανάλυση Συμμετοχή Ανεξάρτησία Η Ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς synpraxis Ψηφοφορία Κατοίκων Εξωτερικού Το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα ψήφου όλων των Ελλήνων πολιτών ηλικίας άνω των 17 ετών,

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πανεπιστημίου Αθήνα. Τηλ:

ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πανεπιστημίου Αθήνα. Τηλ: ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα Τηλ: 2103313732 2103314570 Fax: 2103314179 grammateia@popokp.gr Αθήνα, 2/7/2015 Αρ. Πρωτ: 3446 1 /

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Β. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 1 Α. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ I. Εκτιμήσεις σε σχέση

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: MRB HELLAS S.A. (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ:3) Β. ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: REAL ΝΕWS

Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: MRB HELLAS S.A. (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ:3) Β. ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: REAL ΝΕWS ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: MRB HELLAS S.A. (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ:3) Β. ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: REAL ΝΕWS Γ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: Αποτύπωση της πολιτικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Βουλευτικές Εκλογές 21-2 Τα κριτήρια της ψήφου 2 ο κύμα: 1-1/1/21 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Β Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας

Β Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος» πραγματοποιήθηκε, από τις 13-15 Φεβρουαρίου 2014, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας στο Παραλίμνι το Β Διεθνές

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2007 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη 14 και 15 Μαρτίου 2007. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τα ΛΟΑΤ* δικαιώματα Μάιος 2015

Έρευνα κοινής γνώμης για τα ΛΟΑΤ* δικαιώματα Μάιος 2015 Έρευνα κοινής γνώμης για τα ΛΟΑΤ* δικαιώματα Μάιος 15 *Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά/Διεφυλικά #FocusBari Ταυτότητα έρευνας Το παρόν κοινωνικό βαρόμετρο σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

Public Issue Πολιτικό Βαρόμετρο 167, Ιούλιος Στάσεις απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΓΔΜ

Public Issue Πολιτικό Βαρόμετρο 167, Ιούλιος Στάσεις απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΓΔΜ Public Issue Πολιτικό Βαρόμετρο 1, Ιούλιος 01. Στάσεις απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών Για τη συμφωνία που υπογράφηκε, μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εσείς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΜΑΙΟΣ 214 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 12 ΜΑΙΟΥ 214 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα της

Διαβάστε περισσότερα

Το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο (φώτο)

Το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο (φώτο) 24/03/2019 Το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον Μακαριώτατο (φώτο) Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Στα πλαίσια του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα ο Ιερός Ναός

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: 28 Νοεμβρίου 6 Δεκεμβρίου 2018)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: 28 Νοεμβρίου 6 Δεκεμβρίου 2018) Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα