Δελτίο δεδομένων ασφαλείας για είδη πυροτεχνίας για τα οχήματα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δελτίο δεδομένων ασφαλείας για είδη πυροτεχνίας για τα οχήματα"

Transcript

1 VDA Κατάσταση: Δελτίο δεδομένων ασφαλείας για είδη πυροτεχνίας για τα οχήματα σύμφωνα με το Άρ. 11 παρ. 3 της Οδηγίας 2013/29/ΕΕ και σε συμμόρφωση με την διάταξη (ΕΚ) με αρ. 1907/2006 (REACH), Παράρτημα II Μάιος η έκδοση: Ενημέρωση Εκδότης: Ένωση της βιομηχανίας αυτοκινήτων, εγγεγραμμένο σωματείο Copyright Behrenstraße 35 Η ανατύπωση και οποιαδήποτε μορφή Βερολίνο αναπαραγωγής επιτρέπεται μόνο με Τηλέφωνο: προηγούμενη γραπτή Φαξ: έγκριση από την ένωση VDA Διαδίκτυο:

2 Σελίδα 2 από 13 Με αυτό το έγγραφο πληρούνται οι προδιαγραφές της Οδηγίας 2013/29/ΕΕ αναφορικά με την διάθεση ανάλογων, σχετικών με την ασφάλεια πληροφοριών σε επαγγελματίες χρήστες ειδών πυροτεχνίας για τα οχήματα μέσω ενός δελτίου δεδομένων ασφαλείας. Επιπλέον, σε αυτό το έγγραφο θα βρείτε πληροφορίες για τον ασφαλή χειρισμό ειδών πυροτεχνίας για τα οχήματα (μικροαεριογόνος συσκευή / αεριογόνος συσκευή αερόσακου / μονάδα αερόσακου / εντατήρας ζώνης ασφαλείας / ενεργοποιητής / αναφλέκτης / ημικατεργασμένα προϊόντα). Αυτή η σύσταση συντάχθηκε στα γερμανικά από την ομάδα εργασίας Δελτίο δεδομένων ασφαλείας για είδη πυροτεχνίας για τα οχήματα στην επιτροπή VDA για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα και μεταφράστηκε σε άλλες γλώσσες. Σε περίπτωση αμφιβολίας ισχύει η γερμανική έκδοση. Αποκλεισμός ευθύνης Οι συστάσεις της VDA είναι μη δεσμευτικές συστάσεις, τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να εφαρμόσει, όπου η παρούσα σύσταση της VDA διατίθεται έναντι της καταβολής μιας συμβολικής τιμής. Η ανατύπωση και οποιαδήποτε μορφή αναπαραγωγής επιτρέπεται μόνο με προηγούμενη γραπτή έγκριση από την ένωση VDA. Oι συστάσεις αναφέρονται στην ισχύουσα κατάσταση της τεχνολογίας τη χρονολογική στιγμή της εκάστοτε έκδοσης. Με τη χρήση των συστάσεων VDA εξακολουθεί ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πράξεις του. Όποιος την εφαρμόζει, θα πρέπει να φέρει ευθύνη για τη σωστή χρήση σε κάθε περίπτωση. Ο καθένας πράττει με δική του ευθύνη. Αποκλείεται η ευθύνη της VDA και όσων συμμετέχουν στις συστάσεις VDA. Παρακαλείται όποιος παρατηρήσει κατά τη χρήση των συστάσεων VDA ανακρίβειες ή λάθος ερμηνείες, να ενημερώσει αμέσως το γραφείο του τμήματος της VDA, για να διορθωθούν τυχόν σφάλματα.

3 Σελίδα 3 από 13 Tμήμα 1: Στοιχεία αντικειμένου και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Είδη πυροτεχνίας για τα οχήματα (μικροαεριογόνος συσκευή / αεριογόνος συσκευή αερόσακου / μονάδα αερόσακου / εντατήρας ζώνης ασφαλείας / ενεργοποιητής / αναφλέκτης / ημικατεργασμένα προϊόντα), εφεξής θα ονομάζονται "Είδη". 1.2 Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις του αντικειμένου και αντενδεικνυόμενες χρήσεις Τα συγκεκριμένα είδη επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο για συσκευές ασφαλείας σε οχήματα. 1.3 Στοιχεία του προμηθευτή του δελτίου δεδομένων ασφαλείας Όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο του προμηθευτή ZF Automotive Germany GmbH, Industriestrasse 20, DE Alfdorf, Telefon Διεύθυνση ενός πεπειραμένου ατόμου Peter.Engel1@zf.com 1.4 Αριθμός τηλεφώνου επείγουσας ανάγκης Αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης και ώρες λειτουργίας (όταν διατίθεται περιορισμένα) Χρησιμοποιείται κατά τις ώρες λειτουργίας Tμήμα 2: Προσδιορισμός επικινδυνότητας Τα είδη περιλαμβάνουν πυροτεχνικά συστατικά στοιχεία, τα οποία είναι ερμητικά απομονωμένα από το περιβάλλον. Αυτά δε μπορούν να απελευθερωθούν κάτω από τις κανονικές ή τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της σωστής απόρριψης. Σε ενσωματωμένο δοχείο πεπιεσμένου αερίου: Τα αέρια βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Τα είδη με αποπιεσμένα δοχεία ίσως συνεχίζουν να περιλαμβάνουν πυροτεχνικά συστατικά στοιχεία. 2.1 Ταξινόμηση του αντικειμένου Είδη πυροτεχνίας (εκρηκτικά αντικείμενα, 1.4) H204: Κίνδυνος πυρκαγιάς ή εκτόξευσης

4 Σελίδα 4 από Στοιχεία επισήμανσης Εικονόγραμμα κινδύνου: GHS 01 Προειδοποιητική λέξη: Προσοχή! Δήλωση επικινδυνότητας: H204: Κίνδυνος πυρκαγιάς ή εκτόξευσης. Δήλωση προφύλαξης: P210: Μακριά από θερμότητα/σπινθήρες/γυμνές φλόγες/θερμές επιφάνειες. Μην καπνίζετε. P250: Να αποφεύγεται άλεση/κρούση/πτώση/τριβή. P370+P380: Σε περίπτωση πυρκαγιάς: Εκκενώστε την περιοχή. P374: Προσπαθήστε να σβήσετε την πυρκαγιά λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις και από εύλογη απόσταση. 2.3 Άλλοι κίνδυνοι Κίνδυνος από μη ελεγχόμενη απεμπλοκή σε πυρκαγιά, θερμότητα, ηλεκτροστατική αποφόρτιση, επαγωγή εξαιτίας ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ή εξαιτίας δυνατής μηχανικής καταπόνησης (π.χ. πρόσκρουση, πτώση). Κίνδυνος από επικίνδυνα θραύσματα, από αντικείμενα που κινούνται γρήγορα ή/και από εκτόξευση αερίου με γρήγορη ταχύτητα κατά την απεμπλοκή. Κίνδυνος εγκαυμάτων κατά την άμεση επαφή με είδη που έχουν θερμανθεί από μια απεμπλοκή ή από τα προϊόντα αντίδρασής της (σωματίδια και αέρια). Κίνδυνος πυρκαγιάς κατά την επαφή ειδών που έχουν θερμανθεί από μια απεμπλοκή με εύφλεκτα υλικά. Κίνδυνος ερεθισμού των ματιών και της αναπνευστικής οδού από προϊόντα αντίδρασης. Κίνδυνος κώφωσης από μια απεμπλοκή εξαιτίας των παλμών θορύβων μεγάλης έντασης. Κίνδυνος ψύξης κατά την απελευθέρωση αποθηκευμένων αερίων κάτω από υψηλή πίεση.

5 Σελίδα 5 από 13 Tμήμα 3: Σύνθεση/πληροφορίες για τα συστατικά Τα είδη περιλαμβάνουν πυροτεχνικά συστατικά στοιχεία, τα οποία είναι ερμητικά απομονωμένα από το περιβάλλον. Αυτά δε μπορούν να απελευθερωθούν κάτω από τις κανονικές ή τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της σωστής απόρριψης. Τα τμήματα του περιβλήματος είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους οδοντωτά και επιτρέπεται να ανοιχτούν μόνο εάν ανοίξετε ολόκληρο το συγκρότημα. 3.1 Ουσίες Δεν εφαρμόζεται. Αυτό το προϊόν ταξινομείται ως αντικείμενο. 3.2 Μείγματα Δεν εφαρμόζεται. Αυτό το προϊόν ταξινομείται ως αντικείμενο. Tμήμα 4: Μέτρα πρώτων βοηθειών 4.1 Περιγραφή των μέτρων πρώτων βοηθειών Να τηρείτε τους γενικούς κανόνες των πρώτων βοηθειών. Μετά από εισπνοή των προϊόντων αντίδρασης: Εισπνεύστε φρέσκο αέρα. Μετά την επαφή με το δέρμα με προϊόντα αντίδρασης / αποδεσμευμένα είδη: Ξεπλένετε με καθαρό νερό. Βάλτε πάγο στα εγκαύματα και κρατάτε τα καθαρά από μικρόβια. Σκεπάστε τις πληγές για να μην κολλήσουν μικρόβια. Μετά την επαφή με τα μάτια με προϊόντα αντίδρασης: Ξεπλύντε με καθαρό νερό. 4.2 Σημαντικότερα συμπτώματα και επιδράσεις, άμεσες ή μεταγενέστερες Κατά την απεμπλοκή ίσως εμφανιστούν οι ακόλουθες επιδράσεις: Κίνδυνος τραυματισμού από επικίνδυνα θραύσματα,από αντικείμενα που κινούνται γρήγορα ή/και από εκτόξευση αερίου με γρήγορη ταχύτητα. Κώφωση από έκρηξη. Εγκαύματα. Κρυοπάγημα εξαιτίας της επαφής με το απεμπλεκόμενο δοχείο πεπιεσμένου αερίου ή των συμπυκνωμένων αερίων που εκρέουν από το δοχείο. 4.3 Ένδειξη οιασδήποτε απαιτούμενης άμεσης ιατρικής φροντίδας και ειδικής θεραπείας Δεν ανταποκρίνεται.

6 Σελίδα 6 από 13 Tμήμα 5: Μέτρα για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς 5.1 Πυροσβεστικά μέσα Κατάλληλα κατασβεστικά υλικά: Γενικά συνηθισμένα κατασβεστικά υλικά (π χ.νερό, σκόνη, αφρός, διοξείδιο του άνθρακα). Ακατάλληλα κατασβεστικά υλικά για λόγους ασφαλείας: δεν είναι γνωστά. 5.2 Ειδικοί κίνδυνοι που προκύπτουν από το αντικείμενο Σε περίπτωση φωτιάς μπορεί να προκύψουν από τα είδη χρονικά επιβραδυμένες ενεργοποιήσεις. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού εξαιτίας των επικίνδυνων θραυσμάτων και της δυνατής έκρηξης κατά την απεμπλοκή. 5.3 Συστάσεις για τους πυροσβέστες Σβήστε τη φωτιά από ασφαλή απόσταση. Κίνδυνος από επικίνδυνα θραύσματα. Tμήμα 6: Μέτρα για την αντιμετώπιση τυχαίας έκλυσης 6.1 Προσωπικές προφυλάξεις, προστατευτικός εξοπλισμός και διαδικασίες έκτακτης ανάγκης Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης προσέχετε την αυτοπροστασία σας. Εάν είναι δυνατόν, λάβετε μέτρα ενάντια σε ηλεκτροστατική φόρτιση. Αποφεύγετε την θερμότητα, την πυρκαγιά, την τριβή και τις σπίθες. 6.2 Περιβαλλοντικές προφυλάξεις Μην αφήνετε να φτάσουν σε νερά, λύματα και στο έδαφος. 6.3 Μέθοδοι και υλικά για περιορισμό και καθαρισμό Συλλέξτε μηχανικά, συσκευάστε και διαθέστε. Η απόρριψη να γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό. 6.4 Παραπομπή σε άλλα τμήματα Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα τμήματα 8 και 13. Tμήμα 7: Χειρισμός και αποθήκευση Γενικοί κανονισμοί:

7 Σελίδα 7 από 13 Η χρήση και η λειτουργία των ειδών επιτρέπονται μόνο στα πλαίσια μιας εξουσιοδοτημένης βιομηχανικής εργασίας. Η χρήση και η λειτουργία ειδών Ρ1 να γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Η χρήση και η λειτουργία χρήση ειδών P2 και λοιπών ειδών να γίνεται μόνο από προσωπικό με τεχνικές γνώσεις. Μετά από απεμπλοκή ή θερμικό φορτίο βεβαιωθείτε, ότι θα παραμείνουν μόνο τα είδη που απεμπλάπηκαν εντελώς (δηλ. όλες οι βαθμίδες του είδους έχουν απεμπλακεί ή αντίστοιχα το δοχείο πεπιεσμένου αερίου είναι αποπιεσμένο). Τα είδη που δεν έχουν απεμπλακεί εντελώς υπόκεινται χωρίς περιορισμό στους κανονισμούς για πυροτεχνία και επικίνδυνα εμπορεύματα. 7.1 Προφυλάξεις για ασφαλή χειρισμό Να φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, βλέπε υποτμήμα 8.2. Δεν επιτρέπεται η σύνδεση που αντίκειται στις προδιαγραφές σε ηλεκτρικές πηγές ρεύματος ή σε ακατάλληλες συσκευές μέτρησης. Επιτρεπτή είναι η προβλεπόμενη σύνδεση στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του οχήματος και οι συγκεκριμένες διατάξεις ελέγχου γι' αυτό το σκοπό. Μετά από κάποια πτώση ή κάποια άλλη μηχανική καταπόνηση, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ξανά τα είδη. Μην ανοίγετε τα είδη, μην κάνετε επισκευές ή αντίστοιχα προσπάθειες επισκευής. Η εργοστασιακή κατάσταση κατασκευής δεν επιτρέπεται να αλλάξει. Μην αφαιρείτε τους υπάρχοντες βραχυκυκλωτήρες. Κρατάτε μακριά από χημικές ουσίες. Κρατάτε μακριά από πηγές ανάφλεξης, από θερμότητα και σπίθες. Λάβετε μέτρα ενάντια σε ηλεκτροστατική φόρτιση. Να αποφεύγετε τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πηγών ακτινοβολίας (π.χ. συσκευές ραδιοτηλεφωνίας ή κινητά τηλέφωνα) στην κοντινή περιοχή (περ. 2 m). Ασφαλίζετε τα είδη ενάντια σε κλοπές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Φοράτε και αποθέτετε τις μονάδες αερόσακου με τον σάκκο του αέρα να δείχνει προς τα επάνω και εάν γίνεται μην πιάνετε ή μην κρατιέστε από την περιοχή του ανοίγματος. Κρατάτε ελεύθερη την περιοχή διαστολής του αερόσακου και μην τη μπλοκάρετε. Σε ενεργοποιητές με έμβολα και στους τεντωτήρες της ζώνης κρατάτε ελεύθερη την περιοχή επίδρασης και μην πιάνετε ή κρατιέστε από αυτή την περιοχή. Μην αλλάζετε ή καλύπτετε τα ανοίγματα εκροής. Κρατάτε μακριά από το σώμα σας τα κινούμενα μέρη των ειδών.

8 Σελίδα 8 από Συνθήκες για την ασφαλή φύλαξη, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ασυμβίβαστων Λάβετε υπόψη τους τοπικούς κανονισμούς για την αποθήκευση. Αποθήκευση σε επιτρεπτή συσκευασία, σε προβλεπόμενους χώρους χωρίς υγρασία. Λάβετε μέτρα ενάντια στην ηλεκτροστατική φόρτιση (επαρκή ικανότητα απαγωγής π.χ. τσιμεντένιο δάπεδο,γείωση της εγκατάστασης αποθήκευσης). Προστατέψτε από πηγές θερμότητας, σπίθες, ανοιχτές φλόγες ή προσκρούσεις. Ασφαλίζετε τα αντικείμενα ενάντια σε κλοπές ή μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση. Δεν επιτρέπεται η αποθήκευση μαζί με εύφλεκτες και οξειδωτικές ουσίες ή μείγματα. 7.3 Ειδική τελική χρήση ή χρήσεις Τα είδη επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο για τους προβλεπόμενους σκοπούς χρήσης που έχουν οριστεί από τον κατασκευαστή. Tμήμα 8: Έλεγχος της έκθεσης/ατομική προστασία 8.1 Παράμετροι ελέγχου Δεν εφαρμόζονται. 8.2 Έλεγχοι έκθεσης Κατά την χρήση με μη απεμπλεγμένα είδη: Ατομική προστασία αναπνοής: Δεν εφαρμόζεται. Προστατευτικά γάντια: Δεν εφαρμόζεται. Προστατευτικά γυαλιά: Προστατευτικά γυαλιά (EN 166) κατά την χρήση με είδη της κατηγορίας P2. Προστασία σώματος: Παπούτσια που δε γλιστράνε (EN ). Μέτρα προστασίας και υγιεινής: Δεν εφαρμόζεται. Περιορισμός / έλεγχος της έκθεσης στο περιβάλλον: Δεν εφαρμόζεται. Κατά την απεμπλοκή ειδών π.χ. για δοκιμαστικούς σκοπούς ή για την απόρριψη ή κατά την χρήση με μη απεμπλεγμένα είδη: Απεμπλέξτε τα είδη μόνο στους κατάλληλους χώρους και εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σύστημα αναρρόφησης. Σε αποθέσεις σκόνης θα πρέπει να σφουγγαρίζετε τους χώρους συστηματικά, συστήνουμε την προστασία χεριών και ματιών (πιθανή η αλκαλική ή οξεία αντίδραση των προϊόντων καύσης κατά την απεμπλοκή με νερό).

9 Σελίδα 9 από 13 Ατομική προστασία αναπνοής: κατά την υπέρβαση των τιμών ορίου του χώρου εργασίας (π. χ. CO, NOX) θα πρέπει να χρησιμοποιείται η κατάλληλη προστασία αναπνοής. Προστατευτικά γάντια: Μην αγγίζετε τα απεμπλεγμένα, καυτά είδη. Φοράτε προστατευτικά γάντια από βαμβάκι ή δέρμα κατά την εργασία μετά την απεμπλοκή. Προστατευτικά ακοής: Κατά τις απεμπλοκές να χρησιμοποιείτε προστατευτικά ακοής. Προστατευτικά γυαλιά: Προστατευτικά γυαλιά (EN 166). Προστασία σώματος: Παπούτσια που δε γλιστράνε (EN ). Μέτρα προστασίας και υγιεινής: Μην εισπνέετε τα προϊόντα αντίδρασης, αποφεύγετε την επαφή με το δέρμα, ειδάλλως ξεπλένετε με νερό. Tμήμα 9: Φυσικές και χημικές ιδιότητες 9.1 Στοιχεία για τις βασικές φυσικές και χημικές ιδιότητες Δεν εφαρμόζεται σε είδη. 9.2 Άλλες πληροφορίες Δεν εφαρμόζεται σε είδη. Tμήμα 10: Σταθερότητα και δραστικότητα 10.1 Δραστικότητα Σε περίπτωση ακατάλληλου χειρισμού μπορεί να προκύψει ενεργοποίηση των ειδών Χημική σταθερότητα Με τον προβλεπόμενο χειρισμό και αποθήκευση δεν προκύπτουν επικίνδυνες αντιδράσεις Πιθανότητα επικίνδυνων αντιδράσεων Κίνδυνος τραυματισμού από ακούσια ενεργοποίηση Συνθήκες προς αποφυγή Υγρασία, υψηλή θερμοκρασία, φωτιά, πηγές ανάφλεξης, σπινθήρες, κρούση, ηλεκτροστατική φόρτιση Μη συμβατά υλικά Οξέα, αλκαλικά διαλύματα

10 Σελίδα 10 από Επικίνδυνα προϊόντα αποσύνθεσης Με σωστή χρήση/χειρισμό/αποθήκευση, τα είδη δεν υπόκεινται σε διαδικασία αποσύνθεσης. Tμήμα 11: Τοξικολογικές πληροφορίες 11.1 Πληροφορίες για τις τοξικολογικές επιπτώσεις Κατά τη σωστή χρήση δεν αναμένονται επιπτώσεις για την υγεία. Τα είδη περιλαμβάνουν πυροτεχνικά συστατικά στοιχεία, τα οποία είναι ερμητικά απομονωμένα από το περιβάλλον. Αυτά δε μπορούν να απελευθερωθούν κάτω από τις κανονικές ή τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της σωστής απόρριψης. Tμήμα 12: Στοιχεία που συσχετίζονται με το περιβάλλον Κατά τη σωστή χρήση δεν αναμένονται επιπτώσεις για το περιβάλλον. Τα είδη περιλαμβάνουν πυροτεχνικά συστατικά στοιχεία, τα οποία είναι ερμητικά απομονωμένα από το περιβάλλον. Αυτά δε μπορούν να απελευθερωθούν κάτω από τις κανονικές ή τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της σωστής απόρριψης Τοξικότητα 12.2 Ανθεκτικότητα και αποικοδόμηση 12.3 Δυνατότητα βιοσυσσώρευσης 12.4 Κινητικότητα στο έδαφος 12.5 Αποτελέσματα της αξιολόγησης ΑΒΤ και αααβ 12.6 Άλλες αρνητικές επιπτώσεις

11 Σελίδα 11 από 13 Tμήμα 13: Στοιχεία σχετικά με την απόρριψη 13.1 Μέθοδοι διαχείρισης αποβλήτων Τα είδη που απεμπλέκονται εντελώς ή εν μέρει, επιτρέπεται να απορρίπτονται μόνο από εξουσιοδοτημένες τεχνικές επιχειρήσεις υπό την τήρηση των ισχυόντων κανονισμών (βλέπε και τμήμα "Χειρισμός και αποθήκευση"). Κωδικός απορριμάτων: εκρηκτικά υλικά (π. χ. από αερόσακους). Τα είδη που έχουν απεμπλακεί εντελώς ή εν μέρει, δεν επιτρέπεται να τεμαχιστούν με το ανακυκλούμενο όχημα. Τα είδη που έχουν πάθει βλάβη από πυρκαγιά, θερμότητα ή ατυχήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως τα μη απεμπλεγμένα είδη. Μόνο τα εντελώς απεμπλεγμένα είδη επιτρέπεται να οδηγούνται στην ανακύκλωση. Tμήμα 14: Πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά Σύμφωνα με το ADR/RID (οδός/τροχιά), IMDG (λίμνη) και ICAO/IATA (αερομεταφερόμενο φορτίο): Η ταξινόμηση εξαρτάται από την φύση του είδους, από την συσκευασία και την ενδεχομένως υπάρχουσα κατάταξη μιας αρμόδιας αρχής. Για την σωστή κατάταξη επικίνδυνων εμπορευμάτων την ευθύνη φέρει ο αποστολέας. Για αυτό τον λόγο, η τμήμα 14 δεν μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένα δεσμευτικά στοιχεία ούτε και να αποδεσμεύει τον αποστολέα από την υποχρέωση να καθορίζει με ιδία ευθύνη την ταξινόμηση για κάθε επιμέρους διαδικασία μεταφοράς. Σχετικές είναι στο σύνολό τους οι υποτμήμες 14.1 έως Να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικοί κανονισμοί έως 14.3 Αριθμός ΟΗΕ, Οικεία ονομασία αποστολής ΟΗΕ, Τάξη/τάξεις κινδύνου κατά τη μεταφορά Μονάδα αερόσακου/αερόσακος-μονάδες αεριογόνου/τεντωτήρας ζώνης: UN 0432, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4S UN 0503, διατάξεις ασφαλείας, πυροτεχνικά, 1.4G UN 3268, διατάξεις ασφαλείας, 9 Μικρο-μονάδα αεριογόνου: UN 0323, φυσίγγια για τεχνικούς σκοπούς, 1.4S UN 0431, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4G UN 0432, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4S UN 0503, διατάξεις ασφαλείας, πυροτεχνικά, 1.4G UN 3268, διατάξεις ασφαλείας, 9 Ενεργοποιητές:

12 Σελίδα 12 από 13 UN 0323, φυσίγγια για τεχνικούς σκοπούς, 1.4S UN 0431, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4G UN 0432, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4S UN 0503, διατάξεις ασφαλείας, πυροτεχνικά, 1.4G UN 3268, διατάξεις ασφαλείας, 9 ή αποδέσμευση από την τάξη 1 (μη επικίνδυνα εμπορεύματα) Μέσο ανάφλεξης: UN 0325, μέσο ανάφλεξης, 1.4G UN 0454, μέσο ανάφλεξης, 1.4S Ημιεπεξεργασμένα προϊόντα: UN 0323, φυσίγγια για τεχνικούς σκοπούς, 1.4S UN 0431, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4G UN 0432, πυροτεχνικά αντικείμενα, 1.4S UN 0503, διατάξεις ασφαλείας, πυροτεχνικά, 1.4G UN 3268, διατάξεις ασφαλείας, Ομάδα συσκευασίας Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι Ειδικές προφυλάξεις για τον χρήστη Καμία Χύδην μεταφορά σύμφωνα με το παράρτημα II της σύμβασης MARPOL 73/78 και τον κώδικα IBC

13 Σελίδα 13 από 13 Tμήμα 15: Στοιχεία σχετικά με τη νομοθεσία 15.1 Κανονισμοί/νομοθεσία σχετικά με την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον για το αντικείμενο Η διάθεση στην αγορά ειδών πυροτεχνίας για τα οχήματα ρυθμίζεται από τις εθνικές διατάξεις με βάση την Οδηγία 2013/29/EΕ. Να λαμβάνονται υπόψη οι εθνικοί και οι διεθνείς κανονισμοί Αξιολόγηση χημικής ασφάλειας Δεν εφαρμόζεται. Tμήμα 16: Άλλες πληροφορίες Όλα τα υλικά και οι πληροφορίες των ουσιών τους διατίθενται μέσω του IMDS (International Material Data System) ή μέσω παρόμοιων συστημάτων. Τα στοιχεία σε αυτό το δελτίο δεδομένων ασφαλείας περιγράφουν αποκλειστικά τις απαιτήσεις ασφάλειας του προϊόντος και βασίζονται στην παροντική κατάσταση των γνώσεών μας, ωστόσο δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Οι υποδείξεις και τα στοιχεία προϊόντος που περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο δεδομένων ασφαλείας πρέπει να είναι διαθέσιμα στους χρήστες, τους συνεργάτες και όλα τα άλλα άτομα που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο προϊόν. Αυτό το δελτίο δεδομένων ασφαλείας επιτρέπεται να προωθείται σε άλλα άτομα οπωσδήποτε αμετάβλητο. Για να αποκλειστούν οι κίνδυνοι, θα πρέπει να τηρείτε με προσοχή τις υποδείξεις για τον ασφαλή χειρισμό και την αποθήκευση. Τρέχων αριθμός έκδοσης 4: Αναθεώρηση στην κεφαλίδα και στην εισαγωγή Τρέχων αριθμός έκδοσης 3: Αναθεώρηση των τμήμες 1, 2, 5, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Αριθμός έκδοσης 2, εκδόθηκε τον Δεκέμβριο 2012: Πλήρης αναθεώρηση, το VDA αντικαθιστά το VDA 290. Αριθμός έκδοσης 1, εκδόθηκε τον Ιανουάριο 2009: Πρώτη έκδοση ως VDA 290.

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 05/05/15 Αναθεώρηση: 03/02/17 Αριθ. Αναθεώρησης: 2 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 2011-04-04 Αναθεώρηση: 2016-06-22 Αριθ. Αναθεώρησης: 2 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 2011-04-04 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 07/10/2014 Αναθεώρηση: 31/01/2017 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 17/04/2015 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 90214 Εμπορική ονομασία Spec. ind. ph 12.0-14.0 reel Αριθμούς καταχώρισης

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 07-12-2015 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: : 914925; 505533;

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 02/02/2016 Αναθεώρηση: 31/01/2017 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 31-07-2015 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: 506244; 506245

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 6 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: 1001389; 791437;

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ηµεροµηνία σύνθεσης: 10-7-2014 Αναθεώρηση: 18-05-2017 Αριθ. Αναθεώρησης: 5 Τµηµα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονοµασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 29/01/2009 Αναθεώρηση: 11/03/2017 Αριθ. Αναθεώρησης: 4.1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ηµεροµηνία σύνθεσης: 18.04.2013 Αναθεώρηση: 28-11-2016 Αριθ. Αναθεώρησης: 3 Τµηµα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονοµασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Σύντμηση: Materialnr. 1024558 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Σύντμηση: Elektrolyt CDM 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του

Διαβάστε περισσότερα

Rotech Re-Scent Aniseed

Rotech Re-Scent Aniseed 1. Στοιχεία ουσίας/ μείγματος και εταιρίας/ επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος: 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες χρήσεις: Αρωματικό

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 919902 Εμπορική ονομασία Photometer 250D/300D Akku (spare) nla Αριθμούς καταχώρισης

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 NA PT B

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 NA PT B ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Ταυτοποίηση ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: 950049; 950098;

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 92582 Εμπορική ονομασία NANOCOLOR Standard BOD5 10 x 1.2 Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 22-07-2015 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 6 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος FINOWAX PLUS Κερί βύθισης 20565 Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ TP-9761 SDS Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 26/06/2015 Αναθεώρηση: 28/02/2018 Αριθ. Αναθεώρησης: 2

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ TP-9761 SDS Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 26/06/2015 Αναθεώρηση: 28/02/2018 Αριθ. Αναθεώρησης: 2 Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 26/06/2015 Αναθεώρηση: 28/02/2018 Αριθ. Αναθεώρησης: 2 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) No. 1907/2006 (REACH)

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) No. 1907/2006 (REACH) Έκδοση: 2 Ημερομηνία Τροποποίησης: 18.09.2012 Ημερομηνία εκτύπωσης: 18.09.2012 Σελίδα: 1 1. ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ/ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ταυτοποίηση του προϊόντος Εμπορικό Όνομα: Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 27-08-2015 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: 1005215; 1027657;

Διαβάστε περισσότερα

KIT LIN ARRY HCV GT AMPL/CA 48T EXPT-IVD

KIT LIN ARRY HCV GT AMPL/CA 48T EXPT-IVD ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Εμπορική Ονομασία : Προϊόντος Αρ. υλικού / Αρ. Genisys : 04391837190 Ονομασία της ουσίας : 1.2 Συναφείς

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 730663 Εμπορική ονομασία Αριθμούς καταχώρισης REACH: δείτε ΤΜΗΜΑ 3.1/3.2

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: : 791442; 505534;

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: 950049; 950098;

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Σύντμηση: Elektrolyt CDM 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Εστάλη: GR ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 12.12.2013 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) No. 1907/2006 (REACH)

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) No. 1907/2006 (REACH) Έκδοση: 2 Ημερομηνία Τροποποίησης: 29.10.2012 Ημερομηνία εκτύπωσης: 29.10.2012 Σελίδα: 1 1. ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ/ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ταυτοποίηση του προϊόντος Εμπορικό Όνομα: Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 7 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 NA PT A

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 NA PT A ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 814003 Εμπορική ονομασία Αριθμούς καταχώρισης REACH: δείτε ΤΜΗΜΑ 3.1/3.2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/6 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 703100.1 Εμπορική ονομασία Carbowax 20 M, 1 kg Αριθμούς καταχώρισης REACH:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 HTC PT B

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 HTC PT B ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Ταυτοποίηση ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ 4: Μέτρα πρώτων βοηθειών Περιγραφή των μέτρων πρώτων βοηθειών Απομακρύνετε άμεσα ιματισμό λερωμένο από το προϊόν.

ΤΜΗΜΑ 4: Μέτρα πρώτων βοηθειών Περιγραφή των μέτρων πρώτων βοηθειών Απομακρύνετε άμεσα ιματισμό λερωμένο από το προϊόν. ΤΜΗΜΑ 1: Ταυτοποίηση ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ CARLUBE SILICONE GREASE

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ CARLUBE SILICONE GREASE ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος Αριθμός προϊόντος XSG070, XSG020, SSG070 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 6 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρίας/επιχείρησης

ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρίας/επιχείρησης ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Έκδοση 1 η Ημερομηνία έκδοσης: 07052012 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρίας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία υλικού: ΑΣΤΑΡΙ ΝΕΡΟΥ Κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩN ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟΥ BOSTIK BLU-TACK

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩN ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟΥ BOSTIK BLU-TACK Ημερομηνία αναθεώρησης January 2013 1 / 5 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩN ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟΥ According to Regulation (EC) No 1907/2006 ΤΜΗΜΑ 1: ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΟΥΣΊΑΣ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΆΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ/ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ 1.1. Αναγνωριστικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 17/04/2014 Αναθεώρηση: 25/09/2014 Αριθ. Αναθεώρησης: 2 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/9 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 740655 Εμπορική ονομασία NucleoTrap mrna Mini (12) 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 1

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/6 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 90415 Εμπορική ονομασία PEHANON ph 3,8 5,5 Αριθμούς καταχώρισης REACH: δείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 28-08-2015 Αριθ. Αναθεώρησης: 1 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος: Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006 Ημερομηνία Αναθεώρησης 02.08.2010 1. Στοιχεία ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης Πληροφορίες προΐόντος Χρήση της Ουσίας/του Πρώτη ύλη για καλλυντικά Μείγματος Εταιρεία: Merck KGaA * 64271 Darmstadt

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας σύμφωνα με το 1907/2006/EK, Άρθρο 31

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας σύμφωνα με το 1907/2006/EK, Άρθρο 31 Σελίδα: 1/5 1 Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Αριθμός προϊόντος: 165-L Αριθμούς καταχώρισης μη χρησιμοποιήσιμο Χρήση του υλικού / της σύνθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: 1006326; 1024977

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS Red Part A

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS Red Part A ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Ταυτοποίηση ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Αναθεώρησης: Ταυτοποίηση ουσίας/ παρασκευάσματος και εταιρείας/ επιχείρησης

Ημερομηνία Αναθεώρησης: Ταυτοποίηση ουσίας/ παρασκευάσματος και εταιρείας/ επιχείρησης 1. Ταυτοποίηση ουσίας/ παρασκευάσματος και εταιρείας/ επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Σήμα κατατεθέν : 1.2 Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με τους Κανονισμούς 1272/2008, και 830/2015

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με τους Κανονισμούς 1272/2008, και 830/2015 PAPPY HOME ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ULTRA Σελίδα 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Εμπορική ονομασία PAPPY HOME ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ULTRA

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύµφωνα µε το 1907/2006/EK, Άρθρο 31

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύµφωνα µε το 1907/2006/EK, Άρθρο 31 ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύµφωνα µε το 197/26/EK, Άρθρο 31 Σελίδα 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος 1.2. Συναφείς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 1907/2006/EC, ΑΡΘΡΟ 31 & 453/2010/ΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 1907/2006/EC, ΑΡΘΡΟ 31 & 453/2010/ΕΚ 01. ΠΡΟΪΟΝ PRAKTIKER MEGA (Λευκό & Βάσεις Ρ, D, TR) 1.1 ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ PVA- ACRYLVEOVA PΗΤΙΝΕΣ 1.2 ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ημερομηνία Αναθεώρησης 02.07.2010 1. Στοιχεία ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης Πληροφορίες προΐόντος Χρήση της Ουσίας/του Μείγματος Μέσο χρωματισμού Εταιρεία: Merck

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/7 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 919650.2 Εμπορική ονομασία Αριθμούς καταχώρισης REACH: δείτε ΤΜΗΜΑ 3.1/3.2

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ομάδα υλικών: Zulieferprodukt 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ CHOCKFAST RED AGGREGATE

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ CHOCKFAST RED AGGREGATE ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Ταυτοποίηση ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος Αριθμός προϊόντος Y0015A 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 7 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ημερομηνία σύνθεσης: 29/01/2009 Αναθεώρηση: 08/03/2017 Αριθ. Αναθεώρησης: 5.2 Τμημα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/6 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 93052 Εμπορική ονομασία Medi-Test Schistosomiasis-Test / 100 Αριθμούς καταχώρισης

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 30085/220/09 Εμπορική ονομασία Ruschei MN 85/220, 350-60 mm Αριθμούς καταχώρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ηµεροµηνία σύνθεσης: 30-3-2017 Αναθεώρηση: 17-05-2018 Αριθ. Αναθεώρησης: 2 Τµηµα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονοµασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σιλικόνες ζύμης δύο συστατικών Σελίδα 1 από 6 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Σιλικόνες ζύμης δύο συστατικών FH1132 / FH1134 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΚ) υπ αριθ. 1907/2006 (REACH), Παράρτημα II, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (EU) υπ αρ.

Συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΚ) υπ αριθ. 1907/2006 (REACH), Παράρτημα II, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (EU) υπ αρ. Συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΚ) υπ αριθ. 1907/2006 (REACH), Παράρτημα II, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (EU) υπ αρ. 453/2010 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονομασία προϊόντος Τύπος Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 HTC PT B

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ INSULCAST RTVS 27 HTC PT B ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Όνομα προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας Σελίδα: 1/5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος REF 815510.1 Εμπορική ονομασία FilterCEL, 1 kg 1 x 1.2 Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Eμπορικη oνομασία Ισχύει και για τους ακόλουθους αριθμούς υλικών: : 950043;950044;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Διεύθυνση: Ερμού 1 & Θεοτοκοπούλου, Τ.Κ , Μεταμόρφωση Tηλέφωνο:

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Διεύθυνση: Ερμού 1 & Θεοτοκοπούλου, Τ.Κ , Μεταμόρφωση Tηλέφωνο: ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Material Safety Data Sheet 1 Χημικό Προϊόν Εμπορική Ονομασία : AZOTO-S Πληροφορίες σχετικά με την ουσία/παρασκεύασμα : Λίπασμα Χρήση : Λίπασμα. Κωδικός Προϊόντος : ΠΡ.091 Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 6 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα