ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Ο απόφοιτος του τμ. Λογιστικής ονομάζεται «Πτυχιούχος Λογιστής» και έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα με βάση Π.Δ. του 1989: - Τηρεί λογιστικά βιβλία και στοιχεία με το απλογραφικό και το διπλογραφικό σύστημα, με βάση το Ε.Γ.Λ.Σ. και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

2 Συντάσσει και αναλύει Οικονομικές Καταστάσεις, καταρτίζει προϋπολογισμούς Συντάσσει καταστάσεις μισθοδοσίας Εφαρμόζει αρχές και μεθόδους κοστολόγησης, αποτίμησης, χρηματοδότησης και διαχείρισης επενδύσεων Εκπονεί χρηματοοικονομικές μελέτες Εφαρμόζει διαδικασίες εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου

3 Εφαρμόζει τη νομοθεσία για λογιστικά, φορολογικά, εργασιακά και εμπορικά θέματα Είναι γνώστης σύγχρονων εφαρμογών Η/Υ στη Λογιστική και χρηματοοικονομική Ερμηνεύει και αναλύει λογιστικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα Αξιοποιεί σύγχρονες στατιστικές και οικονομικές μεθόδους μελέτης και έρευνας Διορίζεται εκπαιδευτικός στο αντικείμενο

4 ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Επαγγελματίες λογιστές είναι εκείνα τα άτομα τα οποία είτε με δημόσια άσκηση του επαγγέλματος είτε απασχολούμενα στο δευτερογενή/τριτογενή τομέα είναι μέλη οργάνωσης που είναι μέλος της IFAC. Κατηγορίες επαγγ. λογιστών: 1. Εργαζόμενοι επαγγ. λογιστές: απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας

5 2. Δημόσια ασκούμενοι επαγγ. λογιστές είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές με υποκατηγορία τους ορκωτούς λογιστές. Το πεδίο δραστηριότητας του επαγγελματία λογιστή είναι: - Εξωτερικός λογιστής (ελεύθερος επαγγ.) - Μόνιμος υπάλληλος λογιστηρίων - Ελεγκτής λογιστής - Φοροτεχνικός

6 - Σύμβουλος επιχειρήσεων κ.λπ. - Επιχειρηματίας ή στέλεχος σε χρηματιστηριακές εταιρείες - Καθηγητής εφαρμογών σε ΤΕΙ (και με συναφή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών) - Καθηγητής στη Β βάθμια εκπαίδευση κλάδου ΠΕ 18.03

7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΑΣ Ευρύτατο το πεδίο επαγγ. απασχόλησης: - Δημόσιος τομέας και Ο.Τ.Α., όπως: Υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί, νομαρχίες, δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής ασφάλισης, επιμελητήρια, αναπτυξιακές εταιρείες, φορείς διαχείρισης Κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών

8 - Ιδιωτικός τομέας, όπως: βιομηχανία και βιοτεχνία, εμπόριο, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.), ναυτιλιακές επιχειρήσεις, λοιπές υπηρεσίες (μάρκετινγκ, διαφήμιση), μεταφορές, τουρισμός (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία), εκπαίδευση, εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη, ενέργεια, κατασκευαστικός κλάδος, πρωτογενής τομέας

9 - Αυτοαπασχολούμενοι (ελεύθεροι επαγγελματίες): Λογιστικές και φοροτεχνικές υπηρεσίες, συμβουλευτική και λογιστική υποστήριξη επιχειρήσεων, κοινοτικά προγράμματα, μελέτες και διαχείρισή τους, επιχειρηματικά σχέδια, οικονομοτεχνικές μελέτες.

10 Αναλυτικά: 1. Το επάγγελμα του λογιστή 2. Το επάγγελμα του φοροτεχνικού: ασχολείται με σύνταξη φορολογικών δηλώσεων, υποβολή τους μέσω του taxisnet.gr, αποστολή φορολ. φύσεως πληροφοριών των επιχειρήσεων των πελατών του μέσω του taxisnet.gr, έλεγχο φορολ. δηλώσεων. Η εργασία εκτελείται σε γραφείο, αλλά μπορεί να απαιτηθεί μετάβαση στον πελάτη.

11 Ο φοροτεχνικός μπορεί να απασχοληθεί ως μισθωτός (σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα) ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συνήθης ο συνδυασμός λογιστή και φοροτεχνικού. Μαθήματα «Φορολογική Λογιστική Ι» και «Φορολογική Λογιστική ΙΙ», «Εμπορικές Εφαρμογές», «Μηχανογραφημένη Λογ.», «Ε.Γ.Λ.Σ.» κ.λπ.

12 3. Το επάγγελμα του τραπεζικού υπαλλήλου/ στελέχους Μπορεί να απασχοληθεί σε δημόσια ή ιδιωτική τράπεζα και ειδικότερα στο τμήμα δανείων, λογιστηρίου, μισθοδοσίας, συμψηφισμού κ.λπ. Μάθημα «Τραπεζική Λογιστική»

13 4. Το επάγγελμα του στελέχους ναυτιλιακών επιχειρήσεων Ο απόφοιτος μας ασχολείται στη ναυτιλιακή επιχείρηση: Με την κυρίως λογιστική απεικόνιση, με τον έλεγχο του λογαριασμού των πλοιάρχων, με τον έλεγχο και την παρακολούθηση είσπραξης ασφαλιστικών απαιτήσεων, ναύλων κ.λπ., κοστολόγηση ταξιδίων, ναύλωση πλοίου, με το προσωπικό. Μάθημα «Ναυτιλιακή Λογιστική»

14 5. Το επάγγελμα του ελεγκτή λογιστή Το τμήμα μας προετοιμάζει τους αποφοίτους του στο επάγγελμα αυτό καθώς προσφέρει το υποχρεωτικό μάθημα της «Ελεγκτικής». Ο πτυχιούχος μπορεί να απασχοληθεί στον εσωτερικό έλεγχο και να οδηγηθεί στην απόκτηση διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων, με πιο γνωστή την Certified Internal Auditor μέσω εξετάσεων.

15 6. Το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή Οι απόφοιτοι του τμήματος μας έχουν δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή λογιστή βάσει του ν. 3693/2008 που προβλέπει τα ελάχιστα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να μπει στο επάγγελμα αυτό. Στην αρχή προσλαμβάνονται σαν ασκούμενοι ελεγκτές. Μπορεί να αποκτήσουν και διεθνείς τίτλους. Μάθημα «Ελεγκτική».

16 7. Το επάγγελμα του οικονομολόγου Είναι απαραίτητο για την άσκηση του επαγγέλματος η απόκτηση και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οικονομική επιστήμη. Μπορεί να υπογράφει έτσι οικονομοτεχνικές μελέτες. 8. Το επάγγελμα του χρηματοοικονομικού συμβούλου. Μπορεί να απασχοληθεί είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως μισθωτός/στέλεχος.

17 Είναι απαραίτητο το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επάρκειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πάνω: Στη λήψη και διαβίβαση εντολών, εκτέλεση εντολών για λογαριασμό τρίτων, παροχή επενδυτικών συμβουλών, διαχείριση χαρτοφυλακίων και εκπόνηση αναλύσεων. Μάθημα: «Διαχείριση χαρτοφυλακίου»

18 9. Το επάγγελμα του στελέχους επιχείρησης Οι γνώσεις στο μάρκετινγκ, στη διοίκηση και στη στρατηγική των επιχειρήσεων που αποκτούν οι πτυχιούχοι του τμήματος Λογιστικής τους οδηγούν στη θέση στελέχους επιχειρήσεων με επιτυχία. 10.Το επάγγελμα του επιχειρηματία Οι απόφοιτοί μας έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

19 Μαθήματα: «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», «Χρηματοοικ. Λογιστική», «Λογιστική Κόστους Ι και ΙΙ», «Φορολογική Λογιστική Ι και ΙΙ», «Διοίκηση Επιχειρήσεων», «Στρατηγική Επιχ.», «Μικροοικονομική», «Μακροοικονομική» 11.Το επάγγελμα του δημοσίου υπαλλήλου Πολλοί απόφοιτοί μας απασχολούνται στο δημόσιο είτε σαν μόνιμοι Δ.Υπ. είτε σαν υπάλληλοι με σύμβαση. Η κατάληψη των θέσεων γίνεται είτε μέσω Α.Σ.Ε.Π.

20 είτε με βάση τα προσόντα. Οι απόφοιτοί μας καλύπτουν θέσεις κυρίως στη Δημ. Διοίκηση, στις Δ.Ο.Υ., στα λογιστήρια κρατικών νοσηλευτικών μονάδων, στις οικονομικές υπηρεσίες των δομών του κράτους και των Ο.Τ.Α. Εντάσσονται σε θέση Τ.Ε. (Διοικητικού -) Λογιστικού. Μαθήματα: «Ε.Γ.Λ.Σ.», «Λογιστικό Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ.», «Φορολογική Λογιστική Ι και ΙΙ», «Μηχανογραφημένη Λογ.», «Εμπορικές Εφαρμογές» κ.λπ.

21 12.Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού Το Π.Δ. 174/2006 προβλέπει ότι οι πτυχιούχοι του τμήματος, μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αν πετύχουν στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. διορίζονται ως εκπ/κοί του κλάδου Π.Ε Λογιστικής και διδάσκουν μαθήματα της ειδικότητας τους.

22 Μπορεί να διοριστεί ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος. Και ακόμα ως Καθηγητής εφαρμογών στα Τ.Ε.Ι. αν διαθέτει και συναφή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

23 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Λογιστικό φοροτεχνικό γραφείο Όπου θα εκτελεί λογιστικές εργασίες (έναρξη εργασιών, εποπτεία, τήρηση και ενημέρωση λογιστικών βιβλίων, χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων κ.λπ.) και φοροτεχνικές εργασίες (φορολογικές δηλώσεις νομικών και φυσικών προσώπων, φορολογικοί συμβιβασμοί, δηλώσεις Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., επιστροφές ΦΠΑ κ.λπ.)

24 Β. Γραφείο Συμβούλων Επιχειρήσεων Μπορεί ο πτυχιούχος του τμήματος να αυτοαπασχολείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων ή να συμμετέχει ως εταίρος σε εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις. Η σύγχρονη τάση έγκειται στην αξιοποίηση εξωτερικών συνεργατών ή ελεύθερων επαγγελματιών με σύμβαση ανάθεσης έργου, γεγονός που αφήνει περιθώρια για επιχειρηματική δράση ως αυτοαπασχολούμενων.

25 Γ. Γραφείο παροχής υπηρεσιών κοστολόγησης Αφορά υπηρεσίες κοστολόγησης της παραγωγικής διαδικασίας αγαθών που απαιτεί η λειτουργία μιας παραγωγικής μονάδας ανεξαρτήτως αντικειμένου δραστηριότητας. Περιλαμβάνει ενέργειες: Οργάνωσης κοστολογικής επιχείρησης, προϋπολογισμού του κόστους βάσει των αναγκαίων μηχανοωρών, ανθρωποωρών, υλικών, Γ.Β.Ε., ανταλλακτικών κ.λπ. που

26 απαιτούνται για την παραγωγή ενός προϊόντος για τη συγκριτική ανάλυση με τα απολογιστικά στοιχεία, παρακολούθησης του κόστους προϊόντος, επιμερισμού σε κέντρα κόστους, τήρησης βιβλίου παραγωγής και κοστολογίου, υπολογισμού πρότυπου κόστους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις προτιμούν να αναθέτουν τις εργασίες αυτές σε αυτοαπασχολούμενους μελετητές ή σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών κοστολόγ. Μαθήματα «Λογιστική Κόστους Ι και ΙΙ»

27 Δ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗς ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η λειτουργία του γραφείου θα διεκπεραιώνει εργασίες όπως: συναλλαγές με τις κρατικές υπηρεσίες, με υπηρεσίες της Νομαρχίας, της Περιφέρειας, των Ο.Τ.Α., με τις τράπεζες. Γραμματειακή υποστήριξη, σύνταξη προσαρτήματος έκθεσης.

28 Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Θα αυτοαπασχοληθεί ο πτυχιούχος με διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου όπως και εξωτερικού ελέγχου των επιχειρήσεων και με υπηρεσίες ορκωτών λογιστών. ΣΤ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Ως αυτοαπασχολούμενος θα επιτελεί εργασίες όπως: μετατροπές σε λογιστικά πακέτα για να συμβαδίζουν με την κείμενη

29 Νομοθεσία, σύμβουλος μηχανοργάνωσης, εκπαίδευση προσωπικού λογιστηρίων στη χρήση των προγραμμάτων, πώληση λογιστικών προγραμμάτων. Ο απόφοιτος μπορεί να έχει δική του επιχείρηση για τη δημιουργία λογισμικού λογιστικών εφαρμογών με συνεργάτες γνώστες της Πληροφορικής ή μπορεί να είναι ο ίδιος συνεργάτης σε τέτοια επιχείρηση. Μαθήματα «Προγρ/σμός Η/Υ», «Πληροφορική», «Μηχανογραφημένη Λογ.», «Εμπορικές Εφαρμογές» κ.λπ.

30 Ζ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Διδασκαλία σε ιδιωτικά φροντιστήρια είτε σε ιδιαίτερα μαθήματα. Η. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Κ.Ε.Κ. Πραγματοποίηση σεμιναρίων για στελέχη επιχειρήσεων, σεμιναρίων χρήσης λογιστικού λογισμικού, επίκαιρων θεμάτων, διεπιχειρησιακά σεμινάρια και ενδοεπιχειρησιακά.

31 Θ. ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Ο απόφοιτος του τμ. Λογιστικής ασχολείται με: σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών, σύνταξη επενδυτικών σχεδίων, εκπόνηση μελετών βιωσιμότητας, σύνταξη χρηματοοικονομικών μελετών. Απευθύνονται οι μελέτες αυτές σε φορείς χρηματοδότησης ή υποψήφιους εταίρους/επενδυτές. Μαθήματα: «Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολιτική», «Χρηματοδότηση επιχ.», «Διεθνές Εμπόριο», «Μικρο- και Μακρο- οικονομική»

32 Ι. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Έρευνες αγοράς κατά παραγγελία του πελάτη, έρευνες αγοράς κοινής χρήσης, εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου μεθόδων εισόδου σε νέα αγορά,εκπόνηση πλάνου μάρκετινγκ και προωθητικών ενεργειών.

33 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURES Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Απασχόλησης EURES είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε το Διευκολύνει και παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και υπηρεσίες πρόσληψης/τοποθέτησης στον εργαζόμενο και τον αναζητούντα εργασία σε άλλη Ευρωπ. χώρα αλλά και στον εργοδότη να αναζητήσει βιογρ. σημ. υποψηφίων eures.europa.eu

1. Το λογιστικό επάγγελμα

1. Το λογιστικό επάγγελμα Εισαγωγή Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο απόφοιτος του Τμήματος ανακηρύσσεται «Πτυχιούχος Λογιστής» και διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις στα πεδία της Οικονομίας και ειδικά της Λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Από τα αρχαιότερα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών στην Ελλάδα (1927) Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

565 Λογιστικής ΤΕΙ Λάρισας

565 Λογιστικής ΤΕΙ Λάρισας 565 Λογιστικής ΤΕΙ Λάρισας Αντικείμενο σπουδών Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Λογιστικής καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής Επιστήμης με εξειδίκευση εφαρμογής στις επιχειρήσεις, τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Την εποχή που ζούμε αναδεικνύεται η κοινωνική ανάγκη του επαγγέλματος του ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ.

Την εποχή που ζούμε αναδεικνύεται η κοινωνική ανάγκη του επαγγέλματος του ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ. Το επάγγελμα του οικονομολόγου: εξελίξεις και προοπτικές - τα επαγγελματικά δικαιώματα τ Την εποχή που ζούμε αναδεικνύεται η κοινωνική ανάγκη του επαγγέλματος του ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ. Η εξέλιξη της ανθρώπινης

Διαβάστε περισσότερα

561 Λογιστικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

561 Λογιστικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 561 Λογιστικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ταυτότητα του τμήματος Το τμήμα Λογιστικής αποτελεί τμήμα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έχει στόχο την επιστημονική κατάρτιση στελεχών που

Διαβάστε περισσότερα

320 Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος)

320 Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) 320 Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) Σκοπός Σκοπός του Τμήματος είναι η παροχή στους φοιτητές θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία, οργάνωση και διοίκηση οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ Πρακτική Άσκηση ΤΕΙ Λάρισας

ΠΡΟΦΙΛ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ Πρακτική Άσκηση ΤΕΙ Λάρισας ΠΡΟΦΙΛ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ Πρακτική Άσκηση ΤΕΙ Λάρισας Τμήμα: 12. Λογιστικής Α. Ιστορικό Με το Νομοθ..Διάταγμα 652/1970 ( ΦΕΚ 180 Α ) ιδρύθηκαν 5 Κέντρα Ανωτέρας Τεχνικής Εκπ/σεως (ΚΑΤΕ) μεταξύ των οποίων και

Διαβάστε περισσότερα

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι:

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: 1. Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. Γαλλικά Ι Τρίτη 27/8/ :00 1,2 2. Γερμανικά Ι Τρίτη 27/8/ :00 5,6 3. Αγγλικά Ι Παρασκευή 10:00 6,7

1. Γαλλικά Ι Τρίτη 27/8/ :00 1,2 2. Γερμανικά Ι Τρίτη 27/8/ :00 5,6 3. Αγγλικά Ι Παρασκευή 10:00 6,7 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019 Α Εξαμήνου 1. Γαλλικά Ι Τρίτη 27/8/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Οι αδυναμίες του παλαιού προγράμματος σπουδών... 4 Σκοπός του νέου προγράμματος... 5 Τεκμηρίωση των

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρα. Τ άξεις λογιστών-φοροτεχνικών και δικαιούχοι αδειών. 08/05/ Επιμέλεια επιστημονική ομάδα T axheaven. Ανανέωση 20.9.

Άρθρα. Τ άξεις λογιστών-φοροτεχνικών και δικαιούχοι αδειών. 08/05/ Επιμέλεια επιστημονική ομάδα T axheaven. Ανανέωση 20.9. Άρθρα Τ άξεις Λογιστών - Φοροτεχνικών και Δικαιούχοι Αδειών 08/05/2013 - Επιμέλεια επιστημονική ομάδα T axheaven. Ανανέωση 20.9.2013 Τ άξεις λογιστών-φοροτεχνικών και δικαιούχοι αδειών Πως διαμορφώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γενικά Στοιχεία Τμήματος Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής προέκυψε το 2013 από τη συγχώνευση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3412 Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής διαθέτουν εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ν 2515/1997: Αδεια λογιστή Φοροτεχνικού-Φορολογικές κλπ διατάξεις (180495)

Ν 2515/1997: Αδεια λογιστή Φοροτεχνικού-Φορολογικές κλπ διατάξεις (180495) Ν 2515/1997: Αδεια λογιστή Φοροτεχνικού-Φορολογικές κλπ διατάξεις (180495) Αρθρο :0 Κατ'Εξουσιοδότηση εκδοθείσα Νομοθεσία : 4 ΦΕΚ Α 154/25-7-1997 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2515 Άσκηση επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού,

Διαβάστε περισσότερα

στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ.

στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ. ΤΕΙ Πειραιά Ο οδηγός αυτός του τουριστικού επαγγέλματος απευθύνεται: στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ. Ο σκοπός του οδηγού είναι να ενημερώσει τους φοιτητές, τους αποφοίτους

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613)

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως αμιγής ξενοδοχειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ Α' Εξάµηνο 1 FIN1021 Μικροοικονοµική Υ 2 2 4 8 6 2 FIN1030 Πληροφορική Ι Υ 2 3 5 9 6 3 Χρηµατοοικονοµική FIN1041 Λογιστική Ι 4 Μαθηµατικά για FIN1011 Οικονοµολόγους 5 Εµπορικό και FIN2061 Οικονοµικό ίκαιο

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρειο Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρόγραμμα σπουδών (Σεπτέμβριος 2014)

Αλεξάνδρειο Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρόγραμμα σπουδών (Σεπτέμβριος 2014) Α' ΕΞΑΜ. ΚΑΤΗΓ. ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 810101 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Υ 3 1 8 5 4 8 5 2 810201 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Υ 3 1 10 6 4 10 6 3 810301 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι Υ 3 1 12 7 4 12 7 4 810401 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ 41 110 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410/618.098 FAX:2410/611.995

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ 41 110 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410/618.098 FAX:2410/611.995 ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 340 Περί του επαγγέλµατος του Λογιστή Φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπ όψη: 1. Τις διατάξεις: α) Του

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας

Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας 2 ο ΕΠΑ.Λ ΣΕΡΡΩΝ & ΟΙΚ22222ΟΝΟΜ22ΕΙΑΣ Τα επαγγέλματα που ασχολούνται με την Οικονομία & Διοίκηση είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα. Τα Διοικητικά στελέχη μιας επιχείρησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η σύγχρονη επιχείρηση απαιτεί ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών που να καλύπτει το σύνολο των θεμάτων οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού, δικαίου εταιρειών, φορολογίας, λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αποστολή και Στόχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Η λογιστική/χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο

Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο τρίπτυχο: Πελάτες, Συνεργάτες, Στελέχη. Δημιουργώντας πολύπλευρη προστιθέμενη αξία και παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Μ Α Ρ Ν Ε Ρ Η Σ Ι. Η Λ Ι Α Σ

Μ Α Ρ Ν Ε Ρ Η Σ Ι. Η Λ Ι Α Σ Λ Ε Ω Ν Ι Δ Ι Ο Ν. Κ Υ Ν Ο Υ Ρ Ι Α Σ Α Ρ Κ Α Δ Ι Α Σ Τ. Κ. 2 2 300 Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο 6 9 7 7 7 4 0 2 5 7 E - M A I L E L I A S M A R N @ G M A I L. C O M Μ Α Ρ Ν Ε Ρ Η Σ Ι. Η Λ Ι Α Σ Οικογενειακή κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

Τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται με την χρήση του Ηλεκτρονικού

Τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται με την χρήση του Ηλεκτρονικού ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Περιγραφή επαγγέλματος Η Λογιστική και η διοίκηση είναι επιστήμη και τέχνη, θεωρία και πράξη, που απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) γίνονται μαθήματα για τα τμήματα : - Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ)

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) γίνονται μαθήματα για τα τμήματα : - Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) γίνονται μαθήματα για τα τμήματα : - Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) - Τμήμα Στατιστικής - Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας - Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου για το Ακαδημαϊκό Έτος

Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου για το Ακαδημαϊκό Έτος Μαθήματα Α Έτους Δε 27 Αυγ 14:00-15:00 Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ Τε 29 Αυγ 16:30-19:00 Στατιστική των * Ανδρουλάκης Επιχειρήσεων Πα 31 Αυγ 12:00-14:00 Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου Τσαγκανός Συριόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Ο.Π.Α.

2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Ο.Π.Α. 2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Ο.Π.Α. 2.1. Επαγγελματική Κατάσταση Απασχόληση Πτυχιούχων του Ο.Π.Α. Το κύριο θέμα της έρευνας αφορούσε την τρέχουσα επαγγελματική κατάσταση των

Διαβάστε περισσότερα

Α Εξαμήνου (MΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Α/Μ /12 ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ) Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ.

Α Εξαμήνου (MΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Α/Μ /12 ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ) Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 Α Εξαμήνου 1. Αγγλικά Ι Τρίτη 7/6/16 8:00

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. Γαλλικά Ι Δευτέρα 14/1/19 10:00 2. Γερμανικά Ι Δευτέρα 14/1/19 10:00 5. Τετάρτη 16/1/19 10:00 18/1/19

Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. Γαλλικά Ι Δευτέρα 14/1/19 10:00 2. Γερμανικά Ι Δευτέρα 14/1/19 10:00 5. Τετάρτη 16/1/19 10:00 18/1/19 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 218-219 Α Εξαμήνου 1. 2. Γαλλικά Ι Δευτέρα 14/1/19

Διαβάστε περισσότερα

17REQ

17REQ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες, 15/12/2017 ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 693 (ΔΗ.Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) ΘΕΜΑ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Το Δημοτικό Περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ΑΤΕΙΘ Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Τι πτυχίο θα πάρω; Πως θα το πάρω; Βαγής Σαμαθρακής, Καθηγητής 6 Σεπτεμβρίου 2019

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ΑΤΕΙΘ Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Τι πτυχίο θα πάρω; Πως θα το πάρω; Βαγής Σαμαθρακής, Καθηγητής 6 Σεπτεμβρίου 2019 Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ΑΤΕΙΘ Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Τι πτυχίο θα πάρω; Πως θα το πάρω; Βαγής Σαμαθρακής, Καθηγητής 6 Σεπτεμβρίου 2019 Για τι θα μιλήσουμε; Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Αντιστοιχίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει επιστήμες όπως:

Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει επιστήμες όπως: Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει επιστήμες όπως: Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων Εφαρμογών Πληροφορικής Λογιστικής Τουριστικών Επιχειρήσεων Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

08:00-09:00 09:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗΣ Α14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (Θ) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (Θ)

08:00-09:00 09:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗΣ Α14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (Θ) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (Θ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018-2019 ΕΞΑΜΗΝΟ Α ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚ ΑΙΘ. ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΙΘ. ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΙΘ. ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. 1. Γαλλικά ΙΙ Τρίτη 6/6/17 10: Γερμανικά ΙΙ Τρίτη 6/6/17 10: Χρηματοοικονομική

Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. 1. Γαλλικά ΙΙ Τρίτη 6/6/17 10: Γερμανικά ΙΙ Τρίτη 6/6/17 10: Χρηματοοικονομική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ IOYNIOY ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 Β Εξαμήνου 1. Γαλλικά ΙΙ Τρίτη 6/6/17 10:00

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. :2867 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αρ. Πρωτ. :2867 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 34400 Ψαχνά Εύβοια Τηλ.: 2228099703, 99504 FAX: 2228023766 Πληροφορίες: κ. Π. Kωνστάντιου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9Κ/2018 ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9Κ/2018 ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 50% ΚΑΙ ΑΝΩ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. 1. Γαλλικά Ι Δευτέρα 19/1/15 10:00 1,2. 2. Γερμανικά Ι Τετάρτη 21/1/15 20:00 5

Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦ. ΑΙΘ. 1. Γαλλικά Ι Δευτέρα 19/1/15 10:00 1,2. 2. Γερμανικά Ι Τετάρτη 21/1/15 20:00 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Α Εξαμήνου 1. Γαλλικά Ι Δευτέρα 19/1/15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2016 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2016 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) Ηράκλειο 12/12/2016 Αριθμ. Πρωτ.: 11444 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2016 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

- Τα κυριότερα μαθήματα που γίνονται στα Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ είναι τα εξής: ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

- Τα κυριότερα μαθήματα που γίνονται στα Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ είναι τα εξής: ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ Αθηνών - Πειραιά - Χαλκίδας - Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια - Φροντιστήρια Ανώτατης Εκπαί - Τα κυριότερα μαθήματα που γίνονται στα Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ είναι τα εξής: ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Η άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού απαιτεί ειδική άδεια, η οποία χορηγείται από την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ή την αρμόδια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ I. Εισηγητική Έκθεση Συνημμένα: IΙ. Τομείς IΙI. Κατηγορίες Μαθημάτων και Αναλογίες IV. Πρόγραμμα Μαθημάτων V. Περιγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η : 1) Τις διατάξεις της παρ. 1του άρθρου 182 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107/ /τ.Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 2015/τ.Α).

Έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η : 1) Τις διατάξεις της παρ. 1του άρθρου 182 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107/ /τ.Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 2015/τ.Α). b ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4 η Δ.Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΒΡΟΥ ΦΟΡΕΑΣ : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ TΑΧ. Δ/ΝΣΗ : 6 ο ΧΛΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2.Εφαρμογή της Γενικής και Αναλυτικής λογιστικής για την χρήση 2015 και έως της ολοκλήρωσης της σύμβασης

2.Εφαρμογή της Γενικής και Αναλυτικής λογιστικής για την χρήση 2015 και έως της ολοκλήρωσης της σύμβασης ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟ 12/10/15

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018-2019 ΕΞΑΜΗΝΟ Α ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗΣ 12:00-13:00 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (Θ) ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗΣ 13:00-14:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) Ηράκλειο: 9/01/2018 Αριθμ. Πρωτ.: 163

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) Ηράκλειο: 9/01/2018 Αριθμ. Πρωτ.: 163 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) Ηράκλειο: 9/01/2018 Αριθμ. Πρωτ.: 163 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Καθηγητής Εφαρμογών με την ειδικότητα «Λογιστική»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Καθηγητής Εφαρμογών με την ειδικότητα «Λογιστική» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΟΝΟΜΑ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2631058443 E-MAIL: thkrokid@teimes.gr Καθηγητής Εφαρμογών με την ειδικότητα «Λογιστική» Α. ΣΠΟΥΔΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

9 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2017

9 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2017 9 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2017 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οργανώνει την υποδοχή,

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστικές ειδικότητες αιχμής στην αγορά εργασίας. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Dr. Ελένη Τουρνά-Γερμανού

Λογιστικές ειδικότητες αιχμής στην αγορά εργασίας. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Dr. Ελένη Τουρνά-Γερμανού Λογιστικές ειδικότητες αιχμής στην αγορά εργασίας Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Dr. Ελένη Τουρνά-Γερμανού Κύριοι Κλάδοι Απασχόλησης στο Λογιστικό Επάγγελμα 1. Λογιστής Φοροτεχνικός 2. Κοστολόγος Διοικητικός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΚΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Ισχύει από 14/11/2011

ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΚΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Ισχύει από 14/11/2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 (Θ) ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΑΠ) ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 (ΑΠ) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (ΑΠ) ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπό έχουν να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ)

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Λάρισα 23/10/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Η εταιρεία μας διαθέτει στελέχη που φιλοδοξούν να προβλέπουν τις ανάγκες των πελατών μας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να σας παρέχουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η για πρόσληψη θέσεων Επιστημονικών Εργαστηριακών Συνεργατών για το ακαδημαϊκό έτος

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η για πρόσληψη θέσεων Επιστημονικών Εργαστηριακών Συνεργατών για το ακαδημαϊκό έτος ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η για πρόσληψη θέσεων Επιστημονικών Εργαστηριακών Συνεργατών για το ακαδημαϊκό έτος 0-0 Το Συμβούλιο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην αρ.4/-7-0

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 146/2003» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 146/2003» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 146/2003» Α. ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 94064/1.10.2012 εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιανουάριος 2018)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιανουάριος 2018) ΕΞΑΜΗΝΟ A' Αστικό Δίκαιο Τετ 31/1/18 12:45-14:45 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Παρ 2/2/18 10:30-12:30 ΛΧ1001 ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ Α Μαθηματικά για Οικονομολόγους Δευ 29/1/18 8:15-10:15 ΛΧ1004 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3ο Επιστημονικό Πεδίο 3 5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι της Σχολής: Στατιστικής του Πειραιά εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ του Αιγαίου (2ο Πεδίο) δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Για τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας, που δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης σε εξωτερικούς αναδόχους για την υποστήριξη των παραπάνω εργασιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Διεύθυνση : ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πόλη, 23/08/2010 ΚΑΛΥΜΝΟΣ Αριθ. : 400

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.Κ. Θράκης «ΑΘΗΝΑ» κατά το Γ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης

Προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.Κ. Θράκης «ΑΘΗΝΑ» κατά το Γ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης Προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.Κ. «ΑΘΗΝΑ» κατά το Γ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης Αντικείμενο Κατάρτισης Ε. Πρόγραμμα ή Κ. Πρωτοβουλία Φορέας Χρηματοδότησης Ομάδα στόχος Διάρκεια (ώρες) Αριθμός Κατ/μένων

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Πατρών Τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πρόγραµµα Εξετάσεων Εαρινού Εξαµήνου Ακαδηµαϊκού Έτους Μαθήµατα Α Έτους (Β εξαµήνου)

Πανεπιστήµιο Πατρών Τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πρόγραµµα Εξετάσεων Εαρινού Εξαµήνου Ακαδηµαϊκού Έτους Μαθήµατα Α Έτους (Β εξαµήνου) Μαθήµατα Α Έτους (Β εξαµήνου) Τρ 12 Ιουν 11:30-14:00 Δυναµικά Μαθηµατικά Υποδείγµατα *15, 3, 4, 5, 6 Ανδρουλάκης Πα 15 Ιουν 13:00-15:00 Αγορές Χρήµατος και Κεφαλαίου *15, 3, 4, 5, 6 Τσαγκανός Συριόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2008. ΠΡΑΞΗ 18 η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2008. ΠΡΑΞΗ 18 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ I.E.K. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη 18/01/2008 Διεύθυνση ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ 16 Αριθμ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους Ε (Ιούνιος 2016)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους Ε (Ιούνιος 2016) ΕΞΑΜΗΝΟ Α Αστικό Δίκαιο Πεμ 23/6/16 15:00-17:00 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Δευ 27/6/16 15:00-17:00 ΛΧ1001 ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ Ν - ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ Α Μαθηματικά για Οικονομολόγους Πεμ 16/6/16 8:15-10:15

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιούνιος 2018)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιούνιος 2018) ΕΞΑΜΗΝΟ A' Αστικό Δίκαιο Παρ 15/6/18 10:30-12:30 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Πεμ 21/6/18 17:15-19:15 ΛΧ1001 ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ Α Μαθηματικά για Οικονομολόγους Δευ 11/6/18 8:15-10:15 ΛΧ1004 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκδοση 1 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Αιγάλεω, Ιούλιος 2018 Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12 2, Αιγάλεω http://www.uniwa.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κοζάνη Αριθμ. Πρωτ. 875/

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κοζάνη Αριθμ. Πρωτ. 875/ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (Ε.Λ.Κ.Ε) ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Φ.Μ: 999935371 Δ.Ο.Υ: ΚΟΖΑΝΗΣ Τηλ. 2461068282, 2461068286 Fax. 2461039765 E-mail: elke@teiwm.gr URL: http://elke.teiwm.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

A. Γενικές Μεταβατικές Διατάξεις για τους Φοιτητές του Εμπορίας & Διαφήμισης

A. Γενικές Μεταβατικές Διατάξεις για τους Φοιτητές του Εμπορίας & Διαφήμισης A. Γενικές Μεταβατικές Διατάξεις για τους Φοιτητές του Εμπορίας & Διαφήμισης. Οι φοιτητές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης εντάσσονται στην κατεύθυνσή Μάρκετινγκ προχωρημένου εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2017)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2017) ΕΞΑΜΗΝΟ A' Αστικό Δίκαιο Τετ 6/9/17 10:30-12:30 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Παρ 15/9/17 8:15-10:15 ΛΧ1001 ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ Ν ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ A Μαθηματικά για Οικονομολόγους Δευ 18/9/17 15:00-17:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθ. ΣΟΧ 1 / για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθ. ΣΟΧ 1 / για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ΟΜΟΝΟΙΑΣ 117 654 03 Καβάλα Τηλ.: 2510 831-388 εσωτ. 5 Φαξ.: 2510/831-378 Καβάλα, 13 Μαΐου 2013 Αριθ. πρωτ. 1660 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Μεταπτυχιακές Σπουδές: Ανωτάτη εκπαίδευση: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.) στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ταχ. /νση : Αγ. Σπυρίδωνα, 122 43 Αιγάλεω Τηλέφωνο : 210 5385209 Ηµεροµηνία : 21.9.2018 FAX : 210 5385253 Αριθµ. Πρωτοκ.: EMail : marketing@teiath.gr Πληροφορίες : Μ. Παπαµιχαήλ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα, 03/03/2015. Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340

Ιωάννινα, 03/03/2015. Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340 Ιωάννινα, 03/03/2015 Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340 Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - 6 ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» στο πλαίσιο υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιούνιου 2017)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιούνιου 2017) ΕΞΑΜΗΝΟ Α Αστικό Δίκαιο Δευ 19/6/17 15:00-17:00 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Τετ 21/6/17 8:15-10:15 ΛΧ1001 ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ Ν - ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ Μαθηματικά για Οικονομολόγους Δευ 26/6/17 8:15-10:15

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» (Π.Π.Υ.Υ 2014), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ,00 ΜΕ Φ.Π.Α

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» (Π.Π.Υ.Υ 2014), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ,00 ΜΕ Φ.Π.Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» (Π.Π.Υ.Υ 2014), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 90.097,00 ΜΕ Φ.Π.Α Α. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων εκάστου χρήσης ως 30/06

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιανουάριος 2019)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιανουάριος 2019) ΕΞΑΜΗΝΟ A' Αστικό Δίκαιο Δευ 28/1/19 15:00-17:00 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Πεμ 31/1/19 15:00-17:00 ΛΧ1001 ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ Α Μαθηματικά για Οικονομολόγους Τετ 23/1/19 10:30-12:30 ΛΧ1004 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα A Εξεταστικής Ακαδημαϊκου Έτους 2013-14E & Εμβόλιμης Εξεταστικής

Πρόγραμμα A Εξεταστικής Ακαδημαϊκου Έτους 2013-14E & Εμβόλιμης Εξεταστικής Α' ΕΞΑΜΗΝΟ Τρίτη 17/06/2014 11:30-13:30 A' ΛΧ1002 Μικροοικονομική Υ Κυρίκος 14:00-16:00 A' ΛΧ1002 Μικροοικονομική Υ Κυρίκος Πέμπτη 19/06/2014 09:00-11:00 A' ΛΧ1004 Μαθηματικά για Οικονομολόγους Υ Αρβανίτης

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα, 21 / 12 / 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθ. Πρωτ.: /4217 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Πάτρα, 21 / 12 / 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθ. Πρωτ.: /4217 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , 21 / 12 / 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 327496/4217 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 121 Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Υ - ΔΟΝΑ 3 5 9 3 5 9 122 Εισαγωγή στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ακαδ. έτος :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ακαδ. έτος : 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΗ 2000-2001, 2001-2002 ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ακαδ. έτος : 2016-2017. ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πρώην Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα 2 Πρόλογος Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η (Αριθμός 4Κ/2019) ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η (Αριθμός 4Κ/2019) ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΑΣ/ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 8590 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Οι Κλωστοϋφαντουργοί Μηχανικοί Τ.Ε. με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές τους γνώσεις, ασχολούνται είτε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιoυνίου 2019)

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκου Έτους (Εξεταστική Ιoυνίου 2019) ΕΞΑΜΗΝΟ A' Αστικό Δίκαιο Παρ 14/6/19 15:00-17:00 ΛΧ1003 ΙΑΤΡΑΚΗΣ Γ Γενικές Αρχές Λογιστικής Παρ 21/6/19 15:00-17:00 ΛΧ1001 ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗ Ε Μαθηματικά για Οικονομολόγους Τρι 11/6/19 8:15-10:15 ΛΧ1004 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Manxper. Growth Ratios. Sophisticated ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Manxper. Growth Ratios. Sophisticated ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Manxper 1Q Sophisticated Growth Ratios ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ταυτότητα 3 - Στελέχη 4 - Όραμα/Αξίες 5 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Οικονομική Διαχείριση 6 - Λογιστική Παρακολούθηση 8 - Φοροτεχνική Διεκπεραίωση 9 -

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 27 714 09, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΗΛ (2810) 211911-2126640, FAX (2810) 211929, E-mail: info@critida.com ΠΕΡΙΛΗΨΗ - CAREER SUMMARY

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος,19/03/2019 Αρ. πρωτ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος,19/03/2019 Αρ. πρωτ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,19/03/2019 Αρ. πρωτ. -4601- ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2019 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Έναρξης: 1ο Τμήμα 15/09/2015 (Πρωινό) 2ο Τμήμα 21/09/2015 (Απογευματινό) 3ο Τμήμα 10/10/2015 (Σαββατοκύριακου)

Ημερομηνία Έναρξης: 1ο Τμήμα 15/09/2015 (Πρωινό) 2ο Τμήμα 21/09/2015 (Απογευματινό) 3ο Τμήμα 10/10/2015 (Σαββατοκύριακου) Πρόγραμμα 100Γ Εργασίες Λειτουργίας Λογιστικών - Φοροτεχνικών Γραφείων Απλογραφικής Μεθόδου (Β' Κατηγορίας Βιβλίων) Δηλώσεις ΔΟΥ (ΟΕ, ΕΕ, Ατομικές Επιχειρήσεις, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Φυσικά Πρόσωπα)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Τύπος

ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Τύπος ΕΞΑΜΗΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Γ Ώρες / Εβδομάδα 6 (4Θ + 2Α) Δ. Μ. / Φ. Ε. 8 / 14 1) Εισαγωγή στα θέματα της ιδιωτικής οικονομικής: α) Ιστορία της Ιδιωτικής Οικονομικής, β) Βασικές οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τμήμα Τίτλος Απόφοιτου: Αντικείμενο του τμήματος: Κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 200 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 200 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 200 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ. ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α) ΘΕΩΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Σ.Ο.ΚΑ.Κ. www.sokak.org.cy ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Α Λυκείου - Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού 1η ΟΜΠ 2η ΟΜΠ 3η ΟΜΠ 4η ΟΜΠ Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός: Πλήρη Ανάλυση Ελληνικής Φορολογικής Νομοθεσίας και Χρηματοοικονομική Ανάλυση μέσω Πραγματικών Πρακτικών Εφαρμογών.

Σκοπός: Πλήρη Ανάλυση Ελληνικής Φορολογικής Νομοθεσίας και Χρηματοοικονομική Ανάλυση μέσω Πραγματικών Πρακτικών Εφαρμογών. Πρόγραμμα 100Β Φορολογικός Έλεγχος - Πλήρης Φορολογικές και Φοροτεχνικές Εφαρμογές Πανόραμα Ελληνικής Φορολογικής Νομοθεσίας Χρηματοοικονομική Ανάλυση Διάγνωση Βιωσιμότητας Επιχειρήσεων - ΚΕΛΕ Κέντρο Λογιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Λογιστικής & Πληροφοριακών Συστημάτων Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκη

Τμήμα Λογιστικής & Πληροφοριακών Συστημάτων Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκη Τμήμα Λογιστικής & Πληροφοριακών Συστημάτων Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκη 3-10-2019 Βαγής Σαμαθρακής 1 Περιεχόμενα Διάλεξης Πρόγραμμα Σπουδών Ανταλλαγές Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα