Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX"

Transcript

1 Δελτίο Τύπου Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εβδομάδα 19 έως 23 Ιανουαρίου 2009 για τα μη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα. Τα προϊόντα που αναφέρονται στις εβδομαδιαίες κοινοποιήσεις του RAPEX είτε έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως μη ασφαλή, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε ο ίδιοι οι παραγωγοί -έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που μπορεί αυτά να παρουσιάσουν- έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές, στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους βάσει του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 «Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων». Η απαγόρευση διάθεσής τους στην αγορά μπορεί να αρθεί εφόσον το ελάττωμα που τα καθιστά μη ασφαλή επιδέχεται διόρθωσης και οι παραγωγοί προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Η (Γ.Γ.Κ) έχει καθιερώσει τη δημοσίευση των εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ευρωπ. Επιτροπής για μη ασφαλή προϊόντα (RAPEX) στην Ελληνική γλώσσα, όπως μεταφέρθηκαν στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Κ στην ηλεκτρονική διεύθυνση Η Γ.Γ.Κ προβαίνει στη Δημοσίευση αυτών και στον Τύπο, προκειμένου αφενός να υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού και αφετέρου οι τυχόν διακινητές των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά να προβαίνουν σε άμεση απόσυρσή τους και ταυτόχρονη ενημέρωση της εκάστοτε αρμόδιας αρχής για την επιτήρηση της αγοράς, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται το προϊόν. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές οι οποίες ενεργοποιούνται αμέσως μετά από κάθε ειδοποίηση μέσω του συστήματος RAPEX ή ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών ότι τα προϊόντα αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η Γ.Γ.Κ θα επιβάλλει αυστηρές διοικητικές κυρώσεις με βάση το Νόμο 2251/94, σε όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησής των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά.

2 Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) - Εβδομαδιαία επισκόπηση κοινοποιήσεων μέσω RAPEX Εβδομάδα Νo. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν (κάντε κλικ στη φωτογραφία για να τη μεγεθύνετε) Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την κοινοποιούσα χώρα /09 Πορτογαλία Κατηγορία: Μηχανοκίνητα οχήματα Προϊόν: Μοτοσικλέτες Honda Μάρκα: Honda CRF 150 R/RB (2007 και 2008) Περιγραφή: Η ανάκληση αφορά τα ακόλουθα μοντέλα μοτοσικλετών μάρκας Honda: - Μοντέλο: CRF 150 R (τροχοί κανονικού μεγέθους) και οι αριθμοί πλαισίου κυμαίνονται από: JH2KE03A*7K έως JH2KE03A*7K και από: JH2KE03A*8K έως JH2KE03A*8K Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών πρόκλησης τραυματισμών, εξαιτίας πιθανής ανωμαλίας στη συγκόλληση του αριστερού φτερού. Κατά συνέπεια, σε ορισμένες συνθήκες οδήγησης, η συγκόλληση ενδέχεται να χαλάσει και το φτερό να σπάσει, προκαλώντας σοβαρό ατύχημα. Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον κατασκευαστή. Η ανάκληση, σύμφωνα με δήλωση του διανομέα της HONDA στη χώρα μας, αφορά 6 μοτοσικλέτες, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ήδη ενημερωθεί. - Μοντέλο: CRF 150 RB (τροχοί μεγάλου μεγέθους) και αριθμοί πλαισίου: JH2KE03B*7K JH2KE03B*7K // JH2KE03B*8K JH2KE03B*8K Χώρα προέλευσης: Ιαπωνία Δεν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα. 2 Δημοκρατία Κίνδυνος χημικών Απαγόρευση

3 0088/09 της Τσεχίας Προϊόν: Φουσκωτό στρώμα Μάρκα: Barbie , αριθμός EAN Περιγραφή: Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από μαλακό πλαστικό μοβ χρώματος και έχει διαστάσεις: 170 x 69 cm. To προϊόν πωλείται σε κουτί από χαρτόνι που φέρει το σήμα CE. χημικών, καθώς εμπεριέχει διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε ποσοστό 27.6% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια. πωλήσεων και απόσυρση από την αγορά με εντολή των αρχών /09 Πολωνία Κατηγορία: Διακοσμητικά αντικείμενα Προϊόν: Λάμπα πετρελαίου Μάρκα: MENU/DUKA. αριθμός EAN , Art. n , Περιγραφή: Το προϊόν είναι μια ασημένια, στρογγυλή Κίνδυνος εγκαυμάτων και χημικών εγκαυμάτων και χημικών, καθώς η ασφάλεια του φυτιλιού είναι ανεπαρκής και κατά συνέπεια το φυτίλι είναι προσβάσιμο στα μικρά παιδιά. Απόσυρση από την αγορά με εντολή των αρχών.

4 λάμπα πετρελαίου με διάμετρο 5 cm, και φυτίλι με μήκος 14 cm. To προϊόν συσκευάζεται σε κουτί από χαρτόνι που φέρει φωτογραφία του προϊόντος, καθώς και τις ακόλουθες σημάνσεις στα αγγλικά: αριθμός EAN, αριθμός αντικειμένου, Menu A/S, Danish Design και Made in PRC. συμμορφώνεται με το σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN /09 Ηνωμένο Βασίλειο Κατηγορία: Διακοσμητικά αντικείμενα Προϊόν: Κεριά - Star Lytes Rose Garden αρωματικό κερί Μάρκα: Star Lytes Rose Garden Scent Περιγραφή: Κερί (113g/4oz) ροζ χρώματος με άρωμα τριαντάφυλλο. Το κερί είναι τοποθετημένο σε γυάλινο, κοίλο δοχείο με μεγάλο άνοιγμα. Η συσκευασία είναι από χαρτόνι. Χώρα προέλευσης: Ηνωμένες Πολιτείες Κίνδυνος φωτιάς φωτιάς, καθώς: - Ενδέχεται να προκληθεί δευτερογενής ανάφλεξη στο κερί ως αποτέλεσμα ενός δευτερογενούς φυτιλιού το οποίο σχηματίζεται ύστερα από συγκέντρωση υπολειμμάτων άνθρακα (carbon debris) στο βαθύ σημείο του κεριού. Η ανάφλεξη του δεύτερου φυτιλιού ενέχει κίνδυνο, εξαιτίας της υπερθέρμανσης των τοιχωμάτων και της βάσης του δοχείου μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένο το κερί. Το γεγονός αυτό Εθελούσια απόσυρση από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές μέσω του εισαγωγέα.

5 υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει εγκαύματα στους καταναλωτές. - Δευτερογενής ανάφλεξη μπορεί επίσης να προκληθεί ως αποτέλεσμα της θραύσης του γυάλινου δοχείου. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να διασκορπιστεί η φωτιά στα γύρω αντικείμενα /09 Γερμανία Μηχανοκίνητα οχήματα Προϊόν: Επιβατικό αυτοκίνητο Μάρκα: Mercedes Benz S- Class, τύπος 221, EC type approval: e1*2001/116*0335 Περιγραφή: Στην ανάκληση εμπλέκονται τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από τον Αύγουστο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006 και οι αριθμοί πλαισίων των οχημάτων κυμαίνονται από 221 A έως 221 A Χώρα προέλευσης: Γερμανία Δεν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα. Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών Η διάρκεια ζωής του συνδέσμου των μπροστινών γονάτων αποσβεστήρα ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις απαιτήσεις των οχημάτων. Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται μόνο μετά από μεγάλο αριθμό διανυθέντων χιλιομέτρων και ταυτόχρονα με τη συχνή χρήση του οχήματος σε ανώμαλο οδόστρωμα. Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον κατασκευαστή. Η ανάκληση, σύμφωνα με δήλωση του διανομέα της MERCEDES BENZ στη χώρα μας, αφορά 16 οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ήδη ενημερωθεί /09 Ουγγαρία Προϊόν: Φουσκωτό σωσίβιο θαλάσσης - Wet Set Μάρκα: INTEX 59242, bar code: Περιγραφή: Φουσκωτό σωσίβιο θαλάσσης λευκού χρώματος το οποίο είναι κατασκευασμένο από PVC και φέρει διακοσμητικές απεικονίσεις ζώων. Διάμετρος: 61 cm. Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς εμπεριέχει δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 30% του συνολικού βάρους του προϊόντος και το κομμάτι του προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το στόμα εμπεριέχει διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 32% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Απόσυρση από την αγορά με εντολή των αρχών.

6 Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια /09 Ουγγαρία Κατηγορία: Αλυσίδες με φωτάκια Προϊόν: Αλυσίδες με φωτάκια Μάρκα: RM - LED-TW-20XN-230V, barcode: LED-TW V, barcode: Περιγραφή: Οι εν λόγω αλυσίδες αποτελούνται από 20/60 σειρές από φωτάκια LED. Κύρια συστατικά: κεντρικός ρευματολήπτης (πρίζα): ( PK A 250V~ ), ανορθωτική μονάδα με πλαστικό κάλυμμα ("000LK Bauart geprüft", "TYPE: LK- 1Z AC: 24V~240V 50/60HZ 1A", σήμα CE, κεντρικό τροφοδοτικό καλώδιο χωρίς σημάνσεις. Τεχνικές Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ηλεκτροπληξίας, καθώς τα καλώδια τα οποία απελευθερώνονται από τις συγκολλημένες ενώσεις έρχονται σε επαφή με προσβάσιμα μεταλλικά κομμάτια και εξαιτίας της ανεπαρκούς μόνωσης ενδέχεται να προκληθεί ανάφλεξη. Οδηγία Χαμηλής Τάσης και το σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN Απόσυρση από την αγορά με εντολή των αρχών.

7 παράμετροι: 230 V / 50Hz, 0,9 W/2,7W, izzó: 3 V 0,045 W, Class II, F mark /09 Ιρλανδία Κατηγορία: Καλλυντικά Προϊόν: Σετ που αποτελείται από είδη μακιγιάζ για το πρόσωπο Μάρκα: Dasini Τύπος/ αριθμός μοντέλου:αριθμός αντικειμένου: Περιγραφή: Σετ με είδη μακιγιάζ για το πρόσωπο, το οποίο αποτελείται από 4 ξεχωριστά σακουλάκια με κρεμώδες μέικ- απ, 1 Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς η μαύρη μπογιά εμπεριέχει μόλυβδο σε αναλογία mg/kg του συνολικού βάρους του προϊόντος. Οδηγία Καλλυντικών 76/768/EEC, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ύπαρξη βαρέων μετάλλων Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα.

8 τετράγωνη παλέτα με τέσσερις μπογιές σε μορφή κρέμας, καθώς και ένα πινέλο για την εφαρμογή τους στο πρόσωπο. Επιπλέον, το σετ συμπεριλαμβάνει 2 χρωματιστές σφραγίδες. στα καλλυντικά /09 Ιρλανδία Κατηγορία: Καλλυντικά Προϊόν: Σετ που αποτελείται από είδη μακιγιάζ για κορίτσια. (Girl's make-up box) Μάρκα: It's Girl Stuff! Αριθμός παρτίδας Bar code , Ref. TY2954 Περιγραφή: Σετ με είδη μακιγιάζ το οποίο αποτελείται από 11 σκιές για τα μάτια και ένα πολυστυλό κραγίον με κραγιόν σε 6 χρώματα. Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς η μπεζ σκιά ματιών εμπεριέχει μόλυβδο σε αναλογία mg/kg του συνολικού βάρους του προϊόντος. Οδηγία Καλλυντικών 76/768/EEC, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ύπαρξη βαρέων μετάλλων στα καλλυντικά. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα.

9 /09 Πολωνία Κατηγορία: Αντικείμενα παιδικής φροντίδας και παιδικός εξοπλισμός Προϊόν: Βρεφικό κρεβάτι που διπλώνει και αλλαξιέρα. Μάρκα: BabyOno Ο αριθμός EAN είναι και οι αριθμοί καταλόγου είναι 281 και 283 Περιγραφή: Βρεφικό κρεβάτι που διπλώνει και αλλαξιέρα. Το προϊόν διατίθεται σε γκρι και κόκκινο, γκρι και πορτοκαλί, λαδί και πράσινο, σκούρο και ανοιχτό μπλε, μπεζ και σκούρο πράσινο, μπεζ και λαδί, γκρι και ανοιχτό μπλε, καθώς και σε σκούρο και ανοιχτό μπλε. Το προϊόν προορίζεται για μωρά με βάρος έως 15 kg και ύψος έως 90 cm. Διαστάσεις του κρεβατιού: 1240 x 630 x 760 mm. Διαστάσεις της αλλαξιέρας: 650 x 410 x 50 mm. Η αλλαξιέρα φέρει Κίνδυνος στραγγαλισμού στραγγαλισμού, καθώς η διάμετρος της θηλιάς που σχηματίζει ο ιμάντας είναι 590 mm, ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη διάμετρος είναι 360 mm. συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα.

10 ιμάντα που σχηματίζει θηλιά και έχει μήκος 590 mm. Το προϊόν φέρει το λογότυπο BabyOno, το όνομα του προϊόντος, τη διεύθυνση του υπεύθυνου εμπόρου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση του προϊόντος με τα ακόλουθα Ευρωπαϊκά πρότυπα: EN και EN /09 Ηνωμένο Βασίλειο Κατηγορία: Άλλα Προϊόν: Περιστρεφόμενος ανεμιστήρας αυτοκινήτου Μάρκα: All ride item no 20014, bar code Περιγραφή: Περιστρεφόμενος ανεμιστήρας αυτοκινήτου μπλε χρώματος με μεταλλικό περίβλημα. Ο εν λόγω ανεμιστήρας χρησιμοποιείται σε μηχανοκίνητα οχήματα, παίρνει ενέργεια από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου και είναι συσκευασμένος σε κουτί από χαρτόνι μπλε χρώματος. Ο ανεμιστήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να προσκολλάται στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών πρόκλησης τραυματισμών, καθώς: - Η ταχύτητα των πτερυγίων του ανεμιστήρα υπερβαίνει την μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα που είναι 15 m/s. - Η ισχύς του ανεμιστήρα είναι 9.6 W και κατά συνέπεια υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 2 W. συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN Εθελούσια απόσυρση από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές μέσω του εισαγωγέα.

11 Χώρα προέλευσης: Άγνωστη Ένα περιστατικό έχει αναφερθεί /09 Ισπανία Προϊόν: Μαγνητικά γράμματα παιχνίδια από αφρώδες ελαστικό Μάρκα: LEE CHYUN Barcode: Reference: FM 741 Περιγραφή: Μαγνητικά γράμματα παιχνίδια από αφρώδες ελαστικό, τα οποία είναι συσκευασμένα σε διαφανές πλαστικό βάζο. Στις ετικέτες του προϊόντος αναγράφονται οι ακόλουθες σημάνσεις: Το σήμα CE, το σύμβολο που δείχνει τον ηλικιακό περιορισμό για παιδιά κάτω των 3 ετών, καθώς και τη διατύπωση: «Μαγνητικά γράμματα παιχνίδια από Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς οι μαγνήτες αποσπώνται με ευκολία από τα γράμματα και χωράνε εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου.

12 αφρώδες ελαστικό» σε διάφορες γλώσσες. Χώρα προέλευσης: Ταϊβάν /09 Ολλανδία Προϊόν: Παιδικό κάθισμα πάντα με ύψος 18 cm Μάρκα: Pia Holland αριθμός EAN Περιγραφή: Ένα παιχνίδι πάντα το οποίο έχει ύψος 18 cm. Το προϊόν πωλείται χωρίς συσκευασία. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς η μύτη του παιχνιδιού ενδέχεται να αποκολληθεί με δύναμη N και χωράει εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου. Εθελούσια καταστροφή των προϊόντων από τον εισαγωγέα /09 Δημοκρατία της Τσεχίας Προϊόν: Φουσκωτή πισίνα για παιδιά Μάρκα: Bestway Περιγραφή: Φουσκωτή πισίνα για παιδιά ροζ και μπλε χρώματος. Το προϊόν φέρει τις ακόλουθες σημάνσεις: «Να χρησιμοποιείται από παιδιά 3 ετών και άνω και υπό την Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς εμπεριέχει διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 11.9% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν Απαγόρευση πωλήσεων με εντολή των αρχών.

13 επίβλεψη κάποιου ενήλικα. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά μικρότερα από 3 ετών, καθώς εμπεριέχουν μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία ενδέχεται να καταποθούν», απαγορευτεί στα παιχνίδια /09 Πολωνία Προϊόν: Κούκλα - Baby Jeremy Μάρκα: Deluxe αριθμός EAN Περιγραφή: Το παιχνίδι είναι ένα μωρό κούκλα ντυμένο μόνο με εσώρουχα. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε πλαστική, διαφανή τσάντα κλεισμένη με χαρτόνι το οποίο φέρει τις ακόλουθες σημάνσεις: Το όνομα του παιχνιδιού, το σήμα CE, το όνομα και τη διεύθυνση του εισαγωγέα, τον αριθμό EAN, καθώς και τις εξής διατυπώσεις: «Κατασκευάζεται στην Κίνα». Επιπλέον, το παιχνίδι φέρει Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς το κεφάλι της κούκλας εμπεριέχει διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 24% του συνολικού βάρους του προϊόντος, το χέρι εμπεριέχει διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 25% και το πόδι εμπεριέχει διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 28% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα.

14 εικονογράφημα που δείχνει τον ηλικιακό περιορισμό για παιδιά κάτω των 3 ετών, καθώς και τις προειδοποιήσεις: «Δεν προορίζεται για παιδιά 0-3 ετών», «Η συσκευασία θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά», «Το παιχνίδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς την επίβλεψη κάποιου ενήλικα» /09 Πολωνία Προϊόν: Σετ παιχνιδιών που αποτελείται από παιχνίδια αεροβόλα όπλα με βέλη - Airgun Game Μάρκα: Jing Met N 111A2 Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών πρόκλησης τραυματισμών, καθώς τα βέλη έχουν μήκος 30 mm, ενώ το ελάχιστο επιτρεπόμενο μήκος είναι 57 mm. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά. Περιγραφή: Το σετ αποτελείται από 2 όπλα παιχνίδια τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ασημί και μαύρου χρώματος, 8 βέλη που Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71.

15 καταλήγουν σε μικρές βεντούζες και είναι κατασκευασμένα από ημίδιαφανές πλαστικό υλικό πορτοκαλί χρώματος, καθώς και ένα στόχο από χαρτόνι που φέρει αριθμούς κίτρινου, κόκκινου, μαύρου και πράσινου χρώματος. Η συσκευασία είναι από μπλίστερ πλαστικό και χαρτόνι και φέρει τις ακόλουθες σημάνσεις: Το όνομα του παιχνιδιού, το σήμα CE, το όνομα και τη διεύθυνση του εισαγωγέα, τον αριθμό EAN, εικονογράφημα με τον ηλικιακό περιορισμό για παιδιά κάτω των 3 ετών, καθώς και τις εξής διατυπώσεις: «Κατασκευάζεται στην Κίνα», «Δεν προορίζεται για παιδιά μικρότερα από 3 ετών, καθώς εμπεριέχουν μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία ενδέχεται να καταποθούν», «Η συσκευασία θα πρέπει να φυλάσσεται, καθώς φέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν.» /09 Δημοκρατία της Τσεχίας Προϊόν: Παιχνίδι κινητό τηλέφωνο πλαστικό τηλέφωνο με ενσωματωμένο φακό Μάρκα: TOYS Αριθμός μοντέλου 818H, αριθμός αντικειμένου Κίνδυνος πρόκλησης βλάβης της ακοής πρόκλησης βλάβης της ακοής, καθώς η καταμετρημένη ακουστική πίεση είναι 106 db και κατά συνέπεια υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή Απαγόρευση πωλήσεων με εντολή των αρχών.

16 A, αριθμός EAN Περιγραφή: Ένα πλαστικό παιχνίδι - κινητό τηλέφωνο το οποίο λειτουργεί με 2 μπαταρίες, τύπου ΑΑ. Η συσκευασία είναι από πλαστικό και φέρει το σήμα CE, τις εξής σημάνσεις: ITEM No A, mobile toy, καθώς και τις ακόλουθες προειδοποιήσεις: «Δεν προορίζεται για παιδιά μικρότερα από 3 ετών, καθώς εμπεριέχουν μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία ενδέχεται να καταποθούν.» που είναι 80 db. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN /09 Γερμανία Κατηγορία: Είδη ένδυσης, υφάσματα και αντικείμενα σχετικά με τη μόδα Κίνδυνος χημικών Ανάκληση από τους καταναλωτές με

17 Προϊόν: Αποκριάτικο κουστούμι - αράχνη Μάρκα: Alive und Pocopiano Alice Art. n Περιγραφή: Τριγωνική κάπα με κουκούλα. Η κάπα είναι από ύφασμα μαύρου χρώματος και φέρει την απεικόνιση ενός λευκού ιστού αράχνης, καθώς και αράχνες ίδιου χρώματος στο μπροστινό μέρος του μανδύα. χημικών, καθώς εμπεριέχει αζωχρωστικές και επικίνδυνες βαφές: - Ο μανδύας μαύρου χρώματος εμπεριέχει την ουσία 4-αμινοαζωβενζόλιο σε αναλογία 95 mg/kg του συνολικού βάρους του προϊόντος. - Στο κοινό δείγμα μανδύα και κουκούλας έχει ανιχνευτεί χρωστική disperse yellow 23. εντολή των αρχών. Δεν υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα. - Στον μανδύα έχει ανιχνευτεί χρωστική disperse orange 37/76. Οδηγία Χημικών Περιορισμών 76/769/EEC /09 Λιθουανία Κατηγορία: Είδη ένδυσης, υφάσματα και αντικείμενα σχετικά με τη μόδα Προϊόν: Εσώρουχο για κορίτσια Μάρκα: girl 2 girl bar code: Περιγραφή: Το προϊόν είναι βρεφικό εσώρουχο για κορίτσια (girl 2 girl), το οποίο είναι κατασκευασμένο από ύφασμα και καουτσούκ ροζ χρώματος. Το εσώρουχο φέρει την επιγραφή: Surfin Pretty, καθώς και τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν: μέγεθος cm, σύνθεση: 95%βαμβάκι, 5% ελαστίνη. Επιπλέον, στο μπροστινό μέρος του προϊόντος υπάρχουν τρία επικολλημένα κουμπιά από πλαστικό ροζ Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς υπάρχουν τρία μικροσκοπικά πλαστικά κουμπιά ροζ χρώματος στο μπροστινό μέρος του προϊόντος. Τα εν λόγω κουμπιά ενδέχεται να αποκολληθούν και να καταποθούν από τα παιδιά. Απόσυρση από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές με εντολή των αρχών.

18 χρώματος /09 Ολλανδία Προϊόν: Μπρελόκ με αλυσίδα και βελουτέ ελεφαντάκι Μάρκα: TOYS item no. AT 8046A- 1B-1, αριθμός EAN Περιγραφή: Μπρελόκ με αλυσίδα και βελουτέ ελεφαντάκι το οποίο φοράει ριγέ πουλόβερ με κουκούλα. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας ενδέχεται να αποσπαστεί με δύναμη μικρότερη από 90 N και χωράει εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου /09 Δημοκρατία της Τσεχίας Προϊόν: Σετ από πλαστικά παιχνίδια ψάρια που σφυρίζουν Μάρκα: Letaotao s Toys - Fashion & High-Quality QKU 16797, αριθμός EAN Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς εμπεριέχει μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία μπορούν να αποσπαστούν με ευκολία και χωράνε εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης Απαγόρευση πωλήσεων με εντολή των αρχών.

19 Περιγραφή: Σετ από πλαστικά παιχνίδια ψάρια που σφυρίζουν (3 ψάρια και ένας αστερίας) κατασκευασμένα από μαλακό πλαστικό. Η σφυρίχτρα είναι ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του παιχνιδιού. Η σφυρίχτρα είναι ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του παιχνιδιού και διατίθεται στην αγορά σε πλαστική τσάντα κλεισμένη με ετικέτα από χαρτόνι που φέρει τη διατύπωση: "Letaotao s Toys Fashion & High-Quality", καθώς και το σήμα CΕ. Οι απαιτήσεις ασφαλείας αναγράφονται σε ξένη γλώσσα. φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN /09 Πολωνία Προϊόν: Κούκλα (Zabawka Lalka) Μάρκα: Sweet Girl Fashion Doll αριθμός EAN Περιγραφή: Μια κούκλα συσκευασμένη σε πλαστικό, διαφανές σωληνάριο. Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς: - Το κεφάλι της κούκλας εμπεριέχει δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 26% του συνολικού βάρους του προϊόντος - Το χέρι της κούκλας εμπεριέχει δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 5% του συνολικού βάρους του προϊόντος. - Το χέρι και το πόδι της κούκλας εμπεριέχουν διισοεννεάνο φθαλικό Εθελούσια απόσυρση από την αγορά και καταστροφή των προϊόντων από τον εισαγωγέα.

20 εστέρα (DINP) σε αναλογία 10% και 14% αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια /09 Πολωνία Προϊόν: Παιχνίδι αστυνομικό όπλο με βέλη. Μάρκα: Παιχνίδι Rongye αριθμός EAN ; No 8810 (πάνω στο παιχνίδι). Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών πρόκλησης τραυματισμών, καθώς τα βέλη έχουν μήκος mm, ενώ το ελάχιστο επιτρεπόμενο μήκος είναι 57 mm. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά. Περιγραφή: Το σετ αποτελείται από ένα ασημί όπλο με πλαστική λαβή ανοιχτού καφέ χρώματος, 5 βέλη που καταλήγουν σε μικροσκοπικές βεντούζες και είναι κατασκευασμένα από ημί-διαφανές πλαστικό και έναν στόχο από χαρτόνι κίτρινου, κόκκινου, μαύρου και πράσινου χρώματος. Η συσκευασία είναι από μπλίστερ πλαστικό και χαρτόνι και φέρει τις ακόλουθες σημάνσεις: Το όνομα του παιχνιδιού, το σήμα CE, το όνομα και τη διεύθυνση του εισαγωγέα, τον αριθμό EAN, καθώς και τις εξής διατυπώσεις: «Κατασκευάζεται στην Κίνα», «Δεν προορίζεται για παιδιά 0-3 ετών», «Δεν προορίζεται για παιδιά μικρότερα από 3 ετών, καθώς εμπεριέχουν μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία ενδέχεται να Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71.

21 καταποθούν», «Η συσκευασία θα πρέπει να φυλάσσεται, καθώς φέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν.» /09 Ολλανδία Προϊόν: Βελουτέ ποντίκι - Soft filled toys (CR 14379:2002 (E), Tabel 9, Category H) Μάρκα: Άγνωστη item no /08/09/10, EAN Περιγραφή: Βελουτέ ποντίκι που φέρει σημάδια κόκκινου χρώματος στα πόδια και φοράει ένα σακάκι στοπ ίδιο χρώμα. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς οι μπαρέτες (τα ξύλινα κουμπιά σε σχήμα χάντρας) τα οποία υπάρχουν πάνω στο μπουφάν ενδέχεται να αποσπαστούν με δύναμη 79.7 N (χάντρα 1) και 87.8 N (χάντρα 2). Οι εν λόγω χάντρες χωράνε εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου.

22 /09 Ολλανδία Προϊόν: Παιχνίδι αρκούδα που φοράει παλτό Μάρκα: Van Maanen , item no. AT 6035ABCDEF, αριθμός EAN Περιγραφή: Παιχνίδι αρκούδα με μπουφάν μπεζ χρώματος και ύψος 23 cm κατά προσέγγιση. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς οι μπαρέτες (τα ξύλινα κουμπιά σε σχήμα χάντρας) τα οποία υπάρχουν πάνω στο μπουφάν μπορούν να αποσπαστούν με ευκολία και χωράνε εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου /09 Ολλανδία Προϊόν: Παιχνίδι ποντίκι PH Μάρκα: Scheepers Πάνω στο προϊόν: (Iταλία), πάνω στο τιμολόγιο: (Ολλανδία) Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς εμπεριέχει δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 54.0% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα. Περιγραφή: Παιχνίδι ποντίκι κατασκευασμένο από πλαστικό σκούρου πράσινου χρώματος. Χώρα προέλευσης: Ιταλία Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια.

23 /09 Ολλανδία Προϊόν: Μπρελόκ με αλυσίδα και κούκλα πάπια από μαλακό βελουτέ ύφασμα Μάρκα: TOYS αριθμός αντικειμένου /08/09/10, αριθμός EAN Περιγραφή: Μπρελόκ με αλυσίδα και βελουτέ κούκλες σε σχήμα πάπιας και ύψους 5 cm. Η πάπια έχει μπεζ/ καφέ ράμφος και φοράει φιόγκο κίτρινου ή κόκκινου χρώματος γύρω από το λαιμό. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς οι κρίκοι της αλυσίδας ενδέχεται να αποσπαστούν με δύναμη 32.4 N και χωράει εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου /09 Πολωνία Κατηγορία: Ηλεκτρικές συσκευές Προϊόν: Σετ επέκτασης καλωδίων Μάρκα: VIVANCO 1. Σύστημα επέκτασης καλωδίου VIVANCO 3 με 3 πρίζες και μήκος 3 5m, PP04 nr Σύστημα επέκτασης καλωδίου VIVANCO 4 με 4 πρίζες και μήκος 5m, PP28 nr Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ηλεκτροπληξίας, καθώς ανιχνεύτηκε ανωμαλία στη μόνωση. Επιπροσθέτως, το προϊόν δεν διαθέτει τις απαραίτητες σημάνσεις. Οδηγία Χαμηλής Τάσης και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο IEC Απόσυρση από την αγορά με εντολή των αρχών. Περιγραφή: Σετ επέκτασης καλωδίων.

24 /09 Σλοβακία Κατηγορία: Εξοπλισμός φωτισμού Προϊόν: Φωτιστικό νυκτός Μάρκα: S NL 100 Περιγραφή: Φωτιστικό νυκτός σε σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου. Το προϊόν φέρει τις ακόλουθες σημάνσεις: CE, 230V~ 50 Hz, 1W. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ηλεκτροπληξίας, καθώς: - Το φωτιστικό νυκτός δεν θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο και διακοσμημένο έτσι ώστε να θυμίζει παιχνίδι. - Το περίβλημα του λαμπτήρα ενδέχεται να σπάσει επιτρέποντας την πρόσβαση στην πηγή φωτός. Εθελούσια παύση πωλήσεων, απόσυρση από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές μέσω του διανομέα και του μικροπωλητή. - Το περίβλημα του λαμπτήρα δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένο. Οδηγία Χαμηλής Τάσης και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN

25 /09 Ολλανδία Κατηγορία: Αντικείμενα παιδικής φροντίδας και παιδικός εξοπλισμός Προϊόν: Βρεφικές πιπίλες - Small Dummy Μάρκα: Scheepers Πάνω στο προϊόν: (Ιταλία), πάνω στο τιμολόγιο: (Ολλανδία) Περιγραφή: Πιπίλες ροζ και μπλε χρώματος που κρέμονται από κορδόνια μπλε ή κόκκινου χρώματος. Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς εμπεριέχει δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 51.6% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα. Χώρα προέλευσης: Ιταλία /09 Πολωνία Κατηγορία: Προστατευτικός εξοπλισμός Προϊόν: Πυροσβεστήρας Μάρκα: PROTEX PD 4 kg, PD 6 kg, PD 9 kg και PD 12 kg Οι πυροσβεστήρες Κίνδυνος εγκαυμάτων εγκαυμάτων, εξαιτίας ενός σφάλματος στο μπουλόνι της βαλβίδας (συσκευή ελέγχου), το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις Εθελούσια απόσυρση από την αγορά και ενημέρωση των καταναλωτών από τον διανομέα.

26 που εμπλέκονται στην ανάκληση έχουν κατασκευαστεί από το Δεκέμβριο του 2006 έως τον Οκτώβριο του καθιστά τον πυροσβεστήρα μη λειτουργικό. Περιγραφή: Τυπικός πυροσβεστήρας κόκκινου χρώματος. Χώρα προέλευσης: Γερμανία /09 Ηνωμένο Βασίλειο Προϊόν: Παιχνίδια με γλυκά - Action toy and Candy holder Μάρκα: Candy Play Elephant and plane: αριθμοί αντικειμένων 025/116, 025/117, 025/118. -Ελέφαντας πράσινου χρώματος: Barcode Αεροπλάνο ροζ/ πράσινου χρώματος: Barcode Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς εμπεριέχει μικροσκοπικά κομμάτια (το πλαστικό άνοιγμα του δοχείου σε σχήμα βατράχου, οι μπάλες μικρού μεγέθους από πολυστυρένιο, το πλαστικό καπάκι από το σωληνάριο με τις καραμέλες και το πλαστικό που είναι επικολλημένο στο κορδόνι) τα οποία χωράνε εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Ανάκληση από τους καταναλωτές με εντολή των αρχών. Περιγραφή: Δύο πλαστικά παιχνίδια σε σχήμα ελέφαντα με ενσωματωμένο ημίδιαφανές δοχείο κυλινδρικού σχήματος το οποίο εμπεριέχει μπάλες από πολυστυρένιο πράσινου, κίτρινου, λευκού και ροζ χρώματος. Το δοχείο Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71.

27 έχει άνοιγμα σε σχήμα βατράχου και μπορεί να αποσπαστεί με ευκολία. Το κυλινδρικό δοχείο περιστρέφεται και οι ρόδες κάτω από τα πόδια μετακινούνται όταν ο καταναλωτής τραβήξει ένα κορδόνι. Οι ελέφαντες είναι επικολλημένοι σε ένα πλαστικό σωληνάριο που εμπεριέχει καραμέλες μπλε, πράσινου, κίτρινου και ροζ χρώματος. Επιπλέον, υπάρχει ένα επικολλημένο αυτοκόλλητο που φέρει την απεικόνιση ενός ελέφαντα, αστεριών και αποτυπωμάτων από πατημασιές, καθώς και τις επιγραφές στα αγγλικά: no.8857 και "Made in China". Το παιχνίδι αεροπλάνο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ροζ και πράσινου χρώματος και φέρει επικολλημένο σωληνάριο το οποίο εμπεριέχει καραμέλες.

28 /09 Ηνωμένο Βασίλειο Προϊόν: Ξύλινο παιχνίδι κλιπ Μάρκα: Άγνωστη Art. number: 18471, Bar code: Περιγραφή: Εννέα ξύλινες χάντρες και σχήματα (ορισμένα εκ των οποίων είναι χρωματιστά) που είναι περασμένα από ελαστικό κορδόνι και επικολλημένα σε ξύλινο κλιπ σε σχήμα καρδιάς. Διανέμεται στην αγορά από την Lidl. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς εμπεριέχει μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία μπορεί να τα βάλει το παιδί στο στόμα του. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Ανάκληση από τους καταναλωτές με εντολή των αρχών. Σύμφωνα με έγγραφη δήλωση της εταιρείας Lidl, το προϊόν ουδέποτε διατέθηκε προς πώληση στην Ελλάδα από τα καταστήματα Lidl. Χώρα προέλευσης: Γερμανία

29 /09 Γερμανία Κατηγορία: Μηχανοκίνητα οχήματα Προϊόν: Μοτοσικλέτες - BMW F 650 GS, BMW F 800 GS Μάρκα: BMW τύπος E8GS Περιγραφή: Στην ανάκληση εμπλέκονται τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το Μάιο του 2007 έως τις 17 Αυγούστου του 2008 και έχει αριθμό έγκρισης τύπου e1*2002/24*0352. Χώρα προέλευσης: Γερμανία Κίνδυνος τραυματισμών τραυματισμών, καθώς έχει ενδεχόμενα εφαρμοστεί λάθος ροπή σύσφιξης στο γρανάζι μετάδοσης. Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον κατασκευαστή. Έχει γίνει σχετική δημοσίευση στον Τύπο για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με το από 29/1/2009 Δελτίο Τύπου. Δεν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα /09 Ολλανδία Προϊόν: Ζώα αγροκτήματα - CUTE FARM Μάρκα: Koppen B.V. Τυπωμένος πάνω στο προϊόν: 2617 (Κίνα). Τυπωμένος πάνω στο τιμολόγιο: (Ολλανδία). Barcode: Περιγραφή: Έξι ζώα αγροκτήματος από πλαστικό: γουρούνι, πρόβατο, γάιδαρος, άλογο, αγελάδα και σκύλος. Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς το πρόβατο εμπεριέχει: - δι-ισοδέκυλο φθαλικό εστέρα (DIDP) σε αναλογία 0.56% του συνολικού βάρους του προϊόντος. - διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 37.5% του συνολικού βάρους του προϊόντος. - δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 0.26% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια.

30 /09 Ολλανδία Προϊόν: Θαλάσσια ζώα - FANTASTIC OCEAN Μάρκα: Koppen Τυπωμένος πάνω στο προϊόν: 2618 (Κίνα). Τυπωμένος πάνω στο τιμολόγιο (Ολλανδία): Barcode: Περιγραφή: Σετ που αποτελείται από 6 θαλάσσια ζώα: δελφίνι, καλαμάρι, φάλαινα, θαλάσσια χελώνα, κροκόδειλος και πιγκουΐνος. Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς ο πιγκουΐνος εμπεριέχει: - δι-ισοδέκυλο φθαλικό εστέρα (DIDP) σε αναλογία 0.35% του συνολικού βάρους του προϊόντος.), - διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 57.5% του συνολικού βάρους του προϊόντος. - δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 0.59% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια /09 Ελλάδα Κατηγορία: Αθλητικός εξοπλισμός / Εξοπλισμός χόμπι Προϊόν: Πιρούνι για ποδήλατο Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον διανομέα.

31 Μάρκα: SRAM RockShox Domain 302 και 318 Περιγραφή: Πιρούνι ποδηλάτου με πηδάλιο (τιμόνι) από ατσάλι. Το προϊόν πωλείται με σκοπό να εγκατασταθεί σε καινούργιο ποδήλατο. Στην ανάκληση εμπλέκονται τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2008 και έχουν κωδικούς από 09T8 έως 42T8. πρόκλησης τραυματισμών, το ατσάλινο τιμόνι ενδέχεται να σπάσει προκαλώντας την αποκόλληση του πιρουνιού από το πλαίσιο του ποδηλάτου. Κατά συνέπεια ο ποδηλάτης κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία του και να πέσει. Ένα περιστατικό έχει αναφερθεί. Η ανάκληση στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφη δήλωση του εισαγωγέα, αφορά 7 τεμάχια, τα οποία έχουν ανακληθεί και τα νέα πιρούνια για αλλαγή βρίσκονται καθ οδόν. Χώρα προέλευσης: Ταϊβάν /09 Ολλανδία Προϊόν: Κούκλα - Jing Ping Μάρκα: He Yang Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς εμπεριέχει: Εθελούσια απόσυρση από την αγορά και ανάκληση από

32 AFGH NL-7327AC-12, άρθρο: Περιγραφή: Πλαστική κούκλα με φόρεμα ροζ και ανοιχτού μπλε χρώματος η οποία είναι συσκευασμένη σε σελοφάν. - δι(2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP) σε αναλογία 40.15% του συνολικού βάρους του προϊόντος. - διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP) σε αναλογία 13.85% του συνολικού βάρους του προϊόντος. τους καταναλωτές μέσω του εισαγωγέα. - δι-ισοδέκυλο φθαλικό εστέρα (DIDP) σε αναλογία 0.15% του συνολικού βάρους του προϊόντος. Σύμφωνα με την Οδηγία χημικών Περιορισμών 76/769/EEC, ορισμένοι φθαλικοί εστέρες έχουν απαγορευτεί στα παιχνίδια /09 Δημοκρατία της Τσεχίας Κατηγορία: Εξοπλισμός φωτισμού Προϊόν:Επιτραπέζιο φωτιστικό φθορίου - Eurolite / Jupik Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ηλεκτροπληξίας, καθώς: Οι πωλήσεις απαγορεύτηκαν από τις αρχές. Μάρκα: Rifeng Lighting Electric Appliance co. L 103/ αριθμός EAN Περιγραφή: Επιτραπέζιο φωτιστικό φθορίου (προστασία II), με περίβλημα IP20. Βασικά τεχνικά στοιχεία: 230V, 50 Hz, σωληνάριο DZ 9W με πρίζα G23. Οι οδηγίες χρήσης του προϊόντος αναγράφονται σε πολλές γλώσσες. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε κουτί από χαρτόνι με διαστάσεις 40x10x5 cm κατά προσέγγιση. - Το φωτιστικό είναι ασταθές και ενδέχεται να ανατραπεί. - Το πλαστικό περίβλημα δεν αντέχει στη θερμότητα. - Η θερμοκρασία της βάσης ενδέχεται να αυξηθεί (εξαιτίας ελαττώματος της πρίζας) και κατ επέκταση ορισμένα κομμάτια του φωτιστικού μπορεί να παραμορφωθούν. - Η πρίζα δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Οδηγία Χαμηλής Τάσης και το σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο

33 /09 Ελλάδα Κατηγορία: Αθλητικός εξοπλισμός / εξοπλισμός χόμπι Προϊόν: Μπροστινά πιρούνια ανάρτησης για ποδήλατα Μάρκα: Magura Μοντέλο "Durin Race 80/100" Πιρούνια ανάρτησης για ποδήλατα Περιγραφή: Τα πιρούνια ανάρτησης ποδηλάτων βρίσκονται στον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου και είναι λευκού ή μαύρου χρώματος. Το προϊόν φέρει τις ακόλουθες επιγραφές: Magura και MD100R ή MD80R είναι εντυπωμένες πάνω στα πιρούνια. Τα προϊόντα που εμπλέκονται στην ανάκληση έχουν διατεθεί στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών πρόκλησης τραυματισμών, καθώς τα πιρούνια ανάρτησης για ποδήλατα ενδέχεται να σπάσουν και κατά συνέπεια, ο ποδηλάτης κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία του και να πέσει. Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον εισαγωγέα. Η ανάκληση στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφη δήλωση του εισαγωγέα, αφορά 1 τεμάχιο, το οποίο ήταν δείγμα και δεν έχει διατεθεί σε καταναλωτές.

34 Χώρα προέλευσης: Γερμανία /09 Ελλάδα Κατηγορία: Προϊόντα που μοιάζουν με τρόφιμα Προϊόν: Διακοσμητικά αντικείμενα σταφύλια Μάρκα: MASTERETAIL Item Νο.: 16359, barcode: Περιγραφή: Προϊόντα που μοιάζουν με τρόφιμα σταφύλια σκούρου κόκκινου χρώματος με φύλλα από μαλακό πλαστικό πράσινου χρώματος. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε πλαστική, διαφανή τσάντα, που δεν φέρει καμία ένδειξη ή προειδοποίηση. Κίνδυνος πνιγμού και ασφυξίας πνιγμού και ασφυξίας, καθώς - εξαιτίας της χαρακτηριστικής μορφής, εμφάνισης, χρώματος και μεγέθους, το προϊόν μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως τρόφιμο. Κατά συνέπεια τα παιδιά μπορεί να το βάλουν στο στόμα τους και να το καταπιούν. Επιπλέον, το προϊόν εμπεριέχει μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία μπορούν να αποσπαστούν με ευκολία και ενδέχεται να φράξουν τον πεπτικό σωλήνα. Οι ρώγες ενδέχεται να αποσπαστούν με ταχύτητα μικρότερη από 50 N και χωράνε εξ ολοκλήρου στον κύλινδρο απομίμησης φάρυγγα. Κατά συνέπεια, τα παιδιά ενδέχεται να Απόσυρση από τη αγορά με εντολή των αρχών.

35 βάλουν τα κομμάτια αυτά στο στόμα τους και να πάθουν ασφυξία. Οδηγία 87/357/EEC για προϊόντα που δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ή ασφάλεια των καταναλωτών /09 Ελλάδα Κατηγορία: Προϊόντα που μοιάζουν με τρόφιμα Προϊόν: Διακοσμητικά αντικείμενα - ζαχαρωτά Μάρκα: MASTERETAIL Item No.: 15813, barcode: Περιγραφή: Προϊόντα που μοιάζουν με τρόφιμα ζαχαρωτά σε σχήμα μήλου με φύλλα χρυσού χρώματος και καλυμμένα με πλαστικό υλικό, που θυμίζει ζάχαρη. Διαστάσεις κατά προσέγγιση: H διάμετρος είναι 3.3 cm και το ύψος είναι 3.8 cm. Tο προϊόν είναι κατασκευασμένο από συνθετικό αφρώδες υλικό και είναι συσκευασμένο σε διαφανές κουτί το οποίο εμπεριέχει 6 κομμάτια. Διαστάσεις κατά προσέγγιση: 11 cm x 7.5 cm x 4 cm. Τα «ζαχαρωτά» δεν πωλούνται χωριστά. Η συσκευασία δεν φέρει ενδείξεις και προειδοποιήσεις. Κίνδυνος πνιγμού πνιγμού, καθώς - εξαιτίας της χαρακτηριστικής μορφής, εμφάνισης, χρώματος και μεγέθους, το προϊόν μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως τρόφιμο. Κατά συνέπεια τα παιδιά μπορεί να το βάλουν στο στόμα τους και να το καταπιούν. Επιπλέον, το προϊόν εμπεριέχει μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία μπορούν να αποσπαστούν με ευκολία και ενδέχεται να φράξουν τον πεπτικό σωλήνα. Οδηγία 87/357/EEC για προϊόντα που δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ή ασφάλεια των καταναλωτών. Απόσυρση από τη αγορά με εντολή των αρχών.

36 /09 Ισπανία Προϊόν: Καρότσι για κούκλες και κούκλα Μάρκα: DOULE TOYS Τύπος/ αριθμός μοντέλου: Άγνωστος Περιγραφή: Το παιχνίδι αποτελείται από ένα καρότσι για κούκλες και μια κούκλα. Το προϊόν συσκευάζεται σε συμπαγή πλαστική τσάντα με δύο φερμουάρ και διακοσμητική κορδέλα. Υπάρχουν δύο μοντέλα: ένα ροζ και ένα μπλε. Κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών πρόκλησης τραυματισμών, εξαιτίας της παρουσίας αιχμηρών απολήξεων στις ράβδους που σχηματίζουν την κουκούλα από το καρότσι. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου.

37 /09 Ισπανία Προϊόν: Παζλ χαλάκι από αφρώδες ελαστικό Μάρκα: EVA Barcode: Περιγραφή: Παζλ χαλάκι από αφρώδες ελαστικό. Κάθε χαλάκι είναι κατασκευασμένο από 10 αφρώδη κομμάτια σε διάφορα χρώματα, και το κάθε ένα έχει ένα αποσπώμενο γράμμα. Η συσκευασία είναι μια πλαστική σακούλα με μια ετικέτα που απεικονίζει δυο μικρά παιδιά να κάθονται στο χαλάκι. Στο χαλάκι υπάρχει η ένδειξη EVA, ακολουθούμενη από κινεζικούς χαρακτήρες. Υπάρχει επίσης μια ετικέτα του εισαγωγέα με την ένδειξη CE. Κίνδυνος πνιγμού και στραγγαλισμού : - πνιγμού λόγω της παρουσίας ευπρόσιτων και εύκολα αποσπώμενων μικρών κομματιών, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στα μικρά κομμάτια του κυλίνδρου, - στραγγαλισμού γιατί το πλαστικό περιτύλιγμα έχει πάχος λιγότερο από mm. Οδηγία Παιχνιδιών και το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71. Η εισαγωγή απορρίφθηκε από τις αρχές του τελωνείου /09 Φινλανδία Κατηγορία: Έπιπλα Προϊόν: Πολυθρόνες με ανάκληση Μάρκα: Doris, Herman, Adena, Strada, Oona Doris: WI-E06014 ή WI- E06015 Herman: WI-EO6019 Adena: WI-EO6016 Strada: WI-EO6006 Oona: WI-EO6017 Κίνδυνος χημικών χημικών, καθώς μπορεί να προκαλέσει διαφόρων τύπων αλλεργίες και επιδερμικά συμπτώματα διαφόρων βαθμίδων καθώς και ιδιόμορφες σοβαρές δερματίτιδες λόγω της παρουσίας διμέθυλο φουμαρικού εστέρα (DMF), ο οποίος χρησιμοποιείται σαν συντελεστής κατά της μούχλας. Εθελούσια απόσυρση από την αγορά μέσω του εισαγωγέα.

38 Περιγραφή: Πολυθρόνες με ανάκληση για ατομική χρήση, διαφόρων χρωμάτων, κατασκευασμένες από δέρμα και ύφασμα /09 Ολλανδία Κατηγορία: Εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης Κίνδυνος τραυματισμού για την υγεία γιατί Εθελούσια παύση πωλήσεων, απόσυρση από την αγορά και

39 Προϊόν: Κινητό τηλέφωνο Μάρκα: Samsung SGH-C450 Περιγραφή: Κινητό τηλέφωνο Χώρα προέλευσης: Κορέα υπερβαίνει το μέγιστο όριο του ρυθμού ειδικής απορρόφησης (Specific Absorption Rate, SAR) των 2 W/kg. συμμορφώνεται με το σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN και ανάκληση από τους καταναλωτές. Η ανάκληση, σύμφωνα με δήλωση του διανομέα της SAMSUNG στη χώρα μας, δεν αφορά προϊόντα, που έχουν εισαχθεί από την επίσημη αντιπροσωπεία /09 Σουηδία Κατηγορία: Προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός Προϊόν: Κράνος για έφιππες δραστηριότητες Μάρκα: Horse Pro Τύπος: QL-615B EANκωδικός: , 9178, 9185, 9192, 9208, 9215, 9222, 9239 Περιγραφή: Μαύρο κράνος με μια ασημένια ρίγα στο μπροστινό μέρος. Το κράνος χρησιμοποιείται για έφιππες δραστηριότητες και είναι κατασκευασμένο από μικροΐνες. Είναι συσκευασμένο σε χάρτινο κουτί με τις ενδείξεις Horse Pro και CE EN Υπάρχει ένα σακουλάκι στο κράνος με το κείμενο: Silica gel Do not eat Throw away Desiccant. Κίνδυνος χημικών χημικών, και μπορεί να προκαλέσει επιδερμικό ερεθισμό λόγω της παρουσίας διμέθυλο φουμαρικού εστέρα. Ο διμέθυλο φουμαρικός εστέρας, που περιέχει το σακουλάκι, μπορεί να είναι αλλεργιογόνος υπολογίζοντας την ταχύτητα ή την ποσότητα που απελευθερώνεται από αυτό. Το περιεχόμενο στο σακουλάκι αναλύθηκε και βρέθηκε να περιέχει > 80% διμέθυλο φουμαρικό εστέρα. Εθελούσια παύση πωλήσεων μέσω του κατασκευαστή.

40 /09 Ελλάδα Κατηγορία: Motor vehicles Προϊόν: Επιβατικό αυτοκίνητο - Toyota Yaris ηχομονωτικό υλικό Μάρκα: Toyota Yaris Περιγραφή: Η ανάκληση αφορά οχήματα, με ημερομηνία παραγωγής από 13 Ιουνίου 2005 έως 9 Απριλίου 2007 (Ιαπωνία), ή από 7 Νοεμβρίου 2005 έως 17 Απριλίου 2007 (Γαλλία). Χώρα προέλευσης: Ιαπωνία και Γαλλία Δεν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα. Στα εμπλεκόμενα Yaris, πίσω από τον προεντατήρα των εμπρόσθιων ζωνών ασφαλείας, βρίσκεται ένα ηχομονωτικό υλικό που εντοπίζεται στο κάτω μέρος της κεντρικής κολώνας. Σε περίπτωση ισχυρής σύγκρουσης, αν ενεργοποιηθεί ο προεντατήρας της ζώνης, υπάρχει πιθανότητα το ηχομονωτικό υλικό, που βρίσκεται πίσω από τον προεντατήρα, να υποστεί ζημιά από τα αέρια υψηλής θερμοκρασίας που εκλύονται. Στη χειρότερη περίπτωση, το ηχομονωτικό υλικό μπορεί να αναφλεχθεί. Εθελούσιες διορθωτικές ενέργειες από τον εισαγωγέα. Έχει γίνει σχετική δημοσίευση στον Τύπο για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με το από 28/1/2009 Δελτίο Τύπου.

Σύστηµα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίµων (RAPEX)

Σύστηµα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίµων (RAPEX) Σύστηµα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίµων (RAPEX) - Εβδοµαδιαία επισκόπηση κοινοποιήσεων µέσω RAPEX - Εβδοµάδα 1-2007 No. Κοινοποιούντα κράτη- µέλη Προϊόν (κάντε κλικ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 8 Οκτωβρίου Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 8 Οκτωβρίου Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 02 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 02 Ιουνίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 02 Ιουνίου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 29 Μαρτίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 29 Μαρτίου 2012 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 31-34/ 2011. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 31-34/ 2011. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 31-34/ 2011 Report 31-2011 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0461/11. ΟΛΛΑΝΔΙΑ Κρέμα λεύκανσης δέρματος "Faimess cream"

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ελτίο Τύπου Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο κ. Θανάσης Σκορδάς ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 4 Μαΐου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX)

Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) - Εβδομαδιαία επισκόπηση κοινοποιήσεων μέσω RAPEX Εβδομάδα 15-2009 Νo. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν (κάντε κλικ στη φωτογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΥΕΕΒΤ: Ιανουαρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

ΥΕΕΒΤ: Ιανουαρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 23 Ιανουαρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 48-49/ No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 48-49/ No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 48-49/ 2012 Report 48-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα A12/1788/12 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Σαπούνι Μάρκα: Montclaire Όνομα: Round

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Αθήνα, 01 Απριλίου 2010. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Αθήνα, 01 Απριλίου 2010. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 01 Απριλίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX

ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX ελτίο Τύπου Αθήνα, 25 Σεπτεµβρίου 2006 ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX H κ. Θανάσης Σκορδάς ανακοινώνει µέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα

No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 24-30 / 2011 Report 28-2011 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0640/11 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Αποσμητικά "Anhidrol" Μάρκα: IOOX HYGIENE

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 15 Μαΐου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: ευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: ευτέρα, 27 Μαΐου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: ευτέρα, 27 Μαΐου 2013 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 01-02-04/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 01-02-04/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 01-02-04/ 2012 Report 01-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0019/12 ΡΟΥΜΑΝΙΑ Eyeliner Μάρκα: Ruby Rose Τύπος / αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 09-10-11-12/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 09-10-11-12/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 09-10-11-12/ 2012 Report 09-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0337/12 ΓΑΛΛΙΑ Προϊόντα περιποίησης μαλλιών "Brazilian

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 15 Ιουνίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός ιστοσελίδας ΟΟΣΑ: 53000000 ομορφιά

Κωδικός ιστοσελίδας ΟΟΣΑ: 53000000 ομορφιά ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 29-30-31-32-36-38-39(εβδομάδα)/20 Report 30-20 Κοινοποιούσα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα 1 A12/0731 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Φυσική βαφή μαλλιών Μάρκα: ArtKolor

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 8 Μαΐου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία αναφορά κοινοποιήσεων μέσω RAPEX

Εβδομαδιαία αναφορά κοινοποιήσεων μέσω RAPEX Εβδομαδιαία αναφορά κοινοποιήσεων μέσω RAPEX Αναφορά 19 Σημείωση: H αναφορά A12/0325/13 από την 10η εβδομάδα του 2013 έχει αποσυρθεί οριστικά ύστερα από αποσαφήνιση του κινδύνου από τις αρχές κοινοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. RAPEX REPORTS (αναφορά) 42-43-44-45/ 2014-15

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. RAPEX REPORTS (αναφορά) 42-43-44-45/ 2014-15 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS (αναφορά) 42-43-44-45/ 20-15 Αναφορά 42-20 Κοινοποιούσα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την 37 A12/1637/ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Κραγιόν Μάρκα: Baolishi Όνομα: ΑΓΝΩΣΤΟ Τύπος/αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 31 Μαΐου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 31 Μαΐου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 31 Μαΐου 2012 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Δημοσίευση ανακοίνωσης που αφορά επικίνδυνα προϊόντα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Δημοσίευση ανακοίνωσης που αφορά επικίνδυνα προϊόντα ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 Τηλ: + 357 22867377 Φαξ: + 357 22375120 e mail: atheodorou@mcit.gov.cy 10 Ιανουαρίου 2014 Διευθυντή Γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΕΕΒΤ: Δεκεμβρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

ΥΕΕΒΤ: Δεκεμβρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 05 Δεκεμβρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Χημικός. Αριθμός παρτίδας/ Barcode: 9H20B 811. Περιγραφή: Καταπραϋντική κρέμα σε πλαστικό σωληνάριο σε κουτί από χαρτόνι.

Χημικός. Αριθμός παρτίδας/ Barcode: 9H20B 811. Περιγραφή: Καταπραϋντική κρέμα σε πλαστικό σωληνάριο σε κουτί από χαρτόνι. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 43-44-45 / 2012 Report 43-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα A12/1592/12 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Κρέμα σώματος Μάρκα: Gigi Όνομα:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 1 Απριλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 46,48,51,52 / 2011. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 46,48,51,52 / 2011. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 46,48,51,52 / 2011 Report 46-2011 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 1296/11 ΕΣΘΟΝΙΑ Πακέτο με καλλυντικά "CoCo`s Brazilian

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 37-38-40-41-43-45/ 2011. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 37-38-40-41-43-45/ 2011. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 37-38-40-41-43-45/ 2011 Report 37-2011 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0921/11 Πορτογαλία Προϊόν: Κρέμα λεύκανσης δέρματος

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 21 Μαΐου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 32-34-38 / 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 32-34-38 / 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 32-34-38 / 2012 Report 32-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα A12/1173/12 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Προϊόν περιποίησης νυχιών Μάρκα:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 28 Ιουλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.)

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 10 Απριλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 14 Αυγούστου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, Αυγούστου 20 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τρίτη, 24 Ιουνίου 20 Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. RAPEX REPORTS 20-22-24-25-27-28 (εβδομάδα)/2014

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. RAPEX REPORTS 20-22-24-25-27-28 (εβδομάδα)/2014 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 20-22-24-25-27-28 (εβδομάδα)/20 Report 20-20 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 7 A12/0701/ ΑΥΣΤΡΙΑ Σαμπουάν Μάρκα:Dr Sacher's

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: ευτέρα, 02 Νοεµβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: ευτέρα, 02 Νοεµβρίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: ευτέρα, 02 Νοεµβρίου 2015 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 01 Νοεµβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 01 Νοεµβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 01 Νοεµβρίου 2012 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2009 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 22 Ιουλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Ιουλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Προϊόντα που περιέχουν Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

Ανακοίνωση Προϊόντα που περιέχουν Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες 1 Ανακοίνωση Προϊόντα που περιέχουν Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 08 Ιουνίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 08 Ιουνίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 08 Ιουνίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή Δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: ευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: ευτέρα, 11 Απριλίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: ευτέρα, 11 Απριλίου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 22-23-24/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 22-23-24/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 22-23-24/ 2012 Report 22-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0825/12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Προϊόντα που θυμίζουν τρόφιμα Προϊόν:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Ιουλίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 13 Ιουλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Παρασκευή, 21 εκεµβρίου 2012 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 05 Μαΐου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 05 Μαΐου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 05 Μαΐου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 15 23 / 2011

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 15 23 / 2011 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 15 23 / 2011 Report 15-2011 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0334/11 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κρέμα χέννας "Kone Henna Κρέμα" Μάρκα: Bajwa

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 Θέμα: Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 05-07-08/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 05-07-08/ 2012. No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 05-07-08/ 2012 Report 05-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα 0148/12 Πορτογαλία Προϊόν λεύκανσης δέρματος με βιταμίνη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 07 Μαΐου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 14 Φεβρουαρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 14 Φεβρουαρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 14 Φεβρουαρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΥΕΕΒΤ: Νοεμβρίου 2015 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΥΕΕΒΤ: Νοεμβρίου 2015 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΕΕΒΤ: 8.13.06.11 20 Νοεμβρίου 2015 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 22 Νοεµβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Τρίτη, 22 Νοεµβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Τρίτη, 22 Νοεµβρίου 2011 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Τύπος / αριθμός μοντέλου: Nuru Platinum. Αριθμός παρτίδας: SBK01245L MFG24JUL12

Τύπος / αριθμός μοντέλου: Nuru Platinum. Αριθμός παρτίδας: SBK01245L MFG24JUL12 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 02/ 2013 Report 02-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα A12/0047/13 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Μικροβιολογικός Τζελ για μασάζ Μάρκα: Nuru

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 13 Μαρτίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. RAPEX REPORTS 19, 21, 22 (αναφορά) 2018

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. RAPEX REPORTS 19, 21, 22 (αναφορά) 2018 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 19, 21, 22 (αναφορά) 2018 Αναφορά 19-2018 No. Κοινοποιούσα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα A12/0660 Κρέμα χεριών Mάρκα: Aromat Όνομα: Крем-бальзам

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 15 Μαρτίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 3 Ιουλίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX)

Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) Σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) - Εβδομαδιαία αναφορά κοινοποιήσεων μέσω RAPEX Αναφορά 18-2013 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010 Δελτίο Τύπου Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 01 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 01 Μαρτίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµεροµηνία: Πέµπτη, 01 Μαρτίου 2012 Θέµα: ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δελτίο Τύπου. Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 20 Μαρτίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 10 Μαρτίου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Δελτίο Τύπου Αθήνα, 10 Αυγούστου 2009 Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ RAPEX REPORTS 26-27-28/ 2012 Report 26-2012 No. Κοινοποιούσα χώρα Προϊόν Φύση κινδύνου Μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κοινοποιούσα χώρα A12/0985/12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : /Barcode: 1024 4944, 852 1024 4937,

Διαβάστε περισσότερα