ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου και Θέρμου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Άρθρο 1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου και Θέρμου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Άρθρο 1"

Transcript

1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου και Θέρμου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΥ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», με έδρα το Αγρίνιο. Η σφραγίδα έχει στρογγυλό σχήμα με την επωνυμία του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΥ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Άρθρο 2 ο Ο Σύλλογος είναι πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Μέλη του είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και υπηρεσίες της Π.Ε. των δήμων Αγρινίου και Θέρμου με οποιαδήποτε σχέση και εντάσσεται στην δύναμη της Δ.Ο.Ε. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Προϊστάμενοι Γραφείων είναι μέλη που μπορούν μόνο να ψηφίζουν και όχι να ψηφίζονται. Επίσης μέλη του συλλόγου μας είναι οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε σχολές μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης και υπηρετούν οργανικά σε σχολεία του συλλόγου μας ή είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και ανήκουν στο Σύλλογό μας. Σκοποί του Συλλόγου είναι : Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΙ 1. Η ένωση των μελών του Συλλόγου για την άσκηση των συνταγματικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. 2. Η ανάπτυξη δεσμών αγάπης, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Συλλόγου και όλων των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων. 3. Η καταβολή κάθε προσπάθειας για την προαγωγή της εκπαίδευσης μέσα στα πλαίσια των εθνικών μας παραδόσεων, της εθνικής μας κληρονομιάς και της προόδου, της παιδαγωγικής επιστήμης και η ανάπτυξη της πειραματικής και παιδαγωγικής έρευνας. 4. Η βελτίωση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του Συλλόγου. 5. Η πνευματική εξύψωση των μελών του Συλλόγου, η πνευματική κατάρτιση, η καθοδήγηση και η ειδίκευση τους όπως και η βελτίωση του κοινωνικού τους επιπέδου και η κοινωνική τους εξασφάλιση και καταξίωση.

2 6. Η προβολή του κλάδου των δασκάλων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, ως εθνικού και πνευματικού παράγοντα πρωταρχικής σημασίας και ανάγκης. 7. Η αναγνώριση της μητρότητας της γυναίκας δασκάλας και νηπιαγωγού ως κοινωνικό λειτούργημα και η θέσπιση από την πολιτεία κοινωνικών μέτρων για την προστασία της και η διεκδίκηση αυτών. 8. Η προβολή, η υποστήριξη και κατοχύρωση των διεκδικήσεων των δασκάλων για την λύση των επαγγελματικών τους προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων όλης της εκπαίδευσης. 9. Η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού του ελληνικού λαού και η πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των δασκάλων. 10. Η ανάδειξη του δασκάλου σε υπεύθυνο κοινωνικό παράγοντα για την πρόοδο της περιοχής που υπηρετεί και για ολόκληρο το Έθνος. 11. Η θετική βοήθεια στο δήμο ή στην κοινότητα,αλλά και την πολιτεία για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής του παιδιού και γενικά της οικογένειας, καθώς και η συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπά όργανα λαϊκής συμμετοχής. 12. Η διεκδίκηση και η προάσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών των μελών του Συλλόγου, καθώς και η καλλιέργεια των ιδανικών της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. 13. Η εξασφάλιση σε κάθε μέρος του δικαιώματος να υποστηρίξει ελεύθερα τις σκέψεις του σε κάθε θέμα που αφορά την ζωή, την δράση και την εξέλιξη του Συλλόγου. 14. Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας, διοίκησης και αποφάσεων του Συλλόγου από εξωτερικές παρεμβάσεις (κυβερνήσεις, κόμματα κ.λ.π) 15. Η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος, προστασίας του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Άρθρο 4 Η πραγμάτωση των σκοπών του Συλλόγου επιδιώκεται: 1. Με την οργάνωση και συμμετοχή των μελών του στις εκδηλώσεις για την πραγματοποίηση των σκοπών. 2. Με ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνεντεύξεις, συζητήσεις, δημόσιες ομιλίες κ.λ.π και συντονισμό των ενεργειών των μελών του με Δ.Ο.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ και άλλους συνδικαλιστικούς και πνευματικούς φορείς για την

3 προώθηση των κλαδικών αιτημάτων και γενικότερα εκπαιδευτικών και πολιτικών θεμάτων. 3. Με διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δημιουργία βιβλιοθήκης, προβολή ταινιών και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 4. Με την συλλογή διερεύνηση, μελέτη και εκλαΐκευση των προβλημάτων της Α/βάθμιας εκπαίδευσης και γενικότερα θεμάτων Εθνικού- Κοινωνικού- Αγροτικού- Οικονομικού- Πνευματικού- Παιδαγωγικού- Επαγγελματικού και συνδικαλιστικού περιεχομένου. 5. Με την διεξαγωγή και την καθοδήγηση αγώνων, για την κατοχύρωση και διερεύνηση των κατακτήσεων του κλάδου, με διαμαρτυρίες, καταγγελίες, ψηφίσματα, απεργίες, ως και κάθε πρόσφορο μέσο στα πλαίσια των αποφάσεων του συνεδρίου και των Γ.Σ της Δ.Ο.Ε και των Γ.Σ του Συλλόγου, για θέματα που τον αφορούν. 6. Με τη συνεργασία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τοπικών και κοινοτικών αρχών. 7. Με την τήρηση Ταμείων Αλληλοβοήθειας και Τράπεζας Αίματος που θα λειτουργούν με κανονισμό. 8. Με την έκδοση εφημερίδας για την επιστημονική και επαγγελματική ενημέρωση των μελών του και της κοινής γνώμης και προβολή των σκοπών και αιτημάτων που θα λειτουργεί με ειδικό εσωτερικό κανονισμό. εγκεκριμένο από την Γ.Σ. 9. Με την ίδρυση καταναλωτικού συνεταιρισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οικοπεδικού συνεταιρισμού για την εξυπηρέτηση των μελών του. 10. Με την δημιουργία λέσχης για τα μέλη του. 11. Με συμβολικές, τιμητικές διακρίσεις σε επιτυχόντα τέκνα μέλη του Συλλόγου στα ΑΕΙ και αριστεύσαντα στην Β/βάθμια εκπαίδευση. 12. Με την δημιουργία κατασκηνώσεων για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου. Άρθρο 5 Πόροι του Συλλόγου είναι: 1. Το δικαίωμα εγγραφής των μελών. 2. Οι τακτικές και έκτακτες εισφορές των μελών. 3. Κάθε είσοδο από εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος. 4. Έσοδα από εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων.

4 5. Κρατικές επιχορηγήσεις. 6. Κάθε άλλη παροχή προς το Σύλλογο που γίνεται αποδεκτή εφ όσον δεν τάσσονται όροι αντίθετοι προς τους σκοπούς του Συλλόγου και πάντοτε επ ωφελεία του. Το ύψος της τακτικής συνδρομής και του δικαιώματος εγγραφής καθορίζει η Γενική Συνέλευση. Άρθρο 6 Τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικά, έκτακτα και επίτιμα. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ του Συλλόγου μπορούν να είναι και γίνονται δεκτά με γραπτή αίτηση τους, ανεξάρτητα από το φύλο τους οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί που υπηρετούν στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καθώς και οι προϊστάμενοι γραμματείς και μόνον αυτοί των γραφείων Α/βάθμιας εκπαιδεύσεως Αγρινίου και Θέρμου και έχουν είτε οργανική θέση είτε είναι διορισμένοι με σύμβαση είτε βρίσκονται με απόσπαση, πλην προϊσταμένων και σχολικών συμβούλων. Επίσης μέλη του συλλόγου μας είναι οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε σχολές μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης και υπηρετούν οργανικά σε σχολεία του συλλόγου μας ή είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και ανήκουν στο σύλλογο μας. Επίσης οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων. Τα τακτικά μέλη του Συλλόγου υποχρεώνονται να καταβάλλουν ετήσια συνδρομή. Η καταβολή της ετήσιας συνδρομής δίνει στα μέλη του Συλλόγου το δικαίωμα ψήφου σε όλες τις γενικές συνελεύσεις του, όπως και το δικαίωμα της εκλογής τους και καταβάλλεται στο Β δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου ή το αργότερο μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση μετά τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου. Τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωμένα να παρευρίσκονται και να παίρνουν μέρος στις ψηφοφορίες κατά την διάρκεια των γενικών συνελεύσεων προσωπικά. Επίσης είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την πραγματοποίηση των σκοπών του Συλλόγου. ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΛΗ γίνονται οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. που κατοικούν στην περιφέρεια Αγρινίου και Θέρμου, μετά από γραπτή αίτησή τους στο Δ.Σ του Συλλόγου και μετά από σχετική απόφαση της Γ.Σ.

5 Τα έκτακτα μέλη είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν την ίδια συνδρομή με τα τακτικά μέλη. Μετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση και δραστηριότητα του Συλλόγου και παρευρίσκονται στην Γ.Σ με συμβουλευτική ψήφο. ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ανακηρύσσονται από την Γ.Σ εκείνοι που πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στον συνδικαλισμό και γενικότερα εξυπηρέτησαν τους σκοπούς του Συλλόγου καθώς και τα πρόσωπα εκείνα που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην πατρίδα ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. Οι επαναπροσλαμβανόμενοι εκπαιδευτικοί είναι μέλη του Συλλόγου και δεν χρειάζεται νέα εγγραφή. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ Για την εγγραφή των μελών αποφασίζει το Δ.Σ μετά από γραπτή αίτηση του ενδιαφερόμενου, στην οποία αναφέρεται ότι αποδέχεται τους σκοπούς του Συλλόγου. Εάν το Δ.Σ. αρνείται να εγγράψει το νέο μέλος ή εάν δεν του δώσει απάντηση σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο, αυτό καταφεύγει στη Γενική Συνέλευση. Τα νέα μέλη, νεοδιοριζόμενοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αποσπασμένοι από μετάθεση και προσωρινά τοποθετημένοι μετά την εγγραφή τους υποχρεούνται να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους, όπως και τα τακτικά μέλη το αργότερο ως την ημέρα διεξαγωγής της πρώτης Γενικής Συνέλευσης. Μέλη που εγγράφονται μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία οφείλουν να εξοφλήσουν τη συνδρομή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, που θα οριστεί από το Δ.Σ. Η συνδικαλιστική χρονιά αρχίζει από της επομένης εκλογής Δ.Σ. και τελειώνει την ημέρα της επόμενης εκλογής νέου Δ.Σ. Άρθρο 7 Αποχώρηση μελών : Κάθε τακτικό μέλος έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από το Σύλλογο μετά από γραπτή δήλωση του στο Δ.Σ. Η ετήσια συνδρομή δεν καταβάλλεται αν η αποχώρηση του μέλους οφείλεται σε μετάθεση ή απώλεια της εκπαιδευτικής ιδιότητας. Τα μέλη και μετά την αποχώρησή τους ευθύνονται για υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει ως μέλη του Συλλόγου.

6 Να ανακοινώνονται στην Γ.Σ. τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών αποχώρησαν στις 31 Αυγούστου τιμής ένεκεν. Άρθρο 8 Χάνει αυτόματα την ιδιότητα του μέλους εκείνος που αποχωρεί ή καθυστερεί αδικαιολόγητα την συνδρομή μίας συνδικαλιστικής χρονιάς. Η Γ.Σ δύναται να διαγράψει κάθε μέλος που έχει αποδειχθεί ότι ενεργεί ενάντια στους σκοπούς του Συλλόγου και τις αποφάσεις της Γ.Σ και της Δ.Ο.Ε ύστερα από έγγραφη πρόταση του ¼ των μελών, μέσω του Δ.Σ προς την Γ.Σ. Η Γ.Σ αποφασίζει για την διαγραφή με πλειοψηφία των ¾ των παρόντων μελών, ύστερα από προφορική ή έγγραφη έκθεση των απόψεων του υπό διαγραφήν μέλους. Η διαγραφή μπορεί να είναι οριστική ή προσωρινή, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος. Η διάρκεια της προσωρινής διαγραφής ορίζεται από την Γ.Σ. Ακόμα διαγράφονται τα μέλη που ανήκουν και σε άλλα σωματεία ή οργανώσεις που οι σκοποί τους και οι επιδιώξεις τους είναι αντίθετες με το καταστατικό του Συλλόγου ή τους σκοπούς του ή επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς. 1. Η Γενική Συνέλευση 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο 3. Η Ελεγκτική Επιτροπή Άρθρο 9 ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Όργανα του Συλλόγου είναι : Άρθρο 10 Α ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Αρμοδιότητες : Κυρίαρχο και ανώτατο όργανο του σωματείου είναι η Γ.Σ. Έχει την τελική απόφαση για κάθε ζήτημα του Συλλόγου και γενικότερα : 1. Ελέγχει το Δ.Σ και την ελεγκτική επιτροπή 2. Ελέγχει τα όργανα και οποτεδήποτε απαλλάσσει αυτά ή και μέλους τους από τα καθήκοντα τους.

7 3. Εγκρίνει ή όχι τον απολογισμό του Δ.Σ στις εργασίες του και την έκθεση οικονομικής διαχείρισης που συντάσσει η ελεγκτική επιτροπή. 4. Αποφασίζει σε κάθε περίπτωση προσφυγής για την εγγραφή ή διαγραφή των τακτικών μελών και ελέγχει τα επίτιμα. 5. Αποφασίζει και τροποποιεί το καταστατικό και αποφασίζει για την διάλυση του Συλλόγου. 6. Εκλέγει το προεδρείο σε κάθε τακτική γενική συνέλευση με φανερή ψηφοφορία. 7. Εκλέγει τους αντιπροσώπους του Συλλόγου για την Γ.Σ της διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε) 8. Εκλέγει τον εκπρόσωπο του Συλλόγου για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της έδρας του και τον αναπληρωτή του κατά την Β Τακτική Γ.Σ. 9. Η Γ.Σ θα ενημερώνεται από τους αντιπροσώπους της Γ.Σ στη Δ.Ο.Ε, από τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ, από τους εκπροσώπους επιτροπής παιδείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα λειτουργίας και πρακτικής, από μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ μέσα στην Η.Δ. την εφορευτική επιτροπή, το Δ.Σ και την Ε.Ε. Οι συγκεκριμένες προτάσεις των Γ.Σ να ψηφίζονται μία μία και να υποστηρίζονται στην Γ.Σ της Δ.Ο.Ε από τους αντιπροσώπους. Άρθρο 11 ΣΥΓΚΛΗΣΗ Η Γ.Σ συγκαλείται από το Δ.Σ τακτικά τρείς φορές το χρόνο : 1. Το μήνα Ιανουάριο που θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και ενημέρωση από τους αιρετούς του κλάδου στο ΠΥΣΠΕ. 2. Το μήνα Ιούνιο. 3. Το μήνα Οκτώβριο. Έκτακτα δε όταν το Δ.Σ το θεωρεί αναγκαίο ή αν ζητήσει τούτο το 1/5 των τακτοποιημένων ταμειακά μελών του Συλλόγου. Αν το Δ.Σ αρνηθεί να συγκαλέσει την Γ.Σ έκτακτα τότε το αρμόδιο δικαστήριο εξουσιοδοτεί τους ενδιαφερόμενους να συγκαλέσουν τη συνέλευση. Το Δ.Σ είναι υποχρεωμένο να αποστείλει γνωστοποίηση για την σύγκληση της Γ.Σ σε όλα τα μέλη του δέκα μέρες τουλάχιστον πριν από την πραγματοποίηση της, με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, τον τόπο και τον χρόνο συνεδρίασης. Η Γ.Σ δεν μπορεί να λάβει απόφαση για θέμα που δεν έγινε γνωστό στα μέλη κατά την πρόσκλησή τους. Θέματα που δεν αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη, συζητούνται και παίρνονται αποφάσεις επ αυτών, εάν ζητήσει τούτο από το προεδρείο, ενυπόγραφα, το 1/3 των παρόντων μελών.

8 Άρθρο 12 ΑΠΑΡΤΙΑ Για την απαρτία της γενικής συνέλευσης απαιτείται η παρουσία του 1/3 των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών του Συλλόγου. Αν δεν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μελών τότε η Γ.Σ γίνεται με τα ίδια θέματα μέσα σε δύο ημέρες το λιγότερο και δέκα το αργότερο, με όσα μέλη οικονομικώς τακτοποιημένα παρευρίσκονται. Για αποφάσεις που αφορούν την ολομέλεια των Προέδρων στην τελευταία συνέλευση θα πρέπει να παρευρίσκεται πάνω από το 1/5 των μελών του Συλλόγου και υπέρ της απόφασης να ψηφίσουν τα ¾ Άρθρο 13 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Γ.Σ Οι αποφάσεις της Γ.Σ παίρνονται με πλειοψηφία του ½ +1 των παρόντων και τακτοποιημένων ταμειακά μελών, (ΝΑΙ- ΟΧΙ- ΛΕΥΚΟ- ΠΑΡΩΝ), εκτός όπου ο νόμος ορίζει διαφορετικά. Σε περίπτωση ισοψηφίας όταν πρόκειται για εκλογή προσώπων, γίνεται κλήρωση και με την παρουσία των ενδιαφερόμενων. Τις προτάσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα, το προεδρείο τις παρουσιάζει όλες και ακολουθεί ψηφοφορία στην Γ.Σ για κάθε μια ξεχωριστά. Πριν την ψηφοφορία παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης κάποιας πρότασης αν ζητηθεί αυτό από εκείνον που την υπέβαλε. Η δυνατότητα διαμόρφωσης παρέχεται και μετά την ψηφοφορία αν δεν παρθεί απόφαση για κάποιο θέμα. Η ψηφοφορία στη Γ.Σ είναι φανερή. Σε προσωπικά όμως ή σοβαρά ζητήματα η ψηφοφορία είναι πάντοτε μυστική και διεξάγεται από πενταμελή εφορευτική επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρονται ζητήματα μυστικής ψηφοφορίας, αρχαιρεσίες, ζητήματα εμπιστοσύνης, εκλογή αντιπροσώπων κ.λ.π. Θέματα των τακτικών Γ.Σ είναι : Α) Θέματα της πρώτης τακτικής Γ.Σ Άρθρο Η ενημέρωση από τους αιρετούς του κλάδου. 2. Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της έδρας του Συλλόγου.

9 3. Ενημέρωση από το Δ.Σ Β) Θέματα της δεύτερης τακτικής Γ.Σ είναι : Όσα γράφονται στην ημερήσια διάταξη και η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών αντιπροσώπων του Συλλόγου για την Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. Οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου στην Γ τακτική Γ.Σ του Συλλόγου εκθέτουν περιληπτικά τις εργασίες και τις αποφάσεις της Γ.Σ της Δ.Ο.Ε. Οι εκλογές για τον Εκπρόσωπο στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια μαζί με τις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων, στην έδρα του Συλλόγου. Ο εκπρόσωπος για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της έδρας του Συλλόγου θα ψηφίζεται από τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. που υπηρετούν στα σχολεία υπηρεσίες του Δήμου. Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε θα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και η θητεία των αντιπροσώπων θα είναι διετής. Οι εκλογές θα συμπίπτουν με την συνέλευση του κλάδου η οποία θα είναι και εκλογική και θα γίνονται από 20 Μαΐου έως 10 Ιουνίου αρχής γενομένης από το Γ) Θέματα της τρίτης τακτικής Γ.Σ είναι: 1. Απολογισμός των εργασιών του Δ.Σ 2. Απολογισμός της ελεγκτικής επιτροπής 3.Εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και της ελεγκτικής επιτροπής σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις. 4. Κάθε δεύτερο έτος, που θα συμπίπτει ημερολογιακά με το έτος διεξαγωγής της συνέλευσης του κλάδου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε, θα γίνεται εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. 5. Άλλα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη ή ακόμα που θα ήθελε προτείνει η Συνέλευση. Άρθρο 15 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Στην Τρίτη τακτική Γ.Σ. γίνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ και της ελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου. Η Γ.Σ. εκλέγει με φανερή ψηφοφορία για το σκοπό αυτό τριμελές προεδρείο που διευθύνει τις εργασίες της Γ.Σ. και τετραμελή εφορευτική επιτροπή, που αποφασίζει για την νόμιμη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών

10 και την τήρηση της τάξης. Αποφασίζει για κάθε ένσταση που προβάλλεται και τηρεί τους εκλογικούς καταλόγους τους επικυρωμένους από το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος του προεδρείου ορίζεται από τα εκλεγέντα μέλη, ενώ της εφορευτικής επιτροπής όπως ο νόμος ορίζει. Στην δεύτερη τακτική γενική συνέλευση γίνεται η εκλογή των αντιπροσώπων και εφαρμόζονται οι ίδιες διαδικασίες εκλογής προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής που προβλέπονται και στην Τρίτη τακτική Γ.Σ. Αιτήσεις για υποψηφιότητες Δ.Σ, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων γίνονται δεκτές από το Δ.Σ υποχρεωτικά μέχρι πέντε μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες που υποχρεούται να συντάξει και να τυπώσει ψηφοδέλτια που αναγράφονται όλοι οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά. Άρθρο 16 Α. Κάθε δεύτερο χρόνο, που θα συμπίπτει ημερολογιακά με το έτος διεξαγωγής της συνέλευσης του κλάδου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε, μέχρι το μήνα Οκτώβρη διενεργούνται οι εκλογές στο Σύλλογο κατά τις οποίες εκλέγονται τα όργανα του Συλλόγου, δηλαδή το διοικητικό του συμβουλίου και η ελεγκτική επιτροπή, καθώς επίσης και τα αναπληρωματικά αυτών μελών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του παρόντος καταστατικού και τις σχετικές νομοθεσίες. Όποιος επιθυμεί να εκλεγεί μέλος του Δ.Σ και της ελεγκτικής επιτροπής, πρέπει να υποβάλλει στο Δ.Σ τουλάχιστον πριν από πέντε μέρες από τις εκλογές, έγγραφη δήλωση με την οποία να δηλώνει ότι θέτει υποψηφιότητα και για ποιο συγκεκριμένο όργανο. Το Δ.Σ συνέρχεται πέντε μέρες και αμέσως μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και με βάση τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν και αφού ελέγξει αν αυτές συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του νόμου και του παρόντος καταστατικού, προβαίνει στην ανακήρυξη των υποψηφιών με απόφαση του και αναρτά την ίδια ημέρα στα γραφεία του Συλλόγου, πίνακα στον οποίο περιέχονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά και χωριστά για το Δ.Σ, την ελεγκτική επιτροπή, τους αντιπροσώπους ανωτέρων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ και της ελεγκτικής επιτροπής διενεργούνται την ίδια ημέρα κατά την οποία τίθενται για έγκριση στην Γ.Σ. ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Κάθε φορά που σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού ή του νόμου πρόκειται να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, αυτή διεξάγεται από πενταμελή εφορευτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τέσσερα μέλη, τα οποία εκλέγονται επί παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,

11 μόλις αρχίσει η Γ.Σ και μετά από την εκλογή του προεδρείου διευθύνσεως των εργασιών της και από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος και προεδρεύει αυτής. Η εφορευτική επιτροπή μεριμνά για την τήρηση της τάξης, εποπτεύει όπως οι εκλογές διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού και με βάση τις επικυρωμένες καταστάσεις των μελών και του πίνακα των αντιπροσώπων που αποφαίνεται προσωρινά για κάθε αμφισβήτηση που προκύπτει ή σε κάθε ένσταση που υποβάλλεται. Για την διεξαγωγή των εκλογών και του αποτελέσματος των, η εφορευτική επιτροπή καταρτίζει πρακτικό, στο οποίο επισυνάπτεται ονοματικός κατάλογος αυτών που ψήφισαν. Το πρακτικό αυτό υπογράφεται από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και παραδίδεται από τον πρόεδρό της στην διοίκηση του Συλλόγου. Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για οποιοδήποτε αξίωμα γίνεται σε συνδυασμό ή μεμονωμένα. Στο ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού γράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων χωριστά για το Δ.Σ και την ελεγκτική επιτροπή. Μπορεί στο ψηφοδέλτιο να περιέχονται και περισσότερα ονόματα από τον αριθμό των εδρών του Συλλογικού οργάνου, εκλέγονται δε από αυτούς κατά σειρά επιτυχίας εκείνοι που πήραν περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση από την εφορευτική επιτροπή. Κατά την ψηφοφορία τηρείται πρωτόκολλο από την εφορευτική επιτροπή στο οποίο γράφονται όλα τα στοιχεία των ψηφοφόρων, το οποίο στο τέλος της ψηφοφορίας κλείνεται και υπογράφεται από την εφορευτική επιτροπή, το δικαστικό αντιπρόσωπο και τους εκπροσώπους των συνδυασμών. Μετά την διαλογή των ψηφοδελτίων συντάσσεται πρωτόκολλο διαλογής των αποτελεσμάτων, το οποίο υπογράφεται από την εφορευτική επιτροπή, το δικαστικό αντιπρόσωπο και τους αντιπροσώπους των συνδυασμών. Μετά το πέρας της διαλογής η εφορευτική επιτροπή προβαίνει στην ανακήρυξη των επιτυχόντων. Οι έδρες κάθε Συλλογικού οργάνου, δηλαδή Δ.Σ και ελεγκτικής επιτροπής κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων κατά αναλογία της εκλογικής δύναμης έκαστου. Προς τούτο διαιρείται το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των εδρών του Συλλογικού οργάνου. Το πηλίκο το οποίο προκύπτει χωρίς κλάσμα αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες ή τόσους αντιπροσώπους όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που πήρε. Μεμονωμένος υποψήφιος ο οποίος πήρε ψήφους ίσες ή ανώτερες του εκλογικού μέτρου, καταλαμβάνει μία έδρα. Αν ο συνδυασμός έχει υποψηφίους λιγότερους από τις έδρες που ανήκουν σε αυτόν, παίρνει τόσες έδρες ή αναδεικνύει τόσους αντιπροσώπους, όσοι οι υποψήφιοι. Οι έδρες που παίρνει κάποιος συνδυασμός καταλαμβάνονται από τους υποψήφιους του κατά σειρά ψήφων προτίμησης.

12 Οι έδρες μένουν αδιάθετες, κατανέμονται από μια στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το 1/3 του εκλογικού μέτρου και πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο. Οι έδρες που μένουν αδιάθετες και μετά την εφαρμογή των διατάξεών της προηγούμενης παραγράφου, κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο ψηφοδελτίων από μια έδρα. Σε περίπτωση ισοψηφίας ή ισοδυναμίας γίνεται κλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για τον συνδικαλισμό και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Οι αμέσως επόμενοι από τους επιτυχόντες υποψήφιους κάθε συνδυασμού θεωρούνται ως αναπληρωματικοί. Τα αναπληρωματικά μέλη αναπληρούν κατά σειρά επιτυχίας των τα τυχόν για οποιαδήποτε λόγο μέλη των διαφόρων οργάνων του Συλλόγου που αποχωρούν. Β. Κάθε δεύτερο χρόνο, αρχής γενομένης από το 2017, στην Γ.Σ του Ιουνίου διενεργούνται εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΔΟΕ με τις ίδιες διαδικασίες της παρ. Α του παρόντος άρθρου. Όποιος εκπαιδευτικός δεν λαμβάνει μέρος στην Γ.Σ θα εργάζεται κανονικά και το Δ.Σ του Συλλόγου επιφορτίζεται να βρει τρόπους να διασφαλίζει τούτο. Άρθρο 17 Το εκλογικό υλικό παραδίδεται μετά την εκλογή, από την εφορευτική επιτροπή στο Δ.Σ με την υποχρέωση να φυλαχθεί, μέχρι την πάροδο της προθεσμίας για την υποβολή των ενστάσεων κατά των αρχαιρεσιών στο αρμόδιο δικαστήριο. Άρθρο 18 Β ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Συγκρότηση και θητεία. 1. Το Δ.Σ αποτελείται από εννέα μέλη τακτικά και τα αντίστοιχα αναπληρωματικά. Εκλέγεται κάθε δεύτερο χρόνο από την Γ.Σ του Οκτώβρη. 2. Η θητεία του Δ.Σ. αρχίζει από την επομένη της εκλογής του και λήγει την ημέρα εκλογής νέου Δ.Σ.. 3. Το Δ.Σ. συγκροτείται σε σώμα και εκλέγει από τα μέλη του σε μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ειδικό Γραμματέα και Ταμία. 4. Η συγκρότηση σε σώμα γίνεται στην πρώτη συνεδρίαση που συγκαλεί γι αυτό το σκοπό ο σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, το αργότερο σε πέντε ημέρες από τις αρχαιρεσίες. Αν ο σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους

13 συνδυασμό δε συγκαλέσει συνεδρίαση για συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια τότε συγκαλεί ο πλειοψηφών σύμβουλος του δεύτερου συνδυασμού μέσα σε πέντε ημέρες. Αν και αυτός αρνείται, τότε συγκαλεί ο πλειοψηφών σύμβουλός του τρίτου συνδυασμού κ.ο.κ. Η εκλογή για τις θέσεις της παρ/ 3 του παρόντος άρθρου απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. Αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση κατά την πρώτη συνεδρίαση η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε άλλες συνεδριάσεις που κάθε φορά αποφασίζονται από τα μέλη του Δ.Σ., σε καμιά όμως περίπτωση η εκκρεμότητα δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από δέκα ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ.. Αν και στην τελευταία ψηφοφορία του 10ημέρου δεν επιτευχθεί η συγκρότηση, γίνεται αμέσως μετά και την ίδια μέρα νέα και τελευταία ψηφοφορία κατά την οποία είναι αρκετή η σχετική πλειοψηφία για την κατανομή των παραπάνω αξιωμάτων. Σε περίπτωση τυχόν ισοψηφίας το αξίωμα καταλαμβάνει ο υποψήφιος του συνδυασμού που έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την εκλογή του, το απερχόμενο Δ.Σ. συγκαλεί νέα Γ.Σ. για εκλογή νέου Δ.Σ. σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο μετά την λήξη του παραπάνω αναφερόμενου 10ημέρου. 5. Μετά την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., το παλιό Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να παραδώσει με πρωτόκολλο στο νέο Δ.Σ. τη σφραγίδα, τα βιβλία, αρχεία και ταμεία του Συλλόγου. 6. Μέχρι την ημέρα αυτή καθήκοντα Δ.Σ. ασκεί το απερχόμενο Δ.Σ. Δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις πλην της αναφερόμενης στην παρ. 4 του παρόντος άρθρου. Άρθρο 19 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά μια φορά το μήνα και έκτακτα όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, πράγμα που το κρίνει ο πρόεδρος ή εφ όσον το ζητήσουν τέσσερα από μέλη του με παρουσία πέντε μελών του. Αν ο πρόεδρος αρνηθεί ή αναβάλει την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. περισσότερο από πέντε ημέρες, τότε καλούν το Δ.Σ. σε συνεδρίαση τα μέλη που υπογράφουν την σχετική αίτηση. Την ημερήσια διάταξη καταρτίζει ο πρόεδρος σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα αφού λάβουν υπόψιν τους τις προτάσεις και των άλλων μελών του Δ.Σ. και την ανακοινώνει τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση.

14 Οι αποφάσεις του Δ.Σ. παίρνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας σε φανερή ψηφοφορία επικρατεί η ψήφος του προέδρου. Σε μυστική ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αυτή τρείς φορές και τελικά δεν παίρνονται αποφάσεις, αλλά αναβάλλεται η συνεδρίαση. Η ψηφοφορία για προσωπικά θέματα είναι πάντα μυστική. Τα μέλη του Δ.Σ. που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις διαγράφονται από αυτό με σχετική απόφαση. Σε περίπτωση που από ένα έως τέσσερα μέλη του Δ.Σ., ενός ή περισσότερων συνδυασμών μετατεθούν, πεθάνουν ή παραιτηθούν ή διαγραφούν, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη των αντίστοιχων ψηφοδελτίων κατά σειρά ψήφων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη ή τα υπάρχοντα αρνούνται την αναπλήρωση γίνεται ανακατανομή όλων των εδρών του Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού αυτού. Στην ανακατανομή αφαιρούνται οι ψήφοι των συνδυασμών του αποχωρήσαντος, σε περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν υποψηφίους για την ανακατανομή. Σε περίπτωση που αποχωρήσουν για οποιοδήποτε λόγο περισσότερο από τέσσερα μέλη και αρνούνται ισάριθμα να τα αναπληρώσουν σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Τότε συγκαλείται από την ελεγκτική επιτροπή έκτακτη γενική συνέλευση το αργότερο σε ένα μήνα, για να εκλέξει νέο Δ.Σ.. Αν για οποιοδήποτε λόγο η συμπλήρωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. δεν είναι δυνατή, συγκαλείται από την ελεγκτική επιτροπή έκτακτη Γ.Σ. σε ένα μήνα το αργότερο για την εκλογή νέου Δ.Σ.. Μετά από κάθε αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. εκτός του προέδρου που αποχωρεί από αυτό για οποιοδήποτε λόγο, γίνεται ανασυγκρότηση του Δ.Σ. μόνο αν ο αντικατασταθείς κατείχε αξίωμα και μόνο δι αυτό το συγκεκριμένο αξίωμα. Αν αποχωρήσει ο πρόεδρος γίνεται ανασύνθεση. Η διαδικασία ανασύνθεσης της παρ.2 εφαρμόζεται και στην περίπτωση που: α. Οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. παραιτείται από το αξίωμά του όχι όμως και από τη θέση του στο Δ.Σ.. β. Όταν η πλειοψηφία του Δ.Σ. ζητήσει εγγράφως και με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, το οποίο πρέπει να δικαιολογείται ικανοποιητικά και με αντικειμενική θεμελίωση, τη γενική ανακατανομή των αξιωμάτων. Κάθε παραίτηση μέλους του Δ.Σ από το αξίωμα μόνο ή από το αξίωμα και τη θέση στο Δ.Σ. υποβάλλεται εγγράφως στο Δ.Σ. και γίνεται αποδεκτή. Άρθρο 20 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ

15 Οι αρμοδιότητες του Δ.Σ. είναι: 1. Η πιστή εκτέλεση των όρων του καταστατικού και των αποφάσεων των Γ.Σ. 2. Ο καθορισμός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Για εγγραφή των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη. Όταν πρόκειται για έκτακτη συνεδρίαση τα θέματα αναγράφονται απαραίτητα στην αίτηση των μελών που την ζητούν και γνωστοποιούνται στα υπόλοιπα από τον πρόεδρο, όπως και τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης ή απ ευθείας από τα μέλη που υπογράφουν την αίτηση για συνεδρίαση. Σε περίπτωση που αρνείται ο πρόεδρος να συγκαλέσει το Δ.Σ. για έκτακτη συνεδρίαση δεν είναι αναγκαία η διήμερη προειδοποίηση. 3. Η προσαρμογή των αποφάσεων των Γ.Σ. και συνεδριάσεων Συλλόγου σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΔΟΕ. 4. Η εκτέλεση των αποφάσεων της Δ.Ο.Ε. 5. Η εγγραφή και διαγραφή μελών πάντα μέσα στα καταστατικά πλαίσια. 6. Η πρόταση για αύξηση ή μείωση των συνδρομών των μελών του συλλόγου. 7. Η συνεργασία του Συλλόγου με άλλους αδελφούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς. 8. Η διοίκηση του Συλλόγου και διαχείριση της περιουσίας του. 9. Η κατάρτιση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Συλλόγου που θα εγκρίνει η Γ.Σ. 10. Παρακολουθεί όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο γενικότερα και ειδικότερα της περιοχής και ενημερώνει σχετικά τα μέλη. 11. Συγκροτεί επιτροπές μελέτης διαφόρων θεμάτων με συμμετοχή ενός μέλους του Δ.Σ. οι οποίες μπορεί να ενισχύονται και από τα μέλη του Συλλόγου με ειδικές γνώσεις και πείρα σε ειδικά θέματα. 12. Παρέχει στην ΔΟΕ και τους άλλους συλλόγους τ5ης χώρας κάθε πληροφορία που του ζητούν και αλληλογραφεί μαζί τους κοινοποιώντας τα έγγραφα στην ΔΟΕ. 13. Κινητοποιεί τα μέλη σε περιόδους αγωνιστικών διεκδικήσεων του κλάδου. 14. Συνεργάζεται με τους αιρετούς εκπροσώπους των υπηρεσιακών συμβουλίων στην άσκηση των καθηκόντων τους και παρέχει σ αυτούς κάθε διευκόλυνση. 15. Επισκέπτεται τα σχολεία και περισσότερο αυτά που έχουν προβλήματα και έρχεται σε επαφή με τους συλλόγους διδασκόντων για εργασιακά και συνδικαλιστικά προβλήματα ( κτίρια κ.λ.π). 16. Αν απαιτείται εκπροσώπηση του Δ.Σ. με ένα μέλους του σε άλλα συλλογικά όργανα ή επιτροπές, πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 22 παρ. α και του εκπροσώπου για την επιτροπή παιδείας, ο

16 εκπρόσωπος εκλέγεται από το Δ.Σ. με απόλυτη πλειοψηφία. Αν μετά δυο ψηφοφορίες δεν πραγματοποιηθεί εκλογή με απόλυτη πλειοψηφία, εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση. Για περισσότερους από έναν εκπροσώπους εφαρμόζεται το σύστημα της απλής αναλογικής. 17. Τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. μπορούν να παίρνουν έξοδα κίνησης και παράστασης, που καθορίζονται από το Δ.Σ. με ειδική απόφαση. Καμμιά άλλη αμοιβή ή αποζημίωση δεν παίρνει μέλος του Δ.Σ. για απασχόληση ή εργασία του στο Σύλλογο. 18. Το Δ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται τα πέντε μέλη του και οι αποφάσεις του παίρνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. τηρείται πρακτικό σε ειδικό βιβλίο και υπογράφεται το αργότερο πριν από την επομένη συνεδρίαση η οποία δεν πραγματοποιείται αν δεν υπογραφούν τα πρακτικά από τα παρόντα μέλη. Άρθρο 21 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 1. Τακτικό μέλος του Δ.Σ. δεν συγχωρείται: α. Να παραβαίνει τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου, να ενεργεί αντίθετα από τις αποφάσεις των Γ.Σ. του κλάδου. β. Να προβαίνει ενσυνείδητα σε πράξεις, που αποβλέπουν ή απολήγουν στην αναστολή, περιορισμό, εξουδετέρωση ή ματαίωση των σκοπών και επιδιώξεων του Συλλόγου. γ. Να απέχει αδικαιολόγητα από τρείς συνεχείς συνεδριάσεις. δ. Να αντιστρατεύεται στις αποφασισμένες ενέργειες του Δ.Σ. έστω και αν μειοψήφησε στις σχετικές αποφάσεις. 2. Κάθε μία από τις προηγούμενες παραβάσεις αποτελεί λόγο μέχρι και εκπτώσεως του υπαιτίου από την θέση του τακτικού μέλους του Δ.Σ. 3. Μετά από έγγραφη, ενυπόγραφη καταγγελία από μέλους του Συλλόγου εναντίον μέλους του Δ.Σ. ότι υπέπεσε στις παραβάσεις της παρ. 1 του άρθρου αυτού, ο πρόεδρος κοινοποιεί καταγγελία του στο υπόλογο μέλος και το καλεί έγγραφα να απαντήσει σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης την εκδίκαση της καταγγελίας. Η συνεδρίαση αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί πέντε ημέρες το αργότερο μετά την κατάθεση της καταγγελίας. 4. Αν από την εξέταση διαπιστωθεί ότι οι κατηγορίες είναι πραγματικές, το Δ.Σ. με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων μελών απαγγέλει σε ειδικό πρακτικό θεμελιωμένη την κατηγορία και επιβάλει τις ποινές της

17 παραγράφου πέντε του παρόντος άρθρου. Η απόφαση υπόκειται στον έλεγχο της Γ.Σ.. Σε περίπτωση απαλλαγής από το Δ.Σ. του εγκαλουμένου, αν ο εγκαλών επιμένει στην κατηγορία, καταφεύγει στην Γ.Σ. Σε περίπτωση καταγγελίας σε βάρος του προέδρου, ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την διεκπεραίωση του θέματος, σύμφωνα με τις παραγράφους τρία και τέσσερα. 5. Οι ποινες που μπορεί να επιβληθούν είναι: Α. Έγγραφη επίπληξη. Β. Προσωρινή διαγραφή από το Δ.Σ. από ένα μέχρι τρείς μήνες. Γ. Οριστική διαγραφή από μέλους του Δ.Σ.. Άρθρο 22 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΛΩΝ Δ/Σ α. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι ισότιμα. Ο Πρόεδρος πρώτος ανάμεσα σε ίσους είναι μαζί με τον γενικό γραμματέα το κύριο εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δ.Σ.. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει το Σύλλογο σε όλες τις σχέσεις του με τρίτους ( δικαστικές, διοικητικές και γενικά όλες τις αρχές και επιστημονικές, εκπαιδευτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις) αυτοπροσώπως. Εκπροσωπεί με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου στις παραστάσεις και επαφές με πολιτικούς, πνευματικούς, δημοσιογραφικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες. Συνυπογράφει με το γενικό γραμματέα όλα τα έγγραφα. Συγκαλεί το Δ.Σ σε συνεδριάσεις, τακτικές και έκτακτες, καθορίζει την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και διευθύνει την συζήτηση. Ασκεί γενική εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες και τα όργανα του συλλόγου, ασκεί γενικό έλεγχο σε όλα τα μέλη του Δ.Σ στην άσκηση των καθηκόντων τους. β. Καθήκοντα αντιπρόεδρου. Ο αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται και έχει τα ίδια δικαιώματα με αυτόν. γ. Γενικού γραμματέα. Ο γενικός γραμματέας γράφει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των έκτακτων Γ.Σ διευθύνει γενικά την υπηρεσία των γραφείων διατηρεί το αρχείο του Συλλόγου, διευθύνει την βιβλιοθήκη κρατεί την σφραγίδα και τα βιβλία όπως: 1. Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων Δ.Σ, Γ.Σ. 2. Βιβλίο πρακτικών ελεγκτικής επιτροπής.

18 3. Βιβλίο πρωτοκόλλου. Υπογράφει με τον πρόεδρο την αλληλογραφία και όλα τα έγγραφα του Συλλόγου. δ. Ειδικού Γραμματέα. Ο ειδικός γραμματέας αναπληρώνει τον γενικό γραμματέα σε κάθε περίπτωση απουσίας του τηρεί μητρώο μελών και είναι υπεύθυνος έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων του Συλλόγου. ε. Ταμία. Ο Ταμίας του Συλλόγου έχει την εποπτεία, επιμέλεια και ευθύνη των οικονομικών του Συλλόγου. Εισπράττει τη συνδρομή των μελών και κάθε άλλη εισφορά. Διατηρεί τα διαχειριστικά βιβλία, υπογράφει με τον πρόεδρο τα έγγραφα οικονομικής διαχείρισης υποβάλει κάθε μήνα κατάσταση εσόδων του Δ.Σ, κρατεί το ταμείο του Συλλόγου, κρατεί και καταθέτει σε τράπεζα ή ταμιευτήριο κάθε χρηματικό ποσό πέραν των 1000 ΕΥΡΩ και εισπράττει τις συνδρομές προς την ΔΟΕ. Κάθε δαπάνη γίνεται με απόδειξη που υπογράφει ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας και αποφασίζεται από το Δ.Σ. Οι καταθέσεις στην τράπεζα γίνονται για λογαριασμό του Συλλόγου και οι αναλήψεις με επιταγές ή/και μετρητά και υπογράφει ο πρόεδρος και ο ταμίας. Ο πρόεδρος και ο ταμίας επίσης εγκρίνουν ή/και υπογράφουν για κάθε είδους ηλεκτρονική συναλλαγή που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τον λογαριασμό του Συλλόγου στην τράπεζα (μεταφορές, εμβάσματα, κ.α.). Υπεύθυνος για τη διαχείριση e-banking του λογαριασμού του Συλλόγου ορίζεται ο ταμίας. Στις αποδείξεις συνδρομών αναγράφεται το συνδικαλιστικό έτος για το οποίο εισπράχθηκε. Άρθρο 23 Γ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1. Την εποπτεία του Συλλόγου ασκεί 5μελής ελεγκτική επιτροπή που εκλέγεται ταυτόχρονα με την εκλογή του Δ.Σ. για διετή θητεία και αποτελείται από τον πρόεδρο τον γενικό γραμματέα και τρία μέλη. Η εκλογή γίνεται όπως και για το Δ.Σ.. 2. Η συγκρότηση της σε σώμα γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου σε οχτώ το πολύ ημέρες από την εκλογή των μελών και με ανάλογο τρόπο όπως γίνεται το Δ.Σ.. 3. Μέλος τη Ε.Ε που αποχωρεί για οποιοδήποτε λόγο, αναπληρώνεται, η δε αναπλήρωση γίνεται ακριβώς όπως και στο Δ.Σ.. Εάν πρόκειται για

19 αποχώρηση του πρόεδρου γίνεται ανασυγκρότηση σε σώμα της Ε.Ε μετά την ανά πλήρωσή του. 4. Η Ε.Ε συνέρχεται στα γραφεία του Συλλόγου: α. Τακτικά ανά τρίμηνο β. Έκτακτα όταν υπάρχει ανάγκη και με απόφασή της. γ. Όταν καλείται από το Δ.Σ. δ. Όταν καλείται από δυο μέλη της. ε. Την ημερήσια διάταξη καταρτίζει ο πρόεδρος, αφού λάβει υπόψιν του και τις απόψεις των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής και των θεμάτων αυτών και την ανακοινώνει μαζί με την πρόσκληση στα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Για έκτακτη συνεδρίαση δεν είναι απαραίτητη η διήμερη προειδοποίηση. Οι συνεδριάσεις έχουν απαρτία αν παρευρίσκονται τρία μέλη τουλάχιστον. Στις συνεδριάσεις τηρούνται πρακτικά σε ειδικό βιβλίο πρακτικών της ελεγκτικής επιτροπής. Η εσωτερική λειτουργία της ελεγκτικής επιτροπής διέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. Τα έξοδα κίνησης και παράστασης των μελών της ελεγκτικής επιτροπής, που γίνονται για την άσκηση καθηκόντων τους, βαρύνουν εξ ολοκλήρου το ταμείο του Συλλόγου. 5. Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες της Ε.Ε είναι κυρίως ο διαχειριστικός έλεγχος του Δ.Σ.. 6. Ο διαχειριστικός έλεγχος γίνεται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο και αναφέρεται σε όλα τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν στην θητεία του Δ.Σ. και συντάσσει ειδική έκθεση, που παρουσιάζει στην Γ.Σ. 7. Είναι δυνατόν για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, συνδικαλιστικά να γίνει κοινή συνεδρίαση της Ε.Ε και του Δ.Σ ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. οπωσδήποτε όμως πριν το Δ.Σ. εισηγηθεί στον κλάδο απεργία, υποχρεώνεται να καλέσει την Ε.Ε. σε κοινή συνεδρίαση. 8. Οι συνεδριάσεις αυτές ευρίσκονται σε απαρτία όταν υπάρχει απαρτία για το καθένα συμβούλιο χωριστά, προεδρεύετε από τον πρόεδρο της Ε.Ε., τα δε πρακτικά του κρατεί σε ειδικό βιβλίο ( κοινών συνεδριάσεων) ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου. 9. Οι κοινές συνεδριάσεις Ε.Ε. και Δ.Σ. δεν καταλήγουν σε αποφάσεις. Σκοπό έχουν την ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων και την πλήρη ενημέρωσή της Ε.Ε. ώστε να είναι σε θέση να ασκήσει τον έλεγχο. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοιχτές για τα μέλη του Συλλόγου που παρευρίσκονται και μπορούν να πάρουν τον λόγο εφ όσον το εγκρίνει το Δ.Σ.

20 Άρθρο 24 Τροποποίηση του καταστατικού και διάλυση του Συλλόγου. Η τροποποίηση του καταστατικού και η διάλυση του Συλλόγου αποφασίζονται από την Γ.Σ με απαρτία των 2/3 των μελών και πλειοψηφία των ¾ των παρόντων. Άρθρο 25 Όσο διαρκεί η Γ.Σ. η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική. Η παρουσία των μελών στη Γ.Σ. να ελέγχεται από το Δ.Σ. Άρθρο 26 Κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από το καταστατικό, ρυθμίζεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας και δη του ΑΚ και τις αποφάσεις της Γ.Σ. Άρθρο 27 Το παρόν καταστατικό αποτελείται από 27 άρθρα. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγρίνιο, / /.. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθμ.Πρωτ. 1155 Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα : Αποφάσεις της 77 ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Συνάδελφοι Η 77 η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. ενέκρινε τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ- ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ- ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ- ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός Άρθρο 1 ο Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Άρθρο 1 Ίδρυση έδρα α. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Ενιαίος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας".

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΟΙ 1.- Πόροι της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. είναι: α.- Το δικαίωμα εγγραφής των συλλόγων μελών που ορίζεται στο ποσό των 300,00 (ευρώ). β.- Η μηνιαία συνδρομή

ΠΟΡΟΙ 1.- Πόροι της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. είναι: α.- Το δικαίωμα εγγραφής των συλλόγων μελών που ορίζεται στο ποσό των 300,00 (ευρώ). β.- Η μηνιαία συνδρομή Άρθρο 1 Ιδρύεται Ομοσπονδία όλων των Συλλόγων των υπαλλήλων στις Περιφέρειες (ΟΤΑ β' βαθμού) όλης της χώρας με έδρα την Αθήνα. Η επωνυμία της Ομοσπονδίας είναι η εξής: «Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α Άρθρο 1ο α) Ιδρύεται στο Ίλιον Αττικής επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ. Δ4/662α/23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ 1ου, 3ου, 4ου και 5ου.ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΤΟΣ- ΑΘΗΝΩΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ 1ου, 3ου, 4ου και 5ου.ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΤΟΣ- ΑΘΗΝΩΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ 1ου, 3ου, 4ου και 5ου.ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΤΟΣ- ΑΘΗΝΩΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός Άρθρο 1 Ιδρύεται πρωτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ. 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ AΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ. 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ AΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ AΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 13 ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621/1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Α.Π. Δ4 / 662 / 23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. (διορθωμένη σύμφωνα με την από 20-1-1999 εγκύκλιο) Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 ν.1566/1985

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α Καταστατικό του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος με τη επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών» με αρχικά ΣΥ.Σ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α.) Άρθρο 1: ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ α) Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (Σ.ΕΚ.Α)», πρώην «ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014 Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014 Γενική συνέλευση ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ TΩN ΜΕΛΩΝ Άρθρο 25(του καταστατικού) 1. 2. Η Γενική Συνέλευση των μελών είναι το ανώτατο όργανο της Ενώσεως. Αποτελείται από τα τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30 9 1985: Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο 53 Συγκρότηση οργανώσεων 1. Η συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Τα επιστημονικά τμήματα λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ, και έχουν σαν κύριο αντικείμενο την μελέτη θεμάτων σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται Ένωση με την Επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ, και με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία.

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30-9-1985. Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την [ ΕΙΓΜΑ 1 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ] ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝ ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο ----------» µε έδρα την ------. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο - 1 - Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου και Περιχώρων e.v. Αριθ.καταχώρησης 6788 Άρθρο 1. Όνομα, έδρα και σφραγίδα: α. Το όνομα του Συλλόγου είναι : Σύλλογος Ποντίων Μονάχου και περιχώρων.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Τροποποιημένο καταστατικό του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τίτλος 1- Ίδρυση, ονομασια, έδρα και σκοπός του σωματείου Κεφάλαιο Ι- Ίδρυση, ονομασία και έδρα Άρθρο 1 : Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Σ.Ε.Π.Η. Κεφάλαιο Α : Επωνυμία, Έδρα, Σκοποί, Μέσα. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Σ.Ε.Π.Η. Κεφάλαιο Α : Επωνυμία, Έδρα, Σκοποί, Μέσα. Άρθρο 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Σ.Ε.Π.Η. Κεφάλαιο Α : Επωνυμία, Έδρα, Σκοποί, Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Αθήνα 15-9-2012 d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Διαδικασία εκλογής, των τακτικών και αναπληρωματικών αιρετών μας, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων ΑΡΘΡΑ Άρθρο 1ο: Όνομα, έδρα Άρθρο 2ο: Σκοποί του συλλόγου Άρθρο 3ο: Mέλn του συλλόγου Άρθρο 4ο: Όργανα του συλλόγου Άρθρο 5ο:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 1 : Επωνυμία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 2 : Έδρα Το σωματείο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ»

Καταστατικό του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» Καταστατικό του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ- ΜΕΣΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται με έδρα το Καστέλι δήμου Κισάμου επαγγελματικό Σωματείο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονομασία: Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.Σ.). Άρθρο 2. Έδρα της Ομοσπονδίας είναι η Στοκχόλμη. Άρθρο 3. Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι: 1. Η διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου Άρθρο 1 Επωνυµία και Έδρα 1. Ιδρύεται και λειτουργεί Σωµατείο µε την Επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14/8/ 2014 Αρ. Πρωτ.31477

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14/8/ 2014 Αρ. Πρωτ.31477 Ελληνική ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 14/8/ 2014 Αρ. Πρωτ.31477 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Οι Κανόνες αυτοί εκδίδονται δυνάμει των άρθρων 14(1)(β), 15Β και 32 των περί Πανεπιστημίου Κύπρου Νόμων του 1989 έως 2013 και των Κανονισμούς 28 και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση - Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ I

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ I Άρθρο 1 ο Ίδρυση - επωνυμία - έδρα - σφραγίδα 1. Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΕ FAX. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΕ FAX. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ Ελληνική ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΜΕ FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 41202 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Έδεσσα 21.03.2016 3η Υ. ΠΕ. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) Αρ. Πρ. ΓΔ/οικ.2798 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ NM EΔΕΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΡΟΣ Ταχ. Δ/νση :Τέρμα Εγνατίας Όπως πίνακας αποδεκτών Τ.Κ :58200 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

O.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, ΠΡΟΣ: - τα Δ.Σ.

O.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, ΠΡΟΣ: - τα Δ.Σ. O.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 33 11 338 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 12.2.13 ΠΡΟΣ: - τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΜΑ: Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κεφάλαιο Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ ΛΕΤΚΩΙΑ ΚΤΠΡΟ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ ΚΕΥΑΛΑΙΟ ΠΡΩΣΟ (Όνομα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 Σο όνομα του συλλόγου των Κυπρίων διπλωματούχων Υυσικών Επιστημών είναι «Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (Εθν. Αντίστασης 161 Τ.Κ. 55134- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) Σ χ έ δ ι ο Θεσσαλονίκη 20/6/2018 Τμήμα: Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση»

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» 1. Γενικά. Ο Εσωτερικός Κανονισμός του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» συμπληρώνει τις διατάξεις του καταστατικού με σκοπό την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα