«Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προαγωγή υγείας στην κοινότητα στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου».

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προαγωγή υγείας στην κοινότητα στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου»."

Transcript

1 «Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προαγωγή υγείας στην κοινότητα στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου». Δήμητρα Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ για το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

2 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) Η κοινότητα, όπου ζουν και αναπτύσσονται οι άνθρωποι, είναι ο καλύτερος χώρος για να εφαρμοστούν προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προαγωγή υγείας των πολιτών. Η γειτονιά, οι σύλλογοι, τα σχολεία, η εκκλησία, οι τοπικές αρχές και άλλοι τοπικοί παράγοντες μπορούν να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις που αφορούν την υγεία τους. Όταν οι δράσεις γίνονται εκεί που ζουν οι άνθρωποι, κοντά στον τόπο διαμονής τους, η πρόσβαση είναι ευκολότερη, λιγότερο χρονοβόρα και διευκολύνεται η συμμετοχή των πολιτών. Όλες οι πολιτικές αποφάσεις των τοπικών αρχόντων επιδρούν στο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα την υγεία των πολιτών.

3 Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου είναι ένας καλλικρατικός δήμος που προέκυψε από τη συνένωση των πρώην δήμων Μοσχάτου και Ταύρου. Ο Δήμος έχει μόνιμο πληθυσμό κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του Έδρα του είναι το Μοσχάτο. Η έκτασή του είναι 5,24 χλμ. Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου είναι μέλος του: Πρώην Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΗΠΥ) από το 2007 έως το 2011 Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) από το 2011 μέχρι σήμερα. Έχει πρόσβαση στη θάλασσα στην οποία εκβάλλουν τα 2 ποτάμια που τον διασχίζουν, βιομηχανική ζώνη, κέντρα τέχνης και πολιτισμού, την ιστορική οδό Πειραιώς που συνδέει την Αθήνα με το λιμάνι του Πειραιά.

4 ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΣΗ Δομές & προγράμματα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων & των ανέργων Δομές προαγωγής ψυχικής υγείας Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί & φροντίδα για την τρίτη ηλικία (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, χορός, εικαστικά & καλλιτεχνικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες) Δράσεις προαγωγής υγείας Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης Ανασυγκρότηση περιοχών με έργα βιοκλιματικής βελτιστοποίησης Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Κατασκευή Μητροπολιτικού πάρκου στο Φαληρικό όρμο Δωρεάν δημοτική συγκοινωνία Υπηρεσίες καθαριότητας & ανακύκλωσης

5 Δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας Τράπεζα τροφίμων από το 2000 Κοινωνικό παντοπωλείο σε συνεργασία με την Aρχιεπισκοπή από το 2012 Κοινωνικό παντοπωλείο σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «ΦΑΡΟΣ» Κοινωνικό φαρμακείο σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «ΦΑΡΟΣ» Κοινωνικό συσσίτιο σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «ΦΑΡΟΣ» Δημοτική Ιματιοθήκη Πρόγραμμα ΤΕΒΑ Διανομές αδιάθετων οπωροκηπευτικών (ΦΕΚ1701/14/8/2015) Μείωση και απαλλαγή δημοτικών τελών Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε απόρους Προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ή οικονομικής ελάφρυνσης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Κοινωνικό Φροντιστήριο και Κοινωνικές Υποτροφίες Πρόγραμμα Θερινών παιδικών εξοχών- Συμμετοχή σε παιδικές κατασκηνώσεις Δωρεάν Δημοτική συγκοινωνία

6

7 Σε σύγκριση με το παρελθόν: Ενδεικτικά αναφέρεται πως το 2009 η τότε τράπεζα τροφίμων εξυπηρετούσε 56 άτομα το χρόνο στο Μοσχάτο ενώ το 2017 οι ωφελούμενοι μόνο στη δημοτική κοινότητα Μοσχάτου ανέρχονται σε 313. Υπερτριπλάσια μεγέθη με το ίδιο προσωπικό και λόγω της κρίσης περιορισμένους πόρους. Κατακόρυφη αύξηση της συχνότητας των διανομών τροφίμων στους ωφελούμενους.

8 Κοινωνική εργασία παιδική προστασία Διενέργεια κοινωνικής έρευνας κατόπιν εισαγγελικής εντολής για παιδιά εφήβους ή ενήλικες που βρίσκονται σε κίνδυνο, περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης ή παραμέλησης Εποπτεία και παρεμβάσεις στην οικογένεια για τις παραπάνω περιπτώσεις Διενέργεια κοινωνικής έρευνας για ποικίλους λόγους Υποστήριξη και κατευθύνσεις σε αστέγους Στήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού Συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης για μετατροπή ποινής σε κοινωφελή εργασία

9 Δομές ψυχολογικής στήριξης και προαγωγής της ψυχικής υγείας

10 Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας Το Σ. Κ. Ο λειτουργεί από το Μάρτιο του Αποτελεί μια δομή προαγωγής ψυχικής υγείας στην πόλη με κύριο σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων που αφορούν την ψυχική υγεία και την περαιτέρω επεξεργασία τους μέσω της κατάλληλης επιστημονικής πληροφόρησης, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής. Το Σ.Κ.Ο. υποδέχεται αιτήματα για θέματα όπως ερωτήματα και δυσκολίες γύρω από την άσκηση του γονεϊκού ρόλου, προβλήματα σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, ψυχοπιεστικές καταστάσεις εξαιτίας σημαντικών γεγονότων ζωής (πένθος, διαζύγιο, ανεργία κ.α.) Υλοποίηση προγραμμάτων συναισθηματικής ανάπτυξης και προαγωγής ψυχικής υγείας Συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, ομιλίες- δράσεις σε σχολεία Εφαρμογή προγραμμάτων συναισθηματικής ανάπτυξης στην τάξη στα πλαίσια συνεργασίας κοινότητας - σχολείου Ομάδες γονέων Πολιτικές ισότητας φύλων Διαδημοτικό Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων «ΣΤΑΘΜΟΣ» Συνεργασία με σχολεία Δράσεις προαγωγής ψυχικής υγείας

11 Γραφείο ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων Ενημέρωση & συμβουλευτική υποστήριξη σε άνεργους δημότες και κατοίκους και πληροφόρηση για θέσεις εργασίας. Προγραμματισμός δράσεων για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας Aνάπτυξη τοπικών σχεδίων για την απασχόληση σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας Προγράμματα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα σε συνεργασία με ΜΚΟ για την καταπολέμηση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.

12 Γραφείο Πρόνοιας Εξυπηρέτηση ανασφάλιστου πολίτη Έκδοση βιβλιαρίων ανασφαλίστων από Οκτώβριο 2015 και αποφάσεων από Απρίλιο 2016 Δήμαρχου Προνοιακά επιδόματα Μείωση χρόνου αναμονής για πληρωμή των ωφελουμένων. Αν πληρούνται όλα τα κριτήρια ένταξης οι ενδιαφερόμενοι εντάσσονται στην τρέχουσα πληρωμή χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις σε αντίθεση με τους πρών μητροπολιτικούς δήμους όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός φακέλων. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) Παρά τις αρχικές δυσκολίες οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας υποστηρίζονται στη γειτονιά τους και διασυνδέονται με άλλες δομές αντιμετώπισης της φτώχειας ή άλλες δομές του Δήμου.

13 Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και φροντίδα για την Τρίτη ηλικία Στο Δήμο λειτουργούν 7 Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι εξυπηρετούν εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο, δωρεάν ή με οικονομική συμμετοχή ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας. 2 ΚΑΠΗ, με εκατοντάδες ενεργά μέλη με Προγράμματα χορωδίας, χορού, γυμναστικής, φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, χειροτεχνίας, περιπάτων κ.α.

14 2 προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» Απευθύνεται σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, που διαβιούν μόνοι τους δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους Λήψεις ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου), συνταγογραφήσεις φαρμάκων-εξετάσεων, εμβολιασμοί κλπ Συνοδείες εξυπηρετούμενων σε νοσοκομεία, ασφαλιστικούς φορείς και διαγνωστικά κέντρα Κατ οίκον επισκέψεις για ψυχοκοινωνική στήριξη, Συντροφιά, ενημέρωση για προνοιακά συνταξιοδοτικά θέματα Kαθαριότητα, τακτοποίηση του χώρου, προμήθεια προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης (λαϊκή, σούπερ μάρκετ κλπ) πληρωμή λογαριασμών, κ.α., Ατομική καθαριότητα και υγιεινή (Πλύσιμο ρούχων - σιδέρωμα κ.α) Συνεργασία με ΜΚΟ «πράξις» για την υλοποίηση του προγράμματος για ηλικιωμένους «Ασφαλείς στο σπίτι» Θέατρο κατ οίκον σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Συνεργασία με δημοτικά σχολεία και το Σ.Κ.Ο. του Δήμου στα πλαίσια της διαγενεακής συνεργασίας.

15

16 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Το 2013 ιδρύθηκε το ΚΔΑΠ «Δημήτρειο» σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το κέντρο παρέχει σίτιση, σχολική μελέτη, ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά 6-12 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία απευθύνεται σε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ηλικίας 4 έως 15 ετών, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση τους.

17 Πολιτισμός - Αθλητισμός - Δια βίου μάθηση 9 είδη καλλιτεχνικών εργαστηρίων Δύο δανειστικές βιβλιοθήκες με αναπτυσσόμενες συλλογές τίτλων Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής Ετήσιο μαθητικό φεστιβάλ Δύο δημοτικοί κινηματογράφοι και χιλιάδες θεατές στους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς (Ταύρεια, Καρναβάλι, διαδημοτικό θεατρικό φεστιβάλ κλπ) 8 αθλητικά προγράμματα διαφορετικών κατηγοριών Υπαίθρια γυμναστήρια για όλους Προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, «Αθλοδιακοπές» στα γήπεδα της πόλης, στο Δημοτικό Ωδείο και στο Πνευματικό Κέντρο που συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά κάθε καλοκαίρι. Κοινωνικό πανεπιστήμιο Κοινωνικό φροντιστήριο Κοινωνικές υποτροφίες Προγράμματα δια βίου μάθησης Δωρεάν πρόσβαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

18

19 Δράσεις προαγωγής υγείας

20 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου οι Άγιοι Ανάργυροι, διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την πραγματοποίηση, δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, δικαιούχους της τράπεζας τροφίμων και του κοινωνικού παντοπωλείου, ηλικίας ετών. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως τα τελευταία χρόνια που η κρίση και η ανεργία στέκονται εμπόδιο στον προληπτικό έλεγχο μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Σταθερό πρόγραμμα από την αρχή της λειτουργίας του.

21 Οι μαστογραφίες γίνονται στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στα Άνω Πατήσια και ο Δήμος διευκολύνει τη μεταφορά των γυναικών στο Κέντρο Πρόληψης με δημοτικό όχημα ενώ τις συνοδεύει επιστημονικό προσωπικό από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Δωρεάν μαστογραφίες με κινητό μαστογράφο σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την ΑVON Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού για τις γυναίκες της πόλης σε συνεργασία με εθελοντή Ιατρό Ογκολόγο με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

22 «ΣΤΟΧΟΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ του καρκίνου του στήθους» Το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Μοσχάτου Ταύρου σε συνεργασία με την Πανελλήνια εταιρεία πρόληψης για τον καρκίνο «ΣΤΟΧΟΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ του καρκίνου του στήθους» διοργάνωσαν το Φεβρουάριο 2017 δωρεάν κλινική εξέταση μαστού για γυναίκες ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου. Τη δράση στήριξαν εθελόντριες του «ΣΤΟΧΟΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ του καρκίνου του στήθους» και ιατροί της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση- Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.».

23 ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου σε συνεργασία με την Β Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και φορέα υλοποίησης την Παιδική Πολυκλινική Πειραιά, διοργάνωσε δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο με τεστ Παπανικολάου, σε γυναίκες της πόλης το Μάιο και Ιούνιο 2014 στα ιατρεία των ΚΑΠΗ. Συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

24 Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

25 Έκθεση Αναπαράστασης του Παχέος Εντέρου με Φουσκωτό Ομοίωμα Σε συνεργασία με το ΑγκαλιάΖΩ, Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, πραγματοποιήθηκε έκθεση αναπαράστασης του παχέος εντέρου με πλαστικό ομοίωμα διάστασης 25 τετραγωνικών μέτρων, επισκέψιμο από τους πολίτες. Η συγκεκριμένη αναπαράσταση έχει εκτεθεί μέχρι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και σε πολλές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κερδίζοντας τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Στην πρωτότυπη αυτή έκθεση ξεναγήθηκαν μαθητές σχολείων της πόλης με τους δασκάλους τους, αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, μέλη των ΚΑΠΗ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και πολλοί δημότες. Η δράση αυτή φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου στις 22 και 23 Απριλίου 2013.

26 Δωρεάν Προληπτικός Εργαστηριακός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου Σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργανώθηκαν για συνεχή έτη (από το 2013) «εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου». H πρωτοβουλία έχει την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού. Η δράση απευθύνθηκε σε άντρες και γυναίκες ηλικίας ετών. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου Βιοΐατρική. Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές αναπτυγμένες χώρες.

27 Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ηλιοπροστασία, την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και το μελάνωμα Σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» με σύνθημα «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ» διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2012 και 2013 καμπάνια ενημέρωσης για την ηλιοπροστασία, την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και το μελάνωμα. Παράλληλα έγινε δωρεάν εξέταση σπίλων για πολίτες όλων των ηλικιών από ιατρό δερματολόγο του Ομίλου στα ιατρεία των ΚΑΠΗ Μοσχάτου και Ταύρου. Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος.

28 Δράσεις για την ηλιοπροστασία σε παιδιά σχολικής ηλικίας Τον Ιούλιο 2012, στα πλαίσια του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά του Δήμου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, οργανώθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών στην ηλιοπροστασία μέσα από κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιού.

29 Ανοιχτή Εκπαίδευση Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) Συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την ΕΔΟΚ Το 2014 διοργανώθηκαν Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε εργαζόμενους του Δήμου, επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, προπονητές και αθλητές από εξειδικευμένους επιστήμονες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

30 Προληπτικός έλεγχος για Οστεοπόρωση, Σκολίωση, Κύφωση και άλλες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης Δωρεάν εξετάσεις σκολίωσης, κύφωσης και άλλων παθήσεων της σπονδυλικής στήλης σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών σε συνεργασία με την εθελοντική προσφορά της εταιρείας Scoliosis Spine Laser Center, που εδρεύει στο Μοσχάτο. Η εξέταση έγινε δωρεάν στα ιατρεία των ΚΑΠΗ το καλοκαίρι του Εξετάστηκαν 230 μαθητές.

31 Συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» Το Μάρτιο του 2014 ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», πραγματοποίησε τριήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για την οστεοπόρωση, τη σκολίωση και την κύφωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Για οστεοπόρωση εξετάστηκαν περίπου 230 άτομα, ενώ για κύφωση και σκολίωση 180 άτομα. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα πρόληψης της σκελετικής υγείας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση ομιλία με θέμα την Οστεοπόρωση, από ιατρό του Συλλόγου «Πεταλούδα».

32 Δράσεις Προαγωγής Υγείας για την πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου

33 Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου για μακροχρόνια άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον επιστημονικό συνεργάτη του δικτύου, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), διοργανώθηκε δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου για μακροχρόνια άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες ετών. Ο έλεγχος έγινε δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που συνεργάζονται με το ΙΚΠΙ. Αναλυτικά ο έλεγχος περιλάμβανε μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

34 Συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου διοργάνωσε δωρεάν προγράμματα μέτρησης καρδιαγγειακού κινδύνου και σχετικές επιστημονικές διαλέξεις για την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης. Σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, διοργανώθηκαν δωρεάν μετρήσεις καρδιαγγειακού κινδύνου για τους Δημότες, από 12 έως 14 Νοεμβρίου Το πρόγραμμα περιλάμβανε μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών, λήψη δημογραφικών στοιχείων και σύντομο ιατρικό ιστορικό. Έγιναν συμβουλευτικές προτάσεις από τους ειδικούς του Ωνασείου με στόχο την πρόληψη και διατέθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Εξετάστηκαν 320 άτομα.

35 Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με την ευγενική χορηγία του Ιάσιου Θεραπευτηρίου Γενική Κλινική Καλλιθέας Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις τον Ιούνιο 2017 στον Ταύρο, υπό την ιατρική φροντίδα και την ευγενική χορηγία του Ιάσιου Θεραπευτηρίου Γενική Κλινική Καλλιθέας Α) Καρδιογράφημα Β) Triplex Αγγείων Γ) Μετρήσεις: Αρτηριακή Πίεση, Οξυγόνο Αίματος, Σάκχαρο, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια Δ) Εκτιμήσεις Συμβουλές από Ειδικούς Ιατρούς: Καρδιολόγο, Παθολόγο, Διαβητολόγο, Αγγειοχειρουργό, Νευρολόγο, Ορθοπεδικό, Γυναικολόγο, Ουρολόγο, Φυσιοθεραπευτή και Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων (Εξειδικευμένη Χειρουργική Εκτίμηση Θυρεοειδούς Αδένα / Παραθυρεοειδών Αδένων).

36 Πρόγραμμα προληπτικού έλεγχου σε δυο σχολεία στο Μοσχάτο και στον Ταύρο το 2017 σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Π.Α. Κυριακού», Το πρόγραμμα περιλάμβανε: α) έλεγχο οπτικής οξύτητας β) έλεγχο για σκολίωση γ) έλεγχο για καρδιακά φυσήματα δι ακροάσεως με στηθοσκόπιο δ) εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης δι ελέγχου του βιβλιαρίου υγείας ε) μέτρηση του βάρους σώματος και του ύψους σώματος στ) μέτρηση της αρτηριακής πίεσης Τακτικές αιμοδοσίες για την συγκέντρωση μονάδων αίματος σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Νοσοκομείο για την Τράπεζα αίματος που διαθέτει ο Δήμος.

37 Στα παραπάνω πλαίσια διοργανώθηκαν επιστημονικές ομιλίες για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης: Διαβήτη Καρδιαγγειακών νόσων Καρκίνου Χοληστερίνης και Υπέρτασης Καπνίσματος Αξία της άσκησης Σωστή διατροφή Εμβολιασμοί των ενηλίκων

38 Δράσεις Προαγωγής Ψυχικής Υγείας

39 Προγράμματα Συναισθηματικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με σχολεία του Δήμου

40

41

42 Συνεργασία με τη «Ζωντανή Βιβλιοθήκη», για την διοργάνωση δράσης με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων. Δωρεάν αφηγήσεις παραμυθιού σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού από το Εθνικό θέατρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσα από τη δράση «Παραμύθια από την Ομόνοια στο λιμάνι»

43 Ομιλίες από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Διοργάνωση εκδήλωσεων με στόχο την «Πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (bullying) στο Σχολείο» Διοργάνωση ημερίδας στην πόλη (Οκτώβριος 2013) με θέμα τη βία με τη συμμετοχή της Διεθνούς Αμνηστίας, του Συνήγορου του Παιδιού, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη «ΜΕΤΑδραση δράση για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη» και άλλους φορείς.

44 Πρόγραμμα «παιδειατροφή» Υλοποίηση δράσεων στο πρόγραμμα «Αθλοδιακοπές» για την αξία φρούτων και λαχανικών. Πρόγραμμα ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας μας με συντονιστική ομάδα, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Ευαισθητοποίηση των εφήβων στη συνειδητή υιοθέτηση Συνηθειών Υγείας, μέσω βιωματικών εμπειριών και μέσω των μηνυμάτων που αποφασίζουν να εκφράσουν σε μορφή τέχνης με τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. Βράβευση μαθητών 2 ου Γυμνασίου Μοσχάτου.

45 Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Ως προς τα θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, οργανώθηκε περιβαλλοντικός καθαρισμός στις ακτές του Ιλισσού σε Συνεργασία με το Ε.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και τη Μ.Κ.Ο. «Μεσόγειος SOS». Η δράση συνδυάστηκε και προβλήθηκε στο μαθητικό φεστιβάλ και έλαβαν μέρος μαθητές σχολείων της πόλης και πολίτες. Παράλληλα υλοποιήθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «WATERSAVE - εξοικονόμηση νερού στο σχολείο» σε σχολεία του Δήμου.

46 Για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων, ο Δήμος συνεργάστηκε με: Σχολεία Αθλητικά σωματεία Οργανισμούς Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις Νοσοκομεία Επιστημονικά Ινστιτούτα Πανεπιστήμια

47 Παράλληλα στην πόλη κοινωνικό έργο ασκείται από: Φιλανθρωπικά σωματεία Κινήσεις πολιτών Δομές φιλοξενίας προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων Ενορίες Δομές φιλοξενίας ανηλίκων Κοινωνικά σωματεία, συλλόγους Αθλητικά σωματεία κ.α.

48 Ανάγκη για ολιστική προσέγγιση στην κοινωνική πολιτική και τις πολιτικές υγείας Η υγεία και η κοινωνική συνοχή σε μια πόλη ενισχύονται και διασφαλίζονται με πολιτικές σε όλους τους τομείς: Δράσεις Πολιτισμού - Αθλητισμού Πράσινο, δενδροφυτεύσεις Καθαριότητα, ανακύκλωση Πλατείες, πεζοδρόμια, δημοτικά κτίρια Αναμόρφωση παιδικών χαρών, ασφάλεια και εκσυγχρονισμός σχολικών κτιρίων Δημοτική συγκοινωνία - κοινόχρηστα ποδήλατα Αντιπλημμυρικά έργα Βιοκλιματική ανάπτυξη Διαμόρφωση παραλίας και πρόσβαση στην παραλία της πόλης

49 Το πρώτο Μεγάλο Πράσινο Σημείο της Αττικής στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου Η ανάπτυξη Πράσινων Σημείων αποτελεί ουσιαστικά την υιοθέτηση της εθνικής πολιτικής σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου είναι ο πρώτος δήμος στην Αττική που εγκρίθηκε και υλοποιείται το τοπικό σημείο δράσης πράσινου σημείου. Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία ενός Κέντρου Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ) και ενός Μεγάλου Πράσινου Σημείου (ΜΠΣ) επί της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη 22, στον Ταύρο. Σταθμός μεταφόρτωσης, τεμαχισμού απορριμμάτων με δύο γραμμές επεξεργασίας: Κέντρο διαλογής στην πηγή για ανακυκλώσιμα υλικά κάθε είδους (π.χ. αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, ηλεκτρονικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός, ξύλο, ρούχα κλπ) Γραμμή κομποστοποίησης απορριμμάτων φυτικής προέλευσης για την παραγωγή και τη διάθεση λιπάσματος Σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία Ευαισθητοποίηση κατοίκων Μείωση χρόνου μετακινήσεων και καυσίμων Οικονομικά αντισταθμίσματα στους πολίτες

50 Χρυσό και ασημένιο μετάλλιο για την πόλη Ασημένιο μετάλλιο: Liveable City & αστική ανάπλαση Ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστου αστικού χώρου ΒΑ Μοσχάτου με την υλοποίηση του έργου «Μικροκλιματική αξιολόγηση και Βιοκλιματική Βελτιστοποίηση Μερική Ανάπλαση οδών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων» Χρυσό μετάλλιο: Green City και κτίρια Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες του σε κτίρια του Δήμου σε τρία προγράμματαέργα: 1. Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων 2. Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» 3. Πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση ποιότητας ζωής»

51 Ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση σε κοινή πρόταση με Δήμο Αθηναίων Αστική ανάπλαση και αναβάθμιση της οδού Πειραιώς ενός από τους πιο ιστορικούς δρόμους της Αττικής, και της περιοχής Σφαγείων σε πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας, πολιτισμού και δημιουργικότητας

52 Ανάπλαση Φαληρικού όρμου Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στις αρχές του Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό δημόσιο χαρακτήρα, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου Ταύρου, Καλλιθέας, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

53 Όπως φαίνεται από τους ετήσιους απολογισμούς, οι δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την προαγωγή υγείας πραγματοποιούνται στην πόλη με σταθερότητα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Η συμμετοχή των τοπικών παραγόντων και της κοινότητας είναι καθοριστική. Όλες οι πολιτικές αποφάσεις των τοπικών αρχόντων επιδρούν στο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα την υγεία των πολιτών. Τα Εθνικά Δίκτυα Υγιών Πόλεων, δια μέσου των αντιπροσώπων τους και της διατομεακής συνεργασίας, μπορούν: - να κινητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τις πόλεις, έτσι ώστε να αναπτύξουν τοπικά σχέδια δράσης για την υγεία και την κοινωνική συνοχή - να διαμορφώσουν τις συνειδήσεις των πολιτών ως προς την αξία της πρόληψης και - να προτρέψουν τους πολίτες να ενδιαφερθούν για θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, τα Εθνικά Δίκτυα Υγιών Πόλεων, μπορούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τη βελτίωση της υγείας και την ευημερία των κατοίκων.

54 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Καλό καλοκαίρι!

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μοσχάτου - Ταύρου Όνομα: Λουκάκη Ντένια, Παπαγεωργίου Δήμητρα Θέση: ΠολιτικόςΥπεύθυνος, Συντονίστρια Ηλ. Δ/νση: loukaki@kedke.gr, dpapagepsy@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Μοσχάτου - Ταύρου Όνομα: Λουκάκη Ντένια, Παπαγεωργίου Δήμητρα Θέση: ΠολιτικόςΥπεύθυνος, Συντονίστρια Ηλ. Δ/νση: loukaki@kedke.gr, dpapagepsy@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Π Ε Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ι Ο Υ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρο-κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις Δήμου Χερσονήσου

Ιατρο-κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις Δήμου Χερσονήσου Ιατρο-κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις Δήμου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Τσαντηράκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου, Πολιτικός Υπεύθυνος για την υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος:Ηρακλειού Αττικής Όνομα:Πλεξίδα Κατερίνα Θέση:Συντονίστρια για το ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση:kplexida@gmai.com Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 1. ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1.1 Συνολικός αριθμός ατόμων που ωφελήθηκαν από υπηρεσίες κοινωνικής Ν 3134 υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2014-2017 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΙΓΑΛΕΩ Όνομα:ΣΑΜΑΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ Θέση:ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλ. Δ/νση:samara_kiparisenia@hotmail.com Ημερομηνία λήψης απόφασης για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Όνομα: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Θέση: ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλ. Δ/νση: x.papathanasiou@kallithea.gr/2007 Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ημέρα Παρασκευή Ώρες 09.00-15.00 Τηλέφωνο επικοινωνίας 2732 360570 & 27320 360536 Διεύθυνση Δημαρχείο Μονεμβασίας - 23052 Μολάοι Μάρτιος 2015 - Συνάντηση Εργασίας Απρίλιος

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος Ιωαννιτών Όνομα : Στεφανία Τσούκη Θέση: Κοινωνιολόγος στο ΝΠΔΔ Δήμου Ιωαννιτών «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής,(Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( )

ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( ) ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (2015 + 2016) Α/Α ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (2015 + 2016) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΙ 1 12/5/2014 ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΡ.ΔΗΜOΤΩΝ 2 8/12/2014 ΧΟΡΤΙΑΤΗ 3 22/12/2014 ΛΑΥΡΙΟ 4 13/3/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο)

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο) ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Ελευσίνας Όνομα: Δέσποινα Οικονόμου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Θέση: Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος. ΙΛΙΟΥ Όνομα. Αναστασία Κόκκαλη Θέση. Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής Ηλ. Δ/νση. nkokkali@ilion.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Δήμος: Αριστοτέλη αλκιδικής Όνομα: Ελένη Καραβασίλη Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Ηλ. Δ/νση: e.karavasili@dimosaristoteli.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος εν δράσει. Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος Αντιδήμαρχος

Δήμος εν δράσει. Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμος εν δράσει Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη Έκταση: 155.800 τ. χλμ. Απογραφή 2001: 50.162 Απογραφή 2011: 70.210 Βασική προτεραιότητα του δήμου: Η Προστασία του Περιβάλλοντος Η Πρόληψη H Προαγωγή της Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος : Όνομα: Θέση: ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ιωάννα Τασολάμπρου Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Ηλ. Δ/νση : itasolamprou@agrinio.gr, pronoia2@agrinio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 , ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, 27-08-2013

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, 27-08-2013 ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, 27-08- ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρο-κοινωνικά Προγράμματα και Κοινωνικο-υποστηρικτικές Δράσεις Δήμου Χερσονήσου

Ιατρο-κοινωνικά Προγράμματα και Κοινωνικο-υποστηρικτικές Δράσεις Δήμου Χερσονήσου 13 ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ «ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ: ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ, ΒΙΩΣΙΜΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ» 7-8 Ιουλίου 2017 Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δήμος Καλλιθέας Ιατρο-κοινωνικά Προγράμματα και Κοινωνικο-υποστηρικτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: ΜΕΣΣΗΝΗΣ Όνομα: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θέση: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση: kiliopoulos@messini.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Βόλου Όνομα: Παπαδημητρίου Αθανασία Θέση: ΤΕ Νοσηλευτών Ηλ. Δ/νση: a.papadimitriou@volos-city.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Υλοποίησης. Ωφελούμενοι (άτομα/ οικογένειες) Φορέας Χρηματοδότησης ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Προϋπολογισμός Δράσεων ανά Άξονα

Φορέας Υλοποίησης. Ωφελούμενοι (άτομα/ οικογένειες) Φορέας Χρηματοδότησης ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Προϋπολογισμός Δράσεων ανά Άξονα ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Προϋπολογισμός Δράσεων ανά Άξονα Συμπληρώστε τον πίνακα με όλες τις δράσεις ανά άξονα και προϋπολογίστε τες. ΑΞΟΝΕΣ Δράσεις Ωφελούμενοι (άτομα/ οικογένειες) Φορέας Υλοποίησης Π/Υ Φορέας Χρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Όνομα: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ Θέση: ΔΗΜΑΡΟΣ Ηλ. Δ/νση: grafeiodimarxou@aspropyrgos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Ορεστιάδας Όνομα: Άννα Μπογιατζή ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού- Συντονίστρια Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

«Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

«Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου». «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου». Ο ρόλος των Δήμων στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών για την ορθολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέας Προποντίδας Όνομα: Μαρία Λεοντάκη Θέση: Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις, Προϊστάμενη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στους Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στους Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στους Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Δημιουργία και δικτύωση Δημοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΜΗΜΑ : ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΡΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 77 ΠΛΗΡ. : ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΑΛΙΚΗ ΤΗΛ.: 210 98.39.373 ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα