Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Μεγάλων Καλλιεργειών (Ψεκαστήρας με Αντένες)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Μεγάλων Καλλιεργειών (Ψεκαστήρας με Αντένες)"

Transcript

1 Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Μεγάλων Καλλιεργειών (Ψεκαστήρας με Αντένες) Έκδοση 05 / 2017 Κύπρος

2 Περιεχόμενα Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος... 2 Αερομεταφορά... 3 Ασφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων... 4 Στάδια της βαθμονόμησης Οπτικός έλεγχος και επιδιόρθωση ψεκαστικού Μέτρηση ταχύτητας του ελκυστήρα (χιλιόμετρα/ώρα) Μέτρηση παροχής ακροφυσίων (λίτρα/λεπτό) Υπολογισμός όγκου ψεκασμού ανά μονάδα επιφανείας (λίτρα/δεκάριο) Ρύθμιση όγκου ψεκασμού Προσαρμογή του ψεκαστικού για συγκεκριμένη καλλιέργεια Κατανομή και διασπορά ψεκαστικού υλικού Προετοιμασία ψεκαστικού διαλύματος: Υποβοήθηση αέρα σε ψεκαστήρες μεγάλων καλλιεργειών Τα στάδια βαθμονόμησης (εικονογραφημένα) Συγγραφείς Ανδρέας Μουσουλιώτης Λειτουργός Γεωργίας Κώστας Μιχαήλ Λειτουργός Γεωργίας Επιμέλεια Έκδοσης Κυπριακός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΚΥ.ΣΥ.Φ) Φωτογραφικό υλικό Προσωπικά αρχεία των συγγραφέων Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ECPA) Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Καταλονίας (UPC), Βαρκελώνη, Ισπανία

3 Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Βαθμονόμηση, είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει το σύνολο των ρυθμίσεων του ψεκαστικού μηχανήματος, κατά την οποία υπολογίζεται με ακρίβεια η πραγματική ποσότητα του σκευάσματος που θα εφαρμοστεί σε δεδομένη καλλιέργεια στόχο και σε δεδομένη έκταση γης. Η βαθμονόμηση διενεργείται από τον χρήστη του ψεκαστικού μηχανήματος, σε αντίθεση με την τακτική επιθεώρηση του ψεκαστικού που γίνεται από εξουσιοδοτημένο σταθμό. Επιθεώρηση και βαθμονόμηση, αποτελούν τα δύο βασικά βήματα για έναν επιτυχημένο ψεκασμό. Γίνεται ξεκάθαρο ότι ένας επιθεωρημένος ψεκαστήρας δεν σημαίνει ότι είναι και βαθμονομημένος. Ακόμα και ένα καινούργιο ή μόλις επιθεωρημένο ψεκαστικό μηχάνημα δεν μπορεί να κάνει αποτελεσματικό ψεκασμό χωρίς βαθμονόμηση. Για τη βαθμονόμηση λαμβάνονται υπόψη η ταχύτητα του ελκυστήρα, η πίεση ψεκασμού, το ύψος ψεκασμού, η παροχή των ακροφυσίων και η δοσολογία του σκευάσματος. Κάθε φορά που ένας ψεκαστήρας βαθμονομείται, δημιουργούνται αρχεία τα οποία μπορούμε να κρατάμε για μελλοντική χρήση σε πανομοιότυπες συνθήκες. Η βαθμονόμηση του ψεκαστικού μηχανήματος είναι αναγκαία όταν: Το ψεκαστικό μηχάνημα είναι καινούριο Πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου Μετά από μια εβδομάδα χειρισμού κάτω από τις ίδιες συνθήκες Κάθε φορά που γίνεται οποιαδήποτε αλλαγή που επηρεάζει το αποτέλεσμα του ψεκασμού όπως τα ακροφύσια, το μανόμετρο, η ταχύτητα του μηχανήματος και η πίεση ψεκασμού Με την βαθμονόμηση επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου καθώς μειώνεται η πιθανότητα επαναληπτικής επέμβασης, στην περίπτωση εφαρμογή μικρότερης ποσότητας φαρμάκου από την αναγκαία. Γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων, αφού γίνεται χρήση της βέλτιστης ποσότητας διαλύματος και δεν υπάρχουν σπατάλες. Επίσης, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού η εφαρμογή είτε λόγω επιπλέον σκευάσματος είτε λόγω αερομεταφοράς, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένα υπολείμματα στα παραγόμενα προϊόντα, επιμόλυνση στις γειτονικές καλλιέργειες, στο έδαφος, στα επιφανειακά ή υπόγεια νερά και την περίσσεια ποσότητα ψεκαστικού υγρού μέσα στο κεντρικό βυτίο. Αυτό πρέπει να διατεθεί με ειδικό χειρισμό, χωρίς να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση, π.χ απόρριψη της περίσσειας του ψεκαστικού διαλύματος σε ειδικά διαμορφωμένες κλίνες.

4 Αερομεταφορά Η αερομεταφορά (drift) (εικόνα 1) είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα στην εφαρμογή ψεκασμού και είναι υπεύθυνη για πάνω από το 1/3 των ψεκασμών εκτός στόχου. Αυτό συνεπάγεται 30% περισσότερες εφαρμογές και κατά συνέπεια αυξημένο κόστος. Κάποιες βασικές αρχές μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των πιο σημαντικών παραγόντων για υψηλή αερομεταφορά (drift) και τη σχέση τους με τις εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται πάντα η χρήση ακροφυσίων μειωμένης αερομεταφοράς. Εικόνα 1. Οι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες αερομεταφοράς ψεκαστκού διαλύματος (drift) (φώτο 2) είναι: Καιρικές συνθήκες (άνεμος, ζεστός και ξηρός καιρός) Αυξημένη πίεση ψεκασμού (μικρότερα σταγονίδια) Υψηλή Ταχύτητα εργασίας ψεκασμού Χρήση μικρότερων ακροφυσίων (μέγεθος σταγόνας) Απόσταση από το στόχο Ύψος της μπάρας ψεκασμού (ανομοιομορφία στην κάλυψη) Φώτο 1.

5 Ασφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων Κατά την βαθμονόμηση, ο χρήστης του εξοπλισμού φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ψεκαστήρων), έρχεται τόσο σε άμεση όσο και έμμεση επαφή με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας τόσο του ιδίου όσο και για την ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να διαβάζει την ετικέτα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος και να ακολουθεί τις οδηγίες της. Για οτιδήποτε αναγράφετε σε αυτήν (ποσότητα, δόσεις κ.τ.λ.) και δεν το καταλαβαίνει, οφείλει να ζητά συμβουλές από τον γεωπόνο του. Προστασία κατά την παρασκευή του ψεκαστικού υγρού Επειδή τα προϊόντα βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις, είναι απαραίτητο ο χρήστης να φορά φόρμα εργασίας, ειδικού τύπου γάντια κάτω από τη φόρμα, προστατευτική μάσκα προσώπου και µπότες. Οι πιθανοί τρόποι εισόδου των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στον οργανισμό κατά σειρά επικινδυνότητας, είναι η απορρόφηση από το δέρμα, η εισπνοή και η κατάποση. Η απορρόφηση από το δέρμα είναι πιο συχνός τρόπος έκθεσης (ακάλυπτα μπράτσα, χέρια, πρόσωπο, και πόδια). Φώτο 2. Η υψηλή θερμοκρασία και ο ιδρώτας αυξάνουν την ταχύτητα της απορρόφησης από το δέρμα. Μηχανισμός διάλυσης φυτοπροστατευτικών ουσιών και ξεπλύματος κενών συσκευασιών Τα ψεκαστικά μηχανήματα νέας τεχνολογίας, είναι εφοδιασμένα με μηχανισμό που επιτρέπει τη μίξη και διάλυση των φυτοπροστατευτικών ουσιών στο κεντρικό βυτίο του ψεκαστήρα, περιορίζοντας την έκθεση του χρήστη (φώτο 3). Επίσης φέρουν πρόνοια για ξέπλυμα των κενών συσκευασιών και έτσι η δραστική ουσία του φυτοφαρμάκου απορρίπτεται εντός του ειδικού μηχανισμού (φώτο 4). Φώτο 3. Φώτο 4.

6 Προστασία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής Είναι απαραίτητο ο χρήστης να φορά φόρμα εργασίας, γάντια, μάσκα και µπότες. Τα πόδια είναι τα πιο εκτεθειμένα μέρη του σώματος κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και για αυτό να βάζετε τη φόρμα εργασίας, πάντα πάνω από τις µπότες. Φώτο 5. Προστασία προσώπου από ατμούς, σκόνες και ψεκαστικό νέφος Κατά την διάρκεια εφαρμογής ορισμένων προϊόντων απαιτείται η χρήση ειδικών μέσων ατομικής προστασίας του αναπνευστικού συστήματος (μάσκα, αυτόνομη αναπνευστική συσκευή κ.ά.) Μην τρώτε, µην πίνετε και µην καπνίζετε κατά τη διάρκεια του ψεκασμού. Τριπλό ξέπλυμα των κενών συσκευασιών Ξεπλύνετε τρεις φορές τις κενές συσκευασίες µε καθαρό νερό και αδειάστε το περιεχόμενο στο ψεκαστικό βυτίο (εικόνα 2). Μην πετάτε τις άδειες συσκευασίες στον αγρό, σε ποτάμια, ρυάκια, αρδευτικά κανάλια και σε κάδους κατοικημένων περιοχών. Μην καίτε τις συσκευασίες, µην τις επαναχρησιμοποιείτε για αποθήκευση νερού, τροφίμων ή ζωοτροφών, αλλά να τις συλλέγετε και να τις παραδίδετε στα σημεία συλλογής που υπάρχουν στα σημεία πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Εικόνα 2.

7 Καθαρισμός των μέσων ατομικής προστασίας Οι φόρμες εργασίας, τα γάντια πολλαπλών χρήσεων, οι µπότες, οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων, η προσωπίδα, τα γυαλιά, πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά μετά από κάθε ημέρα εργασίας με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Οι φόρμες εργασίας να πλένονται ξεχωριστά από τον υπόλοιπο ρουχισμό. Τα γάντια πολλαπλών χρήσεων καθώς και οι µπότες, πρέπει να πλένονται πριν να τα βγάλει ο χρήστης από πάνω του, κάθε φορά που τα χρησιμοποιεί. Να κάνετε ντους μετά από κάθε εφαρμογή. Αντικαθιστάτε τακτικά τα μέσα ατομικής προστασίας και αποθηκεύεστε τα σε ξεχωριστό χώρο από τον υπόλοιπο ρουχισμό. Μέτρα σε περίπτωση ατυχήματος (επαφής µε τα µάτια, έκθεσης του δέρματος) Αφαιρέστε αμέσως τα ρούχα, πλύνετε απευθείας µε άφθονο καθαρό νερό την περιοχή του σώματος που εκτέθηκε στο φυτοπροστατευτικό προϊόν ή στο ψεκαστικό υγρό. Φορέστε καθαρά ρούχα. Διακόψτε την εφαρμογή αν αισθανθείτε αδιαθεσία και ζητείστε ιατρική βοήθεια όταν έχετε συμπτώματα εξασθένησης, ερεθισμού του δέρματος, φαγούρα, αίσθημα καψίματος στο στόμα και στο λαιμό, ναυτία, πονοκέφαλο, βήχα, πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αλλά συμπτώματα που να σας ανησυχούν. Μετά από ατύχημα απαγορεύεται το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και γάλακτος. Δείξτε στον γιατρό την ετικέτα του προϊόντος γιατί περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάλογη θεραπεία. Προστασία περιβάλλοντος Να διατηρείται ζώνη ασφαλείας κατά την εφαρμογή ζιζανιοκτόνων από παρακείμενες καλλιέργειες, επιφανειακά νερά, ποτάμια, ρυάκια. Τα παραγωγικά ζώα πρέπει να κρατούνται μακριά κατά τον ψεκασμό και από την ψεκασμένη περιοχή, σύμφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα. Απόρριψη περίσσειας ψεκαστικού υλικού Εάν μετά την περάτωση του ψεκασμού, παραμείνει ψεκαστικό υλικό μέσα στο βυτίο μας, τότε αυτό πρέπει να απορρίπτεται σε ειδικά διαμορφωμένες κλίνες. Οι κλίνες αυτές είναι ειδικές ώστε να πλένεται τόσο το ψεκαστικό βυτίο, όσο και ο γεωργικός ελκυστήρας και ταυτόχρονα να απορρίπτεται η περίσσεια του ψεκαστικού διαλύματος. Φώτο 6.

8 Τα απόβλητα καταλήγουν σε ειδική δεξαμενή (φώτο 6.) η οποία φέρει διαφανή πλαίσια στην κορυφή, που επιτρέπουν τη σταδιακή εξάτμιση και αποικοδόμηση των φυτοπροστατευτικών ουσιών. Στην περίπτωση όπου δεν διατίθεται τέτοια κλίνη τότε το ψεκαστικό διάλυμα να ψεκάζεται στις παρυφές των αγροτεμαχίων. Στάδια Βαθμονόμησης Τα στάδια της βαθμονόμησης (εικόνα 3) είναι: 1. Οπτικός έλεγχος και επιδιόρθωση ψεκαστήρα. 2. Μέτρηση της ταχύτητας κίνησης του ελκυστήρα. 3. Μέτρηση του αριθμού και της παροχής των ακροφυσίων. 4. Υπολογισμός του όγκου ψεκασμού ανά μονάδα επιφάνειας. 5. Ρύθμιση όγκου ψεκασμού αν απαιτείται. 6. Προσαρμογή ψεκαστικού στην καλλιέργεια. 7. Προετοιμασία ψεκαστικού διαλύματος. Εικόνα 3. Εικόνα 3

9 1. Οπτικός έλεγχος και επιδιόρθωση ψεκαστικού Πριν ξεκινήσουμε τη βαθμονόμηση, ο ψεκαστήρας πρέπει να πλυθεί εσωτερικά και εξωτερικά με καθαρό νερό. Για τον καθαρισμό του εξοπλισμού πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα ατομικής προστασίας όπως, φόρμα, μπότες, γάντια κ.τ.λ. Οπωσδήποτε πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, πρέπει να ελέγξουμε τον ψεκαστήρα ώστε να λειτουργεί σωστά, χωρίς διαρροές και χωρίς φραγμένα φίλτρα και ακροφύσια. Πρέπει να μην εμφανίζονται φθορές στα μηχανικά μέρη και τις σωληνώσεις. Ελέγχουμε την ανάδευση, τη λειτουργία της αντλίας και των βαλβίδων και συμπληρώνουμε ή αλλάζουμε λάδι για τη λίπανση της αντλίας. Για τον έλεγχο του συστήματος από τυχών διαρροές πρέπει να γίνεται ψεκασμός ελέγχου με πίεση τουλάχιστον 8-10 ατμόσφαιρες (bar). Καθαρίζονται ή αντικαθίστανται φίλτρα και ακροφύσια. Επίσης, ελέγχεται η λειτουργία του μανομέτρου και ότι η ένδειξή του επιστρέφει στο μηδέν όταν σταματήσει η λειτουργία του ψεκαστήρα. Ελέγχεται ότι όλα τα όργανα και συστήματα του βυτίου (δείκτες όγκου, φίλτρα, συστήματα πλήρωσης, εκκένωσης, έκπλυσης, ανάμιξης) πρέπει να λειτουργούν ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι διαρροές, η ανομοιογενής κατανομή της συγκέντρωσης, η έκθεση του χειριστή και η ποσότητα που παραμένει εντός του βυτίου. Ειδικότερα για τα ψεκαστικά μηχανήματα μεγάλων καλλιεργειών-αντένες (boom sprayers) θα πρέπει να βρίσκονται σε οριζόντια θέση. Τα ακροφύσια να έχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ τους και ομοιόμορφο προσανατολισμό. Επίσης οι αντένες θα πρέπει κατά τις ταλαντεύσεις που υφίστανται κατά τον ψεκασμό να επανέρχονται στην αρχική τους θέση. Εάν ο ψεκαστήρας, διαθέτει ανεμιστήρα για την παροχή ρεύματος αέρα ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη διείσδυση του ψεκαστικού υλικού, τότε αυτός πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, να υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα προς αποφυγή ατυχημάτων και να εξασφαλίζει σταθερό και αξιόπιστο ρεύμα αέρα. Ελέγχουμε προσεκτικά την εκτέλεση του ψεκασμού και ειδικότερα την ομοιομορφία διασποράς των σταγονιδίων. Αν τα ακροφύσια παρουσιάζουν "λωρίδες" στο σχήμα του ψεκασμού, τότε είναι μερικώς φραγμένα ή έχουν φθαρεί. Τα καθαρίζουμε με βουρτσάκι ή με αέρα υπό πίεση και αν δεν επανέρθουν τα αντικαθιστούμε.

10 2. Μέτρηση ταχύτητας του ελκυστήρα (χιλιόμετρα/ώρα) (εικόνα 4). Για να ξεκινήσουμε τη βαθμονόμηση πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματική ταχύτητα που επιτυγχάνει ο ελκυστήρας σε συγκεκριμένες στροφές, έχοντας επιλέξει συγκεκριμένη σχέση στο κιβώτιο (αυτό εξαρτάται άμεσα από τις δυνατότητες του μηχανήματος καθώς και από τις συνήθεις πρακτικές του χειριστή): 1. Οριοθετούμε 100 μέτρα σε κάποια θέση σε έδαφος παρόμοιο με αυτό που θα γίνει η εφαρμογή. Μπορεί να είναι χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι δείκτες, π.χ. πάσσαλοι. 2. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση το ψεκαστικό δοχείο με καθαρό νερό. 3. Επιλέγουμε την εμπλεκόμενη ταχύτητα και τις στροφές του ελκυστήρα με τις οποίες θα κινηθεί, για την εκτέλεση του ψεκασμού. 4. Οδηγούμε από τον ένα πάσσαλο μέχρι τον άλλο. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, χρονομετρώντας κάθε διαδρομή. Προσέχουμε ώστε να έχουμε φτάσει στην επιθυμητή ταχύτητα πριν να προσεγγίσουμε τον πρώτο πάσσαλο. 5. Βρίσκουμε τον μέσο όρο του χρόνου των 3 διαδρομών [t= (χρόνος πρώτης διαδρομής +χρόνος δεύτερης διαδρομής + χρόνος τρίτης διαδρομής)/3] 6.Υπολογίζουμε την ταχύτητα του ελκυστήρα με βάση τον τύπο: Απόσταση 3,6 x Ταχύτητα (100 μέτρα) (συντελεστής μετατροπής) = (χλμ/ώρα) Χρόνος (δευτερόλεπτα) (Μέσος χρόνος για τα 100 μέτρα) Εικόνα 4.

11 3. Μέτρηση παροχής ακροφυσίων (λίτρα/λεπτό) Για να γίνει δυνατή η βαθμονόμηση του ψεκαστικού πρέπει να γίνει μέτρηση της παροχής των ακροφυσίων. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να προσδιορίσουμε την παροχή των ακροφυσίων. Ακριβής Μέθοδος: Μέτρηση παροχής κάθε ακροφυσίου ανεξάρτητα, για χρονικό διάστημα ενός (1) λεπτού. Κατά προσέγγιση: Μέτρηση του νερού που καταναλώθηκε μετά από ψεκασμό, διάρκειας δύο (2) λεπτών. Ακριβής Μέθοδος (εικόνα 5.) 1) Πρέπει το ψεκαστικό μηχάνημα να είναι ακινητοποιημένο και να έχει τις ίδιες στροφές που χρησιμοποιεί κατά την ταχύτητα ψεκασμού. Σημειώνεται και πάλι ότι ακόμα και στη μέγιστη πίεση του ψεκαστικού μηχανήματος δεν πρέπει να παρατηρούνται οποιεσδήποτε διαρροές. 2) Ρυθμίζεται το ψεκαστικό στην επιθυμητή πίεση λειτουργίας και ανοίγουμε τη βαλβίδα για να ξεκινήσει ο ψεκασμός. 3) Συλλέγουμε το νερό από κάθε ακροφύσιο (κατά προτίμηση μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα) σε ογκομετρικά δοχεία, για 1 λεπτό και καταγράφουμε τον όγκο του νερού από κάθε ακροφύσιο. 4. Υπολογίζουμε τη μέση παροχή ανά ακροφύσιο (αθροίζουμε όλους τους όγκους που συλλέξαμε από τα ακροφύσια και διαιρούμε με τον αριθμό ακροφυσίων). Το αποτέλεσμα που θα έχουμε στη διάθεσή μας θα είναι η μέση παροχή (μέσος ρυθμός ροής) του κάθε ακροφυσίου σε λίτρα/λεπτό. Εικόνα 5.

12 Κατά προσέγγιση (εικόνα 6). 1) Γεμίζουμε το βυτίο του ψεκαστήρα ως ένα γνωστό σημείο π.χ 200 λίτρα. Είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί, τουλάχιστον μια φορά, ακριβής ογκομέτρηση του κυρίως ψεκαστικού βυτίου. 2) Πρέπει το ψεκαστικό μηχάνημα να είναι ακινητοποιημένο και να έχει τις ίδιες στροφές που χρησιμοποιεί κατά την ταχύτητα ψεκασμού. Σημειώνεται και πάλι ότι ακόμα και στη μέγιστη πίεση του ψεκαστικού μηχανήματος δεν πρέπει να παρατηρούνται οποιεσδήποτε διαρροές. 3) Ρυθμίζεται το ψεκαστικό στην επιθυμητή πίεση λειτουργίας και ανοίγουμε τη βαλβίδα για να ξεκινήσει ο ψεκασμός. 4) Ψεκάζουμε για πέντε λεπτά. 5) Μετρούμε τον όγκο που χρειάστηκε ώστε να επαναγεμίσουμε το βυτίο μας στο γνωστό σημείο. 6) Υπολογίζουμε τη μέση παροχή ανά ακροφύσιο Το αποτέλεσμα που θα έχουμε στη διάθεσή μας θα είναι η μέση παροχή (μέσος ρυθμός ροής) του κάθε ακροφυσίου σε λίτρα/λεπτό. Εικόνα 6. Σημαντικό: Οι αποκλίσεις κάθε ακροφυσίου πρέπει να είναι: α) μικρότερες ή ίσες από 10% από τον μέσο όρο παροχής, είτε β) μικρότερες ή ίσες από 10% από την ονομαστική τιμή σε συγκεκριμένη πίεση που δίνεται από τον κατασκευαστή του ακροφυσίου. Αν σε κάποιο ακροφύσιο παρουσιάζεται μεγαλύτερη απόκλιση, τότε το καθαρίζουμε με βουρτσάκι ή με αέρα υπό πίεση και αν δεν διορθωθεί το αντικαθιστούμε.

13 4. Υπολογισμός όγκου ψεκασμού ανά μονάδα επιφανείας (λίτρα/δεκάριο). Για να υπολογίσουμε πόσα λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά δεκάριο εφαρμόζουμε στην καλλιέργεια με τις ρυθμίσεις που διαλέξαμε παραπάνω (ταχύτητα ελκυστήρα, πίεση ψεκασμού, τύπο ακροφυσίων), αντικαθιστούμε στον τύπο τα δικά μας στοιχεία: Ρυθμός ροής x[ Αριθμό ακροφυσίων] Όγκος Ψεκασμού (λίτρα/λεπτό) 60 = x (λίτρα/δεκάριο) Ταχύτητα ελκυστήρα (Συντελεστής μετατροπής) [ Μήκος αντένας (μέτρα)] x (χλμ/ώρα) Παράδειγμα 1: 5. Ρύθμιση όγκου ψεκασμού α) Ρύθμιση όγκου ψεκασμού με αλλαγή ακροφυσίων Προτείνεται για μεγάλες διαφορές πραγματικού με επιθυμητό όγκο ψεκασμού. Αλλάζουμε το μέγεθος των ακροφυσίων είτε α) με τη βοήθεια των πινάκων που χορηγούν οι κατασκευαστές είτε β) αντιστρέφοντας τον τύπο στο στάδιο βαθμονόμησης 4.

14 Παράδειγμα 2: Όγκος Ψεκασμού Ταχύτητα ελκυστήρα x[ Μήκος αντένας (μέτρα)] x Ρυθμός ροής (λίτρα/δεκάριο) (χλμ/ώρα) = (λίτρα/λεπτό) 60 [ Αριθμό ακροφυσίων] x (Συντελεστής μετατροπής) Το αποτέλεσμα της παροχής, μας δείχνει το ακροφύσιο που θα επιλέξουμε μέσα από τους πίνακες των κατασκευαστών. Με όποιον από τους δύο τρόπους και αν επιλέξουμε τα νέα ακροφύσια, πρέπει να υπολογιστεί ξανά η πραγματική ροή των ακροφυσίων, στο δικό μας ψεκαστικό μέσα από το στάδιο βαθμονόμησης 3. Επίσης υπολογίζεται ξανά και ο όγκος ψεκασμού όπως φαίνεται στην στο στάδιο βαθμονόμησης 4, κρατώντας όλες τις υπόλοιπες τιμές ίδιες. β) Ρύθμιση όγκου ψεκασμού με αλλαγή της ταχύτητας του ελκυστήρα Προτείνεται για μέτριες διαφορές πραγματικού με επιθυμητό όγκο ψεκασμού. Οι όγκοι εφαρμογής μπορεί να ρυθμιστούν μεταβάλλοντας την ταχύτητα του ελκυστήρα στον αντίστοιχο τύπο στο στάδιο βαθμονόμησης 4. Μικρότερες ταχύτητες αυξάνουν τον όγκο ψεκασμού (λίτρα/δεκάριο) και μεγαλύτερες

15 ταχύτητες τον μειώνουν. Μεγάλες ταχύτητες ελκυστήρα συμβάλλουν στην αύξηση της διασποράς του ψεκαστικού νέφους και επηρεάζουν τη σταθερότητα του βραχίονα ψεκασμού. Όγκος ψεκαστικού υγρού Νέα ταχύτητα Υπάρχουσα ταχύτητα ελκυστήρα (λίτρα/δεκάριο) x (χλμ/ώρα) = (χλμ/ώρα) Επιθυμητός όγκος ψεκαστικού υγρού (λίτρα/δεκάριο) Παράδειγμα 3: γ. Ρύθμιση όγκου ψεκασμού με αλλαγή της πίεσης ψεκασμού Προτείνεται για μικρές διαφορές πραγματικού με επιθυμητό όγκο ψεκασμού. Η επιλεγόμενη πίεση πρέπει να παραμένει πάντα εντός της βέλτιστης περιοχής που δίδεται από τον κατασκευαστή. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ακόμα και μικρές αλλαγές στην πίεση έχουν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του μεγέθους των σταγονιδίων και μπορεί να προκαλέσουν αερομεταφορά (drift) ή απορροή του ψεκαστικού υγρού ή ακόμα και μη ικανοποιητική διείσδυση των σταγονιδίων στο στόχο. Πρέπει να επιδιώκεται ο κατάλληλος συνδυασμός της πίεσης του ακροφυσίου

16 με το μέγεθος του ακροφυσίου σύμφωνα με τους πίνακες των κατασκευαστών, ώστε να επιτευχθεί η σωστή εκροή για τον απαιτούμενο όγκο εφαρμογής. Για παράδειγμα: Επιθυμητός όγκος ψεκασμού Νέα πίεση Υπάρχουσα πίεση (λίτρα/δεκάριο) = x (ατμ.) (ατμ.) Πραγματικός όγκος ψεκασμού (λίτρα/δεκάριο) Σημαντικό: Για να είναι εφικτή αυτή η αλλαγή θα πρέπει το μανόμετρο/πιεσόμετρο να λειτουργεί σωστά αλλά και το εύρος τιμών που διαθέτει να παρέχει την ευκρίνεια που απαιτείται. 2 Παράδειγμα 4: 6. Προσαρμογή του ψεκαστικού για συγκεκριμένη καλλιέργεια (εικόνα 7) Η μπάρα ψεκασμού πρέπει να είναι οριζόντια και προσαρμόζουμε το ύψος της ανάλογα με το ύψος της καλλιέργειας και τη γωνία ψεκασμού (π.χ 10 ο ) του ακροφυσίου, ώστε να πετύχουμε ομοιόμορφη κάλυψη, χωρίς τον κίνδυνο διασποράς του ψεκαστικού υγρού. Συνήθως οι κατασκευαστές ακροφυσίων δίνουν στα εγχειρίδια τους τις ορθότερες αποστάσεις ψεκασμού (optimum spray height) που θα πρέπει να έχει η μπάρα

17 ψεκασμού από την καλλιέργεια-στόχο, ανάλογα πάντα με τον τύπο και την γωνία του ακροφυσίου. Εάν για οποιοδήποτε λόγω δεν υπάρχουν τα δεδομένα αυτά τότε η απόσταση της μπάρας από το στόχο δεν πρέπει να υπερβαίνει το μήκος της απόστασης μεταξύ των ακροφυσίων. Εικόνα Κατανομή και διασπορά ψεκαστικού υλικού (εικόνα 8) Για να διαπιστώσουμε κατά πόσον ο ψεκασμός μας έχει αποτέλεσμα, πρέπει να ελέγξουμε την κατανομή και διασπορά του ψεκαστικού υγρού. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούμε υδρόφιλες ετικέτες (water sensitive papers). Οι υδρόφιλες ετικέτες είναι ειδικά χαρτάκια που έχουν την ικανότητα να μεταχρωματίζονται, από κίτρινες σε μπλε, όταν το ψεκαστικό υγρό έρθει σε επαφή μαζί τους. Στερεώνουμε υδρόφιλες ετικέτες πάνω σε ένα ξύλινο πασσαλάκι, τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Τοποθετούμε το πασσαλάκι κατά μήκος της πορείας του τρακτέρ, ώστε το ψεκαστικό υγρό να «περάσει» μόνο μια φορά.

18 Οι υδρόφιλες ετικέτες μπορούν επίσης να στερεωθούν πάνω στα φύλλα της καλλιέργειας. Εικόνα Προετοιμασία ψεκαστικού διαλύματος: Υπάρχουν δύο πιθανότητες σύμφωνα με τις οποίες η δόση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, αναγράφεται στην ετικέτα: I. Με βάση την έκταση: xxx Λίτρα ή Γραμμάρια / Δεκάριο II. Με βάση την ποσότητα φυτοπροστατευτικού προϊόντος ανά 100 λίτρα: xxx Λίτρα ή Γραμμάρια / 100 Λίτρα νερού (σε συγκεκριμένο όγκο ψεκασμού π.χ 100 λίτρα νερού ανά δεκάριο) Προσοχή: Ειδικά σε περιπτώσεις αύξησης της συγκέντρωσης λόγο βαθμονόμησης συστήνεται, πριν από κάθε εφαρμογή, να γίνονται δοκιμές μικρής κλίμακας (έκτασης).

19 I. Με βάση την έκταση (δεκ.) Παράδειγμα 5: Ας υποτεθεί, ότι διατίθεται ψεκαστήρας μεγάλων καλλιεργειών χωρητικότητας βυτίου 500 λίτρων. Ζητείται να βρεθεί η συνολική ποσότητα φαρμάκου που πρέπει να διαλυθεί στο δοχείο, εάν η συνιστώμενη δόση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος είναι 300 κ. εκ/δεκ και ο βαθμονομημένος όγκος ψεκασμού είναι 40 λίτρα/δεκ. Αφού ο βαθμονομημένος όγκος ανά δεκάριο είναι 40 λίτρα, αυτό σημαίνει ότι με 500 λίτρα, ψεκάζονται 12,5 δεκάρια. Επομένως 300 κ. εκατοστά Χ 12,5 δεκάρια = 3750 κ. εκατοστά. Ο γεωργός, χρησιμοποιώντας την πιο πάνω διαφάνεια, μπορεί εύκολα να προσδιορίσει την ποσότητα φυτοπροστατευτικού προϊόντος που απαιτείται στην περίπτωση του. II. Με βάση την ποσότητα φυτοπροστατευτικού προϊόντος ανά 100 λίτρα: Παράδειγμα 6: Ας υποτεθεί, ότι διατίθεται ψεκαστήρας μεγάλων καλλιεργειών χωρητικότητας βυτίου 500 λίτρων. Η ετικέτα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος αναφέρει ότι χρειάζονται

20 100 λίτρα/δεκ. ψεκαστικού όγκου και η δόση είναι 300 γρ/100 λίτρα νερού. Με βάση τη βαθμονόμηση του ψεκαστήρα μας, αντί 100 λίτρα/δεκ, χρησιμοποιούμε 40 λίτρα/δεκ. Ζητείται να βρεθεί η συνολική ποσότητα φαρμάκου που πρέπει να διαλυθεί στο δοχείο. Όπως φαίνεται και στη διαφάνεια, εάν χρησιμοποιούσαμε 100 λίτρα για να ψεκάσουμε ένα δεκάριο, τότε θα χρειαζόμασταν 300 κ. εκατοστά ανά 100 λίτρα. Επομένως σε ένα βυτίο των 500 λίτρων, θα προσθέταμε 1500 κ.εκατοστά φυτοπροστατευτικού προϊόντος. Στην περίπτωση μας όμως, ο βαθμονομημένος όγκος είναι 40 λίτρα ανά δεκάριο. Επομένως με 100 λίτρα ψεκάζουμε 2,5 δεκάρια (100 λίτρα / 40 λίτρα = 2,5 δεκάρια). Άρα στο βυτίο μας (των 500 λίτρων) αντί 1500 κ. εκατοστά, θα πρέπει να προσθέσουμε 3750 κ. εκατοστά (1500 κ. εκατοστά Χ 2,5 δεκάρια). 9. Υποβοήθηση Αέρα σε Ψεκαστήρες Μεγάλων Καλλιεργειών Η παρουσία ρεύματος αέρα σε ψεκαστήρες μεγάλων καλλιεργειών είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται ευρέως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

21 Αν και το αρχικό κόστος ενός ψεκαστήρα που έχει αυτή τη δυνατότητα, είναι αρκετά υψηλότερο από έναν απλό ψεκαστήρα με αντένες, εντούτοις τα μακροπρόθεσμα οφέλη είναι περισσότερα για τον παραγωγό. Στην πιο κάτω φωτογραφία (φώτο 7.), ψεκάζουν ταυτόχρονα δύο γεωργικοί ελκυστήρες που φέρουν τον ίδιο ψεκαστήρα. Στον αριστερά δεν έχει ενεργοποιηθεί το ρεύμα αέρα, ενώ στον δεξιά έχει τεθεί σε λειτουργία. Όπως διακρίνετε στον ψεκαστήρα αριστερά, το νέφος αερομεταφοράς (drift) είναι αρκετά μεγάλο, ενώ δεξιά έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Ταυτόχρονα το ρεύμα αέρα σε ένα ψεκαστήρα με αντένες, ωθεί το ψεκαστικό υλικό και στα κάτω φύλλα της καλλιέργειας μας, επιτυχγάνοντας έτσι καλύτερη διείσδυση και κατανομή του ψεκαστικού υλικού. Παράλληλα, η τακτική αυτή επιτρέπει στον χειριστή να κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες εντός του τεμαχίου, εφόσον αυτό επιτρέπεται από την καλλιέργεια και το ανάγλυφο του τεμαχίου μας. Φώτο 7.

22 Τα Στάδια Βαθμονόμησης (εικονογραφημένα)

Βαθμονόμηση Επινώτιου Ψεκαστήρα και Πέκκας Χειρός

Βαθμονόμηση Επινώτιου Ψεκαστήρα και Πέκκας Χειρός Βαθμονόμηση Επινώτιου Ψεκαστήρα και Πέκκας Χειρός Έκδοση 10 / 2017 Κύπρος 1 Περιεχόμενα Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος... 3 Αερομεταφορά... 4 Aσφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων... 5 Στάδια

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Δενδρώδων Καλλιεργειών (Νεφελοψεκαστήρων)

Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Δενδρώδων Καλλιεργειών (Νεφελοψεκαστήρων) Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος Δενδρώδων Καλλιεργειών (Νεφελοψεκαστήρων) Έκδοση 05 / 2017 Πάφος - Κύπρος 1 Περιεχόμενα Βαθμονόμηση Ψεκαστικού Μηχανήματος... 3 Γενικά... 3 Στάδια της βαθμονόμησης...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Βαθμονόμηση, είναι η διαδικασία κατά την οποία υπολογίζεται με ακρίβεια η πραγματική ποσότητα του φαρμάκου που θα εφαρμοστεί στην καλλιέργεια- στόχο. Κατά τη βαθμονόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Αναρτητέα στο ιαδίκτυο Α Α : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 9-9 -2015

Αναρτητέα στο ιαδίκτυο Α Α : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 9-9 -2015 Αναρτητέα στο ιαδίκτυο Α Α : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 9-9 -2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, Αριθµ. Πρωτ.: Ε8 3831 / 97210 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμονόμηση μπάρας ψεκαστήρα (αροτραίες καλλιέργειες)

Βαθμονόμηση μπάρας ψεκαστήρα (αροτραίες καλλιέργειες) (αροτραίες καλλιέργειες) ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΡΘΩΣΗ ΨΕΚΑΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΥΘΜΟΥ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση η.5. Εκφώνηση: Οι παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία ενός ψεκασμού είναι: Α.

Ερώτηση η.5. Εκφώνηση: Οι παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία ενός ψεκασμού είναι: Α. Ερώτηση η.5. Εκφώνηση: Οι παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία ενός είναι: Ο τρόπος εφαρμογής των γεωργικών φαρμάκων Οι καιρικές συνθήκες Το στάδιο ανάπτυξης του φυτού καθώς και το στάδιο ανάπτυξης του

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμονόμηση ψεκαστήρα οπωρώνα

Βαθμονόμηση ψεκαστήρα οπωρώνα ΕΝΑΡΞΗ Έλεγχος και επιδιόρθωση ψεκαστήρα Μέτρηση ταχύτητας του ελκυστήρα Μέτρηση του ρυθμού ροής Χρήση μόνο νερού κατά τη βαθμονόμηση του ψεκαστήρα Ψεκασμός Πηγή εικόνας: Syngenta Προετοιμα σία μείγματος

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµονόµηση ψεκαστήρα οπωρώνα

Βαθµονόµηση ψεκαστήρα οπωρώνα ΕΝΑΡΞΗ Έλεγχος και επιδιόρθωση ψεκαστήρα Μέτρηση ταχύτητας του ελκυστήρα Μέτρηση του ρυθµού ροής Χρήση µόνο νερού κατά τη βαθµονόµηση του ψεκαστήρα Ψεκασµός Πηγή εικόνας: Syngenta Προετοιµ ασία µείγµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 (ΟΕ-02) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΠΠ Κωδικός Έκδοση Έγκριση ΣΟΔ-Λ-ΕΓΧ 1 η /2016 ΟΕΦ-ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ ΑΕΣ -ΕΟΠ

ΟΔΗΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 (ΟΕ-02) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΠΠ Κωδικός Έκδοση Έγκριση ΣΟΔ-Λ-ΕΓΧ 1 η /2016 ΟΕΦ-ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ ΑΕΣ -ΕΟΠ 1. Περιγραφή 1.1. Ανάγνωση Ετικέτας Διαβάζετε πάντα την ετικέτα του σκευάσματος και ακολουθείτε τις οδηγίες κατά τη χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ειδικά τις συστάσεις ασφάλειας. Κάθε συσκευασία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΣΕΙΣ S ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

ΦΡΑΣΕΙΣ S ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ S ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων που περιέχονται επικίνδυνες ουσίες αναγράφονται τα γράμματα R και S και ένα αριθμός. Ο συνδυασμός των γραμμάτων αυτών με τους αριθμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ &ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 20/5/2013 (Επιμέλεια: Ιωάννα Σαρίγκολη Ηλίας Ελευθεριάδης)

Διαβάστε περισσότερα

Cabrio Team 6.7/12 WG

Cabrio Team 6.7/12 WG Cabrio Team 6.7/12 WG Pyraclostrobin/Dimethomorph (πυρακλόστρομπίν/ντιμεθομόρφ) Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) μυκητοκτόνο μίγμα των δραστικών ουσιών pyraclostrobin και dimethomorph, για την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Wing - P 25/21.25 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. Pendimethalin (πεντιμεθαλίν) Dimethenamid p (ντιμεθέναμιντ πε) γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC)

Wing - P 25/21.25 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. Pendimethalin (πεντιμεθαλίν) Dimethenamid p (ντιμεθέναμιντ πε) γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC) Wing - P 25/21.25 EC Pendimethalin (πεντιμεθαλίν) Dimethenamid p (ντιμεθέναμιντ πε) γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC) Αρ. Άδειας: 70032/13.03.2013 Προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Κ. ΜΑΧΑΙΡΑ Α. ΧΑΡΙΣΤΟΥ Α. ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ SAGE10 Για τη συγγραφή του παρόντος κειμένου οδηγιών χρησιμοποιήθηκε ως βασική πηγή αναφοράς τμήμα του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων:

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάσσεται κλειδωμένο, μακριά από παιδιά. Αποφεύγετε να αναπνέεται εκνεφώματα. Πλύνετε τα χέρια σχολαστικά μετά το χειρισμό. Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε, όταν χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα

Boxer 80 EC. Boxer 80 EC. Ζιζανιοκτόνο. Product CP: Tabs. Φυτοπροστασία. Εγκρίσεις. Ταξινόμηση και Σήμανση. Συμβουλές εφαρμογής

Boxer 80 EC. Boxer 80 EC. Ζιζανιοκτόνο. Product CP: Tabs. Φυτοπροστασία. Εγκρίσεις. Ταξινόμηση και Σήμανση. Συμβουλές εφαρμογής Hellas Published on Syngenta Hellas (https://www.syngenta.gr) Αρχική Σελίδα > Boxer 80 EC Boxer 80 EC Boxer 80 EC Τελευταία ενημέρωση: 08.07.2019 Ζιζανιοκτόνο Φυτοπροστασία Αριθμός Έγκρισης: 70270 Σύνθεση:

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσουμε τα νερά μας καθαρά. To πρόγραμμα TOPPS. Στόχοι του ΤΟPPS. Διαστάσεις και διαδικασίες του ΤΟPPS

Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσουμε τα νερά μας καθαρά. To πρόγραμμα TOPPS. Στόχοι του ΤΟPPS. Διαστάσεις και διαδικασίες του ΤΟPPS To πρόγραμμα TOPPS Το ΤΟPPS είναι ένα τριετές πρόγραμμα με τη συμμετοχή πολλών εμπλεκόμενων φορέων από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Aφορά στην εκπαίδευση όσων χρησιμοποιούν φυτοπροστατευτικά προϊόντα έτσι ώστε

Διαβάστε περισσότερα

1 κιλό 70 WG. Delan ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ. Περιεχόμενο: Dithianon (ντιθιανόν) Βρέξιμοι κόκκοι (WG)

1 κιλό 70 WG. Delan ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ. Περιεχόμενο: Dithianon (ντιθιανόν) Βρέξιμοι κόκκοι (WG) Delan 70 WG Dithianon (ντιθιανόν) Βρέξιμοι κόκκοι (WG) Μυκητοκτόνο επαφής με προστατευτική και ειδικά για το φουζικλάδιο, θεραπευτική δράση. Αρ. Άδειας: 60565/09-11-2016 Περιεχόμενο: ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ ΚΑΤΟΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

120 ml. Προστατευτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση του ωϊδίου της αμπέλου (Uncinula necator). ΚΙΝΔΥΝΟΣ

120 ml. Προστατευτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση του ωϊδίου της αμπέλου (Uncinula necator). ΚΙΝΔΥΝΟΣ 120 ml Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 6771 / 14-01-2003 Υγρό γαλακτωματοποιήσιμο (EC) Εγγ. Σύνθεση: Spiroxamine 50% β/o Βοηθ. ουσίες: 47% β/β Προστατευτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση του

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο: 1,5 κιλό ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Σήμα κατατεθέν BASF xxx GR 1085. Prohexadione calcium (προεξαντιόν κάλσιουμ)

Περιεχόμενο: 1,5 κιλό ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Σήμα κατατεθέν BASF xxx GR 1085. Prohexadione calcium (προεξαντιόν κάλσιουμ) Regalis Plus Prohexadione calcium (προεξαντιόν κάλσιουμ) Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Περιεχόμενο: 1,5 κιλό Αρ. Άδειας Διάθεσης στην Αγορά: 8237/11.08.2015 ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Insignia 20 WG. Pyraclostrobin (πυρακλόστρομπιν) Εναιωρηματοποιήσιμοι Κόκκοι (WG)

Insignia 20 WG. Pyraclostrobin (πυρακλόστρομπιν) Εναιωρηματοποιήσιμοι Κόκκοι (WG) Insignia 20 WG Pyraclostrobin (πυρακλόστρομπιν) Εναιωρηματοποιήσιμοι Κόκκοι (WG) Μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά των ασθενειών που προσβάλλουν την ελιά και τα εσπεριδοειδή. Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΔΑ: 7Τ32Β-Β3Σ AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

1 ΑΔΑ: 7Τ32Β-Β3Σ AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1 ΑΔΑ: 7Τ32Β-Β3Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 7-7 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ.πρωτ: 3962/40916 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης. Καλύτερη προστασία των νερών

Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης. Καλύτερη προστασία των νερών Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης Καλύτερη προστασία των νερών To πρόγραμμα TOPPS Το ΤΟPPS είναι ένα τριετές πρόγραμμα με τη συμμετοχή πολλών εμπλεκόμενων φορέων από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Aφορά στην εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια του αραβοσίτου.

Ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια του αραβοσίτου. L1009280 GREC/4T PPE4051451 48 SL Dicamba (ντικάμπα) (χημική ομάδα βενζοϊκά παράγωγα) Πυκνό διάλυμα (SL) Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υπ. Αγρ. Ανάπτ.: 70077/20-03-14 ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Dicamba 48% β/ο Βοηθητικές ουσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Material Safety Data Sheet)

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Material Safety Data Sheet) ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Material Safety Data Sheet) Το παρόν δελτίο συντάχθηκε βάση του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1907/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

200 κ.εκ. Termidor 9 SC ENTOMOKTONO. Σήμα κατατεθέν BASF 81077574 GR 1063. Fipronil (φιπρονίλ) Πυκνό Εναιώρημα (SC) Εγγυημένη σύνθεση:

200 κ.εκ. Termidor 9 SC ENTOMOKTONO. Σήμα κατατεθέν BASF 81077574 GR 1063. Fipronil (φιπρονίλ) Πυκνό Εναιώρημα (SC) Εγγυημένη σύνθεση: 4 0 1 4 3 4 8 9 6 6 8 9 4 Termidor 9 SC Εγγυημένη σύνθεση: Fipronil 9,1% β/β ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ: BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., Λ. Μεσογείων 449, 153

Διαβάστε περισσότερα

Maccani 4/12 WG. Περιεχόμενο: 1 κιλό

Maccani 4/12 WG. Περιεχόμενο: 1 κιλό Maccani 4/12 WG Pyraclostrobin/Dithianon (πυρακλόστρομπιν/ντιθιανόν) Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) Μυκητοκτόνο μίγμα των δραστικών ουσιών pyraclostrobin και dithianon, για την καταπολέμηση του φουζικλαδίου,

Διαβάστε περισσότερα

200 κ.εκ. ATONIK SL. Εγγυημένη σύνθεση: Sodium 5-nitroguaiacolate K-37077/31406 - GREECE

200 κ.εκ. ATONIK SL. Εγγυημένη σύνθεση: Sodium 5-nitroguaiacolate K-37077/31406 - GREECE 061460 K-37077 (8 pages) 13/08/14 10:40 Page1 K-37077/31406 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλή χρήση-μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου στον άνθρωπο

Ασφαλή χρήση-μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου στον άνθρωπο Ασφαλή χρήση-μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου στον άνθρωπο Μαρία Οικονόμου Γεωπόνος (MSc), ΥΠΑΑΤ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΙΣΚΟ = Κίνδυνος (π.χ. τοξικότητα) X Έκθεση Η πιθανότητα να συμβεί μια βλάβη/

Διαβάστε περισσότερα

Εντομοκτόνο που δρα δια επαφής και δια ατμών. ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Βοηθητικές ουσίες 44,84% β/β. Pirimiphosmethyl

Εντομοκτόνο που δρα δια επαφής και δια ατμών. ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Βοηθητικές ουσίες 44,84% β/β. Pirimiphosmethyl L1002954 GREC/10S PPE4043973 Pirimiphos-methyl (πιριμιφός μεθύλ) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υπ. Αγρ. Ανάπτ.: 1114/26-2-80 ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Pirimiphosmethyl 50% β/ο Βοηθητικές ουσίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης και Εφαρμογής Ακροφυσίων

Εγχειρίδιο Χρήσης και Εφαρμογής Ακροφυσίων Εγχειρίδιο Χρήσης και Εφαρμογής Ακροφυσίων Τεχνικές Οδηγίες Πως να υπολογίσετε τον όγκο ψεκασμού Πριν ξεκινήσουμε να ψεκάζουμε πρέπει να επιλέξουμε το σωστό ακροφύσιο, ανάλογα με τον όγκο και την ταχύτητα.

Διαβάστε περισσότερα

250ml ΠΡΟΣΟΧΗ. Αρ. Άδειας Διάθεσης στην Αγορά ΥΑΑΤ: 60420 / 15-05-2014

250ml ΠΡΟΣΟΧΗ. Αρ. Άδειας Διάθεσης στην Αγορά ΥΑΑΤ: 60420 / 15-05-2014 250ml LUNA PRIVILEGE SC Συμπυκνωμένο αιώρημα (SC) Εγγυημένη σύνθεση: fluopyram 50% β/ο Βοηθητικές ουσίες: 56,6% β/β ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ Μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα όργανα (συκώτι) ύστερα από παρατεταμένη ή

Διαβάστε περισσότερα

120 κ.εκ. Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 6771 / 14-01-2003

120 κ.εκ. Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 6771 / 14-01-2003 120 κ.εκ. Υγρό γαλακτωματοποιήσιμο (EC) Εγγ. Σύνθεση: Spiroxamine 50% β/o Βοηθ. ουσίες: 47% β/β Προστατευτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο, για την αντιμετώπιση του ωϊδίου της αμπέλου (Uncinula necator).

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Biopet ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BIOPET Κωδικός: 2.10.041 Intrastat Code: 3811.19.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Εμφάνιση: Χαρακτηριστικά Υγρό μυκητοκτόνο πρόσθετο με ευρύ φάσμα δράσης εναντίον όλων των

Διαβάστε περισσότερα

Amistar 25 SC. Amistar 25 SC. ΜΥΚΗΤΟΚΤΌΝ Ο Φυτοπροστασί α. Hellas. Τελευταία ενημέρωση:

Amistar 25 SC. Amistar 25 SC. ΜΥΚΗΤΟΚΤΌΝ Ο Φυτοπροστασί α. Hellas. Τελευταία ενημέρωση: Hellas Amistar 25 SC Amistar 25 SC Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2018 ΜΥΚΗΤΟΚΤΌΝ Ο Φυτοπροστασί α Αριθμός Έγκρισης: 60359 Συσκευασίες: Φιάλη 1 λίτρο Φιάλη 5 λίτρα Σύνθεση: 25% azoxystrobin Χημική ομάδα Στρομπιλουρινη

Διαβάστε περισσότερα

30 ml Συμπυκνωμένο Εναιώρημα (SC) Εγγ. Σύνθεση: Triadimenol: 31,29% β/ο, Βοηθητικές ουσίες: 71,28% β/β Διασυστηματικό Μυκητοκτόνο

30 ml Συμπυκνωμένο Εναιώρημα (SC) Εγγ. Σύνθεση: Triadimenol: 31,29% β/ο, Βοηθητικές ουσίες: 71,28% β/β Διασυστηματικό Μυκητοκτόνο 30 ml Συμπυκνωμένο Εναιώρημα (SC) Εγγ. Σύνθεση: Triadimenol: 31,29% β/ο, Βοηθητικές ουσίες: 71,28% β/β Διασυστηματικό Μυκητοκτόνο με προστατευτική, θεραπευτική και εξοντωτική δράση Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.:

Διαβάστε περισσότερα

Bion MX 44 WG. Bion MX 44 WG. ΜΥΚΗΤΟΚΤΌΝ Ο Φυτοπροστασί α. Hellas. Τελευταία ενημέρωση: Αριθμός Έγκρισης: 6889 Συσκευασίες: Κουτί 100 γρ.

Bion MX 44 WG. Bion MX 44 WG. ΜΥΚΗΤΟΚΤΌΝ Ο Φυτοπροστασί α. Hellas. Τελευταία ενημέρωση: Αριθμός Έγκρισης: 6889 Συσκευασίες: Κουτί 100 γρ. Hellas Bion MX 44 WG Bion MX 44 WG Τελευταία ενημέρωση: 02.06.2018 ΜΥΚΗΤΟΚΤΌΝ Ο Φυτοπροστασί α Αριθμός Έγκρισης: 6889 Συσκευασίες: Κουτί 100 γρ. Σύνθεση: 4% acibenzolar-s-methyl 37,52% metalaxyl-m Χημική

Διαβάστε περισσότερα

φροντίδα ζωής προστατέψτε τη σοδειά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας

φροντίδα ζωής προστατέψτε τη σοδειά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας φροντίδα ζωής προστατέψτε τη σοδειά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας ευρετήριο 1. Ανάγνωση της ετικέτας 2. 3. 4. Προστασία κατά την παρασκευή του ψεκαστικού υγρού Προστασία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Προϊόντος. 1 Στοιχεία του παρασκευάσματος και της επιχείρησης

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Προϊόντος. 1 Στοιχεία του παρασκευάσματος και της επιχείρησης Σελίδα 1/7 1 Στοιχεία του παρασκευάσματος και της επιχείρησης Όνομα προϊόντος: dill Εφαρμογή προϊόντος: Υγρό διάλυσης αλάτων Υπεύθυνος κυκλοφορίας: Δ.Γ. ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. Τμήμα πληροφοριών: Δ.Γ. ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 8-9 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ.πρωτ: 3249/36964 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ 30 κ.εκ. Συμπυκνωμένο Εναιώρημα (SC) Εγγ. Σύνθεση: Triadimenol: 31,29% β/ο, Βοηθητικές ουσίες: 71,28% β/β Διασυστηματικό Μυκητοκτόνο με προστατευτική, θεραπευτική και εξοντωτική δράση ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Σύμφωνα με τον νόμο 4036/2012, που ενσωματώνει στην Ελληνική Νομοθεσία την Ευρωπαϊκή Οδηγία 128 του 2009 Οδηγίες για τον

Διαβάστε περισσότερα

DELTAGRI EC (Deltamethrin 2,5%)

DELTAGRI EC (Deltamethrin 2,5%) GR-PRP-024-02 (1116) ANΟΙΞΤΕ ΕΔΩ DELTAGRI EC (Deltamethrin 2,5%) PROMESS 72,2 SL (Propamocarb hydrochloride 72,2%) ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ MYKHTOKTONO ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάσσεται κλειδωμένο και μακριά από παιδιά. Αποφεύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Talendo. proquinazid (προκουιναζίντ) 20% β/ο Μυκητοκτόνο. Γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC) Εγγυημένη σύνθεση:

Talendo. proquinazid (προκουιναζίντ) 20% β/ο Μυκητοκτόνο. Γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC) Εγγυημένη σύνθεση: TALENDO 20EC GR 250ML BKL K-31110 01/12/11 15:51 Page1 K-31110/011211 - GREECE - (COVER) PAGE 1 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕIΣ Φυλάξτε το κλειδωμένο και μακριά από παιδιά. Φυλάξτε το μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Graph ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: GRAPH Κωδικός: 2.40.050 Intrastat Code: 3403.19.19 Περιγραφή: Το προϊόν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό αντισκωριακό με γραφίτη, για μπουλόνια, παξιμάδια, πύρους, σούστες

Διαβάστε περισσότερα

DuPont TM Talendo 20 EC ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ

DuPont TM Talendo 20 EC ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ TALENDO 20EC GR 250ML BKL K-37086 10/09/14 15:51 Page1 K-37086/31407 - GREECE - (COVER) PAGE 1 - Μακριά από παιδιά. - Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε, όταν χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν. - Φυλάσσεται κλειδωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ortiva Top 20/12.5 SC

Ortiva Top 20/12.5 SC Hellas Published on Syngenta Hellas (https://www.syngenta.gr) Αρχική Σελίδα > Ortiva Top 20/12.5 SC Ortiva Top 20/12.5 SC Ortiva Top 20/12.5 SC Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2019 Μυκητοκτόνο Φυτοπροστασία

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Όροι έγκρισης του σκευάσματος Mocap 10G με αριθμό εγγραφής Μαΐου 2008

Παράρτημα. Όροι έγκρισης του σκευάσματος Mocap 10G με αριθμό εγγραφής Μαΐου 2008 Παράρτημα Όροι έγκρισης του σκευάσματος Mocap 10G με αριθμό εγγραφής 2306. 12 Μαΐου 2008 Κάτοχος εγγραφής: Bayer CropScience SA, France Εμπορικό Όνομα: Mocap 10G Μορφή: Κοκκώδες (G) Εγγυημένη σύνθεση:

Διαβάστε περισσότερα

4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Εφόσον υπάρχει ανάγκη για αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος φυτοπροστασίας, ακολουθούνται τα παρακάτω μέτρα με σκοπό την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, λαμβάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Επιθεώρηση εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

Επιθεώρηση εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων Επιθεώρηση εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων Σύμφωνα με τον νόμο 4036/2012 η επιθεώρηση των εν χρήση ψεκαστικών έχει καταστεί υποχρεωτική. Ο νόμος αυτός ενσωματώνει στην Ελληνική νομοθεσία την οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

120 κ.εκ. 240 SC ΠΡΟΣΟΧΗ. Προορίζεται μόνο για επαγγελματίες χρήστες. Άρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 14256/

120 κ.εκ. 240 SC ΠΡΟΣΟΧΗ. Προορίζεται μόνο για επαγγελματίες χρήστες. Άρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 14256/ 240 SC Άρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 120 κ.εκ. 14256/2-6-2008 Πυκνό εναιώρημα (SC) Εγγ. σύνθεση: Spiromesifen 24% β/ο Βοηθητικές ουσίες: 76,32% β/β Εντομοκτόνο -Ακαρεοκτόνο ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

TOΞΙΚΟΤΗΤΑ Φ.Π. & ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

TOΞΙΚΟΤΗΤΑ Φ.Π. & ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 2 η Εργαστηριακή Άσκηση TOΞΙΚΟΤΗΤΑ Φ.Π. & ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚONTEΣ: Κων/νος Αλιφέρης Γεωργία Παζιώτου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ 1. TOΞΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

44 WG. Metalaxyl-M + acibenzolar-s-methyl Βρέξιμοι κόκκοι (WG)

44 WG. Metalaxyl-M + acibenzolar-s-methyl Βρέξιμοι κόκκοι (WG) Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υπ. Αγρ. Ανάπτ.: 6889/10-10-2005 Διασυστηματικό μυκητοκτόνο κατά του περονόσπορου στον καπνό. ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Δ-7 (ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΤΙΚΕΤΑΣ) Ετικέτα φυτοπροστατευτικού προϊόντος σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΠΔ 115/1997 1 Εμπορικό σήμα MAGNATE

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Δ-7 (ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΤΙΚΕΤΑΣ) Ετικέτα φυτοπροστατευτικού προϊόντος σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΠΔ 115/1997 1 Εμπορικό σήμα MAGNATE ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Δ-7 (ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΤΙΚΕΤΑΣ) Ετικέτα φυτοπροστατευτικού προϊόντος σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΠΔ 115/1997 1 Εμπορικό σήμα MAGNATE 2 Κάτοχος της έγκρισης 3 Αριθμός έγκρισης κυκλοφορίας 4 Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

EΝΤΟΜΟΕΛΚΥΣΤΙΚΟ φερομονη

EΝΤΟΜΟΕΛΚΥΣΤΙΚΟ φερομονη Rak 3 E8,E10-Dodecadienol + n-tetradecylacetate Αμπούλα απελευθέρωσης ατμών (VP-Vapour Releasing Product) Αρ. Άδειας: 9072/14.05.2015 EΝΤΟΜΟΕΛΚΥΣΤΙΚΟ φερομονη ΚΑΤΟχΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

L Πυκνό εναιώρημα (SC)

L Πυκνό εναιώρημα (SC) L1007976 GREC/2T PPE4049576 25 SC Azoxystrobin (αζοξυστρομπίν) Πυκνό εναιώρημα (SC) Αρ. Οριστ. Έγκρ. Κυκλ. Υπ. Γεωργ.: 6735/10-4-2002 ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Azoxystrobin 25% β/ο Βοηθητικές ουσίες 76,2% β/β

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθμιση της κατεύθυνσης του νέφους

Ρύθμιση της κατεύθυνσης του νέφους Γενική επιθεώρηση Πριν από την έναρξη οποιουδήποτε ψεκασμού θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μια γενική επιθεώρηση του νεφελοψεκαστήρα σύμφωνα με τα βήματα που περιγράφονται στην επόμενη σελίδα Ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΔΑ: ΒΙΗΧΒ-7Η1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

1 ΑΔΑ: ΒΙΗΧΒ-7Η1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ΑΔΑ: ΒΙΗΧΒ-7Η1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16-4 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 618/8322 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 Ημερομηνία Έκδοσης: 07/02/2013 Αριθμός Έκδοσης: 0 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ4Β-4ΥΛ Αναρτητέα στο διαδίκτυο

ΑΔΑ: ΒΙΞ4Β-4ΥΛ Αναρτητέα στο διαδίκτυο Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11-3-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.:1849/23497 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Ice ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: ICE Κωδικός: 2.07.020 Intrastat Code: 3820.00.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Διαλύει γρήγορα τον πάγο από τζάμια, καθρέφτες και κλειδαριές σε μια παγερή μέρα. Είναι ασφαλές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Τι κάνετε με την άδεια συσκευασία του αγροχημικού όταν αδειάσει; Άσχετα με το ποιο τρόπο μια άδεια συσκευασία αγροχημικού θα αποσυρθεί, θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 1 ΑΔΑ: ΒΙΗΧΒ-1ΒΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 1 ΑΔΑ: ΒΙΗΧΒ-1ΒΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 ΑΔΑ: ΒΙΗΧΒ-1ΒΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 3948/40871 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ 40 κ.εκ. Υγρό Γαλακτωματοποιήσιμο (EC) Εγγ. Σύνθεση triadimenol 25% β/ο, Βοηθ. Ουσίες 76,36% β/β Διασυστηματικό Μυκητοκτόνο με προστατευτική, θεραπευτική και εξοντωτική δράση. ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

250 ml. Εκλεκτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο κατά των ωομυκήτων.

250 ml. Εκλεκτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο κατά των ωομυκήτων. L1007216 GREC/2T PPE4048656 Metalaxyl-M (ομάδα φαινυλαμιδίων) Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υπ. Γεωργ. Ανάπτ. & Τροφ.: 6995/17-5-2005 Πυκνό διάλυμα (SL) ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Metalaxyl-M 46,52% β/ο Βοηθητικές ουσίες 51,78%

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com RV ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RV Κωδικός: 2.02.015 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Ισχυρό υδατοδιαλυτό καθαριστικό μηχανής και σασί για εφαρμογή σε δύσκολους ρύπους όπως χωματουργικά

Διαβάστε περισσότερα

Clio. Super 53.8/3.2 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. dimethenamid p + topramezone (ντιμεθέναμιντ πε + τοπραμεζόν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC)

Clio. Super 53.8/3.2 EC. Περιεχόμενο: 5 λίτρα ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ. dimethenamid p + topramezone (ντιμεθέναμιντ πε + τοπραμεζόν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Clio Super 53.8/3.2 EC dimethenamid p + topramezone (ντιμεθέναμιντ πε + τοπραμεζόν) Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο φυλλώματος, μίγμα δύο δραστικών συστατικών με διαφορετικό τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

microflex 933 / 936 / 13400

microflex 933 / 936 / 13400 Product Information PI 933 / 936 / 13400 _2814 microflex 933 / 936 / 13400 Σύστημα Καθαρισμού Βαλβίδων με Κόκκους ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καθαρίζει αποτελεσματικά, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων κόκκων,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Escape ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: ESCAPE Κωδικός: 2.07.015 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Επαλείφοντας το εξωτερικό μέρος των τζαμιών, διώχνει τις σταγόνες της βροχής, χωρίς τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 7-2 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 13636/159185 π.ε. & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Εγγ. Σύνθεση: Diclofop-methyl 37,8% β/o Βοηθ. ουσίες: 62,91% β/β Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο

Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Εγγ. Σύνθεση: Diclofop-methyl 37,8% β/o Βοηθ. ουσίες: 62,91% β/β Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο 3 Λίτρα Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC) Εγγ. Σύνθεση: Diclofop-methyl 37,8% β/o Βοηθ. ουσίες: 62,91% β/β Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων σε σιτάρι,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23.07.2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ: 4085/41748 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΔΑ:7Μ34Β-ΠΣΦ AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

1 ΑΔΑ:7Μ34Β-ΠΣΦ AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1 ΑΔΑ:7Μ34Β-ΠΣΦ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2-12 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ.πρωτ: 4333/42639 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( 91 / 155 / ΕΚ & 93 / 112 ΕΚ ) 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ονομασία προϊόντος : LEKKERA - C Υγρό καθαριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Karate Zeon 10 CS. Karate Zeon 10 CS. Εντομοκτόνο. Φυτοπροστασία

Karate Zeon 10 CS. Karate Zeon 10 CS. Εντομοκτόνο. Φυτοπροστασία Hellas Published on Syngenta Hellas (https://www.syngenta.gr) Αρχική Σελίδα > Karate Zeon 10 CS Karate Zeon 10 CS Karate Zeon 10 CS Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2018 Εντομοκτόνο Φυτοπροστασία Αριθμός Έγκρισης:

Διαβάστε περισσότερα

Insignia 20 WG. Pyraclostrobin (πυρακλόστρομπιν) Εναιωρηματοποιήσιμοι Κόκκοι (WG)

Insignia 20 WG. Pyraclostrobin (πυρακλόστρομπιν) Εναιωρηματοποιήσιμοι Κόκκοι (WG) Insignia 20 WG Pyraclostrobin (πυρακλόστρομπιν) Εναιωρηματοποιήσιμοι Κόκκοι (WG) Μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά των ασθενειών που προσβάλλουν την ελιά και τα εσπεριδοειδή. Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Fog ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: FOG Κωδικός: 2.07.010 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Αποτρέπει το θάμβωμα που εμφανίζεται κατά τους χειμερινούς μήνες στα τζάμια και τους καθρέπτες των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Patoma ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: PATOMA Κωδικός: 2.03.050 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Κάνει καλή απολάδωση, στεγνώνει γρήγορα, είναι χαμηλού αφρισμού και δεν χρειάζεται ξέπλυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : CARBOCAL

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : CARBOCAL ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( 91 / 155 / ΕΚ & 93 / 112 ΕΚ ) 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ονομασία προϊόντος Μέγεθος συσκευασίας Κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ 80ml Γαλάκτωμα, λάδι σε νερό (ΕW) Εγγ. Σύνθεση: Tebuconazole 25% β/ο Βοηθητικές ουσίες: 72,87% β/β Διασυστηματικό Μυκητοκτόνο ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Για να αποφύγετε κινδύνους για

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Σύμφωνα με την οδηγία 2001/58/CE) NOVALIS IRON FINISH Αναθεώρηση: 4

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Σύμφωνα με την οδηγία 2001/58/CE) NOVALIS IRON FINISH Αναθεώρηση: 4 Σελίδα 1 από 5 Ημ/νία Αναθεώρηση Περιγραφή 02/11/06 4 Εισαγωγή των τιμών VOC και ανανεωμένο σύμφωνα με την τροποποίηση ΧΧΙΧ της οδηγίας 1999/45/CE 21/02/05 3 Αλλαγή νομικής διεύθυνσης 15/04/03 2 Ανανέωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 Ημερομηνία Έκδοσης: 22/10/2012 Αριθμός Έκδοσης: 0 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ GREENZIT A100 PREMIX 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ GREENZIT A100 PREMIX 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πίνακας Περιεχομένων: 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2. ΣΥΣΤΑΣΗ/ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ 4. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 5. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual 1. Ασφάλεια / Safety 2. Έλεγχος πριν την χρήση / Pre-operation check 2 3. Εκκίνηση μηχανής / Start engine 4. Παύση

Διαβάστε περισσότερα

Talendo 20 EC. proquinazid (προκουιναζίντ) 20% β/ο Μυκητοκτόνο. Kαθ. βάρος: 100 κ. ε κ. Γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC) Εγγυημένη σύνθεση:

Talendo 20 EC. proquinazid (προκουιναζίντ) 20% β/ο Μυκητοκτόνο. Kαθ. βάρος: 100 κ. ε κ. Γαλακτωματοποιήσιμο Υγρό (EC) Εγγυημένη σύνθεση: 021285 K-31260 (12 pages) 21/02/12 14:56 Page2 K-31260/31202 - GREECE - PAGE 2 (BASE) ΠΡΟΦΥΛΑΞΕIΣ Φυλάξτε το κλειδωμένο και μακριά από παιδιά. Φυλάξτε το μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές. Οταν το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Rad ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RAD Κωδικός: 2.07.040 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Απομακρύνει αποτελεσματικά τις εναποθέσεις αλάτων από το σύστημα ψύξης θέρμανσης. Ρίξτε το περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

NEXTER * 20EC. pyridaben (πυρινταμπέν) 200 g/l Υγρό Γαλακτωματοποιήσιμο (EC) Eγγυημένη σύνθεση: pyridaben 20 % β/ο Βοηθητικές ουσίες: 79,8% β/β T+

NEXTER * 20EC. pyridaben (πυρινταμπέν) 200 g/l Υγρό Γαλακτωματοποιήσιμο (EC) Eγγυημένη σύνθεση: pyridaben 20 % β/ο Βοηθητικές ουσίες: 79,8% β/β T+ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάξτε το κλειδωμένο μακριά από παιδιά Φυλάξτε το μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές Μην τρώτε, μην πίνετε ή καπνίζετε όταν το χρησιμοποιείτε. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, πλυθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Bactericidal ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BACTERICIDAL Κωδικός: 2.03.060 Intrastat Code: 3808.40.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Σύνθεση: Εμφάνιση: Χαρακτηριστικά Υπεροχής: Είναι αρκετά ισχυρό και ταχύτατο βακτηριοκτόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για για την αντιμετώπιση του Δάκου της ελιάς.

Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για για την αντιμετώπιση του Δάκου της ελιάς. 175 gr Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) Εγγυημένη σύνθεση: deltamethrin 25% β/β. Βοηθητικές ουσίες: 74,62% β/β Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για για την αντιμετώπιση του Δάκου της ελιάς.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX:

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ: /25047 FAX: Rim ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RIM Κωδικός: 2.02.040 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Ειδικά μελετημένο προϊόν που καθαρίζει και γυαλίζει τις ζάντες. Ψεκασμός και σκούπισμα ή ξέπλυμα

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόν: Magnet chrom

Προϊόν: Magnet chrom Προϊόν: Magnet chrom Έκδοση 1.00 Ημ/νία αναθεώρησης 10/09/12 1. Στοιχεία της ουσίας/ παρασκευάσματος και της εταιρείας 1.1 Στοιχεία του παρασκευάσματος Εμπορική ονομασία: Magnet chrom Μαγνητικό Υπόστρωμα

Διαβάστε περισσότερα

για την καταπολέμηση του Περονόσπορου και της Αλτερναρίωσης στην Πατάτα και στην Τομάτα

για την καταπολέμηση του Περονόσπορου και της Αλτερναρίωσης στην Πατάτα και στην Τομάτα 400ml CONSENTO 450 SC Συμπυκνωμένο αιώρημα (SC) Εγγ. Σύνθεση: fenamidone: 7,5% β/ο, propamocarb hydrochloride: 37,5% β/ο Βοηθητικές ουσίες: 56,74% β/β ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ για την καταπολέμηση του Περονόσπορου

Διαβάστε περισσότερα

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23.07.2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ: 4086/41749 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1 λίτρο. Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 7828 / 28-6-2007. Γαλακτωµατοποιήσιµο υγρό (EC) Εγγ. Σύνθεση: Diclofop-methyl 37,8% β/o Βοηθ. ουσίες: 62,91% β/β

1 λίτρο. Αρ. Έγκρ. Κυκλ. Υ.Α.Α.Τ.: 7828 / 28-6-2007. Γαλακτωµατοποιήσιµο υγρό (EC) Εγγ. Σύνθεση: Diclofop-methyl 37,8% β/o Βοηθ. ουσίες: 62,91% β/β 1 λίτρο Γαλακτωµατοποιήσιµο υγρό (EC) Εγγ. Σύνθεση: Diclofop-methyl 37,8% β/o Βοηθ. ουσίες: 62,91% β/β ιασυστηµατικό µεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων σε σιτάρι,

Διαβάστε περισσότερα