Αριθμό 4313 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αριθμό 4313 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 1373"

Transcript

1 Ν. 164(l)/2011 Αριθμό 4313 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου Ο π ερί Πολεοδομία και Χωροταξία (Τροποποιητικό ) (Αρ. 4) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 164(0 του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ XQPOTA-ΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο. 90 του του του του (1) του (1} του (1) του (Ι)του (1) του (ί} του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Ο παρών Νόμο 9α αναφέρεται ω ο περί Πολεοδομία και Χωροταξία (Τροποποιητικό ) (Αρ. 4} Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με του περί Πολεοδομία και Χωροταξία Νόμου 1972 μέχρι 2011 (που στο εξή θα αναφέρονται ω «ο βασικό νόμο») και ο βασικό νόμο και ο παρών Νόμο θα αναφέρονται μαζί ω οι περί Πολεοδομία και Χωροταξία Νόμοι του 1972 μέχρι (Αρ. 4) του 2011.

2 1374 Τροπ οπ οίηση του άρθρου 28 του βασικού νόμου. 2. Το εδάφιο (5) του άρθρου 28 του βασικού νόμου τροποποιείται ω ακολούθω : (α) Με την προσθήκη σ' αυτό, μετά τη φράση «και πέραν των δεκαοκτώ (18) ετών για αναπτύξει» (όγδοη και ένατη γραμμή), των λέξεων «Ισε ή»' και (β) με την αντικατάσταση τη τελεία στο τέλο του με άνω και κάτω τελεία και την π ροσθήκη, αμέσω μετά, των ακόλουθων νέων επιφυλάξεων: 46(1) του «Νοείται ότι κατ' εξαίρεση των ανωτέρω, η ισχύ πολεοδομική άδεια που χορηγήθηκε πριν από την ημερομηνία έναρξη τη ισχύο του π ερί Πολεοδομία και Χωροταξία (Τροποποιητικού) Νόμου του 2011, περιλαμβανομένων των παρατάσεων τη, δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των δέκα (10) συνολικά ετών προκειμένου για μια οικιστική μονάδα και/ ή αλλαγή χρήσεω, πέραν των δεκαεπτά (17) συνολικά ετών προκειμένου για άλλη οικοδομική ανάπτυξη και/ ή οικοπ εδική ανάπτυξη μικρότερη των εκατόν (100) μονάδων, πέραν των είκοσι τριών (23) συνολικά ετών για αναπτύξει με εκατόν (100) μέχρι εκατόν ενενήντα εννέα (199) μονάδε και πέραν των είκοσι πέντε (25) συνολικά ετών για αναπτύξει ίσε ή μεγαλύτερε των διακόσιων (200) μονάδων, από την ημερομηνία χορήγηση τη αρχική άδεια : Νοείται περαιτέρω ότι για του σκοπού του παρόντο εδαφίου, μονάδα θεωρείται ένα οικόπ εδο, μια οικιστική μονάδα ή ένα δωμάτιο τουριστικού καταλύματο ή νοσηλευτικού ιδρύματο ή παρόμοιου ιδρύματο. Γιασκοπού άλλων αναπτύξεων, όπω εμπορική, διευκολύνσεων αναψυχή / ψυχαγωγία ή άλλων παρόμοιων εξειδικευμένων αναπτύξεων, η μονάδα αντιστοιχεί για κάθε 60 m ωφέλιμου εμβαδού τη ανάπ τυξη.».

3 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 4313, Ν. 165(ί)/2011 Ο ηερί Ποινική Δικονομία (Τροποποιητικό ) (Αρ. 2) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία συμφωνά με το Αρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 165(1) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπ ροσώπ ων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο. Κεφ του του του του του του του (1) του {Ι) του {Ι) του (Ι)του (1) του (1) του (1) του (1) του (1} του (1) του Τροπ οπ οίηση του άρθρου 2 του βασικού νόμου. Ο παρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί Ποινική Δικονομία (Τροπ οπ οιητικό ) (Αρ. 2) Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με τον π ερί Ποινική Δικονομία Νόμο (που στο εξή θα αναφέρεται ω «ο βασικό νόμο»). 2. ι ο άρθρο 2 του βασικού νόμου τροποποιείται ω ακολούθω :. (α) Με τη διαγραφή από τον ορισμό του όρου «κατηγορητήριο» των λέξεων «ή π ροανάκριση» (δεύτερη και τρίτη γραμμή) (β) με τη διαγραφή από τον ορισμό του όρου «ποινική διαδικασία» των λέξεων «κσι π εριλαμβάνει προανάκριση» (τέταρτη γραμμή) και (γ) με τη διαγραφή του όρου και του ορισμού "προανάκριση". Τροπ οπ οίηση του άρθρου 7 του βασικού νόμου. 3. Το εδάφιο (1) του άρθρου 7 του βασικού νόμου τροποποιείται με την προσθήκη σ' αυτό, αμέσω μετά τον αριθμό «44» (πρώτη γραμμή), των λέξεων «ή του άρθρου 108Α». Τροπ οπ οίηση του άρθρου 38 του βασικού νόμου. Τροπ οπ οίηση του άρθρου 44 του βασικού νόμου. 4. Το άρθρο 38 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή των λέξεων «ή η π ροανάκριση» (πέμπτη γραμμή). 5. Το άρθρο 44 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή από το εδάφιο (1) αυτού των λέξεων «είτε για συνοπτική δίκη είτε για προανάκριση αναλόγω τη περίπτωση» (τρίτη και τέταρτη γραμμή) και την αντικατάσταση του με τι λέξει «για συνοπτική δίκη». Τροπ οπ οίηση τη επ ικεφαλίδα πριν το άρθρο 47 του βασικού νόμου. 6, Ο βασικό νόμο τροποποιείται με τη διαγραφή των λέξεων «και προανακρίσει» από την επικεφαλίδα πριν το άρθρο 47 αυτού.

4 1376 Τροπ οπ οίηση του άρθρου 48 του βασικού νόμου. 7. Το άρθρο 4S του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή τη επ ιφύλαξη αυτού και την αντικατάσταση τη άνω και κάτω τελεία (:) με τελεία (.), αμέσω μετά τη λέξη «αυτόν» (πέμπτη γραμμή). Τροπ οπ οίηση του άρθρου 58 του βασικού νόμου. 8. Το εδάφιο (1) του άρθρου 58 του βασικού νόμου τροποποιείται ω ακολούθω : (α) Με την αντικατάσταση τη άνω τελεία ( }, στην παράγραφο (γ) αυτού, με κόμμα (,) και τη διαγραφή, αμέσω μετά, τη λέξη «ή» (δεύτερη γραμμή) και την αντικατάσταση τη με τι λέξει «χωρί να παρέχει σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση δικαιολογία ποϋ ικανοποιεί το Δικαστήριο για την άρνηση αυτή ή αμέλεια, ro Δικαστήριο δύναται, με ένταλμα, να φυλακίσει αυτό, εκτό αν αυτό νωρίτερα συναίνεσε να π ράξει ότι απ αιτείται από αυτό.»- και (β) με τη διαγραφή τη π αραγράφου (δ) αυτού. Κατάργηση του άρθρου 90 του βασικού νόμου. 9. Το άρθρο 90 του βασικού νόμου καταργείται. Κατάργηση τη επ ίκεφαλίδα πριν το άρθρο 92 και των άρθρων 92 μέχρι 106 του βασικού νόμου. 10. Η επικεφαλίδα πριν το άρθρο 92 κσι τα άρθρα 92 μέχρι 106, των άρθρων αυτών συμπεριλαμβανομένων, του βασικού νόμου καταργούνται. Τροπ οπ οίηση του άρθρου 107 του βασικού νόμου. 11. to άρθρο 107 του βασικού νόμου τροποποιειτα! με τη διαγραφή των λέξεων «αν και δυνατό να έχει π αραπ εμφθεί σε δίκη,» (δεύτερη γραμμή). Κατάργηση του άρθρου 108 του βασικού νόμου και αντικατάσταση του με νέο άρθρο. 12. Το άρθρο 108 του βασικού νόμου και ο π λαγιότιτλο αυτού καταργούνται κσι αντικαθίστανται με το ακόλουθο νέο άρθρο και π λαγιότιτλο: «Παρουσίαση κατηγορητηρίου στον Πρόεδρο του Κακουργιοδκείου. 1Θ8,-(1) Κάθε κατηγορητήριο που πρόκειται να καταχωρηθεί σε Κακουργιοδικείο παρουσιάζεται στον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου. (2) Κατόπιν μελέτη του κατηγορητηρίου ο Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου δύναται να διατάξει όπω αυτό καταχωριστεί ή, αν αρνείται να δώσει τέτοια διαταγή, αυτό πρέπει, αν παρακληθεί με αυτό τον τρόπο από το Γενικό Εισαγγελέα τη Δημοκρατία, εντό δέκα ημερών από την ημερομηνία τη άρνηση, να δώσει σε αυτόν βεβαίωση τη άρνηση και ο Γενικό Εισαγγελέα τη Δημοκρατία δύναται, εντό δέκα ημερών από την ημερομηνία τη εξασφάλιση τη βεβαίιυση, να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο ή Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου την έκδοση διατάγματο που να διατάσσει την καταχώριση του κατηγορητηρίου και, αν το διάταγμα εκδοθεί, το κατηγορητήριο καταχωρίζεται ανάλογα.».

5 1377 Προσθήκη νέων άρθρων στο βασικό νόμο. 13. Ο βασικό νόμο τροποποιείται με την προσθήκη αμέσω μετά το άρθρο 108 αυτού των ακόλουθων νέων άρθρων: «Κλήση ή ένταλμα για εξαναγκασμό παράσταση. 108Α-(1) Κατά οποιοδήποτε χρόνο μετά την καταχώριση του κατηγορητηρίου στο Κακουργιοδικείο, το Δικαστήριο δύναται να εκδώσει είτε κλήση είτε ένταλμα που να εξαναγκάζει την παράσταση του κατηγορουμένου ενώπιον του Δικαστηρίου. (2)Όι διατάξει των άρθρων 18, 19, 20 και 21 εφαρμόζονται, επιφέροντα τι αναγκαίε προσαρμογέ, σε κάθε ένταλμα που εκδίδεται δυνάμει του άρθρου αυτού. Τύπ ο και περιεχόμενο κλήσεων. 108Β.-(1) Κάθε κλήση ττου εκδίδεται δυνάμει του άρθρου 108Α εκδίδεται κατά τον καθορισμένο τύπο, υπογράφεται από Δικαστή ή λεϊτουργό Δικαστηρίου από τον οποίο εκδίδεται και απευθύνεται προ τον κατηγορούμενο ζητώντα από αυτόν να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου σε χρόνο και τόπο που αναφέρεται σε αυτήν και αναφέρει σε συντομία το ποινικό αδίκημα ή τα ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται το π ρόσωπ ο εναντίον του οποίου εκδίδεται. (2) Καμιά ανικανότητα, μειονέκτημα ή λάθο σχετικά με την έκδοση, τον τύπ ο ή την ουσία τη κλήση ακυρώνει αυτήν ή οπ οιαδήπ οτε μεταγενέστερη διαδικασία βάσει αυτή. Επ ίδοση κλήση. 108Γ. Το άρθρο 46 εφαρμόζεται σε κάθε κλήση που εκδίδεται δυνάμει του άρθρων 108Α και 108Β.». Τροπ οπ οίηση του άρθρου 109 του βασικού νόμου. 14. Το άρθρο 109 του βασικού νόμου τροποποιείται ω ακολούθω : (α) Με τη διαγραφή από την παράγραφο (α) αυτού των λέξεων «που παραπέμφθηκε σε δίκη» (πρώτη γραμμή) και την αντικατάσταση του με τι λέξει «όπω αυτά είναι γνωστά στην κατηγορούσα αρχή τα οποία είναι εύλογα επ αρκή π ρο διαπίστωση τη ταυτότητα του κατηγορουμένου»- (β) με την κατάργηση τη παραγράφου (β) αυτού και την αναρίθμηση των παραγράφων (γ) και (δ) αυτού σε παραγράφου (β) και (γ), αντίστοιχα και Τροπ οπ οίηση του άρθρου 111 του βασικού νόμου. (γ) με τη διαγραφή από την αναριθμηθεϊσα παράγραφο (γ) αυτού των λέξεων «οι οποίοι έδωσαν μαρτυρία κατά την προανάκριση» (πρώτη και δεύτερη γραμμή) και την αντικατάσταση του με τι λέξει «του οποίου η κατηγορούσα αρχή π ροτίθεται να καλέσει». 15. Το όρθρο 111 του βασικού νόμου τροποποιείται ω ακολούθω : (α) Με τη διαγραφή από αυτό των λέξεων «το οποίο δεν έδωσε μαρτυρία κατά την προανάκριση» (πρώτη γραμμή) και την αντικατάσταση του με τι λέξει «του οποίου το όνομα δεν οπισθογραφήθηκε στο κατηγορητήριο που καταχωρίστηκε στο Κακουργιοδικείο»- και

6 1378 (β) με τη διαγραφή από την παράγραφο (β) τη επιφύλαξη αυτού των λέξεων «ο οποίο έδωσε μαρτυρία κατά την προανάκριση» (πρώτη καί δεύτερη γραμμή) και την αντικατάσταση του με τι λέξει «του οποίου το.όνομα οπισθογραφήθηκε στο κατηγορητήρια που καταχωρίστηκε στο Κακσυργιοδικείο». Τροπ οπ οίηση του άρθρου 146 του βασικού νόμου. 16. Η παράγραφο (ε) του άρθρου 146 του βασικού νόμου αντικαθίσταται από την ακόλουθη νέα παράγραφο: «(ε) όταν η έφεση είναι στίόψασγ\ μέλου Επαρχιακού Δικαστηρίου, να διατάξει τη λήψη περαιτέρω μαρτυρία είτε γενικά είτε επί κάποιου συγκεκριμένου σημείου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου το οπ οίο επέβαλε την π οινή.». Κατάργηση του άρθρου 155 του βασικού νόμου. 17. Το άρθρο 155 του βασικού νόμου καταργείται. Τροπ οπ οίηση του άρθρου 160 του βασικού νόμου. 18. Το άρθρο 160 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή των λέξεων «ή την προανάκριση, ανάλογα με την περίπτωση,» (τέταρτη και πέμπτη γραμμή). Τροπ οπ οίηση του άρθρου 174 του βασικού νόμου. 19. Το εδάφιο (1) του άρθρου 174 του βασικού νόμου τροποποιείται ω ακολούθω : (α) Με τη διαγραφή από την παράγραφο (α) αυτού των λέξεων «π ροανάκριση ή» (δεύτερη γραμμή)- και (β) με τη διαγραφή των λέξεο,ιν «η προανάκριση ή» (δωδέκατη γραμμή). Τροπ οπ οίηση του άρθρου 175 του βασικού νόμου. 20. Ι ο άρθρο 1 /5 του βασικού νόμου τροποπίϊιείκη' ps ϊ8»ώαγραφή των λέξεων «π ροανάκριση και κάθε» (πρώτη γραμι$5

7 Ε.Ε.Παρ. 1(1) 1 Q7Q Ν. 166(!)/2011 Αρ. 4313, Ο περί Δικαοτηρίων (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επιοημη Εφημερίδα τη Κυπ ριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Άρβρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 166(1) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο (1) 43(1) 102(0 26(0 82(0 102(1) 4(1) 53(0 90(0 27(1) 53(0 110(1) 34(0 146(0 41(1) 32(1) 40(0 80(1) 140(1) 206(1) 17(1) 165(1) 268(0 21(1) 99(1) 170(1) 76(0 81 (ϊ) 118(1) 119(1) 36( ) 129(!) του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του του Ο παρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με του π ερί Δικαστηρίων Νόμου του 1960 έω 2010 (που στο εξή θα αναφέρονται ω «ο βασικό νόμο») και ο βασικό νόμο και ο παρών Νόμο θα αναφέρονται μαζί ω οι περί Δικαστηρίων Νόμοι του 1960 έω 2011.

8 (1) του (1) του Κατάργηση του άρθρου 26 του βασικού νόμου. 2. Ο βασικό νόμο τροποποιείται με την κατάργηση του άρθρου 26 αυτού.

9 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 4313, Ν. 167(l)/2011 Ο π ερί Ποινικοί) Κώδικα (Τροποποιητικό ) (Αρ. 4) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίοημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 167(1) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ Η Βουλή των Αντιπ ροσώπ ων ψηφίζει ω ακολούθω ; Συνοπ τικό τίτλο. Κεφ του του του του του του του του του του του του του του του του (1) του (1) του (Ι)του (1) του (1) του (!) του (1) του (1) του (Ι)του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (f) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (!) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του 2011 \0(\) του Ο παρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο π ερί Ποινικού Κώδικα (Τροποποιητικό ) (Αρ. 4) Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με τον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο (που στο εξή θα αναφέρονται ω «ο βασικό νόμο»).

10 1382 Τροπ οπ οίηση του 2. Ο βασικό νόμο τροπ οπ οιείται με τη διαγραφή από το εδάφιο (2) του άρθρου άρθρου 113 του ^ λέξεων «ή σε π ροανάκριση» (δεύτερη γραμμή), βασικού νομού. ^ ' ^ ^ '

11 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 4313, j Ο Q Ο Ν. 16B(t)/2011 Ο ιιερί Ποινική Δικονομία (Προσωρινέ Διατάξει ) (Καταρνητικό ) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επ ίσημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 168(1) του 2011 SOWSI/fiOY ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1974 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό 1. Ο π αρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί Ποινική Δικονομία (Προσωρινέ τιτ ' Διατάξει ) (Καταργητικό ) Νόμο rou Κατάργηση νόμου. 2, Ο περί Ποινική Δικονομία (Προσωρινέ Διατάξει ) Νόμο με τον παρόντα 42 του του Νομό καταργείται.

12 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 4313, Ν. 169(1)/2011 Ο περί Αστυνομία (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση crniv Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπ ριακή δημοκρατία σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 169{Ι) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπ ροσώπ ων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο. 73 (Ι) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1} του Τροπ οπ οίηση του άρθρου 26 του βασικού νόμου. Ο πσρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί Αστυνομία (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με του περί Αστυνομία Νόμου του 2004 έω 2010 (που στο εξή θα αναφέρονται ω «ο βασικό νόμο») και ο βασικό νόμο και ο παρών Νόμο θα αναφέρονται μαζί ω οι περί Αστυνομία Νόμοι του 2004 έω Ο βασικό νόμο τροποποιείται με τη διαγραφή από το άρθρο 26 αυτού των λέξεων «και π ροανακρίσει» (έβδομη και όγδοη γραμμή).

13 Ε.Ε.Παρ. 1(1) Αρ. 4313, Ν. 170(1)/2011 Ο περί Αποδείξεω (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπ ριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 170(1) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπ ροσώπ ων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο. Κεφ του του (Ι)του (l)TOU (1) του (1) του (1) του (1) του Ο παρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί Αποδείξεω (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με τον περί Αποδείξεω Νόμο (που στα εξή θα αναφέρεται ω "ο βασικό νόμο "). Τροπ οπ οίηση του άρθρου 10 του βασικού νόμου. 2. Το άρθρο 10 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή των λέξεων «διεξάγεται προανάκριση ή» στην πρώτη γραμμή αυτού και στην τρίτη γραμμή τη επιφύλαξη αυτού. Κατάργηση του άρθρου 11 του βασικού νόμου. 3. Το άρθρο 11 του βασικού νόμου καταργείται.

14 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 4313, Ν. 171(Ι)/2011 Ο π ερί Θανατικών Ανακριτών (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Αρβρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 171(1} του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡί ΘΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπ ροσώπ ων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο. Κεφ Ο παρών Νόμο θα ' αναφέρεται ω ο περί Θανατικών Ανακριτών (Τροπ οπ οιητικό ) Νόμο του 2011 και θα διαβάζεται μαζί με τον περί Θανατικών Ανακριτών Νόμο (που στο εξή θα αναφέρεται ω «ο βασικό νόμο»). Τροπ οπ οίηση του άρθρου 20 του βασικού νόμου. 2. Το άρθρο 20 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή από το εδάφιο (2) αυτού των λέξεων «στην προανάκριση που διεξάγεται δυνάμει των διατάξεων του π ερί Ποινική Δικονομία Νόμου» (τέταρτη και πέμπτη γραμμή) και την αντικατάσταση του με τι λέξει «ο θανατικό ανακριτή». Τροπ οπ οίηση του. άρθρου 23 του βασικού νόμου. 3. Το άρθρο 23 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή από το εδάφιο (1) αυτού των λέξεων «με π ροανάκριση» (έκτη γραμμή).

15 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 4313, Ν. 172(Ι)/2011 Ο π ερί Νομική Αρωγή {Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπ ριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 172(f) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡ! ΝΟΜίΚΗΣ ΑΡΟΓΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ω ακολούθω : Συνοπ τικό τίτλο. 165(0/ (Ι) του (Ι) του (1) του (1) του Ο παρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί Νομική Αρωγή (Τροποποιητικό ) Νόμο του 2011 και Θα διαβάζεται μαζί με του περί Νομική Αρωγή Νόμου του 2002 έω 2009 (που στο εξή θα αναφέρονται ω «ο βασικό νόμο») και ο βασικό νόμο και ο παρών Νόμο θα αναφέρονται μαζί ω οι περί Νομική Αρωγή Νόμοι του 2002 έω Τροπ οπ οίηση του άρθρου 4 του βασικού νόμου. 2. Ο βασικό νόμο τροποποιείτα: με τη διαγραφή από την παράγραφο (α) του εδαφίου (1) του άρθρου 4 αυτού των λέξεων «προανακρίσει και» (τέταρτη γραμμή).

16 Ε.Ε. Παρ. 1(1} Αρ. 4313, ι ο ο α Ν. 173(Ι)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ^ΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ Αρθρο Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Συνοπτικό τίτλο. 2. Ερμηνεία. 3. Πεδίο εφαρμογή. 4. Μεικτέ συμβάσει. 5. Αρχέ που διέπουν τη σύναψη συμβάσεων. ΜΕΡΟΣ II - ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 6. Δικαιούμενοι συμμετοχή. Κοινοπραξίε. 7. Εχεμύθεια. 8. Προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ II - ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ 9. Κατώτατα όρια. 10. Μέθοδοι υπολογισμού τη εκτιμώμενη αξία. ΚΕΦΑΛΑΙΟ III - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 11. Χρήση εξαιρέσεων. 12. Συμβάσει που συνάπτονται δυνάμει διεθνών κανόνων. 13. Ειδικέ εξαιρέσει. 14. Συμβάσει που ανατίθενται κατ' αποκλειστικότητα. 15. Συμβάσει υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι. 16. Συμβάσει υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα II.,_, Μεικτέ συμβάσει που π εριλαμβάνουν υπηρεσίε των Παραρτημάτων Ι και II. ΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 18. Τεχνικέ προδιαγραφέ.

17 Εναλλακτικέ προσφορέ. 20. Όροι εκτέλεση τη σύμβαση. 21. Υπεργολαβία. 22. Ασφάλεια πληροφοριών. 23. Ασφάλεια εφοδιασμού. 24. Υποχρεώσει σχετικά με τη φορολογία, την προστασία του περιβάλλοντο και τι διατάξει περί των συνθηκών και όρων απ ασχόληση και των συνθηκών ασφάλεια και υγεία στην εργασία. 25. Εφαρμοστέε διαδικασίε. 26. Διαδικασία διαπραγμάτευση με δημοσίευση προκήρυξη τη σύμβαση. 27. Προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευση, χωρί δημοσίευση προκήρυξη τη σύμβαση. 28. Ανταγωνιστικό διάλογο. 29. Συμφωνίε -πλαίσιο. 30. Συμβάσει και συμφωνίε -π λαίσιο που συνάπτονται από κεντρικέ αρχέ αγορών. ΤΜΗΜΑ 1 - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 31. Προκηρύξει. 32. Μη υποχρεωτική δημοσίευση. 33. Σύνταξη και λεπ τομέρειε δημοσίευση των προκηρύξεων. ΤΜΗΜΑ 2 - ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ 34. Προθεσμία-για την παραλαβή...τ.ων αιτήσεων_συμμε.το.χή και_για την παραλαβή των προσφορών. 35. Προσκλήσει υποβολή προσφορών και συμμετοχή σε διαπ ραγμάτευση ή σε διάλογο. 36. Ενημέρωση των υποψηφίων και των προσφερόντων. 37. Κανόνε που, εφαρμόζονται σχετικά με την επικοινωνία. ΤΜΗΜΑ Περιεχόμενο των πρακτικών.

18 1390 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Vlil - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ! ΤΜΗΜΑ 1 - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 39. Έλεγχο τη καταλληλότητα των υποψηφίων και επ ιλογή των συμμετεχόντων και ανάθεση των συμβάσεων. 40. Προσωπική κατάσταση του υποψηφίου ή του προσφέροντο. 41. Καταλληλότητα για την άσκηση τη επαγγελματική δραστηριότητα. 42. Οικονομική και χρηματοπ ιστωτική επάρκεια. 43. Τεχνικέ και/ή επ αγγελματικέ ικανότητε. 44. Πρότυπα ττου εφαρμόζονται από τα συστήματα διαχείριση ποιότητα. 45. Πρότυπα περιβαλλοντική διαχείριση. 46. Συμπληρωματική τεκμηρίωση και πληροφορίε. 47. Επίσημοι κατάλογοι εγκεκριμένων οικονομικών φορέων και πιστοποίηση από οργανισμού δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. 48. Κριτήρια ανάθεση των συμβάσεων. 49. Χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 50. Ασυνήθιστα χαμηλέ προσφορέ. ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥ! ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ 51. Πεδίο εφαρμογή. 52. Γενικέ αρχέ. 53. Κατώτατα όρια και κανόνε δημοσιότητα. 54. Κριτήρια ποιοτική επιλογή των υπεργολάβων. ΚΕΦΑΛΑΙΟ II - ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ Ή 55. Εφαρμοστέε διαδικασίε. 56. Αδικήματα.

19 1391 ΜΕΡΟΣ VI - ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 57. Στατιστικέ υποχρεώσει. 58. Περιεχόμενο τη στατιστική κατάσταση. 59. Εξουσίε τη Αρμόδια Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων. 60. Κανονισμοί. 61. Διατάγματα. 62. Αναθεώρηση των κατωτάτων ορίων. 63. Έναρξη ισχύο του παρόντο Νόμου. 64. Μεταβατικέ διατάξει. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VII ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII

20 1392 Ν. 1730V2011 Ο περί του Συντονισμού των Διαδικασιών Σύναψη Ορισμένων Συμβάσεων Έργων, Προμηθειών και Παροχή Υπ ηρεσιών που Συνάπτονται από Αναθέτουσε Αρχέ ή Αναθέτοντε Φορεί στου Τομεί τη Αμυνα και τη Ασφάλεια και για Συναφή Θέματα Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση ατην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματο. Αριθμό 173(1) του 2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ Ή ΑΝΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Για σκοπού εναρμόνιση με την πράξη τη Ευρωπαϊκή με τίτλο - Κοινότητα Επ ίσημη Εφημερίδα τη Ε.Ε.: L216, , σ.76. «Οδηγία 2009/81/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, τη 13η Ιουλίου 2009, σχετικά με τον συντονισμό των διαδικασιών σύναψη ορισμένων συμβάσεων έργων, προμηθειών και παροχή υπηρεσιών που συνάπτονται από αναθέτουσε αρχέ η αναθέτοντε φορεί στου τομεί τη άμυνα και τη ασφάλεια καθώ και την τροποποίηση των Οδηγιών 2004/17/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ», Η Βουλή των Αντιπ ροσώπ ων ψηφίζει ω ακολούθω : ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Συνοπ τικό τίτλο. Ερμηνεία. 11(1) του (1) του Ο παρών Νόμο θα αναφέρεται ω ο περί του Συντονισμού των Διαδικασιών Σύναψη Ορισμένων Συμβάσεων Έργων, Προμηθειών και. Παροχή Υπηρεσιών που Συνάπτονται από Αναθέτουσε Αρχέ ή Αναθέτοντε Φορεί στου Τομεί τη Άμυνα και τη Ασφάλεια και για Συναφή Θέματα Νόμο του , Στον παρόντα Νόμο, εκτό αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια- «Νόμο 11(1) του 2006» σημαίνει τον περί του Συντονισμού των Διαδικασιών Σύναψη Συμβάσεων Προμηθειών, Έργων και Υπ ηρεσιών στου Τομεί του Ύδατο, τη Ενέργεια, των Μεταφορών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και για Συναφή Θέματα Νόμο του 2006, όπω εκάστοτε-^τροποποιείται ή αντικαθίσταται- 12(1) του 2006 «Νόμο 12(1} του 2006» σημαίνει τον περί του Συντονισμού των 91(1) του 2010 Διαδικασιών Σύναψη Δημόσιων Συμβάσεων Προμηθειών, Έργων και 40(1) του Υπηρεσιών και για Συναφή Θέματα Νόμο του 2006, όπω εκάστοτε τροπ οπ οιείται ή αντικαθίσταται «ανάδοχο» σημαίνει το πρόσωπο το οποίο συνήψε σύμβαση με μια αναθέτουσα αρχή ή έναν αναθέτοντα φορέα «αναθέτουσα αρχή» έχει την έννοια που αποδίδεται στον όρο αυτό απ ό το άρθρο 2 του Νόμου 12(1} του «αναθέτων φορέα» έχει την έννοια που αποδίδεται στον όρο αυτό απ ό το άρθρο 2 του Νόμου 11 ([} του 2006

21 1393 «ανταγωνιστικό διάλογο» σημαίνει τη διαδικασία στην οποία κάθε οικονομικό φορέα δύναται να ζητήσει να συμμετάσχει και στο πλαίσιο τη οποία η αναθέτουσα αρχή ή ο αναθέτων φορέα διεξάγει διάλογο με του υποψηφίου που έχουν γίνει δεκτοί στη διαδικασία αυτή, προκειμένου να εξευρεθούν μία ή περισσότερε λύσει που θα μπ ορούσαν να ικανοποιήσουν τι ανάγκε τη /του, και βάσει τη οπ οία ή των οποίων οι υποψήφιοι που επελέγησαν καλούνται να υπ οβάλουν προσφορά- «Αρμόδια Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων» σημαίνει το Γενικό Λογιστήριο τη Δημοκρατία «γραπ τώ» ή «εγγράφω» σημαίνει κάθε σύνολο λέξεων ή αριθμών, που δύναται να αναγνωσθεί, να αναπαραχθεί και στη συνέχεια να γνωστοπ οιηθεί. Το σύνολο αυτό δύναται να περιλαμβάνει πληροφορίε που διαβιβάζονται και αποθηκεύονται με ηλεκτρονικά μέσα «διαβαθμισμένε πληροφορίε» σημαίνει οποιεσδήποτε πληροφορίε ή υλικό, ασχέτω μορφή, φύση ή τρόπου μετάδοση του /του, στι οπ οίε /στο οποίο έχει αποδοθεί συγκεκριμένο επίπεδο διαβάθμιση ασφάλεια ή επίπεδο προστασία και το οποίο, π ρο το συμφέρον τη εθνική ασφάλεια και σύμφωνα με τι νομοθετικέ, κανονιστικέ ή διοικητικέ διατάξει που ισχύουν στη Δημοκρατία, απαιτεί προστασία απ ό σφετερισμό, καταστροφή, αφαίρεση, αποκάλυψη, απώλεια ή πρόσβαση χωρί έγκριση ή υπονόμευση οποιασδήποτε άλλη μορφή - «διαδικασία με διαπραγμάτευση» σημαίνει τη διαδικασία στο πλαίσιο τη οποία η αναθέτουσα αρχή ή ο αναθέτων φορέα καλεί του οικονομικού φορεί τη επιλογή τη /του και διαπραγματεύεται του όρου τη σύμβαση με έναν ή π ερισσότερου από αυτού «Επ ιτροπ ή» σημαίνει την-ευρωπ αϊκή Επιτροπή- «έργο» σημαίνει το αποτέλεσμα ενό συνόλου οικοδομικών εργασιών ή εργασιών πολιτικού μηχανικού και προορίζεται αφ 1 εαυτού για την κάλυψη μια οικονομική ή τεχνική λειτουργία - «εργολήπ τη» σημαίνει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή φορέα του δημοσίου ή κοινοπραξία αυτών των προσώπων ή/και φορέων, που προσφέρει την εκτέλεση εργασιών ή/και έργων «έρευνα και ανάπτυξη» σημαίνει όλε τι δραστηριότητε που περιλαμβάνουν βασική έρευνα, εφαρμοσμένη έρευνα και πειραματική ανάπ τυξη, όπου η τελευταία δύναται να περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων τεχνολογική επίδειξη, δηλαδή συσκευών που θα καταδεικνύουν τι επιδόσει νέα μεθόδου ή τεχνολογία σε σχετικό ή αντιπ ροσωπ ευτικό περιβάλλον

22 1394 «ευαίσθητα έργα» σημαίνει τα έργα για σκοπού ασφάλεια που αφορούν, απαιτούν και/ή περιλαμβάνουν διαβαθμισμένε πληροφορίε - «ευαίσθητε υπηρεσίε» σημαίνει τι υπηρεσίε για σκοπού ασφάλεια που αφορούν, απαιτούν και/ή περιλαμβάνουν διαβαθμισμένε πληροφορίε «ευαίσθητο εξοπλισμό» σημαίνει τον εξοπλισμό για σκοπού ασφάλεια που αφορά, απαιτεί και/ή περιλαμβάνει διαβαθμισμένε πληροφορίε - «ηλεκτρονικό μέσο» σημαίνει ένα μέσο που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό εξοπ λισμό επεξεργασία (συμπεριλαμβανομένη τη ψηφιακή συμπ ίεση ) και αποθήκευση δεδομένων, τα οποία εκπέμπονται, διακινούνται και παραλαμβάνονται με ενσύρματη μετάδοση, με ραδιοκύματα, με οπτικά μέσα ή με άλλα ηλεκτρομαγνητικά μέσα- «ηλεκτρονικό πλειστηριασμό» σημαίνει μια επαναληπτική διαδικασία που βασίζεται σε έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό παρουσίαση νέων μειωμένων τιμών και/ή νέων αξιών που αφορούν ορισμένα στοιχεία των προσφορών, η οποία διεξάγεται έπειτα από π ροκαταρκτική πλήρη αξιολόγηση των προσφορών, επιτρέποντα την ταξινόμηση του με βάση μεθόδου αυτόματη αξιολόγηση : Νοείται ότι, ορισμένε συμβάσει υπηρεσιών και έργων που έχουν ω αντικείμενο υπηρεσίε πνευματικού δημιουργού, όπω ο σχεδιασμό έργων, δεν δύνανται να αποτελούν αντικείμενο ηλεκτρονικού πλειστηριασμού- «Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2195/2002» σημαίνει τον Κανονισμό 2195/2002/ΕΚτου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, τη 5 η Νοεμβρίου του 2002 περί του κοινού λεξιλογίου για τι δημόσιε συμβάσει (CPV), όπω αυτό εκάστοτε τροποποιείται _ή_ αντικαθίσταται- «κεντρική αρχή αγορών» σημαίνει την αναθέτουσα αρχή, τον αναθέτοντα φορέα ή την ευρωπ αϊκή δημόσια υπηρεσία π ου- (α) αποκτά. π ροϊόντα ή/και υπηρεσίε που προορίζονται για αναθέτουσε αρχέ ή αναθέτοντε φορεί, ή (β) αναθέτει συμβάσει ή συνάπτει συμφωνίε -πλαίσιο για έργα, προϊόντα ή υπηρεσίε που προορίζονται για αναθέτουσε αρχέ ή αναθέτοντε φορεί - «κλειστή διαδικασία» σημαίνει τη διαδικασία στην οποία κάθε οικονομικό φορέα δύναται να ζητήσει να συμμετάσχει και στο πλαίσιο τη οποία μόνον οι οικονομικοί φορεί που έχουν προσκληθεί απ ό την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα δύνανται να

23 1395 υπ οβάλουν προσφορά Επ ίσημη Εφημερίδα τη Ε.Ε.: L340, ,σ.1. «κοινό λεξιλόγιο για τι δημόσιε συμβάσει» ή «ονοματολογία CPV (Common Procurement Vocabulary)» σημαίνει την ονοματολογία αναφορά ττου εφαρμόζεται στι συμβάσει οι οποίε συνάπτονται απ ό αναθέτουσε αρχέ ή αναθέτοντε φορεί, όπω υιοθετήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2195/2002 «κράτο μέλο» σημαίνει κράτο που είναι μέλο τη Ευρωπαϊκή Ένωση - «κρίση» σημαινει- (α) (β) οποιαδήποτε κατάσταση σε κράτο μέλο ή σε τρίτη χώρα, κατά την οποία συμβαίνει ένα επιβλαβέ γεγονό που υπ ερβαίνει σαφώ τι διαστάσει των επιβλαβών γεγονότων τη καθημερινή ζωή και θέτει σε κίνδυνο ή περιορίζει σοβαρά τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων ή έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην αξία υλικών αγαθών ή απαιτεί τη λήψη μέτρων για τον εφοδιασμό του πληθυσμού με τα προ το ζην οποιαδήποτε κατάσταση σε κράτο μέλο ή σε τρίτη χώρα, κατά την οποία ένα επιβλαβέ γεγονό που αναφέρεται στην παράγραφο (α) θεωρείται ότι επίκειται να συμβεί- (γ) ένοπλη σύγκρουση ή π όλεμο - «κυβέρνηση» σημαίνει κεντρική, περιφερειακή ή τοπική κυβέρνηση κράτου μέλου ή τρίτη χώρα «κύκλο ζωή» σημαίνει όλα τα πιθανά διαδοχικά στάδια ενό προϊόντο, δηλαδή έρευνα και ανάπτυξη, βιομηχανική ανάπτυξη, παραγωγή, επισκευή, εκσυγχρονισμό, τροποποίηση, συντήρηση, διοικητική μέριμνα, κατάρτιση, δοκιμή, απ όσυρση και διάθεση- «μη στρατιωτικέ αγορέ» σημαίνει τι συμβάσει που δεν υπόκεινται στο άρθρο 3, αφορούν την προμήθεια μη στρατιωτικών προϊόντων, έργων ή υπηρεσιών για υλικοτεχνικού σκοπού και συνάπτονται σύμφωνα με του όρου π ου προσδιορίζονται στο άρθρο 17 Επ ίσημη Εφημερίδα τη E.E.:L216, , σ.76. «Οδηγία 2009/81/ΕΚ» σημαίνει, την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, τη 13η Ιουλίου 2009, σχετικά με τον συντονισμό των διαδικασιών σύναψη ορισμένων συμβάσεων έργων, προμηθειών και παροχή υπηρεσιών που συνάπτονται από αναθέτουσε αρχέ ή αναθέτοντε φορεί στου τομεί τη άμυνα και τη ασφάλεια καθώ και την τροποποίηση των Οδηγιών 2004/17/ΕΚ

24 1396 και 2004/18/ΕΚ, όπω αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται- «οικονομικό φορέα» σημαίνει, έναν εργολήπτη ή προμηθευτή ή πάροχο υπηρεσιών, ανάλογα με την π ερίπ τωση- «π ρομηθευτή» σημαίνει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή φορέα του δημοσίου ή κοινοπραξία αυτών των προσώπων ή/και οργανισμών, που προσφέρει την προμήθεια προϊόντων- «π άροχο υπηρεσιών» σημαίνει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή φορέα του δημοσίου ή κοινοπραξία αυτών, που προσφέρει την παροχή υπηρεσιών στην αγορά- «π ροσφέρων» σημαίνει τον οικονομικό φορέα που έχει υποβάλει προσφορά στο πλαίσιο κλειστή διαδικασία ή διαδικασία με διαπ ραγμάτευση ή διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου- «στρατιωτικό εξοπλισμό» σημαίνει εξοπλισμό που είναι ειδικά σχεδιασμένο ή προσαρμοσμένο για στρατιωτικού σκοπού, ο οπ οίο προορίζεται για χρήση ω όπλο, πυρομαχικά ή π ολεμικό υλικό- «σύμβαση» σημαίνει σύμβαση εξ επ αχθού αιτία, η οπ οία συνάπτεται γραπ τώ μεταξύ ενό ή π ερισσοτέρων οικονομικών φορέων και μία ή περισσοτέρων αναθετουσων αρχών ή ενό ή περισσοτέρων αναθετόντων φορέων και η οποία έχει ω αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών «σύμβαση έργου» σημαίνει τη σύμβαση που έχει ω αντικείμενο είτε την εκτέλεση, είτε συγχρόνω τη μελέτη και την εκτέλεση έργου που αφορά μία από τι δραστηριότητε που αναφέρονται στο τμήμα 45 του Κοινού Λεξιλογίου για τι Δημόσιε Συμβάσει (ονοματολογία CPV) ή ενό έργου, είτε ακόμη την υλοποίηση, με οποιαδήποτε μέσα; ενό έργου το οποίο ανταποκρίνεται στι επακριβώ οριζόμενε από την αναθέτουσα αρχή-ή-τον αναθέτοντα φορέα ανάγκε - «σύμβαση προμηθειών» σημαίνει- (α) σύμβαση, άλλη από αυτή που αναφέρεται στον ορισμό του όρου «σύμβαση έργου», η οποία έχει ω αντικείμενο την αγορά, τη χρηματοδοτική μίσθωση, τη μίσθωση, ή τη μίσθωση - πώληση (hire purchase), με ή χωρί προαίρεση αγορά, προϊόντων- (β) σύμβαση, η οποία έχει ω αντικείμενο την προμήθεια προϊόντων και η οποία επίση καλύπτει, παρεμπιπτόντω, εργασίε τοποθέτηση και εγκατάσταση - «σύμβαση υπηρεσιών» σημαίνει-

25 1397 (α) σύμβαση, άλλη από αυτή που αναφέρεται στον ορισμό του όρου «σύμβαση έργου» και στον ορισμό του όρου «σύμβαση προμηθειών», που έχει ω αντικείμενο την παροχή υπ ηρεσιών (β) σύμβαση που έχει ταυτοχρόνω ω αντικείμενο προϊόντα και υπ ηρεσίε, εφόσον η αξία των συγκεκριμένων υπηρεσιών υπ ερβαίνει την αξία των προϊόντων που περιλαμβάνονται στη σύμβαση- (γ) σύμβαση που έχει ω αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και περιλαμβάνει δραστηριότητε που αναφέρονται στο τμήμα 45 του Κοινού Λεξιλογίου για τι Δημόσιε Συμβάσει (ονοματολογία CPV) που μόνο παρεμπιπτόντω έχουν σχέση με το κύριο αντικείμενο τη σύμβαση - «συμφωνία-π λαίσιο» σημαίνει τη συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ ενό ή περισσοτέρων οικονομικών φορέων και μια ή περισσοτέρων αναθετουσών αρχών ή ενό ή π ερισσοτέρων αναθετόντων φορέων, η οπ οία αποσκοπεί στον καθορισμό των όρων που θα διέπουν τι συμβάσει που πρόκειται να συναφθούν στη διάρκεια συγκεκριμένη περιόδου, ιδίω όσον αφορά τι τιμέ και, κατά περίπτωση, τι προβλεπόμενε ποσότητε - «συνδεδεμένη επιχείρηση» σημαίνει κάθε επιχείρηση στην οποία ο ανάδοχο τη σύμβαση δύναται να ασκεί, άμεσα ή έμμεσα, κυρίαρχη επ ιρροή, ή κάθε επιχείρηση η οποία δύναται να ασκεί κυρίαρχη επ ιρροή στον ανάδοχο ή η οποία, ω ανάδοχο, υπόκειται στην κυρίαρχη επιρροή μια άλλη επιχείρηση λόγω ιδιοκτησία, χρηματοδοτική συμμετοχή ή των κανόνων που τη διέπουν. Η κυρίαρχη επιρροή τεκμαίρεται όταν μια επιχείρηση έναντι μια άλλη επ ιχείρηση, άμεσα ή έμμεσα- (α) κατέχει το μεγαλύτερο μέρο του καταβεβλημένου κεφαλαίου τη επιχείρηση - (β) διαθέτει την πλειονότητα των ψήφων οι οποίε αντιστοιχούν. στου τίτλου που έχει εκδώσει η επιχείρηση, ή (γ) δύναται να διορίζει περισσότερα από τα μισά μέλη του οργάνου διοίκηση, διεύθυνση ή επ οπ τεία τη επιχείρηση - «τρίτη χώρα» σημαίνει χώρα που δεν είναι κράτο μέλο - «υπ εργολαβία» σημαίνει σύμβαση εξ επαχθού αιτία, η οποία συνάπ τεται γραπτώ μεταξύ ενό αναδόχου και ενό ή περισσοτέρων οικονομικών φορέων, με σκοπό την εκτέλεση τη σύμβαση και έχει ω αντικείμενο τη, έργα, προμήθειε προϊόντων ή υλοποίηση υπ ηρεσιών-

26 1398 «υπ οψήφιο» σημαίνει τον οικονομικό φορέα που έχει ζητήσει να τύχει προσκλήσεω συμμετοχή σε κλειστή διαδικασία ή σε διαδικασία με διαπ ραγμάτευση ή σε διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου Πεδίο εφαρμογή. 3. Ο παρών Νόμο εφαρμόζεται, με την επιφύλαξη των άρθρων 36, 51, 52, 62 και 346 τη Συνθήκη για τη λειτουργία τη Ευρωπαϊκή Ένωση, στι συμβάσει οι οποίε συνάπτονται στου τομεί τη άμυνα και τη ασφάλεια και οι οπ οίε έχουν ω αντικείμενο- (α) την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων μερών, επιμέρου στοιχείων και/ή συναρμολογημένων τμημάτων, κατασκευαστικών μερών και/ή υποσυγκροτημάτων- (β) την προμήθεια ευαίσθητου εξοπλισμού, περιλαμβανομένων μερών, επιμέρου στοιχείων και/ή συναρμολογημένων τμημάτων, κατασκευαστικών μερών και/ή υποσυγκροτημάτων- (γ) έργα, προμήθειε και υπηρεσίε που αφορούν άμεσα στον εξοπ λισμό που αναφέρεται στι παραγράφου (α) και (β), για οπ οιαδήπ οτε στοιχεία του κύκλου ζωή του- (δ) έργα και υπηρεσίε για ειδικού στρατιωτικού σκοπού ή ευαίσθητα έργα και ευαίσθητε υπηρεσίε. Μεικτέ 4.-(1) Σύμβαση με αντικείμενο έργα, προμήθειε ή υπηρεσίε που συμβάσει. εμπίπτουν στο π εδίο εφαρμογή του παρόντο Νόμου και εν μέρει στο πεδίο εφαρμογή του Νόμου 1-1(1) του 2006 ή του Νόμου 12(1) του 2006 ανατίθεται σύμφωνα με τι διατάξει του παρόντο Νόμου, υπό τον όρο ότι η ανάθεση μια ενιαία σύμβαση δικαιολογείται από αντικειμενικού λόγου. (2) Η ανάθεση σύμβαση η οπ οία έχει εν μέρει ω αντικείμενο έργα, προμήθειε ή υπηρεσίε που-εμπίπτουν στο-πεδίο εφαρμογή ταυ. παρόντο Νόμου και εν μέρει ω αντικείμενο έργα, προμήθειε ή υπ ηρεσίε που δεν εμπίπτουν είτε στον παρόντα Νόμο είτε στο Νόμο 11(1) του 2006 ή στο Νόμο 12(1) του 2006, δεν υπόκειται στι διατάξει του παρόντο Νόμου υπό τον όρο ότι η ανάθεση μια ενιαία σύμβαση δικαιολογείται από αντικειμενικού λόγου. (3) Η απόφαση ανάθεση ενιαία σύμβαση δεν δύναται να λαμβάνεται με σκοπό την εξαίρεση των συμβάσεων αττό την εφαρμογή του παρόντο Νόμου ή του Νόμου 11(1) του 2006 ή του Νόμου 12(1) του Αρχέ που διέπ ουν τη σύναψη συμβάσεων. 5. Οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί αντιμετωπίζουν του οικονομικού φορεί ισότιμα, χωρί διακρίσει και ενεργούν με διαφάνεια.

27 1399 ΜΕΡΟΣ II -ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Δικαιούμενοι συμμετοχή Κοινοπ ραξίε. β.-(1) (α) Στι διαδικασίε σύναψη συμβάσεων που εμπ ίπ τουν στι διατάξει του παρόντο Νόμου, οι υπ οψήφιοι ή οι προσφέροντε, οι οποίοι, δυνάμει τη νομοθεσία του κράτου μέλου στο οποίο είναι εγκατεστημένοι, έχουν δικαίωμα να διενεργούν τη συγκεκριμένη παροχή, δεν είναι δυνατόν να απορρίπτονται από τι αναθέτουσε αρχέ ή του αναθέτοντε φορεί με μοναδική αιτιολογία το γεγονό ότι, δυνάμει τη νομοθεσία ττου ισχύει στη Δημοκρατία, θα έπρεπε να είναι είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα. (β) Στην περίπτωση συμβάσεων έργων και υπ ηρεσιών, καθώ και συμβάσεων προμηθειών, οι οποίε περιλαμβάνουν επιπλέον εργασίε και/ή υπ ηρεσίε τοποθέτηση και εγκατάσταση, οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί είναι δυνατόν να ζητούν από τα νομικά πρόσωπα να αναφέρουν, στην αίτηση συμμετοχή ή στην προσφορά του, τα ονόματα και τα κατάλληλα επ αγγελματικά προσόντα των προσώπων που επ ιφορτίζονται με την εκτέλεση τη συγκεκριμένη σύμβαση. (2) Οι κοινοπραξίε οικονομικών φορέων δύνανται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχή ή προσφορά. Για την υποβολή μία αίτηση συμμετοχή ή μία προσφορά, οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί δεν δύνανται να απαιτούν από τι κοινοπραξίε οικονομικών φορέων να π εριβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή: Νοείται ότι, οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί δύνανται να υποχρεώσουν την επιλεγείσα κοινοπραξία να περιβληθεί συγκεκριμένη νομική μορφή, εάν τη ανατεθεί η σύμβαση, στο μέτρο που η π εριβολή αυτή τη νομική μορφή είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση τη σύμβαση. Εχεμύθεια. 7. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του παρόντο Νόμου, ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν στι υποχρεώσει σχετικά με τη δημοσιοπ οίηση των συναπτομένων συμβάσεων και την ενημέρωση των υποψηφίων και των προσφερόντων, κατά τα οριζόμενα στο εδάφιο (3) του άρθρου 31 και στο άρθρο 36, και σύμφωνα με το ισχύον στη Δημοκρατία δίκαιο, ιδιαίτερα τη νομοθεσία που αφορά στην πρόσβαση στην ενημέρωση, οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί, με την επιφύλαξη κεκτημένων μέσω σύμβαση δικαιωμάτων, δεν αποκαλύπτουν πληροφορίε που του έχουν διαβιβάσει οικονομικοί φορεί και τι οποίε αυτοί έχουν χαρακτηρίσει ω

28 1400 εμπ ιστευτικέ. Οι πληροφορίε αυτέ περιλαμβάνουν, ιδιαίτερα, τα τεχνικά ή εμπορικά απόρρητα και τι εμπιστευτικέ πτυχέ των προσφορών. Προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. 8. Οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί δύνανται να επ ιβάλλουν στου οικονομικού φορεί απαιτήσει που αποσκοπούν στην προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών που κοινοποιούν κατά τη διάρκεια τη όλη διαδικασία υποβολή προσφορών και ανάθεση τη σύμβαση και δύνανται περαιτέρω, να απαιτούν από του οικονομικού φορεί να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των υπ εργολάβων του π ρο τι απαιτήσει αυτέ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ II - ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ! ΑΞΙΑΣ Κατώτατα όρια. 9. Τηρουμένων των διατάξεων του άρθρου 62, και χωρί επ ηρεασμό των διατάξεων τη παραγράφου (δ) του εδαφίου (2) του άρθρου 60, ο π αρών Νόμο εφαρμόζεται στι συμβάσει των οποίων η εκτιμώμενη αξία, εκτό φόρου προστιθέμενη αξία (εφεξή καλούμενου ω «Φ.ΠΑ»), είνοι ίση π ρο ή ανώτερη απ ό τα ακόλουθα κατώτατα όρια: (α) ευρώ, υπ ηρεσιών - για τι συμβάσει προμηθειών και (β) ευρώ, για τι συμβάσει έργων. Μέθοδοι υπ ολογισμού τη εκτιμώμενη αξία. 10.-(1)0 υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία μια σύμβαση βασίζεται στο συνολικό πληρωτέο ποσό, εκτό Φ.Π.Α., όπω προεκτιμάται από την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα. Στον υπολογισμό αυτό λαμβάνεται υπόψη το εκτιμώμενο συνολικό ποσό, συμπ εριλαμβανομένων τυχόν δικαιωμάτων προαίρεση ή τυχόν παρατάσεων τη σύμβαση. Σε περίπτωση που η αναθέτουσα αρχή ή ο αναθέτων φορέα προβλέπει βραβεία ή την καταβολή ποσών στου υπ οψηφίου ή στου προσφέροντε, αυτά λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία τη σύμβαση. (2) Η εκτίμηση τη αξία τη σύμβαση πρέπει να ισχύει κατά τη στιγμή τη αποστολή τη προκήρυξη του διαγωνισμού, όπω προβλέπεται στο έδαφιο (2) του άρθρου 33, ή, στι περιπτώσει όπου δεν απαιτείται τέτοια προκήρυξη, τη στιγμή που η αναθέτουσα αρχή ή ο αναθέτων φορέα αρχίζει τη διαδικασία ανάθεση τη σύμβαση. (3)(α) Κανένα σχέδιο έργου ή σχέδιο αγορά συγκεκριμένη ποσότητα προμηθειών και/ή υπηρεσιών δεν επιτρέπεται να κατατέμνεται για τη δημιουργία, κατ' ουσίαν, πανομοιότυπων χωριστών μερικών συμβάσεων ή διαφορετικά να υποδιαιρείται, με σκοπό την αποφυγή εφαρμογή των διατάξεων του παρόντο Νόμου.

29 1401 (β) Η επιλογή τη μεθόδου για τον υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία μια σύμβαση, δεν δύναται να γίνεται με πρόθεση την αποφυγή τη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντο Νόμου. (4) Για τον υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία των συμβάσεων έργων, λαμβάνεται υπόψη το κόστο των έργων, καθώ και η συνολική εκτιμώμενη αξία των προμηθειών που είναι αναγκαίε για την εκτέλεση των έργων και τίθενται στη διάθεση του εργολήπτη από τι αναθέτουσε αρχέ ή του αναθέτοντε φορεί. (5)(α) Όταν ένα σχέδιο έργου ή ένα σχέδιο αγορά υπηρεσιών δύναται να οδηγήσει σε ταυτόχρονη σύναψη χωριστών συμβάσεων κατά τμήματα, λαμβάνεται υπόψη η συνολική εκτιμώμενη αξία όλων αυτών των τμημάτων. Όταν η συνολική αξία των τμημάτων αυτών είναι ίση με ή υπ ερβαίνει τα κατώτατα όρια που καθορίζονται στο άρθρο 9, ο παρών Νόμο εφαρμόζεται στη σύναψη τη. σύμβαση για κάθε τμήμα: Νοείται ότι, οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί δύνανται να παρεκκλίνουν από την εφαρμογή του παρόντο Νόμου, για τα τμήματα των οπ οίων η εκτιμώμενη αξία, εκτό Φ.Π.Α., είναι μικρότερη των ευρώ για τι υπηρεσίε και του ευρώ για τα έργα, υπό τον όρο ότι το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων τμημάτων δεν υπερβαίνει το 20 % τη συνολική αξία όλων των τμημάτων. {β) Όταν ένα σχέδιο αγορά ομοιογενών προμηθειών δύναται να οδηγήσει σε ταυτόχρονη σύναψη χωριστών συμβάσεων κατά τμήματα, λαμβάνεται υπόψη' η εκτιμώμενη συνολική αξία όλων αυτών των τμημάτων. Όταν η συνολική αξία των_τμημάτων_ αυτών είναι ίση με_ή υπ ερβαίνει το κατώτατο όριο που καθορίζεται στο άρθρο 9, ο παρών Νόμο εφαρμόζεται στη σύναψη τη σύμβαση για κάθε τμήμα: Νοείται ότι, οι αναθέτουσε αρχέ και οι αναθέτοντε φορεί δύνανται να παρεκκλίνουν από την εφαρμογή του παρόντο Νόμου, για τα τμήματα των οπ οίων η εκτιμώμενη αξία, εκτό Φ.Π.Α., είναι μικρότερη των ευρώ, υπό τον όρο ότι το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων τμημάτων δεν υπερβαίνει το 20 % τη συνολική αξία όλων των τμημάτων. (6) Στι συμβάσει προμηθειών που έχουν ω αντικείμενο τη χρηματοδοτική μίσθωση, τη μίσθωση ή τη μίσθωση - πώληση προϊόντων, η αξία που λαμβάνεται ω βάση για τον υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία τη σύμβαση είναι-

30 1402 (α) στην περίπτωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εφόσον η διάρκεια του είναι ίση ή μικρότερη από δώδεκα (12) μήνε, η συνολική εκτιμώμενη αξία για τη διάρκεια τη σύμβαση ή, εφόσον η διάρκεια τη σύμβαση είναι μεγαλύτερη από δώδεκα (12) μήνε, η συνολική αξία τη σύμβαση στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εκτιμώμενη υπ ολειπ όμενη αξία (β) στην περίπτωση συμβάσεων αορίστου χρόνου ή στην περίπτωση συμβάσεων που η διάρκεια του δεν δύναται να π ροσδιοριστεί, η μηνιαία αξία πολλαπλασιαζόμενη επί 48. (7)Όταν πρόκειται για συμβάσει προμηθειών ή υπηρεσιών, οι οπ οίε έχουν περιοδικό χαρακτήρα ή οι οποίε προβλέπεται να ανανεωθούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία τη σύμβαση βασίζεται- (α) είτε στη συνολική πραγματική αξία των διαδοχικών συμβάσεων του ιδίου τύπου, οι οποίε συνήφθησαν κατά του προηγούμενου δώδεκα (12) μήνε ή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτο, αναπροσαρμοσμένη, εάν είναι δυνατόν, προκειμένου να ληφθούν υπόψη ενδεχόμενε μεταβολέ ω προ την ποσότητα ή την αξία του κατά τη διάρκεια των δώδεκα (12) μηνών που έπ ονται τη αρχική σύμβαση (β) είτε στη συνολική αξία των διαδοχικών συμβάσεων που συνήφθησαν κατά τη διάρκεια των δώδεκα (12) μηνών που έπονται τη πρώτη παράδοση ή κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτου, εφόσον αυτό υπερβαίνει του δώδεκα (12) μήνε. (8) Για τι συμβάσει υπηρεσιών, η αξία που λαμβάνεται ω βάση για τον υπολογισμό τη εκτιμώμενη αξία τη σύμβαση, είναι, ανάλογα με την περίπτωση, η εξή : (α) Για τι ασφαλιστικέ υπηρεσίε, το καταβλητέο ασφάλιστρο και οι άλλοι τρόπ οι αμοιβή (β) για τι συμβάσει για την εκπόνηση μελέτη, οι αμοιβέ, οι καταβλητέε προμήθειε και άλλοι τρόποι αμοιβή - (γ) για τι ακόλουθε, συμβάσει υπηρεσιών που δεν αναφέρουν συνολική τιμή- (ί) Οι οποίε είναι συμβάσει ορισμένου χρόνου και εφόσον η διάρκεια του είναι ίση ή μικρότερη από 48 μήνε, η συνολική εκτιμώμενη αξία για

31 1403 ολόκληρη τη διάρκεια τη σύμβαση (ϋ) Οι οποίε είναι'συμβάσει αορίστου χρόνου ή διάρκεια μεγαλύτερη των 48 μηνών, η μηνιαία αξία πολλαπλασιασμένη επί 48. (9) Για τι συμφωνίε -πλαίσιο, ω εκτιμώμενη αξία λαμβάνεται υπ όψη η μέγιστη εκτιμώμενη αξία, εκτό Φ.Π.Α., του συνόλου των συμβάσεων που προβλέπονται για τη συνολική διάρκεια τη συμφωνία -π λαίσιο. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 111 ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ! ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΠΤΑ Χρήση εξαιρέσεων. Συμβάσει που συνάπ τονται δυνάμει διεθνών κανόνων. 11. Οι κανόνε, διαδικασίε, προγράμματα, συμφωνίε, διακανονισμοί ή συμβάσει των οποίων μνεία γίνεται στο παρόν Κεφάλαιο, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται με σκοπό την παράκαμψη των διατάξεων του π αρόντο Νόμου. 12. Οι διατάξει του παρόντο Νόμου δεν εφαρμόζονται σε συμβάσει που διέπ ονται απ ό- (α) ειδικού διαδικαστικού κανόνε δυνάμει διεθνού συμφωνία ή διακανονισμού που έχει συναφθεί μεταξύ τη Δημοκρατία ή περισσότερων κρατών μελών και μια ή περισσοτέρων τρίτων χωρών (β) ειδικού διαδικαστικού κανόνε δυνάμει συναφθείσα διεθνού συμφωνία ή διακανονισμού που συνδέεται με τη στάθμευση στρατευμάτων και αφορά επιχειρήσει τη Δημοκρατία ή άλλου κράτου μέλου ή τρίτη χώρα (γ) ειδικού διαδικαστικού κανόνε διεθνού οργανισμού, που αγοράζει για δικό του σκοπό, ή σε συμβάσει που πρέπει να αναθέσει η Δημοκρατία σύμφωνα με του πιο πάνω κανόνε. Ειδικέ εξαιρέσει. 13. Οι διατάξει του παρόντο Νόμου δεν εφαρμόζονται στι ακόλουθε περιπτώσει : (α) Στι συμβάσει για τι οποίε η εφαρμογή των διατάξεων αυτών θα υποχρέωνε την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα ή οποιοδήποτε άλλο όργανο ή αρχή τη Δημοκρατία να παράσχει πληροφορίε, η απ οκάλυψη των οποίων κρίνεται ότι είναι αντίθετη προ τα ουσιώδη συμφέροντα ασφάλεια τη Δημοκρατία (β) στι συμβάσει για σκοπού δραστηριοτήτων συλλογή

32 1404 πληροφοριών- (γ) στι συμβάσει που ανατίθενται στο πλαίσιο προγράμματο συνεργασία βάσει έρευνα και ανάπ τυξη, που εκτελούνται από κοινού μεταξύ τη Δημοκρατία και ενό τουλάχιστον άλλου κράτου μέλου για την ανάπτυξη νέου προϊόντο και, κατά περίπτωση, τι μεταγενέστερε φάσει για όλα ή μέρη του κύκλου ζωή του προϊόντο αυτού. Μόλι ολοκληρωθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα συνεργασία μεταξύ τη Δημοκρατία και ενό τουλάχιστον άλλου κράτου μέλου, η Αρμόδια Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων, αναφέρει στην Επιτροπή το ποσοστό των δαπανών έρευνα και ανάπτυξη σε σχέση με το συνολικό κόστο του προγράμματο, τη συμφωνία επιμερισμού του κόστου καθώ και το προβλεπόμενο ποσοστό αγορών ανά κράτο μέλο, εάν υπάρχουν- (δ) στι συμβάσει που έχουν συναφθεί σε τρίτη χώρα, περιλαμβανομένων των μη στρατιωτικών αγορών που διενεργούνται όταν δυνάμει αναπτύσσονται εκτό του εδάφου τη Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν οι επ ιχειρησιακέ ανάγκε απαιτούν οι συμβάσει αυτέ να συναφθούν με οικονομικού φορεί που ευρίσκονται στην περιοχή των επιχειρήσεων- (ε) στι συμβάσει υπηρεσιών που έχουν ω αντικείμενο την κτήση ή τη μίσθωση, με οποιαδήποτε χρηματοδοτικά μέσα, γη, υφιστάμενων κτισμάτων ή άλλων ακινήτων ή αφορούν άλλα δικαιώματα επ' αυτών- (στ) στι συμβάσει που ανατίθενται από μια κυβέρνηση σε άλλη σχετικά με- (ί) την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού ή ευαίσθητου εξοπλισμού, (ϋ) έργα και υπηρεσίε, που συνδέονται άμεσα με τέτοιον εξοπλισμό, ή (ίϋ) έργα και υπηρεσίε ειδικά για στρατιωτικού σκοπ ού ή ευαίσθητα έργα και ευαίσθητε υπ ηρεσίε (ζ) στι υπηρεσίε διαιτησία και συμβιβασμού- (η) στι χρηματοοικονομικέ υπηρεσίε εκτό των υπ ηρεσιών ασφάλιση - (θ) στι συμβάσει εργασία -

33 1405 (ι) στι υπηρεσίε έρευνα και ανάπτυξη, εξαιρουμένων εκείνων των οποίων τα οφέλη ανήκουν αποκλειστικά στην αναθέτουσα αρχή ή στον αναθέτοντα φορέα για ιδία χρήση κατά την άσκηση τη δραστηριότητα του, εφόσον η αμοιβή για την παροχή τη υπηρεσία καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα. Συμβάσει που ανατίθενται κατ' απ οκλειστικότητα. 14. Το Υπουργικό Συμβούλιο, δύναται, με απόφαση του, να παραχωρεί κατ' αποκλειστικότητα σε προστατευόμενα εργαστήρια το δικαίωμα συμμετοχή στι διαδικασίε ανάθεση συμβάσεων ή να προβλέπει την εκτέλεση των συμβάσεων αυτών στο πλαίσιο προγραμμάτων προστατευόμενη απασχόληση, όταν η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων εργαζομένων είναι άτομα με ειδικέ ανάγκε, τα οποία, λόγω τη φύση ή τη βαρύτητα των ειδικών αναγκών του, δεν δύνανται να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα υπό κανονικέ συνθήκε. Η προκήρυξη τη σύμβαση αναφέρει την παρούσα διάταξη. ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV- ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Συμβάσει υπ ηρεσιών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι. Παράρτημα Ι.. Συμβάσει υπ ηρεσιών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ιί. Παράρτημα-Ι1- Μεικτέ συμβάσει που περιλαμβάνουν υπ ηρεσίε των Παραρτημάτων Ι και II. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. 15. Συμβάσει, οι οποίε έχουν ω αντικείμενο υπηρεσίε που καλύπ τονται από το άρθρο 3 και περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι, συνάπ τονται σύμφωνα με τα άρθρα 18 έω 29 και 31 έω Συμβάσει, οι οποίε έχουν ω αντικείμενο υπηρεσίε που καλύπ τονται από το άρθρο 3 και περιλαμβάνονται στο Παράρτημα II, υπόκεινται αποκλειστικά στο άρθρο 18 και στο εδάφιο (3) του άρθρου Συμβάσει, οι οποίε έχουν ω αντικείμενο υπηρεσίε που καλύπ τονται από το άρθρο 3 και περιλαμβάνονται τόσο στο Παράρτημα Ι όσο και στο Παράρτημα II, συνάπτονται σύμφωνα με τα άρθρα 18 έω 29 και 31 έω 55 όταν η αξία των υπηρεσιών του Παραρτήματο Ι υπερβαίνει την αξία των υπηρεσιών του Παραρτήματο II. Στι υπόλοιπε περιπτώσει, η σύμβαση συνάπ τεται σύμφωνα με το άρθρο 18 και το εδάφιο (3) του άρθρου 31. ΚΕΦΑΛΑΙΟ V - ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Τεχνικέ προδιαγραφέ. Παράρτημα III. 18.-(1)Οι. τεχνικέ προδιαγραφέ, οι οποίε ορίζονται στο Παράρτημα 111, καθορίζονται στα έγγραφα τη σύμβαση, περιλαμβανομένων τη προκήρυξη τη σύμβαση, των εγγράφων

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ KAI ΑΝΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4070, 17/2/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4070, 17/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩN ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ I - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ (I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ (I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010 174(I)/2011 Για σκοπούς μεταφοράς των διατάξεων των άρθρων 55 μέχρι 64 της πράξης της

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1147 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 179(Ι)/2017 Αρ. 4631, 15.12.2017 Ο περί των Διαδικασιών Προσφυγής στον Τομέα της Σύναψης των Δημοσίων Συμβάσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτων φορέας Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας Οδηγία 2014/25/ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή Προκαταρκτική προκήρυξη Οδηγία 2014/24/ΕΕ Η παρούσα προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Για σκοπούς ολοκλήρωσης της εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 89/552/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 3 ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΠΕ ΙΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΠΕ ΙΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4070, 17.2.2006 Ν. 12(Ι)/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή I.1) Επωνυμία και διευθύνσεις 1 (παρακαλείστε να προσδιορίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4325, 30/3/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4325, 30/3/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L153, 18.6.2010, σ. 1. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4070, 17/2/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4070, 17/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτων φορέας Περιοδική ενδεικτική προκήρυξη υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Διαβάστε περισσότερα

με τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ύδατος, της ενέργειας,

με τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ύδατος, της ενέργειας, L 311/26 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.11.2016 Διορθωτικό στην οδηγία 2014/25/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με τις προμήθειες φορέων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4093, 27/10/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4093, 27/10/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 6. 11 του 1965 161 του 1989 228 του 1989 51(Ι) του 1999 134(Ι) του 1999 58(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ AΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ) ΝΟΜΟ ------------------------------- H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 9(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμό 4283 Παρασκευή, 6 Μαΐου

Αριθμό 4283 Παρασκευή, 6 Μαΐου Ν. 87(l)/2011 Αριθμό 4283 Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011 733 Ο περί Εκλογή Μελών τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Τροποποιητικό ) (Αρ. 5) Νόμο του 2011 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα τη Κυπριακή Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ L 135/120 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Διορθωτικό στην οδηγία 2014/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες και την κατάργηση της οδηγίας 2004/18/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή Κοινωνικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες δημόσιες συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της υφιστάμενης περί ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τον περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμό 4291 Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 1135

Χ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμό 4291 Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 1135 Ν. 112(1)72011 Χ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμό 4291 Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 1135 0 περί Έκτακτη Εισφορά Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Ιωάννινα: Τοπογραφικές υπηρεσίες 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Ιωάννινα: Τοπογραφικές υπηρεσίες 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:270202-2017:text:el:html Ελλάδα-: Τοπογραφικές υπηρεσίες 2017/S 132-270202 Προκήρυξη σύμβασης Υπηρεσίες Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ --------------------- Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της. E.E L 166, 11.6.1998, σ.51: L

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες ασφάλισης 2017/S Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες ασφάλισης 2017/S Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Υπηρεσίες 1 / 5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281784-2017:text:el:html Ελλάδα-: Υπηρεσίες ασφάλισης 2017/S 137-281784 Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, 28.4.2016 770 Ν. 66(Ι)/2016 Ο περί Aκίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟ ------------------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 59. 22 του 1961 17 του 1964 8 του 1972 52

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4175, 25/7/2008

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4175, 25/7/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 216(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

41(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΝΟΜΟ

41(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, 31.3.2015 Ν. 41(Ι)/2015 41(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 23(Ι)/2015 23(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ YΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 2. Το άρθρο 2 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως:

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 2. Το άρθρο 2 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 85(Ι)/2018 Αρ. 4664, 13.7.2018 Ο περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων (Προσωπικά Σχέδια Αποπληρωμής και Διάταγμα Απαλλαγής Οφειλών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2018 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

6. Ημερομηνία αποστολής της γνωστοποίησης δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης στο «προφίλ αγοραστή».

6. Ημερομηνία αποστολής της γνωστοποίησης δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης στο «προφίλ αγοραστή». ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α Πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στις γνωστοποιήσεις δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης σε «προφίλ αγοραστή» 2.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016 863 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 97(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ Ι: Αναθέτουσα Αρχή Ι.1) Επωνυμία, διεύθυνση και σημείο επαφής Οργανισμός : ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Υπ όψη: Βασιλική Βιλλιώτη Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κων. Καραμανλή 1 Τ.Κ:18900 Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ Ι ) 3.Ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ Ι ) 3.Ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ Ι ) 1.Ανοικτός Διαγωνισμός 2.Κλειστός διαγωνισμός 3.Ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση Κοινές για σύναψη συμβάσεων Κάτω των ορίων και

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες LANGUAGE: EL CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S02 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: eyeisotita NO_DOC_EXT: 2017-086257 SOFTWARE VERSION: 9.5.4 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ

132(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4412, 8.11.2013 Ν. 132(Ι)/2013 132(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι) του 2010. του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016 835 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, 28.4.2016 N. 73(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

CY-Λεμεσός: Έτοιμο σκυρόδεμα 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

CY-Λεμεσός: Έτοιμο σκυρόδεμα 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:185680-2012:text:el:html CY-Λεμεσός: Έτοιμο σκυρόδεμα 2012/S 112-185680 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες Οδηγία 2004/18/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4421,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4421, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4421, 20.12.2013 Ν. 163(Ι)/2013 163(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (Αρ.5) ΤΟΥ 2004 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με τα άρθρα 22, 23, 24, 25 και 28(6) της

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 73(Ι)/2018 Αρ. 4661, 9.7.2018 Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.3.2014 COM(2014) 157 final ANNEX 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VII Συμφωνία Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας και των κρατών

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ. 4547, 31.12.2015 Ν. 216(I)/2015 Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Η Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:502410-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες ασφάλισης μηχανοκίνητων οχημάτων 2018/S 219-502410 Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-Κ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-Κ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 1 «Δημόσιος Τομέας» «Γενική Κυβέρνηση» και «Κεντρική Κυβέρνηση» έχουν την έννοια που ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α 143). 2 «Δημόσιες συμβάσεις» Eίναι συμβάσεις έργων, υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4296, (Ι)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4296, (Ι)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4296, 7.10.2011 7.10.2011 129(Ι)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 95(Ι) του 2000 93(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 3742,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 3742, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 3742, 25.7.2003 Ν. 118(Ι)/2003 Ν. 118(Ι)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2000 Η Βουλή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4007, 24/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4007, 24/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 2. 42 του 1961 20 του 1963 46 του 1970 40 του 1975 55 του 1978 71 του 1981 92 του 1983 98 του 1984

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων 2015/S 025-041824. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων 2015/S 025-041824. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:41824-2015:text:el:html Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων 2015/S 025-041824 Προκήρυξη σύμβασης Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτων φορέας Κοινωνικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες υπηρεσίες κοινής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 73(Ι) του 2004 94(Ι) του 2005 28(Ι) του 2006. 1. Ο παρών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Για σκοπούς αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα των τροφίμων, και, γενικά, για να καταστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α Πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στις γνωστοποιήσεις δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης σε «προφίλ αγοραστή» διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Νομοσχέδιο με τίτλο. «Ο περί Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και άλλων Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018»

Νομοσχέδιο με τίτλο. «Ο περί Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και άλλων Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018» ΥΦΥΝ 10-12-2018 Version 5 Νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και άλλων Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018» Συνοπτικός τίτλος. 144(Ι) του 2017. άρθρου 2 του 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4514, 5.6.2015 81(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. στο εξής θα αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»).

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4514, 5.6.2015 81(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. στο εξής θα αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»). Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4514, 5.6.2015 Ν. 81(Ι)/2015 81(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 249. 70 του 1962

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Σέρρες: Υπηρεσίες φυτοκομίας 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Σέρρες: Υπηρεσίες φυτοκομίας 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:238419-2017:text:el:html Ελλάδα-Σέρρες: Υπηρεσίες φυτοκομίας 2017/S 118-238419 Προκήρυξη σύμβασης Υπηρεσίες Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TΟΥΣ ΠΕΡΙ TΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΕ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ 2009 Προοίμιο. Για σκοπούς- Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005

144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 144(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005 Προοίμιο. Για σκοπούς - Ε.Ε.: L

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, 11.7.2014 Ν. 97(Ι)/2014 97(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 75(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4513 Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 901 Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, (Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΜΕΧΡΙ 2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, (Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΜΕΧΡΙ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, 31.3.2015 Ν. 39(Ι)/2015 39(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΜΕΧΡΙ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, (Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, (Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4417, 6.12.2013 Ν. 148(Ι)/2013 148(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς συμβατότητας με την

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Ξάνθη: Τηλεφωνικές συσκευές 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

Ελλάδα-Ξάνθη: Τηλεφωνικές συσκευές 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281998-2017:text:el:html Ελλάδα-Ξάνθη: Τηλεφωνικές συσκευές 2017/S 137-281998 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4592, (I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4592, (I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4592, 13.3.2017 Ν. 22(I)/2017 22(I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ 2014 Προοίμιο. Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:502361-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Στοιχεία φρεατίων επίσκεψης 2018/S 219-502361 Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας Αγαθά

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες υποστήριξης γραφείου 2018/S Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες υποστήριξης γραφείου 2018/S Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Υπηρεσίες 1 / 8 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:149729-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες υποστήριξης γραφείου 2018/S 067-149729 Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB 704 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 80(Ι)/2017 Αρ. 4608, 30.6.2017 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4130, 29/6/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4130, 29/6/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 33(I) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί της Υιοθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

«δικαστής σημαίνει δικαστή οποιουδήποτε δικαστηρίου της Δημοκρατίας. 3. Το άρθρο 7 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως:

«δικαστής σημαίνει δικαστή οποιουδήποτε δικαστηρίου της Δημοκρατίας. 3. Το άρθρο 7 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: 1352 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 183(Ι)/2015 Αρ. 4543, 9.12.2015 Ο περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Κρατικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1 / 5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:223392-2017:text:el:html Ελλάδα-: Υπηρεσίες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων 2017/S 111-223392 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:143373-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης 2018/S

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θεσσαλονίκη: Οδικά έργα 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Θεσσαλονίκη: Οδικά έργα 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:395257-2017:text:el:html Ελλάδα-: Οδικά έργα 2017/S 193-395257 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Οδηγία 2014/24/ΕΕ Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 255, 30.9.2005, σ. 22. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 73(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»).

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 73(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ. αναφέρεται ως «ο βασικός νόμος»). Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 73(Ι)/2013 Ν. 73(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 250. 30 του 1959

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3833, 8/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3833, 8/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 98/78/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΑΤΑΤΩΝ ΝΟΜΟ. H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΑΤΑΤΩΝ ΝΟΜΟ. H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΑΤΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Για τους σκοπούς συμβατότητας με τα άρθρα 31 και 86(1) της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 4 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L156,

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:574751-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Υπηρεσίες υποστήριξης συστημάτων πληροφορικής 2018/S 248-574751 Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης.

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:321659-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, Ν. 77(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, Ν. 77(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 77(Ι)/2013 Ν. 77(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς- Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L.376,

Διαβάστε περισσότερα