ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟI ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟI ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2005 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟI ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟI ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2005 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Transcript

1 ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟI ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟI ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2005 (Ν.149(Ι)/2003, Ε.Ε. Παρ.Ι (Ι), , και Ν.139(Ι)/2004, Ε.Ε. Παρ. Ι (Ι) ,και Ν. 32(Ι)2005, Ε.Ε. Παρ. Ι (Ι) ) ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Συνοπτικόςτίτλος. 2. Ερμηνεία. 3. Σκοπός. ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ 4. Ιδρυση του ΚΟΔΑΠ. ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ 5. Σκοπός ίδρυσης του ΚΟΔΑΠ. 6. Αρμοδιότητες του ΚΟΔΑΠ. ΜΕΡΟΣ ΙV ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ 7. Υποχρέωση για διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών. 8. Στατιστικό δελτίο. 9. Δυνατότητα διατήρησης αποθεμάτων πετρελαιοειδών στη Δημοκρατία ή σε άλλα κράτη μέλη. 10. Αποθέματα πετρελαιοειδών που διατηρούνται στη Δημοκρατία. 11. Αποθέματα πετρελαιοειδών που διατηρούνται σε κράτη μέλη. 12. Ανανέωση αποθεμάτων και ποιότητα προϊόντων. 13. Προσαρμογή της υποχρέωσης διατήρησης αποθεμάτων. 14. Χρήση των προσόδων από πωλήσεις.

2 ΜΕΡΟΣΙV ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ 15. Καθήκοντα του ΚΟΔΑΠ. 16. Μέλη του ΚΟΔΑΠ. 17. Όργανα του ΚΟΔΑΠ. 18. Εσωτερικοί διοικητικοί κανόνες 19. Γενική Συνέλευση. 20. Δικαιώματα ψήφου. 21. Διοικητικό Συμβούλιο. 22. Αποζημίωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 23. Καθήκοντα και αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου. 24. Διορισμός του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΔΑΠ. 25. Αρμοδιότητες και καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή. 26. Οροι εργοδότησης και ωφελήματα του Γενικού Διευθυντή. 27. Παύση του Γενικού Διευθυντή. 28. Γραφείο του Γενικού Διευθυντή. 29. Προϋπολογισμός του ΚΟΔΑΠ. 30. Τήρηση λογιστικών βιβλίων και λογιστικός έλεγχος. 31. Συνδρομές μελών του ΚΟΔΑΠ. 32. Εξακρίβωση ύψους συνδρομής, ημερομηνία αποπληρωμής, και είσπραξη συνδρομών μελών. ΜΕΡΟΣ VI ΕΠΟΠΤΕΙΑ 33. Εποπτεία. ΜΕΡΟΣ VI ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ 34. Αποδέσμευση αποθεμάτων.

3 ΜΕΡΟΣ VIII ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 35. Υποχρέωση αναφοράς των μελών του ΚΟΔΑΠ. 36. Πρόσθετες υποχρεώσεις αναφοράς. 37. Υποχρεώσεις του ΚΟΔΑΠ για παροχή πληροφοριών. 38. Υποχρέωση προς εχεμύθεια. 39. Ποινικά αδικήματα. 40. Επιβολή διοικητικού προστίμου. 41. Ιεραρχική προσφυγή. 42. Είσπραξη διοικητικού προστίμου. ΜΕΡΟΣ ΙΧ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 43. Μεταβατικές Διατάξεις 44. Χρηματοδότηση του ΚΟΔΑΠ. ΜΕΡΟΣ ΙΧ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 45. Εξουσία έκδοσης Κανονισμών. 46. Εξουσία έκδοσης Διαταγμάτων. 47. Ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΚΟΔΑΠ. 48. Έναρξη ισχύος.

4 ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟI ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟI ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2005 (Ν.149(Ι)/2003, Ε.Ε. Παρ.Ι (Ι), , και Ν.139(Ι)/2004, Ε.Ε. Παρ. Ι (Ι) ,και Ν. 32(Ι)2005, Ε.Ε. Παρ. Ι (Ι) ) Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- «Οδηγία 68/414/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί υποχρεώσεως διατηρήσεως ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου και/ή προϊόντων πετρελαίου από τα κράτη μέλη της ΕΟΚ όπως τροποποιήθηκε μέχρι και την Οδηγία 98/93/ΕΚ του Συμβουλίου της 14 ης Δεκεμβρίου 1998 (ΕΕ L 358 της , σ. 100)» (ΕΕ L 308 της , σ. 14), MΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Συνοπτικός τίτλος. 149(Ι)/ (Ι)/ (Ι)//2ΟΟ5 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως οι περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών Νόμοι του 2003 εως Ερμηνεία. 2. Στον παρόντα Νόμο, εκτός εάν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια «Γενικός Διευθυντής» σημαίνει το πρόσωπο, το οποίο διορίζεται Γενικός Διευθυντής του ΚΟΔΑΠ σύμφωνα με το άρθρο 24. «Γενική Συνέλευση» σημαίνει το όργανο του ΚΟΔΑΠ, το οποίο αποτελείται από όλα τα μέλη του ΚΟΔΑΠ. «Γραφείο του Γενικού Διευθυντή» σημαίνει το Γραφείο που καθιδρύεται σύμφωνα με το άρθρο 28.

5 «Δημοκρατία» σημαίνει την Κυπριακή Δημοκρατία. «Διάταγμα» σημαίνει Διάταγμα του Υπουργού που εκδίδεται με βάση το άρθρο 46. «εθνικά αποθέματα πετρελαιοειδών» σημαίνει τη συνολική ποσότητα πετρελαιοειδών, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων προϊόντων και του αργού πετρελαίου σύμφωνα με το εδάφιο (3) του άρθρου 8, που διατηρούνται από τον ΚΟΔΑΠ και άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα σύμφωνα με τα εδάφια (1) και (7) του άρθρου 7 «Επιτροπή» σημαίνει την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. «εμπορικά» σημαίνει για επιχειρηματικούς σκοπούς και σκοπούς κερδοφορίας. «ενδιάμεσο προϊόν» σημαίνει οποιαδήποτε ουσία, άλλη από αργό πετρέλαιο, η οποία μπορεί να τύχει επεξεργασίας ώστε να μετατραπεί σε πετρελαιοειδές. «επεξεργασία πετρελαιοειδών» σημαίνει την επεξεργασία και ανάμειξη αργού πετρελαίου, ενδιάμεσων προϊόντων και πετρελαιοειδών. «κράτος μέλος» σημαίνει κράτος μέλος της Ευρωπαΐκής Ένωσης «Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ)» σημαίνει το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το οποίο ιδρύεται σύμφωνα με το εδάφιο (1) του άρθρου 4 «λειτουργικές δραστηριότητες» σημαίνει την άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ΚΟΔΑΠ που συνδέονται αποκλειστικά με την υποχρέωση διατήρησης των αποθεμάτων του ΚΟΔΑΠ, όπως προβλέπεται στον παρόντα Νόμο. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο: «λιμάνι» έχει την έννοια που αποδίδεται στον όρο αυτό από το περί Τελωνειακών Λιμένων Διάταγμα του 1968.

6 «μέλος του ΚΟΔΑΠ» σημαίνει οποιοδήποτε φυσικό η νομικό πρόσωπο, το οποίο εισάγει για εμπορικούς σκοπούς πετρελαιοειδή ή τα παράγει στα πλαίσια του πεδίου εφαρμογής του παρόντος Νόμου. «μέση ημερήσια εθνική κατανάλωση πετρελαιοειδών» σημαίνει, σε οποιοδήποτε έτος, την ολική κατανάλωση πετρελαιοειδών, όπως υπολογίζεται με βάση τον όγκο των εισαγομένων ή παραγομένων προϊόντων του προηγούμενου έτους, εντός της Δημοκρατίας και με βάση οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, την οποία ο Υπουργός θεωρεί σχετική, εξαιρουμένης της κατανάλωσης πετρελαιοειδών από ποντοπόρα πλοία, διαιρεμένης με τον αριθμό των ημερών του προηγούμενου ημερολογιακού έτους. «μητρώο» σημαίνει το μητρώο στο οποίο καταχωρούνται όλα τα μέλη του ΚΟΔΑΠ. «πετρέλαιο» σημαίνει αργό πετρέλαιο, ενδιάμεσα προϊόντα και πετρελαιοειδή. «πετρελαιοειδές» σημαίνει προϊόν αργού πετρελαίου που περιλαμβάνεται στα προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο 7. «συνδρομή μέλους του ΚΟΔΑΠ» σημαίνει το χρηματικό ποσό που καταβάλλουν τα μέλη του ΚΟΔΑΠ για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων του ΚΟΔΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 31. «Υπουργός» σημαίνει τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Σκοπός. 3. Με τον παρόντα Νόμο ιδρύεται ο ΚΟΔΑΠ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διατήρηση και διοίκηση των ελάχιστων αποθεμάτων αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια ενέργειας στη Δημοκρατία. ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ

7 Ιδρυση του ΚΟΔΑΠ. 4.-(1) Iδρύεται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που θα ονομάζεται Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, καλούμενο στο εξής ως ΚΟΔΑΠ, με έδρα που αποφασίζεται από τη Γενική Συνέλευση. (2) Ο ΚΟΔΑΠ διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, τους Κανονισμούς, τα Διατάγματα και τους εσωτερικούς διοικητικούς κανόνες που εκδίδονται δυνάμει του Νόμου αυτού. (3) Ο ΚΟΔΑΠ τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του. ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ Σκοπός ίδρυσης του ΚΟΔΑΠ. 5.-(1) Ο ΚΟΔΑΠ διατηρεί αποθέματα αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα ελάχιστα εθνικά αποθέματα σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο, τα οποία είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και με τέτοιο τρόπο ώστε σε περίπτωση ελλείψεων στην προμήθεια ενέργειας, ο Υπουργός να μπορεί να αποδεσμεύσει ποσότητες αποθεμάτων. (2) Ο ΚΟΔΑΠ κατά την εκπλήρωση των σκοπών ίδρυσής του, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο, τηρεί τις προϋποθέσεις του ανταγωνισμού για όλα τα εκάστοτε μέλη του, κατά τη διάρκεια της άσκησης των λειτουργικών του δραστηριοτήτων. Αρμοδιότητες του ΚΟΔΑΠ. Κεφ του του του του του του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (1) Ο ΚΟΔΑΠ δύναται να ιδρύει εταιρείες περιορισμένης ευθύνης δια μετοχών δυνάμει του περί Εταιρειών Νόμου για την στήριξη των δραστηριοτήτων- (α) του ΚΟΔΑΠ (β) των μελών του και (γ) άλλων εταιρειών πετρελαιοειδών που δεν είναι μέλη

8 του ΚΟΔΑΠ, σε σχέση με τον σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων για την αποθήκευση πετρελαιοειδών. Η λειτουργία των εταιρειών αυτών τελεί υπό τη διαχείριση του ΚΟΔΑΠ, ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός μέτοχος των εταιρειών. (2) Ο ΚΟΔΑΠ έχει επίσημη σφραγίδα και δύναται να- (α) ενάγει και ενάγεται (β) συνάπτει συμβόλαια (γ) αποκτά και διαθέτει κινητή και ακίνητη ιδιοκτησία (δ) αποφασίζει και ενεργεί με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του προκειμένου να εκπληρώνει τους σκοπούς του. ΜΕΡΟΣ ΙV ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ Υποχρέωση για διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών. 7.-(1) Ο ΚΟΔΑΠ διατηρεί αποθέματα για την κάθε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες πετρελαιοειδών - (α) βενζίνη αυτοκινήτων και καύσιμα αεροπλάνων (βενζίνη αεροπλάνων, καύσιμα αεριοπροωθουμένων τύπου βενζίνης). (β) ντίζελ (gas oil, diesel oil), φωτιστικό πετρέλαιο και καύσιμο αεριοπροωθουμένων τύπου κηροζίνης. και (γ) μαζούτ (fuel oil). (2) Το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, καθορίζει τον πολλαπλάσιο αριθμό της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης πετρελαιοειδών που πρέπει να διατηρούνται ως ελάχιστα εθνικά αποθέματα στη Δημοκρατία με βάση τον παρόντα Νόμο.

9 (3) (α) Ο Υπουργός καθορίζει με Διάταγμα μέχρι την 31 Μαρτίου κάθε έτους για κάθε κατηγορία προϊόντων που εκτίθενται στις παραγράφους (α) μέχρι (γ) του εδαφίου (1): (i) τη μέση ημερήσια εθνική κατανάλωση πετρελαιοειδών και (ii) τα ελάχιστα εθνικά αποθέματα πετρελαιοειδών τα οποία ο ΚΟΔΑΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι διατηρούνται. (β) Ο ΚΟΔΑΠ υποχρεούται να διατηρεί αποθέματα για κάθε κατηγορία προϊόντων που εκτίθενται στις παραγράφους (α) μέχρι (γ) του εδαφίου (1), έτσι ώστε τα εθνικά αποθέματα πετρελαιοειδών να μην είναι λιγότερα από το ύψος που καθορίζεται από τον Υπουργό με βάση την υποπαράγραφο (ii) της παραγράφου (α) του εδαφίου (3). (γ) Ο ΚΟΔΑΠ εξασφαλίζει την διατήρηση ελάχιστων εθνικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τις παραγράφους (α) και (β) το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε το αργότερο μέχρι την 31 Ιουλίου κάθε έτους. (4) Ο ΚΟΔΑΠ δύναται να πληροί τις υποχρεώσεις του για τη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών με την αποθήκευση αργού πετρελαίου, ενδιάμεσων προϊόντων και πετρελαιοειδών. Τα αποθέματα αυτά εκφράζονται με βάση τις επί μέρους κατηγορίες προϊόντων, όπως ορίζονται στο εδάφιο (1) του άρθρου 7. (5) Τα αποθέματα πετρελαιοειδών, τα οποία διατηρούνται σύμφωνα με τα εδάφια (1) και (3), βρίσκονται στην πλήρη διάθεση του ΚΟΔΑΠ σε περίπτωση ελλείψεως στην προμήθεια πετρελαιοειδών. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο ΚΟΔΑΠ έχει πρόσβαση στα αποθέματα πετρελαιοειδών καθώς επίσης και τη δυνατότητα εξακρίβωσης, λογιστικής καταχώρησης και ελέγχου των αποθεμάτων αυτών. (6) Τηρουμένων των διατάξεων του εδαφίου (5), δυνατό να περιλαμβάνονται στα εθνικά αποθέματα και τα πιο κάτω-

10 (α) οι ποσότητες στα πετρελαιοφόρα πλοία που έχουν προσεγγίσει ένα λιμάνι προκειμένου να εκφορτώσουν, εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι λιμενικές διατυπώσεις (β) οι αποθηκευμένες ποσότητες στα λιμάνια εκφόρτωσης. (γ) οι ποσότητες που περιέχονται σε δεξαμενές στην είσοδο των πετρελαιαγωγών. (δ) οι ποσότητες που περιέχονται στις δεξαμενές των διυλιστηρίων, με εξαίρεση τις ποσότητες που ευρίσκονται στους αγωγούς και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας. (ε) οι ποσότητες που ευρίσκονται στους αποθηκευτικούς χώρους των διυλιστηρίων, των επιχειρήσεων εισαγωγής, αποθηκεύσεως ή χονδρικής διανομής. (στ) οι ποσότητες που ευρίσκονται στους αποθηκευτικούς χώρους μεγάλων καταναλωτών και (ζ) οι ποσότητες που μεταφέρονται σε φορτηγίδες και ατμοπλοϊκά πλοία εντός των εθνικών συνόρων, επί των οποίων είναι δυνατόν να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και οι οποίες δύνανται να καταστούν αμέσως διαθέσιμες. Στατιστικό δελτίο. 8.-(1) Στο τέλος κάθε μήνα, ο ΚΟΔΑΠ ετοιμάζει και αποστέλλει στατιστικό δελτίο των υφιστάμενων εθνικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, το οποίο καταρτίζεται με βάση τις διατάξεις των εδαφίων (2), (3) και (4) στον Υπουργό, ο οποίος το υποβάλλει στην Επιτροπή το αργότερο την εικοστή πέμπτη ημέρα του δεύτερου μήνα, μετά το μήνα για τον οποίο συντάσσεται το στατιστικό δελτίο. (2) Στο στατιστικό δελτίο πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός των ημερών μέσης κατανάλωσης του προηγούμενου ημερολογιακού

11 έτους στον οποίο αντιστοιχούν τα εθνικά αποθέματα πετρελαιοειδών. (3)(α) Στο στατιστικό δελτίο των εθνικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, το αργό πετρέλαιο και τα ενδιάμεσα προϊόντα υπολογίζονται - 139(Ι)/2004 (i) (ii) (iii) (iv) είτε βάσει της ποσοτικής αναλογίας κάθε κατηγορίας προϊόντων που παρήχθησαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος στο διυλιστήριο είτε βάσει των προγραμμάτων παραγωγής του διυλιστηρίου για το τρέχον έτος είτε βάσει του λόγου της συνολικής ποσότητας προϊόντων που υπόκεινται στην υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων πετρελαιοειδών και που έχουν παραχθεί κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος στη Δημοκρατία, προς τη συνολική ποσότητα αργού πετρελαίου που χρησιμοποιήθηκε κατά το ίδιο έτος η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται μέχρι το 40% της συνολικής υποχρέωσης διατήρησης εθνικών αποθεμάτων των κατηγοριών πετρελαιοειδών που αναφέρονται στις παραγράφους (α) και (β) του εδαφίου (1) του άρθρου 7 και μέχρι το 50% της συνολικής υποχρέωσης διατήρησης αποθεμάτων των κατηγοριών πετρελαιοειδών που αναφέρονται στην παράγραφο (γ) του εδαφίου (1) του άρθρου 7 είτε βάσει των εκάστοτε ισχυουσών συμβάσεων που συνάπτει ο ΚΟΔΑΠ με διυλιστήρια πετρελαίου για την επεξεργασία τυχόν αποθεμάτων αργου πετερελαίου που διατηρεί. (β) Οταν προορίζονται για μεταποίηση σε τελικά προϊόντα, πετρελαιοειδή που αναφέρονται στο εδάφιο (1) του άρθρου 7, τα συστατικά μειγμάτων μπορούν να αντικαθιστούν τα προϊόντα για τα οποία προορίζονται. (4) Το στατιστικό δελτίο δύναται να περιλαμβάνει και τα αποθέματα που διατηρούνται στην επικράτεια κράτους μέλους βάσει συμφωνίας που συνάπτεται σύμφωνα με τις διατάξεις του

12 άρθρου 11. (5) Ειδικότερα, εξαιρούνται από το στατιστικό δελτίο τα πιο κάτω - (α) εγχώριο αργό πετρέλαιο, το οποίο δεν έχει ακόμη αντληθεί. (β) προμήθειες, οι οποίες προορίζονται για τις ανάγκες σε καύσιμα ποντοπόρων πλοίων (γ) προμήθειες σε άμεση διαμετακόμιση, εκτός των αποθεμάτων που βρίσκονται σε κράτος μέλος σύμφωνα με το άρθρο 11 (δ) προμήθειες σε πετρελαιαγωγούς, σε βυτιοφόρα οδικά και σιδηροδρομικά οχήματα, στις δεξαμενές αποθήκευσης των πρατηρίων και όσες διατηρούνται από μικροκαταναλωτές. (ε) προμήθειες που διατηρούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και οι ποσότητες που διατηρούνται για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων από εταιρείες πετρελαιοειδών. Δυνατότητα διατήρησης αποθεμάτων πετρελαιοειδών στη Δημοκρατία ή σε άλλα κράτη μέλη. 9. Η διατήρηση εθνικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, όπως καθορίζεται σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο, δύναται να πραγματοποιείται στη Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ζωνών των τελωνειακών αποθηκών και μέσω αποθεμάτων πετρελαιοειδών που βρίσκονται σε άλλα κράτη μέλη. Αποθέματα πετρελαιοειδών που διατηρούνται στη Δημοκρατία. 10. Στην περίπτωση που η διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών από τον ΚΟΔΑΠ, όπως καθορίζεται σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο πιο κάτω, πραγματοποιείται στη Δημοκρατία, εφαρμόζονται τα πιο κάτω: (α) Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου (γ), ο ΚΟΔΑΠ είναι ο ιδιοκτήτης των πιο πάνω αποθεμάτων

13 (β) ο ΚΟΔΑΠ δύναται να συνάπτει συμφωνίες για οικοδόμηση, ενοικίαση ή μίσθωση εγκαταστάσεων αποθήκευσης αποθεμάτων πετρελαιοειδών, των οποίων είναι ιδιοκτήτης κατόπιν έγκρισης του Υπουργού (γ) ο ΚΟΔΑΠ δύναται να συνάπτει συμβόλαια, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού, με μέλη του ΚΟΔΑΠ ή με τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα με βάση τα οποία, τα μέλη ή τρίτα πρόσωπα υποχρεούνται να διατηρούν αποθέματα πετρελαιοειδών, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει σε αυτούς (δ) ο Υπουργός δύναται να εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής αναφορικά με την σύναψη, ως προνοείται στην παράγραφο (γ), συμβολαίου από τον ΚΟΔΑΠ (ε) τα αποθέματα πετρελαιοειδών αποθηκεύονται σε τέτοιο χώρο και με τέτοιο τρόπο, που να μπορούν να διοχετεύονται συνεχώς στην αγορά για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της περιόδου που καλύπτει τον αριθμό ημερών που καθορίζεται με βάση το εδάφιο (2) του άρθρου 7. Αποθέματα πετρελαιοειδών που διατηρούνται σε κράτη μέλη. 11.-(1) Η υποχρέωση για διατήρηση εθνικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών δύναται να εκπληρώνεται με τη διατήρηση τέτοιων αποθεμάτων, σε κράτος μέλος βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας και του κράτους μέλους, η οποία εγγυάται τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων αυτών για τους σκοπούς του παρόντος Νόμου. (2) Τα αποθέματα πετρελαιοειδών αποθηκεύονται σε τέτοιο χώρο και με τέτοιο τρόπο ώστε στην περίπτωση πετρελαιοειδών, να μπορούν να διοχετεύονται συνεχώς στην αγορά για κατανάλωση στη Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της περιόδου που καλύπτει τον αριθμό ημερών που καθορίζεται με βάση το εδάφιο (2) του άρθρου 7. (3) Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Υπουργό να

14 συνάπτει διακρατική συμφωνία με κράτη μέλη σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου (1). (4) Η διακρατική συμφωνία που αναφέρεται στο εδάφιο (3) πρέπει να πληροί τους ακόλουθους όρους- (α) να αφορά το αργό πετρέλαιο και τα πάσης φύσεως προϊόντα πετρελαίου που καλύπτονται από τον παρόντα Νόμο (β) να καθορίζει όρους και διακανονισμούς για τη διατήρηση αποθεμάτων, με σκοπό τη διασφάλιση του ελέγχου και της διαθεσιμότητας των εν λόγω αποθεμάτων (γ) να αναφέρει τις διαδικασίες για τον έλεγχο και την εξακρίβωση των προβλεπομένων αποθεμάτων πετρελαιοειδών, μεταξύ άλλων δε, τις μεθόδους για τη διενέργεια των επιθεωρήσεων και τη σχετική συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων κρατών (δ) να συνάπτεται, κατά γενικό κανόνα, για απεριόριστη διάρκεια και (ε) να αναφέρει ότι, εφόσον προβλέπεται δυνατότητα μονομερούς καταγγελίας, η δυνατότητα αυτή δεν ασκείται σε περίπτωση κρίσεως εφοδιασμού και ότι, οπωσδήποτε, η Επιτροπή ενημερώνεται εκ των προτέρων για κάθε καταγγελία. (5) Οταν αποθέματα που διατηρούνται βάσει τέτοιας διακρατικής συμφωνίας δεν ανήκουν στον ΚΟΔΑΠ, αλλά τηρούνται στη διάθεση του ΚΟΔΑΠ από μια άλλη επιχείρηση ή φορέα ή νομικό πρόσωπο, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθοι όροι- (α) O ΚΟΔΑΠ θα διατηρεί το συμβατικό δικαίωμα να αποκτά τα αποθέματα αυτά καθ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης η μέθοδος καθορισμού της τιμής για την απόκτηση αυτή, θα συμφωνείται

15 μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών (β) η ελάχιστη διάρκεια ισχύος αυτής της σύμβασης θα είναι για ενενήντα ημέρες (γ) θα καθορίζονται ο τόπος αποθήκευσης και οι εταιρείες που κρατούν τα αποθέματα στη διάθεση του ΚΟΔΑΠ, καθώς και η ποσότητα και η κατηγορία προϊόντος ή αργού πετρελαίου που αποθηκεύεται στον τόπο αυτόν (δ) η πραγματική διαθεσιμότητα των αποθεμάτων υπέρ του ΚΟΔΑΠ θα εξασφαλίζεται συνεχώς καθ όλη την περίοδο ισχύος της σύμβασης, από την επιχείρηση ή το φορέα ή το νομικό πρόσωπο που κρατεί τα αποθέματα στη διάθεση του ΚΟΔΑΠ και (ε) η επιχείρηση ή ο φορέας ή το νομικό πρόσωπο, που κρατεί τα αποθέματα στη διάθεση του ΚΟΔΑΠ, θα είναι επιχείρηση ή φορέας ή νομικό πρόσωπο που υπάγεται στη δικαιοδοσία του κράτους μέλους στην επικράτεια του οποίου ευρίσκονται τα αποθέματα, καθ όσον αφορά τις νόμιμες εξουσίες αυτού του κράτους μέλους για τον έλεγχο και την επαλήθευση της ύπαρξης των αποθεμάτων. (6) Το ύψος των αποθεμάτων που διατηρεί εκάστοτε ο ΚΟΔΑΠ σε ένα κράτος μέλος, καθορίζεται με Διάταγμα του Υπουργού μετά από διαβούλευση με τον ΚΟΔΑΠ. Ανανέωση αποθεμάτων και ποιότητα προϊόντων. 12.-(1) Ο ΚΟΔΑΠ διασφαλίζει ότι όλα τα αποθηκευμένα αποθέματα πετρελαιοειδών, το αργό πετρέλαιο και τα ενδιάμεσα προϊόντα, διατηρούνται σε κατάσταση που να διασφαλίζεται η τήρηση των προδιαγραφών που καθορίζονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις προδιαγραφές των πετρελαιοειδών και καυσίμων (2) Ο ΚΟΔΑΠ δύναται για τους σκοπούς του εδαφίου (1), να ανανεώνει κατά διαστήματα τα αποθέματά του, διατηρώντας πάντοτε το ελάχιστο επίπεδο διατήρησης των αποθεμάτων

16 αυτών. (3) Τα μέλη του ΚΟΔΑΠ υποχρεούνται να βοηθούν τον ΚΟΔΑΠ στη διαδικασία της ανανέωσης. Προσαρμογή της υποχρέωσης διατήρησης αποθεμάτων. 13.-(1) Εάν μέχρι την πρώτη ημέρα του επόμενου οικονομικού έτους, αναμένεται αύξηση της υφιστάμενης υποχρέωσης για διατήρηση εθνικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, ο ΚΟΔΑΠ αυξάνει τα αποθέματα πετρελαιοειδών εκ των προτέρων με την αγορά αποθεμάτων πετρελαιοειδών, στο βαθμό που αυτό είναι οικονομικά εύλογο. (2)(α) Εάν τα αποθέματα πετρελαιοειδών, τα οποία ορίζονται στο εδάφιο (1) του άρθρου 7, υπερβούν κατά 5% την υποχρέωση για διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών, ο ΚΟΔΑΠ δύναται να μειώσει, μέσω πώλησης, τα αποθέματά του αυτά κατά την ποσότητα που υπερβαίνει την υποχρέωση για διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών με βάση τον παρόντα Νόμο. (β) Πριν από τις πωλήσεις για μείωση των αποθεμάτων πετρελαιοειδών, λαμβάνεται υπόψη η αναμενόμενη αύξηση της υποχρέωσης διατήρησης τέτοιων αποθεμάτων σύμφωνα με τα δεδομένα του τρέχοντος ημερολογιακού έτους. Χρήση των προσόδων από πωλήσεις. 14.-(1) Το πλεόνασμα από την πώληση αποθεμάτων πετρελαιοειδών, η οποία διεξάγεται δυνάμει των διατάξεων της παραγράφου (α) του εδαφίου (2) του άρθρου 13, χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αποπληρωμή χρεών του ΚΟΔΑΠ, που προέκυψαν κατά την εκπλήρωση των σκοπών του. (2) Σε περίπτωση που οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΚΟΔΑΠ καταλήξει σε χρηματικές απώλειες, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να αυξήσει τις συνδρομές των μελών του ΚΟΔΑΠ που καθορίζονται με βάση το άρθρο 31, εάν δεν υπάρχει αποθεματικό κεφάλαιο για σκοπούς αποπληρωμής των απωλειών αυτών: Nοείται ότι, τα ποσά που συλλέγονται από την αύξηση των συνδρομών των μελών του ΚΟΔΑΠ χρησιμοποιούνται κατά

17 προτεραιότητα για την αποπληρωμή των πιο πάνω χρηματικών απωλειών. ΜΕΡΟΣ V ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΔΑΠ Καθήκοντα του ΚΟΔΑΠ. 15.-(1) Ο ΚΟΔΑΠ τελεί τα καθήκοντά του και εκτελεί όλες τις συναφείς συναλλαγές σύμφωνα με τα Μέρη ΙΙΙ και IV του παρόντος Νόμου. (2) Ειδικότερα, ο ΚΟΔΑΠ τελεί τα πιο πάνω καθήκοντα του με- (α) την αγορά αργού πετρελαίου, ενδιάμεσων προϊόντων και πετρελαιοειδών. (β) την αγορά των απαιτούμενων ποσοτήτων για τη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαιοειδών και την σύναψη συμβολαίων για αποθήκευσή τους. και (γ) τη σύναψη συμφωνιών και συμβολαίων, όπως προβλέπεται στην παράγραφο (β) του άρθρου 10, για οικοδόμηση, ενοικίαση ή μίσθωση εγκαταστάσεων για τα αποθέματα πετρελαιοειδών. Μέλη του ΚΟΔΑΠ. 16.-(1) Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο εισάγει για εμπορικούς σκοπούς ή παράγει πετρελαιοειδή, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, είναι μέλος του ΚΟΔΑΠ: Νοείται ότι, τα πιο πάνω δεν εφαρμόζονται σε σχέση με την εισαγωγή πετρελαιοειδών σε δεξαμενές καυσίμων οχημάτων ξηράς ή αεροπλάνων. (2) Η ιδιότητα του μέλους του ΚΟΔΑΠ δημιουργεί νομικές σχέσεις μόνο μεταξύ του ΚΟΔΑΠ και έκαστου μέλους του ΚΟΔΑΠ. (3) Ο ΚΟΔΑΠ τηρεί μητρώο των μελών του. (4) Η ιδιότητα του μέλους του ΚΟΔΑΠ ξεκινά με την πλήρωση οποιουδήποτε από τα κριτήρια που καθορίζονται στο εδάφιο (1).

18 (5) Η ιδιότητα του μέλους του ΚΟΔΑΠ τερματίζεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους εάν δεν πληρούνται πλέον τα σχετικά κριτήρια για την ιδιότητα του μέλους, όπως καθορίζονται στο εδάφιο (1). Όργανα του ΚΟΔΑΠ. 139(Ι)/ Τα όργανα του ΚΟΔΑΠ είναι- (α) η Γενική Συνέλευση, και (β) το Διοικητικό Συμβούλιο. Εσωτερικοί διοικητικοί κανόνες 139(Ι)/ (1) Η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο δύνανται να εκδίδουν, το κάθε όργανο ξεχωριστά, τους δικούς τους εσωτερικούς διοικητικούς κανόνες. (2) Οι πιο πάνω κανόνες γνωστοποιούνται στον Υπουργό. Γενική Συνέλευση. 139(Ι)/ (1) Η Γενική Συνέλευση συνίσταται από όλα τα μέλη του ΚΟΔΑΠ. Τα μέλη του ΚΟΔΑΠ ειδοποιούνται γραπτώς μέσω ειδοποίησης από το Διοικητικό Συμβούλιο τουλάχιστο τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που καθορίζεται για τη Γενική Συνέλευση. Τέτοια ανακοίνωση περιέχει την ημερήσια διάταξη για τη Γενική Συνέλευση και δημοσιεύεται σε δύο τουλάχιστο ευρείας κυκλοφορίας ημερήσιες εφημερίδες. (2) Η Γενική Συνέλευση λαμβάνει τις αποφάσεις της ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών του ΚΟΔΑΠ. 139(Ι)/2004 (3)(α) Το Διοικητικό Συμβούλιο καθορίζει την ημερομηνία σύγκλησης και συγκαλεί την τακτική Γενική Συνέλευση μια φορά κάθε οικονομικό έτος. 139(Ι)/2004 (β) Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΔΑΠ συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΚΟΔΑΠ, εάν: (α) Ζητηθεί γραπτώς από τρία μέλη του ΚΟΔΑΠ ή (β) το ίδιο με απόφαση του κρίνει απαραίτητη τέτοια σύγκληση.

19 (4) Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και σε περίπτωση κωλύματος ατού, ο Αντιπρόεδρος, ενεργεί ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης. (5) Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για οποιοδήποτε θέμα που της ανατίθεται με βάση τον παρόντα Νόμο και ειδικότερα αποφασίζει για- (α) την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δυνάμει της παραγράφου (α) του εδαφίου (1) του άρθρου 21. και (β) το διορισμό εγκεκριμένων ελεγκτών σε συνεννόηση με τον Υπουργό και το Γενικό Ελεγκτή. (6)(α) Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με πλειοψηφία των ψήφων των παρόντων και αντιπροσωπευομένων μελών. 139(Ι)/2004 (β) Το Διοικητικό Συμβούλιο, ή αν εξουσιοδοτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής, διαβιβάζει οποιεσδήποτε αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης στον Υπουργό. (7)(α) Τηρούνται πρακτικά σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση, τα οποία υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης. (β) Κάθε μέλος της Γενικής Συνέλευσης και το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνουν αντίγραφο τέτοιων πρακτικών. (8) Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να δίδει πληροφορίες αναφορικά με θέματα που αφορούν τον ΚΟΔΑΠ, μετά από αίτηση οποιουδήποτε μέλους της Γενικής Συνέλευσης, εφόσον οι πληροφορίες αυτές κρίνονται απαραίτητες για τη διαμόρφωση κατάλληλης κρίσης σε σχέση με θέμα της ημερήσιας διάταξης. Δικαιώματα ψήφου. 20.-(1) Κάθε μέλος έχει αριθμό ψήφων στη Γενική Συνέλευση, που αντιστοιχεί στο ποσό των ετήσιων συνδρομών των μελών του ΚΟΔΑΠ που καταβάλλονται στον ΚΟΔΑΠ με βάση το άρθρο 31, με ελάχιστο αριθμό μια ψήφο.

20 139(Ι)/2004 (2) Ο Γενικός Διευθυντής υποβάλλει εισήγηση, για αναθεώρηση του αριθμού των ψήφων, σε σχέση με τις συνδρομές των μελών του ΚΟΔΑΠ που καταβάλλονται από κάθε μέλος πριν τη Γενική Συνέλευση, η οποία τυγχάνει της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου. (3) Το Υπουργικό Συμβούλιο καθορίζει με Κανονισμούς τις λεπτομέρειες των δικαιωμάτων ψήφου σύμφωνα με το εδάφιο (1). Διοικητικό Συμβούλιο. 139(Ι)/ (1) Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εννέα φυσικά πρόσωπα το κάθε ένα από τα οποία έχει μία ψήφο, τα οποία διορίζονται ως ακολούθως- (α) τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι μέλη του ΚΟΔΑΠ ή εκπρόσωποι των μελών του ΚΟΔΑΠ και εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση η θητεία των εν λόγω μελών είναι τριετής: Νοείται ότι ένα μέλος του ΚΟΔΑΠ δεν δύναται να κατέχει πέραν της μιας θέσης στο Διοικητικό Συμβούλιο. (β) έξι μέλη που διορίζονται από Υπουργικό Συμβούλιο για τριετή θητεία: (i) ένα ανεξάρτητο άτομο που θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΔΑΠ (ii) εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο οποίος θα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΔΑΠ. (iii) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών (iv) εκπρόσωπο του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων. (v) εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. (vi) εκπρόσωπο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

21 (2) Ο Γενικός Διευθυντής δύναται να παρευρίσκεται σε κάθε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς δικαίωμα ψήφου: Νοείται ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να αποφασίσει ότι ο Γενικός Διευθυντής δεν θα παρευρίσκεται σε μέρος ή στο σύνολο εργασιών συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία εγείρονται προσωπικά ή υπηρεσιακά θέματα, σε σχέση με τα οποία έχει προσωπικό ή άμεσο συμφέρον. (4) Η θητεία των εκλελεγμένων και διορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αρχίζει από την ημερομηνία της τακτικής Γενικής Συνέλευσης κατά την οποία το μέλος αυτό έχει εκλεγεί ή διοριστεί σύμφωνα με το εδάφιο (1). (5) (α) Η θητεία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στο τέλος της τρίτης συνεχιζόμενης τακτικής Γενικής Συνέλευσης. (β) Σε περίπτωση που ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτηθεί ή κενωθεί η θέση του για οποιοδήποτε άλλο λόγο πριν το τέλος της θητείας του, ένα νέο μέλος διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ή από το Υπουργικό Συμβούλιο ανάλογα με την περίπτωση, για το υπόλοιπο της θητείας του μέλους που παραιτήθηκε. (γ) Αν η θέση που κενώθηκε αφορά εκλελεγμένο μέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να διορίζει ως νέο μέλος τον πρώτο επιλαχόντα κατά τις αμέσως προηγούμενες εκλογές ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση. (6)(α) Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών του. (β) Καθ όσον αφορά θέματα- (i) διασφάλισης των αποθεμάτων πετρελαιοειδών

22 (ii) (iii) (iv) σχεδίων υπηρεσίας όλων των μελών του προσωπικού του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΔΑΠ διορισμού του Γενικού Διευθυντή και έγκρισης του προϋπολογισμού του ΚΟΔΑΠ σύμφωνα με το άρθρο 29, απαιτούνται τουλάχιστο τέσσερις ψήφοι υπέρ της απόφασης. (7)(α) Ο Πρόεδρος προεδρεύει των συνεδριών του Διοικητικού Συμβουλίου. (β) Σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου, τον αναπληροί ο Αντιπρόεδρος. (γ) Σε περίπτωση που απουσιάζει τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει ένα πρόσωπο για να προεδρεύει της συνεδρίας. (δ) Κατά τις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου τηρούνται πρακτικά από τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία υπογράφονται από τον εκάστοτε προεδρεύοντα της συνεδρίας. 139(Ι)/2004 (ε) Μέχρι την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού του ΚΟΔΑΠ το Διοικητικό Συμβούλιο διορίζει τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου. (8) Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί συνεδρία- (α) με πρωτοβουλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ή (β) μετά από αίτηση δύο τουλάχιστον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή (γ) μετά από αίτηση του Γενικού Διευθυντή. (9)(α) Η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται με αποστολή της ημερήσιας διάταξης στα μέλη του Διοικητικού

23 Συμβουλίου και το Γενικό Διευθυντή από τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου. 139(Ι)/2004 (β) Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ορίζονται από τον Πρόεδρο. Οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δύναται να εγγράψει θέμα το οποίο επιθυμεί να τεθεί προς συζήτηση ειδοποιώντας γραπτώς τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη συνεδρία στην οποία το θέμα αυτό θα συζητηθεί. (10) Κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά του αμερόληπτα και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΟΔΑΠ. Αποζημίωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 22. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνουν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους αποζημίωση που καθορίζεται από τη Γενική Συνέλευση. Καθήκοντα και αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου. 139(Ι)/ (1) Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τις πιο κάτω αρμοδιότητες και καθήκοντα- (α) καθορίζει την πολιτική του ΚΟΔΑΠ μέσα στα πλαίσια του παρόντος Νόμου και των αναγκών της αγοράς. (β) συμβουλεύει τον Υπουργό για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον ΚΟΔΑΠ. (γ) καταρτίζει το σχέδιο υπηρεσίας του Γενικού Διευθυντή και όλων των μελών του προσωπικού του Γραφείου του Γενικού Δευθυντή 32(Ι)/2005 (δ) καταρτίζει και υποβάλλει δια του Υπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο για τελική έγκριση Κανονισμούς σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη θέση του Γενικού Διευθυντή και τις θέσεις του προσωπικού του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σχεδίων υπηρεσίας, κανονισμών διορισμού, προαγωγής, αφυπηρέτησης,

24 ανάκλησης, πειθαρχικών ή/και άλλων λειτουργικών και οργανωτικών θεμάτων: Νοείται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να χαρακτηρίσει τη θέση του Γενικού Διευθυντή ή και άλλη θέση στο Γραφείο του Γενικού διευθυντή ως θέση που συνεπάγεται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας και στη διαφύλαξη των γενικών συμφερόντων της Δημοκρατίας, (ε) ασκεί οποιοδήποτε άλλο καθήκον ανατίθεται σ αυτό σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο. (στ) διορίζει και παύει το Γενικό Διευθυντή σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 27 και το προσωπικό του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή: (ζ) καταρτίζει και/ ή εγκρίνει τον προϋπολογισμό και τον υποβάλλει στον Υπουργό για τελική έγκριση (η) εγκρίνει τα έξοδα τα οποία υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό ή δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν (θ) υποδεικνύει πρόσωπα που δυνατόν να διοριστούν ως ελεγκτές σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 30 (ι) καθορίζει τις συνδρομές των μελών του ΚΟΔΑΠ σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 31. (ια) λαμβάνει αποφάσεις αναφορικά με τη διατήρηση αποθεμάτων και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΚΟΔΑΠ. (ιβ) λαμβάνει αποφάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του εδαφίου (4) του άρθρου 34 αναφορικά με την αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαιοειδών. (ιγ) αποφασίζει για την συνομολόγηση συμβολαίων

25 από τον ΚΟΔΑΠ καθώς και για οποιαδήποτε θέματα αφορούν τα συμβόλαια, περιλαμβανομένης της διαδικασίας επιλογής προμηθευτών, των όρων προσφορών και της προκήρυξης των προσφορών όπου θα ακολουθείται η διαδικασία των προσφορών. (ιδ) διαπραγματεύεται την σύναψη δανείων και συνάπτει δάνεια με την έγκριση του Υπουργού σύμφωνα με το εδάφιο (8) του άρθρου 29 (ιε) εγκρίνει το οργανόγραμμα, τη στελέχωση και τα ωφελήματα του προσωπικού του ΚΟΔΑΠ (ιστ) αποφασίζει για τη σύναψη συμβολαίων για αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών (ιζ) αποφασίζει για τη σύναψη οποιωνδήποτε άλλων συναλλαγών του ΚΟΔΑΠ όπως ήθελε οριστεί σε εσωτερικούς διοικητικούς κανόνες του Διοικητικού Συμβουλίου. (ιη) δύναται να εξουσιοδοτεί οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ή επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου ή το Γενικό Διευθυντή να εκτελεί οποιαδήποτε απόφαση που λαμβάνει και να εκπροσωπεί τον ΚΟΔΑΠ σε οποιαδήποτε αρχή και υπογράφει εκ μέρους του ΚΟΔΑΠ οποιοδήποτε συμβόλαιο ή συμφωνία. (ιθ) συγκαλεί την τακτική και οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τα εδάφια (1) και (3) του άρθρου 19 (ιι) κοινοποιεί τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων στον Υπουργό (ικ) αποφασίζει για την επιβολή διοικητικού προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 40. και

26 (ιλ) αποφασίζει για όλα τα θέματα αναφορικά με τον ΚΟΔΑΠ που δεν έχουν ανατεθεί σε οποιοδήποτε άλλο όργανο σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο (ιμ) εποπτεύει τις δραστηριότητες του ΚΟΔΑΠ. 139(Ι)/2004 (2) Κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να- (α) ζητεί από το Γενικό Διευθυντή την ετοιμασία εκθέσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΚΟΔΑΠ (β) ελέγχει τα διάφορα έγγραφα, συναλλαγές και πράξεις ή ενέργειες του Γενικού Διευθυντή και των μελών του προσωπικού του ΚΟΔΑΠ. (γ) δίνει οδηγίες στο Γενικό Διευθυντή αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων του. (δ) εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο ή οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου ή το Γενικό Διευθυντή να εκτελεί οποιαδήποτε απόφαση την οποία λαμβάνει και να εκπροσωπεί τον ΚΟΔΑΠ σε οποιαδήποτε αρχή και υπογράφει εκ μέρους του ΚΟΔΑΠ οποιοδήποτε συμβόλαιο ή συμφωνία. (3)(α) Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να αναθέτει σε ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη διερεύνηση ή μελέτη θέματος ή θεμάτων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου. (β) Τα αποτελέσματα της διερεύνησης και η μελέτη τίθενται ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης. (4) Ο Πρόεδρος αποφασίζει επί επειγόντων θεμάτων στη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο πληροφορείται για τέτοια απόφαση όχι αργότερα από την ημερομηνία της επόμενης συνεδρίας.

27 Διορισμός του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΔΑΠ. 24.-(1) Ο διορισμός του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΔΑΠ γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. (2) Ο Γενικός Διευθυντής επιλέγεται και διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο με βάση διαδικασία που καθορίζεται σε Κανονισμούς που αναφέρονται στην παράγραφο (δ) του εδαφίου (1) του άρθρου 23. Αρμοδιότητες και καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή. 139(Ι)/ Ο Γενικός Διευθυντής έχει τις πιο κάτω αρμοδιότητες και καθήκοντα- (α) προετοιμάζει με βάση τις οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου τη Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τα εδάφια (1) και (3) του άρθρου 19 (β) ετοιμάζει και υποβάλλει οποιαδήποτε έγγραφα απαιτούνται για την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη λήψη σχετικών αποφάσεων (γ) διευθύνει τις εργασίες του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή, σύμφωνα με τις οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου και (δ) εκτελεί οποιεσδήποτε αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ανατεθούν και αναλαμβάνει την εκτέλεση ή διεκπεραίωση οποιωνδήποτε θεμάτων για τα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο τον εξουσιοδοτήσει να ενεργήσει, ετοιμάσει, εκτελέσει, αποφασίσει ή διεκπεραιώσει. (ε) (στ) εκτελεί οποιαδήποτε καθήκοντα του ανατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στα πλαίσια του παρόντος Νόμου και του Σχεδίου Υπηρεσίας του. καταρτίζει τον ετήσιο προυπολογισμό του ΚΟΔΑΠ και τον υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση (ζ) υποβάλλει εισηγήσεις προς το Διοικητικό

28 Συμβούλιο αναφορικά με το οργανόγραμμα, τη στελέχωση και τα ωφεληματα του προσωπικού του ΚΟΔΑΠ (η) υποβάλλει εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με το ύψος των συνδρομών των μελών του ΚΠΔΑΠ σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 31 (θ) καταρτίζει τα σχέδια και προγράμματα δράσης του ΚΟΔΑΠ και τα υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιιο προς έγκριση (ι) αντιπροσωπεύει τον ΚΟΔΑΠ σε δικαστικά και εξωδικαστικά ζητήματα. (ια) εκτελεί όλα τα καθήκοντα που του ανατίθενται σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο Οροι εργοδότησης και ωφελήματα του Γενικού Διευθυντή. 139(Ι)/ (1) Ο διοριζόμενος Γενικός Διευθυντής υπογράφει με το Διοικητικό Συμβούλιο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, το οποίο μπορεί να ανανεώνεται ένα χρόνο πριν από τη λήξη του. Πρόσωπο διοριζόμενο ως Γενικός Διευθυντής δεν πρέπει να υπερβαίνει, κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους του διορισμού του το 63 έτος της ηλικίας. (2) Οι όροι εργοδότησης, ο τρόπος ανανέωσης του συμβολαίου του, τα ωφελήματα αφυπηρέτησης και τα άλλα ωφελήματα του Γενικού Διευθυντή καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο (3) Σε περίπτωση που παυθεί ή παραιτηθεί ο Γενικός Διευθυντής με βάση το άρθρο 27, μέχρις ότου γίνει ο νέος διορισμός Γενικού Διευθυντή, το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει από το προσωπικό του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή, το κατά την κρίση του καταλληλότερο πρόσωπο για την προσωρινή άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή: Νοείται ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο μεριμνά για την

29 πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή το συντομότερο δυνατό. Παύση του Γενικού Διευθυντή. 27.-(1) Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να παύσει το Γενικό Διευθυντή πριν τη λήξη της θητείας του για τους πιο κάτω λόγους- (α) σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής διαπράττει οποιαδήποτε σοβαρή παραβίαση ή επαναλαμβανόμενη παραβίαση των υποχρεώσεων του, που απορρέουν από τον παρόντα Νόμο και τους εκδιδόμενους με βάση αυτόν Κανονισμούς και Διατάγματα. (β) σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής παραβιάσει την υποχρέωση του προς εχεμύθεια σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο και τους εκδιδόμενους με βάση αυτόν Κανονισμούς. (γ) σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής κηρυχθεί σε πτώχευση με βάση δικαστική απόφαση. (δ) σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής καταδικαστεί για ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα ή στρέφεται κατά των δημοσίων ηθών. και 24 του του του του του του του του του του του του του του του του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (Ι) του (ε) για οποιουσδήποτε από τους λόγους που προνοούνται στο άρθρο 5 των περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμων του 1967 μέχρι (Αρ.3) του 2002.

30 (2) Ο Γενικός Διευθυντής δύναται να υποβάλει παραίτηση πριν τη λήξη του συμβολαίου του δίνοντας έγκαιρη γραπτή ειδοποίηση, όπως ήθελε καθοριστεί στο συμβόλαιο του. Γραφείο του Γενικού Διευθυντή. 28.-(1) Για σκοπούς άσκησης των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του Γενικού Διευθυντή καθιδρύεται το Γραφείο του Γενικού Διευθυντή. (2) Το Γραφείο του Γενικού Διευθυντή στελεχώνεται με κατάλληλο προσωπικό με βάση σχέδια υπηρεσίας και διαδικασίες που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο σε Κανονισμούς με βάση την υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (1) του άρθρου 23: Νοείται ότι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορούν να ανήκουν στο προσωπικό του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή. (3) Το προσωπικό του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές και τις οδηγίες του Γενικού Διευθυντή. Προϋπολογισμός του ΚΟΔΑΠ. 139(Ι)/ (1) Ο Γενικός Διευθυντής καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΚΟΔΑΠ και τον υποβάλλει προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο. (2) Ο προϋπολογισμός του ΚΟΔΑΠ καταρτίζεται με βάση τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές αρχές χρηματοδότησης και υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση, το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου κάθε έτους. (3) Ο προϋπολογισμός περιέχει- (α) επαρκή πρόβλεψη των δαπανών για την απόκτηση ελάχιστων αποθεμάτων σε περίπτωση αυξημένων υποχρεώσεων και (β) όλα τα προβλεπτά έσοδα και δαπάνες του ΚΟΔΑΠ για το επερχόμενο οικονομικό έτος, κατανεμημένες με βάση τους οικονομικούς υπολογισμούς για τον κάθε σκοπό που

31 περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του προϋπολογισμού τα έξοδα και τα έσοδα εξισορρο-πούνται στο πρόγραμμα του προϋπολογισμού. (4) Ο προϋπολογισμός εκπονείται με ένα οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τρόπο. (5) Συμπληρωματικός προϋπολογισμός δύναται να καταρτιστεί σύμφωνα με τις αρχές του εδαφίου (2), εάν τούτο κριθεί απαραίτητο. (6) Ο ΚΟΔΑΠ, για την καλύτερη εκπλήρωση των σκοπών του, χρησιμοποιεί όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του, ούτως ώστε να καθίσταται δυνατή η αναπλήρωση του όγκου των ελάχιστων αποθεμάτων που οφείλει να διατηρεί συνεχώς και το κόστος, το οποίο απορρέει από τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τον παρόντα Νόμο. (7) Το οικονομικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου. (8) Με σκοπό να βοηθηθεί ο ΚΟΔΑΠ να διεξάγει τις λειτουργίες του βάσει του Νόμου αυτού, ο ΚΟΔΑΠ δύναται, με τη συγκατάθεση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Υπουργού Οικονομικών, να συνάπτει τραπεζικά δάνεια με τέτοιο τρόπο και με τέτοιους όρους, όπως οι πιο πάνω Υπουργοί ήθελον θεωρήσει αναγκαίους. (9) Οποιοδήποτε πλεόνασμα εσόδων πέραν από τις δαπάνες κατα τη διάρκεια οποιουδήποτε έτους χρησιμοποιείται από τον ΚΟΔΑΠ για την αντιμετώπιση μελλοντικών δαπανών που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του ΚΟΔΑΠ και με οποιδήποτε άλλο τρόπο αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιομ του ΚΟΔΑΠ μετά από έγκριση του Υπουργού. (10) Όλα τα χρήματα του ΚΟΔΑΠ που δεν απαιτούνται αμέσως για κάλυψη οποιωνδήποτε υποχρεώσεων ή την εκτέλεση των εργασιών του ΚΟΔΑΠ, δύνανται να επενδυθούν σε τέτοια

32 χρεόγραφα τα οποία δυνατό να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η επένδυση γίνεται μετά από έγκριση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Υπουργού Οικονομικών. Τήρηση λογιστικών βιβλίων και λογιστικός έλεγχος. 30.-(1) Ο Γενικός Διευθυντής παραδίδει τα λογιστικά βιβλία, τα οποία τηρούνται στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή, όχι αργότερα από τις 30 Μαρτίου κάθε έτους αναφορικά με το ενεργητικό και παθητικό του ΚΟΔΑΠ και τις μεταβολές τους, όπως αυτές καταγράφονται κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. (2)(α) Ο λογιστικός έλεγχος των ετήσιων λογαριασμών του ΚΟΔΑΠ γίνεται από εγκεκριμένους ελεγκτές ή από συνδέσμους εγκεκριμένων ελεγκτών, ανεξάρτητα από τον έλεγχο που γίνεται από το Γενικό Λογιστή. (β) Οι εγκεκριμένοι ελεγκτές ως την παράγραφο (α) υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και διορίζονται από τη Γενική Συνέλευση σε συνεννόηση με τον Υπουργό και το Γενικό Λογιστή. (γ) Η έκθεση και τα λογιστικά βιβλία των εγκεκριμένων ελεγκτών υποβάλλονται στο Γενικό Λογιστή. (3) Οι ελεγμένοι λογαριασμοί υποβάλλονται στο Διοικητικό Συμβούλιο για γνωμάτευση και στη συνέχεια υποβάλλονται στη Γενική Συνέλευση. (4) Η Γενική Συνέλευση εγκρίνει τους ελεγμένους λογαριασμούς. Συνδρομές μελών του ΚΟΔΑΠ. 31.-(1) Τα αποθέματα πετρελαιοειδών τα οποία δημιουργεί, διατηρεί και διαχειρίζεται ο ΚΟΔΑΠ χρηματοδοτούνται από τα μέλη του ΚΟΔΑΠ με συνδρομές. 139(Ι)/2004 (2) Ο τρόπος υπολογισμού της συνδρομής των μελών του ΚΟΔΑΠ σε Κανονισμούς που εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 45(2)(α). 139(Ι)/2004 (3) Η συνδρομή που καταβάλλεται από τα μέλη του ΚΟΔΑΠ ως

33 συνδρομή δύναται να διαφέρει για κάθε κατηγορία πετρελαιοειδώ ν και.προσδιορίζεται με βάση το προβλεπόμενο κόστος του ΚΟΔΑΠ. 139(Ι)/2004 (4) Το συνολικό ποσό των συνδρομών των μελών του ΚΟΔΑΠ και το ύψος των συνδρομών αυτών σε λίρες ανά χιλιόγραμμο ή ανά λίτρο πωληθέντοε ή καταναλωθέντος προϊόντος για κάθε κατηγορία προϊόντος καθορίζεται πριν την έναρξη του οικονομικού έτους με βάση τα προβλεπόμενα έξοδα για χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ΚΟΔΑΠ με βάση τον παρόντα Νόμο. (5) Ο Υπουργός εκδίδει Διάταγμα, στο οποίο καθορίζεται η μονάδα μέτρησης (χιλιόγραμμο ή λίτρο) για κάθε κατηγορία πετρελαιοειδούς, για σκοπούς υπολογισμού της συνδρομής. (6) Το Διοικητικό Συμβούλιο με πρόταση του Γενικού Διευθυντή καθορίζει το ύψος της συνδρομής ανά χιλιόγραμμο ή ανά λίτρο για κάθε κατηγορία πετρελαιοειδούς το ύψος αυτό είναι ομοιόμορφο για όλα τα μέλη του ΚΟΔΑΠ. (7) Το ύψος της συνδρομής που καθορίζεται με τον πιο πάνω τρόπο υποβάλλεται για έγκριση στον Υπουργό. Σε περίπτωση που ο Υπουργός δεν εγκρίνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την αναπέμπει με τις εισηγήσεις του στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο επανεξετάζει το ύψος της συνδρομής και υποβάλλει εκ νέου εισήγηση στον Υπουργό. Ο Υπουργός δίδει την τελική έγκριση του ύψους της συνδρομής προβαίνοντας στις κατά τη κρίση του απαραίτητες αλλαγές στη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. (8) Το ύψος των συνδρομών των μελών του ΚΟΔΑΠ υπολογίζεται με καταμερισμό των αναμενόμενων εξόδων, που καταβάλλονται από τις συνδρομές των μελών του ΚΟΔΑΠ στο αναμενόμενο επίπεδο της υποχρέωσης για διατήρηση αποθεμάτων του ΚΟΔΑΠ, το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με το άρθρο 7. (9) Η συνδρομή των μελών του ΚΟΔΑΠ, η οποία καθορίζεται με βάση τα ανωτέρω αναφερόμενα, δύναται να τύχει μιας αναπροσαρμογής κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους

34 ανάλογα με την αύξηση του κόστους, εάν η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΚΟΔΑΠ για την άσκηση των δραστηριοτήτων του με βάση τον παρόντα Νόμο το απαιτεί. Για την αναπροσαρμογή αυτή τηρείται η διαδικασία που καθορίζεται στο εδάφιο (7). (10) Το καθοριζόμενο σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα ύψος της συνδρομής των μελών του ΚΟΔΑΠ δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. (11) Τα μέλη του ΚΟΔΑΠ δύνανται να κατανέμουν το κόστος της συνδρομής τους στην τελική τιμή πώλησης της κάθε κατηγορίας προϊόντων. Εξακρίβωση ύψους συνδρομής, ημερομηνία αποπληρωμής, και είσπραξη συνδρομών μελών. 139(Ι)/ (1) Κάθε μέλος του ΚΟΔΑΠ εξακριβώνει το ύψος της συνδρομής του με βάση το δημοσιευμένο στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας καθοριζόμενο ύψος συνδρομής των μελών του ΚΟΔΑΠ και με βάση τα υπ αυτού πωληθέντα ή καταναλωθέντα από το μέλος αυτό πετρελαιοειδή. (2) Οι συνδρομές καταβάλλονται από τα μέλη του ΚΟΔΑΠ κάθε μήνα και συγκεκριμένα την τελευταία μέρα του δεύτερου επόμενου μήνα, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ειδοποίηση σ' αυτά από τον ΚΟΔΑΠ. (3) Ο ΚΟΔΑΠ δύναται με αστική διαδικασία να διεκδικεί την αποπληρωμή καθυστερημένων συνδρομών των μελών του. (4) Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής της συνδρομής από οποιοδήποτε μέλος του ΚΟΔΑΠ, τόκος υπερημερίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου (5), καθίσταται απαιτητός από την ημέρα, που ακολουθεί την ημερομηνία πληρωμής. (5) Το ύψος των τόκων υπερημερίας, τους οποίους υποχρεούται να καταβάλει το μέλος του ΚΟΔΑΠ, σύμφωνα με το εδάφιο (4), ισούται με το άθροισμα του επιτοκίου που εφαρμόζει η Κεντρική Τράπεζα στη πλέον πρόσφατη κύρια πράξη αναχρηματοδότησης της, η οποία πραγματοποιείται πριν από την πρώτη ημερολογιακή ημέρα του οικείου εξαμήνου, συν επτά εκατοστιαίες μονάδες.

35 (6) Σε περίπτωση παράλειψης πληρωμής της συνδρομής μέλους στον ΚΟΔΑΠ, ο ΚΟΔΑΠ υποβάλλει έκθεση στον Υπουργό. ΜΕΡΟΣ VI ΕΠΟΠΤΕΙΑ Εποπτεία. 33.-(1) Ο ΚΟΔΑΠ βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργού. (2) Ο Υπουργός με Διάταγμά του που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας δύναται να εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές για τον ΚΟΔΑΠ, αναφορικά με την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ΚΟΔΑΠ. (3) Ο Υπουργός δύναται να διερευνά οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΚΟΔΑΠ κατά οποιοδήποτε χρόνο και με Διάταγμά του που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας δύναται να διορίσει πρόσωπο ή πρόσωπα ως Εντεταλμένους Επιθεωρητές για σκοπούς επιθεώρησης και ελέγχου της εφαρμογής του παρόντος Νόμου. (4) Οι Εντεταλμένοι Επιθεωρητές δύνανται να διεξάγουν επί τόπου επιθεωρήσεις και ελέγχους και να ζητούν από τα όργανα του ΚΟΔΑΠ προφορικές ή γραπτές εκθέσεις, φακέλους ή άλλα έγγραφα ή να τα επιθεωρούν στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. (5) Τα αρχεία, τα πρακτικά και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή διαβιβάζονται στον Υπουργό εντός τριών εβδομάδων μετά τη λήψη αποφάσεων από τα πιο πάνω όργανα του ΚΟΔΑΠ. (6) Σε περίπτωση που όργανο του ΚΟΔΑΠ παραλείψει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του δυνάμει του παρόντος Νόμου, ο Υπουργός έχει την εξουσία να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις που να διασφαλίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του ΚΟΔΑΠ, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο. (7) Σε περίπτωση που όργανο του ΚΟΔΑΠ παραβιάσει ή παραλείψει να εκτελέσει οποιαδήποτε υποχρέωσή του και ως εκ

36 τούτου η εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί στον ΚΟΔΑΠ, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο, τίθεται σε κίνδυνο, ο Υπουργός, με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, δύναται να διορίσει πρόσωπο προς εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του πιο πάνω οργάνου και του Προέδρου του στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του ΚΟΔΑΠ. (8)(α) Σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από λιγότερο αριθμό μελών από τον ελάχιστο αριθμό μελών που προνοούνται στις παραγράφους (α) και (β) του εδαφίου (1) του άρθρου 21 και για τους σκοπούς των παραγράφων (β) και (γ) του εδαφίου (5) του άρθρου 21, ο Υπουργός καθορίζει προθεσμία για τη νόμιμη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου. (β) Σε περίπτωση που εντός της πιο πάνω προθεσμίας που αναφέρεται στην παράγραφο (α) δεν επιτευχθεί η νόμιμη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Υπουργός δύναται με απόφασή του, που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να διορίζει πρόσωπα για την εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των ελλειπόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. ΜΕΡΟΣ VII ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ Αποδέσμευση αποθεμάτων. 34.-(1)(α) Ο Υπουργός δύναται, με Διάταγμά του που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να περιορίσει προσωρινά, για καθορισμένη χρονική περίοδο, τον όγκο πετρελαιοειδών που αποθηκεύονται για σκοπούς αποθεμάτων, προκειμένου να αποτρέψει μια επικείμενη ή να επανορθώσει μια υφιστάμενη διακοπή των προμηθειών ενέργειας ή για εκπλήρωση οποιωνδήποτε σχετικών υποχρεώσεων που προβλέπονται στον παρόντα Νόμο. (β) Το εν λόγω Διάταγμα δυνατό να αφορά μεμονωμένα προϊόντα ή ομάδες προϊόντων. (2) Σε περίπτωση που υπάρξουν περιφερειακές

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 139(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- «Οδηγία 414/68/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί υποχρεώσεως διατηρήσεως ενός ελάχιστου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 138(Ι) του 2002 166(I) του 2003 34(I) του 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοποί και δραστηριότητες Συνδέσμου Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι: H εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3967, 18/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3967, 18/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΝΟΜΟ 1508 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4422, 27.12.2013 Ν. 180(Ι)/2013 Ο περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2013 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 73(Ι)/2018 Αρ. 4661, 9.7.2018 Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ III

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ III Ν. 53(ΙΠ)/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ III Ο περί της Συμφωνίας Διατήρησης Αποθεμάτων Αργού Πετρελαίου και Προϊόντων Πετρελαίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4098, 24/11/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4098, 24/11/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Συνοπτικός τίτλος. 22 του 1985 68 του 1987 190 του 1989 8 του 1992 22(Ι) του 1992 140(Ι) του 1999 140(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (4) Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ασφάλεια

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (4) Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ασφάλεια L 217/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 8.8.2006 ΟΔΗΓΙΑ 2006/67/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Ιουλίου 2006 περί υποχρεώσεως διατηρήσεως ενός ελαχίστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000 Ο περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 155(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟ Για τους σκοπούς συμβατότητας με τα άρθρα 31 και 86(1) της Συνθήκης περί Ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 45(2)(α).

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 45(2)(α). Ε.Ε. Παρ. III(I) 4513 Κ.Δ.Π. 502/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 502 Οι περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Συνδρομές Μελών του ΚΟΑΑΠ) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2017

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2017 994 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4616, 28.7.2017 Ν. 123(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 2017 Άρθρο ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3558, 14/12/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3558, 14/12/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3558 της 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο ΜΕΡΟΣ I Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 42

ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 42 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ 2015 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 42 20 του 1960 34 του 1962 25 του 1963 54 του 1977 98 του 1988 21 του 1989 39(Ι) του 1995 20(Ι) του 1998 159(Ι) του2000

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4460, Κ.Δ.Π. 462/2010 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4460, Κ.Δ.Π. 462/2010 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4460, 19.11.2010 Κ.Δ.Π. 462/2010 Αριθμός 462 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 132 και 152 Για σκοπούς:

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Κ.Δ.Π. 162/90 Κ.Δ.Π. 256/92 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Διοικητικό Προσωπικό) Κανονισμοί του 1990 και (Διοικητικό Προσωπικό) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ --------------------- Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της. E.E L 166, 11.6.1998, σ.51: L

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 141/89 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2428 της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2278, 11.12.87 1185 Κ.Δ.Π. 311/87 Αριθμός 311 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου με βάση το άρθρο 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου Κεφάλαιο 68, και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4318, 2/3/2012 9(I)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4318, 2/3/2012 9(I)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.350. 25 του 1972 31 του 1982 172 του 1988 9(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Περιεχόμενα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Περιεχόμενα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2016 Περιεχόμενα ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ (Εναρµόνιση του εθνικού δικαίου προς την οδηγία 2009/119/ΕΚ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ιατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες* μεριμνά, ώστε να τηρούνται τα αναγκαία πρακτικά των συνεδριάσεων

συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες* μεριμνά, ώστε να τηρούνται τα αναγκαία πρακτικά των συνεδριάσεων Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 531 Κ.Δ.Π. 175/88 Αρ. 2336, 8.7.88 Αριθμός 175 Οι περί Επιτροπών Ασφάλειας στους Τόπους Εργασίας Κανονισμοί του 1988, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή,

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92 E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, 3.7.92 799 Ν. 5ί(Ι)/92 Ο περί Ρύθμισης των Σχέσεων Εμπορικού Αντιπροσώπου και Αντιπροσωπεύαμε νου Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΜΕΡΟΣ III

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΜΕΡΟΣ III Ν. 53(ΙΙΙ)/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3920 της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΜΕΡΟΣ III Ο περί της Συµφωνίας ιατήρησης Αποθεµάτων Αργού Πετρελαίου και Προϊόντων που στην Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Επωνυμία

««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Επωνυμία ««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Επωνυμία Συνίσταται δια του παρόντος Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.». Για συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 Κ.Δ.Π. 247/2018 Ε.Ε. 5107, 17.8.2018 Παρ. Τρίτο, Μέρος Ι Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 112(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1.1 Ο Γραμματέας είναι υπεύθυνος για την ετοιμασία και την υποβολή του ετήσιου Προϋπολογισμού της Ενωσης στην Εκτελεστική Επιτροπή, μέχρι την

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι) του 2003... του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

Οι Περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 1999 έως 2015

Οι Περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 1999 έως 2015 Ανεπίσημη Ενοποίηση των περί της Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 με τον περί της Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 1999 («βασικός

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 98(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 98(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ 2016 870 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 98(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Διοικητικής Συνεργασίας στον Τομέα της Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3144 Κ.Δ.Π. 556/2003 Αρ. 3731, Αριθμός 556 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3144 Κ.Δ.Π. 556/2003 Αρ. 3731, Αριθμός 556 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3144 Κ.Δ.Π. 556/2003 Αρ. 3731, 4.7.2003 Αριθμός 556 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 19 Για σκοπούς: εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

εναρμόνισης των διατάξεων περί καθορισμού των διατάξεων χρηματοδότησης της Καθολικής Τηλεπικοινωνιακής Υπηρεσίας με

εναρμόνισης των διατάξεων περί καθορισμού των διατάξεων χρηματοδότησης της Καθολικής Τηλεπικοινωνιακής Υπηρεσίας με Ε.Ε. Παρ. 111(1) 1192 Κ.Λ.Π. 141/2005 Αρ. 3968, 18.3.2005 Αριθμός 141 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΉΡΕΣΙΡ..Ν ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (θ), 118 (2)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ.4545,

Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ.4545, Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ.4545, 17.12.2015 Ν. 190(I)/2015 Ν. 190(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

«συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού» σημαίνει την ταυτόχρονη μετατροπή πρωτογενών καυσίμων σε μηχανική ή ηλεκτρική ενέργεια και

«συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού» σημαίνει την ταυτόχρονη μετατροπή πρωτογενών καυσίμων σε μηχανική ή ηλεκτρική ενέργεια και Ε.Ε. Παρ. Ν. 33(Ι)/2003 Αρ. Ο περί Προώθησης και Ενθάρρυνσης της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμος 2003 με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Αημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 Ο περί Παραγωγής και Εμπορίας Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτων Αναγκών Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 44(I) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ρύθμισης Φορολογικών Υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 .Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εγγραφής Φυσικών Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Αναγνωρίσεως των Οργανώσεων Παραγωγών Προϊόντων Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.ΔΙΙ. 36/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2482 της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 36 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Αρχής Λιμένων Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Ε.Ε. Παρ. HI (I) 547 Κ.Δ.Π. 182/86 Αρ. 2155, 27.6.86 Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Κανονισμοί του Αρδευτικού Τμήματος «Λαούμια» Μελίνης Σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310 9.5.2008 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 115/181 ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 310 (πρώην άρθρο 268 της ΣΕΚ) 1. Όλα τα έσοδα και τα έξοδα της Ένωσης, πρέπει να προβλέπονται για

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.4.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 103/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι) του 2010. του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ.Ι(Ι), Αρ. 4349, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ

Ε.Ε. Παρ.Ι(Ι), Αρ. 4349, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ Αρ. 4349, 27.7.2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018)

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ Περιεχόμενα Μέρος Α Β Γ Θέμα Ερμηνεία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4104, 27/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4104, 27/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4051, 18/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4051, 18/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005 ---------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 4 του 1978 23 του 1978 41 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4425,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4425, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4425, 31.1.2014 Ν. 3(Ι)/2014 3(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3611 της 14ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991)

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 1201 RAJI. 242/95 Αρ. 3000,15.9.95 Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 27(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4558 Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 293 Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 7 και 23

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 7 και 23 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2018 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 7 και 23 Το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το άρθρο 23 του περί Ασφάλειας Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3549, 23/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3549, 23/11/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3549 της 23ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ 1. Συνοπτικός τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 1. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και ιανομής

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 1. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και ιανομής ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 1 στην Έκδοση 3.0.2 των Κανόνων Μεταφοράς και ιανομής ιαβούλευση 20.02.2013 06.03.2013 Τίτλος Εγγράφου Περιγραφή Εγγράφου Πρόταση Τροποποιήσεων Αρ. 1 στην Έκδοση 3.0.2 των Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα