ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Προϊσταμένων Διευθύνσεων»



Σχετικά έγγραφα
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. Άρθρο 1 Σκοπός πεδίο εφαρμογής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΕΩΣ ΕΝΝΕΑ (9) ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

Κεφάλαιο Πρώτο. Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΣΠΑ \Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.»

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ».

ΤΟΜΕΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ. Εκπαίδευση Ειδική Αγωγή

Μέθοδος πιστοποίησης δεξιοτήτων και γνώσεων επιµορφωτών Β Επιπέδου

Γενική Αιρεσιμότητα 3. Σχεδιασμός Εκπαιδευτικής παρέμβασης

τηλεκατάρτισης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των εξεταστών

Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΕΡΓΟ «Δημιουργία Μεθοδολογιών και Εργαλείων Ένταξης Παρακολούθησης και Ελέγχου της Διάστασης της Ισότητας των Φύλων σε όλες τις Δημόσιες Πολιτικές»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΔΑ. 2 Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1 ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού»

Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Η Αυτοαξιολόγηση. με μια ματιά

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Ε.Π.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων»

Τίτλος Πράξης: Προοπτικές Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο

Transcript:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2014, σειρά πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-13») και προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και επεξεργασία σχεδίων εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, αποσκοπούν στην αποτελεσματική υποστήριξη της υλοποίησης των δημοσίων πολιτικών και εντάσσονται σε επτά θεματικούς κύκλους. Στον θεματικό κύκλο «Διοικητική Μεταρρύθμιση και Αποκέντρωση», διοργανώνεται επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Προϊσταμένων Διευθύνσεων» Ομάδα Στόχος: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Προϊσταμένους Διευθύνσεων της κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης και εποπτευόμενων φορέων, καθώς και σε Προϊσταμένους Διευθύνσεων οι οποίοι εκτελούν προσωρινά χρέη Διευθυντή με σχετική ανάθεση και μπορεί να ανήκουν στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ. Προαπαιτούμενες γνώσεις: Βασικές γνώσεις χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτύου Επιθυμητή η γνώση και χρήση πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ειδικά Moodle). Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των Προϊστάμενων Διευθύνσεων του δημόσιου τομέα σε θέματα διαμόρφωσης και εφαρμογής δημοσίων πολιτικών, εκπόνησης και παρακολούθησης της υλοποίησης των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων των υπηρεσιών τους, ώστε να επιτευχθεί η άσκηση αποτελεσματικότερης διοίκησης στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος.

Χρονική Διάρκεια: Η υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος βασίζεται στην προϋπόθεση ότι κάθε ημέρα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης διαρκεί μια (ημερολογιακή) εβδομάδα. Ως εκ τούτου η μέση διάρκεια του προγράμματος είναι τέσσερις εβδομάδες. Η μοριοδότηση του προγράμματος αντιστοιχεί σε πενθήμενο πρόγραμμα. Τρόπος υλοποίησης του προγράμματος: Η συνολική διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος είναι 35 ώρες που επιμερίζεται σε : - 14 ώρες παραδοσιακής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του ΙΝ.ΕΠ.-Π.ΙΝ.ΕΠ.Θ. με την μορφή της διάλεξης, πρακτικής εφαρμογής, προσομοίωσης, κ.ά.. - 20 ώρες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης όπου πραγματοποιείται ηλεκτρονικό μάθημα με πολλαπλά μέσα κείμενο, ήχος, εικόνες, video, ηλεκτρονικά βιβλία, πολυμεσικές εφαρμογές δομημένης ηλεκτρονικής καθοδήγησης στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η εκπόνηση και αξιολόγηση μίας εργασίας. Σημειώνεται ότι καθόλη την διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται τεστ αυτοαξιολόγησης. - 1 ώρα αξιολόγηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων που πραγματοποιείται με παραδοσιακό τρόπο (γραπτή δοκιμασία) σε χώρο και ημερομηνία που ορίζεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης. Θεματικές Ενότητες: 1. Έναρξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος. Γενική παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» 2. Μεθοδολογία δημόσιας πολιτικής 3. Η διαμόρφωση των εθνικών δημόσιων πολιτικών στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον 4. Στρατηγικός σχεδιασμός : μεθοδολογία και εργαλεία. Σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης 5. Σχεδιασμός και υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων - Κατανομή έργου, πόρων, χρονικής διάρκειας 6. Ηγεσία και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στους δημόσιους οργανισμούς - Παρακίνηση - αξιολόγηση εργαζομένων 7. Κατανομή ρόλων σε ομάδες - Πρόληψη και διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων 8. Εισαγωγή στο περιβάλλον ασύγχρονης εκπαίδευσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. 9. Ασύγχρονη εκπαίδευση στις δημόσιες πολιτικές 10. Ασύγχρονη εκπαίδευση στον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό σχεδιασμό

11. Ασύγχρονη εκπαίδευση στην ενότητα της Ηγεσίας και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού 12. Επισκόπηση σεμιναρίου Παρουσίαση της τελικής διαδικασίας αξιολόγησης 13. Αξιολόγηση Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων Προκειμένου οι συμμετέχοντες/χουσες να λάβουν Βεβαίωση Πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει ανελλιπώς το πρόγραμμα και να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων και δεξιοτήτων. Η ανωτέρω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.