MIN-A-PON 100mg, δισκία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "MIN-A-PON 100mg, δισκία"

Transcript

1 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ MIN-A-PON 100mg, δισκία Νιµεσουλίδη (Νimesulide) Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρµακο. - Φυλάξτε αυτό το φύλλο οδηγιών χρήσης. Ίσως χρειαστεί να το διαβάσετε ξανά. - Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρµακοποιό σας. - Η συνταγή για αυτό το φάρµακο χορηγήθηκε για σας. Δεν πρέπει να δώσετε το φάρµακο σε άλλους. Μπορεί να τους προκαλέσει βλάβη, ακόµα και όταν τα συµπτώµατά τους είναι ίδια µε τα δικά σας. - Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι το φάρµακο σας προκάλεσε κάποια ανεπιθύµητη ενέργεια παρακαλούµε να τη γνωστοποιήσετε στο θεράποντα ιατρό σας, ή στο φαρµακοποιό ή άλλο επαγγελµατία του τοµέα της υγείας, ή απευθείας στον Εθνικό Οργανισµό Φαρµάκων (Μεσογείων 284, 15562, Χολαργός, Το παρόν φύλλο οδηγιών περιέχει: 1 Τι είναι το MIN-A-PON και ποια είναι η χρήση του 2 Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού πάρετε το MIN-A-PON 3 Πώς να πάρετε το MIN-A-PON 4 Πιθανές ανεπιθύµητες ενέργειες 5 Πώς να φυλάσσεται το MIN-A-PON 6. Λοιπές πληροφορίες 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MIN-A-PON ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Το MIN-A-PON είναι ένα µη-στεροειδές αντιφλεγµονώδες φάρµακο (ΜΣΑΦ), µε αναλγητικές ιδιότητες. Χρησιµοποιείται για τη θεραπεία οξέος πόνου και για τη θεραπεία της δυσµηνόρροιας. Πριν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει το MIN-A-PON θα αξιολογήσει τα οφέλη που µπορεί να σας προσφέρει αυτό το φάρµακο έναντι των κινδύνων εµφάνισης ανεπιθύµητων ενεργειών. 2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ MIN-A-PON Μη χρησιµοποιήσετε το MIN-A-PON : - σε περίπτωση υπερευαισθησίας (αλλεργίας) στη νιµεσουλίδη ή σε οποιοδήποτε άλλο συστατικό του MIN-A-PON (αναφέρονται στην παράγραφο 6 στο τέλος αυτού του φύλλου οδηγιών) - σε περίπτωση που είχατε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα σηµεία µετά από τη λήψη ασπιρίνης ή άλλων µη-στεροειδών αντιφλεγµονωδών φαρµάκων: - συριγµό, αίσθηµα σύσφιξης του θώρακα, αδυναµία αναπνοής (άσθµα)

2 - ρινική συµφόρηση εξαιτίας οιδήµατος στο τοίχωµα της µύτης (ρινικός πολύποδας) - δερµατικά εξανθήµατα / κνιδωτικά εξανθήµατα (κνίδωση) - αιφνίδιο οίδηµα δέρµατος ή βλεννογόνου, όπως οίδηµα γύρω από τα µάτια, το πρόσωπο, τα χείλη, το στόµα ή το λαιµό, που πιθανόν δυσκόλεψαν την αναπνοή σας (αγγειονευρωτικό οίδηµα), - µετά από προηγούµενη θεραπεία µε ΜΣΑΦ και ιστορικό αιµορραγίας στο στοµάχι σας ή στο έντερο σας, οπές (διατρήσεις) στο στοµάχι σας ή στο έντερο σας, - εάν έχετε τώρα ή εάν είχατε στο παρελθόν έλκος στοµάχου ή εντέρου ή αιµορραγία (εξέλκωση ή αιµορραγία που να έχουν συµβεί τουλάχιστον δύο φορές), - εάν είχατε εγκεφαλική αιµορραγία (εγκεφαλικό επεισόδιο), - εάν έχετε οποιοδήποτε άλλο πρόβληµα αιµορραγίας ή οποιαδήποτε άλλα προβλήµατα λόγω µη-πήξης του αίµατός σας, - διαταραχή ηπατικής λειτουργίας - εάν παίρνετε άλλα φάρµακα τα οποία είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το ήπαρ, π.χ. παρακεταµόλη ή οποιοδήποτε άλλο αναλγητικό ή αγωγή µε ΜΣΑΦ, - εάν παίρνετε φάρµακα που προκαλούν εθισµό, ή εάν έχετε αναπτύξει µία συνήθεια η οποία σας έχει δηµιουργήσει εξάρτηση από φάρµακα ή άλλες ουσίες, - εάν καταναλώνετε οινοπνευµατώδη (αλκοολούχα) ποτά τακτικά και σε µεγάλες ποσότητες, - εάν είχατε στο παρελθόν κάποια αντίδραση στη νιµεσουλίδη που επηρέασε το ήπαρ, - εάν έχετε σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια χωρίς δυνατότητα αιµοκάθαρσης, - εάν έχετε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, - εάν υποφέρετε από πυρετό ή γρίπη (εάν αισθάνεστε γενικά πόνους, αδιαθεσία, ρίγη ή εάν έχετε πυρετό), - εάν βρίσκεστε στο τελευταίο τρίµηνο της εγκυµοσύνης, - εάν θηλάζετε. Μη χορηγήσετε το MIN-A-PON σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Προειδοποιήσεις Φάρµακα όπως το MIN-A-PON µπορεί να συσχετίζονται µε µια µικρή αύξηση του κινδύνου για έµφραγµα του µυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Οποιοσδήποτε κίνδυνος είναι πιο πιθανός µε υψηλές δόσεις και µακροχρόνια θεραπεία. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώµενη δόση ή τη διάρκεια της θεραπείας. Εάν έχετε καρδιακά προβλήµατα, προηγούµενο εγκεφαλικό επεισόδιο ή πιστεύετε ότι µπορεί να βρίσκεστε σε κίνδυνο τέτοιων καταστάσεων (για παράδειγµα εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή υψηλή χοληστερόλη ή είστε καπνιστής) θα πρέπει να συζητήσετε τη θεραπεία σας µε το γιατρό σας ή το φαρµακοποιό σας. Εάν αναπτύξετε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, θα πρέπει να διακόψετε το MIN-A-PON στην πρώτη εµφάνιση δερµατικού εξανθήµατος, βλάβες των µαλακών ιστών (βλάβες του βλεννογόνου), ή οποιοδήποτε άλλο σηµείο αλλεργίας, και να επικοινωνήσετε µε το γιατρό σας.

3 Σταµατήστε τη θεραπεία σας µε MIN-A-PON αµέσως µόλις διαπιστώσετε αιµορραγία (που προκαλεί κόπρανα στο χρώµα της πίσσας) ή εξέλκωση του πεπτικού σωλήνα (που προκαλεί κοιλιακό άλγος). Προσέξτε ιδιαίτερα µε το MIN-A-PON Εάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας µε νιµεσουλίδη αναπτύξετε συµπτώµατα που υποδεικνύουν µια ηπατική κατάσταση, θα πρέπει να σταµατήσετε τη λήψη της νιµεσουλίδης και να πληροφορήσετε το γιατρό σας αµέσως. Συµπτώµατα που υποδεικνύουν µια ηπατική κατάσταση συµπεριλαµβάνουν απώλεια όρεξης, ναυτία, έµετο, κοιλιακό πόνο, επίµονη κόπωση ή σκουρόχρωµα ούρα. Εάν έχετε υποφέρει ποτέ από πεπτικά έλκη, αιµορραγία από το στοµάχι ή το έντερο ή από φλεγµονώδεις παθήσεις του εντέρου όπως ελκώδης κολίτιδα ή νόσο του Crohn, θα πρέπει να το πείτε στο γιατρό σας πριν να πάρετε το MIN-A-PON. Εάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας µε MIN-A-PON, εµφανίσετε πυρετό και/ή γριπώδη συµπτώµατα (γενικό αίσθηµα πόνου, αδιαθεσίας και ρίγη) θα πρέπει να σταµατήσετε τη λήψη του προϊόντος και να ενηµερώσετε το γιατρό σας. Εάν υποφέρετε από οποιαδήποτε ήπια καρδιακή νόσο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κυκλοφορικά ή νεφρικά προβλήµατα, πείτε το στο γιατρό σας πριν τη λήψη του MIN-A-PON. Εάν είστε ηλικιωµένος, ο γιατρός σας µπορεί να θέλει να σας βλέπει κατά διαστήµατα για να βεβαιωθεί ότι το MIN-A-PON δεν προκαλεί προβλήµατα στο στοµάχι, το νεφρό, την καρδιά ή το ήπαρ. Εάν προγραµµατίζετε µια εγκυµοσύνη, θα πρέπει να ενηµερώσετε το γιατρό σας καθώς το MIN-A-PON µπορεί να µειώσει τη γονιµότητα. Εάν έχετε δυσανεξία σε κάποια σάκχαρα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε µε το γιατρό σας πριν τη λήψη του φαρµάκου αυτού. Εάν λαµβάνετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα, καθώς µπορεί να αλληλεπιδράσουν µε το MIN-A-PON : - κορτικοστεροειδή (φάρµακα που χρησιµοποιούνται στη θεραπεία φλεγµονωδών καταστάσεων), - φάρµακα που αραιώνουν το αίµα (αντιπηκτικά π.χ. βαρφαρίνη ή αντιαιµοπεταλιακοί παράγοντες, ασπιρίνη ή άλλα σαλικυλικά), - αντιυπερτασικά ή διουρητικά φάρµακα (φάρµακα που χρησιµοποιούνται για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ή παθήσεων της καρδιάς), - λίθιο το οποίο χρησιµοποιείται για την αντιµετώπιση της κατάθλιψης και παρόµοιων καταστάσεων, - Εκλεκτικοί Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης (φάρµακα για την αντιµετώπιση της κατάθλιψης), - µεθοτρεξάτη (φάρµακο που χρησιµοποιείται για τη θεραπεία ρευµατοειδούς αρθρίτιδας και του καρκίνου), - κυκλοσπορίνη (φάρµακο που χρησιµοποιείται µετά από µεταµόσχευση ή για τη θεραπεία διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήµατος).

4 Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός ή ο φαρµακοποιός σας γνωρίζουν ότι παίρνετε αυτά τα φάρµακα προτού πάρετε το MIN-A-PON. Κύηση και γαλουχία Ζητήστε τη συµβουλή του γιατρού σας ή του φαρµακοποιού σας πριν τη λήψη του MIN-A- PON ή οποιουδήποτε άλλου φαρµάκου. - Το MIN-A-PON δε θα πρέπει να χρησιµοποιείται κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριµήνου της εγκυµοσύνης: µπορεί να προκαλέσει προβλήµατα στο βρέφος και τον τοκετό. - Εάν προγραµµατίζετε µια εγκυµοσύνη, θα πρέπει να πληροφορήσετε το γιατρό σας καθώς το MIN-A-PON µπορεί να µειώσει τη γονιµότητα. - Εάν είστε στο πρώτο ή δεύτερο τρίµηνο της εγκυµοσύνης, µην υπερβαίνετε τη δόση και τη διάρκεια της θεραπείας που σας συνταγογράφησε ο γιατρός σας. Το MIN-A-PON δε θα πρέπει να χρησιµοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασµού. Οδήγηση και χειρισµός µηχανηµάτων: Μην οδηγείτε ή χρησιµοποιείτε µηχανήµατα εάν το MIN-A-PON υπνηλία. σας προκαλεί ζάλη ή Σηµαντικές πληροφορίες σχετικά µε µερικά από τα συστατικά του προϊόντος Τα δισκία MIN-A-PON περιέχουν λακτόζη. Εάν ο γιατρός σας έχει πει ότι έχετε δυσανεξία σε ορισµένα σάκχαρα, επικοινωνήστε µε το γιατρό σας πριν τη λήψη αυτού του φαρµακευτικού προϊόντος. 1. ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ MIN-A-PON Πάντοτε να παίρνετε το MIN-A-PON ακριβώς σύµφωνα µε τις οδηγίες του γιατρού σας. Εάν έχετε αµφιβολίες, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρµακοποιό σας. Οι ανεπιθύµητες ενέργειες µπορεί να ελαχιστοποιηθούν µε τη χρήση της µικρότερης αποτελεσµατικής δόσης για το συντοµότερο δυνατό χρονικό διάστηµα για τον έλεγχο των συµπτωµάτων. Η συνήθης δόση είναι 100 mg δύο φορές την ηµέρα µετά από γεύµα για τις από του στόµατος µορφές και 100 mg ή 200 mg δυο φορές ηµερησίως για τα υπόθετα νιµεσουλίδης. Χρησιµοποιήστε το MIN-A-PON για τη µικρότερη δυνατή περίοδο και όχι περισσότερο από 15 συνεχείς ηµέρες κάθε φορά. Εάν λάβετε µεγαλύτερη ποσότητα MIN-A-PON από ότι πρέπει: Εάν λάβετε ή νοµίζετε ότι έχετε λάβει µεγαλύτερη ποσότητα MIN-A-PON από ότι πρέπει (υπερδοσολογία), επικοινωνήστε µε το γιατρό σας ή το νοσοκοµείο χωρίς καθυστέρηση. Προσκοµίστε ότι φάρµακο έχει αποµείνει. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, θα εµφανίσετε πιθανώς ένα από τα ακόλουθα συµπτώµατα: νωθρότητα, ναυτία, στοµαχόπονος, στοµαχική αιµορραγία ή δυσκολία αναπνοής. Εάν ξεχάσατε να λάβετε το MIN-A-PON : Μη λάβετε διπλή δόση προκειµένου να επανορθώσετε για τις µεµονωµένες δόσεις που ξεχάσατε.

5 4. ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Όπως όλα τα φάρµακα, έτσι και το MIN-A-PON µπορεί να προκαλέσει ανεπιθύµητες ενέργειες αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους. Εάν συµβεί κάτι από τα ακόλουθα, σταµατήστε τη λήψη του φαρµάκου και πείτε το στο γιατρό σας αµέσως, καθώς αυτά µπορεί να υποδεικνύουν σπάνιες σοβαρές ανεπιθύµητες ενέργειες που απαιτούν επείγουσα ιατρική περίθαλψη: - Δυσφορία του στοµάχου ή πόνος, απώλεια όρεξης, ναυτία, έµετος ή αιµορραγία από το στοµάχι σας ή το έντερο ή µαύρα κόπρανα - Διαταραχές του δέρµατος όπως εξάνθηµα ή ερυθρότητα - Συριγµός ή λαχάνιασµα - Κιτρίνισµα του δέρµατος σας ή του λευκού των µατιών (ίκτερος) - Απρόσµενη µεταβολή στην ποσότητα ή το χρώµα των ούρων - Οίδηµα του προσώπου σας, των ποδιών σας ή των κάτω άκρων - Επίµονη κόπωση Γενικές ανεπιθύµητες ενέργειες των Μη Στεροειδών Αντιφλεγµονωδών Φαρµάκων (ΜΣΑΦ) Η χρήση µερικών µη στεροειδών αντιφλεγµονωδών φαρµάκων (ΜΣΑΦ) µπορεί να σχετίζεται µε µια µικρή αύξηση του κινδύνου για απόφραξη των αρτηριών (συµβάντα αρτηριακής θρόµβωσης), π.χ. έµφραγµα του µυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο (αποπληξία), ιδιαίτερα σε υψηλές δόσεις και σε µακροχρόνια θεραπεία. Κατακράτηση υγρών (οίδηµα), υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) και καρδιακή ανεπάρκεια έχουν αναφερθεί σε σχέση µε τη θεραπεία µε ΜΣΑΦ. Οι πιο συχνά εµφανιζόµενες ανεπιθύµητες ενέργειες επηρεάζουν τον πεπτικό σωλήνα (γαστρεντερικά συµβάντα): - Έλκη στοµάχου και ανώτερου τµήµατος των λεπτών εντέρων (πεπτικά/γαστροδωδεκαδακτυλικά έλκη). - Οπή στο τοίχωµα των εντέρων (διάτρηση) ή αιµορραγία του πεπτικού συστήµατος (µερικές φορές µοιραίας έκβασης, ιδιαίτερα στους ηλικιωµένους). Ανεπιθύµητες ενέργειες που µπορεί να εµφανισθούν µε το MIN-A-PON είναι: - Συχνές (που µπορεί να επηρεάσουν περισσότερα από 1 άτοµα στα 100): διάρροια, ναυτία, έµετος, ήσσονος σηµασίας µεταβολές στις εξετάσεις αίµατος για την ηπατική λειτουργία. - Όχι συχνές (που µπορεί να επηρεάσουν έως 1 άτοµο στα 100): λαχάνιασµα, ζάλη, αυξηµένη αρτηριακή πίεση, δυσκοιλιότητα, αίσθηµα τάσεως του επιγαστρίου, φλεγµονή του στοµάχου (γαστρίτιδα), κνησµός, εξάνθηµα, εφίδρωση, πρήξιµο (οίδηµα), αιµορραγία από το στοµάχι ή το έντερο, δωδεκαδακτυλικά ή στοµαχικά έλκη και διάτρηση έλκους. - Σπάνιες (που µπορεί να επηρεάσουν λιγότερα από 1 άτοµα στα 1000): αναιµία, µειωµένα λευκοκύτταρα στο αίµα, αύξηση σε ορισµένα λευκοκύτταρα (ηωσινοφιλία) στο αίµα, µεταβολές στην αρτηριακή πίεση, αιµορραγία, δυσφορία αποβολής ούρων ή επίσχεση

6 ούρων, αίµα στα ούρα, αύξηση καλίου στο αίµα, αισθήµα άγχους ή νευρικότητα, εφιάλτες, θάµβος οράσεως, αυξηµένος αριθµός σφυγµών, δερµατική έξαψη, ερυθρότητα δέρµατος, φλεγµονή δέρµατος (δερµατίτιδα), αίσθηµα γενικής δυσφορίας, κόπωση - Πολύ σπάνιες (που µπορεί να επηρεάσουν περισσότερα από 1 άτοµα στα ): σοβαρή δερµατική αντίδραση (γνωστό ως πολυµορφικό ερύθηµα, σύνδροµο Stevens-Johnson και τοξική επιδερµική νεκρόλυση) που προκαλεί φλύκταινες στο δέρµα και έντονο αίσθηµα αδιαθεσίας, νεφρική ανεπάρκεια ή φλεγµονή (νεφρίτιδα), διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας (εγκεφαλοπάθεια), µείωση των αιµοπεταλίων στο αίµα προκαλώντας αιµορραγία από το στοµάχι ή το έντερο, δωδεκαδακτυλικά ή στοµαχικά έλκη, ηπατική φλεγµονή (ηπατίτιδα), µερικές φορές πολύ σοβαρή που προκαλεί ίκτερο και διακοπή ροής των χοληφόρων, αλλεργίες, µείωση στη θερµοκρασία του σώµατος, ζάλη, πονοκέφαλοι, υπνηλία, στοµαχόπονος, δυσπεψία, ερεθισµένο στόµα, κνησµώδες εξάνθηµα (κνίδωση), οίδηµα του προσώπου και των περιοχών που περιβάλλει, οπτικές διαταραχές. Φάρµακα όπως το MIN-A-PON µπορεί να συσχετίζονται µε µικρή αύξηση του κίνδυνου για καρδιακή προσβολή («έµφραγµα του µυοκαρδίου») ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι το φάρµακο σας προκάλεσε κάποια ανεπιθύµητη ενέργεια παρακαλούµε να τη γνωστοποιήσετε στο θεράποντα ιατρό σας, ή στο φαρµακοποιό ή άλλο επαγγελµατία του τοµέα της υγείας, ή απευθείας στον Εθνικό Οργανισµό Φαρµάκων (Μεσογείων 284, 15562, Χολαργός, 5. ΠΩΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ MIN-A-PON Να φυλάσσεται σε µέρη που δεν το φθάνουν και δεν το βλέπουν τα παιδιά. Φυλάσσετε σε θερµοκρασία 25ºC. 6. ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τι περιέχει το MIN-A-PON - Η δραστική ουσία είναι η νιµεσουλίδη. Κάθε δισκίο MIN-A-PON περιέχει 100 mg νιµεσουλίδης. - Τα άλλα συστατικά είναι: Cellulose microcrystalline, Sodium starch glycolate, Lactose monohydrate, Docusate sodium, Hyprolose, Hydrogenated vegetable oil, Magnesium stearate Εµφάνιση του MIN-A-PON και περιεχόµενο συσκευασίας Απλά επίπεδα δισκία, µε χαραγή στη µια πλευρά, χρώµατος λευκού έως υποκίτρινου που περιέχονται σε blister. Κουτί των 30 δισκίων (3 blisters x 10 δισκία). Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας και Παραγωγός Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας Μινέρβα φαρµακευτική α.ε. Λεωφ. Κηφισού 132, Περιστέρι Τηλ Παραγωγός

7 ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ (ΕΡΓ. Β), Λεωφόρος Ανθούσης 7, Παλλήνη, Τηλ: Το παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης εγκρίθηκε για τελευταία φορά: 2/2013

Meloxicam/Generics 15 mg δισκία µελοξικάµη

Meloxicam/Generics 15 mg δισκία µελοξικάµη ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Meloxicam/Generics 15 mg δισκία µελοξικάµη ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρµακο. Φυλάξτε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. ADVIL Επικαλυμμένα δισκία 200 mg Ibuprofen (ιβουπροφαίνη)

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. ADVIL Επικαλυμμένα δισκία 200 mg Ibuprofen (ιβουπροφαίνη) ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ADVIL Επικαλυμμένα δισκία 200 mg Ibuprofen (ιβουπροφαίνη) Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ NORMA HELLAS S.A. PROVICARD VERSION: PIL-2929301_02_03-02 DATE: 01-11-2013 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ Provicard 10 mg δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο Provicard 20 mg δισκία επικαλυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ 2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ 2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ 1.1 STARMELOX Δισκία 15 mg/ tabl MELOXICAM ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ 1.2. Σύνθεση : Δραστική ουσία : Μελοξικάμη Έκδοχα : Sodium citrate dihydrate, Lactose monohydrate, Cellulose microcrystalline, Povidone, Silicon

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ CLOPIDOSYN Επικαλυµµένα µε λεπτό υµένιο δισκία 75mg Κλοπιδογρέλη

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ CLOPIDOSYN Επικαλυµµένα µε λεπτό υµένιο δισκία 75mg Κλοπιδογρέλη ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ CLOPIDOSYN Επικαλυµµένα µε λεπτό υµένιο δισκία 75mg Κλοπιδογρέλη ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Serotyp ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ. Σερτραλίνη

Serotyp ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ. Σερτραλίνη Target Pharma Serotyp ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σερτραλίνη PIL_2815501,02_01 ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρµακο. - Φυλάξτε αυτό το φύλλο οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

VERSION: PIL-2813101_02-03 EDITION: 14-12-2012 Epilyd ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ. Σερτραλίνη

VERSION: PIL-2813101_02-03 EDITION: 14-12-2012 Epilyd ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ. Σερτραλίνη NORMA HELLAS S.A. VERSION: PIL-2813101_02-03 EDITION: 14-12-2012 Epilyd ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ Σερτραλίνη EPILYD Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Gliclazide/Generics 30 mg δισκία ελεγχόµενης αποδέσµευσης

Gliclazide/Generics 30 mg δισκία ελεγχόµενης αποδέσµευσης ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Gliclazide/Generics 30 mg δισκία ελεγχόµενης αποδέσµευσης Γλικλαζίδη ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Clarithromycin/Generics 500 mg ισκία (κλαριθροµυκίνη)

Clarithromycin/Generics 500 mg ισκία (κλαριθροµυκίνη) ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ Clarithromycin/Generics 500 mg ισκία (κλαριθροµυκίνη) ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρµακο. -

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Gabapentin/Generics 400 mg καψάκια, σκληρά (Γκαµπαπεντίνη)

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Gabapentin/Generics 400 mg καψάκια, σκληρά (Γκαµπαπεντίνη) ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Gabapentin/Generics 300 mg καψάκια, σκληρά (Γκαµπαπεντίνη) Gabapentin/Generics 400 mg καψάκια, σκληρά (Γκαµπαπεντίνη) ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Β. ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Β. ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ VENLAFAXINE / GENERICS 75 mg & 150 mg καψάκια παρατεταµένης αποδέσµευσης, σκληρά (βενλαφαξίνη) ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Ομεπραζόλη

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Ομεπραζόλη NORMA HELLAS S.A. VERSION: PIL-2108502-03 DATE: 14-12-2012 LOPROC INJ. 40MG ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ Loproc 40 mg κόνις και διαλύτης για ενέσιμο διάλυμα Ομεπραζόλη Διαβάστε προσεκτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Σουµατριπτάνη

Ηλεκτρική Σουµατριπτάνη Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για το χρήστη SUMATRIPTAN/GENERICS 50 mg & 100 mg επικαλυµµένα µε λεπτό υµένιο δισκία Ηλεκτρική Σουµατριπτάνη ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών χρήσης: πληροφοροίες για τον χρήστη. Losec Mups 10 mg γαστροανθεκτικά δισκία Losec Mups 20 mg γαστροανθεκτικά δισκία ομεπραζόλη

Φύλλο οδηγιών χρήσης: πληροφοροίες για τον χρήστη. Losec Mups 10 mg γαστροανθεκτικά δισκία Losec Mups 20 mg γαστροανθεκτικά δισκία ομεπραζόλη Φύλλο οδηγιών χρήσης: πληροφοροίες για τον χρήστη Lsec Mups 10 mg γαστροανθεκτικά δισκία Lsec Mups 20 mg γαστροανθεκτικά δισκία ομεπραζόλη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ciproxin XR 1000 mg δισκία ελεγχόμενης αποδέσμευσης. Σιπροφλοξασίνη

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ciproxin XR 1000 mg δισκία ελεγχόμενης αποδέσμευσης. Σιπροφλοξασίνη ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Ciproxin XR 1000 mg δισκία ελεγχόμενης αποδέσμευσης Σιπροφλοξασίνη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ RANTUDAL 60 mg, καψάκια σκληρά RANTUDAL Retard 90 mg, καψάκια ελεγχόμενης αποδέσμευσης 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 1 σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Atacand Plus 8 mg/12,5 mg δισκία Atacand Plus 16 mg/12,5 mg δισκία Atacand Plus 32 mg/12,5 mg δισκία Atacand Plus 32 mg/25 mg δισκία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Oλανζαπίνη

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Oλανζαπίνη NORMA HELLAS S.A. VERSION: PIL-2895701_02_04-01 DATE: 14-12-2012 NORPEN ORO ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ Norpen Oro 5mg δισκία διασπειρόμενα στο στόμα Norpen Oro 10mg δισκία διασπειρόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ VASTAREL 20 mg, επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο VASTAREL 20 mg/ml, πόσιμες σταγόνες, διάλυμα Trimetazidine Το φάρμακο αυτό τελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Gynofen 35, Επικαλυμμένο δισκίο (2,00+0,035)mg/tab Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Gynofen 35, Επικαλυμμένο δισκίο (2,00+0,035)mg/tab Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Gynofen 35, Επικαλυμμένο δισκίο (2,00+0,035)mg/tab Cyproterone Acetate + Ethinylestradiol Το φάρμακο αυτό τελεί υπό συμπληρωματική παρακολούθηση. Αυτό θα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ 5mg / 5mg δισκία 10mg / 5mg δισκία 5mg / 10mg δισκία 10mg / 10mg δισκία περινδοπρίλη αργινίνη / αμλοδιπίνη (perindopril arginine / amlodipine)

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ HYDREASYN. Hydroxyurea 500 mg/cap Υδροξυουρία

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ HYDREASYN. Hydroxyurea 500 mg/cap Υδροξυουρία ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ HYDREASYN Hydroxyurea 500 mg/cap Υδροξυουρία ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρµακο. - Φυλάξτε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ 1.1. ANAPROX Επικεκαλυμένα δισκία 550mg/tab Naproxen Sodium 1.2. Σύνθεση: Δραστική ουσία : Naproxen Sodium Έκδοχα : Microcrystalline cellulose, Povidone K29/32, Talc, Magnesium

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Seropram 20 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία. Citalopram (ως υδροβρωμίδιο)

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Seropram 20 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία. Citalopram (ως υδροβρωμίδιο) CY. PIL Seropram 20 mg film-coated tablets / Greek ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ Seropram 20 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Citalopram (ως υδροβρωμίδιο) Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

Qlaira επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol valerate/dienogest

Qlaira επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol valerate/dienogest Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη Qlaira επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol valerate/dienogest Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή. Advagraf 5 mg καψάκια σκληρά, παρατεταμένης αποδέσμευσης

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή. Advagraf 5 mg καψάκια σκληρά, παρατεταμένης αποδέσμευσης Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή Advagraf 0.5 mg καψάκια σκληρά, παρατεταμένης αποδέσμευσης Advagraf 1 mg καψάκια σκληρά, παρατεταμένης αποδέσμευσης Advagraf 3 mg καψάκια σκληρά, παρατεταμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο.

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο. Angeliq 1 mg / 2 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol / Drospirenone ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Σύνθεση : Δραστική ουσία : Alendronate sodium : Microcrystalline cellulose, Lactose anhydrous, Croscarmellose sodium type I, Magnesium stearate

1.2 Σύνθεση : Δραστική ουσία : Alendronate sodium : Microcrystalline cellulose, Lactose anhydrous, Croscarmellose sodium type I, Magnesium stearate ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ 1.1 DARGOL Mίία φορά την εβδομάδα δισκίία 70 mg Alendronate sodium 1.2 Σύνθεση : Δραστική ουσία : Alendronate sodium Έκδοχα : Microcrystalline cellulose, Lactose anhydrous,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. PRETERAX 10mg/2,5mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία perindopril arginine/indapamide

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ. PRETERAX 10mg/2,5mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία perindopril arginine/indapamide ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ PRETERAX 10mg/2,5mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία perindopril arginine/indapamide Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Β. ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Β. ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1 Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον ασθενή PROTELOS 2 g Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα Strontium ranelate. Το φάρμακο αυτό τελεί υπό συμπληρωματική παρακολούθηση. Αυτό θα επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα