ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδηγίες ασφαλείας. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Γενικές παρατηρήσεις ασφαλείας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδηγίες ασφαλείας. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Γενικές παρατηρήσεις ασφαλείας"

Transcript

1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδηγίες ασφαλείας Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια, καθώς και στην προστασία του συστήματος και του περιβάλλοντος εργασίας σας από ενδεχόμενους κινδύνους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόσθετες πληροφορίες κανονισμών για τον εξοπλισμό που αναφέρεται στο παρόν έγγραφο μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία web dell.com/regulatory_compliance. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόσθετες πληροφορίες χρήστη για τον εξοπλισμό σας (όπως μονάδες δίσκου αποθήκευσης, κάρτες PC και άλλα περιφερειακά) μπορεί να είναι διαθέσιμες στην ενότητα «Manuals» (Εγχειρίδια) στη διεύθυνση support.dell.com. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Γενικές παρατηρήσεις ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα τροφοδοτικά του συστήματός σας μπορεί να παράγουν υψηλές τάσεις και να ευθύνονται για σχετικούς κινδύνους με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη πρόκληση σωματικής βλάβης. Εκτός κι αν ορίζεται διαφορετικά από την Dell, μόνο εκπαιδευμένοι τεχνικοί σέρβις έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν τα καλύμματα και να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα στοιχεία εντός του συστήματος. Αυτή η προειδοποίηση ισχύει για προϊόντα της Dell σε rack. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το σύστημα μπορεί να διαθέτει περισσότερα από ένα καλώδια τροφοδοσίας. Προς αποφυγή κινδύνου ηλεκτροπληξίας, όλα τα καλώδια τροφοδοσίας ισχύος ενδεχομένως να πρέπει να αποσυνδεθούν από εξειδικευμένο τεχνικό, πριν την εκτέλεση εργασιών συντήρησης στο σύστημα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ: Τα προϊόντα της Dell δεν είναι ιατρικές συσκευές και δεν είναι καταχωρημένα σύμφωνα με το UL ή IEC (ή αντίστοιχο). Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε απόσταση μικρότερη από 6 πόδια από ασθενείς ή με τρόπο που επιδρά άμεσα ή έμμεσα σε ασθενείς. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένοι εξοπλισμοί μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ανεξάρτητες συσκευές ή σε rack ως στοιχείο ενός συστήματος. Ελέγξτε στην τεκμηρίωση του προϊόντος σας αν ο εξοπλισμός σας είναι κατάλληλος μόνο για τοποθέτηση σε rack. Ανατρέξτε στις πρόσθετες οδηγίες και πληροφορίες ασφαλείας του παρόντος σχετικά με την τοποθέτηση σε rack.

2 Κατά την προετοιμασία του εξοπλισμού σας για χρήση: Τοποθετήστε τον εξοπλισμό σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια. Μην τοποθετείτε τον εξοπλισμό σας σε εντοιχισμένο έπιπλο ή επάνω σε κρεβάτι, καναπέ ή χαλί. Αφήστε ελάχιστη απόσταση 10,2 cm (4 in) σε όλες τις αεριζόμενες πλευρές του εξοπλισμού, ώστε να επιτρέπετε την απαιτούμενη ροή αέρα για σωστό αερισμό. Ο περιορισμός της ροής αέρα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εξοπλισμό ή πυρκαγιά. Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν πατάει επάνω στα καλώδια του εξοπλισμού σας και ότι τα καλώδια δεν είναι τοποθετημένα σε μέρος όπου μπορούν να πατηθούν ή να σκοντάψει κάποιος. Φυλάξτε τον εξοπλισμό σας μακριά από σώματα θέρμανσης και πηγές θερμότητας. Φυλάξτε τον εξοπλισμό σας μακριά από πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείται εντός της καθορισμένης περιοχής λειτουργίας. Μην στοιβάζετε ή τοποθετείτε τα διάφορα μέρη του εξοπλισμού πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί ο αέρας θα επανακυκλοφορεί ή θα είναι ζεστός. Μετακινείτε τον εξοπλισμό με προσοχή. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ροδάκια ή/και οι σταθεροποιητές έχουν συνδεθεί καλά στο σύστημα. Αποφύγετε τις απότομες στάσεις και τις ανώμαλες επιφάνειες. Η παρακάτω δήλωση αφορά μόνο προϊόντα για τοποθέτηση σε rack της μάρκας GS: Ο εξοπλισμός αυτός δεν προορίζεται για χρήση σε χώρους εργασία με μονάδες οπτικής προβολής, σύμφωνα με την παρ. 2 του Γερμανικού κανονισμού για χώρους εργασίας με μονάδες οπτικής προβολής. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελέγξτε τα όρια βάρους που αναφέρονται στην τεκμηρίωση του εξοπλισμού σας πριν τοποθετήσετε μια οθόνη ή άλλες συσκευές πάνω στον εξοπλισμό σας. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Προς αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στον εξοπλισμό σας, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης επιλογής τάσης (εάν υπάρχει) στο τροφοδοτικό έχει ρυθμιστεί στην τάση που συμφωνεί όσο το δυνατόν περισσότερο με την τροφοδοσία AC που είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η οθόνη σας και οι συνδεδεμένες συσκευές είναι κατάλληλες για λειτουργία με την ισχύ που διατίθεται στην περιοχή σας.

3 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για την αποφυγή ξεσπάσματος πυρκαγιάς, φυλάτε πάντα κεριά ή άλλες ακάλυπτες φλόγες μακριά από αυτό το προϊόν. Κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού σας: ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην λειτουργείτε τον εξοπλισμό σας αν κάποιο κάλυμμα (όπως π.χ. το κάλυμμα του υπολογιστή, τα πλαϊνά, τα στηρίγματα μονάδων, οι θήκες της πρόσοψης, κ.λπ.) δεν είναι στη θέση του. Χρησιμοποιήστε το προϊόν μόνο με τον εγκεκριμένο εξοπλισμό. Θέστε σε λειτουργία τον εξοπλισμό χρησιμοποιώντας μόνο τον τύπο εξωτερικής πηγής ισχύος που υποδεικνύεται στην ετικέτα ονομαστικής ηλεκτρικής ισχύος. Εάν δεν είστε βέβαιοι σχετικά με τον τύπο της απαιτούμενης πηγής ισχύος, συμβουλευθείτε τον υπεύθυνο συντήρησης ή τη ΔΕΗ. Μην λειτουργείτε τον εξοπλισμό σε ξεχωριστό περίβλημα εκτός κι αν εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός εισόδου και εξόδου, ώστε να τηρούνται οι οδηγίες που αναφέρονται παραπάνω. Μην περιορίζετε τη ροή του αέρα στον εξοπλισμό φράσσοντας διόδους ή εισόδους αέρα. Μην τοποθετείτε χαρτιά κάτω από τον εξοπλισμό. Μην τοποθετείτε αντικείμενα στους αεραγωγούς ή σε ανοίγματα του εξοπλισμού σας. Μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία λόγω βραχυκυκλώματος των εσωτερικών εξαρτημάτων. Μην χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό σε υγρό περιβάλλον. Για παράδειγμα, κοντά σε μπανιέρα, νεροχύτη, πισίνα ή σε ένα υγρό υπόγειο. Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα καλώδια τροφοδοσίας. Εάν δεν διαθέτετε καλώδιο τροφοδοσίας για τον εξοπλισμό σας ή για οποιοδήποτε εξάρτημα που τροφοδοτείται με εναλλασσόμενο ρεύμα και το οποίο προορίζεται για τον εξοπλισμό σας, προμηθευτείτε καλώδιο τροφοδοσίας εγκεκριμένο για χρήση στη χώρα σας. Το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να είναι κατάλληλο για τον ίδιο τον εξοπλισμό, για την τάση και τον τύπο ρεύματος που αναφέρονται στην ετικέτα ονομαστικής ηλεκτρικής ισχύος του εξοπλισμού. Η ονομαστική τάση και το ονομαστικό ρεύμα του καλωδίου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τις ονομαστικές τιμές που αναγράφονται στον εξοπλισμό.

4 Προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας, συνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας του εξοπλισμού και των περιφερειακών σε κατάλληλα γειωμένες ηλεκτρικές πρίζες. Αυτά τα καλώδια είναι εξοπλισμένα με φις τριών ακίδων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η κατάλληλη γείωση. Μην χρησιμοποιείτε βύσματα μετασχηματιστή και μην αφαιρείτε την ακίδα γείωσης από το φις του καλωδίου. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε καλώδιο επέκτασης, χρησιμοποιήστε καλώδιο 3 συρμάτων με κατάλληλα γειωμένα φις. Τηρείτε τις ονομαστικές τιμές του καλωδίου επέκτασης και του πολύπριζου. Βεβαιωθείτε ότι η συνολική ονομαστική τιμή αμπέρ όλων των εξοπλισμών που είναι συνδεδεμένοι στο καλώδιο επέκτασης ή στο πολύπριζο δεν υπερβαίνει το 80% του ορίου της ονομαστικής τιμής αμπέρ του καλωδίου επέκτασης ή του πολύπριζου. Για να προστατέψετε τον εξοπλισμό σας από απότομες αυξομειώσεις ηλεκτρικής ισχύος, χρησιμοποιήστε μια συσκευή προστασίας από υπέρταση, έναν σταθεροποιητή τάσης ή ένα τροφοδοτικό αδιάλειπτης παροχής (UPS). Τοποθετήστε τα καλώδια του εξοπλισμού και τα καλώδια τροφοδοσίας προσεκτικά. Περάστε τα καλώδια έτσι ώστε να μην μπορεί να τα πατήσει κανείς ή να σκοντάψει σε αυτά. Βεβαιωθείτε ότι κανένα αντικείμενο δεν βρίσκεται επάνω σε καλώδια. Μην τροποποιείτε τα καλώδια τροφοδοσίας ή τα φις. Συμβουλευθείτε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο ή τη ΔΕΗ σχετικά με τροποποιήσεις της εγκατάστασης. Να τηρείτε πάντα τους τοπικούς/εθνικούς κανονισμούς καλωδίωσης. Όταν συνδέετε ή αποσυνδέετε την τροφοδοσία σε/από τροφοδοτικά άμεσης σύνδεσης με τον υπολογιστή, τηρείτε τις ακόλουθες οδηγίες: Εγκαταστήστε το τροφοδοτικό πριν συνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας πριν αφαιρέσετε το τροφοδοτικό. Εάν ο εξοπλισμός διαθέτει πολλαπλές πηγές ισχύος, διακόψτε την τροφοδοσία στο σύστημα αποσυνδέοντας όλα τα καλώδια τροφοδοσίας από τα τροφοδοτικά. Μην χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό με τροφοδοσία AC κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρικής καταιγίδας. Οι συσκευές που τροφοδοτούνται μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν έχουν αποσυνδεθεί όλα τα καλώδια. Πριν καθαρίσετε τον εξοπλισμό, αποσυνδέστε τον από την πρίζα. Καθαρίστε τον εξοπλισμό με ένα απαλό ύφασμα, νοτισμένο με νερό. Μην χρησιμοποιείτε υγρά καθαριστικά ή σπρέι, τα οποία μπορεί να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες.

5 Καθαρίστε τους αεραγωγούς στην μπροστινή πλευρά, στην πίσω πλευρά και στα πλαϊνά του συστήματος με ένα καθαρό, υγρό πανί. Χνούδια, σκόνη και άλλα ξένα υλικά μπορούν να αποφράξουν τις διόδους και να περιορίσουν τη ροή του αέρα. Φροντίστε να μην πέφτουν τροφές ή υγρά στα εξαρτήματα του εξοπλισμού σας και ποτέ μην θέτετε σε λειτουργία τον εξοπλισμό σε περιβάλλον με υγρασία. Αν το σύστημα βραχεί, ανατρέξτε στην ενότητα «ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εάν βραχεί το σύστημά σας». Εάν προκύψει κάποια από τις ακόλουθες καταστάσεις, αποσυνδέστε τον εξοπλισμό από την ηλεκτρική πρίζα και αντικαταστήστε το εξάρτημα ή επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο τεχνικό συντήρησης: Το καλώδιο τροφοδοσίας, το καλώδιο επέκτασης ή το βύσμα έχει καταστραφεί. Ένα αντικείμενο έχει πέσει μέσα στον εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός έχει εκτεθεί σε νερό. Ο εξοπλισμός έχει πέσει κάτω ή έχει υποστεί ζημιά. Ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί σωστά ακόμα και όταν τηρείτε τις οδηγίες λειτουργίας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εσφαλμένη εγκατάσταση μιας μπαταρίας ή η χρήση μη συμβατής μπαταρίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης. Αντικαταστήστε την μπαταρία μόνο με μπαταρία ίδιου ή αντίστοιχου τύπου που συνιστάται από τον κατασκευαστή, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης. Απορρίψτε κατάλληλα τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες (δείτε «ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Απόρριψη μπαταριών»). Χειρίζεστε τις μπαταρίες με προσοχή. Μην αποσυναρμολογείτε, σπάτε ή τρυπάτε τις μπαταρίες. Μην βραχυκυκλώνετε, μην πετάτε στη φωτιά ή στο νερό τις μπαταρίες και μην τις εκθέτετε σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 60 βαθμούς Κελσίου (140 βαθμούς Φαρενάιτ). Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε ή να επιδιορθώσετε μια μπαταρία. Αντικαθιστάτε τις μπαταρίες μόνο με μπαταρίες που ενδείκνυται για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εξαρτήματα μόντεμ, τηλεπικοινωνιών ή τοπικού δικτύου Εάν το σύστημά σας διαθέτει μόντεμ, το καλώδιο που χρησιμοποιείται με το μόντεμ θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί με ελάχιστο μέγεθος σύρματος 26 AWG (American wire gauge) και υποδοχή RJ-11 συμβατή με FCC.

6 Μην συνδέετε ή χρησιμοποιείτε μόντεμ κατά τη διάρκεια ηλεκτρικής καταιγίδας. Μπορεί να υπάρξει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από κεραυνό. Ποτέ μην συνδέετε ή χρησιμοποιείτε μόντεμ σε υγρό περιβάλλον. Μην συνδέετε καλώδιο μόντεμ ή τηλεφώνου στην υποδοχή του ελεγκτή διεπαφής δικτύου (NIC). Αποσυνδέστε το καλώδιο του μόντεμ, πριν ανοίξετε το περίβλημα ενός εξοπλισμού, πριν αγγίξετε ή εγκαταστήσετε εσωτερικά εξαρτήματα ή πριν αγγίξετε ένα καλώδιο ή μια υποδοχή μόντεμ χωρίς μόνωση. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εξοπλισμός με συσκευές λέιζερ ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτός κι ορίζεται διαφορετικά στην τεκμηρίωση της Dell, μόνο εκπαιδευμένοι τεχνικοί σέρβις έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν το κάλυμμα και να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα στοιχεία εντός του συστήματος. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να περιέχει μονάδες οπτικών δίσκων (ODD), όπως CD- ROM, CDR/W, DVD κ.ο.κ., με ενσωματωμένες συσκευές λέιζερ. Προς αποφυγή του κινδύνου έκθεσης σε ακτινοβολία λέιζερ, μην απενεργοποιείτε ή ανοίγετε τη μονάδα ODD για κανέναν απολύτως λόγο. Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει ένα Host Bus Adapter (HBA), το οποίο μπορεί να έχει μια ενσωματωμένη συσκευή λέιζερ. Αυτές οι μονάδες ODD και HBA συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας και ανήκουν στην Κατηγορία 1 προϊόντων λέιζερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Πρότυπο DHHS και το Ευρωπαϊκό Πρότυπο IEC/EN περί ασφάλειας προϊόντων λέιζερ. Αυτές οι συσκευές ODD δεν περιλαμβάνουν ειδικές προσαρμογές, ούτε εξαρτήματα που μπορούν να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν από το χρήστη. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Κατά την εργασία στο εσωτερικό του εξοπλισμού Μην επιχειρήσετε να κάνετε μόνοι σας συντήρηση στον εξοπλισμό, πέρα από αυτά που εξηγούνται στην τεκμηρίωση Dell ή στις οδηγίες που σας παρέχονται από την Dell. Να τηρείτε πάντα σχολαστικά τις οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν ανοίξετε ή αφαιρέσετε καλύμματα που φέρουν τη σήμανση τριγωνικού σύμβόλου με την αστραπή μπορεί να εκτεθείτε σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Η συντήρηση των εξαρτημάτων που βρίσκονται εντός αυτών των περιβλημάτων θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό συντήρησης.

7 Αφήστε τον εξοπλισμό να κρυώσει πριν αφαιρέσετε τα περιβλήματα ή αγγίξετε τα εσωτερικά εξαρτήματα. Οι κάρτες PC ενδέχεται να θερμανθούν πολύ κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας. Αφαιρείτε με προσοχή τις κάρτες PC μετά από περίοδο συνεχούς λειτουργίας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μονάδες μνήμης μπορεί να αναπτύξουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αφήστε τις μονάδες να κρυώσουν πριν τις πιάσετε. Προς αποφυγή πιθανής ζημιάς στην ηλεκτρονική πλακέτα του συστήματος, περιμένετε 5 δευτερόλεπτα αφού απενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό πριν αφαιρέσετε κάποιο εξάρτημα από την πλακέτα του συστήματος ή πριν αποσυνδέσετε κάποια περιφερειακή συσκευή από τον εξοπλισμό. Για να αποφύγετε πιθανό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, μην συνδέετε ή αποσυνδέετε καλώδια ή εκτελείτε εργασίες συντήρησης ή επαναδιαμόρφωσης στον εξοπλισμό σας κατά τη διάρκεια ηλεκτρικής καταιγίδας. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εάν βραχεί ο εξοπλισμός σας ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε από τις διαδικασίες σε αυτή την ενότητα, ανατρέξτε στην ενότητα «ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Γενικές παρατηρήσεις ασφαλείας». ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτελέστε αυτή τη διαδικασία μόνο αφού είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλές να το κάνετε αυτό. Εάν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος σε μια ηλεκτρική πρίζα, κλείστε την τροφοδοσία AC στον ασφαλειοδιακόπτη του κυκλώματος (αν είναι δυνατόν) πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε τα καλώδια τροφοδοσίας από την ηλεκτρική πρίζα. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν αφαιρείτε υγρά καλώδια από μια ενεργή πηγή τροφοδοσίας. 1 Αποσυνδέστε την οθόνη, τον υπολογιστή ή το μετασχηματιστή AC από την ηλεκτρική πρίζα. Αν υπάρχει μετασχηματιστής AC, αποσυνδέστε τον από τον εξοπλισμό. 2 Απενεργοποιήστε όλες τις συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές, αποσυνδέστε τις από την πηγή τροφοδοσίας τους και κατόπιν αποσυνδέστε τις από τον εξοπλισμό. 3 Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Dell (ανατρέξτε στην τεκμηρίωση χρήστη του προϊόντος σας για τα κατάλληλα στοιχεία επικοινωνίας).

8 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δείτε την ενότητα «Περιορισμένες εγγυήσεις και πολιτική επιστροφών» ή το ξεχωριστό έγγραφο εγγύησης που έχει αποσταλεί μαζί με την οθόνη ή τον υπολογιστή σας, για πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη σας από την εγγύηση. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Τοποθέτηση σε rack των στοιχείων του συστήματος Λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες προφυλάξεις για τη σταθερότητα και την ασφάλεια του rack. Ανατρέξτε επίσης στην τεκμηρίωση εγκατάστασης rack που συνοδεύει τον εξοπλισμό και το rack για συγκεκριμένες πληροφορίες και διαδικασίες προφύλαξης. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ο εξοπλισμός σας διαθέτει πιστοποίηση ασφάλειας ως αυτοτελής μονάδα και ως στοιχείο για τοποθέτηση σε rack της Dell. Τα συστήματα θεωρούνται συστατικά μέρη ενός πλαισίου. Επομένως, με τον όρο «συστατικό μέρος» νοείται κάθε σύστημα καθώς και τα διάφορα περιφερειακά ή το υλισμικό υποστήριξης. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού σας και του εξοπλισμού rack σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο rack δεν έχει εγκριθεί από κανέναν οργανισμό ασφαλείας. Είναι δική σας ευθύνη να εξασφαλίσετε ότι ο τελικός συνδυασμός εξοπλισμού και rack συμμορφώνεται με όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας και τις τοπικές απαιτήσεις παροχής ηλεκτρικής ισχύος. Η Dell δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη και εγγύηση όσον αφορά τους εν λόγω συνδυασμούς. Οι εξοπλισμοί rack συστημάτων προορίζονται για εγκατάσταση σε rack από εξειδικευμένους τεχνικούς συντήρησης. Εγκατάσταση στοιχείων συστήματος σε rack ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την εγκατάσταση συστημάτων σε ένα rack, τοποθετήστε τον μπροστινό και τον πλευρικό σταθεροποιητή σε ανεξάρτητα rack ή τον μπροστινό σταθεροποιητή σε rack που είναι ενωμένα με άλλα rack. Η εγκατάσταση συστημάτων σε rack χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι σταθεροποιητές μπορεί να προκαλέσει την ανατροπή του rack, με αποτέλεσμα τον ενδεχόμενο τραυματισμό, υπό ορισμένες συνθήκες. Επομένως, θα πρέπει πάντα να τοποθετείτε τους σταθεροποιητές πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε στοιχεία στο rack. Πάντα να γεμίζετε το πλαίσιο από κάτω προς τα πάνω, τοποθετώντας στο πλαίσιο πρώτα το βαρύτερο αντικείμενο.

9 Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο βρίσκεται σε επίπεδη και σταθερή θέση πριν επεκτείνετε ένα μέρος από το πλαίσιο. Προσέξτε ιδιαίτερα, όταν πιέζετε τις ασφάλειες του οδηγού του στοιχείου και όταν γλιστράτε ένα στοιχείο μέσα ή έξω από το rack. Υπάρχει κίνδυνος να πιαστούν τα δάχτυλά σας στους οδηγούς ολίσθησης. Μετά την εισαγωγή του μέρους στο πλαίσιο, επεκτείνετε προσεκτικά τον οδηγό στη θέση ασφάλισης και έπειτα σύρετε το μέρος μέσα στο πλαίσιο. Μην υπερφορτώνετε το κύκλωμα διακλάδωσης παροχής εναλλασσόμενου ρεύματος που τροφοδοτεί το πλαίσιο. Το συνολικό φορτίο πλαισίου δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσοστό 80 % της ονομαστικής τιμής του κυκλώματος διακλάδωσης. Βεβαιωθείτε ότι εξασφαλίζεται η κατάλληλη ροή αέρα στα συστατικά μέρη μέσα στο πλαίσιο. Μην πατάτε και μην στέκεστε πάνω σε οποιοδήποτε μέρος, κατά τη συντήρηση των υπόλοιπων μερών του πλαισίου. Εργασία στο rack ή στα στοιχεία που είναι τοποθετημένα σε rack ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην μετακινείτε τα rack μόνοι σας. Λόγω του ύψους και του βάρους του rack, απαιτούνται τουλάχιστον δύο άτομα για την εργασία αυτή. Πριν την εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών στο rack, βεβαιωθείτε ότι οι σταθεροποιητές έχουν ασφαλιστεί στο rack που είναι εκτεταμένο στο δάπεδο ή ότι το πλήρες βάρος του rack στηρίζεται στο δάπεδο. Τοποθετήστε τους μπροστινούς και πλευρικούς σταθεροποιητές σε ένα πλαίσιο ή τους μπροστινούς σταθεροποιητές για ενιαία πολλαπλά πλαίσια πριν εκτελέσετε οποιεσδήποτε εργασίες στο πλαίσιο. Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού/στοιχείων σε ένα rack, ποτέ μην τραβάτε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα στοιχεία από το rack στα συγκροτήματα ολίσθησής τους. Το βάρος περισσότερων από ένα εκτεταμένων μερών θα μπορούσε να προκαλέσει την ανατροπή του πλαισίου και επομένως σοβαρό τραυματισμό. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εξοπλισμός με τροφοδοσία -48V DC Εξοπλισμός με τροφοδοσία -48V DC προορίζεται για χώρους περιορισμένης πρόσβασης (δωμάτια εξοπλισμού, ερμάρια εξοπλισμού κ.λπ.) σύμφωνα με τα Άρθρα 110-5, 110-6, 110-

10 11, και του Εθνικού Ηλεκτρικού Κώδικα, American National Standards Institute (ANSI)/National Fire Protection Association (NFPA) 70. Συνδέστε τον εξοπλισμό σε ένα τροφοδοτικό 48-V συνεχούς ρεύματος (DC), το οποίο διαθέτει ηλεκτρική μόνωση από την πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC). Το τροφοδοτικό 48-VDC πρέπει να γειωθεί με αξιόπιστο τρόπο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες οι συνδέσεις συνεχούς ρεύματος (DC) και γειώσεων ασφαλείας πρέπει να πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Όλες οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες τοπικούς ή εθνικούς κώδικες και πρακτικές. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν συνδέσετε τη γείωση ασφαλείας ή τα καλώδια τροφοδοσίας στη θύρα, βεβαιωθείτε ότι έχει αποσυνδεθεί η τροφοδοσία από το κύκλωμα συνεχούς ρεύματος (DC). Για να βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία έχει διακοπεί, εντοπίστε τον ασφαλειοδιακόπτη στο κύκλωμα πηγής DC (συνήθως στον πίνακα διανομής του τμήματος ασφάλειας διανομής μπαταρίας). Γυρίστε τον ασφαλειοδιακόπτη στη θέση off και, εάν είναι εφικτό, εγκαταστήστε μια εγκεκριμένη συσκευή ασφαλείας που κλειδώνει στον ασφαλειοδιακόπτη ή στο διακόπτη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τεχνικές γείωσης μπορεί να διαφέρουν, ωστόσο απαιτείται θετική σύνδεση σε γείωση ασφαλείας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την εγκατάσταση της μονάδας, η γείωση θα πρέπει να συνδέεται πρώτη και να αποσυνδέεται τελευταία προς αποφυγή κινδύνου ηλεκτροπληξίας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μην αποσυνδέετε τον αγωγό γείωσης και ποτέ μην θέτετε σε λειτουργία τον εξοπλισμό εάν δεν υπάρχει κατάλληλα εγκατεστημένος αγωγός γείωσης. Επικοινωνήστε με την αρμόδια αρχή ηλεκτρολογικού ελέγχου ή με ηλεκτρολόγο, εάν δεν είστε βέβαιοι ότι διατίθεται κατάλληλη γείωση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το περίβλημα του συστήματος πρέπει να γειωθεί ασφαλώς στο περίβλημα της θήκης πλαισίου. Μην επιχειρήσετε να συνδέσετε το σύστημα με την τροφοδοσία ισχύος πριν συνδέσετε τα καλώδια γείωσης. Η ολοκληρωμένη καλωδίωση παροχής ισχύος και γείωσης ασφαλείας θα πρέπει να ελεγχθεί από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Εάν το καλώδιο γείωσης ασφαλείας παραλειφθεί ή αποσυνδεθεί, θα υπάρξει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Συνδέστε τη μονάδα χρησιμοποιώντας μόνο χάλκινο σύρμα και, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, σύρμα 14 AWG (American Wire Gauge) και συνδέστε το με προστατευτική συσκευή 7,2 αμπέρ (A) τουλάχιστον έως 20-A το μέγιστο ή προστατευτική συσκευή 25-A το μέγιστο, εάν έχετε χρησιμοποιήσει σύρμα 90ºC.

11 ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν απαιτείται πολύκλωνη καλωδίωση, χρησιμοποιήστε εγκεκριμένη απόληξη καλωδίωσης, όπως κλειστού βρόχου ή διχαλωτού τύπου με ανεστραμμένες ωτίδες. Αυτές οι απολήξεις θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τα καλώδια και να είναι διπλής σύσφιξης, με μια σύνδεση στον αγωγό και μια σύνδεση στη μόνωση. Προστασία από ηλεκτροστατική εκκένωση ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσυνδέστε το προϊόν από την τροφοδοσία σύμφωνα με τις συγκεκριμένες για το προϊόν σας οδηγίες που αναφέρονται στην ενότητα «Safety Information» της τοποθεσίας web. Φαινόμενα ηλεκτροστατικής εκκένωσης (ESD) μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα ηλεκτρονικά μέρη στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να συγκεντρωθεί ESD στο σώμα σας ή σε ένα αντικείμενο, όπως ένα περιφερειακό, και στη συνέχεια να εκφορτιστεί σε κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως τον υπολογιστή σας. Για την αποφυγή καταστροφών από ESD, θα πρέπει να εκφορτίζετε τον ηλεκτρισμό από το σώμα σας πριν αγγίξετε κάποιο από τα εσωτερικά ηλεκτρονικά μέρη του υπολογιστή σας, όπως π.χ. μια μονάδα μνήμης. Μπορείτε να προστατευθείτε από ESD και να αποφορτίσετε τον στατικό ηλεκτρισμό από το σώμα σας αγγίζοντας ένα μεταλλικό γειωμένο αντικείμενο (όπως μια άβαφη μεταλλική επιφάνεια στο πλαίσιο I/O του υπολογιστή σας) πριν αγγίξετε οτιδήποτε ηλεκτρονικό. Όταν συνδέετε ένα περιφερειακό (συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών συσκευών χειρός) στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να γειώνετε πάντα τον εαυτό σας και το περιφερειακό πριν το συνδέσετε στον υπολογιστή. Επιπλέον, όσο εργάζεστε στο εσωτερικό του υπολογιστή, αγγίζετε ένα μεταλλικό γειωμένο αντικείμενο, ώστε να διώχνετε τυχόν στατικό φορτίο που μπορεί να έχει συγκεντρώσει το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε και τα παρακάτω βήματα για να αποφύγετε βλάβες από την ηλεκτροστατική εκκένωση: Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία ενός εξαρτήματος που είναι ευαίσθητο στον στατικό ηλεκτρισμό, μην απομακρύνετε το εν λόγω εξάρτημα από την αντιστατική συσκευασία έως ότου είστε έτοιμοι να το εγκαταστήσετε. Λίγο πριν αφαιρέσετε την αντιστατική συσκευασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφορτίσει τον στατικό ηλεκτρισμό από το σώμα σας.

12 Όταν μεταφέρετε ένα ευαίσθητο εξάρτημα, τοποθετήστε το πρώτα σε αντιστατική θήκη ή συσκευασία. Μεταχειρίζεστε όλα τα εξαρτήματα που είναι ευαίσθητα στον στατικό ηλεκτρισμό σε ασφαλή περιοχή. Εάν είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε αντιστατικά υποθέματα και επιφάνειες εργασίας. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Απόρριψη μπαταρίας Στο σύστημά σας μπορεί να χρησιμοποιείται μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου (NiMH), μπαταρία κερματοειδών στοιχείων λιθίου ή/και ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες NiMH, κερματοειδών στοιχείων λιθίου κα ι ιόντων λιθίου είναι μπαταρίες μακράς διαρκείας και είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε ποτέ. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του συστήματός σας για οδηγίες. Μην απορρίπτετε την μπαταρία μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Για τη διεύθυνση του πλησιέστερου σημείου απόρριψης μπαταριών, επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σύστημά σας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κάρτες κυκλωμάτων ή λοιπά εξαρτήματα που περιέχουν μπαταρίες. Αυτές οι μπαταρίες θα πρέπει επίσης να απορρίπτονται σε ειδικό χώρο απόρριψης μπαταριών. Για πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες αυτές, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της συγκεκριμένης κάρτας ή εξαρτήματος.

Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια και στην προστασία του υπολογιστή από ενδεχόμενους κινδύνους.

Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια και στην προστασία του υπολογιστή από ενδεχόμενους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείας Οι ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική σας ασφάλεια και στην προστασία του υπολογιστή από ενδεχόμενους κινδύνους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόσθετες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείαςοδηγίες ασφαλείας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείαςοδηγίες ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικές οδηγίες ασφαλείαςοδηγίες ασφαλείας Τηρείτε τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας ώστε να εξασφαλιστεί η προσωπική σας ασφάλεια και η προστασία του εξοπλισμού και του περιβάλλοντος εργασίας από

Διαβάστε περισσότερα

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση TCP320/00. Εγχειρίδιο χρήσης

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση  TCP320/00. Εγχειρίδιο χρήσης Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome TCP320/00 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικό Ασφάλεια Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Διαβάστε αυτές τις οδηγίες. Ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1154 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση SBA3011/00. Εγχειρίδιο χρήσης

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση  SBA3011/00. Εγχειρίδιο χρήσης Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome SBA3011/00 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικό Ασφάλεια Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Τηρείτε όλες τις προειδοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση. AD200. Εγχειρίδιο χρήσης

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση.  AD200. Εγχειρίδιο χρήσης Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome AD200 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 2 2 Το ηχείο σύνδεσης 3 Εισαγωγή 3 Περιεχόμενα συσκευασίας

Διαβάστε περισσότερα

Dell Storage Center. Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Κουτί επέκτασης SC400, SC420, και SC420F

Dell Storage Center. Οδηγός Τα πρώτα βήματα Κουτί επέκτασης SC400, SC420, και SC420F Dell Storage Center Κουτί επέκτασης SC400, SC420, και SC420F Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J, E04J Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J001, E04J001 Ενδείξεις σημείωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Dell Latitude E5410/E5510

Dell Latitude E5410/E5510 Dell Latitude E5410/E5510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά Σχετικά με τις προειδοποιήσεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ επισημαίνει ενδεχόμενο κίνδυνο για βλάβη στον εξοπλισμό, τραυματισμό

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικά όργανα της Konica Minolta. Προφυλάξεις για την ασφάλεια

Βιομηχανικά όργανα της Konica Minolta. Προφυλάξεις για την ασφάλεια Βιομηχανικά όργανα της Konica Minolta Προφυλάξεις για την ασφάλεια Σύμβολα ασφαλείας Τα σύμβολα που ακολουθούν χρησιμοποιούνται σε αυτό το εγχειρίδιο για την πρόληψη των ατυχημάτων που ενδέχεται να συμβούν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1153 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: KYT-30D Ref. No: 862-8137 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Περιγραφή: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΗ 1000W ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΗ 1500W ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΙΠΛΗ 2500W (1000W+1500W) Model No: ZD-1010A

Διαβάστε περισσότερα

Dell Storage Center. Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Κουτί επέκτασης SCv300 και SCv320

Dell Storage Center. Οδηγός Τα πρώτα βήματα Κουτί επέκτασης SCv300 και SCv320 Dell Storage Center Κουτί επέκτασης SCv300 και SCv320 Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J/E04J Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J001/E04J001 Ενδείξεις σημείωσης, ειδοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ HY-1300 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ Εγχειρίδιο Οδηγιών ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ 1. Διαβάστε τις οδηγίες Όλες οι οδηγίες ασφάλειας και χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at SBA3010/00. Εγχειρίδιο χρήσης

Register your product and get support at  SBA3010/00. Εγχειρίδιο χρήσης Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικό Ασφάλεια Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Τηρείτε όλες τις προειδοποιήσεις. Ακολουθήστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-8058 ΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την ασφάλεια 1. Σύμβολα ασφάλειας 1. Συντήρηση 1. Κατά τη χρήση 2. Γενική περιγραφή 2. Μπροστινός πίνακας 3-4.

Πληροφορίες για την ασφάλεια 1. Σύμβολα ασφάλειας 1. Συντήρηση 1. Κατά τη χρήση 2. Γενική περιγραφή 2. Μπροστινός πίνακας 3-4. Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για την ασφάλεια 1 Σύμβολα ασφάλειας 1 Συντήρηση 1 Κατά τη χρήση 2 Γενική περιγραφή 2 Μπροστινός πίνακας 3-4 Προδιαγραφές 4 Γενικά 4-6 Οδηγίες λειτουργίας 6-7 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Dell Vostro 1310/1510/1710/2510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά

Dell Vostro 1310/1510/1710/2510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά A ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ υποδηλώνει δυνητική υλική ζημιά, σωματική βλάβη ή θάνατο. Dell Vostro 1310/1510/1710/2510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά Vostro 1310 1 2 3 4 5 6 13

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 Μοντέλο: MTF-16229 Διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 16" ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 16" ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: MFT-16218 Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση SBA3210/00. Εγχειρίδιο χρήσης

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση  SBA3210/00. Εγχειρίδιο χρήσης Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome SBA3210/00 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικό Ασφάλεια Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Τηρείτε όλες τις προειδοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση. AD295. Εγχειρίδιο χρήσης

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση.  AD295. Εγχειρίδιο χρήσης Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome AD295 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 2 Το ηχείο σύνδεσης 5 Εισαγωγή 5 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-835 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH D S Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Υποδείξεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Σεσουάρ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ W Αναδιπλούμενη λαβή. Model No: Ref. No: DW-658

Σεσουάρ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ W Αναδιπλούμενη λαβή. Model No: Ref. No: DW-658 Σεσουάρ 1000-1200W Αναδιπλούμενη λαβή ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: 871-7043 Ref. No: DW-658 1 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ. Για τον προσαρμογέα ρεύματος

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ. Για τον προσαρμογέα ρεύματος Ελληνικα ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ Για τον προσαρμογέα ρεύματος ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αυτός ο προσαρμογέας AC έχει σχεδιαστεί για χρήση αποκλειστικά με τις συσκευές Yamaha. Δεν πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Off Line UPS. PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

Off Line UPS. PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Off Line UPS PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Σημαντική προειδοποίηση ασφάλειας (ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ) ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να αποτρέψετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή πρέπει να τηρείτε βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ

ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ CH1200 LT Οδηγίες Χρήσης ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΡΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την υπέρυθρη θέρμανση με ανθρακωνήματα Veito. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Αρ. μοντέλου ES-SA40 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Σημαντικές πληροφορίες Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας Θερμαντικό σώμα με οπτικό εφέ φλόγας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Παρακαλούμε φυλάξτε το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας σε ασφαλές μέρος, μαζί με την απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U Σημαντικά μηνύματα ασφάλειας Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά για να εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό πριν επιχειρήσετε να τον

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει πάντα να τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανόμενων των εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1000VA/1050VA/1200VA 1500VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz Μπαταρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE

ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σύμβολα 2. Προειδοποιήσεις & επισημάνσεις 3. Σχετικά με το περιβάλλον 4. Περιγραφή προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Inspiron 15. Εγχειρίδιο κατόχου. Σειρά 3000

Inspiron 15. Εγχειρίδιο κατόχου. Σειρά 3000 Inspiron 15 Σειρά 3000 Εγχειρίδιο κατόχου Μοντέλο υπολογιστή: Inspiron 15 3541/15 3542 Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: P40F Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: P40F001/ P40F002 Σημειώσεις, ειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AD713 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων Ελληνικά 1 Σημαντικό 4 2 Σύνδεση συστήματος ψυχαγωγίας 5 Εισαγωγή 5 Περιεχόμενα συσκευασίας

Διαβάστε περισσότερα

Σταθμός φόρτισης DUALSHOCK 3 Εγχειρίδιο χρήσης

Σταθμός φόρτισης DUALSHOCK 3 Εγχειρίδιο χρήσης EL Σταθμός φόρτισης DUALSHOCK 3 Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZDC1E Προφυλάξεις Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική χρήση. Επίσης, ανατρέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης Μοντέλα: MFS-16216 / MFS-16217 Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΑΠΟΡΡΙΨΗ... 11 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 12 Χειριστήρια (διαφορετικά ανάλογα με τα μοντέλα)... 12

Διαβάστε περισσότερα

GM-392 & GM-393 700VDC 700 Vrms /AC.

GM-392 & GM-393  700VDC 700 Vrms /AC. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΑ GM-392 & GM-393 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας AD440. Απορίες; Ρωτήστε τη Philips

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας AD440. Απορίες; Ρωτήστε τη Philips Πάντα δίπλα σας Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome Απορίες; Ρωτήστε τη Philips AD440 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 3 2 Το δικό

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome AD343 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 3 2 Το δικό σας ηχείο σύνδεσης 4 Εισαγωγή 4 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση. Αυτές οι οδηγίες χρήσης ισχύουν για τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

Inspiron Εγχειρίδιο σέρβις

Inspiron Εγχειρίδιο σέρβις Inspiron 17 5000 Εγχειρίδιο σέρβις Μοντέλο υπολογιστή: Inspiron 17 5767 Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: P32E Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: P32E001 Σημείωση, προσοχή και προειδοποίηση ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5622

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5622 Εγκατάσταση Powerline 500 Μοντέλο XAVB5622 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. Σημείωση: Οι προσαρμογείς διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Ο προσαρμογέας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑΣ CARBON

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑΣ CARBON ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑΣ CARBON UCH-869 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τάση: 230V Συχνότητα:50Hz 2 ρυθμίσεις ισχύος:1100w/2200w Θερμαντικά

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Personal Sports Blender D1202

Personal Sports Blender D1202 Personal Sports Blender D1202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΖΑΚΙ 2000 W. Οδηγίες χρήσης

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΖΑΚΙ 2000 W. Οδηγίες χρήσης ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΖΑΚΙ 2000 W Οδηγίες χρήσης 5202650116574 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του προϊόντος BUDGET. Όπως όλα τα προϊόντα BUDGET έτσι και αυτό κατασκευάστηκε με

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ

ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Αυτό το όργανο σχεδιάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο IEC-1010 αναφορικά με τα ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης με κατηγορία υπέρτασης (CAT

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome AD420 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 3 2 Το δικό σας ηχείο σύνδεσης 4 Εισαγωγή 4 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 500VA/600VA/650VA 800VA/850VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz ή 60Hz

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-832 Μην αναποδογυρίζετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προιόντος. Η κάθε συσκευή έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Σταθµός επιτραπέζιας σύνδεσης HP Οδηγός αναφοράς

Σταθµός επιτραπέζιας σύνδεσης HP Οδηγός αναφοράς Σταθµός επιτραπέζιας σύνδεσης HP Οδηγός αναφοράς Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Microsoft είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Σειρές 1 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά µε τα πάνελ που έχετε

Διαβάστε περισσότερα

2.3.4 Εργαστήριο: Αποσυναρμολόγηση Υπολογιστή

2.3.4 Εργαστήριο: Αποσυναρμολόγηση Υπολογιστή 2.3.4 Εργαστήριο: Αποσυναρμολόγηση Υπολογιστή Εκτυπώστε και ολοκληρώστε αυτό το εργαστήριο. Στο εργαστήριο αυτό θα αποσυναρμολογήσετε ένα υπολογιστή με χρήση ασφαλών διαδικασιών εργαστηρίου και τα κατάλληλα

Διαβάστε περισσότερα

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560 x2 90 C 540 345 97 20 473 595 Μέγ 89 537 572 5,5 6 4 538 595 ελάχ. 550 ελάχ. 550 ελάχ. 500 600 30 ελάχ. 560 ελάχ. 500 ελάχ. 560 583 + 2 30 5 = = ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

/AC. GM-166

/AC. GM-166 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙ Α ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ GM 166 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο αµπεροτσιµπίδα µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V ~50Hz 2000W. Μοντέλο: MBH-16312

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V ~50Hz 2000W. Μοντέλο: MBH-16312 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 220-240V ~50Hz 2000W Μοντέλο: MBH-16312 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟΥ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα