ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έκθεση Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

2 ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η Έκθεση Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου συντάχθηκε κατά το σχολικό έτος

3 Έκθεση Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου Ταυτότητα του Σχολείου Ονομασία Σχολείου: ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Τύπος Σχολείου: ΗΜΕΡΗΣΙΟ Κωδικός: Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΜΟΥΣΩΝ & ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 1, ΨΥΧΙΚΟ Τηλέφωνο: Fax: Ιστοσελίδα: Αριθμός Μαθητών: 324 Αριθμός Τμημάτων: 12 Αριθμός Εκπαιδευτικών: 32 Παρατηρήσεις Το σχολείο λειτουργεί ως Πρότυπο Πειραματικό σύμφωνα με το νόμο Ν. 3966/2011 προάγοντας καινοτομίες και ως Πιλοτικό Νέο Ψηφιακό Σχολείο από το 2011, με διαφοροποιημένες διδακτικές πρακτικές και εισαγωγικές εξετάσεις από το 2013.

4 A Διαδικασίες Αξιολόγησης Στις συνεδρίασε ο Σ.Δ. (Πράξη 15η) παρουσία της Σχ. Συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης κ. Μπίστα Π.(ορίσθηκε με την υπ. Αρ. Πρ.:4913/Δ1/ ) με θέμα "Υλοποίηση ΑΕΕ" και αποφάσισε α) την επικαιροποίηση της έκθεσης για τη γενική εκτίμηση της εικόνας της σχολικής μονάδας του σχολικού έτους και β) την υλοποίηση δράσεων για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και την αξιολόγηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών - εκπαιδευτικοί όμιλοι. Την συνεδρίασε ο Σ.Δ. (Πράξη 18η) με θέμα Καθορισμός ομάδων για τη σύνταξη γενικών περιγραφικών εκθέσεων για κάθε ένα από τους 7 τομείς αυτοξιολόγησης. Συγκεκριμένα συστάθηκαν 7 ομάδες εργασίας για τους τομείς: 1. Μέσα και Πόροι: Αναστασόπουλος Ι., Γκίκα Ε., Κουρκουλέα Κ., Παζάρσκη Μ., Σιούλη Ε. 2. Ηγεσία, Διοίκηση και Οργάνωση του Σχολείου: Λαΐου. Λ., Λυκούδη Ε., Ξυπολιά Σ., Παπαδογιώργη Π., Τσίγκρος Ι. 3. Διδασκαλία και Μάθηση: Ανδρίστος Γ., Γκενάκου Α., Θάνος Δ., Λεονταρίδου Θ., Τριαντοπούλου Θ., Τρίμη-Κύρου Α. 4. Κλίμα και Σχέσεις στο Σχολείο: Γιαλλούση Μ., Κατσούλα Α., Λυμπέρης Ι., Μαζωνάκη Μ., Ξυπολιά Σ., Χαντζής Γ. 5. Προγράμματα, Παρεμβάσεις και Δράσεις Βελτίωσης: Θάνος Δ., Κοντοπίδη Ε., Λαλιώτου Ε., Λεονταρίδου Θ., Μπελογιάννη Μ., Τσίγκρος Ι. 6. Εκπαιδευτικά Αποτελέσματα: Γιαλλούση Μ., Θάνος Δ., Μπαρτσώκας Ι., Ξεναρίου Κ. 7. Αποτελέσματα του Σχολείου: Καρντόζο Ντε Μπρίτο, Κιούπη Β., Κουλέτση Ε., Οικονομίδου Β. Έγιναν δύο συναντήσεις των ομάδων και στις κάθε ομάδα συνεδρίασε παρουσία της Δ/ντριας. Στις συνεδρίασε ο Σ.Δ. (Πράξη 23η) και μετά την παρουσίαση των δεικτών εκτίμησης ενέκρινε την Γενική Έκθεση της ΑΕΕ.

5 Β Φύλλο Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου Η κατάσταση και λειτουργία του σχολείου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, επειδή διαθέτει πολύ καλή κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, που οφείλεται κυρίως στη χρηματοδότηση του Βαρβακείου Ιδρύματος. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν αξιολογηθεί διαθέτουν υψηλά τυπικά και ουσιαστικά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προσόντα. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά με διαφοροποιημένες και καινοτόμες διδακτικές πρακτικές χρησιμοποιώντας καθημερινά τις νέες τεχνολογίες, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα με αποκλίνουσες συμπεριφορές. Με τις εξετάσεις εισαγωγής μαθητών αυξήθηκε το ποσοστό των μαθητών με ιδιαίτερες επιδόσεις και μεγάλο ενδιαφέρον για μάθηση. Οι όμιλοι, τα προγράμματα και η ενισχυτική διδασκαλία επεκτείνουν το διδακτικό και βιωματικό πρόγραμμα το απόγευμα (14:30 έως 16:00 μ.μ.) Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή συνεργασία με το ΕΚΠΑ για την πρακτική άσκηση φοιτητών και δειγματικές διδασκαλίες, τις διασχολικές συνεργασίες σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ οι όμιλοι, με τη συμμετοχή και μαθητών από γειτονικά σχολεία, προάγουν τη διάχυση καλών πρακτικών στην κοινωνία. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία της ΔΔΕ Β Αθήνας κυρίως με το ΣΣΝ (έλλειψη ψυχολόγου σύμφωνα με το ν.3966/11), με τους γονείς και κηδεμόνες που είναι αρωγοί στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο του σχολείου.

6 ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 1 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1.1 Μέσα και Πόροι Σχολικός χώρος, υλικοτεχνική υποδομή και οικονομικοί πόροι του σχολείου ως προς το δείκτη 1.1 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 1.1 Το σχολείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του Βαρβακείου Ιδρύματος και συστεγάζεται με το Λύκειο. Διαθέτει δύο προαύλιους χώρους επαρκείς για τον αριθμό των μαθητών αλλά κοινούς για το γυμνάσιο και το λύκειο. Οι χώροι υγιεινής βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση μετά την ανακαίνιση ( ). Υπάρχει κυλικείο και αποθήκη. Ο αερισμός και φωτισμός του κτιρίου είναι επαρκέστατος. Οι χώροι της διοίκησης του σχολείου είναι επαρκείς. Το σχολείο διαθέτει υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα (κάθισμα αναβατόριο). Οι υπάρχοντες χώροι επαρκούν για την εφαρμογή του σχολικού προγράμματος και οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς για τους μαθητές. Το σχολείο διαθέτει 11 αίθουσες διδασκαλίας, κλειστό γυμναστήριο και εργαστήρια μουσικής, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, δύο εργαστήρια φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένα. Διαθέτει επίσης την βιβλιοθήκη «Σαρρή». Οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με η/υ, προβολέας, διαδραστικούς πίνακες ( σε 4 αίθουσες), σύνδεση με διαδίκτυο ( ) Το σχολείο διαθέτει τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό και οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι (κυρίως το Βαρβάκειο Ίδρυμα και τη Σχολική Επιτροπή για τα αναλώσιμα) επαρκούν για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο. Επισημαίνεται η ανάγκη ανανέωσης υλικού και αναλώσιμων και αισθητικής αναβάθμισης του χώρου.

7 ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 1 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1.2 Μέσα και Πόροι Στελέχωση του σχολείου του σχολείου ως προς το δείκτη 1.2 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 1.2 Σ ό,τι αφορά το διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος , η σχολική μονάδα διαθέτει 32 έμπειρους εκπαιδευτικούς επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένους για κάθε γνωστικό αντικείμενο, οι οποίοι (29 εκ/κοι) τοποθετήθηκαν με 5ετη θητεία μετά από την αξιολόγηση εκ/κων (Μάρτιος 2013 και Ιούλιος 2013) και (2 εκ/κοι) με απόσπαση. Ως προς το διοικητικό. ειδικό επιστημονικό και το βοηθητικό προσωπικό, το σχολείο έχει ανάγκη από γραμματέα, φύλακα /επιστάτη και μόνιμο ψυχολόγο, όπως ορίζει και ο νόμος 3966/11, παρότι ως προς τον ψυχολόγο, όταν παρέστη ανάγκη, υπήρξε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και για την γραμματειακή στήριξη οι εργασίες διεκπεραιώνονται από τους εκ/κους.

8 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 2 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2.1 Ηγεσία, Διοίκηση και Οργάνωση του Σχολείου Οργάνωση και συντονισμός της σχολικής ζωής του σχολείου ως προς το δείκτη 2.1 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 2.1 Η Διεύθυνση θέτει συγκεκριμένους στόχους, προτεραιότητες και προγραμματίζει δράσεις για την υλοποίησή τους. Το διδακτικό προσωπικό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για δράσεις στο σχολείο με βάση την εξειδίκευση, τις εμπειρίες και δεξιότητές του. Πραγματοποιούνται οι τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων καθώς και έκτακτες, όταν προκύψει ανάγκη. Ο ΣΔ ενημερώνεται έγκαιρα για τις τακτικές συνεδριάσεις. Δεν προκαθορίζεται η χρονική διάρκειά τους. Η κατανομή και ο συντονισμός του διοικητικού έργου στα μέλη του διδακτικού προσωπικού γίνεται στην αρχή του σχολικού έτους με πνεύμα δικαιοσύνης. Η γραμματειακή υποστήριξη καλύπτεται μόνο από εκπαιδευτικούς του σχολείου και είναι οργανωμένη και προγραμματισμένη από τη Διοίκηση. Ειδικότερα, τα δύο τελευταία χρόνια, που λόγω των εισαγωγικών εξετάσεων έχει προκύψει αυξημένη ανάγκη, η ανταπόκριση της διοίκησης και των εμπλεκομένων καθηγητών είναι πολύ καλή. Το σχολείο αντεπεξήλθε με επιτυχία στις απαιτήσεις του νέου πλαισίου λειτουργίας του και στο ρόλο του ως σχολείου αριστείας και καινοτομίας. Δημιουργήθηκαν όμιλοι, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις με στόχο τη συναισθηματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών. Το σχολείο έχει πολύ καλή διαμόρφωση κι εφαρμογή του ΩΠ. Για τη σύνταξη του τηρήθηκαν οι βασικές παιδαγωγικές αρχές, καθώς και το πρόγραμμα ΣΕΠΠΕ. Ο Σ.Δ. συνεργάζεται με τους μαθητές για τη διαμόρφωση του προγράμματος των εξετάσεων του Ιουνίου. Έγινε τροποποίηση του ΩΠ τον 11/2012 και το 12/13 με περικοπή ωρών μαθημάτων και ανάθεση υπερωριών από τον ΣΔ και το ΕΠΕΣ. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Δ/ντή ΒΠΠΓ, οι απουσίες των καθηγητών είναι λίγες. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται κάλυψη των κενών είτε με απασχόληση των μαθητών είτε με μάθημα κυρίως από τους εφημερεύοντες καθηγητές (ημέρα εφημερίας), όχι όμως και αναπλήρωση των διδακτικών ωρών. Η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ διδάσκοντα-κηδεμόνα-μαθητή ήταν σε καθημερινή βάση όπου χρειάστηκε. Παρόλο το πλήθος των παραγόντων που εμπλέκονται στην οργάνωση και λειτουργία των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων σύμφωνα με το Ν3966/2011 (Δ.ΕΠ.Π.Σ, Ε.Π.Ε.Σ.,Περιφέρεια, ΔΔΕ) που πολλές φορές έφερε αναστάτωση,, υπήρξε πολύ καλός συντονισμός και ο τομέας 2 βαθμολογείται με 4.

9 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 2 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2.2 Ηγεσία, Διοίκηση και Οργάνωση του Σχολείου Διαχείριση και αξιοποίηση μέσων και πόρων του σχολείου ως προς το δείκτη 2.2 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 2.2 Η διαχείριση των οικονομικών πόρων είναι πολύ καλή και αποβλέπει στη βελτίωση των υποδομών και την κάλυψη των αναγκών του σχολείου. Με την οικονομική επιχορήγηση του Βαρβακείου Ιδρύματος έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις όπως η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των μαθητών, η αποξήλωση των δεξαμενών πετρελαίου, το βάψιμο του κτιρίου εσωτερικά, η ενσύρματη δικτύωση με το διαδίκτυο όλων των αιθουσών διδασκαλίας, η ανανέωση Η/Υ στο εργαστήριο πληροφορικής κ.λ.π. Από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου καλύφθηκαν όλα τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου καθώς και τα αναλώσιμα για τις εκ/κες ανάγκες. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χρηματοδότησε τη μικροφωνική στήριξη στη κοινή γιορτή αποφοίτησης, τα αναμνηστικά των μαθητών. Το πρόγραμμα σπουδών υλοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους εκπαιδευτικούς που αξιοποιούν την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου (εργαστήρια, Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο).

10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 2 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2.3 Ηγεσία, Διοίκηση και Οργάνωση του Σχολείου Αξιοποίηση, υποστήριξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του σχολείου ως προς το δείκτη 2.3 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 2.3 Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού έγινε λαμβάνοντας υπόψη στην κατανομή των μαθημάτων την ειδίκευση των εκ/κων της ειδικότητας. Η ανάληψη όλων των άλλων δράσεων, που σχετίζονται με την οργάνωση του σχολείου και τους μαθητές γίνεται σύμφωνα με τα προσόντα, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών. Στο σχολείο οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν επιμορφώσεις εκπαιδευτικών για το μάθημα της μουσικής και των καλλιτεχνικών καθώς και ενδοεπιμορφώσεις στα φιλολογικά, μαθηματικά και στην πλατφόρμα edmondo. Επιμορφωτές ήταν οι σχολικοί σύμβουλοι και οι εκ/κοι ειδικότητας του σχολείου. Σε θέματα που αφορούν δειγματικές διδασκαλίες, mentoring, επιμορφώσεις, συνέδρια, διευκολύνεται το έργο των καθηγητών από τη Διεύθυνση. Το ΕΠΕΣ υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος σπουδών, τροποποιεί το αναλυτικό πρόγραμμα (περικοπές ωρών ) και το ωρολόγιο πρόγραμμα ( ) όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο. Η συνεργασία των εκπαιδευτικών είναι πολύ καλή τόσο σε παιδαγωγικά θέματα (συμβούλια διδασκόντων τμήματος κ.λ.π.), όσο και σε διδακτικά (διαθεματικές διδασκαλίες).

11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 3 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 3.1 Διδασκαλία και Μάθηση Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών του σχολείου ως προς το δείκτη 3.1 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 3.1 Ολοι οι καθηγητές σχεδιάζουν και υλοποιούν αποτελεσματικά τη διδασκαλία χρησιμοποιώντας διδακτικές μεθόδους ανάλογα με τους στόχους. Η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου επιτρέπει τη χρήση από όλους τους καθηγητές των ΤΠΕ και του εξοπλισμού των εργαστηρίων πληροφορικής, καλλιτεχνικών, τεχνολογίας, μουσικής, φυσικών επιστημών. Οι περισσότεροι καθηγητές εφαρμόζουν τη μέθοδο της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας προάγοντας τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και τη διερευνητική μάθηση. Δίνεται επιπλέον διδακτικό υλικό με τη μορφή πληροφοριών, κειμένων, ασκήσεων και σημειώσεων. Εφαρμόζεται η διαθεματική διδασκαλία σε ένα κοινό θέμα μεταξύ δύο ή περισσοτέρων καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων, που προάγουν τη συνθετική και κριτική σκέψη των μαθητών. Έγινε αποτίμηση της μεταγνωστικής ικανότητας των μαθητών της Γ τάξης στα μαθηματικά και στη γλωσσική διδασκαλία μετά από τρίωρη γραπτή δοκιμασία των μαθητών. Οργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μουσεία, στο Πολυτεχνείο, στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, σε εκθέσεις, κινηματογράφους, θέατρο, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σε αθλητικούς χώρους με σκοπό τη βιωματική μάθηση. Επίσης προσκαλούνται στο πλαίσιο διαφόρων μαθημάτων, ειδικοί επιστήμονες ομιλητές, θεατρικές ομάδες, επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Η χρήση των εργαστηρίων φυσικών επιστημών (δύο), πληροφορικής, τεχνολογίας, καλλιτεχνικών, μουσικής, προάγει την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και ενεργοποιεί τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους μέσω της βιωματικής, διερευνητικής, συνθετικής και κριτικής μάθησης. Εφαρμόζονται καινοτόμες διδακτικές πρακτικές στα Αγγλικά (πλατφόρμα EDMONDO), Βιολογία (εργαστήριο με χρήση κάμερας, έρευνα μαθητών σε ομάδες), Γαλλικά και Αγγλικά (διασχολική συνεργασία). Χρησιμοποιούνται οι διαδραστικοί πίνακες στη διδασκαλία κυρίως των ξενόγλωσσων μαθημάτων. Χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής ο εξοπλισμός του κλειστού γυμναστηρίου. Η συμμετοχή των μαθητών στους ομίλους, στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας των Μαθηματικών και η πραγματοποίηση προγραμμάτων κατά την απογευματινή ζώνη τους ενισχύει συναισθηματικά, διευρύνει τους ορίζοντές τους και αναδεικνύει τις δεξιότητές τους και τις ικανότητές τους.

12 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 3 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 3.2 Διδασκαλία και Μάθηση Ανάπτυξη και εφαρμογή παιδαγωγικών πρακτικών και πρακτικών αξιολόγησης των μαθητών του σχολείου ως προς το δείκτη 3.2 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 3.2 Στο σχολείο υπάρχει και τηρείται, με απόφαση του Σ.Δ, ο κανονισμός λειτουργίας του σχολείου, σε έντυπη μορφή και αναρτημένος στην ιστοσελίδα μας, που σκοπό έχει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, τον αλληλοσεβασμό και την ασφάλεια των μαθητών. Το έντυπο του κανονισμού διανέμεται στους μαθητές και οι γονείς λαμβάνουν γνώση. Οι υπεύθυνοι καθηγητές συζητούν με τους μαθητές το περιεχόμενο του κανονισμού και επιλύουν απορίες. Οι γονείς ενημερώνονται άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς ή απουσίας του παιδιού τους. Οι καθηγητές ενισχύουν τη θετική συμπεριφορά είτε μέσω επαίνων είτε με δράσεις, όπως εφημερίες των μαθητών στους χώρους υγιεινής τους, δράση κατά του ρατσισμού, κατά της ενδοσχολικής βίας, ανάθεση εκδηλώσεων. Το έντυπο για την ενδοσχολική βία «Μην κλείνετε τα μάτια στη σχολική βία» διανέμεται στους μαθητές. Επίσης το σχολείο ενισχύει την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς επίσης και την συμμετοχή των μαθητών στο έντυπο «Λεύκωμα» Οι καθηγητές και κυρίως οι υπεύθυνοι τμήματος βρίσκονται κοντά στους μαθητές, προσπαθώντας να επιλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Τυχόν παραβατικά περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα με δικαιοσύνη και ιδιαίτερη ευαισθησία. Τα ελάχιστα επαναλαμβανόμενα παραβατικά περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν με συμβούλια των διδασκόντων του τμήματος, της διευθύντριας, του υπευθύνου τμήματος και της υπευθύνου του ΣΣΝ. Σε κάθε περίπτωση έχει προηγηθεί η ενημέρωση του κηδεμόνα. Οι μαθητές αξιολογούνται ως προς την επίδοσή τους στα μαθήματα με βάση πολλές ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες, με τα δύο ωριαία διαγωνίσματα, με φύλλα εργασίας, με τις ατομικές και ομαδικές εργασίες. Επίσης αξιολογούνται καθημερινά με τη συμμετοχή τους στο μάθημα ως προς την επιμέλεια και τη συνέπειά τους

13 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 4 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 4.1 Κλίμα και Σχέσεις στο Σχολείο Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών μαθητών και μεταξύ των μαθητών του σχολείου ως προς το δείκτη 4.1 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 4.1 Οι σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών έχουν ως σημείο αναφοράς τους τις αρχές της δικαιοσύνης, της εμπιστοσύνης και του αλληλοσεβασμού. Ο ΣΔ σέβεται, ενθαρρύνει και συμβάλλει στο βαθμό που του αναλογεί στη διεκπεραίωση των δημοκρατικών διαδικασιών για τη λήψη-αποφάσεων από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο. Οι μαθητές ακολουθούν τους κανόνες που τους έχουν δοθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέσα από το βιβλίο του Σχολικού Κανονισμού. Επιπρόσθετα κρίνεται αναγκαίο να επικαιροποιηθεί ο κανονισμός σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Τα φαινόμενα της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών στο σχολικό χώρο είναι περιορισμένα. Οι περιπτώσεις των μαθητών που παρουσιάζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον είναι μεμονωμένες. Για την διαχείριση αυτών συγκαλούνται πάντα τα συμβούλια τάξης, η επικοινωνία με τους γονείς καθώς και συνεργασία με άλλους φορείς (π.χ. το ΣΣΝ). Οι τακτικές που υιοθετούν οι περισσότεροι από τους καθηγητές στο μάθημά τους συμβάλλουν στην ενίσχυση του θετικού σχολικού κλίματος. Αυτές είναι: α) οι ομαδοσυνεργατικές δράσεις, β) η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στο μαθητή ώστε αυτός να διατυπώνει τις απορίες και τους προβληματισμούς του, γ) η παροχή ευκαιριών στο μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά στο πλαίσιο του μαθήματος, δ) η διευθέτηση της ισότιμης συμμετοχής των μαθητών στις εκδηλώσεις του σχολείου αλλά και σε διαγωνισμούς εντός και εκτός σχολείου. Ο αριθμός των ποινών που δόθηκαν τη σχολική χρονιά αποτιμάται μεγάλος και ο τρόπος με τον οποίο δικαιολογούνται χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ανεπαρκής. Παραμένει πεποίθηση όλων μας ότι από την πλευρά των καθηγητών αυτή η επιλογή, αν και όχι η καλύτερη, κάποιες φορές παραμένει ως η μοναδική "λύση" για την ομαλή συνέχεια του μαθήματος. Εξάλλου σε αυτή την επιλογή συμβάλλουν ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, ο φόρτος εργασίας του καθηγητή τον οποίο επιβαρύνουν και οι εκτός διδασκαλίας υποχρεώσεις στο χώρο του σχολείου, τα μικρής διάρκειας διαλλείματα. Η υιοθέτηση κοινής τακτικής από τους εκπαιδευτικούς θα μπορούσε να περιορίσει τον προαναφερθέντα αριθμό. Για το λόγο αυτό προτείνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς να αποφασίζει ο σύλλογος την κοινή παιδαγωγική προσέγγιση που θα αξιοποιείται σε ανάλογες περιπτώσεις και όχι μόνο. Η τακτική αυτή θα συμβάλει επίσης, στην χρήση του κοινού κώδικα στην επικοινωνία των μαθησιακών αποτελεσμάτων κατά τις παιδαγωγικού περιεχομένου συνεδριάσεις. Τελειώνοντας προσθέτουμε ότι οι μαθητές της Α Γυμνασίου εκφράζουν σε αρκετές περιπτώσεις την πίεση που βιώνουν εξαιτίας των υψηλών απαιτήσεων των διδασκόντων.

14 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 4 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 4.2 Κλίμα και Σχέσεις στο Σχολείο Σχέσεις του σχολείου με γονείς και συνεργασίες με εκπαιδευτικούς κοινωνικούς φορείς του σχολείου ως προς το δείκτη 4.2 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 4.2 Οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες και στις πρωτοβουλίες του σχολείου και είναι αρωγοί στο έργο των εκπαιδευτικών ( χορός, φωτογράφιση σχολικών γιορτών, βοήθεια σε πολιτιστικά προγράμματα κι άλλα.) Το σχολείο παρέχει στους γονείς τις απαραίτητες ευκαιρίες να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους όπως: η υποδοχή των γονέων των νέων μαθητών της Α Γυμνασίου, η προγραμματισμένη ημέρα της εβδομαδιαίας συνάντησής τους και οι οργανωμένες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Πέραν αυτών, τόσο η Διεύθυνση όσο και κάθε μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων είναι πάντα διαθέσιμοι στον εξωδιδακτικό χρόνο τους για να συζητήσουν με όποιον γονέα αντιμετωπίζει πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων. Οι φορείς (οι εκπρόσωποι του Δήμου, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης, οι Σύμβουλοι Παιδαγωγικής ευθύνης και οι Σύμβουλοι Ειδικοτήτων, το ΣΣΝ, το Βαρβάκειο ίδρυμα, τα Τμήματα Παν/μίων, η Ενορία κλπ) ανταποκρίνονται πάντα στα αιτήματά μας. Το σχολείο συνεργάζεται με το ΕΚΠΑ, δέχεται ομάδες φοιτητών για την παρακολούθηση των δειγματικών διδασκαλιών και συμμετέχει σε προγράμματα της πρακτικής άσκησης τους (mentoring) σε πολλά μαθήματα. Επίσης, οι προσκεκλημένοι από τους συναδέλφους επιστήμονες και καλλιτέχνες συνεργάζονται με προθυμία και ενημερώνουν υποδειγματικά τους μαθητές μας πάνω σε θέματα της ειδικότητάς τους. Συνοψίζοντας το σχολικό κλίμα στο Βαρβάκειο ΠΠ Γυμνάσιο διακρίνεται για τη θετική του τάση (κλίμακα 4). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται περαιτέρω βελτίωσης την επόμενη σχολική χρονιά.

15 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 5 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 5.1 Προγράμματα, Παρεμβάσεις και Δράσεις Βελτίωσης Εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτομίες, υποστηρικτικές και αντισταθμιστικές παρεμβάσεις του σχολείου ως προς το δείκτη 5.1 X (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 5.1 Στο σχολείο αναπτύσσονται σε πολύ μεγάλο βαθμό πρωτοβουλίες για τη συμμετοχή σε προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, για τη συμμετοχή των μαθητών σε πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις και σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Επίσης, σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζεται και ενισχύεται η λειτουργία των μαθητικών ομίλων. Επιπλέον, πραγματοποιούνται αρκετές επισκέψεις μαθητών σε τόπους επιστημονικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, ενθαρρύνονται πρωτοβουλίες μαθητών σε προγράμματα, δράσεις οικολογικο και κοινωνικού χαρακτήρα. Το σχολείο σε μεγάλο βαθμό ενθαρρύνει την ανάπτυξη αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες σε μια δημοκρατική κοινωνία, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, εμπιστοσύνης μαθητών και γονέων στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό την καταπολέμηση των διαχωρισμών και του αποκλεισμού όπως επίσης και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Επίσης μεριμνά για την παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης σε όλους τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί σε πολύ μεγάλο βαθμό δοκιμάζουν και πειραματίζονται σε καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες του σχολείου. Στο σχολείο προβλέπεται και λειτουργούν άριστα διαδικασίες για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών. Σε ικανοποιητικό βαθμό ενθαρρύνεται η εθελοντική δραστηριότητα μαθητών και εκπαιδευτικών σε δράσεις όπως η περιποίηση του σχολικού κήπου και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις. Η πλειοψηφία των εκπαιδετικών του σχολείου υποστηρίζει τις καινοτόμες αλλαγές που εισάγονται στη σχολική μονάδα και διευκολύνει την εφαρμογή τους.

16 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 5 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 5.2 Προγράμματα, Παρεμβάσεις και Δράσεις Βελτίωσης Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου ως προς το δείκτη 5.2 X (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 5.2 Κάθε χρόνο το σχολείο έχει πλούσια δράση υλοποιώντας προγράμματα πολιτιστικά, υγείας, περιβαλλοντικά, etwinning, Comenius και ομίλους που αφορούν σε πολλά επιστημονικά πεδία όπως Φυσικές Επιστημές, Φιλολογία, Μουσική, Αθλητισμό και Ξένες Γλώσσες. Κατά το σχολικό έτος εκπονήθηκαν 5 πολιτιστικά προγράμματα, 1 περιβαλλοντικό, 2 προγράμματα etwinning και λειτούργησαν 7 όμιλο, τα οποία και αξιολογήθηκαν. Υλοποιήθηκε ενισχυτική διδασκαλία στα Μαθηματικά για την Α, Β και Γ τάξη. Έγιναν διαθεματικές διδασκαλίες (7 στην Α τάξη, 20 στη Β τάξη και 12 στη Γ τάξη) και πολλές ομαδοσυνεργατικές διδασκαλίες με χρήση ΤΠΕ. Υλοποιήθηκαν 3 διασχολικές συνεργασίες σε εθνικό επίπεδο στα ξενόγλωσσα μαθήματα. Πραγματοποιήθηκαν 9 εκπαιδευτικές επισκέψεις. Τέλος, έγινε αποτίμηση των μεθόδων διδασκαλίας.

17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 6 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 6.1 Εκπαιδευτικά Αποτελέσματα Φοίτηση και διαρροή μαθητών του σχολείου ως προς το δείκτη 6.1 Χ (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 6.1 Οι διαδικασίες που προβλέπονται και λειτουργούν στο σχολείο για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών κρίνονται αποτελεσματικές. Πιο συγκεκριμένα για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών, οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων καθώς και οι διδάσκοντες παρακολουθούν συστηματικά τις απουσίες των μαθητών, με αποτέλεσμα το σχολείο να γνωρίζει ποιοι μαθητές απουσιάζουν καθώς και τους λόγους απουσίας τους. Επίσης οι καθηγητές προσέχουν ιδιαίτερα τις μονόωρες απουσίες, οι οποίες μπορεί να οφείλονται είτε σε καθυστερημένη προσέλευση κατά την 1η διδακτική ώρα είτε σε ωριαία αποβολή από το μάθημα. Σε κάθε περίπτωση γίνονται συστάσεις στους μαθητές και ενημερώνεται τηλεφωνικά ο γονέας.. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σύνολο των μαθητών να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα του ημερησίου προγράμματος με έγκαιρη προσέλευση. Επειδή στο σχολείο μας δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρές περιπτώσεις, δεν έχει τεθεί θέμα λήψης ιδιαίτερων μέτρων ή συστηματικών παρεμβάσεων για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών. Σχολική διαρροή Δεν έχουμε μαθητές μη φοιτώντες ή με ανεπαρκή φοίτηση (φέτος υπήρξε μόνο μία περίπτωση που οφειλόταν σε μακρόχρονη νοσηλεία). Συνήθως, τα ελάχιστα περιστατικά αλλαγής σχολείου οφείλονται σε μετοίκιση σε άλλη πόλη ή λόγω απόστασης.

18 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 6 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 6.2 Εκπαιδευτικά Αποτελέσματα Επιτεύγματα και πρόοδος των μαθητών του σχολείου ως προς το δείκτη 6.2 X (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 6.2 Η Α τάξη στο σύνολο της παρουσιάζει στο α τρίμηνο ένα πολύ καλό επίπεδο (Μ.Ο. ατριμ: 3,93) με μικρές αποκλίσεις μεταξύ των τμημάτων. Επιπλέον, τα μαθησιακά αποτελέσματα παρουσιάζουν ομοιόμορφη βελτίωση στο β τρίμηνο, αναδεικνύοντας την τάση του συνόλου της τάξης προς ένα άριστο επίπεδο(μ.ο.β τριμ: 4,35). Η συμπεριφορά του συνόλου της τάξης κρίνεται άριστη. Η Β τάξη στο σύνολό της παρουσιάζει στο α τρίμηνο ένα καλό επίπεδο (Μ.Ο. ατριμ: 2, 89) με το τρίτο τμήμα να σημειώνει καλύτερες επιδόσεις από τα υπόλοιπα (Μ.Ο.α τριμβ3: 3,14). Η παραπάνω διαφοροποίηση καταγράφεται και στο β τρίμηνο, όπου υπάρχει συνολική βελτίωση σε σχέση με το α τρίμηνο (Μ.Ο. β τριμ:3,17, Μ.Ο. βτριμ Β3: 3,48), αναδεικνύοντας την τάση του συνόλου της τάξης προς ένα πολύ καλό επίπεδο. Η συμπεριφορά του συνόλου της τάξης κρίνεται καλή έως πολύ καλή, παρουσιάζοντας όμως διαφοροποιήσεις καθώς το τρίτο τμήμα χαρακτηρίζεται από άριστη συμπεριφορά ενώ το δεύτερο τμήμα παρουσιάζει το μεγαλύτερο βαθμό ανησυχίας από τα υπόλοιπα. Η Γ τάξη στο σύνολο της παρουσιάζει στο α τρίμηνο μια εικόνα μεταξύ μέτριου αλλά με σαφή τάση προς το καλό επίπεδο (Μ.Ο. α τριμ: 2, 67) χωρίς μεγάλες αποκλίσεις.στο β τρίμηνο, αν και η Γ τάξη στο σύνολό της παρουσιάζει συνολικά ένα καλό επίπεδο (Μ.Ο. β τριμήνου : 2, 91), η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων δεν είναι ομοιόμορφη με το τέταρτο τμήμα να παρουσιάζει μια σχετική στασιμότητα (Μ.Ο. β τριμ. Γ4: 2,67). Η συμπεριφορά του συνόλου της τάξης κρίνεται καλή έως πολύ καλή, παρουσιάζοντας μικρές διαφοροποιήσεις με το τέταρτο τμήμα να παρουσιάζει μεγαλύτερο βαθμό ανησυχίας από τα υπόλοιπα. Με βάση τα παραπάνω είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία τμημάτων με μεγαλύτερες δυνατότητες. Το ποσοστό των μαθητών που παραπέμπονται για την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου είναι μεταξύ του 0-0,3%. Η συμμετοχή και οι διακρίσεις των μαθητών υπήρξε αρκετά μεγάλη σε επιστημονικούς διαγωνισμούς και συνέδρια, αθλητικές διοργανώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα (Ευκλείδης, Θαλής, μαθητικό συνέδριο φυσικών επιστημών, Haiku. αθλητικούς αγώνες, κ.α.)

19 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 6 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 6.3 Εκπαιδευτικά Αποτελέσματα του σχολείου ως προς το δείκτη 6.3 (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 6.3 Ατομική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών X Το σχολείο, κάθε χρόνο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις εκτός του πλαισίου του προγράμματος σπουδών εντός και εκτός του σχολικού χώρου, με σκοπό την κοινωνική και πολιτιστική ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ανάπτυξη των κοινωνικών-συμμετοχικών ικανοτήτων, την καλλιέργεια δημοκρατικών στάσεων και αξιών (ισότητα, αλληλεγγύη, σεβασμός της διαφοράς), καθώς και η καλλιέργεια των ιδιαίτερων κλίσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών, με σκοπό την προετοιμασία τους για την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά ως υπεύθυνων, ενεργών, δραστήριων και δημοκρατικών πολιτών. Κατά περίπτωση, αλλά όχι συστηματικά και σε μόνιμη βάση το σχολείο, είτε αυτοβούλως είτε κατόπιν αίτησης των γονέων, συνεργάζεται με ειδικό ψυχολόγο/παιδαγωγό για να αντιμετωπίσει προβλήματα και να βοηθήσει μαθητές που χρήζουν της βοήθειάς του. Στο σχολείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά εφαρμόστηκε ενισχυτική διδασκαλία στο αντικείμενο των μαθηματικών και για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Παράλληλα, αξιοποιήθηκαν οι πλατφόρμες ασύγχρονης επικοινωνίας wiki για φιλολογικά μαθήματα και πλατφόρμα edmondo για ξενόγλωσσα μαθήματα. Η συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα δράσης κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία είναι αρκετά μεγάλη. Στο σχολείο μας υλοποιούνται όμιλοι, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα Την σχολική χρονιά λειτούργησαν 7 όμιλοι και υλοποιήθηκαν 5 πολιτιστικά προγράμματα και 1 περιβαλλοντικό. Παράλληλα, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και Βιωματικές Δράσεις. Ο θεσμός των Μαθητικών κοινοτήτων λειτούργησε σε πλαίσιο τυπικό και ουσιαστικό. Οι μαθητές ανέλαβαν εθελοντικές δράσεις στο σχολείο και στην κοινότητα, Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν 6 ομιλίες κι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σκοπό είχαν την επιστημονική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών. Αναπτύχθηκε διασχολική συνεργασία με 3 σχολεία σε εθνικό επίπεδο και με 7 σε διεθνές επίπεδο στα ξενόγλωσσα μαθήματα και στην Πληροφορική. Πολλοί μαθητές μας συμμετείχαν στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Καινοτομίας των Φυσικών Επιστημών., Πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός του σχολικού προγράμματος πολλές πολιτιστικές επισκέψεις (θέατρα, εκθέσεις, μουσεία, κ.λπ). Επιπλέον, μαθητές του σχολείου συμμετέχουν και διακρίνονται σε ποικίλους διαγωνισμούς (αθλητικούς, ελληνικής και ξένης γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, πληροφορικής, σκακιού κ.λπ) με την παρότρυνση και τη βοήθεια στην προετοιμασία τους από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Οι μαθητές της Γ τάξης συμμετείχαν στη σύνταξη του λευκώματος του σχολείου και οι μαθητές της Α τάξης είχαν ενεργό συμμετοχή στην παρουσίαση του λευκώματος του Βαρβακείου Ιδρύματος.

20 Φέτος εκδόθηκε και ειδικό λεύκωμα του Βαρβακείου Ιδρύματος με αφιέρωμα στα 150 χρόνια σχολικής ζωής του Βαρβακείου, στην εκδήλωση παρουσίασης του οποίου συμμετείχαν και αρκετοί μαθητές κυρίως της Α Τάξης. Τέλος, κάθε χρόνο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οργανώνεται Ανοικτή Τάξη - συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τους γονείς των παιδιών της Α τάξης ενώ στο τέλος της χρονιάς το σχολείο σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων παρουσιάζει τις δραστηριότητές του σε ανοιχτή εκδήλωση- Πολιτιστικό Απόγευμα

21 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ 7 ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 7.1 Αποτελέσματα του Σχολείου Επίτευξη των στόχων του σχολείου του σχολείου ως προς το δείκτη 7.1 X (αιτιολογημένη αξιολογική κρίση) ως προς το δείκτη 7.1 Οι εκπαιδευτικού στόχοι του σχολείου ικανοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Αυτό φαίνεται κυρίως από το αυξημένο ενδιαφέρον τω μαθητών για μάθηση που αναπτύσσεται και καλλιεργείται λόγω του πολύ καλού διδακτικού προσωπικού και της επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου. Επιπλέον οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες μαθησιακές δράσεις εντός και εκτός σχολικής μονάδας όπως για παράδειγμα συμμετοχή σε διαγωνισμούς, συνέδρια, ομίλους και προγράμματα. Η διαπαιδαγώγηση των μαθητών μέσω των βιωματικών δράσεων στο πλαίσιο των μαθημάτων, των καινοτόμων προγραμμάτων, ομίλων και της τήρησης του κανονισμού του σχολείου, φαίνεται πως καλλιεργεί πνεύμα συνεργασίας, αλληλοσεβασμού αφού τα προβλήματα συμπεριφοράς είναι ελάχιστα. Το σχολείο υλοποιεί πρακτική άσκηση φοιτητών, mentoring, ενισχυτική διδασκαλία και λειτουργεί ως κέντρο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με συντονιστή το σχολικό σύμβουλο και επιμορφωτές τους εκπαιδευτικούς.

22 Γ Κύρια αποτελέσματα της αξιολόγησης Το σχολείο ως επιμορφωτικό κέντρο με επιμορφωτικές ημερίδες και διημερίδες που οργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι και δειγματικές διδασκαλίες, συμβάλλει στη διάχυση καινοτόμων καλών διδακτικών πρακτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς. Συνεργάζεται με το ΕΚΠΑ για την πρακτική άσκηση φοιτητών και το mentoring. Οι καθηγητές του σχολείου έχουν υψηλά τυπικά προσόντα. Το σχολείο διαθέτει επαρκέστατη υλικοτεχνική υποδομή. Η ποικιλία των μεθόδων διδασκαλίας που εφαρμόστηκε βοήθησε στην αξιοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών. Η απογευματινή ζώνη μ.μ. με ομίλους, προγράμματα και ενισχυτική διδασκαλία επέδρασε θετικά στην ενσυναίσθηση των μαθητών. Οι γονείς υπήρξαν αρωγοί στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο του σχολείου. Καλλιεργήθηκε το συνεργατικό πνεύμα των μαθητών μέσω της συμμετοχής τους σε προγράμματα δράσης κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 1. Η έλλειψη γραμματέα, φύλακα, επιστάτη και ψυχολόγου. 2. Η συστέγαση με το Λύκειο δημιουργεί πρόβλημα στους εφημερεύοντες καθηγητές λόγω κοινού προαυλισμού. 3. Είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση της ιστοσελίδας του σχολείου. 4. Η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων της Β/βάθμιας και της ΔΕΠΠΣ, η οποία δυσχεραίνει τη λήψη αποφάσεων από το σύλλογο. 5. Η ατομική προσπάθεια κάθε μέλους του Συλλόγου Διδασκόντων να ενισχύσει και να προβάλει την επαγγελματική του ταυτότητα μέσα από τις δράσεις του σχολείου, δυσκολεύει τη λήψη συλλογικών αποφάσεων. 6. Οι πολλές ιδιότητες που αποδίδονται στο σχολείο (Πρότυπο, Πειραματικό, Πιλοτικό) ενίσχυσαν το φόρτο εργασίας του διδακτικού προσωπικού και του προκάλεσαν ιδιαίτερη κόπωση.

23 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 1. Θα πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις διοικητικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού (γραμματέας, ψυχολόγος, επιστάτης/φύλακας), που προβλέπονται για τα ΠΠΣ από το νόμο 3966/11 ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. 2. Πρέπει να επικαιροποιηθεί η ιστοσελίδα του σχολείου. 3. Πρέπει να επικαιροποιηθεί ο σχολικός κανονισμός.

Σχέδιο Έκθεσης Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου

Σχέδιο Έκθεσης Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου Σχέδιο Έκθεσης Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου Έκθεση Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου Ταυτότητα του σχολείου Καταγράφονται στοιχεία της ταυτότητας της Σχολικής Μονάδας. Α. Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών. Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας Ερωτηματολόγια εκπαιδευτικών

2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών. Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας Ερωτηματολόγια εκπαιδευτικών ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας 05-6 Ερωτηματολόγια εκπαιδευτικών Οι εκπαιδευτικοί έχουν συμφωνήσει πάνω σ' ένα γενικό πλαίσιο αρχών και εφαρμόζουν τον εσωτερικό κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Προγραμματισμός 2014-2015

Ετήσιος Προγραμματισμός 2014-2015 Ετήσιος Προγραμματισμός 2014-2015 1 ) Διαδικασία Ετήσιου Προγραμματισμού 1.1 Χρονικό διάστημα υλοποίησης : Από - Έως (2 ημερομηνίες της μορφής (ηη/μμ/εεεε) χωρισμένες με (-) πχ: 01/09/2013-10/06/2014)

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματική Διερεύνηση (προαιρετική) Επιλογή και Διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης (υποχρεωτική) Σύνταξη Ετήσιας Έκθεσης του σχολείου(υποχρεωτική)

Συστηματική Διερεύνηση (προαιρετική) Επιλογή και Διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης (υποχρεωτική) Σύνταξη Ετήσιας Έκθεσης του σχολείου(υποχρεωτική) Βασικές διαδικασίες 1 ου έτους εφαρμογής Γενική Εκτίμηση (άπαξ) Συστηματική Διερεύνηση (προαιρετική) Επιλογή και Διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης (υποχρεωτική) Σύνταξη Ετήσιας Έκθεσης του σχολείου(υποχρεωτική)

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Αξιολόγησης 7.1: Επίτευξη των στόχων του σχολείου

Δείκτης Αξιολόγησης 7.1: Επίτευξη των στόχων του σχολείου Δείκτης Αξιολόγησης 7.1: Επίτευξη των στόχων του σχολείου ΤΟΜΕΑΣ 7: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Περιγραφή - Σκοπός: Η συνολική αποτίμηση της επίτευξης των στόχων του σχολείου σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου 1. Σχέδιο Έκθεσης Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου Εισαγωγή Ο ετήσιος προγραμματισμός αποτελεί βασική λειτουργία της οργάνωσης και της διοίκησης της σχολικής μονάδας και πραγματοποιείται στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Δράσης Πεδία: Τομείς: Δείκτες:

Σχέδια Δράσης Πεδία: Τομείς: Δείκτες: 1 Σχέδια Δράσης Πεδία: 1. Εκπαιδευτικές διαδικασίες. Κλίμα και σχέσεις στο σχολείο. 2. Εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Τομείς: 1. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Κλίμα και σχέσεις στο σχολείο. 2. Εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 0501130 Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα, 11521 Αμπελόκηποι Ετήσια Έκθεση Αυτοαξιολόγησης του Σχολείου 1 / 21 Σχολικό Έτος : 2010-2011 Α. Διαδικασίες Υλοποίησης 1. Ανάπτυξη Διαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας

Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας Τα άρθρα 41 & 45 του νόμου 3966/2011, μεταξύ άλλων, ορίζουν τα της συγκρότησης και λειτουργίας ομίλων, τμημάτων ενισχυτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης του Σχολείου - (Q-ΕΕΑ : 2)

Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης του Σχολείου - (Q-ΕΕΑ : 2) Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης του Σχολείου - (Q-ΕΕΑ : ) ) Ανάπτυξη και Εφαρμογή Διαδικασιών ΑΕΕ. ) Από τις διαδικασίες της ΑΕΕ εφαρμόστηκαν: Ετήσιος Προγραμματισμός του σχολείου Γενική Εκτίμηση της εικόνας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 5: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΜΙΛΟΙ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Περιεχόμενα ΤΟΜΕΑΣ 5: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ... 1 Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Αξιολογηση του Εκπαιδευτικού Έργου- Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα

Η Αξιολογηση του Εκπαιδευτικού Έργου- Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα ΥΠΑΙΘΠΑ / ΙΕΠ ΕΡΓΟ : Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) Η Αξιολογηση του Εκπαιδευτικού Έργου- Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος:

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 2012-13 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕΚ (Απόσπασμα από το ΦΕΚ 1340/2002 - Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιοχές που διερευνήθηκαν συστηματικά από τα σχολεία ήσαν οι ακόλουθες: Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών και μεταξύ μαθητών

Οι περιοχές που διερευνήθηκαν συστηματικά από τα σχολεία ήσαν οι ακόλουθες: Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών και μεταξύ μαθητών Ανάπτυξη µεθόδων και εργαλείων έρευνας Από τα σχολεία που συµµετείχαν στην ΑΕΕ: Οργάνωσε οµάδες εργασίας το 66% Αξιοποίησε σχετική βιβλιογραφία το 66% Συγκέντρωσε δεδοµένα από: τα αρχεία του σχολείου το

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Τομέας/Δείκτης: Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών Δείκτης 3.1 Τίτλος: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ"

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 55 ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕΠΤ ΟΚΤ ΝΟΕΜΒΡ ΔΕΚ ΙΑΝ ΦΕΒΡ ΜΑΡΤ ΑΠΡ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ κατανομή

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 27 Έργο των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Άρθρο 28 Γενικά καθήκοντα και αρμοδιότητες των Διευθυντών σχολείων

Άρθρο 27 Έργο των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Άρθρο 28 Γενικά καθήκοντα και αρμοδιότητες των Διευθυντών σχολείων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ Ημερομηνία εκτύπωσης: 25-10-2017 Διεύθυνση : https://edu.klimaka.gr/nomothesia/kathhkontologio/542-nomothesia-kathikontologio-dieyuhntes-ypodieyuhntes.html ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Σχέδια Εκθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Αξιολόγησης 5.2: Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου

Δείκτης Αξιολόγησης 5.2: Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου Δείκτης Αξιολόγησης 5.2: Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου ΤΟΜΕΑΣ 5: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Περιγραφή: Η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Δ. Καρατζάς, Θεόδωρος Μπαρής

Ανδρέας Δ. Καρατζάς, Θεόδωρος Μπαρής Καινοτόμες παρεμβάσεις για την αποτελεσματική συνεργασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 70 με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό και τα Στελέχη της Εκπαίδευσης Ανδρέας Δ. Καρατζάς, Θεόδωρος Μπαρής Ολοήμερο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ 2015-2016 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΓΚΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας. ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / 2010 1 η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας. Συντονιστής : Νικηφόρου Απόστολος Πρακτικογράφος : Συμεωνίδου Χριστίνα

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 15 Νοεμβρίου 2018 Συντονιστής ΕΕ (ΠΕ70) Απόστολος Παρασκευάς Δρ. Παιδαγωγικής Θεσμικό πλαίσιο: Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων Π.Δ. 79/ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ »

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων. Η λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων ορίζεται βάσει του άρθρου 45 του νόμου 3966/2011, Συγκεκριμένα:

Κανονισμός λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων. Η λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων ορίζεται βάσει του άρθρου 45 του νόμου 3966/2011, Συγκεκριμένα: Κανονισμός λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων Η λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων ορίζεται βάσει του άρθρου 45 του νόμου 3966/2011, Συγκεκριμένα: Άρθρο 45 Διάρθρωση ωρολόγιου προγράμματος και λειτουργία ομίλων

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο (βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται). Σχολικό και διδακτικό έτος 2. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο Προεδρικό Διάταγμα και θα ισχύσουν από τη φετινή σχολική χρονιά είναι:

Οι αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο Προεδρικό Διάταγμα και θα ισχύσουν από τη φετινή σχολική χρονιά είναι: Οι Αλλαγές στο Γυμνάσιο (από σχολ. έτος 20162017) Οι αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο Προεδρικό Διάταγμα και θα ισχύσουν από τη φετινή σχολική χρονιά είναι: Α. Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων)

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματική Διερεύνηση. ΙΙ. Έκθεση. Συστηματικής Διερεύνησης Επιλεγμένων Τομέων του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας

Συστηματική Διερεύνηση. ΙΙ. Έκθεση. Συστηματικής Διερεύνησης Επιλεγμένων Τομέων του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας Ταυτότητα του σχολείου 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ 48 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΛ.-ΦΑΧ:2351023277 Email:mail@1lyk-kater.pie.sch.gr Συστηματική Διερεύνηση ΙΙ. Έκθεση Συστηματικής Διερεύνησης Επιλεγμένων

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα-πειραματικά σχολεία

Πρότυπα-πειραματικά σχολεία Πρότυπα-πειραματικά σχολεία 1. Τα πρότυπα-πειραματικά: ένα ιστορικό Τα πειραματικά σχολεία (στα οποία εντάχθηκαν με το Ν. 1566/85 και τα ιστορικά πρότυπα σχολεία) έχουν μακρά ιστορία στον τόπο μας. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Πιλοτική Εφαρμογή των μαθημάτων και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο

Οδηγίες για την Πιλοτική Εφαρμογή των μαθημάτων και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο Οδηγίες για την Πιλοτική Εφαρμογή των μαθημάτων και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο για τις ανάγκες της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή». Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος ΔΣ ΕΑΕΠ Σε 960 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, 12/θεσια και με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Δείκτης 2.1: Οργάνωση και συντονισμός της σχολικής ζωής

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Δείκτης 2.1: Οργάνωση και συντονισμός της σχολικής ζωής 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Δείκτης 2.1: Οργάνωση και συντονισμός της σχολικής ζωής Περιγραφική αποτίμηση του δείκτη Η Διεύθυνση θέτει τους στόχους του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ: Αποστολή και όραμα του «ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» Στόχοι και εμφάσεις σχολικής χρονιάς 2015 2016 Ωρολόγιο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ B ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ »

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ B ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος,

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85)

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85) 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 2012-13 ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85) 1. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων (Σ.Δ.) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου και

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Konstantina Πέμπτη, 13 Ιανουάριος :15 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 23 Ιανουάριος :24

Συντάχθηκε απο τον/την Konstantina Πέμπτη, 13 Ιανουάριος :15 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 23 Ιανουάριος :24 esos.gr Κείμενα της Επιστημονικής Επιτροπής του ΚΕΕ, που αφορούν στην Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας Διαδικασία Αυτό αξιολόγησης, απέστειλε το υπ. Παιδείας προς όλες τις Περιφερειακές

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Δομές & Φορείς (Ν. 4547/ )

Νέες Δομές & Φορείς (Ν. 4547/ ) Νέες Δομές & Φορείς (Ν. 4547/12-6-2018) (Άρθρα 4 έως 16) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (πρώην Σύμβουλοι) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. - Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αποστολή των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. είναι ο εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο Τετράμηνα 1ο τετράμηνο : από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου 2ο τετράμηνο : από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο Ομάδα Α : 1) Νεοελληνική Γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Πιλοτική Εφαρμογή των μαθημάτων και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο

Οδηγίες για την Πιλοτική Εφαρμογή των μαθημάτων και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο Οδηγίες για την Πιλοτική Εφαρμογή των μαθημάτων και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο για τις ανάγκες της Πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή». Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εναρξη Μαθημάτων - Προγραμματισμός Σχολείων για τη Νέα Σχολική Χρονιά (29-6-15)

Εναρξη Μαθημάτων - Προγραμματισμός Σχολείων για τη Νέα Σχολική Χρονιά (29-6-15) Εναρξη Μαθημάτων - Προγραμματισμός Σχολείων για τη Νέα Σχολική Χρονιά (29-6-15) Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα στα Λύκεια και τα Γυμνάσια αρχίζουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Σχέδιο Ετήσιας Έκθεσης Αυτοαξιoλόγησης Υλοποίηση, Παρακολούθηση και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχολική Πρακτική Ι» οι φοιτητές/φοιτήτριες σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων πρόκειται να επισκεφτούν σε πέντε (5) διαφορετικές ημέρες μία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ»

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ» «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 - Οριζόντια Πράξη» «ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ» Ενημερωτική Συνάντηση Στελεχών Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά 2015-16 Ξεκινώντας... Ενημέρωση Διεύθυνσης Ενημέρωση & Έγκριση από Καθηγητικό Σύλλογο Σύσταση Ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑ Α Η πολιτεία εμπιστεύεται τον εκπαιδευτικό Μέλλος Βασίλειος 26/11/2013 Το εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH. ΦΕΚ /10/2002 τ Β' Αριθ. Φ /324/105657/Δ1

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH. ΦΕΚ /10/2002 τ Β' Αριθ. Φ /324/105657/Δ1 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH ΦΕΚ 1340 16/10/2002 τ Β' Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 1 Εισαγωγή Στη σημερινή παρουσίαση εξετάζεται και αναλύεται μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης»

ΘΕΜΑ: «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους

Ετήσιος Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους Ετήσιος Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2014-2015 Εποπτεία και διαχείριση υποδομών και διαθέσιμων υλικών πόρων Θα γίνει ηλεκτρονική καταγραφή των βιβλίων της σχολικής βιβλιοθήκης. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ιδιαίτερη πολιτική του σχολείου τους. Η έρευνα αυτή εξετάζει, κυρίως, την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Α. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου

Α. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος, 06 / 04

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηςη του Εκπαιδευτικοφ Ζργου ςτην Προςχολική Εκπαίδευςη. Διαδικαςία Αυτοαξιολόγηςησ ςτη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηςη του Εκπαιδευτικοφ Ζργου ςτην Προςχολική Εκπαίδευςη. Διαδικαςία Αυτοαξιολόγηςησ ςτη Σχολική Μονάδα ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΡΗΚΕΤΜΑΣΩΝ, ΑΘΛΗΣΙΜΟΤ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΝΣΙΣΟΤΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΗ ΠΟΛΙΣΙΚΗ Αξιολόγηςη του Εκπαιδευτικοφ Ζργου ςτην Προςχολική Εκπαίδευςη Διαδικαςία Αυτοαξιολόγηςησ ςτη Σχολική Μονάδα Ζκθεςη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Δρ Ελευθερία Γκαρτζονίκα Σχολική Σύμβουλος ΠΕ11 Δυτικής Αττικής

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Δρ Ελευθερία Γκαρτζονίκα Σχολική Σύμβουλος ΠΕ11 Δυτικής Αττικής Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Δρ Ελευθερία Γκαρτζονίκα Σχολική Σύμβουλος ΠΕ11 Δυτικής Αττικής email: egartzonika@freemail.gr Νόμος 1304/82 Στους σχολικούς συμβούλους ανατίθεται:

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Συνάντηση A Γυμνασίου

Ενημερωτική Συνάντηση A Γυμνασίου ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ενημερωτική Συνάντηση A Γυμνασίου Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών Διευθύντρια: Βασιλική Τλα Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Χρήση Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ.

ΘΕΜΑ : Χρήση Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ. Nα διατηρηθεί μέχρι... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ Βαθμός

Διαβάστε περισσότερα

«Ερευνώ, Βελτιώνομαι και Προχωρώ»

«Ερευνώ, Βελτιώνομαι και Προχωρώ» «Ερευνώ, Βελτιώνομαι και Προχωρώ» ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1 Ερευνώ Απόψεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων Πραγματικές ανάγκες Σχέδια δράσης Βελτιώνομαι Επιμορφωτικές δράσεις:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΡΕΜΠΑΠΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΡΕΜΠΑΠΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Family Engagement ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΡΕΜΠΑΠΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ 1 Η εκπαίδευση είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται : το Υπουργείο Παιδείας το εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. 2 τετράμηνα 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Α ομάδα 3 ομάδες μαθημάτων 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και

Διαβάστε περισσότερα

800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ NEA ΣΧΟΛΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ NEA ΣΧΟΛΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ NEA ΣΧΟΛΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2 ΣΥΝΟΨΗ Σε 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, 12/θεσια και με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηςη του Εκπαιδευτικοφ Ζργου ςτην Προςχολική Εκπαίδευςη. Διαδικαςία Αυτοαξιολόγηςησ ςτη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηςη του Εκπαιδευτικοφ Ζργου ςτην Προςχολική Εκπαίδευςη. Διαδικαςία Αυτοαξιολόγηςησ ςτη Σχολική Μονάδα ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΡΗΚΕΤΜΑΣΩΝ, ΑΘΛΗΣΙΜΟΤ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΝΣΙΣΟΤΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΗ ΠΟΛΙΣΙΚΗ Αξιολόγηςη του Εκπαιδευτικοφ Ζργου ςτην Προςχολική Εκπαίδευςη Διαδικαςία Αυτοαξιολόγηςησ ςτη Σχολική Μονάδα Ζκθεςη

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2007 2008. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2007 2008. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΕΑΥ. Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης Υποστήριξης

ΕΔΕΑΥ. Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης Υποστήριξης ΕΔΕΑΥ Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης Υποστήριξης Καινοτόμος θεσμός που έχει ως στόχο τη διεπιστημονική ενίσχυση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών με την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ »

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου

Α. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος, 20 / 01

Διαβάστε περισσότερα

----- Βαθ. Προτερ. Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι, Τ.Κ Πληροφορίες : Αν. Ξυλόκοτα Πην. Σακκοπούλου

----- Βαθ. Προτερ. Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι, Τ.Κ Πληροφορίες : Αν. Ξυλόκοτα Πην. Σακκοπούλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTΙΑ Μαρούσι 9/10/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTΙΑ Μαρούσι 9/10/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTΙΑ Μαρούσι 9/10/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.. Αρ. πρωτ. : Γ1/146715 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη :151 80 Μαρούσι

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016)

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερ. 19/08/2015), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος 2015-2016

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Στο έργο τους περιλαμβάνεται η διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. απότοσχολ. έτος

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. απότοσχολ. έτος Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο απότοσχολ. έτος 2016-17 ΤοσχολικόέτοςγιαταΓυμνάσιααρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος στογυμνάσιοαρχίζειτην την 1η Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2011-2012 Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 211-212 ΕΚΦΕ : Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ 1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης του Σχολείου 2013-2014 Αξιολόγηση Δεικτών Ποιότητας του Εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο Δείκτης 1: Σχολικός χώρος, υλικοτεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση Ιδιωτικού μη Κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικής Κατεύθυνσης Τ.E.E.N.S.

Ίδρυση Ιδιωτικού μη Κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικής Κατεύθυνσης Τ.E.E.N.S. «Οραματιζόμαστε τη σχολική αυτή μονάδα, ως μία κυψέλη μάθησης, γνώσης και αριστείας που θα προετοιμάζει και θα γαλουχεί από τρυφερή ηλικία νέους και νέες, για να γίνουν μια μέρα οι ηγέτες, που τόσο έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Β.Δ. 1. Οργάνωση/διοίκηση εργαστηρίων, ειδικών αιθουσών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 71 11 Ιανουαρίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 16 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ.: 1816 /ΓΔ4 Προγραμματισμός και Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ / ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΝΙΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ / ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ / ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο κάθε εκπαιδευτικός λειτουργός αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά την αξιολόγηση του. Για αντικειμενική

Διαβάστε περισσότερα

Α. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου

Α. Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νάξος, 06 / 04

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 151

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Β ----- Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 7 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 ΘΕΜΑ: «Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕ 9. Παιδαγωγικές Παρεμβάσεις για Ενίσχυση της Ένταξης. Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν.

ΘΕ 9. Παιδαγωγικές Παρεμβάσεις για Ενίσχυση της Ένταξης. Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. ΘΕ 9. Παιδαγωγικές Παρεμβάσεις για Ενίσχυση της Ένταξης Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας Η αρχιτεκτονική της ένταξης Προσπελάσιμα κτίρια Εξοπλισμένες αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ:

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2016-2017 ΣΧΟΛΙΚΟ / ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ Προς : Σχολεία Δ.Ε. και Π.Ε Ν. Ηρακλείου

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ Προς : Σχολεία Δ.Ε. και Π.Ε Ν. Ηρακλείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σχολικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Συνάντηση Β & Γ Γυμνασίου

Ενημερωτική Συνάντηση Β & Γ Γυμνασίου ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ενημερωτική Συνάντηση Β & Γ Γυμνασίου Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών Διευθύντρια: Βασιλική Τλα Αναπληρωτής Διευθυντής και ΜΥΡ coordinator

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015

Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015 Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015 Η δομή του νέου Λυκείου Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Β Λυκείου Γενική Παιδεία Δύο (2) ομάδες Προσανατολισμού Γ Λυκείου Γενική Παιδεία Τρεις (3) ομάδες Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Τι κάναμε πέρυσι 12 Αίθουσες Διδασκαλίας Υποδομή Τμήμα Ένταξης 1 Εργαστήριο Πληροφορικής 1 εργαστήριο Φυσικών επιστημών 1 Εργαστήριο Τεχνολογίας 1 Εργαστήριο Καλλιτεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Morela Eri, PhD Έννοια της Ολυμπιακής Παιδείας Μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ »

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 3 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΝΑΞΟ Νάξος,

Διαβάστε περισσότερα