Η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α"

Transcript

1 Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των Κωνσταντινουπολιτών, όπως αυτά προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως Η Αντιπροσωπεία της ΟιΟμΚω στο Φανάρι, σ.1. Ημερίδα εθελοντών, σ.2-3.μ, Ίδρυση Συλλόγου Κων/λιτών Ηνωμένου Βασιλείου, σ.5-7. Οργάνωση Έκθεσης της Οι.Ομ.Κω. στην Άγκυρα 12-15/11/2018, σ.5-7. Συναντήσεις της Αντιπροσωπείας της Οι.Ομ.Κω. με Κυβερνητικούς ιθύνοντες στην Άγκυρα, σ Ο ιστορικός Γεωργιάδης-Αρνάκης Γεωργιάδης, σ.12. Σεμινάρια «Αιολική Ενέργεια» για εθελοντές της Οι.Ομ.Κω., σ.13. Εργασίες συντήρησης του Μαυσωλείου Χρ. Νοέμβριος 2018 Τεύχος 8/11 Ζωγράφου και ανέγερσης του Μνημείου πεσόντων Κων/λιτων Β Παγκοσ. Πολέμου, σ.14. Μηνιαία Ενημέρωση Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ,Κω. τους Νικόλαο Ουζούνογλου (Προέδρο), Νικόλαο Αναγνωστόπουλο (Γεν. Γραμματέα) και Μιχάλη Μαυρόπολο (Αντιπροόεδρο) πριν την μετάβαση της στην Άγκυρα για τις δραστηριότητες που παρουσιάζονται στις επόμενες σελίδες, έγινε δεκτή την 10 Νοεμβρίου 2018 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α. Η εκπρόσωποι της Οι.Ομ.Κω. ενημέρωσαν για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω., τα θέματα που θα τεθούν στους ιθύνοντες στην Άγκυρα, τις εθελοντικές αποστολές και εργασίες που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα και αλλού. Ειδικότερα από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. έγινε ενημέρωση σχετικά με την εξέταση των πιθανών λύσεων για τις σωστικές ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν για το κτίριο του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Οι.Ομ.Κω. και όπως κάνει πάντα δώρισε ποσό υπέρ του Προγράμματος. Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. συμμετείχε σε Ημερίδα που οργανώθηκε στη Ρωμαίικη Σχολή Γαλατά με θέμα την Φιλανθρωπία στα πλαίσια της Έκθεσης για το Ορφανοτροφείο της Πρίγκηπο με τίτλο «206 Άφωνα Δωμάτια». Στη Ημερίδα μίλησε στην τουρκική γλώσσα ο Νικ. Ουζούνογλου με θέμα το Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μηνάς Τσιτσάκος». Τέλος η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. συμμετείχε στον Πατριαρχικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του ΑγίουΜηνά, «ὁ ἐν τῷ Κοτυαείῳ» του Μεγαλομάρτυρος, στα Ψωμαθειά.

2

3

4 ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Η ανακοινωθείσα ιδρυτική συνέλευση του νέου Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 2018, στο πρεσβυτέριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας του Λονδίνου, με συμμετοχή περίπου 25 συμπολιτών μας. Η προσπάθεια της ίδρυσης του Νέου συλλόγου ξεκίνησε με τη συνάντηση Κωνσταντινουπολιτών που έγινε στις 5/9/2017 και την οργάνωση Ημερίδας στο Βασιλικό Κολέγιο στις 6/9/2017, στην επέτειο των Σεπτεμβριανών. Αρχικά αναγνώστηκε και εγκρίθηκε το Καταστατικό του Συλλόγου που προβλέπει και την συμμετοχή των καταγόμενων από την Ίμβρο και την Τένεδο. Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών του υπηρεσιακού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τα μέλη: Αναγνωστόπουλος Πάνος, Ηλιάδης Φοίβος, Κριμήτσου Αικατερίνη, Χριστίδου Μαρία και Καλαμάρης Γεώργιος. Με την ίδρυση του νέου Κωνσταντινουπολίτικου συλλόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο προστίθεται νέο στα δραστήρια σωματεία της Ευρώπης, της Γερμανίας και Ελβετίας, αλλά και τις ενώσεις προσώπων Κωνσταντινουπολιτών της Αυστρίας, Σουηδίας και Ιταλίας με τις οποίες υπάρχει συνεχής επικοινωνία από πλευράς Οι.Ομ.Κω. Το Δ.Σ. του νέο-ιδρυθέντος συλλόγου έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε συγκρότηση σε σώμα την 4/12/2018. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και επιτυχίες στον νέο Σύλλογο και αναμένουμε να υποβάλει αίτηση για να γίνει μέλος της Οι.Ομ.Κω. Το Δ.Σ. της Οι.Ομ,Κω. εκφράζει με τον προσήκοντα σεβασμό τις θερμές του ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο για την έμπρακτη θερμή υποστήριξη του για την ίδρυση του νέου Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

5 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ» ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Μετά από πολύμηνη προετοιμασία πραγματοποιήθηκε η ανωτέρω αναφερόμενη Έκθεση με τη φιλοξενία του Τμήματος Άγκυρας της Ένωσης Αρχιτεκτόνων (Mimarlar Odası Ankara Şubesi) και του Ιδρύματος Ιστορίας (Tarih Vakfı). Η Εκθεση κάλυπτε τα θέματα: Αρχιτεκτονικής για όλες τις περιοχές της Μικράς Ασίας και Πόλης, Παιδείας, Διπλωματίας και Δημόσιας Διοίκησης (μόνο της Οθωμανικής περιόδου αφού είχε απαγορευτεί ο διορισμός σε δημόσιες θέσεις πολιτών της Τουρκίας που δεν ήταν Μουσουλμάνοι την Ρεπουμπλικανική περίοδο μετά από το 1923), Βιομηχανίας, Οικονομίας και Ιατρικής με ιδιαίτερη έμφαση στην εξαίρετη προσφορά του ιατρού Μάρκου Πιτσιπιού Πασά.

6 Για την Έκθεση μετέβησαν στην Άγκυρα τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. : Νικ. Ουζούνογλου, Νικ. Αναγνωστόπουλος και Μιχ. Μαυρόπουλος και οι ο- ποίοι παράλληλα με την Έκθεση πραγματοποίησαν συναντήσεις με πολλούς κυβερνητικούς ιθύνοντες (10) της Τουρκίας. Η Εκθεση αποτελούταν από 92 πίνακες που τυπώθηκαν στην Αθήνα (τα μετέφερε η Αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. μαζί με το έντυπο υλικό) και αναρτήθηκαν στην αίθουσα εκθέσεων της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Άγκυρας. Στην διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δύο Η- μερίδες: (α) Στα εγκαίνια (12/11) με θέμα: «Η πολλαπλή συμβολή των Ρωμιών της Πόλης και της Ανατολής την Οθωμανική και Ρεπουμπλικανική περίοδο». Παρέστησαν οι πρέσβεις της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μαυροειδής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Christian Berger, ο σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Συμεών Τέγος και αντιπροσωπείες ΜΚΟ Υπεράσπισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Άγκυρας. Κορυφαίες συμμετοχές ήταν αυτές των διανοουμένων υπερασπιστών της Δημοκρατίας και Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων: Καθ. Baskın Oran (απολυμένου τετράκις από την θέση του στο Πανεπιστήμιο) και του Δρ. İsmail Beşikci (17 χρόνια φυλακισμένου με 100 χρόνια καταδίκες - είχαν απαγορευτεί 32 από τα 36 βιβλία του). Συμμετείχαν επίσης άνω των 100 πολίτες της Άγκυρας. Στην Ημερίδα μίλησαν οι : Γεώργιος Παπαδόπουλος, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης με θέμα: «Ο παππούς μου Μάρκος Πιτσιπιός Πασάς: η ζωή του και οι πολλές του αγαθοεργίες». Νικόλαος Ουζούνογλου, Καθ. Ε.Μ.Πολυτεχνείου με θέμα: «Οι αγώνες των Ρωμιών Δημοσιογράφων υπέρ των Ελευθεριών και της Δημοκρατίας».

7 Ali Fuat Tek, Αρχιτέκτων με θέμα: «Οι κοινωνικές επιδράσεις της Ρωμαίικης Κοινότητας της Καππαδοκίας». (β) Στην Ημερίδα κλεισίματος της Έκθεσης που έγινε το απόγευμα της 14/11/2018 με θέμα: «Ιστορικές όψεις της Κοινότητας των Ρωμιών της Ανατολής και της Πόλης». Και στην ημερίδα αυτή συμμετείχε εξίσου μεγάλος α- ριθμός πολιτών της Άγκυρας και μέλη της Αντιπροσωπείας της Ε. Ένωσης. Στην Ημερίδα μίλησαν οι: - Korhan Gümüş, Αρχιτέκτων με θέμα: «Η σημασία της διάσωσης του Ορφανοτροφείου της ν. Πριγκήπου» - Mehmet Alkan, Καθηγητής Ιστορίας στο Παν. Κωνσταντινούπολης και Πρόεδρος του Tarih Vakfı με θέμα: «Σημειώσεις επί των Ρωμαίικων Σωματείων της Οθωμανικής περιόδου». - Νικόλαος Ουζούνογλου, Καθηγητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου με θέμα: «Η δραστηριότητα και η συμβολή του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως (Ε.Φ.Σ.Κ.) στον Κλάδο των Θετικών Επιστημών». Όλες οι ομιλίες έγιναν στην Τουρκική Γλώσσα. Η επιτυχής πραγματοποίηση της Έκθεσης οφείλεται : α) Στην Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Ομοτ. Καθηγήτρια ΑΠΘ κα. Βίλμα Χαστάογλου, Δρ. Αρχιτέκτονα κ. Σάββα Τσιλένη (Αρχιτεκτονική), Αναπλ. Καθηγήτρια Παν. Κρήτης κα. Αικατερίνη Δαλακούρα (Παιδεία), Καθ. ΕΜΠ κ. Νίκο Ουζούνογλου (Ιατρική, Οικονομία, Διπλωματία) και Διπλ. Μηχ. Μηχανικό Γεώργιο Παπαδόπουλο (δισέγγονο του Μάρκου Πιτσιπιού Πασά). β) Στους μεταφραστές: κα. Ιώ Τσοκώνα, κ. Στ. Τζέπογλου και κ. Γεωρ. Κιοσέογλου. γ) Στα μέλη ΜΚΟ Υπερασπιστών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Άγκυρας. δ) Στην φιλοξενία των Ιδρυμάτων: Ένωσης Αρχιτεκτόνων Αγκύρας (Mimarlar Odası Ankara Şubesi) και του Ιδρύματος Ιστορίας (Tarih Vakfı). στ) Στην χορηγία της Αεροπορικής Εταιρείας Aegean Airlines για κάλυψη μέρους των εξόδων μετάβασης των τριών αντιπροσώπων της Οι.Ομ.Κω. Οι πίνακες της Έκθεσης στην Τουρκική γλώσσα είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα της Οι.Ομ.Κω. : Έχει ήδη ζητηθεί η οργάνωση της Έκθεσης σε άλλες πόλεις της Τουρκίας όπως την Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και βέβαια στην Ελλάδα αρχίζοντας από την Αθήνα.

8 Συναντήσεις Αντιπροσωπείας της Οι.Ομ.Κω. με κυβερνητικούς παράγοντες στην Άγκυρα και τους Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Δημοκρατίας (12-14 Νοεμβρίου 2018) Η Οι.Ομ.Κω. ως ο ενωτικός φορέας των εκπατρισθέντων παρά τη θέληση τους μελών της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, και με τις απευθείας αλλά και τις διεθνείς παρεμβάσεις που έχει κάνει από το έτος 2010, έχει επιτύχει να αναγνωρίζεται από το κράτος της Ρεπουμπλικανικής Τουρκίας ως νόμιμος συνομιλητής για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της Κοινότητας αυτής. Στην περίοδο Νοεμβρίου, παράλληλα με την οργάνωση της Έκθεσης «Η Πολλαπλή Συμβολή των Ρωμιών την Οθωμανική και Ρεπουμπλικανική Περίοδο», η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. αποτελούμενη από τους Νικόλαο Ουζούνογλου, Πρόεδρο, Νικόλαο Αναγνωστόπουλο, Γενικό Γραμματέα, και Μιχαήλ Μαυρόπουλο, Αντιπρόεδρο, είχε σειρά συναντήσεων με κρατικούς ιθύνοντες της Τουρκίας. Οι συναντήσεις καθορίστηκαν με μέριμνα του Γενικού Προξενείου Αθηνών της Τουρκίας μετά από αίτημα της Οι.Ομ.Κω. Το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών υπήρξε ως ακολούθως: 1) KOSGEB (Οργανισμός Υποστήριξης Ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων): η συνάντηση έγινε με την διευθύντρια N. Pınar IŞIN και έναν συνεργάτη της. Εξετάστηκε η συνέχιση της συνεργασίας για την οργάνωση σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας (έχουν γίνει δύο σεμινάρια τα καλοκαίρια 2015 και 2018), η δυνατότητα παροχής θέσεων πρακτικής άσκησης σε Κωνσταντινουπολίτες φοιτητές και επίσης η παλαιότερη πρόταση της Οι.Ομ.Κω. για την ίδρυση σε συνεργασία των δύο μερών Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης Τεχνολογίας στην Πόλη. Η τελευταία δράση θα μπορεί να εξεταστεί το 2019 υπό το νέο καθεστώς ίδρυσης παρόμοιων Κέντρων (ήδη λειτουργούν στην Τουρκία 128 ανάλογα). Για να αιτηθεί ένας νέος επιχειρηματίας χρηματοδότηση ίδρυσης νέας εταιρείας είναι απαραίτητη η γνώση της Τουρκικής γλώσσας, καθόσον η πρόταση πρέπει να συνταχθεί και να παρουσιαστεί στη γλώσσα αυτή. 2) YTB (Προεδρεία πολιτών εξωτερικού της Τουρκίας και συγγενών Κοινοτήτων): Η συνάντηση έγινε με τον Αντιπρόεδρο Sayit YUSUF και δύο συνεργάτες του και εξετάστηκε η επανάληψη δράσεων που είχαν υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 με την οργάνωση Εκπαιδευτικής Εκδρομής 20 νέων Κωνσταντινουπολιτών καθώς επίσης και η υποστήριξη προγραμμάτων της Οι.Ομ.Κω. που αποσκοπούν στην παλιννόστηση νέων Κωνσταντινουπολιτών, θέμα που αποτελεί τον στρατηγικό σκοπό της Οι.Ομ.Κω.

9 3) Türk Tarih Kurumu (ΤΤΚ, Τουρκικό Ίδρυμα Ιστορίας): Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του ΤΤΚ Καθηγητή Refik TURAN και το επιτελείο του. Η συνάντηση υπήρξε η πρώτη στην προσπάθεια του εντοπισμού της τύχης των βιβλίων και των χειρόγραφων του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου (ΕΦΣΚ) που είχαν κατασχεθεί από την Κυβέρνηση της Τουρκίας το Διαπιστώθηκε ότι περί τα έντυπα βιβλία που αφορούν την Αρχαιολογία και Ιστορία της Βιβλιοθήκης του ΕΦΣΚ βρίσκονται στο Ίδρυμα αυτό, όπως επίσης, όλα τα χειρόγραφα βιβλία που αναφέρονται στον κατάλογο του Paul Morieux (167 βιβλία). Από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. διατυπώθηκε το αίτημα της καταρχήν παραλαβής των ψηφιακών αρχείων για τις δύο κατηγορίες των βιβλίων. Όσον αφορά τα έντυπα βιβλία, αυτό θα γίνει άμεσα ενώ για τα χειρόγραφα βαθμιαία με την πρόοδο της φωτογράφησής τους. Δηλώθηκε προς την Αντιπροσωπεία ότι κατόπιν αιτήματος μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά τον κατάλογο των υπαρχόντων για τις δύο κατηγορίες. 4) Γενική Διεύθυνση Υπηκοοτήτων και Πολιτογράφησης Υπουργείο Εσωτερικών: Διατυπώθηκε από πλευράς Οι.Ομ.Κω. το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απόκτησης τουρκικής ιθαγένειας για τα τέκνα που κατά την γέννησή τους δεν είχε την τουρκική ιθαγένεια τουλάχιστον ένας από τους γονείς, έστω και αν υπάρχουν αδέλφια με τουρκική ιθαγένεια. Επίσης, επισημάνθηκε η αδυναμία απόκτησης ιθαγένειας αλλά και «κυανής κάρτας» αν υπάρχει χάσμα μιας γενιάς χωρίς τουρκική ιθαγένεια. Η απάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων υπήρξε ότι, μόνο εάν η τουρκική πολιτική ιεραρχία ζητήσει τη μελέτη του θέματος, τότε αυτοί ως υπηρεσιακοί παράγοντες μπορούν να προτείνουν λύσεις. 5) Ombudsman Συνήγορος του Πολίτη: Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του φορέα κ. Şeref MALKOÇ και το επιτελείο του. Από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. τέθηκε το θέμα της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι Κωνσταντινουπολίτες από ορισμένους κύκλους «κτηματομεσιτών». Το θέμα είχε επισημανθεί σε παλαιότερες παρεμβάσεις της Οι.Ομ.Κω. με αποτέλεσμα ο Φορέας να στείλει εγκυκλίους προς τις Διευθύνσεις των Κτηματολογίων. Η θέση του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ότι θα εξετάσει με πολύ προσοχή συγκεκριμένες καταγγελίες για σφετερισμό περιουσιών των Ρωμιών. 6) Γενική Διεύθυνση Ευαγών Ιδρυμάτων: Η αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. έγινε δεκτή από τον Γενικό Διευθυντή κ. Adnan Erdem και το επιτελείο του και υπήρξε διάρκειας 1.5 ώρας. Από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. τέθηκαν τα ζητήματα: (α) Η απαγόρευση εκλογών στα μη-μουσουλμανικά ευαγή ιδρύματα (Βακούφια) τα τελευταία 6 χρόνια, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα στην Ομογένεια. Ο κ. Erdem αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ότι ο αρμόδιος Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού έχει σε προτεραιότητα το

10 θέμα, για να το θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας που πλέον έχει την α- ποκλειστική αρμοδιότητα για την έκδοση Διατάγματος επί του θέματος. (β) Το αίτημα της Οι.Ομ.Κω. να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι εκπατρισμένοι Κωνσταντινουπολίτες, με το δεδομένο ότι εδώ και χρόνια έχουν το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Ο κ. Erdem δήλωσε ότι το αίτημα είναι λογικό και δεν βλέπει κανένα εμπόδιο εφόσον υπάρχει η τουρκική ιθαγένεια. (γ) Η ανάγκη ενοποίησης ομοειδών και παρεμφερών ευαγών ιδρυμάτων (70) με το δεδομένο της αδυναμίας εύρεσης υποψηφίων για τις διοικήσεις των ιδρυμάτων της Ομογένειας. Επισημάνθηκε επίσης ότι μέχρι το 1962 υπήρχε ο θεσμός της Κεντρικής Εφορίας ως δευτεροβάθμιου οργάνου διοίκησης των Βακουφίων και, επίσης, ότι πρόσφατα έχει καθιερωθεί ανάλογος φορέας για την Εβραϊκή Κοινότητα. Η πρόταση της Οι.Ομ.Κω. ήταν η συγκρότηση ενός συμβουλευτικού φορέα (Danışma Merkezi) στο επίπεδο όλων των ρωμαίικων ευαγών ιδρυμάτων, τον οποίο θα πρέπει να ενημερώνουν και να συσκέπτονται υποχρεωτικά όλα τα βακούφια σχετικά με θέματα διαχείρισης, όπως αγοροπωλησίας, ενοικίασης, κλπ. ή θέματα αρχιτεκτονικού και νομικού περιεχομένου, και άλλα. Ο κ. Erdem απάντησε ότι, εφόσον δεν καταργείται η ανεξάρτητη νομική προσωπικότητα κάθε ευαγούς ιδρύματος, βρίσκει λογικό να μπορεί να υπάρξει κοινή διοίκηση σε ομοειδή και γειτνιάζοντα βακούφια. Επίσης εξέφρασε την καταρχήν αποδοχή του για την ίδρυση ενός συμβουλευτικού φορέα στη μορφή που περιέγραψε η Οι.Ομ.Κω. Ο ίδιος θεώρησε τη λειτουργία ενός φορέα με αυτές τις αρμοδιότητες χρήσιμη και συμβατή με τις αρχές της ισχύουσας νομοθεσίας. (δ) Έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος των «κατειλημμένων-μαζμπούτ» ευαγών ιδρυμάτων της Ομογένειας που είναι 24 τον αριθμό (μονές στα Πριγκηπόννησα και άλλες εκκλησίες όπως ο Αγ. Γεώργιος Εντιρνέκαπι Αντιφωνητής- Εκκλησίες Θεραπείων). Το καθεστώς μαζμπούτ σημαίνει ότι το ευαγές ίδρυμα που ανήκει σε ορισμένη Κοινότητα (τζεμάατ) ή ακόμα προέρχεται από κληρονομιά (για τα Μουσουλμανικά ιδρύματα) δεν διοικείται από τη σχετική κοινότητα, εφόσον αυτή έχει εκλείψει, αλλά αναγνωρίζεται η αρχική ιδιοκτησία του (ιδιοκτησία της Οθωμανικής περιόδου) και ως εκ τούτου διοικείται από τη Γενική Διεύθυνση Ευαγών Ιδρυμάτων. Ο κ. Erdem ανέφερε το γνωστό νομικό εμπόδιο της «απομαζπουτοποίησης» που ισχύει για τα μουσουλμανικά ιδρύματα που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς αυτό το Τα ιδρύματα αυτά διοικούνται από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Κατά την άποψη του κ. Erdem, η τύχη των 24 ιδρυμάτων της Ομογένειας συνδέεται με το γενικότερο ζήτημα των μαζμπούτ Μουσουλμανικών ιδρυμάτων. Από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. αναφέρθηκε ότι τα δύο θέματα, δηλαδή της μαζπουτοποίησης των Μουσουλμανικών Βακουφίων το 1925 με την ίδρυση της Γ.Δνσης Βακουφίων και των μη-μουσλουμανικών που ξεκίνησε α- πό την δεκαετία του 1930 (για τις μονές στα Πριγκηπόνησα) και εντάθηκε την δεκαετία

11 του 1970 σε εκκλησίες της Πόλης, δεν έχουν σχέση ούτε επί της ουσίας ούτε επί νομικής βάσης και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα. Επίσης αναφέρθηκε από πλευράς της Γ.Δ. Βακουφίων ότι υπάρχουν 270 Μουσουλμανικά ιδρύματα με το καθεστώς «μουλχάκ» που έχουν διορισμένες διοικήσεις αλλά από τους αντιπροσώπους των κληροδοτών τους. (ε) Τέθηκε από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. το θέμα της υποστήριξης, από ευαγή ιδρύματα της Ομογένειας στην Πόλη, δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορούν συμπολίτες μας που έχουν εξαναγκαστεί σε εκπατρισμό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκπατρισμένη Κοινότητα αποτελεί αδιάσπαστο τμήμα της Ομογένειας της Πόλης. Ο κ. Erdem ανέφερε ότι ο ισχύων νόμος επιτρέπει δράσεις όπως αυτές και δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Επίσης ο ίδιος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Οι.Ομ.Κω. (στ) Από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. αναφέρθηκε ότι δίνουμε κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια προς τον ιδιοκτήτη του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την διάσωση του με τους εθελοντές επιστήμονες μας των οποίων η άποψη είναι ότι μπορεί να διασωθεί το Κτίριο αυτό, αρκεί να ξεκινήσουν σύντομα οι σωστικές ενέργειες αρχίζοντας από την επισκευή της σκεπής. Ο κ. Erdem αναφέρθηκε στο ιστορικό το πώς έφθασε το θέμα στην σημερινή του κατάσταση, ανέφερε την σκέψη του εποπτεύοντος Υπουργού να κατεδαφιστεί το κτίριο και να ανεγερθεί ξενοδοχείο για τουρισμό υγείας και την ανάγκη εύρεσης λύσης για να μην εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό. 7) ΤΙΚΑ (Αναπτυξιακός Φορέας Εξωτερικού Τουρκίας) : Η συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο του Φορέα Δρα κ. Serdar ÇAM. και τον Αντιπρόεδρο Καθηγητή κ. Birol ÇETİN και το επιτελείο τους.αναλύθηκε από πλευράς της Οι.Ομ.Κω. το πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υλοποιείται από το 2013 και για το οποίο και οι δύο ιθύνοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Σε όλες τις συναντήσεις υποβλήθηκαν γραπτά υπομνήματα. Συναντήσεις με Πρέσβεις 8) Πρεσβεία της Ελλάδας (14/11): Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρέσβης κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο επιτετραμμένος κ. Απόστολος Μπαλτάς και ο σύμβουλος κ. Συμεών Τέγος. Η αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. ανέλυσε σε λεπτομέρεια τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την εκπατρισμένη Ομογένεια. 9) Πρεσβεία της Ε.Ε. Άγκυρας (13/11): Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρέσβης κ. Christian Berger και ο σύμβουλος κ. Alexander FRICKE. Η αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω. παρουσίασε όλο το πλέγμα των θεμάτων που απασχολούν την εκπατρισμένη Κοινότητα των Κωνσταντινουπολιτών και την ανάγκη εναρμόνισης των προγραμμάτων της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Κοινοτήτων που έχουν υποστεί μαζικές παραβιάσεις στο παρελθόν.

12 Γεωργιάδης - Αρνάκης Γεώργιος Ένας λίγο γνωστός Κωνσταντινουπολίτης ιστορικός με κορυφαίο έργο στην ιστορία της πρώιμης ιστορίας του Οθωμανικού κράτους Γεννήθηκε στην Kωνσταντινούπολη το Aρχικά φοίτησε στη Pοβέρτειο Aκαδημία της Kωνσταντινούπολης και στη συνέχεια στο ομώνυμο κολλέγιο (Robert College). Πρόκειται για σπουδές που τον μύησαν στη γλώσσα και την παράδοση του αμερικανικού κόσμου και δημιούργησαν τους πρώτους δεσμούς με τη χώρα που αργότερα τον κέρδισε και τον ανέδειξε. H εκπαίδευσή του συμπληρώθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή και αργότερα στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. Tο 1963 προσέθεσε στους ακαδημαϊκούς του τίτλους και το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. O Γεώργιος Γεωργιάδης-Aρνάκης ανέπτυξε μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα και το συγγραφικό του έργο μπορεί να ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες: α) Mελέτες για την αγγλική γλώσσα και την ελληνοαγγλική φιλολογία β) Iστορικές έρευνες για την ύστερη βυζαντινή περίοδο γ) Δημοσιεύματα για την ιστορία, νεότερη και σύγχρονη, της νοτιοανατολικής Eυρώπης και της Eγγύς Aνατολής, που αποτελούν και το πιο αξιόλογο δείγμα της επιστημονικής του δραστηριότητας. H πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του στις HΠA άρχισε το 1948 στο Πανεπιστήμιο του Mισούρι. Δίδαξε Kλασική Φιλολογία ενώ αργότερα, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ανέλαβε τη διδασκαλία της Nεότερης Iστορίας της Aνατολικής Mεσογείου. Συνεργάστηκε με πολλά αμερικανικά περιοδικά και συμμετείχε ενεργά σε επιστημονικές εκδηλώσεις (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια) στις HΠA και στην Eυρώπη. H οριστική του εγκατάσταση στο Ώστιν του Tέξας και η εκλογή του το 1961 ως τακτικού καθηγητή στο εκεί πανεπιστήμιο του προσέφεραν τη δυνατότητα να δημιουργήσει στις Hνωμένες Πολιτείες ένα επιστημονικό ίδρυμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού της νεότερης Eλλάδας. Tο 1965, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση Eλληνοαμερικανών επιστημόνων, ίδρυσε το Kέντρο Nεοελληνικών Σπουδών (Center for Neo-Hellenic Studies). O Aρνάκης, πέρα από αξιόλογος ιστορικός, υπήρξε μία πολύπλευρη προσωπικότητα που απασχολήθηκε με θέματα και ζητήματα της επιστήμης, της σύγχρονης Eλλάδας και του ελληνικού στοιχείου της Aμερικής. Eπιστήμη, πατρίδα και ομογένεια αποτελούσαν για τον Aρνάκη μία τριπλή προσπάθεια που έδινε πληρότητα στη ζωή του. O Γεώργιος Γεωργιάδης-Aρνάκης πέθανε το Σε ανάμνηση της μεγάλης του προσφοράς, ο διοικητής της Aγροτικής Tράπεζας κ. Aδαμάντιος Πεπελάσης και η ημερήσια εφημερίδα της Nέας Yόρκης Eθνικός Kήρυξ, με την οποία συνεργάστηκε ο Aρνάκης, κατέθεσαν στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χρηματικά ποσά με σκοπό να αποτελέσουν την αρχή για τη χορήγηση μιας σειράς υποτροφιών στη μνήμη του.

13 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ και ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. Η Οι.Ομ.Κω. συνεχίζοντας τις δράσεις προσφοράς προς εθελοντές του ανακοινώνει την οργάνωση διήμερου σεμιναρίου στο θέμα : «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ». Το περιεχόμενο και το πρόγραμμα του σεμιναρίου δίνεται στον ακόλουθο πίνακα. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν την αίτηση τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nnap@otenet.gr συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο, το αργότερο μέχρι τις 10/12/2018, Ονοματεπώνυμο: Στοιχεία επικοινωνίας: , Τηλέφωνα: (κινητό/σταθερό):.. Σπουδές μέχρι σήμερα: Οι λόγοι που ενδιαφέρεστε να παρακολουθείστε το σεμινάριο: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΕΤΑΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τρίτη 18/12/2018 Τετάρτη 19/12/ :00-17:30 Η αγορά της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο Στατιστικές Ενεργειακός σχεδιασμός Στόχοι Π. Λαδακάκος 17:30-18:15 Η ενσωμάτωση της Αιολικής Ενέργειας στα δίκτυα Π. Λαδακάκος Τεχνολογίες σύνδεσης αιολικών πάρκων Απαιτήσεις ΑΓ για σύνδεση στο δίκτυο Θεσμικά θέματα 18:15-19:30 Η τεχνολογία των ανεμογεννητριών Π. Χαβιαρόπουλος Εξέλιξη της τεχνολογίας Μεγέθη R&D Θαλάσσια αιολικά 17:00-18:30 Τα οικονομικά και η συμμετοχή στην ηλεκτρική αγορά της Αιολικής Ενέργειας Κοστολογικά θέματα - LCOE Μηχανισμοι ενίσχυσης Οργάνωση των αγορών 18:45-20:00 Αιολική ενέργεια, περιβάλλον, βιοοποικιλότητα και κλιματική αλλαγή Περιβαλλοντικές επιπτώσεις (να έχουμε και την έκδοση του 2009 σε 30 αντίτυπα) Επισκόπηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης Κλιματική αλλαγή Π. Παπασταματίου Α. Βλαμάκης/ Σ. Αρμένης ή άλλος

14 Ένας ενδιαφέρον εθνοτοπογραφικός χάρτης της Κωνσταντινούπολης του έτους 1922 Εργασίες ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων Κωνσταντινουπολιτών στον Β Π.Π. και συντήρηση του Μαυσωλείου Χρηστάκη Ζωγράφου Τα δύο σημαντικά έργα που έχει αναλάβει η Οι.Ομ.Κω. και συνδέονται με την διάσωση της ιστορικής μνήμης βρίσκονται στην φάση έναρξης των σχετικών μελετών και εργασιών. Όσον αφορά το Μαυσωλείο του Χρηστάκη Ζωγράφου που βρίσκεται στο Α Κοιμητήριο Αθηνών έχει εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων η Οι.Ομ.Κω. να αναλάβει δωρεάν για τον Δήμο (ιδιοκτήτη του Μαυσωλείου) την Μελέτη και την Συντήρηση. Ήδη έχουν ληφθεί προσφορές και επίκειται η ανάθεση του έργου σε μελετητή. Το Μνημείο για τους πεσόντες Κωνσταντινουπολίτες κατά του αγώνα του Ελληνισμού κατά τους Ναζισμού και Φασισμού στην διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου έχουν συμπληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώπιον του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και Περιφέρειας Αττικής ενώ μετά από έκκληση σε πολλούς Κωνσταντινουπολίτες και μη, έχει υπάρξει συγκινητική ανταπόκριση για χορηγίες. Αναμένεται η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Μνημείου σε σύντομο χρονιά διάστημα. Κύριος και ουσιαστικός υποστηρικτής όλων των προσπαθειών αυτών είναι ο συμπολίτης μας κ. Νικόλαος Μιχαηλίδης που έχει προσφέρει σε παρεμ Επικοινωνίας: φερή θέματα προς την Ομογένεια.

15 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ - «Η Ενωση Κωνσταντινουπολιτών» με τα δύο μέλη σωματεία «Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών» «Σωματείο Ελλήνων Υπηκόων Απελαθέντων εκ Τουρκίας» - «Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών» - «Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» - «Αδελφότης Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος "Ο Ταξιάρχης"» - «Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών» - «Σύλλογος Ζαππίδων» - «Σύνδεσμος Κεντρικιάδων» - «Σύνδεσμος Ιωακειμειάδων» - «Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως» - «Αθλητικός Όμιλος Ταταύλα» - «Αθλητικός Σύλλογος Πέρα» - «Αθλητικό Βυζαντινό Κέντρο» - Σύλλογος Πριγκηπιανών «Άγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς» - «Μορφωτικός Σύνδεσμος Χάλκης «Ο Αγιος Νικόλαος» - «Ο Εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» - «Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών Κωνσταντινουπόλεως» - Εστία Κωνσταντινουπόλεως - Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Κωνσταντινουπολιτών - Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως «Το Έβδομο του Βυζαντίου» ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - «Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας» - «Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Αυστραλίας» με 3 σωματεία στις περιοχές της Αυστραλίας - «Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας» ΑΡΩΓΑ ΜΕΛΗ - «Επτάλοφος» Ιστορική Βιβλιοθήκη Μελέτης και Έρευνας - Σύλλογος των Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής. - Φίλων Βυζαντινών Τεχνών - Πολιτισμού & Κοινωνικής Ανάπτυξης. - Ένωση Κωνσταντινουπολιτών Μικρασιατών Βορείου Αττικής η "Αγία Σοφία". - Εταιρεία Μελέτης της καθ' ημάς Ανατολής - Ελληνικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Σικάγου. -Ελληνικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών περιοχής Washington D.C.

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Εκδηλώσεις επετείου Άλωσης, Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Λεωφόρος Καποδιστρίου 17, Φιλοθέη 152 37, ΕΛΛΑΣ Τηλ: 210 77.23.556, Fax: 210 77.23.557, e-mail: nnap@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Μ Η Ν Α Σ Τ Σ Ι Τ Σ Α Κ Ο Σ Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Περιεχόμενα Τι είναι η Οι.Ομ.Κω Τι προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Εκδηλώσεις επετείου Σεπτεμ- Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως 60 Χρόνια από το Πογκρόμ της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης Ώρα για Θεραπεία και Αποκατάσταση για την Επιβίωση της Κοινότητας Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 12 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς 26-03-2016 Οι πολύπλευρες δραστηριότητες της Οι.Ομ.Κω., συνεχίζει να επιβραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες προς κράτη-διεθνείς οργανισμούς-μκο

Διαβάστε περισσότερα

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών (ίδρυση 1963) Η μακρά παράδοση της φιλανθρωπίας και

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.)

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) 10 Ιουλίου 2015 Πρόγραμμα Υποστήριξης Γνωριμίας της Νέας Γενιάς Εκπατρισμένων μελών της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινουπολιτών Ιμβρίων Τενεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Θέματα 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Εκδηλώσεις Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Ημερίδα Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος

Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Στην κατηγορία των ιστορικών σχολείων συγκαταλέγονται όλα εκείνα τα εκπαιδευτήρια τα οποία έχουν διανύσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

της Σχολής Οικονοµικών και Πολιτικών Επιστηµών Τµήµα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΗΜΕΡΙΔΑ

της Σχολής Οικονοµικών και Πολιτικών Επιστηµών Τµήµα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΗΜΕΡΙΔΑ Σχολή Οικονοµικών και Πολιτικών Επιστηµών Τµήµα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΗΜΕΡΙΔΑ Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον της Ελληνικής της Κωνσταντινούπολης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Να είναι αιωνία η μνήμη του Δάσκαλου του Γένους Δημητρίου Φραγκόπουλου

Να είναι αιωνία η μνήμη του Δάσκαλου του Γένους Δημητρίου Φραγκόπουλου Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Βελγίου: «Αναμένοντες τον Πατριάρχη του Γένους»

Μητρ. Βελγίου: «Αναμένοντες τον Πατριάρχη του Γένους» 27/09/2019 Μητρ. Βελγίου: «Αναμένοντες τον Πατριάρχη Γένους» Οικουμενικό Πατριαρχείο / Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου Το έτος 2019, με συμπλήρωση πενήντα ετών από ίδρυση Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Συνεδρίασης της Συγκλητικής Επιτροπής Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων στις 22.02.2012

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Συνεδρίασης της Συγκλητικής Επιτροπής Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων στις 22.02.2012 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (Σ.Ε.Π.Ε) Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. 157 80, Αθήνα, 772 1734 Fax 772 2236 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Θέρμη, 29/11/2013 120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως γιόρτασε τα 120 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού

2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού http://fanarion.blogspot.gr/2012/02/blog-post_09.html 2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού ΛΑΜΠΡΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Τα πορίσματα του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική ενθρόνιση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ιστορική ενθρόνιση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας 04/03/2019 Ιστορική ενθρόνιση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Πατριαρχεία / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, την Κυριακή 3η Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙ ΑΣ (Γ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ): «ΊΜΒΡΟΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» (Με τη συνεργασία του Συλλόγου Ιµβρίων και του Παν/µίου Αθηνών) Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Παρακολουθήστε LIVE την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Παρακολουθήστε LIVE την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής 22/06/2019 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Παρακολουθήστε LIVE την τελετή ενθρόνισης νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αμερικής Αποστολή Νέα Υόρκη: Orthodoxia News Agency Σε εξέλιξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου 1207/2012, αρ.μητρώου Σωματείων 28259, ΑΦΜ 997608966, ΔΟΥ Παλλήνης Ραφήνα 07/11/2017

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γραμματεία, τηλ. 2310993012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γραμματεία, τηλ. 2310993012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γραμματεία, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΟΥΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΟΥΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΟΥΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13.1.2019 [ ] Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιμβρίων, σας καλωσορίζω στη σημερινή εναρκτήρια

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 18.03.2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γρ. Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γρ. Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Γρ. Δημοσίων Σχέσεων Κέρκυρα, 25. 05.2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεργασία με φορείς της Αμερικανικής Ομογένειας ετοιμάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μετά το πρόσφατο ταξίδι της

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλητής: Κώστας Χριστοφορίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ιµβρίων Αναγόρευση κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου σε Επίτιµο Πρόεδρο του Παναγιότατε, Αξιότιµοι Προσκεκληµένοι, Το δεύτερο πρόσωπο που θα τιµήσουµε σήµερα είναι

Διαβάστε περισσότερα

it, s that simple ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ REPOWERGREECE.COM

it, s that simple ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ REPOWERGREECE.COM WE it, s that simple ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ REPOWERGREECE.COM Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας προϋπόθεση για να ακούσει και να δεχτεί η διεθνής κοινότητα την όποια

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα A : Το νομοθετικό πλαίσιο του Αθλητισμού σε Διεθνές και τοπικό επίπεδο

Ενότητα A : Το νομοθετικό πλαίσιο του Αθλητισμού σε Διεθνές και τοπικό επίπεδο Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010 08.15 08.45 Προσέλευση - Εγγραφές 08.45 09.00 Τελετή Έναρξης 1. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Δρ. Νίκο Καρτακούλλη 2. Εναρκτήρια ομιλία από

Διαβάστε περισσότερα

Σεμνύνεται η πόλη του Διδυμοτείχου όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία της ή διότι χρημάτισε έδρα βυζαντινών

Σεμνύνεται η πόλη του Διδυμοτείχου όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία της ή διότι χρημάτισε έδρα βυζαντινών 5 Νοεμβρίου 2018 «Βατάτζεια 2018» / Επικαιρότητα Σεμνύνεται η πόλη του Διδυμοτείχου όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία της ή διότι χρημάτισε έδρα βυζαντινών αυτοκρατόρων, φιλόχριστος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2019

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2019 ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2019 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Διασύνδεσης ΠΔΜ: μία νέα αρχή. Ελένη Γ. Γαβρά επίκουρη καθηγήτρια ΠΔΜ συντονίστρια γραφείου διασύνδεσης. μία νέα αρχή

Γραφείο Διασύνδεσης ΠΔΜ: μία νέα αρχή. Ελένη Γ. Γαβρά επίκουρη καθηγήτρια ΠΔΜ συντονίστρια γραφείου διασύνδεσης. μία νέα αρχή Γραφείο Διασύνδεσης ΠΔΜ: Ελένη Γ. Γαβρά επίκουρη καθηγήτρια ΠΔΜ συντονίστρια γραφείου διασύνδεσης 1. Γραφείο Διασύνδεσης ΠΔΜ: ανασκόπηση πρώτης φάσης λειτουργίας Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας

Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας 15 Ιουλίου 2019 Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης»,

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», 15 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 6 ωρών Αίθουσα Διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: 60 χρόνια Πρωτοπορίας στην Έρευνα για την κοινωνία και την οικονομία»

Δελτίο Τύπου «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: 60 χρόνια Πρωτοπορίας στην Έρευνα για την κοινωνία και την οικονομία» Δελτίο Τύπου «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: 60 χρόνια Πρωτοπορίας στην Έρευνα για την κοινωνία και την οικονομία» Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2018 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πριν μερικές ημέρες, μουσουλμάνοι μαθητές έβαλαν «λουκέτο σε σχολείο στην Κομοτηνή, αναρτώντας στην κεντρική είσοδο ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους.

Πριν μερικές ημέρες, μουσουλμάνοι μαθητές έβαλαν «λουκέτο σε σχολείο στην Κομοτηνή, αναρτώντας στην κεντρική είσοδο ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους. Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι αναζητούν αφορμές για να μας κατηγορούν σε σχέση με την μουσουλμανική και όχι «τουρκική» μειονότητα στην Δ.Θράκη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί αμαχητί την ύπαρξη

Διαβάστε περισσότερα

Επλίκουρας Καθηγητής Αθηναγόρας Δικαιάκος. Διεύθυνση: 2 Λεωφόρος Δανάης Τηλέφωνο:

Επλίκουρας Καθηγητής Αθηναγόρας Δικαιάκος. Διεύθυνση: 2 Λεωφόρος Δανάης Τηλέφωνο: 1 Επλίκουρας Καθηγητής Αθηναγόρας Δικαιάκος Διεύθυνση: 2 Λεωφόρος Δανάης Τηλέφωνο: 0035726843611 Email: a.dikaiakos@nup.ac.cy Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ Α.Μ.Κ.»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ Α.Μ.Κ.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ Α.Μ.Κ.» ΟΙΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας και Βράβευση Φοιτητών στην ΟΑΚ (φώτο)

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας και Βράβευση Φοιτητών στην ΟΑΚ (φώτο) 07/01/2019 Κοπή Αγιοβασιλόπιτας και Βράβευση Φοιτητών στην ΟΑΚ (φώτο) / Επικαιρότητα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά τρόπο παραδοσιακό εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή Ορθοδοξίας, η εορτή των Θεοφανείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 31 Ακίνητα Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λ/σού, 4 ος όροφος 3036 Λεμεσός Τ.Θ. 50329,

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2019 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνει υποτροφίες σε διάφορες χώρες, ειδικεύσεις και επίπεδα σπουδών, ανάλογα με το στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διάλεξη 10 η. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Νομικής ΑΠΘ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διάλεξη 10 η. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Νομικής ΑΠΘ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διάλεξη 10 η Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 38. ΑΘΗΝΑ. 10.563, ΤΗΛ. ΝΙΚΗΣ 11, ΑΘΗΝΑ, 10.557. ΤΗΛ. 3231230 Πληροφ.: κ. Πέννυ Πολυζωγοπουλου Τηλέφωνα: 32 31230-32.39.009 Αθήνα 24-9-93 Αριθ. Πρωτ.: 1054

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ TICCIH) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 1:: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίσεις στην Τοπική Εκπαιδευτική Ιστορία: Σχολεία και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. Ενότητα 1 η : Εισαγωγικά

Προσεγγίσεις στην Τοπική Εκπαιδευτική Ιστορία: Σχολεία και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. Ενότητα 1 η : Εισαγωγικά ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 1 η : Εισαγωγικά Βασίλης Α. Φούκας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Δημοκρατίας 1- Κτίριο Κλεόβουλος, 85 100 Ρόδος. Τηλ.: 2241099003, Fax: 2241099004, email: pake@ltee.org ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της

Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της 26/03/2019 Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Γράφει η Ναταλία Δανδόλου «Όλα τα ποτάμια που κυλούν ορμητικά ή ράθυμα έχουνε μια μονάχα νοσταλγία: τη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ «Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας» ************** Προκήρυξη Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation), με στόχους την ενίσχυση της προσπάθειας αθλητών/αθλητριών και την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1444/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1444/2011 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1444/2011 Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθµό ισχύος

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Συνεδρίας: 4/2017

Αρ. Συνεδρίας: 4/2017 Πρακτικά 106 ης Συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου που έγινε στα γραφεία του Δήμου τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 2017, ώρα 7:15μμ Αρ. Συνεδρίας: 4/2017 Παρόντες: Νεόφυτος Παπαλαζάρου - Δήμαρχος Γερίου

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ «Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας» ************** Προκήρυξη Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση είκοσι πέντε (25) «Υποτροφιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του "Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ιδρύματος των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία α. Σ."

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ιδρύματος των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία α. Σ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του "Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ιδρύματος των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία α. Σ." 1 Όνομα, έδρα, οικονομικό έτος (1) Το ίδρυμα ονομάζεται "Πολιτιστικό και Κοινωνικό Ίδρυμα των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες οδηγίες

Κατευθυντήριες οδηγίες Κατευθυντήριες οδηγίες Σελίδα 1 από 6 Κατευθυντήριες οδηγίες Πρακτική άσκηση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) - Κατευθυντήριες οδηγίες και διαδικασίες των Γραφείων και σχετικών Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών.

Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών. Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών. Με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 01.02.2015 - Πανοσιολογιώτατε εκπρόσωπε της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Δ.Σ. Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων Τρίτη, 30 Ιανουάριος :00

Ψήφισμα Δ.Σ. Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων Τρίτη, 30 Ιανουάριος :00 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ενόψει του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στην Αθήνα σας επανακοινοποιούμε το ψήφισμα του Δ.Σ. του ΣΑ/ΣΣΑΣ όπου καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν ενεργά τις θέσεις του Συνδέσμου με γνώμονα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016 1. Την 4 η Ιουνίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου, για το έτος 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» `ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Το περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Εκπαίδευση για την Αειφορία 8.30-9.30

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Τουρκίας»

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Τουρκίας» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Τουρκίας» Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο)

Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο) 06/02/2019 Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο) Πατριαρχεία / Οικουμενικό Πατριαρχείο «Σας υποδεχόμαστε με χαρά και αγαλλίαση στον ιστορικό αυτό χώρο και σας

Διαβάστε περισσότερα

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.),

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Οργάνωση αθλητικού σωματείου Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ 1 2 Ρόλος των αθλητικών σωματείων Κοινωνικός Οικονομικός Εκπαιδευτικός Εθνικός (Υγεία Άμυνα) Πολιτικός Οικονομικός Πολιτιστικός Σωματείο 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007) ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007) ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β «Είναι καθήκον του Επισκόπου να μεριμνά για το ποίμνιο που ο Θεός του εμπιστεύθηκε. Είναι όμως εξίσου βασική υποχρέωση να μεριμνά και για τους ποιμένες που εξ ονόματος του διακονούν αυτό το ποίμνιο. Έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ"

8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ" Ενότητα: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ιωάννα Σαπουντζή Εθνική Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οικουμενικός για τον Τσίπρα

Ο Οικουμενικός για τον Τσίπρα 01/02/2019 Ο Οικουμενικός για τον Τσίπρα Πατριαρχεία / Οικουμενικό Πατριαρχείο Στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επισκέψεως του Έλληνα Πρωθυπουργού κ.αλέξη Τσίπρα στη σιωπηλή, από το 1971, Ιερά Θεολογική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-13 Απριλίου 2008 Πρώην Ανατολικός Αερολιμένας-Ελληνικό Σ χ έ δ ι ο π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ ο ς Κήρυξη έναρξης Διημερίδας Γ. Σουφλιάς, Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 Ενέργεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα