Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης"

Transcript

1 Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Μ Η Ν Α Σ Τ Σ Ι Τ Σ Α Κ Ο Σ Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

2 Περιεχόμενα Τι είναι η Οι.Ομ.Κω Τι προσπαθεί να κάνει η Οι.Ομ.Κω Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών Σκοπός και ανάγκη Μεθοδολογία Προετοιμασία Προτάσεις

3 Τι είναι η Οι.Ομ.Κω Η Οι.Ομ.Κω αποτελεί τον ενωτικό φορέα των 26 Σωματείων των εκπατρισμένων Ελλήνων της Πόλης. Είναι δευτεροβάθμιο Σωματείο και η Γενική του Συνέλευση απαρτίζεται από περίπου 110 εκλεγμένους αντιπροσώπους των μελών Σωματείων. Τα μέλη Σωματεία βρίσκονται στην Ελλάδα (τα περισσότερα), Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, Βέλγιο, Ελβετία (υπό ίδρυση). Ιδρύθηκε το 2006 και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο 13 μελών το οποίο εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση.

4 Κύριοι Σκοποί της Οι.Ομ.Κω Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών και ιδιαίτερα με τους Ομογενείς που ζουν στην Πόλη. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των Κωνσταντινουπολιτών, αλλά και των Ίμβρίων και Τενεδίων. Η συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η συστηματική μελέτη των προβλημάτων που απασχολούν την Ομογένεια Κωνσταντινουπόλεως, Ίμβρου και Τενέδου. Η προώθηση και διασφάλιση των συνθηκών για την διατήρηση του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως στην εστία του. Η ανάδειξη και αναγνώριση των Κωνσταντινουπολιτών της διασποράς μαζί με τους Ομογενείς που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, από τις Κυβερνήσεις κρατών και διεθνείς οργανισμούς ως κληρονόμων και διαχειριστών του πολιτισμικού πλούτου των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

5 Τι προσπαθεί να κάνει η Οι.Ομ.Κω Στα πλαίσια των Καταστατικών του σκοπών η ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ δραστηριοποιείται στους τομείς: Πολύπλευρη υποστήριξη της Ομογενειακής Παιδείας, πιστεύοντας ότι αυτή αποτελεί τον βασικό παράγοντα της επιβίωσης και αναζωογόνησης της Ρωμιοσύνης της Πόλης. Ενέργειες υπέρ της Παιδείας - Συνεχή συνεργασία με τα Σχολεία της Ομογένειας. - Μόνιμη επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδος και της Τουρκίας. - Προετοιμασία, παρακολούθηση της έγκρισης από τα Υπουργεία της Ελλάδος και Τουρκίας, μέριμνα για την εκτύπωση και παράδοση στους τελικούς αποδέκτες των διδακτικών βιβλίων για τα σχολεία της Ομογένειας στα πλαίσια του Ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου (1968). Παραδόθηκαν διδακτικά βιβλία για τα δημοτικά σχολεία της Ομογένειας το 2010 πρώτη φορά από το 1985.

6 Δράσεις της Οι.Ομ.Κω υπέρ της Ομογενειακής Παιδείας Υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών τα τελευταία 5 χρόνια με την υποστήριξη περίπου 45 μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων των Λυκείων της Ομογένειας με σκοπό την καλλίτερη δυνατή προετοιμασία τους στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ της Τουρκίας. Το πρόγραμμα φέτος επεκτείνεται και στην Ελλάδα για μαθητές Κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής. Υποστήριξη της Παιδούπολης της ν. Πρώτης ως θεσμού εξωσχολικής εκπαίδευσης που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την μόρφωση (αποστολή εθελοντών και υποστήριξη της υποδομής). Αποστολή ειδικών σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης. Υποστήριξη της προσχολικής εκπαίδευσης

7 Δράσεις της Οι.Ομ.Κω - Συνεχή ενημέρωση με λεπτομερείς Εκθέσεις και Αναφορές των ζητημάτων προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών που υποβάλλονται στις Κυβερνήσεις της Τουρκίας, Ελλάδος και άλλων χωρών, Διεθνείς Οργανισμούς (Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) καθώς επίσης και Μη- Κυβερνητικούς Οργανισμούς που έχουν σκοπό την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. - Τακτικές συναντήσεις με μέλη της Κυβέρνησης της Τουρκίας Υπουργούς: Εξωτερικών, Παιδείας και Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μαϊο του 2010 μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. - Η Οι.Ομ.Κω είναι μέλος της Ομοσπονδίας Μειονοτήτων της Ευρώπης (FUEN) και της ECOSOC (OHE).

8 Συνεργασία με το ΣΥΡΚΙ Στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: - Αποτύπωση και Συντήρηση Κοινοτικών ακινήτων. - Κοιμητηρίων της Ομογένειας. - Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομίας - Αξιοποίηση των Κοινοτικών ακινήτων για όφελος της Ομογένειας. - Αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων που αφορούν τα Ευαγή Ιδρύματα της Ομογένειας εντός και εκτός της Πόλης. - Κοινές δράσεις υπέρ της Ομογενειακής Παιδείας και της Φιλανθρωπίας.

9 Διατήρηση της Πολίτικης Ταυτότητας και εκτός Πόλης Συντονισμό της κοινής δράσης των Πολίτικων Σωματείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ενίσχυση της συλλογικής δράσης των Κωνσταντινουπολιτών για την διάσωση της παράδοσης πολιτισμού της Ρωμιοσύνης. Στα πλαίσια αυτά οργανώνονται εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, εκδηλώσεων και φεστιβάλ που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινής δράσης των μελών Σωματείων και προβάλλουν τον πολιτισμό της Ρωμιοσύνης.

10 Κινητοποίηση της Νέας Γενιάς Συγκρότηση Ομίλου Νέων με συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών πολλών ειδικοτήτων. Υποστήριξη εκπόνησης διατριβών για την ιστορία και τα δίκαια της Ρωμιοσύνης σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα της Τουρκίας, Ελλάδος και ξένων χωρών. Διάσωση και ψηφιοποίηση αρχείων που αφορούν την Ρωμιοσύνη. Συνεργασία με Σωματεία της καθ ημάς Ανατολής στην Ελλάδα.

11 Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών Η Συνθήκη της Λωζάννης ως μια διεθνείς πολύπλευρη σύμβαση υπό την αιγίδα της Κοινωνίας των Εθνών (π. ΟΗΕ) καθόριζε με σαφήνεια την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης που εξαιρέθηκε της Ανταλλαγής πληθυσμών της ίδιας σύμβασης. Καθιερώθηκε ο όρος ETABLIES. Υπό την αιγίδα της Μικτής Επιτροπής Ανταλλαγής στις αρχές της δεκαετίας του 1930 είχε γίνει η καταγραφή των Etablies. Ψηφιοποίηση των στοιχείων ώστε η αναζήτηση ατόμων να είναι άμεση και συσχέτιση τους με απογόνους τους. Περάτωση των εργασιών τέλος 2012.

12 Μια γραφική χωρίς σχόλια

13 Για ποιο λόγο πρέπει να γίνει η Απογραφή των Κωνσταντινουπολιτών Οι γνωστές ιστορικές συνθήκες εξανάγκασαν σε εκπατρισμό το μεγαλύτερο τμήμα των Ρωμιών της Πόλης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουν πληγεί οι κοινοτικοί δεσμοί των Πολιτών, ουσιαστικά να έχει διασαλευθεί ο κοινοτικός ιστός των Κων/πολιτών. Η εγκατάσταση σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ελλάδα, η γέννηση των παιδιών των Πολίτικων οικογενειών στην διασπορά, οι γάμοι Πολιτών με μη Πολίτες, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία, που οδηγούν στην οριστική αποκοπή και την πλήρη αποξένωση των Κωνσταντινουπολιτών της Διασποράς από την γεννήτορα Γη τους. Η διαδικασία θα επιταχυνθεί όσο εξαντλείται βιολογικά η γενιά των γεννημένων στην Πόλη.

14 Λόγοι της Απογραφής Αν δεν ληφθούν ενέργειες να αποτραπεί να ολοκληρωθεί σε ηθικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο, η αποκοπή της Διασποράς από την Ρωμαϊκή κοινότητα της Πόλης, σε λίγα χρόνια, τουλάχιστον στην Διασπορά δεν θα απομείνει αντικείμενο αποκατάστασης της Ρωμιοσύνης της Πόλης. Μια τέτοια εξέλιξη αντιβαίνει στις βασικές αρχές της Οι.Ομ.Κω. Το παραπάνω σκεπτικό αποτελεί το βασικό λόγω της ανάληψης της πρωτοβουλίας για απογραφή των Πολιτών εντός και εκτός της Πόλης. Σε δεύτερο βήμα υπάρχει το σκεπτικό η απογραφή αυτή να αποτελέσει την βάση ενός Μητρώου των Κωνσταντινουπολιτών της Διασποράς.

15 Πρόσθετοι λόγοι που πρέπει να γίνει η απογραφή Προγραμματισμό δράσεων υπέρ της Κοινότητας των Κωνσταντινουπολιτών σε πολλά θέματα όπως π.χ.: παιδείας, κοινωνικής υποστήριξης, δημογραφικές μελέτες κτλ. Κατάρτιση εκλογικών καταλόγων. Παροχή υπηρεσιών προς Κωνσταντινουπολιτές στην αντιμετώπιση νομικών και άλλων θεμάτων τους. Συσχέτιση με τον κατάλογο των Etablis Εύρεση εργασίας, σπουδών και εγκατάστασης. Επικοινωνία και αλληλεγγύη μεταξύ Πολιτών σε όλο τον κόσμο.

16 Μεθοδολογία της Απογραφής - Οι Ελληνορθόδοξοι της Πόλης. ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Όσοι έχουν γεννηθεί στην Πόλη, είναι καταγεγραμμένοι σε κάποια Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης και σήμερα είναι εγκατεστημένοι εκτός Πόλης, καθώς επίσης: - Τα παιδιά των οικογενειών που και οι δύο γονείς τους ή ένας εκ των δύο έχει γεννηθεί στην Κων/πολη και είναι καταγεγραμμένοι σε κάποια Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης - Οι κατιόντες των προηγούμενων κατηγοριών. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ (α) υποχρεωτικά και (β) προαιρετικά στοιχεία: Υποχρεωτικά: Επώνυμο, όνομα, έτος γέννησης, τόπος γέννησης, πατρικό επώνυμο μητέρας, έτος και τόπος βάπτισης, τόπος κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας Προαιρετικά: Στοιχεία οικογενειακής κατάστασης, τέκνα, επώνυμα τέκνων, στοιχεία εκπαίδευσης, εργασίας κ.α.

17 Μεθοδολογία της Απογραφής Προετοιμασία της Απογραφής: Κατάρτιση εντύπου απογραφής με παραλλαγές για την απογραφή ενός και εκτός της Πόλης. Πιλοτική εφαρμογή για επίλυση προβλημάτων και διορθωτικές ενέργειες. Οργάνωση εθελοντικών ομάδων που θα αναλάβουν τις εργασίες συνεντεύξεων- επεξεργασίας των δεδομένων της απογραφής. Λήψη έγκρισης από αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

18 Έντυπο Απογραφής ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΑΓΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ Α/Α ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Οδός Αριθμός Τ.Κ. Δήμος Πόλη Τηλέφωνο Κοινότητα καταγωγής στην Κων/λη ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΟΥ Σημειώστε σε περίπτωση που το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από διαφορετικό άτομο του απογραφέντος και αναφέρετε το όνομά του. Όνομα ατόμου

19 1. ΟΝΟΜΑ Ο αριθμός δελτίου τουρκικής ταυτότητας συμπληρώνεται στην περίπτωση που ο απογραφόμενος έχει και τουρκική υπηκοότητα. ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Όνομα 6. ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ Ελληνική Τουρκική Επώνυμο Αριθμός Δελτίου Ελληνικής Ταυτότητας Ελληνική και Τουρκική Άλλη Διευκρινίστε: Αριθμός Δελτίου Τουρκικής Ταυτότητας Σε περίπτωση Τουρκικής Υπηκοότητας αρ. δελτίου ταυτότητας από το Κέντρο Αλλοδαπών Όνομα μητρός Όνομα πατρός 7. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Άγαμος Έγγαμος 2. ΦΥΛΟ Άρρεν Χήρος (-α) Θήλυ Διαζυγμένος (-η) 3. ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Σε διάσταση 4. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 8. ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ 5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ (προαιρετικό στοιχείο) Τόπος Ημερομηνία Εκκλησία 9. ΑΠΩΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ 10. ΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ Σημ. : Σε περίπτωση γέννησης στην Ελλάδα και δεν ζουν οι γονείς να αναφερθούν οι αιτίες για αυτούς Απέλαση Εξαναγκασμός Άλλο Διευκρινίστε:

20 11. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ (σε μήνες) 16. ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Συμπληρώνεται για τα άτομα που απάντησαν στις περιπτώσεις 1, 2, 3 και 4 του ερωτήματος ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ελληνικά Άλλη Τμήμα α) β) γ) 13. ΑΛΛΕΣ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 14. ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Συμπληρώνεται το ανώτερο επίπεδο σπουδών που ολοκλήρωσε ο απογραφόμενος. 15. ΣΧΟΛΕΙΟ Συμπληρώνεται το σχολείο από όπου αποφοίτησε ο απογραφόμενος. Διευκρινίστε: Εκπαιδευτικό Ίδρυμα α) β) γ) Πόλη α) β) γ) Χώρα α) β) γ) Διδακτορικό 17. ΚΥΡΙΑ ΑΣΧΟΛΙΑ Εργαζόμενος (-η) Μεταπτυχιακό Ζητούσε εργασία Πτυχίο πανεπιστημίου Ζητούσε εργασία για πρώτη φορά Πτυχίο άλλης σχολής Μαθητής (-τρια) ή Σπουδαστής (-τρια) Απολυτήριο Λυκείου Συνταξιούχος Απολυτήριο Γυμνασίου Εισοδηματίας Απολυτήριο Δημοτικού Οικιακά Ολοκλήρωσε την προσχολική Άλλη αγωγή Δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση Διευκρινίστε: Ελληνικό Ξενόγλωσσο 18. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Όνομα σχολείου Συμπληρώνεται το τελευταίο επάγγελμα για τα άτομα που Πόλη απάντησαν στις περιπτώσεις 1 και 5 του ερωτήματος 17. Χώρα

21 Προτάσεις Υλοποίηση της κοινής απόφασης ΣΥΡΚΙ και Οι.Ομ.Κω για την διενέργεια της απογραφής στην Πόλη υπό την ευλογία της Α.Θ.Π του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και της συνεργασίας των κοινοτήτων. Έναρξη της απογραφής στην Διασπορά με την βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και άλλων Μητροπόλεων του Οικουμενικού θρόνου. Η διαδικασία της απογραφής να είναι συνεχής και να εξεταστεί να αποτελέσει τη βάση ενός Μητρώου Κωνσταντινουπολιτών.

Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012

Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012 Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012 1) Ενέργειες προς τις Κυβερνήσεις : Τουρκίας Ελλάδος, Διεθνείς οργανισμούς-μκο για την αποκατάσταση των

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014 Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑ 2013 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. Συγκρότηση Σύνθεση και Αντικείμενο της Επιτροπής.. II. Συνεδριάσεις της Επιτροπής και πρόσωπα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Εξήντα Χρόνια από την 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 της Οργανωμένης Επίθεσης από το Κράτος της Τουρκίας με σκοπό την Εξόντωση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης 1 ΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τα Προβλήματα της Ενάντια στην Θέληση της Εκπατρισμένης Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τα Προβλήματα της Ενάντια στην Θέληση της Εκπατρισμένης Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τα Προβλήματα της Ενάντια στην Θέληση της Εκπατρισμένης Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης (Νοέμβριος 2014) Εισαγωγή Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας

Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας Φ092.22 / 4836 Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Η Ελλάδα υπέγραψε την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών, η οποία ψηφίστηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008. Περιεχόμενα. Εισαγωγή

Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008. Περιεχόμενα. Εισαγωγή Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008 Περιεχόμενα Εισαγωγή Νομικό Πλαίσιο και Λειτουργία του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης 1. Νόμος 3480/2006 2. Οργάνωση και Δομή 3. Λειτουργία - Αιτήματα Δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

ΜΕΛΕΤΗ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Έκθεση για τη Νεολαία

Εθνική Έκθεση για τη Νεολαία Εθνική Έκθεση για τη Νεολαία (National Report) Δεκέμβριος 2012 Τεχνικοί Σύμβουλοι Οι απόψεις που εκφράζονται στην παρούσα μελέτη δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τη γνώμη και τη θέση της Γενικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΝΣΤΙTOYTOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΝΣΤΙTOYTOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΝΣΤΙTOYTOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΙΣΤΟΡΙΚΟ. 3 2. ΣΚΟΠΟΣ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. 4 3. ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.. 7 4. ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πρακτικά της Ημερίδας: ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

EKΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/04/2012

EKΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/04/2012 EKΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/04/2012 Α-ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΙΜΒΡΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ: 1. Η Α ΕΙΟ ΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Τ Ε Ι Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α Σ Σ Χ Ο Λ Η Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ & Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Μ Ο Ν Α Ω Ν Υ Γ Ε Ι Α Σ & Π Ρ Ο Ν Ο Ι Α Σ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚ ΟΣΗ 1.0 Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α, Ι Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόγραμμα Φιλία ΙΙ σελ.3

Διαβάστε περισσότερα

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Directorate-General for Education and Culture Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα 2007/08 European Commission 1. Πολιτική,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑ Α 2003. Την πληροφόρηση παρείχαν οι εξής:

ΕΛΛΑ Α 2003. Την πληροφόρηση παρείχαν οι εξής: EURYDICE οµές των Εκπαιδευτικών Συστηµάτων και των Συστηµάτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ευρώπη ΕΛΛΑ Α 003 Την πληροφόρηση παρείχαν οι εξής: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΥΡΥ ΙΚΗ Υπουργείο Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2009 Εισαγωγικό Σημείωμα Το 2008 αποτέλεσε για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού μία σημαντική χρονιά. Πραγματοποιήθηκαν οι Περιφερειακές

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην

Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα 2009/2010 EL Ευρωπαϊκή Επιτροπή 1. Πολιτική, Κοινωνική και Οικονομική Κατάσταση 9 1.1. Ιστορική Επισκόπηση 9 1.2. Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία 9

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ προς τους Αναθέτουσα Αρχή: «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ R U R W O M B A C K Εφαρμογή της προσέγγισης της μόνιμης κατάρτισης για την επιστροφή των γυναικών της υπαίθρου στην αγορά εργασίας: το

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ R U R W O M B A C K Εφαρμογή της προσέγγισης της μόνιμης κατάρτισης για την επιστροφή των γυναικών της υπαίθρου στην αγορά εργασίας: το Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Α Κ Ο Ε Ν Τ Υ Π Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ R U R W O M B A C K Εφαρμογή της προσέγγισης της μόνιμης κατάρτισης για την επιστροφή των γυναικών της υπαίθρου στην αγορά εργασίας: το μοντέλο Beypazari 2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Παντελής Γεωργογιάννης Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών Α /βάθμιας και Β /βάθμιας Εκπαίδευσης.

Παντελής Γεωργογιάννης Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών Α /βάθμιας και Β /βάθμιας Εκπαίδευσης. Παντελής Γεωργογιάννης Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών Α /βάθμιας και Β /βάθμιας Εκπαίδευσης. Ένα εναλλακτικό σχέδιο. Πάτρα, 2013 1 Περιεχόμενα Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Β ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Β ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Β ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Η Παιδεία είναι Δημόσιο αγαθό και παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Η Παιδεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚA ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ TΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚA ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε για την πολύχρονη και εξαιρετική συμβολή στη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Το Όραμά μας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Το Όραμά μας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η Ολική Αναθεώρηση του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος Το Όραμά μας «Σε ένα ανθρώπινο, δημοκρατικό και σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.ΔΙ.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AGENCY FOR HIGHER EDUCATION Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Σχέδιο Στελέχωσης της Νέας Οργανωτικής Δομής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Σχέδιο Στελέχωσης της Νέας Οργανωτικής Δομής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σχέδιο Στελέχωσης της Νέας Οργανωτικής Δομής Ρέθυμνο / Ηράκλειο, Σεπτεμβρίου 03 Εισαγωγή Ιστορικό Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι Νομικό Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ µε αρ. πρωτ. 1838/30-12-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ µε αρ. πρωτ. 1838/30-12-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ µε αρ. πρωτ. 1838/30-12-2013 Για την συμμετοχή σε πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Απόφαση της αριθμ. 140/06-06-2014 Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Απόφαση της αριθμ. 140/06-06-2014 Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Απόφαση της αριθμ. 140/06-06-2014 Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος ΒΟΛΟΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 9 Άρθρο Α.1 Νομική μορφή... 9 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα