Το Στέκι του Παιδιού: Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Στέκι του Παιδιού: Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης"

Transcript

1 Το Στέκι του Παιδιού: Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

2

3 Το Στέκι του Παιδιού: Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Στεφανάκης Δημήτριος Επιβλέποντας Καθηγητής: Καναρέλης Θεοκλής Διπλωματική Εργασία, Φλεβάρης 2018 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

4

5 Περιεχόμενα Περίληψη Χάρτης Φωτογραφίες οικοπέδου Κέιμενο_Ανάλυση συνθετικής διαδικασίας Συνθετικό Διάγραμμα Σχέδια Αναπαραστάσεις

6 -=--~-.

7 Περίληψη Η διπλωματική εργασία ασχολείται με τη δημιουργία ενός χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με δραστηριότητες εκτός του σχολικού ωραρίου. Στο κέντρο του Βόλου λειτουργούσε χρόνια ένας αντίστοιχος χώρος με ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, γνωστός ως "Στέκι του Παιδικού".. Στόχος του χώρου είναι να φιλοξενήσει ένα "Στέκι του παιδιού", με μία διπλή έννοια. Αφενός οι συμμετέχοντες σ'αυτόν έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, ο χορός, η μουσική, το θέατρο και ο αθλητισμός, αφετέρου το κτίριο φιλοδοξεί να γίνει ένα κέντρο κοινωνικοποίησης των παιδιών και άρα να λειτουργήσει σαν ένα "στέκι" για μικρές ηλικίες. Το "Στέκι" δεν λειτουργεί με ένα "αυστηρό" πρόγραμμα εκμάθησης, απλά προσφέρει το χώρο όπου μπορούν οι νέοι και οι νέες να επιλέξουν τη δραστηριότητα που επιθυμούν. Καλύπτει δηλαδή ο χώρος τις δημιουργικές επιθυμίες των συμμετέχοντων σε αυτόν. Στο χώρο υπάρχει μεγάλος όγκος εκπαιδευτικού υλικού που διατίθεται για δανεισμό όπως βιβλία, υλικά για ζωγραφική και ψηφιακό αρχείο. Η εργασία εστιάζει σε δύο θέματα. Το πρώτο είναι η δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου που μπορεί να καλύψει ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων όπως ο χορός, η μουσική, το διάβασμα και ενός εξωτερικού. Ο εξωτερικός χώρος φιλοξενεί μία παιδική χαρά και αθλητικές εγκαταστάσεις. Βασική λειτουργία του υπαίθριου χώρου είναι η φιλοξενία εκθέσεων των όσων δημιουργούνται στο "Στέκι του Παιδιου" βοηθώντας να λειτουργήσει ως κέντρο της τόλης και της γειτονιάς. Κύριος στόχος της εργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός χώρου δημιουργικής απασχόλησης, προσπαθώντας να έχει ευρύτερη αναφορά στη πόλη και στη γειτονιά με εκθέσεις και παραστάσεις όπως μουσικές συναυλίες, παρουσιάσεις, κουκλοθέατρο και αθλητικές δραστηρίοτητες. Δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι στη πόλη του Βόλου και η παρούσα εργασία φιλοδοξεί να σχεδιάσει έναν και να επιστήσει τη προσοχή στην ανάγκη ύπαρξης χώρων ~λεύθερης δημιουργίας.

8 Abstract The diploma thesis deals with the synthesis of a creative work place for children with activities outside of school hours. Ιη the center of Volos there used to be a corresponding space for many years with a variety of activities and events, known as the "Children's Haunt". The goal of the site is to host a "hangout'', ίη a dual sense. Οη the one hand, the participants ίη it have the opportunity to engage ίη activities such as painting, dance, music, theater and sports; οη the other hand, the building aspires to become a socialization center for children and thus to act as a "hangout" for younger ages. The "Children's Haunt" does not work with a "rigorous" learning program, it just offers the place where young people can choose the activity they want. 80 the space covers the creative wishes of the participants ίη ίι There is a large amount of educational material available for lending such as books, paintings and digital records. The work focuses οη two themes. The first is to create an indoor space that can cover a part of activities such as dancing, music, reading and an outside. The outdoor area hosts a playground and sports facilities. The main function of outdoor space is the hosting of eχhibitionsof those created ίη the "Children's Haunt", helping to function as a center of the city and the neighborhood. The main objective of the work is to design a creative workplace, trying to get a wider reference to the city and neighborhood with eχhibitions and performances such as music concerts, presentations, puppet shows and sports activities. There are ηο such spaces ίη the city of Volos and this work aspires to draw one and draw attention to the need for free creation spaces.

9 Χάρτης

10

11 Χάρτης 28ης ΟκτωβΡίου

12 Γαλλίας

13 Φωτογραφίες Οικοπέδου

14 Το οικόπεδο Το οικόπεδο που επιλέχθηκε για το καινούριο "Στέκι του Παιδιού" είναι σε κεντρικό μέρος του Βόλου πάνω από τη παραλία. Συγκεκριμένα βρίσκεται επί της οδού Κασαβέτη, ανάμεσα στη Γαλλίας και την 28ης Οκτωβρίου. Και οι τρεις οδοί είναι κεντρικοί και η πρόσβαση στο σημείο αυτό είναι εύκολη όπως φαίνεται και στους χάρτες. Το οικόπεδο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στους χάρτες έιναι κλασικό ορθογώνιο διαστάσεων 40χ30 μέτρων. Οι δύο μικρές του πλευρές είναι ανοιχτές στις οδούς Κασαβέτη και Σταθά ενώ οι δυο μεγάλες βλέπουν προς τις πολυκατοικές και τους ακάλυπτους χώρους. Έτσι το οικόπεδο είναι προσβάσιμο από τις δύο πλευρές του και μπορεί κανένας να το διασχίσει. Στη συνθετική διαδικασία προσπαθώ να χρησιμοποιήσω αυτό το ποιχείο του οικοπέδου, δημιουργώντας ένα πέρασμα εντός του οικοδομικού τετραγώνου. Επίσης το οικόπεδο είναι πλούσιο σε πράσινο και βλάστηση, κυριώς δέντρα τα οποία προσπαθώ να κρατήσω στη σύνθεσή μου. Υπάρχουν υλικά που έχουν μείνει από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις, όπως ένας διάδρομος από μωσαϊκό χαλικιών και ένας πέτρινος τοίχος που κλείνει το οικόπεδο και από τις δύο πλευρές που είναι ανοιχτό. Στην οδό της Σταθά κρατάω το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του πέτρινου τοίχου προσθέτοντας σκυρόδεμα που έιναι και το υλικό που χρησιμοποιώ ως επι το πλείστον και στην υπόλοιπη εγκατάσταση. Στο σχεδιασμό έχει γίνει μία προσπάθεια έστω και μικρή να μείνουν μερικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης κατάστασης και να συνδυαστούν με τη νέα συνθετική διαδικασία. Στοιχείο αυτής της μίξης είναι και η βλάστηση καθώς οι χώροι πρασίνου και τα δέντρα στο τελικό σχεδιασμό είναι σχεδόν ανέγγιχτα.

15

16

17 Πως λειτουργεί το "Στέκι του Παιδιού" Πριν επικεντρωθούμε στο σχεδιαστικό κομμάτι της εργασίας, χρειάζεται να δούμε πως λειτουργεί αυτός ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης. Ακριβώς γιατι ο σχεδιασμός, η σύνθεση καλείται να στεγάσει αυτή τη λειτουργία. Το "Στέκι του Παιδιού" αρχικά δεν λειτουργεί με ένα αυστηρό ωράριο εκμάθησης. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ούτε κάποια ύλη που πρέπει να καλυφθεί. Φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, μουσική, θέατρο, χορό, κεραμική και αθλητισμό. Οι συμμετέχοντες μπορούν ανάλογα με την επιθυμία τους να ξεκινήσουν ομαδικά όποια δραστηριότητα επιθυμούν ανά πάσα στιγμή με συνεννόηση μεταξύ τους. Έτσι θεωρώ οτι μεγιστοποιείται η δημιουργικότητα γιατί οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται όταν ακριβώς τις επιθυμήσουν τα παιδιά. Ο χώρος σχεδιάζεται για να ανταποκρίνεται σε αυτές και να μπορεί να τις στεγάσει όλες αρμονικά. Χωρητικότητα: 50 παιδιά 5 δάσκαλοι/ες ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ιιιιιιιιιι Μπορεί δηλαδή μία ομάδα παιδιών να ζωγραφίζει, μία άλλη να παίζει μουσική σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο-studίο, μία άλλη να μαθαίνει κεραμική ενώ στο προαύλιο του χώρου μία άλλη ομάδα παιδιών να παίζει διάφορα αθλήματα και παιχνίδια.ο χώρος διαθέτει ένα κεντρικό αίθριο προσφέροντας τη δυνατότητα να έιναι όλοι και όλες σε επικοινωνία. Τέλος το "Στέκι του Παιδιού" προσπαθεί να λειρουργήσει κυριολεκτικά σαν ένα στέκι για τη νεολαία. Ανεξάρτητα από τις δραστηρίοτητες που ενδιαφέρουν τα παιδικά σκοπός του project είναι να σχεδιάσει ένα χώρο που οι νέοι θα μπορούν να κοινωνικοποιηθούν και να τον αντιμετωπίζουν σαν δικό τους. Ο χώρος προσπαθεί να λειτουργήσει σαν μέρος που μπορούν παιδιά από διαφορετικές περιοχές να βρεθούν, να παίξουν ακόμα και να διαβάσουν όλα μαζί τα μαθήματά τους. Αυτά τα δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Στεκιού για να τα συνοψίσω: χώρος δημιουργίας και κοινωνικοποίησης. Η χωρητικότητα της εγκατάστασης είναι για 50 παιδιά και 3-5 επιτηρητές-δασκάλους.

18 Στη περιοχή αυτή και στο οικόπεδο που επέλεξα για την εργασία λειτουργούσε για χρόνια ένας τέτοιος χώρος ο οποίος τελικά κατεδαφίστηκε. Ο χώρος λειτουργόυσε για παιδιά, όπου μπορούσαν να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες: ζωγραφική, μουσική, κεραμική, χορό και διάφορα παιχνίδια. Ο χώρος αυτός γνωστός ως "Στέκι του Παιδιού", ήταν ανοιχτός στη πόλη και στη γειτονιά, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους όπως κουκλοθέατρα, μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις.

19

20 χώρος εργασίας, διαβάσματος, χειροτεχνίας αίθουσα κεντρικό αίθριο κουζίνα, τουαλέτα παιδική χαρά χώρος άθλησης

21 Συνθετικό Για τη συνθετική επίλυση του θέματος έγιναν μία σειρά από βήματα. Όπως έχω ήδη αναφέρει υπάρχουν ένας χώρος που στεγάζει τις εσωτερικές χρήσεις και ένας εξωτερικός-προαύλιος. Η σχέση των δύο αυτών χώρων είναι η πρώτη διαδικασία που προσπάθησα να λύσω. Η σχέση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου επηρεάζει το τρόπο που αυτοί οι δύο επικοινωνούν ταυτόχρονα με τη πόλη. Οι στόχοι είναι δύο: αφενός να δημιουργήσω ένα χώρο που να έχει μία εσωστρέφεια, να μην είναι εύκολα ορατός έξω από το οικόπεδο, να αποτελεί όμως ένα ευχάριστο μέρος όταν το προσεγγίσει κανείς, αφετέρου προσπάθησα να του δώσω μία ιδιωτικότητα. Ταυτόχρονα όμως ο προαύλιος χώρος χρειάζεται να είναι εύκολα προσβάσιμος και από τα δύο "ανοιχτά" μέτωπα του οικοπέδου και να μπορεί κανείς να τον διασχίσει, να αποτελεί πέρασμα στο οικοδομικό τετράγωνο και να είναι ανοιχτός για τη πόλη. Το "Στέκι του Παιδιού" όπως ανέφερα στην αρχή, λειτουργεί κυρίως τις απογευματινές ώρες, εκτός του σχολικού ωραρίου, μέχρι το βράδυ σε λογικό πλαίσιο. Τί γίνεται όμως με το προαύλιο χώρο του τις ώρες εκτός λειτουργίας, δηλαδή το πρωί και το βράδυ; Είναι ή όχι προσβάσιμος για τη πόλη, έχει περίφραξη και έλεγχο όπως άλλοι χώροι μέσα στη πόλη όπως για παράδειγμα τα σχολεία ακόμα και τα δημόσια; Η απάντηση είναι οτι ο προαύλιος χώρος λειτουργεί σαν δημόσιος χώρος τις ώρες εκτός λειτουργίας. Στον εξωτερικό του χώρο υπάρχει παιδική χαρά, μεγάλος υπαίθριος χώρος και αθλητική εγκατάσταση. Όλα αυτά είναι προσβάσιμα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθεί να λειτουργήσει και σαν πέρασμα και σαν δημόσιος χώρος, διαμορφωμένος για τη γειτονιά και τη πόλη. Σχετικά με τον χώρο που στεγάζει τις δραστηριότητες, τον εσωτερικό, τοποθετήθηκε στο μέτωπο κατα μήκος της οδού Κασαβέτη, κλείνοντας όλο το μέτωπο με μία στοά που δίνει πρόσβαση στο εσωτερικό του οικοπέδου. Επιλέχθηκε αυτό το μέτωπο για να τοποθετηθεί η εγκατάσταση επειδή η Κασαβέτη

22 εξωτερικός_προαύλιος χώρος είναι πιο κεντρικός δρόμος στη πόλη του Βόλου και θεώρησα οτι το μέτωπο του δρόμου χρειάζεται να είναι ενιαίο. Επίσης στην άλλη πλευρά υπάρχει ο πέτρινος τοίχος και μία σειρά δέντρων που καθιστά πιο δύσκολη τη χρήση εκείνου του μετώπου. Το επόμενο βήμα είναι η σχέση που έχει ο κτισμένος χώρος με τον προαύλιο. Αρχικά όπως φαίνεται από τα σχέδια των κατόψεων και των τομών, ο κτισμένος χώρος στο μέτωπο της Κασαβέτη καλύπτει ολόκληρη την όψη αλλά η κάλυψη του οικοπέδου είναι μικρή, 30%. Θεώρησα οτι δεν χρειάζεται μεγάλη κάλυψη για να μπορεί να λειτουργήσει ο υπαίθριος χώρος. Η είσοδος στο στεγασμένο χώρο γίνεται με δύο τρόπους και από τις δύο πλευρές του. Η κεντρική είναι από την οδό της Κασαβέτη αλλά πρόσβαση υπάρχει και από το εσωτερικό του οικοπέδου. Ο κτισμένος χώρος είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένος και σχεδιασμένος ώστε να προσανατολίζεται προς τα "μέσα", προς το προαύλιο χώρο. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: ο ένας είναι σχεδιάζοντας μία σχεδόν "τυφλή" όψη από τη μεριά του δρόμου και έχοντας τα ανοίγματα προς το εσωτερικό. Ο δεύτερος είναι τρόπος που λειτουργεί το εσωτερικό του κτιρίου. Όπως φαίνεται στις κατόψεις και τις τομές στο κέντρο του κτιρίου υπάρχει ένα αίθριο που λειτουργεί αμφιθεατρικά προσανατολισμένο στο εσωτερικό του οικοπέδου. Με αυτό το τρόπο προσπαθώ να δώσω μία συνοχή στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, συνδέοντάς τους. Όλες οι δραστηριότητες εντός του κτιρίου γίνονται κυρίως σε αυτό το αίθριο και περιφερειακά από αυτό. Το ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί ουσιαστικά σαν υποδοχή. Φιλοξενεί τους βοηθητικούς χώρους, τουαλέτα και ένα μικρό κυλικείο. Το κυλικείο δεν λειτουργεί με προσωπικό. Είναι ανοιχτό και για τα παιδιά που μπορούν ακόμα να πειραματιστούν και στο μαγείρεμα. Υπάρχει για να καλύπτει τη βασική ανάγκη του φαγητού.

23 Διαμόρφωση Αιθρίοu

24

25 .'1t., 11,. Παιδική χαρά

26 Εξωτερικός_προαύλιος χώρος_παιδική χαρά Στον προαύλιο χώρο, έχουν σχεδιαστεί μία παιδική χαρά σχεδιασμένη σε κάναβο και ένας χώρος που λειτουργεί σαν "αλάνα" για παιχνίδια και αθλητισμό. Στη παιδική χαρά ένα κομμάτι της είναι στεγασμένο και το υπόλοιπο ανοιχτό όπως φαίνεται στα σχέδια. Η παιδική χαρά διαθέτει τείχο αναρρίχησης, κούνιες, μονόζυγο και μαυροπίνακα. Κάθε ένα από αυτά είναι τοποθετημένα στα μέρη του κάναβου. Ο εξωτερικός-προαύλιος χώρος φιλοξενεί επίσης και τις παραστάσεις που πραγματοποιεί το "Στέκι του Παιδιού" προς τη πόλη και τη γειτονιά. Όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του στεκιού, προσπαθούν να εξωτερικευτούν. Δημιουργούνται events στα οποία καλεσμένοι είναι οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών καθώς και οι κάτοικοι της γειτονιάς. Γίνεται η προσπάθεια να λειτουργήσει και σαν πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, θεατρικά, χοροί, κουκλοθέατρα, προβολή ταινιών, αθλητισμός κτλπ. Με αυτό το τρόπο ενεργοποιείται η γειτονιά.

27 Σχέδια Γενική Κάτοψη Κάτοψη Ισογείου Κάτοψη Ορόφου Όψεις (1,2,3) Τομές (1,2,3,4)

28 ... Γ... Γ'... Δ... Δ' Γενική Κάτοψη

29 Κάτοψη Ισογείου

30 Κάτοψη Ορόφου

31 Όψη 1 Όψη2

32 Όψη 3

33 Τομή Α-Α' Τομή Β-Β'

34 Τομή Γ-Γ' Τομή Δ-Δ'

35

36

37 Το Στέκι του Παιδιού: Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Στεφανάκης Δημήτριος Επιβλέποντας Καθηγητής: Καναρέλης Θεοκλής Διπλωματική Εργασία, Φλεβάρης 2018 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

«Επανάχρηση του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου της Λευκωσίας ως κομβικό σημείο μάθησης και καταλύτης για την ώσμωση των δυο κοινοτήτων»

«Επανάχρηση του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου της Λευκωσίας ως κομβικό σημείο μάθησης και καταλύτης για την ώσμωση των δυο κοινοτήτων» «Επανάχρηση του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου της Λευκωσίας ως κομβικό σημείο μάθησης και καταλύτης για την ώσμωση των δυο κοινοτήτων» Χρυσοστόμου Κωνσταντίνα «Επανάχρηση του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Κ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Κ. Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. PLAYTIME, ένα κέντρο επιστροφής στη γη. Φοιτήτρια: Πολύζου ζωη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. PLAYTIME, ένα κέντρο επιστροφής στη γη. Φοιτήτρια: Πολύζου ζωη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PLAYTIME, ένα κέντρο επιστροφής στη γη Φοιτήτρια: Πολύζου ζωη Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Τροβά Βασιλεία Οκτώβριος 2011_ 1 Institutional

Διαβάστε περισσότερα

Φιλαρμονική Βόλου. Παναγιώτης Νικολάκης Επιβλέπων καθηγητής: Κωστής Πανηγύρης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Φιλαρμονική Βόλου. Παναγιώτης Νικολάκης Επιβλέπων καθηγητής: Κωστής Πανηγύρης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Φιλαρμονική Βόλου Παναγιώτης Νικολάκης Επιβλέπων καθηγητής: Κωστής Πανηγύρης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλος 2/2012 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

αποθήκη, εκκρεμότητα, μουσείο

αποθήκη, εκκρεμότητα, μουσείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Διπλωματική Εργασία των Δανηλοπούλου Αικατερίνης και Μακρυπίδης Μερόπης, Επιβλέποντες: Στυλίδης Ιορδάνης και Ψυχούλης Αλέξανδρος. Φεβρουάριος 2008

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά

Πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Επιβλέπων καθηγητής: Καναρέλης Θεοκλής Φοιτητής: Λαουτάρης Μάνος Διπλωματική εργασία Βόλος 2012 Πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά Η ιδέα

Διαβάστε περισσότερα

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο 1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνου που διατρέχει και συνδέει τον οικισμό από το βουνό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΔΕΚΑΘΕΣΙΟ ΔHMOTIKO ΣXOΛEIO ΣTΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

ΔΩΔΕΚΑΘΕΣΙΟ ΔHMOTIKO ΣXOΛEIO ΣTΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ E.M.Π. ΣXOΛH APXITEKTONΩN ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ AKAΔΗΜΑΪΚΟ ETOΣ 2012-13 TOMEAΣ I APXITEKTONIKOY ΣXEΔIAΣMOY 5ο XEIMEPINO EΞAMHNO MAΘHMA: APXITEKTONIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ 5 Διδακτική ομάδα: Β. Γκανιάτσας, Καθηγητής Στ. Γυφτόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν:

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1 / 6

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα

Διαβάστε περισσότερα

Η προσεγγιση της. Αρχιτεκτονικης Συνθεσης. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π.

Η προσεγγιση της. Αρχιτεκτονικης Συνθεσης. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π. 1ο χειμ. Εξαμηνο, 2013-2014 Η προσεγγιση της Αρχιτεκτονικης Συνθεσης Εισαγωγη στην Αρχιτεκτονικη Συνθεση Θεμα 1ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π. Εικονογραφηση υπομνηση του

Διαβάστε περισσότερα

ισόγειο βρίσκεται άλλοτε σε άμεση επαφή με το υπόγειο και άλλοτε το χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό χώρο εξωτερικά προσπελάσιμο από το κεντρικό

ισόγειο βρίσκεται άλλοτε σε άμεση επαφή με το υπόγειο και άλλοτε το χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό χώρο εξωτερικά προσπελάσιμο από το κεντρικό τεχνική έκθεση Η μορφή, ο τόπος, το ρέμα ο οικισμός, το κέντρο του. Ο άλλοτε τυπικός αγροτικός οικισμός γραμμικός με μικρή πλατεία στο μέσο του μήκους του, έπειτα οι μεταγενέστερες επεκτάσεις (σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Μελλοντικός Χάρτης («Αρχιτέκτονες και «Εκτιμητές» )

Τίτλος: Μελλοντικός Χάρτης («Αρχιτέκτονες και «Εκτιμητές» ) Τίτλος: Μελλοντικός Χάρτης («Αρχιτέκτονες και «Εκτιμητές» ) Θέμα: Περίπλοκος σχεδιασμός πρότασης για τη δημιουργία ενός παιχνιδότοπου που να λαμβάνει υπόψη την επιλογή των παιχνιδιών, την χωρική τους διάταξή

Διαβάστε περισσότερα

Θύλακες αγωγής: δημοτικό σχολείο στον Άγιο Γεώργιο Βόλου

Θύλακες αγωγής: δημοτικό σχολείο στον Άγιο Γεώργιο Βόλου Θύλακες αγωγής: δημοτικό σχολείο στον Άγιο Γεώργιο Βόλου Η διπλωματική αυτή πραγματεύεται τη δημιουργία σχολικών εγκαταστάσεων σε ένα υπαρκτό οικόπεδο της πόλης του Βόλου. Ως βασική παράμετρος στο σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία ηµιουργία Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού σε Tablets Καλλιγάς ηµήτρης Παναγιώτης Α.Μ.: 1195 Επιβλέπων καθηγητής: ρ. Συρµακέσης Σπύρος ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2015 Ευχαριστίες Σ αυτό το σηµείο θα ήθελα να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ Το Ράπτη είναι ένα τυπικό παράδειγμα οικισμού στα ορεινά του νομού Ηλείας :δε χαρακτηρίζεται για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλλά κυρίως για το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον, που όμως

Διαβάστε περισσότερα

T.E.F.K. House_. Tidy_ Energetic_ Flowing_ Kinetic_

T.E.F.K. House_. Tidy_ Energetic_ Flowing_ Kinetic_ T.E.F.K. House_ Tidy_ Energetic_ Flowing_ Kinetic_ ΚΥΒΟΣ_ συνολικός όγκος_ χώρος {κύβος του Rubic_ χρώματα_ λειτουργίες_ κίνηση_ περιστροφή_} ΔΙΑΤΜΙΣΗ_ ΔΙΑΣΠΑΣΗ_ λειτουργίες_ μονάδες_ χρήσεις_ φοιτήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

T.E.F.K. House_. Tidy_ Energetic_ Flowing_ Kinetic_

T.E.F.K. House_. Tidy_ Energetic_ Flowing_ Kinetic_ T.E.F.K. House_ Tidy_ Energetic_ Flowing_ Kinetic_ ΚΥΒΟΣ_ συνολικός όγκος_ χώρος {κύβος του Rubic_ χρώματα_ λειτουργίες_ κίνηση_ περιστροφή_} ΔΙΑΤΜΙΣΗ_ ΔΙΑΣΠΑΣΗ_ λειτουργίες_ μονάδες_ χρήσεις_ φοιτήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΚΛΑΒΑΝΗ - ΚΑΖΑΖΗ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΚΛΑΒΑΝΗ - ΚΑΖΑΖΗ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΚΛΑΒΑΝΗ - ΚΑΖΑΖΗ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly Ράπτη Θ. ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική Σύνθεση Ορισμοί ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν. 4067/2012

Αρχιτεκτονική Σύνθεση Ορισμοί ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν. 4067/2012 Αρχιτεκτονική Σύνθεση Ορισμοί ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν. 4067/2012 Άρθρο 2 Ν. 4067/12 ΝΟΚ Αίθριο είναι μη στεγασμένο τμήμα του κτιρίου που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές του από το κτίριο ή τα όρια

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Κέντρο Θεάτρου και Μουσικής στην Ιεράπετρα

Δημοτικό Κέντρο Θεάτρου και Μουσικής στην Ιεράπετρα Δημοτικό Κέντρο Θεάτρου και Μουσικής στην Ιεράπετρα Βλάχου Ζωή, Κουρουπάκη Μαλαματένια, Φασουλιώτη Κλάρα - 07/01/2019 Η διπλωματική εργασία αφορά τη δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού στην Ιεράπετρα, με

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων

Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων: Δραστηριότητες Κατασκήνωσης Νικόλαος Θεοδωράκης

Διαβάστε περισσότερα

T.E.I. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα)

T.E.I. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα) T.E.I. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Α.ΔΟ.ΑΠ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζεται να φέρω μαζί μου τα πρωτότυπα έγγραφα ή τα αντίγραφα; Asking if you need to provide the original documents or copies Ποια είναι τα κριτήρια

Χρειάζεται να φέρω μαζί μου τα πρωτότυπα έγγραφα ή τα αντίγραφα; Asking if you need to provide the original documents or copies Ποια είναι τα κριτήρια - University Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Stating that you want to enroll Θα ήθελα να γραφτώ για. Stating that you want to apply for a course ένα προπτυχιακό ένα μεταπτυχιακό ένα διδακτορικό πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

Το οικόπεδο που μας δίνεται να αναπτύξουμε την κτιριακή σύνθεση χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση προς τη θάλασσα

Το οικόπεδο που μας δίνεται να αναπτύξουμε την κτιριακή σύνθεση χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση προς τη θάλασσα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ : Εξοχικές κατοικίες στο Σκροπονέρι Ευβοίας Το οικόπεδο που μας δίνεται να αναπτύξουμε την κτιριακή σύνθεση χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση προς τη θάλασσα και από την ακανόνιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ VI: ΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΔΙΔ. Β. ΤΡΟΒΑ αν. καθ. Τμ. Αρχιτεκτόνων,

Διαβάστε περισσότερα

Arts and Sports Camp. Summer Camp. Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών

Arts and Sports Camp. Summer Camp. Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών Summer Camp www.summercamp.gr Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών Μια ακόµη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και φέτος

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Μουσείο Ελληνικής Προφορικής Ιστορίας: πώς ένας βιωματικός θησαυρός γίνεται ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια μαθητών

Ψηφιακό Μουσείο Ελληνικής Προφορικής Ιστορίας: πώς ένας βιωματικός θησαυρός γίνεται ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια μαθητών Μ. Τζακώστα, Α. Σφακιανάκη & Α. Πατσιάς Ψηφιακό Μουσείο Ελληνικής Προφορικής Ιστορίας: πώς ένας βιωματικός θησαυρός γίνεται ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια μαθητών Abstract In this paper

Διαβάστε περισσότερα

La Pasteria. Δέλτα Φαλήρου

La Pasteria. Δέλτα Φαλήρου La Pasteria Δέλτα Φαλήρου Tο κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα ισόγειο και όροφο στο εμπορικό κέντρο South Polis στο Δέλτα Φαλήρου. Το ισόγειο είναι διαμπερές με εξωτερικό καθιστικό στο μπροστινό και

Διαβάστε περισσότερα

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Westin Kids Club - Tennis Academy Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Για ακόμη μια φορά το παιδικό Club του ξενοδοχείου The Westin Athens θα παραμείνει ανοιχτό και τους χειμερινούς μήνες περιμένοντας να

Διαβάστε περισσότερα

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 09/01/ :50:13 EET

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 09/01/ :50:13 EET Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, Δέκα Κατοικίες στο Εσκί Ντελίκ Φοιτήτρια: Μυρτώ Τοπάλη Επιβλέπων: Γ. Π. Τριανταφυλλίδης, Καθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΜΑ: «ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΜΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται για ένα μικρό

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 2019 Οφέλη Ποιοί είμαστε Γιατί στο Sportcamp Υγεία και Ασφάλεια Δραστηριότητες Τα προγράμματά μας Αθλητικές Εγκαταστάσεις Φιλοξενία Εμπειρία Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων

Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων Λειτουργία και Δραστηριότητες Κατασκηνώσεων: Αθλητικές και Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

LAB2ART : Festivart 2014

LAB2ART : Festivart 2014 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LAB2ART : Festivart 2014 To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 99 - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : To τοπογραφικό διάγραμμα της δεύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης ταυτίζεται με αυτό της πρώτης αρχιτεκτονικής μελέτης εφόσον και οι δυο μελέτες εχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ. Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ Βασιλένα Πετκόβα ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από (αναγνωρισμένο από το Υ.Π.Ε.Π.Θ.) 10 χρόνια δημιουργίας για τα παιδιά, με τα παιδιά! Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Παιδική Πολιτεία-

Διαβάστε περισσότερα

Exercises 10. Find a fundamental matrix of the given system of equations. Also find the fundamental matrix Φ(t) satisfying Φ(0) = I. 1.

Exercises 10. Find a fundamental matrix of the given system of equations. Also find the fundamental matrix Φ(t) satisfying Φ(0) = I. 1. Exercises 0 More exercises are available in Elementary Differential Equations. If you have a problem to solve any of them, feel free to come to office hour. Problem Find a fundamental matrix of the given

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομές στον ακάλυπτο

Διαδρομές στον ακάλυπτο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχ/κων Διαδρομές στον ακάλυπτο Εγκαταστάσεις αυτόνομων δημιουργικών ομάδων Διπλωματική Εργασία Φοιτητής: Κουκούμης Νίκος Επιβλέπων: Παπαδόπουλος Σπόρος Ιούλιος

Διαβάστε περισσότερα

Τέλη της δεκαετίας του 70. Μεταπολίτευση. Ο πληθυσμός των αστικών κέντρων αυξάνεται.

Τέλη της δεκαετίας του 70. Μεταπολίτευση. Ο πληθυσμός των αστικών κέντρων αυξάνεται. Τέλη της δεκαετίας του 70. Μεταπολίτευση. Ο πληθυσμός των αστικών κέντρων αυξάνεται. Στη «μικρή μας πόλη», τα Γιάννενα, εκτός από την αστυφιλία, ένας ακόμα λόγος που συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ/ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤ/ΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ/ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤ/ΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ/ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΥΛΕΙΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥ ΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΈΝΤΑΞΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤ/ΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χώροι και εξοπλισµός δράσεων της 7ης Γιορτής Πολυγλωσσίας. Εξωτερικός χώρος Αµφιθεάτρου

Χώροι και εξοπλισµός δράσεων της 7ης Γιορτής Πολυγλωσσίας. Εξωτερικός χώρος Αµφιθεάτρου Χώροι και εξοπλισµός δράσεων της 7ης Γιορτής Πολυγλωσσίας Εξωτερικός χώρος Αµφιθεάτρου Είναι ο κεντρικός εξωτερικός χώρος στο κέντρο του ηµαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης που µπορεί να φιλοξενήσει υπαίθριες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΚΑ (2 Years, Diploma)

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΚΑ (2 Years, Diploma) ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΚΑ (2 Years, Diploma) ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ: «Βρεφονηπιοκομικά» ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: 2 Ακαδημαϊκά Έτη ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Ελληνικά Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βικελαία Βιβλιοθήκη. Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής)

Βικελαία Βιβλιοθήκη. Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής) ΕΞΟΦΥΛΛΟ 2 Βικελαία Βιβλιοθήκη Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής) ΓΕΝΙΚΑ Η λειτουργία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης χρονολογείται από το 1908 που έγινε δεκτή η δωρεά Βικέλα. Στην αρχή στεγαζόταν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ Ε ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ Ρ Γ Α Σ I A ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ειλικη Συλλογή «Γκρίζα

Διαβάστε περισσότερα

Πολυκατοικία. Γ. Σάββενας. Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη)

Πολυκατοικία. Γ. Σάββενας. Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη) Πολυκατοικία Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη) Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα Φωτογραφίες: Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη: ένα παιχνίδι συναρμολόγησης στο χώρο

Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη: ένα παιχνίδι συναρμολόγησης στο χώρο Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη: ένα παιχνίδι συναρμολόγησης στο χώρο Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly Επιμέλεια: Βουρβουτσιώτη Παναγιώτα Επιβλέπων καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ Α.Π.Ε

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ Α.Π.Ε Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ Α.Π.Ε Πτυχιακή Εργασία Φοιτητής: Γεμενής Κωνσταντίνος ΑΜ: 30931 Επιβλέπων Καθηγητής Κοκκόσης Απόστολος Λέκτορας

Διαβάστε περισσότερα

AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ TOMEAΣ ΙΙΙ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 3 ο ΕΤΟΣ 2018-2019, 5 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ Πέμπτη 10:30-14:30 & 16:00-20:00 YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ V ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ, Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

BELLEVUE BAY FLATS & HOUSES

BELLEVUE BAY FLATS & HOUSES BELLEVUE BAY FLATS & HOUSES ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 9 ΑΚΑΔΗΜΑÏΚΟ ΕΤΟΣ: 2010/2011 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Β.ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗ,Κ.ΣΕΡΡΑΟΣ, Δ.ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ (Μ/Σ) ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ιη>(γ) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ειλικη Συλλογή «Γκρίζα Βιβλιογραφία» Αριθ. Εισ.: 5469/1 Ημερ. Εισ.: 03-07-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ (ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ Κ1) Εμβαδόν Οικοπέδου Επιτρεπόμενα Υπόλοιπα

Διαβάστε περισσότερα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα

Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αισχυλείων 2015, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις από τις 11 Ιουλίου 2015. Να έρθει στην επιφάνεια η πόλη που δε φαίνεται. Η πόλη που υπάρχει ζωντανή, μα κρυμμένη... Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. 44 ΤΕΥΧΟΣ 2/2014 www.ktirio.gr 45

ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. 44 ΤΕΥΧΟΣ 2/2014 www.ktirio.gr 45 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ: Whitebox Architects - Π. Κοκκαλίδης, Α.Τριανταφυλλίδου, Α. Δρέλλα www.whitebox.gr ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Χ. Βαχλιώτης H/M MEΛETH: Conap - Α. Ψαρουδάκης TEXNIKH ETAIPΕIA

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας Πτυχιακή εργασία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σωτήρης Παύλου Λεμεσός, Μάιος 2018 i ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική σκηνή ως αντικείμενο στο χώρο και τμήμα οπτικοακουστικής παράστασης

Μουσική σκηνή ως αντικείμενο στο χώρο και τμήμα οπτικοακουστικής παράστασης Μουσική σκηνή ως αντικείμενο στο χώρο και τμήμα οπτικοακουστικής παράστασης Διπλωματική εργασία -Θανάσης Βούτσας - Θεόδωρος Καλαντζάκος Institutional Repository - Library & Information Επιβλέπων Centre

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ενότητα 1β: Principles of PS Ιφιγένεια Μαχίλη Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Λέξεις κλειδιά: αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα, γειτονιά, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης.

Λέξεις κλειδιά: αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα, γειτονιά, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης. ΘΕΜΑ: Ο πλανήτης ΓΕΙΤΟΝΙΑ καλεί παιδιά!!! OVER!!Όποιος μας ακούει ας απαντήσει.!μα που πήγαν τα παιδιά; Μήπως δε θυμούνται πως να παίζουν; Ζωγραφίστε τον πλανήτη ΓΕΙΤΟΝΙΑ και το ταξίδι που κάνει για να

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); - Θεσμός κοινωνικής πρόνοιας συχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική,

Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική, Σχεδιασμός περιοχών κατοικίας* Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική, Τζιραλή Αννα-Μαρία με Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΔΙ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Μάθε τα Δικαιώματά σου

36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΔΙ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Μάθε τα Δικαιώματά σου 36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών 2013-2014 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΔΙ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Μάθε τα Δικαιώματά σου ΤΑΞΗ: ΣΤ2 Αριθμός Μαθητών: 14 Ηλικία: 11-12 Διάρκεια προγράμματος: 4 δίωρα (90 λεπτά) Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 επιβλέπων διδάσκων: Γιώργος Τριανταφυλλίδης φοιτήτρια: Νατάσα Ταράση Χώροι θεάµατος-πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη διαδικτυακής διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής σε λειτουργικό σύστημα Android

Ανάπτυξη διαδικτυακής διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής σε λειτουργικό σύστημα Android Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. Ανάπτυξη διαδικτυακής διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής σε λειτουργικό σύστημα Android Πτυχιακή Εργασία Φοιτητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (στο εξής θα αναφέρεται ως «το Πολιτιστικό Ίδρυμα») διαθέτει υπαίθριο θέατρο στην αυλή του, στην οδό Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑΤΟΠΟΛΟΓΙΑ Η μελέτη του παραθεριστικού οικισμού, έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει λειτουργικά και αισθητικά το αγοραστικό κοινό αλλά και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την οικοδομισιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια σε χώρους αναψυχής: Ένα σύστημα από έξυπνα αντικείμενα

Ασφάλεια σε χώρους αναψυχής: Ένα σύστημα από έξυπνα αντικείμενα Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης Πτυχιακή εργασία Ασφάλεια σε χώρους αναψυχής: Ένα σύστημα από έξυπνα αντικείμενα Εύρος Χριστοδούλου Λεμεσός, Μάιος 2018 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβολα και σχεδιαστικά στοιχεία. Μάθημα 3

Σύμβολα και σχεδιαστικά στοιχεία. Μάθημα 3 Σύμβολα και σχεδιαστικά στοιχεία Μάθημα 3 Τα αρχιτεκτονικά σύμβολα αποτελούν μια διεθνή, συγκεκριμένη και απλή γλώσσα. Είναι προορισμένα να γίνονται κατανοητά από τον καθένα, ακόμα και από μη ειδικούς.

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου Τα παιδιά, είναι το μέλλον. O Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στο μέλλον της πόλης και στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας, της κάθε οικογένειας. Μέσα από την υποδειγματική λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη Έργο : ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ Διεύθυνση : ΟΔΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

2nd Training Workshop of scientists- practitioners in the juvenile judicial system Volos, EVALUATION REPORT

2nd Training Workshop of scientists- practitioners in the juvenile judicial system Volos, EVALUATION REPORT 2nd Training Workshop of scientists- practitioners in the juvenile judicial system Volos, 26-6-2016 Can anyone hear me? The participation of juveniles in juvenile justice. EVALUATION REPORT 80 professionals

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ»

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 16/10/ :13:49 EEST

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 16/10/ :13:49 EEST Φώτης Ζαράνης Δημήτρης Λεκάνης Αναΐς Μικιρντιτσιάν Πολιτισμική Αγορά Cultural Agora εμβόλιμες δομές στο κέντρο της Αθήνας intercalary structures in the centre of Athens διπλωματική εργασία επιβλέπων καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Θρησκευτική Ετερότητα: εθνικές και θρησκευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, η περίπτωση του Ψυρρή Γάτος Αθανάσιος 01104618,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 18/02/ :44:55 EET

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 18/02/ :44:55 EET Διπλωματική Εργασία Θέμα: Πείραμα υπό πραγματικές συνθήκες. Συγκρότημα κατοικιών στο Μενίδι. Σκοπός: Κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών με την συμμετοχή των «πελατών - ιδιοκτητών» στην διαμόρφωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου Γ. Ηλιόπουλος (Σ.Κ.Μ.) είναι ένα σύγχρονο συνεδριακό, εκθεσιακό και πολιτιστικό κέντρο, το οποίο εδρεύει στο Αδάμαντα Μήλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ»

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΘΕΜΑ: «EΚΘΕΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Τ Α Κ Η Σ Κ Α Ν Ε Λ Λ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Εισαγωγή. Σκοπός

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Εισαγωγή. Σκοπός ΠΕΡΙΛΗΨΗ Εισαγωγή Η παιδική παχυσαρκία έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας στις μέρες μας. Μαστίζει παιδιά από μικρές ηλικίες μέχρι και σε εφήβους. Συντείνουν αρκετοί παράγοντες που ένα παιδί γίνεται παχύσαρκο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ http://www.ikastiko.gr/ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΜΑ: «ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση ελεύθερου χρόνου - Ψυχαγωγία πελατών 7 η διάλεξη Η ξενοδοχειακή ψυχαγωγία και άθληση (Hotel animation)

Διαχείριση ελεύθερου χρόνου - Ψυχαγωγία πελατών 7 η διάλεξη Η ξενοδοχειακή ψυχαγωγία και άθληση (Hotel animation) Διαχείριση ελεύθερου χρόνου - Ψυχαγωγία πελατών 7 η διάλεξη Η ξενοδοχειακή ψυχαγωγία και άθληση (Hotel animation) Εισηγητής: Μπακιρτζόγλου Παντελεήμων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση προγράμματος

Παρουσίαση προγράμματος Παρουσίαση προγράμματος Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Πιλοτικό πρόγραμμα Συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Εκπαιδεύτριες:

Διαβάστε περισσότερα

««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής»

««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής» Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα