ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το 29 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 17/11/2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το 29 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 17/11/2011"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 272/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 29 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 17/11/2011 ΘΕΜΑ 1ο: Τέλη και δικαιώµατα οικ. Έτους 2012 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Πέµπτη 17 του µηνός Νοεµβρίου 2011 και ώρα µ.µ. στο ηµοτικό Κατάστηµα του ήµου ράµας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονοµική Επιτροπή. ράµας, ύστερα από την αριθµ / πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόµιµα µε αποδεικτικό στα µέλη, σύµφωνα µε το άρθρο 75 του Ν.3852/10. Ο κ. Γκάνης Σταύρος απουσίαζε δικαιολογηµένα και ενηµέρωσε έγκαιρα το σώµα για την απουσία του. Στη συνεδρίαση κλήθηκε κατά σειρά το αναπληρωµατικό µέλος κ. Γρηγορίου Κυριάκος ο οποίος δήλωσε αδυναµία να παρευρεθεί στην συνεδρίαση και έτσι προσκλήθηκε το επόµενο κατά σειρά µέλος ο κ. Νικολαίδης Φώτιος ο οποίος ήταν παρών στην συνεδρίαση. Αφού διαπιστώθηκε νόµιµη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο εννέα (9) µελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω επτά (7) µέλη: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ Χαρακίδης Κυριάκος Ζαχαριάδης Παύλος Χλιάρα Παναγιώτα Παπαθεοδώρου Ανέστης Χρυσοχοίδης Ελευθέριος Χαραλαµπίδης Ανδρέας Νικολαίδης Φώτιος Μαµσάκος Χριστόδουλος Μήτρου Γεώργιος Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. Ο Πρόεδρος εισηγούµενος το 1 ο θέµα της ηµερήσιας διάταξης παρουσιάζει στα µέλη της επιτροπής το µε αριθµό πρωτ. 9073/ έγγραφο της ιεύθυνσης Οικονοµικών Υπηρεσιών του ήµου ράµας το οποίο µας ζητά να αποφασίσουµε σε εφαρµογή των διατάξεων της παραγράφου 1ζ του άρθρου 72 του Ν.3852/2010 σχετικά µε την επιβολή τελών και δικαιωµάτων οικ. Έτους 2011 και ανέγνωσε τα µέλη την πρόταση της Υπηρεσίας, η οποία έχει ως εξής:

2 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο άρθρο 157 του ΚΚ (ν.3463/2006) αναφέρεται ότι τα έσοδα των δήµων και κοινοτήτων προέρχονται, µεταξύ άλλων, από φόρους, τέλη, δικαιώµατα και εισφορές. Οι έννοιες φόρος, τέλος, δικαίωµα και εισφορά σύµφωνα µε τον Οδηγό ιαδικασιών Εφαρµογής Λογιστικού των Ο.Τ.Α έχουν ως εξής: Φόρος: Η αναγκαστική χρηµατική παροχή που καταβάλλουν οι ιδιώτες στο κράτος, χωρίς ειδική αντιπαροχή, µε σκοπό να καλυφθούν τα δηµόσια βάρη. Ειδικότερα δηµοτικός φόρος µπορεί να ονοµασθεί η χρηµατική εισφορά προς το δήµο που καταβάλλεται αναγκαστικά και χωρίς ειδικό αντάλλαγµα, µε σκοπό την κάλυψη των δηµοτικών βαρών. Τέλος: Η χρηµατική παροχή που καταβάλλεται από τους υπόχρεους έναντι ειδικού ανταλλάγµατος (αντιπαροχής), το οποίο συνίσταται στην χρησιµοποίηση ορισµένου δηµοτικού έργου ή υπηρεσίας. (Το ύψος του θα πρέπει να είναι κατά βάση ανάλογο του οφέλους που απολαµβάνει ο υπόχρεος). ικαίωµα: Έννοια ανάλογη µε το τέλος µε την διαφορά ότι µπορεί να εισπράττεται ανεξαρτήτως της προηγούµενης χρήσης του κτήµατος, του έργου ή της υπηρεσίας. Εισφορά: Η χρηµατική παροχή που καταβάλλεται στον δήµο εν όψει συγκεκριµένης αντιπαροχής µεγαλύτερης αξίας. Στην νοµοθεσία που αφορά τους δήµους οι παραπάνω όροι δεν χρησιµοποιούνται πάντα µε την ορθή τους έννοια. (π.χ. το τέλος ακίνητης περιουσίας ενώ έχει όλα τα γνωρίσµατα του φόρου χαρακτηρίζεται ως τέλος). Η καθιέρωση των φόρων και τελών υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνεται µε τυπικό νόµο ο οποίος είτε επιβάλλει αυτά αυτοδικαίως υπέρ των ΟΤΑ ( δηλαδή χωρίς απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου) είτε δίνει την δυνατότητα στους ΟΤΑ µε απόφαση του.σ. να επιβάλλουν τα τέλη αυτά. Προϋπόθεση εποµένως της σύνταξης του προϋπολογισµού οικ. έτους 2012, είναι η λήψη απόφασης από το ηµοτικό Συµβούλιο, για τον καθορισµό των φόρων, τελών και δικαιωµάτων του νέου έτους. Συγκεκριµένα προτείνεται ο καθορισµός των φόρων, τελών και δικαιωµάτων των παρακάτω κατηγοριών: Τέλος καθαριότητας και φωτισµού (ΚΑ ) Φόρος ηλεκτροδοτούµενων χώρων (Φ.Η.Χ.) (ΚΑ ) Τέλος ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) (ΚΑ ) Τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων (ΚΑ 0461) Τέλος χρήσης υπεδάφους (ΚΑ 0461) ικαιώµατα χρήσης νεκροταφείων (ΚΑ 0411, 0412, 0413, 0414,0415, 0417) Τέλος διαφήµισης (ΚΑ 0462) ικαίωµα βοσκής (ΚΑ 0125) Τέλος τέλεσης πολιτικών γάµων (ΚΑ )

3 Στη συνέχεια παρατίθενται κάποιες επεξηγήσεις που κρίνονται χρήσιµες για τις προτεινόµενες µεταβολές κατά κατηγορία τέλους καθώς και πίνακας µε τα οικονοµικά στοιχεία των παραπάνω τελών οικ. έτους Στις περισσότερες κατηγορίες τελών, προτείνεται µηδενική αύξηση πλην των τελών καθαριότητας & φωτισµού τα οποία, λόγω της ανταποδοτικής φύσης τους, οφείλουν να υπακούουν σε µια ισορροπηµένη σχέση µεταξύ του απαιτούµενου κόστους παροχής της συγκεκριµένης υπηρεσίας και του εισπραττόµενου εσόδου, από αυτούς που την απολαµβάνουν. Για το τέλος παρεπιδηµούντων, του οποίου η καταβολή προβλέπεται να γίνεται µε συντελεστή 0,5% επί του τιµήµατος διαµονής που καταβάλλει ο πελάτης και µε δεδοµένο ότι για την δυνητική επιβολή του, απαιτείται σχετική απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου, προτείνεται η εφαρµογή του νόµου (1080/80) από 1/1/2013, οµοιόµορφα στο σύνολο του νέου (Καλλικρατικού) δήµου ράµας, µε το σκεπτικό ότι αφ ενός, δεν θα επιβαρύνει τους δηµότες µας, αφού θα καταβάλλεται από τους φιλοξενούµενους επισκέπτες της περιοχής µας, αφ ετέρου υπάρχει το στοιχείο της ανταποδοτικότητας, απέναντι στις υπόχρεες επιχειρήσεις, καθώς ο δήµος ράµας µε µια σειρά από δράσεις (Ονειρούπολη, Φεστιβάλ, προβολή µε ποικίλους τρόπους των ενδιαφερόντων στοιχείων της περιοχής µας κ.α.), συµβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση της επισκεψιµότητας και κατ επέκταση στην βελτίωση της πληρότητας των πάσης φύσεως ξενοδοχειακών µονάδων. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΩΝ - ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 2011 ΤΕΛΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Καθαριότητα-φωτισµός Κ. Α 0311 Κ. Α ΠΡΟΥΠ/ΝΤΑ , ,74 ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΜΕΧΡΙ , ,74 ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΜΕΧΡΙ , ,74 ΣΥΝΟΛΟ , , ,74 Φόρος ηλεκτροδ. χώρων Φ. Η.Χ Κ. Α Κ. Α , , , , , ΣΥΝΟΛΟ Τέλος ακίνητης Περιουσίας ΤΑΠ Κ. Α Κ. Α , , , , , , , , ,00 ΣΥΝΟΛΟ , , ,00 Τέλος χρήσης πεζοδροµίου Κ. Α , , ,00 Τέλος διαφήµισης Κ. Α , , ,00 Παραχώρηση οικογεν. Τάφων Κ. Α , , ,00

4 ικαίωµα ενταφιασµού Κ. Α , , ,00 ικαίωµα ανανέωσης Κ. Α , , ,00 Τέλος ανακοµιδής Κ. Α ,00 450,00 450,00 Χρήση οστεοφυλακίου Κ. Α ,00 650,00 650,00 Λοιπά έσοδα νεκροταφείων Κ. Α , , ,00 ικαιώµατα βοσκής Κ. Α , , ,95 Τέλος τέλεσης πολιτικού γάµου Κ.Α , , ,00 ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ (ΚΑ ΚΑ 2111) Με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Β.. 24/9-20/10/1958 «Περί προσόδων ήµων και Κοινοτήτων», όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 του ν.1080/80, ορίζονται τα έξής: «ια τας υπό του ήµου ή Κοινότητας παρεχοµένας υπηρεσίας καθαριότητας των οδών, πλατειών και κοινοχρήστων εν γένει χώρων, της περισυλλογής και διαθέσεως απορριµµάτων, ως και της κατασκευής και λειτουργίας κοινοχρήστων αφοδευτηρίων, επιβάλλεται τέλος οριζόµενο δι αποφάσεως του συµβουλίου» Στο άρθρο 22 εξάλλου του ιδίου Βασιλικού ιατάγµατος ορίζεται ότι «δια τας δαπάνας εγκαταστάσεων, συντηρήσεως και ηλεκτρικής ενέργειας προς φωτισµόν των κοινοχρήστων χώρων επιτρέπεται δ αποφάσεως του συµβουλίου επιβολή τέλους µη δυναµένου να υπερβεί τα τριάκοντα τοις εκατό του εκάστοτε επιβαλλοµένου τέλους καθαριότητας». Ήδη µε την παρ. 12 του άρθρου 25 του ν. 1828/89 τα τέλη καθαριότητας και φωτισµού ενοποιήθηκαν σε ενιαίο ανταποδοτικό τέλος που επιβάλλεται για την αντιµετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισµού καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόµενες στους πολίτες δηµοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Σύµφωνα µε το πνεύµα του νόµου, κατά την επιβολή του τέλους καθαριότητας και φωτισµού, πρέπει να λαµβάνεται µέριµνα, ώστε το επιβαλλόµενο τέλος να είναι αντικειµενικό, δίκαιο και ανάλογα της παρεχόµενης εργασίας και της ωφελιµότητας σε κάθε κατηγορία υπόχρεων. Για τον λόγο αυτό τα έσοδα απ αυτό πρέπει να καλύπτουν υποχρεωτικά τις δαπάνες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισµού και µόνον αυτές. Σύµφωνα µε την από 10/11/2011 έκθεση του λογιστηρίου, οι συνολικές δαπάνες των υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισµού, θα ανέλθουν στο ποσό των τριών εκατοµµυρίων διακοσίων έξι χιλιάδων ευρώ ( ,00 ), για το έτος 2012.

5 Εποµένως τα έσοδα των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισµού πρέπει να καλύψουν τις δαπάνες των υπηρεσιών αυτών. Αναλυτικά οι προβλεπόµενες δαπάνες των ανταποδοτικών υπηρεσιών για το έτος 2012 είναι οι παρακάτω: 1. απάνες µισθοδοσίας και παροχών προσωπικού Αντίτιµο ηλεκτρικού ρεύµατος για φωτισµό οδών κ.λ.π. δηµοτικών χώρων (για 10 µήνες) 3. Συντήρηση επισκευή µεταφορικών µέσων 4. Προµήθεια καυσίµων και λιπαντικών (για 11 µήνες) , , ,00 5. Προµήθεια καταναλωτικών ειδών (µικροεργαλεία, σακούλες απορριµµάτων, απολυµαντικό υγρό, λαµπτήρες κ.λ.π.) ,00 6. Λοιπές δαπάνες (ασφάλιστρα αυτοκινήτων Κ.Τ.Ε.Ο. κ.λ.π.) 7. Υγειονοµική ταφή απορριµµάτων (για 11 µήνες) 8. Οφειλές (Αντίτιµο ηλεκτρικού ρεύµατος Νοεµβρίου εκεµβρίου 2011, υγειονοµική ταφή απορριµµάτων και καύσιµα µήνα εκεµβρίου 2011) , , ,00 9. ικαιώµατα ΕΗ από είσπραξη τελών καθαριότητας ,00 ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΠΑΝΩΝ ,00 Στη συνέχεια παρατίθεται ανάλυση των προβλεποµένων εσόδων καθαριότητας και φωτισµού µέχρι 31/12/2011. ΟΙΚ.ΕΤΟΣ 2011 Έσοδα Κ.Α 2111 Νοέµβριος & εκέµβριος ,74 Έσοδα Κ.Α 0311 Ιανουάριος Οκτώβριος ,00 ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟ ΩΝ ,74 Εάν παραµείνουν τα τέλη στο ύψος µε αυτά του 2011, τα προβλεπόµενα έσοδα για το 2012 θα ανέλθουν στο ίδιο ποσό, δηλαδή στο ποσό ,74 Από την πιο πάνω ανάλυση των δαπανών και την είσπραξη των εσόδων των ανταποδοτικών υπηρεσιών προκύπτει µια διαφορά της τάξης των ,26. Επειδή οι δαπάνες των ανταποδοτικών υπηρεσιών καλύπτονται σε ποσοστό έως και 100 % από ανελαστικές δαπάνες (µισθοί παροχές εργαζοµένων ΕΗ καύσιµα κ.λ.π.) και δεν έχουµε τη δυνατότητα να τις πιέσουµε προς τα κάτω, ο µοναδικός τρόπος για την κάλυψη της διαφοράς µεταξύ των δαπανών και των εσόδων προς εφαρµογή του άρθρου 17 του ν. 1080/80, είναι η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισµού, σε όλο το ήµο ράµας.

6 Εποµένως η προτεινόµενη αύξηση για το 2012 ανέρχεται σε ποσοστό 3,5% περίπου. Με την προτεινόµενη αύξηση τα τέλη θα διαµορφωθούν για το έτος 2012 ως εξής: ΗΜΟΤ. ΚΟΙΝ. ΡΑΜΑΣ Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο ΗΜ.ΚΟΙΝ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Από 2,47 σε 2,56 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο ΗΜ.ΚΟΙΝ. ΧΩΡΙΣΤΗΣ Τ.Κ.ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ Τ.Κ. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Τ.Κ..ΚΟΥ ΟΥΝΙΩΝ Τ.Κ.. ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο

7 Τ.Κ. ΛΙΒΑ ΕΡΟΥ Τ.Κ. ΜΑΚΡΥΠΛΑΓΙΟΥ Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,88 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,34 για κάθε τ.µ. το χρόνο Τ.. ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ ΒΙ.ΠΕ. ΡΑΜΑΣ Τ.Κ. ΣΙ ΗΡΟΝΕΡΟΥ - ΣΚΑΛΩΤΗΣ Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,85 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,28 για κάθε τ.µ. το χρόνο Το ισχύον τέλος καθαριότητας και φωτισµού της ΒΙ.ΠΕ ράµας καθορίστηκε για πρώτη φορά σε ειδική κατηγορία µε την απόφαση του.σ. 51/2008. Για τον συν/σµό Ταξιαρχών τα τέλη καθαριότητας και φωτισµού οικιακής και γενικής χρήσης είναι µηδενικά( 179 /2011 Α Σ). Τέλος επισηµαίνεται ότι µε τις διατάξεις του ν. 25/75 δίνεται η δυνατότητα στο δηµοτικό συµβούλιο να ορίσει (δυνητική εφαρµογή του νόµου) διαφορετικούς συντελεστές για στεγασµένους χώρους άλλης χρήσεως (γενικής χρήσεως) και µέχρι πέντε (5). Η διαφορά του συντελεστή µεταξύ της πρώτης και της τελευταίας κατηγορίας, ανεξαρτήτως αριθµού κατηγοριών, δεν µπορεί να ορισθεί πέραν του πενταπλασίου (άρθ. 1 παρ. 4 ν.25/75). Αναλυτικά προβλέπεται: Για στεγασµένους χώρους µε εµβαδόν άνω των χιλίων (1.000) τ.µ και µέχρι εµβαδού έξι χιλιάδων (6.000) τ.µ δύναται να ορισθεί µειωµένο εµβαδόν από το δηµοτικό συµβούλιο, λαµβανοµένων υπόψη των παρεχόµενων υπηρεσιών καθαριότητος και του πράγµατι εξυπηρετούµενου από την υπηρεσία καθαριότητος χώρου. Για στεγασµένους χώρους µε εµβαδόν άνω των έξι χιλιάδων (6.000) τ.µ, ο συντελεστής του τέλους δεν δύναται να ορισθεί µεγαλύτερος του εξήκοντα επί τοις εκατόν (60%) του ορισθέντος για στεγασµένους χώρους µέχρι χιλίων (1.000) τ.µ. Σε περίπτωση καθορισµού πλειόνων συντελεστών ο δήµος γνωστοποιεί στη ΕΗ ή στον εκάστοτε εναλλακτικό προµηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας δύο µόνο συντελεστές:

8 1. ένα για τις κατοικίες και 2. ένα για τους στεγασµένους χώρους άλλης (γενικής ) χρήσεως (π.χ. επαγγελµατικούς χώρους) και προσδιορίζει για κάθε υπόχρεο το σε τετραγωνικά µέτρα πλασµατικό εµβαδόν του χώρου, το οποίο πολλαπλασιαζόµενο επί τον ενιαίο συντελεστή αποδίδει ποσό τελών ίσον προς το προκύπτον εκ του γινοµένου του πραγµατικού εµβαδού επί τον κατά κατηγορία συντελεστή. ηλαδή: Πλασµατικό Εµβαδόν Χ Ενιαίος Συντελεστής (που γνωστοποιείται στη ΕΗ) = Πραγµατικό Εβαδόν Χ Συντελεστής της συγκεκριµένης κατηγορίας. Επειδή υπάρχουν χρεώστες που διαθέτουν επαγγελµατικούς χώρους στεγασµένους µε εµβαδόν άνω των χιλίων (1.000) τ.µ. ή και των έξι χιλιάδων (6.000) τ.µ., προτείνεται η εφαρµογή των διατάξεων και συγκεκριµένα προτείνεται: Για στεγασµένους χώρους µε εµβαδόν άνω των χιλίων (1.000) τ.µ και µέχρι εµβαδού έξι χιλιάδων (6.000) τ.µ να ορισθεί µειωµένο εµβαδόν κατά 30% Για στεγασµένους χώρους µε εµβαδόν άνω των έξι χιλιάδων (6.000) τ.µ, ο συντελεστής του τέλους να ορισθεί ίσος µε του σαράντα επί τοις εκατόν (40%) του ορισθέντος για στεγασµένους χώρους µέχρι χιλίων (1.000) τ.µ. ΦΟΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟ ΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ (Φ,.Η.Χ.) (Κ. Α. 0511) Οι δήµοι επιτρέπεται να επιβάλλουν υπέρ αυτών, µε απόφαση του συµβουλίου τους, φόρο για κάθε στεγασµένο ή µη χώρο οικιακού καταναλωτού ή καταναλωτού εµπορικής ή βιοµηχανικής χρήσης που βρίσκεται στην περιφέρεια τους, ανά µετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύµατος. Η επιβολή του φόρου είναι προαιρετική και προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 του ν.1080/80. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο συντελεστής του φόρου από 0,02 έως 0,07 κάθε έτος, κατά τετραγωνικό µέτρο φωτιζόµενης επιφάνειας στεγασµένου χώρου. Ο προβλεπόµενος συντελεστής φόρου ηλεκτροδοτούµενων χώρων που ορίζεται από 0,02 έως 0,07 µπορεί να αυξάνεται µε απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου µέχρι 20% για κάθε οικονοµικό έτος ( άρθρο 25 παρ. 13 ν.1828/89) Για το έτος 2012 προτείνεται να παραµείνουν οι ίδιοι συντελεστές που ίσχυαν το οικ.έτος 2011 αλλά και η εφαρµογή στο σύνολο του νέου (Καλλικρατικού) δήµου ράµας. Για τους στεγασµένους χώρους σε 0,09 / τ.µ. φωτιζόµενης επιφάνειας. Για τους µη στεγασµένους χώρους ορίζεται το ήµισυ, δηλαδή 0,05./τ.µ. φωτιζόµενης επιφάνειας (άρθρο 10 παρ. 1 ν. 1080/80).

9 ΤΕΛΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΚΑ 0461) Επιτρέπεται, η, υπέρ δήµου ή κοινότητος, επιβολή τέλους σε βάρος όσων χρησιµοποιούν διαρκώς ή πρόσκαιρα, πεζοδρόµια, οδούς, πλατείες και εν γένει κοινόχρηστους χώρους και το υπέδαφος αυτών. Ως κοινόχρηστος χώρος, για την εφαρµογή των σχετικών διατάξεων, νοείται και το δάπεδο χώρων µεταξύ της θέσης των προσόψεων των ισογείων των οικοδοµών και των εγκεκριµένων οικοδοµικών γραµµών (στοές και το υπέδαφος αυτών καθώς και αποτµήσεις γωνιών οικοδοµικών τετραγώνων), που αποτελούν οι χώροι αυτοί προεκτάσεις πεζοδροµίων και έχουν αφεθεί στην κοινή χρήση. (άρθρο 13 παρ.1 του Β. 24-9/ , όπως αντικατ. από το άρθρο 3 του ν.1080/80) Επίσης σύµφωνα µε το άρθρο 967 του Αστικού Κώδικα κοινόχρηστα πράγµατα (πράγµατα κοινής χρήσεως) είναι µεταξύ άλλων οι δρόµοι και οι πλατείες. Χαρακτηριστικό στοιχείο των κοινοχρήστων χώρων είναι ότι, δικαίωµα χρήσης επ αυτών έχει ευρύτερος αριθµός προσώπων και ότι, στοιχείο της είναι η εξυπηρέτηση του δηµοσίου συµφέροντος. Για το 2012 προτείνονται ορισµένες µεταβολές όπως παρακάτω: 1.-Οικοδοµικά υλικά: Για την τοποθέτηση µηχανηµάτων (µπετονιέρες κ.λ.π.) µπαζών, οικοδοµικών υλικών, για περιφράγµατα και σκαλωσιές καθώς και για σκαµµένο κοινόχρηστο χώρο προ της ανεγειρόµενης οικοδοµής σε 1,00 ανά τ.µ. το µήνα (µηδενική αύξηση). 2.-Εµπορεύµατα: Α ζώνη σε 15,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση). Β ζώνη από 8,34 ανά τ.µ. ετησίως, σε 10,00 ανά τ.µ ετησίως Γ ζώνη από 7,62 ανά τ.µ. ετησίως, σε 8,00 ανά τ.µ ετησίως ζώνη από 5,00 ανά τ.µ. ετησίως, σε 6,00 ανά τ.µ ετησίως Ε ζώνη σε 5,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης) Ζ ζώνη σε 4,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης) 3.-Τραπεζοκαθίσµατα: Α ζώνη - για χώρο έως 10τ.µ.προς 18,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) για χώρο από 11 τ.µ. έως 30τ.µ.προς 22,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) για χώρο άνω των 30τ.µ. προς 30,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) Β ζώνη για χώρο έως 10τ.µ. προς 13,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) για χώρο από 11 τ.µ. έως 30τ.µ. προς 17,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) για χώρο άνω των 30τ.µ. προς 25,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) Γ ζώνη σε 50,00 ανά τ.µ. ετησίως (µηδενική αύξηση) ζώνη για χώρο έως 10τ.µ. από 5,00 σε 9,00 ανά τ.µ. ετησίως για χώρο από 11 τ.µ. έως 30τ.µ. από 7,00 σε 13,00 ανά τ.µ. ετησίως για χώρο άνω των 30τ.µ. από 12,00 σε 20,00 ανά τ.µ. ετησίως Ε ζώνη για χώρο έως 10τ.µ. σε 6,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση

10 κανονιστικής πράξης) για χώρο από 11 τ.µ.έως 30τ.µ.σε 9,00 ανά τ.µ. ετησίως(νέα ζώνητροποποίηση κανονιστικής πράξης) για χώρο άνω των 30τ.µ. σε 13,00 τροποποίηση κανονιστικής πράξης) ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- Ζ ζώνη για χώρο έως 10τ.µ. σε 4,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης) για χώρο από 11 τ.µ. έως 30τ.µ. σε 7,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνητροποποίηση κανονιστικής πράξης) για χώρο άνω των 30τ.µ. σε 6,00 τροποποίηση κανονιστικής πράξης) ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- 4.- Περίπτερα. Καθορίζεται ενιαίο τέλος ανά τ.µ. για την τοποθέτηση ψυγείων,στάντ, ηλεκτροκίνητων παιχνιδιών κ.λ.π. (µη συµπεριλαµβανοµένου του χώρου του οικίσκου) Α ζώνη από 20,00 σε 15,00 ανά τ.µ. ετησίως (µείωση) Β ζώνη από 12 ανά τ.µ. ετησίως, σε 10,00 ανά τ.µ ετησίως (µείωση) Γ ζώνη από 10,00 ανά τ.µ. ετησίως, σε 8,00 ανά τ.µ ετησίως (µείωση) ζώνη σε 6,00 ανά τ.µ ετησίως (µηδενική αύξηση) Ε ζώνη σε 5,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης) Ζ ζώνη σε 4,00 ανά τ.µ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης ιευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση δεύτερου ψυγείου παγωτών ή δεύτερου ψυγείου αναψυκτικών. Μέγιστος χώρος που προτείνεται να παραχωρείται συµπεριλαµβανοµένου του χώρου του οικίσκου του περιπτέρου είναι τα 14 τ.µ. και η ανάπτυξη των λοιπών στοιχείων (ψυγείων, στάντ κ.λ.π.) δεν µπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) µέτρα από κάθε πλάγια πλευρά του περιπτέρου. Η εµβαδοµέτρηση του χώρου θα γίνεται σε ενιαία βάση και δεν επιτρέπεται η χρήση στεγάστρου στο παραχωρηµένο για χρήση κοινόχρηστο χώρο. Ελάχιστος χώρος χρέωσης τα 2 τ.µ. Όσον αφορά το εµβαδό του οικίσκου του περιπτέρου η ανάπτυξη τέντας κ.λ.π. στοιχείων έχουν εφαρµογή οι ισχύουσες διατάξεις, (Φ.900/12/158489/06(ΦΕΚ424 Β/ Απόφαση Υπουργών Εθν. Άµυνας Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµ. Έργων), παράβαση των οποίων επιφέρει επιβολή προστίµου ή ανάκληση της άδειας εκµετάλλευσης κατά περίπτωση. Επισηµαίνεται ότι για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητου παιχνιδιού απαιτείται βεβαίωση ηλεκτρολόγου ανώτατης βαθµίδας εκπαίδευσης. 5.-Για έκθεση αυτοκινήτων-µηχανηµάτων κ.λ.π.: για διαφηµιστικούς λόγους ή για κλήρωση σε 25,75 την ηµέρα για κάθε ένα αυτοκίνητο ή µηχάνηµα ή για δύο δίκυκλα (µηδενική αύξηση). 6.-Για εκδηλώσεις, θεάµατα κ.λ.π. ( ηµοτικός Κήπος ράµας ) Προτείνεται ηµερήσιο τέλος 4,00 ανά τ.µ. ( µηδενική αύξηση)

11 7.-Τοποθέτηση διαφηµιστικών ταµπλό : Για την τοποθέτηση κινητών διαφηµιστικών ταµπλό διαστάσεων µέχρι 1Χ2µ. σε κοινόχρηστους χώρους σε 83,74 /τ.µ. για κάθε ταµπλό το χρόνο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης του χώρου και ανεξάρτητα από το τέλος διαφήµισης. Για φωτεινές διαφηµίσεις σε κοινόχρηστους χώρους (ρολόγια, κ.λ.π.) εφόσον έχουν άδεια τοποθέτησης, 113,09 το τεµάχιο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης του χώρου και ανεξάρτητα από το τέλος διαφήµισης. Για χρήση, µε εµπορικές διαφηµίσεις (αφίσες), των σταθερών διαφηµιστικών πλαισίων που ανήκουν στην κυριότητα του ήµου και είναι τοποθετηµένα σε κοινόχρηστους χώρους, σε 0,18/τ.µ. την εβδοµάδα, για την χρήση των ταµπλό, ανεξάρτητα από το τέλος διαφήµισης. ειδικά για τα φωτεινά διαφηµιστικά σήµατα των καταστηµάτων πετρελαιοειδών που είναι αναρτηµένα σε στύλους µπροστά στα καταστήµατά τους και βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, σε 34,81 το χρόνο για κάθε σήµα, ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης και από το τέλος διαφήµισης (µηδενική αύξηση). 8.-Για ζαρντινιέρες, πάσσαλοι, τέντες, οµπρέλες ή διάφορα εµπόδια: σε κοινόχρηστους χώρους, το αναλογούν ποσό της επιφάνειας των τ.µ. που καλύπτουν για χρήση κοινόχρηστου χώρου ανά ζώνη εµπορευµάτων ή τραπεζοκαθισµάτων ανάλογα µε το είδος της επιχείρησης (ετήσιο). Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 19 του Γ.Ο.Κ. (ν.1577/85),δεν καταβάλλεται ιδιαίτερο τέλος για τοποθέτηση τέντας ή οµπρέλας, εφόσον εισπράττεται το τέλος χρήσης του υποκείµενου χώρου (τραπεζοκαθίσµατα κ.λ.π.) 9.-Για ταµεία πώλησης εισιτηρίων σε 5,00 την ηµέρα για κάθε θυρίδα ή αυτ/το εν έχει ορισθεί κοινόχρηστος δηµοτικός χώρος για εγκατάσταση και λειτουργία τσίρκο στα διοικητικά όρια του ήµου µας. Σε περίπτωση που βρεθεί κατάλληλος κοινόχρηστος δηµοτικός χώρος, και εγκριθεί η εγκατάστασή του από το ηµοτικό Συµβούλιο, προτείνεται µηδενική αύξηση, προς 326,30 την ηµέρα. Επισηµαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η άσκηση δραστηριοτήτων τσίρκο όταν αυτά διαθέτουν ζώα. 11.Κυτία Ο.Τ.Ε.(ΚΑΦΑΟ-Καρτοτηλέφωνα) Προτείνεται τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τα ΚΑΦΑΟ και τα καρτοτηλέφωνα του Ο.Τ.Ε. που βρίσκονται σε όλη την περιοχή του ήµου ράµας προς 5,00 το ένα ετησίως (µηδενική αύξηση). 12.-Για την άσκηση υπαίθριου στάσιµου εµπορίου: τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για άσκηση στάσιµου εµπορίου 50,00 ανά τ.µ. ετησίως και για τη χρονική περίοδο από 04/01/2012 έως 02/12/2012, για πώληση παραδοσιακών προϊόντων (καλαµπόκια, κάστανα, µαλλί της γριάς, ποπ-κόρν) µε µέγιστο χώρο τα δύο(2) τ.µ. τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για άσκηση στάσιµου εµπορίου παραγωγού (οπωρολαχανικά, σπόροι-φυτά) προς 100,00 ανά τ.µ. ετησίως, µε µέγιστο χώρο τα τέσσερα (4) τ.µ.

12 τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για άσκηση στάσιµου εµπορίου παραγωγών καλλιτεχνηµάτων (ζωγράφοι κ.λ.π.) προς 100,00 ανά τ.µ. ετησίως, µε µέγιστο χώρο τα τρία (3) τ.µ. και για τη χρονική περίοδο από 04/01/2012 έως 02/12/2012. τέλος χρήσης πεζοδροµίου ή πλατείας που καταλαµβάνουν οι πάγκοι (1Χ1,5 µ.)κατά τις εορτές του Πάσχα (πώληση λαµπάδων) προς 20,00 την περίοδο (10 ηµέρες περίπου). τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαµβάνουν οι πάγκοι (1 Χ 2µ.) κατά την χρονική περίοδο από 03/12/ /01/2013-περίοδος «Ονειρούπολη», προς 100,00 ανά τ.µ.. Κατά τα λοιπά ισχύει η 356/2010 κανονιστική απόφαση για το στάσιµο εµπόριο. 13.-Για τέλος χρήσης πεζοδροµίου λοιπών κοινόχρηστων χώρων αποθήκευσης µπαζών (containers ανοιχτού και κλειστού τύπου φορητοί συµπιεστές ) τριών (3) έως τεσσάρων(4) τ.µ. προς 10,00 την εβδοµάδα το καθένα (µηδενική αύξηση). Το τέλος θα καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη των containers ενώ σε περίπτωση ατυχήµατος την ευθύνη φέρει ο ίδιος καθώς και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, αφού πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα µέτρα ασφαλείας για την τοποθέτηση τους Για τέλος χρήσης πεζοδροµίου λοιπών κοινόχρηστων χώρων που καταλαµβάνουν τα ανθοπωλεία για την πώληση χριστουγεννιάτικων δέντρων προς 5,00 ανά τ.µ. και για είκοσι (20) ηµέρες (µηδενική αύξηση) Για τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την προβολή προϊόντων (τραπεζάκι ή στάντ) για 1 έως 2 ηµέρες πρός 30,00 την ηµέρα (µηδενική χρήση) Για τέλος χρήσης πλατειών πεζοδρόµων για διάφορες εκδηλώσεις προς 60,00 την ηµέρα (µηδενική αύξηση). 17.-Για την χρήση των γηπέδων (τένις, µπάσκετ, skateboard) από διάφορους φορείς προτείνεται να παραχωρείται δωρεάν. Ως προς τον διαχωρισµό των δρόµων, των πλατειών και γενικά των κοινόχρηστων χώρων και του υπεδάφους σε ζώνες έχει εφαρµογή η Απόφαση ηµοτικού Συµβουλίου µε αριθµό 444/2009. Για να χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου θα πρέπει προηγουµένως ο αιτών να έχει εξοφλήσει οποιαδήποτε βεβαιωµένη οφειλή έχει προς το ήµο ράµας και από οποιαδήποτε αιτία και αν αυτή προέρχεται (άρθρο 285 ν.3463/2006). Για τα νέα καταστήµατα που θα χρησιµοποιήσουν πρώτη φορά κοινόχρηστο χώρο για τραπεζοκαθίσµατα και εµπορεύµατα (συµπεριλαµβάνονται και τα περίπτερα) το τέλος υπολογίζεται σε δωδεκατηµόρια από την ηµέρα έκδοσης της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος. Ανεξαρτήτως του χρόνου που χορηγείται, η διάρκεια της άδειας δεν µπορεί να υπερβαίνει το τέλος του ηµερολογιακού έτους µέσα στο οποίο εκδίδεται, δηλαδή ισχύει µέχρι 31 η εκεµβρίου. Αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις κατάληψης πεζοδροµίου από αυτούς που εκτελούν τεχνοοικοδοµικές εργασίες, οπότε η διάρκεια

13 της άδειας µπορεί να επεκτείνεται και στο επόµενο έτος (άρθρο 12 παρ. 11 βδ24/9-20/10/58, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του ν.1080/80). ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Στις αρµοδιότητες των δήµων ανήκει ο καθορισµός των χώρων για τη δηµιουργία κοιµητηρίων καθώς και η δηµιουργία, συντήρηση και λειτουργία κοιµητηρίων. Η ίδρυση και συντήρηση κοιµητηρίων (νεκροταφείων) ανήκει στην αποκλειστική αρµοδιότητα των δήµων και κοινοτήτων (άρθρο 1 παρ. 1 ΑΝ 582/68). Τα τέλη και δικαιώµατα που επιβάλλονται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των δηµοτικών κοιµητηρίων, καθορίζονται από τον Κανονισµό Λειτουργίας που εκδίδεται από το δηµοτικό συµβούλιο. Για τους συντελεστές των δικαιωµάτων χρήσης του Α και Β Νεκροταφείου της ηµοτικής Κοινότητας ράµας, για το έτος 2012 προτείνονται τα παρακάτω, όπως ίσχυαν και το έτος 2011: ικαίωµα ταφής α)για τάφους Πολυτελείας 257,71 β) Α τάξης 160,89 γ) Β 113,30 δ) Γ 73,95 ε) 26,06 ζ) Το ιδιαίτερο δικαίωµα ταφής µη δικαιούχων σε οικογενειακούς τάφους ισούται µε το µισό του δικαιώµατος της αγοράς κάθε κατηγορίας. ικαίωµα Α ανανέωσης (υποχρεωτική τριετία) α)κατηγορία Πολυτελείας 257,71 β) Α τάξης 160,89 γ) Β 113,30 δ) Γ 73,95 ε) 26,06 ικαίωµα Β ανανέωσης (τελευταία-προαιρετική) α)κατηγορία Πολυτελείας 353,39 β) Α τάξης 240,30 γ) Β 144,61 δ) Γ 96,82 ε) 38,11 ικαίωµα ανοίγµατος τάφων και ανακοµιδής οστών α)κατηγορία Πολυτελείας 32,65 β) Α τάξης 26,06 γ) Β 15,76 δ) Γ 12,98

14 ε) 10,30 Τέλος φύλαξης οστών στο οστεοφυλάκιο 11,23. Τέλος µετακοµιδής οστών σε 50,00. ικαίωµα χρήσης αίθουσας τελετών και δεξιώσεων Α Νεκροταφείου σε 25,00. ικαίωµα παραχώρησης οικογενειακών τάφων α) Κατηγορία Πολυτελείας 6.432,35 β) Α τάξης 4.823,50 γ) Β 3.216,69 δ) Γ 2.572,94 ε) 1.608,86 ικαίωµα φύλαξης οστών µη δικαιούχων σε οικογενειακούς τάφους σε 80,44. Τέλος κατασκευής ή επισκευής τάφου σε 26,06. Κατά τα λοιπά ισχύει η µε αριθµό 38/2008 Α..Σ. «Ανασύσταση Κανονισµού Λειτουργίας ηµοτικών Νεκροταφείων». ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ( Τ.Α.Π. ) Από 1ης Ιανουαρίου 1993 επιβάλλεται υπέρ των δήµων και κοινοτήτων τέλος, το οποίο υπολογίζεται επί της αξίας της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εντός της διοικητικής τους περιφέρειας Ο συντελεστής του τέλους καθορίζεται µε απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου από µηδέν εικοσιπέντε τοις χιλίοις (0,25%ο), µέχρι µηδέν τριάντα πέντε τοις χιλίοις (0,35%ο) και είναι ενιαίος για όλη τη διοικητική τους περιφέρεια. (άρθρο 24 παρ.2 ν.2130/93) Ο οριζόµενος µε την απόφαση συντελεστής ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του επόµενου έτους και µέχρι να τροποποιηθεί ή καταργηθεί η απόφαση αυτή. (άρθρο 24 παρ.8 ν.2130/93) Για την καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας του άρθρου 24 του ν. 2130/1993, υπάρχει υποχρέωση εκ του νόµου και η επιβολή του αποτελεί δεσµευτική ενέργεια για τα δηµοτικά συµβούλια. Το τέλος βαρύνει τον κάθε έτους κύριο του ακινήτου και σε περίπτωση επικαρπίας ή νοµής τον επικαρπωτή ή νοµέα. (άρθρο 24 παρ.3 ν.2130/93). Ο συντελεστής του τέλους ακίνητης περιουσίας που ίσχυε το έτος 2011 στο ήµο ράµας, ήταν µηδέν τριάντα ένα τοις χιλίοις (0,31%ο), και προτείνεται η διατήρηση του.

15 Σχετικά µε τις αντικειµενικές αξίες των ακινήτων, σας γνωρίζουµε τα εξής: Σύµφωνα µε το άρθρο 24 του ν. 2130/1993 «περί επιβολής του ΤΑΠ», το τέλος ακίνητης περιουσίας υπολογίζεται επί της αξίας της ακίνητης περιουσίας για τον υπολογισµό της οποίας λαµβάνεται υπόψη, το ύψος της τιµής ζώνης και ο συντελεστής παλαιότητας όπως καθορίζονται και ισχύουν κάθε φορά µε αποφάσεις του Υπουργού Οικονοµικών. Οι τιµές ζωνών για το νέο ήµο ράµας - ηµοτική Κοινότητα ράµας, έχουν καθοριστεί µε απόφαση του Υπουργού Οικονοµικών (ΦΕΚ 269/ τεύχος Β). Για τις ηµοτικές και Τοπικές Κοινότητες από 01/01/2011 υπάρχει αναπροσαρµογή λόγω υπαγωγής των περιοχών στον αντικειµενικό προσδιορισµό (Φ.Ε.Κ 2038/ Τεύχος Β). Παρατίθενται αναλυτικοί πίνακες: ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΗΣ ΖΩΝΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ 2011 TΙΜΗ ΖΩΝΗΣ ΖΩΝΕΣ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ/ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ,00 Εκτός Σχεδίου - Κατοικίες Τ.Κ. ράµας ,00 ήµος ράµας-.κ ράµας ,00 -// ,00 -// ,00 -// ,00 -// ,00 -// ,00 Εκτός Σχεδίου - κατοικίες ράµας ,00 ήµος ράµας-.κ ράµας ,00 -//- 011 Εκτός Σχεδίου Επαγγελµατικές στέγες 320,00 ράµας ,00 ήµος ράµας-.κ ράµας Κατοικίες - Τ. Κ. Μοναστηρακίου- 700,00 Μικροχωρίου-Μυλοποτάµου-Ν.Σεβάστειας- Καλλιφύτου-Κ.Αγρού-Κουδουνίων- Μαυροβάτου και ηµοτ.κοιν.ξηροποτάµου ,00 ήµος ράµας.κ ράµας , Πανόραµα κατοικίες ράµας ,00 ήµος ράµας -Τ.Κ ράµας-οικισµοί ,00 -// ,00 -// ,00 -// ,00 Τ.Κ. Σιδηρονέρου-Σκαλωτής- ενδρακίων- Λιβαδερού-Μακρυπλαγίου-Βαθυλάκου- Νικοτσάρα ,00 -// ,00 ήµος ράµας-τ.κ ράµας-οικισµός ράµας ,00 -// ,00 -// ,00 -//- 026 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 600,00 Ταξιάρχες 027 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 800,00 ηµ.κοιν.ξηροποτάµου 028 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 1200,00 Πανόραµα ράµας

16 029 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 700,00 Αµπελάκια 030 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 800,00 ηµ.κοιν. Χωριστής 031 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 700,00 ηµ.κοιν. Χωριστής ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΗΣ ΖΩΝΩΝ ΟΙΚΟΠΕ ΩΝ 2011 ΖΩΝΕΣ Σ.Α.Ο ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΟΠΕ ΟΥ/ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ 001 0,70 159,00 Εκτός Σχεδίου - Κατοικίες Τ.Κ. ράµας 002 0,80 259,50 ήµος ράµας-.κ ράµας 003 2,00 559,50 -// ,20 297,50 -// ,80 189,00 -// ,10 577,50 -// ,00 370,00 -// ,00 Εκτός Σχεδίου - κατοικίες ράµας 009 1,20 252,50 ήµος ράµας-.κ ράµας 010 0,80 142,00 -// ,50 Εκτός Σχεδίου Επαγγελµατικές στέγες ράµας 012 1,20 191,00 ήµος ράµας-.κ ράµας 013 0,80 142, Κατοικίες - Τ. Κ. Μοναστηρακίου- Μικροχωρίου-Μυλοποτάµου- Ν.Σεβάστειας-Καλλιφύτου-Κ.Αγρού- Κουδουνίων-Μαυροβάτου και ηµοτ.κοιν.ξηροποτάµου 014 0,80 142,00 ήµος ράµας.κ ράµας 015 0,70 309, Πανόραµα κατοικίες ράµας 016 0,70 204,00 ήµος ράµας -.Κ ράµας-οικισµός ράµας 017 0,60 212,00 -// ,80 112,00 -// ,80 112,00 -// ,80 112,00 Τ.Κ. Σιδηρονέρου-Σκαλωτής- ενδρακίων- Λιβαδερού-Μακρυπλαγίου-Βαθυλάκου- Νικοτσάρα 021 0, // ,00 559,50 ήµος ράµας-τ.κ ράµας-οικισµός ράµας 023 1,20 344,00 -// ,00 455,50 -// ,80 223,00 -// ,80 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 112,00 Ταξιάρχες ΝΕΑ ΖΩΝΗ 196,00 ηµ.κοιν.ξηροποτάµου ΝΕΑ ΖΩΝΗ 335,00 Πανόραµα ράµας 029 0,80 ΝΕΑ ΖΩΝΗ 142,00 Αµπελάκια ΝΕΑ ΖΩΝΗ ηµ.κοιν. Χωριστής ,80 ΝΕΑ ΖΩΝΗ ηµ.κοιν. Χωριστής

17 142 ΤΕΛΟΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (ΚΑ 0462) Το τέλος διαφήµισης εµπίπτει στην κατηγορία των γενικών ή ανειδίκευτων εσόδων και µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, (διοικήσεως, εκτελέσεως έργων κλπ.) (ΥΠΕΣ 31727/ ). Με την παρ.1 του άρθρου 15 του Β / (ΦΕΚ 171/58 τεύχος Α) ορίζονται τα εξής: «Επιβάλλεται υπέρ των δήµων και κοινοτήτων τέλος για κάθε διαφήµιση που γίνεται µε οποιονδήποτε τρόπο και µορφή σε χώρους που βρίσκονται µέσα στα διοικητικά τους όρια. Ο συντελεστής του τέλους καθορίζεται µε απόφαση του δηµοτικού ή κοινοτικού συµβουλίου, κατά περιοχή και κατηγορία διαφήµισης». Ο συντελεστής του τέλους που καθορίζεται µε απόφαση του δηµοτικού ή κοινοτικού συµβουλίου, δύναται να αναπροσαρµόζεται µέχρι 15% το χρόνο. Για το 2012, προτείνεται µηδενική αύξηση. Οι συντελεστές παραµένουν οι ίδιοι, και θα ισχύουν για κάθε διαφήµιση, εντός των διοικητικών ορίων του νέου ήµου ράµας. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α από 0,15 0,37 το τ.µ. την εβδοµάδα. Για το 2011 στο ήµο µας καθορίσθηκε ο συντελεστής σε 0,27 το τ.µ. την εβδοµάδα. Προτείνεται για το έτος 2012 να παραµείνει 0,27. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β 1 από 14,67 µέχρι 73,37 το τ.µ. το χρόνο Ο συντελεστής για το 2011 καθορίσθηκε σε 49,85 το τ.µ. ετησίως. Για το έτος 2012 προτείνεται να παραµείνει στο ίδιο επίπεδο σε 49,85 το τ µ. το χρόνο. Β 2 από 5,88 µέχρι 29,35 το τ.µ. το χρόνο Ο συντελεστής για το 2011 καθορίσθηκε σε 10,30 το τ.µ. το χρόνο. Για το έτος 2012 προτείνεται να παραµείνει ο ίδιος 10,30 το τ.µ. το χρόνο. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ από 0,41 µέχρι 2,05 το µήνα για διαστάσεις 30Χ50 εκατοστά. Ο συντελεστής για το 2011 καθορίσθηκε 1,13 το µήνα. Για το έτος 2012 προτείνεται να παραµείνει ο ίδιος 1,13 το µήνα. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ποσοστό 2% επί της δαπάνης διαφήµισης. Αρθ. 25 Ν.2753/99. Για διαφηµίσεις σε στέγαστρα αφετηριών ή στάσεων αναµονής επιβατών, αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών παραµένει 69,01. Για την καταβολή του τέλους διαφήµισης και τη χορήγηση άδειας διαφήµισης για όσες διαφηµίσεις γίνονται σε πλαίσια που δεν έχουν τοποθετηθεί από το ήµο ράµας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει χορηγηθεί άδεια για την τοποθέτηση των πλαισίων στοιχείων των διαφηµίσεων. Κατά τα λοιπά ισχύει η µε αριθµό 237/2007 Α..Σ. «Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για την Υπαίθρια ιαφήµιση».

18 ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΕ ΑΦΟΥΣ (ΚΑ 0461) Για το έτος 2012 προτείνεται µηδενική αύξηση για το τέλος χρήσης υπεδάφους κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση δεξαµενών υγρών καυσίµων και γεφυροπλάστιγγων, και το τέλος παραµένει σε 8,03 ανά κυβικό µέτρο υπεδάφους, το χρόνο. Ο ενδιαφερόµενος θα πρέπει να υποβάλει στο ήµο ράµας δήλωση στην οποία θα αναγράφονται: η επωνυµία, το είδος και η τοποθεσία της επιχείρησης καθώς και ακριβές φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίµων εφ όσον αναφέρονται σ αυτήν στοιχεία για τη χωρητικότητα των δεξαµενών και των αντλιών που έχουν εγκατασταθεί ή οποιοδήποτε άλλο δηµόσιο έγγραφο ώστε να προκύπτει ο όγκος του υπεδάφους που χρησιµοποιείται. ΙΚΑΙΩΜΑ ΒΟΣΚΗΣ (ΚΑ 0125) Α. Για το έτος 2012 προτείνονται για όλη την περιοχή του ήµου ράµας, οι παρακάτω ενιαίες τιµές ίδιες µ αυτές του 2011 (µηδενική αύξηση) : 1.- ικαίωµα βοσκής µικρής κτηνοτροφίας, για κάθε µικρό ζώο σε 0,25, και για κάθε µεγάλο ζώο σε 0,40 (άρθρο 16 παρ.5 ν.2130/93). 2.-Kάθε δηµότης δικαιούται να βόσκει δωρεάν τέσσερα µεγάλα και δέκα µικρά ζώα. 3.- εν οφείλεται δικαίωµα βοσκής για τα θηλάζοντα µεγάλα ζώα µέχρι έξι µηνών και για τα θηλάζοντα µικρά µέχρι τριών µηνών (αρθρ.1 παρ.1ν.1080/80). 4.-Για το πέρα από το όριο της µικρής κτηνοτροφίας αριθµό, που προτείνεται σε 100 για τα µικρά ζώα και σε 10 για τα µεγάλα ζώα, το δικαίωµα βοσκής των µεν µικρών ζώων σε 0,40 κατά κεφαλή, των δε µεγάλων ζώων σε 0,70. ηλαδή: µικρά ζώα από ,25 κατά κεφαλή 101 και πάνω 0,40 µεγάλα ζώα από ,40 και 11 και πάνω 0,70 5.-Το ετήσιο δικαίωµα βοσκής οφείλεται στο ακέραιο ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια χρήσεως της βοσκής.(άρθρο 1 ν.1080/80). Β. Σε περίπτωση αυθαίρετης βόσκησης που διαπιστωθεί από όργανα της δηµοτικής ή τοπικής κοινότητας, το καταβλητέο δικαίωµα ορίζεται προσαυξηµένο κατά 10% του τέλους που καθορίστηκε για την νόµιµη χρήση των βοσκών (Α Σ.488/2011). ηµοτική Κοινότητα ράµας (Οικισµός Ταξιαρχών ) Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από την /νση ιοικητικών Υπηρεσιών-Γραφείο Αγροτικών Θεµάτων του ήµου µας κατάσταση µε

19 τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων µας τα οποία ανέρχονται σε 315 µεγάλα και µικρά. Σύµφωνα µε την µε αριθµό 64/2011 απόφαση του συµβουλίου της ηµοτικής Κοινότητας ράµας υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων 4.286,00 στρεµµάτων τα οποία δεν µπορούν να διατεθούν διότι είναι πιθανόν να είναι ορεινός όγκος που δεν ανήκει στο αγρόκτηµα Ταξιαρχών και του οποίου δεν είναι γνωστό το ιδιοκτησιακό καθεστώς. ηµοτική Κοινότητα Ξηροποτάµου Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από τον Πρόεδρο της ηµοτικής Κοινότητας Ξηροποτάµου κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων, τα οποία ανέρχονται σε µεγάλα και µικρά. Σύµφωνα µε την απόφαση 16/2011 του.κ. Ξηροποτάµου οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται υπερεπαρκείς. Υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων στρεµµάτων οι οποίες δεν µπορούν να δηµοπρατηθούν διότι δεν είναι οριοθετηµένες ονοµαστικά και δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί συγκεκριµένος χώρος για εκµίσθωση και επίσης οι εκτάσεις αυτές λειτουργούν ως απόθεµα για την κάλυψη αναγκών των κτηνοτρόφων (αύξηση ζωϊκού κεφαλαίου-αγορά άλλων ζώων). ηµοτική Κοινότητα Χωριστής Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από την Πρόεδρο της ηµοτικής Κοινότητας Χωριστής κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων, τα οποία ανέρχονται σε 413 µεγάλα και µικρά. Σύµφωνα µε την απόφαση 16/2011 της.κ.χωριστής οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και την φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται επαρκείς και δεν υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων για εκµίσθωση. Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων µας τα οποία ανέρχονται σε 81 µεγάλα και µικρά.

20 Σύµφωνα µε την απόφαση 10/2011 του Τ.Σ.Μοναστηρακίου, οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται επαρκείς και δεν υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων για εκµίσθωση. Τοπική Κοινότητα Καλλίφυτου Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων µας τα οποία ανέρχονται σε 51 µεγάλα και µικρά. Σύµφωνα µε την απόφαση 13/2011 του Τ.Σ.Καλλιφύτου, οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται επαρκείς και δεν υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων για εκµίσθωση. Τοπική Κοινότητα Λιβαδερού Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφύτου κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων µας τα οποία ανέρχονται σε 427 µεγάλα και 443 µικρά. Σύµφωνα µε την απόφαση 06/2011 της Τ.Σ.Λιβαδερού οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται υπερεπαρκείς. Υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων ,50 στρεµµάτων οι οποίες δεν πρέπει να εκµισθωθούν και δεν θεωρούνται περίσσευµα αλλά να παραµείνουν ως απόθεµα βοσκήσιµης έκτασης για τους κτηνοτρόφους της Τ.Κ.Λιβαδερού για την αύξηση του ζωϊκού τους κεφαλαίου είτε µε την αγορά άλλων ζώων, είτε για ένταξη σε προγράµµατα νέων κτηνοτρόφων. Τοπική Κοινότητα Μακρυπλαγίου Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μακρυπλαγίου κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων µας τα οποία ανέρχονται σε 317 µεγάλα και µικρά. Σύµφωνα µε την απόφαση 03/2011 του Τ.Σ.Μακρυπλαγίου, οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται υπερεπαρκείς. Υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων στρεµµάτων οι οποίες δεν µπορούν να δηµοπρατηθούν διότι δεν είναι οριοθετηµένες ονοµαστικά και δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί συγκεκριµένος χώρος για εκµίσθωση, επίσης οι εκτάσεις

21 αυτές λειτουργούν ως απόθεµα για την κάλυψη αναγκών των κτηνοτρόφων (αύξηση ζωϊκού κεφαλαίου-αγορά άλλων ζώων). Τοπική Κοινότητα Μυλοποτάµου Έχει βοσκήσιµους τόπους συνολικά στρεµµάτων. Κατ εφαρµογή των διατάξεων του αρθρ.3 του Ν...318/1969 υποβλήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις από τους δηµότες για το αριθµό των µικρών και µεγάλων ζώων που επιθυµούν να εισάγουν στους δηµοτικούς βοσκήσιµους τόπους κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2012 και για τους ετεροδηµότες ποιµένες στους οποίους πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος. Σύµφωνα µε τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συµβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μυλοποτάµου κατάσταση µε τον αριθµό των ζώων των δηµοτών κατοίκων µας τα οποία ανέρχονται σε 908 µικρά. Σύµφωνα µε την απόφαση 12/2011 του συµβουλίου της.τ.κ. Μυλοποτάµου, οι ανωτέρω βοσκήσιµοι τόποι λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση κρίνονται επαρκείς και δεν υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων για εκµίσθωση. ιάθεση βοσκοτόπων της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου και Τοπικής Κοινότητας Σκαλωτής για το οικ.έτος 2012 Σύµφωνα µε την απόφαση 13/2011 του Τ.Σ. Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου και Σκαλωτής λαµβάνοντας υπόψη και τη φετινή χορτοβλάστηση οι βοσκήσιµοι τόποι κρίνονται υπερεπαρκείς. Οι βοσκήσιµες εκτάσεις ανέρχονται σε στρέµµατα στην Τοπική Κοινότητα Σιδηρονέρου και σε στρέµµατα στην Τοπική Κοινότητα Σκαλωτής, συνολική έκταση στρεµµάτων. Υπάρχει περίσσευµα βοσκήσιµων εκτάσεων ,60 στρεµµάτων συνολικά στην Τοπική Κοινότητα Σιδηρονέρου και στην Τοπική Κοινότητα Σκαλωτής, οι οποίες δεν πρέπει να εκµισθωθούν διότι α)το ζωϊκό κεφάλαιο δεν είναι σταθερό αλλά µπορεί να µεταβληθεί και κατά συνέπεια και η απαιτούµενη βοσκήσιµη έκταση και β) οι εκτάσεις αυτές λειτουργούν ως απόθεµα για την κάλυψη αναγκών των κτηνοτρόφων (αύξηση ζωϊκού κεφαλαίου-αγορά άλλων ζώων-είτε για την ένταξη των νέων κτηνοτρόφων σε προγράµµατα). Οι τοπικές κοινότητες Καλού Αγρού, Κουδουνίων, Μαυροβάτου, Μικροχωρίου,Νικοτσάρα δεν διαθέτουν βοσκήσιµες εκτάσεις. ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΚΑ 1693 Το τέλος αυτό επιβάλλεται για την παροχή από το ήµο των συντεταγµένων Χ Ψ Ζ, κάθε µόνιµου πολυγωνικού σηµείου του Αστικού Τοπογραφικού ικτύου (Α.Τ..), σε υπηρεσίες του ευρύτερου δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα, σε ελεύθερους επαγγελµατίες που θέλουν να κάνουν τοπογραφική δουλειά εξαρτηµένη, ή σε κάθε ενδιαφερόµενο (παρ. 14 άρθρου 25 Ν.1828/89). Για το 2012 προτείνεται να παραµείνει στο ποσό των 64,38 ανά ΧΨΖ σηµείο (µηδενική αύξηση). ΤΕΛΟΣ 0,5% ΚΑΙ 5% ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΚΑ 0452)

22 Στις περιοχές του ήµου που δεν ισχύει το σύστηµα του Αντικειµενικού Προσδιορισµού της αξίας των ακινήτων, προτείνεται εφεξής η επιβολή του τέλους 0,5% και 5% επι των ακαθαρίστων εσόδων, για τις κατηγορίες των καταστηµάτων όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 20 του Ν.2539/1997. Ο δε τρόπος ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις. ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ ΚΑ ( ) Το τέλος επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011 µε την 187/2011 Α Σ. Ανήκει στην κατηγορία των δυνητικών ανταποδοτικών τελών των οποίων η επιβολή προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 25 του ν.1828/89 όπως ισχύει. Για το 2012 προτείνεται το τέλος να παραµείνει στα ίδια επίπεδα µε του 2011(µηδενική αύξηση) το οποίο έχει ως εξής: Τέλος χρήσης αίθουσας για τέλεση πολιτικών γάµων δηµοτών σε 30,00 Τέλος χρήσης αίθουσας για τέλεση πολιτικών γάµων µη δηµοτών σε 50,00 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙ ΗΜΟΥΝΤΩΝ (ΚΑ 0451) Η επιβολή του τέλους παρεπιδηµούντων, του οποίου η καταβολή προβλέπεται να γίνεται µε συντελεστή 0,5% επί του τιµήµατος διαµονής που καταβάλλει ο πελάτης και µε δεδοµένο ότι για την δυνητική επιβολή του, απαιτείται σχετική απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου, προτείνεται η εφαρµογή του άρθρου 6 του ν. 1080/80, από 1/1/2013 στο σύνολο του νέου (Καλλικρατικού ) δήµου ράµας, και για τους λόγους που αναφέρονται στο εισαγωγικό σηµείωµα. Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον αρµόδιο Αντιδήµαρχο. Ζαχαριάδη Παύλο, ο οποίος πρότεινε τις εξής επί µέρους αλλαγές για την επιβολή των τελών, οικ. έτους 2012: ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ Μείωση 5% όλων των τελών ΤΕΛΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 3.Τραπεζοκαθίσµατα Σε όλες τις ζώνες να αλλάξουν οι τρεις κλίµακες των τετραγωνικών µέτρων και να γίνουν Από 1-10 τ. µ., τ. µ.,30 τ. µ. και άνω να διαµορφωθούν σε 1-25 τ. µ.,26-50 τ. µ.,51 τ. µ. και άνω 4.Περίπτερα Να υπάρχει εξαίρεση από τον περιορισµό των 14 τ. µ. για τα περίπτερα που βρίσκονται επί της οδού Εθνικής Αµύνης από την πλευρά του κήπου,για την οδό Θ. Αθανασιάδη και για το περίπτερο του Σιδηροδροµικού Σταθµού έως τα 30 τ. µ. εφόσον καλύπτουν τις διατάξεις περί ελεύθερου χώρου. 5.Για έκθεση αυτοκινήτων µηχανηµάτων κ.λ.π. Από 25,75 σε 25 την ηµέρα 6. Για εκδηλώσεις, θεάµατα κ. λ. π.

23 εκτός του ηµοτικού Κήπου να προστεθεί και η πλατεία Ελευθερίας. 7. Τοποθέτηση διαφηµιστικών ταµπλό Από 83,74/τ. µ. σε 80 /τ. µ. Για φωτεινές διαφηµίσεις σε κοινόχρηστους χώρους Από 113,09 το τεµάχιο σε 110 το τεµάχιο Για τα φωτεινά διαφηµιστικά σήµατα των καταστηµάτων πετρελαιοειδών Από 34,81 σε Για την εγκατάσταση τσίρκο Από 326,30 σε 350. ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Για τους συντελεστές των δικαιωµάτων χρήσης του Α και Β Νεκροταφείου της ηµοτικής Κοινότητας ράµας, για το έτος 2012 προτείνω: ικαίωµα ταφής α)για τάφους Πολυτελείας 257,71 σε 250,00 β) Α τάξης 160,89 σε 150,00 γ) Β 113,30 σε 100,00 δ) Γ 73,95 σε 50,00 ε) 26,06 σε 25,00 ικαίωµα Α ανανέωσης (υποχρεωτική τριετία) α)κατηγορία Πολυτελείας 257,71 σε 250,00 β) Α τάξης 160,89 σε 150,00 γ) Β 113,30 σε 100,00 δ) Γ 73,95 σε 50,00 ε) 26,06 σε 25,00 ικαίωµα Β ανανέωσης (τελευταία-προαιρετική) α)κατηγορία Πολυτελείας 353,39 σε 350,00 β) Α τάξης 240,30 σε 240,00 γ) Β 144,61 σε 140,00 δ) Γ 96,82 σε 90,00 ε) 38,11 σε 35,00 ικαίωµα ανοίγµατος τάφων και ανακοµιδής οστών α)κατηγορία Πολυτελείας 32,65 σε 30,00 β) Α τάξης 26,06 σε 25,00 γ) Β 15,76 σε 15,00 δ) Γ 12,98 σε 12,00 ε) 10,30 σε 10,00

24 Τέλος φύλαξης οστών στο οστεοφυλάκιο Από 11,23 σε 10,00 ικαίωµα παραχώρησης οικογενειακών τάφων α) Κατηγορία Πολυτελείας 6.432,35 σε 6.400,00 β) Α τάξης 4.823,50 σε 4.800,00 γ) Β 3.216,69 σε 3.200,00 δ) Γ 2.572,94 σε 2.500,00 ε) 1.608,86 σε 1.600,00 ικαίωµα φύλαξης οστών µη δικαιούχων σε οικογενειακούς τάφους από 80,44 σε 80,00 Τέλος κατασκευής ή επισκευής τάφου από 26,06 σε 25,00 ΤΕΛΟΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α Από 0,27 σε 0,25 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β1 Από 49,85 σε 50,00 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β2 Από 10,30 σε 10,00 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ Από 1,13 σε 1,10 Για διαφηµίσεις σε στέγαστρα αφετηριών ή στάσεις αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών Από 69,01 σε 69,00 ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΕ ΑΦΟΥΣ Από 8,03 σε 8,00 ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Από 64,38 σε 65,00. Επίσης προτείνω την µη επιβολή ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙ ΗΜΟΥΝΤΩΝ. Η Οικονοµική Επιτροπή, αφού άκουσε τον κ. πρόεδρο, και ύστερα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, Είδε τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν. 3463/2006 (.Κ.Κ.) και λαµβάνοντας υπόψη το έγγραφο της υπηρεσίας καθώς και την εισήγηση του κ. Αντιδηµάρχου Μειοψηφούντων των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής: 1) Χαραλαµπίδη Ανδρέα και 2) Μαµσάκου Χριστοδούλου, επί των προτάσεων του κ. Αντιδηµάρχου καθώς και επί της εισήγησης της υπηρεσίας, προτείνοντας την µείωση όλων των τελών που ίσχυαν µέχρι σήµερα κατά 10%, εκτός των τελών για τα οποία η υπηρεσία προτείνει µείωση 10% και άνω,

25 προσθέτοντας ότι συµφωνούν για το τέλος κοινόχρηστων χώρων σε ότι αφορά τα περίπτερα εφόσον οι τιµές ζώνης προτάθηκαν από τον Σύλλογο των περιπτεριούχων καθώς και µε την επιβολή του τέλους για την εγκατάσταση τσίρκου, στο ποσό των 350,00 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α -Εισηγείται προς το ηµοτικό Συµβούλιο την επιβολή τελών και δικαιωµάτων για το οικ. Έτος 2012, τα οποία αναλυτικά έχουν όπως παρακάτω: ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ Προτείνεται µείωση 5% και οι συντελεστές για το 2012 διαµορφώνονται ως εξής: ΗΜΟΤ. ΚΟΙΝ. ΡΑΜΑΣ Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο ΗΜ.ΚΟΙΝ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΗΜ.ΚΟΙΝ. ΧΩΡΙΣΤΗΣ Τ.Κ.ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ Τ.Κ. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Τ.Κ..ΚΟΥ ΟΥΝΙΩΝ Από 2,47 σε 2,35 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,787 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 0,82 σε 0,78 για κάθε τ.µ. το χρόνο Από 1,24 σε 1,18 για κάθε τ.µ. το χρόνο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 4 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του ήμου ράμας Την 1/3/2011 ΘΕΜΑ 3ο: Τέλη και δικαιώματα 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 4 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του ήμου ράμας Την 1/3/2011 ΘΕΜΑ 3ο: Τέλη και δικαιώματα 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 18/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 4 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του ήμου ράμας Την 1/3/2011 ΘΕΜΑ 3ο: Τέλη και δικαιώματα 2011 Στη ράμα, σήμερα, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΜΟΩ9Μ-ΣΗΙ. Θωμάς Γεώργιος Αναστάσιος Χριστόδουλος Ιωάννης Γρηγόριος Ανδρέας Ανέστης Στυλιανός Κων/νος Γεώργιος Γεώργιος

ΑΔΑ: Β4ΜΟΩ9Μ-ΣΗΙ. Θωμάς Γεώργιος Αναστάσιος Χριστόδουλος Ιωάννης Γρηγόριος Ανδρέας Ανέστης Στυλιανός Κων/νος Γεώργιος Γεώργιος ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 24/5-12-2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. απόφ. 561/2012 ΘΕΜΑ: Καθορισμός τέλους ακίνητης περιουσίας, (ΤΑΠ),

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 14/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 3 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 13-1-2012 ΘΕΜΑ 10 ο : (έκτακτο) Υποβολή απολογιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ.

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 21434/25-11-2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 20ης/24-11-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ : ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013 Από το πρακτικό 2 25-1-2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Ελαφόνησο σήμερα την 25 του μηνός

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. Α Α: 7ΜΑΓΩ9Μ-Ν8Ψ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 234/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 19 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 9-7-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 9η

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. Α Α: ΒΖ3ΞΩ9Μ-7Θ7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 225/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 19 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 9-7-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 9η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5-11-2013 ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32 ΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 431 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το

Διαβάστε περισσότερα

27/ /3/2011

27/ /3/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 27/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 6 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 22/3/2011 ΘΕΜΑ 4ο:(έκτακτο) Αναφορά πληµµελών καθηκόντων του αναδόχου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28/23-11-11 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28/23-11-11 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Δράμα 28-11-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28/23-11-11 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Ο δημοτικός σύμβουλος Μαργαρίτης Θωμάς, αποχώρησε από τη συνεδρίαση κατά

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 28/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 4 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-1-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 29η του µηνός Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30

Διαβάστε περισσότερα

2014. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

2014. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 137/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 12 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 16-4-2014 ΘΕΜΑ 5 ο : Υποβολή Απολογιστικών Οικονοµικών στοιχείων Α Τριµήνου 2014.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΝΤΕΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ 803/2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Λήψη απόφασης για τον καθορισµό των τελών διαφήµισης

ΑΠΟΝΤΕΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ 803/2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Λήψη απόφασης για τον καθορισµό των τελών διαφήµισης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος, 13-12-2012 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρ. πρωτ.: ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΣ Ι ΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Προς: ΠΡΟΕ ΡΟ.Σ. ΒΟΛΟΥ Σας διαβιβάζουµε

Διαβάστε περισσότερα

ράσεις ενηµέρωσης και ευαισθητοϖοίησεις για την διαχείρηση των αστικών αϖορριµµάτων ,00

ράσεις ενηµέρωσης και ευαισθητοϖοίησεις για την διαχείρηση των αστικών αϖορριµµάτων ,00 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 06 /27-01-2015 ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ TΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΡΑΜΑΣ Αριθµός Απόφασης: 28/2015 ΘΕΜΑ: Ψήφιση πιστώσεων Στη ράµα και στο ηµοτικό Κατάστηµα,

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. κ. Αντιπρόεδρος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. κ. Αντιπρόεδρος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 30/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 4 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-1-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 29η του µηνός Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Από το 7 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 28/3/2011

Από το 7 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 28/3/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 29/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 7 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 28/3/2011 ΘΕΜΑ 1ο: Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισµού του ήµου ράµας,

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 8/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 1 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 18-1-2013 ΘΕΜΑ 8 ο (ΕΚΤΑΚΤΟ) :Συγκρότηση επιτροπών

Διαβάστε περισσότερα

Από το 15 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την

Από το 15 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 104/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 15 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-6-2011 ΘΕΜΑ 4ο:Υποβολή οικονοµικών στοιχείων του ήµου ράµας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 24/2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 24/2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

2011. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

2011. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 244/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 26 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 24-10-2011 ΘΕΜΑ 4 ο : Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών στοιχείων Γ τριµήνου 2011.

Διαβάστε περισσότερα

Από το 9 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 15/4/2011

Από το 9 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 15/4/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 37/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 9 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 15/4/2011 ΘΕΜΑ 2 ο : Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 11/2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Καθορισμός του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 17/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 17/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμ. 17/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας Αριθμ. Αποφ. 236/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Αναπροσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.37/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.37/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό της υπ αριθ.37/09-12-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Αριθμός Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 45/16-11-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Εισήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 20/2011 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 20/2011 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής Νέα Φιλαδέλφεια 23/11/2011 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την

Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 121/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 8-7-2011 ΘΕΜΑ 12 ο (έκτακτο): Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 241 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 241 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 20/2016 πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 241 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.26/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό της υπ αριθ.26/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Περίληψη Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τελών κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση για το έτος 2017. Στα Σπάτα σήμερα 8 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 Απόσπασµα από τα πρακτικά της µε αριθµό 25/2015 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Αµυνταίου. Θέµα: Καθορισµός του

Διαβάστε περισσότερα

2012. Χλιάρα Παναγιώτα Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

2012. Χλιάρα Παναγιώτα Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 13/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 2 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-1-2013 ΘΕΜΑ 1 ο : Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Δ. Κουλουριώτης 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος)

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Δ. Κουλουριώτης 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος) Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 29/2017 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας Αριθμός Απόφασης: 690 / 2017. Π ε ρ ί λ η ψ η Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μη αναπροσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο Σ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 27498/

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 27498/ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 27498/25-11-11 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 28 ης /2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 27 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 153/2014 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο Σ

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη: «Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού, έτους 2011»

Περίληψη: «Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού, έτους 2011» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 18ης/2010 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αρ. αποφάσεως :281 Περίληψη: «Λήψη κανονιστικής απόφασης για τον

Διαβάστε περισσότερα

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Δ. Κουλουριώτης 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος)

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Δ. Κουλουριώτης 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος) Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 29/2017 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας Αριθμός Απόφασης: 686 / 2017. Π ε ρ ί λ η ψ η Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για εν μέρει αναπροσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 162/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 15 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 27-5-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τρίτη 27η του µηνός Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 73 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής Κ Ξηροποτάµου ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΘΕΜΑ 73 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής Κ Ξηροποτάµου ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Α: ΩΙΛΒΩ9Μ- Ω8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 493/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 22 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 30-7-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 30η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 24/10/2015

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 24/10/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 24/10/2015 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σικίνου Αριθμός Απόφασης: 68/ 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/28-11-2016 πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί καθορισµού φόρου τελών διαφήµισης

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής Νέα Φιλαδέλφεια 11/12/2012 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Απόφασης 535/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Καθορισµός τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για το Ο.Ε. 2014

Αριθ. Απόφασης 535/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Καθορισµός τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για το Ο.Ε. 2014 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 23 ης /2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Αριθ. Απόφασης 535/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Καθορισµός τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για το Ο.Ε. 2014 Χαλάνδρι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος, 13-12-2012 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρ. πρωτ.: ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΣ Ι ΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Προς: ΠΡΟΕ ΡΟ.Σ. ΒΟΛΟΥ Σας διαβιβάζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 31/2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 31/2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 16 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 16 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 16 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Αριθ. Απόφασης 477/2012 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Αναπροσαρµογή τελών καθαριότητας και φωτισµού για το Ο.Ε. 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 11/2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Καθορισμός των

Διαβάστε περισσότερα

Διαπιστώθηκε πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 7 μελών παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ονομαστικά οι:

Διαπιστώθηκε πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 7 μελών παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ονομαστικά οι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 43 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 233 ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στην Ερμούπολη σήμερα 5/12/2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:15, η Οικονομική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 11/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 29ην ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 11/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 29ην ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 11/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 29ην ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Αριθμ. απόφ. 223 /2011 ΘΕΜΑ: 1 ο «Έγκριση τελών κατάληψης κοινόχρηστων

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον µε τη παρούσα καθορίζεται:

Επιπλέον µε τη παρούσα καθορίζεται: Aριθ. Απόφασης 400/2012 ηµοτικού Συµβουλίου ήµου Πάρου µε θέµα: «Καθορισµός και επιβολή δηµοτικών τελών ήµου Πάρου για το 2013» και Α..Α: Β4ΜΓΩΞΓ-73Α Β Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κατά π λ ε ι ο ψ η φ ί α Καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το 5 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 9/3/2011 3852/10).

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το 5 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 9/3/2011 3852/10). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 21/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 5 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 9/3/2011 ΘΕΜΑ 1ο: Εξέταση σχεδίων προϋπολογισµού εξόδων ηµοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 153/2011. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 18 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 153/2011. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 18 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Σελίδα 1 από 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Αριθμός απόφασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 153/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 18 ης / 23-11-2011 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 24 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την ΠΡΟΕ ΕΡΥΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 24 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την ΠΡΟΕ ΕΡΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 533/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 24 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 25-8-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα ευτέρα 25η του µηνός Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 24/2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 24/2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

έγγραφο της Τοπικής Κοινότητας Μαυροβάτου. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

έγγραφο της Τοπικής Κοινότητας Μαυροβάτου. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 113/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 10 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 13-5-2013 ΘΕΜΑ 2 ο : Έγκριση εκτάκτων δαπανών της παγίας προκαταβολής

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 58/2017 Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. Θέμα: Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ της 22 ης Οικονοµική Επιτροπή Ταχ. /νση: Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. ιάκου 01 Άγιος Στέφανος..Αριθ. Απόφασης:..223/2017..

ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ της 22 ης Οικονοµική Επιτροπή Ταχ. /νση: Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. ιάκου 01 Άγιος Στέφανος..Αριθ. Απόφασης:..223/2017.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ:..18η/2017.. ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ της 22 ης -8-2017 Οικονοµική Επιτροπή Ταχ. /νση: Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. ιάκου 01 Άγιος Στέφανος..Αριθ. Απόφασης:..223/2017.. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 31/10/2015

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 31/10/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 31/10/2015 Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικίνου Αριθμός Απόφασης: 39/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «2 η Αναµόρφωση προϋ/σµού οικ. έτους 2014» ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

ΘΕΜΑ: «2 η Αναµόρφωση προϋ/σµού οικ. έτους 2014» ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 82/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 7 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 6-3-2014 ΘΕΜΑ 10 ο : 2 η Αναµόρφωση προϋπολογισµού οικ. έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 2 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής ηµοτικής Κοινότητας Ξηροποτάµου.

ΘΕΜΑ 2 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής ηµοτικής Κοινότητας Ξηροποτάµου. Α Α: ΒΝ4ΘΩ9Μ-31 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 243/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 19 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 9-7 - 2014 ΘΕΜΑ 2 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6. Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 / 2012 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 11 η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 13 : 00,

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη απόφασης για τον καθορισμό συντελεστών τέλους διαφήμισης για το έτος 2018 και εντεύθεν

Λήψη απόφασης για τον καθορισμό συντελεστών τέλους διαφήμισης για το έτος 2018 και εντεύθεν Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 56285/22.12.2017 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 32 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αριθ. Απόφασης 411/2017 ΘΕΜΑ Λήψη απόφασης για τον καθορισμό συντελεστών

Διαβάστε περισσότερα

του διαγωνισµού για την «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ

του διαγωνισµού για την «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 305/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 31 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 7/12/2011 ΘΕΜΑ 21 ο : (έκτακτο) Κατακύρωση πρακτικών διαγωνισµού

Διαβάστε περισσότερα

γ) Για στεγασµένους χώρους άνω των χιλίων (1.000) τ.µ - µε εµβαδόν άνω των χιλίων (1.000) τ.µ και µέχρι εµβαδού έξι χιλιάδων (6.000) τ.

γ) Για στεγασµένους χώρους άνω των χιλίων (1.000) τ.µ - µε εµβαδόν άνω των χιλίων (1.000) τ.µ και µέχρι εµβαδού έξι χιλιάδων (6.000) τ. Α Π Ο Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Τ Ο Ι Χ Ο Κ Ο Λ Λ Η Σ Η Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 588/2013 Στην Καρδίτσα σήµερα την 17η του µηνός

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 20/2011 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 20/2011 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής Νέα Φιλαδέλφεια 23/11/2011 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

=========================

========================= ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 39 ο έτους 2015 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 37ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 37ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ. 37ης/ 10-11-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Αριθμ. απόφ. 435/2016 Περίληψη: «Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

1. Στ.Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Α. Λαζαρίδης 2. Θ. Κορωνάς 3. Α. Σιδηρόπουλος 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Μελιόπουλος

1. Στ.Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Α. Λαζαρίδης 2. Θ. Κορωνάς 3. Α. Σιδηρόπουλος 4. Β. Παπαδόπουλος 5. Γ. Μελιόπουλος Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 27/2016 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας Αριθμός Απόφασης: 482 / 2016. Π ε ρ ί λ η ψ η Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για εν μέρει αναπροσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την

Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 176/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 4-6-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 4 η του µηνός Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2016 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2016 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 8η Νοεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 8η Νοεμβρίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 8η Νοεμβρίου 2017 Σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 συνήλθε το Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75, του Ν. 3852/10, δεδοµένου ότι σε σύνολο επτά (7) µελών ήταν:

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75, του Ν. 3852/10, δεδοµένου ότι σε σύνολο επτά (7) µελών ήταν: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 24/10/2015 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Σικίνου Αριθµός Απόφασης: 66/ 2015

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 173/2014 Λήψη απόφασης για καθορισμό επιβολής τελών ύδρευσης αναδρομικά για το έτος 2013. Παρόντες Απόντες

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 173/2014 Λήψη απόφασης για καθορισμό επιβολής τελών ύδρευσης αναδρομικά για το έτος 2013. Παρόντες Απόντες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό της υπ αριθ.09/08-04-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Αριθμός Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 45/ συνεδρίασης της Οικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 45/ συνεδρίασης της Οικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 266/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 45/16-11-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Εισήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Σερρών (Συνεδρίαση 16 η )

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Σερρών (Συνεδρίαση 16 η ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. απόφασης 264/2012 ΘΕΜΑ: Έγκριση εξόδων μετακίνησης εκτός έδρας υπαλλήλων Δήμου Δράμας

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. απόφασης 264/2012 ΘΕΜΑ: Έγκριση εξόδων μετακίνησης εκτός έδρας υπαλλήλων Δήμου Δράμας ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 10/30-5-2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. απόφασης 264/2012 ΘΕΜΑ: Έγκριση εξόδων μετακίνησης εκτός έδρας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 31/10/2015

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 31/10/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ Από τα πρακτικά της από 31/10/2015 Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικίνου Αριθμός Απόφασης: 38/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Αριθ. Απόφασης 75/2011-22/3/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Αριθ. Απόφασης 75/2011-22/3/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Αριθ. Απόφασης 75/2011-22/3/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων,

Διαβάστε περισσότερα

Από το 10 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29/4/2011

Από το 10 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29/4/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 56/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 10 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29/4/2011 ΘΕΜΑ 10o(έκτακτο): «ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τηρήθηκαν από την υπάλληλο του ήµου Φιλοπούλου Στυλιανή.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τηρήθηκαν από την υπάλληλο του ήµου Φιλοπούλου Στυλιανή. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καισαριανή: 20/1/2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 177 ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ:ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Πληροφορίες: Γ.Χουδετσανάκη Ταχ. /νση: Βρυούλων 125

Διαβάστε περισσότερα

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασµα εκ του αριθµ. 1/2015 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Συµβουλίου ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Απόφασης 3/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15/21-06-2017

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 22 ης /2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 22 ης /2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Εκτέλεσης Προϋπολογισµού Περίοδος: Μάρτιος 2016

Στοιχεία Εκτέλεσης Προϋπολογισµού Περίοδος: Μάρτιος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙ ΑΣ Στοιχεία Εκτέλεσης Προϋπολογισµού Περίοδος: Μάρτιος 2016 ΕΣΟ Α ΚΑΕ Ονοµασία Προϋπολογισθέντα Βεβαιωθέντα Εισπραχθέντα 0111 Μισθώµατα από αστικά ακίνητα (άρθρο 192 ΚΚ) 24.684,04

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛΑΩ9Μ-ΨΝΝ. Θωμάς Γεώργιος Αναστάσιος Χριστόδουλος Ιωάννης Γρηγόριος Ανδρέας Κων/νος Ανέστης Στυλιανός Κων/νος Γεώργιος

ΑΔΑ: ΒΛΛΑΩ9Μ-ΨΝΝ. Θωμάς Γεώργιος Αναστάσιος Χριστόδουλος Ιωάννης Γρηγόριος Ανδρέας Κων/νος Ανέστης Στυλιανός Κων/νος Γεώργιος ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 18/29-10-2013 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Αρ. απόφ. 529/2013 ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση για τον καθορισμό του ανώτατου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι : ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ (Ανάλυση) =========================================

ΜΕΡΟΣ Ι : ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ (Ανάλυση) ========================================= ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σελίδα: 0001 0 ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟ Α 01 ΠΡΟΣΟ ΟΙ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 011 Μισθώµατα 0111 Μισθώµατα από αστικά ακίνητα (άρθρο 253 ΚΚ) 200.000,00 155.035,58 179.289,90 170.000,00 170.000,00 170.000,00

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής Νέα Φιλαδέλφεια 11/12/2012 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 384 / 2014 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 384 / 2014 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 21 / 2014 πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 384 / 2014 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 29 ης /2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 29 ης /2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 29 ης /2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Αριθ. Απόφασης 654/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Καθορισµός τελών διέλευσης, τελών χρήσης δικαιωµάτων διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κηφισιά, 13 Οκτωβρίου 2014 Αρ. πρωτ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κηφισιά, 13 Οκτωβρίου 2014 Αρ. πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αρ. Αποφ. 331/2014 Συνεδρίαση 19 η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κηφισιά, 13 Οκτωβρίου 2014 Αρ. πρωτ.: 47892 ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης επί της 553/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 6Π89ΩΗ3-1Σ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ: 21626/ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΑΔΑ: 6Π89ΩΗ3-1Σ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ: 21626/ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΔΑ: 6Π89ΩΗ3-1Σ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ: 21626/31-10-2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 18ης/2018 Τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασµα εκ του αριθµ. 14/2015 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Συµβουλίου ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Απόφασης 157/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 34 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής Κ Χωριστής.

ΘΕΜΑ 34 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής Κ Χωριστής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 567/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 24 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 25-8-2014 ΘΕΜΑ 34 ο : Έκτακτες δαπάνες πάγιας προκαταβολής Κ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 30/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 30/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου & Διοικητικής Μέριμνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 28 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 28 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 28 ης /15-12-2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

Διαβάστε περισσότερα

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ

πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασµα εκ του αριθµ. 14/2016 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ πρακτικού συνεδριάσεως ιοικητικού ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Συµβουλίου ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Απόφασης 122/2016

Διαβάστε περισσότερα

Από τα πρακτικά της από 19/09/ ης

Από τα πρακτικά της από 19/09/ ης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμός Απόφασης: 71/ 2016 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της από 19/09/2016 8 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟ ΩΝ ΕΩΣ 30/4/2017

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟ ΩΝ ΕΩΣ 30/4/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σπήλι 12/05/ Αρ. πρωτοκ. 6469 άρθρο 10Α Ν.3861/2010 -άρθρα 15 & 64 Ν.4305/14 Περίοδος αναφοράς: 1/1/-30/4/ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟ ΩΝ ΕΩΣ 30/4/ ΕΣΟ ΩΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα