Σημεία Διανομής. ISSN Ιδιοκτησία Rezirz Enterprises Ltd Λεωφ. Λάρνακος 99, 1046, Λευκωσία, Κύπρος. ΡΟΖ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (δωρεάν διανομή)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σημεία Διανομής. ISSN 2301-2331 Ιδιοκτησία Rezirz Enterprises Ltd Λεωφ. Λάρνακος 99, 1046, Λευκωσία, Κύπρος. ΡΟΖ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (δωρεάν διανομή)"

Transcript

1

2 ΡΟΖ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (δωρεάν διανομή) Μηνιαία LGBT έκδοση Νοέμβριος 2014 (Τεύχος #32) (7000 τεύχη) ISSN Ιδιοκτησία Rezirz Enterprises Ltd Λεωφ. Λάρνακος 99, 1046, Λευκωσία, Κύπρος Φωτογραφία από περσινό Pride στην Ισπανία. Σημεία Διανομής ΑΘΗΝΑ MOE Club Κελεού 1-5, Γκάζι Blue Vision Φίλωνος 98Β Πειραιάς Ath Checkpoint Πιττάκη 4, Μοναστηράκι Flex Sauna Πολύκλειτου 6, Μοναστηράκι FCUK Κελεού 3, Γκάζι Different Ιερά Οδός 49, Γκάζι Trap Bar Κορυτσάς 15, Γκάζι Micra Asia Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι Noiz Club Κωνσταντινουπόλεως 78, Γκάζι Μυροβόλος Γιατράκου 12, Μεταξουργείο Sodade Club Τριπτολέμου 10, Γκάζι Olympic Cinema Φίλωνος 88, Πειραιάς Freedom Copy Shop Σόλωνος 102 Big Bar Φαλαισίας 12 & Ιερά Οδός, Βοτανικός Κούκλες Ζαν Μορέας 32 & Συγγρού, Κουκάκι Πολύχρωμο Λεμπέση 12, Μακρυγιάννη Ενοδία Bar Κελεού 1-3, Γκάζι Booze Cooperativa Κολοκοτρώνη 57, Σύνταγμα Hot Celebrities Συγγρού Λουτρά Ήρα Ζήνωνος 4 εντός στοάς, Ομόνοια Εναλλακτικό Βιβλ. Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια Λαΐς Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γκάζι Ξενοδοχείο Αττική Τσιμισκή 37, Εξάρχεια Κανέλα Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι EROXXX Σταδίου 61, Ομόνοια Δυάρι Cafe Μεγάλου Αλεξάνδρου 124, Γκάζι Cine Orfeo Ζαχία 4, Πλατεία Αττικής Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός ΜΕΛ - Δραγούμη 5 Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός - Σταθμός συμβουλευτικής στήριξης - Δραγούμη 5 S-cape Club Ιάκχου 32, Γκάζι Test Me Πιπίνου 64, Πλ. Βικτώριας Θέατρο Βικτωρία Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119 Απόηχος Κωνσταντινουπόλεως 8, Γκαζι Beaver Βασιλείου του Μεγάλου 46, Γκάζι VIP Cafe Σταδίου 61, Ομόνοια Οδός Πανός Διδότου 39, Εξάρχεια Rooster Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4 Attraxx Ιάκχου 36, Γκάζι Del Sol Βουτάδων 44, Γκάζι Ginger Ale Θεμιστοκέους 74, Πλ. Εξαρχείων Kolaz - Αγησιλάου 71, Κεραμικός Adult Theater - Καρόλου 8, Μεταξουργείο Fou Club - Κελεού 8, Γκάζι The Apartment Club - Καρόλου 76, Μεταξουργείο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Enola Club Βαλαωρίτου 19 Splash Sauna Αφροδίτης 23, Βαρδάρης Play Οδυσσέως 13, Βαρδάρης Blue Vision Αφροδίτης 6, Βαρδάρης BarMe Αγίου Μηνά 3 Bigaroon Παύλου Μελά 44 Cine Λαϊκόν - Μοναστηρίου 2 Βαρδάρης Cine Θεανώ Κωνσταντινουπόλεως rozkafeneio@gmail.com Τηλ: Αντιπροσωπεία Αθήνας Τηλ: Εκδότης (Υπεύθυνος για τον νόμο) Ανδρέας Ιωαννίδης Συντακτική Ομάδα Ανδρέας Ιωαννίδης Ηλίας Χατζούδης Julia Glitter Yavass Αλλοπρόσαλλη Επιμέλεια εξωφύλλου: Ηλίας Χατζούδης Φωτογραφίες: Ανδρέας Ιωαννίδης Εικονογράφηση: Ηλίας Χατζούδης Διαβάστε όλα τα τεύχη του περιοδικού «Ροζ Καφενείο» στην ιστοσελίδα: Θες η επιχείρησή σου να γίνει σημείο διανομής του περιοδικού «Ροζ Καφενείο»; Επικοινώνησε με το rozkafeneio@gmail.com ή σε κάποιο από τα ακόλουθα τηλέφωνα:

3 Εκδοτικό Σημείωμα Γράφει ο Ανδρέας Ιωαννίδης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος εντύπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Μέσα στη δύσκολη συγκυρία φαίνεται ότι ένα από τα μεγαλύτερα θέλω μου οδεύει προς την πραγμάτωσή του. Μπορεί ακόμα να μην κατάφερα να αγοράσω καναπέ, φούρνο μικροκυμάτων και διπλό κρεβάτι, όπως ήθελα, όμως απαλλαγμένος από τα περιττά βάρη που φορτώθηκα λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας στην Ελλάδα μπορώ να προχωρήσω και επιτέλους να δημιουργήσω. Τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριο 2014) κατάφερα επιτέλους να νοικιάσω χώρο στο κέντρο της Αθήνας στον οποίο θα στεγαστεί το LGBT αρχείο που δημιούργησα με μεγάλο κόπο και αγώνα τα τελευταία χρόνια. Το αρχείο αποτελείται από πράγματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία του κινήματος καθώς και ευρύτερα με ότι έχει να κάνει με γκέι λεσβίες τρανς (και bisexual). Σε αυτό υπάρχει μεγάλη γκάμα από βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, αποκόμματα δημοσιεύσεων, αφίσες, διαφημιστικά φυλλάδια, μπλουζάκια, οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια ιδιωτική πρωτοβουλία και χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από προσπάθεια σχεδόν 5 χρόνων κατάφερα επιτέλους να δω ένα από τα όνειρά μου να πραγματοποιείται. Το αρχείο θα έχει την ονομασία ενός από τους πρωτεργάτες του γκέι κινήματος στη χώρα, του Λουκά Θεοδωρακόπουλου. Ο Λουκάς, από τα αρχικά μέλη του ΑΚΟΕ και ο εμπνευστής του πρώτου γκέι περιοδικού ΑΜΦΙ, αποτέλεσε τον άνθρωπο που μαζί κάποιους ακόμα έθεσαν τις βάσεις για τη μετέπειτα ύπαρξη του ΛΟΑΤ κινήματος. Μεγάλο μέρος των σημερινών κατακτήσεων που για πολλούς θεωρούνται δεδομένες, τις οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που βγήκαν ανοιχτά και υπερήφανα μπροστά τη δεκαετία του 1980 και αρκετοί από τους οποίους δεν είναι πια μαζί μας. Προσωπικά είχα υποσχεθεί στον Λουκά κάποια χρόνια πριν μας αποχαιρετήσει για πάντα ότι θα ονόμαζα το αρχείο μου «Λουκάς Θεοδωρακόπουλος» προς τιμήν μου. Έφτασε η ώρα να πραγματοποιήσω την υπόσχεσή μου. Ελπίζω μέχρι το νέο έτος το «LGBT αρχείο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος» να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και να μπορώ να δώσω στο κοινό έναν χώρο όπου θα μπορεί να μάθει για την ιστορία του κινήματος στην Ελλάδα. Παρακαλώ επίσης όσους και όσες έχουν αρχειακό υλικό που δεν το χρειάζονται να επικοινωνήσουν μαζί μου για να το αφήσουν στο αρχείο αν το επιθυμούν.

4 Από μικρός ήθελα να γράφω μυθιστορήματα

5 Συνέντευξη: Ιωαννίδης Ανδρέας Αντώνης Τσιπιανίτης Ο Αντώνης Τσιπιανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αίγυπτο. Σπούδασε φιλολογία και εργαζόταν ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης σε περιοδικά όπως το Symbol το Down Town και άλλα. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: «Όταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook», «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!», «Βασανίζομαι», «Τα καρότα της οργής», «Η πόρνη από πάνω», «Το sex και η χειρολαβή», «Βασίλισσα». Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα. Αντώνη τα τελευταία χρόνια ασκείς το επάγγελμα του θεατρικού συγγραφέα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ταυτόχρονα ασχολείσαι με κάτι άλλο. Και αν αυτό ήταν κάτι που ήθελες πάντα να κάνεις. Δε θα το έλεγα επάγγελμα. Είναι κάτι που το έχει κανείς μέσα του και κάποια στιγμή ξυπνάει κι ενεργοποιείται. Για την ακρίβεια, αυτό που ενεργοποιείται είναι ο σύνδεσμος που σε ενώνει με την πηγή της έμπνευσης. Από μικρός ήθελα να γράφω αλλά μυθιστορήματα (έχουν εκδοθεί τρία). Τα θεατρικά έργα τα θεωρούσα πολύ δύσκολα. Μέχρι που μια μέρα, πριν λίγα χρόνια, ενεργοποιήθηκε αυτό που σου είπα και ξαφνικά έγινε εύκολο να γράφω θέατρο, όπως είναι εύκολο για ένα οπωροφόρο δέντρο να κάνει καρπούς. Τι ήταν αυτό που τελικά σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό και τι επάγγελμα έκανες πριν ξεκινήσεις να γράφεις τα έργα αυτά; Μια μέρα μιλούσα στο τηλέφωνο με μια φίλη που είχε απολυθεί πριν καιρό και της είχαν τελειώσει τα χρήματα και ήταν σε απόγνωση και μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο μου ήρθε η ιδέα να γράψω το πρώτο μου θεατρικό έργο, την «Απολυμένη» (ανέβηκε το 2011 με ερμηνεύτρια τη Μαρία Γεωργιάδου). Πριν γίνω θεατρικός συγγραφέας ήμουν δημοσιογράφος. Τελευταία μου θέση ήταν αρχισυντάκτης στο Down Town. Θα λέγαμε ότι τα έργα σου έχουν μια γκέι αισθητική που υποσυνείδητα περνάει στο straight κοινό ενώ οι γκέι μπορούν πιο εύκολα να την αντιληφθούν. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό; Τα έργα μου θέλω να πιστεύω ότι εκφράζουν την αλήθεια της ζωής. Δε θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν απέκλειαν ένα τόσο δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι της όπως ο gay τρόπος ζωής και σκέψης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνω σκόπιμα, μόνο του προκύπτει. Ποια θεωρείς πιο πετυχημένη δουλειά σου μέχρι τώρα και γιατί; Είναι σαν να ρωτάς μια μάνα με πολλά παιδιά να σου πει ποιο είναι πιο έξυπνο...η απάντηση είναι γνωστή και μία: Όλα! Κάθε καλλιτέχνης για να δημιουργήσει χρειάζεται κάποιες πηγές έμπνευσης. Ποιες είναι οι δικές σου πηγές; Η ίδια η ζωή, με τα ωραία της και με τα άσχημά της. Μάλιστα τα δεύτερα βοηθούν πιο πολύ στη δημιουργικότητα. Είναι σαν την κοπριά που βάζουν στα

6 φυτά για να αναπτυχθούν. Έτσι και η δημιουργικότητα υποβοηθείται πολύ από τα σκατά της ζωής. Όσο πιο πολλά φας, τόσο πιο δυνατή θα γίνει η δημιουργικότητά σου (αν υπάρχει βέβαια ο σπόρος μέσα σου). Πιστεύεις οτι ο σεξουαλικός προσανατολισμός παίζει σημαντικό ρόλο σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με έμπνευση και δημιουργία; Θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό αν οι δημιουργοί σε κάθε τομέα ήσαν μόνο στρέιτ ή μόνο γκέι. Αλλά από τη στιγμή που είναι και από τα δύο ή μάλλον και από τα τρία για να συμπεριλάβουμε και τους μπαϊσέξουαλ τότε δεν είναι εύκολο να προκύψει αυτό το συμπέρασμα. Ποιους Έλληνες ή Ελληνίδες LGBT ξεχωρίζεις και γιατί; Έχω την εντύπωση πως αρκετοί από εκείνους που εκτιμώ πολύ, δεν το έχουν πει δημόσια οπότε δεν μπορώ να τους αναφέρω. Κάποιοι άλλοι δεν είναι «επώνυμοι» όπως ένας φίλος μου από το στρατό που είναι καθηγητής σε σχολείο στην Κρήτη και μια μέρα πριν πολλά χρόνια αποφάσισε να το πει σε όλους -συναδέλφους του και μαθητές του- γιατί δεν το άντεχε η αξιοπρέπειά του να ακούει να το συζητούν πίσω από την πλάτη του και να τον θεωρούν δειλό που δεν το παραδεχόταν. Το παραδέχτηκε λοιπόν κι ήταν σαν να τους διαπέρασε όλους ηλεκτρικό ρεύμα. Από κείνη τη μέρα δεν ξαναείπε κανείς τίποτα και όλοι κάνουν σαν να μην το άκουσαν ποτέ. Διότι το πραγματικό πρόβλημα με τους ανθρώπους που φέρονται έτσι δεν είναι αν είναι αν ο άλλος είναι γκέι αλλά το πώς θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτόν, τι στάση θα τηρήσουν. Το να τον σχολιάζουν και να χασκογελάνε όσο δεν το παραδέχεται είναι το εύκολο γι αυτούς γιατί νιώθουν δυνατοί. Όταν όμως το παραδεχτεί, γίνεται εκείνος ο δυνατός, και οι άλλοι νιώθουν «ευνουχισμένοι». Ως αρχισυντάκτης του περιοδικού Down Town «Είναι σαν την κοπριά που βάζουν στα φυτά για να αναπτυχθούν. Έτσι και η δημιουργικότητα υποβοηθείται πολύ από τα σκατά της ζωής. έχεις ζήσει από κοντά την άνοδο και την πτώση της Imako. Ήταν κάτι αναμενόμενο; Χιλιάδες εταιρείες χάθηκαν μέσα στην κρίση (και θα χαθούν ακόμη κι άλλες έτσι όπως πάει) και η Imako ήταν μέσα σε αυτές. Η ζωή συνεχίζεται και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι στην εταιρεία αυτήν ήταν στην πλειοψηφία τους εξαιρετικοί στη δουλειά τους γι αυτό και έχουν βρει δουλειά αλλού σχεδόν όλοι. Το Life Style τελικά δεν πουλά σε καιρό κρίσης; Φαινομενικά όχι, αλλά δες τι έγινε με την επίσκεψη της Αμάλ. Μόνο τι μάρκα ήταν το χαρτί υγείας που χρησιμοποιούσε δε μας είπανε. Ούτε να ξύσει τη μύτη της ή να φτερνιστεί δεν μπορούσε η γυναίκα χωρίς να υπάρχουν κάμερες να το καταγράψουν και σχολιαστές σε εκπομπές (και δελτία ειδήσεων!) να το αναλύσουν... Όσο πιο πολλά φας, τόσο πιο δυνατή θα γίνει η δημιουργικότητά σου» Υπάρχει Life Style χωρίς γκέι; Θα σου αναφέρω πάλι την Αμάλ που είναι πρόσφατο παράδειγμα. Όλη η Ελλάδα μιλούσε και μιλάει ακόμη γι αυτήν. Είναι όλη η Ελλάδα γκέι; Έχεις φοβίες; Αν ναι, ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία σου; Φυσικά και έχω! Μην πνιγώ σε ναυάγιο. Έχουν πνιγεί συγγενείς μου πριν πάρα πολλά χρόνια (όχι στον Τιτανικό!) και μάλλον έχει φτάσει σε μένα η φοβία μέσα από την κυτταρική μνήμη. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Αντώνη Τσιπιανίτη; Να απολαμβάνω τη ζωή. Ένα τελευταίο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στο κοινό του Ροζ Καφενείου; Να μην ασχολούνται με τους ομοφοβικούς και να προσπερνούν καθετί αρνητικό γιατί η ζωή είναι σύντομη. Όπως έλεγε η Μαλβίνα «στη ζωή αναζητούμε τους συνενόχους μας». Εύχομαι να έχουν ήδη βρει αρκετούς και να βρούνε κι άλλους.

7 Mετά τη σύντομη και πολύ επιτυχημένη παρουσίασή του, την άνοιξη του 2014, το FiT, επιστρέφει με νέα διανομή στην καινούρια σκηνή BLACKBOX του THEATROVICTORIA από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και κάθε Tετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 για λίγες παραστάσεις. Πρόκειται για την αιχμηρή, μαύρη κωμωδία του «κακού παιδιού» του Μπρόντγουεϊ, Νίκι Σίλβερ (έργα του έχουν ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα «Χοντροί Άνδρες με Φούστες», «Μέρες Ραδιοφώνου», «Πτεροδάκτυλοι», κ.α.) σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού. Η ΥΠΟΘΕΣΗ Ο Άρλοκ Σίμσον (Σταμάτης Ζακολίκος) είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του πατέρα του. Εδώ και πολλά χρόνια ζει μια μοναχική, σχεδόν ερημική ζωή. Όταν μια μέρα λαμβάνει ένα μήνυμα ότι ο πρώην εραστής του, πέθανε από πνευμονία, έρχεται αντιμέτωπος με την ιδέα της δικής θνησιμότητας και αμέσως κάνει εξέταση αίματος για τον ιό HIV, τα αποτελέσματα της οποίας δεν αντέχει να ακούσει. Καθώς περιπλανιέται στους δρόμους χαμένος στις σκέψεις και τους φόβους του, συναντάει τον Μπόιντ (Στέλιος Ψαρουδάκης). Έναν πολύ όμορφο νεαρό ηθοποιό που υποδύεται έναν άγγελο σε μια παιδική παράσταση, στο πρόσωπο του οποίου ο Άρλοκ πιστεύει ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του. Τον προσκαλεί στο σπίτι του για ένα ποτό και ο Μπόιντ αποδέχεται. Τότε, εισβάλει στο σπίτι η πληθωρική, πομπώδης, αλκοολική, μητέρα του Άρλοκ, η Νέσσα (Ζώγια Σεβαστιανού) - η οποία μόλις έχει αποφασίσει να αφήσει τον δεύτερο σύζυγό της, τον πουριτανό Καρλ (Πάνος Ροκίδης) - και του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να μετακομίσει εκεί, μόνιμα. Όταν ο Άρλοκ, πηγαίνει να μαζέψει τα πράγματα της, η Νέσσα ανακαλύπτει το αντικείμενο του πόθου του γιού της, τον Μπόιντ, και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Έτσι ξεκινά μια τρελή συγκατοίκηση των τριών, γεμάτη ανατροπές, αποκαλύψεις και ξεκαρδιστικά απρόοπτα, η οποία εξελίσσεται σε ένα απρόσμενα όμορφο ménage à trois. ΤΟ ΕΡΓΟ Το «FiT» πραγματεύεται τις δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών ενώ εστιάζει και στις κοινωνικές συνθήκες γύρω από το χρήμα και τις εξαρτήσεις. Ο Νίκι Σίλβερ δομεί τους ήρωες τού έργου του με βαθειά ανθρώπινη ματιά. Με καύσιμο το πηγαίο χιούμορ του, πετυχαίνει ένα αδιανόητο γεωμετρικό σχήμα, όπου όλοι είναι στα άκρα και στο κέντρο ταυτόχρονα. Όλα στο έργο, όπως και στη ζωή, είναι απρόοπτα, ρευστά, αστεία ή δραματικά, κι όλα χαμένα αν δεν οδηγηθούν από το ένα και μοναδικό κίνητρο που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους. Την αποδοχή.

8

9 «Πιστεύω ότι στην εποχή που ζούμε, έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε την κοινωνία μας. Όμως πάντα υπάρχει το κάτι περισσότερο που μπορεί να γίνει...» Πόπη Μαλλιωτάκη Η Πόπη Μαλλιωτάκη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει στο «Ροζ Καφενείο» για πολλά και ποικίλα θέματα. Σε είδαμε πρόσφατα στο Shamone όπου αποθεώθηκες από το γκέι κοινό. Πώς ήταν η εμπειρία αυτή; Ναι, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι φίλος μου και με υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια... και δε θα μπορούσα, να μην τον τιμήσω κι εγώ με την παρουσία μου. Η εμφάνισή μου στο Shamone ήταν καταπληκτική. Το κοινό ήταν πολύ θερμό και χάρηκα που διασκέδασε μαζί μου. Σε στενοχωρεί όταν ακούς να λένε έξω «οι τεμπέληδες οι Έλληνες»; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έξω υπάρχουν «τεμπέληδες Έλληνες», απλά οι καταστάσεις έχουν δημιουργήσει πολλούς ανέργους και βλέπουμε το φαινόμενο, οι περισσότεροι να μην μπορούν να βρουν δουλειά. Σε μια κοινή συνέντευξη σου με τη Νατάσσα Μποφίλιου, είχε δηλώσει ότι την υποστήριξε πολύ στο ξεκίνημά της το gay κοινό. Πιστεύεις ότι το ίδιο συνέβη και με εσένα; Ναι αυτό είναι αλήθεια, με έχουν υποστηρίξει αρκετοί γκέι στην αρχή της καριέρας μου και συνεχίζουν ακόμα να με στηρίζουν και τους ευχαριστώ γι αυτό. Για σκέψου να σαι gay αγόρι ή κορίτσι στην εφηβεία και να ζεις στην επαρχία. Στα παλαιότερα χρόνια η αλήθεια είναι, πως, υπήρχε μία προκατάληψη. Πιστεύω ότι στην εποχή που ζούμε, έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε την κοινωνία μας. Όμως πάντα υπάρχει το κάτι περισσότερο που μπορεί να γίνει... Σαν Πόπη Μαλλιωτάκη είσαι υπέρ των γκέι γάμων; Ναι, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο καθένας άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και είναι δικαίωμά του να ζήσει με το άτομο που επιλέγει ανεξάρτητα από το φύλο του. Σε έχει φλερτάρει γυναίκα; Είναι λογικό στη δουλειά που κάνω να με έχουν φλερτάρει και άτομα του ιδίου φύλλου. Πώς αντέδρασες; Ήρεμα και πολιτισμένα. Εξάλλου δεν έχω θέμα.

10 «Είμαι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων, αν και εφόσον χρειάζονται» Απλά εξηγώ ότι έχω διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Η άποψη της εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία είναι ιδιαίτερα αρνητική. Πώς το σχολιάζεις αυτό; Θα ήθελα η εκκλησία να μη σκέφτεται έτσι. Θα έπρεπε να λέει ότι όλοι είναι παιδιά της και ότι όλοι βρίσκονται κάτω από την σκεπή της. Υπήρξες παντρεμένη. Μετά, είχες προτάσεις γάμου; Ναι, είχα και προτάσεις γάμου. Το καταλαβαίνεις όποτε σε πλησιάζει κάποιος λόγω ονόματος; Με την εμπειρία τόσων χρόνων στη δουλειά μου, πλέον μπορώ να καταλάβω αν κάποιος με πλησιάζει για το άτομο Πόπη και για το αν με πλησιάζει και με βλέπει, ως Μαλλιωτάκη. Πριν μερικούς μήνες ήσουν καλεσμένη και στην εκπομπή Celebrity Life Game του Κεν Αλεξανδράτου και μάθαμε πολλά για σένα ακούσαμε όμως και τις ευχές που του έδωσες και του έκανες πρόταση δημοσίως να παίξει στο επόμενο βίντεο κλιπ σου. Τι σου έκανε εντύπωση; Σίγουρα ο Κεν είναι ένα πανέμορφο ταλαντούχο και χαρισματικό παιδί και λόγω της εμφάνισής του πυστέυω ότι μπορεί να κάνει πολλά πραγματα στον χώρο της μόδας και της τηλεόρασης, οπότε γιατί να μη συμμετάσχει; Πόπη είσαι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων; Αν ναι, τι θα άλλαζες επάνω σου; Είμαι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων, αν και εφόσον χρειάζονται. Προς το παρόν, είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και δε θέλω να κάνω κάποια αλλαγή επάνω μου. Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες του «Ροζ Καφενείου»; Να ναι πάντα καλά και να παλεύουν για τα πιστεύω τους να μην απογοητεύονται και να μην το βάζουν εύκολα κάτω. Πόπη σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Κι εγώ σας ευχαριστώ με τη σειρά μου για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω στο κοινό του «Ροζ Καφενείου».

11 χειροποίητου VERGE

12 Προσοχή... Μπάτσοι στο πάρκο! } Τι γίνεται όταν οι γκέι στο πάρκο γίνονται τα εύκολα θύματα του κάθε εγκληματικού στοιχείου; Πάντα μου άρεσαν οι εύκολες και ανώνυμες γνωριμίες στα πάρκα. Για την ακρίβεια ίσως το πάρκο να είναι για μένα ένα περιστασιακό καταφύγιο. Χαίρομαι που είναι εκεί ακόμα κι αν για μεγάλες περιόδους της ζωής μου δεν το έχω επισκεφτεί. Θυμάμαι σε κάποιο παλιότερο τεύχος του περιοδικού είχα πει ότι το πάρκο άρχιστε ξαφνικά να μαζεύει και πάλι κόσμο. Σκεπτόμενος τον τελευταίο καιρό την κατηφόρα που συνάντησα στις πιάτσες των πάρκων τους προηγούμενους μήνες συνειδητοποιώ όλο και περισσότερους παράγοντες που δεν είχα τότε υπολογίσει. Ένας από αυτούς ήταν η οικονομική κρίση που μαζί της έφερε τη μεγάλη μετανάστευση των gay. Όχι απαραίτητα προς την ίδια κατεύθυνση αλλά γενικότερα πολλοί έφυγαν από Αθήνα. Άλλοι πήγαν στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, κάποιοι γύρισαν στα χωριά τους και όσοι παρέμειναν άνεργοι σε αυτήν τη ρημαγμένη πόλη γύρισαν στα σπίτια των δικών τους με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα μας. Κι αν αγνοήσουμε τον παράγοντα μετανάστευση οι υπόλοιποι προτιμάνε το πάρκο γιατί είναι ένας φτηνός και ανέξοδος τρόπος συνάντησης εφήμερων εραστών. Τι γίνεται όμως όταν οι γκέι στο πάρκο γίνονται τα εύκολα θύματα του κάθε εγκληματικού στοιχείου;

13

14 Έτσι με το πρόσχημα της αστυνόμευσης που ορθώς υπάρχει στην πόλη οι γκέι για άλλη μια φορά αποτελούν τα εύκολα θύματα. Την απάντηση έρχεται να δώσει η Ελληνική Αστυνομία με τις συχνές περιπολίες της στα μεγάλα πάρκα της πόλης. Καθημερινά δεκάδες αστυνομικοί κόβουν βόλτες με τις μηχανές και τα περιπολικά τους στα στενά μονοπάτια στο Πεδίον του Άρεως που τους τελευταίους μήνες μετά τις 10 το βράδυ παραμένει κλειστό και απρόσιτο για τους επίδοξους επισκέπτες. Τα όργανα της τάξης ορμώμενα από την αφορμή που τους δόθηκε για την καταπολέμηση της μικρο-εγκληματικότητας άδραξαν την ευκαιρία και περνάνε από κόσκινο καθένα που συναντάνε στο δρόμο, αρκεί να τους φανεί κάπως... ίσως λίγο αλλοδαπός, λίγο κουνιστός, λίγο μη «κανονικός». Έτσι με το πρόσχημα της αστυνόμευσης που ορθώς υπάρχει στην πόλη οι γκέι για άλλη μια φορά αποτελούν τα εύκολα θύματα. Εκτός από τους αλλοδαπούς κυρίως που επιτίθενται και ληστεύουν τους ομοφυλόφιλους τώρα υπάρχει και η Ελληνική Αστυνομία η οποία κάνει ελέγχους και μάλιστα αυτή τη φορά φτάνει και πίσω από θάμνους με πεζούς αστυνόμους που περιπολούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι να μην πέσει κανείς στην περίπτωση. Η προσαγωγή είναι δεδομένη και τέτοια συμβάντα έχουν αναφερθεί τόσο στο Πεδίον του Άρεως κατά τη διάρκεια της μέρας καθώς και στο Ζάππειο κατά τις βραδυνές ώρες. Σε πολλές περιπτώσεις οι μπάτσοι σκάνε μύτη από το πουθενά και όταν τους αντιλαμβάνεται κάποιος είναι ήδη αργά καθώς σε έχουν δει από μακριά και γνωρίζουν πολύ καλά τι έκανες... Τα κρούσματα συχνά και επαναλαμβανόμενα τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν αποφασίσετε να μπείτε στο οποιοδήποτε πάρκο να έχετε τα μάτια κι τα αυτία σας ανοιχτά. Δεν παραμονεύουν μόνο οι κλέφτες που θεωρούν τους γκέι εύκολη λεία αλλά και οι μπάτσοι οι οποίοι μην ξεχνάτε έχουν τον νόμο με το μέρος τους. Οι συχνές και απρόσμενες έφοδοί τους προκαλούν πανικό και εύκολα μπορεί κάποιος (όπως και έχει συμβεί τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες) να βρεθεί με κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς...

15 Project1:Layout 1 22/5/14 13:44 Page 1 Τώρα το Blue Vision & στον Πειραιά! Μετά από 5 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Θεσσαλονίκη, το Blue Vision ανοίγει τις πόρτες του και στον Πειραιά! Μια νέα μοναδική πρόταση σε έναν χώρο όπου προσφέρει εχεμύθεια, ασφάλεια, διακριτικότητα, φιλικό περιβάλλον μα πάνω από όλα ποιότητα. Πολυχώροςδιασκέδασης ενηλίκων300m 2 Πάνωαπό3.000 ερωτικέςταινίες Καμπίνεςιδιωτικώνπροβολών DarkRooms GloryHoles Sexshop Cruisingarea Σας περιμένουμε! Κυριακή - Πέμπτη: 10:00-02:00 Παρασκευή - Σάββατο: 10:00-05:00 Blue Vision Φίλωνος98Β,Πειραιάς ATHENS LGBT MAP Last Update: Nov. 1, 2014

16 Club Iakhou st. Gazi Biggest gay club in Athens with 2 stages. Every Tuesday happy night and Wednesday presents drag show from Julia Glitter. Greek Night every Thursday. On weekends the CLUBSS-Cape club CAFE Rooster Agias Irinis sq. Monastiraki VIP Cafe Stadiou st. Omonia Myrovolos Giatrakou st. Metaxurgio Del Sol Voutadon st. Gazi Dyari Megalou Alexandrou st. Gazi Beaver 46, Vasiliou Tou Megalou St. Gazi. BAR Enodia Keleou st. Gazi Trap Bar Koritsas st. (123 Konstantinoupoleos st) Gazi Big Bar Falesias st & Iera Odos Gazi Apoichos Konstantinoupoleos st. Gazi Taxidi Zagreon, Gazi DRAG SHOW Koukles Club 32 Zan Moreas & Syggrou st. Koukaki SAUNAS Flex Sauna Polikleitou st. Monastiraki Ιra Baths Zinonos st. Omonia (Inside the archway) Ira Baths is the oldest sauna in Athens and stills enjoys a good following. Features include a cruise area, sauna, dark rooms and private rooms with hammam. is packed of gay, lesbian, bisexual & straight people who want to party until the morning light. MOE Club Keleou st. Gazi With international and Greek dance hits every night & parties with drag and stript CRUISING POINT Attraxx Iakhou st. Gazi A new cruising 250 sq. meter area for gay men in Gazi, just 50 meters from the metro station of Keramikos. It offers a gay, lesbian, trans, bi, straight porn movies projections (3,000 subjects), dark rooms, private cabins with monitors and mirrors. show, entertaines for all boys and girls who insist to extend the enjoyment until the early sun. Sodade2 Club Triptolemou st. Gazi Blue Vision 98B Filonos st. Piraeus After 5 years of successfull precence in Thessaloniki, BLUEVISION, opens in Piraeus too. Three floors of cabins with glory holes, dark rooms and cinemas are waiting to fulfill your dreams. Let your senses guide you... Sunday till Thursday: 10:30 in the morning till 2:00 at night Friday and Saturday: 10:30 in the morning till 4:00 at night. Noiz Club Konstantinoupoleos st. Gazi Fou Club keleou st.. Gazi The Apartment Kolonou st. Metaxourgio athens guide SEX CLUB FCUK Kelou st. Gazi Dark rooms with gay hardcore movies projections, private cabins with mirrors, monitors, glory holes, sling and more. CLUBS ATHENS LGBT MAP VERSION #01 NOV FEB 2015 Last Update: Nov. 1, 2014

17 Attention! For your own safety, you are kindly requested to avoid places that are not included on the map. According to serious reasons, those places have been excluded from the map. RESTAURANT Jamon 46 Orfeos & Elasidon & Dekeleon st. Gazi - 24 Kanela Konstantinoupoleos st. Gazi FAST FOOD Schweinchen Dick Iakchou st. Gazi German street food. Unique quality tastes from different parts of Germany, offered in a Berlin industrial environment. Different Snak Iera Odos st. Gazi BOYS BAR Test Me 64 Pipinou st. Victoria Sqr OTHER Freedom Copy Shop 102 Solonos st. Samba Vestiary 33 Kordiktonos st ADULT CINEMA Olympic - Pireus 88 Filonos Pireus Adult Theaters Karolou st. Cine Orfeo 4 Zachia st. Amerikis Sqr Athinaikon Kratinou st. Omonia SEX SHOPS EROXXX 61 Stadiou st. Omonia (1st Floor) Panepistimiou st. Omonia (2nd floor) - 37 Hot Celebrities Syggrou st. HIV/Aids Ath Checkpoint - 40 Pittaki 4, Monastiraki Monday Saturday 12:00 20:00 ACCOMMODATION Mc Queen Kastorias st. Votanikos GAY FRIENDLY Micraasia Lounge Konstantinoupoleos st. Gazi Shamone Konstantinoupoleos st. Gazi Booze Cooperativa Kolokotroni st. Syntagma Almaz Triptolemou st. Gazi Chitirio Theatre & ART Cafe Iera Odos st. FESTIVAL Athens Pride Outview Film Festival

18

19 Θέλω να πιω τους χυμούς σου!!! Σπύρος 22, Αθήνα Ποια ήταν η καλύτερη ατάκα που ακούσατε ποτέ κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης; Φαίνεσαι πολύ έμπειρος... (μου την είπε ένας πρωτάρης 18 χρονών όταν εγώ ήμουν 45!) Μάριος Σ. Θα σου κάνω την κωλοτρυπίδα μετρό, καριόλη! Αντρέας 28. Μωρό μου θέλω να σου κάνω παιδιά. Mister Nasty Βίασε με Πρίαπε...! (Ήταν καθηγητής Φιλόλογος). Παπαδόπουλος Ε. Τι σου κάνω φιλενάδα! Piccolo O. Κατά τη διάρκεια του σεξ μου είπε την εξής ευφυέστατη ατάκα: "θέλω να μείνουμε φίλοι!" Chris A. Έχεις δει μεγαλύτερη ψωλάρα; (για καυλί 13cm και αφού είχε δει ότι την είχα πολύ μεγαλύτερη!) Γιώργος Ν. «Γάμα με Αφροδίτη μου!» Μου την είπε εύζωνας την ώρα που τον πήδαγα. George M.

20 Κινηματογράφος Γράφει ο Yavass FRESA Y CHOCOLATE Κούβα 1994 Σκηνοθεσία Tomás Gutiérrez Alea και Juan Carlos Tabío Τip: Η ταινία είχε ανέβει και στο θρυλικό Ελληνικό σάιτ gamato.info το 2009 και είχε προκαλέσει αντιπαράθεση επειδή θεωρήθηκε αντι-καστρική. Λίγοι όμως είχαν προσέξει ότι ήταν παραγωγή τού Κρατικού Κουβανέζικου Ινστιτούτο Κινηματογραφίας. Στις 31/8/2010 ο ηγέτης τής Κούβας Φιντέλ Κάστρο, έδωσε συνέντευξη στη Μεξικανική εφημερίδα La Jornada, όπου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το κύμα Ομοφοβίας και διώξεων εναντίον των γκέι στις δεκαετίες στην Κούβα. Σχετικό άρθρο είχε δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την 1/9/2010. Το Fresa y Chocolate (Φράουλα και Σοκολάτα) είναι μια σπάνια Κουβανέζική ταινία με γκέι θεματογραφία, φαινομενικά αντι-καστρική, αντι-καθεστωτική, που όμως έλαβε άδεια και γυρίστηκε στην Αβάνα, με Κουβανούς ηθοποιούς και με τη βοήθεια τού Κρατικού Κουβανέζικου Ινστιτούτο Κινηματογραφίας (ICAIC). Είναι βασισμένη στο βιβλίο τού Κουβανού συγγραφέα Σενέλ Παζ «El Lobo, el bosque y el hombre nuevo» (Ο λύκος, το δάσος και ο Καινούργιος Ανθρωπος). Ένας απ τους σκηνοθέτες είναι ο ιδρυτής τού ICAIC, Τομάς Γκουτιέρεζ Αλέα, μέλος τού Κ.Κ. Κούβας αλλά και σοβαρός επικριτής τής κυβέρνησης. Βέβαια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από το 1994 στην Κούβα κι ο Ομοερωτισμός δε θεωρείται πλέον αντεπανάσταση. Η ταινία μιλά για την ανεκτικότητα, τα ίδια πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τούς Κουβανούς, για την πραγματική φιλία ανάμεσα σε άτομα με τελείως διαφορετικό πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περίγραμμα. Ο νεαρός κομμουνιστής και ομοφοβικός φοιτητής Δαβίδ γνωρίζει τυχαία τον γκέι διαφωνούντα καλλιτέχνη Ντιέγκο. Ενώ στην αρχή ο φοιτητής προσπαθεί να κατασκοπεύσει τον «αντεπαναστάτη» Ντιέγκο, στη συνέχεια γοητεύεται από την προσωπικότητα, την μόρφωση και τον κοσμοπολιτισμό του. Μια δυνατή φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο, που είναι τελείως αντίθετη στα προηγούμενα πολιτικά πιστεύω τού φοιτητή. Ο «αντεπεναστάτης» Ντιέγκο είναι στην πραγματικότητα τόσο πατριώτης όσο κι ο Δαβίδ, όμως νιώθει προδομένος απ την εξέλιξη τής επανάστασης και από τον συντηρητισμό της. Tip: Η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα

21

22 20 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον... Παύλο Daniel Ο Παύλος, ο Πολωνός ιδιοκτήτης της επιχείρησης FCUK στην Αθήνα μάς αποκαλύπτει 20 άγνωστα πράγματα που δε γνωρίζαμε για αυτόν! 1. Έκανε πρώτη φορά ολοκληρωμένο σεξ στο Ζάππειο σε ηλικία 17 χρονών όταν είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. 2. Έχει πάει με γυναίκα σε ένα τρίο... και το βρήκε παντελώς αδιάφορο. 3. Αγαπημένο του φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά. 4. Βρέθηκε στο τμήμα πριν αρκετό καιρό για εξακρίβωση στοιχείων. 5. Κατοικούσε για πολλά χρόνια σε αριστοκρατικό προάστιο στην Κρακοβία. 6. Ήρθε στην Ελλάδα το Σαν παράνομος μετανάστης αρχικά Έμαθε ελληνικά ακούγοντας τον Χατζηνικολάου να λέει τις ειδήσεις! 8. Δεν πήρε δίπλωμα οδήγησης στην Πολωνία γιατί προτίμησε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Έτσι έχασε την ημερομηνία της εξέτασης. 9. Η πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα ήταν ηλεκτρολόγος. Ακολούθως δούλεψε σε πλυντήριο χαλιών. 10. Πήγε για πρώτη φορά στο Athens Pride το Ήταν η πρώτη παρουσία του γενικότερα σε Pride. 11. Αυτό που τον ελκύει περισσότερο σε κάποιον είναι η ειλικρίνεια του. 12. O μεγαλύτερος φόβος του είναι μη χωρίσει από τον καινούριο του γκόμενο! 13. Ο αγαπημένος του πορνοστάρ είναι ο Matthias Von Fistenberg. 14. Του έκανε outing ένας αντίζηλός του που γούσταρε κι αυτός τον ίδιο γκόμενο σε ηλικία 19 ετών. Η μητέρα του ήταν αυτή που το έμαθε πρώτη... και δεν σοκαρίστηκε καθόλου! 15. Έφτιαξε την πρώτη fetix επιχείρηση στην Αθήνα θέλοντας να δώσει στον κόσμο μια νέα εναλλακτική πρόταση για την ελληνική γκέι σκηνή. 16. Κατά τη δημιουργία και λειτουργία της επιχείρησης του έχει δεχτεί τεράστιο πόλεμο και πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Παρ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω γιατί έμαθε κάθε χτύπημα να τον κάνει πιο δυνατό. 17. Το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει στους άλλους. 18. Αποφοίτησε από σχολή κομμωτικής στην Πολωνία και επέκτεινε τις σπουδές του στην Ελλάδα σε ιδιωτική σχολή. 19. Το μπλε είναι το αγαπημένο του χρώμα αν και ο ίδιος δηλώνει ότι είναι άκρατος οπαδός της πολυχρωμίας. 20. Αγαπημένη του τραγουδίστρια είναι η Kylie Minogue. Του αρέσουν επίσης οι alternative Djs

23

24 KΡΥΠΤΟΛΕΞΟ Σ Π Α Ξ Γ Ψ Υ Χ Ο Λ Ο Γ Ι Α Μ Μ Η Σ Α Τ Σ Π Α Π Β Κ Τ Δ Σ Χ Α Λ Λ Ο Υ Ε Λ Α Ι Π Π Ρ Γ Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Ο Α Ρ Α Ρ Κ Γ Υ Ο Λ Κ Δ Ρ Υ Ι Σ Ο Ε Π Ψ Ω Α Ρ Θ Φ Λ Ω Κ Ι Α Ε Α Ι Ν Κ Ν Π Λ Μ Α Ξ Ι Μ Ο Σ Η Θ Υ Ξ Τ Ο Σ Ζ Ζ Η Κ Ο Α Α Ε Κ Λ Ο Δ Υ Α Κ Ν Ν Ν Ζ Μ Β Ι Α Κ Ο Ε Σ Σ Μ Ι Ε Υ Η Ν Ο Δ Η Α Ε Λ Α Ι Χ Α Ο Υ Ρ Ο Ζ Π Β Μ Υ Κ Ο Ν Ο Σ Κ Ρ Ζ Δ Α Α Ρ Ν Κ Δ Υ Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Σ Λ Α Ε Τ Ι Λ Ι Τ Ε Λ Ε Α Ρ Α Μ Ν Π Κ Φ Λ Ε Ξ Ζ Σ Λ Κ Ε Κ Υ Ι Ε Κ Ρ Π Μ Σ Ο Λ Ι Φ Ο Λ Υ Φ Ο Μ Ο Κ Α Ο Ρ Σ Α Λ Ι Ο Ρ Τ Υ Ε Π Σ Τ Ο Α Σ Α Σ Σ Λ Λ Ο Γ Ο Λ Ε Τ Ν Ο Μ Τ Σ Α Ρ Τ Σ Υ Κ Ι Α Α Θ Φ Α Ν Τ Α Σ Ι Ω Σ Η Ζ Μ Τ Σ Ο Υ Λ Α Ν Μ Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ο Π Ο Δ Ι Α Α Μ Κ Α Π Ο Τ Α Βρείτε τις λέξεις της λίστας στο διάγραμμα γνωρίζοντας πως είναι γραμμένες οριζόντια, κάθετα και διαγώνια και προς τις δύο κατευθύνσεις. ΣΑΟΥΝΑ ΓΚΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΠΑΣΟΥΑΡ ΓΚΑΖΙ ΠΟΡΝΗ ΠΑΙΔΙ ΣΚΑΜΠΙΛΙΑ ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΑΛΑΚΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΡΟΖ ΡΟΥΝΟ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΑΛΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΣΤΟΜΑ ΟΝΕΙΡΟ ΙΟΛΑΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΑΝΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΣΥΚΙΑ ΛΕΣΒΙΑ ΝΑΚΑ ΦΛΩΚΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΚΟΕ ΚΑΠΟΤΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΕΣΟΣ ΑΛΛΟΥΕΛΑ ΛΟΥΓΚΡΑ ΛΟΑΤ ΜΟΥΤΖΑ ΦΟΡΜΑ ΠΙΠΑ ΦΛΕΞ ΑΘΗΝΑ ΗΔΟΝΗ ΠΕΟΣ ΤΣΟΥΛΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΛΚΕ

25 Η Julia Glitter συμβουλεύει! Ερώτηση: Είμαι με κάποιον και ζω πραγματικά ένα απίστευτο όνειρο. Εδώ και τρεις μήνες γνώρισα ένα αγόρι 23 χρονών, δύο χρόνια μικρότερο από μένα και περνάμε super. Κάποιες στιγμές όμως παθαίνω κρίσεις ζηλοτυπίας. Θυμώνω, συμπεριφέρομαι παράξενα και επάνω στα νεύρα μου του κάνω απίστευτες σκηνές. Μετά το μετανιώνω και νιώθω άσχημα. Τον γουστάρω πολύ και δε θέλω με τίποτα να τον χάσω. Τι στο καλό μού συμβαίνει; Πώς να το χειριστώ; Η άποψή σου είναι ιδιαίτερα σημαντική Julia. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου. Μίλτος. Απάντηση: Αχ βρε Μίλτο τι μου θύμισες. Ένα παλιό μου έρωτα! Λοιπόν φιλαράκο... η ζήλια είναι σαν τα ναρκωτικά και την πούτσα καταντάει εθισμός και σε καταστρέφει. Δεν υπάρχει γιατρειά και είναι κάτι το οποίο το αντιμετωπίζεις μόνος σου, σαν τη μαλακία ένα πράγμα. Προσπάθησε να κλείσεις όλες τις αισθήσεις σου πέραν της τρύπας σου για να έχεις λιγότερα αντανακλαστικά στους επικείμενους εχθρούς που παραμονεύουν να σου φάνε αυτό που εσύ ήδη τρως! Ερώτηση: Αρχικά θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την υπέροχη στήλη. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί έχουν βοηθηθεί από αυτήν και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με εμένα. Είμαι 22 χρονών και βγαίνω τον τελευταίο καιρό με έναν 45άρη. Δεν έχω κάνει ποτέ σεξ μέχρι τώρα και φοβάμαι να του το πω. Σκέφτομαι ότι θα αρχίσει να με κοροϊδεύει που άργησα να κάνω έρωτα. Πραγματικά η αντίδρασή του είναι αυτή που με φοβίζει περισσότερο. Τι κάνω τώρα; Νικόλας 22, Γαλάτσι Απάντηση: Νικόλα μου αν ήταν να σε βιάσει, θα το χε ήδη κάνει. Αν σε έβλεπε σαν σκεύος ηδονής, θα σε είχε τζάσει προ πολλού. Οπότε το συμπέρασμα είναι ένα: σε θέλει για «αποκλειστική»! Μη φοβάσαι λοιπόν να του «ανοίξεις» την καρδιά σου και όχι μόνο και να του εξηγήσεις τις ανησυχίες και τις αναστολές σου. Είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο θα σε καταλάβει αλλά θα σου συμπαρασταθεί κιόλας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!!! Οπότε άσε στην άκρη τις αναστολές σου και προχώρα... Η Julia Glitter συμβουλεύει κάθε μήνα έναν αναγνώστη πώς να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Αν θες να επικοινωνήσεις με την Ιουλία τότε στείλε στο και αν είσαι τυχερός, θα δεις την απάντησή σου δημοσιευμένη. Η Ιουλία Χρυσόσκονη θα απαντήσει σε όλα τα mails που θα λάβει.

26 Η επιβλητική εμφάνιση δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας κι ας λένε μερικές... Η Ανδριάνα είναι η νέα σεξοβόμβα του μεταμεσονυχτίου και το επιβεβαιώνει με κάθε νέα εμφάνιση. Άλλωστε αυτό δεν το λέει μόνο το «Ροζ Καφενείο». Ομορφότερη από ποτέ εμφανίστηκε για μια φορά ως guest star στο μπαλέτο της κολλητής της φίλης Ιουλίας Χρυσόσκονης (Julia Glitter) κι έδωσε την υπόσχεση οτι θα υπάρξει και συνέχεια! Φορώντας ένα άκρως προκλητικό φόρεμα ανέβηκε στη σκηνή πλάι στη μεγάλη σταρ και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού φρόντισε να αναστατώσει με τα καμώματα και τα νάζια της όλους τους παρευρισκόμενους. Η Ανδριάνα είναι η αποκάλυψη του φετινού χειμώνα και ήδη πολλές κακοπροαίρετες αδερφές άρχισαν να την πιάνουν στο στόμα τους. Εμείς θα την φτύσουμε (φτου φτου!) και θα της ευχηθούμε τα καλύτερα. Τέλος, έτσι απλά για να σκάσουν μερικές ζηλόφθονες λούγκρες να σημειώσουμε ότι εκείνο το βράδυ έφυγε διπλή από το μαγαζί και μάλιστα με ένα μπουτ λατσό... Υ.Γ. Μπράβο κορίτσι μου! Κουκλάρα έγινες. Προχώρα και άσε τις αργόσχολες να ασχολούνται μαζί σου. Αυτές δε θα γίνουν ποτέ το αντικείμενο του πόθου κάθε γνήσιου αρσενικού όπως εσύ...

27

28 Τι τραβάει η τραβεστί εκδότρια... Τη μια έσπασε η κλειδαριά έμεινε έξω από το σπίτι... τσουπ 30 ευρώ έξοδα για κλειδαρά. Άξιζε όμως. 27 χρονών λίγο πλαδαρός αλλά... μπάρα! Την επόμενη όμως ανοίγει το της και τι να δει; Απειλητικά s!!! Εντάξει συνηθισμένα τα βουνά στα χιονιά... Όχι, όχι δεν έκανε μήνυση. Έβαλε τα γέλια και απλά προχώρησε στα επόμενα s. Άλλωστε δεν έχει χρόνο να ασχολείται με την κάθε βρομιάρα. Μερικές μέρες μετά μαθαίνει ότι γνωστή επιχειρηματίας της περιοχής του Γκαζιού τής στέλνει μέσω τρίτων απειλητικά μηνύματα ότι θα τη δείρει. Ε, οκ. Υγράνθηκε το μουνί της. Δώσ της ίντριγκα και πάρ της την ψυχή. Αναστέναξε ο ανδρικός πληθυσμός στο Γκαζι από τις νέες Cross Dresser εμφανίσεις! Γουστάρω φούστα-γόβα-στρινγκ-περούκα; Γιατί όχι; Ντύσου όπως γουστάρεις και βγες στο Γκάζι και το SCAPE Club για διασκέδαση! Στο πιο ανοιχτόμυαλο μαγαζί της περιοχής υπάρχει χώρος για όλους και όλες. Θα αποφύγετε μάλιστα τα αδιάκριτα βλέμματα όσων δεν έχουν συνηθίσει τα σεξουαλικά ήθη της νέας εποχής. Κοιτάξτε τα κορίτσια που όλο τσαχπινιά και χάρη ποζάρουν στον φακό του «Ροζ Καφενείου»! Μη φανταστείτε ότι έκατσαν φρόνιμα όλο το βράδυ. Αντίθετα με τα «παιχνίδια» τους και λεσβίακα κόλπα επάνω στο κλουβί αναστάτωσαν όλο το μαγαζί!!! Έξαλλη με το Ροζ Καφενείο η γνωστή επιχείρηση με τους μύκητες. Δηλαδή δεν έφτανε το γεγονός ότι τόσος κόσμος ξόδεψε τζάμπα λεφτά σε γιατρούς γιατί έθεσε την υγεία του σε κίνδυνο με τη βρομιά και τη δυσοσμία που επικρατεί στις εγκαταστάσεις της, άρχισε να βρίζει το περιοδικό γιατί λέει τη δυσφημεί! Αντί να κάνει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί προτιμά να κάνει τα στραβά ματιά και να κατηγορεί άλλους. Το ζήσαμε κι αυτό! Έξαλλη έγινε την επόμενη μέρα καθώς έμαθε ότι η ιστοσελίδα της, που βρίσκεται εδώ και ενάμιση μήνα σε διαδικασία αναβάθμισης και επανασχεδιασμού, χρειάζεται ακόμα 20 μέρες για να τελειώσει... Τι να κάνουμε; Όταν μια Κύπρια ακούει μια Βουλγάρα αυτά συμβαίνουν. Η συγκεκριμένη Βουλγάρα λοιπόν μας ήρθε... από πού αλλού; Από τη Βουλγαρία(!) και κάνει καριέρα (λίγο απ όλα) στην Αθήνα. Μάλιστα είναι κολλητή με μια τραβεστί «Ροζ Φάλαινα»! Ναι φίλες μου. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μετά την τραβεστί εκδότρια που δημιούργησε το «Ροζ Καφενείο», την εμφάνισή της στην Αθήνα έκανε και μια τραβεστί «Ροζ Φάλαινα»! Πόσο «τραβεστί» Ροζ θα αντέξει αυτή η πόλη; (ρητορικό ερώτημα). Αλλού ήθελα να καταλήξω όμως... γρρρ!

29 Τώρα το Blue Vision & στον Πειραιά! Μετά από 5 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Θεσσαλονίκη, το Blue Vision ανοίγει τις πόρτες του και στον Πειραιά! Μια νέα μοναδική πρόταση σε έναν χώρο όπου προσφέρει εχεμύθεια, ασφάλεια, διακριτικότητα, φιλικό περιβάλλον μα πάνω από όλα ποιότητα. Πολυχώρος διασκέδασης ενηλίκων300m 2 Πάνω από ερωτικές ταινίες Καμπίνες ιδιωτικών προβολών Dark Rooms Glory Holes Sex shop Cruising area Σας περιμένουμε! Κυριακή - Πέμπτη: 10:00-02:00 Παρασκευή - Σάββατο: 10:00-05:00 Blue Vision Φίλωνος 98Β,Πειραιάς

30 Το ΜΟΕ Team σε μια θρυλική φωτογράφιση μετά την τελευταία βραδιά πριν την καθιερωμένη ανακαίνισή του! Λεπτομέρεια... στη φωτογραφία η Joanna με τη γόβα έτοιμη για δράση. Οι οποίες γόβες να σημειώσουμε ότι ήταν αυτές που επέσπευσαν την ανακαίνιση καθώς τικ τοκ σε πάτωμα και τοίχους... άνοιξαν τεράστιες τρύπες! Και αφού έρχεται και η ένατη επέτειος των γενεθλίων σού λέει ο ιδιοκτήτης (o Χρήστος ντε) δε ρίχνω και μια ανακαίνιση να επιστρέψω δριμύτερος μέχρι 22 Νοεμβρίου που θα γίνει και το μεγάλο πάρτι γενεθλίων; Και έτσι τσουπ την επόμενη μέρα έριξε όλο το μαγαζί, το οποίο για τις αρχές Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση. Όταν με το καλό το Club δοθεί και πάλι στον κόσμο του θα βγει ανακοίνωση για να τρέξουμε όλες! Μην ξεχνάτε όμως το μεγάλο ραντεβού στις 22 του μήνα όπου θα γιορτάσουμε πανηγυρικά τα 9 χρόνια ΜΟΕ Club! Έτσι θα κάνουμε όλες λίγο υπομονή μέχρι την επιστροφή του απόλυτου after Club της πόλης. Εκεί όπου η διασκέδαση επιμένει ελληνικά και το αλκοόλ κάθε βράδυ ρέει άφθονο προς ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού θαμώνα που γνωρίζει καλά πως να διασκεδάζει τα βράδια του συντροφιά με το φιλικό προσωπικό και την υπέροχη μουσική της DJ Joanna και του DJ Delight. Μας έλειψε τα προηγούμενα δύο χρόνια που απουσίαζε από το Γκάζι αλλά επέστρεψε και μάλιστα με παρέα τη Νικόλ όπως βλέπετε και στη φωτογραφία! Ο λόγος για τη Βάνα το αγαπημένο μας κορίτσι που αφού περιπλανήθηκε στην Αθήνα τελικά επέστρεψε στα γνωστά λημέρια στο Different και είναι μαζί μας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ όπως τις παλιές καλές εποχές έτοιμη να μας φτιάξει ότι καλό γουστάρει το στομάχι μας. Το Different είναι πάντα ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής και όποιος ενδιαφέρεται τα κορίτσια βρίσκονται εκεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τη νέα κοτόπιτα που τα σπάει!

31 FCUK Επιστροφή με νέο ωράριο και μεγάλες προσφορές!!! Επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές και μπήκε δυναμικά στη νέα περίοδο. Το FCUK, το μαγαζί που φιλοξένησε πλήθος διάσημων πορνοστάρ, είναι μαζί μας με νέο ωράριο που έχει διαμορφωθεί με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από τις 20:00 μέχρι τις 2:00 για καθημερινές και 21:00 με 5:00 για κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εκτός Τρίτης και Τετάρτης που το μαγαζί θα μένει κλειστό. Το FCUK, εκτός των άλλων, χτυπάει την κρίση με μεγάλες προσφορές στις περισσότερες κατηγορίες των porn DVD και σε μερικά ακόμα προϊόντα του. Μην ξεχνάμε ότι στο μαγαζί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ομοιώματα, λιπαντικά με βάση το νερό και τη σιλικόνη, cockring καθώς και επώνυμες μάρκες εσωρούχων για κάθε γκέι άντρα που σέβεται τον εαυτό του και τους συντρόφούς του... Με νέο consept επέστρεψε το FOU Club και κέρδισε τις εντυπώσεις. Διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι Djs πέρασαν τους τελευταίους μήνες από τα desk του μαγαζιού και αποθεώθηκαν από τους θαμώνες που έτρεξαν μαζικά για να διασκεδάσουν με τη μουσική τους. Στις φωτογραφίες ο DJ Christo με τον DJ THIAGO στην επάνω φωτογραφία ενώ στην κάτω με τον αξιολάτρευτο από κάθε άποψη DJ GSP ο οποίος τον προηγούμενο μήνα βρέθηκε στην Αθήνα και σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία κατάφερε να παίξει μουσική το ίδιο βράδυ σε δύο μαγαζιά! Φίλοι και θαυμαστές έτρεξαν να ακούσουν τον αγαπημένο τους DJ. Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο DJ GSP μένει μόνιμα στο εξωτερικό και η καριέρα του εκτός Ελλάδας έχει απογειωθεί κάτι που είναι άλλωστε λογικό αφού πρόκειται για ένα από τους καλύτερους DJ του είδους. Ελπίζουμε το Fou Club να συνεχίσει την πορεία που χάραξε τους τελευταίους μήνες και να συνεχίσει να φιλοξενεί καταξιωμένους Djs.

32

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό αφιέρωμα: Copi. Εκδοτικό Σημείωμα. Το Παρτάλι. Τεύχος 6 Απρίλιος 2012. Περιεχόμενα τεύχους

Θεματικό αφιέρωμα: Copi. Εκδοτικό Σημείωμα. Το Παρτάλι. Τεύχος 6 Απρίλιος 2012. Περιεχόμενα τεύχους Τεύχος 6 Απρίλιος 2012 Εκδοτικό Σημείωμα Στο προηγούμενο τεύχος, λόγω έλλειψης χώρου, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ με τα LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) ζητήματα όπως και με την καμπάνια της Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΕ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ. Βασιλάκη. Αλίκη ΠΡΑΓΜΑΤΑ. night Stand: Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΤΙΝΑЖ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ. Θοδωρή Σταθόπουλο. Σεξ με παντρεμένους

ΟΝΕ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ. Βασιλάκη. Αλίκη ΠΡΑΓΜΑΤΑ. night Stand: Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΤΙΝΑЖ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ. Θοδωρή Σταθόπουλο. Σεξ με παντρεμένους Απρίλιος 2015 Tεύχος #37 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σπύρος ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΕΝΤΑΣΗ στη σχέση; Το ΣΕΞ αναζωογονεί ΟΝΕ night Stand: Σεξ με παντρεμένους ΚΑΤΙΝΑЖ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αλίκη Βασιλάκη 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ που δεν γνωρίζατε

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΛΟΑΤ ΛΟΑΤ. Η ΑΛΟΜΑ δεν μένει πια εδώ ΝΙΚΟΣ. Διαμαρτυρία. Quiz: Που γνωρίσατε την τελευταία σας σχέση; KEILLERS PARK

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΛΟΑΤ ΛΟΑΤ. Η ΑΛΟΜΑ δεν μένει πια εδώ ΝΙΚΟΣ. Διαμαρτυρία. Quiz: Που γνωρίσατε την τελευταία σας σχέση; KEILLERS PARK Ιούνιος 2015 Tεύχος #39 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΑΡΘΡΟ Η ΑΛΟΜΑ δεν μένει πια εδώ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΟΑΤ ΛΟΑΤ ΑµεΑ ΑµεΑ Quiz: Που γνωρίσατε την τελευταία σας σχέση; Διαμαρτυρία με ομόφυλα φιλιά έξω από «φιλικό»

Διαβάστε περισσότερα

ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου

ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου Με αφορµή το εκαπενθήµερο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε στο σχολείο µας µε θέµα «Μαθαίνω να περπατώ µε ασφάλεια στο δρόµο», τα παιδιά της Β 2 αποφάσισαν να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα

Plastic Realness. Παπαλέξης ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Αναστάσιος. ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ του Manuel Gomez Pereira ΚΑΤΙΝΑЖ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ. Ηλία Κεπενό. Η Julia Glitter συμβουλεύει

Plastic Realness. Παπαλέξης ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Αναστάσιος. ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ του Manuel Gomez Pereira ΚΑΤΙΝΑЖ ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΟ. Ηλία Κεπενό. Η Julia Glitter συμβουλεύει Μάρτιος 2015 Tεύχος #36 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φωτεινή Πιπή Υπεύθυνη Εθελοντισμού Athens Pride 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ που δεν γνωρίζατε για τον Ηλία Κεπενό ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αναστάσιος Παπαλέξης Queen Graciela Taliateli ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

«Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε»

«Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» της Άννας Κουππάνου Στις σελίδες που ακολουθούν υπάρχουν δραστηριότητες σχετικά με το βιβλίο: «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» Οι δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37 Περιεχόμενα Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό............. 11 Αν έχεις τύχη..................................... 21 Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς............... 37 7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda:7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου :20

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου :20 Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015-22:20 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη «Μέσω της μυθοπλασίας, αποδίδω τη δικαιοσύνη που θα ήθελα να υπάρχει» μας αποκαλύπτει η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ Γράφουμε στον πίνακα: ΤΙΤΛΟΣ : Το μυστήριο με τα μπλε βέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Η Λένα Μαντά στο Outnow: Το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να γράψω το «τέλος»!

Η Λένα Μαντά στο Outnow: Το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να γράψω το «τέλος»! Η Λένα Μαντά στο Outnow: Το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να γράψω το «τέλος»! OUTNOW, AUGUST 4, 2014 Μια γνήσια Κωνσταντινοπολίτισσα, με ιδιαίτερο ταπεραμέντο και αξιοπρόσεχτη πένα! Το πρώτο της βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ISSN 2301-2331. Ιδιοκτησία. Εκδότης. Συντακτική Ομάδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ISSN 2301-2331. Ιδιοκτησία. Εκδότης. Συντακτική Ομάδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 03 Εκδοτικό Σημείωμα 04 Συνέντευξη: Παναγιώτης Ευαγγελίδης 08 Συνέντευξη - Παρουσίαση: Evie Pride «ΛΕΣ;» 10 Φωτορεπορτάζ: Athens Pride 12 Φωτορεπορτάζ: Thessaloniki Pride 14 Σαν σήμερα 16 Athens

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας

Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας Γειά! Σε ευχαριστούμε που θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο μαζί μας! Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνεις μια καταπληκτική κι επιτυχημένη καμπάνια. Με την

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius

Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius Μάρτιος 2011 Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΟ-ΜΑΝΩΛΗ Πολύ παλιά, αιώνες πριν, ο Negru Voda, ο κυβερνήτης της Ρουμανίας, ήθελε να χτίσει ένα μοναστήρι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 Σελίδα 2 Το παρόν έργο είναι πνευματική ιδιοκτησία της συγγραφέα και προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ελληνικού Νόμου 2121/1993 και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Με αφορμή την επίσκεψη της Βικτώριας Χίσλοπ στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου Ανατολή, άρπαξα την ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Άσε με τώρα, δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ 2012-2013 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Το ερωτηματολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετηθεί η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος που διαθέτουν οι νέοι

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά: «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει τίποτα αρνητικό»

Λένα Μαντά: «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει τίποτα αρνητικό» GOOD LIFE20.05.2016 Λένα Μαντά: «Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει τίποτα αρνητικό» Η συγγραφέας που έχει πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα,

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου Οι τσακωμοί θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε μια σχέση. Θεωρείται το αλάτι και το πιπέρι σε αυτή. Ωστόσο, αν είναι συνεχόμενοι τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται»

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται» Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται» 04.07.2016 19:42 Νατάσσα Βαφειάδου Με αφορμή τη αυριανή παρουσίαση του μυθιστορήματός της «Δύο φιλιά για την

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 08:00 Το βιβλιοπωλείο "Μπέτσης" και οι εκδόσεις "Ψυχογιός" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Α. Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα, Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς. 1 Δεκεμβρίου. Αγαπημένη μου φίλη Ελένη,

Α. Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα, Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς. 1 Δεκεμβρίου. Αγαπημένη μου φίλη Ελένη, Α. Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα, Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς 1 Δεκεμβρίου Αγαπημένη μου φίλη Ελένη, Έλαβα το γράμμα σου και χάρηκα πολύ, γιατί φοβόμουνα πως με την αλλαγή της διεύθυνσης μπορούσε

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα;

ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα; ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα; Σύντομη περιγραφή διερεύνησης: Σκοπός αυτής της διερεύνησης ήταν να κάνουν κάποιες υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά.

Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά. Εισαγγελέας Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά. Συνήγορος: Πώς ήταν η σχέση σας με την αδελφή σας; Paul: Την αγαπούσα,

Διαβάστε περισσότερα