Φάκελος Υποψηφιότητας Φυσικού Προσώπου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Φάκελος Υποψηφιότητας Φυσικού Προσώπου"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ (ΜΙΚΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) Φάκελος Υποψηφιότητας Φυσικού Προσώπου Πορεία φακέλου Αίτηση Στοιχεία υποψήφιου επενδύτη Στοιχεία Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης Υπεύθυνη Δήλωση Υποψηφίου Πίνακες Προτεινόμενων Επενδύσεων Παραδείγματα Συμπλήρωσης Πινάκων Προτεινόμενων Επενδύσεων Παράρτημα Επιλέξιμων Επενδύσεων και Ανώτατων Επιλέξιμων Ποσών ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ : ΟΝΟΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 1 ΝΟΜΟΣ: ΔΗΜΟΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 1 Α/Α ΑΙΤΗΣΗΣ (ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ): 1 ΗΜΕΡΑ ΜΗΝΑΣ ΕΤΟΣ Α/Α ΑΙΤΗΣΗΣ 1 Συμπληρώνεται από την Υπηρεσία Υποβολής (Δ/νση Γεωργίας / Αγροτικής Ανάπτυξης ή Το.Κ.Α.Α.)

2 ΠΟΡΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ (συμπληρώνεται από τις Υπηρεσίες) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 α. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ή Δ/νση Γεωργίας 2 1 β. Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης 2 2. Δήμος ή Κοινότητα (μόνο για νησιά πλην Κρήτης και Εύβοιας): 2 3. Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4. Ημερομηνία Αριθμού Πρωτοκόλλου: 2 Συμπληρώνεται ο Νομός στον οποίο εδρεύει η Υπηρεσία ή ο Δήμος εφόσον η υποβολή γίνεται μέσω Δήμου (ημέρα) / / (μήνας) Τα σημεία 6 έως 9 αφορούν έλεγχο πληρότητας που διενεργεί η ανωτέρω Υπηρεσία Υποβολής) 5. Η υπεύθυνη δήλωση και οι επενδύσεις έχουν υπογραφεί; (συνολικά πρέπει να υπάρχουν 4 υπογραφές, μία σε κάθε σελίδα της υπεύθυνης δήλωσης, μία στην σελίδα της επένδυσης του αμελκτηρίου και μία στις σελίδα με τις προαιρετικές επενδύσεις) Ναι Όχι 6. Έχουν συμπληρωθεί τα ΑΦΜ των πεδίων 30 και 32 και στην Υπεύθυνη Δήλωση; 3 Ναι Όχι 7. Υπάρχει φωτοτυπία ταυτότητας του υποψηφίου στο τέλος της αίτησης; 3 Υπάρχει Δεν Υπάρχει 8. Υπάρχει άδεια λειτουργίας στο τέλος της αίτησης; 3 Υπάρχει Δεν Υπάρχει 9. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας στο τέλος της αίτησης, υπάρχει η βεβαίωση δημάρχου του σημείου 45 της αίτησης και η πράξη χαρακτηρισμού του σημείου 48 της αίτησης 3 Υπάρχουν Δεν Υπάρχουν 3 Κυκλώστε ότι ισχύει. Για να παραληφθεί η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να είναι κυκλωμένο το «ναι» στα σημεία 5 και 6, το «υπάρχει» στο σημείο 7 και το «Υπάρχει» του σημείου 8 ή εναλλακτικά του 8 το «Υπάρχουν» του σημείου 9. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση επιστρέφεται στον δικαιούχο Θέση Υπηρεσιακής (στρογγυλής) σφραγίδας ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 10. Αριθμός Πρωτοκόλλου Εισερχομένου στην Ειδική Υπηρεσία Συγχρηματοδοτούμενων Μέτρων και Πράξεων Αγροτικής Ανάπτυξης 11. Ημερομηνία Αριθμού Πρωτοκόλλου: 12. Ονοματεπώνυμο Υπεύθυνου για την εισαγωγή των δεδομένων της παρούσας αίτησης στο πληροφοριακό σύστημα: 13. Αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε η αίτηση από το πληροφοριακό σύστημα. (υπηρεσιακή σφραγίδα)

3 ΑΙΤΗΣΗ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων / Ειδ. Υπηρεσία Συγχ/νων Μέτρων και Πράξεων: [Υποβάλλεται μέσω της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ή του Το.Κ.Α.Α.:] Κατάθεση αίτησης υποψηφιότητας για ένταξη στη δράση «Ενθάρρυνση Επενδύσεων Μικρού Κόστους στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (μικρά σχέδια βελτίωσης)» ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 14. ΕΠΩΝΥΜΟ: 15. ΟΝΟΜΑ: 16. ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ - ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ 17. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ & ΗΛΙΚΙΑ: (ημ.) (μήνας) (έτος) (ηλικία) 18. ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ: 19. ΟΙΚΙΣΜΟΣ/ΟΔΟΣ/ΑΡΙΘΜ: ΤΟΠΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: 20. Δ.Δ. Ή Κ.Δ. 21. ΔΗΜΟΣ: 22. ΝΟΜΟΣ & Τ.Κ. 23. Αν είστε κάτοικος οποιουδήποτε νησιού της Ελλάδας εκτός της Κρήτης και Εύβοιας, συμπληρώστε το όνομα του νησιού Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟ- ΓΡΑΦΙΑΣ (συμπληρώνεται μόνο αν είναι διαφορετική από την ανωτέρω δ/νση μόνιμης κατοικίας) 24. ΟΙΚΙΣΜΟΣ/ΟΔΟΣ/ΑΡΙΘΜ: 25. Δ.Δ. Ή Κ.Δ. 26. ΔΗΜΟΣ: 27. ΝΟΜΟΣ & Τ.Κ. 28. Δ/νση Ηλ. Ταχυδρομείου ( ) 29. Τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό και κινητό) 30. Α.Φ.Μ. & Δ.Ο.Υ. Υποψηφίου Σταθ.: Κιν.: 31. ΕΠΩΝΥΜΟ & ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ 32. Α.Φ.Μ. & Δ.Ο.Υ. ΣΥΖΥΓΟΥ:

4 33. Διεύθυνση ή Τοποθεσία (θέση): 34. Δημ. Διαμέρισμα ή Κοιν. Διαμέρισμα: 35. Δήμος ή Κοινότητα: 36. Νομός: 37. Τ.Κ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ 38. Είστε μετακινούμενος κτηνοτρόφος; (ναι / όχι) 39. Η εκτροφή σας είναι βιολογική; (συμπληρώνεται για στατιστικούς λόγους) (ναι / όχι) 40. Αριθμός ΑΙΓΩΝ, μεγαλυτέρων του ενός έτους, όπως έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΠΕΚΕΠΕ) του έτους 2008 την οποία υπέβαλλε ο υποψήφιος: 41. Αριθμός θηλυκών ΠΡΟΒΑΤΩΝ, μεγαλυτέρων του ενός έτους, όπως έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΠΕΚΕΠΕ) του έτους 2008 την οποία υπέβαλλε ο υποψήφιος: 42. Αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία έκδοσης υπάρχουσας 43. Αρ. Πρωτ.: 44. Ημ/νία έκδοσης: άδειας λειτουργίας της αιγοπροβατοτροφικής εκμετάλλευσης (συμπληρώστε στα δύο κελιά δίπλα). Εφόσον ο υποψήφιος συμπληρώσει στοιχεία για την άδεια λειτουργίας θα πρέπει να επισυνάψει στο τέλος της αίτησης ακριβές αντίγραφο ή ακριβές φωτοαντίγραφο της αντίστοιχης άδειας λειτουργίας. Τα στοιχεία των επόμενων δύο εγγράφων συμπληρώνονται ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο επενδυτής αποφασίσει να μην υποβάλει στοιχεία για την άδεια λειτουργίας. Εφόσον συμπληρωθούν ακριβή φωτοαντίγραφα ή ακριβή αντίγραφα των εγγράφων αυτών θα πρέπει να επισυναφθούν στο τέλος της αίτησης. 45. Αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία έκδοσης υπάρχουσας βεβαίωσης Δημάρχου ή Κοινοτάρχη ότι η αιγοπροβατοτροφική εκμετάλλευση βρίσκεται εκτός ορίων οικισμών του Δήμου / Κοινότητας: (συμπληρώστε στα δύο κελιά δίπλα) 48. Αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία έκδοσής υπάρχουσας πράξης χαρακτηρισμού από το οικείο δασαρχείο για την έκταση στην οποία λειτουργεί η αιγοπροβατοτροφική εκμετάλλευση: (συμπληρώστε στα δύο κελιά δίπλα) 46. Αρ. Πρωτ.: 47. Ημ/νία έκδοσης: 49. Αρ. Πρωτ.: 50. Ημ/νία έκδοσης: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΚΕΛΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ Η/Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΙΓΕΣ Ή ΠΡΟΒΑΤΑ 51. Στην περίπτωση που ο/η σύζυγος έχει υποβάλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης για το έτος 2008, συμπληρώστε τον αριθμό ΑΙΓΩΝ, μεγαλυτέρων του ενός έτους, όπως έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης του έτους Στην περίπτωση που ο/η σύζυγος έχει υποβάλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης για το έτος 2008, συμπληρώστε τον αριθμό θηλυκών ΠΡΟΒΑΤΩΝ, μεγαλυτέρων του ενός έτους, όπως έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης του έτους 2008.

5 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (Ν. 1599/1986) Ο/η ( συμπληρώνεται όνομα και επώνυμο:) του, με αριθμό δελτίου ταυτότητας και Α.Φ.Μ.: _ κάτοικος του Νομού, Δήμου, Δημοτικού Διαμερίσματος, Οδού, αρ. δηλώνω υπεύθυνα και σε γνώση των συνεπειών του νόμου 1599/86 «περί ψευδούς δήλωσης», τα κάτωθι: 1. Γνωρίζω ότι για να είμαι επιλέξιμος για το πρόγραμμα πρέπει: 1.1. Να έχω ηλικία από 18 έως 60 έτη, 1.2. Να είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, δηλαδή να αντλώ τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός μου (ή το 25% αν είμαι κάτοικος νησιού πλην Κρήτης και Εύβοιας) από γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες Να είμαι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ Να έχω υποβάλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το έτος 2008 στην οποία να έχω δηλώσει τουλάχιστον 150 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα ή στην περίπτωση που αντίστοιχη δήλωση για το ίδιο έτος έχει υποβάλει και ο/η σύζυγός μου, τα δηλωθέντα αιγοπρόβατα της οικογενειακής εκμετάλλευσης είναι τουλάχιστον 150 και έχει δηλωθεί στα αντίστοιχα πεδία της παρούσας αίτησης υποψηφιότητας Στην περίπτωση που διαθέτω πρόβατα και ταυτόχρονα είμαι κάτοικος της Ηπειρωτικής Ελλάδας ή της Κρήτης ή της Εύβοιας πρέπει να έχω παραδώσει κατά το έτος 2007 τουλάχιστον 60 κιλά γάλα ανά προβατίνα, στοιχείο το οποίο γνωρίζω ότι θα διασταυρωθεί με τα στοιχεία του ΕΛΟΓ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αντίστοιχη χρονιά (η και για την επόμενη, εφόσον υπάρξουν νεότερα οριστικά στοιχεία) Η αιγοπροβατοτροφική μου εκμετάλλευση να διαθέτει ήδη άδεια λειτουργίας ή να έχω ήδη στην κατοχή μου τα εξής δύο δικαιολογητικά: Βεβαίωση οικείου Δημάρχου / Κοινοτάρχη ότι η αιγοπροβατοτροφική μου εκμετάλλευση βρίσκεται εκτός ορίων οικισμών του Δήμου / Κοινότητας και Πράξη χαρακτηρισμού από το οικείο Δασαρχείο για την έκταση στην οποία λειτουργεί η αιγοπροβατοτροφική μου εκμετάλλευση Δηλώνω ότι τα ανωτέρω έγγραφα (άδεια λειτουργίας ή βεβαίωση οικείου Δημάρχου και πράξη χαρακτηρισμού) έχουν ήδη εκδοθεί και στο τέλος της αίτησης επισυνάπτω τα απαραίτητα ακριβή φωτοαντίγραφα Δεν είμαι άμεσα συνταξιοδοτούμενος από οποιοδήποτε ταμείο εσωτερικού ή εξωτερικού και ταυτόχρονα δεν έχω ενταχθεί ως δικαιούχος στο πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης Έχω λευκό ποινικό μητρώο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή έχει παρέλθει τριετία από την έκτιση τυχούσας ποινής Δεν μου έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις για παραβίαση κοινοτικών κανονισμών ή εθνικής νομοθεσίας των οποίων η ημερομηνία έκτισης δεν έχει Θέση Υπογραφής Δικαιούχου με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής. Η θεώρηση γίνεται από την Υπηρεσία Υποβολής:

6 περάσει ακόμη Να μην έχω υπάρξει δικαιούχος σχεδίου βελτίωσης κατά την τελευταία πενταετία και συγκεκριμένα μετά την 1/1/ Να μην έχω λάβει ενίσχυση μέσα από Σχέδιο Βελτίωσης κατά την τελευταία τριετία και συγκεκριμένα μετά την 1/1/ Τυχόν έγκριση της παρούσας αίτησης σημαίνει τον αποκλεισμό μου από την υποβολή αίτησης για λήψη ενίσχυσης μέσα από σχέδιο βελτίωσης (μέτρο 121 του ΠΑΑ ) για 3 χρόνια από την ημερομηνία αποπληρωμής της αναλογούσας ενίσχυσης από το παρόν καθεστώς. 3. Για τις ανάγκες του παρόντος προγράμματος (και μόνον γι αυτές), επιτρέπω τον διασταυρωτικό έλεγχο των στοιχείων που δηλώνω με στοιχεία που έχω δηλώσει στο παρελθόν και τηρούνται σε διάφορες Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου. Γνωρίζω ότι η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτήν τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (Ν. 1599/86, άρθρο 8, παρ. 4) 4. Γνωρίζω ότι για να εγκριθεί η αίτησή μου θα πρέπει να βελτιώνονται οι οικονομικές επιδόσεις της αιγοπροβατοτροφικής μου εκμετάλλευσης ως συνέπεια της υλοποίησης των επενδύσεων που προβλέπονται σε αυτήν. Την απόδειξη του γεγονότος αναθέτω στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απόδειξη αυτή θα βασίζεται σε προεγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη η οποία θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις αιτήσεις υποψηφιότητας. Στην περίπτωση που από την μελέτη αυτή διαφανεί ότι οι οικονομικές επιδόσεις της αιγοπροβατοτροφικής μου εκμετάλλευσης δεν βελτιώνονται, αποδέχομαι ότι η αίτησή μου θα απορριφθεί. 5. Οι επενδύσεις που προγραμματίζω δεν έχουν ήδη υλοποιηθεί ούτε προταθεί ή ενισχυθεί από άλλο πρόγραμμα και εφόσον μου ζητηθεί μπορώ να το αποδείξω. 6. Διαθέτω πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και φερεγγυότητα και εφόσον μου ζητηθεί μπορώ να το αποδείξω. 7. Τα στοιχεία όπως αυτά δηλώνονται στο φάκελο υποψηφιότητας είναι αληθή και εφόσον μου ζητηθεί μπορώ να το αποδείξω. 8. Για την έκταση στην οποία στεγάζεται η αιγοπροβατοτροφική μου εκμετάλλευσή δεν υπάρχουν απαγορεύσεις από την δασική, αρχαιολογική ή άλλη υπηρεσία και δεν αποτελεί έκταση, που εμφανίστηκε από την απόσυρση των υδάτων λίμνης και εφόσον μου ζητηθεί μπορώ να το αποδείξω. 9. Γνωρίζω ότι στην αιγοπροβατοτροφική μου εκμετάλλευσή πρέπει να τηρώ την πολλαπλή συμμόρφωση. 10. Όλα τα μη συμπληρωμένα πεδία του φακέλου υποψηφιότητας δεν με αφορούν και εφόσον μου ζητηθεί μπορώ να το αποδείξω. 11. Γνωρίζω ότι τα επιλέξιμα ποσά που συμπληρώνω στους πίνακες επενδύσεων δεν συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ ο οποίος δεν είναι επιλέξιμος. 12. Γνωρίζω ότι αν και το συνολικό κόστος των επενδύσεων που μπορώ να επιλέξω είναι δυνατόν να ξεπεράσει τα ευρώ, η επιδότηση που θα λάβω θα υπολογιστεί μόνο για τα πρώτα ευρώ των επενδύσεων που τυχόν θα πραγματοποιηθούν. 13. Γνωρίζω ότι οι επιτρεπόμενες (επιλέξιμες) επενδύσεις για τη δυναμικότητα της αιγοπροβατοτροφικής μου εκμετάλλευσης καθώς και τα ανώτατα ποσά επί των οποίων μπορεί να υπολογιστεί η επιδότηση που θα λάβω περιγράφονται στο παράρτημα της παρούσας αίτησης. Αυτό σημαίνει ότι: Μέσα από το παρόν πρόγραμμα δεν μπορώ να επιλέξω κάποια άλλη επένδυση Οι δυναμικότητες των επενδύσεων θα πρέπει να είναι αυτές που προβλέπονται στο παράρτημα για τη δυναμικότητα της εκμετάλλευσής μου Το ανώτατο ποσό κάθε επένδυσης για το οποίο θα μπορώ να λάβω ενίσχυση είναι αυτό που περιγράφεται στο παράρτημα. Θέση Υπογραφής Δικαιούχου (χωρίς θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής)

7 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Παλινδρομική Γρήγορης Εξόδου Αμελκτικές Μονάδες Θέσεις ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Συμπληρώστε (κάτω) τις αμελκτικές μονάδες, όπως προκύπτουν από τον αντίστοιχο πίνακα του παραρτήματος που αφορά τη δυναμικότητα της μονάδας σας. Συμπληρώστε (κάτω) τις θέσεις, όπως προκύπτουν από τον αντίστοιχο πίνακα του παραρτήματος που αφορά τη δυναμικότητα της μονάδας σας. Κυκλώστε (επάνω) το κελί που περιγράφει την αμελκτική μηχανή που επιθυμείτε, και στο αντίστοιχο κενό (από κάτω) συμπληρώστε την τιμή στην οποία την έχετε βρει στην αγορά. Για την τιμή αυτή θα ζητηθεί (όχι με την παρούσα αίτηση αλλά με τον φάκελο πληρωμής, εφόσον εγκριθείτε) τιμοκατάλογος του πωλητή. Αμελκτική Μηχανή Σημειώστε το ποσό ολογράφως: Παράδειγμα: Κτηνοτρόφος με 195 πρόβατα και 18 αίγες (τα νούμερα αυτά θα πρέπει να συμπίπτουν με αυτά που έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ) επιλέγει από τον πίνακα "201 έως 250 αιγοπρόβατα" αμελκτική μηχανή με 18 αμελκτικές μονάδες, 36 θέσεις, παγίδα γρήγορης εξόδου αλλά χωρίς αυτόματη και τιμή προσφοράς ευρώ. Τότε συμπληρώνει τον πίνακα ως εξής: Παλινδρομική Γρήγορης Εξόδου Αμελκτικές Μονάδες Θέσεις ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ Συμπληρώστε (κάτω) τις Συμπληρώστε (κάτω) Κυκλώστε (επάνω) το κελί που περιγράφει την αμελκτικές μονάδες, τις θέσεις, όπως ΕΠΕΝΔΥΣΗ αμελκτική μηχανή που επιθυμείτε, και στο αντίστοιχο όπως προκύπτουν από προκύπτουν από τον κενό (από κάτω) συμπληρώστε την τιμή στην οποία την τον αντίστοιχο πίνακα αντίστοιχο πίνακα του έχετε βρει στην αγορά. Για την τιμή αυτή θα ζητηθεί (όχι του παραρτήματος που παραρτήματος που με την παρούσα αίτηση αλλά με τον φάκελο πληρωμής, αφορά τη δυναμικότητα αφορά τη δυναμικότητα εφόσον εγκριθείτε) τιμοκατάλογος του πωλητή. της μονάδας σας. της μονάδας σας. Αμελκτική Μηχανή Σημειώστε το ποσό ολογράφως: Είκοσι τρεις χιλιάδες διακόσια πενήντα ευρώ Προσοχή: Στην περίπτωση που η τιμή που θα συμπληρώσετε υπερβαίνει την αντίστοιχη που υπάρχει στο παράρτημα, τότε κατά την έγκριση θα γίνει περικοπή του ποσού προκειμένου να προσαρμοστεί σε εκείνο του παραρτήματος. Σε κάθε περίπτωση, αν το κόστος της μηχανής υπερβαίνει τα ευρώ (αφορά τις μηχανές με 48 θέσεις και 48 αμελκτικές μονάδες) το ανώτατο ποσό για το οποίο θα ενισχυθείτε θα είναι αυτό των ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Θέση Υπογραφής Υποψηφίου (Χωρίς Θεώρηση για το Γνήσιο της Υπογραφής)

8 Α/Α Α. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ Επιλέξιμες Επενδύσεις (Συμπληρώστε μόνο όσες σας ενδιαφέρουν αφήνοντας τις υπόλοιπες κενές - Παράδειγμα στην επόμενη σελίδα) ΚΩΔ. ΕΠΕΝ. ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ [1] [2] [3] [4] [5] [6] 1 2 Κατασκευή χώρου για την εγκατάσταση του αμελκτηρίου Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου για την εγκατάσταση του αμελκτηρίου AITOYMENH ΠΟΣΟΤΗΤΑ (σε μονάδες μέτρησης) AITOYMENO ΚΟΣΤΟΣ (ευρώ) ΓΕΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ (κοιτάξτε και το παράρτημα με τους αναλυτικούς πίνακες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή επένδυση ανάλογα με τη δυναμικότητα της μονάδας σας όπως αυτή έχει δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ το 2008) ανώτατο επιλέξιμο κόστος ανά μονάδα μέτρησης 2 τετ. μέτρα τετ. μέτρα 55 υπάρχει όριο στα τετρ. μέτρα, βλέπε παράρτημα, στο πρώτο νούμερο της τελευταίας στήλης της επιλεγμένης μηχανής 3 4 Κατασκευή χώρου γάλακτος (παγολεκάνης) και μηχανημάτων Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου γάλακτος (παγολεκάνης) και μηχανημάτων 2 τετ. μέτρα τετ. μέτρα 55 υπάρχει όριο στα τετρ. μέτρα, βλέπε παράρτημα, στο δεύτερο νούμερο της τελευταίας στήλης της επιλεγμένης μηχανής 5 Κατασκευή μικρού WC μέχρι 5 τ.μ. 2 τετ. μέτρα 110 μέχρι 5 τετ. μέτρα 6 Κατασκευή αποθηκευτικών χώρων θερμοκηπιακού τύπου για ζωοτροφές 3 τετ. μέτρα μέχρι 40 /τετ. μέτρο μέχρι 500 τετ. μέτρα 7 Γεννήτρια Πετρελαίου 4 kva ανάλογα με kva - βλέπε παράρτημα μέχρι 30 KVA 8 Γαλουχία ΜΗ αυτοκαθαριζόμενη 5 γαλουχία 3.500/γαλουχία 9 Γαλουχία αυτοκαθαριζόμενη 5 γαλουχία 7.000/γαλουχία συγκεκριμένος μέγιστος αριθμός γαλουχιών ανάλογα με τη δυναμικότητα της μονάδας - βλέπε παράρτημα Παρασκευαστήριο ζωοτροφών αποτελούμενο από 10 ζυγιστικό, σπαστήρα και αναμικτήρα, συνολικής δυναμικότητας μέχρι ενός τόνου ανά ώρα. Η αγορά και εγκατάσταση σιλό συνολικής 11 (αθροιστικής) χωρητικότητας μέχρι 40 κυβικών μέτρων. Η κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού για 12 τον χειρισμό των υγρών αποβλήτων της μονάδας συνολικού κόστους μέχρι ευρώ. Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα 13 για τις ανάγκες συντήρησης του εξοπλισμού άμελξης και συντήρησης του γάλακτος. 6 παρ/στήρι ο ευρώ μέχρι 1 παρασκευαστήριο 7 κυβ. μέτρα μέχρι 250 /κ.μ. έως 3 σιλό 8 βιολ. καθ. μέχρι ευρώ μέχρι 1 βιολογικό καθαρισμό 9 ηλ. θερμ. μέχρι ευρώ μέχρι 1 ηλιακό θερμοσίφωνα 14 Παγολεκάνη 1 10 λίτρα 15 Παγολεκάνη 2 10 λίτρα ανάλογα με δυναμικότητα της μονάδας - βλέπε παράρτημα μέχρι 2 παγολεκάνες ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΞΙΑ ΑΜΕΛΚΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ (από προηγούμενο πίνακα) ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Συμπληρώστε τα γκρίζα κελιά για όσες επενδύσεις σας ενδιαφέρουν ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Θέση Υπογραφής Υποψηφίου (Χωρίς Θεώρηση για το Γνήσιο της Υπογραφής)

9 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ Α/Α Επιλέξιμες Επενδύσεις (Συμπληρώστε μόνο όσες σας ενδιαφέρουν αφήνοντας τις υπόλοιπες κενές - Παράδειγμα στην επόμενη σελίδα) ΚΩΔ. ΕΠΕΝ. ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ AITOYMENH ΠΟΣΟΤΗΤΑ (σε μονάδες μέτρησης) AITOYMENO ΚΟΣΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ (κοιτάξτε και το παράρτημα με τους αναλυτικούς πίνακες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή επένδυση ανάλογα με τη δυναμικότητα της μονάδας σας όπως αυτή έχει δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ το 2008) [1] [2] [3] [4] [5] [6] ανώτατο επιλέξιμο κόστος ανά μονάδα μέτρησης Κατασκευή χώρου για την εγκατάσταση του 1 2 τετ. μέτρα 110 αμελκτηρίου Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου για την 2 2 τετ. μέτρα 60, ,00 55 εγκατάσταση του αμελκτηρίου. μηχανής Κατασκευή χώρου γάλακτος (παγολεκάνης) και 3 2 τετ. μέτρα 15, , μηχανημάτων Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου γάλακτος 4 2 τετ. μέτρα 55 (παγολεκάνης) και μηχανημάτων μηχανής 5 Κατασκευή μικρού WC μέχρι 5 τ.μ. 2 τετ. μέτρα 5,00 550, μέχρι 5 τετ. μέτρα 6 Κατασκευή αποθηκευτικών χώρων θερμοκηπιακού τύπου για ζωοτροφές 3 τετ. μέτρα 180, ,00 μέχρι 40 /τετ. μέτρο μέχρι 500 τετ. μέτρα 7 Γεννήτρια Πετρελαίου 4 kva 15, ,00 ανάλογα με kva - βλέπε παράρτημα 8 Γαλουχία ΜΗ αυτοκαθαριζόμενη 5 γαλουχία 1, , /γαλουχία 9 Γαλουχία αυτοκαθαριζόμενη 5 γαλουχία 7.000/γαλουχία 10 Παρασκευαστήριο ζωοτροφών αποτελούμενο από ζυγιστικό, σπαστήρα και αναμικτήρα, συνολικής 6 παρ/στήρι ο δυναμικότητας μέχρι ενός τόνου ανά ώρα. 1, , ευρώ Η αγορά και εγκατάσταση σιλό συνολικής 11 (αθροιστικής) χωρητικότητας μέχρι 40 κυβικών μέτρων. Η κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού για 12 τον χειρισμό των υγρών αποβλήτων της μονάδας συνολικού κόστους μέχρι ευρώ. Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα 13 για τις ανάγκες συντήρησης του εξοπλισμού άμελξης και συντήρησης του γάλακτος. 14 Παγολεκάνη 1 10 λίτρα 15 Παγολεκάνη 2 10 λίτρα ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ μέχρι 30 KVA μέχρι 1 παρασκευαστήριο δυναμικότητας μέχρι 1 τόνο την ώρα 7 κυβ. μέτρα 20,00!! 6000 μέχρι 250 /κ.μ. έως 3 σιλό 8 βιολ. καθ. 1, ,00 μέχρι ευρώ μέχρι 1 βιολογικό καθαρισμό 9 ηλ. θερμ. μέχρι ευρώ μέχρι 1 ηλιακό θερμοσίφωνα ανάλογα με δυναμικότητα της μονάδας - βλέπε παράρτημα υπάρχει όριο στα τετρ. μέτρα, βλέπε παράρτημα, στο πρώτο νούμερο της τελευταίας στήλης της επιλεγμένης υπάρχει όριο στα τετρ. μέτρα, βλέπε παράρτημα, στο δεύτερο νούμερο της τελευταίας στήλης της επιλεγμένης συγκεκριμένος μέγιστος αριθμός γαλουχιών ανάλογα με τη μέχρι 2 παγολεκάνες ΑΞΙΑ ΑΜΕΛΚΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ (από προηγούμενο πίνακα) ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Στο παράδειγμα έχουν συμπληρωθεί οι επενδύσεις όλων των ειδών. Στη πράξη κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό λόγω του περιορισμού των ευρώ. Ο πίνακας έχει συμπληρωθεί για μονάδα 170 προβάτων (όπως δηλώθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ το 2008) και αμελκτική μηχανή 12 αμελκτικών μονάδων με 24 θέσεις, με παγίδα γρήγορης εξόδου αλλά χωρίς αυτόματη για την οποία βρέθηκε προσφορά ευρώ. Ο υποψήφιος έχει επιλέξει ακόμα: - να διαμορφώσει μέρος του στάβλου (60 τ.μ. Χ 50 /τ.μ. ) σε αμελκτήριο (επένδυση νο. 2: "Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου για την εγκατάσταση του αμελκτηρίου")., - να κατασκευάσει από την αρχή χώρο για την παγολεκάνη (15 τ.μ. Χ 110 /τ.μ. ) (επένδυση νο. 3 "Κατασκευή χώρου γάλακτος (παγολεκάνης) και μηχανημάτων"), - να φτιάξει wc (5 τ.μ. Χ 110 /τ.μ.) - να κατασκευάσει μια αποθήκη για τις ζωοτροφές ( 180 τ.μ. Χ 40 /τ.μ., επένδυση νο. 6: "Κατασκευή αποθηκευτικών χώρων θερμοκηπιακού τύπου για ζωοτροφές") - να αγοράσει μια γεννήτρια πετρελαίου ισχύος 15kva και αξίας ευρώ, - να αγοράσει μια μηχανή γαλουχίας αξίας ευρώ - να αγοράσει ένα παρασκευαστήριο ζωοτροφών αξίας ευρώ - να εγκαταστήσει σιλό (από ένα έως τρία σιλό χωρίς να πρέπει να δηλώσει τώρα το πόσα είναι) συνολικής χωρητικότητας 20 κ.μ. Εδώ, επειδή το ποσό που δηλώνει ο υποψήφιος ξεπερνά τα 250 /κ.μ., το σύστημα κατά την εισαγωγή των στοιχείων θα περικόψει την δαπάνη στην ανώτατη επιλέξιμη και η τυχόν έγκριση που θα πάρει ο υποψήφιος θα αναφέρει σαν ανώτατη επιλέξιμη τιμή τα ευρώ. Προσοχή θέλει το γεγονός ότι οι υπολογισμοί για τη βιωσιμότητα της μονάδας θα γίνουν με την ανώτατη τιμή που έχει δηλώσει ο παραγωγός με κίνδυνο η κτηνοτροφική μονάδα να θεωρηθεί ότι δεν επιτυγχάνει βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και συνέπεια να απορριφθεί ο φάκελος υποψηφιότητας. Γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την συμπλήρωση των ποσών και θα πρέπει οι επενδύσεις να είναι οικονομικές. - να κατασκευάσει μικρό βιολογικό καθαρισμό για την διαχείριση των λυμάτων του αμελκτηρίου αξίας ευρώ Επειδή, ακόμα και μετά τη μείωση του επιλέξιμου κόστους του σιλό κατά ευρώ, το συνολικό κόστος ξεπερνά τα ευρώ, το σύστημα θα περικόψει κατά τον υπολογισμό της ενίσχυσης τα ευρώ για τα οποία υπάρχει υπέρβαση. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει οριζόντια περικοπή σε όλες τις επενδύσεις ή περικοπή όλου του ποσού από μία επένδυση. Γι αυτόν τον λόγο σκόπιμο είναι το κόστος των επενδύσεων που θα δηλώσετε να μην ξεπεράσει τα ευρώ.

10 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Αμελκτικές Μηχανές Χώρος εγκατάστασης Αμελκτηρίου Χώρος Γάλακτος Γαλουχίες Παγολεκάνες Γεννήτριες Παρασκευαστήριο Ζωοτροφών Σιλό Αποθηκευτικοί Χώροι Ηλιακός θερμοσίφωνας Βιολογικός Καθαρισμός

11 ΑΜΕΛΚΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Θέσεις Εμβαδό χώρου παγολεκάνης Αμελκτικές Μονάδες ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 150 έως 200 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 201 έως 250 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Αμελκτικές Θέσεις Εμβαδό χώρου Μονάδες παγολεκάνης και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Θέσεις Εμβαδό χώρου παγολεκάνης Αμελκτικές Μονάδες ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 251 έως 300 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου

12 ΑΜΕΛΚΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Θέσεις Εμβαδό χώρου παγολεκάνης Αμελκτικές Μονάδες ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 301 έως 400 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Θέσεις Εμβαδό χώρου παγολεκάνης Αμελκτικές Μονάδες ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 401 έως 500 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Θέσεις Εμβαδό χώρου παγολεκάνης Αμελκτικές Μονάδες ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 501 έως 550 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου

13 ΑΜΕΛΚΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Θέσεις Εμβαδό χώρου παγολεκάνης Αμελκτικές Μονάδες ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ 551 έως 600 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής ΑΜΕΛΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ με τις αντίστοιχες ανώτατες τιμές ανά τύπο μηχανής και τα αντίστοιχα ανώτατα εμβαδά για την κατασκευή ή διαμόρφωση αμελκτηρίου και χώρου γάλακτος Παγίδα Παλινδρομική Παγίδα Γρήγορης Εξόδου Εμβαδό αμελκτηρίου + Αμελκτικές Θέσεις Εμβαδό χώρου Μονάδες παγολεκάνης

14 ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΑΜΕΛΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Επένδυση Κατασκευή χώρου για την εγκατάσταση του αμελκτηρίου. Επιλέξτε αυτή την επένδυση αν ο χώρος που θα κατασκευάσετε θα χτιστεί από την αρχή Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου για την εγκατάσταση του αμελκτηρίου. Επιλέξτε αυτήν την επένδυση αν υπάρχει ήδη κάποιος χώρος τον οποίο θα διαμορφώσετε σε αμελκτήριο. Παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης μπορεί να είναι η διαμόρφωση κάποιας υπάρχουσας αποθήκης σε χώρο άμελξης ή ακόμα και η διαμόρφωση ενός μέρους του ήδη υπάρχοντος στάβλου. Αν ο χώρος που θα διαμορφωθεί είναι μέρος του στάβλου θα πρέπει να χωρίζεται από αυτόν με τοιχίο ύψους τουλάχιστον 1,5 μέτρου. Κατασκευή χώρου γάλακτος (παγολεκάνης) και μηχανημάτων. Επιλέξτε αυτή την επένδυση αν ο χώρος που θα κατασκευάσετε θα χτιστεί από το μηδέν Ανώτατη επιλέξιμη τιμή ανά τ.μ Ανακατασκευή (διαμόρφωση) χώρου γάλακτος (παγολεκάνης) και μηχανημάτων. Επιλέξτε αυτήν την επένδυση αν υπάρχει ήδη κάποιος χώρος τον οποίο θα διαμορφώσετε σε 55 χώρο γάλακτος Παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης μπορεί να είναι η διαμόρφωση κάποιας υπάρχουσας αποθήκης σε χώρο γάλακτος. Σε κάθε περίπτωση ο χώρος γάλακτος που θα διαμορφωθεί ή κατασκευαστεί δεν πρέπει να επικοινωνεί με άλλους χώρους παρά μόνο με εσωτερική πόρτα που κλείνει εντελώς ή με εξωτερική πόρτα. Κατασκευή μικρού WC μέχρι 5 τ.μ. 110 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ανώτατο επιτρεπόμενο (επιλέξιμο) μέγεθος για κατασκευή ή διαμόρφωση χώρου αμελκτηρίου καθώς και το ανώτατο επιτρεπτό (επιλέξιμο) μέγεθος για την κατασκευή ή διαμόρφωση χώρου γάλακτος βρίσκονται στον πίνακα με τις ανώτατες δυναμικότητες και τιμές των μηχανών άμελξης, και συγκεκριμένα στην τελευταία στήλη. Το πρώτο νούμερο της τελευταίας στήλης αφορά στο ανώτατο (και προτεινόμενο αλλά όχι υποχρεωτικό) μέγεθος του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η μηχανή άμελξης. Το δεύτερο νούμερο (μετά το + )αφορά στο ανώτατο (και προτεινόμενο αλλά όχι υποχρεωτικό) μέγεθος της αίθουσας στην οποία θα τοποθετηθεί η παγολεκάνη. Για το WC, το ανώτατο επιλέξιμο εμβαδό είναι τα 5 τ.μ.

15 ΓΑΛΟΥΧΙΕΣ Δυναμικότητα μονάδας σε αιγοπρόβατα ΜΗ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΑΛΟΥΧΙΑΣ από έως Μηχανή μη αυτοκαθαριζόμενη (μέγιστος αριθμός μηχανών ανά δυναμικότητα μονάδας) Ανώτατη επιλέξιμη τιμή μηχανής Σύνολο χωρίς όριο Δυναμικότητα μονάδας σε αιγοπρόβατα ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΑΛΟΥΧΙΑΣ από έως Μηχανή μη αυτοκαθαριζόμενη (μηχανές ανά δυναμικότητα μονάδας) Ανώτατη επιλέξιμη τιμή μηχανής Σύνολο χωρίς όριο Οι μηχανές γαλουχίας δουλεύουν με σκόνη γάλακτος και δίνουν τη δυνατότητα στον κτηνοτρόφο να απομακρύνει τα αρνιά από την προβατίνα πολύ γρήγορα ή και αμέσως. Μια μηχανή "μη αυτοκαθαριζόμενη" επαρκεί για το τάισμα 200 έως 250 αρνιών περίπου. Μια μηχανή γαλουχίας "αυτοκαθαριζόμενη" επαρκεί για περίπου 300 με 350 αρνιά. Παράδειγμα Υποψήφιος που θέλει να επιλέξει μηχανή γαλουχίας και έχει 460 πρόβατα μπορεί να επιλέξει μέχρι 3 μηχανές γαλουχίας, μη αυτοκαθαριζόμενες ή μέχρι 2 αυτοκαθαριζόμενες. Έχει όμως το δικαίωμα να επιλέξει και λιγότερες από το ανώτατο υπολογιζόμενο όριο.

AGRO2 / AGRO3. Σελ 1/21

AGRO2 / AGRO3. Σελ 1/21 ΜΕΤΡΟ 132 «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΕΩΡΓΩΝ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΑΞΟΝΑΣ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2007-2013 ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) 1698/06 ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013) ΜΕΤΡΟ 311 ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013) ΜΕΤΡΟ 311 ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Α. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Α. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Α. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1. Για τις ανάγκες της διαδικασίας αξιολόγησης του Μέτρου συγκροτείται Πρωτοβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή έγκρισης αιτήσεων ενίσχυσης του Μέτρου.

Διαβάστε περισσότερα

Η Στήριξη των Νέων Γεωργών στο Πρόγραµµα Αγροτικής. Ανάπτυξης. Στόχοι, απαιτήσεις, προϋποθέσεις ένταξης

Η Στήριξη των Νέων Γεωργών στο Πρόγραµµα Αγροτικής. Ανάπτυξης. Στόχοι, απαιτήσεις, προϋποθέσεις ένταξης Η Στήριξη των Νέων Γεωργών στο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 Στόχοι, απαιτήσεις, προϋποθέσεις ένταξης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Η Στήριξη των Νέων Γεωργών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α: Αίτηση για συμπλήρωση από Ωφελούμενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συμπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιμότητας

Μέρος Α: Αίτηση για συμπλήρωση από Ωφελούμενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συμπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιμότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α ΑΙΤΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ Μέρος Α: Αίτηση για συμπλήρωση από Ωφελούμενο.

Διαβάστε περισσότερα

(ΠΑΑ 2007-2013) ΜΕΤΡΟ 313 ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ)

(ΠΑΑ 2007-2013) ΜΕΤΡΟ 313 ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ θέμα 1. : ΓΕΝΙΚΑ 1. Στην υποβολή, η 2 η σελίδα (ΑΙΤΗΣΗ) του Φ.Υ. κατατίθεται και εκτός φακέλου, πρωτότυπη και υπογεγραμμένη. 2. Προσοχή! Τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΟΔΗΓΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ

Α) ΟΔΗΓΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Α) ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ / ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Β) ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Γ)ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ/ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Δ) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ε) ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ 1 Α) ΟΔΗΓΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ 312 ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ)

ΜΕΤΡΟ 312 ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 46021 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3255 20 Δεκεμβρίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. 26984 2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης φα κέλων υποψηφιότητας προς

Διαβάστε περισσότερα

Δ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ (ΕΠΑΛ) «2007-2013»

Δ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ (ΕΠΑΛ) «2007-2013» Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ Β Ταχ. Δ/νση : Μιχαλακοπούλου 103 Ταχ. Κώδικας : 115 27 Αθήνα Πληροφορίες : Δ. Τράγαλος Τηλέφωνα : 2131501185 Fax : 2107774090 Email : dtragalos@mou.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ (2007-2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ (ΠΑΑ) «2007-2013»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ (2007-2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ (ΠΑΑ) «2007-2013» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΗΜΕΡ.: 27.1.2009 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:1422 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ /ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & Γ.. Τµήµα Β ΗΜΟΣΙΩΝ & Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΤΑΧ. /ΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

1 ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ :

1 ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ : 1 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ : ΠΡΑΞΗ : ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ Προμήθεια αυτόνομων συστημάτων επεξεργασίας νερού στο Δήμο Τήνου.

Διαβάστε περισσότερα

ιευκρινίσεις επί των κριτηρίων επιλεξιμότητας και επιλογής Γενικά: 1. Οι ΟΤ μπορούν να προσθέτουν επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής

ιευκρινίσεις επί των κριτηρίων επιλεξιμότητας και επιλογής Γενικά: 1. Οι ΟΤ μπορούν να προσθέτουν επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής ιευκρινίσεις επί των κριτηρίων επιλεξιμότητας και επιλογής Γενικά: 1. Οι ΟΤ μπορούν να προσθέτουν επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής σύμφωνα με τη Στρατηγική Τοπική Ανάπτυξης μετά από έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΓΧ Ε ΙΡ ΙΔ ΙΟ Χ Ρ ΗΣ ΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013 ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΓΑ 2013 ΜΗΤΡΩΟ 2013

Ε ΓΧ Ε ΙΡ ΙΔ ΙΟ Χ Ρ ΗΣ ΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013 ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΓΑ 2013 ΜΗΤΡΩΟ 2013 Ε ΓΧ Ε ΙΡ ΙΔ ΙΟ Χ Ρ ΗΣ ΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013 ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΓΑ 2013 ΜΗΤΡΩΟ 2013 1 2 Περιεχόμενα 1. ΑΕΕ 2013... 7 1.1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 7 1.1.1. Συντομεύσεις πληκτρολογίου... 7 1.1.2.

Διαβάστε περισσότερα

Δ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007-2013

Δ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2007-2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2007-2013 s ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

2η Προκήρυξη ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013)

2η Προκήρυξη ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013) ΠΑΑ 2007-2013 Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές LEADER ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΟΤΔ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων

Θέμα: Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 221/749 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ σύμφωνα με την Υ.Α. οικ.483/35/φ.15/2012 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον»

Ερωτήσεις - Απαντήσεις Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον» Ερωτήσεις - Απαντήσεις Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον» Ανάμεσα στις ερωτήσεις και απαντήσεις που ακολουθούν θα βρείτε και αρχικές διευκρινήσεις που αφορούν στις δυνατότητες χρηματοδότησης του συγκεκριμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡ. 2/2014 ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡ. 2/2014 ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΑΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ Ο ΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ Ο ΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΡΑΣΗΣ 1 «Σχέδιο στήριξης επιχειρηµατικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηµατιών (σε φάση start-up)» ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ Ο ΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σκοπός του προγράµµατος Η στρατηγική του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (II)»

Ο ΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (II)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Π.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε.Π. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 1 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διευκρινήσεις σε θέματα πιστοποιήσεων ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013

Οδηγίες Διευκρινήσεις σε θέματα πιστοποιήσεων ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013 Οδηγίες Διευκρινήσεις σε θέματα πιστοποιήσεων ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013 1. Πιστοποιήσεις - Συμπλήρωση πινάκων Συμπλήρωση στηλών Η στήλη 9 του πιν. 1 συμπληρώνεται με τον κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ» Μετακινούμε την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2007-2013 «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών. Οδικών Μεταφορών».

ΕΣΠΑ 2007-2013 «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών. Οδικών Μεταφορών». ΕΣΠΑ 2007-2013 «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ 20/02/2012 ΜΕΧΡΙ 18/05/2012 Προκηρύχτηκε στις 21/12/2011 το πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων

Διαβάστε περισσότερα