ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. στο Πολιτιστικό Κύτταρο, στην Κοµοτηνή

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. στο Πολιτιστικό Κύτταρο, στην Κοµοτηνή"

Transcript

1 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτιστικό Κύτταρο, στην Κοµοτηνή Πολίτες της Κοµοτηνής Ξεκινάµε, σήµερα, από δω, από την πόλη σας, από τη Θράκη, τη µεγάλη πορεία για την ανατροπή και την αλλαγή. Για τη νίκη όλων εκείνων που τους πολιορκεί η ανεργία, η φτώχεια και τα µνηµόνια. Για τη δικαίωση όλων εκείνων που σε δύσκολες συνθήκες, εδώ στην άκρη της Ελλάδας, παρατηµένοι ή και κυνηγηµένοι από το υδροκέφαλο κράτος, δεν έπαψαν να ελπίζουν και να µάχονται για ένα καλύτερο αύριο. Για την οριστική καταδίκη όλων εκείνων των κοµµάτων, των δυνάµεων αλλά και των προσώπων, που οδήγησαν την πατρίδα και τους ανθρώπους της στη σηµερινή ανθρωπιστική κρίση. Στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Θέλω να διακηρύξω από δω, από τη Θράκη, την αρχαία πατρίδα του Σπάρτακου, του δούλου που έγινε παγκόσµιο σύµβολο ελευθερίας, του Θράκα που προσωποποιεί τον ανειρήνευτο αγώνα για καλύτερο αύριο, του επαναστάτη που ακόµα συγκινεί και συνεγείρει: Ότι η ώρα µας, έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Η ώρα να δώσουµε την τελική µάχη της απελευθέρωσης από τα µνηµόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η ώρα των απλών ανθρώπων της δουλειάς. Η ώρα των νέων, ανυπότακτων, αποφασισµένων, πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας. και άφθαρτων δυνάµεων να Για να αλλάξουν τις τύχες της χώρας. Συντρόφισσες και σύντροφοι

2 Η τριπλή εκλογική µάχη που έχουµε µπροστά µας είναι όχι απλώς κρίσιµη, αλλά µάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό µας. Το λέω αυτό µε πλήρη συνείδηση των λόγων µου. Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα µε όσους τον τελειώνουν καθηµερινά. Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν. Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν µια φιµωµένη και φτηνή εργατική µάζα. Και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία ελπίδα για το λαό µας. Για ολόκληρο το λαό µας. Όχι µόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κοµµουνιστές. Αλλά για τον κάθε δηµοκράτη, τον κάθε πολίτη, τον κάθε εργαζόµενο, όποιο κόµµα κι αν στήριζε µέχρι χτες Για όποιον πιστεύει ότι η σωτηρία της πατρίδας και των ανθρώπων της έρχεται πρώτη. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθαρή, µεγάλη, αδιαµφισβήτητη, και στις τρεις κάλπες, η ανατροπή της σηµερινής κυβέρνησης, η συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, είναι το πρώτο βήµα: Για να µπει επιτέλους τέλος στις πολιτικές του ολέθρου. Για να αποκτήσει η Ελλάδα φωνή και πυγµή στο διεθνή στίβο, όπου σήµερα διαµοιράζουν τα ιµάτιά της. Για να απαλλαγούµε από τα µνηµόνια, για να αποτρέψουµε τα χειρότερα που έρχονται, για να βάλουµε όλοι µαζί τη χώρα σε έναν άλλο δρόµο. Για να γίνει επιτέλους πράξη µια απλή αρχή: Ο άνθρωπος, ο απλός άνθρωπος της δουλειάς και της δηµιουργίας, πάνω από τα κέρδη. Και πάνω από το χρέος, τα επιτόκια, τα spread, τις απαιτήσεις των δανειστών και τις εντολές της κυρίας Μέρκελ. Φίλες και φίλοι Οι ευρωεκλογές αντιµετωπίζονταν λίγο πολύ µέχρι χτες σαν µια χαλαρή αναµέτρηση, ένα είδος πανεθνικής δηµοσκόπησης, µια ευκαιρία να καταγράψουν τα κόµµατα τις δυνάµεις τους.

3 Μέχρι χτες, όµως. Σήµερα δεν έχουµε αυτή την πολυτέλεια. Αυτές οι ευρωεκλογές είναι µάχη, κρίσιµη, αποφασιστική για το δρόµο στον οποίο θα πορευτεί η Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός νότος δέρνεται από τους ανέµους της λιτότητας και του αυταρχισµού. Η εθνική κυριαρχία µιας σειράς χωρών που πιάστηκαν στην παγίδα του χρέους έχει καταντήσει αδειανό πουκάµισο. Η Ελλάδα έχει γίνει πεδίο βολής και επιβολής της πιο βάρβαρης λιτότητας, των πιο βάρβαρων µέτρων που σχεδιάζονται και παράγονται στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προελαύνει η πιο απόλυτη, αυταρχική και άκαµπτη δικτατορία των αγορών εις βάρος των εργαζοµένων. Η Ευρώπη γερµανοποιείται και διαχωρίζεται σε πατρίκιους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς, πειθαρχικούς και απείθαρχους, βόρειους και νότιους. Γι' αυτό οι ευρωεκλογές που έχουµε µπροστά µας είναι οι πιο κρίσιµες στην ιστορία. Είναι η µεγάλη ευκαιρία για τους ευρωπαϊκούς λαούς να στείλουν στον αγύριστο τις τρόικες και τα µνηµόνια και να βάλουν τη σφραγίδα τους στον αγώνα για µια ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ. Είναι µια µεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να διατρανώσει την απαίτησή του να αλλάξει πορεία η Ευρώπη. Και να αλλάξει ριζικά στάση απέναντι στις χώρες του νότου. Απέναντι στην Ελλάδα που αυτή τη στιγµή η ευρωπαϊκή συντηρητική ελίτ, η ιερή συµµαχία του νεοφιλελευθερισµού, την αντιµετωπίζει σαν αναλώσιµη χώρα δεύτερης διαλογής. Γυναίκες και άντρες της Κοµοτηνής Με την τρόικα σε ρόλο αστυνόµου, επιτηρητή και τιµωρού, µε τους δανειστές να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην ελληνική κυβέρνηση χωρίς να συναντούν καµιά αντίσταση, µε τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά των λεγόµενων αγορών να ανακηρύσσεται σε υπέρτατο νόµο, η χώρα µας έχει βρεθεί σε µια θανάσιµη παγίδα. Στην οποία κάνουν ότι µπορούν να µας κρατήσουν όχι για ένα και δυο χρόνια όπως λένε ο Σαµαράς και η ετερόκλητη συµµαχία του Μαξίµου, αλλά για δεκαετίες.

4 Πριν από λίγο διάβαζα στο διαδίκτυο την είδηση ότι σήµερα στη Γερµανική εφηµερίδα Handelsplat, καταγράφεται η εκτίµηση ότι η τρόικα θα παραµείνει στην Ελλάδα για τα επόµενα 50 χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι δε πρόκειται να φύγουν αν δε τους διώξουµε εµείς. Αυτοί και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν και τους στηρίζουν θα κάνουν ότι µπορούν για να κρατηθούν για πάντα στις ζωές µας. Γι' αυτό άλλωστε χρησιµοποιούν το ψέµα, την καταστολή, την τροµοκρατία, την προπαγάνδα του µίσους, τα εµφυλιοπολεµικά στερεότυπα, τις µονταζιέρες, τις προκλήσεις. Μια κυβέρνηση µε ακροδεξιά χαρακτηριστικά, που στεγάζει όλη την παλαιοκοµµατική φθορά, όλο το γερασµένο πολιτικό κατεστηµένο, όλο το θίασο που µας οδήγησε ως εδώ, έχει αναλάβει τη σωτηρία µας! Να δούµε όµως ποιους θα µας σώσει από τέτοιους σωτήρες. είτε τι κάνουν αυτές τις µέρες. Παριστάνουν τους σκληρούς διαπραγµατευτές για να αποτρέψουν δήθεν τα χειρότερα που η τρόικα απαιτεί. Μας φλοµώνουν µε προπαγανδιστικά δακρυγόνα ότι µπορεί να µη δοθεί η δόση και ότι απειλείται σύγκρουση µε την τρόικα που συνεπάγεται, αυτή τη φορά όχι χρεοκοπία και καταστροφή, αλλά απώλεια του υποτιθέµενου πλεονάσµατος. Κάνουν και το λιοντάρι δηλαδή, αλλά µας προετοιµάζουν και για τη νέα τους υποχώρηση, που θα σηµαίνει νέα δεινά και νέα δεσµά. Και τώρα που στην παρωδία αυτή διαπραγµάτευσης και στη χορωδία των εκβιασµών εις βάρος του λαού έχει µπει και το διαβόητη πλεόνασµα, πως το αλλάξαν το τροπάρι; εν τους αφήνει, λένε, η τρόικα να µοιράσουν το µοιράσουν στους ένστολους και σε ευπαθείς οµάδες του πληθυσµού. Κι αυτοί παλεύουν σκληρά να αλλάξουν την απόφασή της. Παλεύουν πολύ σκληρά! Μάλιστα!! Θυµάστε τη δήλωση του κυρίου Στουρνάρα πριν λίγο καιρό; Όταν οµολόγησε ότι η κυρία Λαγκάρντ του πρότεινε να στηρίξει πρόταση του ΝΤ για σηµαντικό κούρεµα του χρέους; Κι ο ίδιος αρνήθηκε επειδή ο Σόιµπλε του είχε πει "Γιάννη ξέχασέ το"; Τόσο σκληρά διαπραγµατεύονται. Γιάννη ξέχασέ το -και το ξεχνούν!!

5 Εµείς δεν µπαίνουµε στο κόπο να αµφισβητήσουµε λογιστικά το πλεόνασµα. Όχι γιατί δεν ξέρουµε µε τι αλχηµείες και τι κόλπα στα όρια της απάτης κατασκευάζουν τους αριθµούς που τους βολεύουν. Αλλά γιατί το κύριο και το βασικό για µας είναι άλλο: Το πλεόνασµα αυτό είναι βαµµένο µε αίµα. Είναι προϊόν αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού. Ξέρετε τι µετράει και τι απηχεί αυτό το πλεόνασµα φίλες και φίλοι; Η κυβέρνηση λέει ότι µετράει και απηχεί την επιτυχία της πολιτικής της. Η πραγµατικότητα λέει ότι µετράει και απηχεί τη δυστυχία, την απόγνωση, την στέρηση, την καταπίεση, την αιµορραγία του λαού µας. Την ισοπέδωση και τον Καιάδα για τους πιο αδύναµους τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους µικροµεσαίους. Ζούµε µια κατάσταση στην οποία η σύγκρουση της πραγµατικότητας µε την κυβερνητική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει τα όρια της σχιζοφρένειας. Θυµίζει αφηγήσεις απο παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία οι σκελετωµένοι και στα όρια του θανάτου κρατούµενοι βοµβαρδίζονταν µε τραγούδια και εµβατήρια για το φωτεινό µέλλον και για την όµορφη ζωή που τους περιµένει. Γιατί χαίρεται ο κόσµος και χαµογελά πατέρα -αυτό έλεγε ο ύµνος του Μεταξά. Σήµερα µας λένε ότι πρέπει να χαιρόµαστε γιατί ζούµε ένα success story, µια ιστορία επιτυχίας. Κι αυτό όταν δεν υπάρχει άνθρωπος, σπίτι, παιδί, νοσοκοµείο, σχολείο, παιδικός σταθµός, τόπος εργασίας, που να µην είναι µια σύναξη από δράµατα, και από ιστορίες απόγνωσης και οργής. Αλλά τι κι αν η πραγµατικότητα έρχεται σε αντίθεση µε την προπαγάνδα τόσο το χειρότερο για την πραγµατικότητα. Αυτή φαίνεται να είναι η αρχή που τους καθοδηγεί. Ποιος να τους πιστέψει όµως πια; Μια, δυο, τρεις, δεκατρείς και είκοσι τρεις φορές επικαλέστηκαν το λύκο για να δικαιολογήσουν τα µαντρόσκυλα.

6 Να είστε βέβαιοι ότι και τώρα τα ίδια κάνουν. Την ίδια πολιτική κωµωδία στήνουν πάνω στην τραγωδία των Ελλήνων. Και τη δόση θα πάρουν τελικά και κάποια ψίχουλα θα τους αφήσουν να µοιράσουν και µε δηλώσεις θα τους ενισχύσουν οι ευρωπαϊκές ελίτ που έχουν αυτή τη στιγµή το πάνω χέρι. Αρκεί να συνεχίσουν µε την ίδια σκληρότητα και την ίδια πολιτική ανηθικότητα την ίδια πολιτική. Αρκεί να συνεχίσουν να είναι καλοί µαθητές και να εφαρµόζουν κατά γράµµα τις εντολές τους. Τώρα, µέσα στα κοινωνικά συντρίµµια, λίγο πριν τις εκλογές, στήνουν άλλη µια πράξη της ίδιας κωµωδίας. Έτσι είναι το ανατριχιαστικό παιγνίδι εις βάρος του λαού µας, συντρόφισσες και σύντροφοι. Από τη µια ο λύκος της χρεοκοπίας, της απόλυτης καταστροφής, της εξόδου από το ευρώ και λοιπά και λοιπά. Και από την άλλη η Κοκκινοσκουφίτσα του κου Σαµαρά, του Βενιζέλου και του Στουρνάρα. Το success story. Λες και οι Έλληνες είναι λωτοφάγοι, λαός ανηλίκων και έχουν µνήµη χρυσόψαρου. Το success story νούµερο δύο, µε γερµανική σκηνοθεσία, αγοραίους πρωταγωνιστές και τους γνωστούς κοµπάρσους - την ελληνική κυβέρνηση- στήνεται στο εξής σενάριο : Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασµα. Αυτό έχει ήδη συµφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασµα σε µία χώρα κατόπιν πολιτικής συµφωνίας. Αµέσως µετά τα πανηγύρια θα αρχίσουν προεκλογικά, εφαρµόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού φθαρµένου και διεφθαρµένου πολιτικού συστήµατος που εκπροσωπούν, να µοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς. Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν µία "στηµένη" έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιµασίες. Ένα µικρό ποσό µε επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να µπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαµβο".

7 Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυµο οίκο, που θα ντύσει τη Κοκκινοσκουφίτσα τους. Κατά σύµπτωση βέβαια είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά οµόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και µεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα µεταφερθούν µετά στο χρηµατιστήριο και στα spreads. Τις τελευταίες µέρες, µάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι για να στηθεί το νέο success story και να χωρέσουν οι αριθµοί στις εκλογικές σκοπιµότητες, έχουν στηθεί κανονικές µονταζιέρες και υπηρεσίες µεταφοράς δεδοµένων και στην οικονοµία. Λάστιχο έγιναν οι αριθµοί και τρένο οι λογαριασµοί. Εµφανίζουν µειωµένο το ΑΕΠ του Έτσι µεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012 για να εµφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους. είχνουν δηλαδή χειρότερο το 2012 για να φανεί καλύτερο το 2013! Η ύφεση, το ΑΕΠ, το πλεόνασµα, κόβονται, ράβονται, βάζουν τα καλά τους και κάνουν βόλτες στα προεκλογικά µπαλκόνια. Την ίδια στιγµή που η Ελλάδα παρακµάζει, ακµάζει το πολιτικό θέατρο. Φίλες και φίλοι, πολίτες της Θράκης Επιτέλους να τελειώνουµε µε δαύτους. Πρέπει να φύγουν. Αυτή είναι η απαίτηση των καιρών. Πρέπει να φύγουν γιατί συναινούν στην καταστροφή της χώρας. Πρέπει να φύγουν γιατί η πολιτική τους παράγει κάθε µέρα δυστυχία, φτώχεια, ανεργία και αδιέξοδα. Πρέπει να φύγουν όµως και γιατί κατάντησαν τοξικοί για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ίδια την ελεύθερη ύπαρξη των ανθρώπων στην Ελλάδα. Με την κοροϊδία, την εξαπάτηση, την υποτίµηση της νοηµοσύνης του ελληνικού λαού, τη διαστροφή της πραγµατικότητας, δηλητηριάζουν την κοινωνία και έχουν µετατρέψει την πολιτική σε παίγνιο απάτης. Και πρέπει ακόµα να φύγουν γιατί έχουν αποσπαστεί τελείως από την κοινωνική πραγµατικότητα. Και µιλούν για παντεσπάνι σε εκατοµµύρια ανθρώπους από τους οποίους λείπει το ψωµί. Αναρωτηθείτε: Υπάρχει κανείς που να πιστεύει τους θριάµβους και τις επιτυχίες του κυρίου Σαµαρά;

8 Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι µε τη σηµερινή πολιτική µπορούµε να περιµένουµε κάτι καλύτερο από καταστροφή και τραγωδίες; Υπάρχει κανείς που θα πιστέψει πάλι τον κύριο Σαµαρά, ο οποίος όπως το 2012 υπόσχεται τέλος των µνηµονίων, ενώ ο φίλος και προστάτης του ο κύριος Σόιµπλε προαναγγέλλει ήδη άλλο ένα µνηµόνιο; Υπενθυµίζοντας µε νόηµα ότι υπάρχει δηµοσιονοµικό κενό, την ίδια στιγµή που το ΝΤ υπολογίζει ότι υπάρχει µεγαλύτερη από την οµολογηµένη επισήµως τραπεζική τρύπα; Υπάρχει κανείς που θα πιστέψει ότι ακόµα κι αν το µνηµόνιο τελειώσει, οι πολιτικές του δεν θα εξακολουθήσουν να µας τελειώνουν; εν θα παραµείνει η εργασιακή βαρβαρότητα; Η φορολογική αφαίµαξη; Οι καρατοµηµένες συντάξεις και οι τριτοκοσµικοί µισθοί; Η ανεργία; Το αβίωτο χρέος; Ξέρετε τι θέλουν να τελειώσουν συντρόφισσες και σύντροφοι; Εµάς θέλουν να τελειώσουν. Όχι το µνηµόνιο. Τον ελληνικό λαό να τελειώσουν. Την αξιοπρέπεια µας να τελειώσουν. Τη λαϊκή κυριαρχία να τελειώσουν Την Ελλάδα που αντιστέκεται, επιµένει και ονειρεύεται θέλουν να τελειώσουν. Και στη θέση της να στήσουν µια Ελλάδα τραπεζοκόµο και ικέτιδα στα µεγάλα ευρωπαϊκά τραπέζια. Πρόθυµη και φτηνή. Φτηνή και πρόθυµη. Αυτή η Ελλάδα, όµως, είναι η δική τους. εν είναι η δική µας. Αξίζει σε κείνους. εν αξίζει σε µας. εν µας αξίζει η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και της θεσµικής βαρβαρότητας.

9 εν µας αξίζει η Ελλάδα στην οποία ο αγρότης είναι υποζύγιο εκµετάλλευσης από µύρια όσα κυκλώµατα και στόχος φοροεπιδροµής από το κράτος. εν µας αξίζει η Ελλάδα που η εργατική της τάξη σέρνεται στην ανεργία και η εργατική δύναµη πωλείται για ένα πιάτο φαΐ. εν µας αξίζει η Ελλάδα των λουκέτων, της ρηµαγµένης υπαίθρου, του κατεστραµµένου παραγωγικού ιστού, της ισοπέδωσης των µικροµεσαίων. Και να σας πω και κάτι άλλο; εν µας αξίζει η Ελλάδα του Σαµαρά, του ένδια, του Άδωνι, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα, και όλων όσοι τρώνε το πολιτικό τους ψωµί από το χέρι της Μέρκελ. Φτάνει! Αρκετά! Να τελειώνουµε µε το παλιό για να αρχίσουµε κάτι νέο και ελπιδοφόρο. εν γίνεται να µην έχουν χιλιάδες παιδιά και χιλιάδες οικογένειες τα στοιχειώδη. εν γίνεται να µπαίνουν άνθρωποι φυλακή για χρέη λίγων ευρώ στην πιστωτική τους κάρτα και να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι οι κλέφτες της λίστας Λαγκάρντ, οι διαπλεκόµενοι των δισεκατοµµυρίων, οι άρπαγες των θαλασσοδανείων, τα τρωκτικά των κρατικών προµηθειών και των δηµόσιων ταµείων. εν γίνεται να φυλακίζονται και να αυτοκτονούν µικροµεσαίοι επιχειρηµατίες την ίδια στιγµή που το ΠΑΣΟΚ και η Ν χρωστούν από 150 εκατοµµύρια στις τράπεζες και συνεχίζουν να κυβερνούν χωρίς καµιά ενοχή και φυσικά χωρίς καµιά ενόχληση. Και να ψηφίζουν µνηµόνια και να στήνουν µονταζιέρες και µηχανισµούς µε κρατική επιχορήγηση. Να σας πω εδώ µια σκέψη σε παρένθεση: Ίσως γι' αυτό αποφάσισαν στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν όνοµα και ταµπέλες -για να φορτώσουν τα χρέη στις πλάτες του φορολογουµένου και να πετύχουν παραγραφή των εγκληµάτων. Ας το ξεχάσουν όµως. Εδώ δε σβήνονται τα χρέη, όπως στο ποδόσφαιρο για όποιον πέφτει στη Γ Εθνική. Τα χρέη τους προς τον ελληνικό λαό, πολιτικά, οικονοµικά, ηθικά, θα τα πληρώσουν όλα µέχρι το τελευταίο ευρώ. Θα τα πληρώσουν και οι πολιτικοί, αλλά και οι βαρόνοι της ενηµέρωσης και της διαπλοκής και οι ασύδοτοι τραπεζίτες.

10 Συντρόφισσες και σύντροφοι Στις επερχόµενες εκλογές θα κριθεί αν θα µπει επιτέλους τέλος στο ζοφερό αυτό καθεστώς. Αν θα γίνει µια νέα αρχή. Αν η Ελλάδα θα υπάρξει ως αποικία και οικόπεδο, ή ως ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να αρχίσει ένα κύµα τεκτονικών αλλαγών που θα αλλάξει το τοπίο της λιτότητας στην Ευρώπη. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σηµαίνει ότι οι Έλληνες υπογράφουν το δικό τους συµβόλαιο µε την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ένα συµβόλαιο που προβλέπει: Τέρµα στα µνηµόνια. Τέρµα στη λιτότητα. Πρώτα οι άνθρωποι του µόχθου και της δηµιουργίας. εν διαπραγµατευόµαστε την αντιµετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης µε καµιά τρόικα. Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει και εφαρµόζει µονοµερώς την κατάργηση του µνηµονίου και των εφαρµοστικών του νόµων. Ψηφίζει και εφαρµόζει το Εθνικό Σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη µε άµεση προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές ανάγκες. εσµευόµαστε: Κανένας συµπολίτης µας χωρίς φαί, χωρίς ρεύµα, χωρίς ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, χωρίς θέρµανση, χωρίς παιδεία, χωρίς προστασία, χωρίς τα στοιχειώδη ανθρώπινα και δηµοκρατικά δικαιώµατα. εσµευόµαστε: Πρώτα θα ξεπληρώσουµε το χρέος µας στο λαό και µετά θα ασχοληθούµε µε το χρέος. Το οποίο δε θα αγνοήσουµε. Γιατί εµείς δεν είµαστε µπαταχτσήδες σαν τους φίλους µας τους Γερµανούς που 70 χρόνια µετά ακόµα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις.

11 Εµείς προτείνουµε και θα διαπραγµατευτούµε τη µόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιµη λύση για το χρέος: Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του µεγαλύτερου µέρους του, όπως το 1953 για τη Γερµανία. εσµευόµαστε: Θα σταµατήσουµε τη φοροεπιδροµή στους αδύνατους. Και θα ξετρυπώσουµε τους έχοντες και κατέχοντες, σε όποια λίστα κι αν κρύβονται, για να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. εσµευόµαστε: Θα αλλάξουµε εκ βάθρων το πολιτικό σύστηµα και τη δηµόσια διοίκηση. Θα βαθύνουµε τη δηµοκρατία, θα ανοίξουµε τις πόρτες στον πολίτη, θα δώσουµε προτεραιότητα στη θεσµική προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και σε κάθε µέτρο, σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε κίνηση θα έχουµε οδηγό τα συµφέροντα και τη γνώµη του λαού µας και πρώτα των κοινωνικών οµάδων που δοκιµάζονται από τα δεινά της κρίσης. εσµευόµαστε: Όσοι εγκληµάτησαν κατά του ελληνικού λαού, θα πληρώσουν. Όπως στην αρχαία τραγωδία µετά την ύβρη θα έλθει η Νέµεσις. ηµοκρατικά, συντεταγµένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιµωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δηµοσίου και των πολλών. Πολίτες της Κοµοτηνής Συχνά η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και της διαπλοκής αποφαίνεται ότι δεν είµαστε έτοιµοι να κυβερνήσουµε. Λένε τη µισή αλήθεια. Γιατί ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι δεν είµαστε έτοιµοι να κυβερνήσουµε όπως αυτοί. Και ελπίζω ποτέ να µη γίνουµε. Είµαστε όµως έτοιµοι για τη µεγάλη ιστορική ανατροπή. Είµαστε έτοιµοι να αναλάβουµε τις ευθύνες µας απέναντι στον ελληνικό λαό. Είµαστε έτοιµοι να φέρουµε τη µεγάλη αλλαγή στις πολιτικές, στο ήθος, στη διαχείριση της εξουσίας. Είµαστε έτοιµοι γιατί εµάς δεν µας κατασκεύασε κανείς στα εργαστήρια του συστήµατος, όπου τον τελευταία καιρό καλλιεργούνται κοµµατικοί µύκητες και διεξάγονται πειράµατα σε κοµµατικά χοιρίδια.

12 Εµείς ερχόµαστε από µακριά, από ένα παρελθόν αγώνων, ανιδιοτέλειας, διωγµών, αντοχής, αφοσίωσης στην υπεράσπιση του λαού. Έχουµε πατρίδα, έχουµε πολιτικούς προγόνους, έχουµε ρίζες. Κουβαλάµε το βάρος της απόφασης που περνάει από αγωνιστή σε αγωνιστή και από αγώνα σε αγώνα για τη ριζική αλλαγή της κοινωνίας και της χώρας. Και ξέρουµε ότι κι ο λαός µας είναι έτοιµος. Και γίνεται από µέρα σε µέρα πιο έτοιµος. Στις 25 ψηφίζουµε. Στις 26 το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Το εκλογικό αποτέλεσµα θα είναι το τέλος τους και συνάµα η αρχή για µιας νέα Ελλάδα. Πολίτες της Κοµοτηνής Καµία ανοχή. Όχι άλλη υποµονή. Ψηφίζουµε για να φύγουν Ψηφίζουµε και φεύγουν Ψηφίζουµε κι έρχεται στο προσκήνιο ο λαός για να χτίσει µαζί µε το ΣΥΡΙΖΑ το αύριο. Το Γραφείο Τύπου 14/03/2014

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε...

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε... Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε... 08/04/2014 Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko Αύριο απεργούμε. Απεργούμε γιατί κατάντησαν την κοινωνία εδώ: Απεργούμε. Γιατί οδήγησαν τον τόπο εδώ: Απεργούμε. Γιατί έφτασαν

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ Συντρόφισσες και

Διαβάστε περισσότερα

Κατά τη γνώμη σας βγαίνει το Πρόγραμμα;

Κατά τη γνώμη σας βγαίνει το Πρόγραμμα; Κατά τη γνώμη σας βγαίνει το Πρόγραμμα; Όχι δεν βγαίνει. Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο Πρόγραμμα και είναι η μόνη που δεν δίνει σαφείς ενδείξεις εξόδου. Η εφαρμογή του Μνημονίου γίνεται με βάση αριθμητικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012» ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ δια χειρός Dr. Ε. Φραγκεδάκη ISBN: 978-960-93-3811-0 SAPPHO SOFT Dr. Ε. Φραγκεδάκη ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 109 5. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 13 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα της έρευνας... σελ. 3 1. Βαθμός αισιοδοξίας για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ 1. Είμαστε υπερήφανοι για τους προηγούμενους έξι μήνες. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση την εντολή του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Συντρόφισσες & σύντροφοι, Φίλες & φίλοι,

Συντρόφισσες & σύντροφοι, Φίλες & φίλοι, 1 Συντρόφισσες & σύντροφοι, Φίλες & φίλοι, Στις μέρες που απομένουν πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο πλατιά, έτσι ώστε να βγει πιο ενισχυμένο σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ἔστω Πολιτικές (α)συνέχειες Δεν θέλω Θ(ου) www.esto.gr Ριζοσπαστικός συνωστισμός Μετανοείτε! www.esto.gr Θεωρία: Δεν βγάζω άκρη Ή ανασα ή σιωπή

ἔστω Πολιτικές (α)συνέχειες Δεν θέλω Θ(ου) www.esto.gr Ριζοσπαστικός συνωστισμός Μετανοείτε! www.esto.gr Θεωρία: Δεν βγάζω άκρη Ή ανασα ή σιωπή Δεν θέλω Θ(ου) Ένας είναι ο εχθρός, ο αντικατοπτρισμός. Θεωρία: Δεν βγάζω άκρη Την Τσίτα την είδαμε, ο Ταρζάν μας λείπει. Ριζοσπαστικός συνωστισμός Παρίση(ς) - Μόσχα. Τώρα και στο Αργοστόλι. Μετανοείτε!

Διαβάστε περισσότερα

ἔστω www.esto.gr Πολιτικές (α)συνέχειες

ἔστω www.esto.gr Πολιτικές (α)συνέχειες ἔστω www.esto.gr Πολιτικές (α)συνέχειες ἔστω info [at] esto.gr www.esto.gr/contact i n f o [at] e s t o. g r η Χούντα δεν ανατράπηκε ποτέ και από κανέναν, η Χούντα απλά παρέδωσε την εξουσία ορκίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Το αγόρι στο θεωρείο»

«Το αγόρι στο θεωρείο» Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα «Το αγόρι στο θεωρείο» Μανώλης Λεγάκης Στο βιβλίο της Α. Δαρλάση τα ιστορικά στοιχεία συνυφαίνονται με τα μυθιστορηματικά: πρόσωπα φανταστικά υφίστανται σε ατομικό και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210) FAX: (210)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210) FAX: (210) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22 10680 ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5 FAX: (210)3665420 e-mail : pressoffice1@pasok.gr Αθήνα, 1η Νοεµβρίου 2012 ΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Τον Δεκέμβρη του 2015 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (60 στους 135, οι 28 στην

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» 1. ΕΡΩΤΗΣΗ Μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τις

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ FORMER MINISTER, MEMBER OF THE HELLENIC PARLIAMENT, PARLIAMENTARY REPRESENTATIVE OF NEW DEMOCRACY PARTY TO THE 19 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE:

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας;

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας; Η πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" διενεργήθηκε στο διάστημα 12,13 και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης: - Για το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την Αγαπητοί Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία σας και στην σημερινή αγωνιστική μας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για το ιδιοκτησιακ Πέμπτη, 26 Ιανουάριος :11

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για το ιδιοκτησιακ Πέμπτη, 26 Ιανουάριος :11 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για τις άδειες τωνφαρμακείων σε μη φαρμακοποιούς, αποφάσισε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από Αναφορά του

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 3 Απριλίου 2015

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 3 Απριλίου 2015 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 3 Απριλίου 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φίλες και φίλοι, Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την έννοια την Άμεσης Δημοκρατίας. Της δυνατότητας δηλαδή οι πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο της λήψης

Διαβάστε περισσότερα

δείτε το βίντεο για να καταλάβετε το πως έγινε το μαγικό: http://www.youtube.com/watch?v=kzg28kivcmi Κούρεμα 50% των 360 δισ. ίσον... 25 δισ.!

δείτε το βίντεο για να καταλάβετε το πως έγινε το μαγικό: http://www.youtube.com/watch?v=kzg28kivcmi Κούρεμα 50% των 360 δισ. ίσον... 25 δισ.! Το χρέος ήταν 360 ΔΙΣ σε ομόλογα, έγινε 50% κούρεμα άρα θα έπρεπε να οφείλουμε 180 ΔΙΣ...κι όμως παρόλο του 50% του κουρέματος οι οφειλές μας μειώθηκαν μόνο κατά 25 ΔΙΣ... πως έγινε αυτό το μαγικό; δείτε

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Νίκος Τσιαμούλος Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Κυρίες και Κύριοι, Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία και την

Διαβάστε περισσότερα

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. , Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. Τα Συνέδρια αποτελούν την κορυφαία διαδικασία για όλα τα κόµµατα. Μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ιδρυτική διακήρυξη Η Ελλάδα βιώνει για άλλη μια φορά μια εθνική τραγωδία που απειλεί την κοινωνία με διάλυση και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του έθνους. Η χώρα παγιδευμένη στη μέγγενη παράνομων διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΜΑΙΟΣ 214 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 12 ΜΑΙΟΥ 214 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα της

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ «Το μετέωρο βήμα των Επιμελητηρίων» Προς: 1.Γραφείο Πρωθυπουργού 2.Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια 3.Υφυπουργού Ανάπτυξης κου Μηταράκη Υπόψιν: 1.Κ.Ε.Ε.Ε 2.Των κοινοβουλευτικών κομμάτων: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ηµερίδα του τµήµατος Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ηµερίδα του τµήµατος Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ηµερίδα του τµήµατος Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Φίλες και φίλοι, Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ 3 ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Kεφάλαιο 11 Θα επαναλάβουµε αυτά που είχαµε πει την προηγούµενη φορά. Παραστατικά αν έχουµε το εξής παίγνιο όπου οι δύο παίχτες παίρνουν ταυτόχρονα τις αποφάσεις τους αφού αποφασίσει ο Ι, θα δούµε πόσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ AΠ-20160421-000238 Αθήνα, 21 Απριλίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!! ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ 22/1/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ 22/1/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ Λευκάδα 22/1/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ Στο Λευκάδα πραγματοποίησαν σήμερα την προεκλογική τους ομιλία οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ την οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης Ιανουάριος 2015 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: «iefimerida.gr» Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη 11 και 12 Ιανουαρίου 2015. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα προσωπικών συνεντεύξεων

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την ε έτειο 28 ης Οκτωβρίου 1940

Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την ε έτειο 28 ης Οκτωβρίου 1940 Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την ε έτειο 28 ης Οκτωβρίου 1940 Μαρουσιώτισες και Μαρουσιώτες. Σύσσωµος ο ελληνικός γιορτάζει σήµερα µια από τις ιστορικότερες επετείους της νεότερης ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017; Τρεις στόχους θέτει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή κατάθεσής του.

Τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017; Τρεις στόχους θέτει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή κατάθεσής του. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017; Τρεις στόχους θέτει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή κατάθεσής του. Πρώτον, διαφύλαξη της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τις πολιτικές εξελίξεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τις πολιτικές εξελίξεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για τις πολιτικές εξελίξεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015 Πολιτικό Βαρόμετρο Μάιος 2015 ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE Νο144 5-2015 Η τακτική μηνιαία πολιτική έρευνα της Public Issue πραγματοποιείται από το 2004 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία»

Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία» Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία» Παρά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις της κυβέρνησης και την προπαγάνδα της ότι το πρωτογενές πλεόνασμα και η προγραμματισμένη έξοδος στις αγορές συνιστούν τα πρώτα θετικά

Διαβάστε περισσότερα

Όπως γνωρίζουμε όλοι, είθισται σε κάθε βιβλίο να υπάρχει κάποιος πρόλογος, όμως αυτή τη φορά αυτό δεν θα συμβεί. Ο λόγος είναι διότι πιστεύω ότι αυτό

Όπως γνωρίζουμε όλοι, είθισται σε κάθε βιβλίο να υπάρχει κάποιος πρόλογος, όμως αυτή τη φορά αυτό δεν θα συμβεί. Ο λόγος είναι διότι πιστεύω ότι αυτό .. Όπως γνωρίζουμε όλοι, είθισται σε κάθε βιβλίο να υπάρχει κάποιος πρόλογος, όμως αυτή τη φορά αυτό δεν θα συμβεί. Ο λόγος είναι διότι πιστεύω ότι αυτό το σύγγραμμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξολοκλήρου

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

Από success story σε success story ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα...

Από success story σε success story ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα... Από success story σε success story ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα... Μόλις δημοσιεύτηκαν τα τελευταία στοιχεία της Ελ.Στατ. για τη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποίηση, μηνός Μαρτίου 2014, τα οποία και

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΙΑ PRESIDENT, HELLENIC BANK ASSOCIATION, CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS, NATIONAL BANK OF GREECE CREDIT RISK MANAGEMENT FOR BANKING & BUSINESS FINDING LIQUIDITY

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17-11-2011 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία αντίληψη» της Δημοκρατίας το πολιτικό μας σύστημα έχει εισέλθει αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σκοπό να είναι «ειδικού σκοπού»

Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σκοπό να είναι «ειδικού σκοπού» Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σκοπό να είναι «ειδικού σκοπού» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε το διαφορετικό από τους προηγούμενους για να γίνει κυβέρνηση, αλλά ούτε και τους μήνες που ακολούθησαν από

Διαβάστε περισσότερα

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1)

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) «Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) Πρόσωπα: Μαθητές ασκάλα Κύριος Τροχαιάκης (αστυνοµικός της τροχαίας) Παιδιά ΣΚΗΝΗ 1 (στην τάξη) Χτυπά κουδούνι και µπαίνει µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα 26-29/10/2013

Επικαιρότητα 26-29/10/2013 Αθήνα 29-10-2013 Επικαιρότητα 26-29/10/2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe s momentum Greece s impetus ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτες αντιδράσεις έναντι της αναγγελίας έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Πρώτες αντιδράσεις έναντι της αναγγελίας έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ Χαρακτηριστικά και πρότυπα της πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα της κρίσης Πρώτες αντιδράσεις έναντι της αναγγελίας έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org Ιδρυτική Διακήρυξη 1. 2. 3. Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών - ΕΝΑ ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

Η σύντομη ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νίκου Ζαχαριάδη Σταύρος Τζίμας

Η σύντομη ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νίκου Ζαχαριάδη Σταύρος Τζίμας Η σύντομη ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νίκου Ζαχαριάδη Σταύρος Τζίμας Η ενδεκάδα του ΚΚΕ στην Πολωνία με το «εθνόσημο» στην μπλούζα, που δημιουργήθηκε στο Ζγκόρτζελετς το 1950 με εντολή Ζαχαριάδη.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 14/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thessalikipress.gr Θεοδώρα Τζανή http://www.thessalikipress.gr/eidiseis/biblio/e-stigmoula-einai-dunate-ste-thessalikepress.html MEAT INFO ''Η στιγμούλα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού µε θέµα: "Όταν παλεύει ο Πόντος, παλεύει και η Ανθρωπότητα" Πλατεία Ελευθερίας Δράµας. Πέµπτη 18 Μαΐου 2017

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού µε θέµα: Όταν παλεύει ο Πόντος, παλεύει και η Ανθρωπότητα Πλατεία Ελευθερίας Δράµας. Πέµπτη 18 Μαΐου 2017 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού µε θέµα: "Όταν παλεύει ο Πόντος, παλεύει και η Ανθρωπότητα" Πλατεία Ελευθερίας Δράµας. Πέµπτη 18 Μαΐου 2017 Νοµίζω ότι είστε έτοιµοι. Θα αρχίσω απλά για να µην σας ξαφνιάσω µε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, Οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι φορείς, οι σύλλογοι

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση

Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση 1 ο Κύμα: 07-09 Σεπτεμβρίου 2009 VPRC Γενική Πολιτική Συγκυρία VPRC Δ.2 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Είδος έρευνας Σκοπός Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

Έναν κρίσιµο αγώνα για την Ελλάδα µας και για το µέλλον των παιδιών µας!

Έναν κρίσιµο αγώνα για την Ελλάδα µας και για το µέλλον των παιδιών µας! «Σας ευχαριστώ που είστε µαζί µας! Σας ευχαριστώ που είστε σύµµαχοι σε έναν µεγάλο αγώνα! Έναν κρίσιµο αγώνα για την Ελλάδα µας και για το µέλλον των παιδιών µας! Στη Λαµία είχα πάντα φίλους αδερφικούς.

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού Ημερομηνία 20/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link vivlio-life.gr Βιργινία Αυγερινού http://vivlio-life.gr/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210) FAX: (210)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210) FAX: (210) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 50 10680 ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665311-12 FAX: (210)3665115 e-mail : pressoffice1@pasok.gr Αθήνα, 9 Μαρτίου 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Παρά το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ ανακάμπτει η Χρυσή Αυγή Το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ, 25/09/1997. ΕΛΛΗΝΙ ΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κάθε ηµέρα λύσεις Ανελέητος ανταγωνισµός

ΤΑ ΝΕΑ, 25/09/1997. ΕΛΛΗΝΙ ΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κάθε ηµέρα λύσεις Ανελέητος ανταγωνισµός ΤΑ ΝΕΑ, 25/09/1997 ΕΛΛΗΝΙ ΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κάθε ηµέρα λύσεις Ανελέητος ανταγωνισµός Άρωµα γυναίκας Κυρίες της Αυτοδιοίκησης Της ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΑΣΤΕΑ ΗΛΙΚΙΑ: «"ΤΑ ΝΕΑ" έχουν πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Θα ήθελα όπως έκανα και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς, να σας δώσω αυτό που ζήτησα από τον Πρωθυπουργό

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Θα ήθελα όπως έκανα και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς, να σας δώσω αυτό που ζήτησα από τον Πρωθυπουργό ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Θα ήθελα όπως έκανα και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς, να σας δώσω αυτό που ζήτησα από τον Πρωθυπουργό και μου έστειλε για την οικονομική κατάσταση, να λάβετε

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

Φάνια Παπαϊωάννου. Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό

Φάνια Παπαϊωάννου. Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό Φάνια Παπαϊωάννου Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό Κοινωνία (Κ) Πολίτης (ΠΟ) Φοροφυγάς (Φ) Πολιτικός (ΠΤ) Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος Διδάσκων Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πρόεδρος της GPO ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Το πολιτικό

Διαβάστε περισσότερα

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν µια νέα πνοή για τους ευρωπαϊκούς λαούς»

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν µια νέα πνοή για τους ευρωπαϊκούς λαούς» «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν µια νέα πνοή για τους ευρωπαϊκούς λαούς» Η Ρένα ούρου, µέλος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγµένη Περιφερειάρχης Αττικής (η διοικητική περιφέρεια της Αθήνας), από την 1η Σεπτεµβρίου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συν. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συν. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συν. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Κύριε Πρόεδρε, Κύριε ντα Σύµβουλε, Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ευρωπαίοι μάγκες ζητήσανε να φτιάξουμε μια πόλη όπου να διαμένουνε, σταθερά, πρόσφυγες.

Οι Ευρωπαίοι μάγκες ζητήσανε να φτιάξουμε μια πόλη όπου να διαμένουνε, σταθερά, πρόσφυγες. Οι Ευρωπαίοι μάγκες ζητήσανε να φτιάξουμε μια πόλη όπου να διαμένουνε, σταθερά, 50.000 πρόσφυγες. Η παράλογη αυτή πρόταση θα μπορούσε να είναι και λογική, αν προτείναν ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα