ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (Ε.Φ.Μ.) για το υποχρεωτικό μάθημα ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ του Ζ εξαμήνου σπουδών (Κωδικός Προγράμματος Σπουδών: ΙΑΟ317)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (Ε.Φ.Μ.) για το υποχρεωτικό μάθημα ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ του Ζ εξαμήνου σπουδών (Κωδικός Προγράμματος Σπουδών: ΙΑΟ317)"

Transcript

1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Α ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Βασίλειος Σ. Κατσίκας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (Ε.Φ.Μ.) για το υποχρεωτικό μάθημα ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ του Ζ εξαμήνου σπουδών (Κωδικός Προγράμματος Σπουδών: ΙΑΟ317) Ακαδημαϊκό έτος (σύμφωνα με το άρθρο 15 του εσωτερικού κανονισμού προπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής)

2 Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους , σας καλωσορίζουμε στην Α Ουρολογική Κλινική. Η Kλινική ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 50 με το όνομα Κλινική Ουροποιητικών Οργάνων και μετονομάσθηκε σε Α Ουρολογική Κλινική το 2003 μετά την ίδρυση της Β Ουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η Α Ουρολογική Κλινική είναι εγκατεστημένη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (πρώην Κεντρικό) και είναι ανεπτυγμένη σε 35 κλίνες, όπου ασκείται το σύνολο της σύγχρονης Ουρολογίας τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών. Εκτός από το χειρουργικό έργο στα πλαίσια της Kλινικής λειτουργούν τα ειδικά ιατρεία Νευροουρολογίας, Γυναικολογικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας και τα εργαστήρια Ουροδυναμικής και Ουρολογικής Διορθικής υπερηχογραφίας. Παράλληλα η Κλινική συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου και καλύπτει το σύνολο των επειγόντων Ουρολογικών περιστατικών. Στην Κλινική γίνεται η διδασκαλία και άσκηση του υποχρεωτικού μαθήματος «Ουρολογία», όπως θα παρουσιασθεί αναλυτικά στη συνέχεια. Με την κατανομή των φοιτητών στις δύο Ουρολογικές κλινικές δίνεται η ευκαιρία ώστε ο χρόνος που θα δαπανήσετε για το μάθημα της Ουρολογίας, να είναι ευχάριστος και εποικοδομητικός για τη συνέχεια των σπουδών σας στην Ιατρική. Καλή και αποδοτική χρονιά, Καθηγητής Βασίλειος Σ. Κατσίκας Διευθυντής Α Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.

3 Τι είναι η Ουρολογία Ουρολογία είναι ο κλάδος της χειρουργικής που έχει σαν αντικείμενο την διάγνωση και θεραπεία του συνόλου της χειρουργικής παθολογίας του Ουροποιητικού συστήματος και των δύο φύλων και του αναπαραγωγικού συστήματος του άνδρα. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου καθιερώθηκε σαν ξεχωριστή ειδικότητα από τα τέλη του 19 ου αιώνα. Κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στο φάσμα της ειδικότητας προστέθηκε η αναπαραγωγική και σεξουαλική δυσλειτουργία του άνδρα, που καθιερώθηκε να ονομάζεται Ανδρολογία. Προσωπικό της Α Ουρολογικής Κλινικής Η Α Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. αποτελείται από: α. Μέλη Δ.Ε.Π. Βασίλειος Κατσίκας Κωνσταντίνος Τζάκας Γεώργιος Δημητριάδης Ιωάννης Βακαλόπουλος Σταύρος Ιωαννίδης Χρήστος Πατσιαλάς β. Ιατροί ΕΣΥ Χρυσοβαλάντης Τουτζιάρης Καθηγητής Διευθυντής της Κλινικής Αναπληρωτής Καθηγητής Επίκουρος Καθηγητής (μόνιμος) Επίκουρος Καθηγητής Λέκτορας Λέκτορας Επιμελητής Β ΕΣΥ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. γ. Επιστημονικοί Συνεργάτες Αναστάσιος Αναστασιάδης Ουρολόγος δ. Ειδικευόμενοι ιατροί Μιχαήλ Κόπτσης Φιλάρετος Σαρδαρίδης Λεωνίδας Λασκαρίδης Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης Σπύρος Καμπάνταης Ιωάννης Τσαραμύρσης Αντώνιος Κωδουνάς Ιωάννης Πάγκος ε. Νοσηλευτικό προσωπικό Αποτελείται από Νοσηλευτές/τριες ΤΕ και ΔΕ και λοιπό βοηθητικό προσωπικό με προϊσταμένη την κ. Μυρσίνη Πασχούδη και αναπληρώτρια την κ. Χαρούλα Ρομπιέ. Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης είναι η κα Δέσποινα Κατσαρού Πρόγραμμα εκπαίδευσης χειμερινού εξαμήνου Η διδασκαλία του μαθήματος της Ουρολογίας θα γίνει σε τέσσερις ομάδες των 40 περίπου φοιτητών η κάθε μια. Για κάθε ομάδα η εκπαίδευση θα διαρκεί τρεις εβδομάδες και περιλαμβάνει φροντιστηριακή διδασκαλία και πρακτική άσκηση. Για την παρακολούθηση των φροντιστηριακών μαθημάτων καθώς και της κλινικής άσκησης στο μάθημα της Ουρολογίας, με σκοπό την επίτευξη των επιθυμητών μαθησιακών στόχων, όπως περιγράφονται παρακάτω, οι ασκούμενοι φοιτητές πρέπει να κατέχουν επαρκώς: την ανατομία, ιστολογία και εμβρυολογία, φυσιολογία, παθοφυσιολογία και παθολογική ανατομική του ουροποιητικού συστήματος καθώς και του γεννητικού συστήματος του άρρενος. Επιπλέον για τις ανάγκες της κλινικής άσκησης πρέπει να έχουν ασκηθεί επαρκώς στις βασικές μεθόδους φυσικής-κλινική εξέτασης και διάγνωσης. Α. Φροντιστηριακά μαθήματα Τα 9 ωριαία φροντιστηριακά μαθήματα γίνονται στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», που βρίσκεται στο ισόγειο, στο χώρο των ιατρείων επειγόντων. Τα αντικείμενα που θα αναπτυχθούν στα φροντιστηριακά μαθήματα είναι:

4 Ημέρα - ώρα Θ έ μ α Διδάσκων 1 η Ε β δ ο μ ά δ α 12-1 μμ Λιθίαση ουροποιητικού - Ενδοουρολογία κ. Β. Κατσίκας Ουρολοιμώξεις Πέμπτη Ανδρική σεξουαλική λειτουργία και αναπαραγωγή 8-9 πμ 9-10 πμ 12-1 μμ Πέμπτη 8-9 πμ 9-10 πμ 12-1 μμ Πέμπτη 8-9 πμ 9-10 πμ Συγγενείς παθήσεις ουροποιητικού Όγκοι νεφρών - Όγκοι όρχεων Κακώσεις ουροποιητικού Όγκοι προστάτη Όγκοι ουροδόχου κύστης 2 3 η η Ε β δ ο μ ά δ α Ε β δ ο μ ά δ α Νευρογενής δυσλειτουργία ουροδόχου κύστης Γυναικολογική Ουρολογία κ. Χ. Τουτζιάρης κ. Χ.Τουτζιάρης κ.ι. Βακαλόπουλος κ. Χ. Τουτζιάρης κ. Χ. Τουτζιάρης Όλα τα μαθήματα θα συνοδεύονται από ηλεκτρονική προβολή διαφανειών και άλλων διαθέσιμων πολυμέσων κατά περίπτωση. Β. Η υποχρεωτική κλινική άσκηση των φοιτητών θα γίνεται κάθε 8-10 π.μ. σε υποομάδες των 8-10 στους θαλάμους της κλινικής στον 2 ο όροφο του Γ.Ν.Θ. «Γ.Γεννηματάς». Λόγω των περιορισμένων υποχρεωτικών διδακτικών του Προγράμματος Σπουδών, η κλινική προσφέρει τη δυνατότητα και προαιρετικής κλινικής άσκησης. Με πρωτοβουλία των φοιτητών ολιγάριθμες ομάδες των 3-4 μπορούν να παρακολουθούν τις παρακάτω δραστηριότητες της Κλινικής σε συνεννόηση με τα μέλη ΔΕΠ και τους γιατρούς της Κλινικής: Επίσκεψη των ασθενών στους θαλάμους με τον καθηγητή και κατόπιν συζήτηση των περιστατικών στην αίθουσα συγκεντρώσεων της κλινικής Τρίτη & Πέμπτη 8:30-9:30 πμ. Χειρουργεία Δευτέρα Εξωτερικές 24ωρες εφημερίες σύμφωνα με το Πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου, που θα καταβληθεί προσπάθεια να ανακοινώνεται έγκαιρα στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Κλινικής Τακτικά ιατρεία Γενικής Ουρολογίας, Ουροδυναμικό, Ανδρολογικό, Διορθικής Υπερηχογραφίας-Βιοψιών προστάτη, Κυστεοσκοπήσεων, Μετεγχειρητικής παρακολούθησης Τρίτη & Πέμπτη Η Α Ουρολογική κλινική θα διοργανώσει σειρά συμπληρωματικών εκπαιδευτικών συναντήσεων για τους φοιτητές σε ώρες εκτός εργάσιμου ωραρίου και ωρολογίου

5 προγράμματος της Ιατρικής Σχολής όπου θα παρουσιάζονται και θα συζητούνται ασθενείς της κλινικής από τα μέλη ΔΕΠ ή και τους ίδιους τους φοιτητές αν το επιθυμούν και θα γίνεται αναλυτική συζήτηση ώστε να συμπληρώνονται τα κενά του περιορισμένου χρονικά υποχρεωτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα και τα θέματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής ( και στην πλατφόρμα e-blackboard ( της Κεντρικής Βιβλιοθήκης μετά την έναρξη των μαθημάτων. Οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι και προτρέπονται να παρακολουθούν: Τα μαθήματα ειδικευομένων και επιστημονικές συνεδρίες της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που γίνονται στην αίθουσα της Εταιρείας (Οδυσσέως 13) με πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται έγκαιρα. Έκτακτες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες κλπ) που θα ανακοινώνονται από την Κλινική. Εκπαιδευτικοί στόχοι της φροντιστηριακής και κλινικής άσκησης στην Ουρολογία Με την ολοκλήρωση των φροντιστηριακών μαθημάτων και της κλινικής άσκησης ο φοιτητής πρέπει να είναι σε θέση: - Να αναγνωρίσει τη θέση των οργάνων του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος του άνδρα πάνω στο σώμα, να πάρει ένα βασικό ουρολογικό ιστορικό και να εφαρμόσει τις βασικές μεθόδους φυσικής εξέτασης, καθώς και να εκτελέσει δακτυλική εξέταση από το ορθό και ψηλάφηση του οσχέου - Να περιγράψει τη σημασία και τη χρησιμότητα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον έλεγχο της λειτουργίας του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος του άνδρα - Να αναγνωρίζει τα όργανα του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος του άνδρα στις απεικονιστικές εξετάσεις και ιδιαίτερα στην υπερηχοτομογραφία - Να γνωρίζει την ορθή τεχνική τοποθέτησης αυτοσυγκρατούμενου καθετήρα ουροδόχου κύστης, καθώς και τις πιθανές δυσχέρειες και επιπλοκές - Να αναγνωρίσει τις επείγουσες καταστάσεις του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος του άνδρα (Κωλικός, συστροφή όρχεως, ουροσήψη κλπ.) και να υποδείξει τις θεραπευτικές επιλογές - Να παρουσιάσει (με καθοδήγηση) μια απλή κλινική περίπτωση ουρολογικού ασθενούς και να υποδείξει τις βασικές θεραπευτικές επιλογές Σύγγραμμα του μαθήματος και βοηθητικές πηγές Κύριο σύγγραμμα Κατσίκας Βασίλειος: «Παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος» Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: Έκδοση: 1η έκδ./2005 ISBN: Διαθέτης (Εκδότης): University Studio Press Α.Ε. Εναλλακτικό σύγγραμμα Κωνσταντίνος Χατζημουρατίδης, Ευάγγελος-Ισαάκ Ιωαννίδης: «Ουρολογία» Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 1871 Έκδοση: 1/2010 ISBN: Διαθέτης (Εκδότης): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Στην πορεία των μαθημάτων οι ηλεκτρονικές παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες μέσω της Ιστοσελίδας της Σχολής και της πλατφόρμας e-blackboard. Στο πίνακα ανακοινώσεων της κλινικής θα αναρτηθεί κατάλογος συνιστώμενων βοηθημάτων για περαιτέρω μελέτη και πρόσθετες πηγές όπως δικτυακοί τόποι (sites).

6 Τρόπος αξιολόγησης Η αξιολόγηση των φοιτητών θα γίνει με γραπτές εξετάσεις, που θα γίνουν στην ημερομηνία που ορίζεται από το πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής. Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν Μικρό αριθμό ερωτήσεων σύντομης ανάπτυξης με χρόνο περίπου 10 λεπτών για κάθε ερώτηση. Επικοινωνία με την Κλινική Η γραμματεία της Κλινικής λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ. Τηλέφωνο: , Φάξ: Ολες οι ανακοινώσεις της κλινικής αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής ( και το σύνολο του υλικού των μαθημάτων βρίσκεται στην πλατφόρμα e-blackboard της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ( Τα μέλη ΔΕΠ της κλινικής θα δέχονται του προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12-1 μ.μ. Υπεύθυνοι εκπαίδευσης α. Προπτυχιακής ο Επικουρος Καθηγητής κ. Γεώργιος Δημητριάδης Τηλ , , β. Μεταπτυχιακής ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κων/νος Τζάκας Τηλ , Οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνούν με τον Διευθυντή, τα μέλη Δ.Ε.Π. και το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής για οποιοδήποτε πρόβλημα ακαδημαϊκό αλλά και προσωπικό ή οικογενειακό που αφορά την ειδικότητα της Ουρολογίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓ. ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2 Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ 3 ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409)

Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409) Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409) Συντονιστής μαθήματος: Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής. Τηλ. 2310999137, e-mail: benos@med.auth.gr Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2017 ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Συντονιστής Δ/ντής : Ανεζίνης Πλούταρχος, Επίκ. Καθηγητής Ουρολογίας Ιατροί ΕΣΥ : Τζουλάκης Σταύρος,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική. Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική. Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Ορθοπαιδική Κλινική Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα -Δραστηριότητες Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 { Μετεκπαιδευτικά Διακλινικά Μαθήματα των

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Από την Ανδρολογία στη Γυναικολογία: Συνέργειες και Αντιθέσεις Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ. «Λειτουργικές και ανατομικές διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού στις γυναίκες»

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ. «Λειτουργικές και ανατομικές διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού στις γυναίκες» Β Ουρολογική Κλινική Α.Π.Θ. Γ. Ν. «Παπαγεωργίου» Διευθυντής Καθηγητής Ε. Ιωαννίδης ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ «Λειτουργικές και ανατομικές διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού στις γυναίκες» 2 ο Ετήσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πατρώνυµο: Ειδικότητα: Ηµερ/νια γενν.: Τόπος κατοικίας: Τόπος γέννησης: Εθνικότητα: Υπηκοότητα: Οικογενειακή κατάσταση:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πατρώνυµο: Ειδικότητα: Ηµερ/νια γενν.: Τόπος κατοικίας: Τόπος γέννησης: Εθνικότητα: Υπηκοότητα: Οικογενειακή κατάσταση: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο: Όνοµα: Πατρώνυµο: Ειδικότητα: Ηµερ/νια γενν.: Τόπος κατοικίας: Τόπος γέννησης: Εθνικότητα: Υπηκοότητα: Οικογενειακή κατάσταση: ΣΠΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΚΑΣ ή ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Παναγιώτης Μπαμίδης Επίκ. Καθηγητής Ιατρικής Πληροφορικής Ιατρικής Εκπαίδευσης Τριπλή αποστολή και ποικιλομορφία στην Ι.Σ.Α.Π.Θ. Εκπαίδευση Έρευνα Προσφορά φροντίδας υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ KAI KOIΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 5 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ι ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ι ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι

Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ι ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ι ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων Α Εξαμήνου ακαδ. έτους 2017-18 9-10 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ- ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 10-11 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Ορθοπαιδική Κλινική Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα -Δραστηριότητες Ακαδημαικού Έτους 2014-2015 { Μετεκπαιδευτικά Διακλινικά Μαθήματα των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ/ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ/ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ/ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Συμπληρώνεται χωριστά για καθένα από τα εξαμηνιαία προ-ή και μετα-πτυχιακά κλινικά μαθήματα/ασκήσεις με ευθύνη του

Διαβάστε περισσότερα

5 o ΟΥΡΟΛΟΓΙΚO ΣΥΝEΔΡΙΟ ΕΤHΣΙΟ. Εξελίξεις στην ουρολογία: Νοεμβρίου 2016 Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη

5 o ΟΥΡΟΛΟΓΙΚO ΣΥΝEΔΡΙΟ ΕΤHΣΙΟ. Εξελίξεις στην ουρολογία: Νοεμβρίου 2016 Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη ινστιτούτο έρευνας & εφαρμογών ουροποιογεννητικού συστήματος 5 o Εξελίξεις στην ουρολογία: Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στην ουρολογία - Ενδοουρολογία - Λαπαροσκοπική χειρουργική - Ρομποτική χειρουργική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδ. Έτος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδ. Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Ν. Τοπουζέλης Πληροφορίες: Δ. Ζαπρούδη Τηλ.: 2310-999556 / 999557

Διαβάστε περισσότερα

5 o ΟΥΡΟΛΟΓΙΚO ΣΥΝEΔΡΙΟ ΕΤHΣΙΟ. Εξελίξεις στην ουρολογία: Νοεμβρίου 2016 Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη

5 o ΟΥΡΟΛΟΓΙΚO ΣΥΝEΔΡΙΟ ΕΤHΣΙΟ. Εξελίξεις στην ουρολογία: Νοεμβρίου 2016 Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη ινστιτούτο έρευνας & εφαρμογών ουροποιογεννητικού συστήματος 5 o Εξελίξεις στην ουρολογία: Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στην ουρολογία - Ενδοουρολογία - Λαπαροσκοπική χειρουργική - Ρομποτική χειρουργική

Διαβάστε περισσότερα

Καρκίνος Ουροποιητικού

Καρκίνος Ουροποιητικού Διοργάνωση: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Καρκίνος Ουροποιητικού Χορηγούνται 3 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CΜE-CPD) Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης Π.Ν. Σουκάκος Τρίτη 20 Μαϊου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Επιστημονικό Πρόγραμμα Επιστημονικό Πρόγραμμα Χαιρετισμός Αγαπητές, αγαπητοί Συνάδελφοι Σας καλωσορίζω στο 4ο Σεμινάριο του 4ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας με θέμα «Καρκίνος Ουροποιογεννητικού Συστήματος».

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδηµαϊκό Έτος

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδηµαϊκό Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Μόσχος Α. Παπαδόπουλος Πληροφορίες: Ε. Μαργαρίτη Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ. (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδημαϊκό Έτος

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ. (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδημαϊκό Έτος 3ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγ. Μόσχος Α. Παπαδόπουλος Πληροφορίες: E. Μαργαρίτη Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 3: Αριθμός νοσηλευθέντων ανασφάλιστων και κόστος νοσηλείας...

Πίνακας 3: Αριθμός νοσηλευθέντων ανασφάλιστων και κόστος νοσηλείας... ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πίνακας 1: Αριθμητικά στοιχεία υπηρεσιών ανά τομέα.... Σελ. 2 Πίνακας 2.: Αριθμός εξετασθέντων, χειρουργικών επεμβάσεων, εργαστηριακών εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Τεντολούρης Νικόλαος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/07/1962 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αρματολικό Δήμου Πύλης Τρικάλων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Λακωνίας 33 Αμπελόκηποι Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΕΒΕ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΕΒΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΕΒΕ Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται τα βιβλία που έχουν γραφεί από τακτικά μέλη της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας και απευθύνονται στους συνάδελφους απεικονιστές. Τα βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Χειμερινού εξαμήνου, ακαδημαϊκού έτους ΕΞΑΜΗΝΟ 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Χειμερινού εξαμήνου, ακαδημαϊκού έτους ΕΞΑΜΗΝΟ 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Ιατρικής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Χειμερινού εξαμήνου, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 ΕΞΑΜΗΝΟ 1ο Έναρξη μαθημάτων: 23.09.2019 Λήξη μαθημάτων: 10.01.2020 ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Μαιευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση Ουρολογικών Ογκολογικών ασθενών σε Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο. Προβλήματα και ιδιαιτερότητες. Νοσοκομείο Καβάλας

Αντιμετώπιση Ουρολογικών Ογκολογικών ασθενών σε Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο. Προβλήματα και ιδιαιτερότητες. Νοσοκομείο Καβάλας Αντιμετώπιση Ουρολογικών Ογκολογικών ασθενών σε Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο. Προβλήματα και ιδιαιτερότητες Νοσοκομείο Καβάλας Α. Ζαρκαδούλιας PhD, FEBU Επιμελητής Β Ουρολογική Κλινική Γ.Ν. Καβάλας Διαφορές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικό Πρόγραµµα

Επιστηµονικό Πρόγραµµα Επιστηµονικό Πρόγραµµα Χαιρετισµός ρ Αθανάσιος Αθανασιάδης Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Επιστηµονικοί Υπεύθυνοι ιευθυντές Σπουδών Επιστηµονικό Πρόγραµµα. ΑΛΙΑΝΗ, Α. ΜΠΑΜΙΑΣ Ι. ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ, Χ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ B ΕΞΑΜΗΝΟ. ΤΟΜΕΑΣ ECTS Units ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διδασκ. Φροντιστ.- Εργ. Εργ. (tutorials) Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι 6

Α ΕΤΟΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ B ΕΞΑΜΗΝΟ. ΤΟΜΕΑΣ ECTS Units ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διδασκ. Φροντιστ.- Εργ. Εργ. (tutorials) Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι 3 3 2 2 6 2 Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι 3 3 2 2 6 2 Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ 3 3 2 2 6 2 Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Ν.Τοπουζέλης Πληροφορίες: Δ. Ζαπρούδη Τηλ.: 2310-999556

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 02-11-2018 ΕΝΟΤΗΤΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Δ-Α Βερέττας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή

Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων Α Εξαμήνου ακαδ. έτους 2016-17 9-10 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ- ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 10-11 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα (C.V)

Βιογραφικό Σημείωμα (C.V) Βιογραφικό Σημείωμα (C.V) Χριστόδουλος Γεροσίμου Αισχύλου 3Α. 2224 Λατσιά-Λευκωσία Κύπρος Κινητό τηλ : +357 99 777 999 yerosimouchristos@hotmail.com Ημερομηνία Γεννήσεως: 19 Μαρτίου 1985 Υπηκοότητα: Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

MA0321 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

MA0321 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ MA0321 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Συντετμημένος Τίτλος: Τίτλος Μαθήματος Πλήρης Τίτλος: Γυναικολογική Νοσηλευτική Φροντίδα Κωδικός Μαθήματος: MA0321 ΜΑ0322 Επίπεδο Μαθήματος: Προπτυχιακό Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 1. Ανατομική ΙΙ

2ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 1. Ανατομική ΙΙ 1. Ανατομική ΙΙ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Τρίτη 2-4 μ.μ. (ΑΕΠ) * Εργαστήρια: Παρασκευή 12.00-1.30 μ.μ., 1.30-3.00 μ.μ. & 3.00-4.30 μ.μ. (Αίθουσα Μικροσκοπίων-Ανατομίας) 2. Βιολογική Χημεία Ι Δευτέρα 2-4 μ.μ. (ΝΑΑΟ) 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ. ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΙΙ (Ν.Π.Σ.) ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι (Παλαιό Πρόγραμμα Σπουδών Π.Π.Σ.)

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ. ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΙΙ (Ν.Π.Σ.) ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι (Παλαιό Πρόγραμμα Σπουδών Π.Π.Σ.) 1 Α ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟ- 1 3.06.13 ΔΕΥΤΕΡΑ 8.00-11.00 ΑΙ1, ΑΙ2, ΑΙ3, ΑΙ4 ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι 2 5.06.13 ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00 09:30 ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ AI1, AI2, AI3, AI4 ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 4 10.06.13 ΔΕΥΤΕΡΑ 8.00-11.00

Διαβάστε περισσότερα

Ε.202-2: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ε.202-2: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: Ε.202-2 ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Ε.202-2: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ A ΜΕΡΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Υ ΕΞΑΜΗΝΟ: Β ΜΑΘΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 04/12/ /01/2018

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 04/12/ /01/2018 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μέσω Διαδικτύου 2014-2015

Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μέσω Διαδικτύου 2014-2015 Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μέσω Διαδικτύου 2014-2015 Προβληματισμοί στην αντιμετώπιση του διαβητικού ασθενή στην κλινική πράξη Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο «DIVANI

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Νικόλαος Τοπουζέλης Πληροφορίες: Δ. Ζαπρούδη Τηλ.: 2310-999556

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 09.06.14 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΓΙΑ 1 10.06.14 ΤΡΙΤΗ 8-11 ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 09.06.14 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΓΙΑ 1 10.06.14 ΤΡΙΤΗ 8-11 ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι 1 Α Ε Τ Ο Σ Α/Α 09.06.14 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΓΙΑ 1 10.06.14 ΤΡΙΤΗ 8-11 ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΙI ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2 11.06.14 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 Γ. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 3 12.06.14

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΙI

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΙI 1 Α Ε Τ Ο Σ Α/Α 1 8.06.15 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 2 9.06.15 ΤΡΙΤΗ 8-11 3 10.06.15 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 4 11.06.15 ΠΕΜΠΤΗ 8-11 5 15.06.15 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 6 16.06.15 ΤΡΙΤΗ 8-11 7 17.06.15 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 8 24.06.15 ΤΕΤΑΡΤΗ 11-14

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντής: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΔΑΠΟΝΤΕ M.D., Dr Med (LMU Munich) F.C.O.G. (S.A.) Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Διευθυντής: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΔΑΠΟΝΤΕ M.D., Dr Med (LMU Munich) F.C.O.G. (S.A.) Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ MAIΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

2 ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2 ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2012-2013 ΚΩΔ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΧΩΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΑΣΚΗΣΗΣ 53351 53465

Διαβάστε περισσότερα

1o - 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Από 12/2/2018 έως 30/3/2018

1o - 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Από 12/2/2018 έως 30/3/2018 1o - 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Από 12/2/2018 έως 30/3/2018 1. Ανατομική ΙΙ Παράδοση: Τετάρτη 2-4 μ.μ. (Αμφ. Ανατομίας) * Εργαστήρια: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9-11 π.μ. (Εργαστήριο Ανατομίας-Ιατρική Σχολή) 2. Βιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 Υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Υπο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Ημερίδα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 ΘΕΜΑ: «Από την Ανδρολογία στη Γυναικολογία: Συνέργειες και αντιθέσεις»

Διαβάστε περισσότερα

Ροµποτική Ουρολογία στην Ελλάδα

Ροµποτική Ουρολογία στην Ελλάδα Ροµποτική Ουρολογία στην Ελλάδα - παρεθλόν, παρόν και µέλλον - Βασίλης Πουλάκης MD, PhD, FEBU Aν. Kαθηγητής Iατρικής Σχολής Παν/µίου Φρανκφούρτης, Γερµανίας Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan

Διαβάστε περισσότερα

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Χρήστος Παναγιωτίδης, Καθηγητής Κυτταρικής/Μοριακής Βιολογίας Πρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Email:

Διαβάστε περισσότερα

8Παρασκευή Ξενοδοχείο. Καρκίνος. Ημερίδα με θέμα. Κεφαλής -Τραχήλου Ουροδόχου Κύστης. Τελικό. πρόγραμμα. Λάρισα. Maίου 2015.

8Παρασκευή Ξενοδοχείο. Καρκίνος. Ημερίδα με θέμα. Κεφαλής -Τραχήλου Ουροδόχου Κύστης. Τελικό. πρόγραμμα. Λάρισα. Maίου 2015. Οργάνωση: Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας Ημερίδα με θέμα Καρκίνος Κεφαλής -Τραχήλου Ουροδόχου Κύστης Xορηγoύνται 4 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CΜE-CPD) 8Παρασκευή Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

4 Ουρολoγικό Συνέδριο

4 Ουρολoγικό Συνέδριο ινστιτούτο έρευνας & εφαρμογών ουροποιογεννητικού συστήματος o 4 Ουρολoγικό Συνέδριο Εξελίξεις στην Ουρολογία: ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 27-29 Νοεμβρίου 2015 Hotel Makedonia Palace

Διαβάστε περισσότερα

300 Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα)

300 Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα) 300 Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα) Το Τμήμα Ιατρικής ιδρύθηκε το 1985 και λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1990-91. Αποτελεί το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη της νεοσύστατης Σχολής Επιστημών Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Αν. Καθηγητής Β. Τζώρτζης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2016 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2007-2008 ΛΑΡΙΣΑ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Σκοπός. 1. Η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας έχει ως σκοπό:

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Σκοπός. 1. Η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας έχει ως σκοπό: Άρθρο 1 Η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στο ΓΠΝ «Γ. Παπανικολάου» με το άρθρο 1 της υπ αριθμ Α3β/οικ 4407

Διαβάστε περισσότερα

11. 3. Μάθημα χειρουργικής ΙΑ εξαμήνου Χειρουργική (ΙΑ0344) Τρίμηνη Κλινική Άσκηση

11. 3. Μάθημα χειρουργικής ΙΑ εξαμήνου Χειρουργική (ΙΑ0344) Τρίμηνη Κλινική Άσκηση 11. 3. Μάθημα χειρουργικής ΙΑ εξαμήνου Χειρουργική (ΙΑ0344) Τρίμηνη Κλινική Άσκηση 11. 3.1. Ενημερωτικό Φύλλο Μαθήματος (Ε.Φ.Μ.) - Σκοπός/Στόχοι: Η εκπαίδευση του φοιτητή στην διάγνωση και αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

Τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας και αναφοράς

Τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας και αναφοράς Τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας και αναφοράς Τυποποίηση διαγνωστικών εξετάσεων στην Ουρολογία Κωδικός Τίτλος: URO/SOPs Φορέας υλοποίησης: Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων Διάρκεια: 2013-14

Διαβάστε περισσότερα

Με εκτίµηση,

Με εκτίµηση, 1 8-7-2014 Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων (ΕΕΕ) του Ιατρικού Τµήµατος που που επιµελήθηκε του προγράµµατος εξεταστικής περιόδου Σεπτεµβρίου 2014 καλεί τα µέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές του Τµήµατος να

Διαβάστε περισσότερα

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.perinealtrauma2014.mdcongress.gr ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ. ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι (Παλαιό πρόγραµµα) ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι (Νέο Πρόγραµµα)

Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ. ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι (Παλαιό πρόγραµµα) ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι (Νέο Πρόγραµµα) 1 Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 1 28.8.18 ΤΡΙΤΗ 8-11 2 29.8.18 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 3 30.8.18 ΠΕΜΠΤΗ 8-11 4 31.8.18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-11 5 1.9.18 ΣΑΒΒΑΤΟ 8-11 6 3.9.18 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 7 5.9.18

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφόρος Νίκης 33 54622 Θεσσαλονίκη 2310 228028 info@imop.gr. www.imop.gr. 5o Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής Ουρολογίας & Ανδρολογίας 2015

Λεωφόρος Νίκης 33 54622 Θεσσαλονίκη 2310 228028 info@imop.gr. www.imop.gr. 5o Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής Ουρολογίας & Ανδρολογίας 2015 facebook.com/imop.gr twitter.com/imopgr linkedin.com/in/imopgr gplus.to/imop youtube.com/imopgr www.imop.gr Λεωφόρος Νίκης 33 54622 Θεσσαλονίκη 2310 228028 info@imop.gr 5o Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής

Διαβάστε περισσότερα

VOYAGER TRAVEL AND CONGRESS

VOYAGER TRAVEL AND CONGRESS Παθήσεις του Κατώτερου Ουροποιητικού και Γεννητικού Συστήματος στον Άνδρα και στη Γυναίκα: Από τη Μοριακή Βιολογία στην Κλινική Πράξη Οργάνωση: Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο Σε συνεργασία : Ουρολογική Κλινική

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου

Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου Σας αποστέλλω το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2010 2011. Επιπλέον σας ενημερώνω ότι: στο νόμο 3549/20-3-2007, (Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τη δομή και

Διαβάστε περισσότερα

302 Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη)

302 Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) 302 Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) Σκοπός Αποστολή του Τμήμάτος είναι η ανάδειξη επιστημόνων ικανών να ασχολούνται με την εφαρμογή μεθόδων για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου.to

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή

Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Ωρολόγιο Πρόγραµµα µαθηµάτων Α Εξαµήνου ακαδ. έτους 2015-16 Ώρα Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 9-10 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ- ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ -ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 Γ. ΚΑΓΚΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΙ4

Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 Γ. ΚΑΓΚΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΙ4 1 Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 1 28.8.17 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ 2 29.8.17 ΤΡΙΤΗ Γ. ΚΑΓΚΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΙI

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΙI 1 Α Ε Τ Ο Σ Α/Α 1 6.06.16 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 2 7.06.16 ΤΡΙΤΗ 8-11 3 8.06.16 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 4 9.06.16 ΠΕΜΠΤΗ 8-11 5 13.06.16 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 6 14.06.16 ΤΡΙΤΗ 8-11 7 15.06.16 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 8 22.06.16 ΤΕΤΑΡΤΗ 11-14 9

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Επιτροπές ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Ντούμας Κωνσταντίνος Μέλη: Φραγκούλης Αριστοδήμος Αρίστας Οδυσσέας Γκιάλας Ιωάννης Σταθούρος Γεώργιος Παπαδόπουλος Γεώργιος Φραγκούλης Χαράλαμπος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ & ΦΥΣΙΚΗ Ι, ΙΙ

Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ & ΦΥΣΙΚΗ Ι, ΙΙ 1 Α Ε Τ Ο Σ 1. 11.6.18 ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 2. 12.6.18 ΤΡΙΤΗ 8-11 3. 13.6.18 ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11 4. 14.6.18 ΠΕΜΠΤΗ 8-11 5. 15.6.18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-11 6. 16.6.18 ΣΑΒΒΑΤΟ 8-11 ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

4 Ουρολoγικό Συνέδριο

4 Ουρολoγικό Συνέδριο ινστιτούτο έρευνας & εφαρμογών ουροποιογεννητικού συστήματος o 4 Ουρολoγικό Συνέδριο Εξελίξεις στην Ουρολογία: ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 27-29 Νοεμβρίου 2015 Hotel Makedonia Palace

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 Γ. ΚΑΓΚΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΙ4

Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-11 Γ. ΚΑΓΚΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΙ4 1 Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 1 12.6.17 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ 2 13.6.17 ΤΡΙΤΗ Γ. ΚΑΓΚΑΔΗΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Διεύθυνση: ΣΤΑΔΙΟΥ 5, GR105 62, ΑΘΗΝΑ, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr Ιστοσελίδα: www.posdep.gr Τηλέφωνο: 210-3689372 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜΕΡΟ- ΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 1 18.1.16 ΔΕΥΤΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αμφιθέατρο Ι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέο Κτήριο Ιατρικής, Βιόπολις. Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αμφιθέατρο Ι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέο Κτήριο Ιατρικής, Βιόπολις. Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας Θα χορηγηθούν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CNE-CPD) Αμφιθέατρο Ι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέο Κτήριο Ιατρικής, Βιόπολις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.ΔΙ.Π. 1 ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πανεπιστήμιο Σχολή Τμήμα: Τομέας: Όνομα και τίτλος διδάσκοντος: Επιστημονική ειδίκευση Τίτλοι και κωδικοί διδασκόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit.

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit. Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

οργάνωση-λειτουργία εκπαιδευτικό πρόγραµµα 2010-2011 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

οργάνωση-λειτουργία εκπαιδευτικό πρόγραµµα 2010-2011 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Β Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ οργάνωση-λειτουργία εκπαιδευτικό πρόγραµµα 2010-2011 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μέσω Διαδικτύου «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ

Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μέσω Διαδικτύου «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μέσω Διαδικτύου 2014 «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... 06 08 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 09 01 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγοντας τη ρευματολογία ως ειδικότητα και εκπαίδευση στη Ρευματολογία: H εμπειρία των φοιτητών

Επιλέγοντας τη ρευματολογία ως ειδικότητα και εκπαίδευση στη Ρευματολογία: H εμπειρία των φοιτητών Επιλέγοντας τη ρευματολογία ως ειδικότητα και εκπαίδευση στη Ρευματολογία: H εμπειρία των φοιτητών Διονύσης Νικολόπουλος Απόφοιτος Ιατρικής, ΕΚΠΑ Αθήνα, 7.12.2018 Περίγραμμα 1. Έκθεση στην Ρευματολογία

Διαβάστε περισσότερα

MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ Συντετμημένος Τίτλος: Τίτλος Μαθήματος Πλήρης Τίτλος: Περιεγχειριτική Νοσηλευτική στη Μαιευτική Γυναικολογία Κωδικός Μαθήματος: MA0551 ΜΑ0552

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Ι. Τζελέπης Χειρουργός -- Ουρολόγος Δντης Ουρολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ

Βασίλειος Ι. Τζελέπης Χειρουργός -- Ουρολόγος Δντης Ουρολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ Βασίλειος Ι. Τζελέπης Χειρουργός -- Ουρολόγος Δντης Ουρολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ Τα συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό (LUTS) είναι η πιο συχνή κατάσταση στους ενήλικους άνδρες. Αύξηση LUTS με την

Διαβάστε περισσότερα

«Εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική: από το Πανεπιστήμιο έως τη δια βίου μάθηση»

«Εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική: από το Πανεπιστήμιο έως τη δια βίου μάθηση» «Εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική: από το Πανεπιστήμιο έως τη δια βίου μάθηση» Γεώργιος Χρ. ΣΠΑΘΑΡΆΚΗΣ Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Κέντρο Υγείας Ιτέας Φωκίδας Γηρίατρος - Γεροντολόγος Ταμίας EURACT ΓΕΝΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων Διαδραστικό Εργαστήριο Οργάνωση Ομάδων o Παρουσίαση Προβλημάτων o Επεξεργασία και παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων o Επεξήγηση σχεδιαστικών

Διαβάστε περισσότερα

MA0211 ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

MA0211 ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ MA0211 ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Συντετμημένος Τίτλος: Τίτλος Μαθήματος Πλήρης Τίτλος: Παθολογική Χειρουργική Νοσηλευτική Κωδικός Μαθήματος: MA0211 ΜΑ0212 Επίπεδο Μαθήματος: Προπτυχιακό Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε.

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. 14 ος Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Χαιρετισμός Προέδρου για τον 14 ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2016 Άρθρο 1: Ίδρυση/Ονομασία/Μετονομασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 1. ΕΚΙΙΑΙΔΕΥΣΗ Τίτλοι Σπουδών: Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου του Μιλάνου(1987).

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική Ανατοµική ΙI. Χειµερινού Εξαµήνου. Εαρινού Εξαµήνου

Περιγραφική Ανατοµική ΙI. Χειµερινού Εξαµήνου. Εαρινού Εξαµήνου Περιγραφική Ανατοµική Περιγραφή / Περιεχόµενο Μαθήµατος Μαθησιακοί Στόχοι Χειµερινού Εξαµήνου Περιγραφική Ανατοµική ΙI (Μυοσκελετικό Άσκηση στο Πτώµα & Νευροανατοµία) Εαρινού Εξαµήνου Ανατοµία Περιγραφική

Διαβάστε περισσότερα

Γ Παθολογική Κλινική

Γ Παθολογική Κλινική Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τοµέας Παθολογίας Γ Παθολογική Κλινική Γ Παθολογική Κλινική ιευθυντής: Καθηγητής Μιχαήλ Σιών Εσωτερικός Κανονισµός Ακαδηµαϊκό Έτος 2010-2011 Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Α Ε Τ Ο Σ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ & ΦΥΣΙΚΗ Ι, ΙΙ

Α Ε Τ Ο Σ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ & ΦΥΣΙΚΗ Ι, ΙΙ 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α Ε Τ Ο Σ Α/Α ΗΜΕΡΟ- ΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 1 14.1.13 ΔΕΥΤΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Ζ & Η ΕΞΑΜΗΝΟ (4 ο ΕΤΟΣ) Ακαδημαϊκό Έτος

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Ζ & Η ΕΞΑΜΗΝΟ (4 ο ΕΤΟΣ) Ακαδημαϊκό Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Μόσχος Α. Παπαδόπουλος Πληροφορίες: Ε. Μαργαρίτη Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2016-17 Α ΕΤΟΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Φρ.-Εργ. Δ.Μ Σ.Β ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι 3 3 2 2 6 2 Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι 7 ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι 3 3 2 2 6 2 Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι 7

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Φυσικοθεραπείας 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι η Φυσικοθεραπεία; 2. Η Σχολή 3. Πιστωτικές Μονάδες 4. Θεωρίες 5. Εργαστήρια 6. Κλινικές 7. Πτυχιακή Εργασία 8. Πρακτική Άσκηση 9.

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 5. Εισαγωγή στην Οδοντιατρική και Ιστορία της Οδοντιατρικής

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 5. Εισαγωγή στην Οδοντιατρική και Ιστορία της Οδοντιατρικής 1. Ανατομική Ι 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ Tετάρτη 12-2 μ.μ. (ΑΕΠ) * Εργαστήρια: Παρασκευή 12.00-1.30 μ.μ., 1.30-3.00 μ.μ & 3.00-4.30 μ.μ. (Αίθουσα Μικροσκοπίων-Ανατομίας) 2. Βιολογία Δευτέρα 12-1 μ.μ. (ΝΑΑΟ) Τετάρτη 10-12

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χρήστος Παναγιωτίδης, Ph.D Αναπλ. Καθηγητής Κυτταρικής/Μοριακής Βιολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Μανούσος Μ. Κωνσταντουλάκης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 23 Ιουνίου 1965 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Κάλβου 24, Π. Ψυχικό 15452 Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

«ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ»

«ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ» 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 33 ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 4 η MONOΗΜΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΟΙΚΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ του Τ.Ε.Ι. ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Δρ. Χρήστος Βοζίκης Υπεύθυνος ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κατάρτισης του διδακτικού και τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2014-15

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2014-15 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2014-15 Α ΕΤΟΣ Εξάμηνο Α 1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2. ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 3. ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ 4. ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Ι 5. ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ Ι 6. ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ 7. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα