ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. «Για ένα σχολείο που βάζει την επιστήμη στο προσκήνιο! Για ένα ταξίδι με προορισμό τη γνώση».

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. «Για ένα σχολείο που βάζει την επιστήμη στο προσκήνιο! Για ένα ταξίδι με προορισμό τη γνώση»."

Transcript

1 Ρόδος, 21/3/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Καζούλλειο Λύκειο: ένα ιστορικό μεγάλο σχολείο που έκλεισε τα 100, μα είναι νέο όσο ποτέ. Οι μαθητές του Καζούλλειου Λυκείου συνεχίζουν φέτος ένα ταξίδι με προορισμό τη γνώση, αφιερωμένο στο μαγικό κόσμο της Χημείας, μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση «Χημεία και Τέχνες». Κινηματογράφος, μουσική, ζωγραφική, λογοτεχνία, γλυπτική συμπρωταγωνιστούν με παράξενες χημικές αντιδράσεις και μαγικά φίλτρα με κυρίαρχο στοιχείο την πιο ιδιόρρυθμη ουσία, το νερό. Σας προσκαλούν, λοιπόν, να συμμετάσχετε σε μια μοναδική περιήγηση στα μυστικά της χημείας. 3 Ο Μαθητικό Φεστιβάλ «Καζούλλειο Λύκειο 2014: «Η κρυφή γοητεία της Χημείας!» «Για ένα σχολείο που βάζει την επιστήμη στο προσκήνιο! Για ένα ταξίδι με προορισμό τη γνώση». «Η σκέψη ξεβάφει, ο νους ποτέ», Ο. Ελύτης. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, στο Καζούλλειο Λύκειο, , σε συνεργασία με το 1 ο Δημοτικό Ρόδου, τον Δήμο Ρόδου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και τον Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η Πρόοδος» ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ «ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ, ΑΡΑΧΝΕΣ, ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ» ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: «TO OΡΑΜΑ ΤΟΥ KEKULE» ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤHΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: «ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ-ΠΡΟΤΖΕΚT: «XHMEIEΣ ΚΑΙ...ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ» ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ «Η ΤΕΧΝΗ ΡΕΙ» ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΑΤΙΘΑΣΑ ΠΙΝΕΛΑ»: «ΤΡΙΓΥΡΩ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ»

2 19.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: «ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ», ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ: «ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ» ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΛΩΝΟΥ» ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΧΗΜΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ: «ΟΞΕΙΔΩΘΗΚΑ ΜΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» Μια πρόγευση του τι θα παρακολουθήσετε στην εκδήλωση του Φεστιβάλ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ «ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ, ΑΡΑΧΝΕΣ, ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ» Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν μια σειρά από πειράματα για μικρούς και μεγάλους, όπου πρωταγωνιστούν παράξενες χημικές αντιδράσεις, χημικά στοιχεία με ιδιαίτερη προσωπικότητα, αόρατα μόρια και μαγικά φίλτρα. Από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου συμμετέχουν οι μαθητές της Α Τάξης: Καντά Τσαμπίκα, Καραγεώργη Ειρήνη, Κικιρίκος Γιώργος, Μυλοχαράκτης Παντελής, Νικήτα Ιωάννα, Νικηταράς Μιχάλης. Υπεύθυνος Καθηγητής: Σαλιάρης Παναγιώτης. Από το 1ο Δημοτικό Ρόδου συμμετέχουν οι μαθητές: Αμπελά Άννα, Βιτζηλαίου Φαίδρα, Διακομανώλη Ελένη, Μπακίρης Πέτρος. Υπεύθυνος Δάσκαλος: Τσακίρης Γιάννης. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΑΤΙΘΑΣΑ ΠΙΝΕΛΑ»: «ΤΡΙΓΥΡΩ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ» Μια πρωτότυπη σύνθεση TRASH ART» δημιούργησε η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ατίθασα Πινέλα» με θέμα «Εικαστικά αποτυπώματα». Οι μαθήτριες και οι μαθητές συνεχίζουν και φέτος να «αφήνουν τα αποτυπώματά τους» στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, κάνοντας εικαστικές και οικολογικές παρεμβάσεις. Η θάλασσα σαν τη μάγισσα που σε μαγεύει και σε κρατά κοντά της εμπνέει τη φετινή χρονιά την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, η οποία δημιούργησε ψηφιδωτά με θέματα θαλασσινά. Πρώτη ύλη της έκθεσης αποτελούν υλικά που προέρχονται από «χρήσιμα σκουπίδια», με κυρίαρχο τα σπασμένα πλακάκια. Στην Περιβαλλοντική Ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Αμβροσιάδης Σάββας, Αχλαδιώτης Δημήτρης, Γαρουφαλή Μαρία, Δημητράκη Θέμις, Δούμουρας Γιώργος, Ιωαννίδης Βασίλης,

3 Καβουκλή Άννα, Καλογεράκης Μάριος, Καλύβα Δήμητρα, Καρελλάκη Νομική, Καφφάτος Γιώργος, Κελέση Τσαμπίκα, Κουτσάγια Κατερίνα, Μακράκη Μαρία, Μιντζιρίκης Πέτρος, Μπάκης Χρήστος, Παπαδάκη Δέσποινα, Πουλλή Παρασκευή, Σκιαδά Δέσποινα, Σκλιβάκη Ελένη, Τερεζάκης Μιχάλης, Τουρατζίδης Λευτέρης, Τσούλου Δέσποινα, Χαροκόπος Αντώνης, Χατζηιωάννου Αντωνία, Ψυλλάκη Ελένη, Ψυλλάκη Σταματία. Συντονιστές: Βασιλείου Δημήτρης, Κοτρέτσου Σταματία. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: «TO OΡΑΜΑ ΤΟΥ KEKULE» «Το όραμα ενός φιδιού που τρώει την ουρά του» Χορεύει η χορευτική ομάδα του σχολείου, με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Ρακόπουλο Γεώργιο, καθώς και η χορευτική ομάδα από τον Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η Πρόοδος», με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Ποδιώτη Τσαμπίκο. Από το 2 ο ΓΕΛ χορεύουν οι μαθήτριες: Αλεξίου Αθηνά, Δοξοπούλου Χρύσα, Αξαρλή Αναστασία, Δρανδάκη Εμμανουέλα, Καντά Τσαμπίκα, Κελέση Τσαμπίκα, Κουτσάγια Κατερίνα, Μαστρογιάννη Άντζελα, Πουλλή Παρασκευή, Πρωτόπαπα Μαρία, Σκιαδά Δέσποινα, Σκλιβάκη Ελένη. Aπό τον Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η Πρόοδος», χορεύουν οι: Εξαδάκτυλου Νίκη, Ζέζου Αναστασία, Κλαδάκη καλλιόπη, Κλαδάκη Τσαμπίκα, Κοκκάρη Σμαρώ, Μπάτη Άννα, Μπάτη Ραφαέλλα, Παπανικόλα Νίκη, Σταύρου Μιχάλης, Τσαμπικάκη Δέσποινα, Χατζησταμάτης Σωτήρης. ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: «ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» Ένα ταξίδι με μελωδίες εμπνευσμένες από τη θάλασσα, ένα ταξίδι κατακλυσμένο από το φως και τη μαγεία του ονείρου. Τραγουδούν οι μαθητές: Καφφάτος Γιώργος, Κουτσάγια Κατερίνα. Στην κιθάρα η Σλιβάκη Ελένη. Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζηνικολάου Ηλίας. ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ: «ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ» Ποίηση και φιλοσοφία, καθημερινός και επιστημονικός λόγος, θεωρητικές και θετικές επιστήμες, αναμειγνύονται σαν άλλα χημικά στοιχεία, δημιουργώντας αντιδράσεις, μετασχηματιζόμενα σε έναν κόσμο, ο οποίος σας προσκαλεί να τον εξερευνήσετε. Χημεία και Λόγος αλληλεπιδρούν και αποκαλύπτονται με τη μορφή ενός πρωτότυπου διαθεματικού αποστάγματος. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Κουντούρης Τάσος, Μπάτη Κυριακή, Ρούσσινος Βασίλης.

4 ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: «ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» Έκθεση Ζωγραφικής Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2 ου ΓΕΛ στο πλαίσιο του μαθήματος της Α Τάξης «Καλλιτεχνική Παιδεία» και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1 ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου παρουσιάζουν τα εντυπωσιακά ταξίδια που πραγματοποίησαν, με αφορμή χημικά φαινόμενα και χημικές αντιδράσεις. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Βασιλείου Δημήτρης, Τοκούζη Καθολική. Από το 1o Δημοτικό Σχολείο Ρόδου παρουσιάζουν έργα οι μαθητές: Μέντι Μαρκέλλα, Αμπελά Άννα, Βιτζηλαίου Φαίδρα, Γεωργίου Ευγενία, Διακομανώλη Ελένη, Κατσαρά Ελένη, Κατσαράς Μανώλης, Μίσσος Αχιλλέας, Μπακίρης Πέτρος, Ντόμπρεβα Σβιλένα, Παπαδοπούλου Αθηνά, Παραστρατίδου Γεωργία, Σωτηρίου Μιλτιάδης, Φεϊνάι Νταβίνα, Χαντάτ Μάριαμ, Χλέπατας Γεώργιος. Υπεύθυνος Δάσκαλος: Τσακίρης Γιάννης. Η εικόνα ως ένα παιδαγωγικό εργαλείο: Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κοτρέτσου Σταματία Η μεθοδολογία της εκπαίδευσης θα πρέπει να ενισχύει τόσο την κριτική σκέψη όσο και τη δημιουργική, με τη συστηματική χρήση μεθοδολογικών προσεγγίσεων που προάγουν τη στοχαστική διαδικασία. Ανάμεσα σ αυτές τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις, βρίσκονται και οι τέχνες οι οποίες τοποθετούν τον μαθητή σε μια περιπέτεια κατανόησης των ιδεών, αξιών, συναισθημάτων και καταστάσεων που δημιουργούνται στον ίδιο. Για να είναι αποτελεσματική η αξιοποίηση ενός έργου τέχνης, θα πρέπει ο μαθητής να κατευθύνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να διακρίνει τις βασικές δράσεις που ενεργοποιούν τη στοχαστική διάθεση μέσα από κατάλληλες ερωτήσεις. Οι μαθητές της Β Τάξης με αφετηρία κεφάλαια της Χημείας Γενικής Παιδείας συμμετείχαν σ ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από έργα αναγνωρισμένων ζωγράφων όπως του Σαλβαδόρ Νταλί, του Εδουάρδου Σακαγιάν και του Πάουελ Κλέε. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη εικαστική έκθεση, όπου οι μαθητές απέδειξαν ότι διαθέτουν φαντασία και έμπνευση, αφού μπήκαν σε μια επίπονη αλλά δημιουργική στοχαστική διαδικασία.

5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ-ΠΡΟΤΖΕΚT: «XHMEIEΣ ΚΑΙ...ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» «Πενία τέχνες κατεργάζεται»- Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Τοκούζη Καθολική Όταν η τέχνη συναντάει την οικονομική κρίση, η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις είναι το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και την ανεπάρκεια των μέσων. Δημιουργίες με ζωγραφική και παλιά, αναξιοποίητα υφάσματα. «Ο φράχτης της Τέχνης»- Υπεύθυνος Καθηγητής: Βασιλείου Δημήτρης Η συγκεκριμένη ερευνητική εργασία είχε ως σκοπό την επαφή των μαθητών με την τέχνη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Επιχείρησε, αφενός να καλλιεργήσει τη φαντασία, την παρατηρητικότητα και τη συνθετική ικανότητά τους και αφετέρου να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή τους στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την τοποθέτηση του «φράχτη της τέχνης», ενός ξύλινου διακοσμητικού φράχτη για την προστασία και τη στήριξη των φυτών του σχολικού μας κήπου. Οι μαθητές "κόβοντας - ράβοντας" και συναρμολογώντας την ξύλινη επιφάνεια του φράχτη, μπόρεσαν, πραγματικά με μηδενικό κόστος, να δημιουργήσουν ευφάνταστες και όμορφες κατασκευές που, όταν τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο χώρο, θα τον ομορφύνουν περισσότερο από οποιονδήποτε αντίστοιχο κλασικό φράχτη. ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ από τον ΚΩΣΤΑ ΦΕΪΖΙΔΗ Ο Κώστας Δ. Φεϊζίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και ζει με την οικογένειά του στη Ρόδο. Πτυχιούχος ΑΕΙ του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάσκει φυσική και είναι συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ΟΡΟΣΗΜΟ- ΘΕΜΕΛΙΟ», στη Ρόδο. Παράλληλα με τις παραπάνω επαγγελματικές του δραστηριότητες, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία έργων τέχνης, εγκαταστάσεων και αντικειμένων, χρηστικών και διακοσμητικών, από θαλασσόξυλα (αλίκτυπα) και άλλα υλικά της φύσης (Drift Wood Art Τέχνη με θαλασσόξυλα), αριθμώντας μέχρι σήμερα 6 ατομικές εκθέσεις, πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις (Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, Πινακοθήκη, Δημαρχείο Ρόδου κ.ά.) και διακρίσεις σε διαγωνισμούς (έργα του εκτέθηκαν μετά από πρόκριση στο European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies-Αθήνα κ.ά).

6 Φέτος, άνοιξε και λειτουργεί το 1o και μοναδικό στην πόλη της Ρόδου (στα 100 Μαγαζιά / εντός στοάς) δικό του Κατάστημα- Εργαστήρι- Εκθετήριο, το COSTA, με χειροποίητες κατασκευές & πρωτότυπα είδη δώρων, αποκλειστικά και μόνο από υλικά της φύσης, θαλασσόξυλα, άμμο, πέτρες, ναυαγισμένες βάρκες, σχοινιά. Υλικά τα οποία, μετά την περιπλάνησή τους στα νερά του Αιγαίου, περισυλλέγονται από τις ακτές και μετουσιώνονται από τον καλλιτέχνη με αναπάντεχο τρόπο σε καράβια, ρολόγια, πίνακες, κηροπήγια, ανθοδοχεία, κλειδοθήκες, καθρέφτες, φωτιστικά, ημερολόγια Όλα έχουν «χαραγμένα» πάνω τους τα «σημάδια» από την επαφή και τα παιχνίδια τους με τα κύματα και τα βράχια της ακτής! ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ» (Κώστας Φεϊζίδης) Ένα πείραμα χημείας με απλά καθημερινά υλικά, δοσμένο με πρωτότυπο εικαστικό τρόπο, που παντρεύει την τέχνη με τη Χημεία ή και το αντίστροφο! Παρουσίαση : Δημήτρης & Δωροθέα Φεϊζίδη ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ «Η ΤΕΧΝΗ ΡΕΙ» από το ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο Δημήτρης Β. Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1983 έως το 1988 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο τον Δ. Μυταρά, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα». Κατά τα ακαδημαϊκά έτη και , επιβραβεύεται με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Παράλληλα, παρακολούθησε στα τμήματα της χαρακτικής και της σκηνογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. Στο ενεργητικό του υπάρχουν πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων (1989 Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 1994 «Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική», Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Καλλιτέχνες στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου Σ.Ε.Δ. κ.ά.) Από το 1995 εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων, σχεδίου και ιστορίας της τέχνης σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ρόδου. Από το 2006 διδάσκει στα τμήματα εικαστικών και Ιστορίας της Τέχνης των Κ.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και της ΝΕΛΕ. Το 2007 κάνει σεμινάρια σκηνογραφίας στο Χειροτεχνικό Κέντρο Ρόδου, με σκοπό την προετοιμασία και την εκπαίδευση ομάδων εθελοντών που θα συμμετέχουν με ανάλογα

7 σκηνογραφικά θέματα στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου. Επίσης, συμμετείχε στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου ως υπεύθυνος κατασκευής και επιμέλειας των σκηνικών. Το 2009 συμμετείχε στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου που οργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο (Ρόδος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) με την οργάνωση και παρουσίαση εργαστηρίου μάσκας με τον τίτλο: Η θεατρική μάσκα, υλοποιώντας μια ιδέα. Από το 1985 εργάζεται σε προγράμματα της ΝΕΛΕ (Αγ. Παρασκευή, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ρόδος). Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. ( Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος) και της Ένωσης καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο και τις παραστατικές τέχνες στην Εκπαίδευση (IDEA). ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ από τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΥ Η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου παρουσιάζει τα εμβατήρια του οξυγόνου, με μαέστρο τον Δημήτρη Χαλκιά. Ο μαέστρος Δημήτρης Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Ρόδο. Ανήκει στην 6 η γενιά της μεγάλης Ηπειρωτικής μουσικής οικογένειας των Χαλκιάδων. Σπούδασε πιάνο και Ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο (κεντρικό Αθήνας) με μεγάλους καθηγητές (Μ. Βούρτσης, Λ. Βώκος, Β. Κολάσης, Χ. Κρητικός, Κ. Μαυρομιχάλη κ.ά.). Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση Διεύθυνση Ορχήστρας, με άριστα, με υπεύθυνο καθηγητή τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Στα 30 χρόνια και πλέον της καλλιτεχνικής του διαδρομής έχει παίξει σε πολλά θέατρα στην Ελλάδα (Θέατρο Ολύμπια ΕΛΣ, Δημοτικό Αθηναϊκό Θέατρο, σε διάφορα άλλα θέατρα των Αθηνών, στην Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Λαμία, Ρόδο, Μυτιλήνη, κ.λ.π.) και στο εξωτερικό (Ρώμη, Βουδαπέστη, Λονδίνο) ως σολίστ πιάνου ή μαέστρος. Έχει μεγάλη δισκογραφική παρουσία στην Ελλάδα και στην έντεχνη ελληνική μουσική. Από τα τέλη του 2012, δημιούργησε τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου μετά την πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Σάββα Διακοσταματίου. Τέλος, υπάρχουν μεγάλες συνεργασίες τόσο σε τοπικό επίπεδο για πολιτιστικές-μουσικές δράσεις με την Σ. Ο. Ρ., όπως αυτή με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όσο και με φορείς του εξωτερικού, που σύντομα θα λάβουν χώρα στο νησί της Ρόδου.

8 Προσωπικό της Φιλαρμονικής: Διευθυντής: Μέξης Θέμος, Φλάουτο: Πίκολο Κατσαρά Εύη, Φλάουτο: Τέλλη Μαρία, Γέροντα Ελευθερία, Κλαρινέτο: Παπασσάββας Γιάννης, Παπαδημητρίου Παναγιώτης, Χατζηδιάκος Γιάννης, Σαξόφωνο Άλτο: Deiman Joanna Maria, Κατταβενάκης Παναγιώτης, Μακεντούδη Χρύσα, Σαξόφωνο Τενόρο: Σωτήρχος Γιώργος, Βερδελλής Θανάσης, Κόρνο: Σπυράκης Στέργιος, Τρομπέτα: Χατζηπέτρος Μιχάλης, Καμπουράκης Στέλιος, Τρομπόνι: Ταλαδιανός Παντελής, Σαββάκης Μιχάλης, Ευφώνιο: Νάνος Τάσος, Χούλλης Σταύρος, Καραγιάννη Ανθούλα, Τούμπα: Δράκος Λευτέρης, Νάνος Φάνης, Κρουστά: Μούζος Ταξιάρχης, Μακαρούνας Βασίλης, Καρατζόπουλος Παντελής. Παρουσιάστριες: Καριοφύλλη Ιωάννα, Λαζαρίδου Χριστίνα, Μοσχονά Στεφανία, Παπαεμμανουήλ Ελένη, Σκιαδά Δέσποινα. Οργανωτική Επιτροπή: Μαθητές: Δούμουρας Γιώργος, Ιωαννίδης Βασίλης, Καλογεράκης Μάριος, Παπαεμμανουήλ Ελένη, Τερεζάκης Μιχάλης, Τουρατζίδης Λευτέρης. Καθηγητές: Κοτρέτσου Σταματία (Πρόεδρος), Βασιλείου Δημήτρης, Κουντούρης Τάσος, Μπάτη Κυριακή, Ρακόπουλος Γεώργιος, Ρούσσινος Βασίλης, Σαλιάρης Παναγιώτης, Τοκούζη Καθολική, Χατζηνικολάου Ηλίας. 3 Ο Μαθητικό Φεστιβάλ «Καζούλλειο Λύκειο 2014: Για ένα σχολείο που βάζει την επιστήμη στο προσκήνιο! Για ένα ταξίδι με προορισμό τη γνώση». Η Διευθύντρια, Δρ. Κοτρέτσου Σταματία ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Σαλαμαστράκη Βάλια, graphic designer & 3D animator Xατζηκαλημέρης Νίκος, Τυπογραφείο. ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ραδιόφωνο «Λυχνάρι» Τηλεοπτικός Σταθμός ΙΡΙΔΑ TV

9 2 ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ- ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ, ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΩΝ 51, ΡΟΔΟΣ Τ.Κ 85100, ΤΗΛ.: , ΦΑΞ: , mail:

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183 Συντελεστές Έκθεση Γενικός Συντονισμός: Μιχάλης Δουλγερίδης, Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης Επιμέλεια έκθεσης: Νεκταρία Θεοδωροπούλου, Αθηνά Ρηγάτου Μουσική επένδυση έκθεσης: Κωνσταντίνος Βήτα Μεταφορά έργων:

Διαβάστε περισσότερα

Αλίκη Αρναούτη Βασιλική Ασπιώτη Ειρήνη Βαζούκου Βασίλης Βασιλείου Βασίλης Βαφειάδης Κατερίνα Βλάχου

Αλίκη Αρναούτη Βασιλική Ασπιώτη Ειρήνη Βαζούκου Βασίλης Βασιλείου Βασίλης Βαφειάδης Κατερίνα Βλάχου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 1. H Αλίκη Αρναούτη ζει κι εργάζεται ως εικαστικός καλλιτέχνης ανάµεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία. Είναι αριστούχος του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Αθηνών και κάτοχος

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου Τα Νέα του Μήνα Μάιος 2014 3ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή 4

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης επιστηµονική διηµερίδα Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010).

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010). Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στα πειραματικά σχολεία Τίτλος Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 41 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Πρόοδος στη διαδικασία διαμόρφωσης νέων αναλυτικών προγραμμάτων Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012

Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012 ΤΕΥΧΟΣ [ 50 ] ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ ISSN 1986-1338 Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012 ENΘETA: ENHMEΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-2014 i ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Ανδρέου Ανδρέας ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ζωή Γοδόση ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μάρτιος 2013 Περιεχόμενα Σημείωμα Δραστηριότητες Υποτρόφων Απώλεια...2 Επιτυχίες...3 Μουσική...4 Εικαστικά...6 Σκηνοθεσία...7 Ειδήσεις του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 2011. Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011. Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 2011. Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011. Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 2011 Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 Κεντρική Σκηνή - Πλατεία Μητροπόλεως 20:45 Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης από το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη Συναυλία Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Του 2 ου Επιστηµονικού Συνεδρίου µε θέµα: Μουσική Παιδεία & Μουσικά Σχολεία:

Διαβάστε περισσότερα

1Ô π À ƒπ ª À π ø π ƒø µ ªπ π À

1Ô π À ƒπ ª À π ø π ƒø µ ªπ π À 1Ô π À ƒπ ª À π ø π ƒø µ ªπ π À Àapplefi ÙËÓ ÈÁ ÙÔ ÀappleÔ ÚÁÂ Ô ıóèî È Â Î È ÚËÛÎÂ Ì ÙˆÓ ÌÂ ı Ì : «π À ª π π π ª À π ƒø µ ªπ π À. ª π π µπøª π ƒ π π ã ø π ã ª π À Ã π À» 15 ˆ 17 appleúèï Ô 2005 1 1Ô π

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ» RESCUE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 Επιμέλεια έκδοσης: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης Επιμέλεια έκθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

22-23-24 Mαΐου. χρόνια. παιχνίδι, έκφραση. πλαζ Αρετσούς. & δηµιουργία! είσοδος ελεύθερη ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

22-23-24 Mαΐου. χρόνια. παιχνίδι, έκφραση. πλαζ Αρετσούς. & δηµιουργία! είσοδος ελεύθερη ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2015 22-23-24 Mαΐου 6-10 µ.µ. πλαζ Αρετσούς είσοδος ελεύθερη πρόγραµµα χρόνια παιχνίδι, έκφραση & δηµιουργία! ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1 ΔIOPΓANΩΣH, ΠAPAΓΩΓH KOMNHNΩN 60, T.K. 551 32, KAΛAMAPIA, ΘEΣ/NIKH THΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Πρ. Φεστιβάλ Πέτρας

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Πρ. Φεστιβάλ Πέτρας ΔΩΡΕΑΝ FREE PRESS 49 Νο Ιούνιος 2012 πολιτιστικές μαθητικές, μουσικές, θεατρικές εκδηλώσεις στο Νέο Άλσος Περιστερίου Καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2012 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Η ανάπλαση του Άλσους Περιστερίου

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι, η αφήγηση και η τεχνολογία εμφανίζουν πολλαπλές σχέσεις και συνέργιες.

Το παιχνίδι, η αφήγηση και η τεχνολογία εμφανίζουν πολλαπλές σχέσεις και συνέργιες. Ημερίδα Παιχνίδι, αφήγηση, τεχνολογία αναζητώντας το ψηφιακό ανάλογο της ανθρώπινης παραμυθίας Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 διοργάνωση Ερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó 3-23 ìáñôßïõ 2009 ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò ç Äéïßêçóç ô ï õ Ê. Ù. È. Πρόεδρος Δ.Σ. Αντώνης Γυφτόπουλος Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015 λέποντας με το μυαλό και όχι ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όνο με τα μάτια Βενετία των Ελλήνων, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ λλάδα των Βενετών αραγωγη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΔΡΑΣΗ 4 : ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΗΛΙΓΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ:Ε. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΣΤ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ 2014 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια για τους μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο 2015. Βιωματικό σεμινάριο αφήγησης «Πες μου ένα παραμύθι»

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια για τους μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο 2015. Βιωματικό σεμινάριο αφήγησης «Πες μου ένα παραμύθι» ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Με χαρά σάς ανακοινώνουμε πως οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διαθέτουν πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός

Διαβάστε περισσότερα

Σας προτείνουμε εξειδικευμένα συνεργεία για ελαιοχρωματισμούς -μονώσεις (ταρατσών-τοιχών) - ταπετσαρίες & τεχνοτροπίες - γυψοσανίδες

Σας προτείνουμε εξειδικευμένα συνεργεία για ελαιοχρωματισμούς -μονώσεις (ταρατσών-τοιχών) - ταπετσαρίες & τεχνοτροπίες - γυψοσανίδες ΔΩΡΕΑΝ FREE PRESS Νο 63 Σεπτέμβριος 2014 happy kids Παιδικά υποδηματα & ενδυματα Σεβαστίας 15 (κάθετη στην Εθν. Αντιστάσεως) -Περιστέρι-Τηλ. - Fax: 213 00 54 276 email: happykids97@gmail.com Εκθεσιακός

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Κοντραφούρης συνέντευξη μ έναν τζαζίστα

Γιώργος Κοντραφούρης συνέντευξη μ έναν τζαζίστα Γιώργος Κοντραφούρης συνέντευξη μ έναν τζαζίστα Κάθε μέρα σε άλλο νησί Περιπατητές στην Κέα Φεστιβάλ Τήνου ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 - #20 02 περιεχόμενα το εξώφυλλο Το θέμα του εξώφυλλου είναι δημιουργία του 3wheelstudio

Διαβάστε περισσότερα

Peenemünde. Έκθεση Φωτογραφίας

Peenemünde. Έκθεση Φωτογραφίας Eλληνική έκδοση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2007 / 2008 56 Peenemünde Έκθεση Φωτογραφίας Στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος φιλοξενείται, από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2008,

Διαβάστε περισσότερα

Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό

Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό Alpha Gallery, Λευκωσία Ιούνιος 2012 Οργάνωση Υποστηρικτές Χορηγός Επικοινωνίας Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού O εθελοντισμός και η

Διαβάστε περισσότερα