Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax: tradegr@emirates.net.ae, ecocom-dubai@mfa.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: 00971 4 2272106, fax: 00971 4 2272253 email: tradegr@emirates.net.ae, ecocom-dubai@mfa."

Transcript

1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΑ Η.Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΗΑΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 1. Γενικά περί ΗΑΕ Η Οµοσπονδία των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων συγκροτείται από επτά εµιράτα. Το µεγαλύτερο σε έκταση και οικονοµικά ισχυρότερο Εµιράτο είναι το Abu Dhabi, όπου βρίσκεται και η οµώνυµη πρωτεύουσα της χώρας. Το δεύτερο σε έκταση εµιράτο είναι το Dubai, το οποίο αποτελεί σηµαντικό επιχειρηµατικό κέντρο στα ΗΑΕ και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα υπόλοιπα εµιράτα κατά σειρά σπουδαιότητας είναι η Sharjah, η Ras Al Khaimah, η Fujairah, το Ajman και το Umm Al Quwain. Η ραγδαία ανάπτυξη των ΗΑΕ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών, οφείλεται κυρίως στην ανακάλυψη και εκµετάλλευση των κοιτασµάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκτιµάται ότι τα ΗΑΕ συγκεντρώνουν το 8,2% των παγκοσµίων αποθεµάτων πετρελαίου και το 3,3% των αποθεµάτων φυσικού αερίου. Ωστόσο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ανάπτυξης των τελευταίων ετών είναι η προσπάθεια απεξαρτοποίησης από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της οποίας στράφηκαν σε επενδύσεις και σε άλλους παραγωγικούς τοµείς όπως το εµπόριο, ο τουρισµός, οι χρηµατοπιστωτικές υπηρεσίες κ.α. Οι αλµατώδεις, όµως, ρυθµοί ανάπτυξης διακόπηκαν στα τέλη του 2008 από τη διεθνή οικονοµική κρίση, η οποία επηρέασε σηµαντικούς τοµείς της χώρας όπως τον κατασκευαστικό και τον τουριστικό, ιδιαιτέρως στο Ντουµπάι, το οποίο είναι περισσότερο εκτεθειµένο στις διεθνείς οικονοµικές διακυµάνσεις και δεν διαθέτει πετρελαϊκά αποθέµατα. Ωστόσο, από το 2010 η οικονοµία των ΗΑΕ επανήλθε σε θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης (2010: 2,2%, πρόβλ.2011: 3,3%) οι οποίοι συνεχίζονται έως και σήµερα. 2. Πληθυσµός ΗΑΕ Σύµφωνα µε πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός πληθυσµός στα ΗΑΕ ανέρχεται περίπου σε κατοίκους εκ των οποίων µόνο ποσοστό 16,7% είναι Εµιρατινοί πολίτες. Εκτιµάται ότι έως τα τέλη του 2011 οι αλλοδαποί κάτοικοι της χώρας ανέρχονταν σε άτοµα, ενώ οι Εµιρατινοί σε άτοµα, το µεγαλύτερο µέρος των οποίων συγκεντρώνεται στο εµιράτο του Abu Dhabi. Πολυπληθέστερη κοινότητα αλλοδαπών στα ΗΑΕ είναι η ινδική µε 1,8 εκατ. άτοµα, ακολουθεί η πακιστανική µε 1,6 εκατ. άτοµα, ενώ οι αλλοδαποί από δυτικές χώρες αριθµούν περίπου άτοµα, συµπεριλαµβανοµένων περίπου και Ελλήνων πολιτών. Οι προβλέψεις για την αύξηση του πληθυσµού κατά τη διάρκεια του 2012 αναφέρουν ποσοστό αύξησης έως και 5,6%. Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax:

2 3. Κριτήρια ταξιδιωτικών επιλογών κατοίκων ΗΑΕ α) Αλλοδαποί κάτοικοι Οι δυτικοί ταξιδεύουν συνήθως τους θερινούς µήνες αλλά και κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και τις περιόδους που τα εδώ σχολεία παραµένουν κλειστά λόγω µεγάλων θρησκευτικών εορτών (Ραµαζάνι, Eid Al Fitr, Eid Al Adha). Κυρίως µεταβαίνουν στις χώρες προελεύσεώς τους ή επωφελούµενοι της γεωγραφικής θέσης των ΗΑΕ επιλέγουν να επισκεφθούν γειτονικές χώρες ή εξωτικούς προορισµούς (Οµάν, Ινδία, Μαυρίκιος, Σευχέλλες, Μαλδίβες, Ταυλάνδη κ.λπ.) Οι αραβικής καταγωγής αλλοδαποί κάτοικοι (µεσαίου εισοδήµατος), επίσης ταξιδεύουν κατά τους θερινούς µήνες και κατά τις περιόδους των θρησκευτικών αργιών και µεταβαίνουν συνήθως στις πατρίδες τους, αρκετές φορές, όµως, επιλέγουν να µεταβούν στην Ελλάδα µε τις οικογένειες τους, λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας καθώς και των στοιχείων κοινού πολιτισµού. Επίσης αρκετά σηµαντικός είναι και ο αριθµός αυτών που µεταβαίνουν στην Ελλάδα για επαγγελµατικούς λόγους κατ εντολή των εταιρειών τους. Το ανειδίκευτο εργατικό δυναµικό ασιατικής κυρίως καταγωγής µεταβαίνει αποκλειστικά στις χώρες καταγωγής του για λόγους οικογενειακής συνεύρεσης. β) Εµιρατινοί πολίτες Οι Εµιρατινοί υπήκοοι, συνήθως µε ιδιαιτέρως υψηλή οικονοµική επιφάνεια ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, είτε για αναψυχή (συνήθως µε τις οικογένειες τους), είτε για επιχειρηµατικούς λόγους. Προσφιλείς προορισµοί τους είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η υτική Ευρώπη (κυρίως Μ. Βρετανία, Ελβετία, Γερµανία, Γαλλία), η Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), οι αραβικές χώρες (κυρίως Λίβανος, Αίγυπτος, Μαρόκο) και η Άπω Ανατολή (κυρίως Ταυλάνδη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη). Οι Εµιρατινοί επιλέγουν προορισµούς αναψυχής µε κριτήριο τις υψηλές προδιαγραφές των ξενοδοχείων και των παρεχόµενων υπηρεσιών στη χώρα µετάβασής τους, λαµβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη, κυρίως για τις δυτικές χώρες, τις κλιµατικές συνθήκες. Ειδικότερα, προερχόµενοι από µια χώρα που έχει ηλιοφάνεια σχεδόν όλο τον χρόνο και βρέχεται από θάλασσα, µε αναπτυγµένες παραλίες και πληθώρα πολυτελέστατων ξενοδοχειακών µονάδων, οι Εµιρατινοί επιλέγουν χώρες που καλύπτουν δικά τους κενά ήτοι, πράσινο βουνό, χιόνι και δροσερές θερµοκρασίες, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς µήνες. Επίσης, προερχόµενοι από µια συντηρητική κοινωνία, δεν αρέσκονται, ιδιαίτερα οι γυναίκες, στην έκθεση τους στις παραλίες, ούτε έχουν προτίµηση στην κολύµβηση στη θάλασσα και στις κλασσικές «ελληνικού τύπου» θερινές διακοπές. Ως εκ τούτου, η επιλογή ενός ξενοδοχείου ή ξενοδοχειακού συγκροτήµατος γίνεται µε κριτήριο τις πολυτελείς και VIP προσφερόµενες υπηρεσίες, την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και τις δυνατότητες που προσφέρει για την ψυχαγωγία των παιδιών τους που αποτελούν προτεραιότητα της εµιρατινής οικογένειας. Εξάλλου, όταν ταξιδεύουν οικογενειακώς αποδίδουν µεγάλη σηµασία στην ποικιλία και ποιότητα του φαγητού, αλλά και στην απασχόληση των συζύγων τους που εστιάζεται κυρίως στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων (shopping). Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax:

3 Όταν οι εµιρατινοί ταξιδεύουν µόνοι ή µε φίλους, (κατά κύριο λόγο άντρες), λαµβάνουν σχεδόν αποκλειστικά υπόψη το καλό φαγητό και την έντονη διασκέδαση, είτε σε µεγάλα αστικά κέντρα είτε σε κοσµοπολίτικα νησιά /θέρετρα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ουδόλως ενδιαφέρονται για επισκέψεις σε µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όπως προκύπτει και από τα ανωτέρω, το ενδιαφέρον του εµιρατινού τουρισµού στη χώρα µας εστιάζεται: - στη διασκέδαση που εξασφαλίζει καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου η Αθήνα και οι κοσµοπολίτικοι θερινοί προορισµοί, - στην ελληνική κουζίνα που εδώ θεωρείται όχι µόνον υγιεινή αλλά και πολύ γευστική µε πολλές οµοιότητες γεύσεων µε την αραβική κουζίνα, - στις προαναφερθείσες πολυτελείς και VIP υπηρεσίες των ξενοδοχείων και ξενοδοχειακών συγκροτηµάτων (ειδικά όταν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές) - στις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά (είτε µε κρουαζιερόπλοιο, είτε µε ιδιωτικό ή ενοικιαζόµενο σκάφος), - στις ποιοτικές χειµερινές διακοπές σε µεγάλες πόλεις (διασκέδαση shopping) σε συνδυασµό µε εξορµήσεις σε χιονοδροµικά κέντρα. 4. Σύνδεση Αθήνας µε ΗΑΕ Η Αθήνα συνδέεται καθηµερινά απευθείας µε το Abu Dhabi µε πτήσεις της Etihad Airways και µε το Dubai µε τις πτήσεις των αερογραµµών Emirates Airlines. Επίσης, οι εταιρείες Qatar Airways και Gulf Airways συνδέουν καθηµερινά την Αθήνα µε το Abu Dhabi και το Dubai µέσω της Doha ή της Μanama αντίστοιχα, ενώ η Etihad Airways, σε συνεργασία µε την Cyprus Airways συνδέει την Αθήνα µε το Abu Dhabi µέσω της Λάρνακας τρεις φορές την εβδοµάδα. Αναµφισβήτητα, η πύκνωση των αεροπορικών συνδέσεων µε τη χώρα µας µπορεί να συµβάλει και να διευκολύνει την κίνηση προς την Ελλάδα για τουριστικούς και επαγγελµατικούς λόγους και µπορεί να αποτελέσει κινητήριο µοχλό για αύξηση του τουριστικού ρεύµατος προς τη χώρα µας. 5. Θεώρηση εισόδου για Ελλάδα Η χώρα µας, επί εθνικής βάσεως, από τον Ιούνιο του 2008 κατήργησε την υποχρέωση θεώρησης εισόδου σε Εµιρατινούς, κατόχους διπλωµατικών και ειδικών (special) διαβατηρίων. Αντιθέτως, εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς θεωρήσεων για τα απλά εµιρατινά διαβατήρια, σύµφωνα µε τις σχετικές προβλέψεις της Συνθήκης Schengen που ακολουθούν όλες οι χώρες µέλη της εν λόγω Συνθήκης. Σηµειώνουµε ότι τα ΗΑΕ δεν απαιτούν θεώρηση εισόδου για οιουδήποτε τύπου ελληνικό διαβατήριο όπως και για τα διαβατήρια των υπηκόων των 15 παλαιών µελών της Ε.Ε. 6. Εισηγήσεις και προτάσεις Η τουριστική προβολή της Ελλάδας στα ΗΑΕ θα πρέπει να απευθύνεται τόσο στους υψηλού εισοδηµατικού επιπέδου Εµιρατινούς πολίτες, όσο και στους λοιπούς αλλοδαπούς, (δυτικούς και µη) που διαβιούν στη χώρα. Θα πρέπει, επίσης, να στοχεύει και στους πολυπληθείς ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τα ΗΑΕ, ειδικά το Αbu Dhabi και το Dubai, (π.χ. από χώρες του Κόλπου, Ρωσία, Ιαπωνία κ.α.). Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax:

4 Παραθέτουµε, συνοπτικά, δράσεις, οι οποίες δύνανται να ενισχύσουν την προσέλευση τουριστών από τα ΗΑΕ µε προορισµό την Ελλάδα: - Πρώτο µέληµα θεωρούµε ότι θα πρέπει να αποτελέσουν οι επαφές µε µεγάλα τουριστικά πρακτορεία (Παράρτηµα Ι), στα οποία απευθύνονται όλοι οι ντόπιοι και πολλοί αλλοδαποί για τον προγραµµατισµό των διακοπών τους. Σηµειώνουµε ότι παρόλο που η χρήση του διαδικτύου είναι ευρέως διαδεδοµένη, οι Εµιρατινοί σπανίως το χρησιµοποιούν για τις κρατήσεις ξενοδοχείων και πτήσεων και προτιµούν να αναθέσουν τον προγραµµατισµό των διακοπών τους σε ταξιδιωτικά γραφεία. - Επίσης, η Ελλάδα θα πρέπει να συµµετέχει δυναµικά στις τουριστικές εκθέσεις που λαµβάνουν χώρα στο Αbu Dhabi και στο Dubai: 1. Gulf Incentive - Business Travel and Meetings Exhibition - GIBTM (Abu Dhabi) 2. Arabian Travel Market ATM (Dubai) - Η διαφήµιση της χώρας µας σε περιοδικά και ειδικές σελίδες αγγλόφωνων και αραβόφωνων εφηµερίδων (Παραρτηµα ΙΙ). - ιαφηµιστικά περίπτερα του ΕΟΤ στα µεγαλύτερα εµπορικά κέντρα των ΗΑΕ (Μarina Mall στο Αbu Dhabi, Mall of the Emirates και Dubai Mall στο Dubai). - Συνεργασία µε εµιρατινές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Αθήνα (Emirates Airlines, Etihad Airways), οι οποίες, µεταξύ άλλων, αναρτούν στους κεντρικούς δρόµους καθώς και στον αυτοκινητόδροµο που συνδέει το Abu Dhabi µε το Dubai, γιγαντοαφίσες διαφηµίζοντας τους προορισµούς τους. - ιαφηµιστική προβολή της Ελλάδος στα µεγάλα αεροδρόµια της χώρας (Abu Dhabi και Dubai). Ντουµπάι, Απρίλιος 2012 Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax:

5 1 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι : Σηµαντικότερα Τουριστικά Πρακτορεία στα ΗΑΕ ABU DHABI Company Tel. Fax Website Abu Dhabi Travel Bureau Al Masaood Travel & Services 3 Etihad Holidays 4 Omeir Travel Agency atb@emirates.net.ae online@almasaoodtrave l.com holidays@etihadholiday s.com eau.com/atb1/frontend/ index.html avel.com/# ys.com/holidays/home. aspx P.O. Box marketing@omeir.ae DUBAI 1 Al Rais Travel & Shipping Agencies alrais@emirates.net.ae Al Naboodah Travel Agencies travel@alnaboodah.com com Al Tayer Travel Agency L.L.C atta@emirates.net.ae Dubai National Air Travel Agency (DNATA) info@dnata.com Emirates Holidays emirates.holidays@emir ates.com Kanoo Travel L.L.C kanootrl@kanoo.co.ae MMI Travel mmitravl@emirates.net. ae om 70 8 Sharaf Travels traveldubai@sharaftrav el.com com Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax:

6 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: Σηµαντικότερες εφηµερίδες & περιοδικά στα ΗΑΕ (Τουρισµός) Newspaper - Magazine Comments URL English Gulf News Khaleej Times The National Destinations of the world News Arabic Al Bayan Al Ittihad Al Khaleej Asfaar Tourism & Travel Magazine Beyond Xperience Kanoo World Traveller Travel Arabia Business Traveller Middle East Travel Plus Middle East Most popular newspaper in UAE with western expatriates Main competitor of GulfNews Owned by Abu Dhabi Government, published by Abu Dhabi Media Company Travel website launched by Government of Dubai, owned by Arab Media Group Published by Abu Dhabi Media Company (Government of Abu Dhabi) Also publishes the English edition The Gulf Today Travel magazine Covers travel news and destination reviews Outbound luxury travel Travel and Tourism in and outside the Arab region Business travel news, overview of destinations, airline and hotel reviews Destination reviews, country reports, travelogues sp Trav Talk Middle East Travel Trade Hellenic Trade Centre, P.O. Box 7706, Dubai, U.A.E., tel: , fax:

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Πρεσβεία της Ελλάδος στα Η.Α.Ε. Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - Τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα στην περιοχή άνθησε η βιομηχανία αλιείας των μαργαριταριών. - Στις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός προς Έλληνες εξαγωγείς

Οδηγός προς Έλληνες εξαγωγείς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο.Ε.Υ. ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΤΗΛ.: +971 4 2272106 ΦΑΞ: +971 4 2272253 PO BOX: 7706, DUBAI EMAIL: tradegr@emirates.net.ae ecocom-dubai@mfa.gr URL: www.agora.mfa.gr/ae53

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό μας εταιρικό στιλ περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία όπως:

Το δικό μας εταιρικό στιλ περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία όπως: Ο Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR ιδρύθηκε το 1994, και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του εξερχόμενου τουρισμού από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

(DOING BUSINESS IN THE U.A.E.)

(DOING BUSINESS IN THE U.A.E.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο.Ε.Υ. ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΤΗΛ.: +971 4 2272106 ΦΑΞ: +971 4 2272253 PO BOX: 7706, DUBAI EMAIL: tradegr@emirates.net.ae ecocom-dubai@mfa.gr URL: www.agora.mfa.gr/ae53

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ. [ DUBAI και RAS AL KHAIMAH ] Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ. [ DUBAI και RAS AL KHAIMAH ] Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Τετάρτη 6 Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ [ DUBAI και RAS AL KHAIMAH ] Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 Διοργάνωση σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ Η ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφεία DMC (Destination Management Companies) από χώρες της Μέσης Ανατολής, χώρες του Κόλπου και την Ινδία

Γραφεία DMC (Destination Management Companies) από χώρες της Μέσης Ανατολής, χώρες του Κόλπου και την Ινδία ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ Η ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ 2013 Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το υπό αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Trade Fair at a glance!

Trade Fair at a glance! Πρόσκληση συμμετοχής στη 16η Διεθνή Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai- Η μοναδική έκθεση στη Μέση Ανατολή η οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της σε προιόντα ανώτερης ποιότητας. Trade

Διαβάστε περισσότερα

Η 17 η χρονιά της μοναδικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή για Φυσικά & Βιολογικά προϊόντα

Η 17 η χρονιά της μοναδικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή για Φυσικά & Βιολογικά προϊόντα Η 17 η χρονιά της μοναδικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή για Φυσικά & Βιολογικά προϊόντα ORGANIC & NATURAL PRODUCTS EXPO 2019 Ημερομηνία 3-5 Δεκεμβρίου 2019 Ώρες 10:00 18.00 Χώρος Χρόνος Πρόσβαση Dubai Convention

Διαβάστε περισσότερα

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah»

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» Magdi El Halawani, PhD Ηead of Public Relations, Greece Consolidated Contractors Company A Αντιπρόεδρος Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο. Χαρακτηριστικά εξερχόμενου ιαπωνικού τουρισμού

Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο. Χαρακτηριστικά εξερχόμενου ιαπωνικού τουρισμού 15 Φεβρουαρίου 2015 Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο Δημογραφικές τάσεις Πληθυσμός: Προσδώκιμο ζωής: Ποσοστό πληθυσμού ηλικίας 65+ Χαρακτηριστικά εξερχόμενου ιαπωνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Βερολίνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Έρευνα που έγινε από το. για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Έρευνα που έγινε από το. για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. 1 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Έρευνα που έγινε από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρεσβεία της Ελλάδος στα Η.Α.Ε. Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008 a/δ :6

Πρεσβεία της Ελλάδος στα Η.Α.Ε. Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008 a/δ :6 Πρεσβεία της Ελλάδος στα Η.Α.Ε. Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008 a/δ :6 Περιέχει: - Οικονομικά νέα, - Προσκλήσεις ενδιαφέροντος-διαγωνισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ RESEARCH INSTITUTE FOR TOURISM Γεράσιμος Α. Ζαχαράτος Ομότιμος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 59 ΚEΦΑΛΑΙΟ 3 ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 59 60 60 61 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 3.1. Εισαγωγή Από τα στοιχεία που παρατίθενται στον Πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο τομέα της οργάνωσης και διεκπεραίωσης του ταξιδιωτικού προγράμματος στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο τομέα της οργάνωσης και διεκπεραίωσης του ταξιδιωτικού προγράμματος στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού. ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Ντουμπάι 4νύχτες/5 ημέρες : 07-11 Μαίου 2016 Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο τομέα της οργάνωσης και διεκπεραίωσης του ταξιδιωτικού προγράμματος στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς

Έκθεση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Έκθεση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάπτυξη Τουριστικών Αγορών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μπαχρέιν και Κουβέιτ Ετοιμάστηκε για τον ΚΟΤ Από την Κοινοπραξία CYMAR Market Research Ltd - Markeway Ltd. Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ROYAL JORDANIAN TEΤΑΡΤΗ ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ. EGYPT AIR ή QATAR ή ETIHAD ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ EMIRATES

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ROYAL JORDANIAN TEΤΑΡΤΗ ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ. EGYPT AIR ή QATAR ή ETIHAD ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ EMIRATES Για πληροφορίες & κρατήσεις: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 12A Νέο Λιμάνι 49100 Κέρκυρα Τηλ: (+30) 210 400 Fax: (+30) 210 400 e-mail: info@kingtravel.gr Web : www. kingtravel.gr ΕΚΔΟΣΗ : 2/09/12 DUBAI 4 ΗΜΕΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1. Προς. Τσιμισκή 29. 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1. Προς. Τσιμισκή 29. 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Εταιρία Ερευνών-Δημοσκοπήσεων Τσιμισκή 3 54625 Θεσσαλονίκη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1 Προς ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΒΕΘ) Τσιμισκή 29 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

http://snrd.ae/en/default.aspx Τηλέφωνο: +971 7 2273333 http://www.drfauaq.com/ http://www.ajman.ae/

http://snrd.ae/en/default.aspx Τηλέφωνο: +971 7 2273333 http://www.drfauaq.com/ http://www.ajman.ae/ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ Γενική σηµείωση: Τα Η.Α.Ε. είναι Οµοσπονδία επτά Εµιράτων (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι, Με εκτίμηση Βίκυ Πανταζοπούλου Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα

Αγαπητοί φίλοι, Με εκτίμηση Βίκυ Πανταζοπούλου Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα Αγαπητοί φίλοι, Το Σεπτέμβριο (4-6/09/2018) διενεργούνται στο Ναϊρόμπι, πρωτεύουσα της Κένυας, τέσσερις μεγάλες διεθνείς θεματικές εμπορικές εκθέσεις τις οποίες οργανώνει κατ έτος η διεθνής εταιρεία EXPOGROUP.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος Προλεγόμενα συγγραφέων ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος Προλεγόμενα συγγραφέων ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος...017 Προλεγόμενα συγγραφέων....019 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025 Κεφάλαιο Α : Εισαγωγικές έννοιες για τον τουρισμό...027 1. Γενικά...027 Τουρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις: Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος

Αναχωρήσεις: Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος Αναχωρήσεις: Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 8, 12 ημέρες 7/8 Ημέρες ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ Κρουαζιερόπλοιο: MSC Splendida 11/12 Ημέρες ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ Κρουαζιερόπλοιο: MSC Lirica

Διαβάστε περισσότερα

22 Δεκεμβρίου 2014 1

22 Δεκεμβρίου 2014 1 22 Δεκεμβρίου 2014 1 Επιχειρηματικές αποστολές - Επενδύσεις Αποστολές στο εξωτερικό: 66 αποστολές & επαφές με περισσότερες από 1930 επιχειρήσεις 2012: 21 αποστολές, επαφές με περισσότερες από 980 επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οι Ελληνικές Τουριστικές Εισπράξεις

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οι Ελληνικές Τουριστικές Εισπράξεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Σταδίου 24, 105 33 Τηλ. 331 2253, 331 0022 Fax: 33 120 33 Email: itep@otenet.gr URL: http://www.itep.gr Αθήνα, 7 Σεπτεµβρίου 2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι Ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 279, Κ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. 210 6771000 / ΦΑΞ 210 671063 Email tsokasn@otenet.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΧ.

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 279, Κ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. 210 6771000 / ΦΑΞ 210 671063 Email tsokasn@otenet.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΧ. 4ΗΜΕΡΟ SHOPPING THERAPY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ APARTMENT 4* SUPERIOR 5* SUPERIOR (Exclusive) 5* DELUXE (Exclusive) 2ΚΛΙΝΟ 2ΚΛΙΝΟ 2ΚΛΙΝΟ 310 95 350 125 410 150 ETIHAD 340 95 380 125 440 150 ΜΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σηµείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες µεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις.

Σηµείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες µεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις. ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά µεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων 2015 2016 (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή 2018 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ. ευρώ) 516,0 539,1 4,5 489,4-9,2 553,8 13,2 Ταξιδιωτική κίνηση (χιλ. ταξιδιώτες)

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Γενικά Ο επαγγελματικός τουρισμός αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου, αυτού των εναλλακτικών μορφών τουρισμού Οι εναλλακτικές μορφές, υιοθετήθηκαν για να δημιουργηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες μεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις.

Σημείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες μεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις. ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων 2014 2015 (%) Μεταβολή 2016 (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ. ευρώ) 3.810,9 4.171,3 9,5 3.840,9-7,9 4.077,1 6,2 Ταξιδιωτική κίνηση (χιλ.

Διαβάστε περισσότερα

Royal Ascot 4* sup 805 +315. Radisson Blu Creek 5* 835 +450 945 +550 820 +315 845 +325

Royal Ascot 4* sup 805 +315. Radisson Blu Creek 5* 835 +450 945 +550 820 +315 845 +325 BMII DUBAII CHRISTMAS COLLECTIONS PRIICE LIIST 2013 / 2014 (( eeddi iit ti iioo nn 22 // 11 11)) AABBUU DDHHAABBII 21 Δεκ 22 και 23 Δεκ New Year 27 Δεκ Royal Ascot 4* sup 80 +31 Radisson Blu Creek * 83

Διαβάστε περισσότερα

Πατάγια, Ταϊλάνδη, Ατομικά & Γαμήλια Ταξίδια, 8 ημέρες

Πατάγια, Ταϊλάνδη, Ατομικά & Γαμήλια Ταξίδια, 8 ημέρες Τομέας: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ, Τύπος ταξιδιού: Ατομικά Πατάγια, Ταϊλάνδη, Ατομικά & Γαμήλια Ταξίδια, 8 ημέρες Διανυκτερεύσεις: Πατάγια (5) Γενικά H Πατάγια βρίσκεται σε απόσταση μόνο 2 ώρες με το αυτοκίνητο,

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά!

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Τι είναι η ΜΙΤΕ; Η MITE διοργανώνεται στην Αθήνα και επιδιώκει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συνάντηση ανθρώπων από την τουριστική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων Ιανουάριος-Δεκέμβριος (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή 2018 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων Ιανουάριος-Δεκέμβριος (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή 2018 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ. ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2015 2016 (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή 2018 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ. ευρώ) 14.125,8 13.206,8-6,5 14.630,1 10,8 16.085,8 10,0

Διαβάστε περισσότερα

στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ.

στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ. ΤΕΙ Πειραιά Ο οδηγός αυτός του τουριστικού επαγγέλματος απευθύνεται: στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ. Ο σκοπός του οδηγού είναι να ενημερώσει τους φοιτητές, τους αποφοίτους

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ Πρόγραμμα Ημ. Ξενοδοχεία Ξενάγηση Πόλης με γεύμα στο ξενοδοχείο Qamardeen Επισκεψη στο Σουκ Μadinat Jumeirah Σαφάρι με δείπνο και χορό της κοιλιάς -Αμπου Ντάμπι Ξενάγηση Πόλης με γεύμα στο ξενοδοχείο Qamardeen

Διαβάστε περισσότερα

ιακοπές & Συµπεριφορά Τουρίστα / Καταναλωτή IPK International Μάρτιος 2004

ιακοπές & Συµπεριφορά Τουρίστα / Καταναλωτή IPK International Μάρτιος 2004 ιακοπές & Συµπεριφορά Τουρίστα / Καταναλωτή IPK International Μάρτιος Εισαγωγή Το σηµείωµα αναφέρεται πολύ συνοπτικά στα αποτελέσµατα έρευνας της IPK International, τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός

Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ RESEARCH INSTITUTE FOR TOURISΜ Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός I. Παγκόσμιος Τουρισμός Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αγορά εύτερης Κατοικίας

Αγορά εύτερης Κατοικίας Αγορά εύτερης Κατοικίας Rhodes Tourism Forum 2006 10-11 Νοεµβρίου Θάλεια ρουσιώτου 1 Η Αγορά της εύτερης Κατοικίας στην Ευρώπη Ιστορικό Χρονολογείται από τη δεκαετία του 70 και συνδέεται άµεσα µε την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Χαρακτηριστικά του παγκόσμιου τουριστικού προϊόντος... 19 1.2. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού... 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Λευκωσία, 29-03-2010 ΘΕΜΑ: «Το Εξωτερικό Εμπόριο της Κύπρου» Το εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου χαρακτηρίζεται από τις δυσανάλογα

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπαί Αναχωρήσεις Αγίου Πνεύματος 6 Ιουνίου

Ντουμπαί Αναχωρήσεις Αγίου Πνεύματος 6 Ιουνίου Ντουμπαί Αναχωρήσεις Αγίου Πνεύματος 6 Ιουνίου Ξενοδοχεία Ντουμπάι Classic 6 ημέρες Nτουμπάι Αμπου Ντάμπι Σαφάρι στην ερημο με BBQ δείπνο Ξενάγηση Ντουμπάι με ελληνόφωνο ξεναγό και γεύμα στο boutique hotel

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από 20 έως 27 Νοεμβρίου 2015. Δρομολόγια: Ημερομηνία Από Προς Gulf Air Αναχώρηση Άφιξη

Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από 20 έως 27 Νοεμβρίου 2015. Δρομολόγια: Ημερομηνία Από Προς Gulf Air Αναχώρηση Άφιξη Ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από 20 έως 27 Νοεμβρίου 2015 Αγαπητοί επιχειρηματίες, Κυρίες & Κύριοι, Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αριθ. Πρωτ: 295/ΓΓ/ΒΦ/βφ Το Άραβο-Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚIΝΑ. Ο «γίγαντας» ξύπνησε. 100 εκατ. Κινέζοι τουρίστες μέχρι το 2020 Η Ευρώπη κορυφαία επιλογή Η.Π.Α. και Αυστραλία στους 10 top προορισμούς

ΚIΝΑ. Ο «γίγαντας» ξύπνησε. 100 εκατ. Κινέζοι τουρίστες μέχρι το 2020 Η Ευρώπη κορυφαία επιλογή Η.Π.Α. και Αυστραλία στους 10 top προορισμούς της Βιβιάνας Δελιδάκη ΚIΝΑ Ο «γίγαντας» ξύπνησε Σε 100 εκατομμύρια θα διαμορφωθεί ο αριθμός των Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού μέχρι το 2020, από 28 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 10. Κατασκευή ιστού σημαίας ύψους 123 μέτρων προς τιμήν ιστορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 10. Κατασκευή ιστού σημαίας ύψους 123 μέτρων προς τιμήν ιστορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Απρίλιος 2014 Σύνταξη / Επιμέλεια : Μιχαήλ Βρεττάκης Σύμβουλος ΟΕΥ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Τιμοκατάλογος : 20/01-31/03/2015 Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι 4ημέρες από 399 Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Αναχωρήσεις KAΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / ΠΤΗΣΕΙΣ (από Θεσ/νίκη) GULF AIR Διαφορά 1κλίνου CITY MAX 3*

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισμός & Εμπόριο στην Παλαιόχωρα. Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων

Τουρισμός & Εμπόριο στην Παλαιόχωρα. Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων Τουρισμός & Εμπόριο στην Παλαιόχωρα Εμπορικό & Βιομηχανικό Πυλώνες Έρευνας 1 ος Πυλώνας Δημογραφικά χαρακτηριστικά επισκεπτών 2 ος Πυλώνας Ταξιδιωτικό προφίλ επισκέπτη 3 ος Πυλώνας Οικονομική δυναμική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ & ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2015

ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ & ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2015 ANΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ 9, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 2103248171 ΦΑΧ 2103248184 ΕΜΑΙL : info@boutrostours.com WWW.BOUTROSTOURS.GR ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ!! ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ & ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2015 ΕΚΔΟΣΗ : 11/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΟ LUX ΜΕ ΤΗΝ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ME THN ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 535 220 595 310 5* SUP. GRAND GHAYA

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες μεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις.

Σημείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες μεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις. ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων 2014 2015 (%) Μεταβολή 2016 (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ. ευρώ) 12.001,3 12.787,8 6,6 11.781,1-7,9 13.021,0 10,5 Ταξιδιωτική κίνηση (χιλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΧ. ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA STOP SALES

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Παγκόσμιο Τουριστικό Περιβάλλον, 2018 ΑΜΕΡΙΚΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. Δρ Μαρία Μαρκάκη, Ερευνήτρια ΙΤΕΠ

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. Δρ Μαρία Μαρκάκη, Ερευνήτρια ΙΤΕΠ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ Δρ Μαρία Μαρκάκη, Ερευνήτρια ΙΤΕΠ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος».

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Το ερωτηματολόγιο έχει συνταχθεί στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια και ανά Αγορά

Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια και ανά Αγορά Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια και ανά Αγορά Σύνοψη Ευαγγελία Λάμπρου Ερευνήτρια Στατιστικολόγος Άρης Ίκκος, ISHC Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

GREEKGUIDE.COM OUR EXPERIENCE. YOUR TRIP. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM

GREEKGUIDE.COM OUR EXPERIENCE. YOUR TRIP. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM ΣΕΛ. 3 // ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM ΤI EINAI; To GREEKGUIDE.COM είναι ένα ισχυρό τουριστικό brand που στεγάζει κάτω από την ομπρέλα του: Website Ταξιδιωτικά mobile apps για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο Όπως είναι ευρέως γνωστό, η 27 η Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21/12, 28/12, 29/12 & 2/01

ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21/12, 28/12, 29/12 & 2/01 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21/12, 28/12, 29/12 & 2/01 1 η Ημέρα: Αθήνα Ντουμπάι Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ντουμπάι. Άφιξη και

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας»

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» Εισηγητής: Νίκος Παπαδόπουλος MP of SWEDEN Γενικά Χαρακτηριστικά της Σουηδίας Πληθυσμός 10.500.000 κάτοικοι Το 84%

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες μεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις.

Σημείωση: Τυχόν διαφορές στις ποσοστιαίες μεταβολές οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις. ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων 2014 2015 (%) Μεταβολή 2016 (%) Μεταβολή 2017 (%) Μεταβολή Εισπράξεις (εκατ. ευρώ) 471,4 516,0 9,5 539,1 4,5 489,4-9,2 Ταξιδιωτική κίνηση (χιλ. ταξιδιώτες)

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Α. Βερνίκος. Πρόεδρος, Vernicos Yachts Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ

Γιώργος Α. Βερνίκος. Πρόεδρος, Vernicos Yachts Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ Γιώργος Α. Βερνίκος Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ S.A. Ελληνικός Τουρισμός: Εξέλιξη Βασικών Στοιχείων Εξέλιξη Διεθνών Τουριστικών Αφίξεων (εκατ.) 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Εξέλιξη Μέσου

Διαβάστε περισσότερα

Παράγοντες Aπώθησης των Τουριστών. Βελισσαρίου Ευστάθιος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας TEI Θεσσαλίας 2016

Παράγοντες Aπώθησης των Τουριστών. Βελισσαρίου Ευστάθιος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας TEI Θεσσαλίας 2016 Παράγοντες Aπώθησης των Τουριστών Βελισσαρίου Ευστάθιος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας TEI Θεσσαλίας 2016 belissar@teilar.gr Αρνητικοί Παράγοντες 1. Φυσικές καταστροφές 2. Οικονομική ύφεση 3. Ασταθής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Το γλωσσάριο που ακολουθεί είναι µετάφραση από την έκδοση στα αγγλικά του Παγκόσµιου Οργανισµού Τουρισµού (UNWTO) µε τίτλο International Recommendations for Tourism

Διαβάστε περισσότερα

Ο τουρισμός στην Ολλανδία.

Ο τουρισμός στην Ολλανδία. Ο τουρισμός στην Ολλανδία. Σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ολλανδίας για την προώθηση του τουρισμού (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen - NBTC), ο αριθμός ξένων επισκεπτών στην Ολλανδία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ROYAL JORDANIAN TEΤΑΡΤΗ / ΠΕΜΠΤΗ ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ. EGYPT AIR ή QATAR ή ETIHAD ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ROYAL JORDANIAN TEΤΑΡΤΗ / ΠΕΜΠΤΗ ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ. EGYPT AIR ή QATAR ή ETIHAD ΤΡΙΤΗ/ΠΕΜΠΤΗ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ ΣΑΒΒΑΤΟ Για πληροφορίες & κρατήσεις: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 12A Νέο Λιμάνι 49100 Κέρκυρα Τηλ: (+30) 210 45005 Fax: (+30) 210 45005 e-mail: info@kingtravel.gr Web : www. kingtravel.gr ΕΚΔΟΣΗ : 02/05/12 DUBAI 4

Διαβάστε περισσότερα

Το προφίλ του Τουρισμού στη Κρήτη βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος

Το προφίλ του Τουρισμού στη Κρήτη βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος Το προφίλ του Τουρισμού στη Κρήτη βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος Επεξεργασία:La.Re.T.S.A.& Quantos S.A. ΤτΕ Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών / Διεύθυνση Στατιστικής Η Έρευνα Συνόρων για

Διαβάστε περισσότερα

Expedia Group Online Travel Trends & Tools

Expedia Group Online Travel Trends & Tools Expedia Group Online Travel Trends & Tools 2 o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 @Expedia4hotels @Expedia Lodging Partner Services Αναστάσιος Κιναλής Area Manager Ταξιδιωτική Αγορά 2016 Αμερική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η συγκέντρωση της τουριστικής ζήτησης σε λίγους μήνες του έτους Μέτρηση Εποχικότητας Διανυκτερεύσεις Αφίξεις Δαπάνες Δείκτες Συγκέντρωσης Herfindahl - Hirschman

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Α. Εξελίξεις στον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο Αναμφίβολα ο τουρισμός διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία καθώς αποτέλεσε έναν από

Διαβάστε περισσότερα

Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού 3 ης ηλικίας για διακοπές στην Ευρώπη, 2016

Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού 3 ης ηλικίας για διακοπές στην Ευρώπη, 2016 Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού 3 ης ηλικίας για διακοπές στην Ευρώπη, 2016 Μάιος 2018 ΙΝΣΕΤΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο τουρισμός αποτελεί μια δραστηριότητα εξόχως ανταγωνιστική στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Συνεπώς,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός τουρισμός: Προοπτικές και δυνατότητες

Ελληνικός τουρισμός: Προοπτικές και δυνατότητες Ελληνικός τουρισμός: Προοπτικές και δυνατότητες 18 Οκτωβρίου 2016 Συνέδριο ΣΕΤΕ: «Ελληνικός Τουρισμός: Νέα Δεδομένα και Μελλοντικές Προκλήσεις» PwC REMACO/ Υπεργολάβος: ΕΚΠΑ Οι επιδόσεις της χώρας αποδεικνύουν

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια και ανά Αγορά

Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια και ανά Αγορά Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει; Ανάλυση εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια και ανά Αγορά Ευαγγελία Λάμπρου Ερευνήτρια Στατιστικολόγος Άρης Ίκκος, ISHC Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω. 892 νοικοκυριά

Άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω. 892 νοικοκυριά Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ RESEARCH Α.Ε. Περίοδος διεξαγωγής Η συλλογή των στοιχείων έγινε από 17 έως και 18 Απριλίου 2007 Περιοχή διεξαγωγής Πληθυσμός Δείγμα Τεχνική συλλογής πληροφοριών Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Η έννοια και η ανάπτυξη του τουρισμού

Η έννοια και η ανάπτυξη του τουρισμού Η έννοια και η ανάπτυξη του τουρισμού ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Βελισσαρίου Ευστάθιος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας 1 Εισαγωγή Ο τουρισμός παγκοσμίως θεωρείται ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους

Διαβάστε περισσότερα

International Tourism Trends

International Tourism Trends International Tourism Trends Ερευνητικοί Στόχοι Ρεπερτόριο χωρών για διακοπές Διαφημιστική ανάκληση τουριστικών προορισμών Μέσα μεταφοράς Λόγοι επιλογής μιας χώρας Προγραμματισμός διακοπών Net Promoter

Διαβάστε περισσότερα

HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES. Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου

HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES. Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Ταυτότητα του Hellenic Memories Travel Services Μια επιχείρηση συνεπής με την ιστορία και τις υπηρεσίες. Το Hellenic Memories Travel Services δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017 Δράσεις Υπουργείου Εξωτερικών Ενίσχυσης θεσμικού πλαισίου οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγµατοποιήθηκε από την. για λογαριασµό του ΕΟΤ. Χρόνος διεξαγωγής...η συλλογή των στοιχείων έγινε στις 22-31/01/07. Περιοχή... Λεκανοπέδιο Αττικής Πληθυσµός... Άνδρες,

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο ενδιαφέρον από buyers για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo

Μεγάλο ενδιαφέρον από buyers για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo Μεγάλο ενδιαφέρον από buyers για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς βρίσκεται η νέα διεθνής έκθεση του τουρισμού Greek Tourism Expo 2014 η οποία

Διαβάστε περισσότερα

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις.

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. 1 Το MICE παρουσιάζει σχετικά μικρό βαθµό εποχικότητας % 2010 Ιαν 2 Φεβ Μαρ 5

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιανό Φανουράκη 1/11/2011

Στυλιανό Φανουράκη 1/11/2011 Στυλιανό Φανουράκη ΕΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ & ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στη ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στη ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στη ΤΟΥΡΚΙΑ 2016 Αύγουστος Σκοπός της παρούσης συνοπτικής έρευνας είναι η παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού για διακοπές στην Ελλάδα,

Σύνοψη Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού για διακοπές στην Ελλάδα, Σύνοψη διακοπές στην Ελλάδα, 2016 2017 Οκτ. 2018 Δρ. Άρης Ίκκος, ISHC Επιστημονικός Διευθυντής Σεραφείμ Κουτσός Αναλυτής ΙΝΣΕΤΕ Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με την προϋπόθεση της αναφοράς στην πηγή Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Corporate Travel Guide

Corporate Travel Guide Corporate Travel Guide Ένας οδηγός με τις εταιρείες που εξυπηρετούν τις ταξιδιωτικές ανάγκες των στελεχών επιχειρήσεων ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Στο περιοδικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία VIRTUAL REALITY - 360 Stereoscopic Τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας VR -360 Ο υποψήφιος επισκέπτης έχει πλέον την δυνατότητα «να δοκιμάσει πριν αγοράσει», και αυτό συνεπάγεται ένα τεράστιο

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου

Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου Ιανουάριος - Απρίλιος Καταναλωτική δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού σε έξι Μεσογειακές χώρες, με επιμέρους στοιχεία για την Ελλάδα Αύγουστος 2 Αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Κλαδική Έρευνα - 1ο Εξάμηνο τουρισμός. & διασκέδαση

Κλαδική Έρευνα - 1ο Εξάμηνο τουρισμός. & διασκέδαση Κλαδική Έρευνα - 1ο Εξάμηνο 2017 τουρισμός & διασκέδαση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ {06} Δείκτες αγοράς {09} Συνοπτική παρουσίαση {15} Δραστηριότητες που θα μειώσουν αν ο προϋπολογισμός τους μειωθεί τους επόμενους 12

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ

Τουρισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ Τουρισμός 2017 ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Κίνηση καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και καταλυμάτων σύντομης διαμονής Τα στοιχεία για τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις πελατών

Διαβάστε περισσότερα

SMILE ACADIMOS COMPANY PROFILE

SMILE ACADIMOS COMPANY PROFILE SMILE ACADIMOS COMPANY PROFILE Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ O ταξιδιωτικός Οργανισμός SMILE ACADIMOS αποτελεί μέλος του ομίλου εταιρειών PANOLYMPIA Α.Ε. που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 και

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ι Ε ΛΛΗΝΙΚΕΣ Τ ΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ Ε ΙΣΠΡΑΞΕΙΣ Σ ΥΝΟΨΗ

Ο Ι Ε ΛΛΗΝΙΚΕΣ Τ ΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ Ε ΙΣΠΡΑΞΕΙΣ Σ ΥΝΟΨΗ Ο Ι Ε ΛΛΗΝΙΚΕΣ Τ ΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ Ε ΙΣΠΡΑΞΕΙΣ Σ ΥΝΟΨΗ Σκοπός της παρούσης µελέτης είναι η ανάλυση των αλλοδαπών τουριστικών δαπανών που πραγµατοποιούνται στη χώρα τους όσο και στη διάρκεια της παραµονής τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας συνδυάζοντας την εμπειρία των ανθρώπων μας με καινοτόμεςλύσειςκαι υπηρεσίες υψηλήςποιότητας

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας συνδυάζοντας την εμπειρία των ανθρώπων μας με καινοτόμεςλύσειςκαι υπηρεσίες υψηλήςποιότητας ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας συνδυάζοντας την εμπειρία των ανθρώπων μας με καινοτόμεςλύσειςκαι υπηρεσίες υψηλήςποιότητας ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015 REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR 11-12-13 Δεκ. 2015 Αποκλειστικός Διοργανωτής North Events www.panoramagreece.com Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση σταθμός για την Ελλάδα στην Πολωνία! Δύο ημέρες δυνατής

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας και στον Ελληνικό και Παγκόσμιο Τουρισμό το 2017 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Πάτρα, Αθανάσιος Μακρανδρέου Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Πάτρα, Αθανάσιος Μακρανδρέου Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β1 Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Πάτρα, 23.11.2013 Αθανάσιος Μακρανδρέου Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β 1 Συνολική παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά στοιχεία για τον εξερχόμενο τουρισμό από τη Βραζιλία

Βασικά στοιχεία για τον εξερχόμενο τουρισμό από τη Βραζιλία ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στον Άγιο Παύλο Βραζιλίας ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Βασικά στοιχεία για τον εξερχόμενο τουρισμό από τη Βραζιλία Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2014 Συντάκτρια:

Διαβάστε περισσότερα