Παρουσίαση Οργανισμού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρουσίαση Οργανισμού"

Transcript

1 Παρουσίαση Οργανισμού

2 Ο Οργανισμός μας Ό Afixis αποτελεί έναν εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών. Ο Οργανισμός μας ιδρύθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη από τους Θωμά Τσουλιά και Γιώτα Σκιαθίτη, φοιτητές Νομικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών αντίστοιχα, και σήμερα διαθέτει μία ευρεία ομάδα φοιτητών, από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, ενώ η δραστηριότητά μας επεκτείνεται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε περισσότερους από τριάντα (30) φοιτητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Διασπορά, οι οποίοι προέρχονται από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, έχουν καταξιωθεί στο χώρο τους, και διαθέτουν εμπειρία και αξιόλογο υπόβαθρο στην εκπαίδευση, και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Όλα τα μέλη της ομάδας μας συνεισφέρουν εθελοντικά στον Afixis έχοντας ασπαστεί το όραμα του, και προσδοκώντας ότι μέσα από τη συντονισμένη μας προσπάθεια, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τη φύση της εκπαίδευσης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. H φαντασία είναι η πηγή κάθε μορφής ανθρώπινης επιτυχίας. Και είναι το ένα πράγμα το οποίο πιστεύω ότι διακινδυνεύουμε συστηματικά μέσα από τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τα παιδιά και τους εαυτούς μας Ken Robinson

3 Η Φιλοσοφία μας Για εμάς, η εκπαίδευση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή και να του παρέχει τα εργαλεία για να καλλιεργήσει τα ταλέντα του, ενώ παράλληλα θα πρέπει η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι ενδιαφέρουσα και ψυχαγωγική. Για αυτόν τον λόγο, όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες του Afixis βασίζονται στην Εφαπτόμενη Μάθηση (Tangential Learning), μία μέθοδο σχεδιασμού που στοχεύει στην εμβάπτιση (immersion) των μαθητών σε ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες τους οδηγούν στην απόκτηση της γνώσης μέσω της δικής τους ελεύθερης βούλησης. Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, ο Άφιξις ερευνά εις βάθος οποιαδήποτε δυνατή τεχνολογική εξέλιξη και μέθοδο παιχνιδοποίησης (gamification). Σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε τον μύθο ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, παθητική και βαρετή. Μέσω των μεθόδων παιχνιδοποίησης και σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό που αναπτύσσει η ομάδα μας, μετατρέπουμε την μάθηση σε μία διαδικασία την οποία μαθητές όλων των ηλικιών θα θέλουν πραγματικά να ακολουθήσουν, και η οποία θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόσθεσμα, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία στο σύνολο της. Προσωπικά είμαι πάντοτε έτοιμος να μάθω, ωστόσο δεν επιθυμώ πάντοτε να με διδάσκουν - Winston Churchill

4 Τα Προγράμματά μας Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία τέσσερα (4) εκτεταμένα παιχνιδοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές πανεπιστημίου, ενώ το έτος θα υλοποιήσουμε ακόμα δύο (2) νέα προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή του στόχου μας να σχεδιάσουμε ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο εκπαιδευτικό σύστημα, και αποτελούν το σημείο από το οποίο μαθητές όλων των ηλικιών ξεκινούν ώστε να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που έχει να τους προσφέρει ο Afixis.

5 Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων (ΜΒΕ) αποτελεί ένα παιχνίδι ρόλων - προσομοίωση της λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων και της νομοθετικής διαδικασίας στη χώρα μας. Απευθύνεται σε φοιτητές ηλικίας ετών από κάθε γωνιά του πλανήτη και διοργανώνεται ως συνέδριο σε ετήσια βάση στην Αθήνα από το Οι συμμετέχοντες στο ΜΒΕ αναλαμβάνουν ρόλους βουλευτών και κυβερνητικών οργάνων και συζητούν προτεινόμενα Νομοσχέδια με βάση τρέχοντα ζητήματα που επηρεάζουν την Ελλάδα. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί αναμειγνύοντας στοιχεία παιχνιδοποίησης (όπως η ύπαρξη ενός συστήματος αξιολόγησης βαθμών που μετρούν την αποδοτικότητα κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας) με τον πραγματικό Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του προγράμματος για τον Οργανισμό μας είναι η διδαχή της αξίας της Δημοκρατίας: ολόκληρη η προσομοίωση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η ίδια η διαδικασία της να οδηγεί τους συμμετέχοντες στο να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της Δημοκρατίας ως προς την επίλυση προβλημάτων και την επιρροή της στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ένα παράδειγμα από την διαδικασία αυτή αποτελεί η ρύθμιση για τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες σχετικά με τον αριθμό των μελών τους: κάθε Κ.Ο. ξεκινάει την προσομοίωση με ίσο αριθμό βουλευτών, ώστε να οδηγηθούν στην ανάγκη εξεύρεσης κοινής λύσης για να μπορέσουν να υπερψηφίσουν τις προτάσεις Νόμων τους.

6 Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους στόχους: 1. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή από πρώτο χέρι με την εσωτερική λειτουργία της νομοθετικής εξουσίας της χώρας. 2. Καλλιεργούν τις εξής ικανότητες: debate, επίλυση προβλημάτων, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, αποτελεσματική επικοινωνία και γραφή, πειθώ, ηγεσία, ανάλυση επιχειρήματος. 3. Αποκτούν γνώσεις στα εξής πεδία: πολιτικά συστήματα, ιδεολογία (ιστορία και φιλοσοφία), πολιτική, κοινοβουλευτικό δίκαιο και διαδικασία, τρέχοντα εθνικά και διεθνή ζητήματα, αποτελεσματική διακυβέρνηση και σύστημα δημοκρατικής διακυβέρνησης (πολίτευμα). 4. Αποκτούν εμπειρία σε περιβάλλον προσομοίωσης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και λειτουργήματα που μπορεί να ακολουθήσουν στο μέλλον: πολιτικός, δικηγόρος, δημοσιογράφος. 5. Όσοι αναμειγνύονται στην οργάνωση της δραστηριότητας ως εθελοντές του οργανισμού, καλλιεργούν επίσης σχετικές ικανότητες με το πεδίο της διαχείρισης έργων (project management). Κατά την διάρκεια της εξαετούς λειτουργίας του, το ΜΒΕ έχει λάβει περισσότερες από αιτήσεις για συμμετοχή και έχει φιλοξενήσει περισσότερους από φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του κόσμου (ανάμεσα σε αυτά και τα πανεπιστήμια Oxford, Yale, NYU, Bocconi, and TU Wien).

7 Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας Ο Πρωταγόρας αποτελεί μία προσομοίωση δικαστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μέχρι σήμερα απευθύνεται σε κάθε σχολική μονάδα (σε όσες διδάσκουν μαθητές ηλικιών 12-18) στην Ελλάδα και σύντομα θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα και στο εξωτερικό με πρώτο στόχο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την διάρκεια του Πρωταγόρα, οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους δικηγόρων, μαρτύρων, δικαστών, εισαγγελέων και ενόρκων, και συναγωνίζονται σε δίκες που πραγματεύονται αμφιλεγόμενα ζητήματα με βάση πραγματικές υποθέσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε δύο φάσεις: Το Πρώτο Στάδιο περιλαμβάνει τον σχηματισμό ομάδων εντός των σχολείων οι οποίες προπονούνται στην διαδικασία του Πρωταγόρα κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ενώ το Δεύτερο Στάδιο περιλαμβάνει την συμμετοχή των μαθητών σε διάφορους διαγωνισμούς ανά την Ελλάδα, όπου εκπροσωπούν το σχολείο τους και συναγωνίζονται μεταξύ τους σε Δίκες τις οποίες επιβλέπει η Ομάδα του Οργανισμού. Έχουμε σχεδιάσει τον Πρωταγόρα συνδυάζοντας στοιχεία παιχνιδοποίησης με την πραγματική διαδικασία που ακολουθούν τα δικαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές βιώνουν στην πράξη μία προσαρμοσμένη εκδοχή νομικών διαδικασιών όπως η προετοιμασία της δίκης, το σύστημα των ενόρκων, η εξέταση μαρτύρων και η άσκηση ενστάσεων, ενώ ταυτόχρονα συναγωνίζονται με έναν γόνιμο τρόπο, κερδίζουν βαθμούς και κύπελλα, καθώς και αναγνώριση για τα κατορθώματά τους στις δίκες.

8 Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους στόχους: 1. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή από πρώτο χέρι με το νομικό σύστημα της χώρας και την απόδοση της δικαιοσύνης. 2. Καλλιεργούν τις εξής ικανότητες: debate, επίλυση προβλημάτων, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, αποτελεσματική επικοινωνία και γραφή, πειθώ, ανάλυση επιχειρήματος. 3. Αποκτούν γνώσεις στα εξής πεδία: δίκαιο και διαδικασία δικαστηρίου (δικονομία), τρέχοντα εθνικά και διεθνή ζητήματα, γενικές γνώσεις θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών (ανά υπόθεση). 4. Αποκτούν εμπειρία σε περιβάλλον προσομοίωσης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και λειτουργήματα που μπορεί να ακολουθήσουν στο μέλλον: δικηγόρος, δικαστής, εισαγγελέας. 5. Όσοι αναμειγνύονται στην οργάνωση της δραστηριότητας ως εθελοντές του οργανισμού καλλιεργούν επίσης σχετικές ικανότητες με το πεδίο της διαχείρισης έργων (project management). Το Πρόγραμμα έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό έτος και τελεί ήδη υπό διαδικασία έγκρισης για το έτος και για τον Ετήσιο Διαγωνισμό Πρωταγόρα. Για τον Διαγωνισμό που θα διοργανώσουμε το 2018, ο Πρωταγόρας κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από περισσότερα από 40 σχολεία στην Ελλάδα, η πλειονότητα αυτών από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Από το 2013, περισσότεροι από 600 μαθητές έχουν συμμετάσχει στην προσομοίωση και έχουν σχηματίσει αντίστοιχες ομάδες στο σχολείο τους υπό την καθοδήγηση καθηγητών τους.

9 The World Academic Venture Το World Academic Venture (WAVE) αποτελεί ένα επιστημονικό συνέδριο που περιλαμβάνει έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό επίλυσης προβλημάτων (problem-solving). Απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές, οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό του συνεδρίου, όπου θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και φορείς (πανεπιστήμια, ιδρύματα, startups, εταιρείες) κάθε κλάδου, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την ιδέα τους. Το WAVE είναι κατά βάση πρόγραμμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αποτελείται από το WAVE Conference και το WAVE Competition. Μέσω του Conference κάθε φοιτητής/ερευνητής αποκτά πρόσβαση σε διαδικτυακά μαθήματα που τον καθοδηγούν στη διεξαγωγή ορθής επιστημονικής έρευνας και του διδάσκουν να γράφει με ακρίβεια και διαύγεια. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτεται ένα μεγάλο κενό του συστήματος εκπαίδευσης: βοηθούμε τους φοιτητές να αποκτήσουν ερευνητικές ικανότητες παγκοσμίου κλάσης (με βάση υλικό διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) που κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη των οποίων δεν προσφέρεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το WAVE Competition αποτελεί έναν διαγωνισμό επίλυσης προβλημάτων όπου οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καλούνται να αναπτύξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο ή μια ιδέα και να την παρουσιάσουν στην Κριτική Επιτροπή. Μέσω του διαγωνισμού αυτού οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν κριτική σκέψη, μαθαίνουν τα στάδια επίλυσης ενός προβλήματος, καθώς και να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο.

10 The World Academic Venture Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους στόχους: 1. Άμεση επαφή φοιτητών και ερευνητών με τη λειτουργία ενός ακαδημαϊκού συνεδρίου και ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού επίλυσης προβλημάτων. 2. Αναβάθμιση και προσφορά εμπλουτισμένου εκπαιδευτικού υλικού για την εκμάθηση του τρόπου υλοποίησης μίας επιστημονικής εργασίας, στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους συμμετέχοντες, όσο και γενικότερα από την ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως. 3. Επένδυση στη σύνδεση των συμμετεχόντων με την αγορά εργασίας, μέσω της σύστασης δικτύου συνεργαζόμενων εταιρειών και φορέων. 4. Δημιουργία Επιστημονικού Περιοδικού (Scientific Journal) με το σύνολο των εργασιών που έχουν παρουσιαστεί στο συνέδριο, αποσκοπώντας στη δημιουργία καταρτισμένου υλικού για τους ενδιαφερόμενους. 5. Ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων: διεξαγωγή έρευνας, επίλυση προβλημάτων, επιχειρηματική σκέψη, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, κριτική ικανότητα, ανάλυση επιχειρήματος, αποτελεσματική παρουσίαση εργασίας. 6. Όσοι αναμειγνύονται στην οργάνωση της δραστηριότητας ως εθελοντές του οργανισμού καλλιεργούν επίσης σχετικές ικανότητες με το πεδίο της διαχείρισης έργων (project management). Το WAVE σχεδιάστηκε το 2015 και διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016 στην Θεσσαλονίκη. Το 2017 επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε περισσότερες φοιτητικές ομάδες και ερευνητικές εργασίες. Το ακαδημαϊκό έτος θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά μία εκτεταμένη συλλογή μαθημάτων για τους συμμετέχοντες και το νέο πρωτοποριακό διαγωνισμό επίλυσης προβλημάτων (problem-solving) με την ονομασία WAVE Competition που θα λάβει μέρος τις 2 τελευταίες μέρες του συνεδρίου.

11 Afixis Hackathon Το Πρόγραμμα Afixis Hackathon απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως και 35 ετών με γνώσεις προγραμματισμού, στους οποίους δίνει την ευκαιρία να διαγωνιστούν μεταξύ τους ως ομάδες στη δημιουργία εφαρμογών για το διαδίκτυο ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Σκοπός του προγράμματος είναι να επιτρέψει σε ενδιαφερόμενους νέους να χρησιμοποιήσουν τις προγραμματιστικές τους ικανότητες για να λύσουν προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και να αναπτύξουν τις δικές τους τεχνολογικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Afixis συνεργάζεται με επαγγελματίες του χώρου και επενδυτές, ώστε να προσφέρει στις συμμετέχουσες ομάδες καθοδήγηση στο έργο τους, αλλά και συνεχή υποστήριξη και ορισμένα χρηματικά βραβεία στις ομάδες που θα αναδειχθούν, με σκοπό να τις καθοδηγήσει στη δημιουργία επιχείρησης στον χώρο της τεχνολογίας.

12 Afixis Hackathon Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους στόχους: 1. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή από πρώτο χέρι με την επιχειρηματικότητα στην τεχνολογία και τον προγραμματισμό λειτουργικών εφαρμογών για την παγκόσμια και εχγώρια αγορά. 2. Καλλιεργούν τις εξής ικανότητες: ανάπτυξη λογισμικού υπό αυστηρό χρονικό πλαίσιο, παρουσίαση προϊόντος, αρχές σχεδιασμού προϊόντος, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία. 3. Αποκτούν γνώσεις στα εξής πεδία: προγραμματισμός λογισμικού (ανάπτυξη ήδη βασικών γνώσεων τους), σχεδιασμός προϊόντος, στρατηγική και επιχειρηματική δράση. 4. Αποκτούν εμπειρία σε περιβάλλον προσομοίωσης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και λειτουργήματα που μπορεί να ακολουθήσουν στο μέλλον: προγραμματιστής, σχεδιαστής, επιχειρηματίας. 5. Όσοι αναμειγνύονται στην οργάνωση της δραστηριότητας ως εθελοντές του οργανισμού καλλιεργούν επίσης σχετικές ικανότητες με το πεδίο της διαχείρισης έργων (project management). Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-11 Νοεμβρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με προγραμματιστές, επενδυτές και επαγγελματίες του χώρου της τεχνολογίας.

13 Afixis Immersion Academy (ΝΕΟ) Το Πρόγραμμα «Afixis Immersion Academy» απευθύνεται σε μαθητές πρόσφυγες ή/και μετανάστες ηλικιών 12 έως και 18, οι οποίοι φοιτούν σε εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας, καθώς και σε καθηγητές των σχολικών αυτών μονάδων. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές που έχουν ενταχθεί σε σχολικές τάξεις, να μάθουν την ελληνική γλώσσα μέσω παιχνιδιών και ειδικά διαμορφωμένων τεχνολογικών εφαρμογών και οπτικοακουστικού υλικού. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα συμβάλλει στην εκπαίδευση των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται και θα παραμείνουν στην Ελλάδα, διαδραματίζοντας επικουρικό ρόλο στο έργο των εκπαιδευτικών. Το Πρόγραμμα ξεκινάει από την εκμάθηση της γλώσσας αλλά στοχεύει κατ ουσίαν στην ενσωμάτωση των ανηλίκων, προκειμένου να καταστούν οι τελευταίοι, φορείς του ελληνικού πολιτισμού και ενεργά αυτόνομα μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

14 Afixis Immersion Academy (ΝΕΟ) Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους στόχους: 1. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή από πρώτο χέρι με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από παιχνίδια και ειδικό υλικό (διαδικτυακές εφαρμογές, οπτικοακουστικό υλικό, ειδικά διαμορφωμένα εγχειρίδια, κτλ.) 2. Καλλιεργούν τις εξής ικανότητες: γνώση και ομιλία ελληνικών, επίλυση προβλημάτων, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, αποτελεσματική επικοινωνία και γραφή, πειθώ, ανάλυση επιχειρήματος. 3. Αποκτούν γνώσεις στα εξής πεδία: ελληνικός πολιτισμός, τρέχοντα εθνικά και διεθνή ζητήματα, γενικές γνώσεις θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών (με βάση την ύλη του Υπουργείου Παιδείας). 4. Αποκτούν εμπειρία σε περιβάλλον προσομοίωσης σε διάφορα επαγγέλματα και λειτουργήματα που μπορεί να ακολουθήσουν στο μέλλον (αναλυτική κάλυψη σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού). 5. Όσοι αναμειγνύονται στην οργάνωση της δραστηριότητας ως εθελοντές του οργανισμού καλλιεργούν επίσης σχετικές ικανότητες με το πεδίο της διαχείρισης έργων (project management). Το Πρόγραμμα τελεί ήδη υπό διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και θα υλοποιηθεί σε επιλεγμένα σχολεία της επικράτειας στα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί ανήλικοι πρόσφυγες ή/και μετανάστες ηλικίας 12 έως και 18 ετών.

15 Ορχήστρα Άφιξις (ΝΕΟ) Το πρόγραμμα Ορχήστρα Άφιξις απευθύνεται σε μαθητές ηλικιών 6 έως και 18, οι οποίοι φοιτούν σε εκπαιδευτικές μονάδες του νομού Θεσσαλονίκης. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ταλαντούχους μαθητές να κερδίσουν προσφερόμενες υποτροφίες που θα περιλαμβάνουν την κάλυψη εξόδων εκμάθησης ορχηστρικού οργάνου σε Ωδείο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, την κάλυψη εξόδων απόκτησης του οργάνου, και τη συμμετοχή των μαθητών σε συναυλίες, κονσέρτα και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Οργανισμός. Η μουσική παιδεία αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της ισορροπημένης ανάπτυξης των νέων. Ωστόσο, αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους εκπαιδευτικούς κλάδους με τον οποίο οι μαθητές έχουν τη λιγότερη επαφή, ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου κόστους επίδοσης σε μουσικές σπουδές, το οποίο ενισχύεται και από το γεγονός της μακροχρόνιας ενασχόλησης για την επίτευξη εκμάθησης ενός οργάνου (10 έως 12 έτη συνεχούς διδασκαλίας και εξάσκησης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού). Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει ο Afixis. Σκοπός μας είναι να εξαλείψουμε το κόστος απόκτησης και εκμάθησης οργάνου για έναν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών ανά χρόνο, συγκεντρώνοντας πόρους από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα, χορηγίες, δωρεές σε χρήμα ή/και σε είδος (ιδιαίτερα οργάνων), ώστε να καλύψουμε τα έξοδα τους σε συνεργασία με ένα κρατικώς πιστοποιημένο Ωδείο της πόλης.

16 Ορχήστρα Άφιξις (ΝΕΟ) Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους στόχους: 1. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή από πρώτο χέρι με την μουσική παιδεία και μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο της επιλογής τους. 2. Καλλιεργούν τις εξής ικανότητες: εκμάθηση μουσικού οργάνου, τραγούδι (στο πλαίσιο Ορχήστρας), ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, παράδοση παραστάσεων μπροστά σε κοινό. 3. Αποκτούν γνώσεις στα εξής πεδία: μουσική θεωρία και αρμονία, τραγούδι (Μονωδία, Ορχηστρικά Σύνολα), σύνθεση μουσικής, μουσικές τεχνολογικές εφαρμογές. 4. Αποκτούν εμπειρία σε περιβάλλον προσομοίωσης σε σχετικά επαγγέλματα και λειτουργήματα που μπορεί να ακολουθήσουν στο μέλλον: μουσικός, μαέστρος, καθηγητής, συνθέτης. 5. Όσοι αναμειγνύονται στην οργάνωση της δραστηριότητας ως εθελοντές του οργανισμού καλλιεργούν επίσης σχετικές ικανότητες με το πεδίο της διαχείρισης έργων (project management). Το πρόγραμμα τελεί ήδη υπό διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και θα υλοποιηθεί με την συνεργασία του Ωδείου Φίλων Μουσικής Τέχνης Ωραιοκάστρου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος

17 Το Πρόγραμμα Συνεργασιών Άφιξις Ένα βασικό κομμάτι του έργου μας ως Οργανισμός είναι η δημιουργία και σύσφιξη συνεργασιών με ενδιαφερόμενους φορείς που εργάζονται ήδη για την εξέλιξη της εκπαίδευσης παγκόσμια. Για τον σκοπό αυτό, έχουμε αναπτύξει το Πρόγραμμα Συνεργασιών του Afixis (Afixis Partnership Program, APP), μέσω του οποίου καλωσορίζουμε άτομα και εταιρίες ή οργανισμούς που ενδιαφέρονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειές μας. Το Πρόγραμμα Συνεργασιών περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατηγορίες συνεργατών στις οποίες μπορεί να ενταχθεί κάθε ενδιαφερόμενος (άτομο ή φορέας) και να προσφέρει βοήθεια σε επίπεδο γνώσεων, καθοδήγησης ή πόρων (χρηματικών ή υλικών): 1. Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες (Academic Partners): πανεπιστήμια, σχολεία, καθηγητές, δάσκαλοι, κτλ. 2. Επιχειρηματικοί Συνεργάτες (Industry Partners): εταιρίες, συνεταιρισμοί, επαγγελματίες, κτλ. 3. Στρατηγικοί Συνεργάτες (Strategic Partners): ενώσεις και σωματεία που ειδικεύονται στο να δημιουργούν δίκτυα ενδιαφερόμενων μελών (π.χ. Εμπορικά Επιμελητήρια) 4. Δημοσιογραφικοί Συνεργάτες (Media Partners): τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά (διαδικτυακά και έντυπα), κοινωνικά μέσα δικτύωσης, blogs, κτλ. 5. Σύμβουλοι (Advisors): άτομα όλων των επιστημονικών πεδίων που αφιερώνουν τον χρόνο τους για να καθοδηγήσουν την ομάδα του Άφιξις προς την επίτευξη του οράματός μας και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας.

18 Επικοινωνήστε Μαζί Μας Θωμάς Τσουλιάς Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος (Chief Executive Officer) (+30) Γιώτα Σκιαθίτη Συνιδρύτρια & Γενική Διευθύντρια (Chief Operating Officer) (+30)

Παρουσίαση Οργανισμού

Παρουσίαση Οργανισμού Παρουσίαση Οργανισμού Ο Οργανισμός μας Ό Άφιξις αποτελεί έναν εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Οργανισμού

Παρουσίαση Οργανισμού Παρουσίαση Οργανισμού Ο Οργανισμός μας Ένας εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών. Ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo Organized by: Το Πρόγραμμα Το World Academic Expo (WAVE) αποτελεί έ να παγκόσμιο επιστημονικό και εκθεσιακό συνέδριο που απευθύνεται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων και των επιστημονικών πεδίων. Ο στόχος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece)

Θέμα: Συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece JA Worldwide Σήμερα: O μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στον κόσμο. JA Europe Αποστολή: Υποστηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ kathigitis.org Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ η Νέα Δημοκρατία, που συμμετέχει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δια του κ. Αρβανιτόπουλου, θέλει πλέον να βάλει και τη δική της σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2) Δεκέμβριος 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012

Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012 Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012 Μάθηση Γενικότερος όρος από την «εκπαίδευση» Την εκπαίδευση την αντιλαμβανόμαστε σαν διαδικασία μέσα στην τάξη «Μάθηση» παντού και συνεχώς

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία (Project)

Ερευνητική Εργασία (Project) Ερευνητική Εργασία (Project) Ερευνητικές Εργασίες (Project) Τι είναι ερευνητική εργασία Σκοπός της ερευνητικής εργασίας Εκπαιδευτική Αξία Προϋποθέσεις επιτυχίας του project Ρόλος του μαθητή Ρόλος του Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CONTENT ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 4 Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 6 Χρονοδιάγραμμα 9 ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 10

Διαβάστε περισσότερα

Ευρήματα στον τομέα του τουρισμού. Ανάλυση αναγκών

Ευρήματα στον τομέα του τουρισμού. Ανάλυση αναγκών 1 η Σύνοψη πολιτικής σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: Πορίσματα της ανάλυσης αναγκών του έργου VIRTUS Σύντομη περιγραφή του έργου Κύριος στόχος του έργου «Εικονική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Π.Ε.Σ.) ΠΡΑΓΑ 25-29/1/2016

ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Π.Ε.Σ.) ΠΡΑΓΑ 25-29/1/2016 ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Π.Ε.Σ.) ΠΡΑΓΑ 25-29/1/2016 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Βασικός σκοπός ήταν η απόκτηση νέων και εμβάθυνση ήδη γνωστών τεχνικών για την πρόληψη της μαθητικής διαρροής.

Διαβάστε περισσότερα

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους του Σταύρου Κοκκαλίδη Μαθηματικού Διευθυντή του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Ρόδου-Εκπαιδευτή Στα προγράμματα Β Επιπέδου στις ΤΠΕ Ορισμός της έννοιας του σεναρίου.

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής Κατάλογος νέων προγραμμάτων (πιστοποιημένα και στο τελικό στάδιο πιστοποίησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Σήμανση με αστερίσκο): 1. Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/NΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ERASMUS+ ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας

ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ERASMUS+ ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ERASMUS+ ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας ΜΙΚΑΕΛΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ Αθήνα, 22/9/2014 Βασική Δράση 2 Συνεργασία για την καινοτομία

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ Για την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών στην επιχειρηματικότητα, ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Το Όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι: να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό Χάρτη και να αναγνωρίζεται για: την αριστεία στην εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

www.themegallery.com LOGO

www.themegallery.com LOGO www.themegallery.com LOGO 1 Δομή της παρουσίασης 1 Σκοπός και στόχοι των νέων ΠΣ 2 Επιλογή των περιεχομένων & Κατανομή της ύλης 3 Ο ρόλος μαθητή - εκπαιδευτικού 4 Η ΚΠΑ στο Δημοτικό & το Γυμνάσιο 5 Η Οικιακή

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες. Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη. Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ

Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες. Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη. Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αυτή η περίοδος για τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών είναι περίοδος σχολαστικής αναζήτησης και έρευνας. Είναι περίοδος άγχους ποιο Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα διαλέξουν προκειμένου τα

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+;

Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+; Ποια είναι η διάρθρωση του προγράμματος Erasmus+; Για την επίτευξη των στόχων του, το πρόγραμμα Erasmus+ υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις: Βασική Δράση 1 Κινητικότητα των ατόμων Κινητικότητα εκπαιδευομένων

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship)

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (1ος κύκλος εγγραφών μέχρι 20 Ιουνίου 2015) Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2015 Επιστημονικές υπεύθυνες:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Α: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΤΑΣΕΙΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης.

Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης. Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης. Οι μαθητές ανακαλύπτουν την Φυσική, τις Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN YOUTH PARLIAMENT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

EUROPEAN YOUTH PARLIAMENT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 2115 Θεσσαλονίκη, 21 Σεπτεμβρίου 2015 Προς: Θέμα: Γενικά Λύκεια (Ημερήσια & Εσπερινά) & Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίων Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 01 Σκοπός Ο σκοπός της υλοποίησης του Προγράμματος είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα Ελληνόπουλα για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα. Ελένη Περιστέρη, Msc, PhD

Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα. Ελένη Περιστέρη, Msc, PhD Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα Ελένη Περιστέρη, Msc, PhD Τι είναι η «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» (1) Εκπαιδευτική Τεχνολογία είναι «η εφαρμογή τεχνολογικών διαδικασιών και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 1 Εισαγωγή Στη σημερινή παρουσίαση εξετάζεται και αναλύεται μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Δράση Teachers 4 Europe

Εκπαιδευτική Δράση Teachers 4 Europe Εκπαιδευτική Δράση Teachers 4 Europe «Κάνε τη Διαφορά! Δράσεις κατά του ρατσισμού και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο περιβάλλον της Ε.Ε.» Ζερβού Κυριακή ΠΕ 70 Δασκάλα/ΠΕ 13 Νομικός 6 ο Διαπολιτισμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ 1η ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΩΤΑ ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΘΩΜΑΣ Μ. ΤΣΟΥΛΙΑΣ 1 Σειρά: ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Τίτλος: ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Συγγραφείς: ΓΙΩΤΑ ΣΚΙΑΘΙΤΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας Ερευνητικές-Πιλοτικές Εφαρμογές ΗΜΕΡΙΔΑ - 6 Φεβρουαρίου 2010 Καλές πρακτικές ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τι ισχύει για τους εισακτέους μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Σύμφωνα με το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους των συναδέλφων που στελεχώνουμε το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης

Εκ μέρους των συναδέλφων που στελεχώνουμε το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Αγαπητοί/ές μελλοντικοί/ές φοιτητές/τριες, Εκ μέρους των συναδέλφων που στελεχώνουμε το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, σας καλωσορίζω στη σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση Σχέδιο Δράσης 2016-2018 Δέσμευση : Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσιτότητας του Κοινοβουλίου στον πολίτη Στόχος: Ενίσχυση της διαφάνειας των κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2009-2010 ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

2018 / 19 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

2018 / 19 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 2018 / 19 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 2 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Τσολακίδης_ Οικονομολόγος_PhD Α.Π.Θ.

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Τσολακίδης_ Οικονομολόγος_PhD Α.Π.Θ. Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας 2014-15 Τι είναι το BT Το Business Talents είναι ένας διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή (business simulator) για φοιτητές 17-27 ετών, που θα σου επιτρέψει να εξασκηθείς

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία για τον εξοπλισμό των σχολείων όλων των βαθμίδων. Με εξοπλισμό STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής

Εκστρατεία για τον εξοπλισμό των σχολείων όλων των βαθμίδων. Με εξοπλισμό STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής Εκστρατεία για τον εξοπλισμό των σχολείων όλων των βαθμίδων Με εξοπλισμό STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής H προσέγγισή μας 1. Δημιουργούμε κίνητρα & ευκαιρίες ώστε τα σχολεία να αποκτήσουν τον απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια Εμπειρίας ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΆΘΗΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΏΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΉΣ, ΣΧΟΛΙΚΉΣ ΗΛΙΚΊΑΣ ΚΑΙ ΕΦΉΒΟΥΣ

χρόνια Εμπειρίας ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΆΘΗΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΏΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΉΣ, ΣΧΟΛΙΚΉΣ ΗΛΙΚΊΑΣ ΚΑΙ ΕΦΉΒΟΥΣ * * ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΆΘΗΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΏΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΉΣ, ΣΧΟΛΙΚΉΣ ΗΛΙΚΊΑΣ ΚΑΙ ΕΦΉΒΟΥΣ 59 χρόνια Εμπειρίας Mασσαλίας 22, 10680 Aθηνα T.: 210 3680900, F.: 210 3633174 e-mail: english@hau.gr, http://www.hau.gr/english

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΔΕΠΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχεδίαση και Ανάπτυξη εφαρμογής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περιβάλλον Διαδικτύου: Υποστήριξη χαρακτηριστικών αξιολόγησης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχεδίαση και Ανάπτυξη εφαρμογής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περιβάλλον Διαδικτύου: Υποστήριξη χαρακτηριστικών αξιολόγησης ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχεδίαση και Ανάπτυξη εφαρμογής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περιβάλλον Διαδικτύου: Υποστήριξη χαρακτηριστικών αξιολόγησης ΚΑΡΠΑΤΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχί ο στη Νομίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πτυχί ο στη Νομίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πτυχί ο στη Νομίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου απονέμει Πτυχίο Νομικής, ισότιμο και αντίστοιχο Νομικών Σχολών Πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. 20 χρόνια Χαμόγελα! Αυτό θα πει επιτυχία! Τόσα Χρόνια! Τόση Δημιουργικότητα! Τόση Προσπάθεια! Τόσοι Μαθητές! Τόσα Πτυχία!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. 20 χρόνια Χαμόγελα! Αυτό θα πει επιτυχία! Τόσα Χρόνια! Τόση Δημιουργικότητα! Τόση Προσπάθεια! Τόσοι Μαθητές! Τόσα Πτυχία! ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Κ ΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΤΖΥ ΣΑΓΚΡΙΩΤΗ 20 χρόνια Χαμόγελα! Τόσα Χρόνια! Τόση Δημιουργικότητα! Τόση Προσπάθεια! Τόσοι Μαθητές! Τόσα Πτυχία! Αυτό θα πει επιτυχία! 20 χρόνια συσσωρευμένης πείρας

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αρ. Πρωτ.: Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ.: 2399, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Προς: Θέμα: Γενικά Λύκεια (Ημερήσια & Εσπερινά), Επαγγελματικά Λύκεια (Ημερήσια & Εσπερινά), Μουσικά Ενιαία Λύκεια, Καλλιτεχνικά Ενιαία Λύκεια, Εκκλησιαστικά Ενιαία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Πώς διδάσκεται το μάθημα στην πράξη Στέλλα Μαρκάκη, Εκπαιδευτικός ΠΕ 1812 Το μάθημα της Τεχνολογίας Αναγκαιότητα Το μάθημα της Τεχνολογίας, ως το κύριο μέσο εκπαίδευσης των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Π.Π.Σ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Π.Π.Σ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Π.Π.Σ. Ανδρέας Πούλος Σχολικός Σύμβουλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέλος του ΕΠΕΣ του Π.Π.Σ.Π.Θ. 1. Η διατύπωση του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα:

3η Ανακοίνωση- Ενημέρωση. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. 1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα: Δράμα, 9 / 03 / 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος ------------------ Ταχ.Δ/νση :Πύρρου 2 66100 Δράμα Πληροφορίες :Σ. Κιουλάνης Τηλέφωνο :2521351224-23 FAX :2521351293 E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Dojo", Ιρλανδία. Κοινωνικές Καινοτομίες. Κοινωνική Επιχείρηση. Κοινωνικός Επιχειρηματίας. Μέρος Πρώτο (διάρκεια 7 λεπτά)

Dojo, Ιρλανδία. Κοινωνικές Καινοτομίες. Κοινωνική Επιχείρηση. Κοινωνικός Επιχειρηματίας. Μέρος Πρώτο (διάρκεια 7 λεπτά) Σύντομη Εισαγωγή Η μελέτη περίπτωσης χωρίζεται σε τρία τμήματα. Τα δύο πρώτα (ορισμοί και παρουσίαση της κοινωνικής καινοτομίας) παρουσιάζονται στους μαθητές από τον καθηγητή (ή τον εθελοντή). Το δεύτερο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Συμμετοχή στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Θέμα : Συμμετοχή στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος Αρ. Πρωτ.: 2929 Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017 Προς : Όλα τα Λύκεια των Νομών Αττικής, Αχαΐας και Βοιωτίας. Θέμα : Συμμετοχή στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος Υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 10-2011 ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο προσανατολισμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ

Σκοπός της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ Α..ΠΑΙ.Σ.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕ: Γιώργος Μουστάκας email: moke1@aspete.gr ΣΗΛΕΦΩΝΟ: 210-28 96 884 blog: http://mokeaspete.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κιουτσιούκη Δήμητρα, 485 Τελική δραστηριότητα Φάση 1 :Ατομική μελέτη 1. Πώς θα περιγράφατε το ρόλο της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική καινοτομία; Οι Web

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής

Διδακτική της Πληροφορικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Γυμνάσιο Σταύρος Δημητριάδης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή)

Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή) Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή) Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει σωστά Πληροφορική (πληροφορικός εναλφαβητισμός) Πληροφορική: Θεωρητική, πειραματική και τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Γωνία Απελλή και Παύλου Νιρβάνα, 5 ος Όροφος, 1496 Λευκωσία Τηλ. : 22 873200 Φαξ : 22 872365 E-mail: childcom@ccr.gov.cy ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποψήφιοι Διδάκτορες. Μαρία Ρεκλείτη Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Νοσηλευτικής Μέλος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Υποψήφιοι Διδάκτορες. Μαρία Ρεκλείτη Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Νοσηλευτικής Μέλος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Υποψήφιοι Διδάκτορες Μαρία Ρεκλείτη Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Νοσηλευτικής Μέλος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Η έρευνα, σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής συνιστά αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο διάλογος στην εκπαίδευση. ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΠΑΣΣΑΣ, MED ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» 23 Οκτωβρίου Α. ΚΕΙΜΕΝΟ [Συνεργατική μάθηση]

Ο διάλογος στην εκπαίδευση. ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΠΑΣΣΑΣ, MED ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» 23 Οκτωβρίου Α. ΚΕΙΜΕΝΟ [Συνεργατική μάθηση] ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΠΑΣΣΑΣ, MED ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» 23 Οκτωβρίου 2018 01.08. Ο διάλογος στην εκπαίδευση Α. ΚΕΙΜΕΝΟ [Συνεργατική μάθηση] Η τυπική διαδικασία καθημερινής επικοινωνίας εκπαιδευτικού - μαθητή

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων» 1 ο µέρος:

Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων»  1 ο µέρος: Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Εκπαιδευτικό Υλικό για την «Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων» http://blogs.sch.gr 1 ο µέρος: Χρήση Ιστολογίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο Ερευνητικό Ακαδηµαϊκό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο δεύτερο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2012-2013) με θέμα το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. Σκεπτικό της δραστηριότητας Βασική ιδέα του σεναρίου

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. Σκεπτικό της δραστηριότητας Βασική ιδέα του σεναρίου ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Τίτλος: Ο Σωκράτης και η εποχή του Συγγραφέας: Καλλιόπη Στυλιανή Κοντιζά Γνωστικό Αντικείμενο: Ανθολόγιο Φιλοσοφικών Κειμένων Τάξη: Γ Γυμνασίου Κείμενο: Κεφάλαιο 3 ο : Σωκράτης και

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε. Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις Ent-teach Κεφάλαιο 2 Αναγνώριση ευκαιριών Περιγραφή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα στοχεύει να βοηθήσει τους

Διαβάστε περισσότερα

Ανεξάρτητη ερευνητική μελέτη

Ανεξάρτητη ερευνητική μελέτη Ανεξάρτητη ερευνητική μελέτη Paper 1: Section C Δρ. Μάριος Ψαράς Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Ιούνιος 2018 Βασίζεται σε ανεξάρτητη έρευνα που θα επιλέξει και θα διεξάγει ο μαθητής. Ανεξάρτητη Ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΠΟΤΣΑΚΗΣ, Φυσικός, PhD ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π.Δ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΠΟΤΣΑΚΗΣ, Φυσικός, PhD ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π.Δ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ως ΕΡΓΑΛΕΙΟ του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΠΟΤΣΑΚΗΣ, Φυσικός, PhD ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Π.Δ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ η μικροδιδασκαλία, είναι μια: μικρογραφία μαθήματος,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προσθέτει χρόνια στη ζωή αλλά και ζωή στα χρόνια»

«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προσθέτει χρόνια στη ζωή αλλά και ζωή στα χρόνια» «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προσθέτει χρόνια στη ζωή αλλά και ζωή στα χρόνια» 1 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας Ερευνητική Εργασία Β Τάξης Σχολικού έτους 2012-2013 Ομάδα Ε Ας φανταστούμε μία στιγμή το σχολείο των ονείρων μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06 1590 1765 η Μέθοδος Project σε σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη 1765 1880 συνήθης µέθοδος διδασκαλίας - διάδοσή της στην

Διαβάστε περισσότερα

«Τίποτα για πέταμα. Tα παλιά γίνονται καινούργια»

«Τίποτα για πέταμα. Tα παλιά γίνονται καινούργια» Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ανακύκλωση: «Τίποτα για πέταμα. Tα παλιά γίνονται καινούργια» Κρύστα Ρακαλλίδου Π.Ε. 60 rakallidou@sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (STATE OF THE ART) ΤΟΥ ENTELIS ΕΚΔΟΣΗ EΥΚΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (STATE OF THE ART) ΤΟΥ ENTELIS ΕΚΔΟΣΗ EΥΚΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (STATE OF THE ART) ΤΟΥ ENTELIS ΕΚΔΟΣΗ EΥΚΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Εισαγωγή Η έρευνα στην Ευρώπη δείχνει ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες όλων των ηλικιών έχουν προσωπική εμπειρία με την τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1. Γενικές Πληροφορίες 1.1. Φορείς - Πλαίσιο Ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου ή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Κατερίνα Κεδράκα Επικ. Καθηγήτρια ΔΠΘ Τι είναι μια μικροδιδασκαλία; Μια μικροδιδασκαλία είναι μια μικρογραφία μαθήματος, μια ενδεικτική διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

Beda Hallberg στην πόλη Kungsbacka Νέο σχολείο εναλλακτικής μορφής Frida Fogelmark και Pernilla Vilumsons (διευθύντρια και εκπαιδευτικός στο σχολείο Beda Hallberg) Πληροφορίες σχετικά με το σχολείο Το

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία

Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία Εισαγωγικό Μήνυμα Καλώς ήλθατε στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα «Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία». Αποστολή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Κοινωνική Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης!

Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης! 4 ΘΕΜΑ Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης! Δωρεάν σεμινάρια, αλλά και απόκτηση Master για όσα μέλη του Επιμελητηρίου το επιθυμούν Ένας από τους βασικούς στόχους της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Διαγώνισµα 01.04. Διάλογος Α. ΚΕΙΜΕΝΟ Η τυπική διαδικασία καθηµερινής επικοινωνίας εκπαιδευτικού - µαθητή στην τάξη και στο σχολείο δεν αφήνει πολλά περιθώρια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής Επιμέλεια κειμένου: Δ.Σ. ΠΕΚαΠ κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης των μελών της Ένωσης από 20/07/2010. Τελική έκδοση κειμένου:

Διαβάστε περισσότερα

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Η δράση Η δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

... Τεχνολογία Επικοινωνιών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

... Τεχνολογία Επικοινωνιών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 7 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως)

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) Master s Degree www.unic.ac.cy Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) «Σε αυτό το ταξίδι για την ανακάλυψη της γνώσης μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η οργάνωση και το φιλικό κλίμα του Πανεπιστημίου.»

Διαβάστε περισσότερα

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για ακόμη μία φορά το ΓΕΛ Μελισσίων λαμβάνει μέρος στην επιτυχημένη δράση: «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» που διοργανώνεται από τη ScienceView με την παιδαγωγική - επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικοί Όμιλοι: Συμπεράσματα από την πρώτη υλοποίησή τους.

Εκπαιδευτικοί Όμιλοι: Συμπεράσματα από την πρώτη υλοποίησή τους. Εκπαιδευτικοί Όμιλοι: Συμπεράσματα από την πρώτη υλοποίησή τους. Γ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Εδώ, σας παρακαλούμε να μας πείτε ορισμένα στοιχεία για τον εαυτό σας και το παιδί σας. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Η κάθε εκδήλωση είναι ανεξάρτητη και οι παραστάσεις παρουσιάζονται ζωντανά κατά τη διάρκεια 2 ημερών.

Η κάθε εκδήλωση είναι ανεξάρτητη και οι παραστάσεις παρουσιάζονται ζωντανά κατά τη διάρκεια 2 ημερών. Η δράση Η δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απευθύνεται σε μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχικό, 20 Σεπτεμβρίου Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 2 ου έτους του Τμήματος International Baccalaureate Κολλεγίου Ψυχικού

Ψυχικό, 20 Σεπτεμβρίου Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 2 ου έτους του Τμήματος International Baccalaureate Κολλεγίου Ψυχικού ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 2 ου έτους του Τμήματος International Baccalaureate Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Μονάδας & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού

Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Μονάδας & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Πρόγραμμα E ξ A ποστάσεως E κπαίδευσης ( E learning ) Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Μονάδας & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Οδηγός Σπουδών Σο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΚΑΠ 2015

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΚΑΠ 2015 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΚΑΠ 2015 (5η ανακοίνωση) Αρ.Πρωτ.183708/Δ2/13-11-2014/ΥΠΑΙΘ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα