ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ. Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ. Δευτέρα 6 Μαΐου 2019"

Transcript

1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ Ανακοινώνεται επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση µε θέµα: «Κυβερνητική Μεταβολή», σελ Ανακοινώνονται επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, δήλωσης παραίτησης από το βουλευτικό αξίωµα των κ.κ. Βουλευτών: α) Ευάγγελου - Βασιλείου Μεϊµαράκη, σελ β) Άννας Μισέλ Ασηµακοπούλου, σελ γ) Αικατερίνης Μάρκου, σελ Ανακοινώνεται επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής, µη αποδοχής της βουλευτικής έδρας των κ.κ.: α) Αργύρη Ντινόπουλου, σελ β) Ιωάννη Μιχελάκη, σελ Ορκωµοσία (µε θρησκευτικό όρκο) των Βουλευτών κ.κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, Ζωής Ράπτη και Νικόλαου Νυφούδη, σελ Ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Οµάδας υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 84, παράγραφος 2 του Συντάγµατος και 142 του Κανονισµού της Βουλής, σελ Επί διαδικαστικού θέµατος, σελ. 6955, 6967, 6977, 6980, 6981 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Ν., σελ ΟΜΙΛΗΤΕΣ Α. Επί της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας: ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ Ι., σελ. 6978, 6979, 6980 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ., σελ. 6977, 6979,6980 Β. Επί διαδικαστικού θέµατος: ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Ν., σελ. 6967, 6977, 6980, 6981 ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Θ., σελ ΤΡΑΓΑΚΗΣ Ι., σελ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΒΟΡΙΔΗΣ Μ., σελ ΜΠΟΥΡΑΣ Α., σελ Β. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατάθεση σχεδίου νόµου: Η Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιω- µάτων, Οικονοµικών, Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πολιτισµού και Αθλητισµού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδοµών και Μεταφορών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Τουρισµού, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονοµικών, Υγείας, καθώς και Υφυπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονοµίας και Ανάπτυξης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, Οικονοµικών και Πολιτισµού και Αθλητισµού κατέθεσαν σήµερα σχέδιο νόµου: «Ρύθµιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθµού, συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις Δηµοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζοµένων και άλλες διατάξεις», σελ. 6955

2 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Β Ο Υ Λ Η Σ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Δ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡIΖ Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 Αθήνα, σήµερα στις 6 Μαΐου 2019, ηµέρα Δευτέρα και ώρα 18.21, συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολοµέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Δ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. (ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ: Σύµφωνα µε την από εξουσιοδότηση του Σώµατος επικυρώθηκαν µε ευθύνη του Προεδρείου τα Πρακτικά της ΡΙΣΤ συνεδριάσεώς του, της Μεγάλης Τρίτης 23 Απριλίου 2019, σε ό,τι αφορά την ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόµου: «Συνέργειες Πανεπιστηµίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, πειραµατικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».) Πριν προχωρήσουµε, έχω να κάνω κάποιες ανακοινώσεις προς το Σώµα. Η Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, Οικονοµικών, Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πολιτισµού και Αθλητισµού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδοµών και Μεταφορών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Τουρισµού, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονοµικών, Υγείας, καθώς και Υφυπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονοµίας και Ανάπτυξης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, Οικονοµικών και Πολιτισµού και Αθλητισµού κατέθεσαν σήµερα σχέδιο νόµου: «Ρύθµιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α βαθµού, συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις Δηµοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζοµένων και άλλες διατάξεις». Το ως άνω σχέδιο νόµου έχει χαρακτηριστεί από την Κυβέρνηση ως επείγον. Παραπέµπεται στις αρµόδιες Διαρκείς Επιτροπές. Επίσης, έχω την τιµή να ανακοινώσω στο Σώµα ότι έχει έρθει στο Προεδρείο επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων µε θέµα την κυβερνητική µεταβολή, η οποία έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, έχουµε την τιµή να παρακαλέσουµε όπως ανακοινώσετε στο Σώµα ότι: Α) Με το 39/ προεδρικό διάταγµα που δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 68/ , έγινε αποδεκτή η παραίτηση που υπέβαλε η κ. Έλενα Κουντουρά του Αλεξάνδρου από τη θέση της Υπουργού Τουρισµού και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της.» ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Και της Βουλευτού; ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κύριε συνάδελφε, ησυχία. «Β) Με το 40/ προεδρικό διάταγµα που δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 68/ διορίστηκε ο Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος του Στεφάνου στη θέση του Υπουργού Τουρισµού. Ο Πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας» (Η προαναφερθείσα επιστολή κατατίθεται στα Πρακτικά και έχει ως εξής:

3 6956 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

4 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Πριν εισέλθω στην ανακοίνωση των επίκαιρων ερωτήσεων του σηµερινού δελτίου που δεν θα συζητηθούν, θα ήθελα να σας διαβάσω τις επιστολές δήλωσης παραίτησης από το βουλευτικό αξίωµα των Βουλευτών κ.κ. Ευάγγελου - Βασιλείου Μεϊµαράκη, Άννας - Μισέλ Ασηµακοπούλου και Αικατερίνης Μάρκου που απευθύνονται στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πρώτη επιστολή του κ. Ευάγγελου Μεϊµαράκη έχει ως εξής: «Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, ολοκληρώνεται σήµερα ο κύκλος µιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας µου µε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές. Όπως είχα προαναγγείλει, συνεπής στις αρχές και τις αξίες µε τις οποίες πορεύοµαι στην πολιτική µου διαδροµή, υποβάλλω σήµερα την παραίτησή µου από τη θέση του Βουλευτού της Β Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσµευσή µου να µην κάνω χρήση της διάταξης µε την οποία αίρεται το ασυµβίβαστο µεταξύ Βουλευτή και υποψήφιου Ευρωβουλευτή. Για µένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας. Θέλω να ευχαριστήσω διαχρονικά όλους τους συναδέλφους Βουλευτές για την έως τώρα άριστη συνεργασία µας, τους υπαλλήλους και το επιστηµονικό προσωπικό της Βουλής για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας µου στην Προεδρία του ελληνικού Κοινοβουλίου. Θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω θερµά όλους τους πολίτες της Β Αθηνών για την εµπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, που µε αναδείκνυαν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δη- µοκρατίας για να υπηρετώ τα συµφέροντα του ελληνικού λαού. Με το πνεύµα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζοµαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Με τιµή, Βαγγέλης Μεϊµαράκης.» (Η προαναφερθείσα επιστολή του κ. Ευάγγελου Μεϊµαράκη κατατίθεται στα Πρακτικά και έχει ως εξής:

5 6958 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

6 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Η επιστολή της κ. Ασηµακοπούλου έχει ως εξής: «Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε, Αποτελεί µεγάλη τιµή για εµένα να υπηρετώ τα τελευταία επτά χρόνια το ελληνικό Κοινοβούλιο αρχικά ως Βουλευτής Ιωαννίνων και κατόπιν ως Βουλευτής Β Αθηνών. Εν όψει της υποψηφιότητάς µου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο µε τη Νέα Δηµοκρατία στις εκλογές της 26 ης Μαΐου και παρ όλο που, σύµφωνα µε τον πρόσφατα ψηφισµένο νόµο, δεν συνιστά κώλυµα η ιδιότητα του Βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ανακήρυξή του ως υποψηφίου µέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας υποβάλλω µε την παρούσα επιστολή την παραίτησή µου από το βουλευτικό αξίωµα. Με εκτίµηση, Άννα - Μισέλ Ασηµακοπούλου.» (Η προαναφερθείσα επιστολή της κ. Άννας - Μισέλ Ασηµακοπούλου κατατίθεται στα Πρακτικά και έχει ως εξής:

7 6960 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

8 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Η επιστολή της κ. Μάρκου έχει ως εξής: «Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας δηλώσω ότι, συνεπής µε τη δέσµευσή µου ότι δεν θα κάνω χρήση της τροπολογίας που αίρει το ασυµβίβαστο Βουλευτή και υποψηφίου Ευρωβουλευτή, την οποία καταψήφισα και για λόγους ηθικής τάξεως και αρχών που µε αυτές πορεύτηκα εδώ και επτά χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, παραιτούµαι από το βουλευτικό αξίωµα, ώστε να συµµετάσχω ως υποψήφια στις ευρωεκλογές της 26 ης Μαΐου Ευχαριστώ θερµά όλους τους συναδέλφους Βουλευτές αλλά και τους εργαζόµενους και το επιστηµονικό προσωπικό της Βουλής για τη συνεργασία που είχαµε όλα τα προηγούµενα χρόνια. Τέλος, ευχαριστώ τους πολίτες της Β Θεσσαλονίκης, που µε τίµησαν µε την ψήφο τους και την εµπιστοσύνη τους. Με εκτίµηση, Κατερίνα Μάρκου.» (Η προαναφερθείσα επιστολή της κ. Κατερίνας Μάρκου κατατίθεται στα Πρακτικά και έχει ως εξής:

9 6962 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

10 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να σας διαβάσω τις επιστολές µη αποδοχής της βουλευτικής έδρας των κυρίων Αργύρη Ντινόπουλου και Ιωάννη Μιχελάκη, που απευθύνονται προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Η επιστολή του κ. Αργύρη Ντινόπουλου έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, Σας υποβάλλω την παραίτησή µου από τη βουλευτική έδρα, την οποία καταλαµβάνω ως πρώτος επιλαχών µετά την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊµαράκη. Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται ασυµβίβαστο µεταξύ του βουλευτικού αξιώµατος και της ιδιότητας του υποψηφίου δηµάρχου, θεωρώ ότι λόγοι πολιτικής δεοντολογίας δεν µου επιτρέπουν να καταλάβω τη βουλευτική έδρα. Για την απόφασή µου αυτή έχω ενηµερώσει από την 22 α Μαρτίου 2019 τον Πρόεδρο της Νέας Δηµοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με εκτίµηση, Αργύρης Ντινόπουλος» (Η προαναφερθείσα επιστολή του κ. Αργύρη Ντινόπουλου κατατίθεται στα Πρακτικά και έχει ως εξής:

11 6964 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

12 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Η επιστολή του κ. Ιωάννη Μιχελάκη έχει ως εξής: «Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι δεν επιθυµώ να ορκιστώ Βουλευτής ως επιλαχών µε το κόµµα της Νέας Δηµοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Β Αθηνών. Με εκτίµηση, Γιάννης Μιχελάκης.» (Η επιστολή του κ. Ιωάννη Μιχελάκη κατατίθεται στα Πρακτικά και έχει ως εξής:

13 6966 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

14 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Τις βουλευτικές έδρες καταλαµβάνουν ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η κ. Ζωή Ράπτη και ο κ. Νικόλαος Νυφούδης. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκινούµε την ορκωµοσία. Από ό,τι έχω ενηµερωθεί, και οι τρεις συνάδελφοι θα ορκιστούν µε θρησκευτικό όρκο. Καλούνται οι συνάδελφοι κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κ. Ζωή Ράπτη και κ. Νικόλαος Νυφούδης να προσέλθουν και να δώσουν τον νενοµισµένο όρκο ενώπιον του εκπροσώπου της Εκκλησίας. (Στο σηµείο αυτό προσέρχονται οι Βουλευτές κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κ. Ζωή Ράπτη και κ. Νικόλαος Νυφούδης και δίνουν τον παρακάτω όρκο: «Ορκίζοµαι στο όνοµα της Αγίας και Οµοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδος να είµαι πιστός στην πατρίδα και το δηµοκρατικό πολίτευµα, να υπακούω στο Σύνταγµα και τους νόµους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά µου».) Άξιοι, άξιοι! ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Άξιοι, άξιοι! (Χειροκροτήµατα απ όλες τις πτέρυγες της Βουλής) ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο σηµείο αυτό θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι στο σηµερινό δελτίο επικαίρων ερωτήσεων υπήρχαν προγραµµατισµένες προς συζήτηση δύο ερωτήσεις, οι οποίες δεν θα συζητηθούν για λόγους που θα αναφέρω ευθύς αµέσως. Συγκεκριµένα, η πρώτη µε αριθµό 495/ επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου του Βουλευτή Β Αθηνών της Νέας Δηµοκρατίας κ. Θεοχάρη (Χάρη) Θεοχάρη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων µε θέµα: «Αναπάντητα ερωτήµατα για την νυν Γενική Γραµµατέα Διαφθοράς», δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύµατος του αρµόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων κ. Δηµητρίου Παπαγγελόπουλου, εξαιτίας φόρτου εργασίας. Επίσης, η πρώτη µε αριθµό 496/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δηµοκρατίας κ. Βασιλείου Γιόγιακα προς τον Υπουργό Υγείας µε θέµα: «Επίλυση σοβαρών εκκρεµών ήταν σχετικά µε την έγκριση ειδικών θεραπειών», δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύµατος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, εξαιτίας φόρτου εργασίας. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συνεχίζουµε µε την ανακοίνωση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και τη µετατροπή αυτής σε ψήφο εµπιστοσύνης. Ο Αρχηγός της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 84, παράγραφος 2 του Συντάγµατος και 142 του Κανονισµού της Βουλής. Η προαναφερθείσα πρόταση δυσπιστίας παρελήφθη από το Προεδρείο και θα καταχωριστεί στα Πρακτικά της σηµερινής συνεδρίασης. (Στο σηµείο αυτό καταχωρίζεται στα Πρακτικά η προαναφερθείσα πρόταση δυσπιστίας, η οποία έχει ως εξής:

15 6968 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

16 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ

17 6970 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

18 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ

19 6972 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

20 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ

21 6974 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

22 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ

23 6976 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

24 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διαπιστώνεται ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι υπογεγραµµένη από τον απαιτούµενο ελάχιστο αριθµό Βουλευτών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 142 του Κανονισµού της Βουλής. Υπογράφεται τουλάχιστον από το 1/6 των Βουλευτών, δηλαδή πενήντα Βουλευτές. Κατά συνέπεια υπάρχει ο απαραίτητος αριθµός Βουλευτών και θα πρέπει να προχωρήσουµε τη διαδικασία. Το Σύνταγµα και ο Κανονισµός της Βουλής ορίζουν ότι από την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ηµέρες, εκτός αν η Κυβέρνηση ζητήσει αµέσως την έναρξη της διαδικασίας. Απευθύνοµαι, κατ αρχάς, προς τον Πρόεδρο της Νέας Δηµοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση του. Στη συνέχεια θα απευθυνθώ προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τον κ. Δραγασάκη -ο οποίος βλέπω πως είναι εδώ- για να απαντήσει εκ µέρους της Κυβέρνησης. Κύριε Πρόεδρε, έχετε τον λόγο. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, βρισκόµαστε σήµερα εδώ, για να συζητήσουµε ένα γεγονός που απασχολεί εδώ και αρκετές µέρες την ελληνική κοινωνία και είναι στον δικό της θυµό που σή- µερα ανταποκρινόµαστε, όχι µόνο από δηµοκρατικό καθήκον αλλά και από ανθρώπινη ευαισθησία, γιατί η χυδαία επίθεση ενός Υπουργού της Κυβέρνησης απέναντι σε ένα µαχητή της ζωής προκάλεσε δικαίως την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός Υπουργού Υγείας απέναντι σ έναν νέο επιστήµονα συνάδελφό του µε αναπηρία δεν έχει προηγού- µενο. Η αυταρχική συµπεριφορά ενός Βουλευτή που αντί να απολογείται και να ζητάει συγγνώµη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιµο των Ελλήνων. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει όλα αυτά και µάλιστα µε απόλυτο τρόπο, τότε το ζήτηµα αποκτά άλλη διάσταση. Αφορά συνολικά το ήθος και το ύφος της εξουσίας, όπως την ασκούν αυτοί που την κατέχουν σήµερα. Είναι υποχρέωσή µας να ενεργοποιήσουµε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουµε το θέµα αυτό, υποχρέωσή µας όχι µόνο απέναντι στον Στέλιο αλλά και απέναντι στην ίδια τη δη- µοκρατία η οποία πλήττεται από τέτοιες συµπεριφορές, και τελικά διαβρώνεται όταν αυτές επαναλαµβάνονται και γίνονται πολιτική πρακτική. Γι αυτά θα µιλήσουµε σήµερα αλλά και τις επόµενες µέρες. Θυµίζω τα γεγονότα που µας έφεραν µέχρι εδώ. Στις 20 Απριλίου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δη- µοκρατίας Στέλιος Κυµπουρόπουλος µε µια δηµόσια ανάρτησή του δηλώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ίδιος ως γιατρός και ως άτοµο µε πολύ σοβαρά κινητικά προβλήµατα, από τη θέση του Ευρωβουλευτή, δεν θα διεκδικήσει φιλανθρωπίες και χάρες αλλά ίσες ευκαιρίες. Τι µας λέει ο Στέλιος; Ότι τα µόρια και τα επιδό- µατα δεν αρκούν. Αποτελούν απαραίτητα θετικά µέτρα αλλά είναι αρνητικά µέτρα. Άνθρωποι µε τεράστιες δυσκολίες σαν τη δική του, αυτό που χρειάζονται είναι κοινές αφετηρίες µε τους υπόλοιπους αλλά και κοινές ευκαιρίες σε όλη τους τη ζωή. «Διεκδικώ το αδύνατο», έγραφε ο Στέλιος µε αφοπλιστική ειλικρίνεια. Και τότε εντελώς απρόκλητα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δηµοσιεύει το ΦΕΚ του νόµιµου διορισµού του Στέλιου Κυµπουρόπουλου ως ψυχίατρου. Τι του ζητά µε το γνωστό του αγοραίο ύφος; «Αφού δεν θέλεις χάρες, ας στεκόσουν κι εσύ στην ουρά για το ΕΣΥ όπως οι άλλοι γιατροί». Μάλιστα ο κ. Πολάκης είχε το θράσος να πει στον Στέλιο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, αποσιωπώντας µάλιστα ότι αυτός ο αριστούχος της Ιατρικής πέρασε επτά αξιολογήσεις, πριν ασκήσει το δικαίωµά του στην εργασία ως άτοµο µε ειδικές ανάγκες. Διαστρεβλώνει όµως ταυτόχρονα και την ουσία της θέσης του, γιατί άλλο έλεγε ο Στέλιος. Έλεγε ότι δεν αρκούν οι θετικές διακρίσεις αλλά ότι χρειάζεται µια συνολική αλλαγή κουλτούρας απέναντι στην αναπηρία. Το θέµα, όπως θα ανέµενε κανείς, προκαλεί πολιτική θύελλα. Ο ιατρικός σύλλογος καταδικάζει τον κ. Πολάκη, η Οµοσπονδία ΑΜΕΑ τον καταγγέλλει για ρατσισµό, ακόµα και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας τάσσεται στο πλευρό του Στέλιου. Την άµεση αντίδραση της Νέας Δηµοκρατίας ακολούθησε σύσσωµη η δηµοκρατική Αντιπολίτευση. Βουλευτές ανάµεσά τους ο κ. Φίλης τον βλέπω σήµερα παρόντα- καταγγέλλουν έλλειψη δη- µοκρατικού ήθους και άλλοι πάλι διαχωρίζουν ανοικτά και δηµόσια τη θέση τους από τον κ. Πολάκη, κάνοντας λόγο πότε για λάθος, πότε για ολίσθηµα, πότε για ωµό και ακραίο κυνισµό, πότε για έλλειψη ανθρωπιάς. Η υπόθεση µε δική µας πρωτοβουλία φτάνει στη Βουλή, όπου εγώ ο ίδιος ανακοινώνω ότι η Νέα Δηµοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριµένου Υπουργού. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι οπουδήποτε στον πολιτισµένο κόσµο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή, γιατί από την πρώτη στιγµή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Εδώ, όµως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι µόνο δικαιολόγησε τη συµπεριφορά του αλλά έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα και συνειδητά µαζί του. Σηκώθηκε εδώ αρκετά εκνευρισµένος -πρέπει να πω- µετά την παρέµβασή µου, να µας πει ότι στηρίζει τον κ. Πολάκη και τα κάνει αυτά γιατί είναι αψύς, λέει, και Σφακιανός. «Τη µοµφή εναντίον του εγώ τη θεωρώ µοµφή κατά της Κυβέρνησης». «Αψύς Σφακιανός». Προσέβαλε έτσι όλους τους Κρητικούς. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, του ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνω στα Σφακιά από µικρός. Έχω πολλούς φίλους. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον κ. Πολάκη; (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Και τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνεια µε έναν θρασύδειλο πολιτικό τραµπούκο; Πάνω απ όλα, όµως, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει ακόµα µια φορά στην πλάτη του τον κ. Πολάκη, βάζει ξανά εσάς -όλους τους Βουλευτές της Συµπολίτευσης- να αναµετρηθείτε µε την πολιτική αλλά και µε την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όµως ο Πρωθυπουργός έδειξε για άλλη µια φορά το πραγµατικό του πρόσωπο και επιβεβαίωσε πλήρως αυτό που λέµε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει µόνο ήθος Τσίπρα. Το είπα και προχθές. Ο κ. Τσίπρας µου θυµίζει κάτι ρώσικες κούκλες, τις µπαµπούσκες. Τις ανοίγεις και πέφτεις όλο πάνω σε νέες µεταµφιέσεις. Μέχρι που καταλήγεις κάποια στιγµή στην τελευταία κούκλα. Αυτή δεν ανοίγει άλλο. Κι αυτή η κούκλα έχει το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη. Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να επιβεβαιώσει τον στενό του δεσµό µαζί του κάνοντας δηµόσια διακοπές τις ηµέρες του Πάσχα. Με τον κ. Πολάκη έκανε διακοπές. Ούτε µε τον κ. Ξανθό, που είναι ο πολιτικός του προϊστάµενος και Βουλευτής Ρεθύµνου, ούτε µε τον κ. Σταθάκη. Πάντα µε τον κ. Πολάκη. Το ερώτηµα, λοιπόν, αφορά όλους εσάς, Βουλευτές του ΣΥ- ΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι που στηρίζετε την Κυβέρνηση. Είστε κι εσείς όλοι σας Πολάκηδες; Κι αυτό τελικά θα φανεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία ξεκινάει σήµερα: Αν είστε, δηλαδή, µε τους πολλούς ή αν είστε µε τους Πολάκηδες. Αν είστε µε την ανθρωπιά, µε την αλληλεγγύη, µε την αξιοσύνη, µε την αξιοκρατία, ή µε τον αυταρχισµό και µε την φασίζουσα αλαζονεία. Θα σας το πω όπως το αισθάνοµαι, κύριοι Βουλευτές του ΣΥ- ΡΙΖΑ. Νοµίζω ότι κι εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καταθέτουµε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί µε την πολιτική του συµπεριφορά έχει υπερβεί κάθε δηµοκρατικό όριο. Στην αρχή µπορεί κάποιοι να τον θεωρούσαν απλά γραφικό όταν φωτογραφιζόταν µε τα πιστόλια του. Μερικοί ίσως και να τον ανέχτηκαν όταν οµολογούσε ότι εξαπατούσε την εφορία ως δήµαρχος. Κι άλλοι πάλι µπορεί να γελούσαν µαζί του µε τις ανορθόγραφες µαντινάδες του και µε τα «κόπι-πάστε» (copy-paste) που εκστόµιζε. Όµως, το ποτήρι όχι απλά γέµισε, ξεχείλισε. Και το παράδειγ- µά του πια είναι και τοξικό και επικίνδυνο. Και η δηµόσια συµπεριφορά του δεν είναι πια θέµα αισθητικής, είναι θέµα δηµοκρατικής τάξης. Καταθέτουµε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, όχι µόνο γιατί είναι ανάξιος Υπουργός, που απέτυχε στην υγεία, όπως αποδεικνύουν τα διαλυµένα νοσοκοµεία και οι διορισµοί

25 6978 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ) κοµµατικών του φίλων παντού. Θυµίζω ότι είχε τοποθετήσει και ως διοικητή νοσοκοµείου ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων. Και θυµίζω ότι εκείνος εξέθεσε τη χώρα στην Ευρώπη, όταν επιτέθηκε µε αναίδεια στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, επειδή έκανε το προφανές: τον εγκάλεσε ο άνθρωπος, επειδή είδε τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδος να καπνίζει, ο ίδιος, σε κλειστό χώρο. Καταθέτουµε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, γιατί προσωποποιεί τον κυνισµό και τη χυδαιότητα στη δηµόσια ζωή. Είναι ο πολιτικός που παρανοµεί, πυροβολώντας, κρατώντας διπλά βιβλία, ακυρώνοντας διαγωνισµούς µε το έτσι θέλω. Είναι ο πολιτικός, προσέξτε, ο οποίος συνεχίζει δικαστικές µάχες, ακόµα και µε ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, που απέκρυψε µαζί µε τον κ. Τσίπρα τα θύµατα που ήξερε ότι υπήρχαν στο Μάτι το βράδυ της 23 ης Ιουλίου και που τώρα έβαλε στο στόχαστρό του έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν άνθρωπο, που µε το παράδειγµά του, µε τη µαχητικότητά του -όχι τώρα, θυµίζω, από τότε που ήταν αριστούχος µαθητής στο σχολείο- εµψυχώνει όχι µόνο αυτούς που έχουν τις ίδιες δυσκολίες µε αυτόν, εµψυχώνει όλους µας. Και το µάθηµα που µας δίνει ο Στέλιος Κυµπουρόπουλος είναι ότι δεν το βάζουµε ποτέ κάτω, ότι όλα, όλα µπορούν να αντιµετωπιστούν αν υπάρχει θέληση. Καταθέτουµε λοιπόν, πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισµό. Δεν υπάρχει προηγούµενο Υπουργού που να απειλεί δικαστές για να φυλακίσουν αντιπάλους τους, ώστε να µείνει ο ίδιος στην εξουσία. Ούτε έχει υπάρξει άλλος πολιτικός που απείλησε ότι «θα θάψει τρία µέτρα κάτω από τη γη» εκπροσώπους του Τύπου. Και είναι και ο µόνος βέβαια, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να καταγράψει παράνοµα στο τηλέφωνο τη συνοµιλία του µε τον κεντρικό τραπεζίτη για δάνειο το οποίο πήρε µε τουλάχιστον υπόπτους όρους. Όλα αυτά δεν αντιµετωπίζονται ούτε µε προσχηµατικές θρασύδειλες ανασκευές ούτε φυσικά καταφεύγοντας θρασύδειλα στη βουλευτική ασυλία, διότι ο «πολλά βαρύς» κ. Πολάκης κρύβεται πίσω από το άρθρο 86 και τη βουλευτική ασυλία, όταν του ασκούνται δηµόσιες κατηγορίες. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Κάνει αυτήν την κατάχρηση, βέβαια, µε τη συνενοχή πάντα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όταν ο νταής Πολάκης επιτίθεται στον γιατρό Στέλιο Κυµπουρόπουλο, ναι, είναι χυδαίος και άξεστος. Όταν προσβάλλει έναν ήρωα της ζωής, που βρίσκεται πάνω σε καροτσάκι, τότε είναι άθλιος και άνανδρος. Όταν, όµως, µια τέτοια πρωτοφανή συµπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τότε η απειλή υπερβαίνει την κοµµατική αντιπαράθεση. Τότε έχουµε µπροστά µας το τέρας για το οποίο µιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, δηλαδή το πρόσωπο του φασισµού, µε το οποίο µια κοινωνία δεν µπορεί ποτέ να συµβιβαστεί. Γι αυτό και καταθέτουµε την πρόταση µοµφής. Γιατί ο «πολακισµός» δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21 ου αιώνα. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Έλληνες αξίζουµε καλύτερα. Εί- µαστε καλύτεροι, δεν µας εκφράζουν αυτές οι συµπεριφορές. Και ο συγκεκριµένος Υπουργός ενσαρκώνει σε όλη του την πολιτική διαδροµή το ανατριχιαστικό σύνθηµα «ή εµείς ή αυτοί», «ή τους τελειώνουµε ή µας τελειώνουν». Στα µάτια του ο Στέλιος, ο κάθε Στέλιος δεν είναι απλά ένας πολιτικός αντίπαλος, είναι κάτι χειρότερο. Είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, είναι απλά κάποιος ο όποιος δεν είναι µαζί του. Το κυριότερο, όµως, είναι ένας άξιος άνθρωπος, δηλαδή διαφορετικός από τον ίδιο. Άρα, επειδή είναι διαφορετικός, είναι και εχθρός. Ακριβώς, όµως, αυτή η οχύρωση στη µετριότητα, αυτή η παρερµηνεία του ωµού ως λαϊκό και η προβολή της παρανοµίας ως δήθεν αυθεντικότητας είναι τα συστατικά του αυταρχισµού. Γιατί η ταύτιση της αξιοσύνης µε τον ελιτισµό εµποδίζει τελικά την πρόοδο. Κι όπως η βία αποτελεί τελικά το όριο που χωρίζει την άγρια ζούγκλα από την οργανωµένη κοινωνία, έτσι κι ο αυταρχισµός του Πολάκη είναι τελικά το σύνορο µε την ίδια τη δηµοκρατία. Ας µη φοβόµαστε, λοιπόν, τις λέξεις. Ο «πολακισµός» είναι φασισµός! Γι αυτό και µια δηµοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει, για λόγους αρχής, για λόγους ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο συµπυκνώνεται, ή µάλλον συρρικνώνεται, όλη η αντιδηµοκρατική, διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό µίσος την κοινωνία, διότι το αντιλαµβάνονται ως µέσο επιβολής των επιδιώξεών τους. Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το «αρχή άνδρα δείκνυσι» ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, ισχύει όµως και για τον κ. Τσίπρα. Το πρόβληµα τώρα µεταφέρεται σε εσάς, σε κάθε Βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι, κύριε Φίλη, καταδικάσατε την άθλια συµπεριφορά του Υ- πουργού θα καταπιείτε εδώ µέσα τα λόγια τα οποία είπατε; Κι όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε µια πλειοψηφία κουρελού, δεσµεύεστε πάντα από αυτήν τη δήλωση την οποία είχατε υπογράψει; Θα δεχθείτε, µε άλλα λόγια, να γίνετε αχθοφόροι της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόµα; Κάθε άνθρωπος, κάθε πολιτικός γράφει τη δική του ιστορία. Μην το ξεχνάτε. Ο καθένας µας πορεύεται στη ζωή µε τα δικά του µεγάλα ή µικρά «ναι», τα δικά του µεγάλα ή µικρά «όχι». Επειδή είναι και η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής µε την Κυβέρνηση σε καινούργια σύνθεση, κύριε Δραγασάκη, οφείλω να συγχαρώ και τον νέο Υπουργό Τουρισµού. Φανταζόµουν ότι θα έκανε την πρώτη του εµφάνιση εδώ να απολαύσει λίγο τα βουλευτικά έδρανα. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Απολαύστε, λοιπόν, κύριε Θεοχαρόπουλε, τις λίγες εβδοµάδες που θα µείνετε στο πόστο σας. Χαρείτε το, γιατί για να φτάσετε εκεί που φτάσατε κάνατε πραγµατικά πολλά. Ως Αρχηγός ενός κόµµατος διοριστήκατε Βουλευτής άλλου κόµµατος, για να προχωρήσετε τελικά στη δύναµη τρίτου κόµµατος. Όλα αυτά για την καρέκλα φυσικά. Είστε ο µόνος Υπουργός Κυβέρνησης την ο- ποία προ µηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει. Συγχαρητήρια, λοιπόν, και στον κ. Τσίπρα για τις πολύ ευρηµατικές επιλογές του! Είναι φανερό πια, νοµίζω φαίνεται κι από τα πρόσωπά σας, ότι είστε σε µια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας. Μετά τους ενοικιαζόµενους Βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε Υπουργούς µε χρονοµίσθωση. Κάνετε τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο κάτι σαν Airbnb! Ένα µόνο µη ξεχνάτε. Το συµβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου! (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Η αποµάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει η χώρα µπροστά, για να γίνουν οι ζωές των Ελλήνων καλύτερες. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η ποιότητα της δηµοκρατίας µας, είναι προϋπόθεση για να ξαναγίνει η Ελλάδα µια κανονική χώρα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη. Όσο πιο απλό είναι το δίληµµα, τόσο πιο καθαρό. Σε τέτοια διλήµµατα είχατε οµολογουµένως, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, εξειδίκευση. «Ή τους τελειώνουµε ή µας τελειώνουν, ή µε τις ελίτ ή µε τον λαό, ή µε το παλιό ή µε το νέο, ή µε την πρόοδο ή µε τη συντήρηση». Τώρα πια που όλα αυτά τα διλήµ- µατα κατέρρευσαν, έµεινε ένα απλό δίληµµα µε το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: «Με την Ελλάδα των πολλών ή µε τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων». Την απάντηση θα τη δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26 ης Μαΐου. (Όρθιοι οι Βουλευτές της Νέας Δηµοκρατίας χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταµένα) ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Απευθύνοµαι προς την Κυβέρνηση για να απαντήσει στον Αρχηγό της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον λόγο έχει εκ µέρους της Κυβέρνησης ο παριστάµενος Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Δραγασάκης. Ορίστε, κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε τον λόγο. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νοµίζω ότι αυτό που ζούµε σήµερα έχει µια µοναδικότητα στην πολιτική ιστορία της χώρας µας και όχι µόνο. Αναφέροµαι στο γεγονός ότι βρισκόµαστε ακριβώς εί-

26 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ κοσι µέρες πριν από τις κρίσιµες ευρωεκλογές και είκοσι µέρες πριν από τις επίσης κρίσιµες εκλογές για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Βρισκόµαστε εν όψει σηµαντικών εξελίξεων και αποφάσεων και η Κυβέρνηση επιλέγει όχι να φέρει προς συζήτηση το θέµα Πολάκη, το οποίο θα το συζητήσουµε, όπως θα πω στη συνέχεια, αλλά αποκλείοντας όλα τα άλλα θέµατα, αποσυνδέοντας τη συζήτηση από όλα τα άλλα θέµατα. Θα µου επιτρέψετε, λοιπόν, αντί άλλης απάντησης να παρατηρήσω ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Στην Κυβέρνηση αναφέρεστε; Εκτός και εάν µας έχετε κάνει ήδη κυβέρνηση. (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κύριοι συνάδελφοι, όπως οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλαν κιχ και σεβάστηκαν τον Πρόεδρο του κόµµατος της Νέας Δηµοκρατίας, παρακαλώ και εσείς σιωπή! ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Δεν µε ενοχλεί τίποτα, κύριε Πρόεδρε. Καταλαβαίνω τι παίζεται και πιστεύω ότι θα φανεί στη συνέχεια. Εγώ, λοιπόν, θέλω να σηµειώσω τα εξής: Βρισκόµαστε επαναλαµβάνω- είκοσι µέρες πριν από µια πολύ κρίσιµη εκλογική αναµέτρηση, που αφορά το µέλλον της Ευρώπης, της Ελλάδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχουµε µια Ευρώπη, η οποία έχει µπει σε φάση οικονοµικής επιβράδυνσης, πριν ακόµα συνέλθει από την προηγούµενη σφοδρότατη οικονοµική κρίση, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι να ενισχυθούν δυνάµεις αντιδραστικής οπισθοδρό- µησης, οι οποίες δεν δηλώνουν ότι είναι κατά της κάθε µορφής ενοποίησης της Ευρώπης. Και τέλος, το Brexit έχει ανοίξει ερωτήµατα, τα οποία ακόµα δεν έχουν απαντηθεί. Έτσι, αυτές οι ευρωεκλογές αποκτούν µια ειδική βαρύτητα για όλους και όλες, κάτι που δεν έχει συζητηθεί επαρκώς µέχρι τώρα στην Ελλάδα, καθώς ακόµα και τώρα -όπως είδαµε και όπως ακούσαµε- λίγες µέρες πριν από τις εκλογές η Αξιωµατική Αντιπολίτευση σαν να θέλει να σπρώξει τη συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση στη σφαίρα της µικροπολιτικής και των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Την ίδια ώρα η Ελλάδα ανακτά αναβαθµισµένο ρόλο στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Στο εσωτερικό της χώρας η πολιτική της Κυβέρνησης, αξιοποιώντας τους βαθµούς ελευθερίας και αξιοπιστίας που έχουµε κερδίσει, δηµιουργεί προϋποθέσεις για τη βαθµιαία επούλωση των πληγών από την κρίση, την αποκατάσταση αδικιών και τη θεµελίωση για πρώτη φορά συνθηκών και προϋποθέσεων για µια βιώσιµη, δίκαιη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη. Τέλος, έχουµε τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Και εδώ οι νέες αρχές που για πρώτη φορά θα προκύψουν µε το σύστηµα της απλής αναλογικής θα έχουν να αξιοποιήσουν νέους πόρους και νέους ρόλους, τους οποίους έχει εξασφαλίσει και έχει θεσπίσει η παρούσα Κυβέρνηση. Επίσης, αυτές οι νέες αρχές την επόµενη τετραετία-πενταετία θα έρθουν να συµβάλουν αποφασιστικά στον σχεδιασµό της νέας προγραµµατικής περιόδου. Αυτό είναι το πλαίσιο, µε πολύ λίγα λόγια, µέσα στο οποίο διεξάγεται η σηµερινή µας συζήτηση. Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο, λοιπόν, θα περίµενε κάποιος όλες οι πολιτικές δυνάµεις να συµβάλουν σε έναν διάλογο ουσίας, προβάλλοντας το όποιο δικό τους σχέδιο έχουν για την επόµενη ηµέρα. Και ενώ ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει επανειληµµένα να γίνει ένας δηµόσιος διάλογος για όλα αυτά τα θέµατα, η Νέα Δη- µοκρατία επιλέγει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για µια δήλωση που έγινε και η οποία κρίθηκε και κρίνεται από την κοινωνία και απ όλους. Δεν είναι κάτι το οποίο έγινε κρυφά, µε αδιαφάνεια. Είναι γνωστή η δήλωση, είναι γνωστές οι δικές του διευκρινίσεις, είναι δεδοµένη και είναι δικαίωµα του καθενός να έχει τη δική του άποψη. Με τον τρόπο αυτόν, αλλά και µε την όλη στάση της, η Νέα Δηµοκρατία, σε εµένα τουλάχιστον, δίνει την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει τα κρίσιµα επίδικα των πολλαπλών εκλογικών ανα- µετρήσεων. Και κάτι το χειρότερο, η Νέα Δηµοκρατία αξιοποιεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει η εκάστοτε αντιπολίτευση, όχι για να προκαλέσει µια συζήτηση πάνω στους µισθούς, πάνω στους φόρους, πάνω στις επενδύσεις, πάνω σε µια σειρά κρίσιµα θέµατα, αλλά για να αποφύγει αυτή τη συζήτηση, προσπαθώντας να την προσανατολίσει µονο- µερώς και µονόπλευρα σε µια δήλωση ενός Υπουργού. Εµείς, όµως, έχουµε την εντύπωση ότι, χωρίς να υποτιµούµε αυτό το συγκεκριµένο θέµα, µαζί µε αυτό, σηµασία για τους πολίτες έχουν, παραδείγµατος χάριν, οι εκατόν είκοσι δόσεις, που σήµερα κατατέθηκε το νοµοσχέδιο και θα συζητηθεί από την Τετάρτη στην επιτροπή της Βουλής, σηµασία έχουν οι διαρκείς αναβαθµίσεις της χώρας από τους πιστοληπτικούς οίκους. Και θα άξιζε µια συζήτηση µε ποιον τρόπο αυτές οι αναβαθµίσεις και αυτές οι βελτιώσεις µπορούν να µεταφραστούν σε στήριξη του εισοδήµατος και της απασχόλησης. Στα πλαίσια αυτά βεβαίως έχει τεράστια σηµασία να συζητήσουµε για τα ΑΜΕΑ και την πολιτική απέναντί τους στη χώρα µας τα τελευταία σαράντα χρόνια, αλλά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και βεβαίως να συζητήσουµε για το ελληνικό φιλότιµο και για την αξιοπρέπεια και από τι επλήγη όλα αυτά τα χρόνια η αξιοπρέπεια της κοινωνίας. Δεν υπάρχει κάτι για εµάς ταµπού ή δεν υπάρχει θέµα το οποίο να µας δηµιουργεί δυσχέρεια. Όλα τα θέµατα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες για εµάς είναι θέµατα τα οποία µπορούν και πρέπει να συζητηθούν. Σχετικά µε το αφορολόγητο. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρξε καµµία αναφορά από τον Πρόεδρο της Νέας Δηµοκρατίας για το θέµα αυτό, ενώ θα περίµενε κανείς να το αξιοποιήσει ως µια ευκαιρία για να συνδέσει τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα µειωθεί το αφορολόγητο µε τις δικές του προτάσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις. Αλλά τι συµβαίνει εδώ; Συµβαίνει ότι η Νέα Δηµοκρατία και ορισµένοι οικονοµολόγοι τουλάχιστον, που τη στηρίζουν, είχαν επενδύσει στη µείωση του αφορολόγητου ορίου, είχαν προϋπολογίσει έσοδα από αυτή τη µείωση περίπου 2 δισεκατοµµυρίων και µε αυτά τα 2 δισεκατοµµύρια υπολόγιζαν να κάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις και γι αυτό τώρα δυσκολεύονται να µιλήσουν ακόµα και για το υποτιθέµενο προνοµιακό θέµα που είχαν ως τώρα αναδείξει στην πορεία της εκλογικής µάχης και, όπως είπα, βεβαίως και για τους Υπουργούς, για το έργο τους, τα πάντα. Εµείς πιστεύουµε, λοιπόν, ότι η µεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ενδιαφέρεται για όλα αυτά τα θέµατα και για αυτό πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να γενικευθεί. Και αυτό το νόηµα έχει και είχε η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι εµείς θέλουµε και ζητούµε να γίνει συζήτηση για ψήφο εµπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση. Δεν είναι απλώς µια αντιπαράθεση τακτικής, αλλά είναι µια διέξοδος ουσίας, είκοσι ηµέρες πριν από τις εκλογές να µπορέσουν ακριβώς οι Βουλευτές και όλο το Σώµα να συζητήσουµε για όλα αυτά τα θέµατα. Είναι θέµατα που αφορούν την καθηµερινότητα των πολιτών, θέµατα που αφορούν την προοπτική της οικονοµίας και της κοινωνίας. Πρέπει να έχουµε ευχέρεια χρόνου και οι τρεις ηµέρες που θα ακολουθήσουν νοµίζω θα είναι επαρκής χρόνος, για να µπορέσουµε να θίξουµε και να συζητήσουµε όλα αυτά τα θέµατα, ακόµα και να συγκρίνουµε προγράµµατα, εκλογές έχου- µε. Ποιο είναι το πρόγραµµα της Νέας Δηµοκρατίας για την Ευρώπη; Ποιο είναι το πρόγραµµά της για την Ελλάδα, αφού θέλει να γίνουν και δηµοψήφισµα οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα; Είναι µια ευκαιρία να συγκρίνουµε προγράµµατα και οι πολίτες να διευκολυνθούν σε ό,τι αφορά τις επιλογές τους. Ως εκ τούτου, εκ µέρους του Πρωθυπουργού ζητώ από το Σώµα και από τον Πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση εµπιστοσύνης, που καταθέτω, την ερχόµενη Τετάρτη, σύµφωνα µε τον Κανονισµό της Βουλής και το Σύνταγµα. Προσωπικά, κύριε Μητσοτάκη, ακούγοντάς σας και σήµερα, πείστηκα πλήρως ότι το θέµα σας, το πρόβληµά σας, δεν είναι ο Πολάκης. Το πρόβληµά σας είναι ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει και στον λαό και στον κόσµο ευρύτερα, στην Ευρώπη. Το πρόβληµά σας (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) Σας παρακαλώ, ακούστε µε.

27 6980 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ) Το πρόβληµά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι εσείς πιστεύετε ότι ή- ταν ένα ατύχηµα. Κάποιος από εσάς το είπε «ιστορικό ατύχηµα». ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα το διορθώσουµε. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Ο λαός διορθώνει τα ατυχήµατα. Όµως, αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσµα ανάγκης της κοινωνίας, η οποία ανάγκη παραµένει και ενισχύεται. Το πρόβληµά σας, κύριε Μητσοτάκη, είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δηµιούργησε τις δυνατότητες για να αρχίσει να επιλύει προβλήµατα του λαού. Ήδη επιλύσαµε αρκετά. Ήδη όλες οι δηλώσεις, όλες οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης έχουν νοµοθετηθεί και υλοποιούνται. Ήδη ανακοινώσαµε µετά από βασανιστική προεργασία, που έπρεπε να γίνει, τις εκατόν είκοσι δόσεις. Νοµίζω ότι έχουµε φτάσει στο σηµείο που να µπορούµε να αρχίσουµε να συζητάµε ακόµη και για φορολογικές ελαφρύνσεις, τώρα, από αυτές που εσείς υπόσχεσθε να υλοποιήσετε, αν ποτέ σας δοθεί η δυνατότητα, αφού αποκτήσετε αξιοπιστία στην Ευρώπη. Σας ευχαριστώ. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, µπορώ να έχω τον λόγο; ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κύριε Πρόεδρε, δεν επιτρέπεται. Θα σας δώσω τον λόγο για λίγο, γιατί βάσει του Κανονισµού είναι ειδική ηµερήσια διάταξη. Βεβαίως, αν θελήσει να απαντήσει ο κ. Δραγασάκης, θα έχει και αυτός τον λόγο. Κύριε Πρόεδρε, έχετε τον λόγο για δυο-τρία λεπτά. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Κύριε Αντιπρόεδρε, µε τον σεβασµό που έχω στο πρόσωπό σας, αν κάποιος άκουγε την οµιλία σας και έπρεπε να της βάλει βαθµό, θα της έβαζε, όπως έλεγαν στην Έκθεση, «µηδέν», γιατί ήσασταν εκτός θέµατος. Ήσασταν εκτός θέµατος, διότι η Νέα Δηµοκρατία κατέθεσε µια πρόταση δυσπιστίας κατά ενός Υπουργού, µε µια επιχειρη- µατολογία την οποία εξηγήσαµε µε απόλυτη σαφήνεια, διότι θεωρούµε τη συµπεριφορά του κ. Πολάκη ευθέως προσβλητική για τη δηµοκρατική τάξη και θεωρούµε αυτό ακόµη πιο σηµαντικό από τα οικονοµικά ζητήµατα τα οποία εσείς θίξατε. Γιατί, κύριε Δραγασάκη, δεν αφήνετε να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας ως πρόταση δυσπιστίας και µετά να έλθουµε στη Βουλή µε δική σας πρωτοβουλία να συζητήσουµε για την Ευρώπη, για τις ευρωεκλογές; Θα σας πω γιατί: Γιατί φοβάστε ότι µέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιµοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να µην αντέξουν σε µια ψηφοφορία που θα αφορά µόνο τον κ. Πολάκη να ακολουθήσουν την κυβερνητική γραµµή και να εκφραστούν µε αυτόν τον τρόπο και να ψηφίσουν όπως στην πραγµατικότητα αισθάνονται. Πράγµατι, ο Πολάκης δεν είναι δικό µας πρόβληµα, δικό σας πρόβληµα είναι. Είναι δικό σας πρόβληµα, αλλά είναι πρόβληµα συνολικά και της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια, δεν µπορώ να αφήσω ασχολίαστο, και κλείνω µε αυτό, κύριε Πρόεδρε, το γεγονός ότι ο λαλίστατος κ. Τσίπρας, ο ο- ποίος επιδιώκει συνέχεια αντιπαραθέσεις, ανέθεσε σε εσάς το πικρό ποτήρι να πρέπει να ανέβετε στο Βήµα και µε εµφανή τη δυσκολία στα λόγια σας να υπερασπιστείτε αυτή την πολιτική επιλογή, ενώ ο ίδιος απέδρασε για άλλη µια φορά από τη Βουλή, όταν γνώριζε ότι θα ξεκινούσε αυτή η συζήτηση τη Δευτέρα, για να πάει να κάνει µια οµιλία στην άλλη άκρη της πατρίδας µας. Εν πάση περιπτώσει, όµως, κύριε Δραγασάκη, καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση, στην οποία κι έχετε περιέλθει εσείς προσωπικά. Είστε ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, όπως πιστεύω ότι αξιοπρεπείς είναι και αρκετοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν µπορούν να ταυτιστούν µε αυτό το οποίο εκφράζει ο «πολακισµός», τον οποίο έχει αγκαλιάσει ο κ. Τσίπρας. Κατά συνέπεια δεν µπορώ να µην κλείσω, αφιερώνοντάς σας τους στίχους του Καβάφη: «Κι αν δεν µπορείς να κάµεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο µπορείς µην την εξευτελίζεις». (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ τον λόγο. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε τον λόγο. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Σας έδωσα την εντύπωση ότι είχα ένα πικρό ποτήρι να χειριστώ, κύριε Μητσοτάκη; Πραγµατικά το πιστεύετε αυτό; ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Ναι. Φοβάµαι, πως ναι! ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Ωραία! Το θέµα, κύριε Μητσοτάκη, είναι: ποιο είναι το θέµα. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Το θέµα είναι αυτό που βάζουµε εµείς. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Το θέµα είναι µε ποιο θέµα θα πάµε στις εκλογές. Το θέµα είναι, λοιπόν, εάν θα πάµε στις εκλογές µε τα προβλήµατα της κοινωνίας και µε το ήθος της Κυβέρνησης και µε το ήθος των Υπουργών, και των δικών µας και των δικών σας Βουλευτών κ.λπ. ή εάν θα πάµε στις εκλογές κρύβοντας τα προβλήµατα, αποσιωπώντας τα θέµατα, αποφεύγοντας έναν διάλογο ουσίας, πώς δηλαδή στη σηµερινή φάση που είµαστε, έξω από τα µνηµόνια, µε βαθµούς ελευθερίας, µε κάποιες δυνατότητες στα χέρια µας, µε αποθέµατα που µας θωρακίζουν τουλάχιστον ως έναν βαθµό, πώς όλα αυτά θα µετατραπούν σε δύναµη προόδου για ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό είναι το θέµα για εµάς. Και εκεί µέσα πείτε ό,τι θέλετε για τον Πολάκη, για τον όποιον Πολάκη κ.λπ.. Άρα βαθµολογήστε όσο θέλετε τη δική µου οµιλία, αλλά εσείς βεβαίως, δεν το κάνετε από άγνοια, κάποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτό- µιλούσατε από το πρωί ως το βράδυ για την οικονοµία, από το πρωί έως το βράδυ για τις επενδύσεις. Λέγατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επενδύσεις είναι δύο ανόµοια, ασύµβατα πράγ- µατα. (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: Αυτά ισχύουν! ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Μιλούσατε για φορολογία, για όλα αυτά και αντί να έρθετε τώρα µε τα προνοµιακά, υποτίθεται, θέµατά σας, λέτε, «τα ξεχνάµε αυτά, να συζητήσουµε διότι το φιλότιµο του ελληνικού λαού δεν είχε άλλη πληγή και άλλη αιτία για να πληγωθεί, παρά µόνο τώρα και µόνο µε το θέµα Πολάκη». (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας) ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι! ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Εµείς, εγώ προσωπικά και όλοι µας κατανοούµε ότι αυτό που κάνετε διέπεται από επικοινωνιακά κίνητρα. Το ερµηνεύουµε ως αποτέλεσµα των δυσκολιών που έχετε και γι αυτό εµείς θα απαντήσουµε σε αυτά που κάνετε συζητώντας ό,τι θέλετε για Πολάκη και συµπεριφορές, αλλά συζητώντας και για τις λύσεις που µπορούµε άµεσα, αλλά και µε προοπτική να διασφαλίσουµε για τον ελληνικό λαό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, κύριε Μητσοτάκη, δεν ήταν δεξιός ούτε ήταν µέλος του κόµµατος του κ. Καρατζαφέρη. Ο άνθρωπος ήταν αριστερός και είµαστε σε µια φάση που οι αριστεροί επανασυσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας): Με καρέκλα ή χωρίς; ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης): Είµαστε σε µια φάση που οι προοδευτικές δυνάµεις συµµαχούν µε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ανησυχούν και προβληµατίζονται για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η δική σας πολιτική και οι δικές σας απόψεις. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ) Άρα σε δύο µέρες θα έχουµε τη δυνατότητα να µπούµε στην ουσία των θεµάτων. Ευχαριστώ.

28 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΙΖ - 6 ΜΑΪΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ τον λόγο. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Κύριε Παπαθεοδώρου, δεν έχετε τον λόγο. Δεν προβλέπεται από τον Κανονισµό. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Το γνωρίζω, κύριε Πρόεδρε. Ζητώ τον λόγο µόνο για ένα λεπτό. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Δεν προβλέπεται από τον Κανονισµό και δεν θα κάνω άλλη παρέκκλιση. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εφόσον κατά τον Κανονισµό της Βουλής υπεβλήθη πρόταση για παροχή ψήφου εµπιστοσύνης στην Κυβέρνηση µε προφορική δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονοµίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη εκ µέρους του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνεδρίαση της Ολοµέλειας της Βουλής τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, επίσης προφορικά δήλωσε ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Αρχηγός της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είτε προς τον Υπουργό της Κυβέρνησης είτε προς την Κυβέρνηση συνολικά, θα ζητήσει την εµπιστοσύνη της Βουλής, σύµφωνα µε την παράγραφο 4 του άρθρου 141 του Κανονισµού της Βουλής, που ορίζει ότι η Κυβέρνηση µπορεί και οποτεδήποτε άλλοτε να O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ζητήσει ψήφο εµπιστοσύνης της Βουλής µε γραπτή ή προφορική δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, στην περίπτωση αυτή, η πρόταση εµπιστοσύνης εγγράφεται επίσης σε ειδική ηµερήσια διάταξη. Η συζήτηση αρχίζει µετά δύο ηµέρες από την υποβολή της και τερµατίζεται µε ψηφοφορία, σύµφωνα µε την προηγού- µενη παράγραφο. Διακόπτουµε, λοιπόν, τη συζήτηση και θα επανέλθουµε µε ειδική ηµερήσια διάταξη για τη συζήτηση µετά από δύο ηµέρες συγκεκριµένα, την Τετάρτη στις της προτάσεως παροχής ψήφου εµπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σηµείο αυτό να λύσουµε τη συνεδρίαση; ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, µάλιστα. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαµάνης): Με τη συναίνεση του Σώµατος και ώρα λύεται η συνεδρίαση για την προσεχή Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 και ώρα 18.00, µε αντικείµενο εργασιών του Σώµατος: συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εµπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύµφωνα µε τα άρθρα 84 του Συντάγµατος και 141 του Κανονισµού της Βουλής, σύµφωνα µε την ειδική ηµερήσια διάταξη. ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Γιατί η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών.

Γιατί η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε ένα γεγονός που απασχολεί εδώ και μέρες την ελληνική κοινωνία. Είναι στο δικό της θυμό που ανταποκρινόμαστε. Όχι μόνο από δημοκρατικό καθήκον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 22 2. Κήρυξη της έναρξης (από τον προσωρινό Πρόεδρο κ. Νικήτα Κακλαµάνη) της πρώτης πανηγυρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε. Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε. Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Άδεια απουσίας του Βουλευτή κ. Μ. Γεωργιάδη, σελ. 316 2. Επί διαδικαστικού θέµατος, σελ. 316 Β. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ. Τετάρτη 17 Δεκεµβρίου 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ. Τετάρτη 17 Δεκεµβρίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ Τετάρτη 17 Δεκεµβρίου 2014 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 3852 2. Ειδική Ηµερήσια Διάταξη: Εκλογή Προέδρου της Δηµοκρατίας µε ονοµαστική φανερή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Πέµπτη 17 Μαΐου 2012

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Πέµπτη 17 Μαΐου 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α Πέµπτη 17 Μαΐου 2012 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 26 2. Κήρυξη της έναρξης (από τον προσωρινό Πρόεδρο κ. Βύρωνα Πολύδωρα) της πρώτης πανηγυρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Πέµπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Πέµπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α Πέµπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 1, 26 2. Κήρυξη της έναρξης (από τον προσωρινό Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τραγάκη) της πρώτης πανηγυρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Πέµπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α. Πέµπτη 28 Ιουνίου 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Α Πέµπτη 28 Ιουνίου 2012 ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 1 2. Κήρυξη της έναρξης (από τον προσωρινό Πρόεδρο κ.ιωάννη Τραγάκη) της πρώτης πανηγυρικής συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΣΤ. Τρίτη 23 Δεκεµβρίου 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΣΤ. Τρίτη 23 Δεκεµβρίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΣΤ Τρίτη 23 Δεκεµβρίου 2014 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 4323 2. Ειδική Ηµερήσια Διάταξη: Διεξαγωγή της δεύτερης ονοµαστικής ψηφοφορίας για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ. Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ. Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 271, 292 2. Ειδική Ηµερήσια Διάταξη: Εκλογή Προέδρου της Δηµοκρατίας µε ονοµαστική ψηφοφορία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Β. Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Β. Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Β Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 19 2. Άδεια απουσίας του Βουλευτή κ. Γ. Παπανδρέου, σελ. 19-20 3. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Γ. Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 (Απόγευµα)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Γ. Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 (Απόγευµα) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Γ Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 (Απόγευµα) ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 39, 42 2. Ειδική Ηµερήσια Διάταξη: Εκλογή τριών Αντιπροέδρων από την πρώτη σε δύναµη

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε πότε γίνονται εκλογές; Κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα.

Κάθε πότε γίνονται εκλογές; Κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα. Τι πρέπει να γνωρίζω για τη Βουλή Τι είναι η Βουλή; Είναι συλλογικό πολιτικό όργανο που αντιπροσωπεύει τον λαό. Αναδεικνύεται µε την ψήφο του εκλογικού σώµατος, δηλαδή όλων των ελλήνων πολιτών που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΓ. Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΓ. Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΓ Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 3853 2. Ορκωµοσία του κ. Τέρενς - Σπένσερ - Νικολάου Κουίκ, σε αντικατάσταση του κ. Αθανάσιου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Α) Το νοµοθετικό έργο ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σηµαντικότερη αρµοδιότητα της Βουλής είναι η νοµοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου. Τη νοµοθετική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ. Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ. Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Άδεια απουσίας του Βουλευτή κ. Ι. Πλακιωτάκη, σελ. 242 2. Ανακοινώνεται ότι µε την υπ αριθµόν 12431/7812, από 5 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr.

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr. Η «Βουλή των Εφήβων»: πώς θα δουλέψουµε φέτος Η φετινή χρονιά για τη «Βουλή των Εφήβων» είναι πολύ σηµαντική: είναι χρονιά ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, µε στόχο να πετύχουµε βαθύτερο και ουσιαστικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 5 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.23 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Γ. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 (Απόγευµα)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Γ. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 (Απόγευµα) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Γ Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 (Απόγευµα) ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 37 2. Ειδική Ηµερήσια Διάταξη: Εκλογή τριών Αντιπροέδρων από την πρώτη σε δύναµη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΖ. Δευτέρα 29 Δεκεµβρίου 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΖ. Δευτέρα 29 Δεκεµβρίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΖ Δευτέρα 29 Δεκεµβρίου 2014 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 4341, 4354 2. Αναφορά του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊ- µαράκη, στην επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ PRESIDENT OF THE HELLENIC PARLIAMENT TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω

ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω ένα καλύτερο µέλλον Δικαιούµαι µία παιδεία, εφόδιο ζωής Ψάχνω για δουλειά µε βάση το βιογραφικό µου και όχι τις γνωριµίες Επιθυµώ ευκαιρίες, στήριξη και υγιή ανταγωνισµό

Διαβάστε περισσότερα

Φορείς των νέων ιδεών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Φορείς των νέων ιδεών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ- ΔΙΧΑΣΜΟΣ (1909-1922) 1. Το κόμμα των φιλελευθέρων 1. Πριν τις εκλογές της 8ης Αυγούστου 1910 κανένα ΜΕΓΑΛΟ κόμμα δεν υποστήριζε τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν το 1909/1910 Φορείς των νέων

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ. Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5. Επωνυμία όνομα Εντολέα

ΤΟ ΒΗΜΑ. Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5. Επωνυμία όνομα Εντολέα Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία όνομα Εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη ΤΟ ΒΗΜΑ Έρευνα κοινής γνώμης σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

16η ιδακτική Ενότητα Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

16η ιδακτική Ενότητα Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 16η ιδακτική Ενότητα Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Άρθρο 51, 3 του υντάγµατος: Οι βουλευτές εκλέγονται µε άµεση, καθολική και µυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωµα, όπως ο νόµος ορίζει.

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Για τη διαπραγµάτευση και σύναψη δανειακής σύµβασης µε τον ευρωπαϊκό µηχανισµό σταθερότητας (ESM)»

στο σχέδιο νόµου «Για τη διαπραγµάτευση και σύναψη δανειακής σύµβασης µε τον ευρωπαϊκό µηχανισµό σταθερότητας (ESM)» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Για τη διαπραγµάτευση και σύναψη δανειακής σύµβασης µε τον ευρωπαϊκό µηχανισµό σταθερότητας (ESM)» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Η συµφωνία για τη ρύθµιση του δηµοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Ι Α Ι Ο ΑΝτιµνηµονιακό ΑΓωνιστικό ΚΙνηµα «ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ.»- «Αγωνιστική Ενιαία Κινητοποίηση»-Συνεργαζόµενοι ικαστικοί Υπάλληλοι

Ε Ν Ι Α Ι Ο ΑΝτιµνηµονιακό ΑΓωνιστικό ΚΙνηµα «ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ.»- «Αγωνιστική Ενιαία Κινητοποίηση»-Συνεργαζόµενοι ικαστικοί Υπάλληλοι Ε Ν Ι Α Ι Ο ΑΝτιµνηµονιακό ΑΓωνιστικό ΚΙνηµα «ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ.»- «Αγωνιστική Ενιαία Κινητοποίηση»-Συνεργαζόµενοι ικαστικοί Υπάλληλοι ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Πολλά και από πολλούς, κατά

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17-11-2011 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία αντίληψη» της Δημοκρατίας το πολιτικό μας σύστημα έχει εισέλθει αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

-Να καταργεί διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα

-Να καταργεί διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Είναι ανάγκη για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου Πολιτική Παιδεία Β Τάξη Γενικού Λυκείου 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 3.3 ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 Άρθρο 1 του Συντάγματος Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Το πολίτευμα που προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα του 1975/1986/2001/ Οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος

Το πολίτευμα που προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα του 1975/1986/2001/ Οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος Εισαγωγή στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Α εξάμηνο 2015/2016 Ν. Κανελλοπούλου Αναπλ. Καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου Το πολίτευμα που προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα του 1975/1986/2001/2008 Διάγραμμα του

Διαβάστε περισσότερα

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι όλες τοποθετήσεις που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, ειδικά από τους εκπροσώπους της τρικομματικής Κυβέρνησης, λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

1. Ορκωμοσία. Α. Υπόχρεοι σε ορκωμοσία. -ο δήμαρχος, -οι δημοτικοί σύμβουλοι. -οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και

1. Ορκωμοσία. Α. Υπόχρεοι σε ορκωμοσία. -ο δήμαρχος, -οι δημοτικοί σύμβουλοι. -οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και Α. ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 1. Ορκωμοσία Α. Υπόχρεοι σε ορκωμοσία -ο δήμαρχος, -οι δημοτικοί σύμβουλοι -οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και -οι τοπικοί εκπρόσωποι κοινοτήτων 1. Ορκωμοσία

Διαβάστε περισσότερα

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. , Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. Τα Συνέδρια αποτελούν την κορυφαία διαδικασία για όλα τα κόµµατα. Μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το ιάλογοι Πρακτικά Όλοι οι διάλογοι από τα πρακτικά της Βουλής Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο; ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θέλετε το λόγο, κύριε Υπουργέ; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Λαφαζάνη ζητήσαμε!

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ Α ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν. Αθανασίου, Ν. Δένδια. τόµ. Α', σ. 100. Ι. Μανιάτη. τόµ. Α', σ. 222. Άδεια απουσίας των Βουλευτών κ.κ. Γ. Κουµουτσάκου, Β. Κατριβάνου, Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Β. Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Β. Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Β Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 14 2. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούν µαθητές από το 5ο Δηµοτικό Σχολείο Ζωγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Ε.Ι. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ου ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ

ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Ε.Ι. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ου ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Ι Α Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ω Ν ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Ε.Ι. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ου ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ 6 ΕΩΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 87

Πολιτικό Βαρόμετρο 87 Πολιτικό Βαρόμετρο 87 Φεβρουάριος 2011 ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κυριακή 13/2/2011 Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας

Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: ΑΝΤ1 Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Κύριο Νικόλαο Βούτση Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 Α.Π.:789. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Κύριο Νικόλαο Βούτση Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 Α.Π.:789. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Κύριο Νικόλαο Βούτση Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 Α.Π.:789 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι στο ζήτημα της ποιότητας της νομοθέτησης από τη σημερινή Βουλή,

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου»

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» 1 Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» ΕΚΠΟΜΠΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στη ΝΕΤ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/6/2012 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Κώστας Μουσουρούλης (Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τις πολιτικές εξελίξεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τις πολιτικές εξελίξεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για τις πολιτικές εξελίξεις 2012.07.12 Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία όνομα Εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: ΑΝΤ1 Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα για τα θέματα της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Χανιά, Απρίλιος 2014 Τον Αύγουστο του 2010, ενεργοί πολίτες των Χανίων προχωρήσαμε στη δημιουργία της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Με διαφορετικές αφετηρίες,

Διαβάστε περισσότερα

Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν

Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν Τους τελευταίους μήνες η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

5η ιδακτική Ενότητα ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

5η ιδακτική Ενότητα ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 5η ιδακτική Ενότητα ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εργασία για το σπίτι Ποιες ήταν οι βασικές αρχές της ηµοκρατίας που ίσχυσε στην Αρχαία Ελλάδα; (Στο τέλος του κεφαλαίου παραθέτουµε αποσπάσµατα από το

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Οι Έλληνες παίρνουν θέση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Οι Έλληνες παίρνουν θέση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Οι Έλληνες παίρνουν θέση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Είδος Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΈΔΙΟ ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΝΆΤΑΞΗΣ.

ΣΧΈΔΙΟ ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΝΆΤΑΞΗΣ. 1 ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΊΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ Α Β Να κηρυχθεί αμείλικτος πόλεμος εναντίον των φορολογικών παραδείσων οι οποίοι μπροστά στα μάτια όλων των κυβερνήσεων, διαπράττουν οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Υ...Τ. 18.3.09.35 Χαιρετισµός Υπουργού ικαιοσύνης και ηµοσίας Τάξεως Κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους Στην παρουσίαση των Αποτελεσµάτων της Έρευνας µε θέµα: «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Φύλου των Κυπρίων

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2019 Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση Κύριε Πρόεδρε, Όπως γνωρίζετε, κατά το άρθρο 1 παρ. 1, 2, 3,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία 1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας χειροτέρευσε το διάστημα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (πολύ και λίγο 55.7%), και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς κρίσιμη, έχει σημασία να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Οκτωβρίου 2014 Ταυτότητα Έρευνας Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και ΣΕΛ.210 οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου Λακωνίας. Η Βουλή τούς καλωσορίζει. (Χειροκροτήματα απ όλες τις πτέρυγες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 Η με αριθμό με αριθμό 951/6-6-2016 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

1η μετεκλογική έρευνα & ΔΕΘ 2019

1η μετεκλογική έρευνα & ΔΕΘ 2019 Έρευνα καταγραφής των πολιτικών εξελίξεων 1η μετεκλογική έρευνα & ΔΕΘ 2019 Σεπτέμβριος 2019 Από την MRB Hellas 1 Αξιολόγηση εμφάνισης Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ Πως κρίνετε συνολικά την εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 1. Να γράψετε ένα κείµενο, όπου θα αναφέρετε τα στοιχεία που συναγάγουµε για τη δοµή και τη λειτουργία της αθηναϊκής πολιτείας από τον «Ὑπὲρ Μαντιθέου» λόγο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (7.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 7 Μαρτίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.06 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την παράταξή μας. Και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να αποκτήσει νέα δυναμική και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας.

Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να αποκτήσει νέα δυναμική και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας. Ομιλία Παναγιώτας Δριτσέλη στο σχέδιο νόμου Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση,τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. Ολομέλεια Βουλής 30.8.2016 Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να

Διαβάστε περισσότερα

Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της. Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς

Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της. Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση µε αφορµή την τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA 22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα της έρευνας σελ. 3 1. Άποψη για τη προσφυγή της Ελλάδας στο µηχανισµό

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Μορφή του πολιτεύματος * Άρθρο 2. Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άρθρο 1. Μορφή του πολιτεύματος * Άρθρο 2. Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑ Α Μορφή του πολιτεύματος Άρθρο 1. Μορφή του πολιτεύματος * Άρθρο 2. Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας ΤΜΗΜΑ Β Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας Άρθρο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΝΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 14 Ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΣΥΝΟΛΟ. (κατάργηση παραγράφου)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΝΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 14 Ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΣΥΝΟΛΟ. (κατάργηση παραγράφου) ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΝΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 14 Ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Α ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΩΝ ΣΥΝΟΛΟ Άρθρο 3 παρ. 1 προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της θρησκευτικής ουδετερότητας

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ EN.AP.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ EN.AP. ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ EN.AP. 1 Εμείς, τα μέλη της Ενωμένης Αριστεράς, ιδρύουμε σήμερα ένα Κόμμα με σκοπό να εκφράσουμε την ιδεολογία μας μέσα από δημοκρατικό διάλογο και να συνεισφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή σας παρουσία. Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Είδος έρευνας Σκοπός Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερβαρδάκη στον

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίο Βαρόμετρο. Φεβρουάριος 2013

Μηνιαίο Βαρόμετρο. Φεβρουάριος 2013 Μηνιαίο Βαρόμετρο Φεβρουάριος 0 Η ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Τύπος Έρευνας: Τηλεφωνική Έρευνα για τα Θέματα της Επικαιρότητας. Περιοχή Έρευνας: Πανελλαδική. Μέθοδος Δειγματοληψίας:

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τύπου Τρίτη,

ελτίο Τύπου Τρίτη, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ελτίο Τύπου Τρίτη,27.05.2008 OMIΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( )

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ (30-11-2010) Ακολουθεί η με αριθμό 3508/27-9-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα

Στη σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά προχώρησαν 15 αστυνομικοί με πολιτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα.

Στη σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά προχώρησαν 15 αστυνομικοί με πολιτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα. Στο Αυτόφωρο Μονομελές θα παρουσιαστούν σήμερα για να δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ο εκδότης των "Παραπολιτικών" Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος.

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά

Διαβάστε περισσότερα