ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Transcript

1 ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2 Το 200 π.χ. ο Φίλων ο Βυζάντιος συνέταξε έναν κατάλογο των Επτά Θαυµάτων του Κόσµου, που ήταν: 1) Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας 2) Ο Ναός της Αρτέµιδος στην Έφεσο 3) Το άγαλµα του ία στην Ολυµπία 4) Ο Κολοσσός της Ρόδου 5) Οι Κρεµαστοί Κήποι της Βαβυλώνας 6) Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού και 7) Η Πυραµίδα του Χέοπα στην Γκίζα. ύο χιλιάδες διακόσια χρόνια αργότερα, ο Ελβετοκαναδός Bernard Weber, κινηµατογραφιστής, έφορος µουσείου, αεροπόρος και ταξιδευτής, αποφάσισε να αναβιώσει την ιδέα της καταγραφής των θαυµάτων του κόσµου, συντάσσοντας µια νέα λίστα µε τη διαφορά ότι τη σύνταξη αυτή δεν θα την αναλάµβανε ένα µόνο άτοµο, αλλά εκατοµµύρια πολίτες ολόκληρου του κόσµου. Έτσι, αποφασίστηκε το άνοιγµα της λίστας µε τα υποψήφια θαύµατα του κόσµου, όπου συµπεριλήφθηκαν τα µνηµεία που είχαν κτισθεί από καταβολής πολιτισµού έως το 2000 µ.χ

3 Η αρχική λίστα τέθηκε σε ψηφοφορία µέσω του Internet, από το Σεπτέµβριο του 2000 µέχρι το εκέµβριο του Τα 77 µνηµεία που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους τέθηκαν στη συνέχεια στη διάθεση ειδικής επιτροπής, η σύνθεση της οποίας περιελάµβανε τον πρώην πρόεδρο της UNESCO, Dr. Federico Mayor Zaragoza, καθώς και παγκοσµίου φήµης αρχιτέκτονες. Η επιτροπή συνέταξε την τελική λίστα, η οποία περιλαµβάνει 21 µνηµεία, τα οποία είναι τα εξής: 1. Ακρόπολη, Αθήνα, Ελλάδα, 2. Παλάτι της Αλάµπρα, Γρανάδα, Ισπανία, 3. Ναός του Ανγκόρ, Καµπότζη, 4. Τσίτσεν Ίτζα, Γιουκατάν, Μεξικό, 5. Άγαλµα του Χριστού του Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, 6. Κολοσσαίο, Ρώµη, Ιταλία, 7.Τα αγάλµατα στα Νησιά του Πάσχα, Χιλή, 8. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία, 9. Σινικό Τείχος, Κίνα, 10. Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 11. Ναός Κιοµίζου, Κιότο, Ιαπωνία, 12. Κρεµλίνο, Μόσχα, Ρωσία, 13. Μάτσου Πίτσου, Περού, 14. Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Φούσεν, Γερµανία, 15. Πέτρα, Ιορδανία, 16. Η Μεγάλη Πυραµίδα της Γκίζας, Αίγυπτος, 17. Άγαλµα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 18. Στόουνχεντζ, Αµεσµπέρι, Μεγάλη Βρετανία, 19. Όπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία, 20. Ταζ Μαχάλ, Άγκρα, Ινδία, 21. Τιµπουκτού, Μάλι, Αφρική

4 Η ψηφοφορία που βρίσκεται αυτή τη στιγµή σε εξέλιξη, και πρόκειται να αναδείξει τα επτά νέα θαύµατα του κόσµου, θα συνεχιστεί µέχρι τον Ιούλιο του Πιο συγκεκριµένα, στις 7 Ιουλίου 2007, τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν σε ζωντανή τηλεοπτική εκποµπή, η οποία θα αναµεταδοθεί παγκοσµίως. Μέρος των εσόδων της καµπάνιας για τα επτά νέα θαύµατα του κόσµου θα διατεθεί για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των µνηµείων αυτών. ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΛΑΤΣΕΙΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ Ι ΣΤΑ 21 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑΞΙ ΕΨΤΕ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

5 ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑ Α) Ολόφος της Ακρόπολης των Αθηνών ήταν κατοικηµένος από την 3 η χιλιετία π.χ. Από τον 6 ο αι. π.χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ αυτόν τα ιερά των Αθηναίων, όπως το Εκατόµπεδον κ.ά., που καταστράφηκαν κατά τους Περσικούς πολέµους. Η ανοικοδόµηση των τειχών και των ιερών άρχισε αµέσως µετά την ήττα των Περσών, το 465 π.χ., την εποχή δηλαδή του Περικλή. Κάτω από την επίβλεψη του Φειδία και των αρχιτεκτόνων Μνησικλή, Καλλικράτη και Καλλίµαχου χτίστηκαν και διακοσµήθηκαν ο Παρθενώνας (φωτό), το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και ο ναός της Απτέρου Νίκης. Το 1834 άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των µνηµείων της Ακρόπολης.

6 ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑ (ΓΡΑΝΑ Α, ΙΣΠΑΝΙΑ) Η Γρανάδα είναι πόλη στην αυτόνοµη περιοχή της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία. Το Παλάτι της Αλάµπρα, είναι ένα από τα διασηµότερα µνηµεία της µουσουλµανικής, εβραϊκής, και χριστιανικής ιστορικής κληρονοµιάς, που κάνει την πόλη ένα πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της Ισπανίας. Το παλάτι της Αλάµπρα είναι ένα σύµπλεγµα φρουρίων και ανακτόρων των Μαυριτανών βασιλέων που θαµπώνει µε την οµορφιά του. Είναι πασίγνωστο για την αξεπέραστη αρχιτεκτονική και τα αραβουργήµατα του, την υπέροχη διαρρύθµιση του, τους κήπους, τα συντριβάνια και τις λίµνες του. Τα στρωµένα µε µάρµαρο δάπεδα, τον δαντελωτό µαρµάρινο γλυπτό εσωτερικό του διάκοσµο.

7 ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΓΚΟΡ (ΑΝΓΚΟΡ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ) Το Ανγκόρ είναι ο ωραιότερος νάος της ερειπωµένης πόλης Ανγκόρ στη βορειοδυτική Καµπότζη. Η πόλη χτίστηκε ως πρωτεύουσα της µεγάλης κάποτε αυτοκρατορίας των Χµερ και ο ναός καλύπτει σχεδόν µια έκταση 2,5 τετραγωνικών χιλιοµέτρων. Οικοδοµήθηκε στις αρχές το 12ου αιώνα και αφιερώθηκε στον ινδουιστικό θεό Βισνού. Με τις περικλείουσες τάφρους νερού, τους οµόκεντρους τοίχους και το καταπληκτικό όρος ναών στο κέντρο, το Ανγκόρ Βατ συµβολίζει τον ινδουιστικό κόσµο, µε τους ωκεανούς στην περιφέρεια και το Όρος Μέρου στο κέντρο του σύµπαντος του. Το Ανγκόρ είναι σύµβολο Οµορφιάς και Ιερότητας!

8 ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ (ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ, ΜΕΞΙΚΟ) Το Τσίτσεν Ίτζα, είναι ένας από τους µεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους του Μεξικό. Οι Μάγια έχτισαν εκεί το ναό Κουκουλκάν στο κέντρο των τεσσάρων εποχών: κάθε πλευρά του ναού έχει 91 σκαλιά, όσες και οι µέρες κάθε εποχής. Κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, όταν ο ήλιος περνά ακριβώς από πάνω, ρίχνει σκιά ακριβώς 90 µοιρών σε κάθε πλευρά του ναού. Τα διάφορα κτίσµατα της Τσίτσεν Ίτζα- η πυραµίδα των Κουκουλκάν, ο ναός Chac Mol, η αίθουσα των χιλίων κολώνων και το πεδίο άθλησης των αιχµαλώτων - είναι δείγµατα µιας εξαιρετικής αφοσίωσης στην αρχιτεκτονική χώρου και σύνθεσης. Η ίδια η πυραµίδα ήταν η τελευταία και, ευλόγως, η µεγαλύτερη, από όλους τους ναούς των Μάγια.

9 ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ (ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ) Αυτό το άγαλµα του Χριστού µε ύψος περίπου 38 µέτρα, στέκεται πάνω στο λόφο Κορκοβάντο µε θέα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σχεδιασµένο από το Βραζιλιάνο Heitor da Silva Costa και δηµιουργία του Γάλλου γλύπτη Paul Landowski, είναι ένα από τα πιο γνωστά µνηµεία στον κόσµο. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγάλµατος, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στις 12 Οκτωβρίου Έχει γίνει σύµβολο της πόλης και της φιλοξενίας των Βραζιλιάνων και καλωσορίζει τους επισκέπτες µε ανοιχτά χέρια, το άνοιγµα των οποίων φτάνει τα 28 µέτρα.

10 ΚΟΛΛΟΣΑΙΟ (ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ) Το Φλαβιανό Αµφιθέατρο γνωστό µε το όνοµα Κολοσσαίο, είναι ένα εντυπωσιακό αµφιθέατρο, στην πλατεία ντε Κολοσσαίο, στο κέντρο της Ρώµης. Εδώ και αιώνες συµβολίζει τη δόξα, τη δύναµη και το µεγαλείο της άλλοτε Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατασκευάστηκε προς τιµήν των νικητών λεγεωνάριων. Ονοµάστηκε Κολοσσαίο από ένα γιγάντιο άγαλµα του Νέρωνα πού βρισκόταν κοντά στο αµφιθέατρο. Η κατασκευή του άρχισε το 72π.Χ. από το Βεσπασιανό και εγκαινιάστηκε το 80π.Χ. από τον Τίτο, µε µεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που διάρκεσαν 100 ηµέρες. Ο αρχιτέκτονας παραµένει άγνωστος. Το αµφιθέατρο έχει περίµετρο 524µ. και αποτελείται από δύο κυρίως µέρη α. Την αρένα, που είχε θέσεις για θεατές και β. Το κυρίως αµφιθέατρο.

11 ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΧΙΛΗ) Το νησί του Πάσχα δηµιουργήθηκε από µια ηφαιστειακή έκρηξη. Βρίσκεται πολλά χιλιόµετρα µακριά από τις ακτές της Χιλής. Το νησί του Πάσχα ονοµάστηκε έτσι γιατί το ανακάλυψε ένας Ολλανδός εξερευνητής την ηµέρα του Πάσχα. Οι ντόπιοι το ονοµάζουν Ράπα Νούι που σηµαίνει ο Μεγάλος Βράχος. Το νησί του Πάσχα είναι γνωστό για τα αγάλµατα φρουρούς που βρίσκονται εκεί. Τα αγάλµατα αυτά ονοµάζονται «µοάι» και υπάρχουν πολλά από αυτά στο νησί. Τα αγάλµατα αυτά έχουν µια µεγάλη πέτρινη βάση που φτάνει τα 150 µέτρα µήκος. Το µεγαλύτερο από αυτά λέγεται El Gigante (O Γίγαντας) και έχει ύψος 22 µέτρα! Τα µοάι έχουν βαθουλωτά µάτια, µεγάλα αυτιά και χαµηλό µέτωπο.

12 ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ (ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ) Ο πύργος του Άιφελ ονοµάστηκε έτσι γιατί ο µηχανικός που τον έφτιαξε λέγεται Άιφελ. Η κατασκευή του πύργου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1887 και τελείωσε τον Μάρτιο του 1889.Τα εγκαίνια έγιναν το Το συνολικό ύψος του πύργου είναι 300,51µ.αφού σήµερα είναι 320,15µ.,γιατί έχει προστεθεί το τρούλο και η κεραία της γαλλικής τηλεόρασης. Επίσης το συνολικό βάρος του πύργου είναι 6.900τόνοι. Ο πρώτος όροφος είναι 57,63µ. πάνω από το έδαφος, ο δεύτερος είναι 115,73µ. πάνω από το έδαφος και ο τρίτος είναι 276,13µ. πάνω από το έδαφος.

13 ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ (ΚΙΝΑ) Το Σινικό τείχος, είναι µια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14 ου αιώνα µέχρι την αρχή του 17 ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ προκειµένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδροµές από τις µογγολικές και τουρκικές φυλές. Εκτείνεται σε µήκος άνω χλµ, αποτελώντας το µεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόµηµα. Το τείχος συµπληρώνεται από αµυντικούς πύργους-παρατηρητήρια, στους οποίους οι υπερασπιστές των τοίχων µπορούσαν να υποχωρήσουν σε περίπτωση που βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Κάθε πύργος του έχει τουλάχιστον οπτική επαφή µε τον προηγούµενο αλλά και µε τον επόµενο ώστε σε περίπτωση επίθεσης να βλέπουνε το σινιάλο που άναβαν µε φωτιές και έτσι από πύργο σε πύργο να φτάνει το µήνυµα µέχρι το Πεκίνο.

14 ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ) Η Αγία Σοφία (επίσης Αγια-Σοφιά), Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας, της Κωνσταντινούπολης είναι ένας πρώην ορθόδοξος ναός, κατά πολλούς ο σηµαντικότερος όλων των εποχών και τόπων και µέγα αριστούργηµα της χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 23 Φεβρουαρίου 532 και τελείωσαν στις 27 εκεµβρίου 537, δηλαδή, 5 χρόνια, 10 µήνες και 4 ηµέρες. Η Αγία Σοφία είναι ορθογώνιο οικοδόµηµα 78,16 µέτρων µήκους και 71,82 πλάτους. Ο τρούλος, σε ύψος 54 µέτρων, γεννά το αίσθηµα ότι αιωρείται. Σύµφωνα µε τοθρύλο, µόλις ο Ιουστινιανός αντίκρυσε τελειωµένο το ναό ανέκραξε «Νενίκηκά σε Σολοµών», θέλοντας να εκφράσει το θαυµασµό του για το µνηµείο, το οποίο ήταν πιο θαυµαστό από το Ναό του Σολοµώντα στα Ιεροσόλυµα.

15 ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΚΙΟΜΙΖΟΥ (ΚΙΟΤΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ) Κατασκευασµένα το 794 µ.χ. τα παλάτια και οι ναοί του Κιότο ήταν τα µέγαρα των Ιαπώνων αυτοκρατόρων και µαχητών για περισσότερο από χρόνια. Ανάµεσα σε άλλα, σηµαντικές εργασίες αποτελούν τα συµπλέγµατα ναών Higashi Nonganji και Nishi Hoganji, ο ναός Kinkakuji µε το 'Χρυσό περίπτερο' και ο ναός Kiyomizu, ο ναός των καθαρών νερών. Οι τοποθεσίες του Κιότο έχουν καταστραφεί και ανοικοδοµηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας και συγκαταλέγονται σήµερα ανάµεσα στις σηµαντικότερες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονοµιάς της Ασίας.

16 ΚΡΕΜΛΙΝΟ (ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ) Το Κρεµλίνο είναι η ρωσική λέξη για το "φρούριο", ή το "κάστρο" και αναφέρεται σε οποιοδήποτε µείζον οχυρωµένο κεντρικό σύµπλεγµα στις ιστορικές ρωσικές πόλεις. Αυτή η λέξη συχνά χρησιµοποιείται για να αναφερθεί στο καλύτερα γνωστό, το Κρεµλίνο της Μόσχας. Οικοδοµηµένο ως µέγαρο για τον Ιβάν I, το Κρεµλίνο ήταν η επίσηµη κατοικία των τσάρων µέχρι τη Ρωσική επανάσταση του Σήµερα στεγάζει τα γραφεία του προέδρου. Μπροστά από το Κρεµλίνο είναι η Κόκκινη Πλατεία Πάνω στην πλατεία βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγ. Βασιλείου, χτισµένος από τον Ιβάν τον Τροµερό περίπου το 1550 σε ανάµνηση της εκπόρθησης του Ταταρικού Φρουρίου του Καζάν.

17 ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ (ΠΕΡΟΥ) Το Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο Περού σε υψόµετρο 2350 µέτρων. Στη γλώσσα των Κέτσουα σηµαίνει παλιό βουνό. Βρέθηκε το 1911 από τον Αµερικάνο Hiram Bingham, κοντά στο Κούσκο. Ο Bingham του έδωσε το όνοµα η «χαµένη πόλη των Ίνκας». Η έκταση των κτιρίων αποτελείται από 140 κατασκευές που περιλαµβάνουν ναούς, ιερά, πάρκα, κατοικίες. Το Μονοπάτι των Ίνκας έχει µήκος 70 µέτρων, συνδέει την πόλη Κούσκο µε την ακρόπολη των Ίνκας και άλλους 12 αρχαιολογικούς τόπους. Το Μονοπάτι των Ίνκας απαιτεί περπάτηµα πολλών ηµερών και είναι πολύ δηµοφιλές στους τουρίστες από ολόκληρο τον κόσµο.

18 ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΪΣΒΟΝΣΤΑΪΝ (ΦΟΥΣΕΝ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ) Το µεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν δεσπόζει στα 965 µ. υψόµετρο και είναι ένα καταπληκτικό κάστρο, από αυτά που διέταξε να χτίσουν ο Λουδοβίκος ο Β ο επονοµαζόµενος Τρελλός. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1864 και τελείωσε το 1886, λίγο µετά το θάνατο του Λουδοβίκου. Το κάστρο Νοϊσβανστάιν οικοδοµήθηκε σε µια εποχή όπου κάστρα και οχυρά δεν είχαν πια στρατηγική αξία. Αντί αυτού, γεννήθηκε από αγνή φαντασία - µια πανέµορφη, ροµαντική σύνθεση πύργων και τειχών σε ένα τέλειο περιβάλλον βουνών και λιµνών. Ο συνδυασµός διάφορων αρχιτεκτονικών τάσεων και πραγµατικής τέχνης έχει εµπνεύσει γενεές από ενήλικους και παιδιά.

19 ΠΕΤΡΑ (ΙΟΡ ΑΝΙΑ) «Πέτρα» ήταν η κύρια πόλη του Nabataeans, µια φυλή των προ-ρωµαϊκών Αράβων που εξουσίασαν την περιοχή γύρω στον 6 ο αιώνα π.χ. Τοποθετηµένη στα σταυροδρόµια των αρχαίων εµπορικών δρόµων και παρά τις διάφορες προσπάθειες να κατακτηθεί, το Nabataeans παρέµεινε σχεδόν ανεξάρτητο µέχρι την ήττα του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας και την επανένωση της ρωµαϊκής αυτοκρατορίας. Η πόλη παρέµεινε άγνωστη στο δυτικό κόσµο για τις εκατοντάδες των ετών µέχρι έναν ελβετικό εξερευνητή, J.L. Burckhardt, άκουσε για την ύπαρξή της από το τοπικό Bedouins το Η πόλη περιλαµβάνει πολλά συναρπαστικά µνηµεία, όπως οι βασιλικοί τάφοι, η οδός κιονοστοιχιών, οι ναοί Dushara και Al- Uzza, κ.ά.

20 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙ Α ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ) Οι Πυραµίδες της Γκίζας, οι τάφοι της βασιλικής οικογένειας της 4ης δυναστείας, είναι τα πιο γνωστά αρχαία µνηµεία της Αιγύπτου. Βρίσκονται στο Οροπέδιο της Γκίζας, απέναντι από τη νεκρόπολη της Μέµφις - πρωτεύουσα των Φαραώ - κοντά στο Κάιρο και τη δυτική όχθη του Νείλου. Κτίστηκαν από το 2613 έως το 2494 π.χ. Η γιγάντια πυραµίδα της Γκίζας κατασκευάστηκε ως τάφος του Φαραώ Χούφου, τον οποίο οι Έλληνες ονόµαζαν Χέοπα. Οι αρχαιολόγοι εκτιµούν ότι για την οικοδόµηση της µεγάλης πυραµίδας χρειάστηκε να εργαστούν επί 20 χρόνια περίπου 100 χιλιάδες εργάτες και χρησιµοποιήθηκαν πάνω από 2 εκατοµµύρια ογκόλιθοι βάρους 2,5 και πλέον τόνους ο καθένας.

21 ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η.Π.Α.) Το Άγαλµα της Ελευθερίας, έχει συνολικό ύψος 92 µέτρα (302 πόδια) µαζί µε το βάθρο. Παρουσιάζει µια γυναίκα που κρατάει έναν πυρσό στο υψωµένο δεξί της χέρι και µια ενεπίγραφη πλάκα στο αριστερό όπου αναγράφεται η ηµεροµηνία 4 Ιουλίου 1776, να κηρύττει την ελευθερία, σε ανάµνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Την πρόταση για την κατασκευή του αγάλµατος διατύπωσε ο Γάλλος ιστορικός Εντουάρ ντε Λαµπουλαϊγ, µετά τον αµερικανικό εµφύλιο πόλεµο. Συγκεντρώθηκαν χρήµατα µε εισφορές του γαλλικού λαού και το έργο άρχισε στη Γαλλία το έτος 1875 από το γλύπτη Φρεντερίκ - Ωγκύστ Μπαρτολντί. Το άγαλµα στήθηκε στο βάθρο του και αφιερώθηκε στον πρόεδρο Κληβελάντ, στις 28 Οκτωβρίου 1886.

22 ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ (ΕΜΕΣΜΠΕΡΙ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ) Το Στόουνχεντζ είναι ένα νεολιθικό µνηµείο που βρίσκεται κοντά στο Έµσµπερι της Αγγλίας περίπου 13 χλµ. βορειοδυτικά του Σάλισµπερι. Κατασκευάστηκε ανάµεσα στο 2500 π.χ. και το 2000 π.χ. Το πρώτο µνηµείο ήταν ένα στρογγυλό ανάχωµα περιτριγυρισµένο µε µια τάφρο που είχε διάµετρο 115m (320 πόδια) και δυο εισόδους: µια µεγάλη βοριοανατολικά και µια µικρότερη νότια. Λένε ότι το Στόουνχεντζ ήταν ένας κλειστός χώρος όπου έκαιγαν τους νεκρούς. Οι επιστήµονες ανακάλυψαν ότι κάπου στην Ουαλία ήταν ο τόπος προέλευσης των µεγάλιθων του µνηµείου και ότι πιθανών µεταφέρθηκαν από εκεί στο σηµείο που χτίστηκε το Στόουνχεντζ µε την ροή ενός ποταµού. Οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι το σηµείο αυτό πρέπει να θεωρούταν ιερό ή να σχετιζόταν µε κάποια θεότητα.

23 ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙ ΝΕΫ (ΣΙ ΝΕΫ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) ΗΌπερα του Σίδνεϋ (Sydney Opera House) βρίσκεται στο Σίδνεϋ, στη Νότια Νέα Ουαλία της Αυστραλίας. Είναι ένα από τα πιο διάσηµα κτίρια του 20 ου αιώνα και ένας από τους διασηµότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσµο. Η όπερα του Σίδνεϋ είναι ένα σύγχρονο εξπρεσιονιστικό σχέδιο, µε µια σειρά µεγάλων προκατασκευασµένων «κοχυλιών», που διαµορφώνει τις στέγες της δοµής. Καλύπτει 1.8 εκτάρια (4.5 στρέµµατα) εδάφους. Έχει 183 µέτρα (605 πόδια) µήκος και περίπου 120 µέτρα (388 πόδια) πλάτος στο ευρύτερο σηµείο του. Υποστηρίζεται σε 580 αποβάθρες που βυθίζονται µέχρι 25 µέτρα κάτω από τη στάθµη της θάλασσας. Περιέχει 5 θέατρα, 5 στούντιο πρόβας, 2 κύριες αίθουσες, 4 εστιατόρια, 6 bars και πολυάριθµα καταστήµατα αναµνηστικών.

24 ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ (ΑΓΚΡΑ, ΙΝ ΙΑ) ΟΣάχΤζιχάν, πέµπτος δεσπότης της Μογγολικής υναστείας, που βασίλευσε από το 1628 ως το 1658 έχτισε αυτό το κολοσσιαίο µαρµάρινο µνήµα. Για να γίνει βασιλιας έπρεπενα σκοτώσει τους συγγενείς του. Είχε όµως µεγάλη αγάπη για τη γυναίκα του, την Αργιουµάντ Μπανού Μπεγκούµ, και της έδωσε το τιµητικό όνοµα Μουµτάλ- ι- Μαχάλ, ``Πολύτιµο πετράδι του Παλατιού``. Συµβουλεύτηκε τους πιο ξακουστούς αρχιτέκτονες και τεχνίτες. Από την Κωνσταντινούπολη, από τη Λαχόρη, από την Σαµαρκάνδη και το Κωνταχάρ, ήρθαν εργάτες για να χτιστεί το περίφηµο αυτό µνηµείο. Η καταπληκτική εντύπωση που κάνει στον επισκέπτη το Τατζ Μαχάλ οφείλεται κυρίως στις αντιθέσεις.

25 ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ (ΜΑΛΙ) Τον 12ο αιώνα, το Τιµπουκτού βρισκόταν στο σταυροδρόµι των τεσσάρων πιο σηµαντικών διαδροµών καραβανιών, τροφοδοτώντας τον Αραβικό κόσµο που κάλυπτε µια περιοχή από τη Μέση Ανατολή έως την Ισπανία. Η συγκέντρωση πλούτου το έκανε ένα από τα πιο πλούσια µέρη στη Γη εκείνη την εποχή. Αυτό διευκόλυνε την εγκατάσταση ενός από τα πρώτα πανεπιστήµια στην ιστορία της ανθρωπότητας - το φηµισµένο Ισλαµικό πανεπιστήµιο µε το όνοµα Koranic Sankore, όπου φοιτητές σπούδαζαν νοµική, ιατρική, ρητορική, και άλλα. Σήµερα, παραµένει µαζί µας ως ένας ισχυρός µύθος και µε αυτόν τον τρόπο, µοιάζει σε ένα άλλο αρχαίο θαύµα, τους κρεµαστούς κήπους της Βαβυλώνας.

26 ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ 21 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΛΛΕΞΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ ΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ 3D PUZZLE

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ 3D PUZZLE Discover the world through the great Architectural Buildings with the 3 dimensional Puzzles... ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ 3D PUZZLE Βαθμοί Δυσκολίας : 1 ~ 3 Εύκολη συναρμολόγηση χρόνος από 10 ~ 30 λεπτά. 3 ~ 5 Κανονικός

Διαβάστε περισσότερα

Project 4 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ. 2oΓΕΛ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2011-2012 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Πολυμίλη Ελένη EIFFEL ΒΕΝΕΤΙΑ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ SYDNEY

Project 4 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ. 2oΓΕΛ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2011-2012 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Πολυμίλη Ελένη EIFFEL ΒΕΝΕΤΙΑ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ SYDNEY Project 4 ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ GOLDEN GATE ΔΙΩΡΥΓΑ ΠΑΝΑΜΑ NOTRE DAME ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ STONEHENGE DUBAI EIFFEL ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ SYDNEY ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη ιστορία της αρχιτεκτονικής για το μάθημα του Ελεύθερου Προοπτικού Σχεδίου

Σύντομη ιστορία της αρχιτεκτονικής για το μάθημα του Ελεύθερου Προοπτικού Σχεδίου Σύντομη ιστορία της αρχιτεκτονικής για το μάθημα του Ελεύθερου Προοπτικού Σχεδίου 1 Προϊστορία Παλαιολιθική (-12000 π.χ)-νομαδισμός Ως Παλαιολιθική περίοδος ορίζεται το πρωιμότερο τμήμα της Λίθινης Εποχής

Διαβάστε περισσότερα

Ρώμη. η αιώνια πόλη. Περιοχές της Ρώμης

Ρώμη. η αιώνια πόλη. Περιοχές της Ρώμης Ρώμη η αιώνια πόλη Ο Πικάσο τη χαρακτήρισε «μητρόπολη με τις τρεις αιωνιότητες - της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της μουσικής των αιθέρων». Ο μύθος και η ιστορία είναι αλληλένδετα στη Ρώμη, μια

Διαβάστε περισσότερα

Αγία Πετρούπολη. Η Βενετία του Βορρά

Αγία Πετρούπολη. Η Βενετία του Βορρά Αγία Πετρούπολη Η Βενετία του Βορρά Στο μυχό του Φιννικού Κόλπου, εκεί όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέβας, τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, βρίσκεται η Αγία Πετρούπολη. Είναι το αστικό θαύμα

Διαβάστε περισσότερα

Ρώμη. Ταξιδιωτικός & Τουριστικός Οδηγός ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ρώμη. Ταξιδιωτικός & Τουριστικός Οδηγός ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ρώμη Ταξιδιωτικός & Τουριστικός Οδηγός ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Πληροφορίες Χώρα: Ιταλία (τηλ. κωδικός +39) Πληθυσμός: 3.700.000 Αεροδρόμια: Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη με πούλμαν. Σελ 58 Βυζαντινή Οχρίδα & κρουαζιέρα στη Λίμνη Βουλγαρία πολυτελείας Κροατία- Μαυροβούνιο Βοσνία Σερβία ΝΕΟ Αλπικό Πανόραμα ΝΕΟ

Ευρώπη με πούλμαν. Σελ 58 Βυζαντινή Οχρίδα & κρουαζιέρα στη Λίμνη Βουλγαρία πολυτελείας Κροατία- Μαυροβούνιο Βοσνία Σερβία ΝΕΟ Αλπικό Πανόραμα ΝΕΟ 2013 KEEP CALM and TRAVEL ON εκδρομές ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ σε όλο τον κόσμο! Μακρινά & εξωτικά ταξίδια Οργανωμένα Ευρώπης ΓΑΜΗΛΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ καλό καλοκαίρι Ευρώπη με αεροπλάνο Σελ 10 Οι Κέλτικοι Μύθοι της

Διαβάστε περισσότερα

Λισαβόνα. η κυρά του Ωκεανού

Λισαβόνα. η κυρά του Ωκεανού Λισαβόνα η κυρά του Ωκεανού Θρύλοι αναφέρουν ότι η πόλη ιδρύθηκε από τον Οδυσσέα! Γι αυτό και αναφέρεται ως «Πόλη του Οδυσσέα», επίσης "Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων - εξερευνητών", και ως και "κυρά του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙ ΙΩΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ VERSUS CLUB:

ΤΑΞΙ ΙΩΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ VERSUS CLUB: ΑΘΗΝΑ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, T.K.10557 Τηλ. 2103232800 Fax: 210 3232450 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καλαποθάκη 7-9, ίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, T.K.546 24 Τηλ. 2310 230001 Fax: 2310 230777 Email: info@versus-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα. Νικαια. Ξάνθη. 25η Μαρτίου. μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία Ξεφάντωμα σε Ευρωπαϊκούς & Ελληνικούς προορισμούς

Πάτρα. Νικαια. Ξάνθη. 25η Μαρτίου. μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία Ξεφάντωμα σε Ευρωπαϊκούς & Ελληνικούς προορισμούς Νικαια Βενετια Ξάνθη Πάτρα 25η Μαρτίου Απόκριες 2015 μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία Ξεφάντωμα σε Ευρωπαϊκούς & Ελληνικούς προορισμούς ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Κλασική Κίνα... 3 Βενετσιάνικο

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο Αρχαιολογικού Χώρου Κουρίου. Ελληνικά

Κείμενο Αρχαιολογικού Χώρου Κουρίου. Ελληνικά Κείμενο Αρχαιολογικού Χώρου Κουρίου Ελληνικά 1 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΟΥΡΙΟΥ Πρώτη Ενότητα: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Η πόλη της Λεμεσού είχε την τύχη να αναπτυχθεί μεταξύ δύο σημαντικών αρχαίων βασιλείων της Κύπρου: την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά 18531, Πειραιάς. Τηλ. 210 4101601. Φαξ: 210 4101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Βουδαπέστη το διαμάντι του Δούναβη

Βουδαπέστη το διαμάντι του Δούναβη Βουδαπέστη το διαμάντι του Δούναβη Μαγυάροι βασιλείς, Τούρκοι κατακτητές, Αψβούργοι αυτοκράτορες και Σοβιετικοί κομισάριοι άφησαν τα ίχνη τους και κομμάτια από τον πολιτισμό τους σε μια πόλη που διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εφηµερίδα των νέων µας ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εφημερίδα των νέων μας -Τεύχος 3, εκέµβριος 2008 URL: www.unesco.gr - E-mail: info@unesco.gr - - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΛΟΣ!!! UNESCO

Διαβάστε περισσότερα

Ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών

Ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής Ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών Σχολ. Έτος 2014-15 1 Συμμετείχαν οι μαθητές: Γρατσίας Γιάννης Γκιούρδα Έλενα Δούκας Αντώνης Ζώης Κώστας

Διαβάστε περισσότερα

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο των Δελφών

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο των Δελφών ΔΕΛΦΟΙ Στον Ομφαλό της Γης Κάποτε, λέει ο μύθος, ο Δίας έστειλε δύο αετούς από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και αυτοί έσμιξαν πάνω από τους Δελφούς, τον «ομφαλό της γης», όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά 18531, Πειραιάς. Τηλ. 210 4101601 Φαξ: 210 4101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

32-33 Μοναδικό Πανόραμα Βιετνάμ 34-35 Βιετνάμ-Καμπότζη 36-37 Λάος-Καμπότζη-Βιετνάμ 38-39 Πανόραμα Βιρμανίας

32-33 Μοναδικό Πανόραμα Βιετνάμ 34-35 Βιετνάμ-Καμπότζη 36-37 Λάος-Καμπότζη-Βιετνάμ 38-39 Πανόραμα Βιρμανίας 2014 68 Iνδία Κεντρική Ασία Θιβέτ 4-5 Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας- Δελχί-Άγκρα-Τζαιπούρ (Καζουράχο - Βαρανάσι) 6-7 Νότια Ινδία Κεράλα 8-9 Γύρος Ινδίας- Νεπάλ-Ποκάρα 10 Βασίλεια των Ιμαλάιων- Κασμίρ-Λαντάκ 11

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα Όροι Χρήσης 2 Περιεχόμενα 3 Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόνησα (4ήμερη) 4 Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόνησα (7ήμερη) 5

Σελίδα Όροι Χρήσης 2 Περιεχόμενα 3 Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόνησα (4ήμερη) 4 Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόνησα (7ήμερη) 5 Σελίδα Όροι Χρήσης 2 Περιεχόμενα 3 Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόνησα (4ήμερη) 4 Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόνησα (7ήμερη) 5 Καππαδοκία - Σμύρνη - Παμούκαλε - Ικόνιο 6 Σμύρνη 7 Βουδαπέστη

Διαβάστε περισσότερα

Απο τουσ Πρωτουσ Ανθρωπουσ ωσ το Νεολιθικο Πολιτισμο

Απο τουσ Πρωτουσ Ανθρωπουσ ωσ το Νεολιθικο Πολιτισμο Λίγη ακόμη ιστορία Απο τουσ Πρωτουσ Ανθρωπουσ ωσ το Νεολιθικο Πολιτισμο Τι είναι η Ιστορία; Η Ιστορία είναι η επιστήμη που εξετάζει τη ζωή των ανθρώπων στο παρελθόν. Μελετά τις σχέσεις που είχαν οι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Η Αρχαϊκή Εποχή Οι αιώνες των μεταρρυθμίσεων 700--480 π.χ.

Η Αρχαϊκή Εποχή Οι αιώνες των μεταρρυθμίσεων 700--480 π.χ. Η αρxαϊκη εποxη -- Οι αιωνεσ των μεταρρυθμισεων Κεφάλαιο 4 Η Αρχαϊκή Εποχή Οι αιώνες των μεταρρυθμίσεων Για την Αρχαϊκή Εποχή, όπως και για τις άλλες περιόδους που εξετάσαμε ως τώρα, σημαντική πηγή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ηρακλείου...4 Η πόλη του Ηρακλείου...5 Ιστορία...6 Αξιοθέατα...7 Το χωριό Αμμουδάρα...9 Το χωριό Λινοπεράματα... 10 Η παραλία Παλαιόκαστρο...

Διαβάστε περισσότερα

Στις ημέρες της καλύτερης θέασης των ανθισμένων κερασιών ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ 300 ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΑΠΩΝΙΑ

Στις ημέρες της καλύτερης θέασης των ανθισμένων κερασιών ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ 300 ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531, Πειραιάς. Τηλ. 2104101601 Φαξ: 2104101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

www.symiacos.gr Αεροπορικά & Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Γαμήλια & Εξωτικά ταξίδια Κρουαζιέρες Επιχειρηματικά ταξίδια Εκθέσεις Συνέδρια Incentives Groups

www.symiacos.gr Αεροπορικά & Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Γαμήλια & Εξωτικά ταξίδια Κρουαζιέρες Επιχειρηματικά ταξίδια Εκθέσεις Συνέδρια Incentives Groups T: 210 99 58 823 2009 2010 Αεροπορικά & Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Γαμήλια & Εξωτικά ταξίδια Κρουαζιέρες Επιχειρηματικά ταξίδια Εκθέσεις Συνέδρια Incentives Groups Ακτή Μιαούλη 7-9, Πειραιάς 185 35 Τηλ: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 21 25 31 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 21, 25 & 31 ΗΜΕΡΕΣ EXPLORING THE WORLD Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στο Λονδίνο του 19ου αιώνα ένας μορφωμένος αριστοκράτης, ο Φιλέας Φογκ, μαζί με τον

Διαβάστε περισσότερα

ανοιξιάτικες αποδράσεις

ανοιξιάτικες αποδράσεις ανοιξιάτικες αποδράσεις η επιλογή στα ταξίδια σας! www.dieseltravel.gr ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Έκδοση οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων για όλο τον κόσμο, από το εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Παρίσι. Ταξιδιωτικός & Τουριστικός Οδηγός ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Παρίσι. Ταξιδιωτικός & Τουριστικός Οδηγός ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Παρίσι Ταξιδιωτικός & Τουριστικός Οδηγός ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Πληροφορίες Χώρα: Γαλλία (τηλ. κωδικός +33, νόμισμα: Ευρώ) Πληθυσμός: 11.769.433 Αεροδρόμια: Paris-Charles de

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΠΕΠΘ ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Κ.Π.Ε. ΣΤΥΛΙ ΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 Προλεγόµενα Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Εθνικού Σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-14 0 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β

Διαβάστε περισσότερα

Μαδρίτη. Με τον αέρα της βασίλισσας

Μαδρίτη. Με τον αέρα της βασίλισσας Μαδρίτη Με τον αέρα της βασίλισσας Ατμόσφαιρα εποχής, με μεγαλόπρεπα κτίρια και αναφορές στους μεγάλους βασιλιάδες της χρυσής εποχής της Ισπανίας, σε μια σύγχρονη πρωτεύουσα που γοητεύει τον επισκέπτη

Διαβάστε περισσότερα