Ένωση Οργανισμών Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες 2011 Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών στο Πανεπιστήμιο Stanford

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ένωση Οργανισμών Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες 2011 Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών στο Πανεπιστήμιο Stanford"

Transcript

1 CFP - Greek Ένωση Οργανισμών Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες 2011 Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών στο Πανεπιστήμιο Stanford Ιουνίου Προθεσμία Υποβολής Περιλήψεων: 1 Νοεμβρίου, 2010 (Μεσάνυχτα ώρα GMT). Παρακαλώ, σημειώστε: Η Επιτροπή Προγράμματος του Συνεδρίου δεν θα προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Η προθεσμία της 1 ης Νοεμβρίου είναι αυστηρή. Εάν σκοπεύετε να υποβάλετε πρόταση εργασίας για το DH2011, πρέπει να την υποβάλετε μέσω ηλεκτρονικού προτύπου υποβολής στην ιστοσελίδα έως την 1 η Νοεμβρίου. Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν: Αφίσα (περίληψη max 1500 λέξεις) Σύντομες εργασίες (περίληψη max 1500 λέξεις) Εκτενείς εργασίες (περίληψη max 1500 λέξεις) Συνεδρίες πολλαπλών εργασιών (σύνοψη max 500 λέξεις) Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών Ι. Γενικές Πληροφορίες Η διεθνής Επιτροπή Προγράμματος καλεί για υποβολή περιλήψεων εργασιών μεταξύ 750 και 1500 λέξεων σε οποιοδήποτε θέμα ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, από πληροφορική τεχνολογία μέχρι προβλήματα στην έρευνα και τη διδασκαλία ανθρωπιστικών επιστημών. Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα υποβολή εργασιών σχετικών με διεπιστημονικό έργο και νέες εξελίξεις στο χώρο καθώς

2 και εργασίες που σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με το θέμα του συνεδρίου του 2011 που είναι «Ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες: Ο συγκρητισμός των ανθρωπιστικών επιστημών». Έχοντας υπόψη την έννοια του συγκρητισμού, καλούμε ιδιαιτέρως την υποβολή εργασιών από ερευνητές στη Ν. Αμερική, ερευνητές ψηφιακών τεχνών και μουσικής, της ιστορίας χώρου, και των δημοσίων ανθρωπιστικών επιστημών. Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι υπό κατασκευή στη διεύθυνση και θα αναπτυχθεί τις επόμενες μερικές εβδομάδες. Η επιτροπή του συνεδρίου στοχεύει σε ένα ποικίλο πρόγραμμα και για το λόγο αυτό συμβατικά δεν θα δεχτεί για παρουσίαση πολλαπλές εργασίες από τον ίδιο συγγραφέα ή ομάδα συγγραφέων. Οι προτάσεις μπορεί, για παράδειγμα, να σχετίζονται με τις ακόλουθες πτυχές των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών: Ερευνητικά θέματα που περιλαμβάνουν εξόρυξη δεδομένων, σχεδιασμό και υποδειγματοποίηση πληροφοριών, θέματα λογισμικού, και ανθρωπιστικές έρευνες μέσα από ψηφιακά μέσα. Έρευνα βασιζόμενη σε υπολογιστή και υπολογιστικές εφαρμογές στον εγραμματισμό, τη γλωσσολογία, τις σπουδές πολιτισμού και ιστορίας, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εγραμματισμού, της δημόσιας πτυχής των ανθρωπιστικών επιστημών, και άλλων διεπιστημονικών πτυχών της σύγχρονης έρευνας. Τέτοια παραδείγματα μπορεί να είναι ανάλυση κειμένου και συλλογών, σώματα γλωσσολογίας, επεξεργασία γλώσσας, εκμάθηση γλώσσας, και γλώσσες υπό εξαφάνιση. Ψηφιακές τέχνες, αρχιτεκτονική, μουσική, κινηματογραφία, θέατρο, νέα μέσα και άλλα σχετικά αντικείμενα. Δημιουργία και διατήρηση ψηφιακών ανθρωπιστικών πόρων. Ρόλος των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών στα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών. Όλο το φάσμα των θεμάτων που καλύπτονται από τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες εμφανίζεται και στο επιστημονικό περιοδικό των σχετικών ενώσεων: Literary and Linguistic Computing (LLC), Oxford University Press.

3 Η προθεσμία υποβολής προτάσεων αφισών, σύντομης εργασίας, εκτενούς εργασίας, και συνόδων στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου είναι 1 Νοεμβρίου, Επειδή η προθεσμία είναι αυστηρή εφιστούμε την προσοχή στην έγκαιρη προετοιμασία των προτάσεών σας πριν από την ημερομηνία υποβολής. Οι σύνεδροι θα ειδοποιηθούν για πιθανή αποδοχή στις 15 Φεβρουαρίου, Το ηλεκτρονικό πρότυπο υποβολής θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου στις αρχές Οκτωβρίου Δείτε παρακάτω για πλήρεις λεπτομέρειες υποβολής προτάσεων. Μια ξεχωριστή πρόσκληση για προσυνέδρια και εργαστήρια θα εκδοθεί από την Επιστημονική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, προτάσεις για εκθέσεις προϊόντων ή προμηθευτών χωρίς κρίση πρέπει να συζητηθούν απευθείας με τον τοπικό οργανωτή του συνεδρίου, Glen Worthey, το συντομότερο δυνατό. Η διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι Όλες οι άλλες προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στην Επιστημονική Επιτροπή μέσα από την προαναφερόμενη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου. II. Τύποι Προτάσεων Οι προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής μπορεί να είναι τεσσάρων τύπων: (1) παρουσιάσεις αφισών, (2) παρουσιάσεις σύντομων εργασιών (3) εκτενείς εργασίες και (4) συνεδρίες (είτε τριών εργασιών είτε κοινού θέματος). Αυτό το χρόνο η επιτροπή προσεγγίζει τις προτάσεις με διαφορετικό τρόπο. Ο τύπος εργασίας που υποβάλλεται πρέπει να είναι ειδικός ανά εφαρμογή. Παρά ταύτα η επιτροπή μπορεί να αποδεχτεί μια αίτηση σε διαφορετική κατηγορία με βάση τον αριθμό των προτάσεων και τη φύση της περίληψης. Κατά ένα μέρος, αυτή η προσέγγιση απαντά στο μεγάλο αριθμό πρόσφατων προσκλήσεων και, κατά ένα άλλο, αναγνωρίζει ότι όλες οι εφαρμογές επιλέγονται μετά από κρίση και ότι όλες οι παρουσιάσεις είναι ισοδύναμης σημασίας. Οι εργασίες και οι αφίσες μπορούν να υποβληθούν στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά και τα Ισπανικά.

4 1) Παρουσιάσεις Αφισών Παρακαλώ υποβάλλετε μια περίληψη 750 έως 1500 λέξεων. Οι παρουσιάσεις αφισών μπορεί να περιλαμβάνουν οποιαδήποτε εργασία σε εξέλιξη σε οποιοδήποτε θέμα της πρόσκλησης εργασιών όπως περιγράφηκαν παραπάνω, υπολογιστική τεχνολογία, επιδείξεις έργων και λογισμικού. Οι παρουσιάσεις αφισών και λογισμικού έχουν στόχο να είναι διαδραστικές, δίνοντας την ευκαιρία στο σύνεδρο να ανταλλάξει ιδέες πρόσωπο-με-πρόσωπο με το κοινό και να συζητήσει την εργασία του με λεπτομέρεια με όσους ενδιαφέρονται σε βάθος για το ίδιο θέμα. Οι σύνεδροι θα έχουν χώρο ανάρτησης για να επιδείξουν τη δουλειά τους, υπολογιστικές συνδέσεις μπορεί να είναι διαθέσιμες, ενώ, επίσης, ενθαρρύνονται να παρέξουν μια διεύθυνση URL, επιχειρηματική κάρτα, ή φυλλάδια χωρίς λεπτομερείς πληροφορίες. Οι αφίσες θα εκτίθενται σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και μια διακριτή συνεδρία αφιερωμένη σε αυτούς, όπου οι σύνεδροι μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Πρόσθετος χρόνος μπορεί να διατεθεί για επιδείξεις λογισμικού και έργων. Οι συνεδρίες με αφίσες ίσως καταδείξουν ένα μέρος από την πιο καινοτομική δουλειά που γίνεται στον τομέα των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών. Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό η επιστημονική επιτροπή θα επιδώσει σχετικό βραβείο καλύτερης αφίσας. 2) Σύντομες Εργασίες Πρόκειται για μια νέα κατηγορία παρουσιάσεων, στην οποία επιτρέπονται μέχρι πέντε σύντομες εργασίες σε συνεδρία μιας ώρας, με χρόνο αυστηρά δέκα (10) λεπτά ώστε να υπάρξει χρόνος για μία ή δύο ερωτήσεις ανά εργασία. Προτάσεις σύντομων εργασιών (750 έως 1500 λέξεις) είναι κατάλληλες για την αναφορά σε σύντομα πειράματα, για την περιγραφή έρευνας σε εξέλιξη και για την περιγραφή νεωτερικών εργαλείων ή λογισμικού στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Η Επιστημονική Επιτροπή έχει τη ευχέρεια να ζητήσει την παρουσίαση σύντομων εργασιών και ως σύντομη εργασία και ως συνεδρία αφίσας. Για έρευνες ή έργα σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εκτενή εργασία.

5 3) Εκτενείς Εργασίες Προτάσεις για εκτενείς εργασίες ( λέξεις) γίνονται δεκτές για την αναφορά ουσιώδους, ολοκληρωμένης και μη δημοσιευμένης έρευνας, την ανάπτυξη σημαντικά νέων μεθοδολογιών ή ψηφιακών πόρων, και θεωρητικών, ιδιαίτερων ή κριτικών αναφορών. Στις εξατομικευμένες εργασίες παραχωρείται χρόνος είκοσι (20) λεπτών για την παρουσίαση και δέκα (10) λεπτών για ερωτήσεις. Οι προτάσεις για την ανάπτυξη νέων υπολογιστικών ή ψηφιακών πόρων πρέπει να καταδείχνουν πώς οι μεθοδολογίες εφαρμόζονται για την έρευνα και/ή τη διδασκαλία στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ποια είναι η επίδρασή τους στη μορφοποίηση και τοποθέτηση ερευνητικών ερωτημάτων, και πρέπει να περιλαμβάνουν και κάποιο κριτικό προσδιορισμό για την εφαρμογή αυτών των μεθοδολογιών στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Οι εργασίες που επικεντρώνονται σε ειδικές εφαρμογές ή ψηφιακούς πόρους στις ανθρωπιστικές επιστήμες πρέπει να παραπέμπουν σε προσεγγίσεις του προβλήματος τόσο παραδοσιακές όσο και βασιζόμενες σε υπολογιστή και πρέπει να περιλαμβάνουν και κριτικό προσδιορισμό της υπολογιστικής μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται. Όλες οι προτάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν σχετικές παραπομπές προς πηγές της βιβλιογραφίας. 4) Συνεδρίες Πολλαπλών Εργασιών (90 λεπτά) είναι είτε: Τρεις εκτενείς εργασίες. Ο οργανωτής της συνεδρίας πρέπει να υποβάλει μια δήλωση 500 λέξεων που να περιγράφει το θέμα της συνεδρίας, να περιλαμβάνει τις περιλήψεις λέξεων για κάθε εργασία, και αναφέρει ότι κάθε συγγραφέας είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη συνεδρία. Ή, Μία συνεδρία κοινού θέματος με τέσσερις έως έξι ομιλητές. Ο οργανωτής πρέπει να υποβάλει μια περίληψη λέξεων περιγράφοντας το θέμα, πώς θα οργανωθεί, τα θέματα όλων των ομιλητών, και μια ένδειξη ότι όλοι οι ομιλητές είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη συνεδρία.

6 Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων συνεδριών είναι η ίδια με αυτήν για την υποβολή προτάσεων εργασιών, δηλ. 1 Νοεμβρίου Μερικά στοιχεία για τις συνεδρίες εργασιών: εργασίες που υποβάλλονται ως μέρη ειδικών συνεδριών δεν μπορεί να υποβληθούν και ως εξατομικευμένες σε άλλη κατηγορία. Οι σύνεδροι πρέπει να δικαιολογήσουν την ομαδοποίηση των τριών εργασιών σε μια ειδική συνεδρία εξηγώντας την προστιθέμενη αξία της ειδικής συνεδρίας (--σε αντίθεση με το να περιλαμβάνονται οι εργασίες ξεχωριστά) και πώς, ειδικότερα, η ειδική συνεδρία εντάσσεται στο γενικότερο θέμα του συνεδρίου. III. Μορφότυπο των Προτάσεων Όλες οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού προτύπου υποβολής, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου στο αρχίζοντας από την 1 Οκτωβρίου Όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει προηγούμενα το σύστημα conftool για την υποβολή προτάσεων ή κριτικών είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουν τον υφιστάμενο λογαριασμό παρά να δημιουργήσουν καινούργιο. Εάν κάποιος έχει ξεχάσει το όνομα και το συνθηματικό χρήστη, παρακαλώ να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση Όπως αναφέρθηκε προηγούμενα, το πρότυπο ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου στις αρχές Οκτωβρίου IV. Πληροφορίες για την τοποθεσία του Συνεδρίου Το Πανεπιστήμιο Stanford βρίσκεται στην καρδιά της Silicon Valley στη χερσόνησο μεταξύ του κόλπου του San Francisco και του Ειρηνικού Ωκεανού όχι πολύ μακριά από τα επιβλητικά κοκκινόδαση και τους αμπελώνες των πεδιάδων Napa και Sonoma. Το Stanford έχει να προσφέρει μια ιδιαίτερη πινελιά ιστορίας και πολιτισμού στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες επειδή ισορροπεί ανάμεσα σε μια πλούσια παράδοση στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις τέχνες και τις θετικές επιστήμες και σε μια βαθιά συγγένεια με τον κόσμο των υπολογιστών, που ξεκινά αρκετά πριν από το τέλος της δεκαετίας του 1930 με την ίδρυση της Hewlett-Packard από δύο πρόσφατους τοτινούς αποφοίτους του στο θρυλικό γκαράζ ενός καθηγητή τους. Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε μέσα από την

7 ίδρυση της Google από δύο άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα τέλη της δεκαετίας του Καλωσορίζουμε λοιπόν τους νέους πρωτοπόρους στο DH2011. V. Υποτροφίες για νεαρούς ερευνητές Ένας περιορισμένος αριθμός υποτροφιών για νεαρούς ερευνητές θα είναι διαθέσιμες σε όσους παρουσιάζουν στο συνέδριο από την Ένωση Οργανισμών Ανθρωπιστικών Επιστημών (Association of Digital Humanities Organizations - ADHO). Οι νεαροί ερευνητές που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για υποτροφία θα βρουν τις κατευθυντήριες γραμμές στον ιστότοπο ADHO αργότερα το παρόν φθινόπωρο (αναμενόμενη ημερομηνία 1 Νοεμβρίου). Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό θα εκδοθούν τις επόμενες εβδομάδες. VI. Διεθνής Επιτροπή Προγράμματος Arianna Ciula (ALLC) Dominic Forest (SDI-SEMI) Cara Leitch (SDI-SEMI) John Nerbonne (ALLC) Bethany Nowviskie (ACH) Daniel O Donnell (SDI-SEMI) Dot Porter (ACH) Jan Rybicki (ALLC) John Walsh (ACH) Katherine Walter (ACH: Chair) Thanks for the translation of the call go to Dr. Sofia J. Athenikos, Drexel University, Philadelphia, USA and her consultants: Dr. John Kontos, Emeritus Professor of Artificial Intelligence of the Department of History and Philosophy of Science, The University of Athens, Athens, Greece Dr. Maria Hnaraki, Director of Greek Studies, Drexel University, Philadelphia, USA Mr. Theodoros Katerinakis, Adjunct Professor of Greek Studies, Drexel University, Philadelphia, USA

Εσωτερικός κανονισμός εκπόνησης πτυχιακών εργασιών Αντίρριο, Απρίλιος 2014. Σελίδα 1 από 21

Εσωτερικός κανονισμός εκπόνησης πτυχιακών εργασιών Αντίρριο, Απρίλιος 2014. Σελίδα 1 από 21 Εσωτερικός κανονισμός εκπόνησης πτυχιακών εργασιών Αντίρριο, Απρίλιος 2014 Σελίδα 1 από 21 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Γενικό πλαίσιο Σκοπός της πτυχιακής εργασίας... 2 Διαδικασία υποβολής και έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. Οδηγός Εκπόνησης Διπλωματικής Εργασίας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. Οδηγός Εκπόνησης Διπλωματικής Εργασίας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Τ Α Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Ω Ν Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν ΣΤΗΝ «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» Οδηγός Εκπόνησης Διπλωματικής

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός για εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Εσωτερικός Κανονισμός για εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Εσωτερικός Κανονισμός για εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα. Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα. Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΗΒΑ 2013 Πρόλογος Ο οδηγός εκπόνησης πτυχιακής εργασίας αφορά την περιγραφή των διαδικασιών που πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & Μ.Μ.Ε. ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & Μ.Μ.Ε. ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & Μ.Μ.Ε. ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΖΩΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013 Ο οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Teachers Guidelines PATHWAY. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ Προς Την Διερευνητική Μέθοδο Διδασκαλίας Των Επιστημών. (The PATHWAY to Inquiry Based Science Education)

Teachers Guidelines PATHWAY. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ Προς Την Διερευνητική Μέθοδο Διδασκαλίας Των Επιστημών. (The PATHWAY to Inquiry Based Science Education) PATHWAY Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ Προς Την Διερευνητική Μέθοδο Διδασκαλίας Των Επιστημών The PATHWAY to Inquiry-Based Science Teaching Teachers Guidelines (The PATHWAY to Inquiry Based Science Education) (The PATHWAY

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική» Ηράκλειο Φεβρουάριος 2014 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τη γλώσσα: εκμάθηση, διδασκαλία, αξιολόγηση Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης i

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 2.2 Δείκτης μέτρησης συμμετοχής στη δια βίου μάθηση 38. 2.3 Δείκτης Μέτρησης Ολοκλήρωσης των Σπουδών Λυκείου 13

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 2.2 Δείκτης μέτρησης συμμετοχής στη δια βίου μάθηση 38. 2.3 Δείκτης Μέτρησης Ολοκλήρωσης των Σπουδών Λυκείου 13 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I-II. Προσδιορισμός περιεχομένου Δεικτών - Πηγές στοιχείων και καταγραφή τους 1. Εισαγωγή 1 1.1 Αντικειμενικοί στόχοι του Έργου 3 1.2 Μεθοδολογία υλοποίησης του Παραδοτέου 4 1.3 Το Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας

Οδηγός Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΕΙ Αθήνας Οδηγός Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας Επιτροπή Σύνταξης: Κ. Γεωργούλη Κ. Βουδούρης Θ. Γεροστάθης 1. Εισαγωγικό σημείωμα Η παρούσα έκδοση αποτελεί έναν οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική» Ηράκλειο Μάρτιος 2015 Περιεχόμενα Μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... 3 Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 ΝΟΜΟΣ 2916/2001 (αρθρ 5, παρ., 12)... 4 Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 Β1. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής. Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική»

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής. Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική» Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λογιστική και Ελεγκτική» Ηράκλειο Οκτώβριος 2012 Περιεχόμενα Μέρος Ι... 4 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Τ μ ή μ α Τ ο υ ρ ι σ τ ι κ ώ ν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δρ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ Δρ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ Καθ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 Μ ΕΤΑΠΤΥΧΙ ΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα. Οδηγός Συγγραφής Διπλωματικής Εργασίας

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα. Οδηγός Συγγραφής Διπλωματικής Εργασίας Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα Οδηγός Συγγραφής Διπλωματικής Εργασίας 1 Η Διπλωματική Εργασία Η διπλωματική εργασία είναι μέρος του προγράμματος σπουδών του Διατμηματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

i-teacher Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Τεύχος 11ο - Μάιος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher.

i-teacher Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Τεύχος 11ο - Μάιος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher. i-teacher Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Τεύχος 11ο - Μάιος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher.gr 2/314 «I-TEACHER.GR» - ISSN 1792-4146 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:

Διαβάστε περισσότερα

Απόψεις ΣΥ.ΚΑ.Π. Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Απόψεις ΣΥ.ΚΑ.Π. Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Απόψεις Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥ.ΚΑ.Π) Λευκωσία, Ιανουάριος 2015 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΔΠΜ) «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-14

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΔΠΜ) «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-14 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΔΠΜ) «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-14 ΠΑΤΡΑ, 2013 Περιεχόμενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εισαγωγή......3 Γενικές Πληροφορίες...5 Διάρθρωση Προγράμματος...6

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Οδηγός εκπαιδευτή 1.1. Εισαγωγή 1.2. Εκπαιδευτικό υλικό για τις δραστηριότητες πρόληψης του άγχους 1.3. Περιγραφή του οδηγού εκπαιδευτή

Διαβάστε περισσότερα

cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx Ευρωπαϊκή Έρευνα Γλωσσικών Δεξιοτήτων: Η Ελληνική Συμμετοχή cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδηγός Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών (Ph.D.) 2011-2012

Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδηγός Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών (Ph.D.) 2011-2012 Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδηγός Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών (Ph.D.) 2011-2012 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Σκοπός... 3 Τομείς έρευνας... 3 Οικονομική Υποστήριξη... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

«ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ (στο πλαίσιο του έργου ΕΠΕΑΕΚ «ιεύρυνση τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Πανεπιστήµιο Στερεάς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ : ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Β ΦΑΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ : ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Β ΦΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ : ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Β ΦΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3.6 Αξιολόγηση Λειτουργίας ΕΑΠ: Αποτελέσματα Έρευνας Αποφοίτων... 485 3.7 Αξιολόγηση Συνέργιας & Συμπληρωματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωμάτωση του λογότυπου Πληροφοριακής Παιδείας: Ένα Εγχειρίδιο Μάρκετινγκ Προσχέδιο Δεκέμβριος 2009

Ενσωμάτωση του λογότυπου Πληροφοριακής Παιδείας: Ένα Εγχειρίδιο Μάρκετινγκ Προσχέδιο Δεκέμβριος 2009 Ενσωμάτωση του λογότυπου Πληροφοριακής Παιδείας: Ένα Εγχειρίδιο Μάρκετινγκ Προσχέδιο Δεκέμβριος 2009 IFLA Information Literacy Section / UNESCO Εκπονήθηκε από τους:* Jesus Lau jlau@uv.mx / www.jesuslau.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2007

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2007 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια ολοκλήρωσης των σπουδών για την απόκτηση προπτυχιακού διπλώµατος του Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΕΑΕΚ)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΕΑΕΚ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΕΑΕΚ) ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΚΕΤΟ 3 3.1 3.1β 2.2.3 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

g Οδηγός Σταδιοδρομίας

g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Πίνακας περιεχομένων Σχετικά με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας 2 Με δυο λόγια 3 Τι είναι η ΔΑΣΤΑ 3 Το Γραφείο Διασύνδεσης 4 Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης 4 Η Μονάδα Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα