Οδηγίες χειρισμού. The Ultimate Guitar-to-USB Interface to Jam and Record with Killer Modeling Amps and Effects

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες χειρισμού. The Ultimate Guitar-to-USB Interface to Jam and Record with Killer Modeling Amps and Effects"

Transcript

1 Οδηγίες χειρισμού GUITAR UCG102 The Ultimate Guitar-to-USB Interface to Jam and Record with Killer Modeling Amps and Effects

2 2 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Περιεχομενα 1. Εισαγωγή Συμπεριλαμβανόμενο λογισμικό Απαιτήσεις συστήματος Οδηγός συσκευής και λανθάνουσα κατάσταση Εγκατάσταση για τα Windows Εγκατάσταση του UCG Εγκατάσταση του λογισμικού guitar combos Εγκατάσταση του Audacity Αντιμετώπιση προβλημάτων Εγκατάσταση για Υπολογιστή Τύπου Mac Εγκατάσταση του UCG Εγκατάσταση του λογισμικού guitar combos Εγκατάσταση του Audacity Ρύθμιση του οδηγού ήχου Αντιμετώπιση προβλημάτων... 21

3 3 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 1. Εισαγωγή 1.1 Συμπεριλαμβανόμενο λογισμικό Το UCG102 διαθέτει ένα πλήρες πακέτο λογισμικού που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε αμέσως. Το πακέτο λογισμικού περιλαμβάνει τα εξής: CD: Λογισμικό Guitar Combos της Native Instruments 3 διαφορετικοί ενισχυτές combo (PC / Mac) Audacity (PC / Mac) Οδηγός BEHRINGER USB AUDIO (PC) Λογισμικό Guitar Combos της Native Instruments Η σειρά Native Instruments Guitar Combos προσφέρει έξοχο ήχο, μέγιστη αποτελεσματικότητα και τέλεια δυνατότητα παιξίματος. Τα Guitar Combos εξομοιώνουν με τέλειο τρόπο τρία κλασσικά combos. Εδώ χρησιμοποιείται η ίδια, εξαίσια τεχνολογία η οποία έχει βοηθήσει στην απόδοση πολυάριθμων διακρίσεων στο Guitar Rig. Τα Combos λυχνιών που έχουν εξομοιωθεί με μεγάλη προσοχή διαθέτουν έναν απόλυτα αυθεντικό, ζεστό και δυναμικό χαρακτήρα για έναν απόλυτα καθαρό ήχο. Οι διαφορετικές προ-ρυθμίσεις είναι μόνο μια μικρή οπτική άποψη στο απέραντο, μουσικό φάσμα αυτών των κλασσικών ενισχυτών. Επαγγελματικός ήχος Τα Guitar Combos βασίζονται στην ίδια τεχνολογία μοντελοποίησης όπως τα Guitar Rig για μια ασυνήθιστη ποιότητα ήχου. Τα Guitar Combos είναι η τέλεια λύση για μουσικούς οι οποίοι έχουν μόνο ελάχιστη ή καμία εμπειρία με επαγγελματικό λογισμικό μουσικής. Ότι χρειάζεσαι για τον ήχο επαγγελματικών παραγωγών στούντιο είναι ένας υπολογιστής, μια κάρτα ήχου, μια κιθάρα και αυτά τα Combos! Το πλήρες φάσμα AC Box Combo είναι ένα δημοφιλές μοντέλο το οποίο επέφερε η βρετανική επανάσταση της μουσικής ποπ. Από απαλό έως και με παραμόρφωση - αυτό το Combo έχει έναν μοναδικό, εμπνευσμένο χαρακτήρα. Το Twang Combo είναι η προσωποποίηση του ήχου μπλουζ Clean and Crunchy. Για πάρα πολλές δεκαετίες αυτός ο ζεστός και χαρακτηριστικός ήχος συνέβαλε σε πολυάριθμες επιτυχίες. Βασισμένο σε πασίγνωστους ενισχυτές λυχνιών τους οποίους δημιούργησαν οι θρύλοι των μετέπειτα δεκαετιών του 60 και των αρχών του 70, το Plexi Combo είναι συνώνυμο του ήχου ροκ. Ο χαρακτηριστικός και ξεχωριστός ήχος του μπορεί να είναι ταυτόχρονα ζεστός και σκληρός.

4 4 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Χαρακτηριστικά Βασίζεται στους ενισχυτές, τις κονσόλες και τα εφέ του Guitar Rig που έχουν κερδίσει διακρίσεις. Τρία μοναδικά Combos, το καθένα με έναν συγκεκριμένο ήχο και σχέδιο Χειρισμός με διαίσθηση και ευκολία Έξοχη, επαγγελματική ποιότητα ήχου και απόδοση Κάθε ενισχυτής combo περιλαμβάνει ένα συντονιστή και μια πύλη ήχου Διαφορετικά εφέ προ-ενισχυτή και εφέ μετά τον ενισχυτή για κάθε Combo Ενσωματωμένο ντεκ κασετών ( Tapedeck ) για την αναπαραγωγή δεδομένων ήχου καθώς και ένας μετρονόμος Συμπεριλαμβάνονται προρυθμίσεις καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης μεμονωμένων, συμπληρωματικών προρυθμίσεων Πλήρης έλεγχος MIDI (μεταξύ άλλων μέσω άνετης λειτουργίας MIDI Learn) Το CD περιλαμβάνει τρία διαφορετικά Guitar Combos για αξιολόγηση. Με τον αριθμό σειράς στη θήκη του CD μπορείτε να ενεργοποιήσετε πλήρως έναν ενισχυτή combo. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις πληροφορίες που αναγράφονται στη θήκη του CD. Ως εγγεγραμμένος χρήστης του Guitar Combo δικαιούστε έκπτωση για την αναβάθμιση της πλήρους έκδοσης του λογισμικού Guitar Combos και Guitar Rig. Για την αναβάθμιση, φροντίστε να γραφτείτε στην Native Instruments και επισκεφθείτε το κατάστημα στο web στη διεύθυνση 1.2 Απαιτήσεις συστήματος Για να συνδέσετε το UCG102 που διαθέτετε σε έναν υπολογιστή, χρειάζεστε μια θύρα USB. Το UCG102 που διαθέτετε είναι συμβατό με υπολογιστές τύπου PC και Mac. Συνεπώς, δεν απαιτείται διαδικασία εγκατάστασης ή οδηγοί. Μόλις συνδέσετε το UCG102 σε μια θύρα USB, θα αναγνωριστεί ως γενική συσκευή ήχου USB. Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το UCG102 για εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο στο PC, π.χ. για εγγραφή ή ή χρήση με το παρεχόμενο λογισμικό Guitar Combos από την Native Instruments, συνιστούμε ιδιαίτερα να εγκαταστήσετε τον οδηγό USB AUDIO που περιλαμβάνεται, για να διασφαλίσετε μικρό λανθάνοντα χρόνο (βλ. κεφάλαιο Οδηγός συσκευής και λανθάνουσα κατάσταση ).

5 5 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τους απεσταλμένους οδηγούς και τις εφαρμογές λογισμικού, πρόσεξε τις ειδικές προϋποθέσεις συστήματος του εκάστοτε κατασκευαστή. Για να εργαστείτε με το λογισμικό, ο υπολογιστής σας πρέπει να πληροί τις παρακάτω ελάχιστες απαιτήσεις: PC Mac Λειτουργικό σύστημα Windows XP Mac OS X 10.3.x Επεξεργαστής Pentium 700 MHz Athlon XP 1.33 GHz Μνήμη RAM 256 MB 512 MB 1.3 Οδηγός συσκευής και λανθάνουσα κατάσταση G4 733 MHz ή Intel Core Duo 1.66 GHz Ένας οδηγός συσκευής είναι μια διασύνδεση η οποία εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ λογισμικού (εφαρμογή ήχου) και υλικού. Στην πλατφόρμα του προσωπικού υπολογιστή έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια διάφορα μοντέλα οδηγών για κάρτες ήχου. Μερικοί από αυτούς τους οδηγούς είναι ακατάλληλοι για χρήση για μια ταυτόχρονη εγγραφή/ αναπαραγωγή ή για την εργασία με πρόσθετα προγράμματα λογισμικού, διότι δεν προσφέρουν την πλήρη απόδοση επαγγελματικών καρτών ήχου και προκαλούν μια μεγάλη χρονική επιβράδυνση. Αυτή η χρονική επιβράδυνση ονομάζεται λανθάνων χρόνος. Θα βρεις τις επιλογές του οδηγού για τις εισόδους και εξόδους του υλικού υπολογιστή κατά κανόνα στις πρότυπες προ-ρυθμίσεις του χρησιμοποιούμενου λογισμικού. Εάν απαιτείται μπορείς να συμβουλευτείς την τεκμηρίωση του λογισμικού σου. Στον πίνακα ελέγχου του οδηγού σου ρύθμισε έναν χαμηλό λανθάνοντα χρόνο. Όσο μικρότερη η τιμή, τόσο το καλύτερο. Εάν υπάρξουν παρασιτικές απώλειες δεδομένων, τότε αύξησε την τιμή λανθάνοντα χρόνου βηματικά. 2. Εγκατάσταση για τα Windows 2.1 Εγκατάσταση του UCG102 Για να εγκαταστήσετε τον οδηγό USB AUDIO, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. 2) Εισαγάγετε το CD στη μονάδα CDROM. 3) Εντοπίστε το φάκελο ASIO_driver (Οδηγός ASIO) στο CD και ανοίξτε τον. 4) Κάντε διπλό κλικ στο Setup.exe για να εγκαταστήσετε τον οδηγό. 5) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. 6) Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

6 6 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Για να ρυθμίσετε σωστά τον οδηγό για τις εφαρμογές ήχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Ανοίξτε το ASIO-USB Control Panel (Πίνακας ελέγχου ASIO-USB) από το λογισμικό ήχου (μπορεί να λέγεται ASIO Config ή κάτι παρόμοιο). 2) Στην καρτέλα USB, ενεργοποιήστε την επιλογή που θέλετε σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης. Εικ. 2.1: Ρυθμίσεις του ASIO-USB Control Panel (Πίνακας ελέγχου ASIO-USB)

7 7 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 3) Στην καρτέλα ASIO, ενεργοποιήστε την επιλογή που θέλετε σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης. Εικ. 2.2: Ρυθμίσεις του ASIO-USB Control Panel (Πίνακας ελέγχου ASIO-USB)

8 8 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 2.2 Εγκατάσταση του λογισμικού guitar combos Το λογισμικό Guitar Combos περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς ενισχυτές combo. Επιλέξτε κάποιον από αυτούς ή όλους για εγκατάσταση. Με τον αριθμό σειράς στη θήκη του CD μπορείτε να ενεργοποιήσετε πλήρως έναν ενισχυτή combo. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις πληροφορίες που αναγράφονται στη θήκη του CD. Όλοι οι άλλοι ενισχυτές μπορούν να τεθούν σε λειτουργία επίδειξης με τους παρακάτω περιορισμούς: Η αποθήκευση ήχων είναι απενεργοποιημένη Σταματά μετά από 30 λεπτά Η ολική επαναφορά είναι απενεργοποιημένη Για να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή combo στο σύστημά σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Από το φάκελο NI Guitar Combos στο CD σας, επιλέξτε τον ενισχυτή combo που θέλετε να εγκαταστήσετε και ανοίξτε τον αντίστοιχο φάκελο αρχείου (ZIP) κάνοντας διπλό κλικ στην καταχώρησή του. 2) Κάντε διπλό κλικ στο Setup.exe για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. 3) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αν έχετε τον αριθμό σειράς για τον εγκατεστημένο ενισχυτή combo: 4) Αποδεχτείτε την έναρξη του NI Service Center (Κέντρο υπηρεσιών της Native Instruments), επιλέγοντας την αντίστοιχη καταχώρηση. Αν ο υπολογιστής σας δεν είναι συνδεδεμένος στο internet, επιλέξτε τη μέθοδο καταχώρησης εκτός σύνδεσης, για να ενεργοποιήσετε τον ενισχυτή combo μέσω άλλου υπολογιστή.

9 9 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 5) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Εικ. 2.3: Ενεργοποίηση προϊόντος με το NI s Service Center (Κέντρο υπηρεσιών της Native Instruments) Αν δεν έχετε τον αριθμό σειράς για τον εγκατεστημένο ενισχυτή combo, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο σε λειτουργία επίδειξης.

10 10 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Για να ρυθμίσετε τον ενισχυτή combo, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Ενεργοποιήστε τον ενισχυτή combo (είτε την έκδοση σύνδεσης από ένα κεντρικό λογισμικό είτε την αυτόνομη έκδοση). 2) Στο παράθυρο Audio Setup(Ρύθμιση ήχου), ενεργοποιήστε την επιλογή που θέλετε σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης. 3) Κάντε κλικ στο κουμπί ASIO Config για να εμφανίσετε το πλαίσιο διαλόγου ρυθμίσεων του οδηγού. Βλ. κεφάλαιο Εγκατάσταση του UCG102 για λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του οδηγού. Εικ. 2.4: Ρυθμίσεις παραθύρου Audio Setup (Ρύθμιση ήχου)

11 11 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 2.3 Εγκατάσταση του Audacity Το Audacity είναι ένα δωρεάν λογισμικό για εγγραφή και επεξεργασία ήχων. Για να εγκαταστήσετε το λογισμικό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Κάντε διπλό κλικ στο audacity.exe στο φάκελο Audacity. 2) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. 3) Ενεργοποιήστε την εφαρμογή και μεταβείτε στο File > Preferences (Αρχείο > Προτιμήσεις). 4) Στην καρτέλα Audio I/O (Είσ./Έξ. ήχου) ρυθμίστε τις συσκευές Playback (Αναπαραγωγή) και Recording (Εγγραφή) στην επιλογή BEHRINGER USB AUDIO (Συσκευή ήχου USB BEHRINGER).

12 12 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 5) Επανεκκινήστε την εφαρμογή.εικ. 2.5: Ρυθμίσεις παραθύρου Audio Setup (Ρύθμιση ήχου)

13 13 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 2.4 Αντιμετώπιση προβλημάτων Ανατρέξτε στη λίστα με τα πιο κοινά προβλήματα και τις υποδείξεις για την επίλυσή τους, αν συναντήσετε προβλήματα σχετικά με το λογισμικό. Το USB AUDIO codec (Κωδικοποιητής ήχου USB) δεν αναγνωρίστηκε από τα Windows, δεν υπάρχει καταχώρηση για τη συσκευή USB AUDIO (Συσκευή ήχου USB) στο device manager (Διαχείριση συσκευών) των Windows Ελέγξτε τη σύνδεση USB. Αν είναι δυνατό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο καλώδιο USB ή μια άλλη θύρα USB Συνδέστε το UCG102απευθείας στο PC ή στο φορητό υπολογιστή και όχι μέσω διανομέα USB Βεβαιωθείτε ότι η θύρα USB λειτουργεί (λειτουργεί με ψηφιακή κάμερα, εκτυπωτή, κ.λπ.;) Αν χρειάζεται, ελέγξτε αν οι θύρες USB έχουν ενεργοποιηθεί στο BIOS του κεντρικού συστήματος Η εγκατάσταση του οδηγού των Windows δεν ολοκληρώθηκε (π.χ. κωδικός σφάλματος 10, κωδικός σφάλματος 39 των Windows) Ελέγξτε τη σύνδεση USB. Αν είναι δυνατό, δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο USB ή μια άλλη θύρα USB Συνδέστε το UCG102απευθείας στο PC ή στο φορητό υπολογιστή και όχι μέσω διανομέα USB Αν είναι δυνατό, δοκιμάστε να το εγκαταστήσετε σε άλλο PC ή φορητό υπολογιστή Η εγκατάσταση του οδηγού BEHRINGER USB AUDIO απέτυχε με το σφάλμα Error 0x0006 Ελέγξτε τη σύνδεση USB. Αν είναι δυνατό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο καλώδιο USB ή μια άλλη θύρα USB Κλείστε την εφαρμογή και εκτελέστε ξανά το setup.exe στο φάκελο ASIO_driver (Οδηγός ASIO) στο CD Κατεβάστε τα πιο πρόσφατα αρχεία του οδηγού ASIO από τη διεύθυνση behringer.com Στο ASIO-USB control panel (Πίνακας ελέγχου ASIO-USB) δεν εμφανίζεται το BEHRINGER USB AUDIO (Συσκευή ήχου USB BEHRINGER) ως συσκευή Ελέγξτε τη σύνδεση USB. Αν είναι δυνατό, δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο USB ή μια άλλη θύρα USB Συνδέστε το UCG102 απευθείας στο PC ή στο φορητό υπολογιστή και όχι μέσω διανομέα USB Κλείστε την εφαρμογή και εκτελέστε ξανά το setup.exe στο φάκελο ASIO_driver (Οδηγός ASIO) στο CD

14 14 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Πολύ μεγάλος λανθάνων χρόνος 1) Ανοίξτε το ASIO-USB Control Panel (Πίνακας ελέγχου ASIO-USB) από το λογισμικό ήχου (μπορεί να λέγεται ASIO Config ή κάτι παρόμοιο). 2) Συσκευή USB = BEHRINGER USB AUDIO. 3) Κάντε κλικ στην καρτέλα ASIO. 4) Απόδοση συστήματος = ταχεία (ή ακόμη και υψηλής ταχύτητας). Κλικ ή dropouts στον ήχο κατά την εγγραφή 1) Ανοίξτε το ASIO-USB Control Panel (Πίνακας ελέγχου ASIO-USB) από το λογισμικό ήχου (μπορεί να λέγεται ASIO Config ή κάτι παρόμοιο). 2) Συσκευή USB = BEHRINGER USB AUDIO. 3) Κάντε κλικ στην καρτέλα ASIO. 4) Απόδοση συστήματος = κανονική. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση για χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη βελτιστοποίηση των Windows XP για εφαρμογές μουσικής. 3. Εγκατάσταση για Υπολογιστή Τύπου Mac 3.1 Εγκατάσταση του UCG102 Για να ρυθμίσετε το UCG102, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. 2) Συνδέστε το UCG102 με το καλώδιο USB στον υπολογιστή τύπου Mac. 3.2 Εγκατάσταση του λογισμικού guitar combos Το λογισμικό Guitar Combos περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς ενισχυτές combo. Επιλέξτε κάποιον από αυτούς ή όλους για εγκατάσταση. Με τον αριθμό σειράς στη θήκη του CD μπορείτε να ενεργοποιήσετε πλήρως έναν ενισχυτή combo. Οι άλλοι ενισχυτές μπορούν να τεθούν σε λειτουργία επίδειξης με τους παρακάτω περιορισμούς: Η αποθήκευση ήχων είναι απενεργοποιημένη Σταματά μετά από 30 λεπτά Η ολική επαναφορά είναι απενεργοποιημένη

15 15 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Για να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή combo στο σύστημά σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Από το φάκελο NI Guitar Combos στο CD σας, επιλέξτε τον ενισχυτή combo που θέλετε να εγκαταστήσετε και ανοίξτε τον αντίστοιχο φάκελο αρχείου (ZIP) κάνοντας διπλό κλικ στην καταχώρησή του. 2) Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης στην επιφάνεια εργασίας, για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. 3) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αν έχετε τον αριθμό σειράς για τον εγκατεστημένο ενισχυτή combo: 4) Αποδεχτείτε την έναρξη του NI Service Center (Κέντρο υπηρεσιών της Native Instruments), εφόσον σας ζητηθεί. Αν ο υπολογιστής σας δεν είναι συνδεδεμένος στο internet, επιλέξτε τη μέθοδο καταχώρησης εκτός σύνδεσης, για να ενεργοποιήσετε τον ενισχυτή combo μέσω άλλου υπολογιστή.

16 16 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 5) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Εικ. 3.1: Ενεργοποίηση προϊόντος με το NI s Service Center (Κέντρο υπηρεσιών της Native Instruments) Αν δεν έχετε τον αριθμό σειράς για τον εγκατεστημένο ενισχυτή combo, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο σε λειτουργία επίδειξης.

17 17 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού Για να ρυθμίσετε τον ενισχυτή combo, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Ενεργοποιήστε τον ενισχυτή combo (είτε την έκδοση σύνδεσης από ένα κεντρικό λογισμικό είτε την αυτόνομη έκδοση). 2) Στο παράθυρο Audio Setup (Ρύθμιση ήχου), ενεργοποιήστε την επιλογή που θέλετε σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης. Από το OS 10.X και μετά, η έκδοση stand-alone του Guitar Combos απαιτεί μια Aggregate Device, για να μπορεί να έχει πρόσβαση σε εισόδους και εξόδους του υλικού. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαμόρφωση ενός Aggregate Device θα βρείτε στη διεύθυνση behringer.com 3) Με το ρυθμιστή Output Latency (Λανθάνων χρόνος εξόδου), επιλέξτε μια ρύθμιση κάτω των 16 ms. Εικ. 3.2: Ρυθμίσεις παραθύρου Audio Setup (Ρύθμιση ήχου) σε λειτουργικό σύστημα OS 10,4 και νεότερο

18 18 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 3.3 Εγκατάσταση του Audacity Το Audacity είναι ένα δωρεάν λογισμικό για εγγραφή και επεξεργασία ήχων. Για να εγκαταστήσετε το λογισμικό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Κάντε διπλό κλικ στο audacity.exe στο φάκελο Audacity. 2) Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. 3) Ενεργοποιήστε την εφαρμογή και μεταβείτε στο File > Preferences (Αρχείο > Προτιμήσεις). 4) Στην καρτέλα Audio I/O (Είσ./Έξ. ήχου) ρυθμίστε τις συσκευές Playback (Αναπαραγωγή) και Recording (Εγγραφή) στην επιλογή USB Audio Codec (Κωδικοποιητής ήχου USB).

19 19 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 5) Επανεκκινήστε την εφαρμογή. Εικ. 3.3: Ρυθμίσεις παραθύρου Audio Setup (Ρύθμιση ήχου)

20 20 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 3.4 Ρύθμιση του οδηγού ήχου Για να ρυθμίσετε σωστά τον οδηγό για τις εφαρμογές ήχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1) Ανοίξτε το Audio MIDI Setup (Ρύθμιση MIDI ήχου) από το φάκελο Applications > Utilities (Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα) και ενεργοποιήστε την επιλογή που θέλετε σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης. Εικ. 3.4: Ρυθμίσεις παραθύρου Audio MIDI Setup (Ρύθμιση MIDI ήχου)

21 21 GUITAR LINK UCG102 Οδηγίες χειρισμού 3.5 Αντιμετώπιση προβλημάτων Ανατρέξτε στη λίστα με τα πιο κοινά προβλήματα και τις υποδείξεις για την επίλυσή τους, αν συναντήσετε προβλήματα σχετικά με το λογισμικό. Κακή ποιότητα ήχου στο λογισμικό NI guitar combo (με θόρυβο, αλλοιωμένος) 1) Ανοίξτε το παράθυρο Audio MIDI Setup (Ρύθμιση MIDI ήχου) από το φάκελο Applications > Utilities (Εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα). 2) Στο Format (Μορφή), επιλέξτε: 44100,0 Hz / 2ch-16bit Πολύ μεγάλος λανθάνων χρόνος στο λογισμικό NI guitar combo Επιλέξτε Preferences > Audio Setup (Προτιμήσεις > Ρύθμιση ήχου) από το μενού και μειώστε την τιμή για τη ρύθμιση Output Latency (Λανθάνων χρόνος εξόδου) Κλικ ή dropouts στον ήχο στο λογισμικό NI guitar combo Επιλέξτε Preferences > Audio Setup (Προτιμήσεις > Ρύθμιση ήχου) από το μενού και αυξήστε την τιμή για τη ρύθμιση Output Latency (Λανθάνων χρόνος εξόδου)

22 We Hear You

iaxe USB-GUITAR Εγκατάσταση οδηγός A50-61290-00003 CD1:

iaxe USB-GUITAR Εγκατάσταση οδηγός A50-61290-00003 CD1: CD1: == == == CD2: Εγκατάσταση οδηγός A50-61290-00003 Λογισμικό Guitar Combos της Native Instruments 3 διαφορετικοί ενισχυτές combo (PC / Mac) Audacity (PC / Mac) Οδηγός BEHRINGER USB AUDIO (PC) == energyxt2

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Nokia PC Suite 6.8 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγη...1 1.1 Εφαρμογές Nokia PC Suite...1 1.2 Τι πρέπει να διαθέτετε...2 1.3 Περισσότερες πληροφορίες...4 2. Εγκατάσταση του Nokia PC Suite...5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 3. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 3.1. Εγκατάσταση οδηγών και λογισμικού... 4 3.1.1. Εγκατάσταση σε Windows 7 / Vista... 5 3.1.2. Εγκατάσταση σε Windows

Διαβάστε περισσότερα

FreeAgent GoFlex Home Οδηγός χρήσης

FreeAgent GoFlex Home Οδηγός χρήσης FreeAgent GoFlex Home Οδηγός χρήσης Οδηγός χρήσης του FreeAgent GoFlex Home 2011 Seagate Technology LLC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Οι ονομασίες Seagate, Seagate Technology, το λογότυπο Wave

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VGN-NW

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VGN-NW Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VG-W n 2 Περιεχόμενα Πριν από τη χρήση... 4 Πώς να μάθετε περισσότερο σχετικά με τον υπολογιστή σας VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 7 Πρώτα βήματα... 9 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης σε δίκτυο NPD5040-01 EL

Οδηγός χρήσης σε δίκτυο NPD5040-01 EL NPD5040-01 EL Περιεχόμενα Περιεχόμενα Εισαγωγή Σημειώσεις... 3 Πληροφορίες για το παρόν εγχειρίδιο... 3 Ενδείξεις "Προσοχή", "Σημαντικό" και "Σημείωση"... 3 Εκδόσεις λειτουργικού συστήματος... 3 Βασικά

Διαβάστε περισσότερα

HP LaserJet 1160, 1320, 1320n, 1320tn, 1320nw

HP LaserJet 1160, 1320, 1320n, 1320tn, 1320nw HP LaserJet 1160, 1320, 1320n, 1320tn, 1320nw Εκτυπωτές hp LaserJet 1160 και hp LaserJet 1320 Οδηγός Χρήστη Σχετικά µε τα Πνευµατικά ικαιώµατα (Copyright) 2004 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπωτής HP LaserJet σειρά P2030 Οδηγός Χρήσης

Εκτυπωτής HP LaserJet σειρά P2030 Οδηγός Χρήσης Εκτυπωτής HP LaserJet σειρά P2030 Οδηγός Χρήσης Πνευματικά δικαιώματα και άδεια χρήσης 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η προσαρμογή ή η μετάφραση χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

HP LaserJet M1120 Σειρά MFP Οδηγός χρήσης

HP LaserJet M1120 Σειρά MFP Οδηγός χρήσης HP LaserJet M1120 Σειρά MFP Οδηγός χρήσης Πνευματικά δικαιώματα και άδεια χρήσης 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η προσαρμογή ή η μετάφραση χωρίς προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας Οδηγίες Εκτυπωτή/Σαρωτή

Οδηγίες Λειτουργίας Οδηγίες Εκτυπωτή/Σαρωτή Οδηγίες Λειτουργίας Οδηγίες Εκτυπωτή/Σαρωτή Για ασφαλή και σωστή χρήση, βεβαιωθείτε ότι θα διαβάσετε τις Πληροφορίες Ασφαλείας στις "Οδηγίες Φωτοαντιγραφής" πριν τη χρήση του μηχανήματος. Εισαγωγή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εύρεση πληροφοριών στον υπολογιστή σας Μαζί με τον υπολογιστή σας Sony VAIO περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα έγγραφα.

Εύρεση πληροφοριών στον υπολογιστή σας Μαζί με τον υπολογιστή σας Sony VAIO περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα έγγραφα. Σημαντικό Φροντίστε να δημιουργήσετε δίσκους ανάκτησης όταν ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος για χρήση, επειδή δεν παρέχονται δίσκοι ανάκτησης μαζί με τον υπολογιστή. Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200

Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200 Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200 NETGEAR, Inc. 350 E. Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Ιούλιος 2010 208-10651-01 v1.0 Εμπορικά σήματα Το NETGEAR και το λογότυπο NETGEAR

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Α. Εισαγωγή... 3 Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται... 3 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

OFFICEJET PRO 8000. Οδηγός χρήσης A809

OFFICEJET PRO 8000. Οδηγός χρήσης A809 OFFICEJET PRO 8000 Οδηγός χρήσης A809 Εκτυπωτής HP Officejet Pro 8000 (A809) Series Οδηγός χρήσης Πληροφορίες για τα πνευματικά δικαιώματα 2009 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Προειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης ασύρματου δικτύου

Οδηγός εγκατάστασης ασύρματου δικτύου Οδηγός εγκατάστασης ασύρματου δικτύου (c) 2008 Lexmark International, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σημείωση για την έκδοση Ιούνιος 2008 Η ακόλουθη παράγραφος δεν ισχύει στις χώρες στις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET PROFESSIONAL P1100 Printer series. Οδηγός Χρήσης

LASERJET PROFESSIONAL P1100 Printer series. Οδηγός Χρήσης LASERJET PROFESSIONAL P1100 Printer series Οδηγός Χρήσης Εκτυπωτής HP LaserJet Professional P1100 Series Οδηγός Χρήσης Πνευματικά δικαιώματα και άδεια χρήσης 2014 Copyright Hewlett-Packard Development

Διαβάστε περισσότερα

HP LaserJet M1120 Σειρά MFP Οδηγός χρήσης

HP LaserJet M1120 Σειρά MFP Οδηγός χρήσης HP LaserJet M1120 Σειρά MFP Οδηγός χρήσης Πνευματικά δικαιώματα και άδεια χρήσης 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η προσαρμογή ή η μετάφραση χωρίς προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ανάκτησης και αντιμετώπισης προβλημάτων. Δημιουργείτε δίσκους ανάκτησης αμέσως μετά την εγκατάσταση.

Εγχειρίδιο ανάκτησης και αντιμετώπισης προβλημάτων. Δημιουργείτε δίσκους ανάκτησης αμέσως μετά την εγκατάσταση. Εγχειρίδιο ανάκτησης και αντιμετώπισης προβλημάτων Δημιουργείτε δίσκους ανάκτησης αμέσως μετά την εγκατάσταση. Περιεχόμενα Τι πρέπει να κάνετε... 3 Ανάκτηση και αντίγραφα ασφαλείας... 4 Τι είναι η λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης

Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης Περιεχόμενα 3 Εισαγωγή 4 Επισκόπηση εγκατάστασης 4 Βήμα 1: Έλεγχος για ενημερώσεις 4 Βήμα 2: Προετοιμασία του Mac για τα Windows 4 Βήμα 3: Εγκατάσταση των

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VPCE n 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση... 4 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 7 Πρώτα βήματα... 9 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύντομης Έναρξης Χρήσης

Οδηγός Σύντομης Έναρξης Χρήσης Οδηγός Σύντομης Έναρξης Χρήσης SATO LABEL GALLERY - ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύντομης Έναρξης Χρήσης

Οδηγός Σύντομης Έναρξης Χρήσης Οδηγός Σύντομης Έναρξης Χρήσης SATO LABEL GALLERY - ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

HP Officejet Pro 8610 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8620 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8630 e-all-in-one. Οδηγός χρήσης

HP Officejet Pro 8610 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8620 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8630 e-all-in-one. Οδηγός χρήσης HP Officejet Pro 8610 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8620 e-all-in-one/hp Officejet Pro 8630 e-all-in-one Οδηγός χρήσης Πληροφορίες για τα πνευματικά δικαιώματα 2014 Copyright Hewlett-Packard Development

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VGN-FZ

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VGN-FZ Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VG-FZ n 2 Περιεxόμενα Πριν από τη χρήση...6 Δήλωση...6 Τεκμηρίωση...7 Θέματα εργονομίας...10 Πρώτα βήματα...12 Εντοπισμός στοιχείων ελέγχου και θυρών...13

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VGN-CR

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VGN-CR Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VG-CR n 2 Περιεχόμενα Πριν από τη χρήση...6 Δήλωση...7 Τεκμηρίωση...8 Θέματα εργονομίας...12 Πρώτα βήματα...14 Εντοπισμός στοιχείων ελέγχου και θυρών...15

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά εκτυπωτών DESIGNJET T790 T1300. Χρήση του εκτυπωτή

Σειρά εκτυπωτών DESIGNJET T790 T1300. Χρήση του εκτυπωτή Σειρά εκτυπωτών DESIGNJET T790 T1300 Χρήση του εκτυπωτή 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. 1η έκδοση Νομικές σημειώσεις Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Vodafone Mobile Broadband USB Stick K4201-Z. Σχεδιάστηκε από τη Vodafone

Οδηγός Χρήσης Vodafone Mobile Broadband USB Stick K4201-Z. Σχεδιάστηκε από τη Vodafone Οδηγός Χρήσης Vodafone Mobile Broadband USB Stick K4201-Z Σχεδιάστηκε από τη Vodafone Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 2 Εγκατάσταση του USB Stick 3 Εγκατάσταση σε Windows

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 3

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 3 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕXΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ... 3 Προφυλάξεις ασφαλείας... 3 Προφυλάξεις για την υγεία σας... 3 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης του SmartSolutions

Οδηγός χρήσης του SmartSolutions Οδηγός χρήσης του SmartSolutions 2009 www.lexmark.com Περιεχόμενα Πληροφορίες για το SmartSolutions...4 Τι είναι οι λύσεις SmartSolutions;...4 Συνιστώμενες απαιτήσεις συστήματος...6 Κατανόηση του Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα