*Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ. Εditorial. ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων. Bελτιώνοντας την καθημερινότητά σας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "*Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ. Εditorial. ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων. Bελτιώνοντας την καθημερινότητά σας"

Transcript

1 * *Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ Τεύχος 10 Ιούλιος 2015 Περιεχόμενα 1 Εditorial 2 Συνεχίζουμε με επιμονή... 3 CanaΝέο; 4 5 ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων 6 Ανακαλύψτε τη μαγεία της Φύσης 7 Γνωρίστε τη σειρά leon 8 Bελτιώνοντας την καθημερινότητά σας 9 10 ΕΧΕLIA Hair & Nails Νέα συνεργασία Angiodynamics Φλεβική ανεπάρκεια 13 Συμβουλές για τις διακοπές Κουνούπια και άλλα έντομα Πιστοί μας σύντροφοι και σε αυτό το τεύχος, οι σταθερές μας στήλες: το ιατρικό μας κείμενο, τα Q&As για να συνεχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας, γάμοι και γεννήσεις και φυσικά οι προσφορές μας, με προτάσεις για δώρα EXELIA. Ρωτάμε & Απαντάμε Γάμοι & Γεννήσεις Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι με αισιοδοξία, δύναμη, ξεκούραση Τμήμα HR 16 Προσφορές Τμήματος Φροντίδας Υγείας Το συναίσθημα ορίζει την επικοινωνία VenaCure EVLT Εκδηλώσεις - Συνέδρια Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, το 10ο τεύχος του «1», του newsletter της Cana, είναι κοντά μας για να μας προσφέρει μία νότα δροσιάς, καλοκαιρινής διάθεσης και μπόλικης ενημέρωσης! Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο κος Κανάρογλου, η Cana συνεχίζει με αφοσίωση και επιμονή στις πραγματικά αντίξοες συνθήκες της Ελληνικής αγοράς, έχοντας ως εφόδιο την πολυετή πείρα της και τη συλλογική δράση σε όλα τα επίπεδα. Τα υπόλοιπα θέματά μας, ποικίλα και αυτή τη φορά. CanaΝέο; ρωτάμε και η απάντηση πλούσια σε εξωστρεφείς ενέργειες, με σκοπό την προβολή και προώθηση της εταιρείας μας και των brands που διαθέτει. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε το ευ ζην, το πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων, για μία καθημερινότητα με ψυχική υγεία και ισορροπία. Επίσης, ανακαλύπτουμε τη μαγεία της φύσης με τη νέα σειρά περιποίησης προσώπου éleon, βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας με 8 νέα προϊόντα Schär και συμπληρώνουμε τη διατροφή μας με Exelia Hair & Nails. Επιπλέον, καλωσορίζουμε την Angiodynamics στα πλαίσια των νέων συνεργασιών της Cana και μαθαίνουμε περισσότερα για το Venacure, την μη επεμβατική μέθοδο laser κατά της φλεβικής ανεπάρκειας. Στις Εκδηλώσεις Συνέδρια, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα κοιλιοκάκης μαγειρεύοντας για καλό σκοπό με την ομάδα Food4Good και τα προϊόντα Schär και πηγαίνουμε διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα.

2 2 H εταιρεία Cana Συνεχίζουμε με επιμονή... Κώστας Κανάρογλου / Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Εδώ και 87 χρόνια τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία έχει αντέξει σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, έχει μάθει να προσαρμόζεται και να αντλεί δύναμη από την πολυετή πείρα της. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση και επιμονή. Το προηγούμενο διάστημα φροντίσαμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προμηθεύοντάς τους με προϊόντα βρεφικής φροντίδας και τρόφιμα ειδικής και βρεφικής διατροφής. Ενισχύσαμε μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι «Γιατροί του Κόσμου» και η «ΕΛΙΖΑ», κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και άπορες οικογένειες, οικογένειες μεταναστών και αστέγους. Η κοινωνική δράση αποτελεί μέρος του DNA της εταιρείας από την ίδρυσή της και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας. Θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και για αυτό πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να αλλάζουμε συνεχώς. Οι αλλαγές πρέπει πάντα να ξεκινάνε από μέσα, γι αυτό λαμβάνουμε δράση έτσι ώστε η διοικητική ομάδα μας να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε για τα στελέχη της εταιρίας ένα διήμερο σεμινάριο που βοήθησε όλους μας να αναγνωρίσουμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε καλύτερους τρόπους συνεργασίας. Δεν θα διαπραγματευτούμε τους στόχους μας, θα δουλέψουμε σκληρά για να τους πετύχουμε όλοι μαζί. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά οι κρίσεις είναι πάντα και ευκαιρίες. Οι συνθήκες καλούν για συλλογική δράση και αυτό πρέπει να κάνουμε: να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η δύναμη της μεγάλης οικογένειας της Cana.

3 3 Η Εταιρία Cana CanaΝέο; Το 2015, τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA επενδύουν στην εξωστρέφεια. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί σταδιακά τα πρώτα βήματα προβολής και προώθησης της εταιρείας καθώς και των υπόλοιπων brands που διαθέτει. #me_agapi EXELIA Valentine s Day Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, διοργανώθηκε εσωτερική ενέργεια, για να χαρίσουμε EXELIA δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα! #Interview_Time Συνέντευξη: Κώστας Κανάρογλου στο ένθετο της Καθημερινής - «Το Φάρμακο της Κρίσης» #eleoncosmetics Εσωτερική Παρουσίαση Οι εργαζόμενοι των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων CANA ενημερώθηκαν για τη νέα σειρά καλλυντικών Eleon Cosmetics, προσωπι- κά! Τα νέα τούς περίμεναν είτε στο γραφείο τους, είτε στον προσωπικό τους χώρο και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα σειρά περιποίησης προσώπου με πολλή αγάπη από την CANA και χρυσόσκονη! #biobebe Ελένη - Alpha TV Και το biobebe συνάντησε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας! Η Έλενα Ζέρβα, Product Manager παρουσίασε στην εκπομπή «Ελένη» μαζί με την Ελένη Μενεγάκη τη σει- ρά βιολογικών βρεφικών κρεμών biobebe. Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά από αυτή την παρουσίαση, ήταν αισθητή η αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από τα biobebe! #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EXELIA & #madameshoushou Για να γιορτάσουμε τον ερχομό του καλοκαιριού, ετοιμάσαμε ένα διαγωνισμό στο Facebook για τα EXELIA με το ελληνικό fashion brand «madame shou shou». Το δώρο ήταν ένα μαγιώ! Ο διαγωνισμός είχε περισσότερες από συμμετοχές, Likes και Shares!

4 4 4Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων Τμήμα HR Είναι γεγονός ότι όλο και πιο συχνά, οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε την ανάγκη για μία διαφορετική καθημερινότητα. Μία καθημερινότητα με λιγότερο άγχος, με καλύτερη οργάνωση και πρόγραμμα, μία καθημερινότητα η οποία θα μας δίνει τη δυνατότητα να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο σε εμάς αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους, μία καθημερινότητα με ψυχική υγεία και ισορροπία. Η Cana, κατανοώντας τις σύγχρονες ανάγκες, αποφάσισε να προσφέρει στους ανθρώπους της ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2015, το ευ ζην, ένα πρόγραμμα υπηρεσιών υποστήριξης, μέσω της εταιρείας συμβούλων Hellas EAP (Hellas Employee Assistance Programs). Το ευ ζην είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει εμάς και τα μέλη της οικογένειάς μας να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις μικρές ή και μεγάλες προκλήσεις της ζωής. Οι σύμβουλοι της Hellas EAP μπορούν να μας ακούν 24 ώρες το 24ωρο και για 365 ημέρες το χρόνο και να μας καθοδηγούν πάνω σε θέματα εργασιακά, προσωπικά, οικογενειακά, βασιζόμενοι πάντα στις αρχές της εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας. Η χρήση των υπηρεσιών της Hellas EAP είναι εθελοντική και δωρεάν για τους εργαζόμενους. Επιπρόσθετα, τον μήνα Μάιο και μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο πάντα του προγράμματος ευ ζην και μέσω της EAP, ξεκίνησε μία σειρά mini ομάδων συμβουλευτικής, με στόχο την ενημέρωσή μας σε θέματα που αφορούν την προσωπική μας Υγεία και Ευεξία. Τα θέματα με τα οποία έχουμε καταπιαστεί έως τώρα είναι: DD Ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της αισιοδοξίας DD Επικοινωνώ αποτελεσματικά DD Αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων και έπεται η ενδιαφέρουσα συνέχεια Επίσης, ξεκινώντας από αυτό το τεύχος, το «1» θα φιλοξενεί κάποια συμβουλευτικά άρθρα της EAP, με θέματα τα οποία αφορούν όλους μας. Η αρχή γίνεται με το κείμενο: «Το συναίσθημα ορίζει την επικοινωνία». Ευχόμαστε, αυτή η υπηρεσία-παροχή, να βοηθήσει πραγματικά στη βελτίωση της ανθεκτικότητας και της ποιότητας της ζωής όλων μας.

5 5 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Το συναίσθημα ορίζει την επικοινωνία Τα συναισθήματα είναι ο ακούραστος σύντροφός μας. Σε κάθε βήμα, σε κάθε λεπτό και κάθε κίνησή μας είναι μαζί μας. Μέσα από τα συναισθήματα αναδύεται η προσωπική μας αλήθεια. Για αυτό, αν μάθουμε να τα αφουγκραζόμαστε, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς τον εαυτό μας. Ως συναίσθημα ορίζεται οτιδήποτε νιώθει ένα άτομο, όταν αξιολογεί ένα γεγονός με συγκεκριμένο τρόπο και συνήθως οδηγεί σε αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό ή την συμπεριφορά. Έτσι, όλα τα συναισθήματα είναι ουσιαστικά προτροπές για δράση. Άρα τα συναισθήματα οδηγούν σε πράξεις τις οποίες μπορούμε να αντιληφθούμε Όλοι οι θεωρητικοί θα συμφωνήσουν ότι οι άνθρωποι ενεργούν με αυτές τις παρορμήσεις όταν αισθάνονται συγκεκριμένα συναισθήματα. Το αν όμως αυτές οι παρορμήσεις γίνουν πράξεις εξαρτάται από πιο πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των προθέσεων, τον έλεγχο της παρόρμησης, τον τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων καθώς και τις πολιτιστικές νόρμες. Οι συγκεκριμένες τάσεις προς δράση δεν είναι απλές σκέψεις που υπάρχουν στο μυαλό, αλλά συνδέονται στενά με τις φυσιολογικές αλλαγές. Για παράδειγμα, όταν έχουμε την παρόρμηση να το βάλουμε στα πόδια λόγω του φόβου, το σώμα αντιδρά κινητοποιώντας το αυτόνομο νευρικό σύστημα για την πιθανότητα να τρέξουμε, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας; Στην καθημερινότητά μας τα συναισθήματα είναι πιθανόν να μας προβληματίζουν, να μας εμποδίζουν, να μας κατακλύζουν, να μας αποτρέπουν, να μας ενώνουν με τους άλλους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται με αυτά, είτε επειδή τα καταπιέζουν και δεν μπορούν να τα εκφράσουν, είτε επειδή τα βιώνουν πολύ έντονα και δεν μπορούν καθόλου να τα ελέγξουν με αρνητικές συνέπειες. Ξεκινήστε με την απλή ερώτηση: «Τι νιώθω τώρα;». Το πιο πιθανό είναι να αντιληφθείτε κάποια αλλαγή στο σώμα σας π.χ. ένα σφίξιμο στο στομάχι, έναν κόμπο στο λαιμό, μια ελαφρά ταχυκαρδία. Αφού εντοπίσετε τη σωματική αλλαγή, η επόμενη ερώτηση είναι «Γιατί το νιώθω;» Τα συναισθήματα είναι σημάδια ή μηνύματα για να δώσουμε προσοχή στην εμπειρία μας στο εδώ και τώρα. Κάθε συναίσθημα συνδέεται με ένα μήνυμα που κάτι προσπαθεί να μας πει. Μερικά παραδείγματα γι αυτά που βιώνουμε ως αρνητικά συναισθήματα: Θυμός- αισθανόμαστε τα όριά μας να παραβιάζονται ή οι ενέργειες των άλλων δεν συμβαδίζουν με τους σκοπούς μας. Αναστάτωση- οι πράξεις μας είναι αναποτελεσματικές. Φόβος- δίνουμε προσοχή σε ό,τι απειλεί τη σωματική, πνευματική και ψυχική μας ισορροπία. Ενοχή- παραβιάσαμε τα όρια των άλλων και εισπράττουμε είτε πραγματικά είτε φαντασιακά το θυμό τους. Δεν χρειάζεται να λογοκρίνουμε τα συναισθήματά μας. Τα συναισθήματα μάς δίνουν τα μηνύματα. Αν τα αγνοήσουμε είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα και όλα μεγιστοποιούνται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητα, στις σχέσεις, στη διάθεση. Αν καταλάβουμε το μήνυμα πίσω από το συναίσθημα, οδηγούμαστε στη δράση. «Τι θα κάνουμε με το μήνυμα που λάβαμε από τα συναισθήματά μας;» Αν, για παράδειγμα, αντιληφθήκαμε ότι οι άλλοι πολύ συχνά καταπατούν τα όρια μας; Όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα. Αν μπορέσουμε να τα προσεγγίσουμε με φροντίδα και να τα ρωτήσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις, τότε δεν υπάρχουν «αρνητικά» συναισθήματα, γιατί το καθένα έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία. Αν εστιάσουμε σε αυτά και μάθουμε να μην τα λογοκρίνουμε, όπως πολλοί από εμάς κάνουμε, θα μάθουμε πολύ χρήσιμα πράγματα για τον εαυτό μας και θα βελτιώσουμε τη ζωή μας. Θα εντοπίσουμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί, τι είναι αυτό που μας κινητοποιεί, τι είναι αυτό που μας ωθεί σε αλλαγές, τι είναι αυτό που μας ακινητοποιεί. Βλέποντας πίσω από τα συναισθήματα και τις αρχικές μας αντιδράσεις, μαθαίνοντας πώς αποκτήσαμε τη σχέση που αποκτήσαμε με τα συναισθήματά μας και πώς τα βιώσαμε στην πατρική μας οικογένεια, χτίζουμε μια πιο ειλικρινή σχέση με εμάς. Τα συναισθήματα είναι ο πιο αξιόπιστος οδηγός μας στο ταξίδι της ζωής. Είναι σύντροφος και όχι εχθρός, χέρι χέρι θα βρούμε τις απαντήσεις μας.

6 6Τα Προϊόντα μας Ανακαλύψτε τη μαγεία της Φύσης με τη νέα σειρά περιποίησης προσώπου éleon Χριστίνα Πολύζου / Junior Product Manager / Τομέας Φροντίδας Υγείας Αντλώντας την έμπνευσή τους από τη σοφία της Φύσης και τη βιοποικιλότητά της, τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana ανέπτυξαν τη σειρά περιποίησης προσώπου éleon. Η σειρά éleon με βιολογικά έλαια Καμελίνας και Ελιάς, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα ευεργετικά οφέλη των βιολογικών ελαίων και των φυτικών εκχυλισμάτων προστατεύοντας την επιδερμίδα και συμβάλλοντας στην ανάκτηση της λάμψης και της νεανικής της όψης. Τα προϊόντα της σειράς éleon δεν περιέχουν parabens και είναι δερματολογικά ελεγμένα. Τα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας προσώπου éleon αναπτύσσονται και παράγονται με βάση τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα καλλυντικά και υπόκεινται σε αυστηρούς εργαστηριακούς ελέγχους που πιστοποιούν την ασφάλειά τους. Με την Καινοτομία των Ω Το έλαιο Καμελίνας, μία από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης σε ωμέγα λιπαρά οξέα, ενισχύει την ομορφιά της επιδερμίδας με τον πλέον φυσικό τρόπο. Προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση και ισχυρή προστασία από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και οι πε- ριβαλλοντικοί παράγοντες, το έλαιο Καμελίνας χαρίζει λάμψη και απαλότητα στην επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητά της μειώνοντας τη διαδερμική απώλεια υγρασίας. Με Πολυφαινόλες Το έλαιο Ελιάς, πλούσιο σε βιταμίνες Ε & Α, σκουαλένιο και πολυφαινόλες, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα αφήνοντάς τη λεία και απαλή, ενώ παράλληλα, προσφέρει ισχυρή φυσική αντιοξειδωτική προστασία. Οι αντιγηραντικές και ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου Ελιάς καθυστερούν τα σημάδια του χρόνου και αναζωογονούν την επιδερμίδα χαρίζοντάς της βελούδινη και νεανική όψη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: Βρείτε μας επίσης στο: και στο Τα προϊόντα περιποίησης προσώπου éleon είναι διαθέσιμα στα supermarkets και σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών. Το λανσάρισμα των éleon cosmetics ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 με την ενημέρωση των εργαζομένων της Cana ενόψει της Πρωτομαγιάς. Παρουσιάστηκε η νέα σειρά καλλυντικών με δοκιμή των προϊόντων, λουλούδια και έντυπα «Καλή Πρωτομαγεία». Παράλληλα, στάλθηκε ενημερωτικό υλικό σε 50 Beauty bloggers το οποίο περιελάμβανε Press kit με πρωτομαγιάτικο στεφάνι, προϊόντα από κάθε κατηγορία, ενημερωτικό έντυπο για τη νέα σειρά και έντυπα «Καλή Πρωτομαγεία». Η παρουσία στα social media, Facebook και Instagram ήταν πολύ δυναμική και υποστηρίχθηκε από το website που δημιουργήθηκε ειδικά για τα éleon cosmetics. Το λανσάρισμα ενισχύθηκε από διαφημιστική καμπάνια σε περιοδικά και τηλεόραση, με προβολή στους σταθμούς ΜΕGA, ANT1, ALPHA, STAR, ETV, ΜΑΚΤV. Η καμπάνια υποστήριξης ολοκληρώθηκε με προώθηση σε σημεία πώλησης και πιο συγκεκριμένα με εντυποδιανομή σε σουπερμάρκετ και Hondos Centers, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία.

7 7 Τα Προϊόντα μας Γνωρίστε τη σειρά leon: Αντιρυτιδικές και Συσφιγκτικές Κρέμες και Ορός Προσώπου Κρέμες Ματιών Αντιρυτιδική και Συσφιγκτική Κρέμα Ημέρας SPF 20 για Κανονική και Ξηρή επιδερμίδα - 40 ml Αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση χάρη στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Βαθιά θρέψη και ενυδάτωση χάρη στη βιταμίνη E και το μέλι ακακίας. Αντιρυτιδική και Συσφιγκτική Κρέμα Ημέρας SPF 20 για Μικτή και Λιπαρή επιδερμίδα - 40 ml Αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση χάρη στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Ρύθμιση της λιπαρότητας και τόνωση της επιδερμίδας χάρη στη βιταμίνη PP και το εκχύλισμα αγγουριού. Αντιρυτιδική και Συσφιγκτική Kρέμα Νυκτός για Κανονική και Ξηρή επιδερμίδα - 40 ml Αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση χάρη στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Θρέψη και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση χάρη στη βιταμίνη E και το εκχύλισμα açaί. Αντιρυτιδική και Συσφιγκτική Κρέμα Νυκτός για Μικτή και Λιπαρή επιδερμίδα - 40 ml Αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση χάρη στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Ρύθμιση της λιπαρότητας και σύσφιξη των πόρων χάρη στη βιταμίνη PP και το εκχύλισμα ροδιού. Αντιρυτιδική και Συσφιγκτική Κρέμα Ματιών - 15 ml Aντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση. Μείωση των λεπτών γραμμών και άμεση σύσφιξη χάρη στο μοναδικό σύμπλεγμα προβιοτικών, πράσινου τσαγιού, ροδιού και καφεΐνης. Κρέμα Mατιών για τους Mαύρους Kύκλους και τα Kουρασμένα Mάτια - 15 ml Αποσυμφόρηση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Μείωση των μαύρων κύκλων και ανακούφιση των πρησμένων ματιών χάρη στο μοναδικό σύμπλεγμα προβιοτικών, πράσινου τσαγιού, ροδιού και καφεΐνης. Μάσκες Προσώπου Μάσκα Καθαρισμού και Ενυδάτωσης για όλους τους τύπους επιδερμίδας - 40 ml Βαθύς καθαρισμός και πλούσια ενυδάτωση. Απομάκρυνση των ρύπων και σύσφιξη των πόρων χάρη στη λευκή άργιλο. Μάσκα Λάμψης και Αναζωογόνησης για όλους τους τύπους επιδερμίδας - 40ml Άμεση λάμψη και αναζωογόνηση. Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και εξισορρόπηση του τόνου της επιδερμίδας χάρη στο εκχύλισμα φλούδας λεμονιού. Αντιρυτιδικός και Συσφιγκτικός Ορός για όλους τους τύπους επιδερμίδας - 30ml Αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση και εξισορρόπηση του τόνου της επιδερμίδας. Βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου χάρη στο σύμπλεγμα βιοενεργού πεπτιδίου και εκχυλίσματος goji berry.

8 8Τα Προϊόντα μας Bελτιώνοντας την καθημερινότητά σας... Ρέα Σαλατέλη / Account Manager / Τομέας Pharma / Κλινική Διατροφή Επειδή το φαγητό οφείλει να είναι απόλαυση, είναι πολύ σημαντικό να τρεφόμαστε υγιεινά συνδυάζοντας τη γεύση με τη θρεπτική αξία, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό μας τρόφιμα πλούσια σε φυτικά λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Στη σειρά προϊόντων Schär προστίθενται 8 νέα προϊόντα, τα οποία θα περιλαμβάνονται και στην ιατρική γνωμάτευση, εμπλουτίζοντας έτσι τις επιλογές για τη διατροφή χωρίς γλουτένη! Tα 8 νέα προϊόντα είναι: μούσλι με φρούτα, αλεύρι ολικής άλεσης για ψωμί, φρυγανιές ολικής άλεσης και άλλα πέντε είδη ψωμιού, τέσσερα των οποίων είναι σε φέτες του τοστ, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία για όλα τα γούστα. Μούσλι με δημητριακά Fruit Musli 375g Με μεγάλη ποικιλία από αποξηραμένα φρούτα, για ένα γρήγορο πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ή ένα απολαυστικό βραδινό! Αλεύρι ολικής άλεσης για παραδοσιακό ψωμί Mix per pane rustico 1 kg Με αλεύρι λιναρόσπορου και φαγόπυρου, για νόστιμο, μαλακό παραδοσιακό ψωμί. Φρυγανιές ολικής άλεσης Fette Biscottate Cereali 250g Φρυγανιές με δημητριακά, υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες! Μπαγκέτες Baguette (2χ175g) Η κλασσική γαλλική μπαγκέτα, με 5 ψήσιμο, είναι κοντά σας τραγανή, να συνοδεύσει το γεύμα σας! Ιδανική και για πεντανόστιμα σάντουιτς! Ψωμί μπριος σε φέτες Pain Brioche 370g Το γλυκό ψωμί μπριος, φτιάχνει υπέροχες μπόμπες για παιδικά πάρτι αλλά και συνοδεύει άριστα τον καφέ ή το τσάι μας σε συνδυασμό με μία σπιτική μαρμελάδα! Παραδοσιακό ψωμί σε φέτες Rustico 450g Για όσους προτιμούν πιο παραδοσιακές γεύσεις ή θέλουν να συνδυάσουν το νόστιμο με το υγιεινό. Πλούσιο σε φυτικές ίνες!

9 9 Τα Προϊόντα μας Ψωμί σε φέτες κλασσικού τύπου Classico Panettiere 300g Ψωμί σε φέτες ολικής άλεσης Cereal Panettiere 300g Νέα σειρά ψωμιών 30 ημερών! Πάντα φρεσκοψημένα στο τραπέζι σας. Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς σας, τα αρτοσκευάσματα και μέρος της γκάμας των προϊόντων Schär διατίθενται και σε επιλεγμένα supermarkets και καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Τα προϊόντα Schär που αντιπροσωπεύουμε, τηρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές τροφίμων ελεύθερων γλουτένης και δικαίως κατέχουν ηγετική θέση στον Ευρωπαϊκό χώρο διότι παράγονται σε εργοστάσιο που παράγονται μόνο προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες που είναι από τη φύση τους ελεύθερες γλουτένης (και όχι χημικά επεξεργασμένες για την αφαίρεση της γλουτένης). Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η επιμόλυνση. Για πάνω από 20 χρόνια, στη Schär έχουν θέσει το πλέον αυστηρό παγκοσμίως όριο των 20ppm που εγγυάται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ακόμη και για τον πλέον ευαίσθητο στη γλουτένη οργανισμό και απόλυτη σιγουριά για τον κάθε επαγγελματία υγείας (ιατρό, διαιτολόγο). EXELIA Hair & Nails Nutritional Beauty Supplement Συμπλήρωμα Διατροφής EXELIA για μαλλιά και νύχια Βύρων Καραγιαννόπουλος / Product Manager / Τομέας Φροντίδας Υγείας Παράλληλα με τη φροντίδα του δέρματος μέσα από τη σειρά περιποίησης προσώπου EXELIA, τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana φροντίζουν τώρα και για την υγεία και προστασία των μαλλιών και των νυχιών. Με το Συμπλήρωμα Διατροφής EXELIA Hair & Nails, δίνουμε τέλος στα εύθραυστα μαλλιά και νύχια, στη θαμπάδα και το σπάσιμο. Η ομορφιά καλλιεργείται από μέσα προς τα έξω θωρακίζοντας τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Η υγεία και η λάμψη στα μαλλιά και τα νύχια γίνεται ορατή και αντιληπτή. Το Συμπλήρωμα Διατροφής EXELIA Hair & Nails αποτελεί μια προηγμένη διατροφική φόρμουλα, ειδικά σχεδιασμένη για να προάγει την καλή υγεία των μαλλιών και των νυχιών. Η σύνθεσή του συγκεντρώνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά: βιταμίνες του συμπλέγματος B, ψευδάργυρο, σίδηρο, kelp και μαγιά, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση και λάμψη των μαλλιών και την ανθεκτικότητα των νυχιών.

10 10 Τα Προϊόντα μας Επιπλοκές της φλεβικής ανεπάρκειας & των κιρσών κάτω άκρων και αναίμακτη θεραπεία τους με ενδοσκοπικό laser Ελίνα Βουκάκη / Marketing Manager / Τομέας Medical Devices Περίπου 1 στους 5 υποφέρει από επιφανειακή φλεβική ανεπάρκεια, μια πάθηση που προκαλεί κιρσούς & άλλα συμπτώματα που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής. Οι κιρσοί μπορούν να δημιουργηθούν από ένα συνδυασμό εξασθενημένων φλεβικών τοιχωμάτων και ελαττωματικών φλεβικών βαλβίδων. Κάτω από διάφορες συνθήκες τα φυσιολογικά ελαστικά φλεβικά τοιχώματα μπορεί να εξασθενήσουν και να επιτρέψουν στο αίμα αντί να ρέει αποκλειστικά προς την καρδιά, να ρέει προς τα πόδια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το αίμα να λιμνάζει και να συσσωρεύεται πίεση, η οποία εξασθενεί ακόμα περισσότερο και σταδιακά καταστρέφει τις φλέβες προκαλώντας ελικοειδή πορεία, διόγκωση και πόνο. To 40% των γυναικών και το 25% των ανδρών υποφέρουν από κιρσούς των κάτω άκρων. Παράγοντες που συντελούν στη φλεβική ανεπάρκεια είναι η κληρονομικότητα, το φύλο, η εγκυμοσύνη, η ηλικία κ.α. Επιπλέον παράγοντες όπως είναι η πολύωρη ορθοστασία, η παχυσαρκία, οι ορμονικές αλλαγές και ο τραυματισμός μπορούν να επισπεύσουν την εξέλιξη της νόσου. Εκτός από τις ορατές διογκωμένες φλέβες στα πόδια πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν ένα ή περισσότερα από τα κάτωθι συμπτώματα: QQΠόνο QQΒαριά & κουρασμένα πόδια QQΑίσθημα καύσου ή μούδιασμα QQΠρήξιμο QQΕυαισθησία γύρω από τις φλέβες Η καθυστερημένη αντιμετώπιση οδηγεί σε εξέλιξη των συμπτωμάτων σε πιο σοβαρές επιπλοκές όπως: QQΦλεγμονή (φλεβίτιδα) QQΘρόμβωση (π.χ. εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση) QQΥπέρχρωση QQΠληγές στον αστράγαλο ή δερματικά έλκη QQΑιμοραγία Σήμερα με την εμπειρία που υπάρχει στη μελέτη των φλεβικών παθήσεων και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας μπορούμε να θεραπεύουμε τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια με μεγάλη επιτυχία που ξεπερνά το 95%. Σε παγκόσμιο επίπεδο το gold standard της θεραπείας αποτελούν οι αναίμακτες και ανώδυνες τεχνικές με κυρίαρχο το ενδοαυλικό laser συχνότητας 1470 nm, όπως το VenaCure EVLT Laser ( Με τη μη επεμβατική μέθοδο VenaCure EVLT Laser μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ανώδυνα, με ασφάλεια, χωρίς αντιαισθητικά σημάδια & χωρίς την ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας. Η μέθοδος laser VenaCure EVLT χρησιμο- ποιεί ενέργεια laser και επιτυγχάνει τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την ταλαιπωρία και τη μακρόχρονη ανάρρωση που συνδέεται με την κλασική χειρουργική εξαίρεση (stripping). Η συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα και ο ασθενής σε συνεννόηση με το γιατρό του μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα. Η φλεβική θεραπεία laser VenaCure EVLT χρησιμοποιεί στοχευμένη ενέργεια laser για να σφραγίσει και να κλείσει την πάσχουσα φλέβα και επιτρέπει στον ασθενή να δείχνει και να νιώθει όμορφα γρήγορα: QQΟ γιατρός με τη βοήθεια υπερήχου χαρτογραφεί την πάσχουσα φλέβα. QQΕφαρμόζει τοπικό αναισθητικό. QQΜία λεπτή ίνα laser εισέρχεται μέσω ενός πολύ μικρού σημείου εισόδου. QQΜέσω της ίνας διοχετεύεται ενέργεια laser η οποία σφραγίζει την πάσχουσα φλέβα. Η ροή του αίματος στην πάσχουσα φλέβα αυτόματα οδηγείται σε άλλη φλέβα. Η διαδικασία αυτή κρατάει μερικά μόνο λεπτά. QQΟ γιατρός ενθαρρύνει τον ασθενή να περπατήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας. Ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αποφεύγοντας έντονες δραστηριότητες όπως την άσκηση σε γυμναστήριο. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται στον ασθενή μια υψηλής ποιότητας αντιμετώπιση, βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής του, χωρίς πόνο, χωρίς ταλαιπωρία, με ελάχιστο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο. Στην περίπτωση ελκών, αυτά θα επουλωθούν εντυπωσιακά γρήγορα μετά την επέμβαση.

11 11 Τα Προϊόντα μας Nέα συνεργασία CANA & Angiodynamics Τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρεία CANA ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με τον οίκο Angiodynamics ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οίκου σε όλη την Ελλάδα & την Κύπρο. Η ιστορία της AngioDynamics ( χαρακτηρίζεται από την καινοτομία και την ανάπτυξη. Αρχικά ιδρύθηκε στο Queensbury, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, το 1988 και έχει εξελιχθεί σε μια εισηγμένη στο Nasdaq δημόσια εταιρεία με παγκόσμια εμβέλεια. Η αποστολή της Angiodymanics είναι να παρέχει οφέλη στους ασθενείς με το να είναι ο ηγέτης στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την εμπορία καινοτόμων, ιδιοκτησιακών, θεραπευτικών συσκευών που χρησιμοποιούνται από επεμβατικούς και χειρουργούς για την ελάχιστα επεμβατική θεραπεία περιφερικών αγγειακών νόσων, τη θεραπεία των όγκων και άλλων, μη-αγγειακών νόσων. Μέσα στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων του οίκου Angiodynamics περιλαμβάνεται και το σύστημα Venacure, μία μη επεμβατική μέθοδος Laser για την αποκατάσταση κιρσών, φλεβίτιδας & ανεπαρκούς σαφηνούς φλέβας. Στο περιοδικό PEOPLE του Μαΐου, ο αγγειοχειρουργός Χαράλαμπος Ηλίας δημοσίευσε ένα ολοσέλιδο άρθρο σχετικά με την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών των κάτω άκρων, προτείνοντας την αντιμετώπιση του προβλήματος με θεραπεία Venacure Laser EVLT, δηλαδή του δικού μας συστήματος laser αντιμετώπισης των κιρσών των κάτω άκρων (Venacure EVLT της Angiodynamics).

12 12 Eκδηλώσεις - Συνέδρια Εκδηλώσεις - Συνέδρια WE CARE Η Sch r και τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης. Η ομάδα του Food4Good μαγείρεψε για καλό σκοπό. Η Schär και τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης την Κυριακή 17 Μαΐου. Με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη νόσο της Κοιλιοκάκης και την στήριξη των σκοπών των Συλλόγων Πασχόντων από Κοιλιοκάκη, προσκάλεσαν την ομάδα του Food4Good για να μαγειρέψει για καλό σκοπό. Πιο συγκεκριμένα, στο Προαύλιο του Κέντρου Τεχνών που παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στρώθηκε ένα μεγάλο τραπέζι χωρίς γλουτένη και περισσότερα από 400 άτομα βρέθηκαν σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Αθήνας, ενημερώθηκαν για τη νόσο και δοκίμασαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα χωρίς γλουτένη, μαγειρεμένα από την ομάδα Food4Good. Η ομάδα του Food4Good, αποτελείται από επτά food bloggers, που μαγειρεύουν για καλό σκοπό, βοηθούν όπου υπάρχει ανάγκη και στηρίζουν ενέργειες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχουν στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και για κάθε άτομο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, τα Φαρ- μακευτικά Εργαστήρια CANA και η Dr. Schär προσέφεραν το πόσο των 3. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, θα προσφερθεί για τη στήριξη των Πασχόντων από Κοιλιοκάκη, μέσω των Συλλόγων, καλύπτοντας ανάγκες διατροφής ελεύθερης γλουτένης και έξοδα για διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις. Σχετικά με τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana: Τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana είναι μια ελληνική εταιρεία που από την ίδρυσή της το 1928, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρασκευάζει και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υγείας στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον έμπιστο συνεργάτη μεγάλων πολυεθνικών, φαρμακευτικών εταιριών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των προϊόντων φροντίδας υγείας, της ειδικής και κλινικής διατροφής και της βρεφικής φροντίδας με μια ομάδα έμπειρων εργαζομένων που υποστηρίζουν την παραγωγή, την προώθηση και τη διανομή των προϊόντων της Cana. Η αφοσίωση στην επαγγελματική ηθική, τη διαφάνεια και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας σε όλο τα φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι ο βασικός άξονας της πολυετούς πορείας της Cana. Σχετικά με τη Dr. Schär: Η Dr. Schär, η Νο 1 εταιρεία προϊόντων χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007 και διαθέτει σήμερα τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων χωρίς γλουτένη στην ελληνική αγορά. Η διακίνηση των προϊόντων γίνεται μέσω των φαρμακείων, καθώς η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη. Παράλληλα τα προϊόντα της Schär κυκλοφορούν στις μεγαλύτερες αλυσίδες super market και σε καταστήματα βιολογικών ενώ στην αγορά διατίθεται και η κατεψυγμένη σειρά προϊόντων. Σχετικά με την ομάδα Food4Good: Επτά Food Bloggers της πόλης μαγειρεύουν για Καλό Σκοπό και βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη! pages/food4good/ ? fref=ts

13 13 Συμβουλές Πάντα καπέλο, άσπρη μπλούζα και αντιηλιακή προστασία στα παιδιά μας. Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να εκτίθενται πολύ στον ήλιο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Επειδή το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκύψει ακόμα και όταν κάθονται κάτω από την ομπρέλα ή όταν κολυμπούν στη θάλασσα, πρέπει να τους βάζουμε τακτικά αντιηλιακό. Το κολύμπι σώζει ζωές. Ας μάθουμε στα παιδιά μας να κολυμπούν σωστά από την πιο μικρή ηλικία. Ποτέ να μην αφήνουμε τα παιδιά μας κοντά στο νερό χωρίς επί- Διακοπές στη θάλασσα Διακοπές στο βουνό ή στο χωριό Να μάθουμε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα δηλητηριώδη έντομα και ερπετά της περιοχής και πως να αποφεύγουν ατυχήματα που προέρχονται από αυτά. Να αποφεύγουν να περπατούν μέσα σε ψηλά χόρτα, αλλιώς να κάνουν θόρυβο για να απομακρύνονται τα φίδια που μπορεί να κρύβονται σε αυτά. Να μην χώνουν τα χέρια τους σε χαραμάδες και κάτω από πέτρες, γιατί εκεί μπορεί να βρίσκονται φίδια και δηλητηριώδη έντομα όπως οι σκορπιοί. Να μάθουμε στα παιδιά ότι γενικά τα ζώα γίνονται επικίνδυνα όταν αισθάνονται ότι απειλούνται, είναι άρρωστα ή προστατεύουν τα μικρά τους, την τροφή τους, την κατοικία τους, ακόμα και το αφεντικό τους. Κατά κανόνα τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται όλα τα ζώα. Στην εξοχή τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν ζώα μη κατοικίδια, όπως τσοπανόσκυλα, μουλάρια, γαϊδούρια κ.α. που δεν είναι συνηθισμένα σε κόσμο. βλεψη, ακόμα και αν ξέρουν να κολυμπούν. Να μην βασιζόμαστε σε φουσκωτά αντικείμενα, π.χ. μπρατσάκια, κουλούρες κλπ. για την ασφάλεια των παιδιών μας. Ποτέ να μην κολυμπάνε τα παιδιά μας με γεμάτο στομάχι. Το κολύμπι είναι επικίνδυνο σε περιοχές όπου υπάρχει δυνατό θαλάσσιο ρεύμα. Όταν τα παιδιά ασχολούνται με τα θαλάσσια αθλήματα και όταν βρίσκονται σε σκάφη, να φροντίζουμε να φοράνε πάντα εγκεκριμένα σωσίβια και να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας. Στην περίπτωση αυτή, θέλει προσοχή εκ μέρους των παιδιών για να μην προκληθούν σοβαρά ατυχήματα. Να βεβαιωθούμε ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ποτάμια, πηγάδια, στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού. Σε περίπτωση που υπάρχουν, να εξηγήσουμε την επικινδυνότητά τους στα παιδιά και να τα αποτρέψουμε να παίζουν δίπλα τους. Τα παιδιά μακριά από σπίρτα, φωτιά και γκαζάκια. Όταν κρίνουμε ότι είναι πλέον ώριμα και υπεύθυνα, να τους μάθουμε πώς να τα μεταχειρίζονται σωστά. Να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά στην περιοχή π.χ. μανιτάρια, και ας μάθουμε στα παιδιά μας να τα αναγνωρίζουν και να μην τα αγγίζουν. Να προσέχουμε τις καλοκαιρινές καταιγίδες. Ας μάθουμε στα παιδιά μας να Τμήμα HR Να μάθουμε στα παιδιά να μην κάνουν βουτιές, αν δεν σιγουρευτούν πρώτα, ότι τα νερά είναι βαθιά και δεν υπάρχουν εμπόδια. Εάν τα παιδιά ψαρεύουν, ας τους μάθουμε τη σωστή χρήση του εξοπλισμού (ψαροντούφεκο, καλάμι, καθετή κλπ.) και να αναγνωρίζουν τα δηλητηριώδη ψάρια. Εφόσον υπάρχουν μικρά παιδιά σε σπίτι με πισίνα, τότε η πισίνα πρέπει να είναι σωστά περιφραγμένη και τα παιδιά σε συνεχή επίβλεψη. μην στέκονται κάτω από δέντρα και ηλεκτρικά καλώδια και να μην κολυμπούν, όταν πέφτουν κεραυνοί. Οι διακοπές στο βουνό είναι ιδανικές για πεζοπορία, ποδηλασία, και άλλα αθλήματα. Για να αποφύγουμε τα ατυχήματα πρέπει πάντα τα παιδιά μας να έχουν τη σωστή εξάρτηση: α) στην πεζοπορία κατάλληλα υποδήματα και καπέλο β) στην ποδηλασία κράνος ασφαλείας και σωστά παπούτσια Γενικά όλα τα αθλήματα του βουνού, όπως αναρρίχηση, ανάβαση, κλπ. καλό είναι να γίνονται σε οργανωμένες ομάδες υπό την επιτήρηση ειδικών, να ακολουθούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας και να χρησιμοποιείται ο κατάλληλος εξοπλισμός. Ας μην ξεχνάμε, ότι για τα μικρά παιδιά πρέπει να υπάρχει πάντα σωστή επίβλεψη.

14 14 Η γιατρός συμβουλεύει Kουνούπια και άλλα έντομα: Οδηγίες για να περάσουμε καλό καλοκαίρι Έστα Τσιγκάνου / Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος / Υπεύθυνη Ιατρικού Τμήματος Επειδή τώρα το καλοκαίρι «κινδυνεύουμε» από κουνούπια (μολυσμένα ή όχι), αλλά και από διάφορα άλλα έντομα που μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες, καλό είναι να γνωρίζουμε τις οδηγίες που δίνει για προστασία το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων του υπουργείου Υγείας: Προστασία από τα έντομα Η λήψη προληπτικών μέτρων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι είναι σημαντική για την αποφυγή νοσημάτων από δήγμα (τσίμπημα) εντόμων, όπως τα κουνούπια, οι κρότωνες (τσιμπούρια), οι σκορπιοί και οι αράχνες. Ποια προβλήματα μπορούν να προκύψουν από τσίμπημα εντόμου; Τα τσιμπήματα από έντομα μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο και προκαλούν δυσάρεστες και ενίοτε επικίνδυνες τοπικές αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις αυτές (π.χ. αλλεργικό εξάνθημα) οφείλονται συνήθως στην υπερευαισθησία του ανθρώπινου δέρματος στο σάλιο των εντόμων. Ποιες ασθένειες μεταδίδονται συχνότερα από τα κουνούπια; Ελονοσία, κίτρινος πυρετός, δάγκειος πυρετός, ιαπωνική εγκεφαλίτιδα. Ποιες ασθένειες μεταδίδονται συχνότερα από τους κρότωνες (τσιμπούρια); Ιογενείς εγκεφαλίτιδες, Νόσος του Lyme, αιμορραγικοί πυρετοί κ.ά. Ποια είναι τα ειδικά μέτρα προφύλαξης; Για ορισμένα νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως ο κίτρινος πυρετός, υπάρχουν ειδικά εμβόλια, ενώ για την προφύλαξη από την ελονοσία υπάρχουν ειδικά φάρμακα. Όσοι ταξιδεύουν προς χώρες όπου ενδημούν ασθένειες που μεταδίδονται με έντομα, πρέπει να ενημερώνονται για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ανάλογα με τη χώρα προορισμού. Στις Διευθύνσεις Υγείας των νομαρχιών διατίθενται εμβόλια (π.χ. για τον κίτρινο πυρετό) και χημειοπροφυλακτικά φάρμακα για την ελονοσία. Γενικά μέτρα Ο ταξιδιώτης πρέπει: 1. Να φορά φαρδιά ελαφρά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες, κλειστά παπούτσια και καπέλο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου και όταν περπατά σε δάση, οπότε και εκτίθεται περισσότερο στα κουνούπια. 2. Να χρησιμοποιεί εντομοαπωθητικά για επάλειψη στο δέρμα και ψεκασμό των ρούχων του. 3. Να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα (σπρέι, φιδάκια, ταμπλέτες) στους χώρους όπου πρόκειται να καταλύσει. 4. Να χρησιμοποιεί κουνουπιέρα κατά τις ώρες του ύπνου. Συστήνεται η κουνουπιέρα να ψεκάζεται με εντομοκτόνο. Εγκυμονεί κινδύνους η χρήση των εντομοαπωθητικών σκευασμάτων; Συνήθως τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες περιορίζονται σε ήπια δερματικά εξανθήματα. Σοβαρές επιπλοκές έχουν αναφερθεί με λανθασμένη χρήση, όπως η κατάποση εντομοαπωθητικών, η επάλειψη σε περιοχές με πληγή ή έκζεμα στο δέρμα και η επαναλαμβανόμενη χρήση για διάστημα πολλών ημερών χωρίς ενδιάμεσα να ξεπλένεται το δέρμα με νερό. Είναι ασφαλής η χρήση εντομοαπωθητικών στα παιδιά, στις εγκύους και στις θηλάζουσες μητέρες; Δεν υπάρχει αντένδειξη για τη χρήση των σκευασμάτων αυτών σε παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες μητέρες. Συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση τους στα βρέφη. Στα παιδιά προτιμώνται σκευάσματα με συγκέντρωση 10-15% σε DEET. Για βρέφη ηλικίας έως 2 ετών συνιστάται η χρήση κουνουπιέρας. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χρήση εντομοαπωθητικού και αντιηλιακού; Ναι, αρκεί να ακολουθηθούν οι οδηγίες χρήσεως που αναγράφονται στη συσκευασία του κάθε προϊόντος. Εφαρμόζεται πρώτα το αντιηλιακό και στη συνέχεια το εντομοαπωθητικό. Δεν συστήνεται η χρήση προϊόντων που τα περιέχουν σε συνδυασμό. Τα «φυσικά» εντομοαπωθητικά είναι το ίδιο αποτελεσματικά; Τα περισσότερα «φυσικά» εντομοαπωθητικά περιέχουν φυτικά έλαια (citronella, έλαιο με άρωμα κίτρου) και προορίζονται για δερματική χρήση. Κάποια από αυτά προστατεύουν τον ταξιδιώτη για λίγα μόνο λεπτά, ενώ άλλα για περίπου 1-2 ώρες. Στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές τα σκευάσματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά, διότι δρουν για μικρό χρονικό διάστημα και η δράση τους δεν καλύπτει πολλά είδη εντόμων (π.χ. τις μύγες που προκαλούν λεϊσμανίαση στη Λατινική Αμερική). Ανακούφιση από τα τσιμπήματα Κρέμες τοπικά με υδροκορτιζόνη ή αντι-ισταμινικό, κρύες κομπρέσες, αποφυγή ξυσίματος (κίνδυνος επιμόλυνσης). Σε βαριές περιπτώσεις αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη παυσίπονα. Με λίγη προσοχή και αποφυγή διαμονής και κατασκήνωσης σε περιοχές με πολλά κουνούπια (π.χ. κοντά σε έλη, στάσιμα νερά), το καλοκαίρι αυτό δεν θα μας ταλαιπωρήσουν τα μικρά αυτά ενοχλητικά πλασματάκια!

15 Q&As Ρωτάμε & Απαντάμε, για να γνωριστούμε μεταξύ μας Ονοματεπώνυμο / Θέση Zούκας Αλκιβιάδης Ιατρικός Επισκέπτης Τμήματος Φροντίδας Υγείας Ερώτηση Απάντηση Απάντηση Αυτοκίνητο ή ποδήλατο; Ανάλογα τον προορισμό Θεόδωρος Μαντούκας Ιατρικός Επισκέπτης / Medical Devices - Endovascular Ποδήλατο, αν και ποδήλατο και Αθήνα γίνεται; Δεν γίνεται ή γίνεται; Αγαπημένος προορισμός Εκεί που βρίσκεται και η αγαπημένη παρέα Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου. Σπορ ή Χόμπι που ασχολούμαι Μουσική, θέατρο, τεχνολογία, μπάσκετ Γυμναστήριο, άλλωστε φαίνεται. Φαγητό ή γλυκό που ξέρω να φτιάχνω Δώσε μου συνταγή και φτιάχνω τα πάντα!... Pissaladiere!!! Και «Ο νοών...νοείτω»!!!! Το τραγούδι που σιγοτραγουδώ είναι Bohemian Rhapsody από Queen Στην άκρη του κόσμου. Βιβλίο ή ταινία που θα πρότεινα 1984, πάντα επίκαιρο Game of thrones Η ρήση, που σας χαρακτηρίζει Τρέχω και δεν φτάνω... «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» Μου αρέσει Να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους I like, I really like, I definitely like, you like, you really like, like, like, I like. Καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι!!! Δεν μου αρέσει Η υποκρισία Η φέτα Εθνικό προϊόν αλλά δεν τι να κάνουμε!! Να υπήρχε περισσότερη αγάπη μεταξύ Θα ευχόμουν... Παγκόσμια ειρήνη φαντάζομαι τι να πω των ανθρώπων Σύντομο ιστορικό στην Cana Βρίσκομαι στην εταιρία από το Νοέμβριο του Στην Cana έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και έχω κερδίσει πολλά σε επαγγελματικό επίπεδο. Βρίσκομαι σε ένα τμήμα που μας φέρνει αντιμέτωπους καθημερινά με νέες προκλήσεις και αυτό είναι που το κάνει και τόσο ενδιαφέρον. Από τις σημαντικότερες στιγμές για μένα ήταν το λανσάρισμα των EXELIA, το πρώτο παιδί της CANA, το Νοέμβριο του Πριν δύο χρόνια εντάχθηκα στο δυναμικό της εταιρείας στο τμήμα ιατροτεχνολογικών προϊόντων αρχικά ως τεχνικός νευροφυσιολογικής παρακολούθησης. Στη συνέχεια κάνοντας εσωτερική «μεταγραφή» ανήκω στο τμήμα Ενδοαυλικών Endovascular ως Endovascular clinical specialist! Γάμοι: ii Σταύρος Μόσχος (Ιατρικός Επισκέπτης / Τομέας Medical Devices - Vascular) Χριστίνα Καπετάνου Γεννήσεις 1. Ένα κοριτσάκι του κου Θοδωρή Σαλτίδη (Ιατρικός Επισκέπτης / Τομέας Pharma - Eπιθέματα) 2. Ένα αγοράκι της κας Θεοφίλης Μπρατσόλη (Customer Service / Tμήμα Operations) 3. Ένα κοριτσάκι του κου Θοδωρή Παπανίκου (Ιατρικός Επισκέπτης / Τομέας Medical Devices - Surgical) 1 2 3

16 16 Πλούσια σύνθεση σε Ω3-6-9 και πολυφαινόλες με βιολογικά έλαια Καμελίνας και Ελιάς Ανακαλύψτε τη μαγεία της Φύσης Προσφορές Τμήματος Φροντίδας Υγείας Προσφορές EΧΕLIA! Με την αγορά qq Anti-Wrinkle & Firming Day Cream SPF 15 (normal & dry skin) qq Anti-Wrinkle & Firming Day Cream SPF 15 (for oily skin) qq Anti-Wrinkle & Firming Serum (all skin types) qq Anti-Wrinkle & Firming Serum (all skin types) qq Cleansing Milk και Tonic Lotion (all skin types) Δώρο! 88 Anti-Wrinkle Night Cream (normal & dry skin) 88 Anti-Wrinkle Night Cream (oily skin) 88 24h Hydrating Day Cream SPF 15 (all skin types) 88 Anti-Wrinkle & Firming Eye Cream (all skin types) 88 Cleansing & Hydrating Face Mask (all skin types) Στείλτε μας τις απόψεις και τις προτάσεις σας για το «1» * Τεύχος 10ο, Ιούλιος 2015 Περιοδική έκδοση Εκδότης: Cana Α.Ε. Φαρμακευτικά Εργαστήρια Λ. Ηρακλείου 446, Ηράκλειο Αττικής, Σχεδιασμός και επιμέλεια: Τμήμα HR, Υπεύθυνη ύλης: Μαργαρίτα Γογωνά Σχεδιασμός και οργάνωση έκδοσης: ΜΟΛΥΒΙ, Φωτογραφίες: Shutterstock ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Απαγορεύεται η ολική ή μερική ανατύπωση χωρίς την άδεια της CANA Α.Ε.

ROSELIA.GR / 17,SARANDA EKKLISION ST. PERISTERI,ATHENS /GREECE TEL: +30 210 5725000 www.roselia.gr

ROSELIA.GR / 17,SARANDA EKKLISION ST. PERISTERI,ATHENS /GREECE TEL: +30 210 5725000 www.roselia.gr THE OLIVE OIL LINE Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το λάδι ως υγρό χρυσάφι, τις ελιές ως σύμβολο της καλοσύνης και της ευγένειας, ενώ ακόμη και σήμερα τα κλαδιά της ελιάς συμβολίζουν την ειρήνη. Το ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς

Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς Πια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας; Κιρσοί είναι το αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Προϊόντων. Κατηγορία: Περιποίηση προσώπου

Κατάλογος Προϊόντων. Κατηγορία: Περιποίηση προσώπου Κατάλογος Προϊόντων Κατηγορία: Περιποίηση προσώπου Κρέμα προσώπου για τη φροντίδα και την αναπλήρωση του πολύ ξηρού και ατοπικού δέρματος με δραστικά μόρια του φυτού καλέντουλα, γάλα βρώμης & μελισσοκέρι

Διαβάστε περισσότερα

Caviar. Προηγμένη σύνθεση που βασίζεται στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χαβιάρι, σε πεπτίδια που προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου και στο συνένζυμο Α

Caviar. Προηγμένη σύνθεση που βασίζεται στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χαβιάρι, σε πεπτίδια που προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου και στο συνένζυμο Α Caviar Skincare Caviar. Προηγμένη σύνθεση που βασίζεται στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χαβιάρι, σε πεπτίδια που προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου και στο συνένζυμο Α που αναπλάθει τα κύτταρα. Αυτή η πλήρης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ALOE VERA

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ALOE VERA Η FM GROUP δημιουργεί για εσάς μια μοναδική σειρά καλλυντικών υψηλής ποιότητας με βασικό συστατικό την Aloe Vera από βιολογικές καλλιέργειες, με την εγγύηση ποιότητας του Οργανισμού Ecocert και των πιστοποιητικών

Διαβάστε περισσότερα

www.vapostoleris.gr/foreverlivingproducts Aloe Cleanser - 13,62 ευρώ/118ml - Το aloe cleanser, παρασκευάζεται από υποαλλεργικά συστατικά, για τη δημιουργία μιας ελαφρότερης, μη λιπαρής, απαλής λοσιόν με

Διαβάστε περισσότερα

www.vapostoleris.gr/foreverlivingproducts Sonya Refreshing Gel Cleanser - 26,65 ευρώ/118ml - Το refreshing gel cleanser καθαρίζει χωρίς να ταλαιπωρεί την επιδερμίδα, χάρη στις ιδιότητες του σταθεροποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer 2017

Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer 2017 Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer 2017 Υλικό της ADI (μετάφραση-επιμέλεια: Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών) Σχετικά με την άνοια Ο όρος άνοια είναι μια συλλογική έννοια για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ME DONKEY MILK

ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ME DONKEY MILK ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ME DONKEY MILK Σειρά με DONKEY MILK Η σειρά περιλαμβάνει 5 εξαιρετικά προϊόντα που παρέχουν στην επιδερμίδα ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη με εκθαμβωτικά αποτελέσματα. Το γάλα γαϊδούρας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 JURLIQUE HERBAL RECOVERY SIGNATURE Η εξέλιξη στη φυσική φροντίδα. Η επανάσταση στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Στη Jurlique χρησιμοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΗΣ β-γλυκανησ

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΗΣ β-γλυκανησ Πολυτελή και σύγχρονα προϊόντα για τη φροντίδα της σύγχρονης γυναίκας ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ REGENERATING & NOURISHING HAND CREAM 50 ml ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ MOISTURISING & SMOOTHING HAND CREAM 50 ml BODY

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ERIC FAVRE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ERIC FAVRE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ Εξειδίκευση ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ERIC FAVRE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ Ο ERIC FAVRE και η εξειδικευμένη ομάδα του στηρίχτηκαν στις κλινικές μελέτες και

Διαβάστε περισσότερα

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Έδρα: Άσσηρος Θεσ/νίκης στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριότητα: Εξαγωγή βιολογικών προϊόντων της ελληνικής γης. Όνομα: "BIOPHELIA" = "ΒΙΟΣ" + "ΩΦΕΛΕΙΑ",

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ Τι είναι οι Αιμορροΐδες; Η αιμορροϊδοπάθεια επηρεάζει πάνω από το 50% του πληθυσμού παγκοσμίως, ωστόσο, το ποσοστό εκτιμάται ότι είναι στην πραγματικότητα ακόμη μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ..

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ.. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ.. Γνωρίζοντας τις ομάδες τροφίμων μέσω της πυραμίδας... Τα τρόφιμα τα οποία καταναλώνουμε και κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου Το 93% των σχετικών με τη Φλεβική Θρόμβωση θανάτων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας

Συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας Αντηλιακά Η εφαρμογή αντηλιακών κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων σε εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα αντηλιακού και να το ανανεώνουμε σε

Διαβάστε περισσότερα

ENERGIA C ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Γαλάκτωμα 200/500ml Λοσιόν 200/500ml Κρέμα 50/250ml Μάσκα 50/250ml Ορός 30ml

ENERGIA C ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Γαλάκτωμα 200/500ml Λοσιόν 200/500ml Κρέμα 50/250ml Μάσκα 50/250ml Ορός 30ml ENERGIA C Τελευταίες επιστημονικές έδειξαν ότι πολλά οφέλη σε κοσμητικό επίπεδο μπορεί να έχει το δέρμα από την βιταμίνη C. Εκτός της εξαιρετικής αντιοξειδωτικής δράσης ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος,

Διαβάστε περισσότερα

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, TICKET NEWS ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, 08 όπως σας είχαμε υποσχεθεί, στην Edenred συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας και το 2013, προσπαθώντας σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; Με την επιστημονική συνεργασία της Αιματολογικής Μονάδας, Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Με

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακής Διατροφής

Μεσογειακής Διατροφής mini Οδηγός Μεσογειακής Διατροφής Γιατί Μεσογειακή Διατροφή; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής των λαών που ζουν σε περιοχές που αναπτύσσονται γύρω από τη Μεσόγειο. Οι επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

Άσε τους άλλους να μασάνε goji berry και βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου

Άσε τους άλλους να μασάνε goji berry και βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου Ημερομηνία 11/03/2015 Μέσο Συντάκτης Link ladylike.gr Άντρια Κωνσταντίνου http://www.ladylike.gr/articles/body-and-mind/diatrofi/ase-toys-alloys-namasane-godji-berry-kai-vale-ta-ellhnika-super-foods-sth-diatrofhsoy.3350840.html?utm_source=ladylike&utm_medium=takaluteramas_article&ut

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ. Ο σύμμαχος της ομορφιάς, για νεανική όψη, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ. Ο σύμμαχος της ομορφιάς, για νεανική όψη, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ Ο σύμμαχος της ομορφιάς, για νεανική όψη, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ME ALOE VERA Σειρά με ALOE VERA Η σειρά περιλαμβάνει 5 εξαιρετικά προϊόντα που παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Naturalite contact: 210 2510354 694 5075869 www.naturalite.gr sales@naturalite.gr

Naturalite contact: 210 2510354 694 5075869 www.naturalite.gr sales@naturalite.gr Μαστίχα Πλούσια ενυδατικό για όλη την οικογένεια. Αποκαθιστά τις δοµές κολλαγόνου την ελαστικότητα του δέρµατος. 250 7,50 Κατράµι Ιδανικό για την ξηροδερµία, τα λιπαρά µαλλιά, την πιτυρίδα, την τριχόπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ήλιος & η Επιδερµίδα

Ο Ήλιος & η Επιδερµίδα Ο Ήλιος & η Επιδερµίδα Η επιδερµίδα είναι το µεγαλύτερο όργανο του σώµατος και συµβάλλει σε πολλαπλές λειτουργίες, όπως προστασία του οργανισµού, ρύθµιση της θερµοκρασίας, αποθήκευση αίµατος, µεταβολισµός,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΗΛΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Ο ήλιος µπορεί να είναι φίλος... ευθύνεται για την παραγωγή µελανίνης, το φυσικό µαύρισµα και την προστασία από τα ηλιακά εγκαύµατα ενεργοποιεί τη σύνθεση της βιταµίνης D, που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ALOE VERA

ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ALOE VERA Ρύπανση του περιβάλλοντος, δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες, κακή διατροφή αποτελούν μόνο κάποιους από τους παράγοντες που αποδυναμώνουν τις λειτουργίες προστασίας και αναδόμησης της επιδερμίδας. Το δέρμα

Διαβάστε περισσότερα

Έκλειψη κυτταρίτιδας και χαλάρωσης!

Έκλειψη κυτταρίτιδας και χαλάρωσης! Έκλειψη κυτταρίτιδας και χαλάρωσης! Δύο προϊόντα. Μέγιστη δράση. Κρέμα Θερμαντικής Δράσης Gel Κρυοθεραπείας Χαμηλή Θερμαντική Δράση Μεσαία Θερμαντική Δράση Υψηλή Θερμαντική Δράση Πολύ Yψηλή Θερμαντική

Διαβάστε περισσότερα

Τα προϊόντα της σειράς Hello Honey έχουν περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές;

Τα προϊόντα της σειράς Hello Honey έχουν περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές; Σειρά Hello Honey ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Τι είναι η σειρά Hello Honey; Η σειρά Hello Honey αποτελείται από υψηλής ποιότητας καλλυντικά που έχουν δημιουργηθεί για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

ROSELIA.GR / 17,SARANDA EKKLISION ST. PERISTERI,ATHENS /GREECE TEL: +30 210 5725000 www.roselia.gr

ROSELIA.GR / 17,SARANDA EKKLISION ST. PERISTERI,ATHENS /GREECE TEL: +30 210 5725000 www.roselia.gr THE ROSE OIL OF BULGARIA SUPER ANTI AGING LINE Η βιολογική ποικιλία Rosa Damascena Oil (Rose Otto),λαμβάνεται με απόσταξη σε πιστοποιημένα βιολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του National

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ PEELINGS EASY TCA PEEL

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ PEELINGS EASY TCA PEEL ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ PEELINGS EASY TCA PEEL ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Χωρίς στερήσεις και υπερβολές, χαρίζει: ΛΑΜΨΗ, ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΨΗ Το Easy TCA peel είναι ένα απαλό peeling

Διαβάστε περισσότερα

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Μπάρα Chia Μπανάνα Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Οι σπόροι Chia περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Χάρη στις φυτικές

Διαβάστε περισσότερα

πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μέση σας

πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μέση σας πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μέση σας Αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ σπάνια αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας εάν τα αισθανθείτε Αισθάνεστε δυσφορία με τον πόνο στην μέση

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδανική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος αλλάζει, καθώς περνάει από διαφορετικές. φάσεις. Σκεφτείτε πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μια μέρα.

Η ιδανική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος αλλάζει, καθώς περνάει από διαφορετικές. φάσεις. Σκεφτείτε πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μια μέρα. Οι Φάσεις Θεραπείας Η ιδανική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος αλλάζει, καθώς περνάει από διαφορετικές φάσεις. Σκεφτείτε πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μια μέρα. Παρατηρούμε ότι το πρωί, έχοντας μόλις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Δρ Γεώργιος Ι Κούρτογλου Παθολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο σακχαρώδης

Διαβάστε περισσότερα

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 Τα προϊόντα απευθύνονται σε κάθε τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων. Καινοτομία Farmec: Η πρώτη σειρά προϊόντων με τη σύνθεση gatuline Άργιλου, ένα μοναδικό φυσικό αντιρυτιδικό με άμεσο

Διαβάστε περισσότερα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα "Κλινικά αποδεδειγµένα αποτελέσµατα σε 47 ηµέρες" Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, κάσιους, κτλ προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ TRATA Greece

ΝΕΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ TRATA Greece ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑMΕΣΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ «MΕΓΑΛΩΣΕ» ΓΡΗΓΟΡΑ! ΝΕΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ TRATA Greece Συνδυάζεται εύκολα με φυσικά και αγαπημένα συστατικά! ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Πιστή στο όραμά

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τμήμα Νοσηλευτικής

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τμήμα Νοσηλευτικής ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Τμήμα Νοσηλευτικής ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Το παιδί από τη γέννησή του μέχρι την ηλικία των 19 έως 20 ετών παρουσιάζει μία αύξηση του βάρους αλλά και του ύψους. Αν

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Υγιεινή Διατροφή Ισορροπία Ποικιλία Μέτρο Ομάδες τροφίμων Γάλα-γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι) Φρούτα-απλοί υδατάνθρακες Λαχανικά (κυρίως πράσινα φυλλώδη) Ψωμί-αμυλώδη τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ» 68 ο Γυμνάσιο Αθηνών ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ» Τμήμα: Β1 ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΥΚΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: «ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΟΔΗΓΟΙ» Συντονίστρια ομάδος: Ζέρβα Βασιλεία Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση

Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση 1. 2. 3. 4. 5. Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση του καθενός μειώνει την ένταση του άγχους

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων ασκεί ουσιαστικό ρόλο για τη διασφάλιση της καλής υγείας.

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων ασκεί ουσιαστικό ρόλο για τη διασφάλιση της καλής υγείας. Πρωινό Γεύμα: είναι απαραίτητο; Διαιτολόγοι Ηράκλειο - Eat for Life - Συμβουλευτικό Κέντρο Κλινι Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων ασκεί ουσιαστικό ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!!

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! 12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο αλκαλικό είναι το PH τόσο περισσότερη είναι η ενέργεια, η ζωτικότητα και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist

histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist histogenesis αισθητική προσώπου Dr. Stefanos Goudelas, Dermatologist η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης Dr. Stefanos Goudelas

Διαβάστε περισσότερα

Για τον άνθρωπο, η φύση υπήρξε πάντα η πλουσιότερη δεξαμενή και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εκπληκτικών θεραπευτικών ουσιών. Γι αυτό, δεν αποτελεί

Για τον άνθρωπο, η φύση υπήρξε πάντα η πλουσιότερη δεξαμενή και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εκπληκτικών θεραπευτικών ουσιών. Γι αυτό, δεν αποτελεί Για τον άνθρωπο, η φύση υπήρξε πάντα η πλουσιότερη δεξαμενή και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εκπληκτικών θεραπευτικών ουσιών. Γι αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, κατά την αναζήτησή τους για νέα,

Διαβάστε περισσότερα

Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους

Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας, έχουμε έντονη σύγχυση σχετικά με τα συναισθήματά μας, νοιώθοντας την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα

MONTIBELLO. Soothing Refreshing Mist

MONTIBELLO. Soothing Refreshing Mist Soothing Refreshing Mist Δοχείο: 125 ml spray Για χρήση από επαγγελματία ή για μεταπώληση. Υφή: Υγρή, να ψεκάζεται σαν ελαφριά ομίχλη (εκνέφωμα). Άρωμα: Χωρίς άρωμα. Συμπύκνωμα θερμικού ιατρικού μεταλλικού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ/ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ Αιτία : βακτήρια Πρόληψη : Η χρήση προφυλακτικού Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης

ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ/ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ Αιτία : βακτήρια Πρόληψη : Η χρήση προφυλακτικού Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ/ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ Αιτία : βακτήρια Πρόληψη : Η χρήση προφυλακτικού Μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης Αυξημένες εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου. να αντιμετωπίσει το λέμφωμα;

Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου. να αντιμετωπίσει το λέμφωμα; Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου να αντιμετωπίσει το λέμφωμα; Το λέμφωμα είναι δυνητικά ιάσιμη νόσος Με την επιστημονική συνεργασία του Αιματολογικού Τμήματος, Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar!

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Η Fresh Line μεταμόρφωσε τις πιο γλυκές και φρουτένιες συνταγές ζαχαροπλαστικής σε εντυπωσιακά γιορτινά σετ περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα

LAVISH HAIR CARE FOR MEN: Τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες που προσφέρουν έξτρα δυνατό κράτημα και απόλυτο έλεγχο της τρίχας σε κάθε τύπο μαλλιών.

LAVISH HAIR CARE FOR MEN: Τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες που προσφέρουν έξτρα δυνατό κράτημα και απόλυτο έλεγχο της τρίχας σε κάθε τύπο μαλλιών. LAVISH HAIR CARE FOR MEN: Τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες που προσφέρουν έξτρα δυνατό κράτημα και απόλυτο έλεγχο της τρίχας σε κάθε τύπο μαλλιών. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ελληνική εταιρία Tast Group, με έδρα την

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος;

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος; Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Το Πρόγραμμα ΔΙΑ.ΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ SET ΑΝΤΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ αποτελείται από: Αντηλιακό λάδι SPF 15 Αντηλιακή λοσιόν SPF 30 Αντηλιακή κρέμα προσώπου SPF 50 ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 07 June 2017 1. Καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων 2. Βασίστε τη δίαιτά σας σε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες 3. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα με τα ακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

www.luckykids.bg ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΩΝΕΙΣ Πληροφορίες για το συμμετέχον παιδί /παρακαλούμε, συμπληρώστε/

www.luckykids.bg ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΩΝΕΙΣ Πληροφορίες για το συμμετέχον παιδί /παρακαλούμε, συμπληρώστε/ Τηλ. 0877 999 222; 0877 999 333 ή e-mail: info@luckyкids.bg www.luckykids.bg ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΩΝΕΙΣ Πληροφορίες για το συμμετέχον παιδί /παρακαλούμε, συμπληρώστε/

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως έχω Σκληρόδερµα;

Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Για να πληροφορηθώ µýëïò ôçò Σπάνιος ναι... Μόνος όχι Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ) είναι ο μόνος φορέας, μη κερδοσκοπικό σωματείο, συλλόγων ασθενών σπανίων παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΝΑΝΑ. 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1

ΜΠΑΝΑΝΑ. 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1 ΜΠΑΝΑΝΑ 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1 Ιστορία της μπανάνας Το όνομα της μπανάνας προέρχεται από την αραβική λέξη banan που σημαίνει δάκτυλο. Ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικό κλίμα, ενώ η συλλογή της γίνεται ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ΒΡΟΧΙΚΟ ΑΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

επίκεφαλής Φροντίδα ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΣΤΗΝΟΜΟΡΦΙΑΜΑΣ

επίκεφαλής Φροντίδα ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΣΤΗΝΟΜΟΡΦΙΑΜΑΣ Απο την ιλιαδα κλαγκου Φροντίδα επίκεφαλής Δεν ειναι λιγες οι φορες που τα μαλλια σας, ιδιωσ μετα τις καλοκαιρινες διακοπες, παρουσιαζουν προβληματα. Ρωτησαμε τους ειδικους και μαθαμε τι τα ταλαιπωρει

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα πρόληψης και αποφυγής κουνουπιών σε οικίες:

Μέτρα πρόληψης και αποφυγής κουνουπιών σε οικίες: Μέτρα πρόληψης και αποφυγής κουνουπιών σε οικίες: Απομάκρυνση στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του μελανώματος την 14η Μαΐου 2001, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για την

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του μελανώματος την 14η Μαΐου 2001, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για την Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του μελανώματος την 14η Μαΐου 2001, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για την UV ακτινοβολία. Οι δερματολόγοι λένε πως έχει αποδειχθεί μεγάλος ο ρόλος της υπεριώδους ακτινοβολίας

Διαβάστε περισσότερα

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα. Ο ειδικός επί... κεφαλής!

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα. Ο ειδικός επί... κεφαλής! Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Κλινική Μαλλιών με έδρα την Ελλάδα Ο ειδικός επί... κεφαλής! Η κλινική μαλλιών Bergmann Kord ιδρύθηκε το 1979 ως το πρώτο Επιστημονικό Κέντρο αντιμετώπισης της Τριχόπτωσης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΡΔΗ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ- ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΡΔΗ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ- ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ 2 η Ημερίδα Καλοκαίρι και Υγεία ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΡΔΗ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ- ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ 27 Μαΐου 2015 Βασικά επίπεδα προετοιμασίας του ταξιδιώτη 1. Εκτίμηση της γενικής κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: Γιώργος Δερμιτζάκης Δημήτρης Δημητρουλόπουλος Έλενα Ξενάκη Μαργαρίτα Χατζοπούλου PROJECT Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας Ελαιόλαδο και υγεία ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Λαγουτάρη Ελένη Σούσου

Διαβάστε περισσότερα

Θετική Ψυχολογία. Καρακασίδου Ειρήνη, MSc. Ψυχολόγος-Αθλητική Ψυχολόγος Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πάντειο Παν/μιο

Θετική Ψυχολογία. Καρακασίδου Ειρήνη, MSc. Ψυχολόγος-Αθλητική Ψυχολόγος Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πάντειο Παν/μιο Θετική Ψυχολογία Καρακασίδου Ειρήνη, MSc Ψυχολόγος-Αθλητική Ψυχολόγος Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πάντειο Παν/μιο Εισαγωγή Θετική-Αρνητική Ψυχολογία Στόχοι της Ψυχολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟΠΟΔΑ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΑ

ΔΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟΠΟΔΑ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΑ 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟΠΟΔΑ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΚΕΥΠΑ) Δήγματα Αρθροπόδων / Εντόμων (τσιμπήματα, κεντρίσματα) Τα έντομα διακρίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Πρακτική Εξάσκηση Μάρκετινγκ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm, Δρ. Astin Malschinger Παραπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), χωρίζεται στις ζώνες UVA, UVB και UVC. Όλες έχουν διαφορετικές

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), χωρίζεται στις ζώνες UVA, UVB και UVC. Όλες έχουν διαφορετικές ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΙΟΣ, Ο καλύτερός μας φίλος ο χειρότερός μας εχθρός. Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), χωρίζεται στις ζώνες UVA, UVB και UVC. Όλες έχουν διαφορετικές αρνητικές

Διαβάστε περισσότερα

διαβήτης & υγεία στα πόδια Aκολουθήστε τα σωστά βήματα!

διαβήτης & υγεία στα πόδια Aκολουθήστε τα σωστά βήματα! διαβήτης & υγεία στα πόδια Aκολουθήστε τα σωστά βήματα! www.menarinidiabetes.gr www.glucomen.gr Τα πόδια μας είναι ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας σημεία του σώματος και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Ο καταρράκτης και η σύγχρονη αντιμετώπιση του - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Μάιος :18

Ο καταρράκτης και η σύγχρονη αντιμετώπιση του - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Μάιος :18 Συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Τερζή, Οφθαλμίατρος Με την πάροδο του χρόνου είναι αλήθεια ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για αλλοίωση της όρασης μας. Μία από τις πιο συχνές παθήσεις των ματιών είναι ο καταρράκτης

Διαβάστε περισσότερα

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;» «τι συμβαίνει στην εφηβεία;» ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Διευθύντρια : Aν. Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά Επιστημονική Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων και των σκέψεων μας.

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων και των σκέψεων μας. Rejuvance Η εναλλακτική άποψη ομορφιάς! Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων και των σκέψεων μας. Είναι ένα ολιστικό, αναζωογονητικό μασάζ προσώπου. Και η λέξη μασάζ δεν είναι ακριβής, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά)

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά) 1. Ποιον θεωρείτε καλύτερο τρόπο, ώστε ένας αθλητής μειώσει το βάρος του; Να κάνει πιο έντονη προπόνηση Να κάνει περισσότερα μικρά γεύματα 2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr!

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! «Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! Όλοι γνωρίζουν την παροιμία»ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Πλέον έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα και Αρχαιότητα

Βότανα και Αρχαιότητα Θεραπευτικά Βότανα Γενικά για τα Βότανα «Βότανα είναι όλα τα χρήσιμα φυτά και αφορά τα φυτά των οποίων, οι ρίζες, τα άνθη χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη στο άρωμά τους ή με κάποιον άλλο τρόπο» Τους

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΥΡΙΤΙΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ Το πυρίτιο (Silicium) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si, ατομικό αριθμό 14 και ατομική μάζα 28,0855 amu Είναι ένα μεταλλοειδές που ανήκει στην ομάδα 14 του περιοδικού

Διαβάστε περισσότερα

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής e-catalogue 2012 Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία Αμινοξέα & Πρωτεΐνες Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Πεπτικά/Προβιοτικά Βοηθήματα Βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

WORLD VALENTINE S DAY SPECIAL EDITION

WORLD VALENTINE S DAY SPECIAL EDITION WORLD VALENTINE S DAY SPECIAL EDITION 0 018 will you be my Valentine Αγάπη είναι... να καταλαβαίνετε ότι έρχεται το αγαπημένο σας πρόσωπο μόνο από την μυρωδιά του. Να νιώθετε την αύρα του ακόμη κι αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΙΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ : Κα ΚΥΠΑΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης Στο Δήμο Παλλήνης Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν για τη Φλεβική Θρόμβωση ο Δήμος Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Η Φιλοσοφία της Herbalife SKIN

Η Φιλοσοφία της Herbalife SKIN Η Φιλοσοφία της Herbalife SKIN Κλινικά-ελεγμένα προϊόντα για καθαρισμό, τόνωση, θεραπεία, στοχευμένη ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πολυτελής υφές και μεταξένια και απαλά στρώματα, με ακτινοβόλα σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Aναπλαστική Θεραπεία με Γάλα Γαϊδούρας By Zartaux

Aναπλαστική Θεραπεία με Γάλα Γαϊδούρας By Zartaux Aναπλαστική Θεραπεία με Γάλα Γαϊδούρας By Zartaux 1. Εφαρμόζουμε γαλάκτωμα Zartaux για όλους τους τύπους δέρματος με κυκλικές κινήσεις. 2. Αφαιρούμε το γαλάκτωμα με χαρτοβάμβακο ή βρεγμένο βαμβάκι. 3.

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Κεφάλαιο 1 - Το μυστικό της ιατρικής Σε κάθε θέμα ή επιστήμη υπάρχει πάντα ένα δεδομένο που είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων? Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και γατιά, συμπεριλαμβανομένων κουταβιών και μικρών ψιψίνων, τραυματίζονται,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα