ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ"

Transcript

1 Ι Δ Ρ Υ Μ Α Α Ι Κ Α Τ Ε Ρ Ι Ν Η Σ Λ Α Σ Κ Α Ρ Ι Δ Η ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

2

3 Το κοινωφελές πολιτιστικό «Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη» συστάθηκε την άνοιξη του 2007, με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 606/ Τ.Β ). Ιδρυτές του είναι ο Παναγιώτης και η Μαριλένα Λασκαρίδη. Σκοπός του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» είναι η προαγωγή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο του ελληνικού πολιτισμού γενικά και ιδιαίτερα των ελληνικών Γραμμάτων και της Ιστορικής και Ναυτικής Έρευνας, καθώς και η λειτουργία Βιβλιοθήκης με την επωνυμία «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ». Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελούν οι εξής: Παναγιώτης Λασκαρίδης, Πρόεδρος Μαριλένα Λασκαρίδου, Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Λασκαρίδου, Γραμματέας Σουζάνα Λασκαρίδου, Ταμίας Χριστίνα Λασκαρίδου, Μέλος Ανώτατο Συμβουλευτικό Όργανο του Ιδρύματος είναι η Επιστημονική Επιτροπή. Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, ειδικούς επιστήμονες και σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων, της έρευνας και τεχνολογίας, εξειδικευμένους σε ζητήματα που έχουν σχέση με το Ίδρυμα και την εκπλήρωση των σκοπών του. Τα Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είναι τα ακόλουθα: Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής του Παν/μίου του Cambridge, Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια Μουσείου Ύδρας Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κική Δημουλά, Ποιήτρια, Ακαδημαϊκός Μαρία Ζουρίδου Λιάπη, Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας του Παν/μίου Αθηνών Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών Γιάννης Μαρμαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Παν/μίου Αθηνών Ελένη Νικολουδάκη Κοκορέλια, Αρχιτέκτων Νικόλαος Πετραλιάς, Ομότιμος Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, Καθηγητής της Χειρουργικής του Παν/μίου Αθηνών Ρίτσα Φράγκου Κικίλια, Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μαριλένα Λασκαρίδου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, την Επιστημονική Επιτροπή και την Ομάδα Εργασίας μεριμνά για την εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύματος. Σ αυτό το πλαίσιο προτείνει, προγραμματίζει και διοργανώνει τα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα του Ιδρύματος. Την Ομάδα Εργασίας αποτελούν: Μαριλένα Λασκαρίδου, Αντιπρόεδρος «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Καλή Κυπαρίσση, Σύμβουλος Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη» Ιωάννα Αλεξάκη, Διευθύντρια δημιουργικού διαφημιστικής εταιρείας Ελένη Νικολουδάκη-Κοκορέλια, Αρχιτέκτων

4 Ελένη Σακαλή, Μεταφράστρια Παναγιώτα Δεδετζή, Βιβλιοθηκονόμος Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ», που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Λασκαρίδη το 1993 στη μνήμη της συζύγου του και είχε έδρα ένα νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα στην περιοχή του Ν. Φαλήρου, ενσωματώνεται στο Ίδρυμα. Ο Πάνος και η Μαριλένα Λασκαρίδη με επιθυμία να ανελίξουν και να συνεχίσουν την ήδη επιτυχημένη πορεία της Βιβλιοθήκης «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» και να διευρύνουν τις δραστηριότητές της, το 2006 εγκαθιστούν το Ίδρυμα σε αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτήριο στον Πειραιά, γενέτειρα πόλη της Καίτης Λασκαρίδη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δραστηριότητες του Ιδρύματος επεκτάθηκαν σε όλους τους τομείς τού πολιτισμού. Διοργανώνονται διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές, σεμινάρια, ημερίδες, αφιερώματα, εκθέσεις, τιμητικές και μουσικές εκδηλώσεις, ενώ κάθε χρόνο προκηρύσσεται Λογοτεχνικός Διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη. Το Ίδρυμα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα, με φορείς, πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και με προσωπικότητες από το χώρο της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι δραστηριότητες του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» βρίσκονται σε συνεχή ανοδική πορεία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Ετσι, από τον Οκτώβριο του 2009 λειτουργεί και το νέο κτήριο του Ιδρύματος, στη συμβολή των οδών 2ας Μεραρχίας και Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά. Η παρουσία του Ιδρύματος στο κτήριο αυτό είναι ένα νέο και πολλά υποσχόμενο κεφάλαιο στην πλούσια μακραίωνη ιστορία του κτηρίου. Πρόκειται για το γνωστό Μέγαρο Στρίγκου, το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με την πορεία του Πειραιά μέσα στο χρόνο, φιλοξενώντας κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα από τον πολιτιστικό και επιχειρηματικό κόσμο. Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Γεωργίου Στρίγκου έχει χαράξει τη μνήμη του επιχειρηματικού, πολιτιστικού και πολιτικού χώρου της πόλης του Πειραιά. Μετά την απελευθέρωση, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το μετέτρεψε σε Λέσχη Αξιωματικών, και στη συνέχεια, ύστερα από διαπραγμάτευση μελών της οικογένειας Στρίγκου με τον σπουδαίο φιλέλληνα Οκτάβιο Μερλιέ, το Μέγαρο Στρίγκου αγοράστηκε από το Γαλλικό Δημόσιο για να στεγάσει το παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου στον Πειραιά. Η ιστορική υπόσταση του κτηρίου είναι εμφανής από την πλειάδα ιστορικών και λογοτεχνικών αναφορών σε αυτό, καθώς και από την απεικόνισή του από τον μεγάλο καλλιτέχνη Γιάννη Τσαρούχη. Το νέο κτήριο, πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο για ένα νέο ξεκίνημα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, μέρος των Εκπαιδευτικών του Προγραμμάτων, καθώς και το Ναυτικό τμήμα της Βιβλιοθήκης.

5 ΗΒιβλιοθήκη σήμερα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική ανάπτυξη. Διαθέτει πλέον των τίτλων βιβλίων, οι οποίοι καλύπτουν τις κατηγορίες παγκόσμια, σύγχρονη και κλασική λογοτεχνία, φιλοσοφία, θρησκειολογία, κοινωνικές, θετικές, θεωρητικές και εφαρμοσμένες επιστήμες, καλές τέχνες, ιστορία, γεωγραφία, πληροφοριακό υλικό γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, 165 τίτλους περιοδικών που αφορούν στη λογοτεχνία, καθώς επίσης έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τις δραστηριότητές της. Το παιδικό και εφηβικό τμήμα περιλαμβάνει τις ίδιες κατηγορίες και διαθέτει τίτλους, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των βιβλίων που δωρίζονται και ανέρχονται στους τίτλους, εξαιρουμένων άλλων αρχείων που περιήλθαν στο Ίδρυμα, καθώς και του αρχειακού υλικού Μητροπούλου του οποίου η συλλογή περιλαμβάνει βιβλία. Το 2010 συμπεριελήφθησαν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης νέες προσκτήσεις. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» Όλη η συλλογή της Βιβλιοθήκης είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένη στο βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ 5.6 και η επεξεργασία του υλικού της γίνεται σύμφωνα με τους αγγλοαμερικανικούς κανόνες καταλογογράφησης AACR2 και τη Δεκαδική Ταξινόμηση DEWEY. Στους αναγνώστες παρέχεται η δυνατότητα της on line πρόσβασης σε όλους τους τίτλους της μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σύγχρονες αίθουσες μελέτης και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τμήμα δανεισμού, οπτικοακουστικό αρχείο, συλλογή σπάνιων βιβλίων, εκθεσιακό χώρο και αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων με σύγχρονες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Στελεχώνεται από γραμματεία και εκπαιδευμένο προσωπικό για την εξυπηρέτηση του κοινού και τη λειτουργία όλων των προγραμμάτων.

6

7 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της Βιβλιοθήκης, το οποίο στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτηρίου της οδού 2ας Μεραρχίας 36. Περιλαμβάνει έντυπο και μη έντυπο υλικό και εμπλουτίζεται συνεχώς είτε με δωρεές είτε με παραγγελίες από την Ελλάδα και ιδιαίτερα το εξωτερικό, όπου παρέχεται η δυνατότητα πλούσιας βιβλιογραφίας. Οι τίτλοι των βιβλίων του Ναυτικού Τμήματος ανέρχονται σε Σε αρχειακό επίπεδο, ο περιοδικός τύπος ναυτιλιακού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνεται στη συλλογή της ναυτιλιακής βιβλιοθήκης αποτελείται από τους ακόλουθους τίτλους: Περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» Περιοδικό «Transport» Περιοδικό «Αργώ» Περιοδικό «Ναυτική Ελλάς» Περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση» Περιοδικό «Περίπλους» ΣΥΛΛΟΓΕΣ Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ιδιωτική συλλογή παλαιών και σπάνιων βιβλίων, των οποίων οι εκδόσεις χρονολογούνται από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα. Η συγκεκριμένη συλλογή θα είναι προσβάσιμη στους ερευνητές σε ψηφιοποιημένο αρχείο. Ενδιαφέρουσα και σπάνια επίσης είναι η αρχειακή συλλογή του υδροβιολόγου Δρ. Κωνσταντίνου Λασκαρίδη, η οποία περικλείει τομείς ιχθυολογίας, ωκεανογραφίας, με ειδικό βάρος σε όλους τους τομείς της αλιείας. ΦΑΡΟΙ Μετά την αποκατάσταση των Φάρων Ταινάρου και Μαλέα από το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» δημιουργήθηκε κέντρο μελέτης, έρευνας και συγκέντρωσης στοιχείων σχετικά με τους πετρόκτιστους φάρους της Ελλάδας, ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την ανάδειξη αυτών σε διατηρητέα μνημεία. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα τμήμα συλλογής και επεξεργασίας, έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για τους ελληνικούς φάρους. Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νίκος Μπελαβίλας, οι συγγραφείς-καλλιτέχνες Γήσης Παπαγεωργίου και Γιάννης Σκουλάς και άλλοι αξιόλογοι ερευνητές έχουν ήδη προσφέρει σχετικό με τους πέτρινους φάρους της Ελλάδας αρχειακό υλικό, του οποίου η ψηφιοποίηση έχει ήδη αρχίσει. Επίσης, έχουν προσφέρει στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» μελέτες για τις περιοχές Ταινάρου και Μαλέα ο ιστορικός Δικαίος Βαγιακάκος, ο διευθυντής ερευνών του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Ελευθέριος Αλεξάκης, ο γιατρός-συλλέκτης της Ελληνικής ναυτικής ιστορίας Αντώνης Τάντουλος και ο Ναύαρχος Κωνσταντίνος Καταγάς. Τα συγκεκριμένα κείμενα θα ενσωματωθούν σε ειδική έκδοση του Ιδρύματος για τους Φάρους Ταινάρου και Μαλέα. ΕΚΘΕΜΑΤΑ Στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση χαρτών, ιδιωτικής συλλογής, παλαιών ναυτικών αντικειμένων και φυσικών θαλασσίων ευρημάτων.

8 ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η εκδοτική δραστηριότητα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» ξεκινά το 2003 με την ιστορική μονογραφία «Ανδρέας Μιαούλης από την υπόδουλη ώς την ελεύθερη Ελλάδα». από τις ιστορικούς Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και Αννίτα Πρασσά. Πρόκειται για μια ιστορική μελέτη βασισμένη κατά κύριο λόγο σε πρωτογενείς πηγές, η οποία έχει καλύψει όλες τις πτυχές της ζωής του Ανδρέα Μιαούλη, ενώ παράλληλα πραγματεύεται και τα γενικότερα ιστορικά γεγονότα της περιόδου. Το πλούσιο εικονογραφικό υλικό, που αφορά τον Ανδρέα Μιαούλη προσωπικά και το έργο του καθώς και τα λογοτεχνικά κείμενα που έχουν αφιερωθεί σε αυτόν αποτελούν ένα ακόμα αξιόλογο στοιχείο στην ιστορική αυτή πραγματεία. Το 2004 ακολουθεί η έκδοση των Πρακτικών του σεμιναρίου «Από τα πάθη της ιστορίας στα πάθη της καθημερινής ζωής: η διαδρομή της ελληνικής πεζογραφίας από το 1945 έως το 2000». Στην έκδοση περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις των ομιλητών Ελισάβετ Κοτζιά, Κώστα Στεργιόπουλου, Γιώργου Παγανού, Τάκη Μενδράκου, Αλέξη Ζήρα, Δημήτρη Τσατσούλη και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου. Στόχος των εισηγήσεων είναι η παρουσίαση των σημαντικότερων όψεων του σύγχρονου ελληνικού πεζού λόγου, να εντοπιστούν οι ποικίλες επιδράσεις που δέχτηκαν οι συγγραφείς της περιόδου καθώς και να διακριθούν οι βασικές γραμμές που παρουσίασε η ελληνική πεζογραφία σ αυτό το μεγάλο διάστημα. Το 2009 εκδίδονται τα πρακτικά του Κύκλου Ομιλιών με θέμα «Διαδρομή στην ποίηση. Από τον μεσοπόλεμο στη γενιά του 70». Η έκδοση περιλαμβάνει συνολικά επτά εισηγήσεις: στις πέντε πρώτες τα θέματα έχουν σχέση με τους δημιουργούς, το περιεχόμενο και τη δομή των έργων των περιόδων που ονομάστηκαν συμβατικά «γενιά», ενώ στις δυο τελευταίες εξετάζεται αφενός η παλαμική ποιητική και αφετέρου η χρήση των λέξεων στην ποίησης της Κικής Δημουλά. Στον Κύκλο Ομιλιών συμμετείχαν οι: Μίμης Σοφοκλέους, Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Στέφανος Διαλησμάς, Γιώργος Αράγης, Μορφία Μάλλη, Ελένη Πολίτου Μαρμαρινού και Ρίτσα Φράγκου Κικίλια. Τον Μάρτιο του 2011 παραλήφθηκαν οι εκδόσεις των πρακτικών της ημερίδας «Νίκος Καζαντζάκης» και του σεμιναρίου «Μέγας Αλέξανδρος, αναζητώντας όψεις του περίοπτου». Τον Οκτώβριο του 2007 το Ίδρυμα πραγματοποίησε ημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη στην οποία συμμετείχαν οι : Ελένη Κωβαίου, Ελευθερία Γιακουμάκη, Φατίμα Ελόεβα, Χρίστος Αλεξίου, Σόνια Ιλίνσκαγια, Άννα Ρόζενμπεργκ, Σ. Ν. Ι Δ Ρ Υ Μ Α Α Ι Κ Α Τ Ε Ρ Ι Ν Η Σ Λ Α Σ Κ Α Ρ Ι Δ Η Ι Δ Ρ Υ Μ Α Α Ι Κ Α Τ Ε Ρ Ι Ν Η Σ Λ Α Σ Κ Α Ρ Ι Δ Η Φιλιππίδης, Θανάσης Αγάθος, Γιώτα Μήνη, Βάλτερ Πούχνερ, Μαίρη Σταύρου, Πάτροκλος Σταύρου, Ρίτσα Φράγκου Κικίλια. Οι εισηγήσεις που περιλαμβάνει η αντίστοιχη έκδοση αναφέρονται στην πολυκύμαντη ζωή του συγγραφέα και αναλύουν όλες τις παραμέτρους τού έργου του πιο πολυδιαβασμένου Έλληνα συγγραφέα διεθνώς. Την περίοδο Μαρτίου Απριλίου 2008 το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» σε συνεργασία με τον Καθηγητή αρχαίας ιστορίας του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Μπουραζέλη, σχεδίασε και οργάνωσε κύκλο σεμιναρίων για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε μια εποχή όπου και το θέμα του Αλεξάνδρου έχει γίνει και γίνεται συχνά αντικείμενο εύκολης εκμετάλλευσης, και μερικές φορές αδίστακτης εκλαΐκευσης, η σειρά αυτών των σεμιναρίων επιχείρησε να προσφέρει μια επιστημονικότερη και νηφάλια οπτική γωνία/γωνίες ως προς ένα σύνθετο ιστορικό θέμα. Ένα θέμα που απασχόλησε και θ απασχολεί όσους ενδιαφέρονται ν αναπλάθουν, να συνειδητοποιούν βαθύτερα και να εντάσσονται ακριβέστερα μέσα στην όλη εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η έκδοση περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των: Κώστα Μπουραζέλη, Ιωάννη Ξυδόπουλο, Ηλία Κουλακιώτη, Κατερίνας Λιάμπη, R.M. Errington. Ν Ι Κ Ο Σ Κ Α Ζ Α Ν Τ Ζ Α Κ Η Σ

9 ΑΡΧΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΥΠΟΑΡΧΕΙΟ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Το Αρχείο της Κωστούλας Μητροπούλου και μαζί του οι συλλογές Ιωάννη Μητρόπουλου, Σοφίας Λούμου Μητροπούλου και Κάτιας Μητροπούλου παραχωρήθηκαν στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» στις αρχές του 2008 από την εικαστικό Κάτια Μητροπούλου. Πρόκειται για χειρόγραφα και δακτυλόγραφα κείμενα, φωτογραφίες, αντικείμενα και οπτικοακουστικά τεκμήρια. Επιθυμία της δωρήτριας δεν ήταν μόνο η εξεύρεση ενός χώρου ασφαλούς φύλαξης και διατήρησης, αλλά και επιστημονικής επεξεργασίας, προβολής και κατόπιν διάθεσης στο ερευνητικό κοινό. Η ταξινόμηση και η καταλογογράφηση του υλικού σε επίπεδο αρχειακού τεκμηρίου ξεκίνησε τον Μάιο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από ειδική επιστημονική ομάδα που συστάθηκε γι αυτό το σκοπό και απαρτίστηκε από τις φιλολόγους Ιωάννα Ρωμηού και Ζωή Χαραλάμπους, τη θεατρολόγο Μαίρη Καπή και τον Αρχειονόμο Μιχάλη Σόβολο. Υπεύθυνη του Αρχείου ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο η Καλή Κυπαρίσση. Το αρχείο διαρθρώνεται σε 5 μεγάλες αρχειακές σειρές που είναι οι εξής: 1. Αλληλογραφία Κωστούλας Μητροπούλου 2. Προσωπικά Έγγραφα 3. Εργογραφία Κωστούλας Μητροπούλου 4. Δημοσιεύματα Τύπου 5. Οπτικοακουστικά Ντοκουμέντα - Φωτογραφίες Ο πλήρης κατάλογος του Αρχείου είναι πλέον στη διάθεση των ερευνητών. Ο ερευνητής αφού συμβουλευθεί τους καταλόγους, υπογράφει τον Κανονισμό των Αρχείων του Ιδρύματος Λασκαρίδη, συμπληρώνει το σχετικό έντυπο της αίτησης για έρευνα και μελέτη και την καταθέτει στην αρμόδια Επιτροπή του Αρχείου η οποία τελεί υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Μαριλένας Λασκαρίδου. Το Ίδρυμα θα ενημερώνει τους ερευνητές για προβολές τεκμηρίων, εκδόσεις, εκδηλώσεις, συνεργασίες, καθώς και για νέες προσκτήσεις αρχειακού υλικού.

10 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ Από τον Ιούλιο του 2007 είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη» (www.laskaridou.gr) ΣΤΟΧΟΣ Ο στόχος της ιστοσελίδας είναι να προβάλει το έργο της Βιβλιοθήκης και του Ιδρύματος, να γνωρίσει στο ευρύτερο κοινό τις δραστηριότητες της βιβλιοθήκης, να προσελκύσει νέα μέλη και να αποτελέσει ένα διαφορετικό κανάλι ενημέρωσης και επικοινωνίας των μελών. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 η ιστοσελίδα (www.laskaridi.gr, ήταν προσανατολισμένη στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Τον Νοέμβριο του 2009 βγήκε στον αέρα η νέα ιστοσελίδα που αποτελεί και το όχημα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στο διαδίκτυο. Με νέα αισθητική σχεδίαση και πλουσιότερο περιεχόμενο αποτελεί ήδη τη βάση για την πληρέστερη υποστήριξη και προβολή των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Το 2010 επισκέφθηκαν 53% περισσότεροι χρήστες απ ότι το 2009, το οποίο φανερώνει και τη δυναμική του μέσου ως ένα επιπλέον κανάλι επικοινωνίας και ενημέρωσης, ενώ αύξηση 40% υπήρξε στις σελίδες που επισκέφθηκαν (55.000) οι χρήστες του ιστότοπου κάτι που φανερώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη λειτουργία, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος. Επίσης, προστέθηκαν δυο μοναδικές δυνατότητες στην ιστοσελίδα : (α) Δημιουργήθηκε μία νέα εφαρμογή αναζήτησης στα περιεχόμενα του συστήματος ΑΒΕΚΤ της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Σε ένα ιδιαίτερα εύχρηστο περιβάλλον μπορούν οι επισκέπτες του ιστότοπου να αναζητήσουν βιβλία και άλλα αντικείμενα που είναι καταχωρημένα στο σύστημα αυτό, να επιλέξουν θεματικές ενότητες και να εξετάσουν τη διαθεσιμότητα των τίτλων που επιθυμούν να δανειστούν. (β) Η δεύτερη δυνατότητα είναι μία εφαρμογή με Βίντεο - στιγμές από μερικές σημαντικές παρουσίες που φιλοξένησε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Σήμερα είναι διαθέσιμα δύο βίντεο και η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί πλέον για όλα τα Προγράμματα του Ιδρύματος. Οι δύο αυτές μοναδικές εφαρμογές αποτελούν μέρος των ενεργειών μας που έρχονται να συμπληρώσουν την παρουσία του Ιδρύματος στο χώρο του διαδικτύου. Στη διάρκεια του έτους 2010, προσετέθησαν στην ιστοσελίδα ειδικά widgets που επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση υλικού της στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter, την αποθήκευση του υλικού αυτού στις αγαπημένες σελίδες του χρήστη, καθώς και την αποστολή στοιχείων της ιστοσελίδας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ξεκίνησε επίσης δοκιμαστικά σελίδα του Ιδρύματος στο Twitter με διεύθυνση www. twitter.com/laskaridi, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για τη δημιουργία σχετικής καταχώρησης και στο Facebook. Στο επίπεδο της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Ιδρύματος, ολοκληρώθηκε η μετάφραση ενός συνόλου κειμένων που είχαν επιλεγεί για τη σύσταση αγγλικού τμήματος στη διεύθυνση Οι σελίδες αυτές παρέχουν στους ξένους επισκέπτες του μία περιεκτική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες και απαιτήσεις του ξένου κοινού εικόνα για τη δραστηριότητα του Ιδρύματος ως φορέα ενώ συνεχίζεται η μετάφραση νέων σελίδων για την ανανέωση και

11 ενημέρωση του τμήματος αυτού. Επίσης, συνεχίζονται από το προσωπικό του Ιδρύματος οι εργασίες για την ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού με απώτερο σκοπό την αξιοποίησή του μέσω της ιστοσελίδας, ενώ έχει τελειοποιηθεί και το σύστημα αναζήτησης στη βάση δεδομένων της βιβλιοθήκης μέσω του ιστότοπου του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο της εξέλιξης και εξάπλωσης της ιστοσελίδας πραγματοποιούνται συζητήσεις με άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου, όπως είναι οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τις οποίες έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, και η Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Τέλος, σύντομα θα είναι στη διάθεση των μελών και φίλων του Ιδρύματος η αναβαθμισμένη σελίδα στην οποία θα χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες τεχνολογίες. Μελετώντας τις ανάγκες και απαιτήσεις των επισκεπτών σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια μοντέρνα και λειτουργική ιστοσελίδα με νέα σχεδίαση, βελτιστοποίηση του μηχανισμού λειτουργίας και απλοποίηση των εργαλείων διαχείρισης. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την ιστοσελίδα σε κύριο εργαλείο επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει και το Newsletter, το οποίο θα απαρτίζεται από ειδήσεις, ανακοινώσεις, υπενθυμίσεις και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις διατηρώντας πάντα τον ενημερωτικό του χαρακτήρα. ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των βιβλιοθηκών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, κυριαρχεί στην εποχή μας η ψηφιοποίηση του βιβλιακού υλικού τους. Καθώς η ψηφιοποίηση Αρχείων αποκτά ευρύ πεδίο εφαρμογής, το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της ψηφιοποίησης. Με την εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση προσωπικού ξεκίνησε η δημιουργία ψηφιακών συλλογών. Κύρια κριτήρια επιλογής για ψηφιοποίηση των φυσικών τεκμηρίων είναι η μοναδικότητα, η σπανιότητα, η ιδιαίτερη εκπαιδευτική, ερευνητική και πληροφοριακή χρησιμότητα και ζήτησή τους. Έχει προηγηθεί η ψηφιοποίηση παλαιών και σπάνιων χαρτών και εκδόσεων, όπως η Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη, και θα ακολουθήσει σταδιακά η μετατροπή σε ψηφιακή μορφή του μεγαλύτερου μέρους της συλλογής της Βιβλιοθήκης. Σκοπός της ψηφιοποίησης είναι η διατήρηση και συντήρηση εύθραυστου υλικού, η ελεύθερη πρόσβαση και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως και ταυτόχρονης χρήσης. Παράλληλα θα συνεισφέρει στην αξιοποίηση του υλικού της βιβλιοθήκης, στη διευκόλυνση της έρευνας, στο έργο των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών όλων των βαθμίδων, στην προστασία του φυσικού τεκμηρίου, στη συνεργασία και ανταλλαγή του υλικού με άλλους φορείς ελληνικούς και ξένους και γενικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής.

12 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» διοργανώνει κάθε χρόνο Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλα ανεξαιρέτως τα Προγράμματα του Ιδρύματος που απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παρέχονται δωρεάν, δεν δίνεται ουδεμίας μορφής διαφημιστικό υλικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό επιβλέπει την εξέλιξη των Προγραμμάτων. Οι χώροι του Ιδρύματος, στους οποίους εφαρμόζονται τα Προγράμματα, καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και είναι πλήρως εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης σε μαθητές με κινητικά προβλήματα. Προτείνονται 44 Προγράμματα από τα οποία οι Εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων έχουν δυνατότητα επιλογής. Εφαρμόζονται καθ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, τηρείται προτεραιότητα σύμφωνα με την υποβολή αίτησης από το εκάστοτε ενδιαφερόμενο σχολείο και οι μόνες περιορισμένες συναντήσεις αφορούν στα δυο Προγράμματα που πλαισιώνονται από την Ακαδημαϊκό και ποιήτρια Κική Δημούλα, την Πρύτανη Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και άλλους σπουδαίους ανθρώπους των Γραμμάτων. Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος 3 μήνες πριν την έναρξη του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους, στη Δικτυακή Πύλη του Υπουργείου Παιδείας και στους ιστότοπους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Κάθε χρόνο τα Προγράμματα ανανεώνονται, συμπληρώνονται και στελεχώνονται από Πανεπιστημιακούς δασκάλους, συγγραφείς και για τις δυο βαθμίδες, εμψυχωτές, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους των Τεχνών. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Σεπτέμβριος 2010 Η Σύμβουλος της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Καλή Κυπαρίσση και η Βιβλιοθηκονόμος Παναγιώτα Δεδετζή πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη σε σχολεία της Νομαρχίας Πειραιά. Επισκέφθηκαν συνολικά 207 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με σκοπό την ενημέρωση και την προώθηση του πλούσιου νέου προγράμματος της Βιβλιοθήκης, για τη σχολική περίοδο , σε θέματα παιδείας και πολιτισμού. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης,τα οποία έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και είχαν αποσταλεί από τον Ιούλιο ηλεκτρονικά μέσω των Διαμερισματικών Γραφείων Επιθεώρησης σε όλα τα Σχολεία όχι μόνο του Πειραιά αλλά και των άλλων Νομαρχιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της Νομαρχίας Ιωαννίνων.

13

14 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» Την περίοδο Ιανουαρίου Μαΐου 2010 και Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 179 Προγράμματα τα οποία παρακολούθησαν μαθητές και των δυο βαθμίδων. Αντίστοιχα τις ίδιες περιόδους το 2009 είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 83 Προγράμματα για μαθητές. 12 Ιανουαρίου Δημοτικό Πειραιά, Β τάξη 24 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 28 0 Δημοτικό Πειραιά, ΣΤ τάξη, 47 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Μάνο Κοντολέων 13 Ιανουαρίου Δημοτικό Πειραιά, Α, Β τάξεις, 38 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Γυμνάσιο, Α τάξη, 85 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Περιβάλλον και ανακύκλωση, Δημήτρης Κούνδουρος, 19 Ιανουαρίου Δημοτικό Πειραιά, Γ, Δ, τάξεις, 32 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου Ελληνογαλλική Σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ, Δημοτικό, Ε τάξη, 20 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 20 Ιανουαρίου Δημοτικό Πειραιά, Γ, Δ τάξεις, 43 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 48 0 Δημοτικό Πειραιά, Α, Β τάξεις, 32 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 2 0 ΓΕΛ Κηφισιάς, Γ τάξη, 15 μαθητές Λύκειο Καλλίπολης, Γ τάξη, 45 μαθητές Πειραματικό Λύκειο Νίκαιας, Γ τάξη, 42 μαθητές 10ο ΓΕΛ Περιστερίου, Γ τάξη, 68 μαθητές Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, Γ τάξη, 30 μαθήτριες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η Ακαδημαϊκός, ποιήτρια Κική Δημουλά συναντά μαθητές της Γ Λυκείου 26 Ιανουαρίου Δημοτικό Πειραιά, Α, Β τάξεις, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφήγηση παραμυθιών, Δικαίος Χατζηπλής, παιδαγωγός, εμψυχωτής 1 0 Δημοτικό Πειραιά, Γ, Δ, τάξεις, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη 1 0 Δημοτικό Πειραιά, Ε, ΣΤ, τάξεις, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Περιβάλλον και ανακύκλωση, Δημήτρης Κούνδουρος 27 Ιανουαρίου Δημοτικό Κορυδαλλού, Γ τάξη, 4Ο μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, Δημοτικό, Γ τάξη, 74 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων 3 0 ΓΕΛ Κερατσινίου, Γ τάξη, 60 μαθητές Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», Γ τάξη, 27 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικρασία 1922, Ειρήνη Σαρίογλου 28 Ιανουαρίου 2010 Ελληνογαλλική Σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ, Γ, Δ τάξεις, 38 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου Ελληνογαλλική Σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ, Β τάξη, 18 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 4 0 Λύκειο Καλλιθέας, Γ τάξη, 65 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικρασία 1922, Ειρήνη Σαρίογλου 2 Φεβρουαρίου Λύκειο Παπάγου, Β τάξη, 15 μαθητές 7 0 ΓΕΛ Καλλιθέας, Β τάξη, 22 μαθητές 10 0 ΓΕΛ Περιστερίου, Β τάξη, 90 μαθητές Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Β τάξη, 65 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ επισκέπτεται τη

15 Βιβλιοθήκη ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ και συναντά μαθητές Λυκείου 3 Φεβρουαρίου Δημοτικό Βούλας, ΣΤ τάξη, 23 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 39 Φεβρουαρίου ΓΕΛ Καλλιθέας, Β τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 10 Φεβρουαρίου ΓΕΛ Άργους, Γ τάξη, 22 μαθητές Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ναυπλίου ΙΔΕΑ, Γ τάξη, 27 μαθητές Γενικό Λύκειο Ιταλικής Σχολής Αθηνών, Γ τάξη, 12 μαθητές 8 0 ΓΕΛ Περιστερίου, Γ τάξη, 40 μαθητές 7 0 ΓΕΛ Καλλιθέας, Γ τάξη, 22 μαθητές 4 0 ΓΕΛ Καλλιθέας, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η Ακαδημαϊκός, ποιήτρια Κική Δημουλά συναντά μαθητές της Γ Λυκείου 11 Φεβρουαρίου 2010 Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, Α τάξη, 78 μαθήτριες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα μαθητές της Γ Λυκείου 24 Φεβρουαρίου 2010 Ελληνογαλλική Σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ, Δημοτικό, Α τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφήγηση παραμυθιών, Δικαίος Χατζηπλής 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοτικό Αμπελακίων Σαλαμίνας, Γ τάξη, 36 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 26 Φεβρουαρίου Γυμνάσιο Πειραιά, Γ τάξη, 60 μαθητές 2 0 Γυμνάσιο Πειραιά, Γ τάξη, 42 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γιάννης Ρίτσος, προσέγγιση στον ποιητή και τον άνθρωπο, Σόνια Ιλίνσκαγια, Αγγελική Κώττη Δημοτικό Αμπελακίων Σαλαμίνας, Α τάξη, 42 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 4 0 Δημοτικό Μοσχάτου, Δ τάξη, 42 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Πηνελόπη Δέλτα μια πρωτοπόρος γυναικεία φυσιογνωμία του 20ου αιώνα, Βίκυ Πάτσιου 16 Φεβρουαρίου 2010 Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Πειραιά ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Δημοτικό, Ε τάξη, 37 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος, 18 Φεβρουαρίου 2010 Εκπαιδευτήρια Σαλαμίνας Ηλιάδη, Δημοτικό, Γ, Δ τάξεις, 51 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου, συγγραφέας 19 Φεβρουαρίου 2010 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Γυμνάσιο, 64 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Μαρούλα Κλιάφα 2 0 Γυμνάσιο Πειραιά, Β τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η αγροτική επανάσταση Κιλελέρ και κοινωνικός βίος, Μαρούλα Κλιάφα Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Πειραιά ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Δημοτικό, Δ τάξη, 43 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 23 Φεβρουαρίου 2010 Ελληνογαλλική Σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ, Δημοτικό, Α τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 28 0 Δημοτικό Πειραιά, ΣΤ τάξη, 47 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος, 10 0 ΓΕΛ Πειραιά, Γ τάξη, 8 μαθητές 12 0 ΓΕΛ Πειραιά, Γ τάξη, 30 μαθητές 2 0 ΓΕΛ Πειραιά, Γ τάξη, 13 μαθητές 2 0 ΓΕΛ Κερατισνίου, Γ τάξη, 33 μαθητές 3 0 ΓΕΛ Κερατσινίου, Γ τάξη, 50 μαθητές 1 0 Λύκειο Ναυπλίου, Γ τάξη, 30 μαθητές ΓΕΛ Καμινίων, Γ τάξη, 28 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η Ακαδημαϊκός, ποιήτρια Κική Δημουλά συναντά 2 Μαρτίου Γυμνάσιο Άργους, Α τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Τούλα Τίγκα Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», Γυμνάσιο, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Δημοτικό Β τάξη, 27 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 3 Μαρτίου Γυμνάσιο Πειραιά, Β τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ιερό νερό, Δημήτρης Κούνδουρος, 13 0 Δημοτικό Κορυδαλλού, Β τάξη, 31 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 4 Μαρτίου 2010 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Δημοτικό Β τάξη, 54 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Δημοτικό Γ τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Γυμνάσιο Γ τάξη, 79 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικρασία 1922, Ειρήνη Σαρίογλου

16 5 Μαρτίου 2010 Ιωνίδειος Σχολή, Β τάξη, 30 μαθητές 3 0 ΓΕΛ Κερατσινίου, Β τάξη, 30 μαθητές Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Γυμνάσιο, Β τάξη, 85 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ επισκέπτεται τη Βιβλιοθήκη ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ και συναντά μαθητές Λυκείου 8 Μαρτίου 2010 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, Δημοτικό, Ε τάξη, 66 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Περιβάλλον και ανακύκλωση, Δημήτρης Κούνδουρος 9 Μαρτίου 2010 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», Γυμνάσιο, Β τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ιερό νερό, Δημήτρης Κούνδουρος Ιωνίδειος Σχολή, Β τάξη, 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Άλκη Ζέη Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Γ τάξη, 65 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γιάννης Ρίτσος, προσέγγιση στον ποιητή και τον άνθρωπο, Τζίνα Καλογήρου, Αγγελική Κώττη 10 Μαρτίου Δημοτικό Νίκαιας, Ε, ΣΤ τάξεις, 36 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Δημοτικό Γ τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, Δημοτικό, ΣΤ τάξη, 73 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη, Ανθή Γουρουντή, μουσικός, Καλή Κυπαρίσση 11 Μαρτίου Δημοτικό Κορυδαλλού, Α τάξη, 28 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», 40 μαθητές χορωδίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη, Ανθή Γουρουντή, Καλή Κυπαρίσση 12 Μαρτίου Δημοτικό Πειραιά, Δ τάξη, 24 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Δημοτικό Γ τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 1ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, Γ τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Άλκη Ζέη 15 Μαρτίου Δημοτικό Πειραιά, ΣΤ τάξη, 47 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821: Ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος και η επανάσταση του 1821, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση Γυμνάσιο Λύκειο Καμινίων, 55 μαθητές χορωδίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη, Ανθή Γουρουντή, Καλή Κυπαρίσση Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, 12 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Μην το κρατάς μέσα σου»: Μίλα, μη φοβάσαι ιστορίες για τη βία στα σχολεία, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Κατερίνα Λασκαρίδου 16 Μαρτίου Δημοτικό Κηφισιάς, Ε, ΣΤ τάξεις, 38 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821: Ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος και η επανάσταση του 1821, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 2 0 Γυμνάσιο Ζεφυρίου, Α τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη Δημοτικά Κερατσινίου, ΣΤ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ιερό νερό, Δημήτρης Κούνδουρος 17 Μαρτίου Δημοτικό Κορυδαλλού, Ε, ΣΤ τάξεις, 68 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 2 0 Γυμνάσιο Ζεφυρίου, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικρασία 1922, Ειρήνη Σαρίογλου 18 Μαρτίου Δημοτικό Πειραιά, Ε τάξη, 47 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821: Ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος και η επανάσταση του 1821, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 58 0 Δημοτικό Πειραιά, Ε, ΣΤ τάξεις, 42 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων 19 Μαρτίου 2010 Εκπαιδευτήρια Πετράκη Βαλσαμίδου, Γυμνάσιο, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821: Ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος και η επανάσταση του 1821, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση Εκπαιδευτήρια Πετράκη Βαλσαμίδου, Λύκειο, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821: Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης διηγείται και ο Σπαρτιάτης αγωνιστής Παναγιώτης Ζωγράφος ζωγραφίζει, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 22 Μαρτίου Γυμνάσιο Καλλίπολης, 55 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη, Ανθή Γουρουντή, Καλή Κυπαρίσση 23 Μαρτίου 2010 Μουσικό σχολείο Πειραιά, 68 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Σοπέν στο Παρίσι, το εργαστήρι του συνθέτη, Ανθή Γουρουντή, Καλή Κυπαρίσση Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821: Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης διηγείται και ο Σπαρτιάτης αγωνιστής Παναγιώτης Ζωγράφος ζωγραφίζει, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση

17 Μιμή Πετροπούλου 6 Μαΐου Δημοτικό Πειραιά, Ε τάξη, 20 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων 15 Απριλίου 2010 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Jeanne d Arc, Δημοτικό Γ τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 20 Απριλίου Λύκειο Καλλιθέας, Β τάξη 45, μαθητές ΓΕΛ Δραπετσώνας, Β τάξη, 65 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου 21 Απριλίου Γυμνάσιο Νίκαιας, Γ τάξη, 90 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικρασία 1922, Ειρήνη Σαρίογλου 11 Μαΐου 2010 Δημοτικό Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Α τάξη, 59 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Λαϊκά παραμύθια του κόσμου, Εύη Γεροκώστα 12 Μαΐου Δημοτικό Πειραιά, ΣΤ τάξη, 20 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 14 Μαΐου Δημοτικό Κηφισιάς, Α, Β τάξεις, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 18 Μαΐου Δημοτικό Κηφισιάς, Ε, ΣΤ, τάξεις, 38 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 22 Απριλίου Δημοτικό Πειραιά, Δ, ΣΤ, τάξεις, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου 27 Απριλίου Γυμνάσιο Πειραιά, Γ τάξη, 65 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικρασία 1922, Ειρήνη Σαρίογλου 1 0 Γυμνάσιο Κορυδαλλού, Γ τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Περιβάλλον και ανακύκλωση, Δημήτρης Κούνδουρος 28 Απριλίου 2010 Δημοτικό Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Β τάξη, 58 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 30 Απριλίου ο Δημοτικό Πειραιά, Ε, ΣΤ τάξεις, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, 12 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Μην το κρατάς μέσα σου»: Μίλα, μη φοβάσαι ιστορίες για τη βία στα σχολεία, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Κατερίνα Λασκαρίδου 5 Μαΐου Δημοτικό Πειραιά, Γ τάξη, 32 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, 20 Οκτωβρίου Γυμνάσιο Αυλώνας, Γ τάξη, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Ευριπίδη «Ελένη», Πάνος Κυπαρίσσης 1 0 Γυμνάσιο Αυλώνας, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «και ένα και δυο και τρία τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο», Ανθή Γουρουντή 2 0 ΓΕΛ Περάματος, Α τάξη, 26 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 21 Οκτωβρίου Δημοτικό Πειραιά, Ε, ΣΤ τάξεις 30 μαθητές - Εκπαιδευτήρια Σταυράκη, ΣΤ τάξη, 27 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 29 0 Δημοτικό Πειριαά, Α, Β, Γ, Δ τάξεις 48 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γνωριμία με τα μουσικά όργανα, Κώστας Χριστοδούλου 22 Οκτωβρίου Δημοτικό Πειραιά, Ε, ΣΤ τάξεις, 70 μαθητές

18 Δημοτικό Κερατσινίου, ΣΤ τάξη, 23 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 17 0 Δημοτικό Κερατσινίου, Γ τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα 11 0 Δημοτικό Ηλιούπολης, Β τάξη, 52 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ταξίδι με τις λέξεις, Ελένη Δικαίου 25 Οκτωβρίου 2010 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, Δημοτικό, Ε τάξη, 46 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 9 0 Γυμνάσιο Περιστερίου, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση 26 Οκτωβρίου Γυμνάσιο Δραπετσώνας, Γ τάξη, 180 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940: Η φωτογραφία ως μορφή αφήγησης. Φωτογράφοι εθελοντές στο μέτωπο, Μιμή Πετροπούλου, Καλή Κυπαρίσση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 4 Νοεμβρίου 2010 Ιδιωτικό Σχολείο «Ο Άγιος Ιωσήφ» Δημοτικό, Γ τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο, Β τάξη, 25 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Ευριπίδη «Ελένη», Πάνος Κυπαρίσσης 9 Νοεμβρίου 2010 Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό, ΣΤ τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικροί Δημοσιογράφοι, Μαρία Αδαμοπούλου 3 0 ΓΕΛ Κερατσινίου, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου 11 0 Δημοτικό Νίκαιας, Β τάξη, 39 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παρουσίαση βιβλίων σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων, Δικαίος Χατζηπλής 10 Νοεμβρίου 2010 Εκπαιδευτήρια Πετράκη Βαλσαμίδου, Δημοτικό Γ, Δ τάξεις, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 38 0 Δημοτικό Περιστερίου, Α, Β, Γ τάξεις, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παρουσίαση βιβλίων σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων, Δικαίος Χατζηπλής 38ο Δημοτικό Περιστερίου, Δ, Ε, ΣΤ τάξεις, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γνωριμία με τα μουσικά όργανα, Κώστας Χριστοδούλου 11 Νοεμβρίου 2010 Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό, ΣΤ τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικροί Δημοσιογράφοι, Μαρία Αδαμοπούλου 1 Νοεμβρίου 2010 Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», Λύκειο, Α τάξη, 75 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου Ιδιωτικό Σχολείο «Ο Άγιος Ιωσήφ» Δημοτικό, Γ τάξη, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 2 Νοεμβρίου 2010 Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό, Γ τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 3 Νοεμβρίου 2010 Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό, Γ τάξη, 60 μαθητές 16 Νοεμβρίου 2010 Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, Α τάξη, 28 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου 18 Νοεμβρίου Δημοτικό Πειραιά, Α, Β τάξεις, 31 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα 2 0 Γυμνάσιο Δραπετσώνας, Γ τάξη, 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Ευριπίδη «Ελένη», Πάνος Κυπαρίσσης 22 Νοεμβρίου Γυμνάσιο Μοσχάτου, Γ τάξη, 60 μαθητές - ΓΕΛ Αγ. Ι. Ρέντη, Α τάξη, 50 μαθητές ΓΕΛ Κερατσινίου, Α τάξη, 60 μαθητές ΓΕΛ Κερατσινίου, Α τάξη, 23 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα, Ελένη

19 Γλύκατζη Αρβελέρ 23 Νοεμβρίου Δημοτικό Ν. Ιωνίας, Ε, ΣΤ τάξεις, 35 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικροί Δημοσιογράφοι, Μαρία Αδαμοπούλου, 6 0 Δημοτικό Μεταμόρφωσης, Δ τάξη, 32 μαθητές 20 0 Δημοτικό Πειραιά, Γ τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το 12παίχνιδο, Δικαίος Χατζηπλής 24 Νοεμβρίου Δημοτικό Νίκαιας, Α τάξη, 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα 22 0 Δημοτικό Πειραιά, Ε τάξη, 35 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τίποτα δεν πάει χαμένο, Δημήτρης Κούνδουρος, Χριστίνα Λασκαρίδου 13 0 & 21 0 Δημοτικά Κερατσινίου, Ε τάξη, 49 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γνωριμία με τα μουσικά όργανα, Κώστας Χριστοδούλου Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων Σαλαμίνας, Γ τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, Μιμή Πετροπούλου 25 Νοεμβρίου Γυμνάσιο Δραπετσώνας, Γ τάξη & θεατρική ομάδα, 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Ευριπίδη «Ελένη», Πάνος Κυπαρίσσης 21 0 Δημοτικό Πειραιά, Ε, ΣΤ τάξεις, 35 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικροί Δημοσιογράφοι, Μαρία Αδαμοπούλου 26 Νοεμβρίου Δημοτικό Ν. Ιωνίας, Γ τάξη, 15 μαθητές 11 0 Δημοτικό Ν. Ιωνίας, Γ τάξη, 35 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το 12παίχνιδο, Δικαίος Χατζηπλής 16 0 Δημοτικό Ν. Ιωνίας, Δ τάξη, 24 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο τρελός, τρελός κόσμος του Ρόαλντ Νταλ: Ματίλντα, Κώστια Κοντολέων Εκπαιδευτήρια Πράξις & Πράξεις, Δημοτικό, ΣΤ τάξη, 26 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα 9 0 Γυμνάσιο Περιστερίου, Γ τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το βαθύ μπλε της ανοιχτής θάλασσας, Δημήτρης Κούνδουρος 29 Νοεμβρίου ΓΕΛ Περιστερίου, Α τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου 36 0 Δημοτικό Πειραιά, Γ τάξη, 28 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αρχαίοι Έλληνες θεοί και τα σύμβολά τους, 36 0 Δημοτικό Πειραιά, Δ τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στον Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Τα ξωτικά «μυθικά πλάσματα» στις λαϊκές παραδόσεις, Καλή Κυπαρίσση 30 Νοεμβρίου Γυμνάσιο Κεραστινίου, Β τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τίποτα δεν πάει χαμένο, Δημήτρης Κούνδουρος, Χριστίνα Λασκαρίδου 6 0 & 52 0 Δημοτικά Πειραιά, Α τάξη, 37 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα 1 Δεκεμβρίου Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Β τάξη, 120 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Βιβλίο και κινηματογράφος: Περσέπολις, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Κωνσταντίνα Βούλγαρη, Έκτορας Αποστολόπουλος Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», Γυμνάσιο, Β τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τίποτα δεν πάει χαμένο, Δημήτρης Κούνδουρος, Χριστίνα Λασκαρίδου 2 Δεκεμβρίου ΓΕΛ Πειραιά, Β τάξη, 35 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τηλεόραση: Τηλεοπτικό περισκόπιο, Μαρία Αδαμοπούλου 1 0 ΓΕΛ Κερατσινίου, Β τάξη, 66 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τηλεόραση: Τηλεοπτικό περισκόπιο, Μαρία Αδαμοπούλου 3 Δεκεμβρίου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, Β τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Σοφοκλέους «Αντιγόνη», Πάνος Κυπαρίσσης Εκπαιδευτήρια Μαλιάρα, Γυμνάσιο, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 58ο Δημοτικό Πειραιά, Ε τάξη, 48 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χριστούγεννα με τους ήρωες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Βίκυ Πάτσιου 6 Δεκεμβρίου 2010 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», Γυμνάσιο, Β τάξη, 63 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Στο σχολείο με χαρτί και καλαμάρι, Αθανάσιος Μαρκόπουλος 10 0 Γυμνάσιο Πειραιά, Γ τάξη, 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου 9ο Δημοτικό Κορυδαλλού, Γ τάξη, 54 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το 12παίχνιδο, Δικαίος Χατζηπλής

20 7 Δεκεμβρίου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, Β τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Σοφοκλέους «Αντιγόνη», Πάνος Κυπαρίσσης 32 0 Δημοτικό Πειραιά, Ε τάξη 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Πηνειός ποταμός μέσα από μύθους και θρύλους, Μαρούλα Κλιάφα 32 0 Δημοτικό Πειραιά, ΣΤ τάξη 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος Γυμνάσιο Κουτσοποδίου, Γ τάξη, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος Γυμνάσιο Κουτσοποδίου, Β τάξη, 54 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γνωριμία με συγγραφείς της λογοτεχνικής παράδοσης: Γρηγόριος Ξενόπουλος, Βίκυ Πάτσιου 8 Δεκεμβρίου Δημοτικό Κορυδαλλού, Δ τάξη, 51 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Πηνειός ποταμός μέσα από μύθους και θρύλους, Μαρούλα Κλιάφα 17 0 Δημοτικό Περιστερίου, ΣΤ τάξη, 42 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 35 0 Δημοτικό Πειραιά, Ε τάξη, 27 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Στο σχολείο με χαρτί και καλαμάρι, Αθανάσιος Μαρκόπουλος 17 0 Δημοτικό Περιστερίου, Α τάξη, 40 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα 9 Δεκεμβρίου Δημοτικό Πειριαά, Δ τάξη, 20 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικροί Δημοσιογράφοι, Μαρία Αδαμοπούλου 10 Δεκεμβρίου 2010 Εκπαιδευτήρια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Δημοτικό, Γ τάξη, 65 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τη λαϊκή παράδοση στο παιδικό παραμύθι, Εύη Γεροκώστα Εκπαιδευτήρια Μαλιάρα, Γυμνάσιο, Γ τάξη, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 5 0 Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής, Γ, Δ τάξεις, 63 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το 12παίχνιδο, Δικαίος Χατζηπλής 13 Δεκεμβρίου 2010 Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, Β τάξη, 78 μαθήτριες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Στο σχολείο με χαρτί και καλαμάρι, Αθανάσιος Μαρκόπουλος 65 0 Γυμνάσιο Αθηνών, Γ τάξη, 50 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Βιβλίο και κινηματογράφος: Νύφες, Παντελής Βούλγαρης 14 Δεκεμβρίου Γυμνάσιο Περιστερίου, Β τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Τίποτα δεν πάει χαμένο, Δημήτρης Κούνδουρος, Χριστίνα Λασκαρίδου 46 0 Δημοτικό Πειραιά, Α, Β τάξεις, 55 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στον Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Τα ξωτικά «μυθικά πλάσματα» στις λαϊκές παραδόσεις, Καλή Κυπαρίσση 16 Δεκεμβρίου 2010 Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Γυμνάσιο, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ιερό νερό, Δημήτρης Κούνδουρος 50 0 Δημοτικό Πειραιά, Α, Β, Γ τάξεις, 37 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Πλέκοντας με τις λέξεις, Ιουλίτα Ηλιοπούλου 33 0 Δημοτικό Πειραιά, Γ τάξη, 29 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Πλέκοντας με τις λέξεις, Ιουλίτα Ηλιοπούλου Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά «Jeanne d Arc» Γυμνάσιο, Α τάξη, 76 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τηλεόραση: Τηλεοπτικό περισκόπιο, Μαρία Αδαμοπούλου 17 Δεκεμβρίου Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου 1 0 Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Τηλεόραση: Τηλεοπτικό περισκόπιο, Μαρία Αδαμοπούλου Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ΣΤ τάξη, 48 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ιερό νερό, Δημήτρης Κούνδουρος 11 0 Δημοτικό Ν. Ιωνίας, ΣΤ τάξη, 46 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:Χριστούγεννα με τους ήρωες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Βίκυ Πάτσιου 20 Δεκεμβρίου 2010 Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, Α τάξη, 42 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παραγωγή προφορικού και γραπτού κειμένου, Ελένη Παναρέτου, Σταματία Κουτσουλέλου 4 0 Γυμνάσιο Ασπροπύργου, Γ τάξη, 30 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Ευριπίδη «Ελένη», Πάνος Κυπαρίσσης 21 Δεκεμβρίου Γυμνάσιο Άργους, Α τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου 3 0 Γυμνάσιο Άργους, Β τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κλιματική αλλαγή, Δημήτρης Κούνδουρος 3 0 Γυμνάσιο Άργους, Γ τάξη, 60 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική εισαγωγή στο θέατρο: Ευριπίδη «Ελένη», Πάνος Κυπαρίσσης 4 0 Δημοτικό Ν. Ιωνίας, Ε, ΣΤ τάξεις, 63 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χριστούγεννα με τους ήρωες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Βίκυ Πάτσιου 50 0 Δημοτικό Πειραιά, Δ, Ε, ΣΤ τάξεις, 45 μαθητές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μικροί Δημοσιογράφοι, Μαρία Αδαμοπούλου 22 Δεκεμβρίου ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, Β τάξη, 60 μαθητές

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2009 2010 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Όλα τα Προγράμματα παρέχονται δωρεάν

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2009 2010 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Όλα τα Προγράμματα παρέχονται δωρεάν ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2009 2010 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Όλα τα Προγράμματα παρέχονται δωρεάν Έναρξη Προγραμμάτων Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 Αιτήσεις δεκτές έως Παρασκευή 23

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ. Εισηγητής: Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ. Εισηγητής: Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ (Ε τάξη) Ομάδα 60 μαθητών, διάρκεια 90 Εισηγητής: Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015-2016 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ * Όλα τα Προγράμματα παρέχονται δωρεάν Σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2012 1 2 ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Μουσείο Αργυροτεχνίας - νέο μέλος στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ Αθήνα Σεπτέμβριος 2016 14/9, 20:30 Προβολή ταινίας και έκθεση «1922» Εκδήλωση μνήμης της Μικρασιατικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων

Δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων Δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων Καλλιτεχνικών Αγώνων Υπεύθυνος: Παγιώτης Σκορδάς, Φιλόλογος Υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων στα πλαίσια των σχολικών Δραστηριοτήτων Έ πολιτιστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η Βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ και η ψηφιοποίηση των συλλογών των έργων τέχνης και των αρχείων του Μουσείου Φωτεινή Αραβανή Βιβλιοθήκη Αρχείο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

«Καινοτόμες φιλολογικές δράσεις με την αξιοποίηση των Σχολικών Βιβλιοθηκών»

«Καινοτόμες φιλολογικές δράσεις με την αξιοποίηση των Σχολικών Βιβλιοθηκών» «Καινοτόμες φιλολογικές δράσεις με την αξιοποίηση των Σχολικών Βιβλιοθηκών» Της Καρύδα Πασχαλιάς, ΠΕ02, υπεύθυνης της Σχολ. Βιβλιοθήκης του 3 ου Γ/σίου Σταυρούπολης. (Εισήγηση στην ενημερωτική συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015*

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015* ΔΕΥΤΕΡΑ 19/1 ΤΡΙΤΗ 20/1 ΤΕΤΑΡΤΗ 21/1 ΠΕΜΠΤΗ 22/1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1 ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012 Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μαραθώνιος

Διαβάστε περισσότερα

Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ. 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου

Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ. 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου Oκτώβριος 2015-Μάιος 2016 Αποστολή: Γνωρίζω την αγαπημένη συγγραφέα

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016-2017 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των Περιφερειών Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής

Καθορισμός των Περιφερειών Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής Καθορισμός των Περιφερειών Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής Π.Ε. Α Αθήνας 1 η Περιφέρεια Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής 1 ο Νέας Φιλαδέλφειας 2 ο Νέας Φιλαδέλφειας 3 ο Νέας Φιλαδέλφειας

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016 διοργανώνει δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Διημερίδα «Από την Ανάγνωση στη δημιουργική γραφή και έκφραση» και 2 ος Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων (α μέρος)

Διημερίδα «Από την Ανάγνωση στη δημιουργική γραφή και έκφραση» και 2 ος Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων (α μέρος) Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση Μη κερδοσκοπική επιστημονική ένωση (επίσημα αναγνωρισμένη) Μέλος της European Community of Democratic Schools και του International Debate

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές στη Δ/θμια Εκπ/ση. Η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Σέρρες, 1 Μαρτίου 2014 «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού www.polarisekdoseis.gr Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ culture.uop.gr «Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΓΕΥΣΗ και ΜΝΗΜΗ, μια πολυεπίπεδη συμμετοχική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σχετικές υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΘΕΜΑ: Ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σχετικές υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

BULLYING, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

BULLYING, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ BULLYING, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ 8.30 Προσέλευση 9.00 9.30 Χαιρετισμοί Μαριλένα Λασκαρίδου, Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργανώνει. Λαογραφικό διήμερο στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργανώνει. Λαογραφικό διήμερο στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργανώνει Λαογραφικό διήμερο στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο αφιερωμένο στο Μεσσήνιο λαογράφο Μιχάλη Μερακλή και στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΆ ΜΟΝΤΈΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΈΣ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΜΕΤΆΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ/ΤΡΙΏΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΤΟ ΓΥΜΝΆΣΙΟ»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΆ ΜΟΝΤΈΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΈΣ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΜΕΤΆΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ/ΤΡΙΏΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΤΟ ΓΥΜΝΆΣΙΟ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Β ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

«Συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ιδιωτικούς φορείς που έχουν σχέση με το βιβλίο» Αγγελική Αθανασοπούλου

«Συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ιδιωτικούς φορείς που έχουν σχέση με το βιβλίο» Αγγελική Αθανασοπούλου 3 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών 2-3 Δεκεμβρίου 2011. «Συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ιδιωτικούς φορείς που έχουν σχέση με το βιβλίο» Αγγελική Αθανασοπούλου Βιβλιοθηκονόμος - Προϊσταμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940 Η Μ Ε Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 2 150 χρόνια Δημοτικά Σχολεία Παλαιοχωρίου α ο & Καψοράχης ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Τ Α ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ Α - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ Α Ι Ω ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α Ο ΑΓΙΟΣ NΙΚΟΛΑΟΣ Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ 13 14 15 16 28 29 30

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Στην κεντρική είσοδο σας υποδέχονται με τα τραγούδια τους τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού σχολείου και ο όμιλος μουσικής του Γυμνασίου. Επίσης, θα συναντήσετε την ομάδα μαθητών Smilers που καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Με την έναρξη των εργασιών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού στην ανακαινισμένη πρώην Οικία Έπαρχου, ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ * Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 29-21 (ΠΟΣΑ ΣΕ ) Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 29-21 1 2 3 ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού. Ήρωες ηρωίδες. και. του χθες και του σήμερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού. Ήρωες ηρωίδες. και. του χθες και του σήμερα 6ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού Ήρωες ηρωίδες και του χθες και του σήμερα Oκτώβριος 2016-Μάιος 2017 1 Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν

Διαβάστε περισσότερα

4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων. με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015

4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων. με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚ Η ΔΗΜΟ ΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ 4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ Φαξ: , Tηλ: , Νοεμβρίου 2014

Αρ. Φακ Φαξ: , Tηλ: , Νοεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ. 7.7.01.24.6 Φαξ: 22 480505, Tηλ: 22 402300, 22402374 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 24 Νοεμβρίου 2014 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 MICROSOFT ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπές Συνεδρίου Συντονιστές Διοργάνωσης Συνεδρίου Συντονιστές Θεματικών Περιοχών

Επιτροπές Συνεδρίου Συντονιστές Διοργάνωσης Συνεδρίου Συντονιστές Θεματικών Περιοχών 3 η Ανακοίνωση 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό Εργαστήρι Στο Κέντρο της Πόλης

Θεατρικό Εργαστήρι Στο Κέντρο της Πόλης Θεατρικό Εργαστήρι Στο Κέντρο της Πόλης Σαββάτο 8/5/2010 και Κυριακή 9/5/2010 Ώρα 10.30-13.30μμ Για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού «ΤΑ ΖΩΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ» Ο κύκλος παιδικών εργαστηρίων «Τα Ζώα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2015-2016 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Θεσ/νικη, 14/10/2015 Αριθμός Πρωτ. 388. Προς

Θεσ/νικη, 14/10/2015 Αριθμός Πρωτ. 388. Προς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

3os. ι λ α ν α γ ν ω σ Φ. ί α. «Μαθαίνω την ιστορία το περιβάλλον τον άνθρωπο» ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ ΑΝΆΓΝΩΣΗΣ. Οκτώβριος 2013-Μάιος 2014. του δημοτικού σχολείου

3os. ι λ α ν α γ ν ω σ Φ. ί α. «Μαθαίνω την ιστορία το περιβάλλον τον άνθρωπο» ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ ΑΝΆΓΝΩΣΗΣ. Οκτώβριος 2013-Μάιος 2014. του δημοτικού σχολείου 3os ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ ΑΝΆΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Οκτώβριος 2013-Μάιος 2014 ι λ α ν α γ ν ω σ Φ ί α «Μαθαίνω την ιστορία το περιβάλλον τον άνθρωπο» Οι

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

BULLYING, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

BULLYING, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ BULLYING, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ 8.30 Προσέλευση 9.00 9.30 Χαιρετισμοί Μαριλένα Λασκαρίδου, Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Τάσος Κουράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από (αναγνωρισμένο από το Υ.Π.Ε.Π.Θ.) 10 χρόνια δημιουργίας για τα παιδιά, με τα παιδιά! Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Παιδική Πολιτεία-

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

«To παραμύθι γιορτάζει» Έκθεση και δράσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«To παραμύθι γιορτάζει» Έκθεση και δράσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου EΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ «To παραμύθι γιορτάζει» Έκθεση και δράσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου 2014 Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου 2014 Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου 1 / 8 - Σάββατο 1/2 & Κυριακή 2/2, ώρα 21:00 «Μαμά Φρικιό & Μυστήριο Μπούφο». Θεατρική παράσταση από την ομάδα ΦΕΝΕΣΤΡΑ. Α ίθουσα - Δευτέρα 3/2, ώρα 20:00 Φιλολογικό μνημόσυνο της Πόπης Αντωνίου-Σφαλαγκάκου,

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )»

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Διοργάνωση Συνδιοργάνωση Συνεργαζόμενοι φορείς Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Σχολικό έτος 2012-2013 Κανονισμός για τους συγγραφείς και τους εικονογράφους Το πρόγραμμα Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ALPHA BANK

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ALPHA BANK Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ALPHA BANK Η σηµερινή φυσιογνωµία της Βιβλιοθήκης της Alpha Βank διαµορφώθηκε µετά το 2000 µε τη συγχώνευση της Alpha Τραπέζης Πίστεως µε την Ιονική Τράπεζα. Τότε και οι Βιβλιοθήκες των

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου Διεύθυνση : Πέγκυ Στεφανίδου -Τσιτσιρίκου

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου Διεύθυνση : Πέγκυ Στεφανίδου -Τσιτσιρίκου Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου Διεύθυνση : Πέγκυ Στεφανίδου -Τσιτσιρίκου Διαμορφωμένο από τον σκηνογράφο αρχιτέκτονα Αντώνη Δαγκλίδη και απέναντι από το πράσινο του Λυκαβηττού, φωτεινός και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας-Άνοιξη 2010. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας-Άνοιξη 2010. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Χειμώνας-Άνοιξη 2010 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδίκευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης

Εξειδίκευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τ.Ε.Α.Π.Η Κ.Ε.Τ.Ε.Ε.Π Εξειδίκευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης Εξειδίκευση ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Εξειδίκευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 46113 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3262 20 Δεκεμβρίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Φ41.1/12198 Σύσταση Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήρι ξης της Περιφερειακής

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου Η ΗΜΕΡΑ Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

Αίθο σ ς 339, 00 αι 00

Αίθο σ ς 339, 00 αι 00 ο Π ό ο Π ι α α ι ό ι ό ύ ιο ης Ιω ι ίο χο ής Π ι αιά αι η χο ή φα οσ έ ω αθη α ι ώ αι Φ σι ώ ισ η ώ ο θ ι ού σόβιο Πο χ ίο σ σ ασία ο Πα ισ ή ιο Π ι αιώς ιο α ώ ι η η ί α: ό ος ι α ω ής ης η ί ας: Αίθο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Η ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙ Η» ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Η ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙ Η» ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Η ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙ Η» ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ «2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα» (1 συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2014-2015

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2014-2015 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Οίκος Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7 71202 Ηράκλειο, Κρήτη Τηλ.: (2810) 283219-288708 Fax: 283754 e-mail: info@historical-museum.gr

Διαβάστε περισσότερα

Η Νεοελληνική Λογοτεχνία σήμερα Κοινωνία και Εκπαίδευση

Η Νεοελληνική Λογοτεχνία σήμερα Κοινωνία και Εκπαίδευση Τομέας Νεοελληνικής Φιλολογίας Τμήμα Φιλολογίας EΚΠΑ Επιστημονικό συνέδριο Η Νεοελληνική Λογοτεχνία σήμερα Κοινωνία και Εκπαίδευση Πέμπτη 28 Νοεμβρίου - Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης»

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο;

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Ένας σύντομος οδηγός για να σας διευκολύνει στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση του αρχείου σας σε αποθετήριο του

Διαβάστε περισσότερα

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση»

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ανοίγει τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 η Παγκρήτια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. «Παιδική & Εφηβική Λογοτεχνία χωρίς ευτυχισµένο τέλος»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. «Παιδική & Εφηβική Λογοτεχνία χωρίς ευτυχισµένο τέλος» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «Παιδική & Εφηβική Λογοτεχνία χωρίς ευτυχισµένο τέλος» Καλαµάτα, 9 10 Απριλίου 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 08.30 09.00: Προσέλευση-Εγγραφές συνέδρων 09.00 09.15: Χαιρετισµοί

Διαβάστε περισσότερα

Κινητές Βιβλιοθήκες: διευρύνοντας τον ορίζοντα των συνεργασιών στις λαϊκές βιβλιοθήκες

Κινητές Βιβλιοθήκες: διευρύνοντας τον ορίζοντα των συνεργασιών στις λαϊκές βιβλιοθήκες Κινητές Βιβλιοθήκες: διευρύνοντας τον ορίζοντα των συνεργασιών στις λαϊκές βιβλιοθήκες Ζωή Κολοβού Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας Κινητή Μονάδα Από το 1999 οι Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες υλοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης www.torapaizoume.gr Xαίρετε!! Είμαστε ένας νέος κοινωνικός συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης από το 1984

Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης από το 1984 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης από το 1984 Γιώργος Χριστοδούλου Καθηγητής Εφαρμογών gchrist@libd.teithe.gr Βιβλιοθήκες σήμερα Το παραδοσιακό μοντέλο της

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ5Γ-ΔΡΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΝ5Γ-ΔΡΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10681

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος ».

Θέμα: «Πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος ». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ TAX. Δ/ΝΣΗ: ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 75, 11855, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Γεώργιος Τριλίβας, Μαρία Παπαδάκη Τηλ.: 210-5294840,4844,4845 Fax: 210-5294820 Email: public.relations@aua.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αναπλήρωση διδακτικών ωρών στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ» Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής

ΘΕΜΑ: «Αναπλήρωση διδακτικών ωρών στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ» Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ.Ε. ----- Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο του. Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Συνέδριο του. Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκη 07.09.2016 Συνέδριο του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Έρευνα προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

«Οι σελίδες αφηγούνται»

«Οι σελίδες αφηγούνται» Πειραματικό Δ.Σ. Φλώρινας Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Πουγαρίδου Παρασκευή Τάξη : Δ «Οι σελίδες αφηγούνται» 1. Θέμα project κριτήρια επιλογής θέματος Η επιλογή του συγκεκριμένου project σχετίζεται άμεσα με

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Νεωτεριστικές δράσεις & υπηρεσίες της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης στη σύγχρονη πολιτισμική πραγματικότητα ως Κέντρο Πληροφόρησης-Επικοινωνίας-Δια

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές.

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές. Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές Πρόγραμμα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 9.00-9.30 Εγγραφές - Χαιρετισμοί. Δρ. Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Προς τα μέλη και τους φίλους. του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Προς τα μέλη και τους φίλους. του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Ηράκλειο, 08/11/2015 Πληροφορίες: Ε. Μαράκη, Μ. Καδιανάκη Τηλ.: 6942558286, 6977714973 e-mail: iakekriti@gmail.com Website: iake.weebly.com 1 η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προς τα μέλη και τους φίλους του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Προσέχω για να έχω» Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας Α τάξη Δασκάλα: Κατερίνα Λάγγη Σχολικό Έτος

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Προσέχω για να έχω» Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας Α τάξη Δασκάλα: Κατερίνα Λάγγη Σχολικό Έτος Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Προσέχω για να έχω» Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας Α τάξη Δασκάλα: Κατερίνα Λάγγη Σχολικό Έτος 2012-2013 Παιδαγωγική Διαδικασία Α. Θέματα που προσεγγίσαμε Πρόληψη ατυχημάτων και

Διαβάστε περισσότερα

Η Βιβλιοθήκη Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Η Βιβλιοθήκη Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Η Βιβλιοθήκη Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Ηρακλής Ι. Πίττας Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Βιβλιοθηκονόμος Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης iraklis@fhw.gi Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Το Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Σχεδιασμός Αναλυτικών Προγραμμάτων (Γλώσσας και Πολιτισμού)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Σχεδιασμός Αναλυτικών Προγραμμάτων (Γλώσσας και Πολιτισμού) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Σχεδιασμός Αναλυτικών Προγραμμάτων (Γλώσσας και Πολιτισμού) Δρ. Μανόλης Αλεξάκης Συντονιστής Γραφείου Βρυξελλών Αθήνα 10-11 Οκτωβρίου 2014 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε»

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» 2 ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε» Θέμα του σεμιναρίου: «Αναγκαίες διεργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ Επιμέλεια 7 o Διήμερο Διαλόγου για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών 15 & 16 Μαρτίου 2008 Ομάδα Έρευνας της Μαθηματικής Εκπαίδευσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ i ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 -ΜΑΪΟΣ 2015

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 -ΜΑΪΟΣ 2015 ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 -ΜΑΪΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΞΕΙΣ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΤΟΠΟΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Α, Β, Γ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ :ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 Χώρος Διεξαγωγής OTΕAcademy* Δ/νση Πέλικα

Διαβάστε περισσότερα