Σ χ ο λ ι κ ά. Σχολικά Βιβλία. ι β λ ί α

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σ χ ο λ ι κ ά. Σχολικά Βιβλία. ι β λ ί α"

Transcript

1 Σ χ ο λ ι κ ά Σχολικά Βιβλία ι β λ ί α

2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑ [Διεύθυνση σειράς: Αλέξης Τότσικας] ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Α Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μούκιου Σ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Β Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Γκουτζιούλης Κ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Γ Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Γκουτζιούλης Κ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ISBN: ,21x29,σελ.146, 14 ISBN: ,21x29,σελ.167, 14 ISBN: ,21x29,σελ.153, 14 Για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που δεν αρκούνται στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και του Τετραδίου Εργασιών, αλλά επιθυμούν μια πιο συστηματική και ολοκληρωμένη ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα. Μια νέα, επικοινωνιακού τύπου, μέθοδος διδασκαλίας και μάθησης, συμβατή με τα καινούρια βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού. Με ποικιλία ασκήσεων, μεθοδική οργάνωση και πληρότητα περιεχομένου. Ο μαθητής συμπληρώνει τα κενά των φράσεων που περιέχουν τη θεωρία της ενότητας και διαπιστώνει αν έχει κατανοήσει όσα έπρεπε να μάθει. Βρίσκει τα βασικά στοιχεία για την κατανόηση και την ερμηνεία του λεξιλογίου της κάθε ενότητας. Εξασκείται στην ύλη που διδάχτηκε αφομοιώνοντας τις γνώσεις του με τις ασκήσεις εμπέδωσης στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό (ασκήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου). Για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον εαυτό τους και τους αρέσει να βάζουν πιο υψηλούς στόχους στη μάθηση, όλες οι ενότητες κλείνουν με ασκήσεις παραγωγής λόγου και με μια τελευταία ενότητα ασκήσεων ιδιαίτερης δυσκολίας.

3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑ [Διεύθυνση σειράς: Αλέξης Τότσικας] ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Δ Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μάνδρος Γ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Ε Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μούκιου Σ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την ΣΤ Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μούκιου Σ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ISBN: ,21x29,σελ.175, 14 ISBN: ,21x29,σελ.190, 14 ISBN: ,21x29,σελ.175, 14 Για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που δεν αρκούνται στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και του Τετραδίου Εργασιών, αλλά επιθυμούν μια πιο συστηματική και ολοκληρωμένη ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα. Μια νέα, επικοινωνιακού τύπου, μέθοδος διδασκαλίας και μάθησης, συμβατή με τα καινούρια βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού. Με ποικιλία ασκήσεων, μεθοδική οργάνωση και πληρότητα περιεχομένου. Ο μαθητής συμπληρώνει τα κενά των φράσεων που περιέχουν τη θεωρία της ενότητας και διαπιστώνει αν έχει κατανοήσει όσα έπρεπε να μάθει. Βρίσκει τα βασικά στοιχεία για την κατανόηση και την ερμηνεία του λεξιλογίου της κάθε ενότητας. Εξασκείται στην ύλη που διδάχτηκε αφομοιώνοντας τις γνώσεις του με τις ασκήσεις εμπέδωσης στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό (ασκήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου). Για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον εαυτό τους και τους αρέσει να βάζουν πιο υψηλούς στόχους στη μάθηση, όλες οι ενότητες κλείνουν με ασκήσεις παραγωγής λόγου και με μια τελευταία ενότητα ασκήσεων ιδιαίτερης δυσκολίας.

4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ - ΛΕΞΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Για τη Γ και Δ Δημοτικού. Σε 76 απλά μαθήματα Μπάρτζης Γιάννης Σπουδh ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Για τη Γ και Δ Δημοτικού Αρναούτης Νίκος Σπουδh ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Για την Ε και Στ Δημοτικού Αρναούτης Νίκος Σπουδh ISBN: ,17x24,σελ.124, 6,5 ISBN: ,17x24,σελ.117, 8,3 ISBN: ,17x24,σελ.117, 8,3 Ο συγγραφέας οργάνωσε ένα πρόγραμμα διδασκαλίας της γραμματικής για τις τάξεις Γ και Δ, εναρμονισμένο και με τις επιστημονικές απαιτήσεις του μαθήματος και με τα περιεχόμενα των σκόρπιων εδώ κι εκεί γραμματικών φαινομένων των βιβλίων της Γλώσσας, αλλά και προσαρμοσμένο στην αντιληπτική ικανότητα των μαθητών αυτών των τάξεων. Η όλη γραμματική ύλη έχει κατανεμηθεί σε 76 μαθήματα που καθένα συνοδεύεται από ασκήσεις εμπέδωσης κι εφαρμογής. Πολύ χρήσιμο θα βρουν το βιβλίο αυτό και οι μαθητές της Ε τάξης, εάν δεν έχουν διδαχθεί συστηματικά γραμματική στη Δ τάξη. Το βιβλίο γράφτηκε για τους μαθητές των Γ και Δ τάξεων του Δημοτικού σχολείου. Στοχεύει να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πληρέστερα της «συντακτικές έννοιες» και να τους γνωρίσει βαθύτερα και χρηστικά μυστικά της σωστής σύνταξης της γλώσσας μας. Είναι όμως ένα βοήθημα και για το δάσκαλο και το γονιό. Τους απαλλάσσει από ψαξίματα σε εγχειρίδια συντακτικού της νεοελληνικής. Το βιβλίο γράφτηκε για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου. Στοχεύει να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πληρέστερα της «συντακτικές έννοιες» που γνώρισαν στην Δ τάξη και να τους γνωρίσει βαθύτερα και χρηστικά μυστικά της σωστής σύνταξης της γλώσσας μας. Είναι όμως ένα βοήθημα και για το δάσκαλο και το γονιό. Τους απαλλάσσει από ψαξίματα σε εγχειρίδια συντακτικού της νεοελληνικής.

5 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ορθρογραφικό, Ερμηνευτικό, Ετυμολογικό/ Συνώνυμα, Αντίθετα, Παράγωγα, Ομόρριζα, Φράσεις και Παραδείγματα / Με βάση τα αντίστοιχα σχολικά βιβλία της γλώσσας Κραντινός Χάρης Σπουδη Αρχαiα Ελληνικh ΓλΩσσα Για την Α Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος Ηροδοτου ιστοριεσ Για την Α Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ISBN: Χ,14x21,σελ.432, 16 ISBN: ,17x24,σελ.370, 17 ISBN: ,17x24,σελ.287, 14 Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλες τις λέξεις που περιέχονται στο Βασικό Λεξιλόγιο του Δημοτικού σχολείου. Οι λέξεις δεν αναγράφονται απλώς, αλλά συνοδεύονται και από μία σειρά διευκρινήσεις, αναλύσεις και σχηματισμούς, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις διδακτικές ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου. Έτσι το έργο αυτό γίνεται ένας πλήρης και απαραίτητος βοηθός για συστηματική κι ολοκληρωμένη διδασκαλία των γλωσσικών φαινομένων που παρουσιάζονται στα βιβλία «Η Γλώσσα μου» του Δημοτικού σχολείου - όργανο εργασίας για το δάσκαλο, σύντροφος του μαθητή, το πολυτιμότερο ίσως βοήθημα της σχολικής βιβλιογραφίας. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων του νέου σχολικού βιβλίου. Το κείμενο κάθε ενότητας προσφέρεται κατά συντακτική σειρά σε αντικριστή μετάφραση στη νεοελληνική, και ακολουθεί γλωσσική, νοηματική και ερμηνευτική ανάλυση. Παρατίθενται λεξιλογικές, ετυμολογικές και γραμματικοσυντακτικές διασαφηνίσεις και προσθήκες, που συνοδεύονται από πρόσφορους εποπτικούς πίνακες. Περιέχονται επίσης οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις διαθεματικές εργασίες που υπάρχουν τόσο στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται τέλος οι μεταφράσεις των παράλληλων κειμένων, οι απαντήσεις στις συμπληρωματικές ασκήσεις εμπέδωσης και δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών. Στο βιβλίο προτάσσεται σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή στον Ηρόδοτο και στο έργο του και ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου συζητούνται με επαγωγικό τρόπο τα σημαντικότερα πραγματολογικά, νοηματικά, αισθητικά και μεθοδολογικά στοιχεία του κειμένου. Περιέχονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και διαθεματικές εργασίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται επίσης πρόσθετες ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου για την καλύτερη εμπέδωση της ύλης, και στο τέλος μερικά δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟμΗρου, ΟδΥσσεια Ερμηνευτική προσέγγιση του μεταφρασμένου κειμένου. Α Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΟμΗρου, ΟδΥσσεια Οργάνωση της Διδασκαλίας & Μελέτης. Τότσικας Αλέξης ΑσκΗσεις ΕμπΕδωσης στην ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Για την Α Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. Α ΤΟΜΟΣ ISBN: ,14x21,σελ.373, 12,24 Β ΤΟΜΟΣ ISBN: ,14x21,σελ.479, 12,24 Περιεχόμενα: Πρόλογος Επιλογή βιβλιογραφίας Σύντομη εισαγωγή: Αφηγηματική ποίηση - Το έπος, Όμηρος - Ιλιάδα και Οδύσσεια, Ομηρικό ζήτημα, Διαφορές Οδύσσειας και Ιλιάδας, Διδακτική αξιοποίηση της Οδύσσειας, Διδακτικοί στόχοι, Πίνακες, Απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου στην εισαγωγή, Απαντήσεις στις υποσελίδιες ασκήσεις του σχολικού βιβλίου Ερμηνευτική προσέγγιση του μεταφρασμένου κειμένου κατά διδακτικές ενότητες Επίμετρο: Γενική θεώρηση της Οδύσσειας, Δύο χαρακτηρισμοί του Οδυσσέα ISBN: ,17x24,σελ.332, 17,09 Μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου, που αφορά το περιεχόμενο και τη δομή της και οργανώνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά την οργάνωση της διδασκαλίας, κατά ραψωδία και κατά διδακτική ενότητα. Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου, μέσα από τις οποίες επιχειρείται μια ανάλυση του περιεχομένου και των βασικών όρων και ιδεών του ομηρικού κόσμου. Ο τρόπος αυτός οργάνωσης της ύλης της ομηρικής οδύσσειας μπορεί να κατευθύνει σωστά και αποτελεσματικά τη διδασκαλία του μαθήματος για τον καθηγητή, αλλά και να κάνει πιο εύκολη και ευχάριστη την καθημερινή μελέτη του μαθητή. ISBN: ,17x24,σελ.224, 16 Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενο, μετάφραση, απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων και τεστ. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του.

7 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Για τη Β Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΟμηρικΑ Επη: ΙλιΑδα Για τη Β Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΟμΗρου, ΙλιΑδα Προγραμματισμός της Διδασκαλίας της. Α Γυμνασίου Σαμαρά Μαρία ISBN: ,17x24,σελ.375, 17 ISBN: ,17x24,σελ.314, 14 17x24,σελ.357, 13,28 Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων του νέου σχολικού βιβλίου. Το κείμενο κάθε ενότητας προσφέρεται κατά συντακτική σειρά σε αντικριστή μετάφραση στη νεοελληνική, και ακολουθεί γλωσσική, νοηματική και ερμηνευτική ανάλυση. Παρατίθενται λεξιλογικές, ετυμολογικές και γραμματικοσυντακτικές διασαφηνίσεις και προσθήκες, που συνοδεύονται από πρόσφορους εποπτικούς πίνακες. Περιέχονται επίσης οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις διαθεματικές εργασίες που υπάρχουν τόσο στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται τέλος οι μεταφράσεις των παράλληλων κειμένων, οι απαντήσεις στις συμπληρωματικές ασκήσεις εμπέδωσης και δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών. Στο βιβλίο συντάσσεται σύντομη εισαγωγή στην ομηρική ποίηση και ειδικότερα στην Ιλιάδα, όπου συζητούνται τα σημαντικότερα θέματα, που είναι απαραίτητα για την καλύτερη κατανόηση και βίωση του επικού αυτού ποιήματος. Ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου αναλύονται με επαγωγικό τρόπο τόσο οι ιδέες του κειμένου όσο και η τεχνική της σύνθεσής του. Δίδονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις διαθεματικές εργασίες του σχολικού βιβλίου, και επίσης συμπληρωματικές ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου για εμπέδωση. Στο τέλος παρατίθενται δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών. Η εργασία αυτή πρωτογράφτηκε για το περιοδικό «Νέα Παιδεία» και δημοσιεύτηκε τμηματικά στα τεύχη Τώρα δίνεται ξαναδουλεμένη στο σύνολό της (με βάση κι άλλες εφαρμογές της και πλουσιότερη βιβλιογραφία) και προσαρμοσμένη στη μετάφραση Καζαντζάκη-Κακριδή. Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του φιλόλογου καθηγητή για την γονιμότερη διδασκαλία του στη τάξη.

8 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑσκΗσεις ΕμπΕδωσης στην ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Για την Β Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Διδακτική στήριξη του μαθήματος. Γ Γυμνασίου. Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΔραματικH ΠοIηση: ΑριστοφAνη, Oρνιθες Για τη Γ Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Τσιλογιάννης Παύλος ISBN: ,17x24, 16 Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενο, μετάφραση, απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων και τεστ. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του. Α ΤΟΜΟΣ ISBN: X,14x21,σελ.341, 11,8 Β ΤΟΜΟΣ ISBN: ,14x21,σελ.425, 11,8 Ο σκοπός της συγγραφής της σειράς αυτής των τόμων είναι ένας και μοναδικός: η πολύπλευρη στήριξη της διδασκαλίας του προαναφερόμενου μαθήματος στην τάξη, με στόχο ειδικότερα να διεξάγεται η διδασκαλία αυτή άνετα και ευχάριστα και το κυριότερο να έχει καρποφόρα αποτελέσματα για διδάσκοντες και διδασκόμενους. Σειρά χρηστική και ωφέλιμη που βοηθά κατά το δυνατόν στην αναβάθμιση του διδακτικού επιπέδου της τάξης. ISBN: ,17x24,σελ.255, 13 Στην παρούσα εργασία προτάσσεται σύντομη εισαγωγή στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και ειδικότερα στην κωμωδία, όπου συζητούνται εκτενέστερα μερικά θέματα, που δεν παρουσιάζονται επαρκώς στην οικεία εισαγωγή του διδακτικού εγχειριδίου. Ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου αναλύονται με επαγωγικό τρόπο τόσο οι ιδέες του κειμένου όσο και η τεχνική του. Δίνονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και προστίθενται συμπληρωματικές ασκήσεις για εμπέδωση με τις απαντήσεις τους. Στο τέλος περιλαμβάνονται δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

9 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ NEO δραματικη ΠΟΙΗΣΗ ΕυριπΙδη, ΕλΕνη Μαρκαντωνάτος Γ. ΑσκΗσεις ΕμπΕδωσης στην ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Φύλλα εργασίας. Ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους. Γ Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης ΑρχαιοελληνικΗ ΓραμματικΗ Με Διαγράμματα, Πίνακες, Βασικές Επισημάνσεις και 300 Ασκήσεις * Σύμφωνα με το σύστημα των ζωντανών γλωσσών Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ISBN: ,14x21,σελ.174, 7,38 ISBN: ,17x24,σελ.383, 26 Περιεχόμενα: Πρόλογος 12 διδακτικές ενότητες Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβαση Η Αρχαιοελληνική Γραμματική διαφέρει από τα άλλα ομόλογα που κυκλοφορούν στο ότι πραγματεύεται τα γραμματικά φαινόμενα σύμφωνα με το σύστημα των ζωντανών γλωσσών, δηλαδή με διαγράμματα, πίνακες, βασικές επισημάνσεις και κυρίως πολυάριθμες ασκήσεις, ειλημμένες κατά κανόνα από κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Οι ασκήσεις, ειδικότερα, είναι ανοικτού και κλειστού τύπου όλων των ειδών, μερικές μάλιστα προσφέρονται με παιγνιώδη τρόπο (σταυρόλεξα, δεντρόλεξα, ανέκδοτα, αινίγματα κλπ.) για να δημιουργείται στους ενδιαφερόμενους διάθεση ευφορίας και συνάμα περιέργειας για τη λύση τους.

10 ΓΥΜΝΑΣΙΟ NEΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑσκΗσεις ΓραμματικΗς της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Φύλλα εργασίας Τότσικας Αλέξης ΑναγνΩσεις ΛογοτεχνικΩν ΚειμΕνων Για την Α Γυμνασίου Λιγνός Ζαχαρίας, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΑναγνΩσεις ΛογοτεχνικΩν ΚειμΕνων Για τη Β Γυμνασίου Λιγνός Ζαχαρίας, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ISBN: ,17x24,σελ.239, 17,70 ISBN: ,17x24,σελ.444, 16 ISBN: ,17x24,σελ.464, 16 Ένα απλό, κατανοητό και ιδιαίτερα χρήσιμο βοήθημα που επιτρέπει στον μαθητή του Γυμνασίου να μάθει τη λειτουργία των κανόνων της Γραμματικής για όλα τα ουσιαστικά, τα επίθετα, τις αντωνυμίες και τα ρήματα που θα βρουν κατανεμημένα σε λειτουργικούς πίνακες οι οποίοι καλύπτουν τον βασικό κορμό της Γραμματικής. Στα βιβλία αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων που περιέχονται στα σχολικά βιβλία. Δίνονται επίσης πραγματολογικές, γραμματολογικές και βιβλιογραφικές πληροφορίες και ό,τι άλλο χρειάζεται για την καλύτερη κατανόηση και βίωση των κειμένων. Περιέχονται τέλος οι απαντήσεις στις ερωτήσεις και εργασίες των βιβλίων Μαθητή και Εκπαιδευτικού, καθώς και οι σχετικές απαντήσεις στις διαθεματικές δραστηριότητες.

11 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΘΕΣΗ - ΕΚΦΡΑΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑναγνΩσεις ΛογοτεχνικΩν ΚειμΕνων Για τη Γ Γυμνασίου Λιγνός Ζαχαρίας, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος NEO Τα ΣωστΑ ΕλληνικΑ Πρακτικός Οδηγός για να μιλάμε και να γράφουμε σωστά τη γλώσσα μας Μαρκαντωνάτος Γ. -ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ- ΝεοελληνικΗ ΓλΩσσα Για την Α Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ISBN: X,17x24,σελ.548, 16 ISBN: ,17x24,σελ.208, 13,5 Το βιβλίο αυτό περιέχει θεωρία με παραδείγματα και πίνακες, απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις και παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων σε Power Point και τεστ εμπέδωσης. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του. Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου και των φύλλων εργασίας με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Περιεχόμενα: Πρόλογος Οι πρώτες μέρες σ ένα σχολείο Επικοινωνία στο σχολείο Ταξίδι στον κόσμο της φύσης Φροντίζω για τη διατροφή και την υγεία μου Γνωρίζω το μαγικό κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου Οι δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή μου Ο κόσμος μέσα από τον οθόνη-εικόνα Αθλητισμός και Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρακολουθώ και συμμετέχω Ανακαλύπτω τη μαγεία της γνώσης Γνωρίζω τον τόπο μου και τον πολιτισμό μου. 10

12 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝεοελληνικΗ ΓλΩσσα Για την Β Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ΝεοελληνικΗ ΓλΩσσα Για τη Γ Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ΙστορIα ΑρχαIων ΧρOνων Για την Α Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ISBN: ,17x24,σελ.240, 14,5 ISBN: ,17x24,σελ.192, 13 ISBN: ,17x24,σελ.119, 10,81 Τα βιβλία αυτά περιέχουν θεωρία με παραδείγματα και πίνακες, απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις και παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις.τα CD-ROM περιέχουν παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων σε Power Point και τεστ εμπέδωσης. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του. Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου και των φύλλων εργασίας με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Περιέχουν: Θεωρία με παραδείγματα, Απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, Ασκήσεις κατανόησης και εμπέδωσης, Παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις, Ηλεκτρονική παρουσίαση της ύλης. Περιεχόμενα (Β Γυμνασίου): Πρόλογος Από τον τόπο μου σ όλη την Ελλάδα Ζούμε με την οικογένεια Φίλοι για πάντα Το σχολείο στο χρόνο... Συζητώντας για την εργασία και το επάγγελμα Παρακολουθώ, ενημερώνομαι και ψυχαγωγούμαι από διάφορες πηγές (ΜΜΕ, Διαδίκτυο, κ.τ.λ.) Βιώνοντας προβλήματα της καθημερινής ζωής Συζητώντας για σύγχρονα κοινωνικά θέματα Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του διαστήματος. Περιεχόμενα (Γ Γυμνασίου): Πρόλογος Η Ελλάδα στον κόσμο Γλώσσα - Γλώσσες και πολιτισμοί του κόσμου Είμαστε όλοι ίδιοι - είμαστε όλοι διαφορετικοί Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες Ειρήνη - πόλεμος Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών Τέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές Μπροστά στο μέλλον. Το βιβλίο αυτό περιέχει παρουσίαση της ύλης με σύγχρονη δομική αντίληψη, απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της ύλης και τεστ. Η παρουσίαση συνοδεύεται από σχετικούς με τι περιεχόμενο χάρτες και φωτογραφίες, ενώ οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει ν απαντήσει μόνος του. Συνέχεια στην επόμενη σελίδα 11

13 ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜεσαιωνικΗ και ΝεΟτερη ΙστορΙα Για τη Β Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ISBN: ,17x24,σελ.117, 10,81 Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. ΕγχειρΙδιο ΓλωσσικΗς ΔιδασκαλΙας για την ΑρχαΙα ΕλληνικΗ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 259 σελ., 8,86 ΕγχειρΙδιο ΓλωσσικΗς ΔιδασκαλΙας των ΑρχαΙων ΕλληνικΩν Πλατυπόδης Λάμπρος, Παπαθανασίου Αχιλλέας, 205 σελ., 8,26 ΘουκυδΙδου ΙστορΙαι - ΚερκυραϊκΑ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 375 σελ., 14,15 ΘουκυδΙδου ΙστορΙαι - ΣικελικΑ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 203 σελ., 11,8 ΘουκυδΙδου, ΠερικλΕους ΕπιτΑφιος Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 285 σελ., 11,8 ΞενοφΩντος, ΕλληνικΑ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 308 σελ., 11,21 ΞενοφΩντος, ΕλληνικΑ Πλατυπόδης Λάμπρος, Παπαθανασίου Αχιλλέας, 279 σελ., 10,33 12

14 ΛΥΚΕΙΟ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΔημοσθΕνους, ΥπΕρ της ΡοδΙων ΕλευθερΙας Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 191 σελ., 9,73 ΙσοκρΑτους, ΠερΙ ΕιρΗνης Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 205 σελ., 10,33 ΑρχαϊκΗ ΕλληνικΗ ΛυρικΗ ΠοΙηση Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 222 σελ., 14,15 ΣοφοκλΕους, ΑντιγΟνη Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 381 σελ., 18,29 ΛυσΙου, ΥπΕρ ΜαντιθΕου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 167 σελ., 9,73 ΛΥΚΕΙΟ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Το ΑδΙδακτο ΚεΙμενο Τότσικας Αλέξης, 303 σελ., 11,8 ΑριστοτΕλους, ΗθικΑ ΝικομΑχεια Τσιλογιάννης Παύλος, 222 σελ., 10,32 ΑριστοτΕλους, ΠολιτικΑ Τσιλογιάννης Παύλος, 190 σελ., 10,32 ΙστορΙα - ΜΥθος - ΙδεολογΙα Βλαχογιάννη Αιμιλία, 148 σελ., 7,04 ΠερικλΕους, ΕπιτΑφιος Τότσικας Αλέξης, 203 σελ., 8,85 ΠλΑτων και ΑριστοτΕλης Κατσιμάνης Κυριάκος, 337 σελ., 17,69 ΠλΑτωνος, ΠολιτεΙα Τσιλογιάννης Παύλος, 237 σελ., 10,32 13

15 ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑρχαιοελληνικΗ ΓραμματικΗ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 383 σελ., 26 ΣυντακτικΟ της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Τζούφλας Ηλίας, 463 σελ., 19,09 ΑσκΗσεις ΓραμματικΗς της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Τότσικας Αλέξης, 239 σελ., 17,7 ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝεοελληνικΗ ΛογοτεχνΙα. ΒιζυηνΟς, ΡΙτσος, ΙωΑννου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Λιγνός Ζαχαρίας, 374 σελ., 16,22 ΝεοελληνικΗ ΛογοτεχνΙα. ΚαβΑφης, ΚαρυωτΑκης, ΠολυδοΥρη, ΣκαρΙμπας, ΑναγνωστΑκης, ΕγγονΟπουλος, ΠαυλΟπουλος, ΔημουλΑ, ΔοΥκας Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Λιγνός Ζαχαρίας 558 σελ., 19,17 ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΒασικΟ ΛεξικΟ της ΛατινικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 3, 434 σελ., 30 ΛατινικΑ για τη Β ΛυκεΙου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Χριστοφοράτος Χριστόφορος, 219 σελ., 11,8 ΛατινικΑ για τη Γ ΛυκεΙου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Χριστοφοράτος Χριστόφορος, 318 σελ., 14,74 ΛατινικΗ ΘεματογραφΙα Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 253 σελ., 11,8 ΛΥΚΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙστορΙα του ΑρχαΙου ΚΟσμου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Λιγνός Ζαχαρίας 492 σελ., 14,74 ΙστορΙα του ΕλληνικοΥ ΚΟσμου και του ΜεΙζονος ΧΩρου, τ. α Καργάκος Σαράντος, 758 σελ., 50 ΙστορΙα του ΕλληνικοΥ ΚΟσμου και του ΜεΙζονος ΧΩρου, τ. Β Καργάκος Σαράντος, 633 σελ., 50 14

16 ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ - ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΕγειν και ΓρΑφειν Ασκήσεις και παιχνίδια για να μιλάμε και να γράφουμε σωστά Κωβαίος Γιάννης, 199 σελ., 8.86 ΛΕγειν και ΓρΑφειν Λύσεις και υποδείξεις για τις ασκήσεις Κωβαίος Γιάννης, 59 σελ., 4.42 ΛΟγου ΔοκιμΕς, Α Λυκείου Τότσικας Αλέξης, Χουλιτούδης Δ., Καχριμάνη Π. 246 σελ., ΛΟγου ΔοκιμΕς, Β Λυκείου Τότσικας Αλέξης, Χουλιτούδης Δ., Καχριμάνη Π. 279 σελ., ΛΟγου ΔοκιμΕς, Γ Λυκείου Τότσικας Αλέξης, Χατζηκυριακίδου 339 σελ., ΜεθοδολογΙα ΕπεξεργασΙας ΚειμΕνου και ΠαραγωγΗς ΛΟγου, Α Λυκείου Τιτής Σωτήρης, 303 σελ., ΜεθοδολογΙα ΕπεξεργασΙας ΚειμΕνου και ΠαραγωγΗς ΛΟγου, Β Λυκείου Τιτής Σωτήρης, 437 σελ., ΜεθοδολογΙα ΕπεξεργασΙας ΚειμΕνου και ΠαραγωγΗς ΛΟγου, Γ Λυκείου Τιτής Σωτήρης, 327 σελ., ΣπουδΗ στην Εκφραση - Εκθεση Για τη Β Λυκείου Κωβαίος Γιάννης, 213 σελ., 8.85 ΣτρατηγικΗ του ΛΟγου Καργάκος Σαράντος, 406 σελ.,

17 ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΘΕματα ΣΥγχρονου ΠροβληματισμοΥ Καργάκος Σαράντος, 206 σελ., 8.26 ΛΟγος ΔοκιμιακΟς, τ. Α Τότσικας Αλέξης, 448 σελ., 22 ΛΟγος ΔοκιμιακΟς, τ. Β Τότσικας Αλέξης, 486 σελ., 22 ΛΟγος ΔοκιμιακΟς, τ. Γ Τότσικας Αλέξης, 560 σελ., 22 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Α Καργάκος Σαράντος, 206 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Γ Καργάκος Σαράντος, 246 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Δ Καργάκος Σαράντος, 232 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Ε Καργάκος Σαράντος, 224 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. ΣΤ Καργάκος Σαράντος, 236 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Β Καργάκος Σαράντος, 218 σελ., 12 16

18 ΛΥΚΕΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΒιολογΙα Βότσης Πέτρος, 383 σελ., ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗ ΦυσικΗ Γ ΛυκεΙου Μουστάκας Παναγιώτης, 599 σελ., ΛΥΚΕΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΧριστιανισμΟς και ΘρησκεΥματα. Για τη Β ΛυκεΙου. Τζούβαλη-Καριώτογλου Αγγελική, 310 σελ., 11.8 ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΕυκλεΙδεια ΓεωμετρΙα ΛυκεΙου Βαρουχάκης Νίκος, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Γιαννίκος Χρήστος, Σολδάτος Κώστας, 509 σελ.,

19 ΛΥΚΕΙΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠολυτεχνεΙο 73 Γιάννος Γιάννης, 205 σελ., 7 ΛΕΞΙΚΑ ΑντΙστροφο ΛεξικΟ της ΝΕας - ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Τσιλογιάννης Παύλος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 7, 407 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ ΛογοτεχνικΩν Ορων Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 4, 297 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ ΞΕνων ΛΕξεων της ΝΕας ΕλληνικΗς Παπακυριακού Χάρης, Παπακυριακού-Απέργη Ευαγγελία, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 5, 520 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ ΡημΑτων και ΑνωμΑλων ΟνομΑτων της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 9, 643 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Μοσχόπουλος Θεοδόσης, Χωραφάς Ε., ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 2, 472 σελ., 19 ΒασικΟ ΛεξικΟ της ΛατινικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 3, 434 σελ., 30 ΛεξικΟ ΑντιδανεΙων και ΕλληνογενΩν ΞΕνων Ορων της ΝΕας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Παπακυριακού Χάρης, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 10, 338 σελ., 25 18

20 ΛεξικO ΑρχαIας, ΒυζαντινHς και ΛOγιας ΕλληνικHς ΓλΩσσας Γιαννοθανάσης Θανάσης, Γιαννοθανάση Αιμιλία, 300 σελ., ΛεξικΟ ΑρχαΙων, ΒυζαντινΩν και ΛΟγιων ΦρΑσεων της ΝΕας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 8, 331 σελ., 19.1 ΛεξικΟ ΕπιστημΩν του ΑνθρΩπου Βασιλείου Θανάσης, Σταματάκης Νικηφόρος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 1, νβ σελ., 30 ΛεξικΟ της ΝεοελληνικΗς Δορμπαράκης Παναγιώτης, λε σελ., ΛεξικΟ του ΘεΑτρου Pavis Patrice, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 11, 581 σελ., 45 ΛεξιλΟγιο του ΔημοτικοΥ (Το) Κραντινός Χάρης, 432 σελ., 16 ΜικρΟ ΛεξικΟ ΡημΑτων και ΑνωμΑλων ΟνομΑτων της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς 645 σελ., ΜικρΟ ΛεξικΟ της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 470 σελ., 10 ΟμηρικΟ ΛεξιλΟγιο De Groot Jan, κβ σελ., Τα ΣωστΑ ΕλληνικΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 19

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Λύκειο ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΒΙΟΛΟΓΊΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Λύκειο ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΒΙΟΛΟΓΊΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Λύκειο 2016-17 ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΒΙΟΛΟΓΊΑ ΦΥΣΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ ΝΕΌΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΑ ΠΑΙΔΕΊΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Γυμνάσιο ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΒΙΟΛΟΓΊΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Γυμνάσιο ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΒΙΟΛΟΓΊΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Γυμνάσιο 2016-17 ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΒΙΟΛΟΓΊΑ ΦΥΣΙΚΉ ΧΗΜΕΊΑ ΈΚΦΡΑΣΗ ΈΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΛΑΤΙΝΙΚΆ ΚΕΊΜΕΝΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πράξη «Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

2+1 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΝΑ ΩΡΟ. από τις εκδόσεις. Μεγάλη προσφορά ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΥΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

2+1 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΝΑ ΩΡΟ. από τις εκδόσεις. Μεγάλη προσφορά ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΥΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2+1 2+1 Μεταίχµιο Μεγάλη προσφορά από τις εκδόσεις ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΥΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑ ΩΡΟ www.metaixmio-education.gr Λεπτοµέρειες για την προσφορά στη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2015-2016 Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2015-2016 Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2015-2016 Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στην Α Γυμνασίου διδάσκεται τρεις (3) περιόδους την εβδομάδα. Συνεπώς, το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 014-015 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 014-15 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 13 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 13 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ Περιεχόµενα 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 13 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Η ΠΑΙ ΑΓΩΓΟΥΣΑ Ι ΑΣΚΑΛΙΑ... 17 Το αντικείµενο της Παιδαγωγικής, η παιδαγωγούσα διδασκαλία, ο ρόλος της ψυχολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Για την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών ως μαθήματος Προσανατολισμού, ισχύουν τα εξής:

Για την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών ως μαθήματος Προσανατολισμού, ισχύουν τα εξής: Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης

Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΗΜΕΡΗΣΙΟ- ΕΣΠΕΡΙΝΟ) Τάξεις: Α, Β Ημερησίου και Α, Β, Γ Εσπερινού Χρυσάνθη Κουμπάρου Σχολική Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Κωδικός Βιβλίου Τίτλος Βιβλίου Βαθμίδα/Τάξη 22-0001 ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ 22-0002 ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ (ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ) 22-0003

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολικό έτος: ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολικό έτος: ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολικό έτος: 013-014 ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Προγραμματισμός κατά ενότητα 1 η ΕΝΟΤΗΤΑ Από τον τόπο μου σ όλη την Ελλάδα Ταξίδια, περιηγήσεις, γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

2+1 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΑ ΩΡΟ. από τις εκδόσεις. Μεγάλη προσφορά ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΥΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

2+1 ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΝΑ ΩΡΟ. από τις εκδόσεις. Μεγάλη προσφορά ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΥΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2+1 2+1 Μεταίχµιο Μεγάλη προσφορά από τις εκδόσεις ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΥΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑ ΩΡΟ www.metaixmio-education.gr Λεπτοµέρειες για την προσφορά στη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολικό έτος: ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Προτεινόμενος Προγραμματισμός κατά ενότητα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολικό έτος: ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Προτεινόμενος Προγραμματισμός κατά ενότητα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολικό έτος: 202-203 ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Προτεινόμενος Προγραμματισμός κατά ενότητα η Ενότητα Οι πρώτες μέρες σε ένα σχολείο Διδακτικές : 9

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Θα διδαχτούν η Ομήρου Οδύσσεια και οι Ηροδότου Ιστορίες σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Α) ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Τρόποι διδασκαλίας Κατ οίκον εργασία Γραπτή Αξιολόγηση ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (Α) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Β) Αρχαιογνωσία: (αρχαίο κείμενο από μετάφραση) MH EΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Αρχαία Ελληνικά» Γ ημερήσιου και Γ και Δ εσπερινού ΓΕΛ. Μ. Κασκαντάμη, Χρ. Κουμπάρου Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου 6 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

«Αρχαία Ελληνικά» Γ ημερήσιου και Γ και Δ εσπερινού ΓΕΛ. Μ. Κασκαντάμη, Χρ. Κουμπάρου Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου 6 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. «Αρχαία Ελληνικά» Γ ημερήσιου και Γ και Δ εσπερινού ΓΕΛ Μ. Κασκαντάμη, Χρ. Κουμπάρου Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου 6 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Από πού διδάσκουμε; Από τα «παλιά» βιβλία; Από

Διαβάστε περισσότερα

13Κ7: Εισαγωγή στην Ιστοριογραφία. Ηρόδοτος (Α Εξάμηνο) 13Κ31_15: Ηρόδοτος - Θουκυδίδης Ξενοφών (Δ Εξάμηνο)

13Κ7: Εισαγωγή στην Ιστοριογραφία. Ηρόδοτος (Α Εξάμηνο) 13Κ31_15: Ηρόδοτος - Θουκυδίδης Ξενοφών (Δ Εξάμηνο) 2014-2015 2015-2016 13Κ1: Εισαγωγή στην Κλασική Φιλολογία - Επισκόπηση της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας (Α 13Κ2_12: Επισκόπηση της Λατινικής Λογοτεχνίας (με διδασκαλία πεζών κειμένων) (Α 13Κ1: Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015 09:00-12:00 12:00-15:00 Μεσαία Μεσαία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014-2015 ΔΕΥΤΕΡΑ, 08-06-2015 ΤΡΙΤΗ, 09-06-2015 ΤΕΤΑΡΤΗ, 10-06-2015 ΠΕΜΠΤΗ, 11-06-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2007 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΤΑΛΑ Α ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2007 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΤΑΛΑ Α ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2007 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΘΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΤΑΛΑ Α ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Μετά την αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων το σχολικό έτος 2006-2007 και επειδή, λόγω της εφαρμογής κύκλων συνδιδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΓΕΛ ΑΒΔΗΡΩΝ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΓΕΛ ΑΒΔΗΡΩΝ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΓΕΛ ΑΒΔΗΡΩΝ - Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 11-38 σελίδα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ από πρωτότυπο: Ξενοφώντος Ελληνικά, βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφίδες για τη Νεοελληνική Γλώσσα

Ψηφίδες για τη Νεοελληνική Γλώσσα [1] Ψηφίδες για τη Νεοελληνική Γλώσσα Παρουσίαση και ενδεικτικά παραδείγματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Συντάκτρια: Μαρία Αλεξίου (εκπαιδευτικός ΠΕ02, ΜΔΕ Θεωρητικής Γλωσσολογίας, συντονίστρια του ψηφιακού

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα ύλη - Α Λυκείου

Εξεταστέα ύλη - Α Λυκείου Εξεταστέα ύλη - Α Λυκείου Μάθημα: Νεοελληνική Γλώσσα (κ. Ντινοπούλου, κ. Γιακουμάτου) Α. Βιβλίο Οργανισμού : σελίδες 1-264. Β. Θέματα για παραγωγή λόγου: Γλώσσα (γλωσσική κρίση, λεξιπενία κ.λ.π.) Γλωσσομάθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014-2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014-2015 09:00-12:00 Μεσαία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014-2015 ΔΕΥΤΕΡΑ, 31-08-2015 ΤΡΙΤΗ, 01-09-2015 ΤΕΤΑΡΤΗ, 02-09-2015 ΠΕΜΠΤΗ, 03-09-2015 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 1. ΛΥΣΙΑΣ, Υπέρ Μαντιθέου: Εισαγωγή (σ.σ. 9-13, 15-20) Εισαγωγή (σ.σ. 79-80) Πρωτότυπο Κείμενο 1-3, 4-8, 9-13, 18-19, 20-21 2. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Υπέρ της Ροδίων

Διαβάστε περισσότερα

Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης

Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Χρυσάνθη Κουμπάρου Σχολική Σύμβουλος Ομάδα Εργασίας ΙΕΠ Συντονίστρια: Παπαδοπούλου Ελένη, Σύμβουλος Γ ΙΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτική συνάντηση

Επιμορφωτική συνάντηση Επιμορφωτική συνάντηση Ψηφιακό υλικό (διαδραστικάσχολικά βιβλία, Ψηφίδες, Φωτόδεντρο) και διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Ευγενία Δανιηλίδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 21 Οκτωβρίου2015 Διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

EKΔOΣEIΣ ΠATAKH NEEΣ KYKΛOΦOPIEΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

EKΔOΣEIΣ ΠATAKH NEEΣ KYKΛOΦOPIEΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1-ENHMEROTIKO-2-2017.qxp_enimerotiko_1_2016 24/2/17 16:50 Page 47 14. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 14.1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Τετράδιο πρώτης γραφής Α Δημοτικού (για όλο τον χρόνο) Συγγραφέας: Σοφία Αδάμου Τετράδιο πρώτης

Διαβάστε περισσότερα

III_Β.1 : Διδασκαλία με ΤΠΕ, Γιατί ;

III_Β.1 : Διδασκαλία με ΤΠΕ, Γιατί ; III_Β.1 : Διδασκαλία με ΤΠΕ, Γιατί ; Eρωτήματα ποιες επιλογές γίνονται τελικά; ποιες προκρίνονται από το Π.Σ.; ποιες προβάλλονται από το εγχειρίδιο; ποιες υποδεικνύονται από το ίδιο το αντικείμενο; με

Διαβάστε περισσότερα

Το μάθημα των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ: Ζητήματα διδασκαλίας και αξιολόγησης. Βενετία Μπαλτά & Μαρία Νέζη Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων 5/10/2016

Το μάθημα των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ: Ζητήματα διδασκαλίας και αξιολόγησης. Βενετία Μπαλτά & Μαρία Νέζη Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων 5/10/2016 Το μάθημα των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ: Ζητήματα διδασκαλίας και αξιολόγησης Βενετία Μπαλτά & Μαρία Νέζη Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων 5/10/2016 Στόχοι της εισήγησης: Επισήμανση βασικών σημείων από τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Η κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα

Η κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Θεωρητική Κατεύθυνση) Η κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Αρχαία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ: Στο Γυμνάσιο γίνεται η πρώτη και καθοριστικής σημασίας επαφή των μαθητών με τα Αρχαία Ελληνικά Στο Γυμνάσιο πρέπει να καταφέρουμε να

Διαβάστε περισσότερα

1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μεταμορφώνεται ΤΑΞΗ ΣΤ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Μια διδακτική ώρα(45 λεπτά) ΕΜΠΛΕΚΩΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ Επιμέλεια 7 o Διήμερο Διαλόγου για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών 15 & 16 Μαρτίου 2008 Ομάδα Έρευνας της Μαθηματικής Εκπαίδευσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ i ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ. Τι, πώς, γιατί;

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ. Τι, πώς, γιατί; ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Τι, πώς, γιατί; Κοινωνία Μάθηση Εκπαιδευτική Πολιτική Διδασκαλία Σχολικό Εγχειρίδιο Σκοπός Στόχοι Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνία Μάθηση Εκπαιδευτική Πολιτική Διδασκαλία Σκοπός Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ 2014-2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ 2014-2015 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ 2014-2015 Μεσαία ΔΕΥΤΕΡΑ, 19-01-2015 ΤΡΙΤΗ, 20-01-2015 ΤΕΤΑΡΤΗ, 21-01-2015 ΠΕΜΠΤΗ, 22-01-2016 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23-01-2015 13Κ14_11:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ, ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΑΞΗ: Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΥΛΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ, ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΑΞΗ: Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΛΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ, ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΑΞΗ: Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Στην ύλη των εξετάσεων περιλαμβάνονται τα εξής: Τα επόμενα κεφάλαια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Μαΐου Ιουνίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ. Τάξη: Β. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ενότητες 2, 3, 5, 6, 8 (σελ , 19-23, 26-29)

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Μαΐου Ιουνίου ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ. Τάξη: Β. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ενότητες 2, 3, 5, 6, 8 (σελ , 19-23, 26-29) 4 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΒΑΚΧΟΥ 13 Τ.Κ. ΠΟΛΗ: 16345 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τηλ.- Fax: 2109707611 Email: mail@4lyk-ilioup.att.sch.gr Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Μαΐου Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος 2011-2012 Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σχολικό Έτος 2011-2012 Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «Δ Ε Λ Α Σ Α Λ» Πεύκα, 7 Σεπτεμβρίου 2011 Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γραμματική Αρχαίων (Οικονόμου) 1 πλαστικό ντοσιέ με 20 διαφάνειες ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ : ΟΕΔΒ

Διαβάστε περισσότερα

Η διαπολιτισμική διάσταση των φιλολογικών βιβλίων του Γυμνασίου: διδακτικές προσεγγίσεις

Η διαπολιτισμική διάσταση των φιλολογικών βιβλίων του Γυμνασίου: διδακτικές προσεγγίσεις Έργο: «Ένταξη παιδιών παλιννοστούντων και αλλοδαπών στο σχολείο - για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο)» Επιμορφωτικό Σεμινάριο Η διαπολιτισμική διάσταση των φιλολογικών βιβλίων του Γυμνασίου: διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΕΦ. Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: 2. Εντολές και Δόγματα (Συνταγές σκλαβιάς ή δρόμοι ελευθερίας) 3. Η ηθική συνείδηση. 4. Τα κίνητρα των πράξεων στην ηθική ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015-2016 09:00-12:00 12:00-15:00 Μεσαία Εργαστήριο Τεχνογνωσίας ΔΕΥΤΕΡΑ, 18-1-2016 ΤΡΙΤΗ, 19-1-2016 ΤΕΤΑΡΤΗ, 20-1-2016

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" www.prooptikh.com 1. Οδηγίες για την αξιολόγηση των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο

Φροντιστήρια ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ www.prooptikh.com 1. Οδηγίες για την αξιολόγηση των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Φροντιστήρια "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" www.prooptikh.com 1 Οδηγίες για την αξιολόγηση των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο Η εξεταστέα ύλη του Γυμνασίου είναι τα 3/5 της ύλης που διδάχθηκε, με την προϋπόθεση ότι η

Διαβάστε περισσότερα

Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο

Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο διδασκαλίας και μάθησης Ψηφιακή διαμόρφωση: η ηλεκτρονική επεξεργασία των σχολικών εγχειριδίων, η κατάτμησή τους σε μαθησιακούς πόρους - σε αρχεία μορφής html η

Διαβάστε περισσότερα

Α. Β. Μουμτζάκης, οι δημοσιεύσεις και το έργο του ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ* Α.Β. ΜΟΥΜΤΖΑΚΗΣ

Α. Β. Μουμτζάκης, οι δημοσιεύσεις και το έργο του ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ* Α.Β. ΜΟΥΜΤΖΑΚΗΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ* Α.Β. ΜΟΥΜΤΖΑΚΗΣ Η εισήγηση περιλαμβάνει μερικές γενικές σκέψεις για το μάθημα και μερικές ειδικότερες για κάθε μέρος των ενοτήτων του βιβλίου. Έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (Ομήρου Οδύσσεια) Γραμματική Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (του Οικονόμου) ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 1 τετράδιο 2 θεμάτων ΦΥΣΙΚΗ 1 τετράδιο 20 φύλλων ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ 1 τετράδιο 20 φύλλων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχέδιο Διδασκαλίας Τάξη: Γ Γυμνασίου Ενότητα: 4 η Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Δύο περίοδοι Για τη διδασκαλία ολόκληρης της ενότητας διατίθενται 7

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαίο οργανόγραμμα ύλης.

Εβδομαδιαίο οργανόγραμμα ύλης. Πρόγραμμα θερινής περιόδου Γ Λυκείου 2015 2016 Από 18 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2015 Διάρκεια προγράμματος: έξι (6) εβδομάδες Εβδομαδιαίο οργανόγραμμα ύλης. συγκεκριμένος σχεδιασμός διδακτέας και εξεταστέας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΟΥ (Α τάξη)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΟΥ (Α τάξη) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΟΥ (Α τάξη) ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ: Στο Λύκειο οι μαθητές μας έχουν ήδη διαμορφώσει άποψη (κάποτε αρνητική) για το μάθημα Στην Α Λυκείου διδάσκονται υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Βιβλίο Υ.ΠΑΙ.Θ. (Ομήρου Οδύσσεια)

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Βιβλίο Υ.ΠΑΙ.Θ. (Ομήρου Οδύσσεια) Α1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (Ομήρου Οδύσσεια) Γραμματική Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (του Οικονόμου) 1 τετράδιο σπιράλ 2 θεμάτων 1 τετράδιο με περιθώριο 20 φύλλων ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 1 τετράδιο 2 θεμάτων ΦΥΣΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Αρχαία Ελληνική Γλώσσα «Ι. Για την εξέταση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στην Α τάξη Ημερήσιου και στις Α και Β τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου, δίνεται στους μαθητές σε φωτοαντίγραφο:

Διαβάστε περισσότερα

Τύπος Εκφώνηση Απαντήσεις

Τύπος Εκφώνηση Απαντήσεις Α/ Α Τύπος Εκφώνηση Απαντήσεις Απλή Αν κάνετε αναζήτηση µιας λέξης σε ένα αρχαιοελληνικό σώµα κειµένων, αυτό που θα λάβετε ως αποτέλεσµα θα είναι: Μια καταγραφή όλων των εµφανίσεων της λέξης στο συγκεκριµένο

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 11 ο Γ. Λ. Η ΤΑΞΗ Γ ΣΧ. ΕΤΟΣ. 2016-2017 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ Παράγραφοι: 1.1, 1.2, 1.3, 1.5, 1.6, 1.7 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κεφ. 2 ο : Τα βασικά γεωμετρικά σχήματα 2.16. Είδη και απλές σχέσεις γωνιών. (Χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ISBN ΕΚΔΟΣΗ

ΜΑΘΗΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ISBN ΕΚΔΟΣΗ 1 η ΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ (Παρουσίαση Λογοτεχνικών Κειμένων) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Σαρρή, Ζ., Τα στενά παπούτσια ΠΑΤΑΚΗΣ Τριβιζάς, Ε., Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές ΚΕΔΡΟΣ α. Αρχαία Ελληνική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΜΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΤΑΞΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣ- ΣΑ

ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΜΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΤΑΞΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣ- ΣΑ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, επειδή θεωρούµε πολύ σηµαντική διάσταση της εκπαίδευσης τη µορφωτική της πλευρά, αποφασίσαµε να ασχοληθούµε µε τα νέα βιβλία στο Γυµνάσιο. Πιστεύουµε ότι είναι σηµαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας Ομιλία με θέμα: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Εκδήλωση αριστούχων μαθητών: Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Επίπεδο *Τιμή

Περιγραφή Επίπεδο *Τιμή MULTIMEDIA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - CD ROM για Διαδραστικό Πίνακα Περιγραφή Επίπεδο *Τιμή ΑΚΤΙΝΕΣ v5.0 Πακέτο 112 εκπαιδευτικών προγραμμάτων το οποίο εστιάζει στην υποστήριξη της διδασκαλίας των διαφορετικών

Διαβάστε περισσότερα

2017/ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), Β

2017/ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), Β ΜΑΘΗΜΑ/ΤΑΞΗ: Οδηγίες για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία Γενικής Παιδείας, Β ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, βλ. σχετική εγκύκλιο: Αρ. πρωτ. 149712/Δ2/11-09- 2017/ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΠ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. των αναλυτικών

ΝΑΠ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. των αναλυτικών 1 ΝΑΠ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας. Γενικοί άξονες όλων των αναλυτικών 2 Εισαγωγή του ΝΑΠ της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στα Σχολεία Η εισαγωγή του ΝΑΠ στα Αρχαία Ελληνικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ............................... 15 ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ................................... 17 ΜΕΡΟΣ Ι ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχέδιο Διδασκαλίας Τάξη: Β Γυμνασίου Μάθημα: Νεοελληνική Γλώσσα Θέμα: Η συνοχή ενός ευρύτερου Κειμένου Διάρκεια: Μία περίοδος Στην τέταρτη ενότητα ο προγραμματισμός προβλέπει έξι περιόδους. Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Π.Δ 24/2013 ΦΕΚ 55 Α/6-3-2013 Τροποποίηση και συμπλήρωση του π.δ/τος 48/2012 «Τροποποίηση του Π.Δ. 60/2006 «Αξιολόγηση των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου» (A 65) (Α 97). Έχοντας υπόψη: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Άντρη Καμένου ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΛΥΚΟ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ

Δρ Άντρη Καμένου ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΛΥΚΟ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ Δρ Άντρη Καμένου ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΛΥΚΟ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ Αναλυτικό Πρόγραμμα Πού μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ.: Ι. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ.: Ι. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο

Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο διδασκαλίας και μάθησης Ψηφιακή διαμόρφωση: η ηλεκτρονική επεξεργασία των σχολικών εγχειριδίων, η κατάτμησή τους σε μαθησιακούς πόρους - σε αρχεία μορφής html η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2015-2016 Γ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2015-2016 Γ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2015-2016 Γ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στην Γ Γυμνασίου διδάσκεται τρεις (3) περιόδους την εβδομάδα. Συνεπώς, το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Γλώσσας : «Παιχνίδια γλώσσας και δημιουργική γραφή» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όμιλος Γλώσσας : «Παιχνίδια γλώσσας και δημιουργική γραφή» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Όμιλος Γλώσσας : «Παιχνίδια γλώσσας και δημιουργική γραφή» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο είναι μια προσπάθεια να ξυπνήσουμε στο παιδί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του,

Διαβάστε περισσότερα

www.ziti.gr για το Λύκειο και το Γυμνάσιο ΠΛΗΡΕIΣ ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

www.ziti.gr για το Λύκειο και το Γυμνάσιο ΠΛΗΡΕIΣ ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο ΕΠΑΛ ΑΣΕΠ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Tεχνικά Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών Παιδικό Μυθιστόρημα Λογοτεχνία Μελέτες Λευκώματα BIBΛIOΠΩΛEIO - KENTPIKH IAΘEΣH: Aρμενοπούλου 27, 546

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ - Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ενδεικτικά)

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ - Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ενδεικτικά) ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διεξαγωγή μικρής έρευνας στο Γυμνάσιο Β' Γυμνασίου Διδάσκουσα: Ασπράκη Γαβριέλλα Νεοελληνική Γλώσσα email: gabby.aspraki@gmail.com ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ - Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΤΑΞΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Tα κεφάλαια 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 14, 21, 24, 25, 30, 31, 32, 34, 35, 36. 2. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ α. ΣΕΛ 10 ( Είδη Δράματος ) - Σελ 14 β Παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (Από το σχολικό έτος 2013-2014 για την Α Λυκείου ισχύει το Π.Δ.68/2014 με το 50% των θεμάτων να κληρώνονται από την τράπεζα θεμάτων) 1. Τα

Διαβάστε περισσότερα

"Γλώσσα και γλωσσικές ποικιλίες"

Γλώσσα και γλωσσικές ποικιλίες [Διδακτικές Δοκιμές] "Γλώσσα και γλωσσικές ποικιλίες" Ενότητες Α' Λυκείου Θέμα: Οργάνωση του λόγου με αιτιολόγηση Ενότητα "Γλώσσα και γλωσσικές ποικιλίες" Έκφραση-Έκθεση Α' Λυκείου Διδακτική δοκιμή Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» Με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγόνη Σοφοκλέους. Στ

Αντιγόνη Σοφοκλέους. Στ «5η Διημερίδα (αλληλο-)διδακτικής. Διδάσκοντας με λογισμό και με όνειρο. Έμπνευση και Δημιουργία στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σχολικό έτος 2016-17.» Διοργάνωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1 η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-2013. Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β. Καλοκύρη Παρασκευή 14 - Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. σελ. 10: α) Διάκριση δημηγοριών από τα αφηγηματικά μέρη

2ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. σελ. 10: α) Διάκριση δημηγοριών από τα αφηγηματικά μέρη 2ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 2012 2013 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕ ΓΛΩΣΣΑ (ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗ) Η καθορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας ΝΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: σ. 8(1 η Μεταπολεμική Γενιά), σ. 10

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού: Γκουντέλα Βασιλική Ειδικότητα: Φιλόλογος (ΠΕ2) Σχολείο: 4 ο Γυμνάσιο Κομοτηνής Μάθημα: Αρχαία Ελληνικά Διάρκεια: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτω, δημιουργώ και μαθαίνω

Ανακαλύπτω, δημιουργώ και μαθαίνω Ανακαλύπτω, δημιουργώ και μαθαίνω με τα Εκπαιδευτικά Βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Σχεδιασμένα σύμφωνα με το σύγχρονο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, λειτουργούν ως σημαντικό βοήθημα για το παιδί αλλά

Διαβάστε περισσότερα

A. ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

A. ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ A. ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ α) Αρχαία Ελληνική Γραμματεία: Λυσία, Υπέρ Μαντιθέου. Θα διδάσκεται επί μία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (2014-2015)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (2014-2015) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (2014-2015) 26 Χρόνια Πρωτότυπα βιβλία έκπτωση 50% ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΙΒΛΙΩΝ Βαρβιτσιώτη 6 - Ν. Κόσμος τηλ. & Φαξ: 210-9025178 κιν.: 6938482238 και 6976039690 Δημοτικό Τίτλος Βιβλίου 1.

Διαβάστε περισσότερα

Καλές και κακές πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Άννα Ιορδανίδου ΠΤΔΕ Παν/μίου Πατρών

Καλές και κακές πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Άννα Ιορδανίδου ΠΤΔΕ Παν/μίου Πατρών Καλές και κακές πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας Άννα Ιορδανίδου ΠΤΔΕ Παν/μίου Πατρών Οι πρακτικές αναφέρονται σε θέματα κριτηρίων επιλογής κειμένων με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1 ΥΛΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση του μαθήματος είναι η διδασκαλία της ύλης χωρίς χάσματα και ασυνέχειες. Η αποσπασματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 0 ΑΛΓΕΒΡΑ 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 ( Σελίδες 49 88 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 0 4.1 4.2 4.3 4.4 (Σελίδες 128-153 ) (εκτός «προσδιορισμός ρίζας με προσέγγιση»

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα : «Δράσεις και προγράμματα στοχευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης κατά το σχολικό έτος 2013-2014» Θεσσαλονίκη, 20/06/2014

Ημερίδα με θέμα : «Δράσεις και προγράμματα στοχευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης κατά το σχολικό έτος 2013-2014» Θεσσαλονίκη, 20/06/2014 Ημερίδα με θέμα : «Δράσεις και προγράμματα στοχευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης κατά το σχολικό έτος 2013-2014» Θεσσαλονίκη, 20/06/2014 Στο σχολείο λειτουργεί Τ.Ε. και στις τρεις τάξεις. Το Τ.Ε. παρακολούθησαν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Οδηγίες και επισημάνσεις για τον Σχεδιασμό Διδακτικής Ενότητας στα φιλολογικά μαθήματα. Παράδειγμα εφαρμογής.

Θέμα: Οδηγίες και επισημάνσεις για τον Σχεδιασμό Διδακτικής Ενότητας στα φιλολογικά μαθήματα. Παράδειγμα εφαρμογής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινή Κωστή Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή

Φωτεινή Κωστή Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Φωτεινή Κωστή Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Παιχνίδια «Μαντεύω» Η δασκάλα ή ένα παιδί περιγράφει με 1-2 προτάσεις το αντικείμενο της κρυμμένης εικόνας ή ένα πρόσωπο και τα παιδιά προσπαθούν να μαντέψουν

Διαβάστε περισσότερα

17 ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

17 ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ 17 ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2017-18 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 1) Ελληνικά του Ξενοφώντα - 2.1. 16-32 ( σελ. 46-61) ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ μόνον για

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτης Ιστοσελίδας. Υπηρεσίες Συνδέσεις Εγκύκλιοι Έντυπα Downloads

Χάρτης Ιστοσελίδας. Υπηρεσίες Συνδέσεις Εγκύκλιοι Έντυπα Downloads Το Υπουργείο Το Eκπαιδευτικό Σύστημα Πρόσβαση στη Γνώση Θρησκεύματα Μηχανή Αvαζήτησης Επικοινωνία Συχνές Ερωτήσεις Χάρτης Ιστοσελίδας Προκηρύξεις/ Νέα Διαγωνισμοί Συνέδρια/ Ημερίδες Εποπτευόμενοι Φορείς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Πλοήγησης στην Ηλεκτρονική Αρχαιογνωσία

Οδηγός Πλοήγησης στην Ηλεκτρονική Αρχαιογνωσία [Βιβλιογραφίες-Ηλεκτρονικές πηγές] Οδηγός Πλοήγησης στην Ηλεκτρονική Αρχαιογνωσία Λογισμικά και Πολυμέσα ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ. Για τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με στοιχεία ιστορίας, πολιτισμού, αρχαιολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

Προνήπιο - Νηπιαγωγείο

Προνήπιο - Νηπιαγωγείο Νηπιαγωγείο Προνήπιο - Νηπιαγωγείο Ε. ΕΣΥΠΡΗ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗ Τα φύλλα εργασίας με διαθεματικές δραστηριότητες καλύπτουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα και είναι σύμφωνα με τα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράμματα. Κωδικός:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΛΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Περιεχόμενα 1. ΑΓΓΛΙΚΑ... 1 2. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ... 1 3. ΑΛΓΕΒΡΑ... 2 4. ΒΙΟΛΟΓΙΑ... 3 5. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ... 3 6. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Δήμητρα Σούφη Οκτώβριος

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Δήμητρα Σούφη Οκτώβριος ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Δήμητρα Σούφη Οκτώβριος 2015 Α Λυκείου Μαθήματα Ώρες Γενικής Παιδείας 33 Επιλογής 2 Α Λυκείου Μαθήματα Γενικής Παιδείας Ώρες Αρχαία + Νεοελ Γλώσσα + Νεοελ Λογοτεχνία 5+2+2 Άλγεβρα + Γεωμετρία

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκοντας παράλληλα λατινική γλώσσα και ρωμαϊκή ιστορία

Διδάσκοντας παράλληλα λατινική γλώσσα και ρωμαϊκή ιστορία Διδάσκοντας παράλληλα λατινική γλώσσα και ρωμαϊκή ιστορία Βέλτιστο Σενάριο Γνωστικό αντικείμενο: Λατινικά Δημιουργός: Αλεξάνδρα Χιώτη ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Από το βιβλίο μαθητή και το τετράδιο εργασιών της ΣΤ Δημοτικού:

ΥΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Από το βιβλίο μαθητή και το τετράδιο εργασιών της ΣΤ Δημοτικού: ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Μαθηματικά Από το βιβλίο μαθητή και το τετράδιο εργασιών της ΣΤ Δημοτικού: 1 η Θεματική Ενότητα: Αριθμοί και Πράξεις Κεφάλαιο 1 (Φυσικοί αριθμοί) Κεφάλαιο 24 (Προβλήματα με πολλαπλασιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση από το Δημοτικό. στο Γυμνάσιο!!!

Μετάβαση από το Δημοτικό. στο Γυμνάσιο!!! Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο!!! ΓΥΜΝΑΣΙΟ! 3 τάξεις: Α, Β και Γ Ηλικία: από 12 μέχρι 15 χρονών Μαθήματα που διδάσκονται στην Α Γυμνασίου Θρησκευτικά 2 ώρες την εβδομάδα Αγία Γραφή Παλαιά Διαθήκη

Διαβάστε περισσότερα

1) Βιβλίο μαθητή: «Γλώσσα ΣΤ Δημοτικού» Β +Γ τεύχος 2) Τετράδιο εργασιών: Α +Β τεύχος

1) Βιβλίο μαθητή: «Γλώσσα ΣΤ Δημοτικού» Β +Γ τεύχος 2) Τετράδιο εργασιών: Α +Β τεύχος Γυμνάσιο: S1-S7 S1 Σχολικά εγχειρίδια 1) Βιβλίο μαθητή: «Γλώσσα ΣΤ Δημοτικού» Β +Γ τεύχος 2) Τετράδιο εργασιών: Α +Β τεύχος Γλώσσα Α Γυμνασίου: 3) Βιβλίο μαθητή: «Νεοελληνική Γλώσσα Α Γυμνασίου» 4) Τετράδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΕΠΣ) Μαρία Παντελή-Παπαλούκα Επιθεωρήτρια σχολείων Προϊστάμενη Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΤΑΞΗΣ

1 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΤΑΞΗΣ 1 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Tα κεφάλαια 3, 4, 6, 7, 9, 10, 14, 16, 21, 24, 25, 30, 31, 32, 34, 35, 36. Ο καθηγητής Αθανασόπουλος Χρίστος 2. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΤΑΞΗ Γ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΤΑΞΗ Γ 43 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΤΑΞΗ Γ ΕΞΕΤAZOMENO ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Α: ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο : 1.3 (χωρίς την έννοια της ισότητας πολυωνύμων)

Διαβάστε περισσότερα