Σ χ ο λ ι κ ά. Σχολικά Βιβλία. ι β λ ί α

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σ χ ο λ ι κ ά. Σχολικά Βιβλία. ι β λ ί α"

Transcript

1 Σ χ ο λ ι κ ά Σχολικά Βιβλία ι β λ ί α

2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑ [Διεύθυνση σειράς: Αλέξης Τότσικας] ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Α Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μούκιου Σ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Β Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Γκουτζιούλης Κ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Γ Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Γκουτζιούλης Κ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ISBN: ,21x29,σελ.146, 14 ISBN: ,21x29,σελ.167, 14 ISBN: ,21x29,σελ.153, 14 Για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που δεν αρκούνται στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και του Τετραδίου Εργασιών, αλλά επιθυμούν μια πιο συστηματική και ολοκληρωμένη ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα. Μια νέα, επικοινωνιακού τύπου, μέθοδος διδασκαλίας και μάθησης, συμβατή με τα καινούρια βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού. Με ποικιλία ασκήσεων, μεθοδική οργάνωση και πληρότητα περιεχομένου. Ο μαθητής συμπληρώνει τα κενά των φράσεων που περιέχουν τη θεωρία της ενότητας και διαπιστώνει αν έχει κατανοήσει όσα έπρεπε να μάθει. Βρίσκει τα βασικά στοιχεία για την κατανόηση και την ερμηνεία του λεξιλογίου της κάθε ενότητας. Εξασκείται στην ύλη που διδάχτηκε αφομοιώνοντας τις γνώσεις του με τις ασκήσεις εμπέδωσης στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό (ασκήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου). Για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον εαυτό τους και τους αρέσει να βάζουν πιο υψηλούς στόχους στη μάθηση, όλες οι ενότητες κλείνουν με ασκήσεις παραγωγής λόγου και με μια τελευταία ενότητα ασκήσεων ιδιαίτερης δυσκολίας.

3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑ [Διεύθυνση σειράς: Αλέξης Τότσικας] ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Δ Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μάνδρος Γ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την Ε Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μούκιου Σ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Για την ΣΤ Δημοτικού. Ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης του σχολικού βιβλίου. Κυριάκου Γ., Μούκιου Σ., Μπαρλιάς Ηλ. Επιμελητής: Τότσικας Αλέξης Τυπωθhτω ISBN: ,21x29,σελ.175, 14 ISBN: ,21x29,σελ.190, 14 ISBN: ,21x29,σελ.175, 14 Για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που δεν αρκούνται στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και του Τετραδίου Εργασιών, αλλά επιθυμούν μια πιο συστηματική και ολοκληρωμένη ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα. Μια νέα, επικοινωνιακού τύπου, μέθοδος διδασκαλίας και μάθησης, συμβατή με τα καινούρια βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού. Με ποικιλία ασκήσεων, μεθοδική οργάνωση και πληρότητα περιεχομένου. Ο μαθητής συμπληρώνει τα κενά των φράσεων που περιέχουν τη θεωρία της ενότητας και διαπιστώνει αν έχει κατανοήσει όσα έπρεπε να μάθει. Βρίσκει τα βασικά στοιχεία για την κατανόηση και την ερμηνεία του λεξιλογίου της κάθε ενότητας. Εξασκείται στην ύλη που διδάχτηκε αφομοιώνοντας τις γνώσεις του με τις ασκήσεις εμπέδωσης στο λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό (ασκήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου). Για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον εαυτό τους και τους αρέσει να βάζουν πιο υψηλούς στόχους στη μάθηση, όλες οι ενότητες κλείνουν με ασκήσεις παραγωγής λόγου και με μια τελευταία ενότητα ασκήσεων ιδιαίτερης δυσκολίας.

4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ - ΛΕΞΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Για τη Γ και Δ Δημοτικού. Σε 76 απλά μαθήματα Μπάρτζης Γιάννης Σπουδh ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Για τη Γ και Δ Δημοτικού Αρναούτης Νίκος Σπουδh ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Για την Ε και Στ Δημοτικού Αρναούτης Νίκος Σπουδh ISBN: ,17x24,σελ.124, 6,5 ISBN: ,17x24,σελ.117, 8,3 ISBN: ,17x24,σελ.117, 8,3 Ο συγγραφέας οργάνωσε ένα πρόγραμμα διδασκαλίας της γραμματικής για τις τάξεις Γ και Δ, εναρμονισμένο και με τις επιστημονικές απαιτήσεις του μαθήματος και με τα περιεχόμενα των σκόρπιων εδώ κι εκεί γραμματικών φαινομένων των βιβλίων της Γλώσσας, αλλά και προσαρμοσμένο στην αντιληπτική ικανότητα των μαθητών αυτών των τάξεων. Η όλη γραμματική ύλη έχει κατανεμηθεί σε 76 μαθήματα που καθένα συνοδεύεται από ασκήσεις εμπέδωσης κι εφαρμογής. Πολύ χρήσιμο θα βρουν το βιβλίο αυτό και οι μαθητές της Ε τάξης, εάν δεν έχουν διδαχθεί συστηματικά γραμματική στη Δ τάξη. Το βιβλίο γράφτηκε για τους μαθητές των Γ και Δ τάξεων του Δημοτικού σχολείου. Στοχεύει να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πληρέστερα της «συντακτικές έννοιες» και να τους γνωρίσει βαθύτερα και χρηστικά μυστικά της σωστής σύνταξης της γλώσσας μας. Είναι όμως ένα βοήθημα και για το δάσκαλο και το γονιό. Τους απαλλάσσει από ψαξίματα σε εγχειρίδια συντακτικού της νεοελληνικής. Το βιβλίο γράφτηκε για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου. Στοχεύει να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πληρέστερα της «συντακτικές έννοιες» που γνώρισαν στην Δ τάξη και να τους γνωρίσει βαθύτερα και χρηστικά μυστικά της σωστής σύνταξης της γλώσσας μας. Είναι όμως ένα βοήθημα και για το δάσκαλο και το γονιό. Τους απαλλάσσει από ψαξίματα σε εγχειρίδια συντακτικού της νεοελληνικής.

5 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ορθρογραφικό, Ερμηνευτικό, Ετυμολογικό/ Συνώνυμα, Αντίθετα, Παράγωγα, Ομόρριζα, Φράσεις και Παραδείγματα / Με βάση τα αντίστοιχα σχολικά βιβλία της γλώσσας Κραντινός Χάρης Σπουδη Αρχαiα Ελληνικh ΓλΩσσα Για την Α Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος Ηροδοτου ιστοριεσ Για την Α Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ISBN: Χ,14x21,σελ.432, 16 ISBN: ,17x24,σελ.370, 17 ISBN: ,17x24,σελ.287, 14 Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλες τις λέξεις που περιέχονται στο Βασικό Λεξιλόγιο του Δημοτικού σχολείου. Οι λέξεις δεν αναγράφονται απλώς, αλλά συνοδεύονται και από μία σειρά διευκρινήσεις, αναλύσεις και σχηματισμούς, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις διδακτικές ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου. Έτσι το έργο αυτό γίνεται ένας πλήρης και απαραίτητος βοηθός για συστηματική κι ολοκληρωμένη διδασκαλία των γλωσσικών φαινομένων που παρουσιάζονται στα βιβλία «Η Γλώσσα μου» του Δημοτικού σχολείου - όργανο εργασίας για το δάσκαλο, σύντροφος του μαθητή, το πολυτιμότερο ίσως βοήθημα της σχολικής βιβλιογραφίας. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων του νέου σχολικού βιβλίου. Το κείμενο κάθε ενότητας προσφέρεται κατά συντακτική σειρά σε αντικριστή μετάφραση στη νεοελληνική, και ακολουθεί γλωσσική, νοηματική και ερμηνευτική ανάλυση. Παρατίθενται λεξιλογικές, ετυμολογικές και γραμματικοσυντακτικές διασαφηνίσεις και προσθήκες, που συνοδεύονται από πρόσφορους εποπτικούς πίνακες. Περιέχονται επίσης οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις διαθεματικές εργασίες που υπάρχουν τόσο στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται τέλος οι μεταφράσεις των παράλληλων κειμένων, οι απαντήσεις στις συμπληρωματικές ασκήσεις εμπέδωσης και δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών. Στο βιβλίο προτάσσεται σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή στον Ηρόδοτο και στο έργο του και ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου συζητούνται με επαγωγικό τρόπο τα σημαντικότερα πραγματολογικά, νοηματικά, αισθητικά και μεθοδολογικά στοιχεία του κειμένου. Περιέχονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και διαθεματικές εργασίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται επίσης πρόσθετες ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου για την καλύτερη εμπέδωση της ύλης, και στο τέλος μερικά δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟμΗρου, ΟδΥσσεια Ερμηνευτική προσέγγιση του μεταφρασμένου κειμένου. Α Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΟμΗρου, ΟδΥσσεια Οργάνωση της Διδασκαλίας & Μελέτης. Τότσικας Αλέξης ΑσκΗσεις ΕμπΕδωσης στην ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Για την Α Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. Α ΤΟΜΟΣ ISBN: ,14x21,σελ.373, 12,24 Β ΤΟΜΟΣ ISBN: ,14x21,σελ.479, 12,24 Περιεχόμενα: Πρόλογος Επιλογή βιβλιογραφίας Σύντομη εισαγωγή: Αφηγηματική ποίηση - Το έπος, Όμηρος - Ιλιάδα και Οδύσσεια, Ομηρικό ζήτημα, Διαφορές Οδύσσειας και Ιλιάδας, Διδακτική αξιοποίηση της Οδύσσειας, Διδακτικοί στόχοι, Πίνακες, Απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου στην εισαγωγή, Απαντήσεις στις υποσελίδιες ασκήσεις του σχολικού βιβλίου Ερμηνευτική προσέγγιση του μεταφρασμένου κειμένου κατά διδακτικές ενότητες Επίμετρο: Γενική θεώρηση της Οδύσσειας, Δύο χαρακτηρισμοί του Οδυσσέα ISBN: ,17x24,σελ.332, 17,09 Μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου, που αφορά το περιεχόμενο και τη δομή της και οργανώνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά την οργάνωση της διδασκαλίας, κατά ραψωδία και κατά διδακτική ενότητα. Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου, μέσα από τις οποίες επιχειρείται μια ανάλυση του περιεχομένου και των βασικών όρων και ιδεών του ομηρικού κόσμου. Ο τρόπος αυτός οργάνωσης της ύλης της ομηρικής οδύσσειας μπορεί να κατευθύνει σωστά και αποτελεσματικά τη διδασκαλία του μαθήματος για τον καθηγητή, αλλά και να κάνει πιο εύκολη και ευχάριστη την καθημερινή μελέτη του μαθητή. ISBN: ,17x24,σελ.224, 16 Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενο, μετάφραση, απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων και τεστ. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του.

7 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Για τη Β Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΟμηρικΑ Επη: ΙλιΑδα Για τη Β Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΟμΗρου, ΙλιΑδα Προγραμματισμός της Διδασκαλίας της. Α Γυμνασίου Σαμαρά Μαρία ISBN: ,17x24,σελ.375, 17 ISBN: ,17x24,σελ.314, 14 17x24,σελ.357, 13,28 Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων του νέου σχολικού βιβλίου. Το κείμενο κάθε ενότητας προσφέρεται κατά συντακτική σειρά σε αντικριστή μετάφραση στη νεοελληνική, και ακολουθεί γλωσσική, νοηματική και ερμηνευτική ανάλυση. Παρατίθενται λεξιλογικές, ετυμολογικές και γραμματικοσυντακτικές διασαφηνίσεις και προσθήκες, που συνοδεύονται από πρόσφορους εποπτικούς πίνακες. Περιέχονται επίσης οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις διαθεματικές εργασίες που υπάρχουν τόσο στο βιβλίο του Μαθητή όσο και σ αυτό του Εκπαιδευτικού. Δίνονται τέλος οι μεταφράσεις των παράλληλων κειμένων, οι απαντήσεις στις συμπληρωματικές ασκήσεις εμπέδωσης και δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών. Στο βιβλίο συντάσσεται σύντομη εισαγωγή στην ομηρική ποίηση και ειδικότερα στην Ιλιάδα, όπου συζητούνται τα σημαντικότερα θέματα, που είναι απαραίτητα για την καλύτερη κατανόηση και βίωση του επικού αυτού ποιήματος. Ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου αναλύονται με επαγωγικό τρόπο τόσο οι ιδέες του κειμένου όσο και η τεχνική της σύνθεσής του. Δίδονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις διαθεματικές εργασίες του σχολικού βιβλίου, και επίσης συμπληρωματικές ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου για εμπέδωση. Στο τέλος παρατίθενται δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών. Η εργασία αυτή πρωτογράφτηκε για το περιοδικό «Νέα Παιδεία» και δημοσιεύτηκε τμηματικά στα τεύχη Τώρα δίνεται ξαναδουλεμένη στο σύνολό της (με βάση κι άλλες εφαρμογές της και πλουσιότερη βιβλιογραφία) και προσαρμοσμένη στη μετάφραση Καζαντζάκη-Κακριδή. Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του φιλόλογου καθηγητή για την γονιμότερη διδασκαλία του στη τάξη.

8 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑσκΗσεις ΕμπΕδωσης στην ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Για την Β Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Διδακτική στήριξη του μαθήματος. Γ Γυμνασίου. Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΔραματικH ΠοIηση: ΑριστοφAνη, Oρνιθες Για τη Γ Γυμνασίου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Τσιλογιάννης Παύλος ISBN: ,17x24, 16 Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενο, μετάφραση, απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων και τεστ. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του. Α ΤΟΜΟΣ ISBN: X,14x21,σελ.341, 11,8 Β ΤΟΜΟΣ ISBN: ,14x21,σελ.425, 11,8 Ο σκοπός της συγγραφής της σειράς αυτής των τόμων είναι ένας και μοναδικός: η πολύπλευρη στήριξη της διδασκαλίας του προαναφερόμενου μαθήματος στην τάξη, με στόχο ειδικότερα να διεξάγεται η διδασκαλία αυτή άνετα και ευχάριστα και το κυριότερο να έχει καρποφόρα αποτελέσματα για διδάσκοντες και διδασκόμενους. Σειρά χρηστική και ωφέλιμη που βοηθά κατά το δυνατόν στην αναβάθμιση του διδακτικού επιπέδου της τάξης. ISBN: ,17x24,σελ.255, 13 Στην παρούσα εργασία προτάσσεται σύντομη εισαγωγή στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και ειδικότερα στην κωμωδία, όπου συζητούνται εκτενέστερα μερικά θέματα, που δεν παρουσιάζονται επαρκώς στην οικεία εισαγωγή του διδακτικού εγχειριδίου. Ακολουθεί ερμηνευτική προσέγγιση των διδακτέων ενοτήτων, όπου αναλύονται με επαγωγικό τρόπο τόσο οι ιδέες του κειμένου όσο και η τεχνική του. Δίνονται απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και προστίθενται συμπληρωματικές ασκήσεις για εμπέδωση με τις απαντήσεις τους. Στο τέλος περιλαμβάνονται δείγματα Κριτηρίου Αξιολόγησης Μαθητών.

9 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ NEO δραματικη ΠΟΙΗΣΗ ΕυριπΙδη, ΕλΕνη Μαρκαντωνάτος Γ. ΑσκΗσεις ΕμπΕδωσης στην ΑρχαΙα ΕλληνικΗ ΓλΩσσα Φύλλα εργασίας. Ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους. Γ Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης ΑρχαιοελληνικΗ ΓραμματικΗ Με Διαγράμματα, Πίνακες, Βασικές Επισημάνσεις και 300 Ασκήσεις * Σύμφωνα με το σύστημα των ζωντανών γλωσσών Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ISBN: ,14x21,σελ.174, 7,38 ISBN: ,17x24,σελ.383, 26 Περιεχόμενα: Πρόλογος 12 διδακτικές ενότητες Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβαση Η Αρχαιοελληνική Γραμματική διαφέρει από τα άλλα ομόλογα που κυκλοφορούν στο ότι πραγματεύεται τα γραμματικά φαινόμενα σύμφωνα με το σύστημα των ζωντανών γλωσσών, δηλαδή με διαγράμματα, πίνακες, βασικές επισημάνσεις και κυρίως πολυάριθμες ασκήσεις, ειλημμένες κατά κανόνα από κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Οι ασκήσεις, ειδικότερα, είναι ανοικτού και κλειστού τύπου όλων των ειδών, μερικές μάλιστα προσφέρονται με παιγνιώδη τρόπο (σταυρόλεξα, δεντρόλεξα, ανέκδοτα, αινίγματα κλπ.) για να δημιουργείται στους ενδιαφερόμενους διάθεση ευφορίας και συνάμα περιέργειας για τη λύση τους.

10 ΓΥΜΝΑΣΙΟ NEΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑσκΗσεις ΓραμματικΗς της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Φύλλα εργασίας Τότσικας Αλέξης ΑναγνΩσεις ΛογοτεχνικΩν ΚειμΕνων Για την Α Γυμνασίου Λιγνός Ζαχαρίας, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ΑναγνΩσεις ΛογοτεχνικΩν ΚειμΕνων Για τη Β Γυμνασίου Λιγνός Ζαχαρίας, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος ISBN: ,17x24,σελ.239, 17,70 ISBN: ,17x24,σελ.444, 16 ISBN: ,17x24,σελ.464, 16 Ένα απλό, κατανοητό και ιδιαίτερα χρήσιμο βοήθημα που επιτρέπει στον μαθητή του Γυμνασίου να μάθει τη λειτουργία των κανόνων της Γραμματικής για όλα τα ουσιαστικά, τα επίθετα, τις αντωνυμίες και τα ρήματα που θα βρουν κατανεμημένα σε λειτουργικούς πίνακες οι οποίοι καλύπτουν τον βασικό κορμό της Γραμματικής. Στα βιβλία αυτό επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων που περιέχονται στα σχολικά βιβλία. Δίνονται επίσης πραγματολογικές, γραμματολογικές και βιβλιογραφικές πληροφορίες και ό,τι άλλο χρειάζεται για την καλύτερη κατανόηση και βίωση των κειμένων. Περιέχονται τέλος οι απαντήσεις στις ερωτήσεις και εργασίες των βιβλίων Μαθητή και Εκπαιδευτικού, καθώς και οι σχετικές απαντήσεις στις διαθεματικές δραστηριότητες.

11 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΘΕΣΗ - ΕΚΦΡΑΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑναγνΩσεις ΛογοτεχνικΩν ΚειμΕνων Για τη Γ Γυμνασίου Λιγνός Ζαχαρίας, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος NEO Τα ΣωστΑ ΕλληνικΑ Πρακτικός Οδηγός για να μιλάμε και να γράφουμε σωστά τη γλώσσα μας Μαρκαντωνάτος Γ. -ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ- ΝεοελληνικΗ ΓλΩσσα Για την Α Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ISBN: X,17x24,σελ.548, 16 ISBN: ,17x24,σελ.208, 13,5 Το βιβλίο αυτό περιέχει θεωρία με παραδείγματα και πίνακες, απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις και παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων σε Power Point και τεστ εμπέδωσης. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του. Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου και των φύλλων εργασίας με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Περιεχόμενα: Πρόλογος Οι πρώτες μέρες σ ένα σχολείο Επικοινωνία στο σχολείο Ταξίδι στον κόσμο της φύσης Φροντίζω για τη διατροφή και την υγεία μου Γνωρίζω το μαγικό κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου Οι δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή μου Ο κόσμος μέσα από τον οθόνη-εικόνα Αθλητισμός και Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρακολουθώ και συμμετέχω Ανακαλύπτω τη μαγεία της γνώσης Γνωρίζω τον τόπο μου και τον πολιτισμό μου. 10

12 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝεοελληνικΗ ΓλΩσσα Για την Β Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ΝεοελληνικΗ ΓλΩσσα Για τη Γ Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ΙστορIα ΑρχαIων ΧρOνων Για την Α Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ISBN: ,17x24,σελ.240, 14,5 ISBN: ,17x24,σελ.192, 13 ISBN: ,17x24,σελ.119, 10,81 Τα βιβλία αυτά περιέχουν θεωρία με παραδείγματα και πίνακες, απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις και παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις.τα CD-ROM περιέχουν παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων σε Power Point και τεστ εμπέδωσης. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του. Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου και των φύλλων εργασίας με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Περιέχουν: Θεωρία με παραδείγματα, Απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, Ασκήσεις κατανόησης και εμπέδωσης, Παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις, Ηλεκτρονική παρουσίαση της ύλης. Περιεχόμενα (Β Γυμνασίου): Πρόλογος Από τον τόπο μου σ όλη την Ελλάδα Ζούμε με την οικογένεια Φίλοι για πάντα Το σχολείο στο χρόνο... Συζητώντας για την εργασία και το επάγγελμα Παρακολουθώ, ενημερώνομαι και ψυχαγωγούμαι από διάφορες πηγές (ΜΜΕ, Διαδίκτυο, κ.τ.λ.) Βιώνοντας προβλήματα της καθημερινής ζωής Συζητώντας για σύγχρονα κοινωνικά θέματα Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του διαστήματος. Περιεχόμενα (Γ Γυμνασίου): Πρόλογος Η Ελλάδα στον κόσμο Γλώσσα - Γλώσσες και πολιτισμοί του κόσμου Είμαστε όλοι ίδιοι - είμαστε όλοι διαφορετικοί Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες Ειρήνη - πόλεμος Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών Τέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές Μπροστά στο μέλλον. Το βιβλίο αυτό περιέχει παρουσίαση της ύλης με σύγχρονη δομική αντίληψη, απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης. Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της ύλης και τεστ. Η παρουσίαση συνοδεύεται από σχετικούς με τι περιεχόμενο χάρτες και φωτογραφίες, ενώ οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει ν απαντήσει μόνος του. Συνέχεια στην επόμενη σελίδα 11

13 ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜεσαιωνικΗ και ΝεΟτερη ΙστορΙα Για τη Β Γυμνασίου Τότσικας Αλέξης, Μπαρλιάς Ηλ., Μπουμπάρης Ν., Μούκιου Σ., Τότσικας Δ. ISBN: ,17x24,σελ.117, 10,81 Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. ΕγχειρΙδιο ΓλωσσικΗς ΔιδασκαλΙας για την ΑρχαΙα ΕλληνικΗ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 259 σελ., 8,86 ΕγχειρΙδιο ΓλωσσικΗς ΔιδασκαλΙας των ΑρχαΙων ΕλληνικΩν Πλατυπόδης Λάμπρος, Παπαθανασίου Αχιλλέας, 205 σελ., 8,26 ΘουκυδΙδου ΙστορΙαι - ΚερκυραϊκΑ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 375 σελ., 14,15 ΘουκυδΙδου ΙστορΙαι - ΣικελικΑ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 203 σελ., 11,8 ΘουκυδΙδου, ΠερικλΕους ΕπιτΑφιος Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 285 σελ., 11,8 ΞενοφΩντος, ΕλληνικΑ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 308 σελ., 11,21 ΞενοφΩντος, ΕλληνικΑ Πλατυπόδης Λάμπρος, Παπαθανασίου Αχιλλέας, 279 σελ., 10,33 12

14 ΛΥΚΕΙΟ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΔημοσθΕνους, ΥπΕρ της ΡοδΙων ΕλευθερΙας Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 191 σελ., 9,73 ΙσοκρΑτους, ΠερΙ ΕιρΗνης Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 205 σελ., 10,33 ΑρχαϊκΗ ΕλληνικΗ ΛυρικΗ ΠοΙηση Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 222 σελ., 14,15 ΣοφοκλΕους, ΑντιγΟνη Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 381 σελ., 18,29 ΛυσΙου, ΥπΕρ ΜαντιθΕου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 167 σελ., 9,73 ΛΥΚΕΙΟ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Το ΑδΙδακτο ΚεΙμενο Τότσικας Αλέξης, 303 σελ., 11,8 ΑριστοτΕλους, ΗθικΑ ΝικομΑχεια Τσιλογιάννης Παύλος, 222 σελ., 10,32 ΑριστοτΕλους, ΠολιτικΑ Τσιλογιάννης Παύλος, 190 σελ., 10,32 ΙστορΙα - ΜΥθος - ΙδεολογΙα Βλαχογιάννη Αιμιλία, 148 σελ., 7,04 ΠερικλΕους, ΕπιτΑφιος Τότσικας Αλέξης, 203 σελ., 8,85 ΠλΑτων και ΑριστοτΕλης Κατσιμάνης Κυριάκος, 337 σελ., 17,69 ΠλΑτωνος, ΠολιτεΙα Τσιλογιάννης Παύλος, 237 σελ., 10,32 13

15 ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑρχαιοελληνικΗ ΓραμματικΗ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 383 σελ., 26 ΣυντακτικΟ της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Τζούφλας Ηλίας, 463 σελ., 19,09 ΑσκΗσεις ΓραμματικΗς της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Τότσικας Αλέξης, 239 σελ., 17,7 ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΝεοελληνικΗ ΛογοτεχνΙα. ΒιζυηνΟς, ΡΙτσος, ΙωΑννου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Λιγνός Ζαχαρίας, 374 σελ., 16,22 ΝεοελληνικΗ ΛογοτεχνΙα. ΚαβΑφης, ΚαρυωτΑκης, ΠολυδοΥρη, ΣκαρΙμπας, ΑναγνωστΑκης, ΕγγονΟπουλος, ΠαυλΟπουλος, ΔημουλΑ, ΔοΥκας Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Λιγνός Ζαχαρίας 558 σελ., 19,17 ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΒασικΟ ΛεξικΟ της ΛατινικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 3, 434 σελ., 30 ΛατινικΑ για τη Β ΛυκεΙου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Χριστοφοράτος Χριστόφορος, 219 σελ., 11,8 ΛατινικΑ για τη Γ ΛυκεΙου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Χριστοφοράτος Χριστόφορος, 318 σελ., 14,74 ΛατινικΗ ΘεματογραφΙα Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 253 σελ., 11,8 ΛΥΚΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙστορΙα του ΑρχαΙου ΚΟσμου Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Λιγνός Ζαχαρίας 492 σελ., 14,74 ΙστορΙα του ΕλληνικοΥ ΚΟσμου και του ΜεΙζονος ΧΩρου, τ. α Καργάκος Σαράντος, 758 σελ., 50 ΙστορΙα του ΕλληνικοΥ ΚΟσμου και του ΜεΙζονος ΧΩρου, τ. Β Καργάκος Σαράντος, 633 σελ., 50 14

16 ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ - ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΕγειν και ΓρΑφειν Ασκήσεις και παιχνίδια για να μιλάμε και να γράφουμε σωστά Κωβαίος Γιάννης, 199 σελ., 8.86 ΛΕγειν και ΓρΑφειν Λύσεις και υποδείξεις για τις ασκήσεις Κωβαίος Γιάννης, 59 σελ., 4.42 ΛΟγου ΔοκιμΕς, Α Λυκείου Τότσικας Αλέξης, Χουλιτούδης Δ., Καχριμάνη Π. 246 σελ., ΛΟγου ΔοκιμΕς, Β Λυκείου Τότσικας Αλέξης, Χουλιτούδης Δ., Καχριμάνη Π. 279 σελ., ΛΟγου ΔοκιμΕς, Γ Λυκείου Τότσικας Αλέξης, Χατζηκυριακίδου 339 σελ., ΜεθοδολογΙα ΕπεξεργασΙας ΚειμΕνου και ΠαραγωγΗς ΛΟγου, Α Λυκείου Τιτής Σωτήρης, 303 σελ., ΜεθοδολογΙα ΕπεξεργασΙας ΚειμΕνου και ΠαραγωγΗς ΛΟγου, Β Λυκείου Τιτής Σωτήρης, 437 σελ., ΜεθοδολογΙα ΕπεξεργασΙας ΚειμΕνου και ΠαραγωγΗς ΛΟγου, Γ Λυκείου Τιτής Σωτήρης, 327 σελ., ΣπουδΗ στην Εκφραση - Εκθεση Για τη Β Λυκείου Κωβαίος Γιάννης, 213 σελ., 8.85 ΣτρατηγικΗ του ΛΟγου Καργάκος Σαράντος, 406 σελ.,

17 ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΘΕματα ΣΥγχρονου ΠροβληματισμοΥ Καργάκος Σαράντος, 206 σελ., 8.26 ΛΟγος ΔοκιμιακΟς, τ. Α Τότσικας Αλέξης, 448 σελ., 22 ΛΟγος ΔοκιμιακΟς, τ. Β Τότσικας Αλέξης, 486 σελ., 22 ΛΟγος ΔοκιμιακΟς, τ. Γ Τότσικας Αλέξης, 560 σελ., 22 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Α Καργάκος Σαράντος, 206 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Γ Καργάκος Σαράντος, 246 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Δ Καργάκος Σαράντος, 232 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Ε Καργάκος Σαράντος, 224 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. ΣΤ Καργάκος Σαράντος, 236 σελ., 12 ΠροβληματισμοΙ. Ενας ΔιΑλογος με τους ΝΕους, τ. Β Καργάκος Σαράντος, 218 σελ., 12 16

18 ΛΥΚΕΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΒιολογΙα Βότσης Πέτρος, 383 σελ., ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗ ΦυσικΗ Γ ΛυκεΙου Μουστάκας Παναγιώτης, 599 σελ., ΛΥΚΕΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΧριστιανισμΟς και ΘρησκεΥματα. Για τη Β ΛυκεΙου. Τζούβαλη-Καριώτογλου Αγγελική, 310 σελ., 11.8 ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΕυκλεΙδεια ΓεωμετρΙα ΛυκεΙου Βαρουχάκης Νίκος, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Γιαννίκος Χρήστος, Σολδάτος Κώστας, 509 σελ.,

19 ΛΥΚΕΙΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠολυτεχνεΙο 73 Γιάννος Γιάννης, 205 σελ., 7 ΛΕΞΙΚΑ ΑντΙστροφο ΛεξικΟ της ΝΕας - ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Τσιλογιάννης Παύλος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 7, 407 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ ΛογοτεχνικΩν Ορων Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 4, 297 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ ΞΕνων ΛΕξεων της ΝΕας ΕλληνικΗς Παπακυριακού Χάρης, Παπακυριακού-Απέργη Ευαγγελία, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 5, 520 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ ΡημΑτων και ΑνωμΑλων ΟνομΑτων της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 9, 643 σελ., ΒασικΟ ΛεξικΟ της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Μοσχόπουλος Θεοδόσης, Χωραφάς Ε., ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 2, 472 σελ., 19 ΒασικΟ ΛεξικΟ της ΛατινικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 3, 434 σελ., 30 ΛεξικΟ ΑντιδανεΙων και ΕλληνογενΩν ΞΕνων Ορων της ΝΕας ΕλληνικΗς ΓλΩσσας Παπακυριακού Χάρης, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 10, 338 σελ., 25 18

20 ΛεξικO ΑρχαIας, ΒυζαντινHς και ΛOγιας ΕλληνικHς ΓλΩσσας Γιαννοθανάσης Θανάσης, Γιαννοθανάση Αιμιλία, 300 σελ., ΛεξικΟ ΑρχαΙων, ΒυζαντινΩν και ΛΟγιων ΦρΑσεων της ΝΕας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 8, 331 σελ., 19.1 ΛεξικΟ ΕπιστημΩν του ΑνθρΩπου Βασιλείου Θανάσης, Σταματάκης Νικηφόρος, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 1, νβ σελ., 30 ΛεξικΟ της ΝεοελληνικΗς Δορμπαράκης Παναγιώτης, λε σελ., ΛεξικΟ του ΘεΑτρου Pavis Patrice, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / 11, 581 σελ., 45 ΛεξιλΟγιο του ΔημοτικοΥ (Το) Κραντινός Χάρης, 432 σελ., 16 ΜικρΟ ΛεξικΟ ΡημΑτων και ΑνωμΑλων ΟνομΑτων της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς 645 σελ., ΜικρΟ ΛεξικΟ της ΑρχαΙας ΕλληνικΗς Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 470 σελ., 10 ΟμηρικΟ ΛεξιλΟγιο De Groot Jan, κβ σελ., Τα ΣωστΑ ΕλληνικΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, 19

Κατάλογος εκδόσεων 2011

Κατάλογος εκδόσεων 2011 Κατάλογος εκδόσεων 2011 Εκπαιδευτικά βιβλία Προδημοτική Εκπαίδευση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Επιστημονική Κατάρτιση Παιδική Λογοτεχνία και Graphic Novels

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος εκδόσεων 2012-2013

Κατάλογος εκδόσεων 2012-2013 Σ ε π τ έ m β ρ ι ο ς 2012 Κατάλογος εκδόσεων 2012-2013 Εκπαιδευτικά βιβλία Προδημοτική Εκπαίδευση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Επιστημονική Κατάρτιση Παιδική

Διαβάστε περισσότερα

Διάφορα Eκπαιδευτικές Aφίσες

Διάφορα Eκπαιδευτικές Aφίσες 4 Διάφορα Eκπαιδευτικές Aφίσες Στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται υλικό ανάρτησης Το Αλφάβητο ISBN.: 978 960 6738 47 0 Διάσταση αφίσας 70x100 εκατοστά. ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ISBN.: 978 960 6738 40 1 Διάσταση αφίσας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 2012-2013

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 2012-2013 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 2012-2013 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΗΜ ΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ 2 ΠEPIEXOMENA 3 NHΠIAΓΩΓEIO Bιβλία για τα παιδιά Bιβλία για τον εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου για το σχ.

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου για το σχ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου. Να διατηρηθεί μέχρι... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθμός Ασφαλείας... ENIAIOΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α' Αν. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ : ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πράξη «Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ /ΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

που συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο

που συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο ΥΠΟΕΡΓΟ 4 ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2 ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ. Παραδοτέο 4.2.3α: Οµογενοποιηµένο επιµορφωτικό υλικό για την επιµόρφωση των εκπαιδευτικών, µέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Α και Β τάξεων Ημερησίου ΓΕΛ και Α, Β και Γ τάξεων Ε- σπερινού ΓΕΛ

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων Α και Β τάξεων Ημερησίου ΓΕΛ και Α, Β και Γ τάξεων Ε- σπερινού ΓΕΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηµάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ηµερήσιου και Εσπερινού Γυµνασίου για το σχ. έτος 2011-2012.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηµάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ηµερήσιου και Εσπερινού Γυµνασίου για το σχ. έτος 2011-2012. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Να διατηρηθεί µέχρι... Βαθµός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Κουτσογιάννης (2007) Θεσσαλονίκη - Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας dkoutsog@lit.auth.gr. Έρευνα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Έκδοση 1.0.

Δημήτρης Κουτσογιάννης (2007) Θεσσαλονίκη - Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας dkoutsog@lit.auth.gr. Έρευνα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Έκδοση 1.0. Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων και κυρίως στη διδασκαλία της ελληνικής. Έρευνα στους φιλολόγους που επιμορφώθηκαν στο πλαίσιο του έργου

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος εκδόσεων 09-10

Κατάλογος εκδόσεων 09-10 Κατάλογος εκδόσεων 09-10 2 ISBN: 978-960-7650-83-2 Τα σχολικά κυβάκια πρώτης αρίθμησης αποτελούν ένα πρότυπο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από ασφαλή υλικά και σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαία Ελληνικά Μέση Γενική Εκπαίδευση. Διαδίκτυο

Αρχαία Ελληνικά Μέση Γενική Εκπαίδευση. Διαδίκτυο Επιμορφωτικό Υποστηρικτικό Υλικό για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία Θέμα Αρχαία Ελληνικά Μέση ενική Εκπαίδευση Εργαλείο Διαδίκτυο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Π.Δ. 86/2001 (Φ.Ε.Κ. 73 Α ) (όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα) * * Σημείωση Οι διορθώσεις και οι συμπληρώσεις του Π.Δ. 86/2001 (Φ.Ε.Κ. 73 Α

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Έκδοση 1η Έρευνα: Αλέξανδρος Κοφτερός, Μιχάλης Α. Μάγος, Γιώργος Μιχαήλ, Αδάμος Νικολάου, Αναστασία Οικονόμου,

Διαβάστε περισσότερα

4. ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ)

4. ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ) 4. ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ) Ο σκοπός της διδασκαλίας των δύο κλάδων του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση μαθητών Α και Β τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α, Β και Γ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ.

ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση μαθητών Α και Β τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α, Β και Γ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. ΦΕΚ Β 862 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 1803 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 156 22 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 8560/Δ2 Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Αρχαία Ελληνι κή Γλώσσα και Γραμματεία»

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία Εφαρμογή τους σε σχολικό εργαστήριο, σε τάξη ή σε κατ οίκον εργασίες και προτάσεις για την αξιοποίησή τους σε φιλολογικά μαθήματα

Διαδικτυακά εργαλεία Εφαρμογή τους σε σχολικό εργαστήριο, σε τάξη ή σε κατ οίκον εργασίες και προτάσεις για την αξιοποίησή τους σε φιλολογικά μαθήματα 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας ΠΡΑΚΤΙΚΑ Διαδικτυακά εργαλεία Εφαρμογή τους σε σχολικό εργαστήριο, σε τάξη ή σε κατ οίκον εργασίες και προτάσεις για την αξιοποίησή τους σε φιλολογικά μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ Φύλλου 81 8 Μαΐου 2008 Όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με α) Το ΠΔ 43/2010 ΦΕΚ 86/Α/7-6-2010 β) Το ΠΔ 61/2012 ΦΕΚ 112/Α/3-5-2012 γ)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αξιότιμη κυρία, Αξιότιμε κύριε, Έχετε στα χέρια σας τον Κατάλογο των εκδόσεων Gutenberg ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ και τυπωθήτω που αφορά την Προσχολική Αγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Γενικού και του Εσπερινού Γενικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (µετάφραση/πρωτότυπο)

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (µετάφραση/πρωτότυπο) 1. Σκοπός της διδασκαλίας του µαθήµατος ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (µετάφραση/πρωτότυπο) Το πνεύµα της εποχής και οι σύγχρονες ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ

ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Θεματική ευρετηρίαση άρθρων του περιοδικού Σύγχρονη Εκπαίδευση ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»: ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»: ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ «ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα