ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΝΑΦΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΝΑΦΗ"

Transcript

1 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΝΑΦΗ Το νησι παιρνει αργα-αργα τη θεση του στο τουριστικο «στερεωµα». Σηµερα, ειναι σε θεση να παρεχει ολες τις απαραιτητες υπηρεσιες στον ταξιδιωτη, που δεν ερχεται στην Αναφη σαν καποιος οποιοσδηποτε τουριστας, αλλα συνηθως φερει ολα τα χαρακτηριστικα του παλαιου περιηγηγη. Περιηγητη ενος παρθενου κι αποκοσµου τοπου, που τον ανακαλυπτει συνεχως ανιχνευοντας τον απο στερια και θαλασσα. Με πλησιεστερο της νησι τη Σαντορινη (Θηρα), η Αναφη βρισκεται στο νοτιοανατολικο ακρο του κυκλαδικου συµπλεγµατος. Ανηκει διοικητικα στην επαρχια Θηρας. Εχει εκταση 38,4 τετραγωνικα χιλιοµετρα, µηκος ακτων 32,4 χιλιοµετρα και µεγιστο υψος 579 µετρα (βουνο Βιγλα). Η αποσταση του νησιου απο τονπειραια ειναι 155 ν. µιλια. Το λιµανακι του Αη Νικολα υποδεχεται τους νεοφερµενους, δειχνοντας το δροµο για την οµορφη Χωρα, το µοναδικο χωριο στο νησι ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Η Ανάφη είναι ένα παρθένο, πολύ ήσυχο νησί όπου οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να χαλαρώσουν στις όµορφεες παραλίες στην Ανάφη, να κολυµπήσουν στα καθαρά, γαλανά νερά, να κάνουν καταδύσεις και περίπατους γύρω από το νησί. Υπάρχουν ηµερήσιες εκδροµές από την Ανάφη πρός την Σαντορίνη. ίκτυο επιλεγµένων µονοπατιών, διατρέχει µεγάλο µέρος του νησιού και συγκροτεί... Η Ανάφη είναι ο προορισµός που κατ εξοχήν προσελκύει τον οδοιπόρο περιηγητή, δίνοντάς του τη δυνατότητα ν ανακαλύψει άγνωστες πτυχές της αναφιώτικης υπαίθρου, µέσα από εκτεταµένο δίκτυο επιλεγµένων µονοπατιών. Το δίκτυο αυτό, συνολικού µήκους 18 χιλιοµέτρων, διατρέχει µεγάλο µέρος του νησιού και συγκροτεί τις ιαδροµές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος, οι οποίες διασχίζουν σηµεία ή καταλήγουν σε προορισµούς ξεχωριστής ιστορικής - πολιτιστικής ή περιβαλλοντικής σηµασίας. Οι ιαδροµές αυτές είναι οι εξής: α. Χώρα Ρούκουνας Μέγας Ποταµός - Μονή Ζωοδόχου Πηγής

2 (Καλαµιώτισσας). Η πορεία έχει την αφετηρία της έξω από τη Χώρα, στο σηµείο διασταύρωσης του επαρχιακού δρόµου προς το Μοναστήρι µε το δρόµο που οδηγεί στο λιµάνι. Εκεί υπάρχει και σήµανση που οδηγεί στο µονοπάτι. Η διαδροµή, κατά το µεγαλύτερο µέρος της παράκτια, διασχίζει το νότιο τµήµα του νησιού, µε άµεση πρόσβαση στις παραλίες Μικρός και Μεγάλος Ρούκουνας, Καταλυµάτσα, Μέγας Ποταµός, Άγιοι Ανάργυροι και Πρασιές. Αρκετά τµήµατα του µονοπατιού είναι λιθόστρωτα. Το Μοναστήρι είναι ο σηµαντικότερος προορισµός και κατάληξη της διαδροµής. Το µονοπάτι στο τµήµα από Χώρα µέχρι Ρούκουνα διακόπτεται σε αρκετά σηµεία από τον αυτοκινητόδροµο και άλλες παρεµβάσεις, αλλά γενικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η πορεία είναι οµαλή, διασχίζοντας περιοχές χωρίς άξιες λόγου εδαφικές κλίσεις. Η διαδροµή λειτουργεί αµφίδροµα: Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μέγας Ποταµός Ρούκουνας Χώρα. ιάρκεια διαδροµής: 2 ώρες 15-2 ώρες 30. β. Καστέλλι Ιερά Οδός [Άγιος Μάµας Μονή Ζωοδόχου Πηγής]. Η διαδροµή ξεκινά από το σηµείο σήµανσης προς Καστέλλι, πάνω στον αυτοκινητόδροµο Χώρας Μοναστηριού. Το µονοπάτι που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η διέλευση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Με κατεύθυνση βόρεια, η διαδροµή προσεγγίζει εύκολα το ξωκκλήσι του Άη Μάµα, θέση αρχαίου ιερού όπου υπάρχουν και κατάλοιπα αρχαίων τάφων. Από εκεί, γίνεται χωρίς προβλήµατα η διέλευση από την Ιερά Οδό τον αρχαίο δρόµο επικοινωνίας του άστεως µε τον επιφανή ναό του Απόλλωνα όπου κατά διαστήµατα συναντώνται λιθόστρωτα τµήµατά της. Η πορεία κινείται πάνω στο βουνό Χαλέπα και πλησιάζοντας στον ισθµό όπου βρίσκεται το Μοναστήρι, ευρύτατο είναι το θαλάσσιο οπτικό πεδίο κι από τις δύο πλευρές της διαδροµής. Η διαδροµή λειτουργεί αµφίδροµα: Μ. Ζωοδόχου Πηγής Άγ. Μάµας -Καστέλλι. ιάρκεια διαδροµής: 1 ώρα 30 γ. Άγιος Μάµας Άγιος ηµήτριος Άγιος Αντώνιος. Από τον Άγιο Μάµα, µε βορειοδυτική κατεύθυνση, η πορεία ακολουθεί χωµατόδροµο που καταλήγει στη περιοχή του Αγίου ηµητρίου, µε συστάδα παραδοσιακών κατοικιών. Από εκεί, το µονοπάτι, καλά συντηρηµένο και µε κατηφορική κλίση, διασχίζει περιοχή µε ευρύ οπτικό πεδίο βόρεια προς το πέλαγος, συναντώντας σειρά από κατοικιές και κατάλοιπα αρχαίων κτισµάτων. Η άφιξη στο Καστράκι, κρηµνώδη τοποθεσία µε το µονύδριο του Αγίου Αντωνίου, επιφυλάσσει στον οδοιπόρο µοναδική εµπειρία. Για να επισκεφθεί κανείς τον ίδιο το ναό µε την ιδιότυπη αρχιτεκτονική και τις βυζαντινές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα θα πρέπει να έχει γίνει προσυνεννόηση µε τον επιστάτη του.

3 ιάρκεια διαδροµής: 1 ώρα 15. δ. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Κάλαµος (παλαιά Μονή Καλαµιώτισσας). Η διαδροµή παρουσιάζει ορειβατικά χαρακτηριστικά. Ξεκινά από το Μοναστήρι, περνώντας πάνω από τον ανοιχτό στο βοριά όρµο Χάλαρα. Ανηφορικό, σε πολλά σηµεία µε ιδιαίτερα απότοµες κλίσεις, το µονοπάτι αναρριχάται σε απότοµα και συχνά επικίνδυνα σηµεία, τα οποία όµως προφυλάσσονται µε κιγκλιδώµατα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όταν φυσά ισχυρός άνεµος. Η θέα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο κατά τη διάρκεια της ανάβασης όσο και στο σηµείο κατάληξής της (παλαιά Μονή Καλαµιώτισσας), αποζηµιώνει τον περιηγητή. Η είσοδος στο ναό της Παναγίας δεν είναι δυνατή χωρίς προσυνεννόηση. ιάρκεια διαδροµής: 1 ώρα 15-1 ώρα 30 ε. Χώρα Σταυρός Ραχίδι Λάκκους. Ξεκινώντας από το κέντρο του χωριού, η διαδροµή ακολουθεί κατεύθυνση βόρεια προς την καρδιά της αναφιώτικης ενδοχώρας. Το µονοπάτι είναι ανηφορικό και καλά διατηρηµένο, µέχρι το βυζαντινό ξωκκλήσι του Σταυρού, βασικό σταθµό της διαδροµής. Από εκεί και για 500 περίπου µέτρα, η πορεία ακολουθεί αγροτικό δρόµο και φτάνει στη θέση Ραχίδι, περνώντας δυτικά από τον ορεινό όγκο της Βίγλας. Το τοπίο χαρακτηρίζεται από τη παρουσία πλήθους από αγροτικές κατοικιές. Στη συνέχεια, η διαδροµή συνεχίζεται ξανά σε µονοπάτι, που καταλήγει µε κατηφορική κλίση στην άλλοτε σφύζουσα από ζωή αγροτική περιφέρεια Λάκκους. Η διαδροµή λειτουργεί αµφίδροµα: Λάκκους Ραχίδι Σταυρός Χώρα. ιάρκεια διαδροµής: 1 ώρα 30-1 ώρα 45. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ Ξεκινώντας από το λιµάνι για περιήγηση κατά µήκος της νότιας ακτογραµµής... Οι παραλίες της Ανάφης συνιστούν ένα συγκριτικό πλεονέκτηµα για το νησί από τη σκοπιά του παρθένου εξωτικού χαρακτήρα τους, που προσελκύει τους λάτρεις του ερηµικού τοπίου. Παράλληλα, οι βραχώδεις ακτές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για ποικίλες κατηγορίες επισκεπτών. Ξεκινώντας από το λιµάνι για περιήγηση κατά µήκος της νότιας ακτογραµµής,το Κλεισίδι, µικρή όαση, προσφέρει εκτός από την εξαιρετική αµµουδιά του δυνατότητες διαµονής σε ενοικιαζόµενα δωµάτια και ντόπιων γεύσεων στις γραφικές ψαροταβέρνες του. Οι επόµενοι σταθµοί, το Κατσούνι, η Φλαµουρού και ο Μικρός Ρούκουνας, είναι απόκοσµα µικρά ησυχαστήρια µε ψιλή ξανθή άµµο και διάφανα νερά.

4 Ο Μεγάλος Ρούκουνας είναι η δηµοφιλέστερη αµµώδης παραλία του νησιού, από τα πρώτα κέντρα συνεύρεσης φυσιολατρών του καλοκαιριού. Είναι αρκετά εκτεταµένη (µήκος 400 περίπου µ.) και αποτελεί την κατάληξη ενός ρέµατος που σχηµατίζει µικρό κάµπο µε ελιές και φραγκοσυκιές. Στην περιοχή υπάρχει ταβέρνα και ενοικιαζόµενα δωµάτια. Στα Καταλυµάτσα είναι η επόµενη µικρή ακτή, γνωστή από τα κατάλοιπα του αρχαίου λιµανιού, που βρίσκονται σπαρµένα στην περιοχή. Ο Μέγας Ποταµός έιναι βοτσαλωτή ακρογιαλιά, δηµιούργηµα του οµώνυµου ρέµατος που σχηµατίζει βαθειά χαράδρα ανάµεσα στο λόφο του Καστελλιού και στον βουνώδη όγκο της Χαλέπας. Συνεχίζοντας, οι Άγιοι Ανάργυροι είναι µικρή αµµουδιά περιβαλλόµενη από απότοµα βράχια, πλαισιωµένη από το οµώνυµο ξωκκλήσι. Με τον µικρό όρµο Πρασιές, παλιό επίνειο του Μοναστηριού και τόπο αποβίβασης των προσκυνητών, κλείνει ο περιηγητικός κύκλος της οµαλής ακτογραµµής, για να τον διαδεχτεί αµέσως µετά ο µεγαλειώδης όγκος του Καλάµου. καθώς οι ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές, ύψους πάνω από µ., υψώνονται γιγαντιαίες πάνω από το πλεούµενο. Ο περίπλους της χερσονήσου του Καλάµου, είναι για τον περιηγητή ανεπανάληπτη εµπειρία, καθώς οι ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές, ύψους πάνω από µ., υψώνονται γιγαντιαίες πάνω από το πλεούµενο. Για τους ορειβάτες και τους αναρριχητές, το τοπίο αποτελεί µια ξεχωριστή πρόκληση, αφού αποτελεί µιαν ιδανική θέση ορεινού και θαλάσσιου πεδίου δραστηριοτήτων. Συνεχίζοντας την παράκτια περιήγηση προς τα βορειοδυτικά, µοναχική είναι η παρουσία του βυζαντινού µονυδρίου του Αγίου Αντωνίου, πάνω από γκρεµό, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Ακολουθούν οι ορµίσκοι του Αγίου Γεωργίου µε το οµώνυµο ξωκκλήσι και του Συµιακού, στο βορειότερο άκρο του νησιού. Κλείνοντας τον κύκλο της περιήγησης µε κατεύθυνση δυτικά και νότια, σχηµατίζονται διαδοχικά οι βοτσαλωτές ερηµικές ακρογιαλιές Καλαγκάθι (χωρίς οδική πρόσβαση), Πράσσα, Βαγιά και Κυπαρίσσι.

5 ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Χώρα Πυκνοδοµηµένος ο οικισµός, έλκει την καταγωγή του από τα µεσαιωνικά χρόνια. Απλώνεται αµφιθεατρικά πάνω από το λιµάνι, σε υψόµετρο 260 µέτρων. Με 270 κατοίκους σήµερα, η Χώρα διαφοροποιείται ανάµεσα σ εκείνες των άλλων Κυκλάδων από τα πολυάριθµα θολωτά µονόχωρα σπίτια της, που καταλαµβάνουν σηµαντικό χώρο στον οικισµό. Στενά σοκάκια διαπερνούν κάθε γωνιά του, ώσπου οδηγούν στο ενετικό Κάστρο, τον αρχικό πυρήνα και καρδιά του χωριού. Κεντρική θέση στη Χώρα κατέχουν οι ναοί του Αγίου Νικολάου, της Κοίµησης, του Αγίου Χαραλάµπους, του Χριστού του Σταυρού, των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του Κάστρου, µε βυζαντινές ή µεταβυζαντινές εικόνες. Ευρήµατα από την αρχαία Ανάφη φιλοξενούνται στην Αρχαιολογική Συλλογή. Οι πεζοί και τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα, αφού σαν παραδοσιακός οικισµός η Χώρα δεν είναι προσπελάσιµη από τροχοφόρα. Ταβέρνες, ψησταριές, φούρνος, παντοπωλείο και µπάρ, καλύπτουν τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσµού και των επισκεπτών. Η διαµονή των τελευταίων εξυπηρετείται από αρκετά ενοικιαζόµενα δωµάτια Καστέλλι Ο λόφος της αρχαίας πόλης έχει ύψος 327 µέτρα. Εδώ διακρίνονται τα ερείπια του άστεως της πόλης-κράτους των Αναφαίων, που ιδρύθηκε πιθανώτατα τον 8ο π.χ. αιώνα από ωριείς αποίκους και κυριάρχησε στη ζωή του νησιού ώς το τέλος του αρχαίου κόσµου. Στο Καστέλλι, είναι ορατή η οχύρωση της πόλης και εκτεταµένα κατάλοιπα του νεκροταφείου της. Τα ευρήµατα από τη ρωµαϊκή περίοδο, εποχή ακµής για το νησί είναι πλούσια και διεσπαρµένα στην περιοχή, µε ιδιαίτερα εντυπωσιακή τη σαρκοφάγο που βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό ξωκκλήσι Παναγιά στο οκάρι. Το µοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ή Παναγίας Καλαµιώτισσας βρίσκεται πάνω στο στενό ισθµό που χωρίζει τον κύριο όγκο του νησιού από τη χερσόνησο του Καλάµου. Είναι χτισµένο στη θέση του επιφανούς αρχαίου ναού του Απόλλωνα Αιγλήτη, ο

6 οποίος συνδεόταν µε το άστυ µε τη λιθόστρωτη Ιερά Οδό (τµήµατα της σώζονται µέχρι σήµερα). Σώζονται σε αρκετό ύψος τµήµατα της τοιχοποιίας τόσο του ίδιου του ναού όσο και του περιβόλου του, που αποτελούν τµήµατα και του σηµερινού περιβόλου της Μονής. Από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ώς τις µέρες µας, η Μονή λειτουργεί ως προσκύνηµα µε εξαιρετική απήχηση µέσα κι έξω από τα όρια της Ανάφης. Εκεί γίνεται στις 7-8 Σεπτεµβρίου το µεγάλο πανηγύρι του νησιού. Καλαµος Ο πανύψηλος µονολιθικός βράχος, απρόσιτος από τη θάλασσα και δυσπρόσιτος από την ξηρά, αποτελεί στο σύνολό του µοναδικό µνηµείο της φύσης για το νησί. Φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και παρουσιάζει εντυπωσιακά γεωµορφολογικά στοιχεία. Ο βράχος κατοικήθηκε - περιστασιακά τουλάχιστον - στα µεσαιωνικά χρόνια σαν θέση καταφυγίου από τους ποικιλώνυµους επιδροµείς. Στο ψηλότερο άκρο του φιλοξενεί την έρηµη σήµερα παλαιά Μονή της Καλαµιώτισσας. Πρόκειται για µονόχωρο τρουλλαίο ναό µε ιδιότυπα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που περιβάλλεται από λιγοστά κελλιά και µικρή δεξαµενή. Η θέση και το θέαµα προκαλεί απερίγραπτο δέος στον επισκέπτη. Οι παραλίες στην Αναφη Οι παραλίες της Ανάφης συνιστούν ένα συγκριτικό πλεονέκτηµα για το νησί από τη σκοπιά του παρθένου εξωτικού χαρακτήρα τους, που προσελκύει τους λάτρεις του ερηµικού τοπίου. Παράλληλα, οι βραχώδεις ακτές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για ποικίλες κατηγορίες επισκεπτών. Ξεκινώντας από το λιµάνι για περιήγηση κατά µήκος της νότιας ακτογραµµής,το Κλεισίδι, µικρή όαση, προσφέρει εκτός από την εξαιρετική αµµουδιά του δυνατότητες διαµονής σε ενοικιαζόµενα δωµάτια και ντόπιων γεύσεων στις γραφικές ψαροταβέρνες του. Οι επόµενοι σταθµοί, το Κατσούνι, η Φλαµουρού και ο Μικρός Ρούκουνας, είναι απόκοσµα µικρά ησυχαστήρια µε ψιλή ξανθή άµµο και διάφανα νερά. Ο Μεγάλος Ρούκουνας είναι η δηµοφιλέστερη αµµώδης παραλία του νησιού, από τα πρώτα κέντρα συνεύρεσης φυσιολατρών του καλοκαιριού. Είναι αρκετά εκτεταµένη (µήκος 400 περίπου µ.) και αποτελεί την κατάληξη ενός ρέµατος που σχηµατίζει µικρό κάµπο µε ελιές και φραγκοσυκιές. Στην περιοχή υπάρχει ταβέρνα και ενοικιαζόµενα δωµάτια.

7 Στα Καταλυµάτσα είναι η επόµενη µικρή ακτή, γνωστή από τα κατάλοιπα του αρχαίου λιµανιού, που βρίσκονται σπαρµένα στην περιοχή. Ο Μέγας Ποταµός έιναι βοτσαλωτή ακρογιαλιά, δηµιούργηµα του οµώνυµου ρέµατος που σχηµατίζει βαθειά χαράδρα ανάµεσα στο λόφο του Καστελλιού και στον βουνώδη όγκο της Χαλέπας. Συνεχίζοντας, οι Άγιοι Ανάργυροι είναι µικρή αµµουδιά περιβαλλόµενη από απότοµα βράχια, πλαισιωµένη από το οµώνυµο ξωκκλήσι. Με τον µικρό όρµο Πρασιές, παλιό επίνειο του Μοναστηριού και τόπο αποβίβασης των προσκυνητών, κλείνει ο περιηγητικός κύκλος της οµαλής ακτογραµµής, για να τον διαδεχτεί αµέσως µετά ο µεγαλειώδης όγκος του Καλάµου. καθώς οι ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές, ύψους πάνω από µ., υψώνονται γιγαντιαίες πάνω από το πλεούµενο. Ο περίπλους της χερσονήσου του Καλάµου, είναι για τον περιηγητή ανεπανάληπτη εµπειρία, καθώς οι ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές, ύψους πάνω από µ., υψώνονται γιγαντιαίες πάνω από το πλεούµενο. Για τους ορειβάτες και τους αναρριχητές, το τοπίο αποτελεί µια ξεχωριστή πρόκληση, αφού αποτελεί µιαν ιδανική θέση ορεινού και θαλάσσιου πεδίου δραστηριοτήτων. Συνεχίζοντας την παράκτια περιήγηση προς τα βορειοδυτικά, µοναχική είναι η παρουσία του βυζαντινού µονυδρίου του Αγίου Αντωνίου, πάνω από γκρεµό, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Ακολουθούν οι ορµίσκοι του Αγίου Γεωργίου µε το οµώνυµο ξωκκλήσι και του Συµιακού, στο βορειότερο άκρο του νησιού. Κλείνοντας τον κύκλο της περιήγησης µε κατεύθυνση δυτικά και νότια, σχηµατίζονται διαδοχικά οι βοτσαλωτές ερηµικές ακρογιαλιές Καλαγκάθι (χωρίς οδική πρόσβαση), Πράσσα, Βαγιά και Κυπαρίσσι.

8 ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Από και προς Πειραιά Η Ανάφη συνδέεται µε τον Πειραιά, µε συµβατικά πλοία, 3 φορές την εβδοµάδα. Τα πλοία προσεγγίζουν επίσης τα νησιά: Πάρος, Νάξος, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Θήρα, (Σαντορίνη), Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος και Μήλος, ανάλογα µε το δροµολόγιο. Από και προς Θήρα (Σαντορίνη) και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η Ανάφη συνδέεται µε τη Σαντορίνη, σχεδόν καθηµερινά µε τοπικά δροµολόγια. Το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες περίπου. Με τοπικά δροµολόγια, συνδέεται άλλες 2-4 φορές κάθε εβδοµάδα µε τα νησιά: Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Νάξος, Πάρος, Μύκονος, Σύρος, Κύθνος και Κέα. Η Σαντορίνη έχει πυκνή αεροπορική σύνδεση µε την Αθήνα, αλλά και αρκετές πόλεις της Ευρώπης. Πληροφορίες για τα ακτοπλοικα δροµολόγια Ταξιδιωτικό πρακτορείο Ανάφης : Τηλ Ολυµπιακές Αερογραµµές : Τηλ Aegean Airlines: Τηλ NEL LINES: Τηλ ΑΝΕΚ LINES: Τηλ ΛΑΝΕ SEA LINES: Τηλ ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ Τηλ Μετακινήσεις πάνω στο νησί Λεωφορεία στην Αναφη Κάθε φορά που φτάνει πλοίο στην Ανάφη υπάρχει λεωφορείο για να σας µεταφέρει απ τη Χώρα προς το λιµάνι και από το λιµάνι προς τη Χώρα. Στη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν 7-8 δροµολόγια απ τη Χώρα προς το λιµάνι και αντίστροφα, ως αργά το βράδυ. Αλλά 3-4 καθηµερινά δροµολόγια εκτελεί το λεωφορείο απ τη

9 Χώρα προς το Μοναστήρι, προσεγγίζοντας πολλές από τις παραλίες. Με τα πόδια από τα µονοπάτια στην Ανάφη: Ξεκινώντας από τη Χώρα ακολουθείστε το µονοπάτι που οδηγεί στο λιµάνι σε λιγότερο από 20. Μπορείτε επίσης να πάτε για µπάνιο στις παραλίες ακολουθώντας αρχικά το µονοπάτι για το Μοναστήρι και µετά την παράκαµψη προς τα δεξιά που σας οδηγεί στο Κλεισίδι ή το Κατσούνι. Ενοικιαζόµενα αυτοκίνητα και µοτοποδήλατα στην Ανάφη : ΜΑΝOS Τηλ: , MARGARITA Τηλ: Στην Ανάφη υπάρχει επίσης πρατήριο υγρών καυσίµων - αναψυκτήριο. Η Ιστορια της Αµοργου και του Ανάφι Τα δυο νηοιά είναι τα «προκεχωρηµένα ανατολικά φυλάκια» των Κυκλάδων. Με την Αµοργό πιο ανατολικά, µια στενή λωρίδα γης µε µήκος 32 χλµ. και πλάτος 1 ως 3,5 χλµ. στα νοτιοανατολικά της Νάξου (148 µίλια από τον Πειραιά). Και την Ανάφη νοτιότερη, ανατολικά της Θήρας (145 µίλια από τον Πειραιά). Ακτοπλοϊκά, η Αµοργός συνδέεται µε τον Πειραιά, τις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες καθώς και µε τις Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σύρο. Το καλοκαίρι και µε το λιµάνι της Ραφήνας και την δωδεκανησιακή Αστυπάλαια. Με ταχύπλοο, το καλοκαίρι, και µε την Ιο και την Ανδρο. Η Ανάφη συνδέεται µε τον Πειραιά και τα νησιά'ιος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σίκινος, Σύρος και Φολέγανδρος. Πρωτεύουσα της ορεινής Αµοργού (Κρίκελλος, 780 µ.) είναι οµώνυµη µεσόγεια πόλη ή Χώρα, στους πρόποδες βράχου πάνω στον οποίο ο Βενετσιάνος κυρίαρχος του νησιού Ιερεµίας Γκίζι έκτισε κάστρο, επισκέψιµο σήµερα. Τα Κατάπολα, κοντά στα ερείπια της αρχαίας Μινώας, είναι το κεντρικό λιµάνι του νησιού, επίνειο της Χώρας (απέχει 6 χλµ.), στη δυτική ακτή, ενώ η Αιγιάλη, δεύτερο λιµάνι στη θέση της οµώνυµης αρχαίας πόλης, εξυπηρετεί τη συστάδα των βόρειων οικισµών. Στα νότια του νησιού, η Αρκεσίνη διατηρεί το αρχαίο όνοµα της. Πλήθος µικρά νησάκια, τα Αµοργιανά, περιβάλλουν το νησί, ενώ στα νότια προβάλλει η νησίδα Αµοργοπούλα, η Ιππουρίς των αρχαίων. Οι κάτοικοι ζουν από τη λιγοστή καλλιέργεια της γης (σιτηρά, όσπρια, καπνός, κηπευτικά και εκλεκτής ποιότητας φάβα), την αλιεία, τη ναυτιλία και, τελευταία, τον τουρισµό. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόµενα διαµερίσµατα υπάρχουν στην Αιγιάλη και στα Κατάπολα (λιγότερα), ενώ σε όλους τους οικισµούς ενοικιάζονται δωµάτια. Το νησί προσφέρει στον επισκέπτη την ηρεµία µιας ήσυχης διαµονής και αξιοθέατα όπως τον Πύργο Γαβρά (16ου αιώνα) στη Χώρα και τη Βυζαντινή Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας (9ου αιώνα), πιο βορειοανατολικά.

10 Λεωφορείο συνδέει τη Χώρα µε την παραλία (ψιλό βότσαλο και άµµος) της Αγίας Άννας, κάτω από το µοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Προσιτές παραλίες υπάρχουν στην Αιγιάλη και τα Κατάπολα, ενώ µε καΐκι (από την Αιγιάλη) ο επισκέπτης µπορεί να φτάσει στις Ψιλή Άµµο, Χάλαρα και Χόχλακα ή στην όµορφη παραλία στο νησάκι Νικουριά. Ανυδρη, άδεντρη και ορεινή (Προφήτης Ηλίας, 350 µ.), η Ανάφη διαθέτει τον οµώνυµο οικιοµό ή Χώρα, σε ύψωµα στα νότια του νησιού, που συνδέεται οδικά (σε απόσταση 2 χλµ.) µε το λιµάνι του Αγίου Νικολάου. Αυτός είναι και ο µοναδικός βατός για τροχοφόρα δρόµος του νησιού, όπου οι µετακινήσεις γίνονται µε τα πόδια, µε βάρκα (ως τον Μικρό και τον Μεγάλο Ρούκουνα) και µε καΐκι (ως το Μοναστήρι και τις λοιπές παραλίες). Οι βόρειες ακτές είναι βραχώδεις και απότοµες. Αµµουδερές είναι οι νότιες (στον Μικρό και Μεγάλο Ρούκουνα, η αµµουδιά απλώνεται σε µήκος ενός χλµ.). Καλές παραλίες είναι και οι Καταλιµάτσα, Κατσουνι, Κλεισίδι, Μέγας Ποταµός και Μοναστήρι. Εξαρτηµένα από την Ανάφη νησάκια είναι το Αναφόπουλο (ή Παχειά), η Μακριά και τα Φτενά. Η ιστορία των νησιών Στο µακρύ ταξίδι της επιστροφής τους από την Κολχίδα, οι Αργοναύτες πέρασαν από την Κρήτη, όπου ο χάλκινος Τάλως τους πετροβολούσε ώσπου τον εξόντωσε η Μήδεια, κι έπειτα ανοίχτηκαν στο Αιγαίο. Πρέπει να ήταν η πυκνή στάχτη από το ηφαίστειο της Σαντορίνης που κάλυψε τα πάντα µε βαθυ σκοτάδι, µέρα µεσηµέρι. Ο θεός Απόλλωνας έκανε να φανεί φως, ώστε ν' αντικρίσουν µπροστά τους στεριά. Ηταν ένα νησί. Το άναµµα του φωτός τούς έκανε να το ονοµάσουν Ανάφη. Βγήκαν στην ακτή, θυσίασαν στον θεό κι έκτισαν ναό προς τιµή του. Ανάφη και Αµοργός ήταν µεγάλα ναυτιλιακά κέντρα στην Πρωτοκυκλαδική εποχή, µε οικισµούς παράλιους, χωρίς οχυρώσεις, καθώς η ίδια η δυναµή τους απέτρεπε κάθε ξένη επιβουλή. Στη µινωική εποχή, η Ανάφη, αποικίστηκε από Μινωίτες που πήγαν και στη γειτονική Θήρα µε αρχηγό τον Μεβλίαρο. Γι' αυτό, για λίγο, η Ανάφη ονοµαζόταν Μεβλίαρος. Γύρω στον 8ο αιώνα π.χ., η Ανάφη εποικίστηκε από ωριείς. Ερείπια του ναού προς τιµή του Απόλλωνα επιβιώνουν σήµερα, πλάι στο µοναστήρι της Παναγιάς της Καλαµιώτιοσας. Βόρεια, το άλλο νησί άλλαξε πολλά ονόµατα στο διάβα των αιώνων. Το είπαν Πατάγη, Πάγκαλη, Ψυχία, Καρκησία και, τέλος, τον 5ο αιώνα µ.χ., Αµοργό. Στην αρχαιότητα, άκµασαν στο νησί οι πόλεις Μινώα, Αιγιάλη, Αρκεσίνη. Η Αµοργός ήταν φηµισµένη για τους αραχνοΰφαντους κόκκινους χιτώνες που κατασκευάζονταν εκεί. Είναι η γενέτειρα του ποιητή Σιµωνίδη (του Αµοργίνου) που

11 έζησε τον 7ο π.χ. αιώνα κι έγραψε ελεγείες και ιάµβους (σώζονται µερικά αποσπάσµατα από το «Περί των κακών εν τω βίω των ανθρώπων» κ.ά.). Στα κλασικά χρόνια ήταν υποτελής των Αθηναίων, ενώ επί Ρωµαίων είχε µεταβληθεί σε τόπο εξορίας. Ηταν τον 9ο µ.χ. αιώνα, όταν κτίστηκε το µοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Την ανακαίνισε το 1088 ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κοµνηνός, όταν πλάστηκε ο θρύλος για την εικόνα από το Χόζοβο της Μ. Ασίας (βρισκόταν µέσα σε µια βάρκα που φωτιζόταν από ένα φως κι έπλεε ακυβέρνητη προς το νησί). Εκεί, κάθε χρόνο, 21 Νοεµβρίου στη γιορτή της Παναγίας, γίνεται πανηγύρι και προσφέρονται ψάρια και κυρίως µπακαλιάρος τηγανητός. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Φράγκους της 4ης Σταυροφορίας, η Αµοργός πρώτα κατακτήθηκε από την βενετσιάνικη οικογένεια των Γκουερίνι (Ριιεπηϊ) που είχαν έδρα τους την Αστυπάλαια κι έπειτα από τους Γκίζι (Οηϊδί). Η Ανάφη πέρασε διαδοχικά στους Φόσκολους, Γοζαδίνους, Κρίσπους και Πισάνους. Στα 1537, τα νησιά λεηλάτησε και κυρίευσε για λογαριασµό της Οθωµανικής αυτοκρατορίας ο Αλγερινός πειρατής - ναύαρχος Χαϊρεντίν Μπαρµπαρόσα. Και πριν κι αργότερα, πολλοί κάτοικοι της Ανάφης µετακόµισαν στην Κρήτη για να γλιτώσουν από τους πειρατές. Πολλοί άλλοι, επί βασιλείας του Οθωνα, έφυγαν από το νησί και εγκαταστάθηκαν στους βορειοανατολικούς πρόποδες του βράχου της Ακρόπολης της Αθήνας, δηµιουργώντας τη συνοικία που ονοµάζεται Αναφιώτικα. Η Αµοργός ήταν το νησί, όπου, µε δαπάνες του µοναστηριού, ιδρύθηκε το 1829 («21 Ιουνίου» λέει η πινακίδα που σώζεται εκεί) το πρώτο γυµνάσιο της ελεύθερης Ελλάδας.

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέριας Νότιου Αιγαίου αλλά και του πρώην Νομού Κυκλάδων. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης 4ήμερη πεζοπορική 2 5 Ιουνίου 2017 Τήνος. Το νησί της Παναγίας. Το νησί του Αιόλου. Το νησί της Πίστης. Το νησί της Τέχνης. Το νησί με τις παρθένες Παραλίες. Το

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο οικισµός Ξυλοκερατίδι βρίσκεται. α. στην Αρκεσίνη. α. στα Κατάπολα. γ. στην Αιγιάλη. 2. Το ξενοδοχείο Αιγιαλίς βρίσκεται. β.

1. Ο οικισµός Ξυλοκερατίδι βρίσκεται. α. στην Αρκεσίνη. α. στα Κατάπολα. γ. στην Αιγιάλη. 2. Το ξενοδοχείο Αιγιαλίς βρίσκεται. β. 1. Ο οικισµός Ξυλοκερατίδι βρίσκεται β. στα Κατάπολα 2. Το ξενοδοχείο Αιγιαλίς βρίσκεται γ. στα Θολάρια 3. Ξεκινόντας για την παραλία Καλοταρίτισσας επιλέγουµε τη διαδροµή α. Χώρα Αρκεσίνη 4. Η Αγροτική

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΗ. Το νησί του Ήλιου

ΑΝΑΦΗ. Το νησί του Ήλιου ΑΝΑΦΗ Το νησί του Ήλιου 1 2 Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί.

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Κυκλάδα σου 'ρχομαι Ημέρες Ταξιδιού 4 Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Καραβοστάσης 2. Αγκάλη 3. Χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Κυριότερες πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, η Ζάκρος και η Γόρτυνα

Κυριότερες πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, η Ζάκρος και η Γόρτυνα Ηφαίστειο της Θήρας Η Μινωική Κρήτη λόγω της εμπορικής αλλά και στρατηγικής θέσης της έγινε γρήγορα μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη. Οι Μινωίτες πωλούσαν τα προϊόντα τους σε όλη τη Μεσόγειο με αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού!

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Ημέρες Ταξιδιού 4 Βιώστε την εμπειρία που προσφέρει ο Άγιος Ρωμανός, έχοντας ως βάση το Εν Πλώ! Υπέροχη φύση με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του νησιού. Από: Wondergreece

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΕΘ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 3 2 ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 4 3 ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Κέα 2009 Αγροτεμάχιο 165 στρέμματα, ιδανικό για επένδυση στις Κυκλάδες

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου από την Τήνο μέχρι την Αμοργό

Τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου από την Τήνο μέχρι την Αμοργό Τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου από την Τήνο μέχρι την Αμοργό Όπου και να βρεθεί κανείς τον Δεκαπενταύγουστο μοσχοβολά η χάρη Της. Αυτή θα σε οδηγήσει να ανάψεις ένα κερί και να γιορτάσεις μαζί Της

Διαβάστε περισσότερα

Σαντορίνη-Κρήτη: Δυνατός συνδυασμός!

Σαντορίνη-Κρήτη: Δυνατός συνδυασμός! Σαντορίνη-Κρήτη: Δυνατός συνδυασμός! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-06-15 Ένα ταξίδι με σκοπό την εξερεύνηση της φυσικής ομορφιάς της Σαντορίνης, σε συνδυασμό με την ιστορική ομορφιά της Κρήτης. Από: Christina

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο!

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-16 Ένα νησί 'φυσικά ρομαντικό'. Ιδανικός τόπος για ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα και κολύμπι σε εξωτικά νερά! Από:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο νησί µε απότοµη ορεινή

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ... ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. ονούσα και Σχοινούσα Γεωγραφία Ε ηµοτικού

ΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ... ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. ονούσα και Σχοινούσα Γεωγραφία Ε ηµοτικού ΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ... ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ονούσα και Σχοινούσα Γεωγραφία Ε ηµοτικού Τµήµα 5α Tµήµα 5α Οµάδα εργασίας ηµήτρης Λως Μάρκος Λυµπεράκης Ηβιάννα Παπαστάµου Αλίκη Παπακωσταντίνου ΟΝΟΥΣΑ Το βορειότερο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

VIVIANNA A METALLINOU Architect, Environmental Historian YPERIA 2013, AMORGOS

VIVIANNA A METALLINOU Architect, Environmental Historian YPERIA 2013, AMORGOS VIVIANNA A METALLINOU Architect, Environmental Historian YPERIA 2013, AMORGOS W A L K t h e B L U E Η γεωγραφική θέση των Κυκλάδων, google earth -2- Περιδιαβαίνοντας τον Ασφοντυλίτη Αιγιάλη Μινώα Αρκεσίνη

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια

Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια κάτοψη, περισσότερους από έναν ορόφους και στιβαρή κατασκευή.

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki 4 μέρες Σαντορίνη Ημέρες Ταξιδιού 4 Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Φηρά 2. Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Υπαπαντής Πολιτισμός/Εκκλησίες & Μοναστήρια 3. Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες

3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες 3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες Ημέρες Ταξιδιού 3 Τόσο κοντά από την Αθήνα, 3 μικρά νησάκια, ιδανικές μονοήμερες αποδράσεις! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Πόρος Για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ερευνητική έκθεση Τη φετινή χρονιά κληθήκαμε να κάνουμε μια εργασία σχετικά με τις γειτονίες της Μυτιλήνης. Η μελέτη μας ήταν κυρίως πάνω σε θέματα αρχιτεκτονικής, γεωγραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ To BookingToGreece.com σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PatakisTravel διοργανώνουν ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 30/9 01/10/2017 ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (2) ΗΜΕΡΑ 1 η 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Πολύ νωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ. 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ. 1. ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) Αρχή διαδρομής ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική με μήκος 24.340 μέτρα, επομένως το σύνολο της

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Ημέρες Ταξιδιού 4 στην καρδιά της Τηνιακής γης! Πολιτισμός, φύση και γαστρονομία που ξαφνιάζει! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410-28588 FAX: 27410-25073 e-mail: moraitis.kor@hotmail.com www.narkissostravel.gr 6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» Εικόνα 1.Διαδρομή προς το Καστέλλι Το Καστέλλι (Τοπική Κοινότητα Καστελλίου Φουρνής) βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο Παλαιό Φρούριο Είναι χτισμένο σε μια δίκορφη φυσική τοποθεσία από τον 16ο αιώνα στην άλλοτε Βυζαντινή πόλη της Κέρκυρας. Το Παλιό φρούριο είναι ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της παλιάς πόλης και οι δύο κορυφές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός!

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες γεμάτες αυθεντικές εικόνες Τήνου! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι Τήνου Για την περιοχή/πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998 0-0086_D3_GLOSSA_TEYXOS C GLOSSA 2/9/2 0:6 AM Page 78 6 Η Ρόδος Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκα - νήσων. Δίκαια την αποκαλούν το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Οι σπάνιες ομορφιές της ξεδιπλώ νο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/2016-17/04/2016 Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Στο δρόµο Τρικάλων- Καλαµπάκας, 3 χιλιόµετρα πριν από ταμετέωρα, ορθώνεται πάνω από το χωριό Θεόπετρα ένας βραχώδης ασβεστολιθικός όγκος, στη βορειοανατολική πλευρά του οποίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ)

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ) ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ) 1. ΠΕΤΡΑ (ΟΤΕ). Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι διάσχισης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ Αναχώρηση στις 7.00 με προορισμό το καταφύγιο του Πάρνωνα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι και δασικούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν μέσα στα πυκνά δάση

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. Στρατηγική θέση της Αγιάς Η περιοχή της Αγιάς χαρακτηρίζεται κυρίως από την εύφορη κοιλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Της Μαρίας Αποστόλα Η Ελλάδα υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Λεφόκαστρο - Αργαλαστή - Κάλαμος - Λεφόκαστρο Αυτή η ωραία και με ποικιλία διαδρομή ανεβαίνει από μία παραλία του Παγασητικού στο Λεφόκαστρο μέχρι την Αργαλαστή, εν μέρει κατά μήκος ενός καλντεριμιού

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Ημέρες Ταξιδιού 4 Τόσες αμέτρητες ομορφιές πώς να χωρέσουν σε 4 μέρες...είναι όμως μια αρχή! Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Χανιά 2. Φαλάσαρνα Φύση/Παραλίες

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

Τήνος 3 ηµέρες. Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες

Τήνος 3 ηµέρες. Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες Τήνος 3 ηµέρες Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες 1η ηµέρα: Ραφήνα - Τήνος Συγκέντρωση στα γραφεία µας στις 07:30 και αναχώρηση µε ενδιάµεσες στάσεις για Ραφήνα απ όπου θα πάρουµε το πλοίο για την Τήνο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Παρακαλούμε δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο Lato Boutique από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και αναλυτικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται

ΜΑΘΗΜΑ 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται ΜΑΘΗΜΑ 1 Π. Γ Κ Ι Ν Η Σ 1. Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται 2. Να μπορείς να δώσεις την σχετική γεωγραφική θέση ενός τόπου χρησιμοποιώντας τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πρίμπας Ααύγουστος 2017

Γιώργος Πρίμπας Ααύγουστος 2017 Γιώργος Πρίμπας Στην περιοχή της πόλης του Άργους έχει διαπιστωθεί αδιάλειπτη ανθρώπινη παρουσία, με σημαντικές πόλεις και οικισμούς, τα τελευταία πεντέμισι με έξι χιλιάδες χρόνια. Αναπόφευκτο λοιπόν να

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες από τη Σαλαμίνα. Photo Album. by Πρίμπας Γεώργιος. Γιώργος Πρίμπας

Εικόνες από τη Σαλαμίνα. Photo Album. by Πρίμπας Γεώργιος. Γιώργος Πρίμπας Εικόνες από τη Σαλαμίνα Photo Album by Πρίμπας Γεώργιος Γιώργος Πρίμπας Σαλαμίνα. Προηγούμενα σχετικά αφιερώματα: Κυνόσουρα εδώ. Η Σπιναλόγκα του Σαρωνικού εδώ, Το σκεπτικό στη δημιουργία του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαίος Πύργος Οινόης Αρχαίο Φρούριο Ελευθερών Αρχαιολογικός χώρος Οινόης. Γιώργος Πρίμπας

Αρχαίος Πύργος Οινόης Αρχαίο Φρούριο Ελευθερών Αρχαιολογικός χώρος Οινόης. Γιώργος Πρίμπας Αρχαίος Πύργος Οινόης Αρχαίο Φρούριο Ελευθερών Αρχαιολογικός χώρος Οινόης Γιώργος Πρίμπας Το παρόν φωτογραφικό άλμπουμ είναι ένα αφιέρωμα για τους τρεις μεγάλης αρχαιολογικής αξίας χώρους στην περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μονή της Παναγίας Σκριπού της Ορχομενιώτισσας της Βοιωτίας, κοντά στον αρχαίο Ορχομενό, περιλαμβάνει το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 ΧΩΡΑ ΜΑΝΤΡΑΚΙ Εκκλησάκι ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΩΡΑ Στοιχεία με την επίσκεψη στο κάστρο του Μανδρακίου Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 6,9 χλμ. 2 ώρ. 36 3 &4 * Η μικρότερη από τις τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΚΕΛΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΤΝΑ ΝΟΤΟΣ ΑΒΟΛΑ 5μέρες 445 με απ ευθείας πτήσεις από ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΙΚΕΛΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΤΝΑ ΝΟΤΟΣ ΑΒΟΛΑ 5μέρες 445 με απ ευθείας πτήσεις από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΙΚΕΛΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΤΝΑ ΝΟΤΟΣ ΑΒΟΛΑ 5μέρες 445 με απ ευθείας πτήσεις από ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η ΗΜΕΡΑ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ Αναχώρηση από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα 10005334, Λέξεις:958 Συντάκτης:Γιούλτση Π. Επείγον:5 Κατηγορία:Εσωτερικό Είδος:Ειδικό θέμα-ανάλυση Θέματα:Περιβάλλον, Ταξίδια και διαδρομές Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), 31/05/2011 10:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς

Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς Σαακιάν Χρήστος Απρίλιος 2013 Εισαγωγή Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη Μύκονο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 12.8 km. Διάρκεια: 3¾ 4¼ ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2017. All rights reserved. Version 1.4.1 Η

Διαβάστε περισσότερα

Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου!

Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου! Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου! Ημέρες Ταξιδιού 5 Ένα ταξίδι εξερεύνησης της Τήνου! Χωριά, παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και γαστρονομικές προτάσεις! 5 μέρες γεμάτες ξεχωριστές εμπειρίες! Από:

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ Μόνο 125! Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ 88 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 06:00 το λιμάνι της ΡΑΦΗ- ΝΑΣ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΤΗΝΟ. Αφιξη και ξεκινάμε το γύρο του νησιού με επισκεψη στον

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές που

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές που ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 Οικισμός ΥΔΡΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΒΛΥΧΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ Εκκλησάκι ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΣΤΙ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 12,4 χλμ. 4 ώρ. 37 3 & 4 * Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 12.8 km Χρόνος: 3 ¾ 4 ¼ ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.4.1

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Διάσημες και μοναδικές έχουν ξεχωρίσει κάθε μία για το δικό της λόγο

Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Διάσημες και μοναδικές έχουν ξεχωρίσει κάθε μία για το δικό της λόγο Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο Διάσημες και μοναδικές έχουν ξεχωρίσει κάθε μία για το δικό της λόγο Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας δεν είναι μόνο για να μας μεταφέρει από το σημείο Α στο

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές

με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές Ageri Hotel sup. www.ageri.gr Oceanis Hotel sup. Βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν WC/ μπάνιο, κλιματισμό, τηλεόραση,

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001.

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001. Κάντε τις διακοπές σας ονειρεμένες με την άνεση και την πολυτέλεια που σας προσφέρουν τα σκάφη Βlue Bay. Η ενοικίαση ενός σκάφους σίγουρα θα αποτελέσει την πιο συναρπαστική ανάμνηση των διακοπών σας. Ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη οπτική επαφή με τα Αμπελάκια δίνει στον ταξιδιώτη την εντύπωση ότι αυτό το χωριό διαφέρει από τα άλλα... και όντως αυτό συμβαίνει.

Η πρώτη οπτική επαφή με τα Αμπελάκια δίνει στον ταξιδιώτη την εντύπωση ότι αυτό το χωριό διαφέρει από τα άλλα... και όντως αυτό συμβαίνει. Πέντε χιλιόμετρα από τα στενά των Τεμπών, ανηφορίζοντας κανείς μπορεί να δει να ξεπροβάλουν τα Αμπελάκια Λάρισας, η Ιστορική Κοινότητα των Αμπελακίων όπως έχει επικρατήσει. Βρίσκεται στους πρόποδες του

Διαβάστε περισσότερα

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς:

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: Οδηγός Βορειοανατολικής Κέρκυρας Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: - Μπαρμπάτι - Νησάκι - Καμινάκι

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια Δράκεια Αυτή η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στη Δράκεια, ένα παραδοσιακό χωριό στην πλαγιά του Πηλίου πάνω από την Αγριά. Η Δράκεια έχει δύο πλατείες. Από την επάνω πλατεία μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Χίος. Η Μυροβόλος. 4 έως 7 ημέρες

Χίος. Η Μυροβόλος. 4 έως 7 ημέρες Η Χίος είναι το κατάλληλο μέρος για διακοπές αν: - Θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος με αυθεντική τοπική κουλτούρα - Θέλετε να θαυμάσετε μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα - Θέλετε να κάνετε τα μπάνια σας σε

Διαβάστε περισσότερα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα 25-28 Δεκεμβρίου 2014 1 η Ημέρα: Πέμπτη 25/12/14: Αναχώρηση από το Πεδίον του Άρεως στις 07:00 με προορισμό τα Τζουμέρκα (432 χμ.) στην Νότια Πίνδο. Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506. ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761. Αναχώρηση στις 13 Οκτωβρίου 2014

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506. ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761. Αναχώρηση στις 13 Οκτωβρίου 2014 ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 Αναχώρηση στις 13 Οκτωβρίου 2014 Δε. 13/10 Τρ. 14/10 Τε. 15/10 Πε. 16/10 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 0900 ΤΗΝΟΣ 1600 2400

Διαβάστε περισσότερα

Ο δρόμος του αλατιού

Ο δρόμος του αλατιού Ο δρόμος του αλατιού Το Μέγα γεφύρι, βρισκόταν πάνω από τον Μέγδοβα, στα όρια Ευρυτανίας και Καρδίτσας, στη περιοχή Κοκκινέϊκα.. Πάνω από την Μαυρομμάτα όπου υπήρχε το γεφύρι της Κότσιτας, ήταν το μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα