Έγκριση τύπου ΕΟΚ για την αποδεκτή ηχητική στάθμη και τη διάταξη εξάτμισης των μοτοσικλετών και συναφείς διατάξεις (ΦΕΚ 403/Β/ )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έγκριση τύπου ΕΟΚ για την αποδεκτή ηχητική στάθμη και τη διάταξη εξάτμισης των μοτοσικλετών και συναφείς διατάξεις (ΦΕΚ 403/Β/ )"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Γ/20/81568/899/88 Έγκριση τύπου ΕΟΚ για την αποδεκτή ηχητική στάθμη και τη διάταξη εξάτμισης των μοτοσικλετών και συναφείς διατάξεις (ΦΕΚ 403/Β/ ) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Έχοντες υπόψη τις διατάξεις : α. του άρθρου 84 παρ. 1 και 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κυρώθηκε με το Ν. 614/1977 (ΦΕΚ 167/Α/1977) «περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», β. του άρθρου 1, παρ. 1 και 3 του Ν. 1338/1982 (ΦΕΚ 34/Α/1983) «Εφαρμογή του Κοινοτικού δικαίου», όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 1440/1984 (ΦΕΚ 70/Α/1984) «Συμμετοχή της Ελλάδος στο κεφάλαιο, στα αποθεματικά, στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα και του Οργανισμού Εφοδιασμού ΕΥΡΑΤΟΜ», όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 1775/1988 (ΦΕΚ 101/Α/ ) «Εταιρίες παροχής Επιχειρηματικού κεφαλαίου και άλλες διατάξεις». γ. της κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Α 9211/1737/ (ΦΕΚ 702/Β/ ) «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στις Υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας». δ. της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/ ) «για την προστασία του περιβάλλοντος», αποφασίζουμε: Άρθρο 1 Με την απόφαση αυτή αποσκοπείτε η εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/ ) και συγχρόνως η προσαρμογή της ελληνική νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 78/1015/ΕΟΚ της 23 ης Νοεμβρίου 1978 του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων «περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών των αναφερομένων στην αποδεκτή ηχητική στάθμη και στη διάταξη εξάτμισης των μοτοσικλετών» που δημοσιεύθηκε στην ελληνική γλώσσα στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Ειδική Έκδοση της 31 ης Δεκεμβρίου 1980), κατηγορία 15 προστασία του περιβάλλοντος και του Καταναλωτή, τόμος 001, σελίδα 189), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις Οδηγίες : α. 87/56/ΕΟΚ της 18ης Δεκεμβρίου 1986 «για την Τροποποίηση της Οδηγίας 78/1015/ΕΟΚ περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών των αναφερομένων στο αποδεκτό ηχητικό επίπεδο και στη διάταξη εξάτμισης των μοτοσικλετών» που δημοσιεύθηκε στην ελληνική γλώσσα στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τεύχος L 24 της 27 ης Ιανουαρίου 1987, σελίδα 42. Άρθρο 2 1. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται στα οχήματα με κινητήρα, που προορίζονται να κυκλοφορούν στις οδούς, με ή χωρίς πλάγιο καλάθι (side car), έχουν δυο τροχούς και μέγιστη ταχύτητα από κατασκευής μεγαλύτερη από 50 χλμ./ώρα.

2 2. Για να χορηγηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών το πιστοποιητικό μέτρησης της ηχητικής στάθμης, υποβάλλεται από τον κατασκευαστή ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του σχετική αίτηση. Η αίτηση αυτή γίνεται δεκτή μόνον εφόσον δεν έχει υποβληθεί παρόμοια αίτηση για τον ίδιο τύπο του κατά το άρθρο 2 οχήματος, στην αρμόδια αρχή κάποιου άλλου Κράτους μέλους. 3. Μετά την πραγματοποίηση των δοκιμών, που προβλέπονται στο παράρτημα Ι της παρούσας απόφασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνών, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ή εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από αναγνωρισμένο ειδικό εργαστήριο κράτους μέλους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών το πιστοποιητικό, υπόδειγμα του όπου φαίνεται στο παράρτημα ΙΙ της παρούσας, που καθορίζει αν στο συγκεκριμένο τύπο του κατά το άρθρο 2 οχήματος τηρούνται ή όχι οι προδιαγραφές του πίνακα του παραρτήματος Ι. Από ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού αυτού στέλνεται στις αρμόδιες αρχές των υπολοίπων κρατών μελών, μέσα σ ένα μήνα από τη σύνταξη του. Επίσης ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού χορηγείται στον αιτούντα. Άρθρο 3 1. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ασκεί επίβλεψη, στην ανάγκη και με συνεργασία των υπόλοιπων κρατών μελών, στο μέτρο που αυτή είναι απαραίτητη και δειγματοληπτικά, για την εξασφάλιση της πιστότητας των κατά το άρθρο 2 οχημάτων, με το πρωτότυπο που εξετάστηκε και για το οποίο εκδόθηκε το πιστοποιητικό του άρθρου Επίσης, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών παίρνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ενημερώνεται για τυχόν διακοπή της παραγωγής ή οποιασδήποτε μεταβολής του τύπου του κατά το άρθρο 2 οχήματος που εγκρίθηκε. 3. Αν το Υπουργείο κρίνει, ότι κάποια μεταβολή δεν επηρεάζει τα δεδομένα, με βάση τα οποία έδωσε το παραπάνω πιστοποιητικό, κάνει γνωστό στον κατασκευαστή ή στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα, ότι το πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί, ισχύει. 4. Εφόσον όμως, κρίνει ότι η μεταβολή επηρέασε τα δεδομένα, με τρόπο ώστε να είναι ανάγκη να τροποποιηθεί το πιστοποιητικό ή να εκδοθεί νέο, τότε πληροφορεί τον κατασκευαστή ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του για την ανάγκη να γίνουν νέοι έλεγχοι και δοκιμές. 5. Στην περίπτωση αυτή το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών πρέπει να στείλει αντίγραφο του πιστοποιητικού που τροποποιήθηκε ή του νέου πιστοποιητικού, μέσα σ ένα μήνα, στις αρμόδιες αρχές των υπόλοιπων κρατών μελών, και τους γνωρίζει τον αριθμό του παλαιού του τελευταίου, του κατά το άρθρο 2 οχήματος που κατασκευάστηκε σύμφωνα με το παλαιό πιστοποιητικό και αριθμό πλαισίου του πρώτου οχήματος που κατασκευάστηκε σύμφωνα με το νέο ή με αυτό που τροποποιήθηκε. 6. Το παράρτημα Ι της παρούσας τροποποιείται και τα σημεία , και αντικαθίσταται από την 1 η Οκτωβρίου 1988 από τα αντίστοιχα σημεία σύμφωνα με το παράρτημα 1Α της παρούσας. Άρθρο 4

3 1. Από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας δεν επιτρέπεται η χορήγηση έγκρισης τύπου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών του κατά το άρθρο 2 οχήματος που δεν πληροί τις προδιαγραφές του παραρτήματος Ι της παρούσας. 2. Από την 1 η Οκτωβρίου 1988 οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες : -για τις κατηγορίες μοτοσικλετών που αποτελούν αντικείμενο έγκρισης από εθνικής πλευράς εφαρμόζουν, έπεται από αίτηση του κατασκευαστή ή του εντολοδόχου του και ως βάση μιας έγκρισης από εθνικής πλευράς, τις εναρμονισμένες τεχνικές προδιαγραφές της παρούσας αντί των αντίστοιχων εθνικών προδιαγραφών, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 6 της παρούσας. - για τις κατηγορίες των μοτοσικλετών που δεν αποτελούν αντικείμενο έγκρισης από εθνικής πλευράς, δεν δύνανται να αρνηθούν τη καταχώριση στα μητρώα ούτε να απαγορεύσουν την πώληση, την κυκλοφορία ή τη χρήση των μοτοσικλετών αυτών με το πρόσχημα ότι τηρούνται οι εναρμονισμένες τεχνικές προδιαγραφές της παρούσας και όχι οι αντίστοιχες εθνικές προδιαγραφές. 3. Από τις ημερομηνίες που καθορίζονται στον πίνακα του σημείου του παραρτήματος 1Α και όσον αφορά τη λήψη της έγκρισης από εθνικής πλευράς για τις κατηγορίες μοτοσικλετών, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές: - δεν μπορούν πλέον αν χορηγούν το πιστοποιητικό που προβλέπεται στο άρθρο 2 για τύπο μοτοσικλέτας του οποίου το ηχητικό επίπεδο και η διάταξη εξάτμισης δεν συμφωνούν με τις διατάξεις της παρούσας. -μπορούν να αρνηθούν την έγκριση από εθνικής πλευράς ενός τύπου μοτοσικλέτας του όπου το ηχητικό επίπεδο ή η διάταξη εξάτμισης δεν συμφωνούν με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης. 4. Δυο χρόνια μετά από τις ημερομηνίες που αναφέρει η παρ. 3 του παρόντος άρθρου, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές μπορούν να απαγορεύσουν την έναρξη κυκλοφορίας κάθε νέας μοτοσικλέτας αν η ηχητική στάθμη και η διάταξη εξάτμισης της δεν συμφωνούν με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης. Άρθρο 5 Τα παραρτήματα που αναφέρονται στα προηγούμενα άρθρα προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της παρούσας απόφασης και έχουν ως ακολούθως : ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΟΡΙΣΜΟΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΕΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΣ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ 1.1. Τύπος μοτοσικλέτας όσον αφορά στην ηχητική στάθμη και στην διάταξη εξατμίσεως. Ως «τύπος μοτοσικλέτας όσον αφορά στην ηχητική στάθμη και στη διάταξη εξατμίσεως» νοούνται οι μοτοσικλέτες που δεν παρουσιάζουν μεταξύ τους διαφορές ως προς τα εξής βασικά στοιχεία: στον τύπο του κινητήρα (δίχρονος ή τετράχρονος, με έμβολο παλινδρομικό ή περιστροφικό, αριθμός και όγκος των κυλίνδρων, αριθμός και τύπος εξαερωτήρων ή συστημάτων εγχύσεως, διάταξη βαλβίδων, μεγίστη ισχύς και αντίστοιχη κατάσταση λειτουργίας περιστροφής). Κατά την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας, αρμόζει, για τους κινητήρες με περιστροφικό έμβολο, να θεωρηθεί ως κυλινδρισμος ο διπλάσιος όγκος του θαλάμου.

4 στο σύστημα μεταδόσεως, ιδίως στον αριθμό των λόγων των ταχυτήτων και στον υποπολλαπλασιασμό τους στον αριθμό, στον τύπο και στη διευθέτηση των διατάξεων εξατμίσεως Διάταξη εξατμίσεως Ως «διάταξη εξατμίσεως» νοείται μια πλήρης συλλογή στοιχείων αναγκαίων για να περιορίζουν το θόρυβο που προκαλείται από τον κινητήρα της μοτοσικλέτας και από την εξάτμισή της Διάταξη εξατμίσεως διαφορετικών τύπων Ως «διατάξεις εξατμίσεως διαφορετικών τύπων» νοούνται οι διατάξεις που παρουσιάζουν μεταξύ τους βασικές διαφορές Αυτές οι διαφορές δύνανται να αναφέρονται στα ακόλουθα χαρακτηριστικά : οι διατάξεις των οποίων τα στοιχεία φέρουν διαφορετικά βιομηχανικά ή εμπορικά σήματα οι διατάξεις για τις οποίες τα χαρακτηριστικά των υλικών που αποτελούν ένα οιονδήποτε στοιχείο είναι διαφορετικά ή των οποίων τα στοιχεία έχουν ένα διαφορετικό σχήμα ή μέγεθος οι διατάξεις για τις οποίες οι αρχές λειτουργίας ενός τουλάχιστον στοιχείου είναι διαφορετικές οι διατάξεις των οποίων τα στοιχεία συνδυάζονται διαφόρως Στοιχείο μιας διατάξεως σιγαστήρα εξατμίσεως ή εισαγωγής. Ως «στοιχείο μιας διατάξεως σιγαστήρα εξατμίσεως ή εισαγωγής» νοείται ένα εκ των απομονωμένων συστατικών στοιχείων των οποίων το σύνολο σχηματίζει τη διάταξη εξατμίσεως (παραδείγματος χάρη: σωλήνες ή σωληνώσεις εξατμίσεως, ο κυρίως ονομαζόμενος σιγαστήρας) ή η διάταξη εισαγωγής(φίλτρο αέρος). Αν ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με ένα φίλτρο αέρος και / ή με ένα αποσβεστήρα θορύβων εισαγωγής απαραίτητο για να τηρηθούν οι οριακές τιμές της ηχητικής στάθμης αυτό το φίλτρο και /ή αυτός ο αποσβεστήρας πρέπει να θεωρηθούν ως στοιχεία που έχουν την αυτή σημασία με τη διάταξη εξατμίσεως. 2.ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΕΣ 2.1. Θόρυβος μοτοσικλέτας σε κίνηση Όρια Η ηχητική στάθμη των μοτοσικλετών που μετράται υπό τις συνθήκες που προβλέπονται στα σημεία έως δεν πρέπει να υπερβαίνει τα ακόλουθα όρια : Κατηγορία κυλίνδρου σε εκ. 3 Οριακές τιμές της ηχητικής στάθμης σε db(a) > Συσκευές μετρήσεως Ακουστικές μετρήσεις Η συσκευή ακουστικής μετρήσεως είναι ένα ηχόμετρο ακριβείας, σύμφωνο προς το πρότυπο που περιγράφεται στη δημοσίευση αριθ. 179 ηχόμετρα ακρίβειας» δεύτερη έκδοση της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (CEI). Για τις μετρήσεις χρησιμοποιείται η απάντηση «ταχεία» του ηχομέτρου καθώς και το δίκτυο ισοσταθμίσεως «Α», που περιγράφονται επίσης σ αυτή τη δημοσίευση.

5 Στην αρχή και στο τέλος κάθε σειράς μετρήσεων το ηχόμετρο βαθμονομείται συμφώνως προς τις ενδείξεις του κατασκευαστικού μέσω μιας καταλλήλου ηχητικής πηγής (παραδείγματος χάρη ενός εμβολοφώνου (pistonphone)) Μετρήσεις ταχύτητας Η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα και η ταχύτητα της μοτοσικλέτας επί της διαδρομής δοκιμής καθορίζονται με μία ακρίβεια κατά το μάλλον ή ήττων ίση προς 3% Συνθήκες μετρήσεως Κατάσταση μοτοσικλέτας Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων ή μοτοσικλέτα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα κινήσεως(με υγρό ψύξεως, λιπαντικά, καύσιμα, εργαλεία, εφεδρικό τροχό και οδηγό). Πριν από την αρχή των μετρήσεων ο κινητήρας της μοτοσικλέτας φέρεται σε θερμοκρασία κανονικής λειτουργίας. Αν η μοτοσικλέτα είναι εφοδιασμένη με ανεμιστήρες αυτομάτου χειρισμού, κάθε επέμβαση επ αυτής της διατάξεως αποκλείεται κατά τη μέτρηση του ηχητικού επιπέδου. Για τις μοτοσικλέτες που έχουν πλέον του ενός κινητήριου τροχού χρησιμοποιείται μόνο η μετάδοση που προβλέπεται για την κανονική οδήγηση επί οδού. Στην περίπτωση που η μοτοσικλέτα είναι εφοδιασμένη με ένα side-car, αυτό αφαιρείται για τη δοκιμή Γήπεδο δοκιμής Το γήπεδο δοκιμής πρέπει να αποτελείται από μία κεντρική διαδρομή επιταχύνσεως περιβαλλόμενη από μία επιφάνεια δοκιμής πρακτικώς επίπεδη. η διαδρομή επιταχύνσεως πρέπει να είναι επίπεδη. Ο διάδρομος κυλίσεως πρέπει να είναι στεγνός και σχεδιασμένος κατά τρόπο ώστε ο θόρυβος κυλίσεως να παραμένει ασθενής. Στο γήπεδο δοκιμής οι συνθήκες ελευθέρου ακουστικού πεδίου πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια σε 1 db μεταξύ της ηχητικής πηγής, που τοποθετείται στο μέσον της διαδρομής επιταχύνσεως, και του μικροφώνου. Αυτή η συνθήκη θεωρείται ότι πληρούται όταν δεν υπάρχουν σημαντικά πετάσματα ανακλώντα το θόρυβο, όπως φράκτες, βράχοι, γέφυρες ή κτίρια σε απόσταση 50μ. περί το κέντρο της διαδρομής επιταχύνσεως. Η επιφάνεια του γηπέδου πρέπει να αποτελείται, σε ελάχιστη ακτίνα 10μ. περί το κέντρο της διαδρομής επιταχύνσεως, από κλήρο υλικό, όπως σκυρόδεμα, άσφαλτος, ή κάθε άλλο υλικό ακουστικώς ισοδύναμο. Δεν πρέπει να καλύπτεται ούτε από φρέσκο χιόνι, ούτε από υψηλή χλόη, ούτε από μόρια γης, ούτε από στάκτη. Κανένα εμπόδιο ικανό να επιδράσει από ηχητικό πεδίο δεν πρέπει να ευρίσκεται πλησίον του μικροφώνου και ουδείς πρέπει να παρεμβάλλεται μεταξύ του μικροφώνου και της ηχητικής πηγής. Ο επιφορτισμένος με τις μετρήσεις παρατηρητής πρέπει να τοποθετείται κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται κάθε παραποίηση των ενδείξεων της συσκευής μετρήσεως Διάφορα Οι μετρήσεις δεν δύνανται να πραγματοποιούνται σε περίπτωση δυσμενών ατμοσφαιρικών συνθηκών, και ιδίως σε περίπτωση καταιγίδων. Για τις μετρήσεις, η ισοσταθμισμένη (Α) ηχητική στάθμη ακουστικών πηγών άλλων από αυτές της υπό δοκιμή μοτοσικλέτας, ως επίσης και η ηχητική στάθμη που προκύπτει εκ του ανέμου, πρέπει να είναι κατώτερα τουλάχιστον κατά 10 db(a) από την ηχητική στάθμη που προκαλείται από τη μοτοσικλέτα. Το μικρόφωνο δύναται να είναι εφοδιασμένο με ένα κατάλληλο πέτασμα προστασίας κατά του ανέμου, λαμβανόμενης υπόψη της επιδράσεως του επί της ευαισθησίας και των χαρακτηριστικών διευθύνσεως του μικροφώνου Μέθοδος μετρήσεως Φύση και αριθμός μετρήσεων

6 Η μέγιστη ισοσταθμισμένη (Α) ηχητική στάθμη εκφρασμένη σε db, μετράται κατά τη διάρκεια της διελεύσεως της μοτοσικλέτας μεταξύ των γραμμών ΑΑ και ΒΒ (εικόνα 1). Η μέτρηση δεν ισχύει όταν καταγραφεί μια τιμή αιχμής που αποκλίνει ανωμάλως εκ της γενετικής ηχητικής στάθμης. Δυο τουλάχιστον μετρήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν από κάθε πλευρά της μοτοσικλέτας Θέση του μικροφώνου Το μικρόφωνο πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση 7,5 μ. από τη γραμμή αναφοράς (CC (εικόνα 1)του διαδρόμου, και σε ύψος 1,2 μ. υπεράνω του επιπέδου του εδάφους Συνθήκες οδηγήσεως Η μοτοσικλέτα προσεγγίζει τη γραμμή ΑΑ με μία αρχική σταθεροποιημένη ταχύτητα, συμφώνως προς τα σημεία και Μόλις το εμπρόσθιο άκρο της μοτοσικλέτας προσεγγίσει τη γραμμή ΑΑ, το όργανο χειρισμού επιταχύνσεως πρέπει να φέρεται, όσο είναι δυνατόν πρακτικώς ταχύτερον, στη θέση που αντιστοιχεί, σε πλήρη ισχύ. Αυτή η θέση του οργάνου χειρισμού επιταχύνσεως διατηρείται μέχρι τη στιγμή που το οπίσθιο άκρο της μοτοσικλέτας προσεγγίσει τη γραμμή ΒΒ. Το όργανο χειρισμού επιταχύνσεως επανέρχεται τότε όσο το δυνατόν ταχύτερον στη θέση λειτουργίας ρελαντί. Για όλες τις μετρήσεις, η μοτοσικλέτα οδηγείται επί ευθείας γραμμής στη διαδρομή επιταχύνσεως κατά τέτοιο τρόπο ώστε το ίχνος του διαμήκους στο μέσον της μοτοσικλέτας επιπέδου να είναι το πλησιέστερο δυνατόν στη γραμμή CC' Χρησιμοποίηση του κιβωτίου ταχυτήτων, εφ όσον η μοτοσικλέτα διαθέτει Όταν η μοτοσικλέτα είναι εφοδιασμένη με ένα μη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που περιλαμβάνει το μέγιστο τέσσερις λόγους, χρησιμοποιείται ο δεύτερος λόγος. Όταν η μοτοσικλέτα είναι εφοδιασμένη με ένα μη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που περιλαμβάνει πλέον των τεσσάρων λόγων : -ο τρίτος λόγος χρησιμοποιείται για τις μοτοσικλέτες των οποίων ο κυλινδρισμός δεν υπερβαίνει τα 350 εκ. 3 -ο δεύτερος λόγος χρησιμοποιείται για τις μοτοσικλέτες των οποίων ο κυλινδρισμός υπερβαίνει τα 350 εκ. 3. Όταν η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που είναι εφοδιασμένο με διαλογέα, αυτός τοποθετείται στην αμέσως κατώτερη θέση της αντίστοιχης με τη μέγιστη ταχύτητα της μοτοσικλέτας θέσεως Ταχύτητα προσεγγίσεως Η μοτοσικλέτα προσεγγίζει τη γραμμή ΑΑ με μια σταθεροποιημένη ταχύτητα - ίση προς 50 χλμ. ανά ώρα της ταχύτητας περιστροφής του κινητήρα περιλαμβανόμενης μεταξύ 50% και 75% της καταστάσεως λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ, ή - κατώτερη των 50 χλμ. ανά ώρα όταν η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα είναι ίση προς 75% της καταστάσεως λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ, ή - ανώτερη των 50 χλμ. ανά ώρα, όταν η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα είναι ίση προς 50% της καταστάσεως λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ Αποτελέσματα (πρακτικό δοκιμής) Το συνταχθέν πρακτικό δοκιμής εν όψει της χορηγήσεως του πιστοποιητικού που προβλέπεται στο παράρτημα ΙΙ αναφέρει όλες τις συνθήκες και επιδράσεις που παρουσιάζουν σπουδαιότητα για τα αποτελέσματα της μετρήσεως.

7 Οι τιμές, στρογγυλεμένες προς το πλησιέστερο decibel, λαμβάνονται επί της συσκευής μετρήσεως. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού που προβλέπεται στο παράρτημα ΙΙ, λαμβάνονται υπόψη μόνον οι τιμές μετρήσεως που ελήφθησαν μετά την πραγματοποίηση δυο διαδοχικών μετρήσεων επί της αυτής πλευράς της μοτοσικλέτας, των οποίων η απόκλιση δεν είναι μεγαλύτερη των 2 db(a) Για να ληφθεί υπόψη η αβεβαιότητα των μετρήσεων, το αποτέλεσμα κάθε μετρήσεως είναι ίσο προς την τιμή που αναγιγνώσκεται επί της συσκευής μειωμένη κατά 1 db(a) Αν τα τέσσερα αποτελέσματα της μετρήσεως είναι κατώτερα ή ίσα προς τη μέγιστη αποδεκτή στάθμη για την κατηγορία στην οποία ανήκει η υπό δοκιμή μοτοσικλέτα, η προδιαγραφή που προβλέπεται στο σημείο θεωρείται ότι πληρούται. Εάν ένα μόνον εκ των τεσσάρων αποτελεσμάτων υπερβαίνει η μέγιστη αποδεκτή στάθμη και εάν αυτή η υπέρβαση δεν είναι μεγαλύτερη του 1dB(A), πραγματοποιείται μία δεύτερη σειρά τεσσάρων μετρήσεων. Σ αυτή την περίπτωση η οριζόμενη στο σημείο προδιαγραφή δεν θεωρείται ότι πληρούται παρά μόνον εάν αυτά τα τέσσερα νέα αποτελέσματα είναι κατώτερα ή ίσα προς τα μέγιστη αποδεκτή στάθμη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η προδιαγραφή που προβλέπεται στο σημείο θεωρείται ότι δεν πληρούται Θόρυβος της μοτοσικλέτας εν στάσει Στάθμη ακουστικής πιέσεως πλησίον των μοτοσικλετών. Εξάλλου, για να διευκολυνθεί ο τελευταίος έλεγχος των εν κινήσει μοτοσικλετών, η στάθμη ακουστικής πιέσεως μετράται πλησίον του στομίου της διατάξεως εξατμίσεως (σιγαστήρας), σύμφωνα με τις εξής προδιαγραφές, και το αποτέλεσμα της μετρήσεως εγγράφεται στο πρακτικό που συντάσσεται εν όψει της χορηγήσεως του πιστοποιητικού που προβλέπεται στο παράρτημα ΙΙ Όργανα μετρήσεως Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ενός ηχομέτρου ακριβείας σύμφωνα με το σημείο Συνθήκες μετρήσεων Κατάσταση μοτοσικλέτας. Προ της αρχής των μετρήσεων ο κινητήρας της μοτοσικλέτας φέρεται σε θερμοκρασία κανονικής λειτουργίας. Αν η μοτοσικλέτα είναι εφοδιασμένη με ανεμιστήρες αυτομάτου χειρισμού, κάθε επέμβαση επ αυτής της διατάξεως αποκλείεται κατά τη μέτρηση της ηχητικής στάθμης. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων το όργανο χειρισμού του κιβωτίου ταχυτήτων ευρίσκεται στο νεκρό σημείο. Στην περίπτωση που είναι αδύνατο να αποσυνδεθεί η μετάδοση, αρμόζει να αφεθεί ο κινητήριος τροχός της μοτοσικλέτας να περιστρέφεται στο κενό, παραδείγματος χάρη δια της τοποθετήσεως αυτού επί στηριγμάτων Γήπεδο δοκιμής (Εικόνα 2) Κάθε ζώνη που δεν υποβάλλεται σε σημαντικές ακουστικές διαταραχές δύναται να χρησιμοποιείται ως γήπεδο δοκιμής. Οι επίπεδες επιφάνειες καλυμμένες με σκυρόδεμα, άσφαλτο ή με κάθε άλλη σκληρή επένδυση, των οποίων ο βαθμός ανακλάσεως είναι υψηλός, αρμόζουν όλως ιδιαιτέρως. Οι διάδρομοι συμπιεσμένου από οδοστρωτήρα χώματος αποκλείονται. Το γήπεδο δοκιμής πρέπει να έχει, τουλαχιστον, τις διαστάσεις ενός ορθογωνίου του όπου οι πλευρές ευρίσκονται σε απόσταση 3μ. από το περίγραμμα της μοτοσικλέτας (δεν λαμβάνεται υπόψη το πηδάλιο). Κανένα σημαντικό εμπόδιο, όπως, παραδείγματος χάρη, ένα άλλο άτομο

8 εκτός από τον παρατηρητή και τον οδηγό, δεν πρέπει να ευρίσκεται στο εσωτερικό αυτού του ορθογωνίου. Η μοτοσικλέτα τοποθετείται στο εσωτερικό του αναφερόμενου ορθογωνίου κατά τρόπο ώστε το μικρόφωνο μετρήσεως να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από ενδεχόμενα όρια εκ λίθων Διάφορα Οι ενδείξεις του οργάνου μετρήσεως, που προκαλούνται από τον περιβάλλοντα θόρυβο και από τον άνεμο, πρέπει να είναι κατώτερες τουλάχιστον κατά 10 db (A) από την υπό μέτρηση ηχητική στάθμη. Το μικρόφωνο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα κατάλληλο πέτασμα προφυλάξεως κατά του ανέμου, λαμβανόμενης υπόψη της επιδράσεως του επί της ευαισθησίας του μικροφώνου Μέθοδος μετρήσεως Φύση και αριθμός μετρήσεων. Η μέγιστη ισοσταθμισμένη (Α) ηχητική στάθμη εκφρασμένο σε db(a), μετράται κατά τη διάρκεια της περιόδου λειτουργία που προβλέπεται στο σημείο Τρεις μετρήσεις, τουλάχιστον, λαμβάνονται σε κάθε σημείο μετρήσεως Θέση του μικροφώνου (Εικόνα 2) Το μικρόφωνο πρέπει να τοποθετείται στο ύψος του στομίου εξατμίσεως σε ουδεμία περίπτωση σε ύψος κατώτερο των 0,2 μ. υπεράνω της επιφάνειας του διαδρόμου. Η μεμβράνη του μικροφώνου πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς το άνοιγμα εξατμίσεως των αερίων και να τοποθετείται σε απόσταση 0,5μ. από αυτό το άνοιγμα. Ο άξων μεγίστης ευαισθησίας του μικροφώνου πρέπει να είναι παράλληλος προς την επιφάνεια του διαδρόμου και να σχηματίζει γωνία 45 ± 10 σε σχέση προς το κατακόρυφο επίπεδο που περιέχει τη διεύθυνση εξόδου των αερίων εξατμίσεως. Σε σχέση προς αυτό το κατακόρυφο επίπεδο, το μικρόφωνο πρέπει να τοποθετείται προς την πλευρά που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ του μικροφώνου και του περιγράμματος της μοτοσικλέτας (δεν λαμβάνεται υπόψη το πηδάλιο). Αν το σύστημα εξατμίσεως περιλαμβάνει περισσότερα ανοίγματα των οποίων τα κέντρα δεν απέχουν λιγότερο ή ίσο με 0,3 μ. το μικρόφωνο πρέπει να προσανατολίζεται προς το στόμιο το πλησιέστερο προς το περίγραμμα της μοτοσικλέτας(δεν λαμβάνεται υπόψη το πηδάλιο)ή προς το υψηλότερο ευρισκόμενο στόμιο σε σχέση προς την επιφάνεια του διαδρόμου. Αν οι αποστάσεις μεταξύ των κέντρων των ανοιγμάτων είναι μεγαλύτερες των 0,3μ. εφαρμόζονται διακριτές μετρήσεις σε κάθε στόμιο εξατμίσεως και λαμβάνεται υπόψη μόνον μεγαλύτερη τιμή Συνθήκες λειτουργίας Η κατάσταση λειτουργίας του κινητήρα σταθεροποιείται σε μία από τις ακόλουθες τιμές : - S/2 εάν S είναι ανώτερο των στροφών ανά λεπτό. - 3S/4 εάν S είναι κατώτερο ή ίσο των στροφών ανά λεπτό, «S» είναι η κατάσταση λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ. Μόλις επιτευχθεί η σταθεροποιημένη κατάσταση λειτουργίας, το όργανο χειρισμού επιταχύνσεως επαναφέρεται ταχέως στη θέση ρελαντί. Η ηχητική στάθμη μετράται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας που περιλαμβάνει σύντομη διατήρηση της σταθεροποιημένης καταστάσεως λειτουργίας καθώς και όλη τη διάρκεια της επιβραδύνσεως, του ισχύοντος αποτελέσματος μετρήσεως όντος αυτού που αντιστοιχεί στη μεγίστη ένδειξη του ηχομέτρου Αποτελέσματα(πρακτικό δοκιμής) Το πρακτικό δοκιμής που συντάσσεται εν όψει της χορηγήσεως του πιστοποιητικού που προβλέπεται στο παράρτημα ΙΙ αναφέρει όλα τα αναγκαία

9 δεδομένα, ιδίως αυτά που εχρησίμευσαν για τη μέτρηση του θορύβου της μοτοσικλέτας εν στάσει Οι τιμές, στρογγυλευμένες προς το πλησιέστερο ακέραιο decibel, λαμβάνονται επί της συσκευής μετρήσεως. Λαμβάνονται υπόψη μόνο οι τιμές που λαμβάνονται κατά την έκβαση τριών διαδοχικών μετρήσεων και των οποίων οι αμοιβαίες αποκλείσεις δεν είναι ανώτερες των 2 db (A) Η λαμβανόμενη τιμή είναι το υψηλότερο αποτέλεσμα αυτών των τριών μετρήσεων. 3. ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΣ(ΣΙΓΑΣΤΗΡΑΣ) 3.1. Αν η μοτοσικλέτα είναι εφοδιασμένη με διατάξεις προοριζόμενες για τη μείωση του θορύβου της εξατμίσεως (σιγαστήρες), εφαρμόζονται οι προδιαγραφές του παρόντος σημείου 3. Αν ο σωλήν αναρροφήσεως του κινητήρα είναι εφοδιασμένος με ένα φίλτρο αέρος και /ή με έναν αποσβεστήρα θορύβων εισαγωγής, αναγκαίος (ους) για να εξασφαλισθεί η τήρηση της αποδεκτής ηχητικής στάθμης αυτό το φίλτρο και /η αυτός ο αποσηγαστήρας θεωρούνται ότι αποτελούν τμήμα του σιγαστήρα και εφαρμόζονται επίσης επ αυτών οι προδιαγραφές του παρόντος σημείο Το σχήμα της διατάξεως εξατμίσεως πρέπει να συνάπτεται σε παράρτημα στο πιστοποιητικό που προβλέπεται στο παράρτημα ΙΙ Ο σιγαστήρας πρέπει να έχει σημανθεί με το σήμα και τον τύπο κατά τρόπο ευανάγνωστο και ανεξίτηλο Τα ινώδη απορροφητικά υλικά δύνανται να χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του σιγαστήρα μόνον αν πληρούνται οι ακόλουθοι όροι: τα ινώδη απορροφητικά υλικά δεν δύνανται να ευρίσκονται στα τμήματα του σιγαστήρα που διασχίζονται από τα αέρια Κατάλληλες διατάξεις πρέπει να διασφαλίζουν τη συγκρότηση στη θέση τους των ινωδών απορροφητικών υλικών καθ όλη τη διάρκεια της χρησιμοποιήσεως του σιγαστήρα τα ινώδη απορροφητικά υλικά πρέπει να ανθίστανται σε μία θερμοκρασία ανώτερη τουλάχιστον κατά 20% της θερμοκρασίας λειτουργίας που δύναται να παρουσιάζεται στο σημείο του σιγαστήρα όπου αυτά ευρίσκονται.

10

11 ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΙΙ «2.1.1 Κατηγορίες μοτοσικλετών (όρια των ηχητικών επιπέδων και ημερομηνίες έναρξης ισχύος των ορίων αυτών) Οι κατηγορίες των μοτοσικλετών, τα όρια των ηχητικών επιπέδων, των οποίων δεν επιτρέπεται υπέρβαση και τα οποία μετρούνται υπό τους όρους των σημείων έως , καθώς και οι ημερομηνίες ενάρξεως ισχύος των ορίων αυτών, έχουν ως εξής : Κατηγορίες μοτοσικλετών ανάλογα με τον κυβισμό cm3) (σε Οριακές τιμές του ηχητικού επιπέδου σε db(a) και ημερομηνίες ενάρξεως ισχύος για την έγκριση από εθνικής πλευράς ενός τύπου μοτοσικλέτας. Πρώτη [όρια db(a)] φάση σε Ημερομηνίες ενάρξεως ισχύος για την έγκριση από εθνικής πλευράς Οκτωβρίου > Οκτωβρίου > Οκτωβρίου 1988 Δεύτερη φάση [όρια σε db(a)] Ημερομηνίες ενάρξεως ισχύος για την έγκριση από εθνικής πλευράς 75 1 Οκτωβρίου Δεκεμβρίου Οκτωβρίου Η ημερομηνία ενάρξεως ισχύος της οριακής τιμής του ηχητικού επιπέδου των μοτοσικλετών της κατηγορίας 2, επιδέχεται τροποποίηση από το Συμβούλιο πριν από το τέλος του 1994, όσον αφορά τη δεύτερη φάση, μετά από ενδεχόμενη πρόταση της Επιτροπής». « Μοτοσικλέτες με μη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Ταχύτητα προσέγγισης Η μοτοσικλέτα προσεγγίζει τη γραμμή ΑΑ με μια σταθεροποιημένη ταχύτητα : - ίση προς 50 km/h, ή - η οποία αντιστοιχεί σε ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα ίση προς 75% της κατάστασης λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ. Επιλέγεται η λιγότερο υψηλή ταχύτητα Επιλογή του λόγου του κιβωτίου ταχυτήτων Οι μοτοσικλέτες, ανεξάρτητα από τον κυβισμό του κινητήρα τους, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο έχει τουλάχιστον τέσσερις ταχύτητας, δοκιμάζεται στη δεύτερη ταχύτητα Οι μοτοσικλέτες που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα κυβισμού που υπερβαίνει τα 175 cm 3, με κιβώτιο πέντε ή περισσότερων ταχυτήτων, υποβάλλονται σε μία δοκιμή στη δεύτερη ταχύτητα και σε μία δοκιμή στην τρίτη ταχύτητα Οι μοτοσικλέτες που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα κυβισμού που υπερβαίνει τα 175 cm 3, με κιβώτιο πέντε ή περισσότερων ταχυτήτων, υποβάλλονται σε μία δοκιμή στη δεύτερη ταχύτητα και σε μία δοκιμή στην τρίτη ταχύτητα. Επιλέγεται ο μέσος όρος των δυο δοκιμών Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της δοκιμής που έχει γίνει στη δεύτερη ταχύτητα (βλ. σημεία και ), η κατάσταση

12 λειτουργίας του κινητήρα κατά την προσέγγιση της γραμμής εξόδου από το πεδίο δοκιμών υπερβαίνει το 110% της κατάστασης λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ, η δοκιμή γίνεται στην τρίτη ταχύτητα και το μετρούμενο ηχητικό επίπεδο είναι το μόνο που επιλέγεται ως αποτέλεσμα της δοκιμής Μοτοσικλέτες με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Μοτοσικλέτες χωρίς χειροκίνητο επιλογέα Ταχύτητα προσέγγισης Η μοτοσικλέτα προσεγγίζει τη γραμμή ΑΑ με διάφορες ταχύτητες σταθεροποιημένες σε 30, 40 και 50 km/h ή στο 75 % της μέγιστης ταχύτητας σε δρόμο, αν η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη. Επιλέγεται η κατάσταση που παρέχει το υψηλότερο ηχητικό επίπεδο Μοτοσικλέτες εξοπλισμένες με χειροκίνητο επιλογέα με Χ θέσεις εμπρόσθιας κίνησης Ταχύτητα προσέγγισης Η μοτοσικλέτα προσεγγίζει τη γραμμή ΑΑ με ταχύτητα σταθεροποιημένη: - μετρητών 50km/h, όταν η ταχύτητα περιστροφής του κίνητρα είναι ίση προς 75% της κατάστασης λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ, ή - ίση προς 50 km/h, όταν η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα είναι μικρότερη του 75% της κατάστασης λειτουργίας που προβλέπεται στο σημείο 2.4. του παραρτήματος ΙΙ. Σε περίπτωση που κατά τη δοκιμή σε σταθεροποιημένη ταχύτητα ίση προς 50km/h επιλέγεται επιστροφή στην πρώτη ταχύτητα, η ταχύτητα προσέγγισης της μοτοσικλέτας μπορεί να αυξηθεί το πολύ μέχρι 60 km/h προκειμένου να αποφευχθεί το κατέβασμα του λόγου ταχυτήτων Θέση του χειροκίνητου επιλογέα. Σε περίπτωση που η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με χειροκίνητο επιλογέα σε Χ θέσεις εμπρόσθιας κίνησης, η δοκιμή πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον επιλογέα στην υψηλότερη θέση το σύστημα εκούσιου κατεβάσματος των ταχυτήτων (π.χ. το «kick-down») δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Σε περίπτωση που το αυτόματο κατέβασμα ταχυτήτων γίνεται μετά την γραμμή ΑΑ, η δοκιμή ξαναρχίζει με χρησιμοποίηση της υψηλότερης θέσης -1και της υψηλότερης θέσης -2, εφόσον είναι ανάγκη, προκειμένου να βρεθεί η υψηλότερη θέση του επιλογέα η οποία εξασφαλίζει τη διεξαγωγή της δοκιμής χωρίς αυτόματος κατέβασμα (χωρίς χρησιμοποίηση του «kick-down»)». ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΕΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ (συμφώνως προς την οδηγία 78/1015/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου 1978 περί της προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών μελών των αναφερόμενων στην αποδεκτή ηχητική στάθμη και στη διάταξη εξατμίσεως των μοτοσικλετών). Συνετάγη επί τη βάσει : Αναφορά αριθ.... της τεχνικής υπηρεσίας... της(ημερομηνία)...

13 1. Μοτοσικλέτα: 1.1.Κατασκευαστής : Τυχόν εντολοδόχος: 1.2. Τύπος : Πρότυπο: Παραλλαγή: 1.4.Πλασιο αριθ. : 2. Κινητήρας: 2.1. Κατασκευαστής: 2.2. Τύπος: 2.3.Πρότυπο: 2.4. Μεγίστη ισχύς (υποδείξατε το χρησιμοποιούμενο πρότυπο):...kw σε... στροφές ανά λεπτό 2.5. Μεγίστη εκ κατασκευής ταχύτητα : 3. Μετάδοση : μη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων / αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ( 1 ) 4.Εξοπλισμος : 4.1. Σιγαστήρας εξατμίσεως : Κατασκευαστής, τυχόν εντολοδόχος : Πρότυπο: Τύπος : Κατά το σχέδιο αριθ. : 4.2. Σιγαστήρας εισαγωγής : Κατασκευαστής, τυχόν εντολοδόχος : Πρότυπο: Τύπος : Κατά το σχέδιο αριθ. : 4.3. Διάσταση των ελαστικών : 5. Μετρήσεις : 5.1. Ηχητική στάθμη της μοτοσικλέτας εν κινήσει: Αποτελέσματα μετρήσεως Θέση του οργάνου χειρισμού της ταχύτητας αριστερά db(a)( 2 ) δεξιά db(a)( 2 ) 1η μέτρηση 2η μέτρηση 3η μέτρηση 4η μέτρηση Αποτέλεσμα της δοκιμής : db(a)/e( 3 ) ( 1 ) Διαγράψατε την περιττή ένδειξη. ( 2 ) Οι τιμές μετρήσεως αναφέρονται μετά την αφαίρεση 1dB(A) ( 3 ) Το «Ε» υποδεικνύει ότι πρόκειται περί μετρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί συμφώνως προς την οδηγία 78/1015/ΕΟΚ Ηχητική στάθμη της μοτοσικλέτας εν στάσει: αριστερά db(a) Αριθμός στροφών του κινητήρος 1η μέτρηση n = 2η μέτρηση n = 3η μέτρηση 4η μέτρηση Συνθήκες δοκιμής (1)

14 Αποτέλεσμα της δοκιμής : db(a)/e( 3 ) 6. O τύπος της μοτοσικλέτας είναι σύμφωνος / δεν είναι σύμφωνος ( 3 ) προς τις προδιαγραφές της οδηγίας 87/1015/ΕΟΚ. 7.Τοπος : 8. Ημερομηνία : 9. Υπογραφή: Άρθρο 6 Καταργούμενες διατάξεις Από της ισχύος της παρούσας καταργούνται ορισμένα άρθρα, σχήματα και το υπόδειγμα ΦΥΛΛΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ των κοινών Υπουργικών αποφάσεων αριθ. 1220/13/79 και 32764/734/80 των Υπουργών Κοινωνικών υπηρεσιών και Συγκοινωνιών και αντ αυτών ισχύουν οι αντίστοιχες διατάξεις της παρούσας απόφασης ως ακολούθως : α. Αντί του άρθρου 3 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ /734/80 ισχύει το σημείο του παραρτήματος Ι της παρούσας και μετά την 1η Οκτωβρίου 1988 ισχύει το σημείο του νέου Παραρτήματος ΙΑ, εκτός των επιτρεπόμενων ανώτατων ορίων στάθμης θορύβου μοτοποδηλάτων του Πίνακα 2 της ΚΥ.Α. αριθ /734/80, που εξακολουθούν να ισχύουν. β. Αντί του άρθρου 4 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. 1220/13/79 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ /13/80 ισχύουν οι παρ , 2.1.3, 2.1.4, και του παραρτήματος Ι της παρούσας. γ. Αντί του άρθρου 5 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. 1220/13/79 ισχύει η παρ του παραρτήματος Ι της παρούσας. δ. Αντί των σχημάτων 1 και 2 καθώς και του υποδείγματος ΦΥΛΛΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. 1220/13/79 ισχύουν οι εικόνες 1 και 2 του παραρτήματος καθώς και το υπόδειγμα του παραρτήματος ΙΙ της παρούσας αντίστοιχα. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 17 Ιουνίου 1988 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΡΙΒΛ/ΝΤΟΣ, ΧΩΡ/ΞΙΑΣ & ΔΗΜ.ΕΡΓΩΝ ΕΥΑΓΓ. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.2.2018 C(2018) 721 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 1220/13/79/79 Περί καθορισμού επιτρεπομένων ορίων θορύβων προκαλουμένων υπό των αυτοκινήτων οχημάτων, μοτοσυκλεττών και μοτοποδηλάτων και τρόπου μετρήσεως αυτού. (ΦΕΚ 75/Β/27-01-79)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ.ΕΡΓΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ.ΕΡΓΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. 28340/2440/92 Μέτρα για τον περιορισµό της ηχορύπανσης, που προέρχεται από µοτοσυκλέτες σε συµµόρφωση προς τις διατάξεις των οδηγιών 78/1015, 87/56 και 89/238/ΕΟΚ. (ΦΕΚ 532/Β/18-8-92)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 33976/3189/7.10.93 Τροποποίηση της Υ-28433/2448/2.7.1992 απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων και Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2009/76/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 2009/76/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ L 201/18 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.8.2009 ΟΔΗΓΙΑ 2009/76/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Ιουλίου 2009 σχετικά με το ηχητικό επίπεδο που αντιλαμβάνονται οι οδηγοί

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Οικ. Φ1/26579/3183 ΦΕΚ Β 790/18.5.2007

Αριθμ. Οικ. Φ1/26579/3183 ΦΕΚ Β 790/18.5.2007 Αριθμ. Οικ. Φ1/26579/3183 ΦΕΚ Β 790/18.5.2007 Καθορισμός μεθόδων μέτρησης και επιτρεπομένων ορίων του μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και των υδρογονανθράκων (HC) στα καυσαέρια των βενζινοκίνητων και υγραεριοκίνητων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.11.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1003/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το χώρο τοποθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 6.11.2006 COM(2006) 662 τελικό 2006/0221 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί ορισμένων στοιχείων και χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. Β. 19849/4370/92 Τροποποίηση της οι. Β. 13353/2636/20.7.1990 (ΦΕΚ 442/Β /20.7.90) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας και Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας «Ηλεκτρολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Σεπτεµβρίου 1984 για την επιτρεπτή στάθµη

Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Σεπτεµβρίου 1984 για την επιτρεπτή στάθµη Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Σεπτεµβρίου 1984 για την επιτρεπτή στάθµη ακουστικής ισχύος των µηχανοκίνητων αεροσυµπιεστών ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2012/36/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ 2012/36/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 321/54 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.11.2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2012/36/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Νοεμβρίου 2012 για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υπουργική Απόφαση: Αριθ. οικ. 25006/2234/93 Αντικατάσταση των διατάξεων της απόφασης Γ-20/81567/898/1988 (ΦΕΚ 403/Β) που αναφέρονται στην αποδεκτή ηχοστάθμη και στις διατάξεις εξατμίσεως των οχημάτων με

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95

Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95 Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95 ΦΕΚ 134/Β/01-03-1995 Τροποποίηση της υπ αριθ. 15233/3.7.1991 (ΦΕΚ 487/Β/4.7.1991) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας και Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. Αρ. Πρωτ.: 43917/5066/ ΦΕΚ Β/1468/2006

Κ.Υ.Α. Αρ. Πρωτ.: 43917/5066/ ΦΕΚ Β/1468/2006 Κ.Υ.Α. Αρ. Πρωτ.: 43917/5066/4-10-2006 ΦΕΚ Β/1468/2006 Συμμόρφωση προς τις διατάξεις της οδηγίας 2003/20/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Απριλίου 2003, σχετικά με την υποχρεωτική

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 14.11.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 317/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Μόνο τα πρωτότυπα κείμενα της ΟΕΕ/ΗΕ έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.2.2017 COM(2017) 47 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/59/ΕΚ σχετικά με την αρχική επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (3) Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου πρέπει να διενεργείται. (4) Για να ληφθούν υπόψη οι πιο πρόσφατες τροποποιήσεις των

ΟΔΗΓΙΕΣ. (3) Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου πρέπει να διενεργείται. (4) Για να ληφθούν υπόψη οι πιο πρόσφατες τροποποιήσεις των 15.6.2007 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 155/49 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2007/34/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουνίου 2007 για τροποποίηση, με σκοπό την προσαρμογή στην τεχνική πρόοδο, της οδηγίας 70/157/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 392541/1010/88 Καθορισμός μέτρων για την ποιότητα της ατμόσφαιρας και ειδικότερα των οριακών τιμών για την περιεκτικότητα της βενζίνης σε μόλυβδο. (ΦΕΚ 366/Β/8-6-1988) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1976L0756 EL 15.10.2008 009.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 17951/2530/88 Ανυψωτικά µέσα (ΦΕΚ 625/Β/29-8-88) Έχοντας υπόψη: ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 1. Τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 αριθµ. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 5.9.2006 COM(2006) 478 τελικό 2006/0161 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση προσαρμογής της οπίσθιας πινακίδας

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1970L0157 EL 17.01.2000 013.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Φεβρουαρίου 1970 περί προσεγγίσεως των νοµοθεσιών των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.5.2013 COM(2013) 307 final 2013/0159 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την εφαρμογή του κανονισμού αριθ. 41 της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 21415 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. 13845/Α20/2326 Τροποποίηση των κοινών υπουργικών αποφάσεων 11627/4.5.2001 (ΦΕΚ 715/Β/8.6.2001) και οικ. 12521/ Α20/2014/4.8.2005

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (4) Τα μέτρα που προβλέπονται στην παρούσα οδηγία είναι

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (4) Τα μέτρα που προβλέπονται στην παρούσα οδηγία είναι 19.7.2008 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 192/51 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2008/74/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Ιουλίου 2008 για την τροποποίηση, σε σχέση με την έγκριση τύπου μηχανοκινήτων οχημάτων όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D036128/02 ANNEX.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D036128/02 ANNEX. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16977/14 ADD 1 TRANS 597 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 15 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

σχετικά με το ακουστικό προειδοποιητικό σύστημα των δικύκλων ή τρίκυκλων οχημάτων με

σχετικά με το ακουστικό προειδοποιητικό σύστημα των δικύκλων ή τρίκυκλων οχημάτων με 29. 7. 93 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. L 188/11 ΟΔΗΠΑ 93/30/EOK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 14ης Ιουνίου 1993 σχετικά με το ακουστικό προειδοποιητικό σύστημα των δικύκλων ή τρίκυκλων οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ 2001/92/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ΗΓΙΑ 2001/92/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 291/24 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 8.11.2001 Ο ΗΓΙΑ 2001/92/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Οκτωβρίου 2001 για προσαρµογή στην τεχνική πρόοδο της οδηγίας 92/22/ΕΟΚ του Συµβουλίου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΡΙΘ.: 11322/09 Είδος Εγγράφου: ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΕΚ: 1224Β Αριθμ. 11322/09 (ΦΕΚ 1224 Β/22-6-2009) : Τροποποίηση της υπ αριθμ. 514170/Ειδ. υπ αριθμ. 64/ 26.4.1995 απόφασης του Υπουργού Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27655 24 Ιουνίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2490 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Γ4/949/144222 Τροποποίηση της αριθ. οικ. 11338/Γ4/2366/ 27.05.2009 απόφασης του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 11475/ΕΦΑ/2388/ΦΕΚ Β 1165/25.06.2008

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 11475/ΕΦΑ/2388/ΦΕΚ Β 1165/25.06.2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 11475/ΕΦΑ/2388/ΦΕΚ Β 1165/25.06.2008 Διαδικασία κατάθεσης αίτησης στον ΟΒΙ για εξάμηνη παράταση της διάρκειας ισχύος του συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για παιδιατρικά φάρμακα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2001 ΚΑΙ Διάτανυα δυνάυει του άοθοου 57ΒΠ)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2001 ΚΑΙ Διάτανυα δυνάυει του άοθοου 57ΒΠ) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1906 Κ.Δ.Π. 281/2004 Αρ. 3847, 30.4.2004 Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2001 ΚΑΙ 2004 Διάτανυα δυνάυει του άοθοου 57ΒΠ) 94(1) του 2001 Ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3483, 23/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3483, 23/3/2001 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕ ΙΟ Έκδοση 9.00 της 31ης Μαρ. 2010 Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της σχετικά µε τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το χώρο τοποθέτησης και τη στερέωση των οπίσθιων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3911, 22.10.2004 7324 Κ.Δ.Π. 745/2004 Αριθμός 745 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 18(1) του 2000 18(1) του 2002. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

7350 Κ.Δ.Π. 751/2004. Αριθμός 751 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7

7350 Κ.Δ.Π. 751/2004. Αριθμός 751 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3911, 22.10.2004 7350 Κ.Δ.Π. 751/2004 Αριθμός 751 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 18(1) του 2000 18(1) του 2002. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

L 291/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 291/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 291/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.11.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1005/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Νοεμβρίου 2010 για τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου των συστημάτων ρυμούλκησης μηχανοκίνητων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 25157 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1788 5 Σεπτεμβρίου 2008 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 39043/2809/07 Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατά ξεις της Οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.2.2018 C(2018) 863 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού της Επιτροπής για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/208 της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 115, 9.5.2003, σ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι κωδικοί των νέων αδειών οδήγησης (τύπου πλαστικής κάρτας) σύμφ. με την Κ.Υ.Α /6028/2008 & 2006/126/ΕΚ έχουν ως εξής:

Οι κωδικοί των νέων αδειών οδήγησης (τύπου πλαστικής κάρτας) σύμφ. με την Κ.Υ.Α /6028/2008 & 2006/126/ΕΚ έχουν ως εξής: Οι κωδικοί των νέων αδειών οδήγησης (τύπου πλαστικής κάρτας) σύμφ. με την Κ.Υ.Α. 43206/6028/2008 & 2006/126/ΕΚ έχουν ως εξής: Οι κωδικοί 01 έως 99: εναρμονισμένοι κοινοτικοί κωδικοί ΟΔΗΓΟΣ (Ιατρικοί λόγοι)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 6895/1241/Φ9.2/93 Τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 18173/1988(664Β) σε συµµόρφωση προς την 90/486/ΕΟΚ Οδηγία του Συµβουλίου της 17 ης Σεπτεµβρίου 1990, που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 6860 final - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1-5.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 6860 final - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1-5. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) 14538/14 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: AGRI 641 ENT 240 MI 793 DELACT 202 Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0072 Έγκριση και εποπτεία της αγοράς γεωργικών και δασικών οχημάτων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 292/21

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 292/21 10.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 292/21 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1009/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για τα προστατευτικά τροχών ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Τροπολογία 4 Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

Τροπολογία 4 Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 5.2.2019 A8-0318/4 Τροπολογία 4 Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση Nicola Danti Έγκριση και εποπτεία της αγοράς γεωργικών και δασικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 14.06.2001 COM(2001) 318 τελικό 2001/0135 (COD) ΤΟΜΟΣ II Πρόταση Ο ΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 92/6/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

που τροποποιεί την οδηγία 91/67/EOK σχετικά με τους όρους υγειονομικού ελέγχου που διέπουν

που τροποποιεί την οδηγία 91/67/EOK σχετικά με τους όρους υγειονομικού ελέγχου που διέπουν 11. 10. 95 I EL I Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. L 243/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΟΔΗΓΙΑ 95/22/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Ιουνίου 1995 που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5/12/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2260/155064 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/νση : ΖΩΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Τμήμα : Βοοτροφίας & Μονόπλων Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Kollias Industrial Doors

Kollias Industrial Doors Kollias Industrial Doors ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD06 0 Οι Αναδιπλούμενες Πόρτες RD06 αποτελούν διατάξεις προοριζόμενες για την κάλυψη ανοιγμάτων, λειτουργώντας ως διαχωριστικό πέτασμα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 14905/ΕΦΑ/3058. "Κατάθεση αίτησης στον ΟΒΙ για χορήγηση συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φάρμακα"

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 14905/ΕΦΑ/3058. Κατάθεση αίτησης στον ΟΒΙ για χορήγηση συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φάρμακα ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 14905/ΕΦΑ/3058 "Κατάθεση αίτησης στον ΟΒΙ για χορήγηση συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φάρμακα" ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗΣ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD04 0 No Ονομασία Στοιχείου No Ονομασία Στοιχείου 1 Διάταξη μετάδοσης κίνησης 9 Φύλλο PVC ενισχυμένο με ίνες λινού 2 Ηλεκτρικό συγκρότημα κίνησης 10 Προφίλ αλουμινίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06/02/2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 245100 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1)Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ZΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 29 Τ.Κ. 104

Διαβάστε περισσότερα

F1 71 PE T4.3 TRACTORS

F1 71 PE T4.3 TRACTORS EL F1 71 PE T4.3 TRACTORS EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, 23.06.2009. Ο ΗΓΙΑ../ /ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση, µε σκοπό την αναπροσαρµογή των τεχνικών διατάξεών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ Ε.Α.Ρ.Θ. ΑΠ. Οικ. 21523/763/Ε- 103 Αθήνα, 2-5-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ Ε.Α.Ρ.Θ. ΑΠ. Οικ. 21523/763/Ε- 103 Αθήνα, 2-5-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ Δ.Δ. ΚΑΙ Ε.Ε. 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ Ε.Α.Ρ.Θ. ΑΠ. Οικ. 21523/763/Ε-

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 16440/Φ.10.4/445/93 Κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογούµενων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών. (ΦΕΚ 756/Β/28-9-93) ΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ (ΟΔΗΓΙΑ 2015/653/ΕΕ) Σχόλια

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ (ΟΔΗΓΙΑ 2015/653/ΕΕ) Σχόλια 01. ιόρθωση και/ή προστασία της όρασης 01.01 Γυαλιά 01.02 Φακός(-οί) επαφής 01.05 Κάλυπτρο µατιού 01.06 Γυαλιά ή φακοί επαφής 01.07 Ειδικό οπτικό βοήθηµα Εµπεριέχει συσκευές νέας τεχνολογίας, όπως «bioptic

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 4296 final ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 4296 final ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 28 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10784/17 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: ENT 164 ENV 655 MI 527 DELACT 116 Για τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 38497 30 Νοεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3846 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 186921/1876 Τροποποίηση του παραρτήματος II του άρθρου 18 του Π.δ. 116/2004

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Υπουργική Απόφαση 12625/1/2014 Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων από και προς τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης καταχώρισης σχεδίου ή υποδείγματος Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ. Μέρος Α: Κατηγορίες ως προς την εξοικονόμηση καυσίμου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ. Μέρος Α: Κατηγορίες ως προς την εξοικονόμηση καυσίμου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Μέρος Α: Κατηγορίες εξοικονόμηση καυσίμου Η κατηγορία εξοικονόμηση καυσίμου πρέπει να καθορίζεται βάσει του συντελεστή αντίστασης κύλισης (RRC) σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Αριθμός 45990/5584 ΦΕΚ 1782 Β / 26-8-2009

Απόφαση Αριθμός 45990/5584 ΦΕΚ 1782 Β / 26-8-2009 Απόφαση Αριθμός 45990/5584 ΦΕΚ 1782 Β / 26-8-2009 Συμπλήρωση τροποποίηση της υπ αριθ. οικ. 72048/9666/08/26.1.2009 «Καθορισμός διαδικαστικών λεπτομερειών για την εφαρμογή των διατάξεων του π.δ/τος 74/2008

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3386, 4/2/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3386, 4/2/2000 Ο περί Έγκρισης Τύπου Οχημάτων Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 18(I) του 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 25.3.2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0518/2009, του Tamás Benocz, ουγγρικής ιθαγένειας, σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 50763 23 Νοεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4103 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. 79983/58 Καθορισμός των όρων διαμόρφωσης και των λεπτομερειών κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

42096/5050/13 (ΦΕΚ 2269 Β/12-9-2013):

42096/5050/13 (ΦΕΚ 2269 Β/12-9-2013): Αριθμ. οικ. 42096/5050/13 (ΦΕΚ 2269 Β/12-9-2013): Τροποποίηση της αριθμ. οικ.18586/698/2000 «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο καθίσταται δυνατή η χρησιμοποίηση υγραερίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 49/36 19.2.2004 Ο ΗΓΙΑ 2004/3/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Φεβρουαρίου 2004 για την τροποποίηση των οδηγιών 70/156/ΕΟΚ και 80/1268/EΟΚ του Συµβουλίου όσον αφορά την µέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. 22223/4073/88 Συσκευές που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα, μηχανισμοί ασφαλείας και ρυθμίσεως των αερίων για τις συσκευές αυτές και μέθοδοι ελέγχου αυτών των συσκευών. (ΦΕΚ 792/Β/1-11-88)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας ΕΠΕ Σελίδα 2/6 D.Z, Ver 2 nd, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Κόλλιας ΕΠΕ Σελίδα 2/6 D.Z, Ver 2 nd, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη Kollias Industrial Doors ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD12 0 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD12 Οι Αναδιπλούμενες Πόρτες Μεγάλων Διαστάσεων αποτελούν διατάξεις προοριζόμενες για την

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en) 9386/16 ENV 358 ENT 95 MI 373 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 10 Μαΐου 2016 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 15.1.2019 EP-PE_TC1-COD(2017)0113 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 15 Ιανουαρίου 2019 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (3) Τα παραρτήματα I και II της οδηγίας 2000/25/ΕΚ είναι

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (3) Τα παραρτήματα I και II της οδηγίας 2000/25/ΕΚ είναι 1.3.2005 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 55/35 ΟΔΗΓΙΑ 2005/13/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Φεβρουαρίου 2005 για την τροποποίηση της οδηγίας 2000/25/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Υπάλληλοι - εξεταστές για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.

Υπάλληλοι - εξεταστές για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. Α3/13948/1902 Υπάλληλοι - εξεταστές για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, COM(2016) 541 final. ANNEXES 1 to 5 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Βρυξέλλες, COM(2016) 541 final. ANNEXES 1 to 5 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.8.2016 COM(2016) 541 final ANNEXES 1 to 5 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που θα ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Ταχυκίνητα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων και πιστοποιούνται βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για το αποδεκτό ηχητικό επίπεδο και τη διάταξη εξατµίσεως των µηχανοκίνητων οχηµάτων

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για το αποδεκτό ηχητικό επίπεδο και τη διάταξη εξατµίσεως των µηχανοκίνητων οχηµάτων EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.9.2010 COM(2010) 508 τελικό 2010/0261 (COD) Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για το αποδεκτό ηχητικό επίπεδο και τη διάταξη εξατµίσεως

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕ ΙΟ Έκδοση 6.00 10 Φεβ. 2010 Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της για τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου των συστηµάτων ρυµούλκησης µηχανοκίνητων οχηµάτων και για την εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2011/C 49/05)

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2011/C 49/05) C 49/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.2.2011 Ανακοίνωση της Επιτροπής στο πλαίσιο της εφαρμογής του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1060/2010 της Επιτροπής που συμπληρώνει την οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

15. : (4) (10) 16. 225/45 R17 91 W 17.

15. : (4)  (10) 16. 225/45 R17 91 W 17. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Θέµα: ΕΙ ΙΚΟ (Τεχνολογία Αυτοκινήτων)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σε πρώτη φάση οι άμεσα ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Αλέξανδρο Μητσόπουλο για τη διαδικασία που απαιτείται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σε πρώτη φάση οι άμεσα ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Αλέξανδρο Μητσόπουλο για τη διαδικασία που απαιτείται. Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύμφωνα με τις εγκυκλίους της ΕΕ οι αθλητές ή όμιλοι κάτοχοι φορτηγών μεταφοράς ίππων οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν άνω των 8 ωρών εντός ή εκτός Ελλάδος ΠΡΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3911, 22.10.2004 7356 Κ.Δ.Π. 752/2004 Αριθμός 752 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 18(1) του 2000 18(1) τόυ 2002. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα Ημερομηνία Ώρα εξέτασης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: 25/1988 Οριακές και κατευθυντήριες τιµές ποιότητας της ατµόσφαιρας σε διοξείδιο του αζώτου και τροποποίηση των µε αριθµ. 98 και99/10.7.87 Πράξεων του Υπουργικού Συµβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα

7363 Κ.Δ.Π. 753/2004

7363 Κ.Δ.Π. 753/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3911, 22.10.2004 7363 Κ.Δ.Π. 753/2004 Αριθμός 753 QyiEPI ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 7 Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 30560/544. "Κατάθεση αίτησης στον OBI για χορήγηση συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα"

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 30560/544. Κατάθεση αίτησης στον OBI για χορήγηση συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 30560/544 "Κατάθεση αίτησης στον OBI για χορήγηση συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα" ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Έχοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0206/508. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0206/508. Τροπολογία 21.3.2019 A8-0206/508 508 Άρθρο 1 παράγραφος 1 σημείο 8 α (νέο) Άρθρο 13 στοιχείο β Ισχύον κείμενο β) την ενθάρρυνση συνεκτικής προσέγγισης και εναρμονισμένης ερμηνείας του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 3820/85

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Τροποποιηµένη πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. περί των καθαρόαιµων βοοειδών αναπαραγωγής (κωδικοποιηµένη έκδοση)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Τροποποιηµένη πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. περί των καθαρόαιµων βοοειδών αναπαραγωγής (κωδικοποιηµένη έκδοση) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 20.5.2009 COM(2009) 235 τελικό 2006/0250 (CNS) C7-0045/09 Τροποποιηµένη πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί των καθαρόαιµων βοοειδών αναπαραγωγής (κωδικοποιηµένη

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση 27934 (ΦΕΚ 2029/Β/25-07-2014)

Απόφαση 27934 (ΦΕΚ 2029/Β/25-07-2014) Απόφαση 27934 (ΦΕΚ 2029/Β/25-07-2014) Τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (Β 931) απόφασής μας περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ. Έχοντας υπόψη: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 1. Τις

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 10.1.2019 L 8 I/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/26 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιανουαρίου 2019 για τη συμπλήρωση της ενωσιακής νομοθεσίας περί εγκρίσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,22/05/2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 245243 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1)Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ZΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 29 Τ.Κ. 104

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1993R2454 EL 04.03.2007 010.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93 ΤΗΣΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Ιουλίου 1993 για τον καθορισμό ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0474/2001 2000/0211(COD) EL 22.10.2001 Κοινή θέση η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 16 Οκτωβρίου 2001 για την έκδοση της οδηγίας του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

12042/16 ADD 1 ΠΧΚ/σα 1 DGE 2 A

12042/16 ADD 1 ΠΧΚ/σα 1 DGE 2 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0258 (NLE) 12042/16 ADD 1 TRANS 335 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΜΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L167 30.4.2004

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση δικαιολογητικών του άρθρου 4 του ν. 3955/2011 (Α 89) με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α 75). Yποβολή αιτήσεων υπεύθυνων δηλώσεων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0184(COD) Σχέδιο έκθεσης Werner Kuhn (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0184(COD) Σχέδιο έκθεσης Werner Kuhn (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2012/0184(COD) 3.4.2013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 325-353 Σχέδιο έκθεσης Werner Kuhn (PE504.196v01-00) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα