ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΑΠΘ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΑΠΘ"

Transcript

1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΑΠΘ Η Αλεξάνδρα Δεληγιώργη είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας, (με ειδικό γνωστικό αντικείμενο την φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών) στο Τμήμα Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε φιλοσοφία στο Α.Π.Θ. και κοινωνιολογία-εθνολογία στο Πανεπιστήμιο Rene Descartes, Paris V της Σορβώνης (Maitrise, D.E.A.) και συμμετείχε στα διεπιστημονικά σεμινάρια ανθρωπολογίας της Ecole des Hautes Etudes στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Α.Π.Θ οπου και διδάσκει. Τιμηθηκε με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης για σπουδές στην Γαλλία, με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright για έρευνα στο Πανεπιστήμιο City University of New York, με υποτροφία του Πανεπιστημίου του Princeton των Η.Π.Α. για έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Εργάστηκε στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στο Παρίσι., στην Οξφόρδη, στο Παν. Κολούμπια, της Νέας Υόρκης και επισκέφθηκε τα Πανεπιστήμια La Trobe, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ του Καναδά, καθώς και την Ακαδημία των κοινωνικών επιστημών του Πεκίνου. Το 1998 τιμήθηκε με το Α κρατικό βραβείο δοκιμίου για το δοκίμιο της για τον Νικόλα Κάλας. Είναι μέλος της Εταιρείας Ευρωπαίων Συγγραφέων, της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, της Εταιρείας Λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά φιλοσοφίας καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και αρθρογράφησε στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την πεζογραφία και συνεχίζει μέχρι σήμερα την δουλειά της στην λογοτεχνία, μέχρι σήμερα, παράλληλα με το διδακτικό και ερευνητικό έργο της, στη φιλοσοφία. Διηγήματά της μεταφράστηκαν στα γαλλικά, στα ολλανδικά και στα γερμανικά και δημοσιεύτηκαν σε ξένες ανθολογίες. Το πεζογραφικό έργο της απετέλεσε αντικείμενο διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας (εκδ. Verlag, J.B.Metzler 1997). ΕΡΓΑ ΤΗΣ Φιλοσοφικά 1. Ντετερμινισμοί και ελευθερία στην κοινωνιολογία του Gurvitch, Θεσσαλονίκη Ο κριτικός Mαρξ: , εκδ. Gutenberg, Αθηνα Ο Διαμελισμός του λόγου και η νεωτερική σκέψη, εκδ. Βάνιας, Θεσσαλονίκη Ανοστον ήμαρ, εκδ. Αγρα, Αθήνα 1997 (Α Κρατικό βραβείο δοκιμίου 1998). 5. Ο μοντερνισμός στην σύγχρονη φιλοσοφία, νέα εμπλουτισμένη εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2007 (σ. 524)

2 6. Σκέψη και προοπτική από το quattrocento στο ηλεκτρονικό novecento, εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2002 (σ. 415). 7. Καιρός, σύγχρονοι προβληματισμοί για έναν καλύτερο κόσμο, εκδ. Αλεξάνδρεια Αθήνα Φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών θετικιστικού, ερμηνευτικού, διαλεκτικού τύπου, εκδ. Ζήτη Dystopian Homelands. Travelogue in Calas's Art Criticism, υπό έκδοσιν Λογοτεχνικά 1. Ανδρόγυς, ιδεολογικό ρομάντζο, εκδ. Κέδρος, Αθήνα 1980, 1984, Οι Φωνές, διηγήματα, εκδ. Ύψιλον, Αθήνα Το τέλος του χρυσού φεγγαριού, μυθιστόρημα, εκδ. Εστία, Αθήνα Ιστορίες μιας ελάχιστης εποχής, εκδ. Εστία Αθήνα Γυναικες ή σκοτεινη ύλη, μυθιστόρημα, εκδ. Κέδρος, Αθήνα Μια δική σου ζωή, διηγήματα, εκδ. Μελάνι Αθήνα Τρυφερός σύντροφος, μυθιστορία, εκδ. Άγρα 2011(βραβείο "Νίκος Θέμελης" 2012) Δεληγιώργη Αλεξάνδρα - Εθνικό Κέντρο Βιβλίου / Σύγχρονοι Έλληνες... Αρχείο Εταιρείας Συγγραφέων Περιοδικό Φιλοσοφεῖν

3 Επιλογή άρθρων 1. Ένα κριτήριο επιστημονικής εγκυρότητας: Η διαλεκτική σχέση Υ-Α στη γενετική επιστημολογία, στο ΕΕΦΣ τομ ΙΕ Θεσσαλονίκη Εισαγωγή στο έργο του G. Gurvitch, περ. ΕΠΟΠΤΕΙΑ, Η περίπτωση του Λουι Αλτουσέρ το φαινόμενο Τζών Λιούις, ΠΟΛΙΤΗΣ, Ιαν.-Φεβρ. 1983, αρ.τευχ Σχόλια πανω στις απόψεις των Althusser και Jeleny για την δομή και την γένεση της θεωρίας του Μαρξ, τομ. Η φιλοσοφία του Καρλ Μαρξ, εκδ. Gutenberg, Aθήνα Γιατί η διαλεκτική δεν είναι ψευδο-επιστημονική μέθοδος, τομ. Πρακτικών του Συνεδρίου της Φιλοσοφικής Εταιρείας για την Διαλεκτική, Αθήνα Η φαντασιακή θέμσιση της κοινωνίας του Καστοριάδη και η χειραφέτηση της μαρξιστικής διαλεκτικής, περ. Λεβιάθαν, β περίοδος, Η θεωρία του επικοινωνιακού λόγου του Χάμπερμας και η ένδεια της πραγματιστικής οπτικής, περ. θεωρία και κοινωνία, 2, Σεπτ Comments on the Kantian Problematic on Metaphysics and the Heideggerian Interpretation of it, περ. Δωδώνη τομ. Κ ΕΕ του Φ.Π.Ψ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεμίου Ιωαννίνων, Θεμελίωση και αυτοσυνειδησία της επιστήμης της Ιστορίας, περ. Μνήμων, τομ. 15ος, Αθήνα 1993, σς Δομές ελευθερίας και αυτοαναφορικότητα στην Λογοτεχνία, περ. Εντευκτήριο, 1994, σς Ο διάλογος και η διαλεκτική του έρωτα και της γνώσης, περ. Νέα Πορεία, Απριλ, Ο ρόλος των διανοουμένων στην Ευρώπη, περ. Πολίτης τευχ. 126, Ιουν.Ιουλ Justice without Truth in Postomodern Political Thought, 19th Ιnternational Wittgenstein Symposium, 1996, στο Current Issues in Political Philosophy, Αλήθεια και προοπτικισμός στις μεταμοντέρνες θεωρητικές και πολιτικές πρακτικές, τομ. Πρακτικών του Δ Συνεδρίου του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μάιος Ο υπερορθολογισμός των μορφικών συνθέσεων στην Αισθητική του Ν. Κάλας, περ. ΔΙΑΒΑΖΩ, τεύχος 387.Ιουλ. Αυγ Τεχνικές πειθαχικοποίησης και στρατηγικές ανάγκης στον τεχνικό πολιτισμό, περ. Ο Πολίτης. 17. Education without Truth in Postmodern Perspectivism., 20th World Congress of Philosophy Paideia: Philosophy Educating Humanity, Boston, U.S.Α. Αυγ Τεχνο-επιστήμη, ιστορικο-κριτική θεωρία και περιβάλλον, στο Επιστήμες και περιβάλλον στα τέλη του αιώνα, στο Oικολογική Σκέψη, 9, 1999, Κέντρο Ερευνών και μελετών Διεπιστημονικής Προσέγγισης της Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. 19. Ενωτικά πολιτικά σχήματα, περ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, Σεπτ.1999.

4 20. La liberte en tant que genese du transcendental chez Fichte, στο Archives de Philosophie, 64, L imagination chez Heidegger et Castoriadis, στο Φιλοσοφία Επετηρίς του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής φιλοσοφίας, Αθηνα Η διαμάχη Αντικειμενισμού/Προοπτικισμού υπό το φως της σύγκλισης φυσικών/κοιν. Επιστημών, στο πλαίσιο μιας ενοποιημένης επιστημολογίας, στον τόμο Φιλοσοφία των επιστημών, εκδ. ΖΗΤΗ Ιστορική συνείδηση και βιοπολιτική: Κώστας Παπαϊωάννου vs Giorgio Agaben, στο αφιέρωμα στον φιλόσοφο Κώστα Παπαϊωάννου, 14 εισηγήσεις, Καβάφεια Προβλήματα θεμελίωσης των μοντέλων της ανοιχτής κοινωνίας και της άμεσης δημοκρατίας των K.Popper και Καστοριάδη, ΕΕ. 25. Από την φιλοσοφία της Ιστορίας στην Ιστορία της Φιλοσοφίας του Κώστα Παπαϊωάννου, περ. Νέα Εστία, τομ. 159ος, τευχ.1790, Ιούνιος Ο Δον Κιχώτης στην εποχή του και στην δική μας, Έκδοση Εργαστηρίου Συγκριτικής Γραμματολογίας, Θεσσαλονίκη Η οντολογία του όντος/είναι δι εαυτόν ως εναντίωση στον μηδενισμό των Heidegger, Lacan και των μεταδομιστών επιγόνων τους, στον τόμο των Πρακτικών του Συνεδρίου για τον Κ. Καστοριάδη, Καβάφεια Kantian Reinterpretation of Enlightenment as Public Use of Free Reasoning, υπό δημοσίευση στο περ. Skepsis, A Journal for Philosophy and Inter-disciplinary Research, XXΙ. 29. Tα Ανεμοδαρμένα ύψη της Emily Μπροντέ, περ. Πόρφυρας, τομ. Λ, Aπριλ.-Ιούν Πορτραίτο δημιουργού, περ. Κάπα, τεύχος 19, Δεκ Η αρχαιολογία της γνώσης ως κλάδος των ανθρωπιστικών σπουδών, περ. Θέα (Θέματα Επιστημών του Ανθρώπου) τεύχος 7, Σεπτ Έθνος και εθνική συνείδηση στον έντεχνο δοκιμιακό και αφοριστικό λόγο του Κ. Τσάτσου, σς.1-14, υπο δημ. Στον Τόμο των Πρακτικών του Συνεδρίου για τον Κ. Τσάτσο, Αθήνα, υπό έκδοση, Άνοιξη Προοπτικές των συστημάτων παραστατικής και πραξιακής σκέψης απo το quattrocento στο ηλεκτρονικό novecento, περιοδικό Φιλοσοφείν, τεύχος 1, Ιαν Παρέμβαση: Μοντεσκιέ, ενας νεωτεριστής φιλόσοφος των νεωτερων χρόνων, Περιοδικό Φιλοσοφείν, τευχος 1, Ιαν Το Κύβευμα της σοφίας, Έπαινος στον Κ. Αξελό, υπό δημοσίευση στο περιοδ. Νέα Εστία, τομ. Τευχ. Απρίλιος Γιώργος Μουρέλος: Ενας φιλόσοφος της ανοιχτής σκέψης, περιοδ. Φιλοσοφείν, τεύχος 2, Ιουνιος Το πρωταρχικό στάδιο γένεσης του ψυχο-κοινωνικο-πολιτικού κατά την P.Aulagner και η δημιουργία κοσμο- εικόνων, υπό δημοσίευση στο περιοδικό ΑΛΗΘΕΙΑ 38. On K.Wang' s Ethos of Chinese Culture, υπό δημοσίευση στο Journal of Chinese Philosophy, 38, 1 March Εξορία, πατρίδα της σκέψης, κείμενο που εκφωνήθηκε στη Στοά Βιβλίου (Μαρτιος 2010), υπό δημοσίευση στο περιοδικό ΑΛΗΘΕΙΑ, Μάιος Εμείς και οι Αρχαίοι, σήμερα, περιοδικό Φιλοσοφείν, τεύχος Ιουνίου «H σύγχρονη φιλοσοφία αντιμέτωπη με το τραγικό», υπό δημοσίευση στο περιοδ. Θ.Ε.Α. Βρυξέλλες.

5 42. "Το πρωταρχικό στάδιο γένεσης του ψυχο-κοινωνικο-πολιτικού κατά την P.Aulagner και η δημιουργία κοσμο- εικόνων" υπό δημοσίευση στο περιοδικό ΑΛΗΘΕΙΑ 43. "Εξορία, πατρίδα της σκεψης", περιοδικό ΑΛΗΘΕΙΑ, Μάιος Άρθρα σε ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 1. Τρία πεντάλεπτα για τη Σχολή της Φραγκφούρτης, περιοδικό ΤΕΤΑΡΤΟ 16, Από την ανατροπή της πολιτικής; Οικονομίας του G.Bataille στο υδάτινο όνειρο του G.Bachelard, Περιοδικό ΤΕΤΑΡΤΟ, 17 Σεπτ Η Ελλάδα σε εξέλιξη (;) περιοδικό ΤΕΤΑΡΤΟ, 18, Οκτ Ο ανθρωποφάγος φόβος, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, Μάιος Σημεία των καιρών, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 28 Μαίου Κενά περιεχομένου, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 28.Ιουν Σχήματα ζωής, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 23 Οκτ Νεωτερικότητα και παρόν, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 5 Σεπτ Για την ελληνική πεζογραφία, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, Σεπτ Ταξίδι του Γκιούλιβερ στην Ελλάδα, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 12 Οκτ Έλληνες ταξιδιώτες στην Ελλάδα, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, Οκτ Ο μαρξισμός ως ιδεολογία, του Κ. Παπαϊωάννου, στο περ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, τομ. 7, Σειρήνες που απωθούν, εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 29 Ιουλ Mύθος και δικαιοσύνη, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Δεκ Η αισθητική ως αντίδοτο του σύγχρονου μηδενισμού, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Δεκ Η διαφωνία βάση της κριτικής σκέψης, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10 Δεκ Richard Rorty, Αλληλεγγύη, η φιλελεύθερη ουτοπία, Ιαν Η κατάπτωση της μαζικής δημοκρατίας, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 7 Ιαν Η Άννα Άρεντ και το τέλος της πολιτικής, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 3 Δεκ Κοινωνία στα μέτρα της ανθρώπινης φύσης, εφημ. ΚΑΘΗΜΗΕΡΙΝΗ, 21 Ιαν Δημοκρατικός σοσιαλισμός και ενσυνείδητα άτομα, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 4 Φεβ Ernesto Laclao Ηγεμονισμός και ελευθερία, η διπλή όψη των ανταγωνισμών, εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Φεβρ, Είναι, ποιείν, λέγειν, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής, Απριλ Πλέοντας με την πρύμνη, το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 10 Μαίου Στοχαστικός βίος, εφημ. το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 25 Οκτ Η επιστροφή στη σκέψη των αρχαίων, εφημ. το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 10 Ιαν Η εμπορευματοποίηση της λογοτεχνίας, το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 14 Μαρτίου O Νίτσε απαντά στην ευτέλεια εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, Σεπτ Η χρεωκοπία του Homo Estheticus, εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 24 Δεκ

6 30. Από τη γεωμετρική στην ηλεκτρονική προοπτική, εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, Απρ Για την Ελληνική μας ταυτότητα, εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, 2 Σεπτ Αντιποίηση δημοσίου λόγου, εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, 28 Απρ Ο Κύριος/η Κυρία με τις καμέλιες, εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, Απρ Η φιλοσοφία ως γιατρικό της πολιτικής, εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, 15 Δεκ Διαφορετικές λογικές για να σκεφτόμαστε αλλιώς, εφημ. τα ΝΕΑ του Σαββάτου, Οκτ Μεταγλωττίσεις στο πνεύμα της αντιπαροχής, εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 24 Φεβ Εργασία και παιδεία στον νέο κόσμο της αγοράς, εφημ. ΑΥΓΗ Η αρπαγή της Ευρώπης, εφημ. ΑΥΓΗ Σεπτ Η απαρασάλευτη τάξη του λόγου και η Κριτική των Ιδεολογιών, εφημ. ΑΥΓΗ, 22 Ιουν Έλληνες ταξιδιώτες στην Ελλάδα, εφημ. τα ΝΕΑ, Οκτ Αυθεντική και δήθεν Λογοτεχνία, Βιβλιοθήκη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 4/12/ Ρέκβιεμ για ένα κόσμο πού χάθηκε, Βιβλιοθήκη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 11/12/ Δημιουργία μνήμης, Βιβλιοθήκη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 23/12/ «Αποικίες τιμωρημένων» στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Η αρπαγή της Ευρώπης, εφημ. ΑΥΓΗ, Σεπτ Από την τεχνο-λογιστική στην σκεπτόμενη πολιτική, εφημ. ΑΥΓΗ, 1 Απριλ Ιστορία, κριτική, θεωρία, εφημ. ΑΥΓΗ, Μαιος Διεργασίες επίγνωσης, εφημ. ΑΥΓΗ Νοέμβριος Η σκέψη του Κ.Καστοριάδη, εφημ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 16 Φεβρ Επικοινωνία Γραφείο: 208 Παλαιού κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής Τηλέφωνο: adeli@edlit.auth.gr CURRICULUM VITAE Alexandra Deligiorgi holds a degree in Philosophy (Aristotle University of Therssaloniki, Greece), a Master s Degree in Sociology Ethnology (Sorbonne University, Paris V, France) and a Post-graduate Degree (D.E.A.) in Sociology (Sorbonne University, Paris V, France). She has attended the interdisciplinary seminars of anthropogy of the Ecole des Hautes Eudes of Paris, and

7 she holds a Ph. D in philosophy cum laude, (Aristotle University of Thessaloniki, Greece). She has been elected unanimously full Professor of Philosophy in September 2002 and she has been Director of a Laboratory of Philosophy of Social Sciences since Pr. Deligiorgi has been honored with a scholarship of the French Government for studies in Paris, France, and a three-month Fulbright scholarship for visiting the City University of New York, U.S.A and she was invited twice by the Center of the Hellenic Studies of Princeton University, U.S.A., for a 2 and 3-month visits. For research in academic libraries, she spent a 9-month educational leave in Paris, during , and a 2-month leave in the University of Princeton, USA, in In 1992, she spent a 6-month educational leave also in Paris, for the same purpose, and again in 1995, a 6-month educational leave in Oxford, a 6-month educational leave in 2000, in Princeton and Oxford, and for writing, a 2-month educational leave in Gotland, Sweden in She has visited the Latrobe University in Melbourn, Australia, the Academy of Social Sciences of Beijng, China, the University of Montreal, Canada, the University of Buenos Aires, Argentina and the New University of Lisboa, Portugal. In 1998, she was awarded the first national prize for essay in Greece, for a book listed below. She has published articles in Greek and foreign philosophical and literary Reviews, and has participated in several meetings of philosophy and literary criticism in Greece and abroad. Pr. A.D. is member of the Society of Greek Writers, of the Societry of European Writers, of the Greek Philosophical Society and of the Society of Writers of Thessaloniki. Since 1990, she has been publishing, periodically, articles and book reviews in the Greek press (TO VEMA, NEA, KATHEMERINI). Pr. A.D. has been occupied with literary work for the last 30 years. A few of her literary texts have been translated in French, German and Dutch and certain of them have been integrated in German and Dutch anthologies of Greek Literature. Her literary work was the object of a PhD thesis published in German (see M.Priinzinger, Mythen, Metaphern und Metamorphosen, ed.j.b.metzler, 1997). PUBLICATIONS IN PHILOSOPHY 1. An Introductory Study of Sociometry, p.115, publication no 16 of the Polytechnic School of the Aristotelean Univ. of Thessaloniki, An epistemological approach of the Sociology of Georges Gurtvitch (p.290) publication no 16 of the Faculty of letters, of the Aristotle University of Thessaloniki. 3. The Critic Marx : , ed. Gutenberg, Athens 1985 (p.136). 4. The Fragmented Reason and the Modernist Thought, (p.295) Thessaloniki Anoston Hemar, the Intellectual Itinerary of Niocolas Calas, essay, ed. Agra, Athens 1997, awarded the national prize for essay in Greece, for Modernism in Contemporary Philosophy, (p.569) ed. Alexandreia, Athens 1996,1997, New enriched edition in Issues of Modern Thought ed. Plethron, Athens 1997 (p.140).

8 8. Perspectival Thought,from Quattrocento to the Electronic Novecento ed. Alexandreia, Athens 2002 (p.407). 9. Kairos, (p.260) ed. Alexandreia, Athens Philosophy of Social Sciences. Positivistic, Hermeneutical and Dialectical Approaches, ed. Ziti, Thessaloniki Nov PUBLICATIONS in Literature 1. Androgys, roman, ed. Kedros, The Voices, short stories, ed. Hypsilon, Athens 1982, Golden Moon, roman, ed. Hestia, Athens 1988,1989, Stories of a Minimal Age, ed. Hestia, Athens Dark Matter, roman ed. Kedros, Athens One s own Life, short stories, ed. Melani, Athens Tender Compagnion, ed. Agra, Athens July 2011 (awarded the prize "Nikos Themelis" 2012)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Oνοματεπώνυμο: Παναγιώτα Βάσση Ιδιότητα: Δρ Φιλοσοφίας

Oνοματεπώνυμο: Παναγιώτα Βάσση Ιδιότητα: Δρ Φιλοσοφίας Oνοματεπώνυμο: Παναγιώτα Βάσση Ιδιότητα: Δρ Φιλοσοφίας Γνωστικά Αντικείμενα: Κοινωνική και Πολιτική Φιλοσοφία, Ηθική Φιλοσοφία, Νεοελληνική Φιλοσοφία, Φιλοσοφία της Διασποράς, Φιλοσοφία και Λογοτεχνία,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Πλάγγεσης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γιάννης Πλάγγεσης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γιάννης Πλάγγεσης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεννήθηκα το 1946 στη Λεύκα Μεσσηνίας και σπούδασα φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1968-72) και στο Πανεπιστήμιο του Sheffield της Αγγλίας (1979-82).

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγγραφείς του τεύχους

Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους [ 109 ] Ο Θανάσης Αγάθος είναι λέκτορας Νεο ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΕΚ 268/Β /3.2

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΕΚ 268/Β /3.2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΕΚ 268/Β /3.2.2017) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Σ Ρ Ω Μ Α Ν Ο Σ Τ Ο Υ Α Ν Τ Ω Ν Ι Ο Υ

Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Σ Ρ Ω Μ Α Ν Ο Σ Τ Ο Υ Α Ν Τ Ω Ν Ι Ο Υ ~ 1 ~ Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Σ Ρ Ω Μ Α Ν Ο Σ Τ Ο Υ Α Ν Τ Ω Ν Ι Ο Υ Βυζαντίου 12, Ν. Σμύρνη, 17 121, Αθήνα. Τηλ. 210-9326229, 6946-092155 e-mail: romanos@uoc.gr, vromanos@otenet.gr. I. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Dr Marios Vryonides. Curriculum Vitae I. PERSONAL DETAILS.. 2 II. EDUCATION... 3 III. WORK EXPERIENCE. 4

Dr Marios Vryonides. Curriculum Vitae I. PERSONAL DETAILS.. 2 II. EDUCATION... 3 III. WORK EXPERIENCE. 4 Curriculum Vitae Dr Marios Vryonides I. PERSONAL DETAILS.. 2 II. EDUCATION.... 3 III. WORK EXPERIENCE. 4 IV. PRESENTATIONS IN CONFERENCES AND SEMINARS... 5 V. PUBLICATIONS.... 6-1 - I. PERSONAL DETAILS

Διαβάστε περισσότερα

Θ. Μανώλη - Ν. Χατζηορφανός ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Θ. Μανώλη - Ν. Χατζηορφανός ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Θ. Μανώλη - Ν. Χατζηορφανός ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Η χρήση των Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών: Στάσεις των χρηστών της Βιβλιοθήκης Επιστημών Αγωγής, Φιλοσοφίας

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής (2016: έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και εκκρεμεί ο διορισμός του)

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής (2016: έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και εκκρεμεί ο διορισμός του) 1 Ονοματεπώνυμο: Γιάννης Λεοντάρης Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής (2016: έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και εκκρεμεί ο διορισμός του) Γνωστικό αντικείμενο: Θεωρία του Κινηματογράφου Ερευνητικά

Διαβάστε περισσότερα

eion.gr

eion.gr nikolpanteion@pant eion.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΡΟΣΟΣ 2. ΟΝΟΜΑ : ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 25/10/1951 4. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ίδρυμα ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα Καθηγήτρια Διαπολιτισμικές σπουδές με έμφαση στην αξιοποίηση και προώθηση του υλικού πολιτισμικού προϊόντος

Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα Καθηγήτρια Διαπολιτισμικές σπουδές με έμφαση στην αξιοποίηση και προώθηση του υλικού πολιτισμικού προϊόντος Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα Καθηγήτρια Διαπολιτισμικές σπουδές με έμφαση στην αξιοποίηση και προώθηση του υλικού πολιτισμικού προϊόντος Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ανδρέας Μιχαλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών Τόπος Γέννησης: Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Στα παραπάνω θέματα θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις μέσω του σεμιναρίου που έχουμε σχεδιάσει με γενικό τίτλο:

Στα παραπάνω θέματα θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις μέσω του σεμιναρίου που έχουμε σχεδιάσει με γενικό τίτλο: Τι άραγε χρειάζεται η Φιλοσοφία σ ένα κόσμο που όλο και περισσότερο κυριαρχείται από τις τεχνικοποιημένες επιστήμες, οι οποίες όλο και περισσότερο καταλαμβάνουν τον χώρο που κάποτε ανήκε σε εκείνη και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΐΟΥ ΔΕ ΤΡΙ ΤΕ 3-6 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Π.ΛΕΣΧΗ ΙΠΠ. 15 (ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΐΟΥ ΔΕ ΤΡΙ ΤΕ 3-6 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Π.ΛΕΣΧΗ ΙΠΠ. 15 (ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΐΟΥ 2015 - ΔΕ ΤΡΙ ΤΕ 2 3 4 12 3 ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ 641-7 9 ΑΝΟΙΧΤΟ 3-6 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ 641 6 9 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - 9 10 11 12 3 ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ 641 3-6 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αννα Β. Μανδυλαρά Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αννα Β. Μανδυλαρά Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ιούνιος 2013 Αννα Β. Μανδυλαρά Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ημερομηνία γεννήσεως: 24.06.1962 Ελληνική υπηκοότητα. Ενα παιδί. Διεύθυνση εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΛΟΗ ΜΠΑΛΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Πλάτων, Αριστοτέλης, Σοφιστές ιατρικοί συγγραφείς.

ΧΛΟΗ ΜΠΑΛΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Πλάτων, Αριστοτέλης, Σοφιστές ιατρικοί συγγραφείς. ΧΛΟΗ ΜΠΑΛΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Πλάτων, Αριστοτέλης, Σοφιστές ιατρικοί συγγραφείς. TITΛOI ΣΠOY ΩN ιδακτορική διατριβή, Φιλοσοφική Σχολή AΠΘ, Tµήµα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής,

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D013467/01 τελικό.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D013467/01 τελικό. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2011 (OR. en) 8890/11 ECOFIN 191 STATIS 32 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 1.4.2011 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Μαθήματος: Αναπαραστάσεις της Παιδικής Ηλικίας: Υποκειμενικότητα και Εξουσία

Τίτλος Μαθήματος: Αναπαραστάσεις της Παιδικής Ηλικίας: Υποκειμενικότητα και Εξουσία Τίτλος Μαθήματος: Αναπαραστάσεις της Παιδικής Ηλικίας: Υποκειμενικότητα και Εξουσία Κωδικός μαθήματος: SEAB112 (3Ω/Ε) Εξάμηνο σπουδών: 8o Είδος μαθήματος: Επιλογής Μονάδες ECTS: 5 Διδάσκων: Γιάννης Πεχτελίδης

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Σπυρίδων-Θεόδωρος Θ. Πολυμέρης Ε.ΔΙ.Π.

Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Σπυρίδων-Θεόδωρος Θ. Πολυμέρης Ε.ΔΙ.Π. Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Σπυρίδων-Θεόδωρος Θ. Πολυμέρης Ε.ΔΙ.Π. (Φ.Ε.Κ. αριθ. Φύλλου 98/ΤΝΠΔΔ/7-5-2003) ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πτυχίο

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Κουστένης Δόμνα Κόφφα Βασιλική Λάζου

Παναγιώτης Κουστένης Δόμνα Κόφφα Βασιλική Λάζου Οι συγγραφείς Ο Παναγιώτης Κουστένης είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ιδίου ιδρύματος. Τα ερευνητικά του

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τσίρος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τσίρος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τσίρος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους e-mail: n.tsiros@nsk.gr 1. Τίτλοι Σπουδών και Υποτροφίες - 1987: Πτυχίο Νομικής Σχολής Αθηνών, τμήμα Νομικό. - 1988-1992:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΤΗ, Ιουλίου 2007

ΕΛΑΤΗ, Ιουλίου 2007 4 η Συνάντηση Εργασίας Workshop ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΘΗΚΩΝ Αίθουσα Συνεδριάσεων ΕΛΑΤΗ, 18-22 Ιουλίου 2007 Οργανωτική Επιτροπή: Κων. Σκορδούλης (Παν. Αθηνών),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Η Κατερίνα Αλεξίου είναι RCUK Academic Fellow στο Open University της Αγγλίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτορας της Bartlett School of Graduate

Διαβάστε περισσότερα

120 Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής Θεσσαλονίκης

120 Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής Θεσσαλονίκης 120 Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής Θεσσαλονίκης Σκοπός Σκοπός αυτού του Τμήματος είναι η ανάδειξη επιστημόνων ικανών να καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε προσωπικό για την διδασκαλία των μαθημάτων της

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά)

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Γενικά βιογραφικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Κουζής Διευθύνσεις και τηλέφωνα Εργασίας: s Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγρού 136, ΤΚ 176 71 - Καλλιθέα, Γραφείο Δ8 νέου κτιρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (Επιλογή)

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (Επιλογή) Αθανάσιος Σακελλαριάδης Eπ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Τμήμα ΦΠΨ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων asakel@uoi.gr Γνωστικά πεδία: Φιλοσοφία της Επιστήμης, Φιλοσοφία της Γλώσσας, Φιλοσοφία του Νου, Φιλοσοφία της Λογοτεχνίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ για Σδών ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ University of Caen Basse-Normandie France 0 University of Lille 3 Charles de Gaulles France 00 8 0 U,P 3 4 0 3 U,P,D 3 Universite de Liege Belgium 0 Languages 0 0 P

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Το Τμήμα Φιλολογίας είναι μέρος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις τομείς: τον Τομέα Κλασικών Σπουδών, τον Τομέα Μεσαιωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: ΚΟΙΝ107 Κλασική Κοινωνιολογική Θεωρία. Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής

Μάθημα: ΚΟΙΝ107 Κλασική Κοινωνιολογική Θεωρία. Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής Σε τι αναφέρεται το μάθημα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθημα: ΚΟΙΝ107 Κλασική Κοινωνιολογική Θεωρία Σωτήρης Χτούρης,

Διαβάστε περισσότερα

Συµεών Καραφόλας Σύντοµο βιογραφικό σηµείωµα

Συµεών Καραφόλας Σύντοµο βιογραφικό σηµείωµα Συµεών Καραφόλας Σύντοµο βιογραφικό σηµείωµα Ο Συµεών Καραφόλας είναι καθηγητής της Χρηµατοοικονοµικής ιοίκησης του Τµήµατος Λογιστικής και Χρηµατοοικονοµικής στο ΤΕΙ υτικής Μακεδονίας, όπου εντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2011 (09.12) (OR. en) 18335/11 ECOFIN 876 STATIS 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2011 (09.12) (OR. en) 18335/11 ECOFIN 876 STATIS 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2011 (09.12) (OR. en) 18335/11 ECOFIN 876 STATIS 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 22 Νοεμβρίου 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3003 25 Απριλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 451 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Αριθμ. 4778 Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία ΑΘΗΝΑ 2009 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σπουδές 1976 Απολυτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ University of Caen Basse- Normandie France 0 8 8 U,P University of Lille 3 Charles de Gaulles France 00 3 3 U,P,D 3 Universite de Liege Belgium 0 Languages(French) 0 0 P 5 Aristotle

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Αριθμός εξερχόμενων φοιτητών Συνολικός αριθμός μηνών Αριθμός εισερχόμενων φοιτητών Συνολικός αριθμός μηνών Επίπεδο Σπουδών out/εξ. in/εισ. out/εξ. in/εισ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ University of Caen

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών με την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες Κωνσταντίνα Στεφανίδου, PhD

Η σχέση Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών με την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες Κωνσταντίνα Στεφανίδου, PhD Η σχέση Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών με την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες Κωνσταντίνα Στεφανίδου, PhD Εργαστήριο Διδακτικής, Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

και ηµόσιας ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών 1988-92: Αναπληρωτής Καθηγητής των ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα

και ηµόσιας ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών 1988-92: Αναπληρωτής Καθηγητής των ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΣΠΟΥ ΕΣ Ιούνιος 1981: ιδάκτωρ των ιεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήµιο Pantheon Sorbonne (Παρίσι Ι) µε άριστα 1980-1981: Πανεπιστήµιο Παρίσι Ι, Diplome d Etudes Approfondies (DEA) Ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή (Φανή) Κομσέλη 2. Εκπαίδευση: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών 3. Δ/νση εργασίας: ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος 4. Τηλ.: 213.1306.236, -255, -200, -204

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ. Φοινίκη Αλεξάνδρου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ. Φοινίκη Αλεξάνδρου ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Φοινίκη Αλεξάνδρου Λεμεσός 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Πλοήγησης στην Ηλεκτρονική Αρχαιογνωσία

Οδηγός Πλοήγησης στην Ηλεκτρονική Αρχαιογνωσία [Βιβλιογραφίες-Ηλεκτρονικές πηγές] Οδηγός Πλοήγησης στην Ηλεκτρονική Αρχαιογνωσία Κλασικές σπουδές και Ενημέρωση Σχολές-Τμήματα - Σχολές-Τμήματα - Ινστιτούτα - Κέντρα ερευνητικά - Ομάδες διαλόγου Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Γ έτος: 1. Εισαγωγικά στο μάθημα. Αρβανίτη Ευγενία, ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών earvanitis@aegean.

ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Γ έτος: 1. Εισαγωγικά στο μάθημα. Αρβανίτη Ευγενία, ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών earvanitis@aegean. ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Γ έτος: 1. Εισαγωγικά στο μάθημα Αρβανίτη Ευγενία, ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών earvanitis@aegean.gr 1 Δραστηριότητα Πόσο διεθνοποιημένος είναι ο ρόλος του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ταχ. Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου Aθήνα, 10/4/2017 Τηλέφωνο: 210-7277910 Αρ. Πρωτ. 364 Πληροφορίες: Μαρία - Άννα Σανταμούρη Προς: Tα μέλη του

Διαβάστε περισσότερα

Athens by sound. Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008. Δελτίο Τύπου

Athens by sound. Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008. Δελτίο Τύπου Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008 Δελτίο Τύπου Athens by sound Αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο το κτισμένο. Αρχιτεκτονική συγκροτούν όλες οι ποιότητες του χώρου υλικές και άυλες. Η ατμόσφαιρα, οι ήχοι, οι μυρωδιές,

Διαβάστε περισσότερα

Curriculum Vitae Dr George N. Politis Lecturer in Social Philosophy Department of Philosophy University of Athens, Greece Books by George N.

Curriculum Vitae Dr George N. Politis Lecturer in Social Philosophy Department of Philosophy University of Athens, Greece Books by George N. Curriculum Vitae Dr George N. Politis Lecturer in Social Philosophy Department of Philosophy University of Athens, Greece Tel: 0030 210 727 7321, fax: 0030 210 727 7535 e-mail: gpolitis@ppp.uoa.gr Books

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Ανδρουλιδάκης Καθηγητής

Κώστας Ανδρουλιδάκης Καθηγητής Κώστας Ανδρουλιδάκης Καθηγητής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γεννήθηκε το 1956 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978: πτυχίο Νομικής, 1982: άδεια άσκησης της δικηγορίας, από την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Μαθημάτων Ιστορία «Ο ελληνισμός της Ανατολής» Φιλοσοφία. Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών Νοέμβριος Ιανουάριος 2018

Κύκλος Μαθημάτων Ιστορία «Ο ελληνισμός της Ανατολής» Φιλοσοφία. Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών Νοέμβριος Ιανουάριος 2018 Κύκλος Μαθημάτων Ιστορία «Ο ελληνισμός της Ανατολής» Φιλοσοφία Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών Νοέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018 Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης Ιανουάριος 2018 - Μάρτιος 2018 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Mεταπτυχιακών Φοιτητών

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Mεταπτυχιακών Φοιτητών Πρόγραμμα Σεμιναρίων Mεταπτυχιακών Φοιτητών Το κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει 3 επίπεδα που αφορούν σεμινάρια (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ). Θα πρέπει με το τέλος των σπουδών σας η αναλυτική σας βαθμολογία να αναγράφει

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Χρήστος Παπακώστας

Δρ. Χρήστος Παπακώστας Ερευνητικά Πεδία Ενδιαφέροντα Δρ. Χρήστος Παπακώστας Christos Papakostas, PhD Χορός, Μουσική, Λαογραφία, Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτισμικές ταυτότητες, ++302431047059 Επικοινωνία: christospakostas@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Διεύθυνση: Παν/πολη, 15784 Ιλίσια Πληροφορίες: Μ. Σανταμούρη Τηλέφωνο: 210 7277910 e-mail: msant@ill.uoa.gr Αθήνα, 02/06/2017 Αρ. Πρωτ.: 442 ΠΡΟΣ:Tα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 1 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 2 Γιατί να επιλέξω τη Γαλλία ; Πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα Αριστο ακαδημαϊκό επίπεδο Πολύτιμη εμπειρία 3 Σπουδές ανοιχτές σε όλους 323 933 ξένοι φοιτητές στη Γαλλία (12,3%)

Διαβάστε περισσότερα

102 Φιλοσοφίας Πάτρας

102 Φιλοσοφίας Πάτρας 102 Φιλοσοφίας Πάτρας Το Τμήμα Φιλοσοφίας ιδρύθηκε με το Π.Δ. 206/1999 (Φ.Ε.Κ. 176/6-9-1999) και αποτελεί το πρώτο και μοναδικό αμιγώς φιλοσοφικό τμήμα στην Ελλάδα. Άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο διδασκόμενος αναμένεται να είναι σε θέση να:

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο διδασκόμενος αναμένεται να είναι σε θέση να: Τίτλος Μαθήματος: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ Κωδικός Μαθήματος: MUS 651 Κατηγορία Μαθήματος: (Υποχρεωτικό/Επιλεγόμενο) Υποχρεωτικό Επίπεδο Μαθήματος: (πρώτου, δεύτερου

Διαβάστε περισσότερα

A.G.M. Decisions. As per attachments. 0051/00008127/en General Meeting AIAS INVESTMENT PUBLIC LTD AIAS

A.G.M. Decisions. As per attachments. 0051/00008127/en General Meeting AIAS INVESTMENT PUBLIC LTD AIAS 0051/00008127/en General Meeting AIAS INVESTMENT PUBLIC LTD AIAS As per attachments A.G.M. Decisions Attachments: 1. Dilosi Katochis 2. Dilosi Katochis 3. Dilosi Katochis 4. Announcement Non Regulated

Διαβάστε περισσότερα

Δ4.3. Μια Δημοσίευση σε έγκυρο περιοδικό και δυο Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις στα Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων

Δ4.3. Μια Δημοσίευση σε έγκυρο περιοδικό και δυο Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις στα Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ-Υποέργο 07 Επιστροφή του Αρχιμήδη: Συμβολή στην Μελέτη της Υδραυλικής Μηχανικής και Υδροδυναμικής Συμπεριφοράς των Αρχιμήδειων Κοχλιωτών Υδροτροχών για Ανάκτηση του Υδροδυναμικού Φυσικών

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστικό αντικείμενο: Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης των Νεότερων Χρόνων από την Αναγέννηση έως την Τέχνη του Μπαρόκ

Γνωστικό αντικείμενο: Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης των Νεότερων Χρόνων από την Αναγέννηση έως την Τέχνη του Μπαρόκ Ναυσικά - Σωτηρία Λιτσαρδοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Γνωστικό αντικείμενο: Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης των Νεότερων Χρόνων από την Αναγέννηση έως την Τέχνη του Μπαρόκ E-mail: nancylitsardo@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 29-1-02 μέχρι 30-9-04 Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 29-1-02 μέχρι 30-9-04 Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΩΤΗΣ Π. ΔΡΟΥΜΠΑΛΗΣ Τηλ. οικίας 2721-0-92824 Φιλοποίμενος 23 εργασίας 2761-0-24270 Καλαμάτα Τ.Κ. 24100 Fax 2761-0-62209 κινητό 6976333407 E-mail: ghkypa@otenet.gr fdroumbalis@teikal.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΥΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΥΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014-15 Α ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1. Πλάτων, Πολιτεία, βιβλία 1-4 και 7-10. 2. Ομήρου Ιλιάδα, ραψ. Α, Ι, Σ, Ω, Οδύσσεια, ραψ. α, ζ,

Διαβάστε περισσότερα

2.3. Other teaching 1995-20013. Tutor of Greek language- advanced level (International scholarship program of the University of Athens)

2.3. Other teaching 1995-20013. Tutor of Greek language- advanced level (International scholarship program of the University of Athens) CURRICULUM VITAE Associate professor Name: Eleni Panaretou Date of birth: 5/8/ 1958 Place of birth: Athens Address: School of Philosophy, University Campus at Zografou, room 601 email: epanar@phil.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μιχαήλ Νικητάκης 1, Ανέστης Σίτας 2, Γιώργος Παπαδουράκης Ph.D 1, Θοδωρής Πιτηκάρης 3

Μιχαήλ Νικητάκης 1, Ανέστης Σίτας 2, Γιώργος Παπαδουράκης Ph.D 1, Θοδωρής Πιτηκάρης 3 Information literacy and the autonomous learner Μιχαήλ Νικητάκης 1, Ανέστης Σίτας 2, Γιώργος Παπαδουράκης Ph.D 1, Θοδωρής Πιτηκάρης 3 1) Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης, nikit@lib.teiher.gr, r,

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Μαθήματος. Μεθοδολογία Έρευνας. Κωδικός Μαθήματος ADE101. Τύπος μαθήματος. Υποχρεωτικό. 1 ο εξάμηνο. Έτος / Εξάμηνο φοίτησης

Τίτλος Μαθήματος. Μεθοδολογία Έρευνας. Κωδικός Μαθήματος ADE101. Τύπος μαθήματος. Υποχρεωτικό. 1 ο εξάμηνο. Έτος / Εξάμηνο φοίτησης Τίτλος Μαθήματος Μεθοδολογία Έρευνας Κωδικός Μαθήματος ADE101 Τύπος μαθήματος Υποχρεωτικό Επίπεδο Μεταπτυχιακό Έτος / Εξάμηνο φοίτησης Όνομα Διδάσκοντα 1 ο εξάμηνο Ρίτα Παναούρα ECTS 10 Διαλέξεις / εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ανδρέας Μιχαλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών Τόπος Γέννησης: Αθήνα Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Master στην Αρχιτεκτονική (Master of Science), αριθμός πράξης αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.: 1/250, 25-11-1994.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Master στην Αρχιτεκτονική (Master of Science), αριθμός πράξης αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.: 1/250, 25-11-1994. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Προσωπικά Στοιχεία ΟΝΟΜΑ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-5294552 FAX: 210-5294553 KINHTO: 6977-356013 E-mail: vissilia@aua.gr ΒΙΣΙΛΙΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Θεολογίας; Τι σπουδές θα κάνω; Θα βρω μετά δουλειά; Προβληματική Προοπτικές Το Τμήμα Θεολογίας αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Κοινωνικής και Ποιμαντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ -4-

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ -4- ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ -4- (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ & ΣΧΟΛΉ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: , , , , /2 Αρ. Τηλ.: Ιανουαρίου 2010

Αρ. Φακ.: , , , , /2 Αρ. Τηλ.: Ιανουαρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Φακ.: 4.17.36.4, 4.17.36.6, 4.17.36.7, 4.17.36.26,4.17.36.27.3/2 Αρ. Τηλ.: 22800846 E-mail: circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1 - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Αριθμός εξερχόμενων φοιτητών Συνολικός αριθμός μηνών Αριθμός εισερχόμενων φοιτητών Συνολικός αριθμός μηνών Επίπεδο Σπουδών out/εξ. in/εισ. out/εξ. in/εισ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ University of Caen

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καρόλου Ντηλ 14, ΤΚ54623 Θεσ/νίκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καρόλου Ντηλ 14, ΤΚ54623 Θεσ/νίκη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Ιδιότητα : Τόπος γέννησης : Διεύθυνση : Γεωργία Γαβριηλίδου ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σέρρες Καρόλου

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Κωνσταντίνος Γώγος

Δρ. Κωνσταντίνος Γώγος Δρ. Κωνσταντίνος Γώγος (Εκλεγμένος Λέκτορας, Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ) kgogos@turkmas.uoa.gr ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών,

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση της προθεσμίας υποβολής Περιλήψεων έως και το Σάββατο 05 Ιουνίου, Εξαιτίας ευγενικών παρακλήσεων, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την

Επέκταση της προθεσμίας υποβολής Περιλήψεων έως και το Σάββατο 05 Ιουνίου, Εξαιτίας ευγενικών παρακλήσεων, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΒSTRACTS http://childrenwelfaresm.com/ Επιστημονικός Φορέας Διοργάνωσης: Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Συμμετέχων Φορέας Διοργάνωσης: To Xαμόγελο του Παιδιού Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούµενα Προσόντα για Θέσεις Ακαδηµαϊκού Προσωπικού / Qualifications of Academic Staff. (English text follows)

Απαιτούµενα Προσόντα για Θέσεις Ακαδηµαϊκού Προσωπικού / Qualifications of Academic Staff. (English text follows) Απαιτούµενα Προσόντα για Θέσεις Ακαδηµαϊκού Προσωπικού / Qualifications of Academic Staff. (English text follows) 23. (1) Για τη θέση Λέκτoρα απαιτείται διδακτoρικό δίπλωµα αvαγvωρισµέvoυ Παvεπιστηµίoυ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Φωτογραφία. Προσωπικά στοιχεία. Γνωστικό αντικείμενο: Αθλητική Ψυχολογία με έμφαση τις εφαρμογές

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Φωτογραφία. Προσωπικά στοιχεία. Γνωστικό αντικείμενο: Αθλητική Ψυχολογία με έμφαση τις εφαρμογές ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Φωτογραφία Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ιδιότητα: Γνωστικό αντικείμενο: Τομέας: Εργαστήριο: Τρέχουσα διοικητική θέση: Προσωπική ιστοσελίδα: Τσορμπατζούδης Χαράλαμπος Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

http://kdl.kyvl.org/cgi/b/bib/bib-idx?c=eadimages;cc=eadimages;page=simple

http://kdl.kyvl.org/cgi/b/bib/bib-idx?c=eadimages;cc=eadimages;page=simple ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ pdf/doc http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/ http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/chrkonstantinidou/ http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/media/ http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/chrkonstantinidou/pms

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΟΥ. Τέχνη και τεχνική της δηµιουργικής γραφής ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ

ΠΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΟΥ. Τέχνη και τεχνική της δηµιουργικής γραφής ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ ΟΥ Η ιστοσελίδα της είναι www.snikolaidou.gr ISBN: 978-960-566-330-8 µã. º.» Ì/ª ª 3894_013KP_LEXEIS_CV.indd 1 6330 ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ Τέχνη και τεχνική της δηµιουργικής γραφής Φωτο.:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ Τόπος γέννησης Οικογενειακή κατάσταση : Αθήνα : Μητέρα δύο παιδιών ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Διδακτορική διατριβή: Πτυχίο Μουσικολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ Εισηγητές: Μίλτος Ασλάνογλου Energy Regulation Expert O Μίλτος Ασλάνογλου υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) μεταξύ του 2010 2015, και υπήρξε επικεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

EVENTS SERIES «Πολιτισμός, Παιδεία και Πολιτική»

EVENTS SERIES «Πολιτισμός, Παιδεία και Πολιτική» EVENTS SERIES 2019 «Πολιτισμός, Παιδεία και Πολιτική» Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard σας προσκαλεί στη διάλεξη της Άλκηστης Ρόδη, Επίκουρης Καθηγήτριας Αστικού και Πολεοδομικού

Διαβάστε περισσότερα

I. Μητρώο Εξωτερικών Μελών της ημεδαπής για το γνωστικό αντικείμενο «Μη Γραμμικές Ελλειπτικές Διαφορικές Εξισώσεις»

I. Μητρώο Εξωτερικών Μελών της ημεδαπής για το γνωστικό αντικείμενο «Μη Γραμμικές Ελλειπτικές Διαφορικές Εξισώσεις» Τα μητρώα καταρτίστηκαν με απόφαση της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης της ΣΝΔ της 18ης Απριλίου 2013. Η ανάρτησή τους στον ιστότοπο της ΣΝΔ εγκρίθηκε με απόφαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της 24ης Απριλίου 2013.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ MARIA GIANNAKAKI

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ MARIA GIANNAKAKI Ζευγάρι The Couple Ακρυλικό & μελάνι σε μετάξι Acrylic and ink on silk 47x66cm Λ.Τ. 2.500,00 Τοπίο από κλωστές Landscape of threads Ακρυλικό & μελάνι σε ριζόχαρτο Acrylic & ink on rice paper 60x160cm Λ.Τ.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιανουαρίου 2016 (OR. fr) Θέμα: Αντικατάσταση μέλους της επιτροπής που προβλέπεται στο άρθρο 255 ΣΛΕΕ

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιανουαρίου 2016 (OR. fr) Θέμα: Αντικατάσταση μέλους της επιτροπής που προβλέπεται στο άρθρο 255 ΣΛΕΕ Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιανουαρίου 2016 (OR. fr) 5709/16 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Δικαστήριο 27 Ιανουαρίου 2016 LIMITE JUR 55

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 84 Τηλ. 210 7274299 Fax. 210 7274046 Email: deansos@uoa.gr Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεί βασική πηγή γνώσης Μας βοηθά να αξιολογήσουμε τη γνώση και να προχωρήσουμε

Αποτελεί βασική πηγή γνώσης Μας βοηθά να αξιολογήσουμε τη γνώση και να προχωρήσουμε Αποτελεί βασική πηγή γνώσης Μας βοηθά να αξιολογήσουμε τη γνώση και να προχωρήσουμε Να αποκτήσουμε εικόνα για σημαντικά επιστημονικά θέματα Να εντοπίσουμε ερευνητικά κενά Να συνοψίσουμε το έργο άλλων ερευνητών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ:

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 ΙΑΛΥΣΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com

Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com Νίκος Σουλιώτης Κοινωνιολόγος Ερευνητής Δ βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com Σπουδές Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση της προθεσμίας υποβολής Περιλήψεων έως και το Σάββατο 05 Ιουνίου, Εξαιτίας ευγενικών παρακλήσεων, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την

Επέκταση της προθεσμίας υποβολής Περιλήψεων έως και το Σάββατο 05 Ιουνίου, Εξαιτίας ευγενικών παρακλήσεων, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΒSTRACTS http://childrenwelfaresm.com/ Επιστημονικός Φορέας Διοργάνωσης: Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Συμμετέχων Φορέας Διοργάνωσης: To Xαμόγελο του Παιδιού Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ΟΥΣΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ. 18/1/2010 ΔΕΥΤΕΡΑ Νεότερη πολιτική φιλοσοφία (Υ) Α. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ 18:00-20:00 ΧΗ8 / ΑΠ4 / ΑΠ8

Α ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ΟΥΣΑ ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ. 18/1/2010 ΔΕΥΤΕΡΑ Νεότερη πολιτική φιλοσοφία (Υ) Α. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ 18:00-20:00 ΧΗ8 / ΑΠ4 / ΑΠ8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010 Α ΕΤΟΣ 18/1/2010 ΔΕΥΤΕΡΑ Νεότερη πολιτική φιλοσοφία (Υ) Α. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ 18:00-20:00 ΧΗ8 / ΑΠ4 / ΑΠ8

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστικό αντικείμενο: Φιλοσοφική Ανθρωπολογία και Αγωγή .:

Γνωστικό αντικείμενο: Φιλοσοφική Ανθρωπολογία και Αγωγή  .: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Γνωστικό αντικείμενο: Φιλοσοφική Ανθρωπολογία και Αγωγή E-mail.: atheodor@psed.duth.gr Σπουδές Πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Α ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 Α ΕΤΟΣ 20.01.2012 Παρασκευή Λογική (Υ) Δ. Χριστοπούλου 14:00-16:00 ΧΗ8 / ΑΠ4 / ΑΠ2 / ΑΠ8 25.01.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ,

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Α.Π.Θ. ΚΑΙ ΑΣΠΑΙΤΕ Επώνυμο: Όνομα: Τόπος γέννησης: Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Η ΠΕΙΘΩ ( σελ ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ (σελ )

ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Η ΠΕΙΘΩ ( σελ ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ (σελ ) ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Η ΠΕΙΘΩ ( σελ. 7-98 ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ (σελ. 101-199 ) ΑΓΓΛΙΚΑ TAKE OFF B1+ Student s Book:

Διαβάστε περισσότερα

Μ. Κορφιατη - Π. Γεωργίου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

Μ. Κορφιατη - Π. Γεωργίου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ Μ. Κορφιατη - Π. Γεωργίου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ Αξιολόγηση υπηρεσιών: Έρευνα χρηστών της ΒιΒλιοθήκης και Υπηρεσίας Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών Μ. Korfiati - P. Georgiou

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση Διάλογος με θέμα: Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης.

Εκδήλωση Διάλογος με θέμα: Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Ηράκλειο, 14 Φεβρουαρίου 2017 Εκδήλωση Διάλογος με θέμα: Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης. Tο Τμήμα KRHTH-ΚΝΩΣΟΣ HJ-11 της AHEPA HELLAS, με αφετηρία το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

3.4 Αζηίεξ ημζκςκζηήξ ακζζυηδηαξ ζημ ζπμθείμ... 64 3.4.1 Πανάβμκηεξ πνμέθεοζδξ ηδξ ημζκςκζηήξ ακζζυηδηαξ... 64 3.5 οιαμθή ηςκ εηπαζδεοηζηχκ ζηδκ

3.4 Αζηίεξ ημζκςκζηήξ ακζζυηδηαξ ζημ ζπμθείμ... 64 3.4.1 Πανάβμκηεξ πνμέθεοζδξ ηδξ ημζκςκζηήξ ακζζυηδηαξ... 64 3.5 οιαμθή ηςκ εηπαζδεοηζηχκ ζηδκ 2 Πεξηερόκελα Δονεηήνζμ πζκάηςκ... 4 Δονεηήνζμ δζαβναιιάηςκ... 5 Abstract... 6 Πενίθδρδ... 7 Δζζαβςβή... 8 ΘΔΩΡΗΣΙΚΟ ΜΔΡΟ... 12 Κεθάθαζμ 1: Θεςνδηζηέξ πνμζεββίζεζξ βζα ηδκ ακζζυηδηα ζηδκ εηπαίδεοζδ...

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Θεολογίας; Τι σπουδές θα κάνω; Θα βρω μετά δουλειά; Προβληματική Προοπτικές Το Τμήμα Θεολογίας αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Κοινωνικής και Ποιμαντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης - 4.11.2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS MUNDUS Σκοποί Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Α.Ε.Ι.: Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. Ανδρέας Καστάνης Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας-Στρατιωτική Ανάλυση Μαχών Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Βιογραφικό Σημείωμα. Ανδρέας Καστάνης Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας-Στρατιωτική Ανάλυση Μαχών Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Βιογραφικό Σημείωμα Ανδρέας Καστάνης Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας-Στρατιωτική Ανάλυση Μαχών Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Στρατιωτική Ιστορία- ανάλυση στρατιωτικών επιχειρήσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας. Αννα Κόλτσιου Νικήτα Αναπλ. Καθηγήτρια

Τμήμα Θεολογίας. Αννα Κόλτσιου Νικήτα Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. Αννα Κόλτσιου Νικήτα Αναπλ. Καθηγήτρια ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Α. ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Θρησκευτική Ετερότητα: εθνικές και θρησκευτικές

Διαβάστε περισσότερα