Περιεχόμενα 3. Κεφάλαιο 1 Σχεδιασμός και καθορισμός διαστάσεων αρμού. Κεφάλαιο 2 Προετοιμασία αρμού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περιεχόμενα 3. Κεφάλαιο 1 Σχεδιασμός και καθορισμός διαστάσεων αρμού. Κεφάλαιο 2 Προετοιμασία αρμού"

Transcript

1

2

3 Περιεχόμενα 3 Κεφάλαιο 1 Σχεδιασμός και καθορισμός διαστάσεων αρμού Κεφάλαιο 2 Προετοιμασία αρμού Κεφάλαιο 3 Προκαταρκτική επεξεργασία προβληματικών υποστρωμάτων Κεφάλαιο 4 Πρώτο γέμισμα διάφορων τύπων αρμών Κεφάλαιο 5 Κριτήρια για την επιλογή σφραγιστικών Κεφάλαιο 6 Βασικοί κανόνες για τη σφράγιση ενός αρμού Κεφάλαιο 7 Εφαρμογή και λείανση του σφραγιστικού Κεφάλαιο 8 Προστασία και συντήρηση των αρμών Κεφάλαιο 9 Οι οδηγίες της ΟΤΤΟ Κεφάλαιο 10 Επεξήγηση των όρων Βιβλιογραφικές σημειώσεις Εισαγωγή Η προσπάθεια να προστατεύσει ο άνθρωπος την οικία του από της ισχυρές επιδράσεις των φυσικών παραγόντων φτάνει πολύ πίσω στο χρόνο. Οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν διάφορα υλικά που έβρισκαν στην φύση για να σφραγίσουν και να γεμίσουν ρωγμές και σημεία άρμωσης. Ένα μοντέρνο σφραγιστικό πρέπει να κάνει ακόμη την ίδια δουλεία δηλ. να προστατεύει από τη σκόνη, τον αέρα και το νερό. Η πρόοδος στον τομέα ειδικών σφραγιστικών για τις εφαρμογές αυτές, είχε σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη υλικών που εγγυούνταν την αξιόπιστη αρμολόγηση. Οι ιδιότητες των σφραγιστικών είναι πολλαπλές. Εκτός από την καλή πρόσφυση του υλικού στα πλευρά του αρμού, το κατάλληλο σφραγιστικό που υιοθετείται σε μία εφαρμογή πρέπει να έχει μεγάλες αντοχές σε εξωτερικές επιδράσεις, συμβατότητα με άλλα υλικά και δυνατότητα απορρόφησης κίνησης (για παράδειγμα θερμική διαστολή των συστατικών). Σε συντομία : το σφραγιστικό πρέπει να σφραγίζει. Για την εγγύηση ενός μόνιμου αρμού πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορα πράγματα. Θα μάθετε τα βασικά αυτά πράγματα από τον επαγγελματικό οδηγό για τον τέλειο αρμό της OTTO.

4 4 Κεφάλαιο 1 - Σχεδιασμός και καθορισμός διαστάσεων αρμού Από το πρωταρχικό στάδιο σχεδιασμού οι διαστάσεις του αρμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Αυτό ισχύει είτε σχεδιάζουμε συνδετικούς αρμούς μεταξύ τοίχου και δαπέδου είτε αρμούς κτιρίων σε εξωτερικούς τοίχους. Κρίσιμα κριτήρια για κατάλληλες διαστάσεις αρμών είναι μεταξύ άλλων και : - Θερμικές και δομικές κινήσεις τμημάτων εξαιτίας της χρήσης τους. - Αποστάσεις μεταξύ των αρμών διαστολής. - Εποχιακές κινήσεις ή στέγνωμα των συστατικών του κτιρίου. - Κινήσεις που προκαλούνται από μικρότερες καθιζήσεις. - Μεταβολή του μήκους των στοιχείων του κτιρίου εξαιτίας της υγρασίας. - Διακυμάνσεις των δομικών στοιχείων. - Κατασκευαστικές διακυμάνσεις των στοιχείων κατά την δόμηση. - Μέγιστη συνολική επιτρεπτή παραμόρφωση του σφραγιστικού αρμολόγησης. Πίνακας διαστάσεων αρμού Πλάτος αρμού Βάθος αρμού (3) Απόσταση μεταξύ αρμών σε m Βασική διάσταση (1) jw σε mm Ελάχιστη διάσταση (2) σε mm jd σε mm Διαστάσεις περιορισμού σε mm μέχρι (+)(-)2 άνω των 2 έως 3, (+)(-)2 άνω των 3,5έως (+)(-)2 άνω των 5 έως 6, (+)(-)3 άνω των 6,5 έως 8 35 (4) (+)(-)3 (1) βασικές διαστάσεις σχεδιασμού (2) Ελάχιστες διαστάσεις την στιγμής της πλήρωσης του αρμού με σφραγιστικό (3) Οι αναφερόμενες τιμές ισχύουν για το τελικό στάδιο, για αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την αλλαγή του όγκου του σφραγιστικού (4) Για αρμού με μεγαλύτερο πλάτος πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις οδηγίες του κατασκευαστή του υλικού Σημαντικός παράγοντας είναι ακόμη η αναλογία μεταξύ του βάθους και του πλάτους του αρμού. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Κεφάλαιο 4 «Πρώτο γέμισμα διάφορων τύπων αρμών»

5 Κεφάλαιο 2 - Προετοιμασία αρμού 5 Πριν την αρμολόγηση πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές προκαταρκτικές εργασίες. Είναι πολύ σημαντικό οι αρμοί και τα τοιχώματά τους να καθαριστούν από την σκόνη. Εάν οι αρμοί πρέπει να καθαριστούν με κάποιο υργό, τότε θα πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν περάσουμε οποιοδήποτε σφραγιστικό. Στην περίπτωση φυσικής πέτρας και ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση σε sandstone (αμμόπετρα) είναι πρωτεύουσας σημασίας οι ακμές του αρμού να καλυφθούν αμέσως αφού καθαριστούν και στεγνώσουν. Αυτός ο τύπος πέτρας είναι ιδιαίτερα ευπαθής σε λεκιάσματα από αστάρι, το λειαντικό υγρό ή από υπολείμματα σφραγιστικού που δεν εφαρμόστηκε καλά. Γενικότερα καλό είναι να καλύπτουμε τις ακμές των αρμών και σε άλλες φυσικές πέτρες έτσι ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα εφαρμογής. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την ιδανική προετοιμασία ενός αρμού χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των πλακιδίων. Προτείνουμε την κάλυψη των ακμών του αρμού των πλακιδίων πριν από το αστάρωμα. 1. Προκαταρκτικό καθάρισμα των ακμών με τη χρήση κατάλληλου καθαριστικού OTTO Cleaner με ένα μαλακό ύφασμα. Οι ακμές πρέπει να είναι καθαρές από βρωμιά, σκόνη και λιπαρές ουσίες. 2. Προγέμισμα του αρμού με το κατάλληλο κορδόνι με OTTO PE backup foam rod στο κατάλληλο μέγεθος. Το μέγεθος πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να χρειάζεται ελαφριά πίεση ώστε να εισέλθει στον αρμό. Μόνο τότε είμαστε σίγουροι ότι το προγέμισμα του αρμού είναι πλήρες και το βάθος του περιορισμένο. 3. Αστάρωμα των ακμών με το κατάλληλο αστάρι OTTO Primer ή Cleanprimer με μια μαλακή βούρτσα για τις απορροφητικές επιφάνειες ή με ένα μαλακό ύφασμα για τις μη απορροφητικές.

6 6 Κεφάλαιο 3 Προκαταρτική προετοιμασία προβληματικών υποστρωμάτων Στην περίπτωση ασφαλτικών υποστρωμάτων κάτω από τον αρμό είναι εξαιρετικά σημαντικό να σφραγίσουμε αυτό το υπόστρωμα κατά μήκος του αρμού. Οι επιφάνειες και οι αρμοί πρέπει να είναι καθαροί από σαθρά και λιπαρές ουσίες. Για την δημιουργία φράγματος μεταξύ του ασφαλτικού και της σιλικόνης τοποθετούμε το OTTOSEAL A250 κατευθείαν πάνω στο στρώμα του ασφαλτικού. Ο αρμός γεμίζει μέχρι το 1/3 του βάθους του με OTTOSEAL A250. Σε αυτή την περίπτωση το πλάτος του αρμού πρέπει να περιορίζεται μεταξύ 5 mm και 15 mm. Είναι σημαντικό να περιμένεις τον πλήρη χρόνο στεγνώματος πριν την εφαρμογή της σιλικόνης. Οι σιλικόνες OTTOSEAL S100 και OTTOSEAL S110 έχουν δοκιμαστεί και είναι πλήρως συμβατές με το στεγνό OTTOSEAL A250. Το OTTOSEAL A250 περιέχει διαλύτη και δημιουργεί δέμα περίπου σε 1 λεπτό. Αυτό κάνει το υλικό άμεσα υδατοστεγανό. όταν το εφαρμόζουμε σε κλειστό χώρο πρέπει να έχουμε καλό εξεαρισμό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κοντά σε ανοικτή εστία φωτιάς οι σε πηγές ανάφλεξης. Για να μην προκαλούμε την εξάτμιση πολύ διαλύτη, όταν το χρησιμοποιούμε σε εξωτερικό χώρο δεν πρέπει να δουλεύουμε κάτω από δυνατό ήλιο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές στο υλικό οι οποίες εξαφανίζονται εύκολα περνώντας από πάνω ένα νέο λεπτό στρώμα OTTOSEAL A250. Η τοποθέτηση αυτού του υλικού πρέπει να γίνεται με το σωστό ακροφύσιο και με γάλη σταθερότητα για να αποφύγουμε το πλεόνασμα, το οποίο λόγω της εξαιρετικής πρόσφυσής του θα είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί. To OTTOSEAL A250 μπορεί να λειανθεί με την χρήση κατάλληλης ποσότητας νερού. Η επιφάνεια του υλικού συνεχίζει να παραμένει σχετικά κολλώδης ακόμα και μετά το στέγνωμά του. Εργαλεία κλπ. μπορούν να καθαριστούν με το OTTO Clean T. Στην περίπτωση που αρμοί είναι προγεμισμένοι με EPDM, επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας, επειδή μπορούν να δοθούν αξιόπιστες πληροφορίες μόνο μετά από την διεξαγωγή κάποιων εφαρμογών και δοκιμών.

7 Κεφάλαιο 4 - Προγέμισμα διάφορων τύπων αρμών 7 Η ιδανική σχέση του πλάτους και του βάθους ενός αρμού είναι πολύ σημαντική για την αντοχή του στο χρόνο. Οι περισσότεροι αρμοί που δημιουργούνται στα έργα έχουν πολύ μεγάλο βάθος που πρέπει να το περιορίσουμε. Αυτό επιγχάνεται με την χρήση κορδονιού κλειστών κυψελών OTTO PE back-up foam rod. Η διάμετρος του κορδονιού είναι τόσο μεγάλη ώστε να χρειάζεται κάποια πίεση για να εισαχθεί στον αρμό και να παραμένει μέσα σε αυτόν διατηρώντας οβάλ σχήμα (fig.1). Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αιχμηρά αντικείμενα για την εισαγωγή του κορδονιού στον αρμό για να αποφεύγουμε την διάρρηξη των κλειστών κυψελών. Εάν δεν υπάρχει αρκετό βάθος για την χρήση κορδονιού σε ρηχούς αρμούς τότε πρέπει να τοποθετούμε στο βάθος ένα διαχωριστικό φύλλο PE (πολυαιθυλενίου) για να αποτρέψουμε την την πρόσφυση του σφραγιστικού σε τρία σημεία (fig.3). Οι επιφάνειες πρόσφυσης, δηλ. οι δύο πλευρές που θα αρμολογηθούν με το σφραγιστικό πρέπει να πληρούν τις κατασκευαστικές και λειτουργικές προυποθέσεις. Το σφραγιστικό πρέπει να μπορεί να είναι ελεύθερο να κινείται ανάμεσα στις ακμές του αρμού για να μπορεί να απορροφήσει τις κινήσεις των δύο μερών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει το σφραγιστικό να παραμένει ελεύθερο να κινηθεί από την κάτω πλευρά του δηλ. την τρίτη επιφάνεια επαφής. Εάν δεν γίνει αυτό ρωγμές εμφανίζονται στις γωνίες, οι οποίες οδηγούν το σφραγιστικό στο να σχιστεί τελείως ή να χάσει την πρόσφυσή του (fig.2).

8 8 Κεφάλαιο 4 - Προγέμισμα διάφορων τύπων αρμών Σχήματα αρμών και πώς τα δημιουργούμε Αρμοί δαπέδου-τοίχου, ορθογώνιοι και τριγωνικοί αρμοί Οι μικροί σε διαστάσεις αρμοί είναι αποτέλεσμα της συνήθους τακτικής τοποθέτησης πλακιδίων με λεπτό στρώμα κόλλας, για την σφράγισή τους στη συνέχεια με ρευστά υλικά πλήρωσης. Η μοναδική ευκαιρία για πιο φαρδύ αρμό που παρουσιάζεται συνήθως είναι σε τριγωνικούς αρμούς (fig.4). Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται σφραγιστικό με μεγάλη (25%) «δυνατότητα ολικής παραμόρφωσης» όπως π.χ. η OTTOSEAL S 100. Όταν τα υλικά κόλλησης και επιπέδωσης σταθεροποιούνται πλήρως, παραμορφώνονται σταδιακά και τελικά προκαλείται ρήξη του σφραγιστικού όταν η μετατόπιση υπερβεί τη μέγιστη δυνατότητα ολικής παραμόρφωσής του. Αυτοί οι τύποι αρμών ονομάζονται αρμοί επιθεώρησης ( για τον ορισμό δείτε στην σελίδα 13). Αρμοί διασύνδεσης σε χώρους υγιεινής Εξαιτίας των μικρών σε πλάτος αρμών, είναι σωστότερο να κατασκευάζουμε τους τριγωνικούς αρμούς, σε περιοχές όπως οι ακμές μεταξύ των πλακιδίων τοίχου δαπέδου, με τη χρήση PE κορδονιού. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την πρόσφυση τριών σημείων του σφραγιστικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα επαγγελματικά κατασκευασμένος τριγωνικός (fig.4) αρμός δημιουργείται με την χρήση του κορδονιού προγεμίσματος (back up foam rod). Αρμοί διασύνδεσης σε προσόψεις Στις προσόψεις εμφανίζονται 2 διαφορετικοί τύποι αρμών. Από την μία μεριά υπάρχει ο κατεξοχήν αρμός της πρόσοψης, ο οποίος για παράδειγμα, σφραγίζει τα προκατασκευασμένα στοιχεία της επικάλυψης. Η ορθή κατασκευή τέτοιων αρμών εξωτερικών τοίχων υπόκειται στις απαιτήσεις του DIN Αυτοί οι αρμοί μπορούν να κατασκευαστούν με την OTTOSEAL P305 ή την OTTOSEAL M360. Από την άλλη μεριά, πρέπει να αναφερθούν και οι αρμοί διαχωρισμού κτιρίων, όπως για παράδειγμα οι αρμοί μεταξύ δύο τμημάτων ενός κτιρίου που έχει κατασκευαστεί σε ακολουθία. Αυτός ο τύπος αρμού ΔΕΝ σφραγίζεται με υλικά έγχυσης (υπάρχουν ειδικές ελαστομερείς ταινίες για αυτό το σκοπό). Οι απαιτήσεις του DIN δεν έχουν εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση.

9 Κεφάλαιο 5 - Κριτήρια επιλογής σφραγιστικών 9 Αρμοί διασύνδεσης μεταξύ φυσικών πετρωμάτων Η τριχοειδής, πορώδης υφή της επιφάνειας των φυσικών πετρωμάτων κάνει απαραίτητη την επιλογή σφραγιστικού το οποίο δεν προκαλεί αποχρωματισμούς, ούτε επιτρέπει κάποια συστατικά του να διεισδύσουν στο πέτρωμα. Με την OTTOSEAL S70 η OTTO προσφέρει ένα σφραγιστικό το οποίο εγγυάται ότι δεν προκαλεί «μεταναστευτικό λέκιασμα». Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας τύπων και ειδών πετρωμάτων, μεγάλη σημασία πρέπει να δίνεται στις οδηγίες κατασκευής και στους πίνακες ασταριών, πριν από κάθε σφράγιση. Όταν χρησιμοποιούνται απλές σιλικόνες για τη σφράγιση φυσικών, συνθετικών πετρωμάτων και προκατασκευασμένων στοιχείων από τσιμέντο, υπάρχει περίπτωση να λεκιάσουν οι ακμές («να λαδώσουν») εξαιτίας της μετανάστευσης συστατικών από το σφραγιστικό. Η αφαίρεση των λιπαρών μεταναστευτικών λεκέδων από τις ακμές είναι πάντα μια επίπονη διαδικασία. Ένα ειδικό υλικό για αυτή την εργασία είναι το OTTOSEAL Stain Ex. Αρμοί διασύνδεσης σε δάπεδα Στην περίπτωση του δαπέδου (π.χ. φυσικές πέτρες, πλάκες, μπετόν κ.λ.π.) πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή ώστε το σφραγιστικό να είναι ισόπεδο. Βάθη σφραγιστικού κάτω από 10 mm και πάνω από 20 mm πρέπει να αποφεύγονται. Το πλάτος του αρμού εξαρτάται από τη διάσταση των επιμέρους πλακιδίων, τα διάφορα είδη φορτίου στα οποία υπόκειται το δάπεδο και από τις φυσικές ιδιότητες των υλικών του κτιρίου. Ο κίνδυνος να σπάνε οι ακμές πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σε σχέση με αρμούς σε χώρους με κυκλοφορία. Αρμοί με επιφανειακή κυκλοφορία Στην περίπτωση αρμών σε χώρους με κυκλοφορία πρέπει τα ζεύγη των ακμών του αρμού να στρογγυλοποιούνται («μπιζουτάρισμα») εάν αυτό είναι δυνατόν. Με αυτό τον τρόπο το σφραγιστικό είναι κάτω από την επιφάνεια κυκλοφορίας. Το πλάτος των αρμών πρέπει να υπαγορεύεται από τον πίνακα «Διαστάσεις Αρμών» και το μέγιστο όριο είναι 20 mm. Διάβρωση μη σιδηρούχων μετάλλων Εάν χρησιμοποιούμε σιλικόνη οξικού βουλκανισμού (acetate-curing) πάνω σε μη σιδηρούχα μέταλλα όπως ο χαλκός, μη επεξεργασμένο ατσάλι, σίδηρος και ψευδάργυρος, υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης.για αυτό το λόγο, με αυτά τα μέταλλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σιλικόνες ουδέτερου βουλκανισμού όπως η OTTOSEAL S110. Ο κίνδυνος δεν ισχύει σε μη επεξεργασμένο αλουμίνιο, ανοδιωμένο αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το οξικό οξύ δεν επιτίθεται στην επιφάνεια των πλευρών πρόσφυσης.

10 10 Κεφάλαιο 5 - Κριτήρια επιλογής σφραγιστικών Κατασκευαστικοί αρμοί μεταξύ παραθύρων, εξωτερικών θυρών και δομικών στοιχείων Η λειτουργία αυτών των αρμών είναι η σφράγιση από τις επιδράσεις του καιρού, του αέρα, των δονήσεων, των διαταραχών, του θορύβου από έξω καθώς και η αντιστάθμιση των κινήσεων μεταξύ παραθύρων και δομικών τμημάτων. Η σφράγιση αυτή γίνεται με βάση την αρχή «Εσωτερικά πιο Ερμητικά από Εξωτερικά» η οποία, (στην περίπτωση των εξωθούμενων σφραγιστικών) σημαίνει τη χρήση ακρυλικής βάσης OTTOSEAL A710 στην εσωτερική μεριά και την χρήση πολυουρεθανικού OTTOSEAL P720 ή σιλικόνης OTTOSEAL S730 στην εξωτερική μεριά. Ωστόσο, οι οδηγίες τοποθέτησης κουφωμάτων RAL mounting guidelines μπορεί να υλοποιηθούν με τη χρήση των ταινιών παραθύρων, BAB/A Window Τape Exterior εξωτερική και BAB/I Window Tape Interior εσωτερική, οι οποίες συνδέονται με το σώμα της κατασκευής με τη βοήθεια της ακρυλικής βάσης κόλλα OTTOCOLL A770 και στο πλαίσιο του παραθύρου με την αυτοκόλλητη επίστρωσή τους. Όταν υπολογίζουμε το πλάτος των αρμών, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τους συντελεστές γραμμικής διαστολής των υλικών που χρησιμοποιούνται (περιγράφονται στην σελίδα 11). Ο αρμός δεν πρέπει να είναι πολύ στενός ώστε να μπορεί να σφραγιστικό να απορροφά τις κινήσεις του κτιρίου. Σφραγίσεις σε υαλοπετάσματα Το σφραγιστικό πρέπει να ενώνει το τζάμι με το πλαίσιο του κουφώματος, δημιουργώντας ένα αρμό ανθεκτικό στις καιρικές μεταβολές. Οι αντίστοιχοι κανονισμοί για τα ποιοτικά κριτήρια και η κατηγοριοποίηση των συστημάτων τοποθέτησης γυαλιών είναι το DIN και το ISO Όταν σφραγίζονται ξύλινα παράθυρα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα σφραγιστικό που βάφεται. Οι σιλικόνες OTTOSEAL S110 και OTTOSEAL S120 πληρούν την ανωτέρω προυπόθεση. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται ώστε να μην βαφεί εξ ολοκλήρου το σφραγιστικό, μία επικάλυψη 1 mm είναι αυτό που επιτρέπεται. Σε δωμάτια με πολύ υγρασία, όπως μπάνια, πρέπει να επιλέγονται χρώματα που περιέχουν αντιμυκιτιακό.

11 Κεφάλαιο 6 - Βασικοί κανόνες για τη σφράγιση αρμών 11 Θερμική διαστολή Όταν αναφερόμαστε στη θερμική διαστολή εννοούμε την αλλαγή στο μήκος και στον όγκο μίας δομής, η οποία οφείλεται στην μεταβολή της θερμοκρασίας. Το μέγεθος της προέκτασης της δομής εξαρτάται από υλικό ή ειδική σταθερά του υλικού, η οποία είναι γνωστή ως σταθερά γραμμικής διαστολής ή σταθερά θερμικής διαστολής. Για να υπολογιστεί η προέκταση ενός υλικού σε σχέση με την μεταβολή θερμοκρασίας, πρέπει να γνωρίζουμε την σταθερά γραμμικής διαστολής η οποία αναφέρεται και ως α. Ουσιαστικά αυτή σταθερά διαστολής περιγράφει το μέγεθος της διαστολής ή της συρρίκνωσης ενός στερεού σώματος, σε σχέση με το συνολικό μήκος σε μία μεταβολή θερμοκρασίας 1 C. (Αυτό κανονικά υπολογίζεται για 1 K, επειδή όμως μας ενδιαφέρει η διαφορά μπορεί να εξισωθεί και με 1 C). Η μεταβολή στο μήκος μίας ράβδου όταν αυτή θερμανθεί ή ψυχθεί ισομερώς κατά μία ειδική διαφορά θερμοκρασίας (ΔΤ), μπορεί να υπολογιστεί με το γινόμενο της σταθεράς γραμμικής διαστολής (α) του υλικού της ράβδου επί το ολικό μήκος (L) και επί της διαφοράς θερμοκρασίας (ΔΤ). Το ανωτέρω μεταφράζεται στην μαθηματική σχέση που ακολουθεί : ΔL = α x L x ΔT Παράδειγμα : σύγκριση ράβδου μήκους 1,5 m (1.500 mm) αλουμινίου με μία αντίστοιχη γυαλιού σε θερμοκρασιακή μεταβολή + 40 C. 1.) Γυαλί Σταθερά γραμμικής διαστολής του γυαλιού (α) = 8 mm/mm C x 10-6 (= 0, mm/mm C) Το ανωτέρω συνεπάγεται ότι η αύξηση του μήκους της ράβδου γυαλιού θα είναι ΔL= 0, mm/mmc x mm x 40 C = 0,48 mm 2.) Αλουμίνιο Σταθερά γραμμικής διαστολής του αλουμινίου (α) = 23,5 mm/mm C x 10-6 ( =0, mm/mm C) Κατά συνέπεια η αύξηση του μήκους της ράβδου αλουμινίου θα είναι ΔL= 0, mm/mm C x mm x 40 C = 1,4148 mm. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι για την ίδια θερμοκρασιακή μεταβολή το αλουμίνιο διαστέλεται σχεδόν τρεις φορές όσο το γυαλί. Οι καθορισμοί των τιμών διαστολής σε σχέση με τις μεταβολές θερμοκρασίας είναι σημαντικές όταν συνδυάζονται διάφορα υλικά για το σχηματισμό ενός δομικού στοιχείου. Παραμένοντας στο παράδειγμα του γυαλιού με το αλουμίνιο π.χ. ένα παράθυρο αλουμινίου. Εάν για παράδειγμα ο ήλιος χτυπά στο παράθυρο, αυτό μπορεί εύκολα να θερμανθεί στους 40 C, οπότε διάφοροι βαθμοί μεταβολής εμφανίζονται στα τμήματα του δομικού στοιχείου. Αυτό αυξάνει τις μηχανικές τάσεις, οι οποίες σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να παραμορφώσουν ή και να καταστρέψουν το δομικό στοιχείο. Για να εκτονώσουμε τις τάσεις που δημιουργούνται, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε έτσι το δομικό στοιχείο ώστε η σύνδεση των διαφόρων υλικών μεταξύ τους να μπορεί να γίνει με ελαστικό σφραγιστικό που να μπορεί να απορροφήσει τις σχετικές κινήσεις.

12 12 Κεφάλαιο 7 - Εφαρμογή και λείανση σφραγιστικών Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την εφαρμογή και τη λείανση του σφραγιστικού σε αρμοό μεταξύ πλακιδίων. 1. Εξαγωγή εφαρμογή σφραγιστικού Μετά το προγέμισμα του αρμού με το κατάλληλο κορδόνι OTTO PE back up foam rod, γεμίζουμε την υπόλοιπη διατομή με την OTTOSEAL S 100. Ο αρμός πρέπει να γεμιστεί όσο πιο ισομερώς γίνεται. 2. Λείανση των αρμών Γεμίζουμε ένα καθαρό δοχείο με το λειαντικό OTTO Smoothing agent ώστε να μπορούμε να υγραίνουμε τις σπάτουλες OTTO Fugenboy για την επεξεργασία των αρμών. Μετά την επιλογή της κατάλληλης σπάτουλας για την διάσταση του αρμού την υγραίνουμε και πιέζουμε κάθετα τραβώντας κατά την διεύθυνση του αρμού αφαιρώντας το επιπλέον υλικό.το επιπλέον υλικό καθαρίζεται από τη σπάτουλα σε ένα δοχείο απορριμμάτων.ξαναυγραίνοντας τη σπάτουλα ξανατραβάμε πάνω στον αρμό δίνοντας του τέλειο σχήμα. Σημείωση : Χρησιμοποιείται πάντοτε το λειαντικό μαρμάρου OTTO Marble Smoothing Agent όταν εφαρμόζεται σφραγιστικό πάνω σε μάρμαρα ή φυσικές πέτρες. Προσέχουμε οι αρμοί που δημιουργούμε κατά τη λείανση να μην είναι κοίλοι. Μόνο η κατάλληλη τριγωνική διατομή της σπάτουλας μπορεί να το εγγυηθεί αυτό. Για παράδειγμα σε χώρους υγιεινής είναι σημαντικό αυτό ώστε να μην μένουν πάνω στον αρμό οργανικά υπολείμματα ή υπολείμματα από καθαριστικά. Με αυτό τον τρόπο ελαττώνουμε την πιθανότητα της ανάπτυξης μούχλας ή βακτηριδίων πάνω στο σώμα του σφραγιστικού. Μπορείτε να διαβάστε σχετικά με το πώς να αποτρέπετε την ανάπτυξη μούχλας διαβάζοντας τον Επαγγελματικό οδηγό της OTTO «Αποτροπή της δημιουργίας μούχλας».

13 Κεφάλαιο 8 - Συντήρηση και φροντίδα των αρμών 13 Η συντήρηση των αρμών σιλικόνης περιέχει πάντα τον προσεκτικό καθαρισμό των αρμών, π.χ. την απομάκρυνση υπολειμμάτων καθαριστικών με την χρήση κανονικών οικιακών καθαριστικών. Προτιμάτε να χρησιμοποιείται ουδέτερα ή αλκαλικά καθαριστικά, επειδή η μούχλα αναπτύσσεται ραγδαία σε όξινο περιβάλλον. Σε καθορισμένα διαστήματα οι ελαστικοί αρμοί πρέπει να καθαρίζονται με κανονικά οικιακά απολυμαντικά. Απαραίτητο μέτρο συντήρησης είναι ο καλός εξαερισμός του δωματίου ο οποίος ελαττώνει την υγρασία του αέρα. Άλλο ένα μέτρο είναι η τακτή χρήση του OTTO Anti Mildew Spray σαν προφύλαξη κατά της επίθεσης μούχλας. Μπορείτε να σημειώσετε και το φυλλάδιο IVD (Φυλλάδιο της Ένωσης συμβούλων ιδιοκτησίας, μεσιτών ακινήτων και εταιρειών διαχείρισης ιδιοκτησίας) no. 15 Αρμοί επιθεώρησης-ελέγχου. Εάν παρόλα αυτά οι αρμοί δεχθούν επίθεση μούχλας η οποία δεν μπορεί πλέον να καθαριστεί με το OTTO Anti Mildew Spray, οι αρμοί πρέπει να ανανεωθούν. Το πρώτο βήμα στην ανακαίνιση είναι η αφαίρεση των παλιών αρμών. Το σφραγιστικό αρχικά αφαιρείται με μηχανικά μέσα και μετά με τη χρήση του αφαιρετικού σιλικόνης OTTO SilOut. Η νέα αρμολόγηση γίνεται όπως περιγράφεται από το κεφάλαιο 2 «Προετοιμασία του αρμού» και μετά. Σε σπάνιες περιπτώσεις ο αρμός από σιλικόνη μπορεί να κιτρινίσει. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας των καθαριστικών που περιέχουν δυνατές χρωστικές ή εξαιτίας της ασυμβατότητας με υλικά γειτονικά στον αρμό. Για κάθε απορία επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα. Ορισμός αρμών επιθεώρησης σύμφωνα με το DIN (αναφ.και IVD φυλλάδιο Νο.15) Αρμός συντήρησης είναι ο αρμός που εκτίθεται σε ισχυρές χημικές και/ή μηχανικές καταπονήσεις, το σφραγιστικό του οποίου ελέγχεται κατά τακτά διαστήματα και πρέπει να ανανεώνεται εάν είναι απαραίτητο για την αποφυγή επικείμενων βλαβών. Υπάρχουν όρια στην αντοχή των σφραγιστικών, τα οποία δεν φτάνουμε ούτε υπερβαίνουν σε κανονική χρήση. Όμως, υπάρχουν περιοχές ή ιδιαίτερες περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται τα σφραγιστικά και υπόκεινται σε υπερβάλλουσες «πιέσεις» με συνέπεια την πιθανή βλάβη τους, ανάλογα με την επιμέρους καταπόνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σαφώς μικρότερο χρόνο ζωής. Σημειώστε ότι ο αρμός πρέπει να ορίζεται ως αρμός επιθεώρησης ΠΡΙΝ την εφαρμογή του και κατά συνέπεια, δεν καλύπτεται από την γενική εγγύηση. Δεν είναι δυνατόν να ορίζονται αρμοί επιθεώρησης με την ολοκλήρωση των εργασιών.

14 14 Κεφάλαιο 9 - Οι Οδηγοί της ΟΤΤΟ Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των κατάλληλων σφραγιστικών για τις εφαρμογές σας, προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον Επαγγελματικό Οδηγό ΟΤΤΟ «Τέλεια Σφράγιση και Κόλλης από το Α ως το Ω» Sealing & Bonding perfect from A to Z. Περιέχει στοιχεία των εφαρμογών και τα σχετικά σφραγιστικά και κόλλες για πολλά πεδία στον τομέα της δόμησης.

15 Κεφάλαιο 10 - Ορισμοί Βιβλιογραφικές σημειώσεις 15 Χρόνος δημιουργίας δέρματος των σφραγιστικών Ο χρόνος δημιουργίας δέρματος είναι ο χρόνος από την εφαρμογή του σφραγιστικού μέχρι τη στιγμή όπου δημιουργείται ένα στεγνό επιφανειακό φίλμ (δέρμα) το οποίο δεν μπορεί πλέον να λειανθεί. Ο χρόνος αυτός διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του σφραγιστικού. Ακόμη ο χρόνος αυτός μεταβάλλεται με τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασία, σχετική υγρασία του αέρα). Ακρυλικό διασποράς π.χ. OTTOSEAL A205 : περ.10 λεπτά σε 23 C & 50% σχετική υγρασία αέρα Πολυουρεθάνη, π.χ. OTTOSEAL P305 : περ.120 λεπτά σε 23 C & 50% σχετική υγρασία αέρα Σιλικόνη, π.χ. OTTOSEAL S100 : περ.10 λεπτά σε 23 C & 50% σχετική υγρασία αέρα Υβριδικό, π.χ. OTTOSEAL M360 : περ.40 λεπτά σε 23 C & 50% σχετική υγρασία αέρα Ολική επιτρεπτή παραμόρφωση Η δυνατότητα διαστολής δεν είναι γνωστή μέχρι το σφραγιστικό στεγνώσει τελείως. Η ολική επιτρεπτή παραμόρφωση είναι η μέγιστη μόνιμη θέση διαστολής και συμπίεσης του σφραγιστικούσε σχέση με το πλάτος του αρμού. Διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του σφραγιστικού. Ακρυλικό διασποράς π.χ. OTTOSEAL A205 : Ακρυλικό διαλύτου π.χ. OTTOSEAL A250 : Πολυουρεθάνη, π.χ. OTTOSEAL P305 : Σιλικόνη, π.χ. OTTOSEAL S100 : Υβριδικό, π.χ. OTTOSEAL M360 : 18% μέγιστη ολική επιτρεπτή παραμόρφωση 10% μέγιστη ολική επιτρεπτή παραμόρφωση 25% μέγιστη ολική επιτρεπτή παραμόρφωση 25% μέγιστη ολική επιτρεπτή παραμόρφωση 25% μέγιστη ολική επιτρεπτή παραμόρφωση Επαναφορά είναι ο βαθμός στον οποίο το σφραγιστικό επανέρχεται από ένα ορισμένο βαθμό διαστολής. Τα ελαστικά σφραγιστικά μπορούν να απορροφήσουν διαστολές, συστολές και τάσεις αποκοπής καλύτερα και πιο συχνά από πλαστοελαστικά και ελαστοπλαστικά σφραγιστικά. Ακόμη επανέρχονται καλύτερα στο αρχικό τους σχήμα. Αντοχή στην τριβή Η αντοχή στην τριβή απόξεση ενός σφραγιστικού είναι πολύ σημαντική για την τοποθέτηση υαλοπετασμάτων. Το σφραγιστικό πρέπει να αντέχει στα οικιακά καθαριστικά, π.χ. δεν πρέπει να υπάρχουν γραμμώσεις στο πλάνο του γυαλιού. Η OTTOSEAL S110 έχει δοκιμαστεί με βάση τις σχετικές με το DIN προδιαγραφές και καλύπτει τις απαιτήσεις της ομάδας αντοχής E. Βιβλιογραφικές σημειώσεις DIN EN ISO κατασκευή κτιρίων σφραγιστικά αρμών ταξινόμηση και απαιτήσεις για τις σφραγιστικές ενώσεις DIN Σφράγιση αρμών εξωτερικών τοίχων στην κατασκευή κτιρίων με σφραγιστικά υλικά, DIN Σφράγιση υαλοπετασμάτων με σφραγιστικά (Τ1 μέχρι Τ3) DIN Σφράγιση αρμών και γυαλιών Όροι, IVD φυλλάδια no. 1 μέχρι 16, μπορούν να παραγγελθούν από : Industrieverband Dichtstoffe, Dusseldorf Praxishandbuch Dichtstoffe, Industrieverband Dichtstoffe, Dusseldorf, 5. revised and enlarged edition 2004.

16

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 5 3 4 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης 1. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Hidrozol & Hidrozol Elastik: Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Αδιάβροχο Ελαστικό Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Construction. 2-συστατικών ελαστικό σφραγιστικό. Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος. Μορφή. Αποθήκευση

Construction. 2-συστατικών ελαστικό σφραγιστικό. Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος. Μορφή. Αποθήκευση Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 09/09/2016 (v2) Κωδικός: 05.03.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010505041000000006 SikaTank PK-22 SikaTank PK-22 2-συστατικών ελαστικό σφραγιστικό Construction Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond

Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 24/11/2006 Κωδικός:E.01.14 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα:

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα: Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 19/11/2009 Κωδικός:02.02.030 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

OTTOCOLL S 610 S 610. Ειδική κόλλα σιλικόνης 2 συστατικών. Τεχνικό φύλλο δεδομένων

OTTOCOLL S 610 S 610. Ειδική κόλλα σιλικόνης 2 συστατικών. Τεχνικό φύλλο δεδομένων S 610 Ειδική κόλλα σιλικόνης 2 συστατικών OTTOCOLL S 610 Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Κόλλα-σφραγιστικό σιλικόνης αλκοξυλικής βάσης, ουδέτερης στερεοποίησης συμπυκνωμάτων, 2 συστατικών - Πολύ υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

Τούβλο από τσιμέντο Γυψότουβλο Πέτρα Επίχρισμα

Τούβλο από τσιμέντο Γυψότουβλο Πέτρα Επίχρισμα Επιλογή βυσμάτων Η κατηγορία των υλικών που είναι κτισμένες οι τοιχοποιίες επηρεάζουν τον τρόπο στερέωσης και το είδος του βύσματος. Στον πίνακα 3.4 περιγράφονται τα διαφορετικά υλικά τοιχοποιίας στα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιγµα ρωγµής Άνοιγµα κάθετων «ραµµάτων» Καθαρισµών ρωγµών Έγχυση εποξικού µίγµατος χωρίς αδρανή Τοποθέτηση ραµµάτων Ανάδευση χαλαζιακής Σπατουλάρισµα µε το νέο Επίταση χαλαζιακής στις εγκάρσιες τοµές

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 4 5 6 7 3 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

OTTOTAPE Trio-FBA. BA/T-FBAΠολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για σύνδεση ποδιάς παραθύρων. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής:

OTTOTAPE Trio-FBA. BA/T-FBAΠολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για σύνδεση ποδιάς παραθύρων. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: BA/T-FBAΠολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για σύνδεση ποδιάς παραθύρων OTTOTAPE Trio-FBA Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Αφρός πολυουρεθανίου, εμποτισμένος με τροποποιημένη ακρυλική ρητίνη - Εμποτισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας κατηγοριοποιημένο κατά ΕΝ 13501-1 ως κλάση Ε σε δοκιμή αντίδρασης στη φωτιά σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

HYPERSEAL -EXPERT-150

HYPERSEAL -EXPERT-150 Page 1/5 Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής σε συνθηκες υψηλής υγρασίας. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERSEAL -EXPERT 150 είναι καινοτόμος πολυουρεθανική

Διαβάστε περισσότερα

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Ειδικά Χρώματα Epoxy Aqua Paint Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Εποξειδικό τελικό χρώμα νερού δύο συστατικών, εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης, κατάλληλο για την προστασία τσιμεντένιων, μεταλλικών

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

OTTOCOLL M 560 M 560. Υβριδική κόλλα γενικής χρήσης με εξαιρετικά υψηλή αρχική πρόσφυση. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής:

OTTOCOLL M 560 M 560. Υβριδική κόλλα γενικής χρήσης με εξαιρετικά υψηλή αρχική πρόσφυση. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: M 560 Υβριδική κόλλα γενικής χρήσης με εξαιρετικά υψηλή αρχική πρόσφυση OTTOCOLL M 560 Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Κόλλα με υβριδική πολυμερική βάση STPU 1 συστατικού - Για εσωτερικούς και εξωτερικούς

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

HYPERSEAL -EXPERT-150

HYPERSEAL -EXPERT-150 Page 1/5 Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής σε συνθηκες υψηλής υγρασίας. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERSEAL -EXPERT 150 είναι καινοτόμος πολυουρεθανική

Διαβάστε περισσότερα

Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής. Συνδυάζει πολυουρεθανική & υβριδική τεχνολογία.

Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής. Συνδυάζει πολυουρεθανική & υβριδική τεχνολογία. Page 1/5 Ενός συστατικού, πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη, ιδανική για σφράγιση αρμών συστολής-διαστολής. Συνδυάζει πολυουρεθανική & υβριδική τεχνολογία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι καινοτόμος πολυουρεθανική

Διαβάστε περισσότερα

EIKONA 1 ΑΡΜΟΣ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ 2 ΓΩΝΙΑΚΟΣ ΑΡΜΟΣ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΑΡΜΟΙ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ

EIKONA 1 ΑΡΜΟΣ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ 2 ΓΩΝΙΑΚΟΣ ΑΡΜΟΣ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΑΡΜΟΙ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΑΡΜΟΙ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ EIKONA 1 ΑΡΜΟΣ ΙΑΣΤΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ 2 ΓΩΝΙΑΚΟΣ ΑΡΜΟΣ ΙΑΣΤΟΛΗΣ (τεχνικό εγχειρίδιο συνδέσµου Γερµανικών εταιρειών παραγωγής και τοποθέτησης υλικών σφράγισης και στεγάνωσης.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ www.huema.de Περιεχομενα ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ... 3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ... 5 ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ... 5 ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-02-12 22.06.2015 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ Χαρακτηρίζεται από το να μην κολλάει το γυαλόχαρτο ακόμα και με δυνατό τρίψιμο. Ανάλογα με την

Διαβάστε περισσότερα

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης Περιγραφή Προϊόντος To Neoproof PU W είναι ενός συστατικού τροποποιημένη πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες.

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό Τεχνικό Φυλλάδιο Ακρυλικό Αστάρι ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50 ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό ΧΡΗΣΗ Μέσα Μεταφοράς Μηχανήματα & Εξοπλισμός ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

- Κόλληση γυαλιού-πλαισίου σε συλλέκτες ζεστού νερού - Ελαστική κόλληση πλαισίων σε φ/β μονάδες - Κόλληση και σφράγιση κιβωτίων συνδέσεων

- Κόλληση γυαλιού-πλαισίου σε συλλέκτες ζεστού νερού - Ελαστική κόλληση πλαισίων σε φ/β μονάδες - Κόλληση και σφράγιση κιβωτίων συνδέσεων S 49 Η κόλλα σιλικόνης 2 συστατικών για βιομηχανική χρήση Novasil S 49 Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Κόλλα-σφραγιστικό σιλικόνης αλκοξυλικής βάσης, ουδέτερης στερεοποίησης συμπυκνωμάτων, 2 συστατικών

Διαβάστε περισσότερα

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Πολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για συναρμολόγηση RAL. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής:

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Πολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για συναρμολόγηση RAL. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: BA/T-BKA Πολυλειτουργική σφραγιστική ταινία για συναρμολόγηση RAL OTTOTAPE Trio-BKA Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Αφρός πολυουρεθανίου, εμποτισμένος με τροποποιημένη ακρυλική ρητίνη - Εμποτισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι, Καλορίζικα τα καινούρια σας παράθυρα και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Συντάξαμε τις οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής για να διατηρήσετε τα

Διαβάστε περισσότερα

OTTOCOLL HiTack M 550. Υβριδική κόλλα με υψηλή αρχική πρόσφυση. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής:

OTTOCOLL HiTack M 550. Υβριδική κόλλα με υψηλή αρχική πρόσφυση. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: M 550 Υβριδική κόλλα με υψηλή αρχική πρόσφυση OOCOLL Hiack Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Κόλλα με υβριδική πολυμερική βάση SPU 1 συστατικού - Ιδιαίτερα καλή αρχική πρόσφυση - Πολύ καλή πρόσφυση

Διαβάστε περισσότερα

Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά

Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά Χτίζουμε το μέλλον με την εμπειρία H Quilosa Iberia είναι μια κορυφαία χημική βιομηχανία με 75 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την βιομηχανία,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών. o C.

Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών. o C. Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών Περιγραφή προϊόντος Πεδία εφαρμογής Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών νέας τεχνολογίας (UV Curable). Πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ανακλαστικότητας και εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Σφραγιστικό ενός συστατικού για αρμούς δαπέδων EN Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος. Δοκιμές.

Construction. Σφραγιστικό ενός συστατικού για αρμούς δαπέδων EN Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος. Δοκιμές. Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 15/05/2014 (v1) Κωδικός: 05.01.100 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010505010040000001 EN 15651-4 13 1213 Σφραγιστικό ενός συστατικού για αρμούς δαπέδων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ.Α. 30.6661.46002 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1.1. Πλαστικό εσωτερικού χώρου Τα προς προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου

Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου Εισαγωγή Τα αρχιτεκτονικά πολυεστερικά χρώματα πούδρας, όταν εφαρμόζονται σωστά σε μία καλά επεξεργασμένη επιφάνεια αλουμινίου, προσδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

Neodur Special. Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ

Neodur Special. Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ Μεταλλικές κατασκευές, βεράντες Εξωτερικοί χώροι καταστημάτων Εξωτερικοί χώροι πλυντηρίων,

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline

Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline Η εταιρεία µας διαθέτει τα προϊόντα της ελληνικής βιοµηχανίας ασφαλτικών και στεγανωτικών υλικών Bituline A.B.E.E. Η Bituline αποτελεί µία σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ Ε Π Ο Ξ Ε Ι Δ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ ΑΤΑ / Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Α Δ Α Π Ε Δ Α ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ Η VIMATEC δίνει τη λύση στο πρόβλημα κατασκευής βιομηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Neoproof Polyurea L. Επαλειφόμενη αλειφατική πολυουρία

Neoproof Polyurea L. Επαλειφόμενη αλειφατική πολυουρία Επαλειφόμενη αλειφατική πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό αλειφατικής πολυουρίας, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές και μεγάλη αντοχή στην

Διαβάστε περισσότερα

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- ματ. Ι. Προϊόν

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- ματ. Ι. Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046 Aqua-Siegel Γυαλιστερό και Μεταξένιο- ματ Ι. Προϊόν Τύπος: Το προϊόν einza Aqua-Siegel είναι υδατοδιαλυτο, καθαρό βερνίκι ενός συστατικού για εμποτισμό/βαφη ξύλων και

Διαβάστε περισσότερα

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών Χρήσεις Εφαρμόζεται σε δάπεδα και τοίχους εργοστασίων, καταστημάτων, εργαστηρίων, αποθηκών, κλιμακοστασίων, σταθμούς αυτοκινήτων και χώρους που αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY 138 ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY Χρησιμοποιείτε γυαλιά προστασίας. Χρησιμοποιείτε μάσκα σκόνης. Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο Χρώμα για εξωτερικές επιφάνειες με βάση τα πυριτικά άλατα : - φιλικό για το περιβάλλον - οικονομικό - - προστατευτικό - ανεξίτηλο Φιλικό για το περιβάλλον Το ΚΕΙΜ-Granital

Διαβάστε περισσότερα

OTTOSEAL S 120 S 120. Αλκοξυλική σιλικόνη για παράθυρα Premium. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: Πρότυπα και έλεγχοι:

OTTOSEAL S 120 S 120. Αλκοξυλική σιλικόνη για παράθυρα Premium. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: Πρότυπα και έλεγχοι: S 120 Αλκοξυλική σιλικόνη για παράθυρα Premium OOSEAL S 120 Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Σφραγιστικό σιλικόνης αλκοξυλικής βάσης, ουδέτερου βουλκανισμού, 1 συστατικού - Πολύ υψηλή αντοχή στις καιρικές

Διαβάστε περισσότερα

υγρό διαφανές 5 30 o C

υγρό διαφανές 5 30 o C ΕΚΔΟΗ ΕΠΣΕΜΒΡΙΟ 2006 POLYSTAMP PROTECT 862 (ΕΙΔΙΚΟ ΥΡΑΓΙΣΙΚΟ, ΚΛΗΡΤΝΣΙΚΟ,ΑΝΣΙΚΟΝΙΚΟ,ΔΙΑΥΑΝΕ ΒΕΡΝΙΚΙ ΓΙΑ ΣΑΜΠΩΣΟ ΔΑΠΕΔΟ) ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΗΝ ΣΑΦΕΙΑ ΕΞΑΣΜΙΗ ΣΟΤ ΝΕΡΟΤ ΚΑΙ ΥΡΑΓΙΖΕΙ ΣΟΤ ΠΟΡΟΤ ΣΟΤ ΜΠΕΣΟΝ, ΠΡΟΣΑΣΕΤΟΝΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Sigma Multiprimer 3195

Sigma Multiprimer 3195 Sigma Multiprimer 3195 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μάιος 2013 Αντισκωριακό υπόστρωμα για εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες, με βάση καινοτόμο συνδυασμό συνθετικών ρητινών ΣΚΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Για αστάρωμα χάλυβα, γαλβανισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Τοιχοποιία Ι Επισκευές

Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τα κατεστραμμένα ή φθαρμένα μέρη της τοιχοποιίας επισκευάζονται ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές. Ο τεχνίτης πριν ξεκινήσει πρέπει να έχει έτοιμα τα απαιτούμενα υλικά: πέτρες

Διαβάστε περισσότερα

OTTOSEAL S 110 S 110. Ουδέτερη σιλικόνη Premium. Τεχνικό φύλλο δεδομένων

OTTOSEAL S 110 S 110. Ουδέτερη σιλικόνη Premium. Τεχνικό φύλλο δεδομένων S 110 Ουδέτερη σιλικόνη Premium OTTOSEAL S 110 Τεχνικό φύλλο δεδομένων 1K-στεγανωτικό σιλικόνης από βάση oxim ουδέτερου συμπολιμερισμού χωρίς MEKO Για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους Ιδιότητες: Υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY MADE IN GERMANY ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ H πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία σε συνδυασμό με το πάθος για καινοτομία έχουν καταστήσει την εταιρία Sonneflex ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο στον

Διαβάστε περισσότερα

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745 Τεχνικό Φυλλάδιο Δύο Συστατικών Εποξικό Αστάρι Spectral H 6985 Spectral Extra 745 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γρήγορο Στέγνωμα Πολύ καλή πρόσφυση σε μεταλλικές επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΙ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ

ΑΡΜΟΙ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΑΡΜΟΙ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ Οι αρμοί στα δάπεδα αποτελούν μεγάλα διάκενα που συνιστάται να σφραγίζονται για λόγους προστασίας. Η σφράγιση γίνεται είτε με άμορφα ή μορφοποιημένα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ REHAU

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ REHAU ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ REHAU ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ Τα παράθυρα με προφίλ REHAU χαρακτηρίζονται από την ποιότητα, τα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, τον πρακτικό χειρισμό και τη μεγάλη ευκολία στη

Διαβάστε περισσότερα

OTTOSEAL S 110 S 110. Ουδέτερη σιλικόνη Premium. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: Πρότυπα και έλεγχοι: Ειδικές υποδείξεις:

OTTOSEAL S 110 S 110. Ουδέτερη σιλικόνη Premium. Τεχνικό φύλλο δεδομένων. Ιδιότητες: Πεδία εφαρμογής: Πρότυπα και έλεγχοι: Ειδικές υποδείξεις: S 110 Ουδέτερη σιλικόνη Premium OTTOSEAL S 110 Τεχνικό φύλλο δεδομένων Ιδιότητες: - Ουδέτερη σιλικόνη 1 συστατικού - χωρίς MEKO - Πολύ υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες, τη γήρανση και τις ακτίνες UV

Διαβάστε περισσότερα

AQUASMART HYBRID-MONO

AQUASMART HYBRID-MONO Page 1/5 Υβριδικό, ταχυστέγνωτο, υδατοδιαλυτό αλειφατικό στεγανόχρωμα πολυουρεθανικής βάσης για στεγάνωση και προστασία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υβριδική, υδατοδιαλυτή, ταχυστέγνωτη αλειφατική επίστρωση πολυουρεθανικής

Διαβάστε περισσότερα

MasterSeal Traffic 2301

MasterSeal Traffic 2301 Αστάρι για άσφαλτο Μεμβράνη Διασπορά Αστάρωμα Αστάρι MasterSeal Traffic 2301 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το MasterSeal Traffic 2301 (πρώην MasterSeal 689 Bridge) είναι ένα σύστημα συνεχούς τύπου με βάση

Διαβάστε περισσότερα

Ενός συστατικού σφραγιστικό υψηλής απόδοσης για αρμούς δαπέδων

Ενός συστατικού σφραγιστικό υψηλής απόδοσης για αρμούς δαπέδων Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 11/12/2009 Κωδικός:03.01.050 Sikaflex PRO-3 WF Ενός συστατικού σφραγιστικό υψηλής απόδοσης για αρμούς δαπέδων Construction Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

CIVIL PLUS Α.Ε. CP CRETE 402

CIVIL PLUS Α.Ε. CP CRETE 402 CP CRETE 402 TEXNIKΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 3 η Έκδοση, 15.01.2010 TEXNIKΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 3 η Έκδοση, 15.01.2010 CP CRETE 402 1 περιγραφή Ακρυλικό γαλάκτωμα ενός συστατικού. 2 εφαρμογές Το CP CRETE 402

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ SikaHyflex -250 Facade

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ SikaHyflex -250 Facade ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΟ ΑΡΜΩΝ ΓΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ, ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟ- ΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το είναι 1-συστατικού, χαμηλού μέτρου ελαστικότητας ελαστικό σφραγιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων

Baumit Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων Baumit Baumacol Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων Για όλα τα είδη πλακιδίων και υποστρωμάτων Πλήρη σειρά προϊόντων Ποιότητα υψηλού επιπέδου Baumacol Κόλληση πλακιδίων Βλέποντας νέες ιδέες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

1K-στεγανωτικό σιλικόνης από βάση αλκοξυλίων ουδέτερου συμπολιμερισμού Για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

1K-στεγανωτικό σιλικόνης από βάση αλκοξυλίων ουδέτερου συμπολιμερισμού Για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους S 120 Αλκοξυλική σιλικόνη για παράθυρα Premium OOSEAL S 120 Τεχνικό φύλλο δεδομένων 1K-στεγανωτικό σιλικόνης από βάση αλκοξυλίων ουδέτερου συμπολιμερισμού Για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους Ιδιότητες:

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοκρασία - Θερμότητα. (Θερμοκρασία / Θερμική διαστολή / Ποσότητα θερμότητας / Θερμοχωρητικότητα / Θερμιδομετρία / Αλλαγή φάσης)

Θερμοκρασία - Θερμότητα. (Θερμοκρασία / Θερμική διαστολή / Ποσότητα θερμότητας / Θερμοχωρητικότητα / Θερμιδομετρία / Αλλαγή φάσης) Θερμοκρασία - Θερμότητα (Θερμοκρασία / Θερμική διαστολή / Ποσότητα θερμότητας / Θερμοχωρητικότητα / Θερμιδομετρία / Αλλαγή φάσης) Θερμοκρασία Ποσοτικοποιεί την αντίληψή μας για το πόσο ζεστό ή κρύο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Spectral KLAR 535 MAT

Spectral KLAR 535 MAT Τεχνικό Φυλλάδιο KLAR 535 MAT Δύο Συστατικών Ακρυλικό Βερνίκι KLAR 535 Ματ H 6125 SOLV 855 PLAST 775 EXTRA 835 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Βερνίκι Ματ Σκληρυντής Standard, Γρήγορος, Αργός Διαλυτικό Standard, Γρήγορο, Αργό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΦΡΑΓΙΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Σφραγίστε. την υγρασία έξω από το σπίτι σας!

ΣΦΡΑΓΙΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Σφραγίστε. την υγρασία έξω από το σπίτι σας! ΣΦΡΑΓΙΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ σφραγίστε Σφραγίστε το σπίτι σας την υγρασία έξω από το σπίτι σας! Σφραγίζουμε... Κάθε κτίριο τόσο κατά την αρχική του κατασκευή όσο και κατά τις φάσεις συντήρησης ή επισκευής του

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm

Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Συστήματα Δόμησης εσωτερικών χώρων με υψηλή θερμομονωτική απόδοση και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας Τα Συστήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης είναι συστήματα δόμησης εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

NOVAKRYL 2+1 H.S Technical Data Sheet LT

NOVAKRYL 2+1 H.S Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-03-02 10.06.2013 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ NOVAKRYL 2+1 HS - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΒΕΡΝΙΚΙ 2+1 H.S ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το NOVAKRYL 2+1 HS είναι ακρυλικό βερνίκι υψηλής περιεκτικότητας σε στερεά. Προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά τα συνδετικά κουφώματα αναφέρονται στα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Γενικά τα συνδετικά κουφώματα αναφέρονται στα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ Γενικά τα συνδετικά κουφώματα αναφέρονται στα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). To PVC είναι το τρίτο πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΦΑΝΤΙΚΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ "NEΑ EΛΒIΣ Α.Ε."

ΥΦΑΝΤΙΚΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ NEΑ EΛΒIΣ Α.Ε. ΥΦΑΝΤΙΚΑ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ "NEΑ EΛΒIΣ Α.Ε." Θέση ΑΥΓΟ ΣOΥΦΛI EΒΡOΥ 684 00 Πωλήσεις: Tηλ: 2554 023522 Φaξ: 2554 020049 E-mail: info@weatherstrip.gr WEB-SITE:www.weatherstrip.gr WEB-SITE:

Διαβάστε περισσότερα

Lawinit 2-K- Haftprimer

Lawinit 2-K- Haftprimer ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 233 Lawinit 2-K- Haftprimer Υδροδιαλυτό χαµηλη οσµη Ασφαλες. Ι. Το Προϊόν Το einza Lawinit 2-K-Haftprimer είναι υψηλής ποιότητας αντισκωριακο (2-συστατικών µε βάση εποξειδικη

Διαβάστε περισσότερα

NOVABOND. Τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C1T. Κατάλληλη για πλήθος υποστρωμάτων. Εξαιρετική εργασιμότητα. Κατάλληλη για δάπεδα και τοίχους

NOVABOND. Τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C1T. Κατάλληλη για πλήθος υποστρωμάτων. Εξαιρετική εργασιμότητα. Κατάλληλη για δάπεδα και τοίχους Τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C1T Κατάλληλη για πλήθος υποστρωμάτων Εξαιρετική εργασιμότητα Κατάλληλη για δάπεδα και τοίχους Περιγραφή Η είναι μια κόλλα πλακιδίων και φυσικών λίθων σε μορφή

Διαβάστε περισσότερα

Industry. Sika No. 1 στα Συστήματα Συγκόλλησης Παρμπρίζ Απλοποιούμε την Εργασία σας

Industry. Sika No. 1 στα Συστήματα Συγκόλλησης Παρμπρίζ Απλοποιούμε την Εργασία σας Industry Sika No. 1 στα Συστήματα Συγκόλλησης Παρμπρίζ Απλοποιούμε την Εργασία σας Sika Ο Συνεργάτης σας με την τεχνολογική πρωτοπορία στα συγκολλητικά Παρμπρίζ Χρόνος Με τα Α Η Τεχνολογική Υπεροχή εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστική τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C2TE S1. Κατάλληλη για πλακίδια και φυσικούς λίθους μεγάλων διαστάσεων

Ελαστική τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C2TE S1. Κατάλληλη για πλακίδια και φυσικούς λίθους μεγάλων διαστάσεων Ελαστική τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων κατηγορίας C2TE S1 Κατάλληλη για πλακίδια και φυσικούς λίθους μεγάλων διαστάσεων Κατάλληλη για επενδύσεις κτιρίων προσόψεις Ανθεκτική σε νερό και καιρικές επιδράσεις

Διαβάστε περισσότερα

λόγους είναι κατάλληλο για εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες όπως: ξύλινα πλαίσια, ξυλεπενδύσεις, σοφίτες κ.τ.λ.π.

λόγους είναι κατάλληλο για εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες όπως: ξύλινα πλαίσια, ξυλεπενδύσεις, σοφίτες κ.τ.λ.π. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 077 Α Holz-Color Συνδυασµός χρωµάτων µε einza mix Ι. Προϊόν Το προϊόν einza Holz-Color είναι ένα υδατοδιαλυτο χρώµα για ξύλινες επιφάνειες για εξωτερικούς χώρους, για σουβά,

Διαβάστε περισσότερα

Technical Department - page 1

Technical Department - page 1 Technical Department - page 1 E T I C S External Thermal Insulation Compound System Απώλειες Θερμότητας στα κτίρια Στέγη & ανώτατο όριο 27 % Δάπεδα, παράθυρα, πόρτες 22 % Τούβλο 37 % Προετοιμασία Υποστρώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Ε.Ε.Λ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΑΦΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ίνες υάλου για δομητικές συνδέσεις και αγκυρώσεις των ινωπλισμένων πολυμερών (ΙΩΠ)

Ίνες υάλου για δομητικές συνδέσεις και αγκυρώσεις των ινωπλισμένων πολυμερών (ΙΩΠ) Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 16/02/2012 Κωδικός: 2012.08.03.020 SikaWrap Anchor G SikaWrap Anchor G Ίνες υάλου για δομητικές συνδέσεις και αγκυρώσεις των ινωπλισμένων πολυμερών (ΙΩΠ) Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

16ο Μάθημα ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΟΛΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. Μια ιδιότητα με σημαντικές συνέπειες και τεχνικές εφαρμογές

16ο Μάθημα ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΟΛΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. Μια ιδιότητα με σημαντικές συνέπειες και τεχνικές εφαρμογές 16ο Μάθημα ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΟΛΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Μια ιδιότητα με σημαντικές συνέπειες και τεχνικές εφαρμογές Θα έχεις ίσως προσέξει ότι στους δρόμους και στα δάπεδα, όταν τα στρώνουν με τσιμέντο, αφήνουν

Διαβάστε περισσότερα

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ. Ι. Προϊόν

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ. Ι. Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046 Aqua-Siegel Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ Ι. Προϊόν Τύπος: Το προϊόν einza Aqua-Siegel είναι υδατοδιαλυτο, καθαρό βερνίκι ενός συστατικού για εµποτισµό/βαφη ξύλων και

Διαβάστε περισσότερα

Σε περιοχές που πιέζονται ιδιαίτερα από νερό, συνιστούμε την προκαταρκτική επεξεργασία του μετάλλου με primer V40.

Σε περιοχές που πιέζονται ιδιαίτερα από νερό, συνιστούμε την προκαταρκτική επεξεργασία του μετάλλου με primer V40. F L E X P R O T E C T L I Q U I D Γενικές Πληροφορίες Η θερμοκρασία υλικού του Aqua Protect Flex και του Aqua Protect Flex liquid πριν από τη χρήση πρέπει να είναι +15 C έως +25 C και η θερμοκρασία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO - COLD CURE POLYUREA 2K

HYPERDESMO - COLD CURE POLYUREA 2K Page 1/5 Ψυχρή πολυουρία δύο συστατικών για στεγάνωση και προστασία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι ένα σύστημα πολυουρίας δύο συστατικών για εφαρμογή με ρολό, βούρτσα ή σπάτουλα. Το υλικό πολυμερίζεται γρήγορα δημιουργώντας

Διαβάστε περισσότερα

SIKA AT WORK Πλήρης πρόταση συστημάτων Sika για πολυτελή παραθεριστική κατοικία, Μύκονος

SIKA AT WORK Πλήρης πρόταση συστημάτων Sika για πολυτελή παραθεριστική κατοικία, Μύκονος SIKA AT WORK Πλήρης πρόταση συστημάτων Sika για πολυτελή παραθεριστική κατοικία, Μύκονος ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ: Sika Concrete Primer, Sikalastic -612, Sika Reemat Premium, Sikalastic -570 ΤC ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών

1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών 1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών Τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου συχνά παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας εξαιτίας της απουσίας στεγάνωσης της ταράτσας ή της έλλειψης αποτελεσματικότητας μίας ήδη υπάρχουσας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 Precleaners P980-251/9010 E1300 Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 INTERNATIONAL MASTER ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ V Πολυεστερικοί Στόκοι 2 - συστατικών Προϊόν Περιγραφή P551-1050 Στόκος γενικής χρήσης (για

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Περιγραφή χρήσης. Αρμόστοκος

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Περιγραφή χρήσης. Αρμόστοκος ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Σύμβολο Περιγραφή Περιγραφή χρήσης Αρμόστοκος Εσωτερικές επιφάνειες τοίχων και δαπέδων, επίσης κάτω από το επίπεδο του εδάφους, εξωτερικές επιφάνειες τοίχων, επίσης κάτω από το επίπεδο του

Διαβάστε περισσότερα

Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά

Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά Χτίζουμε το μέλλον με την εμπειρία H Quilosa Iberia είναι μια κορυφαία χημική βιομηχανία με 75 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την βιομηχανία,

Διαβάστε περισσότερα

HANEX ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

HANEX ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ HANEX ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ HANEX Το Hanex είναι μία 100% συμπαγής, ακρυλική επιφάνεια με απεριόριστες σχεδιαστικές δυνατότητες για τη δημιουργία κατασκευών υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών Θερμικές Ιδιότητες Callister Κεφάλαιο 20, Ashby Κεφάλαιο 12

Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών Θερμικές Ιδιότητες Callister Κεφάλαιο 20, Ashby Κεφάλαιο 12 Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υλικών Θερμικές Ιδιότητες Callister Κεφάλαιο 20, Ashby Κεφάλαιο 12 Πως αντιδρά ένα υλικό στην θερμότητα. Πως ορίζουμε και μετράμε τα ακόλουθα μεγέθη: Θερμοχωρητικότητα Συντελεστή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΛΙΚΟΝΗ TORGGLER SITOL SILICON ACETICO

ΣΙΛΙΚΟΝΗ TORGGLER SITOL SILICON ACETICO ΣΙΛΙΚΟΝΗ TORGGLER SITOL SILICON ACETICO Είναι ένα σφραγιστικό συγκολλητικό σιλικόνης με όξινη δικτύωση.σκληραίνει πολύ γρήγορα και έχει εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ & ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ & ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ 176 ΠΡΟΦΙΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ & ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ R aluminium MADE IN GERMANY ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS A.E. 177 R aluminium Βέργα πλακέ από ανοδιωμένο αλουμίνιο 15 x 2 mm, 1 Μ 01013 575000.0000 15 x 2

Διαβάστε περισσότερα

Οι τρεις χρωματοφύλακες

Οι τρεις χρωματοφύλακες Οι τρεις χρωματοφύλακες προστατεύουν το σπίτι σας! www.berling.gr MonoStop Για περισσότερες πληροφορίες του προϊόντος Εξαιρετικής ποιότητας ακρυλικό και μονωτικό χρώμα. Συσκευασία: 0,75lt / 3lt / 9lt Βάσεις:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ-ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ 2014

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ-ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ 2014 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΛΕΒΗΤΩΝ-ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ 2014 w w w. t e l e t h e r m a n s i. g r Τουμπόβουρτσα χαλύβδινη Κωδικός : 2902.000.Χ06 Τουμπόβουρτσα χαλύβδινη Φ 06 με σπείρωμα 1/8 ή Μ6 Κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά

Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά Σφραγιστικά - Συγκολλητικά - Μονωτικά Χτίζουμε το μέλλον με την εμπειρία ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΧΩΡΕΣ 16 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΗΠΑ ΤΣΕΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών

Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών Περιεχόμενα 1. Υγρομόνωση σε επιφάνεια σκυροδέματος... 3 1.1. Προεργασία υποστρώματος... 3 1.1.1 Επισκευές σε στοιχεία σκυροδέματος...

Διαβάστε περισσότερα