Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα"

Transcript

1 Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

2 Οι μαθητές έφεραν τα παιδικά τους παιχνίδια κι έφτιαξαν μικρές σύντομες καρτέλες, γράφοντας βασικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά. Στη συνέχεια, δίπλα από το κάθε παιχνίδι τοποθετήθηκε η καρτέλα του. Έτσι φτιάξαμε το δικό μας Μουσείο Παιδικών Παιχνιδιών στην τάξη

3

4 Ο Πλούτο το σκυλάκι Πάνινο, χνουδωτό σκυλάκι του Γιώργου Κούλουμου. Το όνομά του είναι Πλούτο. Είναι γνωστός από τα κινούμενα σχέδια του Μίκη Μάους. Είναι ο καλύτερος φίλος του Μίκη Μάους. Έχει κίτρινο χρώμα και ένα πράσινο κολάρο που γράφει το όνομά του στα αγγλικά με άσπρα γράμματα. Ακόμα, έχει δύο μεγάλα μάτια και δύο μακριά, μαύρα αυτιά.

5 Επίσης έχει μια στρογγυλή και μαύρη μύτη, μια ροζ, κοντή και χοντρή γλώσσα, ένα κόκκινο στόμα και μια μακριά, λεπτή και μαύρη ουρά. Το σχήμα του κεφαλιού του είναι παράξενο και έχει τέσσερα πόδια. Είναι πολύ μαλακός.του τον αγόρασε ο μπαμπάς του και η μαμά του όταν πήγαν όλοι η οικογένεια στην Ντίσνεϊλαντ στη Γαλλία, όταν αυτός ήταν 4 χρονών.

6 Μπουτίκ της Μίνη Ένα πλαστικό παιχνίδι σε σχήμα φιόγκου της Βασιλικής Κρητικού. Μένει μέσα η Μίνη και το ονόμασε Μπουτίκ. Είναι μικρό σπιτάκι με ροζ τοίχους. Έχει μια μοβ πόρτα, ένα παράθυρο σε σχήμα καρδούλας και τα υπόλοιπα παράθυρα είναι μικρά και φούξια. Μπορείς να το ανοίξεις από το πίσω μέρος. Μέσα έχει πολύχρωμα αυτοκόλλητα με φιόγκους και ένα μικρό καθρέφτη. Της το αγόρασε η μαμά της και ο μπαμπάς της όταν ήταν 4 χρονών.

7 Ένα πάνινο αρκουδάκι του Αντώνη Διάκου. Τον ονόμασε Φράγκο. Το κεφάλι του και το σώμα του έχουν χρώμα μπλε. Στη μύτη του έχει δύο μικρές μπαλίτσες. Επίσης στην κοιλιά του έχει χρώμα απαλό μοβ. Ακόμη, έχει μια μικρή ουρά. Του το χάρισε η μαμά του όταν ήταν τα 3 α του γενέθλια. Συνήθως κοιμάται μαζί του.

8 Δύο πάνινα αρκουδάκια της Χλόης Τσιφούτη. Τα ονόμασε Αρκούδο και Μπισκοτένιο. Ο Αρκούδος έχει καφέ χρώμα και κοκκινορόζ κορδέλα. Ο Μπισκοτένιος έχει καφέ σκούρο χρώμα και φοράει ασπροκόκκινο καπελάκι. Έχει ζωγραφισμένα δύο στρογγυλά κουμπιά στη χνουδωτή κοιλιά του. Έχει ένα ασπροκόκκινο κασκόλ και ένα κόκκινο σακάκι. Της τα έκανε δώρο ο νονός της όταν ήταν δύο χρονών.

9 Πλαστικό αλογάκι του Αντρέα Ηλία. Το ονόμασε Κεραυνό. Έχει μαύρο τρίχωμα και μαύρο σώμα. Φοράει γκρίζα πανοπλία και έχει τρία μικρά κέρατα. Ακόμα έχει κάτασπρα δόντια και κατακόκκινα μάτια. Είναι σε στάση επίθεσης και τα πόδια του είναι ψηλά. Είναι δηλαδή σε πολεμική στάση. Του το χάρισαν οι γονείς του.

10 Πλαστικό, μικρό αεροπλάνο του Μιχάλη Ηλίεβ. Το ονόμασε ΑΙR BUS. Έχει δύο μικρούς μαύρους τροχούς. Στο πλάι έχει δυο άσπρα φτερά. Έχει πολλά μικρά παράθυρα. Στο πίσω μέρος έχει μια κόκκινη ουρά. Του το χάρισε ο μπαμπάς του όταν ήταν 3 χρονών.

11 Πάνινο αρκουδάκι της Κωνσταντίνας Χριστοδούλου. Αυτό το αρκουδάκι το ονόμασε Μικρό. Έχει ένα ροζ προσωπάκι και δύο μαλακά αυτάκια. Ακόμη έχει δύο μικρά χεράκια και δυο μικρά και χοντρά ποδαράκια. Στο πίσω μέρος του έχει μια μικρή ροζ ουρά. Της το χάρισε η ξαδέλφη της. Είναι ένα χαριτωμένο και μικρούτσικο αρκουδάκι που κοιμάται κάθε βράδυ μαζί του.

12 Πάνινο αρκουδάκι της Δημητριάνας Νικοδήμου. Την ονόμασε Κοκκινούλα. Έχει ένα χνουδωτό κεφάλι, ένα κατακόκκινο φιόγκο και είναι παραγεμισμένο με βαμβάκι. Φοράει ένα άσπρο φόρεμα με κόκκινες βούλες. Ολο το σώμα του είναι χνουδωτό. Έχει καφέ μάτια και μια καφετιά μικρούτσικη μυτούλα. Ακόμη έχει ένα πολύ ωραίο σώμα. Της την έκανε δώρο η μαμά της όταν ήταν 3 χρονών.

13 Μικρό, πάνινο παπαγαλάκι της Ισμήνης Γεωργίου. Το ονόμασε Λούλη. Είναι μια κουδουνίστρα. Έχει πολύχρωμη, καμπυλωτή και μυτερή μύτη. Ακόμη έχει κόκκινη κορόνα, πολύχρωμη ουρά, δυο μικρά πορτοκαλιά ποδαράκια και δυο στρογγυλά, μαύρα ματάκια. Της τον αγόρασε ο μπαμπάς και η μαμάς της όταν ήταν βρέφος και είναι πολύ γλυκούλης.

14 Ένα πάνινο γατάκι της Ισμήνης Κωνσταντίνου. Το ονομασε Σήλια η Αστραφτερή και το αγόρασε από το Ισραήλ. Έχει ένα πάνινο σώμα, παραγεμισμένο με βαμβάκι. Τα μάτια της είναι μεγάλα και χαριτωμένα και το χρώμα της είναι ροζ έχει φούξιες βούλες. Έχει ένα χνουδωτό, λεπτό σώμα και μικρά ποδαράκια. Η ουρά της είναι μοβ και τα αυτάκια της γυαλιστερά.

15 Ένα σιδερένιο αεροπλάνο του Γιώργου Μπαϊμπουρδή. Έχει δύο άσπρα φτερά και μια κόκκινη ουρά. Έχει τέσσερις τροχούς και κάτω από τα άσπρα του φτερά και ένα τροχό στο μπροστινό μέρος. Το ονόμασε Κριστιάν Ρονάλτο. Ακόμα έχει δύο άσπρα φωτάκια και χρωματιστά παράθυρα. Του το χάρισε η μαμά του.

16 Χάρτινο κουτί σε σχήμα βιβλίου του Χρίστου Γεωργίου. Αυτό το παιχνίδι είναι της Καραϊβικής του Τζακ Σπάρολ. Έχει μέσα σπαθί, χάρτη και μιa πυξίδα. Απ έξω είναι πολύχρωμο και έχει δύο δράκους. Ανοίγει με ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο. Χρησιμοποιείται για να φυλάξεις διάφορα πράγματα που θέλεις. Το αγόρασε από το παζαράκι της Γιούνισεφ που έγινε στο σχολείο του.

17 Πάνινο αρκουδάκι της Ναταλίας Αλεξίου. Το ονόμασε Ρόζα. Έχει μπεζ, τριχωτό κεφαλάκι, κοντά μαλλάκια και μια γκρίζα μικρή μύτη. Ακόμη το σώμα της είναι πάνινο και παραγεμισμένο με βαμβάκι. Φοράει ένα ροζ φορεματάκι με μια καρδιά. Έχει μικρά, γκρίζα ματάκια και καφέ αυτάκια. Της την χάρισε η γιαγιά της τη μέρα που γεννήθηκε.

18 Ένα πλαστικό παιχνίδι του Αντρέα Γεωργίου. Έχει δέκα πολύχρωμα ποτηράκια. Μοιάζει σαν αμπαζούρ. Το ένα ποτηράκι μπαίνει μέσα στο άλλο. Τα χρώματα των ποτηριών είναι: μπλε, πράσινο, μοβ, κόκκινο, ροζ, γαλάζιο, πορτοκαλί, κίτρινο, ανοικτό πράσινο και απαλό μοβ. Επίσης, κάτω από το κάθε ποτηράκι είναι ζωγραφισμένο ένα θαλασσινό ζωάκι. Με αυτά μπορείς να φτιάξεις όμορφα πράγματα με την πλαστελίνη. Του το χάρισε 2 χρονών. η μαμά του όταν ήταν

19 Πολλά πλαστικά, χρωματιστά, μικρά τουβλάκια της Μαρίας Πίτση. Είναι λέγκο. Έχουν πολλά χρώματα όπως: μπλε, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο. Ακόμα έχουν διάφορα σχήματα όπως: τετράγωνα, ορθογώνια, πάζλ. Με αυτά μπορείς να φτιάξεις πύργους, φάρμες, σπίτια, κάστρα και ό,τι άλλο σκεφτεί η φαντασία σου. Της το αγόρασαν οι γονείς της από το MALL της Λεμεσού όταν ήταν 5 χρονών.

20 Πάνινο, μεγάλο μπουλουκάκι του Χρυσοβαλάντη Κούλουμου. Τον ονόμασε Μίκη. Το χρώμα του είναι μαύρο. Έχει μαύρο και μαλακό κεφαλάκι, με δυο στρογγυλά αυτιά και πάνινο σώμα. Είναι παραγεμισμένος με πολλή βαμβάκι. Φοράει ένα κατακόκκινο παντελόνι με δυο άσπρες βούλες στο μπροστινό μέρος. Επίσης, φοράει κίτρινα, φουσκωτά παπούτσια. Έχει ακόμη δυο άσπρα μάτια σε σχήμα οβάλ και μια μαύρη, χαριτωμένη μύτη. Του το αγόρασαν οι γονείς του από ένα κατάστημα στην Ντίσνεϊλαντ της Γαλλίας, όταν ήταν 4 χρονών.

21 Πάνινη κούκλα της κυρίας Γεωργίας Σάββα. Την ονόμασε Πίκνετε. Έχει πράσινα, σγουρά μαλλιά με ένα κορδελάκι και πάνινο σώμα, παραγεμισμένο με βαμβάκι. Φοράει ένα άσπρο φόρεμα με πράσινες βούλες. Έχει κατακόκκινα μάγουλα με φακίδες, μικρά, γαλάζια μάτια και μια μικρούτσικη, στρογγυλή μυτούλα. Της τη χάρισε η γιαγιά της η Μαρία, όταν ήταν 7 χρονών.

Φέραμε στην τάξη τα αγαπημένα μας παιχνίδια και τα παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας

Φέραμε στην τάξη τα αγαπημένα μας παιχνίδια και τα παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας Φέραμε στην τάξη τα αγαπημένα μας παιχνίδια και τα παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας Το ωραιότερο μου παιχνίδι είναι ένα σκυλάκι. Το απέκτησα όταν ήταν βάφτισή μου και από τότε το έχω σαν φίλο. Είναι φτιαγμένο

Διαβάστε περισσότερα

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια Τα αγαπημένα μας παιχνίδια Λ είναι οι φούσκες. Μου αρέσουν γιατί είναι ωραίες και γιατί μου σκάει στα μούτρα. Μου το αγόρασε η μαμά μου και μου αρέσει πολύ Α είναι ένα σκυλάκι. Που μου αρέσει πολύ γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Το αγαπημένο μου ζώο. παπαγάλος. μου το πήρε η μαμά τα Χριστούγεννα έχει χρώμα μπλε και κόκκινο και το κεφάλι του είναι πράσινο.

Το αγαπημένο μου ζώο. παπαγάλος. μου το πήρε η μαμά τα Χριστούγεννα έχει χρώμα μπλε και κόκκινο και το κεφάλι του είναι πράσινο. Το αγαπημένο μου ζώο παπαγάλος μου το πήρε η μαμά τα Χριστούγεννα έχει χρώμα μπλε και κόκκινο και το κεφάλι του είναι πράσινο. Του αρέσει να κάθεται σπίτι του. Τον αγαπώ πολύ. Γιώργος και Γιώργος Θ. Σκύλος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Σχολική χρονιά: 2009 2010 Δασκάλα: Γεωργία Δημητρίου ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ Στα χέρια σας κρατάτε το τρίτο τεύχος του περιοδικού μας «Ταξίδι στον κόσμο της γλώσσας...»

Διαβάστε περισσότερα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014 Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Είμαστε μικροί εθελοντές Είμαστε μικροί εθελοντές τον κόσμο βοηθάμε, πολύ τον αγαπάμε και αντάλλαγμα ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Καλημέρα σας! Είμαι ένας τρελός επιστήμονας και σήμερα θα σας παρουσιάσω τον εαυτό μου. Έχω ένα μακρόστενο πρόσωπο και η μύτη μου είναι κρυμμένη από τα μουστάκια. Το στόμα μου είναι μικρό και χαμογελαστό.

Διαβάστε περισσότερα

Το αγαπημένο μου ζώο

Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο ο σκύλος μου. Το σκύλο μου τον λένε Μάρκο και είναι κυνηγόσκυλος. Ο σκύλος μου έχει μαύρο, καφέ και άσπρο τρίχωμα. Έχει μεγάλα αυτιά που τα χρησιμοποιεί για ακοή. Έχει μικρή μύτη,

Διαβάστε περισσότερα

Το αγαπημένο μας παιχνίδι

Το αγαπημένο μας παιχνίδι Το αγαπημένο μας παιχνίδι ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΜΟΡΦΗ, ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑ. ΕΧΕΙ ΦΟΥΝΤΩΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΡΟΖ. ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η μαμά μου είναι όμορφη και έξυπνη. Το αγαπημένο της φαγητό είναι το παστίτσιο. Το αγαπημένο της χρώμα είναι κόκκινο. Το αγαπημένο της λουλούδι είναι

Η μαμά μου είναι όμορφη και έξυπνη. Το αγαπημένο της φαγητό είναι το παστίτσιο. Το αγαπημένο της χρώμα είναι κόκκινο. Το αγαπημένο της λουλούδι είναι Η μαμά μου είναι όμορφη και έξυπνη. Το αγαπημένο της φαγητό είναι το παστίτσιο. Το αγαπημένο της χρώμα είναι κόκκινο. Το αγαπημένο της λουλούδι είναι το τριαντάφυλλο. Είναι φυσικός, στο ύψος κανονική και

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο σχολείο. Το Πανέμορφο Σχολείο

Το καλύτερο σχολείο. Το Πανέμορφο Σχολείο Το καλύτερο σχολείο Το σχολείο μου ονομάζεται Δημοτικό σχολείο Αγίου Τύχωνα και βρίσκεται στο χωριό Αγίου Τύχωνα. Η ιστορία του ξεκίνησε από το 1960, τόσο παλιό είναι! Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο για μένα

Διαβάστε περισσότερα

EXCELLENT. Φορμάκι βελουτέ σιέλ baby prince # Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό αμάνικο aquamarine naughty gang mayoral

EXCELLENT. Φορμάκι βελουτέ σιέλ baby prince # Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό αμάνικο aquamarine naughty gang mayoral Φορμάκι βελουτέ σιέλ baby prince #204323 #1668-192 #1712-921 #1712-932 #1712-093 12 Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό αμάνικο aquamarine naughty gang Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό λευκό με μπλέ αυτοκινητάκι

Διαβάστε περισσότερα

Περίγραψε εν συντομία τov ΓΙΟΡΑ (όνομα, εξωτερική εμφάνιση, προτερήματα και ελαττώματα, συνήθειες)

Περίγραψε εν συντομία τov ΓΙΟΡΑ (όνομα, εξωτερική εμφάνιση, προτερήματα και ελαττώματα, συνήθειες) ΕΙΜΑΙ Η ΓΙΟΥΡΑ. ΑΝΗΚΩ ΡΩΣΩΝ ΜΠΟΥΛΤΟΝΓΚ Περίγραψε εν συντομία τov ΓΙΟΡΑ (όνομα, εξωτερική Ονομάζομαι ΓΙΟΥΡΑ και είμαι σκύλος. Είμαι μαύρος και πολύ ζωηρός. Μου αρέσει το παιχνίδι και το φαγητό. Κάθε μέρα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για παιδιά µε Αυτισµό στο Γνωστικό τοµέα

Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για παιδιά µε Αυτισµό στο Γνωστικό τοµέα Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για παιδιά µε Αυτισµό στο Γνωστικό τοµέα Οπτική αντίληψη Ακουστική αντίληψη Γνωστικός - εκτελεστικός τοµέας Γνωστικός - εκφραστικός τοµέας Μίµηση Οπτική µνήµη Λειτουργική

Διαβάστε περισσότερα

EXCELLENT. Φορμάκι βελουτέ σιέλ baby prince # Φορμάκι κοντομάνικο Καλοκαιρινό σιελ #

EXCELLENT. Φορμάκι βελουτέ σιέλ baby prince # Φορμάκι κοντομάνικο Καλοκαιρινό σιελ # Φορμάκι βελουτέ σιέλ baby prince #204323 #1725-194 12 Φορμάκι κοντομάνικο Καλοκαιρινό λευκό με σιελ αρκούδο 13 Φορμάκι κοντομάνικο Καλοκαιρινό σιελ #1725-394 13 αρκούδος Φορμάκι κοντομάνικο Καλοκαιρινό

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακροβάτες της θάλασσας

Οι ακροβάτες της θάλασσας Οι ακροβάτες της θάλασσας Ο Φλίπερ, το δελφίνι, μιλάει για τον εαυτό του και τις αγαπημένες του συνήθειες. Γεια σας, παιδιά! Με λένε Φλίπερ όμως οι φίλοι μου με φωνάζουν Φλιπ. Δεν είμαι ψάρι, είμαι θηλαστικό.

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι με κήπον Κωνσταντίνου Καβάφη

Σπίτι με κήπον Κωνσταντίνου Καβάφη Σπίτι με κήπον Κωνσταντίνου Καβάφη Ήθελα να χω ένα σπίτι εξοχικό μ έναν πολύ μεγάλο κήπο όχι τόσο για τα λουλούδια, για τα δέντρα και τες πρασινάδες (βέβαια να βρίσκονται κι αυτά είν ευμορφότατα) αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΗ ΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ε. ΙΑ.Μ.ΜΕ. Ρέθυµνο, 014 1 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Άσκηση 1 (6

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Α+ Προχωρημένη Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Α+ Προχωρημένη Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Α+ Προχωρημένη Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία). 2. Ακούω τις προτάσεις και συμπληρώνω τις λέξεις που λείπουν. Η είναι χρονών. Μένει στην. Την παίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Τέτοιες τιμές... δεν υπάρχουν

ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Τέτοιες τιμές... δεν υπάρχουν ΓΕΩΡΓΙΟΥ Τέτοιες τιμές... δεν υπάρχουν ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 2012 Λαιμοί Για παραγγελίες 210-3246612, 210-3246473, 210-3246486 Από 23 Από 27 Τώρα 12 Διαστάσεις: 19,5x15x28,5 εκ. Τώρα 13 Διαστάσεις: 19,5x15x33 εκ.

Διαβάστε περισσότερα

EXCELLENT. Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό αμάνικο aquamarine naughty gang mayoral

EXCELLENT. Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό αμάνικο aquamarine naughty gang mayoral #1668-192 #1712-921 #1712-932 #1712-093 Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό αμάνικο aquamarine naughty gang Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό λευκό με μπλέ αυτοκινητάκι Φορμάκι βρεφικό καλοκαιρινό μακό λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 5 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 5 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 5 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών Περιεχόμενα Χρήσιμες συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 5 και μπορώ!!!...10 Aς γνωριστούμε...12 H οικογένειά μου...13

Διαβάστε περισσότερα

Test Unit 1 Match 4 Match 3 Example: Complete: η, το 3 Example:

Test Unit 1 Match 4 Match 3 Example: Complete: η, το 3 Example: Test Unit 1 Σύνολο: /20 1 Match Βαθμοί: 4 2 Match Βαθμοί: 3 1. Μ κ 2. Α ω 3. Κ ε 4. Λ μ 5. Η α 6. Ω υ 7. Ν λ 8. Ε ν 9. Υ η Example: η μαμά 1. το νερό 2. το μήλο 3. το λεμόνι 4. η καρέκλα 5. η κότα 6. το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑ - ΤΕΤΡΑΔΙΑ. Παρακαλούμε τους γονείς των Νηπίων να προμηθευτούν τα παρακάτω είδη:

ΒΙΒΛΙΑ - ΤΕΤΡΑΔΙΑ. Παρακαλούμε τους γονείς των Νηπίων να προμηθευτούν τα παρακάτω είδη: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΙΒΛΙΑ - ΤΕΤΡΑΔΙΑ Παρακαλούμε τους γονείς των Νηπίων να προμηθευτούν τα παρακάτω είδη: 1. Ένα φάκελο πλαστικό με κουμπί για εργασίες Α4 με το ονοματεπώνυμο του μαθητή. 2. Ένα φάκελο πλαστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα hatchimals.com. Κόκκινο Πορτοκαλί Κίτρινο Πράσινο Μπλε Λευκό

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα hatchimals.com. Κόκκινο Πορτοκαλί Κίτρινο Πράσινο Μπλε Λευκό ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ (Ελληνικά) ΠΡΙΝ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΑ ΙΑ TM Αβγό: Φρόντισε το αβγό μου μέχρι να μπορέσω να εκκολαφθώ. Μπορείς να με κρατήσεις, να κάνεις τοκ-τοκ, να παίξεις μαζί μου ή να κουνήσεις το

Διαβάστε περισσότερα

MATAKIA ΤΕΜ - 5mm ΤΕΜ - 8mm ΤΕΜ - 10mm ΤΕΜ - 15mm ΤΕΜ - 20mm

MATAKIA ΤΕΜ - 5mm ΤΕΜ - 8mm ΤΕΜ - 10mm ΤΕΜ - 15mm ΤΕΜ - 20mm MATAKIA 10050902 ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΣΤΡΟΓ. 75 ΤΕΜ 8-10-12-15mm 10050901 ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΟΒΑΛ 40 ΤΕΜ 16mm 10030007 200 ΤΕΜ - 5mm 10030003 40 ΤΕΜ - 8mm 10030004 40 ΤΕΜ - 10mm 10030005 40 ΤΕΜ - 15mm 10030006 40 ΤΕΜ -

Διαβάστε περισσότερα

GIFT AND FOOD PACKAGING

GIFT AND FOOD PACKAGING ΠΑΡΑΛΙΑΣ Διάσταση: 52X30X30 Διάσταση: 48X35X15 Διάσταση: 47X34X12,5 Χρώματα: Λευκό με μπλε χερούλια Γαλάζιο με μπλε χερούλια Λαχανί και κίτρινο κατόπιν ζήτησης Χρώματα: Natural Χρώματα: Κόκκινο, Μαύρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 1075/2014

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 1075/2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ: ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Αρ. Πρωτ.:2/51488 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Ρόδος, 15-05-2014 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Τηλ:22410-35445 e-mail: periousia@rhodes.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS LEVEL: 5 6 (E - Στ Δημοτικού) 10:00 11:00, 20 March 2010 THALES FOUNDATION 1 3 βαθμοί 1. Γνωρίζοντας ότι + + 6 = + + +, ποιόν αριθμό αντιπροσωπεύει το ; A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά EΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Περιεχόμενα Η παρέα στον παιδικό σταθμό Στον παιδικό σταθμό...6

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Να ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς: γκρι χαρτόνι (100 γραμμαρίων)

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού κομμωτικής

Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού κομμωτικής Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού κομμωτικής ΚΟΜ 108 Εβδομάδα 12 Χρώμα, Σχήμα και κίνηση στο ελεύθερο σχέδιο Χρωµατοµετρία είναι η µέτρηση των χρωστικών ενός διαλύµατος και µετριέται µε το χρωµατόµετρο. Το

Διαβάστε περισσότερα

MATAKIA ΤΕΜ - 5mm ΤΕΜ - 8mm ΤΕΜ - 10mm ΤΕΜ - 15mm ΤΕΜ - 20mm

MATAKIA ΤΕΜ - 5mm ΤΕΜ - 8mm ΤΕΜ - 10mm ΤΕΜ - 15mm ΤΕΜ - 20mm MATAKIA DESCRIBO DES-0001 100 ΤΕΜ - 8mm DES-0002 100 ΤΕΜ - 10mm DES-0003 100 ΤΕΜ - 12mm DES-0004 80 ΤΕΜ - 15mm DES-0005 MIX ΜΑΥΡΑ 20-15-10-8mm DES-0006 MIX ΧΡΩΜΑ 20-15-10-8mm 10030007 200 ΤΕΜ - 5mm 10030003

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕ2: ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ (σελ ) ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ: ανάλυση του φωτός, σύνθεση του φωτός

ΦΕ2: ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ (σελ ) ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ: ανάλυση του φωτός, σύνθεση του φωτός Φυσική ΣΤ τάξης Ι Ενότητα «ΦΩΣ» 1 ΦΕ2: ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ (σελ. 143 146) ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ: ανάλυση του φωτός, σύνθεση του φωτός Ι ΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: -Να διαπιστώσουµε πειραµατικά την ανάλυση του λευκού φωτός σε φως

Διαβάστε περισσότερα

Πόσες µαύρες τελείες βλέπετε ; Οι οριζόντιες γραµµές δείχνουν να είναι παράλληλες ;

Πόσες µαύρες τελείες βλέπετε ; Οι οριζόντιες γραµµές δείχνουν να είναι παράλληλες ; Πόσες µαύρες τελείες βλέπετε ; Οι οριζόντιες γραµµές δείχνουν να είναι παράλληλες ; και όµως είναι! 1 Το παρακάτω σχήµα δείχνει για ελικοειδές ; και όµως δεν είναι! Οι κύκλοι είναι ανεξάρτητοι. Πόσα χρώµατα

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε... Εµείς τώρα θα µιλήσουµε για Modelito...!!!

Καλώς ήρθατε... Εµείς τώρα θα µιλήσουµε για Modelito...!!! Καλώς ήρθατε... Εµείς τώρα θα µιλήσουµε για Modelito...!!! Modelito: O µαγικός κόσµος πλαστελίνης! Καθαρίζει εύκολα Άρωµα βανίλια Υπό αλλεργικό Target Market Ηλικία 3-5 Γιατί το Μodelito είναι πολύ διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί συγγραφείς γεμάτοι φαντασία. Α 2 Τάξη Ελληνοαγγλική Αγωγή

Μικροί συγγραφείς γεμάτοι φαντασία. Α 2 Τάξη Ελληνοαγγλική Αγωγή Μικροί συγγραφείς γεμάτοι φαντασία Α 2 Τάξη Ελληνοαγγλική Αγωγή 2016-2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή..3 Η περιπέτεια του μάγου.4 Ο Ταχυτητούλης και η κόρη του βασιλιά..9 Η Λουλουδένια και η χαμένη της φωνή..16

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο παιδί είναι το δικό σας. Αυτό δεν αλλάζει. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι της Fisher-Price, γιατί του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να

Το καλύτερο παιδί είναι το δικό σας. Αυτό δεν αλλάζει. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι της Fisher-Price, γιατί του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να Το καλύτερο παιδί είναι το δικό σας. Αυτό δεν αλλάζει. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι της Fisher-Price, γιατί του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Ούτε αυτό αλλάζει! 26 27 Μιλάτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο χειμώνας. Κωνσταντίνα Χρίστου

Ο χειμώνας. Κωνσταντίνα Χρίστου Ο χειμώνας Ο χειμώνας έχει τρεις μήνες, τον Δεκέμβρη, τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Ο καιρός είναι βροχερός. Κάνει πολύ κρύο γι αυτό τρώμε σούπες ζεστές. Στα βουνά χιονίζει. Φοράμε μπότες για να ζεσταίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών Γεύση παγωτού Βανίλια Αριθμός παιδιών Σοκολάτα Φράουλα Λεμόνι Κάθε αντιστοιχεί σε 4 παιδιά Πόσα παιδιά προτιμούν το παγωτό βανίλιας; Απάντηση:

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ

Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ Σχεδιασμός και Τεχνολογία Α και Β ΦΑΡΜΑ Από Ειρήνη Πετράκη (δασκάλα / σύμβουλο ΣΧ.Τ.) ΦΑΡΜΑ ομές ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΜΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1 Ο 40λεπτο Τα ζώα της φάρμας ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ Ζώα της φάρμας ή αλλιώς ήμερα ζώα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ 1) Παρακαλούμε πολύ όλα τα υλικά των παιδιών να έχουν πάνω το όνομά τους. 2) Τα τετράδια και τα βιβλία να είναι ντυμένα με διαφανές κάλυμμα και η ετικέτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ζαχαρωτά Φιγούρες 3D...3-4 Ζαχαρωτά Φιγούρες Μπεμπέ 3D...5 Ζαχαρωτά Φιγούρες Πλακέ 3D...6 Ζαχαρωτά Μπεμπέ...7-8 Ζαχαρωτά Θαλασσινά...8-9 Ζαχαρωτά Λουλούδια-Φιόγκοι-Διάφορα...10-11 Ζαχαρωτά

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΥΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟ ΡΟΥΧΑ. 1. Μήλα. 2. Μπανάνες 3. Καρπούζι 4. Πορτοκάλια 5. Ροδάκινα 6. Αχλάδια 7. Σύκα 8. Νεκταρίνια

ΦΡΟΥΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟ ΡΟΥΧΑ. 1. Μήλα. 2. Μπανάνες 3. Καρπούζι 4. Πορτοκάλια 5. Ροδάκινα 6. Αχλάδια 7. Σύκα 8. Νεκταρίνια ΦΡΟΥΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟ II. Βιβλιοθήκη IV. Κρεβάτι VI. Κομοδίνο ΡΟΥΧΑ ΨΩΝΙΑ Αγγελική και Τζωρτζίνα 6. Αχλαδί i. Καναπές ii. Βιβλιοθήκη iii. Ντουλάπα iv. Κρεβάτι v. Καρέκλα vi. Κομοδίνο A. Φούστα B. Παντελόνι

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο από τα δύο κάθετα τµήµατα είναι µεγαλύτερο; Σίγουρα η κόκκινη γραµµή στα δεξιά σας φαίνεται διπλάσια από την αριστερή κι όµως είναι ίσες.

Ποιο από τα δύο κάθετα τµήµατα είναι µεγαλύτερο; Σίγουρα η κόκκινη γραµµή στα δεξιά σας φαίνεται διπλάσια από την αριστερή κι όµως είναι ίσες. Γιατί στράβωσε το συρµατόπλεγµα; Ή µήπως όχι. Οι πλευρές του τριγώνου µοιάζουν σαν να έχουν στραβώσει. Μήπως οι πλευρές του τετραγώνου δεν είναι και τόσο ίσιες; Ποιο από τα δύο κάθετα τµήµατα είναι µεγαλύτερο;

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΗΜΕΡΙΔΑ. Συντακτική Ομάδα. Τάξη Β - 1 -

ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΗΜΕΡΙΔΑ. Συντακτική Ομάδα. Τάξη Β - 1 - Σχολικό Έτος 2011-12 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΗΜΕΡΙΔΑ Συντακτική Ομάδα Τάξη Β - 1 - Γράφει η μαθήτρια Ασημίνα Τσουλάνα Πως βοήθησα κι εγώ τα παιδιά της Unicef Πριν από λίγες ημέρες έφερε στο σπίτι

Διαβάστε περισσότερα

Glass Art. Δρακάκη Πολυχρονάκη. Άγιος Νικόλαος Κρήτη Τηλ : , fax :

Glass Art. Δρακάκη Πολυχρονάκη. Άγιος Νικόλαος Κρήτη Τηλ : , fax : Glass Art Δρακάκη Πολυχρονάκη Άγιος Νικόλαος Κρήτη 72100 Τηλ : 28410 22915, fax : 28410 26306 Email : drakaki.polyhronaki.glass@gmail.com Πρόταση για μπομπονιέρες Κωδ. 091 Αγγελάκια. 12 χ 8 εκ. Σε διάφορα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου. Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003

Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου. Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003 Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003 Διδακτικοί στόχοι: Ευαισθητοποίηση της όρασης των παιδιών. Επαφή με τις έννοιες βασικά και συμπληρωματικά χρώματα. Να προβληματιστούν να πειραματιστούν,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΚΙΑ. Εικόνες: Λίζα Ηλιού

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΚΙΑ. Εικόνες: Λίζα Ηλιού ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΚΙΑ Εικόνες: Λίζα Ηλιού ο βιβλίο αυτό το αφιερώνω στον Βερμιγιόν Αρμιζάντ τον χαμαιλέοντα, που ήρθε ένα βράδυ στο σπίτι μου στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με έναν κουβά χαμαιλεοντική

Διαβάστε περισσότερα

Ας θυμηθούμε τι μάθαμε φέτος!!! Όνομα: Τάξη: Α+

Ας θυμηθούμε τι μάθαμε φέτος!!! Όνομα: Τάξη: Α+ Ας θυμηθούμε τι μάθαμε φέτος!!! Όνομα: Τάξη: Α+ ΜΕΡΟΣ Α : ΑΚΡΟΑΣΗ (Listening) Άσκηση 1: Βάλε στα ζώα που ακούω. Εισήγηση: Να χρησιμοποιηθούν φωνές ζώων ή η δασκάλα/ο δάσκαλος να ετοιμάσει ένα μικρό διάλογο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΛΠ ΥΛΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ, 1 ΟΥ & 2 ΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΚΛΠ ΥΛΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ, 1 ΟΥ & 2 ΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γραφείο Υποστηρικτικών Υπηρεσιών ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης Εργασία από τα παιδιά της Α 1 τάξης Τετάρτη, 15 του Μάη Χθες πέρασα μια όμορφη μέρα. Το πρωί ξύπνησα και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Φόρεσα τη στολή μου, έφαγα το πρόγευμά μου και ξεκίνησα για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα σε διασκευή από το βιβλίο Micrographia του Robert Hooke (1665)

Κείμενα σε διασκευή από το βιβλίο Micrographia του Robert Hooke (1665) Σχετικά με τη μύτη μιας λεπτής βελόνας «Θα ξεκινήσουμε πρώτα τις διερευνήσεις μας με τις παρατηρήσεις σωμάτων που είναι απλά στη φύση τους και σιγά-σιγά θα προχωρήσουμε σε πιο σύνθετα. Με αυτή τη μέθοδο,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες 1 Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων 1. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών Γεύση

Διαβάστε περισσότερα

Βαλαβανίδης ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ ΤΣΑΝΤΕΣ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ. Ευάγγελος

Βαλαβανίδης ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ ΤΣΑΝΤΕΣ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ. Ευάγγελος Ευάγγελος Βαλαβανίδης 2017-2018 ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ ΤΣΑΝΤΕΣ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ Καλλέργη 29, Αθήνα 104 37 Τηλ.: 210 5227611-210 5222115, Fax: 210 5227244 Μετρό: στάση Μεταξουργείο Parking: Κολωνού & Μεγ. Αλεξάνδρου

Διαβάστε περισσότερα

Πόμολα, Πομολάκια & Διάφορα Διακοσμητικά

Πόμολα, Πομολάκια & Διάφορα Διακοσμητικά Πόμολα, Πομολάκια & Διάφορα Διακοσμητικά σελ. σελ. ΛαβέςΠομολάκια 292 Χούφτες Θυρών 354 Πομολάκια 305 Λαβές Εξωθύρας 357 Επιστόμια 317 Πόμολα Εξωθύρας 363 Πόμολα 319 Ροζέτες & Αξεσουάρ 374 Γρυλλόχειρα

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρώ, μαθαίνω. και υπολογίζω!

Παρατηρώ, μαθαίνω. και υπολογίζω! Παρατηρώ, μαθαίνω και υπολογίζω! Δραστηριότητες μαθηματικών για την προσχολική αγωγή, Common core aligned for τις πρώτες τάξεις Δημοτικού και PreK Kindergarten 1 s t την Ειδική αγωγή Grade www.schoolessons.gr

Διαβάστε περισσότερα

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ. Έχω μια γλυκιά μανούλα

Διαβάστε περισσότερα

τα παιχνίδια είναι αλήθεια ότι τα πρώτα παιχνίδια παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού;

τα παιχνίδια είναι αλήθεια ότι τα πρώτα παιχνίδια παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού; παιχνίδια Όταν του μαθαίνω να παίζει με την μπάλα ή με τη σβούρα ξαναγίνομαι και εγώ παιδί... τι ωραία που είναι να το βλέπεις να διασκεδάζει και να μαθαίνει μέρα με την ημέρα! Με την Prénatal μπορείς

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω τα βασικά εργαλεία του προγράμματος ζωγραφικής για να μπορώ να ζωγραφίζω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μαθαίνω τα βασικά εργαλεία του προγράμματος ζωγραφικής για να μπορώ να ζωγραφίζω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ 1 ΤΑΞΗ Α Μαθαίνω τα βασικά εργαλεία του προγράμματος ζωγραφικής για να μπορώ να ζωγραφίζω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. 1. Παρατηρώ το πρόγραμμα ζωγραφικής στην οθόνη του υπολογιστή μου. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ολοκαίνουριο κόκκινο τετράδιο. Ζούσε ευτυχισμένο με την τετραδοοικογένειά του στα ράφια ενός κεντρικού βιβλιοπωλείου.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ολοκαίνουριο κόκκινο τετράδιο. Ζούσε ευτυχισμένο με την τετραδοοικογένειά του στα ράφια ενός κεντρικού βιβλιοπωλείου. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ολοκαίνουριο κόκκινο τετράδιο. Ζούσε ευτυχισμένο με την τετραδοοικογένειά του στα ράφια ενός κεντρικού βιβλιοπωλείου. Κάθε μέρα έμπαινε πολύς κόσμος στο βιβλιοπωλείο και

Διαβάστε περισσότερα

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Αριθμός Επίθετο Όνομα Όνομα πατέρα THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 0-0 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Αυτό το γραπτό αποτελείται από 0 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας αυτής). THE G

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με την παράδοση στο σχολείο μας

Συνάντηση με την παράδοση στο σχολείο μας Συνάντηση με την παράδοση στο σχολείο μας Την ημέρα της παράδοσης υπήρχαν πολύ ωραία πράγματα στο σχολείο μας. Είδαμε στο μουσείο βούρκες, παλιά σίδερα, κατσαρόλες, καπνιστήρια και άλλα. Μερικές κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ: ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ: ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ: ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Για την ανάθεση της προμήθειας υλικών γραφικής ύλης και χαρτικών ειδών. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 1689/2--2018

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

τα βιβλία των επιτυχιών

τα βιβλία των επιτυχιών Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ»

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» 6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευέλικτη ζώνη 2013-2014 2014 Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη «χώμα και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ: ζούσε ο Μίνωας,ο Δαίδαλος έφτιαξε το παλάτι, μαζί με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΠΕΡΟΥΚΑ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΛΙ ΑΝΔΡΙΚΗ Ν6446 Χ-2,80 ΚΩΔΙΚΟΣ: ΠΕΡΟΥΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΣ Ν.6701/77101 Χ-1,88

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΠΕΡΟΥΚΑ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΛΙ ΑΝΔΡΙΚΗ Ν6446 Χ-2,80 ΚΩΔΙΚΟΣ: ΠΕΡΟΥΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΣ Ν.6701/77101 Χ-1,88 ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ: 070573 ΠΕΡΟΥΚΑ ΣΓΟΥΡΟ ΜΑΛΙ ΑΝΔΡΙΚΗ Ν6446 Χ-2,80 ΚΩΔΙΚΟΣ: 070674 ΠΕΡΟΥΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΣ Ν.6701/77101 Χ-1,88 ΚΩΔΙΚΟΣ: 070576 ΠΕΡΟΥΚΑ Ν.711126-7-8 Χ-3,20 ΚΩΔΙΚΟΣ: 070817 ΠΕΡΟΥΚΑ Ν.9201 X-3,18

Διαβάστε περισσότερα

Οι φίλοι μας, τα ζώα Σχ. έτος

Οι φίλοι μας, τα ζώα Σχ. έτος Ο ΣΚΥΛΟΣ Το τρίχωμά του έχει χρώμα μαύρο. Έχει τέσσερα πόδια, μεγάλα μάτια, μακριά αυτιά και μαύρη μύτη. Η ουρά του είναι κοντή. Είναι θηλαστικό ζώο. Γεννάει κουταβάκια. Τα κουταβάκια είναι παιχνιδιάρικα.

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας»

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Άντρη Τοφαρίδου (Ειδική Δασκάλα) Προγραμματισμός Ιανουαρίου 2016 Ομάδα Β Στόχοι εκφράζουν τα συναισθήματα τους. μάθουν πληροφορίες για τον χειμώνα. προετοιμαστούν

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1 Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή Επίπεδο Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο Λάμπης ο κούνελος έμαθε ελληνικά! Μας έγραψε ένα γράμμα για να το διαβάσουμε παρέα και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260 TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. 25 ης Μαρτίου 12-177 78 Ταύρος Τηλ. 210 48 11 260 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή του παρόντος βιβλίου με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. 25 ης Μαρτίου 12-177 78 Ταύρος Τηλ. 210 48 11 260 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή του παρόντος βιβλίου με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

éducatif Matériel Εμπειρία και γνώση στο χώρο της εκπαίδευσης Παιχνίδια εξωτερικού χώρου

éducatif Matériel Εμπειρία και γνώση στο χώρο της εκπαίδευσης Παιχνίδια εξωτερικού χώρου α εξωτερικού χώρου παιδιού, τόσο σπίτι όσο και σχολείο. Στην επιλογή προϊόν μας συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικά παιχνίδια Πέτρες προϊόν μας σημαίνει επένδυση μέλλον παιδιών!!! Παιδαγωγικό λοιπόν και κατά

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

εαυτό μου τον Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών Για γονείς και εκπαιδευτικούς

εαυτό μου τον Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών Για γονείς και εκπαιδευτικούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΓΕΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ Ανακαλύπτω τον εαυτό μου Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών Για γονείς και εκπαιδευτικούς Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας. Είμαι ο Γιώργος Χριστοδούλου και κατοικώ στην Περιστερώνα. Είμαι δέκα χρονών και φοιτώ στην Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας.

Γεια σας. Είμαι ο Γιώργος Χριστοδούλου και κατοικώ στην Περιστερώνα. Είμαι δέκα χρονών και φοιτώ στην Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας. Γεια σας. Είμαι ο Γιώργος Χριστοδούλου και κατοικώ στην Περιστερώνα. Είμαι δέκα χρονών και φοιτώ στην Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας. Έχω έναν αδερφό μεγαλύτερό μου. Το όνομά του είναι Γρηγόρης.

Διαβάστε περισσότερα

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Αριθμός Επίθετο Όνομα Όνομα πατέρα THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Αυτό το γραπτό αποτελείται από 18 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας αυτής.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ Κωνσταντίνα Αστερίου Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα μαγαζιά να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια για το δένδρο. Η πόλη είναι πανέμορφα στολισμένη.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΝΤΑΞΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΑΙ ΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΒΟΛΟΣ 2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

λινη βάση του κουνιστού αλόγου την είχε μισοφάει

λινη βάση του κουνιστού αλόγου την είχε μισοφάει ταν παραμονή Χριστουγέννων και ο Θίοντορ πάλευε ν ανοίξει ένα χαρτόκουτο. Και το χαρτόκουτο τον κέρδιζε. Κάποιος είχε επιδείξει μεγάλο ζήλο χρησιμοποιώ ντας την κολλητική ταινία. Κάποιος ήθελε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS LEVEL: 7 8 (A - Β Γυμνασίου) 10:00 11:00, 20 March 2010 THALES FOUNDATION 1 3 βαθμοί 1. Ποιά η τιμή: 12 + 23 + 34 + 45 + 56 + 67 + 78 + 89 ; A) 389 B) 396 C) 404 D) 405 E) άλλη απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Test Unit 1 Σύνολο: /20

Test Unit 1 Σύνολο: /20 Test Unit 1 Σύνολο: /20 VOCABULARY 1 Match. 1. καληνύχτα α. 2. καλησπέρα β. 3. το κορίτσι γ. 4. το αγόρι δ. 5. η γυναίκα ε. 6. καλημέρα ζ. 1 2 Match and Circle. Παράδειγμα: χάρακας / πίνακας α. στυλό /

Διαβάστε περισσότερα

Α = 2010 2009 + 2008 2007 + 2006 2005 +...+ 4 3 + 2 1 είναι : Α) 2010 Β) 1005 Γ) 5 Δ) 2009 Ε) Κανένα από τα προηγούμενα. είναι :

Α = 2010 2009 + 2008 2007 + 2006 2005 +...+ 4 3 + 2 1 είναι : Α) 2010 Β) 1005 Γ) 5 Δ) 2009 Ε) Κανένα από τα προηγούμενα. είναι : ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 11 η Κυπριακή Μαθηματική Ολυμπιάδα Απρίλιος 010 Χρόνος: 60 λεπτά Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 Η τιμή της αριθμητικής παράστασης Α = 010 009 + 008 007 + 006 005 +...+ 4 3 + 1 είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΙΤΣΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΜΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΕΤΟ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΙΤΣΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΜΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΕΤΟ Τίμμυ Φιάσκο - Τα λάθη είναι ανθρώπινα Στέφαν Πάστις Μετάφραση: Μανώλης Τζιρίτας 304 Δραστηριότητες για τις τάξεις: Γ Δ Ε ΣΤ ΣΤ+ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΙΤΣΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΜΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΕΤΟ από τον Στέφαν Πάστις Photo by

Διαβάστε περισσότερα

06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:.

06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:. 06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:. Θέμα 1ο Οι τέσσερις φίλοι απολαμβάνουν μια βόλτα με ποδήλατο. Ποια νομίζεις ότι είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΝΗΛΙΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΝΗΛΙΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΝΗΛΙΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Β 1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Αυτό το βιβλίο μου άρεσε, γιατί είχε ζωάκια, ωραία χρώματα και ωραία σχέδια. Όμως δε

Διαβάστε περισσότερα

Ποια από τις προτάσεις που ακολουθούν δεν είναι σωστή για την εικόνα με τα επίπεδα σχήματα; Κύκλωσε τη σωστή απάντηση.

Ποια από τις προτάσεις που ακολουθούν δεν είναι σωστή για την εικόνα με τα επίπεδα σχήματα; Κύκλωσε τη σωστή απάντηση. 5Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 5.1 Ποια από τις προτάσεις που ακολουθούν δεν είναι σωστή για την εικόνα με τα επίπεδα σχήματα; Κύκλωσε τη σωστή απάντηση. Α. Οι κύκλοι είναι διπλάσιοι σε αριθμό από τα τετράγωνα. Β.

Διαβάστε περισσότερα

Φρούτα 1. Μήλα 2. Μπανάνες 3. Καρπούζια 4. Πορτοκάλια 5. Ροδάκινα 6. Αχλάδια 7. Σύκα 8. Νεκταρίνια

Φρούτα 1. Μήλα 2. Μπανάνες 3. Καρπούζια 4. Πορτοκάλια 5. Ροδάκινα 6. Αχλάδια 7. Σύκα 8. Νεκταρίνια Φρούτα α 6. Αχλάδια Χρώματα A. Έπιπλα A. Καναπές B. Βιβλιοθήκη C. Ντουλάπα D. Κρεβάτι E. Καρέκλα F. Κομοδίνο Ρουχα A. Μπλούζα B. Φούστα C. Παντελόνι D. Φόρεμα E. Παλτό F. Ζακέτα Ψώνια Χαρτί υγείας Κώστας

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Το πιο φτηνό κομμάτι στο ντύσιμό σου είναι και εκείνο που μπορεί να το κάνει να δείχνει φτηνιάρικο. Απόφυγέ το κάνοντας τη σωστή επιλογή όταν αγοράζεις αλλά και όταν συνδυάζεις

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφία Κωδικός Περιγραφή Μον. Μέτρ

Φωτογραφία Κωδικός Περιγραφή Μον. Μέτρ ΚΕΡΑΜΙΚΑ 00-30230 ΠΑΣΧ.ΚΕΡ.ΑΥΓΟΘ.KENT. ΜΕΓΑΛΗ2 ΧΡΩΜ.ASS.23,2Χ18,2Χ8 ΕΚ 2/16 00-30231 ΠΑΣΧ.ΚΕΡΑΜ.ΑΥΓΟΘ.KE NTHMA 3Θ.2 ΧΡΩΜ.ASS.16Χ12,5Χ7ΕΚ 4/32 00-30232 ΠΑΣΧ.ΚΕΡΑΜ.ΑΥΓΟΘ. KENTHMA 2 ΧΡΩΜ.ASS.11,2X7ΧΥ8,5 ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Βρεφικά προϊόντα με αγάπη

Βρεφικά προϊόντα με αγάπη Βρεφικά προϊόντα με αγάπη Βρεφικά προϊόντα με αγάπη Ποτηράκια (*PP) Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη γέννηση ενός μωρού; Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο γεγονός, που υπόσχεται μια συναρπαστική νέα αρχή

Διαβάστε περισσότερα

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html SKU: mystico_nightware_cotton_262951 Tweet Me Φόρμα-Πυτζάμα Βαμβακερή από την νεανική σειρά της

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ A Υλικά, Γραμμές και Τεχνικές στο Ελεύθερο Σχέδιο...15 Σκοπός... 15 Υλικά... 15 Γραφές... 16 Γραμμές...19 Ανακεφαλαίωση...22 Ερωτήσεις...22 Εργαστηριακές ασκήσεις...22 Φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους;

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους; Τι έχει τέσσερις τοίχους; Ένα δωμάτιο. Τι υπάρχει απέναντι από το πάτωμα; Το ταβάνι η οροφή. Πού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα; Στον κήπο. Πού μπορώ να μαγειρέψω; Στην κουζίνα. Πού μπορώ να κοιμηθώ; Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΧΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Με την παρούσα τεχνική περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Θέµατα Καγκουρό 2010 Επίπεδο: 2 (για µαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης ηµοτικού)

Θέµατα Καγκουρό 2010 Επίπεδο: 2 (για µαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης ηµοτικού) Μιχάλης Λάµπρου Νίκος Κ. Σπανουδάκης Θέµατα Καγκουρό 2010 Επίπεδο: 2 (για µαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης ηµοτικού) Ερωτήσεις 3 πόντων: 1) Αν όπου είναι κάποιος συγκεκριµένος αριθµός, τότε ο αριθµός αυτός

Διαβάστε περισσότερα